Θαυμάστε τους «Les Yes Men»

Αύριο ΟΛΟΙ στην Απεργία

Η λεγόμενη «Τρόικα» έχει μείνει άναυδη από την προθυμία των, τα μέτρα που προωθούν την εξαθλίωση και την πριμοδότηση της ανεργίας ξεπερνούν κατά πολύ το Μνημόνιο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες και των πλέον αισιόδοξων εκτιμητών του ΔΝΤ και της ΕΕ…

Θαυμάστε τους αρχιτέκτονες της πιο στυγνής, αδίστακτης, αντικοινωνικής κυβέρνησης από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

Θαυμάστε τους αρχιτέκτονες που προθύμως, χωρίς κανένα ενδυασμό επιχειρούν να καταργήσουν ενός αιώνα κοινωνικών και εργατικών κατακτήσεων.

Με τέτοιες πρόθυμες Yes Men – Κυβερνήσεις, δούλοι των Διεθνών Αγορών, Πυγμαλίωνες τύπου Στρως-Καν κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Θαυμάστε τους «Les Yes Men»

  1. Ο/Η ZardoZ λέει:

    Οι πολιτικοί είναι εικόνα του εαυτού μας. Αν δεν είχαμε γηπεδιακό επίπεδο (συγκεντρώσεις με σημαιάκια και παρατάξεις σε όλους τους χώρους ακόμη και στην εκπαίδευση !!!) και δεν ψηφίζαμε με βάση τον μικρόκοσμό μας και το συμφέρον μας δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Το χειρότερο δε κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το παρών κόμμα βγήκε με 10% διαφορά, πράγμα που δείχνει ένα λαό ο οποίος δεν διδάσκεται από την ιστορία και ο ουροβόρος όφις δαγκώνει για μια ακόμη φορά την ουρά του καθώς ο Κρόνος γερνά τα παιδιά του.

  2. Ο/Η aspasia λέει:

    οταν οι τρεις καβαλερος ξεπουλησανε τις κατακτησεις του λαου για τα λεφτα ποσο μπορουν να μιλησουν για παιδεια και το μελλον της σαυτη την χωρα με ποια ιδανικα;

  3. Ο/Η Kώστας Κοροβίλας λέει:

    O ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ

    Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΠΟΙΩΝ

    τών εργασιακών κατακτήσεων !!!

  4. Ο/Η Κ.Δ. λέει:

    Mόνο ηθικά πορωμένοι ή ηλίθιοι δεν μπορούν να διαβάσουν αυτά τα κενόδοξα πρόσωπα και νο δουν σε τίνων νάνων τα χέρια βρίσκεται το τιμόνι της χώρας.
    Από τον ένα τιποτένιο στον άλλο πέφτει η πατρίδα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.
    Αιδώς Αργείοι για την ψήφο σας!.

  5. Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

    Nικ (Nicholas) Παπανδρέου
    Της Οικογένειας
    Βιογραφικό.
    Ο Σωτήρας μας.
    Το think tank πίσω από τον Τζωρτζ

    http://www.npapandreou.gr/en/?page_id=2

  6. Ο/Η DIONYSOS λέει:

    Δεν διακυβέβεται ότι τα μισθά τους, ούτε η σύνταξή τους ούτε τα ταξιδάκια τους ούτε τα εξτρα τους από τις ΅εξυπηρετήσεις΅που κάνουν. Το πορτοφόλι μας αλώθηκε από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις που αφειδώς οι αφελείς τους χάρισαν.

  7. Ο/Η Kώστας Κοροβίλας λέει:

    Κ.Δ.
    Είμαι, (όχι ήμουν), Είμαι κι Εγώ στήν Αρκαδία, μαζί μέ πολλούς άλλους, τό ξέρω, καί προσπαθώ νά κρατηθώ, καί οχυρόνομαι ενάντια στόν καταστροφικό στρόβιλο τής «κενοδοξίας τών νάνων» πολιτικών. Αντιστέκομαι ενάντια στόν ορμητικό βούρκο χείμαρο τού «ηθικά πορωμένου, ηλίθιου» πλήθους, τού λεγόμενου λαού, τής δοξασμένης «λαοθάλασσας» που αποτελούσε καί αποτελεί ρητορική περιγραφή τών κενόδοξων εργολάβων πολιτικών, όταν διεξάγουν τόν γνωστό κραυγαλέο διάλογο κραυγών, επιφωνημάτων, καί ρητοριολογιών, «Μαζί θά προχωρήσουμε» «Ολοι μαζί γιά μιά νέα Ελλάδα» «Μπροστά»… «Αλλαγή»…»Ευημερία» «παιδεία»… «Υγεία»…»Δουλειά»… καί πλήθος άλλων ρητορικών μπιχλιμπιδιών, που μαγεύουν τόν όχλο λαό, όταν αυτοί οί δύο πόλοι συναντόνται «στές μεγάλες πλατείες» καί στά αχανή γήπεδα.
    Σήμερα, στό παγκόσμιο «Μουντιάλ» τής θεάς Μπάλας, βρίσκεται συγκεντρωμένο όλο αυτό τό πηχτό εγκεφαλικό κουρκούτι,αυτό τό κοινωνικό φαινόμενο, που λέγεται λαός καί εξουσία, λαός καί θρησκεία. Τό ερώτημα είναι, ποιός, ή τί, θά απαλλάξει, θά γλειτώσει τήν ανθρωπότητα, ποιός? ή τί? θά μας σώσει από τά κενόδοξα ανδρίκελα, πολιτικούς, καί κυρίως ποιός, ή τί, θά μας προστατευσει από τόν ηλίθιο καί αμαθή λαό?
    Αν θέλει νά ερμηνευσει κανείς τό φαινόμενο, κυρίως τών κενοφανών νάνων πολιτικών, μόνο από τήν νευροψυχιατρική πλευρά τής υστερίας καί τής ενοχής μπορεί νά δώσει μιά κάποια εξήγηση.
    Μέχρι τότε, «Μέχρι νάρθει εκείνη η μέρα», είμαστε σέ «εμπόλεμη» κατάσταση. Αυτό δέν πρέπει νά τό ξεχνάει κανείς.

  8. Ο/Η Άλλος Σοσιαλιστής λέει:

    Αχ, κύριε Ροΐδη μας, πόσο λίγο καταλαβαίνετε τον ανιδιοτελή αγώνα στον οποίον οι Σοσιαλιστικοί γίγαντες που απεικονίζετε έχουν επιδοθεί αγνοώντας το πολιτικό κόστος (παρότι κάποιοι κακοπροαίρετοι αυτό το κόστος θα το ονόμαζαν λαϊκή βούληση) και την οποιαδήποτε προσωπική φθορά! Ακόμα και μπροστά στον φυσικό κίνδυνο των εκρηκτικών πακέτων δεν κάνουν πίσω… Τι αφοσίωση στο σοσιαλιστικό όραμα, αλήθεια!
    Κρίμα που δεν τους καταλαβαίνετε.. Κι εσείς, κι ο υπόλοιπος άγνωμων κόσμος…

    Είδατε θράσος, είδατε ξεδιαντροπιά, κι όμως, ακόμα υπάρχουν χαζοί σημαιοφόροι που ονειρεύονται πως κατά βάθος η εξουσία ενδιαφέρεται για την κοινωνία…

  9. Ο/Η Sky λέει:

    Το θέατρο σκιών της πολιτικής απέκτησε επιτέλους τους βασικούς του χαρακτήρες. Ο Καραγκιόζης (μεση) Ο Μιριγκόγκος (αριστερά) και το κολλητήρι (δεξιά). Όλοι παλληκαράδες (μαζί με τον Μορφονιό – Χρυσοχοϊδη) αλλά μόλις εμφανίζεται ο Σεϊζης του πασά, σεινοί οσφυοκάμπτες.

    Ντροπή μας (που τους ανεχόμαστε ακόμα)

  10. Ο/Η katabran λέει:

    Η μπάλα πέρασε τη γραμμή όπως στο προχθεσινό ματς Αγγλία – Γερμανία……
    Η υπομονή μας εχει περάσει τη γραμμή προ πολλού
    Το κακό είναι πως η βλακεία μας ως πολίτες έχει ξεπεράσει τα όρια προ πολλού και αυτή.
    Δε ξερω αν ο διαιτητής του αγώνα καταλαβε τι μαλακία απόφαση πήρε αλλα κάτι μου λέει ότι τη μαλακία που κάνουμε εμεις να αφήνουμε να μας κυβερνουν και να μας κοροιδεύουν κάποιοι τη ξερουμε αλλα την επαναλαμβάνουμε συνειδητά.
    Βοηθειά μας γιατι παίζουμε τις καθυστερήσεις…
    Καλημέρα!

  11. Ο/Η παράλληλος λέει:

    Η φωτογραφία που στέφει την ανάρτηση, αγγίζει τα όρια της πορνογραφίας!
    Αιδώς!…

  12. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    Δυστυχώς, πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς υπάρχουν οι ηθικοί αυτουργοί. Εντοπίζονται πανεύκολα, κοιτώντας στον καθρέφτη μας. Διότι ο «λαός» (λίαν ομιχλώδης έννοια) συμμετείχε με εξαιρετική προθυμία σε κάθε λογής δραστηριότητα κατάλυσης της Δημοκρατίας μέσω καταπάτησης των νόμων, με καθαρό σκοπό το αθέμιτο κέρδος με την όποια μορφή του (διορισμοί, διαφθορά, νεποτισμός, κλαδικές κομμάτων, απάτες εις βάρος του Δημοσίου, ρεμούλες, υπερτιμολογήσεις, φοροδιαφυγή, καθολική αναξιοκρατία, ατιμωρησία, βόλεμα για «τα δικά μας τα παιδιά» κι ας είναι και τούβλα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα περίτρανα κατορθώματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία έχει ανάγει την κάθε είδους παρακμή σε υπέρτατη αξία).

    Με λίγα λόγια, Εμείς τα καταφέραμε έτσι, όχι «Αυτοί». «Αυτοί» δεν είναι παρά οι εντολοδόχοι μας, που τους βάζουμε εκεί για να κάνουμε τις «δουλειές» μας – και βέβαια, κάνουν και Αυτοί τις αντίστοιχες δικές τους, στο βαθμό που μπορούν.

    Και για να παραφράσω τη σοφή παρομοίωση μεγάλου πολιτικού και σκεπτομένου ανδρός της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, «Εμείς γεμίσαμε το όπλο και Αυτοί μας πυροβόλησαν». Δηλαδή, τη χώρα μαζί με Αυτούς τη φάγαμε – «Αυτοί» απλώς πήραν μεγαλύτερη μερίδα, όχι πάντως εκείνη του λέοντος…

    Περαστικά μας τώρα (αν και δεν διαφαίνεται από πουθενά κάτι τέτοιο, όταν διαβρωθούν σε τέτοιο βαθμό οι αξίες και η στοιχειώδης ικανότητα σκέψης μιας κοινωνίας, χρειάζονται δεκαετίες για να αλλάξει κάτι στα μυαλά προς το καλύτερο).

  13. Ο/Η Ρασπούτον λέει:

    MEΡΙΚΟΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΙΣΗ
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ

    από το σάϊτ Τεφτέρι

    Όταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου πάει διακοπές. Κάπως έτσι θα μπορούσαν να λέγονται τα φωτογραφικά στιγμιότυπα τα οποία έστειλαν στον adiakrito μάλλον στους adiakritous, κάποιοι φίλοι.
    Εικονίζεται-στην πρώτη από αριστερά φωτογραφία -ο αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, δηλαδή εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου στην Ελλάδα, με λίαν αθλητική περιβολή ή καλύτερα περιβολή περιπατητή-φραμπαλιάρη τουρίστα. Κρατάει μια γυναικεία ομπρέλα(προφανώς δανεική από φίλη του)φοράει γυαλάκι Ray-ban και κάθεται με την βερμούδα του στα σκαλοπάτια ενός μέρους στο Πεκίνο. Και όχι στην
    Ταυλάνδη, όπως κακώς αναφέρουν blog του διαδικτύου.
    Στην από κάτω έγχρωμη φωτογραφία, ο Δαμιανός Πάνου “παίζει” κρυφτούλι με τον φακό, κρυπτόμενος πίσω από το υπόλοιπο γκρούπ των φίλων του και μια ξανθιά κυρία.
    Και στην τρίτη φωτογραφία ο αρχιμανδρίτης φωτογραφίζεται(πρώτος από αριστερά) με τον Μακαριώτατο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Θεόφιλο.
    Τα αποδέλοιπα είναι θέμα του σεπτού Θεοφίλου. Εαν ο ίδιος πιστεύει ότι ο Πάνου έσφαλε με το να βγάλει το ράσο και να τρέχει στην Κίνα, ας τον στείλει από εκεί που ήρθε. Εαν θεωρεί ότι ένας κληρικός με τέτοια θέση τον εκθέτει, ας τον απολύσει. Εαν πάλι νομίζει ότι ένας άγαμος κληρικός έχει το δικαίωμα να χαριεντίζεται ή να διασκεδάζει πότε πότε με γκρουπ τουριστών, ας τον κρατήσει στην θέση του. Πάντως εμείς όταν λάβαμε τις φωτογραφίες, τις δημοσιεύσαμε πάραυτα. Αλητείες, σαν κάτι άλλους δεν κάνουμε. Που τις έχουν και τις κρατούν στο συρτάρι τους για να παίζουν δήθεν περίεργα παιχνίδια, κάνοντας τους μάγκες και τους εκδότες του γλυκού νερού. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι. Ελεεινοί και τρισάθλιοι, με αποτέλεσμα το δημοσιογραφικό επάγγελμα μέρα με την μέρα να γίνεται όλο και πιο αισχρό και γελοίο.
    Επίσης από τις φωτογραφίες -που μας έστειλαν εμάς- δεν προκύπτει ότι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αγκαλιάζεται ή κάνει άλλα πράγματα με μια ξανθιά φίλη του. Φαίνεται στην μία από τις τρείς φωτογραφίες να κρύβεται πίσω από μια ξανθιά κυρία αλλά δεν νομίζουμε(χωρίς και να παίρνουμε όρκο)ότι γκομενίζει. Αυτά πρός το παρόν για να ξεκαθαρίζουν κάποιοι μύθοι και να κόψουμε και την φόρα σε διάφορες μηχανές παραφιλολογίας που εδώ και 48 ώρες έχουν γεμίσει το διαδίκτυο ανοησίες, με άδηλους σκοπούς. Πάντως η είδηση είναι ότι όντως ο Πάνου βρέθηκε πέρσι στο Πεκίνο, ήταν με γκρουπ ελλήνων τουριστών και δίπλα του ήταν μια ξανθιά. Το γιατί φόρεσε την περιβολή του φραμπαλιάρη, είναι θέμα αλλονών. Εμείς ηθικιστές δεν είμαστε. Έχουμε εκθέσει τόσους και τόσους σατανάδες και πόρνους ρασοφόρους, στον Πάνου θα κολλάγαμε; Καρφί δεν μας καίγεται. Τον λόγο έχει τώρα ο Θεόφιλος. Εαν δεν του κάνει και θεωρεί ότι ο αντ’ αυτού έχει υποπέσει σε ηθικό παράπτωμα ας τον αποκεφαλίσει.
    Εαν του κάνει ας τον κρατήσει. Πάντως η ομπρέλα που κρατάει είναι όλα τα λεφτά…

    Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/06/blog-post_4118.html#ixzz0sF4fx88X

  14. Ο/Η Konstantinos Kantakouzinos λέει:

    Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εξανίστανται όλοι. Προσωπικώς βρίσκω ότι ο μεσαίος τα λέγει πολύ ωραία και καλόν θα ήτο να τον μνημονεύουμε καθημερινά:

  15. Επί τέλους, είναι κανείς κι αυτό που φαίνεται ότι είναι.
    Σύμφωνα με το δόγμα λοιπόν αυτό, επειδή οι τρεις τους αυτοί τύποι φαίνονται – μα τόσο ξεκάθαρα – ότι είναι χαζούληδες, άρα είναι.
    Επίσης υπήρξαν πολιτικοί χαζούληδες, οι οποίοι αν και δεν φαίνονταν ως τέτοιοι, τελικά η ιστορία τους απέδειξε ότι ήσαν τέτοιοι (δεν θέλω τώρα να ρίξω πέτρα στα σκατά).
    Δεν ήταν τέτοιοι όλοι αυτοί που μας κληροδότησαν τα χαζούλικα αυτά εδώ τέκνα, ανίψια και κωλοπαίδια τους, για κακή μας τύχη (η ηλιθιότητα της προκαθοριζομένης τύχης, εξ ου και το γαμώ την τύχη μου και τουρκιστί, γαμώ το φελέκι μου);
    Εκτός κι αν αυτούς τους τωρινούς τους έβρεξε ο ουρανός.
    Κι άμα ρωτήσει κανείς, γιατί την χώρα αυτή την κυβερνούν χαζοί πολιτικοί, τότε οι περισσότεροι αποφαίνονται ότι επειδή ο λαός είναι χαζοχαρούμενος, γι΄αυτό τον λόγο διαθέτει και χαζούς πολιτικούς.
    Μέχρις εδώ λοιπόν συμφωνούν οι περισσότεροι, για να μην πω σχεδόν όλοι.
    Αν όμως τεθεί το ερώτημα: γιατί ο λαός αυτός είναι χαζοχαρούμενος, τότε, όλοι αυτοί, που προηγουμένως βρίσκονταν στην ίδια πλευρά, σπεύδουν αυτομάτως να ξεχωριστούν σε διαφορετικό τόπο, και να πούνε ο καθένας τους, το μακρύ του και το κοντό του, που το καθένα είναι διαφορετικό, από τα υπόλοιπα.
    Ή λοιπόν θα λέμε: αυτοί οι βλάκες που μας κυβερνούν, που είναι οι…. και είναι βλάκες και χαζοί γι’ αυτόν και τον εκείνο λόγο (αυταπασχόληση, ούτως ειπείν),
    Ή θα πούμε ότι ο λαός αυτός είναι όχλος, γι’ αυτόν και εκείνον τον λόγο.
    Γιατί ο «λαός» αυτός είναι πληθυσμός και όχλος κι όχι λαός;
    Γιατί ο όχλος αυτός αρέσκεται (η πραγματικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης) τώρα, από κει που κυρίως τάιζε μέχρι προχθές το κηφηναριό του παπαδαριού, τώρα να ταΐζει και το κηφηναριό των πολιτικάντηδων; Αυτών των επαγγελματιών απογόνων πολιτικών και των παρατρεχαμένων του;
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΟΧΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;
    Είναι δυνατόν να μην υφίστανται οι λόγοι που εξηγούν το φαινόμενο;
    Χώρια που κάποιοι αρκούνται σε εξηγήσεις του σιχαμερού τύπου ότι φταίνε οι Εβραίοι, οι σιωνιστές, οι μπίλντενμπεργκ …. οι φούφουτοι δηλαδή.
    Αυτοί μπορεί να φταίνε. Κι έστω ότι πράγματι έτσι έχει το ζήτημα. Ότι αυτοί δηλαδή κάνουν την δουλειά τους, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Την δική μας δουλειά, δηλαδή, εμείς την κάναμε ποτέ;
    Ευτελές παράδειγμα:
    Ρωτάει δημοσιογράφος την κυρία Μαρίκα Μητσοτάκη (1990):
    Τι θα προτιμούσατε: τον άνδρα σας πρόεδρο της δημοκρατίας ή την κόρη σας πρωθυπουργό;
    Απάντηση της κυρίας:
    Και τα δύο.
    Όταν αυτή η χυδαιότητα εκλαμβάνεται ως πλάκα, ως χιούμορ, ως αιτία και αφορμή για γέλιο, κι όχι ως αίτιο πολιτικού ξεράσματος (ο υιός Κυριάκος, δήλωσε ότι εισήλθε στην πολιτική κατόπιν πίεσης των μελών της οικογένειας, παρ’ όλο που το τελευταίο πράγμα που είχε περάσει από το μυαλό του ήταν να ασχοληθεί με τα πολιτικά πράγματα), καθόμαστε μετά εμείς να εξηγήσουμε το τι φταίει!
    Τέλος πάντων, γιατί ο ελληνικός πληθυσμός είναι χαζοχαρούμενος;

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.