Να ελεγχθεί το Πόθεν Έσχες του κου Λαλιώτη

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Όλοι μας πέσαμε από τα σύννεφα με την περίπτωση ενός συμβόλου του σοσιαλισμού και του πατριωτισμού, του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου ο οποίος ως Υπ.Εθ.Α θωράκισε τη χώρα έναντι των πανταχόθεν επιβουλών. Όλοι μας, εκτός των κ.κ. Σημίτη και ΓΑΠ, είχαμε εδώ και χρόνια διαβάσει κακόβουλα άρθρα στην “Καθημερινή” ή είχαμε γίνει αθέλητα ακροατές ύπουλων φημών για περίεργο πλουτισμό του. Κανείς μας δεν το επίστευε αλλά να που οι φήμες είχαν κάποιο κόκκο αλήθειας. Απεδείχθη πλουτισμός αλλά με δανειοδοτήσεις. Στο τέλος ο κ. υπουργός θα αποδειχθεί υπερχρεωμένος και φοβούμαι πως το νεοκλασικό (ένας όροφος μόνο, οι άλλοι δυο θα ανήκουν σε κάποια οφ σορ της Μονής Βατοπεδίου στις Μπαχάμες ή στην Κύπρο), θα βγει στο σφυρί. Νομίζω πως τελικά ο κ. Τσοχατζόπουλος θα βγει ηθικά νικητής από την υπόθεση αυτή αφού θα έχει αποδειχθεί το ανακριβές της φημολογίας. Οι σκοτεινές δυνάμεις που επιδίωκαν τη φυσική του εξόντωση θα ηττηθούν. Τίποτα όμως από αυτά δεν θα συνέβαινε αν είχε πάρει έγκαιρα ο ίδιος ή το κόμμα του που σφύριζε αδιάφορα, την πρωτοβουλία να ντροπιάσει τους συκοφάντες του, ζητώντας ουσιαστικό έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης. Θα ήταν τώρα υπουργός “Οικολογικών Δια βίου Υπερεξοπλισμών και Εργατικής κατοικίας” και θα συνέχιζε την ακάματη προσφορά του στην πατρίδα. Η υποχρέωση του Έλληνος οικογενειάρχου να βάλει ένα κεραμίδι, έστω και με στεγαστικά δάνεια, στις συζύγους και στα τέκνα του είναι ιερή.

Είναι χρυσή ευκαιρία για τον Κώστα Λαλιώτη, έναν σεμνό αντιστασιακό που αφού άφησε εποχή στο Υπεχωδέ, αποσύρθηκε κουρασμένος και ιδιωτεύει τιμώμενος από το κόμμα του και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο (πλην του κ. Μητσοτάκη), να προλάβει κακόβουλους δημοσιογράφους που αναζητούν θηράματα για την κοινή γνώμη. Είναι η μοίρα κάθε Δημοκράτη και Σοσιαλιστού πολιτικού να βρίσκεται στο στόχαστρο των σκοτεινών φημολογιών, αφού οι εχθροί του φοβούνται να τον πολεμήσουν στο φως, όπου έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Υπενθυμίζω τις περιπτώσεις των Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου και Αγαμέμνονος Κουτσόγιωργα οι οποίοι ήταν κάρφος οφθαλμών για τη Δεξιά, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα των συκοφαντιών, με τραγική κατάληξη για τον τρίτο, ο οποίος πέθανε πριν η Δικαιοσύνη να εκδόσει την αθωωτική της ετυμηγορία. Δυστυχώς, σπερμολογίες, κακόβουλες φήμες και ψίθυροι ακούγονται εδώ και πολύ καιρό κατά του τ. Υπουργού, ενός τέκνου της αρκαδικής γης ο οποίος μπορεί να σεμνύνεται: Et in Arcadia ego. Όλοι γνωρίζουμε πως οι διαδόσεις είναι κουβέντες του καφενείου που δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά του θιγόμενου, αφού κανείς εχθρός δεν τολμά να του τις πει κατά πρόσωπο και κανείς φίλος δεν θέλει να του τις μεταφέρει και πως αυτές μιλούν για δήθεν αθέμιτο πλουτισμό του. Υποψιάζομαι πως χαλκεύονται στα υπόγεια της οικίας Μητσοτάκη. Είναι φυσικό ένα ιστορικό στέλεχος του σοσιαλιστικού κινήματος και της γενιάς του Πολυτεχνείου, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου που πέρασε από ένα στρατηγικό υπουργείο, να στοχοποιείται από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

Διαβάζω περίεργα στοιχεία ακόμη στην Βικιπέδια, πράγμα που σημαίνει πως η επιβουλή κατά του τ. υπουργού έχει βαθιές ρίζες

“.….Εν όψει των εκλογών 2004, με φθίνουσα δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος και αιτιάσεις ότι, ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο Κ. Λαλιώτης είχε διασυνδέσεις με τοπικούς επιχειρηματίες δημοσίων έργων, η απομάκρυνσή του, 2 Ιουλίου 2003, ερμηνεύθηκε από τον διεθνή Τύπο ως απόφαση του Κ. Σημίτη να πατάξει την διαφθορά (Laliotis, Costas, Public Works Minister. Referred to in: Greece’s prime minister tackles corruption. In http://www.economist.com From The Economist print edition, July 10, 2003. [Mr Laliotis was unpopular with many Greeks because of his cosiness with a group of local building contractors (he served a long stretch as public-works minister) and his diehard anti-Americanism.]
Greece’s prime minister tackles corruption. In http://www.economist.com From The Economist print edition, July 10, 2003. [Flushed with self-confidence after Greece’s competent six-month stint in the EU presidency, Costas Simitis, the prime minister, has decided it is time to clean up the governing Pan-Hellenic Socialist Movement (known as Pasok) and make it more “European”.).
Υπό επεξεργσίαν: Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον κατεδίκασε για συκοφαντική δυσφήμιση δύο βουλευτών και ενός Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για την υπόθεση του Κτηματολογίου (Σημ.Λασκ.:Τι είναι αυτό; Χρειάζεται η Ελλάς κτηματολόγιο;), υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει αποζημίωση ύψους €140.000 σε έκαστο των εναγόντων. Τον Ιούνιο 2006, ύστερα από πολυετή δικαστική διαμάχη το Εφετείο Αθηνών κατεδίκασε τον Κ. Λαλιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη
”.

Για να κλείσουν λοιπόν τα στόματα των συκοφαντών, για να μην σέρνονται αστήρικτες υποψίες, για να σωθεί η τιμή του πολιτικού κόσμου, για να μην δηλητηριάζεται το κλίμα με γενική απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής, αφού οι πιό κακόπιστοι παρεξηγούν την ευγενική σιωπή των συναδέλφων και των συναγωνιστών του και την αποδίδουν σε ομερτά, προτείνω να του ζητηθεί από τους φίλους του, να πάρει μόνος του την πρωτοβουλία και να ζητήσει εξονυχιστικό έλεγχο του ‘Πόθεν Έσχες’ του. Έτσι πρέπει να πράττει κάθε έντιμος πολιτικός άνδρας και έτσι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί να γίνεται για όλους. Πραγματικό ‘Πόθεν Έσχες’ και όχι εικονικό όπως ατυχώς γίνεται μέχρι σήμερα, ίσως λόγου φόρτου εργασίας των υπηρεσιών της Βουλής, που νομίζω θα έπρεπε το ολιγομελές προσωπικό της να πάρει 18 μισθούς για να προλάβει να διεκπεραιώσει τον έλεγχο. Ίσως πάλι να πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις συγγενών βουλευτών ή στελεχών του «Λάος» (κοσμούν ήδη, όπως αποκάλυψε χθες η «Ελευθεροτυπία», δεκάδες από αυτά τις υπηρεσίες της Βουλής μας) με ειδικά επιστημονικά προσόντα, εκτός ΑΣΕΠ αφού ο χρόνος βιάζει, και να συσταθεί ειδική αδιάφθορη υπηρεσία της Βουλής, υπό τον υιό Λεβέντη ή την ανεψιά Έλσας Παπαδημητρίου, ή έστω υπό την άρτι προσληφθείσα προσοντούχο συνεργάτιδα Γεωργίου Καρατζαφέρη. Είμαι βέβαιος πως ο Κώστας Λαλιώτης, ένας πολιτικός με διάφανη πορεία, θα δεχθεί το αυτονόητο. Ο έλεγχος θα γίνει και η εντιμότης του θα λάμψει. Το πολίτευμά μας θα βγει κερδισμένο σε κάθε περίπτωση και τα δημόσια ήθη θα τονωθούν. Το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης θα ικανοποιηθεί. Όπως λέει συνεχώς ο πρωθυπουργός μας “Όλα στο Φως”. Η ταπεινότης μου υπερθεματίζει μαζί με τον Γκαίτε: “Περισσότερο φως”.

Ξέρω πως το ΚΚΕ δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με τέτοια μικροζητήματα αστικής ηθικής έχοντας ως πρώτυπό του τον φωτεινό κόσμο του υπαρκτού σοσιαλισμού όπου η αρετή ήταν δια νόμου κατοχυρωμένη και απαραβίαστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης, είναι αφ’ ενός διαποτισμένος από το σαβουάρ βιβρ και τον πολιτικό πολιτισμό των κ.κ. Κύρκου-Κουβέλη που δεν επιτρέπει αδιακρισίες σε προσωπικά δεδομένα όπως είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών ή το αναψυκτήριο του κου Μαγγίνα, αφ’ ετέρου από τα επαναστατικά ήθη των κ.κ. Αλαβάνου και Τσίπρα, που δεν αφήνουν χρόνο για ενασχόληση με τέτοια κουτσομπολικά και προσωπικού επιπέδου ζητήματα, όταν υπάρχουν θεσμοί που πρέπει να αλλάξουν ή όταν ετοιμάζεται η έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα. Τα φαινόμενα διαφθοράς θα εκλείψουν όταν ανατραπεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και κανείς λόγος δεν υπάρχει να ρίχνουμε το επίπεδο, να αποπροσανατολίζουμε το λαό ή να χαλάμε τις καρδιές μας μέχρι τότε. Αυτή είναι η αριστερή αντίληψη που ανέχεται να γεμίζει ο Κορυδαλλός μόνο από περιθωριακούς και που φοβάμαι πως βασίζεται στις σοφές παρακαταθήκες περί της ηθικής της Εξουσίας των αείμνηστων Μπρέζνιεφ-Τσαουσέσκου και οφείλουμε να τη σεβαστούμε.

Ελπίζω λοιπόν κάποιος μικροαστός βουλευτής της ΝΔ ή του “Λάος” (ναι ντρέπομαι που το λέω, αλλά εκεί φτάσαμε) που δεν θα έχει κάποιο σκελετό στη ντουλάπα του για να συμψηφίσει, να βρει το θάρρος να προτείνει εξονυχιστικό αδιάβλητο έλεγχο των οικονομικών του κου Λαλιώτη και οποιουδήποτε πολιτικού που είναι σημείο αντιλεγόμενο ή και όλων ανεξαιρέτως, γιατί αυτό είναι και το πνεύμα του περί ‘Πόθεν Έσχες’ νόμου και η απαίτηση μιας δικαιολογημένα καχύποπτης κοινωνίας που καλείται σε τεράστιες θυσίες χωρίς να βλέπει να επιστρέφει ούτε σέντσι στα λεηλατημένα κρατικά ταμεία. Εκτός κι αν ο πολιτικός κόσμος έχει συνηθίσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να κάνει το κορόιδο. Αυτή η πρακτική όμως θα οδηγήσει στο ισοπεδωτικό σόφισμα “οι 300 της Βουλής” φταίνε όλοι και φταίνε το ίδιο, που ήδη διακινείται από τους εχθρούς του Κοινοβουλευτισμού.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

34 Responses to Να ελεγχθεί το Πόθεν Έσχες του κου Λαλιώτη

  1. Ο/Η Ένας λέει:

    Το λινκ που δώσατε δεν οδηγεί στο λήμμα Κώστας Λαλιώτης της Wikipedia.
    Το ορθό, με το περιεχόμενο που λέτε, είναι εδώ.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%9B%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

  2. Ο/Η K.L. λέει:

    Κώστας Λαλιώτης

    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Ο Κώστας Λαλιώτης γεννήθηκε στα Δολιανά Αρκαδίας το 1951. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη. Φοίτησε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε με την πολιτική επικοινωνία, τη διαφήμηση και τον περιοδικό Τύπο. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου και από τους ιδρυτές του Ομίλου Γιώργος Γεννηματάς.

    Πίνακας περιεχομένων [Απόκρυψη]
    1 Πολιτική Πορεία
    2 Η Διαχείριση της Παραίτησης
    3 Δημόσια Εικόνα και Κριτική
    4 Δικαστικές Διαμάχες
    5 Παραπομπές και σημειώσεις

    [Επεξεργασία] Πολιτική Πορεία
    Αναμίχθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από το ΠΑΚ και το 1973 συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ΠΑΣΟΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, από το 1974, και, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, από το 1976. Ήταν υπεύθυνος του περιοδικού Αγωνιστής της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ (1975-1977), και εκδότης και μέλος της διεύθυνσης της εβδομαδιαίας εφημερίδας Εξόρμηση (1977-1985) επίσης του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Κ. Λαλιώτης είχε την ευθύνη του σχεδιασμού όλων των εκλογικών αναμετρήσεων του ΠΑΣΟΚ, από το 1974 μέχρι το 2004. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1993 και της Β΄ Πειραιά το 1996 και το 2000. Διετέλεσε Υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΠΕΧΩΔΕ), εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Προεδρίας (Νέας Γενιάς και Αθλητισμού), υφυπουργός Τύπου και Πληροφοριών και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υφυπουργός άνευ χαρτοφυλακίου (αρμόδιος για την αναμόρφωση των πόλεων). Ηταν ακόμα Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (2001 έως 2003).

    Με την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (1 Ιανουαρίου 2003 μέχρι 30 Ιουνίου 2003) και ύστερα από ξαφνική πρόσκληση και εισήγηση του τοτε πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, το Εκτελεστικό Γραφείο (ΕΓ) αποφάσισε (2 Ιουλίου 2003) το ασυμβίβαστο των ιδιοτήτων μέλους της κυβέρνησης και του ΕΓ ταυτοχρόνως. [1]. Μετά τη συνεδρίαση, ο Κ. Σημίτης ανακοίνωσε στον Τύπο[2] ότι ζήτησε από τον Κ. Λαλιώτη να παραιτηθεί από την θέση του Γραμματέα και να επανέλθει στην κυβέρνηση. Αρνηθείς[3], ο Κ. Λαλιώτης παραιτήθηκε[4].

    Εκτοτε, ο Κ. Λαλιώτης έχει συμμετάσχει ατύπως σε συνέδρια και προεκλογικές εκστρατείες του ΠΑΣΟΚ, αλλά παραμένει εκτός επίσημης συμμετοχής στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και ιδιωτεύει.

    [Επεξεργασία] Η Διαχείριση της Παραίτησης
    Εν όψει των εκλογών του 2004, με φθίνουσα δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος[5][6], και αιτιάσεις ότι, ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο Κ. Λαλιώτης είχε διασυνδέσεις[7][8] με τοπικούς επιχειρηματίες δημοσίων έργων, η απομάκρυνσή του, 2 Ιουλίου 2003, ερμηνεύθηκε από τον διεθνή Τύπο ως απόφαση του Κ. Σημίτη να πατάξει την διαφθορά[9] και να αντικαταστήσει παρωχημένες λαϊκιστικές μεθόδους[10] με σύγχρονη[11] και «ευρωπαϊκή»[12] φυσιογνωμία, και modus operandi. Την επομένη, 3 Ιουλίου 2003, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε για την εκλογή νέου Γραμματέα, ο Κ. Λαλιώτης απέδωσε[13] την αποκαθήλωσή του σε παρέμβαση του Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Thomas J. Miller και την παρομοίωσε με την θυσία της Ιφιγένειας εν Αυλίδι. Οι δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, που βρισκόταν στα Γρεβενά, δήλωσε, «Η Ελλάδα ασκεί περήφανη εξωτερική πολιτική»[14], ο δε πρέσβυς των ΗΠΑ είπε, «Αυτό είναι γελοίο»[15].

    [Επεξεργασία] Δημόσια Εικόνα και Κριτική
    Πέραν του κορυφαίου ρόλου του στον αυτοπροσδιορισμό και τα πεπραγμένα ενός πολιτικού σχηματισμού που διακυβέρνησε την Ελλάδα επί περίπου 20 χρόνια, ο Κ. Λαλιώτης είναι ιστορική προσωπικότητα διότι, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, είναι σύμβολο του λαϊκισμού [16] και, όπως ο ίδιος εξομολογείται[17], ταυτίζεται με την κουλτούρα μιάς ολόκληρης γενιάς Ελλήνων, την Γενιά του Πολυτεχνείου, που κατάργησε μεν τα ταξικά στεγανά, αλλά με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος γιά τους επιγόνους. Ο Κ. Λαλιώτης επαίρεται γιά το ότι στην δεκαετή υπουργία του επισκέφθηκε την έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης μόνο μιά φορά[18] και, εκφράζοντας μιά σημαντική μερίδα του Ελληνικού Λαού, χρεώνεται και με αντιαμερικανισμό. Κατά τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, διοργάνωσε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας[19] και παρότρυνε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών να απεργήσουν και να πάρουν τους μαθητές σε συλλαλητήρια φωνάζοντας «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»[20].

    [Επεξεργασία] Δικαστικές Διαμάχες
    Ο Κ. Λαλιώτης ήταν δεινός πολέμιος των πολιτικών του αντιπάλων και έχει εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες. Το 2003, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον κατεδίκασε για συκοφαντική δυσφήμηση δύο βουλευτών και ενός Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για την υπόθεση του Κτηματολογίου, υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει αποζημίωση ύψους €140.000 σε έκαστο των εναγόντων[21]. Τον Ιούνιο του 2006, ύστερα από πολυετή δικαστική διαμάχη[22], το Εφετείο Αθηνών κατεδίκασε τον Κ. Λαλιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη[23].

    [Επεξεργασία] Παραπομπές και σημειώσεις
    ↑ Macedonian Press Agency http://www.mpa.gr (News in Greek): [01] Ασυμβίβαστο Κυβέρνησης-Ε.Γ. – Παραίτηση Λαλιώτη Aθήνα, 2 Ιουλίου, 2003 (15:22) [Την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ για το πλήρες ασυμβίβαστο μελών της κυβέρνησης και του Ε.Γ. ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Ο κ. Σημίτης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ζήτησε την παραίτηση του Κώστα Λαλιώτη από τη θέση του Γραμματέα και την επιστροφή του στην κυβέρνηση. Ο κ. Λαλιώτης αρνήθηκε να μετάσχει στο νέο υπουργικό σχήμα…]
    ↑ Σημίτης, Κώστας, πρωθυπουργός: Ανακοίνωση . In: Macedonian Press Agency http://www.mpa.gr (News in Greek): [01] Ασυμβίβαστο Κυβέρνησης-Ε.Γ. – Παραίτηση Λαλιώτη Aθήνα, 2 Ιουλίου, 2003 [«Παρουσίασα στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου τη δουλειά που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της προεδρίας και μία που τελειώνει η προεδρία τις σκέψεις μου για την περίοδο που ακολουθεί. Συμφωνήσαμε ότι με το τέλος της προεδρίας αρχίζει μια νέα περίοδος για την κυβέρνηση και το κόμμα. Η περίοδος για να εξασφαλίσουμε τη νίκη στις εκλογές την άνοιξη του 2004. Αυτή η περίοδος είναι περίοδος εντατικής δουλειάς….. Παρεκάλεσα το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, τον σύντροφο Λαλιώτη να υποβάλλει την παραίτησή του και να ενισχύσει την κυβέρνηση. …………… Ο σύντροφος Λαλιώτης μου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Θα παραιτηθεί αύριο στην Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα εξηγήσει και την άποψή του και θέλω να τονίσω ότι τιμώ τη δουλειά του ως Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής……..…»]

    ↑ Λαλιώτης, Κώστας. Ιδε 1 άνω
    ↑ Λαλιώτης, Κώστας. Ιδε 2 άνω
    ↑ Hope, Kerin: Middle East & Africa: Greek premier sacks colleague. In http://www.ft.com From The Financial Times print edition. July 3, 2003. [Costas Simitis, the Greek prime minister, sacked the secretary general of his governing Socialist party yesterday in a bid to cleanse the party’s image ahead of a long election campaign.]
    ↑ OBSERVER: Simitis’s odyssey. In http://www.ft.com From The Financial Times print edition. July 4, 2003. [Greece’s EU presidency, which just ended, seems to have been unexpectedly successful (thanks to Berlusconi). Now Costas Simitis, prime minister, is making over his Socialist party – trailing badly in opinion polls.]
    ↑ Laliotis, Costas, Public Works Minister. Referred to in: Hope, Kerin: Middle East & Africa: Greek premier sacks colleague. In http://www.ft.com From The Financial Times print edition. July 3, 2003. [Costas Laliotis, a former public works minister and veteran party organiser, faced criticism over his links with local businessmen and failure to boost the party’s standing in opinion polls.]
    ↑ Laliotis, Costas, Public Works Minister. Referred to in: Greece’s prime minister tackles corruption. In http://www.economist.com From The Economist print edition, July 10, 2003. [Mr Laliotis was unpopular with many Greeks because of his cosiness with a group of local building contractors (he served a long stretch as public-works minister) and his diehard anti-Americanism.]
    ↑ Greece’s prime minister tackles corruption. In http://www.economist.com From The Economist print edition, July 10, 2003. [Flushed with self-confidence after Greece’s competent six-month stint in the EU presidency, Costas Simitis, the prime minister, has decided it is time to clean up the governing Pan-Hellenic Socialist Movement (known as Pasok) and make it more “European”.]
    ↑ Laliotis, Costas, Secretary-General, PASOK. Referenced to in: Greece’s prime minister tackles corruption. In http://www.economist.com From The Economist print edition, July 10, 2003. [His [Mr Simitis’] first move was to sack Costas Laliotis, Pasok’s secretary-general and a symbol of its outdated populist ways.]
    ↑ Hope, Kerin: Politics: Old leaders face new country. In: http://www.ft.com, November 10, 2003. [……. But while Mr Simitis shifted position some years before he took over the party leadership, he was willing until recently to accommodate the populist faction.In July, however, the prime minister signalled a change by sacking Costas Laliotis, the party’s secretary general and a symbol of its radical past, and appointing a member of his own «modernising» faction in his place to organise the election campaign……..]
    ↑ OBSERVER: Simitis’s odyssey. In http://www.ft.com From The Financial Times print edition. July 4, 2003. [Observer readers will be familiar with the «Guterres principle» – that a good EU presidency is a harbinger of disaster at home (Antonio Guterres was Portuguese premier). But Simitis reckons a more Europe-friendly image will help win next year’s election.]
    ↑ Λαλιώτης, Κ. Ομιλία. Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, 3 Ιουλίου 2003.
    ↑ Greek News. Greece: Laliotis resigns, blaming Miller. In http://www.greeknewsonline.com From Greek News Greek-American Weekly Astoria, NY NY, Sunday, July 6, 2003
    ↑ Macedonian Press Agency http://www.mpa.gr : [08] Reaction on the Reshuffle – Laliotis’ Response to Miller Athens, 4 July, 2003 (17:23)
    ↑ Laliotis, C. Ιδε 10 άνω
    ↑ Γιαννακά, Σοφία: Πολιτικά: Ο Κ. Λαλιώτης «είναι εδώ».. Στο Το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 13 Ιουλίου, 2003. [«Είμαι 53 ετών. Εχω ταυτιστεί με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και τη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας»]
    ↑ OBSERVER: Simitis’s odyssey. In http://www.ft.com From The Financial Times print edition. July 4, 2003. [So, first to be sacked was Costas Laliotis, Socialist party secretary-general, who boasted that he had attended just one EU council meeting in a decade as cabinet minister]
    ↑ Stavridis, S. Assessing the views of academics in Greece on the Europeanisation of Greek foreign policy: a critical appraisal and a research agenda proposal. Hellenic Observatory, London School of Economics, European Institute, 29 September 2003 [Σελ. 3]
    ↑ Laliotis, Costas: Anti-Americanism. Referred to in:Greece’s prime minister tackles corruption. In http://www.economist.com From The Economist print edition, July 10, 2003. [During the war in Iraq he [Mr. Laliotis] encouraged the teachers’ union to stay off work and take primary-school pupils to shout “American murderers” at demonstrations.]
    ↑ Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών: Απόφαση 6368/31.10.2003 [Στην ανωτέρω σημειώνεται ότι οι μειωτικές αναφορές “είναι αντικειμενικά κρινόμενες δυσφημιστικές, αφού ο συντάκτης τους, επικαλούμενος γεγονότα αναγόμενα στο παρελθόν και αναφερόμενος ειδικά και εξατομικευμένα στους ενάγοντες, τους προσάπτει πράξεις, οι οποίες αντίκεινται στο νόμο, την ηθική και την ευπρέπεια, συγχρόνως όμως και συκοφαντικές, αφού όπως αποδείχτηκε δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, παρά τα αντιθέτως από τον εναγόμενο υποστηριζόμενα, ενώ ο τελευταίος ήταν γνώστης της αναλήθειας.” Επιπλέον, η απόφαση αναφέρει ότι ο κ. Λαλιώτης “διέδωσε εν γνώσει του ψευδή γεγονότα, τα οποία προσέβαλαν τόσο την τιμή των εναγόντων, που θεμελιώνεται στην ηθική αξία αυτών ως ατόμων, όσο και την υπόληψη αυτών, που θεμελιώνεται στην κοινωνική τους αξία ως εκπροσώπων του λαού στο Εθνικό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντίστοιχα, ταγμένους στην προώθηση, προάσπιση και διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων, σε ένα χώρο που απαιτεί υπευθυνότητα και κοινοβουλευτική δεοντολογία.”]
    ↑ Γιαννακά, Σοφία: Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη. Στο BHMAGAZINO, 16 Δεκεμβρίου, 2001
    ↑ Εφετείον Αθηνών [Καταδίκη Κ. Λαλιώτη], Ιούνιος 2006. Στο: Ρουσόπουλος, Θεόδωρος, Υπουργός Επικρατείας: Ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών και Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, 13 Ιουνίου 2006. [Παλαιολόγος (δημοσιογράφος): Μια απόφαση του εφετείου, έστω και καθυστερημένα, ήρθε να δικαιώσει τον κ. Μητσοτάκη στη δικαστική διαμάχη του με τον κ. Λαλιώτη, αποδεχόμενο ότι ο κ. Λαλιώτης εν γνώσει του έλεγε ψευδείς ισχυρισμούς και προέβαινε σε συκοφαντικές κατηγορίες κατά του επιτίμου…….. Ρουσόπουλος: ….. Θέλω να σας θυμίσω ότι στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε κατηγορηθεί συλλήβδην η Νέα Δημοκρατία. Είναι ένα θέμα που είχε απασχολήσει………….. Τότε είχαν τεθεί πολλά ερωτήματα για τη δήθεν αλήθεια αυτών των καταγγελιών. Όπως απεδείχθη, επρόκειτο για «δήθεν αλήθεια», για καταγγελίες κατασκευασμένες……..]

    Ανακτήθηκε από «http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%9B%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82»

  3. Ο/Η Σκρουτζ Μακ Ντακ λέει:

    Κόψανε φάρμακα και εξετάσεις από καρκινοπαθείς.
    Περιμένουν μήνες για εξετάσεις θεραπεία
    Στα νοσοκομεία είχαν στήσει τρελλό χορό κάποιο γιατροί και προμηθευτές.
    Μιλάμε για δις.
    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟΥ
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΚΟ
    ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝΟΧΩΝ

    «Ε»

    5 δισ. στην υγειά των αρπακτικών

    Των ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ

    Σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις και αδιαφανείς αναθέσεις για προμήθειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτουν οι πρώτοι έλεγχοι των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας στα νοσοκομεία και στις μονάδες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.
    *Προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και για αναλώσιμα υλικά, γίνονται χωρίς διαγωνισμό, με απευθείας αναθέσεις ή επεκτάσεις προηγούμενων συμβάσεων.

    *Οι τιμές είναι διπλάσιες, τριπλάσιες ή ακόμη και δεκαπλάσιες από τις τιμές που καταγράφονται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    *Δεν ασκείται ουσιαστικός έλεγχος σε κανένα στάδιο των διαδικασιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι τα υλικά που παραδόθηκαν ήταν λιγότερα απ’ αυτά που πληρώθηκαν.

    Και μόνον ο ρυθμός αύξησης των δαπανών προκαλεί σοκ. Τα χρέη των νοσοκομείων από 2,5 δισ. στις αρχές του 2005, ξεπέρασαν πέρυσι τα 6 δισ. ευρώ. Ανάλογη είναι η καμπύλη που διαγράφουν οι δαπάνες για φάρμακα και υγειονομικά είδη των ασφαλιστικών φορέων, με αποτέλεσμα τα συσσωρευμένα ελλείμματα του κλάδου υγείας του ΙΚΑ να αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ. Αλλα τόσα υπολογίζεται ότι είναι τα ελλείμματα των υπόλοιπων ταμείων.

    «Αυτά που συμβαίνουν είναι εξωφρενικά. Δεν γνωρίζουμε τι αγοράζουμε, τι πληρώνουμε και τι τελικά παίρνουν τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων», δηλώνει στην «Κ.Ε.» κυβερνητικός παράγοντας. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η προμήθεια ενός εκατομμυρίου ιατρικών γαντιών που έγινε πέρυσι από νοσοκομείο, για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών του. «Πριν συμπληρωθεί εξάμηνο ζητήθηκε νέα πίστωση γιατί η προμήθεια είχε εξαντληθεί».

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=174940

  4. Ο/Η Ανθρωπάκι λέει:

    Γιατί η Αριστερά δεν ζήτησε έλεγχο των Πόθεν έσχες όσων χρημάτισαν υπουργοί Αμύνης και δημόσιων έργων;
    Αυτό δεν είναι αυτονόητο;
    Έτσι και οι φήμες δεν θα έπαιρναν σβάρνα όλους τους πολιτικούς όπως κάνουν συστηματικά οι χουντικοί που λένε όλοι ίδιοι είναι που είσαι Παπαδόπουλε.
    Τόσα χρόνια έχουν χτιστεί φιλίες στη Βουλή και δυστυχώς και η Αριστερά βολεύεται πίσω από ανώδυνες γενικολογίες και δεν βάζει το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων
    Τώρα όμως η χώρα ματώνει και χρειαζόμαστε πίσω και την τελευταία δεκάρα.

  5. Ο/Η undantag λέει:

    Αχ, κύριε Λασκαράτε, τι μου θυμίσατε!
    Εκείνη τη σεπτή τελετή στα Σπάτα (Hochtief ντε!), όπου ο σεπτός υπουργός – κοινωνός εκκλησιαστικής παιδείας – έφερε ολόκληρη χορωδία να ψάλει το «Άλαλα τα Χείλη των Ασεβών». Άλλοι καιροί, άλλα ήθη.
    ΥΓ1: Στη δεύτερη φωτό του άρθρου, ο εκ δεξιών αθώος τη ακριβώς σχέση έχει με τον εξ αριστερών αθώο;
    ΥΓ2: «Κάρφος οφθαλμών» ή «κάφρος οφθαλμών» είναι το σωστό;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Τους ενώνει η ορθόδοξη πίστη.

      Κάρφος, κάφρος τέτοιο εκλεκτοί κύριοι και κυρίες ποτέ

  6. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Η αναφορά του Λασκαράτου στα λατινικά αφορά το έργο του Grand Master του μεσαίωνα Nicolas Poussin «The Arcadian shepherds» («ET IN ARCADIA EGO»),

    http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.nicolaspoussin.org/Et-in-Arcadia-Ego.jpg&imgrefurl=http://www.nicolaspoussin.org/Et-in-Arcadia-Ego.html&usg=__t9dkaxwPB72lJTKvH0aYlCstrOc=&h=396&w=470&sz=37&hl=el&start=4&sig2=UWLCfH8d5zOhUqT7xFGDkQ&um=1&itbs=1&tbnid=HmxIdJ5EKlXjCM:&tbnh=109&tbnw=129&prev=/images%3Fq%3DEt%2Bin%2BArcadia%2Bego%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DN%26rlz%3D1B3RNFA_enGR272GR274%26tbs%3Disch:1&ei=XB4fTMLbEMGR4gbkjuCgCg

    …επαναφέρει το αναπάντητο ερώτημα ποιός είναι ο ΕΓΩ. Οι ιστορικοί της Τέχνης υποθέτουν πως είναι αναφορά στον Θάνατο. Η δική μου πεζή ερμηνεία είναι πως μάλλον αναφέρεται στην Θεά Μίζα, κόρης του Μαμμωνά που λατρεύεται διαχρονικά όχι μόνο στην Αρκαδία του Λαλιώτη αλλά σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερο ανταποκρίνεται στο κλίμα των ημερών μας ένα άλλο αριστούργημά του Poussin, , η «Κοιμώμενη Αφροδίτη και ο Έρως», (γιατί όπως λέει συνεχώς ο πρωθυπουργός μας “Όλα στο Φως”.)

    http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.nicolaspoussin.org/Et-in-Arcadia-Ego.jpg&imgrefurl=http://www.nicolaspoussin.org/Et-in-Arcadia-Ego.html&usg=__t9dkaxwPB72lJTKvH0aYlCstrOc=&h=396&w=470&sz=37&hl=el&start=4&sig2=UWLCfH8d5zOhUqT7xFGDkQ&um=1&itbs=1&tbnid=HmxIdJ5EKlXjCM:&tbnh=109&tbnw=129&prev=/images%3Fq%3DEt%2Bin%2BArcadia%2Bego%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DN%26rlz%3D1B3RNFA_enGR272GR274%26tbs%3Disch:1&ei=XB4fTMLbEMGR4gbkjuCgCg

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      O πίνακας δείχνει και έναν τάφο, εξ ού και η επικρατέστερη ερμηνεία.
      Νεώτεροι ερμηνευταί όμως υιοθετούν τη δική σας άποψη την οποίω εγώ βρίσκω αιρετική.
      Μίζα στην Αρκαδία;
      Το αποκλείω.

    • Ο/Η Po λέει:

      «Et in Arcadia Ego»
      …και από το περίφημο ποίημα του John Keats, «Ode on a Grecian Urn»…

  7. Ο/Η sindarta λέει:

    Πως ακριβώς θα φέρουν τι πίσω; Υπάρχει δικαστήριο που θα διατάξει κατάσχεση της περιουσίας πολιτικού; Και άντε και το έκανε, οι Μερτσέντες ή οι βίλλες θα πληρώσουν για τα νέα νοσοκομειακά μηχανήματα; Ακόμα και αν βρεθεί με στοιχεία πως ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός χρηματίστηκε περιμένει κανείς να έχει ένα τεράστιο θησαυροφυλάκιο σπίτι του με εκατομμύρια που θα σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία; Το κόστος της διαφθοράς δεν είναι μόνο τα χρήματα που πήρε «μαύρα» ο αξιωματούχος, είναι κυρίως οι φουσκωμένες συμβάσεις για έργα χαμηλής ποιότητας που μετακυλίονται αυτούσιες στον ελληνικό λαό. Να υπενθυμίσω τις υπερκοστολογήσεις στις σήραγγες της Εγνατίας οδού που είχαν διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος από παρόμοια έργα (δεν βρίσκω το άρθρο της Μακεδονίας τώρα, θα επανέλθω αν βρεθεί με αναζήτηση), τις καθιζήσεις σε νέους δρόμους (για παράδειγμα στην νέα Αθηνών-Θεσσαλονίκης) και τις ασφαλιστικές εισφορές που χαρίζονται σε μεγαλοεργολάβους. Αυτό είναι το κόστος της διαφθοράς και όχι μόνο η βίλα και το αυτοκίνητο του διεφθαρμένου πολιτικού. Καλή η δημόσια διαπόμπευση των διεφθαρμένων αλλά το κακό έχει ήδη γίνει. Μόνη ελπίδα να αποτελέσουν παραδείγματα προς αποφυγή για τους επόμενους.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ναι, μπορεί να υπάρξει ο τίμιος και γενναίος δικαστής-υπάρχουν πολλοί- που θα διατάξει δήμευση της περιουσίας ενός πολιτικού όταν αποδειχθεί κλέφτης.

      Υπάρχει διαφθορά που οφείλεται στο σύστημα υπάρχει και διαφθορά που οφείλεται στα πρόσωπα, υπάρχει και διαφθορά που προκαλείται από την ατιμωρησία και τη σιωπή αυτών που όφειλαν να ελέγξουν.

      Δεν πιστεύω στις διαπομπεύσεις.
      Πιστεύω στους ενεργούς απαιτητικούς πολίτες στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στα έντιμα και μαχητικά κόμματα, στους τίμιους αγωνιστές πολιτικούς που απαιτούν τιμωρία των ληστών, επιστροφή των κλεμμένων.

      Και μια δραχμή να επιστρέψει στο κρατικό ταμείο, έχει και τη συμβολική της σημασία.

      Η Αριστερά αντί να συναγελάζεται προκλητικά με κλέφτες πολιτικούς άλλων κομμάτων και αντί να κάνει τα στραβά μάτια στους προσωπικούς πλουτισμούς στα πλαίσια τάχα του πολιτικού της πολιτισμού, ή της τεράστιας διαφθοράς που δεν πολεμιέται τάχα παρά μόνο με ανατροπή του συστήματος, ας ασκήσει ΚΑΙ τον ελεγκτικό της ρόλο στα πρόσωπα.
      Να απαιτήσει-όταν τελειώσουν οι καυγάδες των Καπεταναίων της-μαχητικά Δικαιοσύνη και κάθαρση.
      Εκτός αν περιφρονεί τους θεσμούς της Δημοκρατίας και έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στο καθεστώς των Κόκκινων Χμερ.

  8. Ο/Η Ντροπολιτσώτης λέει:

    Μπαρνιέ: Υπό κηδεμονία το Kτηματολόγιο

    πηγή http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_06/10/2001_4003

    Σε σκληρή γλώσσα ο επίτροπος απαίτησε επιστροφή κονδυλίων στην Ε.Ε. και νέο αυστηρό επιχειρησιακό πρόγραμμα

    Του Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλου

    Για αδιαφάνεια και παρατυπίες κατηγόρησε χθες την Ελλάδα, στο θέμα του Kτηματολογίου, ο κοινοτικός επίτροπος κ. Μισέλ Μπαρνιέ, δηλώνοντας έμμεσα ότι η συνέχιση του έργου προϋποθέτει την αυστηρή «κηδεμονία» του από την Ευρώπη.

    Ο κ. Μπαρνιέ μετέφερε τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο προώθησης του έργου και στον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, ο κ. Σημίτης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα θορυβημένος από τις εξελίξεις αν και εκτιμά ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη το γεγονός ότι τελικά επετεύχθη «πολιτική συμφωνία» με τις Βρυξέλλες το έργο να ενταχθεί για μερική χρηματοδότηση στο Γ’ Kοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

    Επιστροφή

    Ο κ. Μπαρνιέ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα ζητηθεί από την Ελλάδα να επιστρέψει κοινοτικούς πόρους (οι πληροφορίες λένε για 20 δισ. δραχμές), προκειμένου η Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης του Kτηματολογίου από το Γ’ KΠΣ. Η εξέλιξη αυτή θα συνοδευτεί με την κατάθεση ενός νέου επιχειρησιακού προγράμματος για το Kτηματολόγιο, την αξιοπιστία του οποίου θα εξετάσουν διεθνείς εμπειρογνώμονες, διορισμένοι από την Ε.Ε.

    ]………………………..[

    K. Λαλιώτης: «Δεν συμβαίνει και τίποτα…»

    Αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. K. Λαλιώτης, μετά τη συνάντησή του με τον επίτροπο κ. Μπαρνιέ, περιορίσθηκε με ανακοίνωσή του να γνωστοποιήσει «τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Εθνικού Kτηματολογίου από το Γ’ KΠΣ της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Την ίδια ώρα, οι μελετητές – ανάδοχοι του Kτηματολογίου σταματούν τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν από την 1η του μηνός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαλιώτης εμφανίζεται καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά «ορισμένες διαφωνίες» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς μέρος του εκτελεσθέντος, κατά το παρελθόν, αντικειμένου (π.χ. εάν οι δασικοί χάρτες προεβλέποντο στο αρχικό πρόγραμμα ή όχι) ή για το κατά πόσο η απορρόφηση είναι αντίστοιχη του παραχθέντος έργου. Οπως ισχυρίζεται, αυτές θα εξετασθούν με βάση τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και σε περίπτωση που η Ε.Ε. συνεχίσει να επικαλείται την εφαρμογή του άρθρου 24, μη αποδεχόμενη τις ελληνικές εξηγήσεις, τότε η ελληνική πλευρά θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που θα επιλύσει τη διαφωνία.

    Παρά τη δημόσια άρνηση του επιτρόπου κ. Μπαρνιέ να δεσμευθεί για το ύψος της κοινοτικής χρηματοδότησης για τη συνέχιση του Kτηματολογίου μέσω του Γ’ KΠΣ, ο κ. Λαλιώτης φέρεται να υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συμβάλει με 84 δισεκατομμύρια δρχ. στις εργασίες σύνταξης του εθνικού κτηματολογίου για συγκεκριμένους δήμους, με αναφορά στις παραμέτρους, έκταση (στρέμματα), εμπράγματα δικαιώματα και πληθυσμό.

    Βέβαια, ο συνήθως λαλίστατος κ. Λαλιώτης απέφυγε να δώσει απαντήσεις για το τι θα γίνει ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα με τις, εν εξελίξει, μελέτες των Α’, Β’ και Γ’ Πιλοτικών Προγραμμάτων. Αυτά τα κονδύλια -περίπου 40 δισ. δρχ.- θα επιβαρύνουν τελικά τον κρατικό προϋπολογισμό, μέχρι τα τέλη του 2003, και μέρος αυτών των χρημάτων θα εξασφαλισθεί με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει από τα ανταποδοτικά τέλη που, από το 2003, θα καταβάλουν οι πολίτες, για να τους χορηγηθούν οι βεβαιώσεις που θα πιστοποιούν την εγγραφή των ιδιοκτησιών τους στα βιβλία του Kτηματολογίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα τέλη δεν προορίζονταν για να καλυφθούν «μαύρες τρύπες» αλλά τα έξοδα λειτουργίας του συστήματος του Kτηματολογίου.

  9. Ο/Η Σπινόζα λέει:

    Πρωτόδικη καταδίκη Λαλιώτη για δυσφήμιση

    Δημοσιεύθηκε: 18:46 – 03/11/03

    Aποσπάσματα

    Το συνολικό ποσό των 420.000 ευρώ καλείται σύμφωνα με απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου να καταβάλει ο Κ. Λαλιώτης σε τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα τους κ.κ. Ν. Λέγκα, Σ. Τσιτουρίδη και Κ. Χατζηδάκη (ευρωβουλευτής) για την υπόθεση του Κτηματολογίου.

    Το δικαστήριο υποχρεώνει τον κ. Λαλιώτη να καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 140.000 Ευρώ σε καθένα από τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έκρινε τον πρώην υπουργό ένοχο δυσφήμισης.

    Το δικαστήριο υποχρεώνει τον Κώστα Λαλιώτη να καταβάλει ως αποζημίωση στον καθένα από τους βουλευτές το ποσό των 140.000 ευρώ.

    Μετά τα παραπάνω, οι τρεις βουλευτές, μεταξύ άλλων, δήλωσαν τα εξής:

    Στην υπόθεση του Εθνικού Κτηματολογίου, οι πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης οδήγησαν τη χώρα στην καταβολή σημαντικών προστίμων και έχουν δημιουργήσει σημαντικότατα προβλήματα στην εκτέλεση του μεγαλύτερου από τα μεγάλα έργα στη χώρα”.

    http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/40052/Article.aspx

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 19/10/2001

    Αποσπάσματα

    Κοινή αγωγή 3 δισ. δρχ. κατά Λαλιώτη από τους 3 της Ν.Δ.

    Με την κατάθεση αγωγής, με την οποία διεκδικούν από τον Κώστα Λαλιώτη συνολική αποζημίωση ύψους τριών δισεκατομμυρίων δραχμών, αντέδρασαν οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τους οποίους ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε υποστηρίξει ότι «έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο εντός και εκτός Ελλάδας στο στημένο και απαράδεκτο παιχνίδι σε βάρος του Εθνικού Κτηματολογίου».

    Σε απάντησή του οι τρεις βουλευτές αναφέρουν στην κοινή αγωγή τους ότι:

    * «Στις δηλώσεις του περιγράφει ψευδή περιστατικά και παρουσιάζει ονομαστικά τους ενάγοντες ότι δήθεν δυσφημούν το Εθνικό Κτηματολόγιο στην Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

    * «Γνώριζε την αναλήθεια των περιστατικών που επικαλέστηκε, διότι έχοντας την ευθύνη του ελέγχου και της εποπτείας του σπουδαίου αυτού έργου γνώριζε με σαφήνεια ότι στη διαχείριση υπήρξε αδιαφάνεια και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος».

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=19.10.2001,id=23104220

  10. Ο/Η Σπινόζα λέει:

    Λαλιώτης Ψυχάρης Πάχτας και Άγιον Όρος
    Βοήθειά σς ευσεβείς αναγνώσται του βλογίου Ροιδου
    Θαυμάσατε έργον θεάρεστον

    Αποσπάσματα από το Ιερόν ΒΗΜΑ

    Από το 1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από εισήγηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη, έστρεψε την προσοχή της ελληνικής Πολιτείας στο παραμελημένο από το κράτος Αγιον Ορος. Ηδη στο Αγιον Ορος εκτελείται ένα πρόγραμμα έργων ύψους 10 δισ., το οποίο σχεδίασε ο κ. Κώστας Λαλιώτης και χειρίζεται ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Χ. Πάχτας, σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΚ και τις Μονές. Η πολιτική Διοίκηση του Αγίου Ορους δεν ασχολείται με οικονομικά θέματα των Μονών αλλά φροντίζει για τη συνολική σχέση της Αθωνικής Πολιτείας με τις ελληνικές κρατικές αρχές. δεδομένου μάλιστα ότι η Αθωνική Πολιτεία τελεί υπό ιδιαίτερο διοικητικό καθεστώς αυτονομίας, κατοχυρωμένο και με την Πράξη Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

    Η σημασία του Αγίου Ορους, πνευματική ­ κατ’ αρχήν ­ ως θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και εθνική, καθώς συσσωματώνει τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θησαυρό του Ελληνισμού, έχει μεταβάλει το Αγιον Ορος σε έναν πολύτιμο πρεσβευτή της ελληνικής παράδοσης και της πνευματικής της δημιουργίας. Ρόλος της πολιτικής Διοίκησης του Αγίου Ορους είναι να συμβάλει τόσο στην απερίσπαστη ανάπτυξη της εσωτερικής ζωής των Μονών όσο και στη διευκόλυνση του Ορους στις σχέσεις του με τις πολυδαίδαλες και κουραστικές ­ για τους μοναχούς ­ υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.

    Ο νέος πολιτικός Διοικητής του Αγίου Ορους κ. Σταύρος Ψυχάρης, με επιστολή του προς την Ιερά Κοινότητα, υπογραμμίζει ότι σκοπός του είναι ακριβώς αυτός. Ο κ. Ψυχάρης προσέθεσε στην επιστολή του ότι η θητεία στη Διοίκηση του Αγίου Ορους δεν μπορεί να σχετίζεται, στην περίπτωσή του, παρά μόνον με προσφορά ανιδιοτελούς έργου. Κατά τούτο, ανακοίνωσε στην Ιερά Κοινότητα ότι εκχωρεί τον μισθό του και κάθε μορφής αντιμισθία που συνδέεται με τη θέση, αυτές δε οι πρόσοδοι, καθόσον διάστημα θα ασκεί χρέη Διοικητού, θα διατίθενται στο Ταμείο της Ιεράς Κοινότητος για σκοπούς που η ίδια θα επιλέξει.

    Εν τω μεταξύ από το υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ:

    «Σχετικά με τον διορισμό του Διοικητού του Αγίου Ορους κ. Σταύρου Ψυχάρη, σημειώνονται τα εξής: Ο διορισμός του Διοικητού του Αγίου Ορους είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ο κ. Σταύρος Ψυχάρης είναι διακεκριμένος δημοσιογράφος, διευθυντής μιας των εγκυροτέρων ελληνικών εφημερίδων και έχει συμμετάσχει στον δημόσιο βίο της χώρας επί μακρό χρονικό διάστημα. Διαθέτει τα τυπικά προσόντα τα οποία ορίζει ο νόμος, ως μέλος διδακτικού προσωπικού Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

    Επειδή διατυπώνονται διάφοροι ανεπίτρεπτοι υπαινιγμοί, αποσαφηνίζεται ότι ο Διοικητής του Αγίου Ορους δεν έχει καμία διαχειριστική αρμοδιότητα. Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που αφορούν προγράμματα σχετικά με τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Αγίου Ορους ανήκει στις Μονές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

    Ο ρόλος του Διοικητού είναι να εμπνέει πνεύμα ομονοίας, συνεργασίας και προόδου ώστε να αξιοποιείται το Αγιον Ορος ως θησαυρός που ανήκει σε ολόκληρη την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό.

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=81&artid=82821&dt=13/10/1996#ixzz0rUgtZQVf

  11. Για τι ακριβώς κατηγορείται ο Άκης σε αυτό το άρθρο;
    Για υψηλό τραπεζικό δανεισμό;
    Αν είναι έγκλημα ο δανεισμός…
    Τότε πρέπει να μπούμε όλοι φυλακή!

    «Είναι η μοίρα κάθε Δημοκράτη και Σοσιαλιστού πολιτικού να βρίσκεται στο στόχαστρο των σκοτεινών φημολογιών, αφού οι εχθροί του φοβούνται να τον πολεμήσουν στο φως, όπου έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.»

    Οι «αριστεροί» πολιτευτές και πολιτικοί γιατί δεν βρίσκονται ποτέ στο στόχαστρο σκοτεινών φημολογιών;; Ποιό κριτήριο δεν πληρούν: Του Δημοκράτη ή του Σοσιαλιστή;;;
    (1989 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!)

    Φιλάκια μάγκες… ο λαός ξύπνησε!…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kύριε Παναγιωτόπουλε,
      ο κ.Άκης δεν κατηγορείται για τίποτε άλλο από αυτό που λέω, πως όφειλε δηλαδή να ζητήσει έλεγχο του Πόθεν Έσχες του από τότε (13/7/2004) που η Καθημερινή τον ρώτησε που βρήκε την περιουσία του. Για 6 χρόνια δεν τον ρώτησε κανένας άλλος. Μην είστε λοιπόν τόσο αγνώμων προς την Αριστερά. Κολυμπάει μέσα στην ευγένεια κι έκανε κι αυτή πως δεν ήξερε τίποτα, ποιός ξέρει για τι μικρορουσφετάκοια του Άκη στο στρατό ή και του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στο χώρο της Βουλής, όπου π.χ. αν δεν κάνω λάθος κάποιος όψιμος Επαναστάτης, είχε τον αδελφό του σε πολύ ψηλή θέση.

      Στο άλλο ερώτημά σας:
      Μα οι Αριστεροί πολιτευτες είναι διαπλεκόμενοι με Κοσκωτάδες, εξοπλισμούς, Εκκλησία, μεγαλοεκδότες, εργολάβους, Siemens, γι’αυτό δεν τους πειράζει κανείς, εξόν από κάτι ερωτήσεις γιατί οι γονείς του Τσίπρα έχουν διόροφο στο Διόνυσο, γιατί έκανε 5 ημέρες διακοπές στο Λονδίνο, ή γιατί πήγε σε ιδιωτική κλινική να ξεγεννήσει τη γυναίκα του.
      Μην λέτε εξυπνάδες κε Φάνη λοιπόν, η Αριστερά έχει το χάλι της, ναι, αλλά διεφθαρμένη δεν είναι. Απλά άχρηστη.

      Α προ πο:
      Σας αφορά:
      Με πολιτικό πρότυπο τον κ. Τσοχατζόπουλο;
      Toυ Σταμου Zουλα

      http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_13/06/2010_404389

      Η «Κ» κυκλοφόρησε στις 13-7-04 με κύριο άρθρο που είχε τον τίτλο «Κύριε Τσοχατζόπουλε πώς πλουτίσατε;», το οποίο έμεινε επί μία 6ετία αναπάντητο…

      Καλά ο ΓΑΠ δεν διαβάζει Καθημερινή;

    • Ο/Η nomikos λέει:

      «Φιλάκια μάγκες…ο λαός ξύπνησε!…»

      Fixed…

  12. Ο/Η spiroszografos λέει:

    Ποιος τολμάει ;;; Ποιoς είναι ο καθαρός;;;
    Ποιος θα εξετασθεί ως μάρτυρας;;; Με ποιους δικαστές ;;;
    [ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙΑ ΒΓΑΖΕΙ] ;;;Μόνο οι αδύνατοι δικάζοντα.
    Εκείνα τα παλιά τα χρόνια , εάν δεν υπήρχαν Στρατοδικεία δεν θα υπήρχε και Ελλάδα……
    Η ισοπέδωση έφερε το αποτέλεσμα..
    Με το συγνώμη βέβαια που αναφέρθηκα σε στρατοδικεία εννοούσα όμως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ….

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Υπάρχουν εξαιρετικοί δικασταί.
      Επιλέγω ενδεικτικώς τρεις:
      Οι κ.κ.Σανιδάς, Ζαγοριανός και Ρωμύλος Κεδίκογλου.
      Όπως συνηθίζει να λέει και ο κ.Ροϊδης, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

      • Ο/Η Nomikos λέει:

        Κύριε Λασκαράτε,ειλικρινώς,εκπλήσσομαι.
        Πως είναι δυνατόν να Σας διέφυγε ο αλήστου μνήμης κ. Κόκκινος;;

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Ο κ.Κόκκινος είπατε;
        Διάβαζα τα άρθρα του στην «Εστία».
        Εξαιρετικά διασκεδαστικά.

  13. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Mea Culpa ,

    το «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» του πρωθυπουργού μας εδώ :

    http://www.nicolaspoussin.org/Sleeping-Venus-and-Cupid-large.html

    Να και η εικόνα της Κοιλάδας των Μουσών πριν ο μακαριότατος Ιερώνυμος καλύψει το «εκκλησιαστικό έλλειμμα» της περιοχής με το προκάτ μοναστήρι του κ. Αρσένιου:

    Μια παρένθεση (The painting depicts the Assembly of the Muses gathered around Apollo, god of light, beauty and arts. In ancient mythology, this assembly met on the mount Parnassus, dedicated to the fine arts. Poussin painted that mythological scene in accordance with the tradition of the Antiquity, as perfected during the Italian Renaissance. One of the main example of this style remains the work by the artist Raphaël in one of the Vatican’s chambers.
    Painted in 1646 (?), Parnassus magically portrays the Mount in Southern Greece, north of the Gulf of Corinth, sacred to Apollo and the Muses, and a center of musical and poetic inspiration. What better place for Poussin and Monteverdi to conjoin, amid the sonic elements of the 21st century? The melodic and rhythmic fragments of «Ohime, dov’e il mio ben» blend with my own language, and with fragments from the earlier panels, to complete this imagined triptych . . . resolved as a single pitch floating high in the firmament, and across nearly five hundred years.)

    Με χαρά σας πληροφορώ πως το επιχείρημα επέτυχε, και όλοι αυτοί οι δαίμονες που είδατε έχουν τώρα εξαφανιστεί. Σ’ αυτό συνεισέφερε και ο κ. Λαλιώτης (Ναι Λασκαράτε, δεν είναι όλα άσπρα και μαύρα) που χρηματοδότησε το μοναστήρι με χρήματα του ειδικού ταμείου ΕΤΕΡΠΣ του ΥΠΕΧΩΔΕ. Να που καμιά φορά τα χρήματα των φορολογουμένων πιάνουν τόπο.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aδελφέ Ακάκιε ελπίζω συντόμως κατόπιν των όσων ισχυρίζεστε ο κ.Λαλιώτης να αναγορευθεί Μέγας Άρχων Οφικιάλιος της Ορθοδοξίας, όπως ο κ.Γρηγόρης Μιχαλόπουλος (φυλακαί Κορυδαλλού) και μόλις χτες ο κ.Σταύρος Ψυχάρης:

      20-06-10

      Τον Σταύρο Ψυχάρη τίμησε το Πατριαρχείο

      Στις τάξεις των οφικιάλιων αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου χειροθέτησε σήμερα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον δημοσιογράφο Σταύρο Ψυχάρη, εκδότη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» και πρόεδρο του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη», σε τελετή που έγινε στον πατριαρχικό ναό του Άγιου Γεωργίου στο Φανάρι, παρουσία του ηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιου, του Ελληνα υφυπουργού Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.

      «Έχομεν και το ευχάριστον γεγονός ότι αι τάξεις των οφικιάλιων του πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου επλουτίζονται με ένα εκλεκτόν νέον μέλος, τον εντιμολογιώτατον κ. Σταύρον Ψυχάρην, διακεκριμένον άνθρωπον του πνεύματος, δημοσιογράφον υψηλού κύρους και εκδότην», είπε ο Πατριάρχης, προσφωνώντας τον νέο άρχοντα και αναφέρθηκε στη θητεία του ως πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους.

      «Ειργάσθη φιλοπόνως και επιτυχώς δια την πολυμερή και πολύτροπον ενίσχυσιν των σεπτών αγιορειτικών μοναχικών καθιδρυμάτων, δια την εξασφάλισιν ευρωπαϊκών και κρατικών κονδυλίων δια τα απαραίτητα μεγάλα κτητορικά και αναστηλωτικά έργα, όπως επίσης ειργάσθη φιλοτίμως δια την διασφάλισιν των ιερών κειμηλίων, τα οποία αποτελούν μοναδικήν κληρονομίαν του ευσεβούς ημών Γένους, αλλά και τιμαλφή στοιχεία του παγκοσμίου πολιτισμού, και συνέβαλεν εις την κατά πάντα εξύψωσιν του ονόματος και του κύρους της αγίας Αθωνικής Πολιτείας παγκοσμίως», είπε ο Πατριάρχης.

      «Ο αγαπητός κ. Ψυχάρης επαξίως ηγαπήθη τα μάλα υπό των Αθωνιτών Μοναχών απ’ άκρου εις άκρον της ιεράς Χερσονήσου, αι προσευχαί των οποίων, καθώς και αι ημέτεραι πατρικαί και Πατριαρχικαί, τον συνοδεύουν πάντοτε διάπυροι», ανέφερε ακόμα ο κ. Βαρθολομαίος και εξήγησε το αξίωμα με το οποίο τιμήθηκε ο κ. Ψυχάρης, το οφίκιον του «Αρχοντος Πρωτονοταρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας».

      http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/06/2010_343198

  14. Ο/Η kanali λέει:

    Δεν καταλαβαίνω γιατί να στοχοποιούμε συγκεκριμένο άτομο.
    Από 31 Μαΐου έχω κάνει μια ρομαντική πρόταση έχοντας τη γνώση ότι εγώ το είπα εγώ το άκουσα.

    Άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των πρωθυπουργών, υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων, διευθυντών υπουργείων, Προέδρων ΔΕΚΟ, γενικών γραμματέων και διευθυντών ΔΕΚΟ, Νομαρχών, Δημάρχων και όλων των βουλευτών των 20 τελευταίων ετών και των συγγενών τους μέχρι πρώτου βαθμού συγγενείας.
    Πόρισμα, καταλογισμός ευθυνών και επιστροφή των κλεμμένων μέσα σε εξ μήνες το πολύ.

    Αναζητείται ο μαλάκας που ΔΕΝ τα πήρε

    Αναζητείται ο μαλάκας που ΔΕΝ τα πήρε

    Σήμερα, θα μπορούσα να βελτιώσω την πρόταση αυτή, αφαιρώντας την διαδικασία με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, το πόρισμα κλπ πηγαίνοντας κατ’ ευθείαν στη διαδικασία επιστροφής των κλεμμένων.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Η πρότασή σου, όπως τροποποιήθηκε, παρακάμπτει τη γραφειοκρατία.

    • Ο/Η sindarta λέει:

      Να προτείνω και άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εταιριών που κερδίζουν δημόσιους διαγωνισμούς, γιατί αλλιώς απλώς θα γίνεται αντικατάσταση των υπαρχόντων διεφθαρμένων με νέους πολιτευτές (να χτυπηθεί η διαφθορά του συστήματος που λέει ο κύριος Λασκαράτος).

  15. Ο/Η spiroszografos λέει:

    kanali Πράγματι δεν εννοούσα το συγκεκριμένο άτομο μόνο ,αλλά όλους
    τους πραγματικούς καταχραστές μεγάλων χρηματικών ποσών και πράγματι πρέπει να γίνουν όσα αναφέρεις . Αλλά αυτό χρειάζεται θέληση , για να έχεις όμως θέληση , πρέπει να έχεις καθαρά χέρια .Συμφωνώ με το άνοιγμα των λογαριασμών , αλλά είναι και το εξωτερικό . Ας το πράξουν όμως
    όπως το λέτε. Ας αφήσουν τα παχιά λόγια .
    Διότι πέρυσι τα κανάλια κατέκριναν το πεντακοσάρικο σαν ανεπαρκές , αλλά σιγά ,σιγά θα μας φθάνει και θα μας περισσεύει το εκατοστάρικο.
    Σας ευχαριστώ

  16. δεν χρειάζεται κανενός το πόθεν έσχες, αφού δεν υπάρχουν ένοχοι, αν υπήρχαν, η ΣΔΟΕ και η Δικαιοσύνη δεν θα τους είχε γραπώσει;

    μην λέμε για να λέμε και να λέμε ότι θέλουμε να λέμε διότι οι άλλοι σου λέει αυτοί γιατί λένε αφού δεν υπάρχουν ένοχοι;

    Γοδ.

  17. Ο/Η apon λέει:

    @Λασκαρατος
    «η Αριστερά έχει το χάλι της, ναι, αλλά διεφθαρμένη δεν είναι. Απλά άχρηστη»

    Βρισκω τη σκεψη σας σκανδαλωδως αγαθη!

    Απο που, εαν επιτρεπεται, προκυπτει αυτος ο ισχυρισμος σας, μηπως η αριστερα περασε απο περιοδευον και το κωλοβυθομετρο εδειξε οτι δεν ειναι …διεφθαρμενη;

    Ειναι δυνατον να χλαπακιαζει μονο το εκαστοτε κυβερνων κομμα και τα υπολοιπα κομματα της αντιπολιτευσης απλως να κοιτανε;

    Αφου το ΚΚΕ (πχ) δεν ειναι διεφθαρμενο τοτε γιατι, κατα τη γνωμη σας, αρνηθηκε ελεγχο στα οικονομικα του και γιατι ολοκληρος ο πολιτικος κοσμος εκανε …»τουμπεκι ψιλοκομμενο» επι του συγκεκριμμενου θεματος.

    Γνωριζεται ποιο ειναι το …αφεντικο και με ποιους ορους ασκειται ο ελεγχος στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη Περαματος και τι συμβαινει στην ευρυτερη περιοχη του ναυτηλιακου Πειραια;

    «Ευχες για ενα καλο βραδυ» που λεει και ο παρουσιαστης των ειδησεων ή με αλλα λογια: καληνυχτα σας!

  18. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kοίταξε,
    η Αριστερά είναι η παράταξη που υποστηρίζω.
    Δεν έχει ασκήσει κυβερνητική Εξουσία και δεν έχει αναμιχθει σε σκάνδαλα.
    Υπέρτατη αξία της είναι το συλλογικό συμφέρον σε αντίθεση με την ευρύτερη Δεξιά που κηρύττει απροκάλυπτα το ατομικό συμφέρον, το κίνητρο του ατομικού κέρδους και το δείχνει στην πράξη.
    Δεν αμφιβάλλω πως αν η Αριστερά κατελάμβανε την Εξουσία, θα βαρυνόταν με σκάνδαλα, πιστεύω σε μικρότερο βαθμό, πολυ χειρότερα βέβαια στη σταλινική της εκδοχή, με ανεξέλεγκτη μονοκομματικη διακυβέρνηση, όπως το απέδειξε και ιστορικά.
    Όταν στο ΣΥΡΙΖΑ καυγαδίζουν για βουλευτικές έδρες-όχι όλοι, δεν τους τσουβαλιάζω-αυτό κάτι δείχνει.

    Συμφωνώ μαζί σου πως η Αριστερά βαρύνεται με την ανοχή που δείχνει σε σκάνδαλα προσώπων.
    Ξεφεύγει συνήθως ανάγοντας τα πάντα σε θεσμούς ή στο σύστημα.
    Όχι πως δεν έχει δίκιο σε αυτά αλλά δεν μπορούν να λειτουργούν σαν άλλοθι ατιμωρησίας κι σιωπής.
    Όταν η Καθημερινή το 2004 ερωτά τον Τσοχατζόπουλο πως πλούτισε και ούτε ένας αριστερός βουλευτής -υποτίθεται μάλιστα πως ενοχλούνται από τους υπερεξοπλισμούς-δεν ευαισθητοποιείται να κάνει θέμα αυτό δηλοί πολλά.

    Είναι μια μορφή διαφθοράς κι αυτό, αλλά έχει πολλές ερμηνείες.
    Σε καμιά περίπτωση όμως οι ευθύνες δεν είναι ίδιες.

    Συμφωνώ πως το ΚΚΕ όφειλε να δεχτεί έλεγχο των οικονομικών του.
    Η δικαιολογία που προβάλει δεν με πείθει.

    Αντιπαρέρχομαι το ύφος σου, που επίτρεψέ μου να σου πως, δεν σε κολακεύει.

  19. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Αεράκι, επιτέλους να αναπνεύσουμε λίγο καθαρό αεράκι
    Αντίο Ζοζέ

    ΑΥΓΗ
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=550938

    Ζοζέ Σαραμάγκου: «Απ’ όλες τις λέξεις προτιμώ το όχι»…
    Κρημνιώτη Π.
    20/06/2010

    Κομμουνιστής και άθεος, από τους τελευταίους σοφούς της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, συγγραφέας ο οποίος από όλες τις λέξεις που λάτρεψε παρέμεινε ως το τέλος αθεράπευτα ερωτευμένος με το όχι. Η τελευταία σελίδα του βίου του Ζοζέ Σαραμάγκου γράφτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, στο νησί Λανθαρότε όπου ζούσε από το 1993 μαζί με τη σύζυγό του Πιλάρ. Κι είναι αυτός πραγματικά ο θάνατος ενός γίγαντα που έζησε στη γερασμένη μας ήπειρο, η οποία αν και προνόησε να τον τιμήσει το 1998 με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, δεν τόλμησε ουσιαστικά να αναγνώσει με προσοχή τα βιβλία του.

    Κυρίως τα «Περί τυφλότητας» και «Περί φωτήσεως» , αυτά τα διαβολεμένα πολιτικά βιβλία, με τα οποία αμφισβητεί το σύστημα, ρίχνοντας απανωτές γροθιές στις κουρασμένες μας βεβαιότητες και προλέγοντας το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου που επιφύλαξε η οικονομική και πολιτική πρακτική και ο εφησυχασμός των τελευταίων δεκαετιών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ανάμεσα στην ξαφνική τύφλωση των κατοίκων της χώρας στο «Περί τυφλότητας» και το εκλογικό παράδοξο της καθολικής λευκής ψήφου στη χώρα του «Περί φωτίσεως», ο Σαραμάγκου έδειξε τα δεινά και προέτρεψε σε αντίδραση. Φευ, η προσοχή περιορίστηκε στο απολαυστικόν της ανάγνωσης κι όχι στο σημαίνον του αναγνώσματος.

    Ποτισμένα από τη συμπόνια του για τον άνθρωπο, στοιχειωμένα από τον συμβολισμό, στον οποίο με μαεστρία επιδόθηκε, και από τις μακρόσυρτες φράσεις που σε τραβούν να ακολουθήσεις τον στοχασμό του, τα βιβλία του Σαραμάγκου έμειναν σταθερά επικεντρωμένα στη βάσανο του ανθρώπου και τη βάσανο των κοινωνικών. Στις σελίδες τους ευδοκήμησαν οι αρνήσεις σε θεμελιώδεις συμβάσεις. Αθεος γαρ. Πολέμιος της αδικίας και της ανισότητας, συχνά έλεγε «από όλες τις λέξεις προτιμώ το όχι». Αυτό είχε πει και το 1998, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τη βράβευσή του με το Νόμπελ. Αυτό το όχι προέταξε το 1993 στη δεξιά τότε κυβέρνηση της Πορτογαλίας που αντέδρασε για το βιβλίο του «Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιο» και αυτοεξορίστηκε στο νησί Λανθαρότε. Αλλά και στον φίλο του τον Κάστρο όχι είχε πει για τις διώξεις αντικαθεστωτικών, όπως τρανό ήταν το όχι του για το Γκουαντάναμο.

    Αυτοδίδακτος μπήκε στα γράμματα ο Σαραμάγκου. Παιδί αγροτικής οικογένειας, εγκατέλειψε τις σπουδές του στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, έκανε διάφορες δουλειές κι έφτασε στα 50 για να αρχίσει να δημοσιεύει συστηματικά. «Εγχειρίδιο ζωγραφικής και καλλιγραφίας», «Το χρονικό του μοναστηριού», «Η χρονιά που πέθανε ο Ρικάρντο Ρέις», «Η πέτρινη σχεδία», «Ιστορία της πολιορκίας της Λισαβόνας», «Όλα τα ονόματα», «Περί θανάτου» και τελευταίο βιβλίο του «Κάιν» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο.
    Στη μεσηλικία του γνώρισε την επιτυχία και στη δύση του βίου του, περασμένα 80, γνώρισε τη μαγεία του ίντερνετ. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, διατηρούσε το δικό του blog. Επιμελώς τηρούσε επίσης τη συνήθεια της ετήσιας έκδοσης ημερολογιακών του καταθέσεων στα «Τετράδια του Λανθαρότε». Έγραψε κι ένα βιβλίο για παιδιά. «Το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου», όπου ο μικρός της ιστορίας του έκανε κάτι «πολύ μεγαλύτερο από το μπόι του», έσωσε από το θάνατο ένα λουλούδι.

  20. Ο/Η apon λέει:

    @Λασκαρατος,
    το υφος μου, θα ελεγα, οτι ειναι μια …»ασκηση επικοινωνιας» σχετικα με το δικο σου υφος και δεν αφορα την ουσια.
    Επι της ουσιας τωρα:

    *

    «η Αριστερά είναι η παράταξη που υποστηρίζω.»
    Σε κατανοω αλλα δεν βρισκω και πολυ πειστικο το …»επιχειρημα» σου!

    «Δεν έχει ασκήσει κυβερνητική Εξουσία και δεν έχει αναμιχθει σε σκάνδαλα.»
    Ποιος μπορει να ισχυριστει οτι σκανδαλα ειναι αυτα στα οποια εμπλεκεται η (εκαστοτε) κυβερνηση, τα αλλα τι ειναι;
    Το οτι δε εχει αναμιχθει σε σκανδαλα απο θεση κυβερνητικης εξουσιας οφειλεται στο γεγονος οτι το συστημα στη χωρα αυτη ειναι κοινοβουλευτικο και οι κυβερνησεις αναδεικνυονται κατοπιν εκλογων κατα τις οποιες η αριστερα λαμβανει πολυ μικρο ποσοστο ψηφων, αυτο ομως σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι δικαουται «πιστοποιητικο αγνοτητας».
    Για το σκανδαλο «Γερμανος» εχετε ακουσει κατι;

    *

    «Συμφωνώ μαζί σου πως η Αριστερά βαρύνεται με την ανοχή που δείχνει σε σκάνδαλα προσώπων.
    Ξεφεύγει συνήθως ανάγοντας τα πάντα σε θεσμούς ή στο σύστημα»

    Αυτο, φανταζομαι το κατανοειται, πως το κανει οχι σκοπιμως και οχι απο αφελεια διοτι αν μιλησει συγκεκριμενα και με ονοματα τοτε καποιοι αλλοι θα μιλησουν συγκεκριμενα γι αυτη (την αριστερα).
    Ενω οταν «αναγει τα παντα σε θεσμους ή στο (κακο καπιταλιστικο)συστημα και το ιερον καθηκον της εχει επιτελεσει (ως αριστερα) και …ουτε γατα ουτε ζημια!
    Τοσο απλο!

    *

    «Είναι μια μορφή διαφθοράς κι αυτό, αλλά έχει πολλές ερμηνείες.
    Σε καμιά περίπτωση όμως οι ευθύνες δεν είναι ίδιες.»

    Ουτε και ολοι ρολοι σε ενα ριφιφι ή μια μεγαλη ληστεια ειναι ιδιοι, συνεπως ουτε και τα μεριδια ειναι ιδια. Αυτο ελειπε, να επαιρναν τον ιδιο λουφέ τα μεγαλα κομματα με τα ψωριαρικα της αριστερας (ή της πατριωτικης δεξιας) που απλως …βαστανε στιλιες.

    *

    «Υπέρτατη αξία της είναι το συλλογικό συμφέρον σε αντίθεση με την ευρύτερη Δεξιά που κηρύττει απροκάλυπτα το ατομικό συμφέρον»

    Ωραια ιδεα για το «ατομικο συμφερον» εχετε, αυτον τον απαισιο δαιμονα τον οποιο ευτυχως αντιπαλευει ο αρχαγγελος του «δημοσιου δυμφεροντος» σε εναν αδυσωπητο αγωνα μεταξυ καλου-κακου, συμφωνα με την μεταφορα της μανιχαϊστικης σκεψης στην πολιτικη οικονομια και την κοινωνιολογια.
    Προκειται για μια αποψη την οποια εκτος της αριστερας (που εξ ορισμου ειναι …λαϊκη) την ενστερνιζεται και η λαϊκη δεξια (δηλαδη το αντεστραμενο ειδωλο της αριστερας).

    Φιλικωτατα.

  21. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_200.html

    Λέτε να υλοποιηθεί η επιθυμία της Βάσως Παπανδρέου και να βρεθούν πολιτικοί στην φυλακή;

    Από ΒΑΘΥ , Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 | 11:45 μ.μ.

    Κοίτα πώς τα φέρνει η ζωή! Όταν η Βάσω Παπανδρέου πριν αρκετά χρόνια όταν βρέθηκε χωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική –μετά από 8 χρόνια που ήταν υπουργός- μιλώντας σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για συντρόφους της που μπήκαν άφραγκοι στην πολιτική και η κατάληξη του ήταν «Κάποιοι από εμάς να έχουν γίνει ζάμπλουτοι». Ζητούσε μάλιστα να σταματήσει η ατιμωρησία των λαμογιών πολιτικών και κάποιοι να πάνε φυλακή! (Θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση).
    Από τότε που έλεγε αυτά το ΠΑΣΟΚικό στέλεχος κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Ελα όμως που δεν αποκλείεται σήμερα να υλοποιηθεί η επιθυμία της και κάποιος πολιτικός, πιθανόν και η ίδια να δει τα κάγκελα της φυλακής αν πιστέψουμε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

    Σύμφωνα μ’ αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεσκόνισε τα συρτάρια και έβγαλε στην επιφάνεια ξεχασμένους φακέλους και καταγγελίες αποφασίζοντας την διερεύνησή τους.

    Συγκεκριμένα η εφημερίδα παρουσιάζει έγγραφο του ΣΔΟΕ με το οποίο ζητείτε αναλυτική πληροφόρηση από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αν ο Λαλιώτης, η Παπανδρέου ο Μακρυπίδης και οι συγγενείς τους είχαν μετοχές, ομόλογα, παράγωγα προϊόντα, ξένες μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.

    Το ΣΔΟΕ ζητά να πάρει τα ευρήματα της έρευνας σε ηλεκτρονική μορφή και να αναφέρονται όλες οι κινήσεις τους, όπως και η αναλυτική κίνηση των χρηματικών τους συναλλαγών και των τραπεζών μέσω των οποίων έγιναν οι κινήσεις.

    Δεν ξέρουμε τι κατάληξη μπορεί να έχει αυτή η έρευνα και σίγουρα δεν μπορεί να γίνεται τυχαία στρεφόμενοι ενάντια σε τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία χρημάτισαν πανίσχυροι υπουργοί και κομματικοί παράγοντες την περίοδο 1996 -2003.

    Τα εμπλεκόμενα άτομα φυσικά ισχυρίζονται ότι δεν έχουν διαπράξει κανένα παράπτωμα. Να τους πιστέψουμε; Θα ήταν σαν να δεχόμαστε τα λεγόμενα του Ε. Βενιζέλου τότε που ανακαλύφτηκαν οι αριθμοί των λογαριασμών του Τσοχατζόπουλου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι ήταν αριθμοί τηλεφώνων.

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Σε κάθε περίπτωση άργησε πολύ αυτός ο έλεγχος, όφειλε ο κ.Λαλιώτης να τον είχε ο ίδιος ζητήσει και νομίζω πως ο μόνος αξιόπιστος έλεγχος είναι αυτός που ο ελεγχόμενος πολιτικός εξουσιοδοτεί το κράτος να ζητήσει στοιχεία και από ξένες τράπεζες, αν βέβαια το κράτος ενδιαφέρεται και δεν κοροϊδεύει:

    news247

    ‘Ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος ο έλεγχος στα περιουσιακά μου στοιχεία’, σημειώνει ο Κ. Λαλιώτης σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ

    Μάρτιος 19

    Αίτημα για τάχιστη ολοκλήρωση ενδελεχούς ελέγχου του ΣΔΟΕ στα στοιχεία που αφορούν τόσο την προσωπική, όσο και την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση, υποβάλλει με επιστολή του προς τον γγ του Σώματος, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης.

    Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη και τον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ο κ. Λαλιώτης, με αφορμή κυριακάτικο δημοσίευμα -σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ διενεργεί έλεγχο στα περιουσιακά του στοιχεία- σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σε κάθε περίπτωση πιστεύω για λόγους αρχής, ότι κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος, γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.