Η φαρσοκωμωδία Σαμαρά

Cui prodest scelus, is fecit
(Σενέκα ‘Μήδεια’)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Kύριε Ροΐδη,
Κάμποσους μήνες τώρα ο τ.υπουργός του κ.Καραμανλή κ.Σαμαράς, είναι αρχηγός της ΝΔ. Μόλις τα γκάλοπ έδειξαν πως το 80% του λαού ξέρει πως ο τ.αρχηγός του το έσκασε μέσω των πρόωρων εκλογών, έκανε στροφή 180 μοιρών και λέει κάποια πράγματα που δεν τα έλεγε ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ούτε καν ως τα χθες:
«Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. Η προηγούμενη διακυβέρνηση έκανε σοβαρά σφάλματα, δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος, δεν αντέστρεψε τη συσσώρευση χρέους, διόγκωσε το κράτος δεν το συρρίκνωσε, το διατήρησε μη λειτουργικό και αντιπαραγωγικό, δεν το άλλαξε, υποτάχθηκε στην λογική του πολιτικού κόστους».

Ένας προσεκτικός αναγνώστης θα δει πως ο αρχηγός αποφεύγει να καταγγείλει τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης της ΝΔ. Για τον κ.Σαμαρά δεν υπάρχουν τα Βατοπέδια και οι μονή Τοπλού, τα δομημένα ομόλογα, το παίξιμο και η απώλεια στο χρηματιστήριο των αποθεματικών των ταμείων, οι αστρονομικοί εξοπλισμοί με τις πατριωτικές μίζες, η Ζήμενς, οι Ολυμπιακοί αγώνες, οι κουμπάροι, η φοροδιαφυγή, το λάδωμα, τα προκλητικά προνόμια, οι νόμιμες και ηθικές συμπεριφορές υπουργών, οι βιντεοκασέτες Ζαχόπουλου με τα συμπαρομαρτούντα, τα υπερκέρδη των Τραπεζών και επιχειρήσεων, η αφορολόγητη Εκκλησία Α.Ε., το ξεπούλημα κοψοχρονιά μάλιστα της δημόσιας περιουσίας και του κρατικού τομέα.

Ο κ. Σαμαράς κλείνει το μάτι στους επαϊοντες και χρεώνει στην κυβέρνηση της ΝΔ με τη σειρά: κάποια αόριστα «σφάλματα», το μη ξεπούλημα ολόκληρου του κράτους (μεταφράζω το ‘δεν πολέμησε τον κρατισμό’), το μη στήσιμο ενός απόλυτα κομματικού κράτους (μεταφράζω το ‘δεν επανίδρυσε το κράτος’), το μη έλεγχο και τη συσσώρευση του χρέους (σωστό αυτό, αν και δεν λέει που οφείλεται), τη διόγκωση και μη συρρίκνωση του κράτους (πουλήθηκαν ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ολυμπιακή, Τράπεζες, διόδια, διώρυγες, λιμάνια και αυτό λέγεται διόγκωση κλπ του κράτους;), τη διατήρησή του ως αντιπαραγωγικού (σωστό, αλλά δεν λέει πως αυτό οφείλεται κύρια στην αναξιοκρατία και τον κομματισμό), την υποταγή στη λογική το πολιτικού κόστους (φοβάται να πει πως δεν πήρε η ΝΔ αρκετά αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα).

Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται στην ουσία, χωρίς να το λέει ξεκάθαρα, τη συνέχιση των σκανδάλων, της ατιμωρησίας τους, του αστυνομικού κράτους, της αδηφαγίας του ιδιωτικού κεφαλαίου, τη συρρίκνωση των κρατικών κοινωνικών παροχών σε Υγεία-Παιδεία-Στέγη-Εργασία-Περιβάλλον, τον κομματισμό, τη συνέχιση των υπερεξοπλισμών, την ασύστολη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου, αυτό που με τόση ειλικρίνεια ο κ.Μητσοτάκης αποκαλούσε «Λιγότερο Κράτος».

Ο κ. Σαμαράς αντί να ζητάει γαλαντόμικα-κάπως αποστασιοποιημένα, τάχα μου ως παρθένος μη ενεχόμενος- καθυστερημένες συγνώμες για λογαριασμό της ΝΔ και του κ.Καραμανλή, οφείλει να κάνει αυτοκριτική να μας εξηγήσει επί του προσωπικού του: Αν συνεχίζει να πιστεύει πως δικαιούνται οι υπουργοί να ξοδεύουν νόμιμα και ηθικά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν καταστρέφοντας τα παραστατικά, τα μυστικά κονδύλια «για εθνικούς λόγους», όπως έκανε η αφεντιά του ως υπουργός Εξωτερικών, σπαταλώντας δις με αδιευκρίνιστο προορισμό και αόρατο εθνικό όφελος, χωρίς να ενημερώσει έστω κάποια αρμόδια διακομματική επιτροπή, που θα συγκροτείτο γι’αυτό το σκοπό:
(«ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Οι μαύρες σακούλες του 1992……. πριν αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης το Υπουργείο, στις 13.4.1992, είχαν καταστραφεί τα παραστατικά των δαπανών αυτών. Τα τελευταία παραστατικά για δαπάνες 603 εκατ. δρχ. είχαν καταστραφεί, σύμφωνα με δήλωση του κ. Σαμαρά, στις 17.3.1992. ……Το έτος 1989, με αρχική πίστωση 2.200.000.000 δρχ. δαπανήθηκε ποσό 3.278.376.500. Το έτος 1990, με αρχική πίστωση 2.000.000.000 δρχ. δαπανήθηκε ποσό 2.047.761.404. Το έτος 1991, με αρχική πίστωση 2.500.000.000 δαπανήθηκε ποσό 5.047.837.085. Το έτος 1992, με αρχική πίστωση 4.100.000.000 δαπανήθηκε ποσό 7.459.447.649. Το έτος 1993, με αρχική πίστωση 4.340.000.000, μέχρι τις 10.10.1993 [δηλ. την ημέρα των εκλογών] δαπανήθηκε ποσό 6.231.881.799». Το μόνο που μπορεί να κάνουμε σήμερα είναι να παρουσιάσουμε τα δεδομένα αυτής της αντιπαράθεσης, όπως καταγράφηκαν από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που ασχολήθηκε με την υπόθεση, χωρίς να αναφέρουμε τα ονόματα δημοσιογράφων και εντύπων που κατονομάστηκαν, εφόσον η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδώσει σε κανέναν συγκεκριμένη ευθύνη……….Στις 27.7.1995 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του φακέλου, επειδή στον Τύπο είχαν διαρρεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχαν εντοπιστεί 15 ονόματα δημοσιογράφων «που είχαν κάποια σχέση με τα μυστικά κονδύλια έστω και με τρόπο μη αξιόποινο, δημιουργώντας όμως την εντύπωση στην κοινή γνώμη και στον δημοσιογραφικό κόσμο ότι κάτι υπάρχει που δεν αποκαλύπτεται». Η απάντηση του Αρείου Πάγου στο αίτημα αυτό ήταν αρνητική. Ο φάκελος «μυστικά κονδύλια» παρέμεινε απόρρητος…..)

Ο κ. Σαμαράς δεν έχει την ειλικρίνεια της κας Μπακογιάννη να υποστηρίξει την προσφυγή στο ΔΝΤ την οποία επιθυμεί ανομολόγητα όλος ο επιχειρηματικός κόσμος που αποτελεί την ηγετική κοινωνική ραχοκοκαλιά της ΝΔ. Παίζει το γελοίο χαρτί της λαϊκής Δεξιάς των κ.κ.Μανώλη και Ψωμιάδη, της οποίας η λαϊκότητα εξαντλείται στο κομματικό-έστω και συρρικνωμένο-κράτος. Παριστάνει τον κήνσορα πολιτικών τις οποίες εστήριξε και τάζει πάλι «Ελευθερία ανάπηρη». Έχοντας δαιμονοποιήσει μαζί με τον μαυρομάλλη εκλεκτό του περιστεριού του Βοσπόρου, την ατμομηχανή της Οικονομίας μας-τους μετανάστες-στέκεται εμπόδιο σε κάθε κοινωνικά προοδευτικό-εκσυγχρονιστικό μέτρο από τα ελάχιστα που θα μπορούσε να εξαγγείλει το προοδευτικό κομμάτι του μυαλού του Γιωργάκη και δημαγωγεί ασύστολα περιμένοντας την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ για να καταλάβει τη εξουσία, επικεφαλής ενός κόμματος το οποίο δεν δίστασε να το προδώσει για να στήσει προσωποπαγές μαγαζί, τη μακαρίτισσα «Πόλαν», με όχημα έναν ιστορικά καταδικασμένο βαλκανικό εθνικισμό, που κόστισε υλικά και ηθικά στην Ελλάδα και την οδήγησε σε διπλωματικό Βατερλώ. Με προίκα το φτηνό πατριωτιλίκι, την φαρισαϊκή ευσέβεια, την πίστη στις γελοίες παραδοσιακές αξίες της ΕΡΕ, ελπίζει να μας καβαλήσει στο σβέρκο. Προσπαθεί να βγάλει όφελος από μια τραγωδία στην οποία ο ίδιος συνεισέφερε διογκώνοντας το νοσηρό νεοελληνικό Εθνικισμό και επιβαρύνοντας έτσι τη χώρα με παρανοϊκούς εξοπλισμούς.

Όπως λέει ο Σενέκας:
«Αυτός που ωφελείται από το έγκλημα είναι μάλλον αυτός που το διέπραξε».

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to Η φαρσοκωμωδία Σαμαρά

  1. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Τυπική περίπτωση κακομαθημένου κωλόπαιδου-γόνου, προνομιακά ευνοημένου,που θεωρεί αυτονόητο να αποκτά αυτό που ζητάει,χωρίς αντίστοιχη προηγούμενη προσφορά. Βιογραφικό μηδέν και όμως του δόθηκε το ΥΠΕΞ από το Μητσοτάκη και στο οποίο ΥΠΕΞ τάκανε μαντάρα όσο ποτέ ΥΠΕΞ πριν ή μετά απ’αυτόν. Η συμμαχία του με τον κύριο τίποτε(πόσο δικαιωμένος είναι ο παρεξηγημένος τότε Πάγκαλος;) έχει χαρακτήρα ανέκδοτου αλλά ίσως και αρκετό σασπενς στο οποίο θα επενδύσουμε τα χαιρέκακα αισθήματα μας:προσεχώς ματωμένοι μπαλτάδες!

  2. Ο/Η Polykarpos λέει:

    Άλλος ένας που κατέβηκε από τον Άρη…Δεν ήξερε δεν άκοσε

  3. Ο/Η Po λέει:

    τα φτηνά, τα ευτελή χειροκροτούνται.
    κι όχι μόνο στον χώρο της πολιτικής.

  4. Ο/Η glavkos λέει:

    πολύ δυνατό κείμενο…τα σέβη μου …

  5. Ο/Η antiphono λέει:

    Τα είπατε όλα.
    Να προσθέσουμε και τα «βαρίδια» που «πλήγωσαν την παράταξη».
    Τι θέλει να πει ο ποιητής; Μα φυσικά μιλάει στη σκληρή βάση που έχει απομείνει να τον ακούει και αναφέρεται σε εκείνους που έφεραν την απώλεια ψήφων, δηλ. εκείνους που το παράκαναν, δεν πρόσεξαν, πιάστηκαν στα πράσα κ.λπ.
    Αλλά κι εκεί χωρίς ονόματα, χωρίς την ελάχιστη συντεταγμένη κομματική διαδικασία λογοδοσίας, χωρίς όρους και κανόνες.
    Με λίγα λόγια, φωνάζουμε από τον πάγκο μέχρι να κουραστεί ο προπονητής και να μας ξαναβάλει να παίξουμε…

  6. Ο/Η Aldebaran λέει:

    Εξαιρετική ανάλυση, Λασκαράτε! Λες και τον ακτινοσκοπείς τον Σαμαρά…
    Μια ένσταση μόνο: Υπάρχει προοδευτικό κομμάτι στο μυαλό του Γιωργάκη;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Θέλω να είμαι δίκαιος.
      Υπάρχει εκείνο το κολοβό νομοσχέδιο για τους μετανάστες, εκείνος ο γάμος των ομοφυλόφιλων που κάπου κόλλησε, εκείνα τα νομιμοποιημένα χασίσια που ξεχάστηκαν, παλιότερες αντιεθνικιστικές σαπουνόφουσκες, η Καραχασάν, κάτι ψευτοφεμινιστικά και πολλές παρλαπίπες ακόμη.

      Αυτό το μικρό κομματάκι στο μυαλουδάκι του Γιώργου διαμορφωμένο από τη μαμά Μαργαρίτα, υπάρχει θαμμένο βέβαια κάτω από δεξιά σκουπίδια.

  7. Ο/Η Po λέει:

    Δεν πάει άλλο!!!
    Θα μιλήσω στον χρηματοδότη μας, τον σεβάσμιο πρόεδρο του ιστολογίου μας κ. Σόρος να μην περικόψει τον 14ο μισθό του κ Λασκαράτου.

    Αν δεν το δεχτεί παραιτούμαι.

    Έλεος!
    🙄

    • Ο/Η George Σόρρος λέει:

      Καμμία εξαίρεση κε Ροϊδη.
      I am sorry.
      Ο Λασκαράτος είναι πιστός μας πράκτορας αλλά τώρα έχετε ΔΝΤ.
      Πρέπει να εμπεδωθεί αίσθημα δικαιοσύνης.
      Και μην τολμήσεις να παραιτηθείς.
      Τόσα λεφτά έχεις φάει από μένα.

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Antiphono,
    ευχαριστώ. Έχεις δίκιο. «Αυτοί που πλήγωσαν την παράταξη». Συνθηματικό στους υπόλοιπους. Έτσι ανώνυμα, συνένοχα, μουλωχτά, ανέξοδα. Μη φοβάστε θα τους διώξω, θα αδειάσουν θέσεις, να μάθουν να είναι προσεκτικότεροι.
    Α προ πο ακούστηκε και το όνομα Σαμαράς στην εξεταστική στην ατζέντα Χριστοφοράκου. Σίγουρα ήταν συνωνυμία:

    «Επαφές και με τον Αντώνη Σαμαρά είχε ο Μ. Χριστοφοράκος, κατέθεσε χθες, δεύτερη μέρα εξέτασης στην Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο, η γραμματέας του διαφυγόντος στελέχους της Siemens Κατερίνα Τσακάλου. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη αν ο Σαμαράς, που αναφέρεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου ως επαφή, είναι ο αρχηγός της Ν.Δ., απάντησε καταφατικά.

    Από τη Ν.Δ. διευκρίνιζαν ότι υπάρχει προμηθευτής χαρτικών και αναλωσίμων με το όνομα Σαμαράς, με τον οποίον συναντιόταν ο Χριστοφοράκος, και ότι η μόνη επαφή που μπορούσε να έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens ήταν κοινωνική, γιατί ο σύζυγος της αδελφής της συζύγου του Γεωργίας Σαμαρά ήταν εργαζόμενος στη Siemens….»
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=538651

    glavkos,
    ευχαριστώ.

    Iconology,
    πνευματικό τέκνο του Αβέρωφ, παιδί με οικογενιακές πολιτικές περγαμηνές που μιλάει κατά του νεποτισμού!!!

  9. Ο/Η X λέει:

    Κι εγώ άκουσα πως από τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έβγαλε κάποιος που γράφει εδώ, τα προηγούμενα χρόνια, ένα ποσό κατέληξε σε παιδεραστές.

    Πόσα λογικά σφάλματα έκανα στην παραπάνω πρόταση;

    • Ο/Η Po λέει:

      μάααααλιστα.
      ΦΠΑ πλήρωσε;

      • Ρο, πολλά κορίτσια, κοπέλες και γυναίκες έχουν στείλει εδώ σχόλια, και ποτέ δεν διέκρινα ίχνος κατινισμού. Αλλά ακόμη και κάτι τέτοιο να έπεφτε στην αντίληψή μου, δεν θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα.
        Όταν όμως πέφτω πάνω σε κατινισμούς «αρσενικής» πάστας, νομίζω ότι έχω δικαίωμα να σε παρακαλέσω να μας προστατεύεις από την δοκιμασία αυτή, η οποία ανακατεύει τα έντερα, νομίζω όχι μόνο τα δικά μου.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      1. Tα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έβγαλε εδώ δεν αποδεικνύονται. Τα μυστικά κονδύλια που δαπανήθηκαν είναι όμως αποδεδειγμένα

      2. Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που βγήκαν εδώ, δεν είναι δημόσιο χρήμα. Μας πλήρωσε ο Σόρος. Ότι θέλουμε το κάνουμε. Το διαθέτουμε αν θέλουμε και υπέρ του γνωστού ταμείου της εληνικής ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αποζημίωση των θυμάτων των παιδεραστών ελληνορθόδοξων κληρικών, με αντάλλαγμα να κλείσουν το στόμα τους.

      3.Η ουσία του θέματος είναι απλή: Μπορεί κάποιος υπουργός να ξοδεύει τα δις των φορολογούμενων πολιτών χωρίς να δίνει λογαριασμό ούτε έστω σε κάποια επιτροπή της Βουλής;
      Ποιός σώφρων και τίμιος πολιτικός δέχεται να μπει στη δοκιμασία να κατηγορείται (έστω άδικα) χωρίς να έχει κρατήσει έστω τα παραστατικά για να μπορεί να κλείσει τα στόματα των (έστω κακόβουλων και κακόπιστων) επικριτών του;
      Είναι δημόσιο ήθος συνετού και ενάρετου πολιτικού ανδρός να ξοδεύει δημόσιο χρήμα χωρίς να δίνει λογαριασμό;

      Θα με υποχρεώσετε κε Χ αν μου απαντήσετε

    • Ο/Η Στράτος λέει:

      Κύριε Χ, δε βαριέστε, εδώ που τα λέμε, ο φθόνος κινεί ολόκληρη την Ιστορία. Φανταστείτε λοιπό πόσο έρμαιά του τυγχάνουμε, όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι.

  10. Ο/Η Spyros λέει:

    Μιάς και παραθέτεις τον Seneca , η οργή η οποία συσσωρεύεται για όλους αυτούς , ίσως οδηγήσει στο να έχουν τη μοίρα της οικογένειας του Ηρακλή σε μια άλλη τραγωδία του (νομίζω στο Hercules Furens). Μιλάμε για τόσο gore και splatter , που ο Freddy kruger και ο pinhead μαζί φαίνονται αστείοι μπροστά στον Hercules .

  11. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Έχετε σταθεί στο ύψος σας, έχετε δώσει ψυχή στον αγώνα που κάνουμε από κοινού, έχετε δείξει έμπρακτη συμπαράσταση στον κοινό μας αγώνα» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στους βουλευτές του Κινήματος.

    «Όλοι μας πάμε στη μάχη με το κεφάλι ψηλά, πάνω από όλα, πάνω από την ασημαντότητα του πολιτικού κόστους, υπάρχει η προσφορά στην Ελλάδα, η στάση σας αποτελεί παράδειγμα για μια άλλη πολιτική κουλτούρα στον τόπο μας»

    «Ζούμε στιγμές εθνικής επιβίωσης… όταν χρωστάς δεν είσαι ελεύθερος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου..

  12. Ο/Η espectador λέει:

    Αδικα εγινε ο εμφυλιος τελικα! Ελλαδα, Βουλγαρια, Ρουμανια και λοιποι βαλκανιοι συγγενεις στον ιδιο παρονομαστη καταληξαμε. Ποιος ειχε γραψει ενα βιβλιο με το σεναριο που επικρατουν οι αριστεροι στον εμφυλιο? Ισως αν ειχε γινει αυτο μαζι με το ΔΝΤ τωρα να ειχαμε και κανενα νοσοκομειο της προκοπης.

  13. Ο/Η Ωκεανός λέει:

    Τι σχέση μπορεί να έχει ο κομματικά αναθρεμένος και κατόπιν «επαναστάτης» και νυν αρχηγός της ΝΔ με εναν αξιόπιστο αρχηγό πολιτικού κόμματος;
    Καμμία.Απολύτως.
    Δέχτηκε να πάρει επι αρχηγίας του «μπούλη» το υπουργείο πολιτισμού ακριβώς επειδή ήξερε οτι δεν θα επωμιστεί καμμία απολύτως ευθύνη.Δηλαδή μια απο τα ίδια.
    Οποιος μαλάκας πιστέψει για άλλη μια φορά εναν πολιτικάντη σαν τον Σαμαρά είναι άξιος για κάτι χειρότερο απο το ΔΝΤ.
    Προσωπικά αισθάνομαι τυχερός που κουμάντο θα κάνει το ΔΝΤ αντί τον οποιονδήποτε μαλάκα που ψηφίζουμε.
    Τα σέβη μου.

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο νόμος της Ομερτά.
    Διαγράφτηκε ο Παυλίδης:

    Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή ότι με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης προκάλεσε και προκαλεί βλάβη στη λειτουργία του κόμματος.

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Ποιοί είναι αυτοί οι ακατανόμαστοι λόγοι για τους οποίους διαγράφτηκε ο Παυλίδης;
    Τους καλύπτει ο νόμος της σιωπής που ισχύει στις Μαφίες;
    Έβλαψε το κόμμα του;
    Μα το κόμμα του τον είχε αθωώσει.

    Μήπως έβλαψε τη χώρα;

  15. Ο/Η kanali λέει:

    Θέλω να είμαι δίκαιος.
    Υπάρχει εκείνο το κολοβό νομοσχέδιο για τους μετανάστες, εκείνος ο γάμος των ομοφυλόφιλων που κάπου κόλλησε, εκείνα τα νομιμοποιημένα χασίσια που ξεχάστηκαν, παλιότερες αντιεθνικιστικές σαπουνόφουσκες, η Καραχασάν, κάτι ψευτοφεμινιστικά και πολλές παρλαπίπες ακόμη.

    Αυτό το μικρό κομματάκι στο μυαλουδάκι του Γιώργου διαμορφωμένο από τη μαμά Μαργαρίτα, υπάρχει θαμμένο βέβαια κάτω από δεξιά σκουπίδια.

    Όλα αυτά μια από τα ίδια με την αντίθεση του Σαμαρά στο ΔΝΤ.
    Λέγετε «πολιτική των αστικών κομμάτων» με «π» μικρό και πολλές παρλαπίπες. Το βλέπουμε από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας.

    Συγγνώμη αν σας προσγειώνω απότομα. 🙂

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ρε φίλε μου Κανάλι,
      τι να με προσγειώσεις;
      Σου φαίνεται, έτσι που τα περιέγραψα τα προοδευτικά καμώματα του Γιωργάκη, πως τα πιστεύω ως ειλικρινή;
      Διαφημιστικά κολπάκια ήταν, πυροτεχνήματα…

  16. Ο/Η kanali λέει:

    Το «προσγειώνω» είναι στο πνεύμα του κειμένου σου που είναι προφανές οτι δεν τα πιστεύεις ως ειλικρινή.
    Μάλλον δεν αρκούσε μόνο η φατσούλα αλλά έπρεπε να μπει και σε εισαγωγικά.

  17. Ο/Η bozonio.gr λέει:

    Μετά απο σχεδόν 4 έτη παρακολούθησης του ιστολογίου σας βρίσκω τον εαυτό μου να απορρεί πραγματικά για την σημασία και την χρονική εγκυρότητα ενός άρθρου.
    Δεν τρέφω να σημειώσω την παραμικρή συμπάθεια για τον επαγκελματία τυχοδιόκτη κο Σαμαρά όμως δεν βλέπω το νόημα μιας τέτοια ανάρτησης την περίοδο που οδηγούμαστε απο άλλα χέρια στην καταστροφή.
    Ακόμα χειρότερα νιώθω πως αγνοούνται πολύ βαρύτερα αμαρτήματα πολλά έκ των οποίων λαμβάνουν χώρα σήμερα και όχι το 1992.
    Χωρίς να θέλω να γίνω επικριτικός εκφράζω ειλικρινώς την απορρία μου.

    φιλικά

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Βοzonio,

      1.Αρχικά διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό επαγγελματίας τυχοδιώκτης που αποδίδεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας.

      2.Διαφωνώ ριζικά με το σκεπτικό σου.
      Γνωρίζεις το πόσο σκληρή κριτική έχουμε ασκήσει στο ΠΑΣΟΚ και στον ΓΑΠ, πολύ σκληρότερη οπό ότι στη ΝΔ, εγώ δε με το σκεπτικό πως κρίνω το ΠΑΣΟΚ πολύ αυστηρά επειδή κοροϊδεύει σφετεριζόμενο την ιδιότητα του σοσιαλιστικού κόμματος. Αυτό δεν σημαίνει πως ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ ή παραβλέπουμε την υποκριτική όσο και αντιδραστική και επιζήμια στάση της σήμερα, που εξακολουθεί και συμβάλει στο βάθεμα της κρίσης.

      3.Αφού μας διαβάζεις θα έχεις δει πως ασκούμε κριτική ακόμη και στην Αριστερά και στην πλειοψηφία των πολιτών για τις δικές τους ασυνέπειες, ευθύνες ή αδυναμίες όπως, υποκειμενικά πάντα, τις βλέπει ο καθένας μας.

      4. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε μια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα πρέπει να απομονώσουμε και να χτυπάμε έναν μόνον από τους υπεύθυνους και όχι και τους υπόλοιπους, κατά το μερίδιο ευθύνης πάντα που τους αναλογεί.
      Πολλοί βλάπτουν τη Συρία, και κατά την δική μου γνώμη η ΝΔ περισσότερο από ότι το ΠΑΣΟΚ, αφού η 5ετία Καραμανλή μας έφερε στο χείλος του γκρεμού.

      5.Τα αμαρτήματα του 1992 βαραίνουν τις τσέπες μας και το 2010.
      Στη συνείδησή μου δεν παραγράφονται, όταν καμία αυτοκριτική, αίτηση συγνώμης ή τιμωρία δεν έχει συμβεί.
      Προσωπικά δεν ξεχνώ ούτε τα αμαρτήματα του 1961.

  18. Ο/Η δρακουμελ λέει:

    κα Ντορα πιες ξιδι.

  19. Ο/Η Κάσυ Διάρη Σαμαρά λέει:

    https://www.efsyn.gr/politiki/229628_o-samaras-me-keltiko-stayro

    03.02.2020, 13:58
    Ο Σαμαράς με «κέλτικο σταυρό»
    Δημήτρης Ψαρράς

    Εχει πλέον ξεφύγει ο πρώην πρωθυπουργός. Το Σάββατο το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς ανάρτησε στο facebook και το twitter μια αφίσα για τους νεκρούς των Ιμίων (βλ. εικόνα από το facebook του κ. Σαμαρά). Μόνο που η αφίσα αυτή είναι χρυσαυγίτικης έμπνευσης. Τη χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια η Χρυσή Αυγή σε όλα τα διαδικτυακά της μέσα. Ενδεικτικά δημοσιεύουμε την ίδια αφίσα από το blog της Χρυσής Αυγής τον Ιανουάριο του 2015.

    Ποιο είναι το πρόβλημα; Μα ότι η Χρυσή Αυγή, όπως κάνει με όλα τα προπαγανδιστικά της συνθήματα, έχει συμπεριλάβει στην εικόνα το ναζιστικό της μήνυμα. Το «Θ» της λέξης ΑΘΑΝΑΤΟΙ είναι το περίφημο «στοχάδι», ο κέλτικος σταυρός (σταυρός μέσα σε κύκλο) που χρησιμοποιείται από τους νεοναζί σε όλο τον κόσμο ως ισοδύναμο με τη σβάστικα.

    Δεν ξέρω αν οφείλεται σε άγνοια η χρήση του κέλτικου σταυρού από τον κ. Σαμαρά ή υποδηλώνει ακόμα μια προσπάθειά του να κολακέψει το ακροατήριο των ναζιστών. Ο,τι απ’ τα δύο κι αν συμβαίνει, περιμένουμε από τον κ. Σαμαρά να διαγράψει άμεσα την ανάρτηση αυτή που προσβάλλει τη δημοκρατία και την ιστορία μας. Αν δεν το πράξει, θα γνωρίζουμε τα κίνητρά του.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.