Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι

Μετά την επιστολή προς Έλτον Τζων, μίαν ακόμη επιτυχής ορθόδοξη παρέμβασις διεθνών διαστάσεων που πέρασε απαρατήρητη λόγω οικονομικής κρίσεως


Προαιρετικαί αναγνώσεις
1) Μητρ. Σεραφείμ vs Enton John…
2) Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μεγαλειοτάτην
3) Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Εξοχώτατον Πρέσβη

Η επιστολή δημιούργησε παγκόσμια αίσθηση. Για παράδειγμα σας παρουσιάζω χαρακτηριστικό σχόλιο έγκυρου δημοσιογράφου από την μακρινή κι εξωτική χώρα της Ελλάδος κο Στέφανο Κασιμάτη της γνωστής εκεί εφημερίδος «Καθημερινή»  που υπογραμμίζει το θεολογικό τσιτσίδωμα που υπέστη το Κοράνι όπως και ο ίδιος ο εξοχότατος Μουαμάρ Καντάφι:

«Μετά τον Ελτον Τζον παρέλαβε και τον Καντάφι. Με αφορμή την άποψη που εξέφρασε ο Λίβυος ηγέτης ότι «ο Χριστός ήλθε στον κόσμο για τους Εβραίους, ενώ ο Μωάμεθ για όλο τον κόσμο», ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς Σεραφείμ του έστειλε επιστολή με την οποία ευελπιστεί ότι θα τον επαναφέρει στην τάξη. Αφού αντιπαραθέτει αποσπάσματα του Ευαγγελίου και του Κορανίου, τα οποία καταδεικνύουν την ανεπάρκεια του θεολογούντος Καντάφι, ο Αγιος Πειραιώς καταλήγει ως εξής: «Το αληθές κήρυγμα του Χριστού βεβαιούται με την μαρτυρία και το μαρτύριο επί τρεις ολόκληρους αιώνες των Αποστόλων, των Πατέρων της Εκκλησίας και 11.000.000 περίπου (sic) σφαγιασθέντων, κατακρεουργηθέντων και καέντων μαρτύρων και Αγίων της και επομένως εγείρεται κατόπιν όλων των ανωτέρω το αμείλικτο για σας κ. Πρόεδρε και τους ομοθρήσκους σας ερώτημα: Ποίος λέγει την αλήθειαν;». Εννοείται ότι ο Καντάφι κρύβεται στη σκηνή του και δεν τολμά να αρθρώσει κουβέντα!»

Διευκρινιστικό σημείωμα – εισαγωγή
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ εξ αφορμής των αναπαντήτων δηλώσεων του δικτάτορος της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι απέστειλε εις την Αραβικήν γλώσσαν εις αυτόν δια του ενταύθα Πρέσβεως της «Μεγάλης, Σοσιαλιστικής, Λαϊκής, Λιβυκής, Αραβικής Τζαμαχιρίας» κ. Ramadan Barg την κάτωθεν σχετικήν απάντησιν, που αποτελεί και μίαν θέσιν γενικωτέραν εις την ισλαμικήν θρησκείαν, που ήδη «κτυπά» την πόρτα της Ευρώπης.

Η επιστολή (μερική άποψις)
«Τυγχάνω Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας του Χριστού στην Ελλάδα και διαποιμαίνω το επίνειον της Πρωτευούσης της Χώρας, τον ασφαλώς γνωστό και σε εσάς Πειραιά. Θεωρώ επιβεβλημένο καθήκον μου να απευθύνω προς την Εξοχότητά Σας την επιστολή μου αυτήν δια να απαντήσω, ως οφείλω εκ της ιδιότητός μου και της θρησκευτικής μου πίστεως, προς όσα δημόσια η Εξοχότητά Σας δήλωσε στις 16/11/2009 στην Ρώμη της Ιταλίας, όπου συμμετείχατε στην Σύνοδο Κορυφής του F.A.O., αναφερόμενος στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και ισχυριζόμενος ότι «ο Χριστός ήλθε στον κόσμο για τους Εβραίους, όχι για εσάς, ενώ ο Μωάμεθ ήλθε για όλους τους ανθρώπους», προσθέτων ότι: «δεν ήταν ο Χριστός αυτός που σταυρώθηκε αλλά κάποιος που του έμοιαζε», προτρέπων το ακροατήριό Σας αποτελούμενο από νεαρές κυρίες να προσηλυτισθεί στο Ισλάμ. Θέλω λοιπόν να Σας απαντήσω κάνοντας δύο κατ’ αρχάς επισημάνσεις…. […]»

«…επιτρέψατέ μου εξ αρχής να Σας υποβάλλω την ευθεία κρίση, ότι τελείτε σε βαθυτάτη πλάνη και ότι η θρησκευτική παραδοχή την οποία πρεσβεύετε δεν αποτελεί αποκάλυψη του ζώντος Θεού αλλά ανθρωποπαθές κατασκεύασμα που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια του αποκαλυφθέντος στην Παλαιά Διαθήκη Δημιουργού του σύμπαντος κόσμου Ενός και μοναδικού Τρισυποστάτου Θεού, στους γενάρχες του εβραϊκού έθνους Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ και εξαιρέτως στον Προφήτη Μωϋσή και κατά την Καινή Διαθήκη ενσαρκωθέντος εν τω προσώπω του Λόγου Αυτού σε εκπλήρωση των ανά τους αιώνας προφητειών για την σωτηρία του κόσμου. Τις ανωτέρω θέσεις δεν τις υποβάλλω στην εξοχότητά Σας με φονταμενταλιστική διάθεση εχθρότητος προς το πρόσωπό Σας και τους ομοθρήσκους Σας και αντιπαραθέσεως αλλά επειδή προκύπτουν ευθέως από το για Σας θεωρούμενο ιερό βιβλίο που ταυτοποιεί το λόγο του Θεού (κοράνιο), και το οποίο διανείματε κατά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στις προσκληθείσες ακροάτριές Σας.»

«Επιτρέψατέ μου να Σας αναφέρω ότι ασφαλώς ο Θεός είναι απολύτως Ένας αλλά η μονάδα είναι τρισυπόστατη. Τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος εκφράζουν τον τρόπον της αιώνιας και αναλλοίωτης υπάρξεως του Ενός και μόνου Θεού. Μία και μόνη είναι η ουσία του Θεού, αλλά έχει τρεις υποστάσεις, δηλαδή τρία πρόσωπα. Τα πρόσωπα βεβαίως διακρίνονται μεταξύ τους, αλλά η διάκριση δεν σημαίνει διαίρεση κατά τα πρότυπα της κτιστής πραγματικότητας. Τα πρόσωπα κοινωνούν σύμφωνα με την ταυτότητα της μίας ουσίας και έχουν μαζί και χωριστά το πλήρωμα της θεότητας πλην του αιτίου, γιατί μοναδικό αίτιο της υπάρξεως του Υιού και του Αγίου Πνεύματος είναι ο Θεός Πατέρας. Γι’ αυτό κάθε πρόσωπο είναι ολόκληρος ο Θεός και δεν έχουμε τρεις Θεούς αλλά Έναν απολύτως. Ουσία και φύση του Θεού είναι ταυτόσημες, σημαίνουν τον Ένα και μόνο Θεό…[…]»

Ακολουθούν πλείστα άλλα ατράνταχτα θεολογικά επιχειρήματα του Σεβασμιώτατου που αναδεικνύουν την Ορθή Δόξα της Πίστεώς μας, και η επιστολή κλείνει με το σύνηθες τυπικό τρόπο:

«Κατόπιν αυτών, Σας καλώ, αν επιθυμήτε την σωτηρίαν της ψυχής Σας να δεχθήτε τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν σαν Σωτήρα και Λυτρωτή Σας, γιατί αυτό το διακηρύσσει κατ’ ουσίαν όχι μόνο το Ευαγγέλιο αλλά κυρίως το Κοράνιο που πρεσβεύετε.
Μετά θερμών ευχών και τιμής

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»

….

Το διάβασμα ολόκληρης της επιστολή certainly is a Must, και σας εξοπλίζει θεολογικώς, εμπρός λοιπόν εις την έγκυρη romfea.grΚαλή Ανάσταση!

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

23 Responses to Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Σεραφείμ,
    διώκτης της επαράτου ομοφυλοφιλίας,
    διάδοχος ιερού Καλλινίκου,
    (ανδρός συκοφαντηθέντος πολλαχόθεν ως «ομοφυλοφίλου»),
    εχθρός των μισελλήνων Καθολικών και Εβραίων,

    1.ειδικός Βιολόγος.
    Απολαύστε:

    ««Είναι τρομακτικό να λέει ο Δαρβίνος ότι ο άνθρωπος είναι εξέλιξη ενός πιθήκου και όχι εικόνα μιας νοήσεως. Και ότι είμαστε μία σύνθεση κυττάρων. Αλλά αν όλα είναι εκροές κυττάρων, τότε πώς υπάρχει το μεταφυσικό στοιχείο εντός μας; Πώς υπάρχει λογική, συναίσθημα; Ένα ένστικτο είναι το να κάνεις έρωτα, δηλαδή να διαιωνίσεις το είδος σου. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μένουν παρθένοι. Πώς ο άλλος πέφτει μέσα στη θάλασσα να σώσει ένα παιδί και πνίγεται ο ίδιος; Πώς ο εγκέφαλος κάνει αυτοπαραίτηση απ’ τα ένστικτα; …..H έννοια του δικαίου όμως είναι μια μένα μία μεταφυσική έννοια, η οποία μας ανάγει στην πρώτη αρχή δικαιοσύνης, που είναι ο Θεός. Δηλαδή, εγώ εάν είμαι σύνθεση κυττάρων και εάν πρόκειται να ζήσω 50, 60 χρόνια, να ικανοποιήσω τις όποιες μου ενστικτώδεις ανάγκες και μετά να πεθάνω, τότε για ποιο λόγο πρέπει να είμαι δίκαιος, για ποιο λόγο πρέπει να είμαι ηθικός, να έχω πιστότητα, φιλία, γενναιότητα, ανδρισμό».

    2. Βράχος της παπαδοηθικής των αιδοίων, μισογύνης, δεν έχει πάει ποτέ του με γυναίκα-κρίμα τα μουστάκια του- κάτοχος αλάνθαστης συνταγής για να αποφεύγουμε πειρασμούς με γυναίκες:
    Απολαύστε:

    «Ως φοιτητής δεν είχατε σχέσεις με γυναίκες;
    Εννοείς σαρκική επικοινωνία;
    Ναι.
    Ποτέ. Ασφαλώς σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος μου άρεσε το άλλο φύλο. Όμως ποτέ δεν προχώρησα σε μια τέτοια επικοινωνία.
    Πόσο εύκολο όμως είναι σε έναν φυσιολογικό άντρα να αρνηθεί την επαφή του με μια γυναίκα;
    H σχέση με τη γυναίκα στον άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να αφιερωθεί στον Θεό δημιουργεί πνευματική σύγχυση. Εγώ, για να ξεπεράσω την επιθυμία της νεανικότητάς μου, έκανα «ψυχολογικό διαλογισμό», δηλαδή σκεφτόμουν τη ματαιότητα των πραγμάτων, σκεφτόμουν το ανθρώπινο σώμα χωρίς την επιδερμίδα. Θυμάστε τους πίνακες που είχαμε στο σχολείο με τους μυς χωρίς το δέρμα;

    Ο Τερτυλλιανός έλεγε πως η γυναίκα «είναι η θύρα που οδηγεί στην κόλαση»

    Περισσότερο γέλιο:
    http://cheruvim.wordpress.com/

  2. Ο/Η undantag λέει:

    Ντροπή κε Λασκαράτο, κε Ροϊδη, γιορτιάρες μέρες που’ναι!
    Δεν κάνουν ιεραποστολή στους αλλόθρησκους οι ορθόδοξοι, τους κράζετε! Κάνουν ιεραποστολή, τους προγκάτε! Catch 22…

    Εγώ θα πρότεινα να τον ενθαρρύνουμε τον Άγιο Πειραιώς στην προσπάθειά του. Για να έχει δε καλύτερα αποτελέσματα, γιατί όχι, να μεταβή στη Λιβύη. Ή θα προσυλητίσει τη μουσουλμανική μουτζαχιρία σε ορθόδοξον τοιαύτη, ή, με λίγη τύχη, οι 11.000.000 περίπου (sic) θα γίνουν 11.000.001 περίπου (sic).

  3. Ο/Η Α. Δημητρίου λέει:

    ευρισκόμενος εις διαρκήν πνευματική σύγχυση (όπως και ο καντάφιος εξαιτίας των θηλέων σωματοφυλάκων του) θα διαλογισθώ ψυχολογικώς, μέρες που είναι…

  4. Ο/Η Herr K. λέει:

    Τι να πω, μάλλον ο Σεραφείμ χρηματοδοτείται από τις «Ροϊδη εμμονές» για να τους παρέχει υλικό – δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Καλο Πάσχα!

  5. Ο/Η Rodia λέει:

    Προτείνω, για λόγους οικονομίας, να χριστει υπουργός εξωτερικών ο κ. Σεραφειμ, ελπίζοντας να μη ζητησει μισθο για κατι τι που πραττει ευσυνειδήτως και… δωρεαν μεχρι τωρα! :))

  6. Μα την αλήθεια, αυτός εδώ ο Επίσκοπος είναι το μεγαλύτερο νούμερο (11.οοο.οοο), ανάμεσα σ’ όλους τους τζογαδόρους, που έχουν ποντάρει στην ρουλέτα της Ιστορίας.
    Επί πλέον, να γραφτεί στα πρακτικά, είναι ο πρώτος Απόστολος που επιχειρεί να φέρει τα ξαδελφάκια του, τους Μουσουλμάνους, στον σωστό δρόμο του Γιαχβέ.
    Διότι, να το ξέρετε ότι, όταν ο Χριστός αμόλησε τους αποστόλους του στα έθνη, τότε δεν υπήρχαν μουσουλμάνοι άνθρωποι στον ντουνιά αυτόν.
    Να τον καθιερώσουμε ως τον απόστολο των Μουσουλμάνων, διότι, μεταξύ μας, διαθέτει και παρουσιαστικόν μεγαλοπρεπές και πιστη-κόν, και προπαντός η μουστακάρα του θα τον απαλλάξει, κι από την αρχαία συκοφαντία, που έλεγε ότι οι ιεραπόστολοι μαστίζονταν από την ιεράν ομοφυλοφιλία, οπού η τρισκατάρατος τους εμάστιζε ανυπόφορα, ως ακατάβλητο όργανο και μέσο του διαβόλου.
    Διότι ακόμα και ο κύκλος του κλήρου, έφθασε εις το ειδεχθές ατόπημα, να συκοφαντήσει τους αγίους Μητροπολίτας ότι ενέχονται μετά της ομοφυλοφιλικής παρεκτροπής, ούτως ειπείν.
    Εκείνος ο ξερακιανός γεροξεκούτης, από την κακία του, πρόεδρος των κληρικών, πατήρ Κολλάς (που να του κολλήσει η γλώσσα στον ουρανίσκο δια παντός), ξεσκίστηκε ο αθεόφοβος να γκαρίζει, ότι «γέμισε η εκκλησία με ομοφυλόφιλους Μητροπολίτας»!!! (τα χαλκευμένα ντοκουμέντα αναρτήθηκαν σε εκατοντάδες περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες).
    Έπειτα ελλοχεύει και ο κίνδυνος του «οθωμανικού δικαίου». Ήμαρτον Κύριε. Να αλωθεί η οσιότης από της ευτελείας ταύτης! Μη γένοιτο.
    Δια τους παραπάνω λόγους λοιπόν, ας καθιερώσουμε το Άγιο Πειραιώς (για σου Πειραιά με τα αλάνια και τους τσίφτηδές σου) ως Πρωταπόστολον των Μουσουλμάνων, διότι δεν ηξεύρωμεν εάν αξιωθούμε Ισαπόστολον τοιαύτης εμβελείας και τοιούτων χαρισμάτων, εις το μέλλον.

  7. Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

    Rodia, θα μαλώσουμε. Τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών έχει προ πολλού διεκδικήσει επάξια ο σεβασμιώτατος Άγιος Θεσσαλονίκης. Μην τον αδικούμε!!!

  8. Ο/Η AMANTA λέει:

    Τωρα εγώ γιατί δεν κατάλαβα, πλάκα είναι; ή πράγματι έγραψε και στον Καντάφι;

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ασφαλώς και έγραψε.

  10. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    Πολύ τόν αδικήσατε τόν άνθρωπο. Μάλλον γιά πρεύσβης καλής θελήσεως τόν βλέπω, παρά γιά κάτι άλλο. Βλέποντας τήν χερουβήμεια μορφή του, τήν κατανυκτική του έκφραση τό βλέμμα του γαλήνιο, καί τό γλυκό του τό χαμόγελο, λέω νά τού ψάλω ένα σονέτο τού Σέκσπηρ . (xviii)
    «Nά σέ συγκρίνω μέ μιά μέρα θερινή?
    πιό αίθρια έχεις τήν μορφή, πιό αγαπημένη.
    Σκορπούν τά Μαγιολούλουδα οί ανέμοι,
    τά καλοκαίρια έχουν θητεία μικρή,
    αλλά ο δικός σου ο ήλιος δέν θά δύσει,
    δέν θά γνωρίσει η Ανοιξη σου τόν χαμό,
    τήν ομορφιά σου ο Αδης ο θρασύς δέν θά συλήσει,
    παντοτινά θ’ ανθείς ….» κι ο φερεντζές σου ο μυστακλής σου,
    δέν θά σβήσει.
    Καί μιά καί βρισκόμαστε στόν Σέκσπηρ, θά κάνουμε καί μιά παραποίηση τού γνωστού Αμλετιανού μονόλογου.
    «Νά γελάσει κανείς ή νά μήν γελάσει?
    Νά κλάψει, νά βροντήξει, νά εξωργιστεί, νά ξεφωνίσει?
    ή νά πάρει μιά βρεγμένη σανίδα καί νά αρχίσει νά βαρά?
    Ιδού η απορία……
    Συγχίστηκα, που ίσως έλεγε καί η γλυκιά μου «Αισθαντική κυρία που διαβάζει ποίηση». Αποσύρομαι κι εγώ, νά απαγγείλω… Σουρή !!!

  11. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    Μόλις διάβασα Σουρή, καί επιθυμώ νά αφιερώσω σ΄αυτό τό πονεμένο παιδί μέ τά μαύρα, που αγωνίζεται νά προβάλει τήν Ελλάδα καί νά τήν βγάλει από τήν ανωνυμία καί τήν απομόνωση, ένα ποιήμα τού Σουρή.

    Η ζωγραφιά μου

    Μπόι δυὸ πῆχες,
    κόψη κακή,
    γένια μὲ τρίχες
    ἐδῶ κι ἐκεῖ.

    Κούτελο θεῖο,
    λίγο πλατύ,
    τρανὸ σημεῖο
    τοῦ ποιητῆ.

    Δυὸ μάτια μαῦρα
    χωρὶς κακία
    γεμάτα λαύρα
    μὰ καὶ βλακεία.

    Μακρὺ ρουθούνι
    πολὺ σχιστό,
    κι ἕνα πηγούνι
    σὰν τὸ Χριστό.

    Πηγάδι στόμα,
    μαλλιὰ χυτὰ
    γεμίζεις στρῶμα
    μόνο μ᾿ αὐτά.

    Μούρη ἀγρία
    καὶ ζαρωμένη,
    χλωμὴ καὶ κρύα
    σὰν πεθαμένη.

    Κανένα χρῶμα
    δὲν τῆς ταιριάζει
    καὶ τώρ᾿ ἀκόμα
    βαφὲς ἀλλάζει.

    Δόντια φαφούτη
    ὅλο σχισμάδες,
    ὕφος τσιφούτη
    γιὰ μαστραπᾶδες.

  12. Ο/Η xarxar λέει:

    (αντιγράφω από http://skylos.gr/ Ποιος ήταν ο Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, τον οποίον θέλει να τιμήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης δίνοντάς το όνομά του σε έναν δρόμο;

    http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=53135

  13. Ο/Η Ντίνος λέει:

    Κάποιος να ενημερώσει τον μητροπολίτη για την δήλωση του Ricky Martin ότι είναι ‘περήφανος που είναι ομοφυλόφιλος’.

    Να στείλει μια επιστολή βρε αδερφέ μπας και συνετιστεί ο Ρίκις …
    Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα διαφθείρει την νεολαία μας ο Πορτορικάνος γκέης ποπ στάρ.
    Αίσχος!!! Ντροπή!!!

    Σεραφείμ, σώσε τον Ρίκι !!!

  14. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aγαπητέ Ντίνο,
    απόντος για πολύ λίγο του κου Ρο, πήρα το θάρρος να αφαιρέσω έναν χαρακτηρισμό από το σχόλιό σου αν και δεν ήταν κατ’εμέ προσβλητικός, αλλά καλού-κακού κλπ. Ελπίζω να δείξεις κατανόηση.

    xar xar,
    ανάλογους ύμνους για τη Δέσποινα Παπαδοπούλου είχαν ψάλλει και οι αθεόφοβοι Ηλείας Αθανάσιος (κατηγορήθηκε από τον πρωτοσύγκελό του για σεξουαλική παρενόχληση, η Ι.Σύνοδος τους αθώωσε και τους δυο!!!, αργότερα ο Αθανάσιος βρέθηκε νεκρός σε κάποιο ξενοδοχείο της Βενετίας, τροφοδοτώντας φήμες στην κηδεία του), και Κιλκισίου Χαρίτων (πήρε μέρος στον πόλεμο της Κορέας ως παπάς).
    Για το μητροπολίτη Λεωνίδα που είχε καρφώσει στην Αστυνομία ως επικίνδυνο τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, όσα και να πεί κανείς θα ήταν λίγα.

    Κύριε Κοροβίλα,
    να προσθέσω κι εγώ κάτι του του Αλ.Σούτσου:

    «Βλέπεις αυτόν που ακουμβά εις μαύρο δικανίκι
    και στον Λαόν ως δωρεάς μοιράζει ευλογίας!
    Είναι χονδρός Αρχιερεύς πάσης Ξηροκαμπίας.
    Ως περικεφαλαίαν του το καλυμαύχι έχει
    φορεί αυτό και κακουργών ατημωρήτως τρέχει».

    (Αι πρώται Σάτυραι)

  15. Ο/Η etairos λέει:

    Επειδή έχω το παρόν βλογ και τους επισκέπτες του σε μεγάλη εκτίμηση, σας μεταφέρω μία οικονομική είδηση. Νομίζω ότι είναι η ευκαιρία σας να γίνεται πλούσιοι, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς:

    Σωθήκαμε! Τέλειωσε η ελληνική κρίση. Πάρτε τώρα θέσεις στη Γουώλ Στριτ! Λεφτά βρέθηκαν! Επιστρέφεται ο 14ος μισθός!

    Πως το ξέρω; Μα το κράτος βρήκε επιτέλους λεφτά για να στείλει αεροπλάνο στους Αγίους Τόπους για να φέρει το Πανάγιον Φως!!!

    Θα αποδοθούν τιμές Αρχηγού Κράτους (στο φως εννοείται…)

  16. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    Kύριε Λασκαράτε,
    εφ’ όσον ο κύριος αυτός, ο μητροπολίτης Σεραφείμ, στρέφεται εναντίον τών ομοφυλοφίλων καί είναι υπέρμαχος τού χριστιανισμού, τού οποίου κάποιες αρχές είναι, στήν θεωρρία σωστές, γιατί, αναρωτιέμαι δέν στρέφεται εναντίον τού ίδιου του τού σιναφιού, καί τού εαυτού του? Τό ρασοφόρο σινάφι του είναι κάργα ομοφυλόφιλο, μέχρι τά μπούνια. Καί όσον αφορά αδικία, απαταιωνιά, αισχροκέρδια καί πλουτισμό θά βρεί άφθονο στήν εκκλησία. Ας αρχίσει, καί να στέλνει επιστολές στό σινάφι του καί στόν εαυτό του τόν ίδιο. Εκείνο που διαπιστώνω είναι πως διακατέχεται από τό σύνδρομο αποστόλου Παύλου, στού οποίου τά αχνάρια φαίνεται πως βαδίζει, καί στέλνει επιστολές, π.χ. «Πρός Ρωμαίους, πρός Γαλάτας, πρός Κορινθίους, κ.λ.π.» Φοβάμαι πως ίσως δούμε καί επιστολές πρός Καλαματιανέους, πρός Πατρέους, πρός Νταλάρας, Ρουβέους, πρός Καλομοίρας καί άλλους. Εκείνο που περιμένω, είναι νά στείλει επιστολή πρός άθεους, «παραπλανημένους, αμαρτωλούς» χα,χα.

  17. Ο/Η bozonio.gr λέει:

    Αναρωτιέμαι πλεον για τα όρια της γελοιότητας….

  18. Ο/Η Τέρα Ινγκόγνιτα λέει:

    Ράδιο Αρβύλα
    Οι λιμουζίνες των επισκόπων

  19. Ο/Η Comte de Toulouse λέει:

    Καλά, ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου.
    Τέτοιας αντίληψης εγκέφαλοι κρατάνε πόστα εξουσίας. Να τους χαιρόμαστε.

  20. Ο/Η Ντίνος λέει:

    @ Κύριε Λασκαράτε

    Κανένα πρόβλημα!
    Ξέχασα ότι είναι ο ίδιος τύπος που ζητούσε 1 εκατομμύριο ευρώ από τον Γιάννη Χάρη…

  21. Παράθεμα: Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Πρωθυπουργόν « Ροΐδη Εμμονές

  22. Ο/Η Πατρινός λέει:

    Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011
    ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    με 9 απολαυστικά σχόλια

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2011/05/blog-post_2340.html

  23. Παράθεμα: Όπου ο Τσε-Κατρούγκαλος επισκέπτεται τον Φιντέλ-Σεραφείμ Πειραιώς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.