Καλέ, μια χαρά Θεοκρατία είμαστε, τι φταίει το Ιράν…

Κάμνετε κλικ εις την εικόνα, δια πανοραμικήν άποψιν του Τεμένους

Κάμνετε κλικ εις την εικόνα, δια πανοραμικήν άποψιν του Τεμένους (*)

φωτογραφία που μοιράστηκε από το προεδρείο της Βουλής χθες (Τετάρτη 14.10.2009) με αφορμή την ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων της Βουλής των Ελλήνων.

«Πάτερ άγιε Ευλόγησον»

.

.

.

[Ευχαριστώ τον πιστό αναγνώστη του ιστολογίου μας, που έκανε τόσα έξοδα και κόπο, στέλνοντάς μας την φωτογραφία με κούριερ, στο Μοντεβιδέο της λατρευτής μου Ουρουγουάης… ]

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

27 Responses to Καλέ, μια χαρά Θεοκρατία είμαστε, τι φταίει το Ιράν…

  1. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

    Πρακτική Θεοκρατία δεν είμεθα! Θεωρητική. Και μάλιστα μ αυτήν συμφωνώ,συμβολικά. Οι πλείστοι εξουσιαστές πολιτικοί(η) είναι διεφθαρμένοι(η) κάργα και τους ευλογούν με την ορκωμοσία αυτοί που τους κάνουν πλάτες!!

  2. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Η Δαμανάκη ήνι αυτή μη του μπηζάκη που δην ουρκίζητ;

    H Κομμουνιστουρθόδοξη Κανέλλη που ήνι;

    Γιατί κρύβητ’;

    Ντριέπητη που ορκίζητη;

    ΙευχαρισΘώ,

    Μελέτης Φαναρτζίογλου,

    Church Candle Engineer M Sc.

  3. Ο/Η Conko λέει:

    Παρακαλώ να σημειωθεί οτι ο κ. Βύρων Πολύδωρας ΔΕΝ έχει ανυψωμενη την δεξιάν του με συμπεπτυγμένα τα τρία δάκτυλα! Πάνω δεξιά…

  4. Ο/Η sfrang λέει:

    Ο Βύρωνας ξυνόταν εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά ύψωσε την δεξιά.
    Πάντως, ένας ανιψιός μου που «ορκίστηκε» στο στρατό πρόσφατα, όταν δήλωσε αρμοδίως ότι δεν δίνει θρησκευτικούς όρκους, του είπε ο αξιωματικός αδιάφορα, «καλά μωρέ, μη σηκώνεις το χέρι σου!» Πράγματι, όταν όλο το τάγμα ύψωσε τη δεξιά για ορκωμοσία, 4-5 από τους στρατιώτες έμειναν σε στάση προσοχής, χωρίς να μουρμουρίσουν όρκους και υποσχέσεις. Στη συνέχεια τελείωσε η παράσταση και έγινε παρέλαση.
    Κάποια στιγμή θα ορκίζεται μόνο ένας και ο κόσμος θα νομίζει ότι αυτός αντιπροσωπεύει και τους υπολοίπους…
    Βλέπω όμως σύντομα να καταργούνται αυτά τα καραγκιοζλίκια…

  5. Ο/Η εξαδάκτυλος λέει:

    Πολύ ωραία η φωτογραφία από το Reichstag. Tον ΓΑΠ δεν βλέπω πουθενά όμως… photo-shy;

  6. Ο/Η laskaratos λέει:

    To αστείο ή εξοργιστικό με όλους αυτούς του Ταρτούφους που ορκίζονται είναι πως ο υποτιθέμενος θεός τους τους έχει απαγορεύσει ρητά και κατηγορηματικά κάθε όρκο:

    «Εγώ δε λέγω υμίν μη ομόσαι όλως. Έστω δε ο λόγος υμών, ναί ναί ή ού ού».
    Δεν τους λέει δηλαδή απλά μην ορκίζεστε, προσθέτει και όλως, δηλαδή ΚΑΘΟΛΟΥ. Προσθέτει και την εντολή να είναι ο λόγος σας ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ. Έρχεται μετά και ο αδελφόθεος Ιάκωβος και επιβεβαιώνει την εντολή.
    Η παλιανθρωπιά λοιπόν, η περιφρόνηση δημόσια και προκλητικά των «θείων εντολών» από το ιερατείο πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού και η υποκρισία τελετουργούντος του αρχιεπίσκοπου και των μητροπολιτών του σε όλο τους το μεγαλείο.

    Με την ευκαιρία:

    Περί όρκου ή o tempora o mores!

    Περί όρκου ή o tempora o mores!
    28/09/2007 από Po

    “Αν οι θεοί εμπαίζονται σ’αυτόν τον κόσμον πλέον,
    εμπαίζοντ’απ’την άδικον φυλήν των ιερέων“
    Ι. Ρίζος Νερουλός

  7. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ λέει:

    o Τσιπρας ειπε οτι ορκιζεται στην συνειδηση του.
    ποια συνειδηση?
    Ελληνικη συνειδηση παντως δεν εχει.

    αν σκισω την αγια γραφη θα μου πειτε καλα ξηγεσαι.

    αν σκισω μια φωτοσελιδα του κορανιου,θα κανει ο Τσιριζα την Αθηνα Καμπουλ.

    ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ

  8. Ο/Η Xρυσαβγίτικη κότα λέει:

    Θεούσες μας προκύψανε τα κορίτσια με το σπρεϋ.

    Αρνούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστούν παρουσία Ιερέων!
    Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Οκτωβρίου 13, 2009

    Αρνούνται θρησκευτικό όρκο και θέτουν πάλι το ζήτημα του περίφημου «λαϊκού κράτους» – Η θέση της Χρυσής Αυγής

    Με αφορμή την άρνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστούν , έρχεται και πάλι το ζήτημα του περίφημου κοσμικού κράτους. Κατ’ αρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι είναι εντελώς διαφορετικό θέμα η διοικητική διαίρεση Εκκλησίας και κράτους (που κατά την άποψή μας δεν είναι εθνικά καλοπροαίρετη), από τα θέμα της θεϊκής ή κοσμικής υποστάσεως της πολιτείας των Ελλήνων. Ο μέγας Ντοστογιέφσκι γράφει ότι «Αν δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται» και η φράση του αυτή καταδεικνύει ακριβώς ότι μία πολιτεία ανθρώπων χωρίς θεϊκή εντολή είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο μπορεί να κάνει την κοινωνία μας μία ζούγκλα στην κυριολεξία. Πράγμα το οποίο εν πολλοίς έχει συμβεί… Η πολιτεία των Ελλήνων πάντοτε είχε αναφορά θεϊκή και πριν ακόμη από τον Χριστιανισμό! Θεογένητοι ήταν οι βασιλείς της ομηρικής περιόδου, ακόμη και οι ίδιοι οι Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων ορκιζόντουσαν στα μαύρα νερά της Στυγός. Ο θεσμός της βασιλείας στην δημοκρατική Αθήνα ήταν ο θεσμός του αρχιερέα της πόλεως. Στη χιλιόχρονη Ελληνική Αυτοκρατορία αρχηγός της Εκκλησίας δεν ήταν ο Πατριάρχης, αλλά ο Αυτοκράτορας! Εντελώς ξένη, λοιπόν, η έννοια του «λαϊκού κράτους» προς την Ελληνική Ιστορία και Παράδοση. Έρχεται κατ’ ευθείαν από την σιωνιστική μασσονερία και τον αγγλοσαξωνικό καπιταλισμό και βεβαίως από τον μπολσεβικισμό.

    Να μη παρασύρονται κάποιοι Έλληνες πατριώτες, αρνητές για τους δικούς τους λόγους του Χριστιανισμού, εις τα περί ανεξηθρησκείας και «λαϊκού κράτους». Όλα αυτά είναι νεοεποχήτικα, σιωνιστικά και δεν έχουν καμμία σχέση με την Αρχαία Ελληνική ευσέβεια. Η πολιτεία των Αρχαίων Ελλήνων ήταν πολιτεία θεϊκή και αυτό το οποίο κτυπιέται καίρια με όλα αυτά περί καταργήσεως του θρησκευτικού όρκου, διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους και αρνήσεως θρησκευτικής ορκωμοσίας των βουλευτών δεν στρέφονται μόνον κατά της Ορθοδοξίας, αλλά είναι εναντίον της θεϊκής υποστάσεως τόσο της πολιτείας, όσο και του κόσμου ολόκληρου! Είναι ένα κήρυγμα βάναυσα υλιστικό, ένα κήρυγμα αθεΐας και ματεριαλισμού.

    Η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου – ”Χρυσή Αυγή” στο θέμα ξεκάθαρη: Δεν επιτρέπονται μέλη μας να είναι άθεοι, θεωρούμε την Ελληνική Ορθοδοξία στοιχείο Εθνικό και αρνούμαστε όλες αυτές τις διεθνιστικές αλχημείες.
    Αλλά ας έλθουμε εις τα της επικαιρότητος:

    “Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του στον προσωρινό πρόεδρο της Βουλής για τον όρκο των βουλευτών, διευκρινίζει πως ο ίδιος και οι βουλευτές του κόμματός του θα ορκιστούν… μόλις φύγουν οι ιερείς. «Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου», επισημαίνει στην επιστολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρουν ακόμη ότι: «Είναι γνωστή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους. Εμείς, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ:
    “Στην πρώτη Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων στην Επίδαυρο στις 20 Δεκεμβρίου του 1821 εκηρύσσετο επίσημα η πολιτική ύπαρξη και ανεξαρτησία της Ελλάδος και ψηφιζότανε το πρώτο πολίτευμα σύμφωνα με το οποίο επικρατούσα θρησκεία ήταν η Ορθοδοξία. Ακόμη, στην Τρίτη εθνοσυνέλευση που έγινε στην Τροιζήνα στις 3 Απριλίου του 1827 ψηφιζόταν στην διάρκεια των εργασιών της το πολιτικόν σύνταγμα της Ελλάδος, του οποίου το άρθρο 5 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυριαρχία ενυπάρχει εις το Έθνος πάσα εξουσία πηγάζει εξ αυτού και υπάρχει υπέρ αυτού». Ε, αυτό το Έθνος, λοιπόν, αυτήν την κυριαρχία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάποιοι «προφεσσόρες» και κάποιοι πολιτικοί, δήθεν εθνικοί εκπρόσωποι, αποφάσισαν να τα καταργήσουν! Δεν πρόκειται, λοιπόν, περί «μεταρρυθμίσεων». Πρόκειται περί καταργήσεως αυτού του ίδιου του Ελεύθερου Ελληνικού κράτους, όπως αυτό προέκυψε από το Αίμα και την Θέληση των Αγωνιστών της Εθνεγερσίας! Θέλουν μια κοινότητα «πολιτών», χωρίς εθνική, φυλετική και θρησκευτική ταυτότητα. Θέλουν ένα κράτος δήθεν λαϊκό, ενάντια στην θέληση αυτού του ίδιου του Λαού. Αυτό θέλουν και ο Ελληνικός λαός έχει καθήκον με κάθε τρόπο, σεβόμενος την ύπαρξη αυτή καθ’ αυτή της πολιτείας των Ελλήνων, να μη τους το επιτρέψει.”

    Γραφεία Χρυσής Αυγής, Σωκράτους 48, Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

  9. Λασκαράτε, λες «Η παλιανθρωπιά λοιπόν, η περιφρόνηση δημόσια και προκλητικά των “θείων εντολών…».
    Ιδού ένα δείγμα που αποδεικνύει όχι μόνο την παλιανθρωπιά και την δημόσια και προκλητική περιφρόνηση των «θείων εντολών», από μέρους των πιστών – ιεροκήρυκα στην παρακάτω περίπτωση – αλλά και την εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά τους την μέγιστη επιταγή της αγάπης και του αγαπάτε τους εχθρούς υμών.
    Ο ιεροκήρυκας που θα ακούσετε, δεκαετίες τώρα διδάσκει την χριστιανική αγάπη: «να ευλογείτε αυτούς που σας καταριούνται», λέει ο Χριστός στο Ευαγγέλιο. Θα απολαύσετε τώρα τις ευλογίες του χριστιανού ιεροκήρυκα, κι όχι προς κάποιους που τον καταράστηκαν αλλά προς κάποιους που έτυχε απλώς να έχουν διαφορετική γνώμη από την δική του.
    Δείτε το ντοκουμέντο:

  10. Η παρακάτω εργασία αφιερώνεται στην «Xρυσαβγίτικη κότα», και αποδεικνύει ότι το αναποδογύρισμα της ιστορικής αλήθειας σε ότι αφορά στην σχέση του νεοελληνικού κράτους και του χριστιανισμού, εξακολουθεί να καλλιεργείται, μετά μανίας και από την Χρυσή Αυγή.
    ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
    http://athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=44

  11. Ο/Η ακάκιος λέει:

    La forza del destino. Βουλή των Ελλήνων δυό χρόνια πρίν:

    http://picasaweb.google.com/jketseas/KaramanAles#

  12. Ο/Η ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΓΚΟΓΚΟΣ λέει:

    Αυτοί που ορκιστήκαν είναι ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΑΠΕΛΕΚΗΤΑ.
    Με την ορκομοσία στον θεό των μονοθεϊστών οι βουλευτές ακυρώνουν την ύπαρξη τους.
    Οι θεοκρατικές, ανορθολογικές και συντηρητικές δυνάμεις προβάλλουν την ψευδή ταυτότητα Χριστιανός ορθόδοξος ίσον Έλληνας. Δηλαδή αναγνωρίζει τον εαυτό του μέσα από εκείνο που του ακυρώνει την ύπαρξη.

  13. Ο/Η εξαδάκτυλος λέει:

    @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (στο 15/10/2009 στο 5:09 μμ)

    επειδή μέσα στην αγανάκτηση σου δεν τα είπες όλα, επέτρεψε μου να συμπληρώσω το post σου…

    αν σκίσεις την αγία γραφή, το κοράνι, τις βέδες ή τις ουπανισάδες, χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Εσύ που αγόρασες τα βιβλία αυτά, ας τα σκίσεις, ας τα κάψεις, ή ας τα φάς με μέλι και καρύδια. Αν τώρα έρθεις να σκίσεις τα βιβλία ΜΟΥ, μάλλον αλλάζει το θέμα. Αν επιπλέον με αντιμετωπίζεις χρόνια σαν παρία, με δέρνεις, με έχεις στο περιθώριο, με προκαλείς και με υποτιμάς κι όλας και έρθεις να μου σκίσεις τα βιβλία μου, τότε είναι πολύ πιθανό να γίνει η Αθήνα Καμπούλ, το Λονδίνο Βαγδάτη και η Νέα Υόρκη Κιγκάλι.

    Ξεπεράστε κάποτε το κόμπλεξ σας με τους ξένους, τους φτωχούς, τους διαφορετικούς, και δείτε πως πιό πολλά κοινά έχετε με τον μετανάστη από το Αφγανιστάν, παρά με τους κ.κ. Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη, κλπ. Και πως όσο εσείς καταπιέζετε, δέρνετε και τρομοκρατείτε ο ένας τον άλλο με αφορμή χίμαιρες και με άπιαστο όνειρο να μοιάσετε στους παραπάνω, οι εν λόγω κύριοι θησαυρίζουν σε βάρος όλων σας (μας).

    Όσο γιά την «ελληνική συνείδηση», ανοίχτε και κανένα βιβλίο και μάθετε επιτέλους πως «Έλλην ών ο έχων Ελληνική παιδεία», σύμφωνα με τους προγόνους που τόσο θαυμάζετε, και όχι όποιος κατά τύχη βρέθηκε σε αυτό το κομματάκι γής.

    Τον χαρακτηρισμό «ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ» μπορείς να τον κρατήσεις, μιά και ταιριάζει τέλεια στον τρόπο που μιλάτε, σκέφτεστε και φέρεστε, όλοι εσείς οι ελληναράδες της συμφοράς.

  14. Ο/Η Mητροπολίτης Λουλού λέει:

    Πολλοί ιεράρχες είναι πυρ και μανία με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο… χρέωσε στην Εκκλησία 80 κρατικά αυτοκίνητα!

    Στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, χθες, το θέμα έφερε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, θέτοντας το ερώτημα ποιοι ιεράρχες έχουν κρατικά αυτοκίνητα, αφού οι Μητροπόλεις χρησιμοποιούν δικά τους για τις μετακινήσεις των κληρικών.

    Ο ίδιος είπε ότι η πρόταση για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, που δεν θα εκπέμπουν ρύπους, πρέπει να βρει μιμητές και εντός της Εκκλησίας.

    Από την κουβέντα που ακολούθησε, προέκυψε ότι μόνο δύο μητροπολίτες, ο Σπάρτης Ευστάθιος και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, έχουν στη διάθεσή τους από δύο κρατικά αυτοκίνητα.

    Και άρχισαν τα ερωτήματα: «Μας χρεώνουν αυτοκίνητα που δεν έχουμε ή κάποιοι έχουν και το κρύβουν;».

    Έτσι, περιμένουν να μάθουν σε ποιους έχουν χρεωθεί τα υπόλοιπα 76, για να συμπληρωθεί η λίστα του υπουργού Εσωτερικών. Ποιοι είναι -αν υπάρχουν- οι κρατικοδίαιτοι μητροπολίτες;

    Θ.ΤΣ.
    15 Οκτ | Ελευθεροτυπία

  15. Ο/Η Λιάνα Καρνέζη λέει:

    Στον λινκ

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=134&artid=294041&dt=15/10/2009

    θα δείτε τη Λιάνα να σταυροκοπιέται με ευλάβεια και θα διαβάστε

    «Κύριε, φώτισε τους ασεβείς!» (Σε πείσμα των συντρόφων της που δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο, η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη παραμένει ορθόδοξη.)

    Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής έγινε η ορκωμοσία των μελών του νέου Σώματος, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου αλλά και παρουσία μελών της Ιεράς Συνόδου. Η οποία Ιερά Σύνοδος θέλει να την έχει από κοντά την ηγεσία του κράτους, ειδικά τώρα. Το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, βλέπετε…

    Ενώ έξω από τη Βουλή οι κάμερες μετέδιδαν τις αφίξεις των βουλευτών στις εκπομπές… καλόπιστης κοινωνικής κριτικής, με τις παρουσιάστριες να σχολιάζουν το ντύσιμο των κυρίων και των κυριών (περιποιούμενες ιδιαίτερα τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αδ. Γεωργιάδη και τη σύζυγό του, μαέστρο, συνθέτρια και τηλεπαρουσιάστρια κυρία Ευγενία Μανωλίδου), μέσα, χριστιανοί και… άπιστοι υπόσχονταν υπακοή στο κράτος κτλ. κτλ.

    Αναλυτικότερα, οι χριστιανοί βουλευτές ορκίστηκαν «στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», οι μουσουλμάνοι βουλευτές (δύο τον αριθμό)ορκίστηκαν στο Κοράνι και «στο όνομα του παντοδύναμου Θεού και του μόνου αυτού προφήτη που είναι ο Μωάμεθ» , ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ πλην της κυρίας Λιάνας Κανέλλη (βλ. φωτογραφία) δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο. Το ίδιο και ο κ. Ν.

    Σηφουνάκης, ο κ. Σπ. Κουβέλης, η κυρία Μαρία Δαμανάκη και η κυρία Μάγια Τσόκλη (του ΠαΣοΚ και οι τέσσερις). Απόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να ταχθούν εκ νέου υπέρ του διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας.

    Και για να ζητήσουν την κατάργηση των νόμων που «αναιρούν» την ανεξιθρησκία. Κοντολογίς, καθένας από τους παρισταμένους ορκιζόταν (ή δεν ορκιζόταν) σε ό,τι πίστευε. Εμείς πάντως καλούμαστε να πιστέψουμε ότι δεν θα προδώσουν την εμπιστοσύνη μας.

  16. Ο/Η ellinaki λέει:

    Τί κακό τώρα και αυτό… Ο Τσίπρας να εκφράζει το αυτονόητο και να δίνει πάτημα σε χρυσογέννες κότες και θρησκόληπτους να βλέπουν στη φράντζα του το σύμβολο του κοσμικού κράτους. Διπλό το κακό!

  17. Ο/Η Ένας λέει:

    Παλιοζωή που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις.
    Ο Χριστόδουλος στο χώμα κι ο Κωστάκης στη Ραφήνα.
    Άτιμα φυλαχτά, άτιμοι όρκοι, άγιοι της Ορθοδοξίας, αγιαστούρες και κομποσχοίνια, τίποτα δεν κάνατε

    Έχοντας μια σχετική εμμονή με τις πτώσεις των ανθρώπων, είδα με ενδιαφέρον τον τελευταίο περίπατο του Καραμανλή από τη Ρηγίλλης στο Ζάππειο. Κατέβηκε τη σκάλα σαν την Γκλόρια Σβάνσον στο Sunset Bοulevard και πάνω σε κάθε σκαλοπάτι ήταν γραμμένες οι λέξεις: πτώση, λήθη, μοίρα – η πηχτή σκιά που ρίχνουν τα περασμένα μεγαλεία στις μικρές, σπασμωδικές ζωές. Η σημειολογία υπήρξε καλλίτεχνις: η Ρηγίλλης κατηφορίζει. Έτσι, ο μοιραίος, άβουλος πενηνταπεντάρης πήρε την κατηφόρα του προς τον τελευταίο σταθμό, ενώ οι αιμοδιψείς κυρίες του Κολωνακίου ψιθύριζαν με ακινητοποιημένα βλέφαρα στο πεζοδρόμιο: «Είναι φως φανάρι, το παιδί παίρνει λίθιο!».

    Σχεδόν ταυτόχρονα κυκλοφόρησε η είδηση του χωρισμού της «σιδηράς» Γιάννας Αγγελοπούλου από τον άντρα της. Τηρουμένων των αναλογιών, η δική της πτώση δεν είναι μικρότερη. Η εφημερίδα και ο γάμος της απέτυχαν, πωλούν το γιγαντιαίο σκάφος τους, μοιράζουν τα κουμάντα τους – επιστροφή στα βασικά, μαζί με μια σχετική ταπείνωση. Έμειναν κάτι φωτογραφίες της με πούρο και γούνα – οι ιαχές της Ολυμπιάδας κάτω απ’ τον θρήνο της διπλοπενιάς.

    «Σήμερα είσαι Ωνάσης κι αύριο Θανάσης» λέει η παροιμία,
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    http://www.lifo.gr/mag/columns/2341

  18. Ο/Η Ένας λέει:

    Δείτε και αυτό.

    ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΑ
    Τρία σε ένα
    Κάθε φορά που παρακολουθώ μία ορκωμοσία και ακούω την αρχική φράση: «Στο όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» ανατριχιάζω.
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ
    Κάθε φορά που παρακολουθώ μία ορκωμοσία και ακούω την αρχική φράση: «Στο όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» ανατριχιάζω. Όχι από συγκίνηση, αλλά από αγανάκτηση.

    • Έχουμε εδώ το πιο δυσνόητο και δύσπεπτο θεολογικό δόγμα, μία συμβιβαστική παράλογη κατασκευή που ταλαιπώρησε για χρόνια θεολόγους και ιερωμένους, μία αντιφατική έννοια που κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να αποδεχθεί – και, επάνω σε αυτό το δόγμα βασίζεται το Ελληνικό Σύνταγμα (έτσι αρχίζει!) και με αυτό ορκίζονται Πρόεδροι Δημοκρατίας, πρωθυπουργοί, υπουργοί και όλοι οι άλλοι αξιωματούχοι μας. Θα μπορούσαν να ορκίζονται και σε ένα «ξύλινο σίδερο», είναι εξίσου παράλογο.

    • Και η μεν εκκλησία δικαιούται να πιστεύει σε ό,τι θέλει: Άμωμη Σύλληψη (με τον κρίνο), Ανάσταση και το Τρισυπόστατον της Θεότητος. Αλλά γιατί πρέπει ολόκληρη η πολιτεία μας να βασίζεται σε μία θεολογική διανοητική ακροβασία; Στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα, που είναι ένα αλλά και τρία, ταυτόχρονα χωριστά και μαζί. Προσοχή: η Τριάς είναι ομοούσια και όχι ομοιοούσια. Τόνοι μελάνης έχουν ρεύσει γι αυτό το θέμα, όπως και για το filioque που μας χωρίζει από τους καθολικούς.

    • Γιατί όμως ο θεμελιώδης νόμος του κράτους, το Σύνταγμα της Ελλάδος, να μην αρχίζει -όπως όλα τα συντάγματα της Γης- με τις λέξεις: «Στο όνομα του λαού…»; Η λαϊκή βούληση δίνει ισχύ και κύρος στο Σύνταγμα, όχι το Τρισυπόστατον
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
    http://www.lifo.gr/mag/columns/2367

  19. Ο/Η espectador λέει:

    Σκεφθειτε αντι να εχουν τα τρια δαχτυλα ενωμενα να ειχαν υψωμενο μονο το μεσαιο…οπως κανονικα θα επρεπε..

  20. Πάντως ἐμεῖς εἴμαστε ΠΙΟ θεοκρᾶτες ἀπὸ τοὺς Ἄγγλους ἢ τοὺς Νορβηγούς, ὅπου ὁ ἀρχηγὸς τοῦ κράτους εἶναι καὶ ἀρχηγὸς τῆς ἐκκλησίας. Καί, βεβαίως, τὸ σύνταγμά μας (κατὰ τὸν ἢ ἀδιάβαστο ἢ ἐκουσίως ἀποσιωπητή ἀνατριχιάζοντα Νῖκο Δήμου) εἶναι ΠΙΟ «θεοῦσο» ἀπὸ τὸ γερμανικὸ ἐπὶ παραδείγματι, τὸ ὁποῖο ἀρχίζει μὲ ἐπίκληση στὸν Θεό. Βεβαίως, ὅλα αὐτὰ γίνονται, ἀφοῦ «Γαλλία=Εὐρώπη» καὶ σὲ καμμία περίπτωση «Εὐρώπη=Εὐρώπη». Ἡ Μ. Βρεττανία, ἡ Γερμανία, ἢ Νορβηγία καί… καί… μᾶλλον συνορεύουν μὲ τὸ Μοντεβιδέο καὶ δὲν εὑρίσκονται στὴν πεφωτισμένη καὶ διαφωτισμένη μας Εὐρώπη, βεβαίως βεβαίως.

    Μήπως οἱ ἀνορθολογιστὲς βρίσκονται ἐν τέλει στὸ ἄθρησκο τμῆμα τοῦ λαοῦ, λέω ἐγώ; Ἀλλὰ στοῦ κουφοῦ, ἀνορθολογιστῆ καὶ μόνον φαντασιωδῶς Εὐρωπαίου τὴν πόρτα…

    Μάγια Τσόκλη, ἐλέησον καὶ φώτισον ἡμᾶς!

  21. Ο/Η philalethe00 λέει:

    Συμφωνώ, αγαπητοί. Κανονικά, θα έπρεπε να ορκίζοντο στην θεά Raison που ανέβασε ο Ροβεσπιέρ στην Νοτρ Νταμ. Ή τουλάχιστον στον ΜΑ… συγγνώμην, στο Υπέρτατον Ον, του οποίου η λατρεία επεβλήθη μετά το 1794 από τον Μαξιμιλιανό Ροβεσπιέρο εν Γαλλία και που η «Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του» πολίτη εγένετο ρητώς «υπό την αιγιδα» του και εποπτεία Του. 🙂

    Τώρα, σοβαρά, όσον αφορά τον όρκο. Μελετήστε λίγο την ιστορία του Ριζοσπαστικο-Επτανήσιου-Ορθόδοξου νούμερο 7 απο εδώ. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1083961 Θα εκπλαγήτε. Κάποιος κατάλαβε τι σημαίνει επιτέλους το «εγω λέγω υμίν μη ομώσαι όλως». Αυτό θα πη ανοικτό μυαλό.

    Αυτά, με βασική απεύθυνση όσους θεωρούν βλάσφημη και ανελεύθερη την «θεοκρατία»(λέμε τώρα) και ανελεύθερη την αθεοκρατία είτε μέσα στο πλαίσιο του «επ’ελευθερία εκλήθητε»(που κερδήθηκε νομικά μέσα στα Κολοσσαία, κάποτε) είτε οποιοδήποτε άλλο.

    Τα σέβη μου, αγαπητέ. 🙂 Ευχαριστώ δια την φιλοξενία και πολλάς ευχάς στο όλως διαυγαστικόν(<elucidation) έργον σας…

  22. Ο/Η Δημήτρης Κ. λέει:

    Ρε ξεφτίλες θεούσοι Μητραλεξοfilaletheoi τι έχετε να πείτε στο γεγονός πως ο Χριστός έχει απαγορευμένο τον όρκο;
    Στα από τέτοια σας τον γράφετε ρε θεομπαίχτες;

  23. Ο/Η Αγιατολάχ λέει:

    Ουδέποτε μπορούσα να φανταστώ ότι η φωτογραφία που έστειλα (με courrier στο Μοντεβιδεο) στον αγαπητό Ροϊδη θα προκαλούσε την παρέμβαση της εγκρίτου οργανώσεως «Χρυσή Αυγή».

    Η εικόνα των 15 μουλάδων και των 300 παραλίγο πολιτευτών τους συγκλόνισε. Μόνο 15; Που είναι η υπόλοιπη ιεραρχία; Που είναι ο Ανθιμος ο Μακεδονομάχος; Οι μονοεδρικές (π.χ. τα Γρεβενά που γέννησαν άξια τέκνα όπως ο πρώην υπουργός Χρ. Φώλιας με το μαντηλάκι) εκπροσωπούνταν από παπά;

    Στην επόμενη ορκωμοσία παιδιά πρέπει ο κάθε βουλευτής να έλθει με τον μητροπολίτη του…

  24. Ὤ! Καὶ πάνω ποὺ περιμέναμε πὼς καὶ πὼς τὴν ἄφιξη τῶν ἐκκλησιαστικώτερων τῶν ἐκκλησιαζομένων!

    Τὸ πόσο κόπτονται οἱ «ἐκτὸς» γιὰ τὴν καθαρότητα τῆς πίστεως καὶ τὴν τήρηση τῶν ἐντολῶν τοῦ Χριστοῦ, σ’ αὐτὸ τὸ μπλόγκ, δὲν σταματᾶ νὰ μὲ ἐκπλήσσει. Σὲ κάνει νὰ πιστεύεις ὅτι ὅλοι τους θὰ γινόντουσαν κα-τα-πλη-κτι-κοὶ νεωκόροι.

    Ἂν ἀγαπητὲ Δημήτρη Κ. πιστεύεις ὅτι τὸ «ναί» τῶν 300 εἶναι «ναὶ» καὶ τὸ «οὐ» σταρᾶτο «οὐ», καλὰ ξεμπερδέματα καὶ καλὴ ψῆφο.

    Πρεσβίαις τῆς Μάγιας τῆς Τσόκλη τῆν ἐν τῶ Κοινοβουλίῳ διαλαμπούσης καὶ πάντων τῶν εὐρωπαϊκώτερων τῶν Εὑρωπαίων…

    Ἱλαρῶς, εἰλικρινὰ δικός σας.

  25. Ο/Η philalethe00 λέει:

    @Δημήτρης Κ.
    Αγαπητέ, ενίοτε είχα τον κακό λογισμό, ότι η πλειονοψηφία των bourgeois aufklarers δεν γνωρίζει ανάγνωση που με αυτά τον τρέφετε και σεις. Άρα γε, λοιπόν, γινώσκεις α αναγιγνώσκεις; 🙂

    Σοβαρά, φίλε, κάμε μου την χάριν -εμού του «ξεφτίλα θεούσου θεομπαίχτη» κτο.- και ανάγνωσε λίγο παραπάνω τι έγραψα στην 2η παράγραφο για τον Επτανήσιο Ριζοσπάστη Γεώργιο Τυπάλδο-Ιακωβάτο που αρνείτο να δώση όρκους στην Βουλή. Και δες και το «μη ομώσαι όλως», σε παρακαλώ, επί τη ευκαιρία.

    @Αγιατολάχ
    Σύμφωνοι. Την άλλη φορά, να έχετε διαβάση εν τινί μέτρω το «Nazi persecution of the churches» του Κόνγουεϊ, όμως, για να λάβετε βαθυτέρα συνείδηση του αν εκπροσωπείτε τον νατσιστικό αντικληρικαλισμό ή όχι. Δεν μπορούμε όσοι ξέρουμε 5(ολογράφως:πέντε) γράμματα να παραβιάζουμε ανοικτές θύρες, έτσι δεν είναι; Του λοιπού, διατελώ διάπυρος ευχέτης, τη αιγίδι του Υπερτάτου Όντος. Χαίρετε.

  26. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Σωτήρη, ακόμα και η Αμερική είναι “one Nation under God”, γι αυτό και οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν βάζουν εύκολα το χέρι πάνω στη Βίβλο. Εκεί βλέπεις το τὸ “ναί” εἶναι “ναὶ” καὶ τὸ “οὐ” σταρᾶτο “οὐ”. Δες την εικόνα από την ορκωμοσία του νομπελίστα Ομπάμα. Εδώ δεν βλέπουμε μουλάδες, έχει όμως κι αυτός την καμαρίλα του. (Κάνε την κλικ να μεγαλώσει).

    http://picasaweb.google.com/jketseas/HusseinObama?authkey=Gv1sRgCLiD_8a2j9CX6wE#5393291193879752114

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.