Blog Action Day: Ωραία λόγια- Εγκληματικές πράξεις για περιβάλλον

(Η συμμετοχή του «Ροΐδη Εμμονές» για πολλοστή φορά, μαζί με χιλιάδες άλλα blog παγκοσμίως για το Περιβάλλον που γίνεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου…)

Η χώρα μας, όπως πάντα, και σε όλους τους τομείς, είναι πρωτοπόρα, ιδιαίτερα στην παραγωγή και στην εξαγωγή πατριωτισμού. Το περιβάλλον δεν εντάσσεται στον επαγγελματικό προσανατολισμό των εθνικά σκεπτόμενων. Λυπάμαι για το προδοτικό συμπέρασμα, αλλά σκέφτηκα ότι η Επικοινωνία είναι για τους κυβερνώντες πολύ πιο αποδοτική από την όποια ουσιαστική πράξη προστασίας του άμοιρου περιβάλλοντός μας, αυτή την τακτική εφαρμόζω κι εγώ προκειμένου να ξεβρακώσω επαγγελματίες πολιτικάντηδες λαοπλάνους – που αφού έχοντας εφαρμόσει εις ονόματός μας (του λαού ντε…) μία ντουζίνα πακέτα «μέτρων», και έχοντας εισπράξει δισεκατομμύρια από τους κουτόφραγκους προς ενίσχυση κάποιων περιβαλλοντολογικών… υποδομών, για την αντιμετώπιση π.χ. των σκουπιδιών, κτηματολογίου, δασολογίου κ.α. – οι ιθύνοντες και οι κάτοικοι (ο λαός ντε…) της ένδοξης αυτής χώρα του Περικλή και του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνεχίζει να πετά τα σκουπίδια έξω από την πόρτα της ιερής οικογενειακής τους εστίας (ας πάνε στον γείτονα, στο αγύριστο, ξέρω ‘γω…). Ξέχασα, εκτός από ακραιφνή πατριωτισμό παράγουμε και εκατομμύρια τόνους χρήσιμης Παιδείας, σε αυτή συμπεριλαμβάνεται η καθημερινή σχολική (ορθοδόξου προελεύσεως) προσευχή, και οι εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγής «δωρεάν/δημόσιας» εκπαίδευσης και –κυρίως παιδείας: Τα Φροντιστήρια.

Ο Διαφωτισμός πέρασε, είδε, κι απελπισμένος μετακόμισε, δηλαδή «την έκανε», έφυγε, λούης –πως το λένε βρε αδερφέ…

Τι ήθελα να πω… Α, ναι. Με τέτοια παραγωγή παιδείας και πολιτικής ορθότητας καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε πολλά κι αξιόλογα «projects» ονομάζοντάς τα περίλαμπρα «περιφερειακός σχεδιασμός», «ολοκληρωμένη διαχείριση» και άλλα ηχηρά που ορισμένοι «απλοί» πολίτες, επιχειρηματίες και κρατικοί ιθύνοντες σε αγαστή σύμπλευση και συνεργασία (σπάνιο πράμα), κατάφεραν π.χ. η Αττική να διαθέτει έναν ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) για μόνο 5 εκατομμύρια κατοίκους και ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης και πολλές άλλες πρωτότυπες ασκήσεις επί χάρτου. Στις τυχαίες συγκυριακές συμπτώσεις συμπεριλαμβάνονται οι αδυναμίες χωροθετήσεων δασικών εκτάσεων, αρχαιολογικών χώρων και μερικές χιλιάδες ανεξέλεγκτες χωματερές τις οποίες διαχειρίζεται ο… Χουντίνι, γιατί, «... σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2007 αυτές (οι χωματερές) ήταν 1.100 – 1.200, στις αρχές του 2008 έγιναν 3.000, στα μέσα του 2008 έπεσαν στις 700 – 800 και στο τέλος του 2008 έγινα (ως δια μαγείας) κάπου 450! Το κόλπο είναι γνωστό: με τον φόβο του προστίμου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι χωματερές κλείνουν και ανοίγουν δίπλα, ώστε να πληρώνουμε μόνον 5.6 δισεκατ. ευρώ το χρόνο.» [«Το Πράσινο Ποντίκι, Οκτ. 2009»]

Ο σοφός λαός μας λέει (μεγάλη η χάρη Του): «Τι να τα κάνεις τα δάση όταν δεν έχεις δέντρο»(*)... Γι αυτό και εμείς αφήσαμε πίσω 67 νεκρούς, κάψαμε 3 εκατομμύρια στρέμματα δασών, δασικών και γεωργικών εκτάσεων και ως πολιτική απάντηση δώσαμε/πήραμε πολύ σημαντικά μέτρα, όπως:
– διαλύσαμε την δασική υπηρεσία
– (δεν) συντάξαμε δασολόγιο
– εξαγγείλαμε στεντορείως και ευρέως το περίφημο: «ότι ήταν δάσος θα παραμείνει δάσος»
– (δεν) αναπληρώσαμε το 31% των θέσεων για δασολόγους
– (δεν) καλύψαμε το 72% των θέσεων για δασοπόνους
– (δεν) καλύψαμε το 56% κενών θέσεων για δασοφύλακες
– (δεν) αυξήσαμε την επιχειρησιακή δυνατότητα του Πυροσβεστικού Σώματος (3.500 – 4.000 οι κενές θέσεις πυροσβεστών)
– (δεν) ανανεώσαμε τον γερασμένο στόλο οχημάτων και εξοπλισμού του Π.Σ.
– ( γιατί; ) από το 2003, έχει ανασταλεί η βεβαίωση και καταβολή προστίμων για καταπατήσεις δασών….

Αυτά τα ολίγα για την συμμετοχή του «Ροΐδη Εμμονές» στο παγκόσμιο Blog Action Day. Το ιστολόγιό μας δεν εμβάθυνε όσο θα έπρεπε γιατί• εκτός του ότι το έχει κάνει με άλλα κείμενά του στο παρελθόν, είναι ιστολόγιο φτιαγμένο από ερασιτέχνες που έχουν κι άλλες υποχρεώσεις στην ιδιωτική τους ζωή, οι δυο συνεργάτες του αναρτούν κείμενα, με μοναδικά κίνητρα το μεράκι, και κάποιες ασήμαντες… Εμμονές.

Σας Ευχαριστώ.
.
ρο
….

….

(*) από το «Τι να τα κάνεις τα λεφτά όταν δεν έχεις φράγκο»

This entry was posted in περιβάλλον, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Blog Action Day: Ωραία λόγια- Εγκληματικές πράξεις για περιβάλλον

  1. Ο/Η negentropist λέει:

    To Religulous είναι μία όμορφη Αμερικάνικη κωμωδία – ντοκουμέντο του 2008, που γράφτηκε απο τον διάσημο κωμικό και πολιτικό σχολιαστή Bill Maher, ο οποίος μάλιστα πρωταγωνιστεί. Σκηνοθετήθηκε απο τον Larry Charles. Σύμφωνα με τον Maher, o τίτλος της ταινίας είναι ένα μορφολογικό αμάλγαμα, ένας ετεροσυνθετικός όρος, επινοημένος απο τις λέξεις «religion» και «ridiculous». Η ταινία εξετάζει και σατιρίζει τις οργανωμένες θρησκείες και την θρησκευτική πίστη.

    Την συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους αγαπητούς φίλους …

    Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ταινία ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, στο παρακάτω link:

    RELIGULOUS !

    Σταύρος

  2. Κι όπως πολύ σωστά έθεσες, αγαπητέ, πώς λεγόμαστε πατριώτες και κρίνουμε άλλους ως ανθέλληνες και προδότες, όταν δε φροντίζουμε το περιβάλλον; Αυτό είναι η πατρίδα μαζί με την οικογένειά μας. Αυτό δένεται με την υγέια της οικογένειάς μας, της δικής μας, των φίλων μας. Όταν ξεπουλάμε την υγεία μας, πώς λεγόμαστε πατριώτες ή καλοί γονείς;

  3. Ο/Η Martin λέει:

    Sad but true… δες και τι είπανε οι άλλοι στην ομάδα Blog Action Greece, που έφτιαξα ειδικά για το event: http://favit.com/BlogActionGR

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροϊδη,
    μην γκρινιάζετε. Ζούμε τις πρώτες ημέρες του σοσιαλισμού, του νεωτερισμού, την πράσινης πολιτικής, του μεταμοντέρνου.
    Το υπουργείο Διάσωσης της λευκής αρκούδας και Κλεισίματος της τρύπας του Όζοντος, το έχει αναλάβει ένα σούπερ ουάου πρόσωπο.
    Η κα Τάνια Μπιρμπίλη, ανατρεπτική και επαναστράτια. Ορκίστηκε υπουργίνα με παντελόνια και casual παπουτσάκι και ξαναορκίστηκε βουλευτίνα και χτες. Άνετη, μοντέρνα, και με σωστές δόσεις απολιτίκ όχι σαν την κα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ) που το παρακάνει και δηλώνει πως δεν είναι ΠΑΣΟΚ γιατί στην Ελλάδα αυτό σημαίνει αφισοκόλληση.
    Πιστή ορθόδοξη ή μικρή φαρισαία-διαλέχτε- η κα Τάνια και ταυτόχρονα λιγουλάκι φρικιό.
    Υπέροχος συνδυασμός.

    Τέτοιες ώρες συμπαθώ την κα Δαμανάκη που όπως και να κατάντησε, στο κάτω κάτω κάποτε φύλαξε κάποιο ταμπούρι.
    Να φοβόμαστε όσες έρχονται από τον Αβραμόπουλο μεριά ή από τον Φουτζιμόρι, ή από το πουθενά.

  5. Ο/Η Bάσω Παπανδρέου λέει:

    Ηλεία: Πράσινες αοριστίες χωρίς χρονοδιάγραμμα και πόρους

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/10/2009
    Αορίστου περιεχομένου είναι οι κυβερνητικές προτάσεις αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών που είχε καταθέσει ως σχέδιο νόμου το 2008 το ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν εξειδικεύει ούτε το ποσό που δίδεται για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ούτε και την πηγή χρηματοδότησής του, επισημαίνει ο ΣΥΝ.

    Επιπλέον στηλιτεύει τη σιωπή της κυβέρνησης την αποσιώπηση με των αιτιών που προξενούν τέτοιου μεγέθους καταστροφές -και είναι το ισχύον μοντέλο δασοπυρόσβεσης που το ΠΑΣΟΚ θέσπισε το 1998, αλλά και ο δασοκτόνος νόμος 3208/2003 του ΠΑΣΟΚ.

    Σε ανακοίνωση ο ΣΥΝ υπενθυμίζει ότι «έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών μέσω Ειδικού Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, όσο και για την προώθηση του Δασολογίου και των δασικών χαρτών ώστε να μην υπάρξουν δυνατότητες καμιάς αλλαγής χρήσης στις καμένες εκτάσεις και να επιτευχθεί η ταχεία αναδάσωσή τους
    Πηγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=497284

  6. Ο/Η Φασίστες σε πράσινη δράση λέει:

    YPOYRGEION PROSTASIAS TOY POLITH

    http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=1262&Itemid=4

    Η μόνη μας ελπίδα ήταν ο συνδικαλισμός. Πιστεύαμε αφελώς πως η ΠΟΑΣΥ θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και θα βρισκόταν δίπλα μας στα δύσκολα. Δυστυχώς όμως βρέθηκε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκαζε την στάση του για τα επεισόδια. Κορυφαίοι πολιτικοί από όλα τα κόμματα κατηγόρησαν το ΣΥΡΙΖΑ ότι χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων, ότι τους παρέχει πολιτική κάλυψη, ακόμα και ότι υποκινεί τα επεισόδια. Και αντί ο κ.Φωτόπουλος να καταδικάσει εκ μέρους όλων των Αστυνομικών το ΣΥΡΙΖΑ πέραν όλων των άλλων και για την πολεμική του απέναντι στην Αστυνομία, την οποία εκδηλώνει με κάθε ευκαιρία, του έδωσε γη και ύδωρ. Τότε καταλάβαμε ότι είμαστε εντελώς μόνοι στον αγώνα μας προδομένοι από όλους και ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για μας. Την ώρα που εμείς καιγόμασταν ο κ.Φωτόπουλος και οι λοιποί της ΠΟΑΣΥ έκαναν πολιτική! Αυτό κύριοι δεν είναι αστυνομικός συνδικαλισμός, αυτό είναι ένστολος πολιτικαντισμός! Από την στιγμή εκείνη μεταξύ σοβαρού και αστείου αποκαλείται η ΠΟΑΣΥ ως ΠΟΑΣΥΡΙΖΑ από το σύνολο των Συναδέλφων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μια ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ της 13-01-2009 και η εφημερίδα που εκδίδει (φύλλο Νοεμβρίου 2008 με τίτλο «Συγγνώμη Αλέξη») τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στο http://www.poasy.gr, ξεπέρασαν όλα τα όρια. Ο κ.Φωτόπουλος αφού έλυσε όλα τα προβλήματα των Αστυνομικών είπε να καταπολεμήσει τον «ρατσισμό» των Αστυνομικών, πρότεινε την ένταξη αλλοδαπών στο Σώμα, εξύμνησε τον κ.Αλαβάνο, αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερη δημοκρατία στην Αστυνομία (κρατήστε λίγο αυτό το τελευταίο για μετά) και καταδίκασε τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, εξομοιώνοντας έτσι Αστυνομικούς και κουκουλοφόρους…

    Μεταξύ των άλλων μας προτείνει να δούμε την ταινία «Ανταλλαγή». Εμείς του προτείνουμε να δει το BRAVEHEART που εξυμνεί τον γνήσιο πατριωτικό αγώνα και τους πατριώτες ηγέτες και να δει ποια είναι η μοίρα αυτών που τους προδίδουν. Στο σημείο αυτό θα πείτε. μα καλά γιατί δεν αντιδρά επίσημα κανένας στα έργα και τις ημέρες της ΠΟΑΣΥ και του κ.Φωτόπουλου; Η απάντηση αν και συγκλονιστική είναι γνωστή σε όλους τους Συναδέλφους που ασχολούνται έστω και λίγο με τα συνδικαλιστικά μας δρώμενα. Ο κ.Φωτόπουλος και οι προσκείμενοι σ’ αυτόν κατάφεραν να «εξοντώσουν» όποιους τους ασκούσαν κριτική, τακτική που ακολουθούν ακόμα και τώρα, με διαγραφές συνδικαλιστών που είναι αντίθετοι στην πρακτική του κ.Φωτόπουλου και των συν αυτώ, με διαγραφές απλών μελών (ΟΛΟΙ οι Συνάδελφοι της Αττικής είμαστε διαγραμμένοι πάνω από δύο χρόνια) με μηνύσεις και αγωγές (το πιο αποτελεσματικό όπλο της νέας τάξης για τον εκφοβισμό και την φίμωση των διαφωνούντων στα σχέδιά της) εναντίον συνδικαλιστών, οι οποίοι σέρνονται στα Δικαστήρια από αυτούς οι οποίοι υποτίθεται ότι μας προστατεύουν και εργάζονται για τα δίκαιά μας. Κατά τα άλλα ζητούν εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας και πετούν αντιρατσιστικές και προοδευτικές κορώνες… Έφτασαν στο σημείο μάλιστα να καταδικάσουν τη συγκέντρωση συμπαράστασης στον Αδερφό μας το Διαμαντή (ήμασταν πάνω από 3000 έξω από το νοσοκομείο), ενώ στη δική τους συγκέντρωση ήταν μερικές δεκάδες. Όση απήχηση έχουν τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ στους Έλληνες, άλλη τόση έχουν της ΠΟΑΣΥ στους Αστυνομικούς.
    Καταλαβαίνετε τώρα για ποιο λόγο δρούμε συγκαλυμμένα; Γιατί μόνο μ’αυτόν τον τρόπο δεν μας αγγίζουν ούτε οι ΕΔΕ και οι διαθεσιμότητες του Αρχηγού, ούτε και οι μηνύσεις και οι αγωγές του Φωτόπουλου.

    Κάπου εδώ κλείνοντας, δίνουμε την υπόσχεση ότι θα επανέλθουμε εκ νέου με ονόματα και στοιχεία για το ρόλο των κουκουλοφόρων- στρατιωτών της νέας τάξης και για τη στάση των κομμάτων και των ΜΜΕ στο πρόβλημα αυτό. ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ όλους τους Συναδέλφους να αναλάβουν πρωτοβουλίες παρόμοιες με τις δικές μας και με επιστολές, e-mails και όποιο άλλο μέσο θεωρούν κατάλληλο να αναδείξουν το πρόβλημα και τους υπεύθυνους. Αδέρφια μην φοβάστε κανένα θρασύδειλο κουκουλοφ(λ)όρο, αυτοί μας φοβούνται και γι’ αυτό τους στηρίζουν θεοί και δαίμονες, γιατί μόνοι τους δεν είναι ικανοί για τίποτα! Τέλος ζητάμε από όλους τους Συναδέλφους, όλους τους Έλληνες, όλους τους Συλλόγους, όλους τους φορείς, όλους τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που ακόμα αγαπούν την Πατρίδα μας στις 6-12-2009, να βγούμε όλοι στους δρόμους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας, με σημαίες στα χέρια δημιουργώντας μια ανθρώπινη ασπίδα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι στην «επέτειο» θα επιχειρήσουν να ξανακάψουν την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να φωνάξουμε «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!». ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι μισθοφόροι και οι γενίτσαροι της νέας τάξης, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι εδώ εντολοδόχοι της και οι χρήσιμοι ηλίθιοί της! Να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε πια την τρομοκρατία και τα εγκλήματα. Να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί και δεν τους φοβόμαστε, αυτοί πρέπει να μας φοβούνται!
    ΑΣ.Π.ΙΣ
    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

  7. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Στη σημερινή Ελευθεροτυπία διαβάζω “Στέλνουν για «απόσυρση» το χωροταξικό Σουφλιά”. Αναφέρεται στο περιβαλλοντοκτόνο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό που άφησε πίσω του ο σατράπης υπουργός της Ν.Δ., και που κανονικά θα έπρεπε να είχε ονομαστεί “Σχέδιο ΑΛΑΡΙΧΟΣ” του ΥΠΕΧΩΔΕ για το περιβάλλον.
    Δεν υπάρχει χώρος εδώ για να απαριθμήσω τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος που συνεπάγεται η εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου και δεν θα το επιχειρήσω. Θέλω όμως να αναφερθώ στην ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη καταστροφή του Ελικώνα, από ειδικά συμφέροντα. Το ιερό βουνό των Μουσών του Ησίοδου, ο μοναδικός αυτός πνεύμονας πρασίνου δίπλα στη Αττική, αποδόθηκε άνευ όρων “τοις κυσίν” των πολυεθνικών συμφερόντων. Αιδώς Αργείοι!
    Και τίποτα να μην επιτύχουν τα φθαρμένα τζιν της κυβέρνησης του ΓΑΠ, και εγώ προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι, αν καταφέρει να αποτρέψει την μετατροπή της μισής Στερεάς Ελλάδας σε μια βιομηχανική χαβούζα τύπου Οινοφύτων, θα του είμαι προσωπικά ευγνώμων.

  8. Παράθεμα: Global Voices teny Malagasy » Lahatsoratra Grika momba ny Blog Action Day ‘09

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.