Προεκκκ – κΛογικές Νοστιμιές


του Χαντζόπουλου, εφημ. "Τα Νέα" 23.09.09

του Δ. Χαντζόπουλου, εφημ. "Τα Νέα" 23.09.09

Χυτρομαχία

Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας:

α) εις συμπολιτευόμενους, ήτοι έχοντος κοχλιάριον να βυθίζωσι εις την χύτραν του προϋπολογισμού.

β) εις αντιπολιτευόμενους, ήτοι μή έχοντας κοχλιάριον και ζητούντος παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.

γ) εις εργαζόμενους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντος, αλλ’ επιφορτισμένους να γεμίζωσιν την χύτραν δια του ιδρώτος αυτών.

[Εμμανουήλ Ροΐδης, Ασμοδαίος 1875-1876]

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

13 Responses to Προεκκκ – κΛογικές Νοστιμιές

  1. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Πριν αλέκτωρ λαλήσαι αποκαλύπτονται τα ψέματα του ΓΑΠ για το stage.

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=492500

    Από γαλάζια, πράσινα τα Stage!

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/09/2009

    Επικαλούμενο τα ρουσφέτια της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ μεταφέρει το καθεστώς των Stage αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα – «δωράκι» στους εργοδότες. ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί και όχι να εξωραϊστεί το ανήθικο καθεστώς.

    80.000 νέοι και νέες είναι όμηροι του πελατειακού συστήματος με το καθεστώς των Stage. Προσλαμβάνονται για έξι ή για δώδεκα μήνες (προκειμένου να αποκτήσουν την επαγγελματική εμπειρία), στην ουσία όμως δουλεύουν ως ανασφάλιστοι, με μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, και καλύπτουν ακόμη και πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το θέμα ανέδειξε στο ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών ο Αλ. Τσίπρας. Ο Κ. Καραμανλής έχασε την ψυχραιμία του και κατέφυγε στη δικαιολογία ότι το καθεστώς είναι νόμιμο.

    Χθες το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να επανέλθει στο πρόβλημα και δήλωσε ότι θα καταργήσει τα Stage στο Δημόσιο. Εφεξής, λέει, θα χρηματοδοτούνται θέσεις κατάρτισης μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Με αυτή την εξέλιξη επιχειρείται η ανακύκλωση της ανεργίας και πριμοδοτούνται οι εργοδότες, καθώς μάλιστα τα Stage φαίνεται ότι εντάσσονται στη γενικότερη ρύθμιση που προωθεί το ΠΑΣΟΚ για την επιδότηση από το κράτος και τα ταμεία των ασφαλιστικών εισφορών των νέων εργαζόμενων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να καταργηθεί το ανήθικο καθεστώς των Stage και όχι να διαιωνιστεί με διάφορες παραλλαγές.

  2. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Άλλη μια απόδειξη για την ύπαρξη των Ινδοευρωπαίων 😉

  3. Ο/Η θανασακης λέει:

    διορθωση.ο καραμανλης δεν εχασε την ψυχραιμια του.ξεκινοντας ειπε ‘κυριε τσιπρα τι ειναι αυτα που λετε?’ σε εντονο ενοχλημενο υφος.την ιδια ακριβως ατακα με το ιδιο ακριβως υφος επανελαβε και στον γιωργακη την επομενη μερα.δηλαδη θεατρο κανονικο.κανω αυτη τη παρατηρηση διοτι εχει σημασια να τους αντιμετωπιζουμε σαν προγραμματισμενα ρομποτακια παρα σαν ανθρωπους που θιγονται.ευχαριστω.

  4. Ο/Η Κόκκινος λέει:

    Το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε τα «stage»
    Αν μιλούσε με ακροατήριο τους κατοίκους της χώρας των Λωτοφάγων, ο Γ. Παπανδρέου ίσως να μπορούσε να τους εμπαίξει και να τους κοροϊδέψει… Οταν όμως στέκεται, κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στη γενική διεύθυνση πληροφορικής του ΙΚΑ Ζωγράφου, μπροστά σε εργαζόμενους ομήρους των «stage», των προγραμμάτων δηλαδή της ανασφάλιστης εργασίας χωρίς εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και καταγγέλλει «εργασιακό μεσαίωνα», τότε προκαλεί και παίζει με τη νοημοσύνη όλων μας.

    Προκαλεί, γιατί κρύβει από τους εργαζόμενους και το λαό ότι:

    — Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέσπισε τα «stage» με το νόμο 2639/98, ενισχύοντας ταυτόχρονα με τον ίδιο νόμο τη «μερική απασχόληση» και εισάγοντας ως μορφή της την εκ περιτροπής εργασία.

    — Το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα, με το νόμο 3174/2003, εισήγαγαν τη μερική απασχόληση σε υπηρεσίες «κοινωνικού χαρακτήρα» στο Δημόσιο. Οπως και στις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

    Οσο για τις υποκριτικές κορόνες ότι θα καταργήσει τα «stage» στο Δημόσιο, τα ίδια έλεγε το ΠΑΣΟΚ και για τους 250.000 χιλιάδες συμβασιούχους του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα για να τους «παραδώσει» στη συνέχεια στη ΝΔ που διατήρησε το ίδιο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς. Τα «stage», εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι θα τα επεκτείνει στον ιδιωτικό τομέα… Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει σε βάρος των εργαζομένων, κυρίως αυτών που τώρα μπαίνουν ή μπήκαν τα τελευταία μόλις χρόνια στην παραγωγή.

    διεύθυνση:
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5264395&publDate=18/9/2009

  5. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΟΪΔΗ

  6. Ο/Η Σουρής λέει:

    Πάντα επίκαιρος ο Εμμανουήλ Ροϊδης.
    Διαχρονικός.
    Τι χες Γιάννη τι είχα πάντα.

  7. Ο/Η Xερι-Χερι λέει:

    Oταν χωρίζει κανείς τους πάντες ετσι απλοικά σε κακούς και καλούς, σε ασπρο και μαύρο, τα πραγματα φαίνοντε πιό εύκολα.

  8. Ο/Η Κωστας Κοροβιλας λέει:

    Το δικεφαλο τερας που απεικονιζει ο σκιτσογραφος κ. Χαντζοπουλος, δυστυχως δεν εχει μονο δυο κεφαλια, αλλα, οπως η μυθικη Λερναια Υδρα, ετσι και σημερα, το επικινδυνο αυτο τερας, εχει πολλα κεφαλια, αλλα και….κεφαλαια. Χρειαζεται ενας νεος Ηρακλης και μια νεα Θεα Αθηνα που να τον κατευθυνει και να τον καθοδηγει, ωστε να εξολευθρευσει το τερας. Απο που θα προελθει αυτος ο συγχρονος Ηρακλης? Μα απο που αλλου, παρα απο την Γ κατηγορια της Χυτρομαχιας, απο τους μη εχοντες κοχλιαριον, και επιφορτισμενους να γεμισωσιν την χυτραν δια του ιδρωτος αυτων.
    Η μονη μου διαφωνια ειναι πως ολοι, η σχεδον ολοι οι εργαζομενοι, οι επιφορτισμενοι να γεμισωσιν την χυτραν ινα μασωσιν οι ολιγοι, και οι μη εχοντες κοχλιαριον, θα ηθελαν να ειχαν κοχλιαριον. Το λυπηρο ειναι, και αυτο ωφειλεται στην αδυναμη ανθρωπινη φυση, πως οταν καποιοι αρπαξουν το ποθητο κοχλιαριον, μετατρεπονται σε ιδρωτοφαγους, και αιματορουφιχτρες των εργαζομενων και επιφορτισμενων, και δυστυχως το τερας, η πολυκεφαλη Λερναια Υδρα, συνεχιζει να ζει και να τρεφεται με τον ιδρωτα και το αιμα των εργαζομενων.
    Προεκλογικη περιοδος, και μου σπαει τα νευρα. Για μενα προσωπικα, ειναι μια αγονη και στειρα περιοδος, που οπως συνηθιζω να λεω, δεν με εμπνεει. Φλυαρη εκλογολογια, debates δίχως νοημα, στα οποια ο ενας βγαζει τα απλυτα του αλλου με αδιασειστα στοιχεια και τρανταχτες αποδειξεις. Και λες. Α, τον μπαγασα! Τωρα τον επιασε. Απανταει κι αλλος, και κουναει ενα ματσο χαρτια, αδιασειστα στοιχεια και τρανταχτες αποδειξεις, που διαψευδουν τον αλλον, και παρουσιαζεται αυτος ως ευεργετης και σωτηρας. Και τοτε μπλεκεσαι και λες. Καλα ποιος λεει την αληθεια? Ποιανου τα στοιχεια ειναι αδιασειστως αδιασειστα και οι αποδειξεις τρανταχτωδως τρανταχτες? ΚΑΝΕΝΟΣ !!!
    Πλαστικη περιοδος. Πλαστικα σημαιακια, πλαστικα ανθρωπακια, πλαστικοι πολιτικοι υποψηφιοι, με κολλαρισμενα ατσαλακωτα κοστουμια, γραβατες, φωναζουν, βροντοφωναζουν, χειρωνομουν, κατηγορουν, αφριζουν, υποσχονται, «Εμεις,» «Εγω» «Μαζι θα…»
    Πεφτει τοσο πολυ σαπουνι, πεφτει τοση πολυ σαπουνοπερα πολιτικων θεαματικων συγκεντρωσεων, τοσες πολλες σαπουνοφουσκες υποσχεσεων αυτη την προεκλογικη περιοδο. Στα τηλεοπτικα προγραμματα επικρατει ο τιτλος, «Ο δρομος προς την καλπη» Αλλαζεις καναλι, και να ο τιτλος. ¨Εκλογες». Ολοι οι δρομοι οδηγουν προς την καλπη. Κι οταν πια με το καλο φτανει στο τελος της αυτη η Γκραντ Σαπουνοπερα, και η κουρτινα πεφτει, Κυριακη των εκλογων, λες. Αχ, τωρα ποιος σηκωνεται να παει να ψηφισει?
    Δεν θαθελα, εγω τουλαχιστον, να λεω, «τωρα ποιος σηκωνεται να παει να ψηφισει», δεν θαθελα να νιωθω σαν να παω να κανω καποια αγγαρεια, αλλα θα ηθελα να νιωθω οπως ελεγε ο Περικλης, ερωτευμενος με την πολη μου. Να ημουν εραστης, ερωτευμενος με την γειτονια μου, τον δρομο μου, τους γειτονες μου, με την Χωρα μου, με τους πολιτικους μου. Αληθεια, ποιος θα πιασει αυτην την χυτρα, και θα την πεταξει, τελος παντων, στο κεφαλι των ιδροτοφαγων και αιματορουφιχτρων των εργαζομενων και επιφορτισμενων? Περιμενω.

  9. Ο/Η ακάκιος λέει:

    Τούτ’ η γη μας με τ’ αρχαία,

    γη δεν φαίνεται τυχαία.

    Τούτ’ η γη των Παρθενώνων,

    βγάζει πλήθος ημιόνων.

    Τούτ’ η γη των καφενέδων,

    βγάζει πλήθη κουνενέδων.

    Τούτ’ η γη με τους κοτίνους,

    βγάζει πλήθος Αρλεκίνους

    και κηφήνας και παλιάτσους,

    πούχουν μάγουλα και μπάτσους.

    Τούτ’ η γη μας η Ρωμιά,

    βγάζει τόση φρονιμιά,

    που δεν την χωρεί το σπίτι,

    του Ζωρζή Δρομοκαΐτη.

    (Γ. Σουρή, απόσπασμα από το ποίημα «Ο Ρωμιός»).

    Φανταστείτε ένα τριτοκοσμικό εξαθλιωμένο υπάνθρωπο του κόσμου μας, τελευταίο σε όλες τις στατιστικές (παχυσαρκία, ατυχήματα, ναρκωτικά, φτώχεια, υπογεννητικότητα, εκτρώσεις, καισαρικές τομές, πολυφαρμακία, αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, αρρώστειες, ναρκωτικά, ανάπτυξη, πολιτισμό, παιδεία, αθλητισμό, επιχειρηματικότητα, καθαριότητα, οικολογία, διαφθορά, επιδειξιομανία, τζόγο, εθνική οικονομία, κακοποιήσεις της φύσης και των ζώων) και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σας. Φυσικά αρκετοί θα ισχυρίζονταν, ότι αυτός ο απολίτιστος ουραγός όλων και υπάνθρωπος θα έπρεπε να κατάγεται κάπου απ’ τις τριτοκοσμικές χώρες του κόσμου μας, ή να είναι κάποιος αμόρφωτος αφροαμερικανός, κάποιος άγριος μαύρος της Αφρικής, ή κάποιος ιθαγενής λατινομιγάς, ή ακόμα και μογγόλος ασιάτης…

    Κυρίες και κύριοι… σας παρουσιάζουμε τον πρώτο, τον κορυφαίο, τον άφθαστο, τον ασυναγώνιστο, τον ανεπανάληπτο, τον ανυπέρβλητο, τον number one υπάνθρωπο του πλανήτη μας: Τον homo-decadencius, τον Νεορωμιό, ή κοινώς Νεοέλληνα…

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.freeinquiry.gr

  10. Ο/Η Mastor λέει:

    Δεν ξέρω για τα δύο κεφάλια, πάντως έχει και 4 χέρια και 4 τσέπες…(μπάαααα μάλλον περισσότερες)

  11. Ο/Η mbiker λέει:

    Αχ, αυτή η κουτάλα…
    Αυτή ενεργοποιεί ανεπάγγελτους νέους να βγούν στο στίβο της πολιτικής με φρέσκες ιδέες για να μας σώσουν.
    Αυτή ενεργοποιεί γιούς, κόρες, ανήψια εθνοπατέρων να κρατήσουν τη παράδοση και να μας σώσουν κι αυτοί.
    Αυτή ενεργοποιεί υπερήλικες να λυσσάνε να ξαναβγούν γιατί έχουν ακόμα απόθεμα προσφοράς προς το έθνος.
    Αυτή ενεργοποιεί συνδικαλιστές μια κι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου
    για αναβάθμιση τους στα βουλευτικά έδρανα, νέες επάλξεις του αγώνα.
    Αυτή ενεργοποιεί αργόστροφους δικηγόρους, κομπογιανίτες γιατρούς, πλεονάζοντες μηχανικούς, κομπλεξικούς δημοσιογράφους,
    δήθεν ωραίες, άνεργους καλλιτέχνες στο να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ν ασχοληθούν με τα κοινά.
    Κι αν οι λαμαρινάδες, μπετατζήδες, σουβλατζήδες, ΔΕΚΟτζήδες είχαν κι αυτοί μια καλύτερη πρόσβαση στους κινούντες τα νήματα, θα θέλαν κι αυτοί να προσφέρουν.
    Σίγουρος μισθός κι εισόδημα μεγάλο.
    Μην πιστεύετε τίποτα άλλο. Η εποχή που ο πολίτης ήταν ήρωας, που ένοιωθε πως έχει απόθεμα ενέργειας, ιδέες, διάθεση και γνώση να ασχοληθεί με τα κοινά, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
    Κι έχω την εντύπωση πως ο τελευταίος, μπαίνοντας σε τούνελ τσακίστηκε σε τροχαίο, πέφτοντας πάνω σε χωματουργικό μηχάνημα. Τάχα μου τροχαίο θάλεγα εγώ, μα πως να τ αποδείξεις…
    Κι όσον αφορά τους ίδιους, καλά κάνουν αφού τους παίρνει, με μας όμως, τι γίνεται?
    Τι είν αυτό που ενεργοποιεί τον κάθε ψηφοφόρο, τι κλίκ είν αυτό που γίνεται και τη δεδομένη στιγμή αναγάγει σε θεό σωτήρα αυτόν που γαμοσταύριζε για κάτι χρόνια?
    Πως ξεχνιούνται τα 700 ευρώ?
    Τα στέητζ?
    Οι φούσκες του χρηματιστηρίου?
    Τα βατοπέδια, τα νέα τζάκια, το ηθικό είναι ο,τι είναι νόμιμο?
    Τόσα και τόσα?
    Του υποσχέθηκε?
    Υπόσχεση διορισμού, προαγωγής, μετάθεσης?
    Γιατί δεν έγινε ως τώρα? Και γιατί να γίνει αν τον ξαναψηφίσει?
    Κι αν έγινε, πως αυτός ο ψηφοφόρος δεν νοιώθει τίποτα?
    Και δεν μιλώ για ευγνωμοσύνη.
    Πως δεν νοιώθει οργή, σιχαμάρα τάση για εκδίκηση?
    Τον έκανες να φάει σκατά ρε πούστη για κάτι που δικαιούται.
    Παρακάλεσε, έγλυψε, πλήρωσε, ίσως και να τούσπρωξε και τη γυναίκα του.
    Τι είδους σύνδρομο είναι αυτό που κάνει τον έλληνα ψηφοφόρο οπαδό του νταβατζή του?
    Μπάς και λειτουργεί το σύνδρομο της Στοκχόλμης? Μα αυτό έχει να κάνει με την περίεργη σχέση που αναπτύσεται ανάμεσα στον απαγωγέα και τον όμηρό του. Με την περίεργη συμπάθεια που εκδηλωνει το θύμα προς τον δυνάστη του.
    Λές?
    Μήπως όμηρος δεν είναι μόνο το θύμα απαγωγής?
    Ρε μπας και βρισκόμαστε σε καθεστώς διαρκούς ομηρίας?
    Ομηρία που εκδηλωνεται με στερήσεις ζωτικών προνομίων πολιτείας?
    Εργασίας, αξιοπρεπούς αμοιβής, περίθαλψης, παιδείας, ο,τι τέλος πάντων θεωρείται αυτονόητο οτι παρέχεται απο μια σοβαρή πολιτεία?
    Η στέρηση των οποίων μας καταπιέζει και ενεργοποιεί την εμφάνιση αυτού του συνδρόμου? Οπως ακριβώς ο απαγωγέας στερεί απο το θύμα την ελευθερία, το τρομοκρατεί, του δημιουργεί την αβεβαιότητα για το μέλλον του για τη ζωή του.
    Και παρ όλα αυτά, αν περάσουν πολύ χρόνο μαζί, εμφανίζεται σε μερικούς το φαινόμενο να συμπαθήσουν τον απαγωγέα τους. Τον ίδιο που τον πρώτο καιρό, το μόνο που σκέφτονταν ήταν το πως θα του φάνε το λαρύγγι.
    Λες?
    Μπα…Αυτό το σύνδρομο εμφανίζεται σε μερικούς νομίζω.
    Οι περισσότεροι απαχθέντες, και μετα πάροδο μεγάλου διαστήματος,εξακολουθούσανε να θέλουν να φάνε το λαρύγγι του απαγωγέα. ¨Ετσι νομίζω.
    Ενώ εδώ…είναι τόσο μεγάλο το πλήθος που έχει ταυτιστεί με τον απαγωγέα του (με τους απαγωγείς του εν προκειμένω), που αγγίζουν το 80% των ψηφοφόρων.
    Εκτός πια κι αν αυτό που νομίζω είναι λάθος. Και δεν είναι μερικοί που εκδήλώνουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης στις απαγωγές, αλλά πολλοί. Το 80% ίσως?

  12. Ο/Η Xερι-Χερι λέει:

    «Φανταστείτε ένα τριτοκοσμικό εξαθλιωμένο υπάνθρωπο του κόσμου μας, τελευταίο σε όλες τις στατιστικές (παχυσαρκία, ατυχήματα, ναρκωτικά, φτώχεια, υπογεννητικότητα, εκτρώσεις, καισαρικές τομές, πολυφαρμακία, αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, αρρώστειες, ναρκωτικά, ανάπτυξη, πολιτισμό, παιδεία, αθλητισμό, επιχειρηματικότητα, καθαριότητα, οικολογία, διαφθορά, επιδειξιομανία, τζόγο, εθνική οικονομία, κακοποιήσεις της φύσης και των ζώων) και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σας.»

    [citation needed]

    Eπίσης, η έκτρωση και η καισαρική είναι κακό γιατί;

  13. Παράθεμα: Προεκλογικό « Κοιτα Τι Εφερε Η Γατα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.