Tραβεστί αστυνομικός και ασθενής με AIDS απολύονται στο Ελλαδιστάν

Δυο αποφάσεις που δεν τιμούν τη Δικαιοσύνη

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
trans1Αντιγράφω από το ανδροπρεπές ΒΗΜΑ του κ. Λαμπράκη και του τ. διοικητή του Αγ. Όρους πανεπιστημιακού κ. Ψυχάρη, ρεπορτάζ του κ.Τ σιμπούκη (!) με τον χαιρέκακο τίτλο:
«Απόταξη για τον «ροζ» αστυφύλακα»

«Προσβολή για την τιμή της ΕΛ.ΑΣτο γεγονός ότι κυκλοφορούσε ντυμένος γυναίκα.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αίτηση αστυφύλακα που ζητούσε να επιστρέψει στο Σώμα μετά την απόταξή του γιατί συνελήφθη να φορά γυναικεία ρούχα και να συμπεριφέρεται προκλητικά…..Σύμφωνα με την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού ο αστυφύλακας συνελήφθη από συναδέλφους του τον Μάιο του 2000, καθώς « περιεφέρετο ενδεδυμένος με προκλητική γυναικεία ενδυμασία (μπλε μίνι φούστα, μαύρο καλσόν, γόβες και μαύρο στηθόδεσμο ορατό μέσα από ανοικτό λευκό πουκάμισο) στο άλσος που ευρίσκεται απέναντι από τη φοιτητική εστία Ζωγράφου ..». Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό trans2Συμβούλιο έκρινε ότι η συμπεριφορά αυτή θίγει την τιμή, την υπόληψη και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα μαρτυρεί διεφθαρμένο χαρακτήρα. Έτσι το Πειθαρχικό αποφάσισε την οριστική απόταξή του Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο αστυνομικός έκρινε ότι η απόφαση για την απόταξη είναι νόμιμη, καθώς οι πράξεις του ήταν « προκλητικές για το δημόσιο αίσθημα και έθιξαν την υπόληψή του ως αστυνομικού και το κύρος της ΕΛ.ΑΣ.».

Πιο ενημερωμένη η εφημερίδα του κ. Θ. Αναστασιάδη δίνει και την εξής λεπτομέρεια:
«.. συνελήφθη μετά από τηλεφωνήματα πολιτών …Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο αστυνομικός ουρούσε χωρίς να λαμβάνει προφυλάξεις, σηκώνοντας μάλιστα τη φούστα ώστε να γίνεται αντιληπτό από τους διερχόμενους ότι φορούσε κόκκινο γυναικείο εσώρουχο…. ο δικηγόρος του προέβαλλε τον ισχυρισμό ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, επιχείρημα που όμως δεν έγινε δεκτό καθώς ύστερα από έρευνα που έγινε στο βιβλιάριο υγείας του δεν προέκυψε ότι ο αστυνομικός αντιμετώπιζε κάποια ψυχική νόσο».

Ομολογώ πως δεν κατάλαβα αν ο αστυνομικός αποτάχθηκε απλώς ως τραβεστί ή ως τραβεστί ουρών σε άλσος με τρόπο ώστε να φαίνεται το κόκκινό του εσώρουχο. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια κατάφωρη παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων διότι φαντάζομαι πως κανένας νόμος δεν απαγορεύει σε κανέναν να είναι τραβεστί εκτός υπηρεσίας. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε μια ασήμαντη προσβολή της δημοσίας αιδούς, αν και προσωπικά δεν εμπιστεύομαι την ηθική αυτών που παρατηρούν στα άλση τους συνανθρώπους τους να ουρούν με οποιαδήποτε αμφίεση. Θεωρώ πως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος αν δει στο άλσος κάποιον άντρα, γυναίκα, ή τραβεστί να ουρεί, θα αποστρέψει το πρόσωπό του και γιατί το θέαμα δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον και για να μην θεωρηθεί ανώμαλος. Νομίζω πως μια πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης ή στέρησης μισθού, θα ήταν υπεραρκετή αν αποδεικνυόταν πως ο Αστυνομικός προκαλούσε τους περαστικούς. Ασφαλώς σε περίπτωση υποτροπής θα μπορούσε να συζητηθεί και η απόταξη. Η ρίψη με το πρώτο κρούσμα, στον Καιάδα της απόλυσης είναι δυσανάλογη με το «αδίκημα», απάνθρωπη και εξοντωτική. Οδηγεί το θύμα της, που σίγουρα θα είναι μοναχικός άνθρωπος χωρίς σύζυγο ή παιδιά για να τον στηρίξουν, στην ηθική εξόντωση, στο απόλυτο περιθώριο, στο τρελλάδικο, στα ναρκωτικά, στη λεωφόρο Συγγρού, ή στην trans3αυτοκτονία. Η δική μου αιδώς προσβλήθηκε όταν αστυνομικοί ξεβράκωσαν μετανάστη μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια, για σωματική έρευνα. Κανείς δεν αποτάχθηκε γι’αυτό. Στην Ελλάδα οι μετανάστες αυτοξεβρακώνονται, αυτοτραυματίζονται, αυτοστραγκαλίζονται και αυτοκτονούν εν γένει στα αστυνομικά καταστήματα. Πως λοιπόν αστυνομικοί που παρανομούν στην άσκηση των καθηκόντων τους δεν απολύονται και διώκεται κάποιος για τον οποίο από πουθενά δεν προκύπτει πλημμελής εκτέλεση καθηκόντων, εκτός αν a priori θεωρείται πως όποιος φοράει γυναικεία ρούχα στο ρεπό του δεν είναι καλός αστυνομικός για κάποιο λόγο που εγώ δεν μπορώ να προσδιορίσω. Και πάλι αν είναι έτσι, φαντάζομαι πως ο Αστυνομικός αυτός θα έπρεπε να είχε δώσει αφορμές την ώρα της υπηρεσίας του. Με βάση αυτές κυρίως, θα μπορούσε να ελεγχθεί.

Η Ελλάδα δεν είναι Βυζάντιο για να καβλοτομεί και να θανατώνει ερμαφρόδιτους, ούτε χιτλερική Γερμανία για να στιγματίζει ομοφυλόφιλους, ούτε Ιράν όπου εκτελούνται ανήλικοι gay. Είναι χώρα της Ε.Ε. όπου εκδόθηκε η Οδηγία 78/2005 για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον επαγγελματικό χώρο και η οποία έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό Δίκαιο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας που παρά τις αντιδράσεις πολλών δικαστών του τελεί Αγιασμό κάθε χρονιά (!) συμπεριφέρθηκε σαν ιεροδικαστήριο: “…ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται, ..βασιλείαν Θεού ού κληρονομήσουσι” (Α΄ Κορινθ. στ΄, 9-10).

Πρόσφατα ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε συγκαλέσει ειδική πανευρωπαϊκή διάσκεψη εμπειρογνωμόνων για την ανάλυση του φαινομένου της «τρανσφοβίας» και των ρατσιστικών αντιδράσεων που επιφέρει σε τρανσέξουαλ άτομα.

Είναι αξιοπερίεργο πως η ελληνική κοινωνία ανέχεται ομοφυλόφιλους αρχιεπισκόπους και μητροπολίτες (οι οποίοι μάλιστα επιτίθενται με σφοδρότητα κατά των ομοφυλόφιλων), καταπίνει παιδεραστές κληρικούς, προσποιείται πως δεν αντιλαμβάνεται τη συνένοχη συγκάλυψη της Ιεραρχίας αλλά σκανδαλίζεται από τραβεστί αστυνομικό.

Είναι εξ ίσου περίεργη η ευαισθησία της αστυνομικής και πολιτικής ηγεσίας για την φούστα του Αστυνόμου που εκδηλώθηκε με τέτοια ταχύτητα, συγκρινόμενη με την πανθομολογούμενη παχυδερμία τους στις βιαιότητες των Αστυνομικών, στις σφαίρες που εξοστρακίζονται, στα βασανιστήρια, στις ζαρντινιέρες, στα εκατοντάδες κρούσματα πραγματικής αστυνομικής διαφθοράς. Ενδεικτικά:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=10.08.2007,id=62210472
(«Κατήγγειλαν τη διαφθορά, τους μπλέκουν σε σκευωρίες»)
http://groups.yahoo.com/group/greekhr/message/3596
trans4Σύμφωνα με στοιχεία δημοσιευμάτων από τους 213 αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για διαφθορά αποτάχθηκαν οι 78, σε 22 επιβλήθηκε η ποινή της αργίας με απόλυση, σε 8 επιβλήθηκε πρόστιμο και 18 υποθέσεις, λόγω έλλειψης στοιχείων, μπήκαν στο αρχείο. Για τις περιπτώσεις κακοποίησης τα στοιχεία είναι περισσότερο απογοητευτικά. Από τις 203 περιπτώσεις κακοποίησης, που καταγγέλθηκαν από το 1996 έως το 2002 τιμωρήθηκαν μόλις 33 αστυνομικοί»).

«Μαρτυρεί διεφθαρμένο χαρακτήρα», λέει η πειθαρχική απόφαση μιας Αστυνομίας που κάθε άλλο παρά για αδιάφθορη φημίζεται, και μιλάμε για πραγματική διαφθορά. Αν η υπερδύναμη των ΗΠΑ ανέχεται ομοφυλόφιλους στρατιωτικούς στους κόλπους του στρατού της, και αν η Ψωροκώσταινα παραγράφει τα αδικήματα των υπουργών της, δεν ενοχλείται από τη συγκατοίκηση παλιού αρχιεπισκόπου της με «θηλύγλωσσο αρχιμανδρίτη» (ο χαρακτηρισμός αποδόθηκε από τον κ. Γιανναρά της «Καθημερινής»), θαυμάζει τον αθυρόστομο Καραϊσκάκη που σήκωνε τη φουστανέλα του για να δείξει τα γεννητικά του όργανα ή τα οπίσθιά του, έ τότε μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια και να δείξει λίγη ανθρωπιά στην ιδιόρυθμη φιγούρα ενός Αστυνομικού με φούστα που τάχατες έθιξε τα χρηστά ήθη μιας κοινωνίας βαθειά υποκριτικής και διεφθαρμένης.

Σαν να μην έφτανε η απόφαση του Σ.τ.Επικρατείας, ήλθε και η απόφαση του ευσεβούς Αρ. Πάγου (Ο πρόεδρός του θέλει να αναγείρει ναό στον περίβολό του) που εκδηλώνει τα χριστιανικά του αισθήματα ακυρώνοντας δυο προηγηθείσες ανθρωπιστικές δικαστικές αποφάσεις και επικυρώνοντας την απόλυση 28χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου επειδή έπασχε από AIDS. Η αχαρακτήριστη αυτή απόφαση που κυριολεκτικά καταδικάζει σε φυσική εξόντωση ένα νέο άνθρωπο που χρειάζεται πολύπλευρη στήριξη, προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του υπουργείου του κ. Αβραμόπουλου, με ανακοίνωση που «αποκαλύπτει ότι το Β1 τμήμα του Αρείου Πάγου αγνόησε προκλητικά σαφέστατη εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας η οποία προστατεύει τους φορείς του ιού HIV και τους ασθενείς με AIDS από δυσμενείς σε βάρος τους πρακτικές εκ μέρους των εργοδοτών! Υπενθυμίζεται για την ιστορία ότι εισηγήτρια της απαράδεκτης απόφασης ήταν η Ειρήνη Αθανασίου».
http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=443337

trans5Δεν γνωρίζω την εν λόγω δικαστίνα αλλά θέλω να την ρωτήσω, αν η ίδια κολλούσε AIDS φερ’ειπείν από μετάγγιση αίματος, θα δεχόταν να απολυθεί χωρίς μάλιστα αποζημίωση και σύνταξη; Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε κάποιο από τα παιδιά της, δεν θα εξεγειρόταν; Ασφαλώς δεν περιμένω απάντηση, αλλά όλοι ξέρουμε πως κανείς δεν θα δεχόταν για τον εαυτό του ή τους δικούς του τέτοια αδικία. Είναι δυνατόν η εν λόγω δικαστίνα και οι συνάδελφοί της να αγνοούν πως μεταδίδεται ο ιός του AIDS και να δικαιολογούν τις φοβίες υστερικών και εγωκεντρικών ανθρώπων; Είναι δυνατόν να αποφαίνονται με λιγότερη ανθρωπιά από τους υφισταμένους τους; Είναι δυνατόν να αγνοούν πως οι συνάδελφοι και ο εργοδότης δεν δικαιούνται καν να γνωρίζουν πως ο υπάλληλος είναι ασθενής και πως αν ο εργοδότης το γνωρίζει, υποχρεούται να τηρήσει εχεμύθεια; Είναι δυνατόν τοι Ανώτατο Δικαστήριο μιας χώρας της Ε.Ε. να αποφασίζει σαν ιεροδικαστήριο του Ιράν, κόντρα στα ατομικά δικαιώματα, στο ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό και στις στοιχειώδεις ανθρώπινες αξίες;

Λυπάμαι αλλά οι δυο αυτές αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων μας, προσθέτουν βαρβαρότητα στην ήδη βίαιη, υποκριτική και άδικη κοινωνία μας, σε μια εποχή που το Κράτος ετοιμάζεται να απαντήσει με προκλητική αστυνομική καταστολή και νομοθετική βαρβαρότητα στα κοινωνικά προβλήματα που θα οξυνθούν από την οικονομική κρίση που και με τεράστια κυβερνητική ευθύνη έρχεται.

.

Υ.Γ.
Κύριε Ροΐδη,
ελπίζω να δημοσιευθεί το ποστ πριν ισχύσει ο δρακόντειος νόμος Δένδια για περιύβριση Αρχής και βρεθούμε κατηγορούμενοι ως επικριτές της, υπεράνω κριτικής, Δικαιοσύνης, που απονέμεται κάτω από εικόνες του ορθόδοξου θεού της Αγάπης.

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

66 Responses to Tραβεστί αστυνομικός και ασθενής με AIDS απολύονται στο Ελλαδιστάν

  1. Ο/Η ellinaki λέει:

    Υπάρχει λύση. Βρίσκεις κάποιο δικηγόρο που έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις. Τον πληρώνεις κάτιτίς παραπάνω, αλλά αυτός φροντίζει να προωθήσει το θέμα σου κατευθείαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, παρακάμπτοντας όλα τα ελληνικά δικαστικά όργανα, και τελικά δικάζεσαι δίκαια σαν άνθρωπος.

    Ίσως μάλιστα θα μπορούσαμε να μηνύσουμε τα ελληνικά δικαστήρια στο Ευρωπαϊκό και να βγει πάγια απόφαση που δίνει το δικαίωμα στους έλληνες πολίτες για απευθείας εκδίκαση υποθέσεων από το Ε.Δ…. (Δεν με αντέχω με τις πρωινές μου φαεινές!)

    • Ο/Η Po λέει:

      ellinaki,
      Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πάει απ’ ευθείας στο Ευρ. Δικ. πρέπει πρώτα να εξαντληθούν όλα τα νομικά όρια στη χώρα του, δηλ. αν δεν δικαιωθείς στον Άρειο Πάγο.

  2. Ο/Η nomikos λέει:

    Φίλε Λασκαράτε λες:»Αντιγράφω από το ανδροπρεπές ΒΗΜΑ του κ. Λαμπράκη και του τ. διοικητή του Αγ. Όρους πανεπιστημιακού κ. Ψυχάρη, ρεπορτάζ του κ.Τ σιμπούκη (!) »

    Και εδώ να σταμάταγε το σημερινό σου άρθρο, θα τα είχες πει όλα σχετικά με την αμέτρητη υποκρισία που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία.

  3. Ο/Η Ben Ali λέει:

    Οι αποφάσεις αυτές προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Όποιος έχει λεφτά, διάθεση και χρόνο, προσφεύγει στην Ευρώπη

  4. Ο/Η derwanderer λέει:

    Πολυ σωστα κ.Ροϊδη!
    Η εξαντληση των εγχωριων ενδικων μεσων ειναι conditio sine qua non για το παραδεκτο προσφυγης ενωπιον του Ευρ.Δικαστηριο των Δικαωματων του Ανθρωπου (Στρασβουργου- να μην συγχεεται με τον Δικαστηριο Ευρωπαϊκων Κοινοτητων [Λουξεμβουργου] ).
    Επισης: Ενας ευσυνειδητος δικηγορος δεν θα «γδυσει» εναν υποψηφιο προσφευγοντα, πολλω δε μαλλον οταν η καθεαυτη διαδικασια ενωπιον του ΕΔΔΑ ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΤΕΛΗΣ!

  5. Ο/Η Αγησίας λέει:

    Ώστε ο τραβεστί αστυνομικός, που εκτός υπηρεσίας επεδείκνυε το εσώρουχό του «θίγει την τιμή, την υπόληψη και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας»!!! Οποία έκπληξις, η ΕΛΑΣ έχει τιμή! Μα, ένας μεγαλο-καραβανάς της είχε πει ότι η σύλληψη του Πάσσαρη ήταν ζήτημα τιμής για την ΕΛΑΣ και ο Πάσσαρης ποτέ δεν συνελήφθη από την ΕΛΑΣ. Παρθενοραφή μου μυρίζει εδώ.

    Επισημαίνω ακόμη ότι όλες οι περιπτώσεις βιαιοπραγίας αστυνομικών επί αδίκως συλληφθέντων πολιτών, που έχουν οδηγήσει σε καταδίκης της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ, ουδόλως θίγουν «την τιμή, την υπόληψη και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας».

  6. Ο/Η anepidoti λέει:

    κανένας δεν θ’ ασχοληθεί για κάτι που είναι ο καθρέφτης της υποκριτικής και χυδαίας κοινωνίας μας. στα…άλση η ελλάδα αναστενάζει και ο κ. ψυχάρης στο άγιο όρος!
    προτείνω να καθιερωθεί η κουκούλα και η μάσκα ως εθνική φορεσιά!

  7. Ο/Η ellinaki λέει:

    Αγαπητέ Ρο,

    Εννοείται αυτό. Απλά επιχείρησα να βάλω έναν τόνο πρωινού χιούμορ, διότι αν απαντούσα στα σοβαρά, ενδεχομένως να εξέφραζα απόψεις που προσέβαλαν την ηθική του κ. Δένδια, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις και στο Υ.Γ. 😉

  8. Ο/Η dytistonniptiron λέει:

    Μα, είναι απλό: βασανισμοί, εξευτελισμοί, εξοστρακισμοί εμπίπτουν στα καθήκοντα του αστυνομικού εν Ελλάδι. Παρενδυτισμοί όχι (εκτός αν ανήκει στη μυστική αστυνομία, υποθέτω, οπότε ενδέχεται να φορέσει ΚΑΙ κουκούλα).

    http://dytistonniptiron.wordpress.com/

  9. Ο/Η ioudas λέει:

    Η ελληνική αστυνομία πάει από το καλό στο καλύτερο. Ένας πυροβολεί σεκιουριτα της Αμερικανικής Πρεσβείας, ένας άλλος μπαίνει με πιστολιές σε μπαρ να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του, ένας τρίτος έχει βίτσιο με τα γυναικεία ρούχα και χιλιάδες άλλοι απλά δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ίσως τελικά όλο αυτό είναι μια άτυπη καμπάνια της ΕΛ. ΑΣ. για να δούμε το ανθρώπινο πρόσωπο της (του στιλ και μεις άνθρωποι με αδυναμίες είμαστε σαν κι εσάς). Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.

    Όσο για τον δύσμοιρο φορέα, τι να πει κανείς… Τα αυτονόητα των άλλων κρατών σε μας είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

  10. Ο/Η xBerliner λέει:

    Ακόμα και για το ελλαδιστάν είναι πραγματικά περίεργες οι δύο αποφάσεις από το συμβούλειο της επικρατείας και τον άρειο πάγο. Το μεν συμβούλειο της επικρατείας έχει δείξει και στο παρελθόν (ακόμα και σε δύσκολες εποχές) ότι δεν «μασάει». Για το δε άρειο πάγο τί να πω. Πολύ περίεργη απόφαση που προφανώς έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους. Δείγμα ότι και η δικαιοσύνη μολύνθηκε από τον ιό του φοβικού μικροαστισμού (τουλάχιστον στον ανώτερο βαθμό γιατί σε χαμηλότερο βαθμό … άσε μη τα συζητάμε και μας την πέσει κανένας εισαγγελέας για περιύβριση αρχής) ???

  11. Ο/Η undantag λέει:

    Αγαπητοί Ροίδη και Λασκαράτο,

    Για να γελάσουμε;/κλάψουμε; ακόμη πιο πολύ, αντιγράφω το άρθρο 5 παρ. 3 του διηγήματος επιστημονικής φαντασίας «Κώδικα Δεοντολογίας (sic) του Αστυνομικού» με τον ευφάνταστο τίτλο «Εξυπηρέτηση (sic) των πολιτών», τα κεφαλαία δικά μου:

    3. Η αποφυγή προκαταλήψεων που έχουν ως αιτία το χρώμα, το φύλο, την εθνική καταγωγή, την ιδεολογία και τη θρησκεία, ΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, την ηλικία, την αναπηρία, την οικογενειακή κατάσταση, την οικονομική και κοινωνική θέση ή άλλο διακριτικό στοιχείο του ατόμου, αποτελεί βασική παράμετρο της συμπεριφοράς του αστυνομικού.

    Και διερωτώμαι:
    – Οι διενεργήσαντες τη σύλληψη αστυνομικοί δεν παρενέβησαν την ανωτέρω διάταξη;
    – Πώς είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί η ανωτέρω διάταξη ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ από ανθρώπους που αδυνατούν να την εφαρμόσουν στα του οίκου τους;

    Όπως έλεγε η αείμνηστη Μαλβίνα, αν ο μάγειρας φτιάχνει εξαιρετικό boeuf bourguignon, τι με κόφτει με ποιόν (ποιούς;) κοιμάται το βράδυ;

    Σε σχέση και με τις δύο ανωτέρω υποθέσεις, παραθέτω άλλο ένα διήγημα επιστημονικής φαντασίας (Made in Brussels αυτή τη φορά), για τους εν Ελλάδι αναγνώστες σας:

    Οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27ης Νοεμβρίου 2000, για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία, ΕΕ L 303 02/12/2000 σ. 16 – 22

    Άρθρο 1: Σκοπός της παρούσας οδηγίας είναι η θέσπιση γενικού πλαισίου για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω … ειδικών αναγκών, … ή γενετήσιου προσανατολισμού στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας …

    Άρθρο 3 Πεδίο εφαρμογής
    1. Εντός των ορίων των εξουσιών που απονέμονται στην Κοινότητα, η παρούσα οδηγία εφαρμόζεται σε όλα τα πρόσωπα, στο δημόσιο και στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων φορέων, όσον αφορά:…
    γ) τις εργασιακές συνθήκες και τους όρους απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και των αμοιβών.

    Δε γνωρίζω αν η πολυπράγμων ελληνική κυβέρνηση και Βουλή βρήκαν το χρόνο να ενσωματώσουν την ανωτέρω οδηγία. Σιχαίνομαι και να ψάξω, φαντάζομαι θα πρόσθεσαν και όλες τις αόριστες εξαιρέσεις που επιτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές.

    Άλλα λόγια ναγαπιόμαστε. Με συγχωρείτε για το σεντόνι. Καλή σας μέρα.

  12. Ο/Η Αγησίας λέει:

    Με παράδοξο τρόπο ορίζουν την τιμή τους οι αστυνομικοί. Θίγονται από τον τραβεστί συνάδελφό τους, που έδειξε το βρακί του, όχι όμως και από τους «φυσιολογικούς» συναδέλφους τους, που βιαιοπράγησαν επί παρανόμως συλληφθέντων πολιτών. Η παράδοξη αστυνομική τιμή δεν εθίγη ούτε και με τις καταδίκες της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ λόγω των «φυσιολογικών» αστυνομικών, ούτε την ανακήρυξη από μεγαλο-καραβανάδες σε ζήτημα τιμής της σύλληψης του Πάσσαρη. Πο ποτέ δεν συνελήφθη από την ΕΛΑΣ.

  13. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

    Κοιτάζω τα δύο θέματα από παράπλευρες όψεις. Στην πρώτη περίπτωση, οι διερχόμενοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Ποιοι διερχόμενοι, που; Και ήταν βράδυ; Δεν είναι μόνο η υποκρισία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, αλλά η υποκρισία των «διερχομένων». Ο νοών νοείτω. Στη δεύτερη περίπτωση, αυτό που μου χτυπάει πιο άσχημα απ’ όλα είναι η «συναίνεση» των συναδέλφων του φορέα. Και πείτε ότι τους εκβίασε η εργοδοσία ν’ ακολουθήσουν αυτή τη στάση, στα μάτια μου όμως αυτό τους κάνει δειλούς όσο και χειρότερους.

  14. Ο/Η stratos λέει:

    Μπράβο σας που καταγγέλλετε τέτοια ζητήματα-ταμπού. Εξαιρετική η ανάρτησή σας κε Λασκαράτε.
    Συμφωνώ απολύτως με τον JustAnotherGoneOff και με τους άλλους σχολιαστές, φυσικά.

  15. Λσκαράτε,

    αν οι αστυνομικοί συνελάμβαναν μια συνάδελφό τους να κάνη βίζιτες θα ήταν υπερβολική η απόταξή της;

    «ρεπορτάζ του κ.Τ σιμπούκη (!)»

    Αυτό είναι πνεύμα επιπέδου δευτέρας γυμνασίου (ή επίπεδο πνεύματος δευτέρας γυμνασίου).

    «Σύμφωνα με στοιχεία δημοσιευμάτων από τους 213 αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για διαφθορά αποτάχθηκαν οι 78″

    Απόταξη σε μία στις τρεις περιπτώσεις δεν είναι ατιμωρησία. Μπορεί να είναι και λίγες, ποιος ξέρει, αλλά ατιμωρησία δεν είναι.

    «έ τότε μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια και να δείξει λίγη ανθρωπιά στην ιδιόρυθμη φιγούρα ενός Αστυνομικού με φούστα που τάχατες έθιξε τα χρηστά ήθη μιας κοινωνίας βαθειά υποκριτικής και διεφθαρμένης»

    Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα «αφού ανεχόμαστε ή την γλυτώνει ο α, β, γ, πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια και στον ν». Όχι, κανείς δεν πρέπει να μένη ατιμώρητος (άσχετα με την συγκεκριμένη περίπτωση αυτό).

  16. Ο/Η χαρη λέει:

    Αγαπητέ κύριε Ροΐδη, εν πρώτοις να συγχαρώ τον αναγνώστη σας κύριο Λασκαράτο για την επιστολή του, και να προσθέσω, αν μού επιτρέπετε, και τα εξής:

    την «ευαισθησία τής αστυνομικής και πολιτικής ηγεσίας» που την είδαμε πέρα από την φούστα τού αστυνόμου, όπως λέτε πολύ σωστά, και στις σφαίρες που εξοστρακίζονται, τα βασανιστήρια και τις ζαρντινιέρες, την είδαμε επίσης, δεν το ξεχνάτε είμαι σίγουρη, και στη βιασύνη τους να λύσουν το μυστήριο με το βιτριόλι –

    Σήμερα όμως ειδικά (και από χτες) την βλέπουμε και στην περίπτωση αυτής τής περίεργης δολοφονίας πάνω στο καράβι, μίας κρατούμενης που κατά σύμπτωσιν είχε διαμαρτυρηθεί εντόνως εκτός από τ’ άλλα βασανιστήρια, και για τον «νόμιμο» βιασμό εντός φυλακής («κολπική εξέταση» επισήμως) (που επέτρεπε στους δεσμοφύλακές της να γίνονται και μπανιστηρτζήδες όποτε ήθελαν) και τούς είχε ονομάσει «μισητούς της κανίβαλους»

    και επειδή είναι πολλή η θλίψη σήμερα γι’ αυτό το θέμα, και το ξέρω, θυμίζω μόνο την τελευταία της πρόταση από εκείνο το (καταρρακωτικό για όλους μας) γράμμα: «μόνο ένα γιορτάζω: αυτό που δεν μπορείτε να μού το αρπάξετε ποτέ (όλα τ’ άλλα μού τα πήρατε): το ότι δεν σάς μοιάζω».

    Φαντάζομαι (με την δέουσα ανατριχίλα) ότι η κυρία που πέταξε στον καιάδα τον φορέα τού aids θα έχει ήδη αποφασίσει από μέσα της πως η Κατερίνα Γκουλιώνη, δεμένη πισθάγκωνα πάνω στον πάγκο του καραβιού, νυχτιάτικα και ενώ περίμενε να δικαστεί σε λίγες μέρες και να βγει έξω (πράγματα που συνάγονται δυστυχώς και από την αλληλογραφία της) αυτοκτόνησε – χτυπώντας μάλιστα με τα πόδια της το πρόσωπό της και καταματώνοντάς το, μια και δεν είχε διαθέσιμα χέρια – μόνο και μόνο για να τιμωρήσει την εμφανή αξιοπρέπεια τών κανιβάλων και λοιπών μπανιστηρτζήδων στην πατρίδα μας

    (αυτά επειδή ξέρω – είμαι αναγνώστρια σας βλέπετε εδώ και λίγο καιρό – την ευαισθησία σας για θέματα που άπτονται τού μισογυνισμού εν ελλάδι – και λυπάμαι πραγματικά που η ευκαιρία μου να σάς γράψω για πρώτη φορά είναι μια τόσο κακή ευκαιρία, κάκιστη και θλιβερότατη συγκυρία. Μπροστά στις φυλακές την κυριακή όμως, ίσως να κοστίσει στους αξιοπρεπείς, και τής αστυνομίας και της δικαιοσύνης και κάθε άλλου ηθικού μας βήματος, αν δούνε κόσμο πολύ θλιμμένο και θυμωμένο που έχει πάψει από καιρό να περνάει τον καιρό του μασώντας τσίχλες και κουτόχορτο)

  17. Ο/Η ellhnkaichaos λέει:

    Η διανοητική εξόντωση του εβραιοσάξονα μισέλληνα Νιμιτς από την ΟΕΑ!

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/03/blog-post_6625.html

  18. Ο/Η undantag λέει:

    «αν οι αστυνομικοί συνελάμβαναν μια συνάδελφό τους να κάνη βίζιτες θα ήταν υπερβολική η απόταξή της;»

    Ώστε έκανε βίζιτες ο αποταχθείς αστυνομικός; Γι’ αυτό τον απέταξαν;

    Το κομμάτι της απόφασης που διαβάσαμε τουλάχιστον, λίαν ευσχημόνως λέει «περιεφέρετο ενδεδυμένος με προκλητική γυναικεία ενδυμασία (μπλε μίνι φούστα, μαύρο καλσόν, γόβες και μαύρο στηθόδεσμο ορατό μέσα από ανοικτό λευκό πουκάμισο) στο άλσος που ευρίσκεται απέναντι από τη φοιτητική εστία Ζωγράφου ..».»
    και «Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο αστυνομικός ουρούσε χωρίς να λαμβάνει προφυλάξεις, σηκώνοντας μάλιστα τη φούστα ώστε να γίνεται αντιληπτό από τους διερχόμενους ότι φορούσε κόκκινο γυναικείο εσώρουχο…. »

    Από «αιτιολογία νόμου κουκούλα» πήγε ο άνθρωπος, έλεος!

  19. Ο/Η Rallis λέει:

    Υπέροχο άρθρο

  20. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Αθανασόπουλε, το επάγγελμα της βιζιτούς, κατά τη δική μου γνώμη είναι κοινωνικά χρήσιμο και πολλαπλά ωφέλιμο. Τρέφω τεράστια εκτίμηση στις βιζιτούδες, τόση όση αντιπάθεια έχω για κάποιες κυρίες που παντρεύτηκαν γέρους, ανίκανους, ή τέρατα, για τα λεφτά τους. Τώρα ο νόμος ορίζει κάποιες προϋποθέσεις-υγειονομικές κλπ- για το αρχαιότερο επάγγελμα. Δεν μας διευκρινίζετε αν η αστυνόμος βιζιτού της υποθέσεως-εργασίας σας, θα τους τηρεί. Αν ναι, τότε υποπίπτει απλά στο παράπτωμα της ετεροαπασχόλησης τις ελεύθερες ώρες της, όπως εκατοντάδες συνάδελφοί της που κάνουν τον σερβιτόρο ή τον ταξιτζή. Νομίζω πως κάποια επίπληξη, κράτηση μισθού κλπ θα ήταν υπεραρκετά για την βιζιτού σας, την οποία εκ προοιμίου θεωρώ ωραία και ζουμερή, αλλιώς καλύτερα να καθόταν σπίτι της.

    Σε κάθε περίπτωση από ότι ξέρω οι πόρνες δεν φορολογούνται, οπότε δεν βλέπω αν η βιζιτού μας είναι υγιής σε τι ενοχλεί; Ούτε φοροδιαφεύγει, ούτε καταλαμβάνει κάποια θέση εργασίας, αφού υπάρχουν άπειρες θέσεις για το αρχαιότερο επάγγελμα. Αν γουστάρει να έχει πολλούς εραστές δικαίωμά της. Αν πληρώνεται γι’αυτό, ιδιωτικό της θέμα. Χιλιάδες γυναίκες πληρώνονται από το σύζυγο ή τον εραστή τους, με δώρα ή με χρήμα, χωρίς κανείς να ενοχλείται. Η Ηθική σας με μπερδεύει. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι το ερώτημά σας.

    Επί τη ευκαιρία θέλω να σας υπενθυμίσω πως ο φουστοφόρος αστυνομικός μας, δεν καταδικάστηκε από κάποιο δικαστήριο ούτε ως εκδιδόμενος, ούτε για προσβολή δημοσίας αιδούς, ούτε για παρενόχληση. Που βρίσκετε εσείς το πρόβλημα; Στο ότι ουρούσε όρθιος ενώ φορούσε φούστα; Μα και οι παπάδες, ακόμη και ο κύριος αρχιεπίσκοπος, και οι Σκωτσέζοι και οι Κολοκοτρωναίοι και οι τσολιάδες της προεδρικής φρουράς , κάνουν το ίδιο, χωρίς να ενοχλείται κανείς.

    Ξέρετε οι περαστικοί που ενοχλούνται, μου θυμίζουν τη γεροντοκόρη που βάζει κυάλια και ανεβαίνει στην καρέκλα για να δει γυμνό τον απέναντι φοιτητή και μετά να τον μυνήσει

  21. Αναγνωστόπουλο με λένε. Εγώ έχω όνομα, σεβάσου το.

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Αθανάσιε Αναγνωστόπουλε,

    δεν είμαι τόσο φτηνός η χυδαίος άνθρωπος ώστε να αλλοιώνω εσκεμμένα τα ονόματα των σχολιαστών μου που έχουν το θάρρος της επώνυμης γνώμης, ούτε είμαι τόσο βλάκας για να τους δίνω τη δυνατότητα μιας τόσο εύκολης διαφυγής από μια ουσιαστική ανταπάντηση, με το μανδύα του τάχα δεινώς προσβεβλημένου.

    Σας ζητώ συγγνώμη για την αθέλητη αλλοίωση του ονόματός σας (σας απάντησα όπως βλέπετε 2 μετά τα μεσάνυχτα έχοντας μόλις επιστρέψει από ταβέρνα, δείχτε λίγη κατανόηση), αλλά νομίζω λίγη καλή πίστη από τη μεριά σας δεν θα έβλαπτε. Θα μπορούσα κι εγώ στο ίδιο ύφος να σας ζητούσα να μου απευθύνεσθε στον πληθυντικό, όπως κάνω εγώ, ή να παραστήσω τον προσβεβλημένο επειδή δεν με προσφωνείται κύριο όπως κάνω εγώ με εσάς.

    Σε κάθε περίπτωση κύριε Αναγνωστόπουλε εγώ δεν αποφεύγω την αντιπαράθεση και έτσι, αφού πήρατε την ικανοποίηση που θέλετε, θα ήμουν ευτυχής, αν κατανοούσατε-είστε και νομικός- πως ο τραβεστί αστυνομικός δεν καταδικάστηκε για κάποιο αδίκημα, πιθανότατα δεν διέπραξε κάποια παρανομία, επομένως το παράδειγμα της παράνομης βιζιτούς είναι νομικά ατυχές. Θα συμφωνείτε μαζί μου ελπίζω, πως δεν δικάζουμε με βάση τη χριστιανική ηθική αλλά τους νόμους του κράτους.
    Υπενθυμίζω πως το κράτος που απολύει τον αστυνομικό που ουρούσε φέρων φούστα, μισθοδοτεί κανονικά τον καταδικασμένο πρωτοδίκως σε 20ετή φυλάκιση για παιδεραστία ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη, περιμένοντας υπομονετικά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οποία για λόγους που εσείς ως έγκριτος νομικός γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, δεν θα γίνει ποτέ δια της μεθόδου των συνεχών αναβολών.
    Το ίδιο κράτος αναγνωρίζει μέχρι στιγμής τον τίτλο του πρώην Αττικής και του εν ενεργεία και μιθοδοτούμενου αρχιερέα στον άγιο Παντελεήμονα, με δυο ποινικές καταδίκες και περιμένει υπομονετικά την καθαίρεση της Ι.Συνόδου-η οποία κάποιο κόλπο θα βρει ακόμη και τώρα με την απόφαση του ΑΠ.-για να του κόψει την σύνταξη. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι οι Ιεράρχες που «διαφώνησαν» (χα χα χα) νετά την κατακραυγή με την αθώωση του Παντελεήμονος, ουδόλως σκανδαλίστηκαν από τις ερωτικές του συνομιλίες με νεαρό στρατιωτικό, κάνουν μέρα μεσημέρι πως δεν τις ξέρουν, και επικεντρώνουν στην ΚΑΤΑΔΙΚΗ (ναι κύριε Αναγνωστόπουλε, στην τελεσίδικη καταδίκη) του για κλεψιές και όχι στα ερωτικά του.
    Σε μια χώρα με τόσο φιλελεύθερο επισκοπάτο που κάνει πως δεν βλέπει, πως δεν ξέρει για τα αλλεπάλληλα ροζ σκάνδαλα των επισκόπων, εσείς και πολλοί ακόμη ευλαβείς χριστιανοί, εν οίς και ο κ.Τσιμπούκης (πολύ αυστηρά με επιτιμήσατε ακόμη και για το αθώο αστείο μου με το όνομά του) του ΒΗΜΑΤΟΣ των κ.κ.Λαμπράκη και Ψυχάρη, συγκεντρώσατε την βιβλική οργή σας κατά του ροζ αστυνομικού που η αφόρητη υποκρισία της ΕΛΑΣ τον καταδίκασε στον εκ πείνης θάνατο.

    Έλεος κ.Αναγνωστόπουλε, απευθύνεσθε εδώ σε νοήμον κοινό και όχι στις ενορίτισσες της Παναγίας των Πατησίων.
    Λιγότερη υποκρισία.

  23. Ο/Η Τραβεστί άθεος μετανάστης με AIDS λέει:

    To άρθρο του Γρηγόρη Βαλιανάτου στην Athens Voice που κυκλοφορεί, αξίζει να το διαβάσετε. Δυστυχώς δεν ξέρω να βάλω λινκ.

    Tου Γρηγόρη Ν Βαλλιανάτου

    Η Ελλάδα υποφέρει από το σύνδρομο του Προκρούστη! Προσπαθεί να κοντύνει ή να ξεχειλώσει τα διαφορετικά παιδιά της.

    Οι διαφορετικές θρησκείες, οι διαφορετικές γλώσσες, οι διαφορετικές φυλές, οι διαφορετικές εθνότητες και κοινότητες, οι διάφοροι σεξουαλικοί προσανατολισμοί, όπως και τα παιδιά της με αναπηρία, οι χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, οι κρατούμενοι και οι μετανάστες, ή δεν χωρούν ή περισσεύουν από το γνωστό κρεβάτι.

    Τα τελευταία χρόνια διεθνείς οργανισμοί με πολλές εκθέσεις τους επισημαίνουν το γεγονός αυτό με γλώσσα ακριβή, σαφή και αποφασιστική. Η χώρα μας είναι από εκείνες που έχουν εις βάρος τους τις περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις για θέματα δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Αγράμματοι κι ανόητοι δημοσιογράφοι, δειλοί και λαϊκιστές πολιτικοί, φανατικοί και απάνθρωποι παπάδες συνθέτουν το σκηνικό της παραπληροφόρησης, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, το οποίο διαμορφώνει την αυξανόμενη τάξη των ελληναράδων.

    Με «έκπληξη και αποτροπιασμό» διάβασε ο αναγνώστης και στην τελευταία έκθεση του ΟΗΕ για την κατάσταση των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα, για τα προβλήματα της ελεύθερης έκφρασης, του αυτοπροσδιορισμού και του συνεταιρίζεσθαι των μελών, μεταξύ άλλων, των εθνοτικών κοινοτήτων, Τούρκων και Μακεδόνων.

    Συκοφαντίες, κατηγορίες και περιφρόνηση είναι οι αντιδράσεις για τους συγγραφείς και τους διεθνείς οργανισμούς που κάνουν τέτοιες αναφορές. Ψοφοδεείς βουλευτές και έξαλλοι δημοσιοκάφροι συναγωνίζονται να ξεδιπλώσουν στα έκπληκτα μάτια των τηλεθεατών και αναγνωστών την άγνοια, την αμάθεια, την ανοησία και το φανατισμό τους, λες και θα αλλάξει η πραγματικότητα.

    Η βούληση των νεοελλήνων να ζήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο της Ευρώπης υποτίθεται ότι σημαίνει πως θέλουν να ζήσουν με κανόνες που ισχύουν σ’ αυτούς τους οργανισμούς. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Η ανοχή και ο σεβασμός του άλλου, του διαφορετικού, είναι στους οργανισμούς αυτούς έννοιες σαφείς, απλές και αδιαπραγμάτευτες.

    Τα κολλημένα και αδαή μυαλά ορισμένων πρέπει να κατανοήσουν ότι στο σύγχρονο κόσμο οι εθνοτικές κοινότητες και μειονότητες δεν υπάρχουν επειδή υπάρχουν οι σχετικές συνθήκες. Οι σχετικές συνθήκες υπάρχουν επειδή υπάρχουν οι κοινότητες αυτές!

    Και βέβαια, σε μια ανθρώπινη κοινωνία, οι κοινότητες αυτές δεν είναι απειλή και φόβος, αλλά πολυφωνία και πλούτος.

    Αυτά σε κοινωνίες που δεν φλερτάρουν με το φασισμό!

    Tα κουδούνια μάς τα κρέμασαν και πλέον ηχούν δυνατά.

  24. Ο/Η FrapDigo λέει:

    @laskaratos: Αγαπητέ Λασκαράτε, το συγκεκριμένο post είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ. Η υποκρισία σε αυτόν τον τόπο δεν έχει όριο, όπως και ο στρουθοκαμηλισμός.

  25. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

    Για τον Βαλλιανάτο έχω τη χειρότερη γνώμη, λόγω του ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προωθεί τον σκοπιανό εθνικισμό. Συνεπώς, απορρίπτω το σύνολο των γραφομένων του και πάω παρακάτω, καθώς υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι άνθρωποι. Δεν είμαι ούτε με την ΕΛ.ΑΣ. ούτε με τον εν λόγω αστυνομικό και δεν θεωρώ ούτε την ΕΛ.ΑΣ. σοβαρή ούτε τον αστυνομικό.

    Γιατί;

    1. Ξεκινώ απ’τον αστυνομικό. Βρε άνθρωπε, κάνε ό,τι γουστάρεις στο κρεβάτι σου, φόρα γυναικεία ρούχα, πήγαινε με γυναίκες, με άνδρες (πάντα με ενήλικους ανθρώπους όμως), βάλε χειροπέδες, κάνε ό,τι νομίζεις. Κι αν σ’αρέσει, βγες κι έξω ντυμένος με γυναικεία ρούχα – απ’όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει ποια είναι η υποχρεωτική ενδυμασία για το κάθε φύλο. Όμως, άλλο το δικαίωμα του σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού κι άλλο οι συμπεριφορές που παραπέμπουν σε επιδειξιομανείς. Απ’όσο ξέρω, τους επιδειξίες τους μαζεύουν.

    Τώρα, υποτίθεται ότι ο αστυνομικός είναι αστυνομικός ακόμη κι όταν τελειώνει η βάρδια του, που σημαίνει ότι η συμπεριφορά του πρέπει να είναι τέτοια που να δίνει ο ίδιος το καλό παράδειγμα στους πολίτες, σεβόμενος ο ίδιος πρώτος τους νόμους που καλείται να επιβάλει. Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα να βγει ένας αστυνομικός έξω ντυμένος γυναίκα. Θεωρώ όμως ότι δεν εξυπηρετεί την αποστολή του όταν πάει και δείχνει δημοσίως τα γεννητικά του όργανα (εξαιρείται, βεβαίως, ο γυμνισμός στις παραλίες) ή κάτι ανάλογο. Αν λοιπόν συμπεριφέρεται ως επιδειξίας, τότε δεν έχει θέση στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., γιατί, όπως είπα προηγουμένως, ένας αστυνομικός καλείται πρώτος αυτός να σέβεται τους νόμους. Όπως δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. ένας αστυνομικός «κοντράκιας» ή ένας που πουλάει προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά ή πουλά ναρκωτικά ή – για να πάω σε μικρές, καθημερινές, αλλά ΠΟΛΥ ενοχλητικές παραβάσεις που δείχνουν ΑΝΑΙΔΕΙΑ – παρκάρει πάνω σε στάσεις λεωφορείων ή διαβάσεις πεζών ή ράμπες αναπήρων, έτσι και οποιοσδήποτε αστυνομικός δεν σέβεται τους κανόνες που η δουλειά του του αναθέτει να επιβάλει δεν κάνει γι’αυτήν τη δουλειά.

    2. Πάμε τώρα στην ΕΛ.ΑΣ. Αν είχαν το μυαλό να αναπτύξουν ένα σκεπτικό αντίστοιχο με το παραπάνω, δεν θα τους έλεγε κανείς τίποτα. Δεν το έχουν όμως – και το ότι δεν έχουν μυαλό φαίνεται από πάρα πολλά περιστατικά, εκ των οποίων έχω ζήσει κι εγώ κάμποσα, τα οποία μπορώ να αφηγηθώ αν μου ζητηθεί. Συνεπώς, αν πάνε να τον διώξουν μόνο και μόνο επειδή τη βρίσκει φορώντας γυναικεία ρούχα, είναι αξιοθρήνητοι, για να μη χρησιμοποιήσω πολύ βαρύτερες εκφράσεις και μπω στο στόχαστρο του Δένδια.

    Και, για να γίνω πιο κακός, η μίνι φούστα του αστυνομικού τους πείραξε; Δεν τους πειράζει που οι μισοί αστυνομικοί είναι ή γιωτάδες ή δεν ξέρουν τους νόμους που καλούνται να επιβάλουν; Ένας παρενδυσίας αστυνομικός τους πείραξε και δεν τους πειράζουν οι ένστολοι φοροεισπράκτορες που στήνονται πίσω από πικροδάφνες σε ευθείες για να γράψουν κόσμο για υπέρ-ΒΟΛΙΚΗ ταχύτητα (που… «φταίει για όλα», σαν τη… θεία Λόλα) ή διάφοροι αστυνομικοί που, για να μην τα βάλουν με ισχυρούς κομματάρχες, κάνουν τα στραβά μάτια σε φαινόμενα τραμπουκισμού, διαφθοράς και βίας;

    Ως εκ τούτου, τη σεξουαλική συμπεριφορά του αστυνομικού αυτού τη θεωρώ ήσσονος σημασίας και, αν ήθελε η ΕΛ.ΑΣ. να τον διώξει, μπορούσε πολύ ωραία να το κάνει εγκαλώντας τον ως επιδειξία. Αλλά ως παρενδυσία; Είναι γελοίο και ρατσιστικό.

    Σε ό,τι αφορά την απόλυση ανθρώπου πάσχοντος από AIDS, αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα της άγνοιας, της κακεντρέχειας και της ηλιθιότητας της ΕΛ-ληνικής κοινωνίας. Το κράτος εδώ ΠΡΕΠΕΙ να παρέμβει για να ακυρώσει την απόλυση και να επιβάλει τις δέουσες κυρώσεις γι’αυτήν την εντελώς ρατσιστική και υποκριτική αυτή συμπεριφορά.

    +σουβλόγησον+ καθώς ο κεφτέc γαρ εγγύc.

  26. Ο/Η Bιζιτού λέει:

    Καλέ Θανάση Αναγνωστόπουλε, τι σε πειράξαμε; Φτωχά κορίτσια είμαστε για το ψωμάκι μας δουλεύουμε. Ποιόν πειράζουμε; Μπα σε καλό σου χριστιανέ μου.

  27. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    Πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια μεταγωγής η Κατερίνα Γκουλιώνη
    http://www.keli.gr

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές της Θήβας την Κυριακή – πούλμαν θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίο του Άρεως.

    Η Κατερίνα μας έφυγε. Η Κατερίνα των πειθαρχείων, της απομόνωσης, των αγώνων. Η Κατερίνα φύλακας άγγελος για τις άλλες κρατούμενες. Η Κατερίνα, που πρώτη άρχισε το κύμα της ανυπακοής, που πρώτη αρνήθηκε να υποστεί το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας μέσα στις φυλακές. Η Κατερίνα Γκουλιώνη, ο άνθρωπός μας από την περίοδο της κινητοποίησης των κρατουμένων τον Νοέμβριο. Η Κατερίνα, γλυκιά και αντάρτισσα, ανυπάκουη μέχρι το τέλος. Βρέθηκε νεκρή μέσα στο πλοίο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια εκδικητικής μεταγωγής από τη Θήβα στην Κρήτη. Συγκρατούμενοί της καταγγέλλουν ότι η Κατερίνα βρέθηκε στις 6 το πρωί πισθάγκωνα δεμένη –το υπουργείο το αρνείται- και με αίματα στο πρόσωπό της. Οι ευθύνες του υπουργείου, σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλες. Για τις μεταγωγές και τον τρόπο που αυτές γίνονται, για την αδιαφορία των υπεύθυνων που μεταχειρίζονται το κρατούμενο σαν αντικείμενο…

    Αχ Κατερίνα δεν πρόλαβες να δεις να καταργείται το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας. Δεν θα πιούμε ποτέ ελεύθεροι ούζα κάτω από τον ζεστό ήλιο. Δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα το όνειρο να συνεδριάσουμε από κοινού στα γραφεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Αχ Κατερίνα δεν τα κατάφερες να απεγκλωβιστείς από όσα σε κυνήγαγαν, χρόνια τώρα.

    Όμως, Κατερίνα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα μας συντροφεύει η φωνή σου, οι αγωνίες σου, η ευγένεια σου. Οι συγκρατούμενές σου και αυτή τη στιγμή είναι δίπλα σου. Και εμείς εδώ στην Πρωτοβουλία νιώθουμε οργή, αλλά και ακόμη πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι. Την Κυριακή Κατερίνα θα είμαστε έξω από τις φυλακές στη Θήβα. Για να υποκλιθούμε μπροστά σου. Για να τιμήσουμε την προσπάθειά σου, την ανθρωπιά σου, τις αδυναμίες σου, Κατερινάκι!

    Την Κυριακή, στις 10 το πρωί πούλμαν της Πρωτοβουλίας θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα της Αθηνάς) για τις φυλακές της Θήβας. Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, γυναίκες και άντρες, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

     

  28. Ο/Η ΘΕΡΣΙΤΗΣ λέει:

    Ο Κορνήλιος Καστοριάδης ξεσκίζει τα αραχνοϋφαντα νεοφιλελεύθερα πέπλα της υποτιθέμενης «πολιτικής ορθότητας».
    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους αυτούς τους προδεφτικούς που νομίζοντας ότι γνωρίζουν τί σημαίνει η λέξη «δικαίωμα», την πιπιλάνε με κάθε ευκαιρία για να κρύψουν την πνευματική τους στειρότητα.

    «Στα νεώτερα κινήματα συναντάμε επίσης τη φιλελεύθερη συνισταμένη, που εμφανίζεται ουσιαστικά μέσα από τη διακήρυξη των δικαιωμάτων –κίνηση που έφτασε στα όρια του παραλόγου τα τελευταία χρόνια, σε σημαίο να δούμε συγγραφείς ή πολιτικούς φιλοσόφους να υποστηρίζουν ότι η ουσία της δημοκρατίας συνίσταται στην απαίτηση και στην απόκτηση όλο και περισσότερων δικαιωμάτων. Αλλά τί σημαίνει αυτό; Πρώτον τα δικαιώματα υφίστανται πάντα σε συσχετισμό με υποχρεώσεις και ευθύνες στο πλαίσιο συγκεκριμένων πολιτικών κοινοτήτων. Και αν υπάρχουν δικαιώματα υπάρχουν προκειμένου να γίνει κάτι. Όμως για ορισμένα σύγχρονα κινήματα, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων εμφανίστηκε ως το άκρον άωτον της φιλελεύθερης συνιστώσας του νεότερου πολιτικού κόσμου. Μπορούμε μάλιστα να δούμε σε αυτήν εν σπέρματι μια τάση προς τη διάλυση της κοινωνίας. Οριακά, δεν θα υπήρχε πλέον πολιτική κοινότητα, αλλά μια παράθεση επιμέρους ομάδων, κάθε μία εκ των οποίων θα διεκδικούσε τα δικαιώματά της. Άλλο είναι να διεκδικεί κανείς την πραγματική, και όχι μόνο την τυπική ισότητα για τις γυναίκες, ή να δηλώνει, σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ότι εναπόκειται στον καθένα να ρυθμίσει την ικανοποίηση της επιθυμίας του, και άλλο είναι αυτό προς το οποίο φαίνεται να πλησιάζει ένα κάποιο σύγχρονο πνεύμα και να λέει ότι, π.χ. αν υπάρχουν 15% ομοφυλόφιλοι στον πληθυσμό, θα πρέπει τότε 15% των θέσεων στο Πανεπιστήμιο ή στις δημόσιες υπηρεσίες να προορίζονται γι’ αυτούς. Αυτή η σύγχρονη τάση καταλήγει, παραδόξως, στην αποσάθρωση της κοινωνίας, η οποία μετατρέπεται έτσι σε άθροισμα ιδιωτικών δικαιωμάτων των ατόμων, πράγμα που αποτελεί ορολογικά αντίφαση.»

    (Κορνήλιος Καστοριάδης, Η Ελληνική Ιδιαιτερότητα, τόμος Β’, εκδόσεις Κριτική 2008)

  29. Λασκαράτε,

    «δεν είμαι τόσο φτηνός η χυδαίος άνθρωπος ώστε να αλλοιώνω εσκεμμένα τα ονόματα των σχολιαστών μου»

    Χαίρομαι. Η μοίρα του Τσιμπούκη με είχε προβληματίσει προς στιγμήν.

    «Σας ζητώ συγγνώμη για την αθέλητη αλλοίωση του ονόματός σας»

    Σε τιμά.

    «σας απάντησα όπως βλέπετε 2 μετά τα μεσάνυχτα έχοντας μόλις επιστρέψει από ταβέρνα, δείχτε λίγη κατανόηση»

    Και εγώ όπως βλέπεις στις 4 το πρωί, δεν θα καθόμουν να γράψω και ολόκληρη απάντηση τέτοια ώρα.

    «Θα μπορούσα κι εγώ στο ίδιο ύφος να σας ζητούσα να μου απευθύνεσθε στον πληθυντικό, όπως κάνω εγώ, ή να παραστήσω τον προσβεβλημένο επειδή δεν με προσφωνείται κύριο όπως κάνω εγώ με εσάς»

    Κανείς δεν σου το απαγορεύει προφανώς. Στο διαδίκτυο δεν απευθύνομαι σε κανέναν στον πληθυντικό για τους δικούς μου λόγους, δεν είναι κάτι προσωπικό. Αν θεωρείς τον πληθυντικό ευγενείας απαραίτητο για μια συζήτηση, απλώς πες το και θα σου αδειάσω την γωνιά, νόου χαρντ φήλινγκς.

    «ο τραβεστί αστυνομικός δεν καταδικάστηκε για κάποιο αδίκημα, πιθανότατα δεν διέπραξε κάποια παρανομία, επομένως το παράδειγμα της παράνομης βιζιτούς είναι νομικά ατυχές»

    Πράγματι λοιπόν, δεν φαίνεται από το δημοσίευμα να του αποδόθηκε κάποια άδικη πράξη, ειδικώς δε η περιώνυμη άγρα. Από την άλλη, επειδή ακριβώς έχω υπερασπιστή και βιζιτούδες, ξέρω τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Βράδυ σε αλσύλλιο απέναντι από την φοιτητική εστία λίγα πράγματα μπορείς να κάνης φορώντας φούστα και ψηλοτάκουνα.

    «Υπενθυμίζω πως το κράτος που απολύει τον αστυνομικό που ουρούσε φέρων φούστα, μισθοδοτεί κανονικά τον καταδικασμένο πρωτοδίκως σε 20ετή φυλάκιση για παιδεραστία ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη κλπ κλπ»

    Αυτή ακριβώς είναι η επιχειρηματολογία που δεν αντέχω. Δεν υπάρχει ισότητα στην παρανομία: να τιμωρούνται όλοι. Τι με νοιάζει εμένα τι έκανε και δεν έκανε ο Παντελεήμονας, ο Παλαιοκώστας ή ο Βουλγαράκης. Για τον παρενδυσία είναι ο λόγος.

    «ο κ.Τσιμπούκης (πολύ αυστηρά με επιτιμήσατε ακόμη και για το αθώο αστείο μου με το όνομά του)»

    Και δεν ανέφερα καν τον υπαινιγμό που θα μπορούσε κάποιος να εκλάβη από την χρήση του επιθέτου «ανδροπρεπής» σε σχέση με το Βήμα, αποδεικνύοντας την καλή μου πίστη. Ασφαλώς όμως και θα αναφέρω τώρα ότι θεωρώ την χρήση της λέξης Ελλαδιστάν ρατσιστική, ειδικά από εσένα, που είσαι στην πράξη τόσο ευαίσθητος (χωρίς ειρωνία) στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    «συγκεντρώσατε την βιβλική οργή σας κατά του ροζ αστυνομικού που η αφόρητη υποκρισία της ΕΛΑΣ τον καταδίκασε στον εκ πείνης θάνατο»

    Υπερβολές. Το θέμα έχει ως εξής: καλώς ή κακώς (κακώς!) οι εκδιδόμενες, αν δεχθούμε προς στιγμήν την υπόθεσή μου, αποτελούν παραδοσιακό αντικείμενο αστυνομικού ενδιαφέροντος. Δεν είναι τόσο η βαρύτητα του πλημμελήματος καθαυτό, που εδώ δεν υπήρχε καν, όσο η συνάφεια με ένα χώρο που θεωρείται εγκληματογενής. Τι θα σκεφτόμασταν για έναν αστυνομικό ιδιοκτήτη χαρτοπαικτικής λέσχης ή στριπτιτζάδικου; Σε μερικά πράγματα αυτό το «προστασία της τιμής της ΕΛΑΣ» σημαίνει απλώς ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται και τίμια.

    Δες και εδώ την σωστή επιχειρηματολογία της Παιονίας. Αν ο παρενδυσίας άρπαζε αύριο μεθαύριο το πιστόλι ενός συναδέλφου του και την μπουμπούνιζε στον άλφα τυχόντα, αποκαλυπτόταν δε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε επικαλεστή ο ίδιος ψυχολογικά προβλήματα, πόσα θα άκουγε (δικαίως!) η ΕΛΑΣ;

    «Έλεος κ.Αναγνωστόπουλε, απευθύνεσθε εδώ σε νοήμον κοινό και όχι στις ενορίτισσες της Παναγίας των Πατησίων.»

    Παλαιότερα είχες ονομάσει γεροντοκορίστικη ή κάπως έτσι την άποψη που υποστήριζα, τώρα μιλάς για ενορίτισσες. Καιρός να ανανεώσης το βεστιάριο απαξίωσης των αντίθετων απόψεων.

  30. Ο/Η laskaratos λέει:

    Eυχαριστώ τους φίλους που έγραψαν θετικά για το ποστ αυτό.

    κ.Αναγνωστόπουλε,
    για τον κ.Τσιμπούκη, έβαλα όλο κι όλο ένα θαυμαστικό μέσα σε παρένθεση δίπλα στο όνομά του. Κοιτάχτε πως το βλέπω το πράγμα αφού επιμένετε. Το ΒΗΜΑ είναι μια αστική φιλελεύθερη ευρωπαϊκή εφημερίδα και έτσι θα κριθεί. Εκπροσωπεί κάποιες αξίες όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είναι Βραδυνή, Χώρα, Απογευματινή, Εσπρέσσο, Αυριανή κλπ κλπ κλπ Αποκαλεί «ροζ» έναν συνάνθρωπό μας που αν έφταιξε-σιγά τον πολυέλαιο-τιμωρήθηκε με διασυρμό, απόλυση, ανεργία-δεν θα τον προσλάβει κανείς-χωρίς να έχει καταδικαστεί από κάποιο δικαστήριο. Ο δημοσιογράφος μιας τέτοιας εφημερίδας, όφειλε αντί για εξυπνακίστικους χαρακτηρισμούς, να μην είναι καν ουδέτερος, αλλά να επισημάνει το αυτονόητο ότι η ΕΛΑΣ για παραβατικότητες αστυνομικών 100πλάσιας βαρύτητας, δίνει το 1/100 της ποινής. Όταν λεει η εφημερίδα κάποιον «ροζ», εγώ που νιώθω αλληλέγγυος για την υπέρμετρη καταστροφή που υπέστη, δικαιούμαι να θυμίσω πολύ διακριτικά στον ρεπόρτερ ότι και το επώνυμό του έχει κάποιο ροζ χρωματάκι. Τόσο πολύ σας πείραξε;

    Για τον ενικό, ασφαλώς συνεχίστε. Το ύφος σας όμως θα ήταν καλό να είναι λιγότερο επιθετικό

    Σε κάθε περίπτωση κ.Αναγνωστόπουλε διατηρώ το δικαίωμά μου να κρίνω τον δυσανάλογο τρόπο που φέρετι το κράτος αυτό και η κοινωνία αυτή στους Τσουκάτους, στους μητροπολίτες και αρχιεπισκόπους με ροζ πουά, τάγκα και φτερά και στους αστυνομικούς με γόβες.

    Ανιχνεύσατε κάποιον υπαινιγμό μου στο επίθετο «ανδροπρεπές» του ΒΗΜΑΤΟΣ; Η θέση, το ύφος και το ήθος του ρεπορτάζ της εφημερίδας στο θέμα, αναδεικνύει την νεοελληνική ανδροπρέπεια των καφενείων, που προσωπικά τη βρίσκω του κώλου ή της ‘Χρυσής Αυγής». Δεν κάνω κανένα υπαινιγμό, αν μπορείτε και αν θέλετε ας γίνετε πιό σαφής.

    Δεν θέλω να σας θίξω μιλώντας για ενορίτισσες. Είναι ολοφάνερο πως δεν ανήκετε σε μια τέτοια κατηγορία. Απλώς επισημαίνω πως αυτού του είδους η ηθική που αναλάβατε εδώ να υπερασπίσετε από την δική σας εντελώς προσωπική ομολογώ σκοπιά, μπορεί να παραπέμψει στην ηθική των ενοριτών του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, που φιλούν το χέρι του παπά τους και είναι έτοιμοι να ρίξουν στην πυρά κάθε ταλαίπωρη τραβεστί που θα τολμήσει να περάσει σε απόσταση μικρότερη από 100 μέτρα από το σπίτι τους.

    Κύριε Θερσίτη

    @Άλλο είναι ….να δηλώνει, σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ότι εναπόκειται στον καθένα να ρυθμίσει την ικανοποίηση της επιθυμίας του, και άλλο είναι αυτό προς το οποίο φαίνεται να πλησιάζει ένα κάποιο σύγχρονο πνεύμα και να λέει ότι, π.χ. αν υπάρχουν 15% ομοφυλόφιλοι στον πληθυσμό, θα πρέπει τότε 15% των θέσεων στο Πανεπιστήμιο ή στις δημόσιες υπηρεσίες να προορίζονται γι’ αυτούς.@

    Δεν είδα να λέει κανείς εδώ κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει ο Καστοριάδης. Κανείς δεν έθεσε θέμα ποσόστωσης σε δημόσιες θέσεις. Κάθε άλλο, δεν είμαστε εμείς αυτοί που ψάχνουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις των συνανθρώπων τους, εκτός αν πρόκειται για παιδεραστές παπάδες ορφανοτροφείων ή για υποκρίταρους αρχιεπισκόπους. Κατά τη γνώμη μου μάλιστα το ποσοστό του είδους των υποκριτών κρυφοομοφιλόφιλων ηθικολόγων, έχει υπερκαλύψει το ποσοστό του στα πόστα της Εκκλησίας (μιλάμε για παγκόσμιο ρεκόρ), της κυρίαρχης πολιτικής και της τηλεδημοσιογραφίας.

  31. Ο/Η Petition λέει:

    «End «Corrective» Rape of Lesbians in South Africa».
    Please take a moment to read about this important issue, and join me in signing the petition. It takes just 30 seconds, but can truly make a difference. We are trying to reach 30000 signatures – please sign here: http://www.thepetitionsite.com/takeaction/516925943

    Once you have signed, you can help even more by asking your friends and family to sign as well.

  32. Ο/Η Περαστικός λέει:

    Λασκαράτε έχεις γράψει πολλές φορές για το φόβο του Χριστόδουλου μπροστά στον θάνατο. Όλοι ζήσαμε την απεγνωσμένη του προσπάθεια να αποφύγει το πέρασμα στην Αιώνιο Ζωή, με κάθε έξοδο, με κάθε μέσο, με κάθε κόλπο στην ουρά αυτών που περίμεναν για μόσχευμα.
    Για κοίταξε μια επιστημονική έρευνα που εξηγεί μερικά πράγματα:
    «Η πίστη στη μετά θάνατον ζωή μάλλον έχει πάψει να συνοδεύει τους θρήσκους ασθενείς, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα ομάδας ερευνητών του Ινστιτούτου Καρκινικής Έρευνας Dana Faber.
    Οι επιστήμονες παρακολούθησαν στενά 345 ασθενείς με καρκίνο σε τελικό στάδιο και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που δήλωναν πιστοί ζητούσαν από τους γιατρούς να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα προκειμένου να τους κρατήσουν στη ζωή, σε αντίθεση με τους ασθενείς που δήλωναν λιγότερο πιστοί ή άθεοι.»

    ΠΗΓΗ: Dana Faber Cancer Institute

  33. Ο/Η ΘΕΡΣΙΤΗΣ λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    (Κατ’ αρχήν το να αποκαλείτε κύριο κάποιον σαν κι εμένα, τον Θερσίτη, αγγίζει τα όρια της προσβολής. Οι Θερσίτες δεν ήμασταν ποτέ κύριοι αλλά, εμφανέστατα οργισμένοι, κυρίως με τις ιδεοληψίες, που θέλουν να φυλακίζουν την πραγματική ζωή σε ταξινομητικά κουτάκια της αρεσκείας τους. Παρακαλώ σας λοιπόν να μού απευθύνεστε χωρίς το «κύριε» και στον ενικό).

    Νομίζω ότι δεν διαβάσατε προσεκτικά τί λέει ο σημαντικότερος Έλληνας του 20ου αιώνα (και ίσως ολόκληρης της μεταδιαφωτιστικής εποχής).
    Εξετάζει την έννοια του δικαιώματος, τόσο ως προς την ποσοτική της πλευρά, όσο και ως προς την ποιοτική της.
    Ως προς την ποιοτική διάσταση της έννοιας του δικαιώματος λέει:

    «Στα νεώτερα κινήματα συναντάμε επίσης τη φιλελεύθερη συνισταμένη, που εμφανίζεται ουσιαστικά μέσα από τη διακήρυξη των δικαιωμάτων –κίνηση που έφτασε στα όρια του παραλόγου τα τελευταία χρόνια, σε σημείο να δούμε συγγραφείς ή πολιτικούς φιλοσόφους να υποστηρίζουν ότι η ουσία της δημοκρατίας συνίσταται στην απαίτηση και στην απόκτηση όλο και περισσότερων δικαιωμάτων.»

    Δηλ. για πολλές ιδεολογικές τάσεις (δηλ. τής εξής μίας: της «πολιτικής ορθότητας») το ζήτημα τίθεται εντελώς απλοϊκά: όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι δηλ. ίδιοι, δηλ. πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.
    Όμως όπως λέει αμέσως μετά ο Καστοριάδης:

    «Αλλά τί σημαίνει αυτό; Πρώτον τα δικαιώματα υφίστανται πάντα σε συσχετισμό με υποχρεώσεις και ευθύνες στο πλαίσιο συγκεκριμένων πολιτικών κοινοτήτων. Και αν υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχουν προκειμένου να γίνει κάτι.»

    Δηλ. προκειμένου να γίνει σωστά η άσκηση ορισμένων επαγγελμάτων, αρμοδιοτήτων, κοινωνικών ρόλων κλπ. απαιτείται ένας ποιοτικός καθορισμός των δικαιωμάτων επί τη βάσει ποιοτικών (και όχι ποσοτικών) προδιαγραφών και κριτηρίων. Εν προκειμένω το μπατσιλίκι απαιτεί τις δικές του ποιοτικές προδιαγραφές και κριτήρια για να ασκηθεί (άλλο τό εάν τηρούνται), το παπαδιλίκι και το καλογεριλίκι απαιτούν επίσης τις δικές τους ποιοτικές προδιαγραφές και κριτήρια. Υπό αυτή την οπτική ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να είναι στρατιωτικός, μπάτσος κλπ. ενώ ένας κληρικός, καλόγερος κλπ. είναι απολύτως αναμενόμενο να είναι ομοφυλόφιλος, παιδεραστής (προσοχή: δεν τα συγχέω) κ.α.

    Έτσι, όπως λέει ο Καστοριάδης, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου:

    «Όμως για ορισμένα σύγχρονα κινήματα, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων εμφανίστηκε ως το άκρον άωτον της φιλελεύθερης συνιστώσας του νεότερου πολιτικού κόσμου. Μπορούμε μάλιστα να δούμε σε αυτήν εν σπέρματι μια τάση προς τη διάλυση της κοινωνίας. Οριακά, δεν θα υπήρχε πλέον πολιτική κοινότητα, αλλά μια παράθεση επιμέρους ομάδων, κάθε μία εκ των οποίων θα διεκδικούσε τα δικαιώματά της.»

    Ως προς την ποσοτική διάσταση των δικαιωμάτων, χαίρομαι που συμφωνείτε με την ανάλυση του Καστοριάδη. Όμως κάτι μου λέει πώς αν αύριο οι ομοφυλόφιλοι διεκδικήσουν να αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστή κοινωνική κατηγορία, όπως οι γυναίκες, οι πολύτεκνοι κλπ. θα ξεχάσετε τον Καστοριάδη και θα σπεύσετε να συνταχθείτε με τα «δικαιώματά» τους.
    Εξάλλου ήδη έχετε συνταχθεί με το «δικαίωμα» των ομοφυλοφίλων να υιοθετούν παιδιά. Κι αυτό το κάνατε χωρίς κανένα επιστημονικό επιχείρημα, χωρίς καμία αναφορά σε επιστημονικές εργασίες, ή έρευνες ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών κλπ. Το κάνατε μόνο και μόνο γιατί πιστεύετε ( κατά τη γνώμη μου απλοϊκά) στον διάτρητο συλλογισμό ότι: όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι δηλ. ίδιοι, δηλ. πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.
    Όμως, σάς επισημαίνω ότι η άποψη πως «όλα είναι ίσωμα» είναι μια θέση που, σε ψυχολογικό επίπεδο, κυοφορούσε ανέκαθεν τον φασισμό.

  34. Ο/Η pornogeros λέει:

    Τουλάχιστον ατυχής η συνύπαρξη των δύο θεμάτων. Και τούτο, διότι διέπονται από εντελώς διαφορετική λογική.
    Εχουμε και λέμε λοιπόν:
    Ο αστυνομικός προφανώς γνώριζε σε ποιό χώρο και με ποιούς όρους θα εργαζόταν όταν έμπαινε στο σώμα. Αρα αφού είχε επίγνωση των συνεπειών πιθανής αποκάλυψής του γιατί διαμαρτύρεται? Μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο διεθνώς, ώστε να στηρίξει τα επιχειρήματά του?
    Αν δεν είχε αυτή την επίγνωση, τότε είναι ακατάλληλος για οποιαδήποτε υπεύθυνη θεση.
    Αν το έκανε για εξασφάλιση ερωτικού συντρόφου, θα μπορούσε να το κάνει διακριτικότερα (προσέξτε, ΔΕΝ είμαι αντίθετος στην ομοφυλοφίλία αστυνομικών κλπ δημόσιων λειτουργών). Αν όμως το έκανε για άγρα πελατών (=δεύτερο είσόδημα), τότε δεν διαφέρει από αστυνομικούς ασκούντες δεύτερο επάγγελμα (ταξιτζήδες, νταβατζήδες, κλπ). Το καταδικαστέο είναι η δεύτερη δουλειά (που συχνά γίνεται και εις βάρος της πρώτης). Μου είναι αδιανόητο να πληρώνω γενικά το μισθό δημόσιου λειτουργού, κι αυτός παράλληλα να βγάζει «μαύρα» στερώντας θέση εργασίας από έναν ελεύθερο επαγγελματία. Δυστυχώς αυτή η παθογένεια χαρακτηρίζει όλο το δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Και μη μου πείτε ότι «δεν βγαίνουν» με το μισθό του δημοσίου, γιατί θα σας απαντήσω ότι κανείς δεν τους ανάγκασε να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.
    Αφού οι τραβεστί αποτελούν λάθος της φύσης, και πολύ σωστά δεν αποδέχονται τον κοινωνικό τους ρόλο, πώς είναι δυνατό να αποδέχονται ένα ρόλο με πολύ αυστηρότερες απαιτήσεις?

    Οσο για το δεύτερο θέμα (που με τίποτε δεν συνδέεται με το πρώτο), είναι προφανής καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και μάλιστα με πολύ βάρβαρο τρόπο. Ισως θα έπρεπε να υπενθυμίσει κάποιος στους κ.κ. ευσεβείς χριστιανούς δικαστές, τα λόγια του τζίζας.
    Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ως κοινωνία είμαστε ακόμη στην αρχή. Οι αλλαγές θα γίνουν με μικρά βήματα και όχι τροχάδην. Ετσι θα εμπεδωθούν καλύτερα.

    Και μια παράκληση. Επειδή τελευταία, έχω την εντύπωση ότι υποπίπτετε σε πολλά φάουλ, (ενστάσεις μου σε φωτο ΓΑΠ, σημερνό τουρλουμπούκι κλπ) ξεκαθαρίστε (μέσα σας) τι ακριβώς επιδιώκετε.
    Εκτιμούμε τη δουλειά σας, και συμμετέχουμε σ’ αυτό το βλογ όχι σαν γλάστρες, αλλά ως σκεπτόμενοι πολίτες.

    • Ο/Η Po λέει:

      pornogeros χαίρετε,
      Θα απαντήσει και ο κ. Λασκαράτος, γι αυτό θα είμαι σύντομος.
      Για το «ατυχής η συνύπαρξη των δύο θεμάτων» που λες…
      θα απαντήσω για το 1ο θέμα του αστυνομικού.
      – οι υποψήφιοι αστυνομικοί, αποφασίζουν να μπουν, και μπαίνουν στο σώμα, σε πολύ νεαρή ηλικία.
      – πόσοι από εμάς αποφασίζουν κάποιο επάγγλεμα και μετά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μας «πάει», το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο.
      – πόσοι άνθρωποι (ιδιαίτερα νεαρή ηλικίας) έχοντας κλίση προς μια διαφορετική σεξουαλική προτίμηση, το κρύβουν ακόμη και από το εαυτό τους, και τι ποσοστό από αυτούς τελικά το ομολογούν, πρώτα στον εαυτό τους και έπειτα στον κόσμο. Το κυριότερο: Πότε

      σκέψου αυτά τα ερωτήματα, και μετά πες μου αν η συνύπαρξη των δύο θεμάτων, είναι ατυχής.

      – τι εννοείς ρωτώντας το ιστολόγιό μας, με το τι ακριβώς επιδιώκετε. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει.

      Επίσης, προς τι αυτό το σχόλιό σου περί γλαστρών και σκεπτόμενους πολίτες… Τα θέματά μας, και ο τρόπος που τα παρουσιάζουμε σε αυτό το ιστολόγιο, δείχνει το μέγεθος της εκτίμησης και του σεβασμού μας προς το αναγνωστικό κοινό.

      Γλάστρες θεωρούν τους αναγνώστες τους έντυπα τύπου «Εσπρέσσο», οι διάφορες Πρωϊνές – Μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές, και οι αντίστοιχοι blogο-μιμητές τους.
      Όχι εμείς.

  35. Ο/Η trivoli λέει:

    Πολλοί αστυνομικοί κάνουν δεύτερη δουλειά…..με τους μισθούς που τους δίνουν…..

  36. Ο/Η laskaratos λέει:

    Pornogeros,
    δεν νομίζω πως επειδή διαφωνείς με κάποια φωτο του ΓΑΠ (κάποιος άλλος θα διαφωνούσε και με αυτό το υποτιμητικό ΓΑΠ), ή επειδή θεωρείς πως κακώς συνυπάρχουν τα 2 θέματα (τραβεστί +Ειντς), υποβιβάζεσαι σε γλάστρα. Παίρνεις το λόγο και εκφράζεις ανοιχτά τις διαφωνίες σου και εμείς που συχνά δεν απαντάμε-εγώ ειδικά και νιώθω άσχημα γι’αυτό- σε φίλους που μας επαινούν, απαντάμε πάντα στις ευπρεπείς διαφωνίες, ακόμη μάλιστα και σε υβριστές μας όπως ο Δηδρ κλπ

    1.Και τα 2 θέματα ανήκουν στο χώρο των δικαιωμάτων. Καλώς κατά τη γνώμη μου συνυπάρχουν. Μερικοί διαφωνούν με τη θέση μας στο πρώτο. Δικαίωμά τους, αλλά αυτό δεν βγάζει το πρώτο ζήτημα από τη συζήτηση για τα δικαιώματα.

    2.Νομίζω πως στην απάντησή σου για το 1ο, παραγνωρίζεις το γεγονός πως ο αστυνομικός δεν καταδικάστηκε ούτε για πορνεία, ούτε για προσβολή δημόσιας αιδούς, ούτε για φοροδιαφυγή από αδήλωτα έσοδα, ούτε για σεξουαλική παρενόχληση. Παραγνωρίζεις επίσης το γεγονός πως ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ τίθεται ζήτημα για τα κριτήρια με τα οποία η ΕΛΑΣ τιμωρεί τα στελέχη της. Απόλυση για τον τραβεστί, παραμονή στο σώμα για τις ζαρντινιέρες. Να κάνω πως δεν βλέπω τα 2 μέτρα και σταθμά;

    3.Επίτρεψέ μου να σου πως πως το επιχείρημα «γνώριζε τους κανόνες» πριν ενταχθεί στην Αστυνομία, είναι για μια σειρά λόγων που τους εξέθεσε ο κ.Ροϊδης, πολύ αδύναμο. Να προσθέσω άλλον έναν κι εγώ. Όταν πιάνω δουλειά στο εργοστάσιο, ξέρω πως θα με εκμεταλευτούν. Να κάτσω φρόνιμος λοιπόν; να μην διεκδικήσω; Όταν προσλαμβάνομαι στο Δημόσιο, ξέρω πως υπάρχει αναξιοκρατία, ρουσφέτι, ευνοικρατία. Να μην αγωνιστώ να αλλάξει το πράγμα;

    Θερσίτη,
    για το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους η θέση μου είναι απλή. Χιλιάδες άνθρωποι, ομοφυλόφιλοι, κάνουν παιδιά μέσα από ετερόφυλους γάμους. Τους το απαγόρευσε κανείς; Χιλιάδες άλλοι με σοβαρά προβλήματα, εγκληματίες, ψυχασθενείς, ναρκομανείς αλκοολικοί, αναλφάβητοι, παλιοχαρακτήρες, ανώριμοι, αταίριαστοι,εγωπαθείς κάνουν παιδιά. Τους το απαγόρευσε κανείς; Χιλιάδες παιδιά μένουν πεντάρφανα και μεγαλώνουν υπό την σκέπη του παιδεραστή παπά. Με ποιό σκεπτικό θα αρνηθώ σε κάποιον ομοφυλόφιλο να υιοθετήσει; Πως θα ξέρω πως είναι ομοφυλόφιλος; Απαγορεύω έστω, την υιοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Τι εμποδίζει να υιοθετήσει κάποιος μόνος του και μετά να συμβιώσει με κάποιον του ιδίου φύλου; Με λίγα λόγια η ομοφυλοφιλία ή μη δεν αφορά την Πολιτεία, αποτελεί ιδιωτική υπόθεση και καθόλου δεν με βρίσκει σύμφωνο η ταμπελοποίηση ή η ποσόστωση ή η κατηγοριοποίηση που επιχειρείς.
    Το κράτος επιτρέπει υιοθεσίες σε κάθε άνθρωπο που έχει την ηθική δυνατότητα, την παιδεία, την υγεία, την οικονομική δυνατότητα να κάνει ένα ορφανό ευτυχισμένο και να του δώσει ηθικές αρχές. Ο σεξουαλικός προσαντατολισμός που εμπλέκεται; Προσωπικά προτιμώ να με είχε υιοθετήσει ο Μάνος Χατζηδάκις, παρά χιλιάδες επώνυμα ετερόφυλα ζεύγη επώνυμων γκλαμουράτων παλιανθρώπων, που καταστρέφουν τα παιδιά τους και αναπαράγουν το αισχρό είδος τους.

  37. Ο/Η ΘΕΡΣΙΤΗΣ λέει:

    Κύριε Λασκαράτο,
    Αφού λοιπόν, όπως λέτε, δεν μπορούμε (;) να σταματήσουμε τους ομοφυλόφιλους να μεγαλώνουν παιδιά στα πλαίσια ενός υποκριτικά συναπτόμενου ετεροφυλόφιλου γάμου, τότε ας επιτρέψουμε σε όλους τους ομοφυλόφιλους να το κάνουν απροκάλυπτα, παντρευόμενοι μεταξύ τους.
    Με την ίδια τη λογική ΣΑΣ μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αφού δεν γίνεται (;) να σταματήσει η φοροδιαφυγή, ας θεσμοθετήσουμε έτσι ώστε να μπορούν να φοροδιαφεύγουν όσοι θέλουν, νόμιμα. Επίσης επειδή δεν μπορούμε(;) να σταματήσουμε την εξάπλωση των ναρκωτικών ας αφήσουμε τους εμπόρους να τα διακινούν ελεύθερα. Επειδή δεν μπορούμε να σταματήσουμε την παιδεραστία και τους βιασμούς ας τα αποποινικοποιήσουμε.
    Η λογική σας κ. Λασκαράτε δεν έχει καμία σχέση με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ή οποιονδήποτε άλλων. Είναι η λογική τού παραιτημένου και του μοιρολάτρη: «αφού δεν μπορούμε (;) να εμποδίσουμε κάτι, ας το αφήσουμε ανεξέλεγκτο».

    Το ψευτοδίλημμα που θέτετε (σχετικά με το ότι θα προτιμούσατε να σας «είχε υιοθετήσει ο Μάνος Χατζηδάκις, παρά χιλιάδες επώνυμα ετερόφυλα ζεύγη επώνυμων γκλαμουράτων παλιανθρώπων, που καταστρέφουν τα παιδιά τους και αναπαράγουν το αισχρό είδος τους»), πέραν της ηθικολογίας με την οποία είναι διατυπωμένο, υπάρχει μόνο στο (δισδιάστατο και δυϊστικό 😉 μυαλό σας. Οι δυνατότητες που παρέχει η πραγματικότητα και η ζωή συνήθως είναι απείρως περισσότερες και ελκυστικότερες από αυτές τις δύο, ανάμεσα από τις οποίες νιώθετε αναγκασμένος να επιλέξετε. Οι οποίες μάλιστα δεν είναι καν ο συνηθισμένος καθημερινός κανόνας.

    Επειδή προφανώς δεν έχετε παιδιά (και άρα δεν είστε σε θέση να κάνετε απλές εμπειρικές καθημερινές παρατηρήσεις σχετικά με την ψυχική και διανοητική τους ανάπτυξη), σας ενημερώνω ότι είναι ζωτικό για ένα παιδί να αποζητά εξίσου τόσο το αρσενικό, όσο και το θηλυκό του ΑΡΧΕΤΥΠΟ (προσοχή: όχι πρότυπο). Τα οποία αρχέτυπα ενσαρκώνονται κατεξοχήν στα πρόσωπα του πατέρα και της μητέρας, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων «γονέων» δεν μπορεί να λειτουργήσει στο ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΟ επίπεδο (οπότε το εάν λειτουργεί στο επίπεδο της απλής ανατροφής και παροχής προτύπων είναι πλέον ανώφελο, όσο καλά κι αν το κάνει) , συνεπώς δεν μπορεί να λειτουργήσει γονεϊκά.
    Σας παρακάλεσα να παραπέμψετε σε επιστημονικές έρευνες, ή εργασίες σχετικά με το θέμα και το μόνο που κάνετε είναι να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια ( και κυρίως άσχετα με το ζήτημα) περί «ισότητας δικαιωμάτων».

    Να σας παραπέμψω επίσης στις γνωστές ειρωνικές δηλώσεις του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκη (ενός από τους ελάχιστους ομοφυλόφιλους με αυτογνωσία) σχετικά με το περίφημο παράδειγμα του «ομοφυλόφιλου μπακάλη της γειτονιάς». Ο Χατζηδάκης ειρωνευόταν με κάθε ευκαιρία τους ομοφυλόφιλους που επιμένουν να πιθηκίζουν τον τρόπο ζωής των ετεροφυλόφιλων. Γι’ αυτό δεν εκφράστηκε ποτέ υπέρ των «δικαιωμάτων» των ομοφυλοφίλων, π.χ. να κάνουν έναν εξίσου υποκριτικό ομοφυλόφιλο γάμο-πιθηκάκι του ετεροφυλόφιλου.
    Νομίζω ότι ο Χατζιδάκης δεν θα σας υιοθετούσε, όπως δηλώσατε ότι θα προτιμούσατε…

  38. Ο/Η pornogeros λέει:

    Αγαπητοί οικοδεσπότες
    Α Ρο:
    1. Αν κάποιο επάγγελμα δεν μας πάει, απλά αλλάζουμε επάγγελμα, δεν αλλάζουμε το επάγγελμα. Για να καταλάβεις τι εννοώ, σκέψου πόσες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν για το ρόλο και τη λειτουργία του συγκεκριμένου, και πώς όλες αυτές θα συγκεραστούν.
    2. Εδώ κάνεις τεράστιο λάθος. Διότι δεν πρόκειται για σεξουαλική προτίμηση αλλά για λάθος της φύσης. Αλλο ομοφυλόφιλος, άλλο τρανσέξουαλ. Η σεξουαλική προτίμηση του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση, και δεν μ’ ενοχλεί καθόλου εφόσον δεν δημοσιοποιείται επιδεικτικά.
    3. Η ισοβαρής παρουσίαση των δύο θεμάτων απλά αδυνατίζει την υπεράσπιση του δεύτερου, το οποίο θεωρώ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Για τον ίδιο λόγο αντέδρασα και στη φωτο του ΓΑΠ, διότι εστιάζει στο φαίνεσθαι, με αποτέλεσμα να περνάει σε δεύτερη μοίρα το είναι. (Για τη δύναμη της εικόνας έχουν μιλήσει κατά καιρούς πιο ειδικοί απο μένα).
    4. Ρωτώντας το τι επιδιώκετε, αναρωτιέμαι αν στην προσπάθειά σας να καλύψετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος, βάζετε άθελά σας στο ίδιο τσουβάλι ετεροβαρή πράγματα.
    5. Η γλάστρα ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Συγχωρέστε με.

    Β Λασκαράτε:
    1. Απάντησα στο Ρο
    2. Για να καταλάβω, θεωρείς την πορνεία και την προσβολή δημόσιας αιδούς αξιόποινες πράξεις? Άσχετα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, εδώ έχουμε να κάνουμε με την ικανότητα του συγκεκριμένου ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
    Αν το θέμα είναι η τιμωρία των επίορκων αστυνομικών (ή και γενικά των δημόσιων λειτουργών) σαφώς και είμαι υπέρ της τιμωρίας τους. Οι ζαρντινιέρες, οι δολοφόνοι κλπ λουλούδια, κάνουν σαφώς μεγαλύτερη ζημιά στη δημόσια εικόνα της αστυνομίας από τον τραβεστί, και θα έπρεπε να τους επιβάλλονται οι πιο αυστηρές ποινές.
    3. Εδώ θα έλεγα πως ηθελημένα μπερδεύεις τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους. Και σε παραπέμπω μέσω του Θερσίτη, στα κείμενα του Καστοριάδη. Μόνο ένα απλό ερώτημα. Αν ήσουν τρανσεξουαλ και χαμηλόμισθος, ποιό θα κοίταζες να εξασφαλίσεις πρώτο? Την αποδοχή της σεξουαλικότητάς σου ή την επιβίωσή σου? Για να μην ξεχνάμε ότι όλες μας οι πράξεις ανάγονται στα βασικά μας ένστικτα. Και βεβαίως το ένστικτο της επιβίωσης είναι ισχυρότερο από αυτό της αναπαραγωγής (στο οποίο ανάγονται, εστω και με λαθος τρόπο ενίοτε, οι σεξουαλικές μας προτιμήσεις).

    υ.γ. Το αρκτικόλεξο ΓΑΠ δεν εμπεριέχει τίποτε το υποτιμητικό (και το προτιμώ έναντι του «γιωργάκης»). Μόνο την τεμπελιά μου να το γράψω ολόκληρο.
    Απαντώντας στο Θερσίτη για την υιοθεσία σου, πέφτεις στη λούμπα του «άσπρο-μαύρο». Οπως γνωρίζεις, στο ενδιάμεσο υπάρχουν πολλές περισσότερες αποχρώσεις τους από τα δυο αυτά άκρα.
    Κατά τα λοιπά με έχει καλύψει πλήρως (οπως λέγαμε παλιά στις συνελεύσεις) ο Θερσίτης
    Επίσης, θεωρώ ότι ή επίκληση του Μάνου θα έπρεπε να γίνεται με μέτρο. Από σεβασμό στη μνήμη του.

  39. Ο/Η laskaratos λέει:

    Θερσίτη και πορνόγερε
    δεν χρειάζεται να είστε επιθετικοί, έχουμε διαφορά απόψεων, δεν χάθηκε ο κόσμος.

    Θερσίτη:
    1.@Με την ίδια τη λογική ΣΑΣ μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αφού δεν γίνεται (;) να σταματήσει η φοροδιαφυγή, ας θεσμοθετήσουμε έτσι ώστε να μπορούν να φοροδιαφεύγουν όσοι θέλουν, νόμιμα.@

    Η φοροδιαφυγή μπορεί να είναι εθνικό σπορ, αλλά είναι παράνομη. Η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα, δεν είναι παράνομη. Στο Ιράν είναι.
    Επίσης δεν δέχομαι με τίποτα πως δεν μπορεί να σταματήσει η φοροδιαφυγή. Απλά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν την πολιτική βούληση. Την υποθάλπουν ποικιλότροπα γιατί θέλουν διάχυση της συλλογικής συνενοχής και γιατί προστατεύουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Η φοροδιαφυγή μάλιστα της Εκκλησίας θεωρείται νόμιμη.
    Πρέπει να καταλάβετε το εξής απλό. Μπορείς να ελέγξει το Κράτος αν θέλει κάποιον για τη φοροδιαφυγή του. Δεν μπορεί δεν δικαιούται να τον ελέγξει για την ομοφυλοφιλία του.

    2.@Επειδή προφανώς δεν έχετε παιδιά (και άρα δεν είστε σε θέση να κάνετε απλές εμπειρικές καθημερινές παρατηρήσεις σχετικά με την ψυχική και διανοητική τους ανάπτυξη)@,

    απορώ με τη βεβαιότητά σας πως δεν έχω παιδιά. Δεν θα σας πω αν έχω ή όχι γιατί δεν αφορά με κανέναν τρόπο αυτή τη συζήτηση. Απορώ πως δεν είστε εξ ίσου βέβαιος πως είμαι ομοφυλόφιλος ή και τραβεστί. Δεν σας τιμά καθόλου αυτού του είδους η επιχειρηματολογία.
    Μου θυμίζετε ένα διάλογο του προσκυνητή του Αγ.Όρους κ.Απ.Δοξιάδη (πρόσφατα ενοχλήθηκε για τη διακοπή μιας θεατρικής παράστασης από νέους, για την οποία διακοπή δεν ενοχλήθηκαν οι συντελεστές της), που με αφορμή μια ταινία της μακαρίτισσας Φρίντας Λιάπα της επιτέθηκε, με τον μακαρίτη Β.Ραφαηλίδη. Υποτίθεται ότι ο ευαίσθητος κ.Δοξιάδης εξοργίστηκε γιατί στην ταινία κακοποιείτο τάχα κάποιο παιδάκι. Ο πνευματικός κόσμος στάθηκε στο πλευρό της Λιάππα. Λέει λοιπόν ο κ.Δοξιάδης στον μεγάλο Ραφαηλίδη. Εσείς δεν δικαιούστε να μιλάτε, δεν έχετε παιδιά. Έχω 6 εξώγαμα απαντά ο Ραφαηλίδης, βάζοντάς τον στη θέση του.
    http://www.shortfromthepast.gr/dirCv.asp?id=2&lang=

    Ο μύθος δηλοί ότι αυτά ανήκουν στη σφαίρα του ιδιωτικού και στις δημοκρατίες όλοι δικαιούνται να μιλούν.
    Βρείτε λοιπόν άλλα επιχειρήματα και αφείστε τις μαντείες για την οικογενειακή μου κατάσταση. Δεν σας αφορά.

    3. Μου ζητάτε επιστημονικές μελέτες κι εγώ θα μπορούσα να σας ζητήσω τέτοιες, που αποδεικνύουν το αντίθετο. Κοιτάξτε, όταν θεσμοθετήθηκε η ισότητα των φύλων στη χώρα μας, δεν υπήρχαν μελέτες που να αποδεικνύουν πως δεν θα προκληθεί σοκ στους μισογύνηδες, στους αρχιμανδρίτες και στους φαλλοκράτες.
    Να σας πω όμως πως η Νορβηγία και η Δανία η Ισπανία και το Βέλγιο δίνουν στα ομόφυλα ζευγάρια δικαίωμα υιοθεσίας. Φαντάζομαι πως αναγνωρίζετε πως πρόκειται για πολύ σοβαρές, σύγχρονες, ζηλευτές δημοκρατίες που δεν κατευθύνονται από κρυφοομοφυλόφιλους αρχιεπισκόπους.

    Pornogeros,

    1.@Για να καταλάβω, θεωρείς την πορνεία και την προσβολή δημόσιας αιδούς αξιόποινες πράξεις? Άσχετα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, εδώ έχουμε να κάνουμε με την ικανότητα του συγκεκριμένου ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.@

    Η αντρική πορνεία και η προσβολή της δημόσιας αιδούς είναι αξιόποινες κατά τον νόμο. Δεν υπάρχει όμως καμμία καταδίκη του αστυνομικού μας για κάποια τέτοια πράξη. Θεωρώ πως καλώς είναι αξιόποινη η δεύτερη και κακώς η πρώτη. Εφ’όσον επιτρέπεται η γυναικεία πορνεία, θα έπρεπε να επιτρέπεται όπως και στις ευρωπαϊκές χώρες και η αντρική. Εκτός αν δεχθούμε το σκεπτικό της Οθόδοξης Εκκλησίας πως η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άνδρα.

    2.@Επίσης, θεωρώ ότι ή επίκληση του Μάνου θα έπρεπε να γίνεται με μέτρο. Από σεβασμό στη μνήμη του@.

    Νάτη τώρα και η σοβαροφάνεια. Αναφέρθηκα με θετικό τρόπο στον Χατζηδάκη ο οποίος όπως όλοι ξέρουμε είχε υιοθετήσει έναν γιό. Δεν θεωρώ πως πρόσβαλα κανέναν ή πως επικαλέστηκα λάθος πρόσωπο ή πως έγραψα άκαιρα.

    Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να πω και στους δυό σας πως δεν καταλαβαίνω αυτό το μένος κατά μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Όλοι δικαιούνται ίση αντιμετώπιση από τον νόμο και κάποιο μερίδιο ευτυχίας.

    Για την υιοθεσία παιδιών ηρεμείστε. Η Νορβηγία και η Δανία ξέρουν τι κάνουν. Η εμπειρία θα δείξει. Κάντε λίγη υπομονή και βάλτε στο θηκάρι το σπαθί σας.

    Προς το παρόν όσοι ανησυχούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για τα παιδάκια, ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα παιδάκια των μεταναστών που χρειάζονται τόσο πολύ τη βοήθειά μας κι ας αγωνιστούμε να μην μεγαλώνουν παιδιά σε μοναστήρια. Για τα παιδιά που θα υιοθετηθούν από ομοφυλόφιλους, έχουμε πολύ καιρό ακόμη.

  40. Ο/Η ΘΕΡΣΙΤΗΣ λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,
    Μου κάνει εντύπωση η τυπολατρική συλλογιστική σας. Δηλ. πρέπει να επιδιώκουμε το σταμάτημα μόνο όσων πραγμάτων έχουν κηρυχθεί (αυθαιρέτως ίσως) παράνομα; Δηλ. η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να διώκεται επειδή δεν είναι παράνομη, ενώ στο Ιράν –σύμφωνα πάντοτε με τη λογική σας- καλώς διώκεται αφού είναι παράνομη;
    Αντίστοιχα η παιδεραστία πρέπει να διώκεται μόνο στις χώρες που είναι παράνομη; Γιατί όπως ίσως θα γνωρίζετε, υπάρχουν και χώρες που δεν είναι παράνομη.
    Αντιθέτως με εσάς, πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία δεν θα έπρεπε να διώκεται σε καμία περίπτωση, είτε είναι «παράνομη» είτε όχι. Ενώ η παιδεραστία θα έπρεπε να διώκεται παντού και πάντα.

    Αυτό όμως στο οποίο πρέπει κατά τη γνώμη μου να εστιάσουμε είναι όχι η τυπική ποσοτική αλλά, η ουσιώδης ποιοτική διάσταση της έννοιας του δικαιώματος. Όπως ανέλυσε περιεκτικά ο Καστοριάδης στο απόσπασμα που παρέθεσα πιο πάνω, τα δικαιώματα υπάρχουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάποιο σκοπό στα πλαίσια μιας πολιτικής κοινωνίας (γιατί σε μή πολιτικές κοινωνίες δεν μπορούμε φυσικά να κάνουμε λόγο για δικαιώματα). Τα δικαιώματα δεν υπάρχουν για να λέμε απλώς ότι υπάρχουν, ή για να τα καμαρώνουμε, ή για λαϊκή κατανάλωση. Επ’ αυτού δεν έχετε δώσει κάποια γνώμη ακόμα.

    Όσο για τις χώρες που επικαλείστε ότι έχουν θεσπίσει τον γάμο ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, πέσατε στον «ειδικό». Σας ενημερώνω λοιπόν, ότι πρόκειται για άλλον έναν μύθο από αυτούς που συνηθίζουμε να ερμηνεύουμε κατά το δοκούν στην Ελλάδα. Επειδή έχω ζήσει σε μια από αυτές, (στην Ολλανδία) σας γνωστοποιώ ότι η απόφαση για υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια πέρασε «νύχτα» (δεν γίνονται μόνο εδώ αυτά) και χωρίς να ζητηθεί η γνωμοδότηση κανενός εθνικού ιατρικού φορέα. Εννοείται ότι υπήρξαν αντιδράσεις από τον επιστημονικό κόσμο. Μάλιστα οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί ότι δέχονται πιέσεις για να εγκρίνουν υιοθεσίες με ορισμένη ποσόστωση σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Πρόκειται για μια χώρα αξιοθαύμαστη από κάθε άποψη, αλλά με μεγάλο φόβο μην τυχόν και χαρακτηριστεί «ρατσιστική» (πρόκειται για μια «υγιή ασθένεια» όλων των αληθινά προηγμένων σημερινών κοινωνιών). Τελευταία πάντως έχει τεθεί το ζήτημα να επανεξεταστούν όλες οι υιοθεσίες αυτού του είδους.

    ΥΓ. Η οικογενειακή σας κατάσταση ουδόλως με ενδιαφέρει. Δεν έθιξα άλλωστε γι’ αυτό τον λόγο το ζήτημα τού αν έχετε, ή όχι παιδιά, όπως λανθασμένα αντιληφθήκατε. Ο λόγος που έθιξα το ζήτημα είναι το ότι ΕΣΑΣ δείχνει να μην σας απασχολούν καθόλου τα ζητήματα που προκύπτουν από το μεγάλωμα ενός παιδιού, ζητήματα τα οποία έχετε παραπέμψει στις καλένδες κάποιας απεραντολογίας περί «δικαιωμάτων» ποίος ξέρει τί και ποιών. Ενώ τα δικαιώματα των παιδιών ουδόλως σάς απασχόλησαν.
    Όσο για τις επιστημονικές έρευνες που εξακολουθείτε να μην προσκομίζετε, σας υπενθυμίζω ότι: αποδείξεις είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει ο καινοτόμος (ή «καινοτόμος») και όχι οποιοσδήποτε άλλος. Οι ανθρωπιστικές επιστήμες έχουν μελετήσει και κατανοήσει επαρκώς τον θεσμό της οικογένειας στη διαχρονία του. Αν έχετε κάποια αντίρρηση σχετικά με τα μέχρι στιγμής επιστημονικά συμπεράσματα, ή αν τα θεωρείτε ελλιπή και θέλετε να τα συμπληρώσετε δια της προσθήκης ομοφυλοφιλογονεϊκών οικογενειών, είστε εσείς που οφείλετε να τεκμηριώσετε τη θέση σας.

  41. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ακούστε κ.Θερσίτη,
    1.δεν ξέρω από πότε διαβάζετε αυτό το μπλογκ. Έχουν περάσει παλιότερα από δω κάμποσες θεούσες που έκαναν το εξής. Απαντούσαν σε πράγματα που δεν είπα. Μην καταφεύγετε και σεις σε τέτοιες μεθόδους. Δεν σας τιμούν καθόλου.

    Πουθενά δεν είπα πως καλώς διώκονται οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράν. Ούτε πιστεύω πως υπάρχουν χώρες που η παιδεραστία δεν είναι παράνομη, ούτε βέβαια πιστεύω πως αν υπάρχουν καλώς υπάρχουν κλπ κλπ Οι συλλογισμοί σας είναι τραβηγμένοι από τα μαλλιά. Σας επισήμανα απλώς πως ο αστυνομικός δεν καταδικάστηκε από κανένα δικαστήριο. Δεν φέρεται να παρανόμησε. Αν η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη, το πειθαρχικό που τον απέλυσε θα είχε κάποια νομιμοφάνεια. Δεν σημαίνει πως θα συμφωνούσα, αλλά τώρα δεν έχει ούτε την τυπική νομιμότητα. Οι ιδέες μου είναι σαφείς, και αν μπορείτε αντιπαρατεθείτε μαζί τους και όχι με αυτές που θα σας διευκόλυναν να ήταν ιδέες μου.

    2. Νύχτα η ημέρα η Ολλανδία ψήφισε υιοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το έκαναν και η Νορβηγία, η Δανία, η Ισπανία. Τι μου λέτε πως υπήρξαν αντιδράσεις στην Ολλανδία και μάλιστα «από τον επιστημονικό κόσμο».
    Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως θα υπήρξαν αντιδράσεις, όχι μόνο από επιστήμονες, αλλά και από παιδεραστές καθολικούς παπάδες, από υποκριτές, από νοικοκυρές, από επιστήμονες, από βουλευτές, από γιατρούς, από δικηγόρους, από καντηλανάφτες και από οδηγούς βυτιοφόρων κλπ. Τι πάει να πει αυτό; Η πλειοψηφία αποφάσισε και θα κριθεί στην πράξη. Μην καταφεύγετε σε λεκτικά τεχνάσματα του στυλ αντέδρασε ο «επιστημονικός κόσμος». Δηλαδή τι θέλετε να μας πείτε;Πως όλοι οι επιστήμονες διαφώνησαν με το μέτρο; Πείτε μεγάλο μέρος του επιστημονικού κόσμου, να σας πιστέψω.
    Ούτε χρειάζετι να λέτε ψηφίστηκε νύχτα. Και στη Νορβηγία πότε ηφίστηκε; Μεσάνυχτα; Και στην Ισπανία; Δεν έχουν Δημοκρατία αυτές οι χώρες; Γίνανε πραξικοπήματα δηλαδή; Δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες; Μη δημιουργείτε εντυπώσεις.
    Θελετε να σας απαντήσω κι εγώ με ανάλογα επιχειρήματα; Πως στο Ιράν, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και στη Σαουδαραβία δεν θα ψηφιζόταν ποτέ κάτι τέτοιο;

    3. @Η οικογενειακή σας κατάσταση ουδόλως με ενδιαφέρει@
    Πάψτε τότε να συμπεραίνετε πως δεν έχω παιδιά, και πάνω στην αυθαίρετη αυτή υπόθεση που δεν σας αφορά, να χτίζετε επιχειρηματολογία. Απαντείστε επί των πραγματικών περιστατικών, χωρίς προσωπικές αναφορές. Και η τραβεστί Πάολα να ήμουνα, που μπορεί και να είμαι, οφείλατε να με αντιμετωπίσετε με επιχειρήματα πάνω στους ισχυρισμούς μου και όχι με απαντήσεις του στυλ: εσείς δεν ξέρετε γιατί φοράτε γοβάκια κλπ

    4. Εγώ οφείλω να τεκμηριώσω τη θέση μου, ενώ εσείς όχι; Πολύ δημοκρατικό αυτό. Λοιπόν κύριε 4 Δημοκρατίες, από τις καλύτερες του πλανήτη, θέσπισαν αυτό που υποστηρίζω. Η ζωή θα δείξει. Μαθηματικές αποδείξεις δεν υπάρχουν.
    Δεν μπορείτε όμως να τους βγάλετε αυτούς όλους τρελλούς ή άτεκνους. Εγώ προβλέπω πως θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες. Σίγουρα όχι η Ελλάδα, ούτε η Τουρκία, ούτε η Σλαβομακεδονία, ούτε η Αλβανία. Όχι προς το παρόν, στο απώτερο μέλλον θα θεωρείται αυτονόητο, όπως δεκάδες πράγματα αυτονόητα σήμερα, αλλά ακατανόητα παλιότερα. Το μέλον θα δείξει ποιός έχει δίκιο. Μέχρι τότε υπομονή και ψυχραιμία.

  42. Ο/Η ΘΕΡΣΙΤΗΣ λέει:

    Η ερμηνεία που δίνω στα όσα λέτε είναι η λογική προέκταση τών όσων λέτε. Δεν φταίω εγώ για τον ατελή τρόπο που δομείτε έναν συλλογισμό, ο οποίος μπορεί έτσι να γίνει εύκολα αντικείμενο διακριτικής διακωμώδησης (αυτό παραδέχομαι ότι το έκανα).

    Δεν αναπτύξατε καμία θέση σε κανένα από τα ζητήματα που τέθηκαν σε αυτή τη συζήτηση. Μιλώ για μια οποιαδήποτε θέση από μέρους σας. Οποιαδήποτε. Ακόμα και κάποια με την οποία να μπορώ να διαφωνήσω.

    Αυτό που προβάλλετε είναι, κατά τη γνώμη μου, μια αντί-θέση η οποία δεν έχει κορμό, ούτε στόχο και διαμορφώνεται «παθητικά» και αντιδραστικά σε σχέση με το τί θα πουν οι άλλοι. Όλη σας η «επιχειρηματολογία» είναι του καταστροφικού στυλ «γιατί να είναι όπως τα λες εσύ κι όχι όπως τα λέω εγώ;» Ίσως γιατί όπως σας επισήμανε και ο «Πορνόγερος» δεν είστε ξεκαθαρισμένος.

    Θεωρώ ότι όποιος διαβάσει τα σχόλια αυτήξς της συζήτησης μπορεί να καταλήξει στα συμπεράσματα που τού ταιριάζουν.

    Χαιρετώ.

  43. Ο/Η Pygoskelis Sceptroforus λέει:

    Τελικά ο αστυνομικός μπορεί να είναι επίορκος, κλέφτης, ψεύτης, σαδιστής, βιαστής (και αρρένων να είναι, δεν πειράζει, ο ενεργητικός δεν είναι ομοφυλόφιλος), ψυχοπαθής δολοφόνος, μπανιστηρτζής, χασισέμπορος, φασίστας, βλάξ, ανίκανος και προσληφθείς δια του βύσματος. Αυτά δεν είναι προσβολή για το σώμα και τα ήθη του.
    Η παρενδυσία και η παθητική ομοφυλοφιλία είναι προσβολή.
    Φταίω εγώ μετά αν την πώ ΕΛ-ASS?

    Οσο για τις φροϋδικές παπαρδέλες του Θερσίτη, για αρσενικό και θηλυκό πρότυπο, les enniameres de cul. Να του τρίψω λοιπόν στα μούτρα τι λέει η Αμερικανική Ένωση Ψυχολόγων:
    «Numerous studies have shown that the children of gay parents are as likely to be healthy and well adjusted as children raised in heterosexual households. Children raised in gay or lesbian households do not show any greater incidence of homosexuality or gender identity issues than other children. Children raised in nontraditional homes with gay/lesbian parents can encounter some special challenges related to the ongoing stigma against homosexuality, but most children surmount these problems.»
    Και να η μετάφραση:
    «Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά ομοφυλοφίλων γονιών έχουν τις ίδιες πιθανότητες να είναι ψυχικά υγιή και καλά προσαρμοσμένα με τα παιδιά που ανατράφηκαν σε ετεροφυλόφιλα σπίτια. Τα παιδιά που μεγάλωσαν με ομοφυλόφιλους γονείς δεν παρουσιάζουν μεγαλύτερη πιθανότητα ομοφυλοφιλίας ή άλλων θεμάτων σεξουαλικής ταυτότητας σε σχέση με τα άλλα παιδιά. Παιδιά που μεγάλωσαν σε μη παραδοσιακές οικογένειες με ομοφυλόφιλους γονείς μπορε να συναντήσουν κάποιες ιδιαίτερες προκλήσεις που αφορούν το διαρκές κοινωνικό στίγμα κατά της ομοφυλοιλίας αλλά τα περισσότερα τις υπερπηδούν»
    Με λίγα λόγια, τα παιδιά που έχουν γονείς ομοφυλόφιλους συναντούν προβλήματα εξαιτίας ομοφοβικών και προκατηλειμμένων γειτόνων και διδασκόντων. Δηλαδή, ο κάθε ομοφοβικός και προκατηλειμμένος Θερσίτης τους δημιουργεί προβλήματα και μετά το ρίχνει στους γονείς.
    Και μετά λένε για «πούστικη» στάση.

  44. Ο/Η Θ.Λ. λέει:

    Μπράβο, κύριε Λασκαράτε. Είσαστε παλληκάρι.

  45. Ο/Η undantag λέει:

    @ Pygoskelis Sceptroforus

    1. «Τελικά ο αστυνομικός .. προσβολή.»

    Έγραψες! Και, για να τσιτάρω τον αείμνηστο Ηλία Πετρόπουλο «στην Eλλάδα, όποιος πούστης δεν είναι παπάς τελεί ποινικό αδίκημα»

    2. Τσ τσ τσ… Μια ακόμη παπαρδελοαπάντηση στα επιχειρήματά σου θα ήταν τόσο, μα τόσο εύκολη!

    – Η Αμερικανική Ένωση Ψυχολόγων; Μα αυτοί είναι εβραιοαθεοδιανοουμενομασώνοι!
    – Άσε που δεν αποκλείεται οι περισσότεροι απ’ αυτούς να είναι και ομοφυλόφιλοι ή να τα παίρνουν απ’ το πανίσχυρο ομοφυλοφιλικό λόμπυ της Αμερικής από πάνω – άρα, σύγκρουση συμφερόντων!
    – Ας προσφύγουμε σε ουδέτερες πηγές, ήτοι την Ένωση Ερασιτεχνών Ψυχολόγων Βατικανού ή το Φιλανθρωπικό Σωματείο Ορθόδοξου Δογματικού Research & Developpment, ο «Αγίος Παντελεήμων ο Κορυδαλεύς»
    – Η εύπλαστη παιδική ψυχούλα, μπλα-μπλα, οι ιερές παραδόσεις του Έθνους, οι απαρασαλεύτως τηρούμενες μπλα-μπλα.
    – Αφού δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια από μόνοι τους μπλα-μπλα…

    «Προσωπικά προτιμώ να με είχε υιοθετήσει ο Μάνος Χατζηδάκις, παρά χιλιάδες επώνυμα ετερόφυλα ζεύγη επώνυμων γκλαμουράτων παλιανθρώπων, που καταστρέφουν τα παιδιά τους και αναπαράγουν το αισχρό είδος τους.»

    Ditto.

  46. Ο/Η pornogeros λέει:

    Αγαπητοί συνομιλητές, θάθελα κάποιες διευκρινήσεις για να μη μπερδευόμαστε.

    Λασκαράτε :
    1. Τι αποτελεί για σένα προσβολή δημόσιας αιδούς, και γιατί να ειναι κολάσιμη? (προσωπικά θα προτιμούσα να ποινικοποιηθεί η προσβολή της αισθητικής). Μην ξεχνάς ότι η δημόσια αιδώς (όπως και πολλά άλλα «ήθη») δεν είναι διαχρονική, αλλά μεταβάλλεται (μάλλον επί το προοδευτικότερον) ανάλογα με τις εποχές.
    2. Οχι και σοβαροφάνεια. Ισως υπέρμετρος σεβασμός σε μια προσωπικότητα που, χωρίς να τον έχω συναντήσει ποτέ, μ’ έχει σημαδέψει όσο λίγες.
    Οσο για την υιοθεσία που θα επιθυμούσες, υποθέτω ότι έχει να κάνει με το ποιόν του ανθρώπου και όχι με τη σεξουαλικότητά του. Όπότε δεν έχει νόημα η αναφορά σ’ αυτήν. Εκτός κι αν δεν θα σε πείραζε να υιοθετηθείς π.χ. από τη «φτερού» ή την «παλόμα».
    Δεν συνηθίζω να είμαι επιθετικός, ιδιαίτερα απέναντι σε άτομα που διαθέτουν διαλεκτική αντίληψη των πραγμάτων. Αν διέκρινες στα γραφόμενά μου επιθετικότητα, ζητώ συγγνώμη και την αναιρώ.

    Pygoskelis Sceptroforus :
    “Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει …»
    Πότε πρόλαβαν οι αμερικάνοι να νομιμοποιήσουν τη συμβίωση ομόφυλων, να επιτρέψουν την υιοθεσία παιδιών από αυτά τα ζευγάρια, και να γίνουν οι σχετικές έρευνες?
    Γιατί αν δεν έχεια καταλάβει, δεν μιλάμε για την κλασσική οικογένεια, που ο ένας ή και δυο γονείς τυχαίνει να είναι ομοφυλόφιλοι.

    undantag :
    «Και, για να τσιτάρω τον αείμνηστο Ηλία Πετρόπουλο …»
    Μα ο Πετρόπουλος δεν εγραψε ένα χολερικό κείμενο για το Σολωμό, όπου ομοφυλόφιλο τον ανέβαζε, εβραίο τον κατέβαζε?

  47. Ο/Η KΡΥΦΟΑΝΤΡΑΣ λέει:

    Pygoskelis Sceptroforus,
    Πέραν του εύλογου ερωτήματος που σού απευθύνει ο Πορνόγερος, πρέπει να μάθεις να είσαι και εντός θέματος και να μην στρεψοδικείς. Το κείμενο που επικαλείσαι δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με αυτό που θεωρείς ως «φροϋδικές παπαρδέλες» προηγούμενου συνομιλητή. Και δεν μας λέει κάτι που να μην το ξέρουμε ήδη, ή που να μην μπορούμε να το υποθέσουμε. Το κείμενο που επικαλείσαι αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στο εάν το παιδί ομοφυλόφιλων κινδυνεύει να γίνει ομοφυλόφιλος, και επίσης στο πώς θα εισπράξει τον ενδεχόμενο στιγματισμό λόγω της ομοφυλοφιλίας των γονιών του. Ασχολείται αποκλειστικά και μόνον με το κομμάτι εκείνο της παιδικής ψυχικής ανάπτυξης και υγείας, που ενδεχομένως επηρεαστεί από την σεξουαλικότητα των γονέων. Δεν αναφέρεται στην γενικότερη ολοκληρωμένη ψυχική ανάπτυξη του παιδιού, θέμα το οποίο έθιξε ο προηγούμενος συνομιλητής, Θερσίτης. Και στο οποίο ακόμα δεν είδα να του απαντήσει κανείς.
    Άλλη φορά να είσαι πιο ειλικρινής και να αφήσεις τα αυτά που ξέρεις ( εννοώ τα… ξέρεις ποιά).

  48. Ο/Η laskaratos λέει:

    Pornogeros,
    σε ότι με αφορά κλείνω τη συζήτηση αυτή απαντώντας σε εσένα, αφού με τον Θερσίτη που μου καταλογίζει πως δεν ανέπτυξα καμμία θέση (απορώ τότε σε τι μου απάντησε τόσες φορές), εξαντλήθηκαν τα περιθώρια διαλόγου.

    Κρίμα γιατί δεν τιμάς το ψευδώνυμό σου, θα περίμενα από έναν πορνόγερο να είναι πιο επιεικής με τα αθώα ανθρώπινα πάθη.
    Άκου φίλε μου. Έχω μια βασική αρχή. Όταν κάποιος δεν αδικεί κανέναν, δεν τιμωρείται. Και μια δεύτερη αρχή. Αυτήν της αναλογικότητας. Στην περίπτωση του αστυνομικού μας παραβιάστηκαν και οι δυο κατάφωρα. Το πειθαρχικό της Αστυνομίας πιάνει τις μαριδούλες και αφήνει τους καρχαρίες. Όσο για τους καλούς ανθρώπους της γειτονιάς που φιλάνε το χέρι του πατρός Παιδόφιλου, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το πολύ σκληρό πορνό να πεθαίνουν άνθρωποι δίπλα μας άστεγοι, πεινασμένοι, άρρωστοι χωρίς περίθαλψη κλπ αλλά φωνάζουν την αστυνομία όταν κάποια τραβεστί κατουράει στο πάρκο καλύτερα να μη σου πω τη γνώμη μου.
    Τελεία και παύλα.

    Για το θέμα της υιοθεσίας που μπήκε από σπόντα από τον Θερσίτη, νομίζω πως ακούστηκαν και οι 2 απόψεις. Πέντε ευρωπαϊκές κοινωνίες πολύ πιό προηγμένες και δημοκρατικές από τη δική μας την θέσπισαν. Όπως είπα και στον φίλο σου το Θερσίτη, εμένα μπορεί να με χαρακτηρίσει άτεκνο ή ομοφυόφιλο ή τραβεστί ή παράξενο ή δεν ξέρω τι, αλλά τις πλοιοψηφίες των Κοινοβουλίων, τις ακτιβιστικές οργανώσεις και τις εκεί κοινωνίες που αποδέχτηκαν το πείραμα, δεν μπορεί να τις απαξιώσει.
    Ο χρόνος θα δείξει.

    Στο ερώτημα που μου θέτεις σου απαντώ ανενδοίαστα.
    Ναι προτιμώ να με υιοθετήσει η φτερού, ειδικά η Μπέττυ κλπ παρά ο Δουρής, ή ο έγγαμος πατέρας παιδιών παιδεραστής πρωτοπρεσβύτερος Ορφανοτρόφος Παπουτσάκης, ή ο έγγαμος πατέρας παιδιών παιδεραστής πρωτοπρεσβύτερου Παπαϊωάννου, ή ο έγγαμος πατέρας παιδιών παιδεραστής πρωτοπρεσβύτερος Κάτινας, ή ο Αυστριακός πατέρας που βίαζε την κόρη του, ή εκατοντάδες έγγαμοι οικογενειάρχες που βιάζουν τις θυγατέρες τους, τις ανηψιές τους, τις γειτονοπούλες τους, τις ψυχοκόρες τους ή τους γιούς τους.
    Τελεία και παύλα.

  49. Ο/Η undantag λέει:

    Αγαπητέ Πορνόγερε!
    1. Η αποστροφή στην οποία αναφέρεσαι μου διαφεύγει. Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει τα άπαντα του Πετρόπουλου – αν και απ’τους αγαπημένους μου συγγραφείς:
    α. Ένας λαογράφος που μπήκε στον κόπο και διέσωσε στα «Καλιαρντά» την ιδιόλεκτο των «πούστηδων» (ο χαρακτηρισμός δικός του – nomina non sunt numina) και που αφιέρωσε λίαν ποιητικές σελίδες στην ομοφυλοφιλία της φυλακής στο «Εγχειρίδιο του καλού κλέφτη»…
    β. Ένας διανοούμενος που έβλεπε τους (μη golden boys, μη ρασοφόρους) κλέφτες, τους εκδιδόμενους (άνδρες και γυναίκες), τους ρεμπέτες, τους περιθωριακούς, με ένα ενδιαφέρον πρωτόγνωρο για τον ακαδημαϊκό χώρο…
    μου φαίνεται παράξενο να χρησιμοποίησε τη σεξουαλικότητα του Σολωμού ως βρισιά. Χρειάζομαι το περικείμενο για να μπορέσω να κρίνω.

    2. Να δεχθώ όμως, arguendo, ότι το έχει γράψει το υβριστικό κείμενο που λες (χολερικός άλλωστε ήταν, ειδικά σε θέματα λογοτεχνικής κριτικής!):
    – Και τι μ’αυτό!; Τέκνο της εποχής του και της πατρίδας του ο Πετρόπουλος, πως μπορούσε να ξεφύγει απόλυτα απ’τις συμβάσεις τους;

    (Συγγνώμη Ρο για το εκτός θέματος)

  50. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    κρυφοάντρα, τι θέλεις να σου απαντήσουν; Τώρα πρωτο ισχύει ο γάμος ομοφυλόφιλων και το μέλλον θα μας δείξη όπως λέει σωστά και ο κ.Λασκαράτος. Αμφιβάλεις πως πολλά παιδιά ομοφυλόφιλων γάμων θα είναι υγιέστερα από άλλα ετεροφυλων;
    Ένα κάρο ετερόφυλες οικογένειες είναι προβληματικές. Αυτό που καθορίζει την επιτυχία ενός γάμου είναι η αγάπη μεταξύ των συντρόφων. Αν υπάρχει ηρεμία και γνώση στην οικογένεια, τα παιδιά θα ωφεληθούν. Όλοι οι ομοφυλόφιλοι και οι τραβεστί της σήμερον, βγήκαν από ετερόφυλους γάμους.
    Είσαστε δεσμώτες προκαταλήψεων μερικοί κύριοι. Αυτή η μανία κατά των ομοφυλόφιλων δεν σας κολακεύει. Πιστέψτε με.

  51. Ο/Η Servitoros λέει:

    Πότε πρόλαβαν οι αμερικάνοι να νομιμοποιήσουν τη συμβίωση ομόφυλων, να επιτρέψουν την υιοθεσία παιδιών από αυτά τα ζευγάρια, και να γίνουν οι σχετικές έρευνες?
    —–
    Η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφυλους δεν έχει καμία σχέση με τον γάμο ομοφυλοφύλων, χιλιάδες ομοφυλόφυλοι ήδη στην αμερική είτε ως ζευγάρια χωρίς γάμο είτε ως μονογονεϊκές οικογένεις έχουν υιοθετήση μόνιμα ή προσωρινά (fostering) παιδία είτε μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά, η ομοφυλοφυλία δεν εμποδίζει την τεκνοποίηση.

  52. Ο/Η nomikos λέει:

    Καλησπέρα σε όλους.Παρακολουθώ την συζήτηση από την αρχή της και διάλεξα να σχολιάσω για δεύτερη φορά τώρα, λόγω του ότι κατατέθηκαν αρκετές απόψεις από όλες τις πλευρές, εμφανίστηκαν διχογνωμίες και παρεξηγήσεις, προκλήθηκε δε επίσης, μια σχετική ένταση χωρίς να συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος.Απευθυνόμενος στον pornogeros θα ήθελα τελείως φιλικά να του πω πως, επειδή με τον Λασκαράτο έχουμε κάνει συζητήσεις από κοντά, ένα βασικό του προτέρημα είναι πως αξιοποιεί και τα δύο αυτιά που έχει.Με άλλα λόγια, ακούει πολύ προσεκτικά τον συνομιλητή του και δεν είναι καθόλου μα καθόλου δογματικός.Επίσης, παραδέχεται την άγνοιά του σε πράγματα που δεν ξέρει και ευγενικά ζητά από τον συνομιλητή του να τον φωτίσει, εάν ο δεύτερος είναι γνώστης.Όλα τα παραπάνω, δεν τα λέω φυσικά ως αυτόκλητος υπερασπιστής του -δεν το έχει ανάγκη άλλωστε- αλλά για να σε βοηθήσω να καταλάβεις, ως τρίτος, τον έναν από τους δύο ανθρώπους που αναρτούν άρθρα εδώ.Όπως καταλαβαίνεις, ανέφερα τρείς αρετές που ο συγκεκριμένος άνθρωπος διαθέτει και οι οποίες, αν είμαστε ειλικρινείς, είναι αρετές εν ανεπαρκεία στην πατρίδα μας.Στα του άρθρου τώρα. Νομίζω ότι ο Λασκαράτος ήταν απολύτως σαφής.Κατανοώ την έκπληξη κάποιων για το θέμα του τραβεστί αστυνομικού.Εδώ όμως, θα πρέπει να σταθούμε σε ένα δύο πράγματα.Ένα από αυτά, είναι τι τύπου ανθρώπους θέλουμε να απαρτίζουν, τις διάφορες υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα.Εν προκειμένω, την αστυνομία.Προσωπικά μιλώντας, θα ήθελα μια αστυνομία εκαπαιδευμένη άριστα και πάντα up to date στις μεθόδους καταπολέμησης του εγκλήματος.Θα ήθελα μια αστυνομία, αποτελούμενη από την κορυφή μέχρι την βάση της από ανθρώπους καταρτισμένους απόλυτα σχετικά με το αντικείμενό τους, αλλά και με άριστη γενικότερη παιδεία, ευγενικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους έναντι των πολιτών και πολύ καλά αμοιβόμενους.Αυτά που θα ήθελα και μόλις παρέθεσα, είναι τα σε αδρές γραμμές απαιτούμενα, εάν θέλει κάποιος να έχει σοβαρή αστυνομία.Εάν οποιοσδήποτε, πάρει τα παραπάνω και τα προσαρμόσει-εφαρμόσει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, (γιατροί εφοριακοί τελωνειακοί δάσκαλοι καθηγητές δικαστικοί κλπ κλπ), έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα προς την δημιουργία ενός σοβαρού σύγχρονου κράτους.Για να τα κάνει όμως κάποιος αυτά, πρέπει να φροντίσει πρωτίστως, ώστε κάμποσες αρετές που τις έχουμε πια ξεχάσει να διαχυθούν και να γίνουν κοινός τόπος στην συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που αποτελούν μια κοινωνία, εν προκειμένω την ελληνική.Εδώ, μπαίνει στη μέση ο παράγοντας αυτοκριτική.Εάν δεν δούμε ο καθένας από μόνος του, τι πραγματικά μας πειράζει ή μας ενοχλεί και όχι τι μας έμαθαν να μας πειράζει και να μας ενοχλεί, τι είναι πραγματικά κακό και τι καλό να συμβαίνει σε μια κοινωνία και όχι τι μας έχει μεταφερθεί μέσω ιδεοληψιών και δυστυχώς έχει γίνει κτήμα σε πάρα πολλούς, τότε λυπάμαι, δεν πάμε πουθενά ούτε ως άτομα, ούτε ως ομάδες που φτιάχνουν κοινωνία.Είμαι απόλυτα βέβαιος, πως αν ο εν λόγω αστυνομικός, είχε όλα τα προσόντα που ανέφερα παραπάνω και επιπρόσθετα ήταν ο εγκέφαλος πίσω από μια υποθετική εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα, πάλι θα βρίσκονταν κάποιοι σε καίριες θέσεις, που θα ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι και το χειρότερο, κάποιοι -πολλοί- από την υπόλοιπη κοινωνία θα συμφωνούσαν.Το έργο, το έχουμε ξαναδεί σ’αυτόν τον τόπο κατ’ επανάληψη και κυρίως διαχρονικά.Το είδαμε πρόσφατα, με τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΝ Ko Αντώνη Αντωνιάδη.Τόλμησε, μετά την θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, να δηλώσει ως ελεύθερος άνθρωπος την αθεία του.Τότε, έπεσε το γνωστό κατεστημένο να τον φάει και να τον διαβάλλει.Κανείς από αυτούς τους θλιβερούς που τον κατέκριναν, δεν βρήκε κάτι να πεί για μια πιθανή επαγγελματική ανεπάρκεια του «κατηγορούμενου», για μια πιθανή απιστία του περί την υπηρεσία που του είχε ανατεθεί, κάτι τέλος πάντων απτό και άξιο κριτικής.Το είδαμε όσοι μελετήσαμε, την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, έξω από τα σχολικά βιβλία και τα κλισέ της «εκπαίδευσης», στην περίπτωση του Γιώργη Καραισκάκη.Ενοχλητικό άτομο για πολύ κόσμο τότε-καλογριάς γιος γαρ- πετούσε από νίκη σε νίκη, όταν η επανάσταση έπαιρνε επικίνδυνο δρόμο και παρείχε εκτός των προφανών, ανεκτίμητη ψυχολογική τόνωση σ’έναν λαό που προσπαθούσε να ξαναγεννηθεί ενώ έτρωγε τη μία φάπα μετά την άλλη,σύρθηκε σε δίκη παρωδία με υποκριτικό κατηγορητήριο την αθυροστομία του,ενώ οι κατήγοροί του άλλα είχαν στο μυαλό τους για να τον κατηγορήσουν και δεν μπορούσαν.Το βλέπουμε κάθε μέρα, μέσω των αηδέστατων εκπομπών διάφορων αρρωστημένων αρχαιολατρών, που προσπαθούν να πείσουν ημιμαθείς και αγράμματους, πως στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχαν μόνο άντρες και γυναίκες, σε αντιδιαστολή με την σημερινή Ελλάδα που κατ’αυτούς, «έχουμε γεμίσει πούστηδες», αποσιωπώντας το γεγονός πως η ομοφυλοφιλία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των ανθρώπων που απάρτιζαν, κάποιους από τους αποτελεσματικότερους στρατούς της ελληνικής αρχαιότητας, οι ηγέτες των οποίων είχαν την ευφυία να μην ψέγουν τους ομοφυλόφιλους στρατιώτες ή αξιωματικούς τους για τα γούστα τους, αλλά να τους κρίνουν μόνο για την αποτελεσματικότητά τους στην μάχη.Κλείνοντας την παράθεση παραδειγμάτων, να θυμίσω πως η «ένδοξη» σημερινή μας αστυνομία της ζαρντινιέρας, των πολλών τραμπούκων αστυνομικών, των ανεκπαιδευτων στελεχών, όλων των αντίθετων δηλαδή από το δόγμα «to serve and protect» πραγμάτων και αρετών, πρόκειται να καταφύγει στην βοήθεια της Scotland Yard, για να επιλύσει διάφορα άλυτα κατ’αυτήν προβλήματα.Απορώ, η αστυνομία των κάργα ανδρών καταφεύγει για βοήθεια, στην χώρα που κατά πολλούς Ελληνάρες αποτελείται, από άσχημες γυναίκες, πούστηδες και λίγους άντρες άλλα όχι και τόσο φανατικούς.Ποία κατάντια αλήθεια.Μετά από αυτή την παράθεση παραδειγμάτων, ας καταλάβουμε όσοι δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη, πως ως κοινωνία έχουμε μείνει τραγικά πίσω, από όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο κόσμο.Δεν γίνεται, από τη μια να κοιτάμε την Δαρβινική θεωρία της εξέλιξης και από την άλλη, να αλλοιθωρίζουμε προς ιδεοληψίες και πρακτικές, οι οποίες προέρχονται από ένα αρρωστημένο παρελθόν θεσμών και καταστάσεων, που μόνο κακό έκανε και δυστυχώς συνεχίζει να κάνει.Τα περιθώρια για να αλλάξουμε προς το καλύτερο έχουν στενέψει επικίνδυνα, για να μην πω πως έχουν εξαντληθεί.Και δυστυχώς, χωρίς να μας έχει αγγίξει ακόμα η οικονομική κρίση στο μέγεθος που έχει αγγίξει άλλες χώρες, δεν βλέπω να γίνεται κάποια προσπάθεια,για να απαλλαγούμε από τις υποκριτικές συμπεριφορές που μας χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά σοβαρά που βρίσκονται μπροστά μας.Ας έχουμε δε υπόψη,ότι αυτά τα σοβαρά και μεγάλα, εμφανίζονται όλο και περισσότερο με την μορφή τοίχου αδιαπέραστου, ενώ εμείς τρέχουμε με 200Km/h καταπάνω του, απολύοντας τραβεστί αστυνομικούς και ασθενείς με AIDS βαυκαλίζομενοι ότι πράττουμε σωστά.Εύχομαι καλό βράδυ σε όλους, ζητώντας παράλληλα συγνώμη για το μέγεθος του σχολίου.

  53. Ο/Η ΘΕΡΣΙΤΗΣ λέει:

    nomikos@
    «η ομοφυλοφιλία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των ανθρώπων που απάρτιζαν, κάποιους από τους αποτελεσματικότερους στρατούς της ελληνικής αρχαιότητας»

    Έχεις πολύ πλάκα. Όπως όλοι οι άσχετοι . Aπορώ ποιά η διένεξή σου με τους αρχαιολάτρες. Στο ποσοστό ασχετοσύνης;

  54. Ο/Η pornogeros λέει:

    Κύριε nomikos
    Μπορεί ως πορνόγερος, να μην ακούω καλά, αλλά η όρασή μου είναι άριστη. Συνεπώς, δεν χρειάζομαι γυαλιά για να δώ. Κι επειδή είμαι σχετικά μικρός για αλτσχάιμερ, ξέρω και τι λέω και γιατί το λέω.
    Αυτά, γιατί προφανώς μπορεί μεν να διάβασες τα όσα έγραψα, αλλά είναι αμφίβολο αν τα κατάλαβες.
    Η ένστασή μου έχει να κάνει με την θεώρηση των δύο περιπτώσεων του θέματος ως ισοδύναμων. Και μόνο η ανάρτηση της περίπτωσης του ασθενούς, αρκούσε για να δείξει την καφρίλα μας ως κοινωνία. Επίσης, εξήγησα επανειλημμένα, ότι άλλο ομοφυλόφιλος κι άλλο τραβεστί. Επίσης εμμένω μετά μανίας στην απόρριψη της δογματικής λογικής άσπρο-μαύρο, αλλά κι αυτό το προσπερνάς. Και βέβαια πιστεύω ότι σαν κοινωνία είμαστε πολύ πίσω, αλλά η πορεία προς τα εμπρός θα πρέπει να γίνει με μικρά και μετρημένα βήματα, ώστε οι όποιες αλλαγές να εμπεδωθούν σε βάθος και να μην υπάρξει περίπτωση οπισθοδρόμησης.
    Δεν αμφισβητώ τις έντιμες προθέσεις των οικοδεσποτών, κι ας μην τους γνωρίζω προσωπικά. Προσπάθησα όσο πιο απλά μπορούσα να εκθέσω τις απόψεις μου στο πλαίσιο του διαλόγου. Κι αν κάποιες φορές τις υπεράσπισα με ένταση, έτσι ακριβώς συμπεριφέρομαι και στην καθημερινή μου ζωή συζητώντας με τους φίλους μου. Πιθανόν να ξυπνάει μέσα μου ο έφηβος…

    Αντί υστερογράφου, μιας και δεν θα επανέλθω, θα κάνω δυό τρείς παρατηρήσεις

    @Ρόζα Λούξεμπουργκ
    «Αμφιβάλεις πως πολλά παιδιά ομοφυλόφιλων γάμων θα είναι υγιέστερα από άλλα ετεροφυλων;»
    Τι σας κάνει αγαπητή κυρία, να πιστεύετε κάτι τέτοιο? Εχετε κάποια στατιστικά στοιχεία και τα προβάλλετε στο μέλλον, ή απλώς προφητεύετε? Η λογική έκφραση είναι «…κάποια παιδιά…», αλλά αυτή δεν θα ισχυροποιούσε τα επιχειρήματά σας.

    @Servitoros
    Δεν μίλησα για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά για ομόφυλα. Νομίζω πως υπάρχει μια μικρή διαφορά…

    @untadag
    Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, νομίζω πως το έχω διαβάσει στον Ιό. Θα προσπαθήσω όμως να το βρώ.
    Αν ο Πετρόπουλος σε άκουγε να τον κατατάσσεις στον ακαδημαϊκό χώρο, θα σου έριχνε σφαλιάρα….(?!?)

    @ γενικώς
    Το να χαρακτηρίζουμε ρατσιστή, ομοφοβικό, προκατειλημμένο ή δεν ξέρω τι άλλο, όποιον βλέπει με διαφορετική οπτική τα πράγματα απ’ ότι εμείς, μάλλον δεν αρμόζει σε σκεπτικιστές…

  55. Ο/Η Αόρατη Μελάνη λέει:

    Κύριε Λασκαράτο μου,

    χαρά στο κουράγιο σας με τόσα ομοφοβικά και παρωπιδικά τούβλα που πέφτουν εδωμέσα. Διατηρείτε ψυχραιμία και εκφράζεστε εξαιρετικά.

    Τις ευχές μου και την καλησπέρα μου.

    Στους βαρβάτους πατριώτες και λοιπούς ομοειδείς, περαστικά τους.

  56. Ο/Η Po λέει:

    pornogeros,
    ο κ. Λασκαράτος ή εγώ σε χαρακτηρίσαμε ποτέ ρατσιστή ή ομοφοβικό ή σου δώσαμε αυτή την εντύπωση;

    Γιατί το λές αυτό.

    Συζητάμε κι έχουμε ορισμένες διαφορές.

    Αυτό είναι όλο. Από εμάς τους δυο τουλάχιστον, και είσαι ευπρόσδεκτος να εκφράζεις τι όποιες σου αντιρρήσεις σε οτιδήποτε.

    Αλίμονο!

  57. Ο/Η pornogeros λέει:

    Αγαπητέ Ρο
    Και βέβαια δεν αναφερόταν σε σας η τελευταία μου αποστροφή, αλλά σε λοιπούς συνομιλητές. Γιαυτό και απευθύνεται γενικώς.
    Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρίς, ήρθε το επόμενο σχόλιο να με επιβεβαιώσει…
    Κι αν βλέπεις κάποια ένταση μερικές φορές στα λεγόμενά μου, είναι γιατί έχω κάνει τρομερό αγώνα για να νικήσω τους όποιους δαίμονές μου.
    Δεν διεκδικώ τον τίτλο του αλάνθαστου. Συμμετέχω στο ιστολόγιό σου, σε μια προσπάθεια να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο.

  58. Ο/Η Servitoros λέει:

    Δεν μίλησα για ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά για ομόφυλα. Νομίζω πως υπάρχει μια μικρή διαφορά…
    —-
    Μόνο που εγώ αναφέρομαι σε υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια του ιδίου φύλου οι οποίες γίνονται στην Αμερική εδώ και χρόνια.

  59. Ο/Η nomikos λέει:

    Θερσίτη, μου το έχουν πει και άλλοι ότι έχω πλάκα.Μαυρόψυχο, δειλό και ξερόλα δεν με έχουν πει ποτέ.Είμαι βέβαιος, πως στις παραπάνω προσφωνήσεις δεν αργείς καθόλου να γυρίσεις το κεφάλι σου.

  60. Ο/Η ΘΕΡΣΙΤΗΣ λέει:

    nomikos @
    «Θερσίτη, μου το έχουν πει και άλλοι ότι έχω πλάκα.Μαυρόψυχο, δειλό και ξερόλα δεν με έχουν πει ποτέ.Είμαι βέβαιος, πως στις παραπάνω προσφωνήσεις δεν αργείς καθόλου να γυρίσεις το κεφάλι σου.»

    Και βέβαια γυρίζω πάντα το κεφάλι μου όταν με αποκαλούν όπως λες. Για να δουν (και να δούμε) αν είναι αλήθεια.
    Εσύ, όταν σε λένε άσχετο (όπως σε αποκάλεσα εγώ) γιατί γυρίζεις το δικό σου κεφάλι;

  61. Ο/Η nomikos λέει:

    Ξαναγράφω, διότι το αντιληπτικό σου πρόβλημα είναι τεράστιο.»Θερσίτη, μου το έχουν πει και άλλοι ότι έχω πλάκα.Μαυρόψυχο, δειλό και ξερόλα δεν με έχουν πει ποτέ.Είμαι βέβαιος, πως στις παραπάνω προσφωνήσεις δεν αργείς καθόλου να γυρίσεις το κεφάλι σου».

    Πλήρης απουσία της λέξης άσχετος για την οποία δεν γύρισα βεβαίως κανένα κεφάλι.Μου φτάνει όμως που παραδέχεσαι δημοσίως ότι όντως γυρίζεις το κεφάλι σου όταν σε φωνάζουν με τους χαρακτηρισμούς μαυρόψυχος ξερόλας και δειλός.Άντε και εις ανώτερα.Όταν θα σου φωνάζουν την πιο γνωστή στο εξωτερικό ελληνική λέξη.

  62. Ο/Η ΘΕΡΣΙΤΗΣ λέει:

    nomikos @

    Επειδή κάνεις πως δεν θυμάσαι πότε σε αποκάλεσα άσχετο, με αναγκάζεις να σού το υπενθυμίσω. Είναι λίγο πιο πάνω, εκεί που σού είπα:

    «Έχεις πολύ πλάκα. Όπως όλοι οι άσχετοι . Aπορώ ποιά η διένεξή σου με τους αρχαιολάτρες. Στο ποσοστό ασχετοσύνης;»

    Επειδή όπως λένε «κουφαίνει», φρόντισε τουλάχιστον να την ελαττώσεις (ή ακόμα καλύτερα να την κόψεις). Για να μην σου φωνάζουν εσένα «την πιο γνωστή στο εξωτερικό ελληνική λέξη».

  63. Ο/Η nomikos λέει:

    Μην αντιγράφεις πράγματα που είπα για σένα και μην προσπαθείς να μου τα ανταποδώσεις..Στο δεύτερο μου κείμενο ήμουν σαφέστατος, αλλά λόγω της μειωμένης αντιληπτικής σου ικανότητας, συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις.Επίσης, γράφεις κάτι για κώφωση, αγνοώντας φαίνεται ότι για να διαβάσεις κείμενα στο διαδίκτυο, δεν χρειάζονται αυτιά αλλά μάτια.Δεν σε παρεξηγώ.Ο άνθρωπος που το όνομα του χρησιμοποιείς ως ψευδώνυμο λένε, πως εκτός όλων των άλλων ήταν και αλλοίθωρος.Έχω την αίσθηση πως έχεις επάξια αντιγράψει -μαζί με τα υπόλοιπα- και αυτό το χαρακτηριστικό του.Keep walking.

  64. Ο/Η ΘΕΡΣΙΤΗΣ λέει:

    Εντάξει, εντάξει…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.