Ποιόν κοροϊδεύει ο κ. Γ. Παπανδρέου;

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
pap1303_1Διαβάζω στην «Ελευθεροτυπία» (9.3.09) το ρεπορτάζ για την ομιλία του κ. Παπανδρέου στα Γιάννενα: «Λευκή επιταγή εμείς δεν δίνουμε. Δεν δίνει ο λαός……….Στο ερώτημα «πού θα βρει το ΠΑΣΟΚ τα λεφτά;», ανέφερε: «Από τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, το μεγάλωμα της πίτας με την πράσινη ανάπτυξη, την περικοπή στις σπατάλες κράτους, τη χρηστή διαχείριση του υπάρχοντος πλούτου, τους πόρους από το ΚΠΣ και την Ευρωπαϊκή Ενωση». Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αγώνα της Κωνσταντίνας Κούνεβα…».

Φοβάμαι πως ο κ. Γ. Π. έχει χάσει κάθε μέτρο.

1. Ισχυρίζεται πως ο λαός δεν δίνει λευκή επιταγή, αλλά στην ουσία ζητά εν λευκώ ψήφο χωρίς την παραμικρή συγκεκριμένη δέσμευση, πέρα από ανέξοδες αοριστολογίες για «δίκαιη κοινωνία», «πράσινη ανάπτυξη» κλπ

2. Σχετικά με τη «δίκαιη αναδιανομή του πλούτου», θα περίμενε κανείς κάποια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων με την οποία το ΠΑΣΟΚ θα δεσμεύεται πως θα την επιτύχει. Αντί γι’αυτό έχουμε μυστικά δείπνα με επιχειρηματίες και απουσία κάθε σχεδιασμού για το κλείσιμο της ψαλίδας των εισοδημάτων.

3. «Το μεγάλωμα της πίτας με την πράσινη ανάπτυξη», αποτελεί μνημείο απάτης και υποκρισίας. Η περιβαλλοντική προστασία, έχει μεγάλο κόστος και στην αρχή τουλάχιστον δεν φέρνει γρήγορη ανάπτυξη ούτε μεγάλωμα της πίτας. Απαιτεί θυσίες, έκτακτες φορολογίες δαπάνες, περιορισμούς στην αλόγιστη κερδοσκοπία του κεφαλαίου, και στην ασύδοτη ανάπτυξη, είτε αυτή λέγεται βιομηχανική, είτε τουριστική, είτε οικοδομική, είτε ενεργειακή. Επιπλέον, όχι μόνο δεν υπάρχει η παραμικρή πρόταση για πράσινη ανάπτυξη, αλλά αντίθετα βλέπουμε συναίνεση στα σχέδια του Βωβού για τον Ελαιώνα, πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο που κλείνει παράνομα την παραλία, παραχώρηση της Βιστωνίδας στον Εφραίμ από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ενοχή του κόμματος στην υπόθεση της μονής Τοπλού και πλήρη απουσία αυτοκριτικής για όσα το ΠΑΣΟΚ έκανε ή δεν έκανε για την πράσινη ανάπτυξη, ακόμη και για το Κτηματολόγιο.

pap1303_24. Η περικοπή στις σπατάλες του κράτους δεν λέει από μόνη της τίποτα. Σπατάλες μπορεί το ΠΑΣΟΚ να θεωρεί τις δαπάνες για την Παιδεία και για την Υγεία. Για τις πραγματικές σπατάλες όπως τη σκανδαλώδη επιδότηση και φοροδιαφυγή της Εκκλησίας ή τις αστρονομικές στρατιωτικές δαπάνες το ΠΑΣΟΚ δεν λέει κουβέντα.

5. Για την χρηστή διαχείριση δεν πρόκειται να με πείσει το κόμμα του κ. Τσουκάτου και του Μ. Κουτσόγιωργα, για να μην επεκταθώ και σε άλλα ονόματα.

6. Οι πόροι από την Ε.Ε. όλο και θα λιγοστεύουν. Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν μπόρεσε ούτε να τους απορροφήσει τότε που έρρεαν σαν Πακτωλός, ούτε να τους διαχειριστεί έντιμα και αναπτυξιακά. Αυτοκριτική γι’αυτό δεν κάνει ούτε για τα προσχήματα.

7. Θεωρώ την αναφορά του ΠΑΣΟΚ στην Κωνσταντίνα Κούνεβα προκλητική ύβρη και απρέπεια. Το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε την δουλοκτητική ενοικίαση των εργαζομένων, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την ανασφάλιστη εργασία των νέων, η ΓΣΕΕ του ΠΑΣΟΚ ολιγωρεί για τις αθλιότητες της εργοδοσίας, η ΓΣΕΕ του ΠΑΣΟΚ είχε ως νομικό σύμβουλο τον κ. Νικολιτσόπουλο, στο ΠΑΣΟΚ ανήκει ο εργοδότης της Kωνσταντίνας Κούνεβα, ο κ.Νικήτας Οικονομάκης της ομοσπονδίας ερασιτεχνικού καράτε.

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

41 Responses to Ποιόν κοροϊδεύει ο κ. Γ. Παπανδρέου;

  1. Ο/Η Ταξιδιώτης λέει:

    Νομίζω ότι όντως έχεις εμμονές! Εδώ η χώρα καταστρέφεται από τους άχρηστους κι εσύ μέμφεσαι το Πασόκ γιατί (σημ.4) «…σπατάλες μπορεί το ΠΑΣΟΚ να θεωρεί τις δαπάνες για την Παιδεία και για την Υγεία» !!! Με ένα «μπορεί» κρίνεις ένα ολόκληρο πρόγραμμα! Μνημείο δε υποκρισίας αποτελεί η δική σου στάση στο σημ.7 !!! Το ότι το Πασόκ θεσμοθέτησε την ενοικίαση εργαζομένων δε σημαίνει … ότι οδήγησε στην επίθεση κατά της άτυχης εργαζόμενης! Ενα νομοθέτημα μπορεί να είναι καλό ή κακό, να είναι ωφέλιμο για την οικονομία ή αδιάφορο και να χρήζει βελτίωσης ή και κατάργησης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορείς να αποδώσεις μία ανθρώπινη παραβατική συμπεριφορά (την επίθεση στην Κούνεβα) στους σκοπούς … του νομοθετήματος! Ημαρτον πια! Αυτά είναι … παπαρήγεια λογική!

  2. Ο/Η zaphod λέει:

    Μπορει (λέμε τώρα…) ο ΓΑΠ να τα πιστεύει όλα αυτά και άλλα τόσα. Αλλά έχει πλέον τόσα βαρίδια που μονο ως λύση απελπισίας μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ σοβαρά, εκτός και αν έχει παθει αμνησία. Εγώ απ την άλλη κάτι ψιλοθυμάμαι και αρνούμαι να απελπιστώ

  3. Ο/Η Polykarpos λέει:

    «Από τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου» ΓΑΠ

    Αυτό πρέπει να συμφώνησε στο μυστικό δείπνο με Έλληνες επιχειρηματίες πριν μερικές μέρες…

    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

  4. Ο/Η krogias λέει:

    Έτσι, δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά.

    α) Με το να κάνουμε κριτική χωρίς να έχουμε διαβάσει καν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. π.χ. Το αναπτυξιακό μοντέλο «Πράσινη Ανάπτυξη» είναι μόνο ένα κομμάτι της συνολικής πρότασης και είναι υπέρ αναλυτικό και συγκεκριμένο με προτάσεις και παραδείγματα. Δεν αφορά μόνο την προστασία του Περιβάλλοντος. Αυτό είναι πρόταση της Ν.Δ. που δεν μπορεί να δει το περιβάλλον ως ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας σε πάρα πολλούς τομείς.
    β) Με το να αντιπαραβάλουμε σε κάθε ευκαιρία τις νέες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ με τα παρελθόντα λάθη του ΠΑΣΟΚ, για τα οποία έχει πληρώσει ήδη με 5 χρόνια στην αντιπολίτευση.

    Ας κοιτάξουμε μπροστά και ας καταλάβουμε ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουμε έναν νέο αρχηγό, αποφασισμένο να πράττει αυτά που υπόσχεται. Αυτό τουλάχιστον ας το αναγνωρίσουμε όλοι.

  5. Ο/Η e-mego λέει:

    Πολύ φοβάμαι ότι έχεις δίκιο. Πολύ φοβάμαι το ότι έχεις δίκιο, είναι χειρότερο μαντάτο, από το να μην είχες. Πολύ φοβάμαι ότι το αξίζουμε το κοροϊδιλίκι. Πολύ φοβάμαι ότι η λογική δεν έχει να κάνει με τους Έλληνες άλλως θα είχαν εξωστρακίσει αυτό που εξώφθαλμα τους βλάπτει και τους εξαπατά με τον ίδιο ακριβώς ηλίθιο τρόπο. Πολύ φοβάμαι ότι η χούντα δεν επιβλήθηκε για να καταργήσει τα κόμματα αλλά για να τους δώσει φιλί ζωής, που κρατά ακόμα (όπως και η θεσμοθέτηση των ανεύθυνων υπουργών). Πολύ λυπάμαι που νιώθω φτωχοσυγγενής Ευρωπαίος ελληνικής διαλογής.

    Έχω μια πρόταση: μικρές ομάδες ανθρώπων που τρεμοπαίζει ακόμα η ιδέα του πολίτη μέσα τους να μπαίνουν σε ομαδική ψυχοθεραπεία για αποκομματισμό και να βάζουν στόχο την επανένταξη στην δημόσια ζωή των δημοσίων αγαθών με ενδιάμεσες επιδιώξεις όπως:
    • κατάκτηση της κοινής λογικής σαν κύριας νοημοσύνης
    • κατάρτιση λίστας με τα «εκ των ων ουκ άνευ» ζητήματα προς επίλυση που απαιτούνται για την διακυβέρνηση της χώρας τη δεδομένη στιγμή. Ανάλογα με τις απαντήσεις των υποψηφίων να τους δίνονται οι ψήφοι, όχι οργανωμένα (πάλι τα ίδια δηλ.) αλλά με κριτήρια την επίσημη κατάθεση των απαντήσεων, τα δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα κ.τ.λ.
    • στιγματισμό των κομμάτων που αθέτησαν τις υποσχέσεις για τις οποίες ψηφίστηκαν
    • κινητοποιήσεις για τον καθορισμό της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος ως ποινικό αδίκημα, που θα επισύρει την ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων
    • Μποϊκοτάζ για τον αποκλεισμό των πολιτικών από όλες τις εκπομπές της τηλεόρασης που δεν έχουν αμιγώς πολιτικά θέματα
    • κ.τ.λ. όλα δηλ. όσα όλοι ψιθυρίζουν, πριν τους απορρόφηση η επιβιοτική διαδικασία που χάρις στα κόμματα που μας κυβερνούν μας τρώει όλο τον ελεύθερο χρόνο μας

    Τέλος δηλώνω ότι γνωρίζω πως αυτό είναι ουτοπικό, αλλά και το να κάνουμε τα ίδια περιμένοντας κάτι να αλλάξει είναι παράνοια, που χρειάζεται ψυχοθεραπεία. Οπότε επιστρέφουμε στην πρότασή μου, ως έχει η με παραλλαγές, αλλά πάντως με τον βασικό όρο που χρειάζεται κάθε ψυχοθεραπευτική διαδικασία: να παραδεχτούμε ότι είμαστε πάσχοντες και χρήζουμε βοήθειας.

    ΥΓ 1 Αγαπητέ Αναγνώστη Λασκαράτο εν Ληξούριω ανησυχούντα. Πράττεις υπηρεσία λαμπράν, πλην όμως άχρηστη, γιατί δεν είσαι ο πρώτος που επισημαίνεις τις αναντιστοιχίες των κρατούντων και τα αποτελέσματα τα ξέρεις. Η απάντηση είναι απλή, είσαι πληρωμένος Νεοδημοκράτης που διαρρηγνύεις το πατριωτικό μέτωπο του εθνοσωτήριου Πασόκ.

    ΥΓ 2 Πολύ φοβάμαι ότι έχεις ξανακυλήσει και σε ρωτώ ευθέως: εσύ δεν ήσουν Πασοκόσκυλο τις προηγούμενες εκλογές? (όχι που θα σ΄ άφηνα).

  6. Ο/Η soudi λέει:

    Μία εικόνα, χίλιες λέξεις.

    Η πρώτη φωτογραφία του ΓΑΠ προσφέρει μία γεύση του τι μας περιμένει. Λαϊκισμός και υποκρισία, θανατηφόρος συνδυασμός.

  7. Ο/Η pornogeros λέει:

    Η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει ένας λογικός άνθρωπος στα παραπάνω (αλλά και σε άλλα που έχουν σχέση με τη δημόσια ζωή) είναι οι παρακάτω πάντα επίκαιροι στίχοι

    Τίποτε δεν απόμεινε στον κόσμο πια για μένα,
    όλα βρωμούν τριγύρω μου και φαίνονται χεσμένα.
    Όλα σκατά γενήκανε και ο δικός μου κώλος
    σκατά εγίνηκε κι αυτός, σκατά ο κόσμος όλος.
    Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο
    κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο.
    Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
    μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε.
    Σκατά βρωμάει τούτος δω, σκατά βρωμά κι εκείνος,
    σκατά βρωμάει το σκατό, σκατά βρωμά κι ο κρίνος.
    Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά, και με χαρτί χεσμένο
    ό,τι κι αν γράψω σαν σκατό προβάλλει σκατωμένο.
    Σκατά τα πάντα θεωρώ και χωρίς πια να απορώ,
    σκατά μασώ, σκατά ρουφώ, σκατά πάω να χέσω,
    απ’ τα σκατά θα σηκωθώ και στα σκατά θα πέσω.
    Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε
    Και πάλι ξαναχέστε με και πάλι ξαναφάτε,
    μα απ’ τα γέλια τα πολλά κοντεύω ν’ αρρωστήσω
    και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου φεύγουν από πίσω.
    Σκατά ο μεν, σκατά ο δε, σκατά ο κόσμος όλος
    κι απ’ το πολύ το χέσιμο μου πόνεσε ο κώλος!

    Γ. Σουρής

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ταξιδιώτα,

    όντως έχω εμμονές. Με ενοχλούν οι υποκριτές, σοσιαληστές και χριστιανοί, και σ’αυτή τη χώρα η Υποκρισία έστησε το βασίλειό της. Όντως η χώρα καταστρέφεται από τον Καραμανλή και το κόμμα του. Δεν θέλω να την αποτελειώσει το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του. Παραξενιά μου; Έστω, αλλά δικαίωμά μου να μην είμαι στρουθοκάμηλος ή μαζοχιστής.
    Για την Παιδεία και για την Υγεία δεν μιλάω στην τύχη. Δεν ξεχνώ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια του αρχηγού σας (αλήθεια γιατί δεν τα πολυαναφέρει τελευταία;), ούτε την ανασφάλιστη εργασία των νέων (αλήθεια τι γίνηκε ελόγου της;).
    Μην κάνετε τον κουτό. Η ενοικίαση των εργαζομένων είναι μια πράξη αισχρή και απάνθρωπη, που οδηγεί σε συρρίκνωση απολαβών και εργασιακών δικαιωμάτων και σε ποδοπάτηση της αξιοπρέπειάς τους. Είναι στα πλαίσια της μητσοτακικής σας πολιτικής του «λιγότερου Κράτους», ενός κράτους μεσαζόντων, τραπεζιτών, ηγουμένων, γιάπιδων και golden boys. Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται και ντρέπεται τόσο πολύ γι’αυτό που δεν καυχιέται καθόλου για τη θεσμοθέτησή της. Μιλάτε για βελτιώσεις του θεσμού. Μπορείτε παρακαλώ να μου υποδείξετε τις σχετικές προτάσεις του κόμματός σας; Ας μην κοροϊδευώμαστε Ταξιδιώτα. Δεν είπα ότι ήταν στις προθέσεις του νομοθέτη ο βιτριολισμός της Κ.Κούνεβα. Η εξαθλίωση, το ξεζούμισμα και ο εκφοβισμός των εργαζομένων, η κερδοσκοπία των μεσαζόντων, αυτοί ήταν οι σκοποί του πράσινου νομοθετήματος και όποιος σπέρνει ανέμους φέρνει τις θύελλες. Ας μην κοροιδευώμαστε, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν βιτριολίστηκε από τον εγκαταλελειμμένο Κινέζο εραστή της, όπως θέλει να μας πείσει η Αστυνομία.

    Κύριε Κρόγια

    α) Δεν αμφιβάλλω πως το ΠΑΣΟΚ με τα καλοπληρωμένα επιτελεία του και τους πρόθυμους φερέλπιδες επιστήμονες που δεν βλέπουν την ώρα να ανακαταλάβουν το Δημόσιο, μπορεί να κατεβάσει δεκάδες προγράμματα. Αυτό όμως δεν αναιρεί την ουσία: Η (πολύ σωστή) πράσινη ανάπτυξη είναι πανάκριβη, μακροχρόνια, ποτέ άμεση και αρχικά επιβαρυντική για την οικονομία. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προβάλλεται ως απάντηση στο: «Που θα βρείτε τα λεφτά;».
    β)Αν το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη του και αν τα είχε επισημάνει συγκεκριμένα ένα προς ένα, δεν θα ήμουν τόσο μικρόψυχος να τα υπενθυμίζω. Συμβαίνει όμως το κόμμα αυτό να έχει τη υψίστη παχυδερμία να νομίζει πως ξέμπλεξε με ένα αόριστο «κάναμε και λάθη, άνθρωποι είμαστε». Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να απαιτείτε από εμάς να γίνουμε λωτοφάγοι, πολλοί περισσότερο όταν ο κληρονομικός αρχηγός σας προκαλεί τη νοημοσύνη μας και δίνει καθημερινά δείγματα της αλαζονικής αμετανοησίας του, λέγοντας ψέματα που προσβάλουν τη νοημοσύνη μας και δείχνοντας πόσο διαπλεκόμενος και καθεστωτικός είναι, συνευωχούμενος και συνεδριάζων στα μουλωχτά με μεγαλοκεφαλαιοκράτες.
    Όσον αφορά στη φερεγγυότητα του «ελπιδοφόρου νέου» αρχηγού σας, απαντείστε μου αν θέλετε γιατί στο ερώτημα «που θα βρείτε τα λεφτά;» δεν αναφέρει τη φορολόγηση της Εκκλησίας ή την μείωση των εξοπλισμών (και τα δυο εκ των ών ουκ άνευ για τη σωτηρία τη Οικονομίας), τα οποία έστω και ψιθυριστά, έστω και κολοβωμένα, τα έχει υποσχεθεί. Περιμένω κύριε Κρόγια.

    Κύριοι Ταξιδιώτα και Κρόγια,

    για τον κ.Βωβό, για τη Βιστωνίδα, για την Τοπλού, για το συνέδριο στην αυθαίρετη παραλία, για το Κτηματολόγιο, δε λέτε κουβέντα. Πουρκουά; Μπορείτε να μου απαντήσετε αν βρίσκετε ηθική την τεράστια νόμιμη προμήθεια του κ.Τρεπεκλή(τ.φυγόστρατου διοικητή του ΕΟΤ), παιδικού φίλου και μόνιμου συνεργάτη του αρχηγού σας, για το (αποτυχημένο) σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων; Μπορείτε να μου πείτε αν ο κ.Τσουκάτος δωροδοκήθηκε για τον εαυτό του ή για το κόμμα σας και γιατί αν και έχει ομολογήσει κυκλοφορεί ελεύθερος;

    Ελπίζω κύριοι να μη φυγομαχήσετε με πασοκικές αοριστολογίες ή μην απαντώντας. Περιμένω.

    .

  9. Ο/Η Po λέει:

    φίλτατε krogias (το εννοώ),
    δεν κάνει να λέμε, επειδή κρίνουμε τον ΓΑΠ «Έτσι, δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά»… Δεν θα έπρεπε να το πεις ειδικά εσύ που δεν μου φαίνεσαι άνθρωπος με μικρή μνήμη.

    Τι σημαίνει «…το Πασόκ έχει πληρώσει ήδη με 5 χρόνια στην αντιπολίτευση.»

    σημαίνει ότι δεν θα πάμε μπροστά αν ξεχάσουμε τι έκανε το κάθε κόμμα -όταν κυβερνούσε- και δεν είναι κακό να το ξαναψηφίσουμε για να δούμε πως θα…Επανορθώσει?

    Είμαι και αλλεργικός στις οικογένειες-δυναστείες και θεωρώ την προσήλωσή μας σε αυτές ότι πιο ανθρωπίνως υποτιμητικό

  10. Ο/Η Αγησίας λέει:

    Κύριε Ροίδη, συμφωνώ με την άποψή σας και θα ήθελα να μου εξηγήσετε -ει δυνατόν- σχετικά με τον άρτι εξ αποστρατείας ανακληθέντα κ. Σημίτη:
    1. αν ήταν επιτυχημένος, γιατί παρητήθη από αρχηγός παραμονές εκλογών;
    2. αν ήταν επιτυχημένος, γιατί απαλάμβανε της δυσμενείας του ΓΑΠ επί πενταετία;
    3.αν ευθυνόταν για ο,τιδήποτε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, γιατί χαίρονται στο ΠΑΣΟΚ με την πρόσφατη απόψυξή του;

  11. Ο/Η Po λέει:

    Φίλε Αγησίας,
    Δεν μπορώ εγώ να σας απαντήσω για τον κ. Σημίτη γιατί δεν τον θεώρησα ποτέ επιτυχημένο…Και γιατί δεν πήρα μέρος σε καμία θριαμβολογία ( προς τι; ), ούτε κράτησα την ανάσα μου για τη συνάντηση ΓΑΠ-Σημίτη – το «γεγονός» της χρονιάς…

    Δεν τα πιάνω εγώ αυτά τα… λεπτεπίλεπτα της πολιτικής, αυτά «τα πιάνουν» κάποια ΜΜΕ.

  12. Ο/Η Επιδαύριος λέει:

    O Σημίτης επιστρέφει. Το πτώμα της ΝΔ μαζεύει γύρω του κοράκια. Πράσινα κοράκια που ετοιμάζονται για γερές μάσες στις κατακρεουργημένες σάρκες της πατρίδας μας.

  13. Ο/Η diktyon λέει:

    Κρίμα, νόμιζα ότι έχεις αρκετή σοβαρότητα για να επικαλείσαι τον Ροϊδη! Είμαι βέβαιος ότι δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αλλά φαίνεται ότι την έχεις «στημένη» και στον Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσω εγώ ή κάποιος άλλος Πασόκος. Πίστευα όμως ότι θα ήσουν ρεαλιστής και αντικειμενικός. Ωστόσο, προϊόντος του χρόνου, εμφανίζεις σημάδια φανατισμού, τα οποία ταιριάζουν μ’ εκείνα των νεοδημοκρατών. «Ποταμούς μελάνης και χειμάρρους χολής και ευγλωττίας χύνουσιν» πλέον ορισμένοι αριστοκράτες μπλογκίστες – μεταξύ αυτών κι εσύ. Το δικό μας πρόβλημα και του τόπου ήταν πάντα η Δεξιά! Μέσα σε πέντε χρόνια διέλυσε το κράτος και την κοινωνία. Κι εσύ, δεν βλέπεις, δεν ακούς, δεν αισθάνεσαι; Κρίμα…

    • Ο/Η Po λέει:

      diktyon,
      Παραμερίζω το γεγονός ότι δεν απαντάς ούτε σε ένα σημείο που αναφέρεται στο κείμενο – και με εγκαλείς… εμένα για φανατισμό.

      Δεν μπορώ βεβαίως να παραμερίσω τις μισές αλήθειες ή μισά αναληθή (όπως επιθυμείς) που ψελλίζεις στο τέλος, όπως τα εξής enfantiles:

      «….πλέον ορισμένοι αριστοκράτες μπλογκίστες – μεταξύ αυτών κι εσύ. Το δικό μας πρόβλημα και του τόπου ήταν πάντα η Δεξιά! Μέσα σε πέντε χρόνια διέλυσε το κράτος και την κοινωνία. Κι εσύ, δεν βλέπεις, δεν ακούς, δεν αισθάνεσαι; Κρίμα»

      ΔΕΝ είναι το ΔΙΚΟ ΣΑΣ πρόβλημα η Δεξιά φίλε μου, αλλά αποκλειστικά δικό μας . Η Δεξιά μπορεί να είναι μία, αλλά εκφράζεται μέσω πολλών κομματικών σχηματισμών, δηλ. κόμματα. Παράδειγμα: Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε ποτέ ουσιαστικές διαφορές με τη ΝΔ, όπως δεν έχει διαφορές στο ζήτημα της Παιδείας, των Εξοπλισμών, στους Κομματικούς Διορισμούς, στα σκάνδαλα, στο ζήτημα της Εκκλησίας, στο ζήτημα των φοροαπαλλαγών της Εκκλησίας (προνόμιο αποκλ. Πασόκ), και οι δυο επενδύουν εκατ. σε γυαλιστερά, ελκυστικά προγράμματα, στα τόσα δισ. € που εισέπραξε για το Κτηματολόγιο και Δασολόγιο (μέσω του «επιτυχημένου» Λαλιώτη – τον θεό σας) αφήνοντάς το μετέωρο, και που καλούμαστε τώρα να ξαναπληρώσουμε εμείς, στην περίφημη πολιτική της «Αποκέντρωσης» – όπου «αποκέντρωση» βλέπε το 70% των επενδύσεων στην Αττική…, ο κ. Βενιζέλος θέσπισε τον «νόμο» «Περί Ευθύνης Υπουργών» και παραγράφονται χωρίς αιδώ όλες οι ανομίες πολιτικών, σήμερα… Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι πολιτική της Δεξιά, μέσω ενός πράσινου μανδύα, του ΠΑΣΟΚ.

      Συγνώμη που αδυνατώ να δω, να ακούω και να αισθάνομαι τα νέα σαλπίσματα του ΠΑΣΟΚ, για μια ΝΕΑ αυτή τη φορά πολιτική, είτε πράσινη, είτε πράσιν’ άλογη ενάντια στη Δεξιά…

  14. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,
    ΝΑΙ (με κεφαλαία και μπόλντ) και στα 7.
    Και ως προς το 4. δεν είμαι εγώ που αρθρογραφούσα για την αυτοχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, ζητείστε το πενταετές του ΠΑΣΟΚ για την ανώτατη εκπαίδευση (2000-2006) και δείτε τι τέρατα περιλαμβάνει, δίκιο είχε η Μαριέττα όταν έλεγε ότι αυτό εφάρμοσε ‘με μικροβελτιώσεις’, όσοι συνδικαλιζόμασταν τότε στο πανεπιστήμιο τα ζήσαμε στο πετσί μας (μαζί και το κλίμα στα περιφερειακά πανεπιστήμια=κοματικά πάρκινγκ).

    @krogias,
    Τι επιχείρημα μπορεί να είναι το : «Το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει ήδη με 5 χρόνια στην αντιπολίτευση». Δεν πρόκειται για ποινή που εξέτισε, ανάλογη με τα αδικήματα που διέπραξε, και άρα είναι έτοιμο για «επανένταξη». Δεν είναι προσωποκράτηση, πληρώνω το πρόστιμο και ξοφλάω. Αν υπήρχε κάποια, έστω μία, συγκεκριμένη -εξειδικευμένη πρόταση, έστω ως καρότο, πυροτέχνημα ή σύνθημα δημαγωγικό, απτό όμως, κατανοητό και δεσμευτικό και όχι ‘περι διαγραμμάτου’.
    Και την κριτική αυτή, δυστυχώς, την κάνουν πρώτοι-πρώτοι οι ταμένοι (φιλο-)ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφοι, όχι από κακία και μιζέρια, αλλά στην ειλικρινή προσπάθειά τους να μαστιγώσουν το καθισμένο γαϊδούρι, μπάς και ξανασηκωθεί.

  15. Ο/Η zaphod λέει:

    @κρογιας
    (είμαστε και φιλαράκια και ξερω πως δεν θα με παρεξηγήσεις!)

    Καλα να πληρώσει το κάθε ΠΑΣΟΚ με 5 και 25 χρόνια αντιπολίτευση. Εγω ρε σεις (δηλ η χώρα) γιατί να πληρώνω τις μαλακίες του καθενός; Γιατί «φτάνουν» 5 χρόνια αντιπολίτευση για να ξεπληρώσουν τις καμένες εργασιακες σχέσεις(ο όρος εργασία εγινε φτου κακα και μπήκαμε στην ….απασχόληση), το ξέσκισμα του συνδικαλισμού, το «τελείωμα» των αγροτικών σαυναιτερισμών, το όργιο ρεμούλας, λαμογιάς και αναξιοκρατίας, τα χαμένα λεφτά από τα ταμεία στο χρηματιστήριο κτλ κτλ;

    Γιατί να φτάνουν 5 χρόνια στην αντιπολίτευση; Πως στο καλό δουλεύει αυτή η εξίσωση;

  16. Ο/Η anepidoti λέει:

    αυτονόητα ερωτηματικά και με μνήμη…
    πολλοί ξεχνούν, λες και δεν ήταν οι ίδιοι που άλλα διαιώνησαν και άλλα δημιούργησαν..
    ανατρίχιασα και με την συνάντηση…
    καλό σ-κ!

  17. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Μόνο ο Γιωργάκης θα μας σώσει! Έχει τα κατάλληλα ζώδια κυρίες μου (επιρροή από Λαζόπουλο), το είπε και γνωστή αστρολόγος-μελλοντολόγος σε τηλε-πρωινάδικο!

    Τι θέλετε, να πάμε κόντρα στην επιστήμη;;;

  18. Ο/Η laskaratos λέει:

    diktyon (εκσυγχρονιστικόν-πράσινον-ή πατριωτικόν;),

    έβαλα στο ποστ αυτό 7 ζητήματα. Πήρα περίεργες επιθετικές και γενικόλογες «απαντήσεις», άλλα λόγια ν’αγαπιώμαστε, από τους κ.Κρόγια και Ταξιδιώτην, στους οποίους επανέθεσα τα ζητήματα, ακόμη πιό συγκεκριμένα, εμπλουτισμένα με νέα ερωτήματα.
    Οι εν λόγω κύριοι δεν απάντησαν ακόμη, είτε διότι απουσιάζουν για week end είτε διότι έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν.
    Απαντήσατε εσείς, χωρίς ίχνος αναφοράς επί των συγκεκριμένων με γενικόλογους αφορισμούς.
    Dum spiro spero.
    Ελπίζω σε κάποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ερωτήματά μου. Έλεος. Δεύτερη φύση έχει γίνει στο ΠΑΣΟΚ η υπεκφυγή, ο χαζοβιολισμός και το στρίβειν δια της τεθλασμένης.
    Θυμάμαι συνεχώς έναν αφορισμό του μπον βιβέρ τ.υπουργού της ΝΔ, του εξαδέλφου Μισέλ Λιάπη:
    «Το ΠΑΣΟΚ είναι μια πολύ κακή Δεξιά». Περιέργως όλο και περισσότερο επιβεβαιώνεται.

  19. Ο/Η zalmoxis λέει:

    Οι σημερινές δηλώσεις των παρατρεχάμενων του ΓΑΠ οι οποίες δικαιολογούν την ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ είναι ακόμη ένα δείγμα του κατήφορου που έχει πάρει το ΠΑ «ΣΟ» Κ προς ακόμη δεξιότερες θέσεις. Μέσα σε 10 ημέρες είδαμε έναν απροκάλυπτο φιλοαμερικανισμό («Θα μου επιτρέψετε να μην καταδικάσω αυτήν την ταξιδιωτική οδηγία», Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκλπρόσωπος ΠΑ»ΣΟ»Κ) εφάμιλλο του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» για τις γκρίζες ζώνες στο ΑΙγαίο το 1996, την πολιτική νεκρανάσταση του πρωθυπουργού ΣΕΒ και πασών των τραπεζών Κώστα ΣΗμίτη, τον μυστικό δείπνο με το enfant gaté των επιχειρηματιών, τη συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατίαα στις θέσεις για την οικοινομία…

  20. Ο/Η ΣατανικοςΠρασινος λέει:

    Το ‘σοσιαληστης’ θα με έκανε να γελάσω αν πήγαινα ακόμα τρίτη δημοτικού.

  21. Ο/Η vavou λέει:

    συμφωνώ μαζί σου με μια μονάχα μικρή παρατήρηση: λες «Το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε την δουλοκτητική ενοικίαση των εργαζομένων», αυτό δεν είναι σωστό, γιατί η Νέα Δημοκρατία μετονόμασε το υπουργείο εργασίας σε υπουργείο απασχόλησης, άρα η Νέα Δημοκρατία θ έ σ μ ι σ ε τον πολίτη ως απασχολούμενο και άρα τον όρισε ως ια δουλοκτητική ενοικίαση εργαζομένου όπως πολύ σωστά λες. Να είμαστε δίκαιοι. Ας μην καταλήξουμε να κάνουμε προπαγάνδα σαν όλους αυτούς. Χαιρετίζω VaVou

  22. Ο/Η Δημοσιογράφος λέει:

    Σατανικέ πράσινε, το σοσιαλ-ληστής έχει ιστορία, αλλά εσείς οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ που να την ξέρετε. Εδώ που τα λέμε, έχετε και σεις τους καημούς σας, να διοριστείτε στο Δημόσιο κατά παρέκκλισιν του ΑΣΕΠ, να σας βάλει ο ΓΑΠ συμβουλάτορες ή εμπειρογνώμονες, να πάρτε και σεις τις προμήθειες σας, νόμιμα και παστρικά, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου.
    Ο Ηλίας Ηλιού, ωραίος τύπος, λόγιος Αριατερός, που συνεργάστηκε όταν γέρασε και με σας τους σατανικούς πράσινους δυστυχώς, σε τετ α τετ με Λάτση είπε
    Λάτσης: Ξέρετε είμαι και γω λίγο σοσιαληστής
    Ηλιού: Τι μου λέτε, εγώ σας νόμιζα Σοσιαλ ληστή.
    Σατανικέπράσινε, μη μιλάς για τρίτη δημοτικού γιατί μου θυμίζεις τις ομιλίες του προέδρου σου.

  23. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Επίσης, το ΠΑΣΟΚ επέτυχε έναν εκπληκτικό ‘εκδημοκρατισμό’ της διαφθοράς (δηλ. τη γενίκευσή της και την αναγωγή της σε κοινωνικό κεκτημένο, δικαίωμα και μαγκιά).

    Ρο,

    enfantiles ?
    Δεν προσπαθείτε, ελπίζω, να δημιουργήσετε συνειρμους ..

  24. Ο/Η Po λέει:

    L’Enfant de la Haute Mer,
    ‘σεις φταίτε για όλα.
    😀

  25. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Ρο,

    Αυτές τις μέρες γράφω το λόγο της ενθρόνισης του πασοκ.
    Δυστυχώς δεν μπορώ ν’αποκαλύψω τις λεπτομέρειες, μη με
    ιέζετε άλλο, εκτός από εκείνες που έχουν ήδη διαρεύσει στα
    μήδια, περί παραλαβής : της καμένης γής, του χρέους και
    του δημ. έλλείμματος, της εγχώριας κρίσης, τη διεθνούς κρίσης,
    της κακής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, και του άγριου πληθωρισμού, που μάλλον η νδ δεν θα τον προλάβει και θα μας σκάσει επί πασοκ.
    Όλα έτοιμα σας τα έχω, κύριοι του πασοκ : εσείς κυνηγάτε κανένα ψηφαλάκι και γω γράφω για σας.

  26. Ο/Η krogias λέει:

    Ρε παιδιά, δεν υπεκφεύγω. Απλά έχω βαρεθεί να λέω τα ίδια και τα ίδια. Και το πιο σημαντικό που λέω συνέχεια είναι «διαβάστε επιτέλους τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».
    Θέτετε συνέχεια τις ίδιες ερωτήσεις που δείχνει ότι δεν έχετε διαβάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ (όλα υπάρχουν εδώ http://www.pasok.gr).
    Και όταν τις διαβάσετε, λέτε: «με τι λεφτά; Συγκεκριμένα πράγματα θέλουμε. Προϋπολογισμό!» Και αυτό έχει απαντηθεί.
    Και αφού δεν μας αρέσει και αυτό, πάμε στην επόμενη γραμμή αντι-αντιπολίτευσης: «και ποιος μου εγγυάται ότι το ΠΑΣΟΚ, με τόσα κακά που έκανε στην χώρα, δεν θα κάνει τα ίδια».
    1ον έχουμε την τάση να θυμόμαστε μόνο τα κακά και όχι τα καλά και 2ον (και αυτό δείχνει την προκατάληψή σας), Υπάρχει άλλος αρχηγός. Υπάρχει άλλη φιλοσοφία, πιο ανθρωποκεντρική. Υπάρχουν πολλές διαφορές. Δεν θέλετε να τις δείτε. Έχει καλός. Δε θα πεθάνουμε κιόλας.
    Δεν είμαι ιεραπόστολος για να αλλαξοπιστήσω κάποιους που βλέπουν με τόση καχυποψία το ΠΑΣΟΚ που πίσω του υπάρχουν 3.000.000 άνθρωποι.
    Να ‘στε καλά!

  27. Ο/Η diktyon λέει:

    Φοβάμαι πως εσύ έχεις χάσει το μέτρο. Η παράθεση της φωτογραφίας του Παπανδρέου που χορεύει τι νόημα έχει; Είναι αμαρτία; Κι όσο για την αναφορά του ΠΑΣΟΚ στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, θα ντρεπόμαστε; Και ποιος είσαι εσύ που θα την κρίνεις ως «απρέπεια»; Γράφεις για το ΠΑΣΟΚ, «το κόμμα του κ. Τσουκάτου και του Μ. Κουτσόγιωργα». Φυσικά, μετά από αυτό δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης. Και να σου πω το τελευταίο. Εγώ, μιλώ ως πολίτης που στηρίζει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ επειδή με εκφράζει. Εσύ, τι πρεσβεύεις; Μπορείς να μας πεις τις θέσεις σου. Όχι αοριστίες. Καλώς ή κακώς όλοι σήμερα είμαστε ταγμένοι κάπου. Και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να είσαι [που δεν είσαι, γιατί υποψιάζομαι τον κομματικό σου χώρο], πάλι παίρνεις θέση, στηρίζοντας τη Δεξιά… Αν κάνεις τον κόπο και μελετήσεις τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, αρχίζοντας από τις προτάσεις για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, θα καταλάβεις ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με αυτά που εσύ πιστεύεις γι’ αυτό.

  28. Ο/Η lkrory21 λέει:

    Πολύ εύστοχο το post.

    Το ότι πιθανόν διανύουμε την χειρότερη περίοδο της χώρας και την χειρότερη κυβέρνηση από μεταπολίτευση και δώθε ΔΕΝ μπορεί (και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ) να αποτελέσει συγχωροχάρτι και πλυντήριο των ανομημάτων των «κυβερνήσεων» (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ (όπως εύστοχα το αποκαλούν οι «αναρχικοί»).

    Και στην τελική το «κόμμα» του «δώσ’ τα όλα», «είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του…», των Νεονάκηδων, των Τσουκάτων, κλπ είναι περισσότερο υπεύθυνο για την κατάσταση αφασίας (οικονομικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και πολιτικά) στην οποία έχει περιέλθει η «μόνη αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους» (αθάνατος Χάρυ Κλυνν) καθώς από το 1981 και δώθε είχε κατά το μεγαλύτερο διάστημα και το μαχαίρι (εξουσία) και το καρπούζι (πακτωλούς χρημάτων από ΕΕ) αλλά προτίμησε να τα ξοδέξει σε σπασμένα πιάτα των «πολιτιστικών κέντρων», βίλες, πισίνες και πολυτελέστατους γάμους εις Παρισίους – ενδεικτικά όλα και της «αισθητικής» του κόμματος πέρα από την (ουσιαστικά πουθενά διαφέρουσα από την ΝΔ όπως εύστοχα επεσήμανε ο οικοδεσπότης κος Ροϊδης) «πολιτική» διακυβέρνησης του.

    Δυστυχώς όμως ζούμε στην χώρα των …λωτοφάγων.

  29. Ο/Η Red Ghost λέει:

    O Γιώργος δεν κοροϊδεύει! Όταν γίνει πρωθυπουργός δε θα χρησιμοποιεί εργολάβους καθαρισμού. Θα σκουπίζει ο ίδιος το γραφείο του!

  30. Ο/Η Po λέει:

    diktyon,
    εξακολουθείς να δείχνεις αδυναμία στα εξής συγκεκριμένα που ανέφερα:
    «…Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε ποτέ ουσιαστικές διαφορές με τη ΝΔ, όπως δεν έχει διαφορές στο ζήτημα της Παιδείας, των Εξοπλισμών, στους Κομματικούς Διορισμούς, στα σκάνδαλα, στο ζήτημα της Εκκλησίας, στο ζήτημα των φοροαπαλλαγών της Εκκλησίας (προνόμιο αποκλ. Πασόκ), και οι δυο επενδύουν εκατ. σε γυαλιστερά, ελκυστικά προγράμματα, στα τόσα δισ. € που εισέπραξε για το Κτηματολόγιο και Δασολόγιο (μέσω του “επιτυχημένου” Λαλιώτη – τον θεό σας) αφήνοντάς το μετέωρο, και που καλούμαστε τώρα να ξαναπληρώσουμε εμείς, στην περίφημη πολιτική της “Αποκέντρωσης” – όπου “αποκέντρωση” βλέπε το 70% των επενδύσεων στην Αττική…, ο κ. Βενιζέλος θέσπισε τον “νόμο” “Περί Ευθύνης Υπουργών” και παραγράφονται χωρίς αιδώ όλες οι ανομίες πολιτικών, σήμερα… Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι πολιτική της Δεξιά, μέσω ενός πράσινου μανδύα, του ΠΑΣΟΚ….»

    αναμένω…

    Το που ανήκω, ρωτάς…

    Πάντως δεν με εκφράζει κάποιο από τα υπαρκτά κόμματα, δυστυχώς γι αυτά και όχι για πολλούς σαν κι εμένα. Στην Αριστερά βρίσκομαι και δεν υπάρχει κόμμα στο χώρο αυτό που να με εκφράζει έστω και 80%…Τι να κάνω, είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται κάποιος κάτω από κάποια στέγη; Δεν το νομίζω.

  31. Ο/Η pornogeros λέει:

    @ diktyon :

    Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία σου να δώσεις κάποιες πειστικές απαντήσεις. Φυσικό είναι, αφού κι εσύ ο ίδιος δεν τα πολυπιστεύεις κατά βάθος. Ο τρόπος που υπερασπίζεις τις απόψεις σου, μου είναι πολύ γνωστός εδώ και χρόνια. Αλλωστε με τον ίδιο τρόπο αντιδρούν και οι του ΚΚΕ.
    Νομίζω πως ανεξάρτητα από προγράμματα κλπ (που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν εφαρμόζονται στο σύνολό τους) αυτό που θα με πείσει πως ο ΓΑΠ πράγματι φέρνει κάτι καινούριο, είναι να ξεσκαρτάρει το ΠΑΣΟΚ από τα λαμόγια (και ξέρουμε όλοι ποιά είναι, και μάλιστα με στοιχεία) και να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την «κινεζική» περίοδο. Αλλά αυτό δεν το έκανε πριν τέσσερα χρόνια, τώρα θα το κάνει που έχει και κωλοσφίξεις λόγω εκλογών? Διότι, όπως και να το κάνουμε, με υλικά κατεδαφίσεων δεν φτιάχνεις νέα οικοδομή. Ηθικά στοιχεία υπάρχουν αλλά, επειδή δεν έχουν μεγάλη γλώσσα, είναι στο περιθώριο. Κι αυτά τα λέω μετά λόγου γνώσεως.
    Αλλά ας μη γελιόμαστε. Κάποτε (πριν φθαρεί και διαφθαρεί από την εξουσία) το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε την ελπίδα του κόσμου για μετασχηματισμό της κοινωνίας προς το καλύτερο. Σήμερα απλώς εκφράζει την ελπίδα των καιροσκόπων για μετασχηματισμό της οικονομικής τους κατάστασης (προς το καλύτερο).

    υ.γ. 1 Θεωρείς το ΓΑΠ επιτυχημένο υπουργό παιδείας (π.χ.)?
    υ.γ. 2 Ποιό ΠΑΣΟΚ απ’ όλα σε εκφράζει περισσότερο (του ’74, του ’81-’89, του ’93-’96, του ’96-’04, του …?)
    υ.γ. 3 Γιατί τόση καούρα με τις θέσεις του άλλου? Αν δεν εντάξεις κάπου το συνομιλητή σου δεν συζητάς μαζί του?
    υ.γ. 4 Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί το 2004 ο ΓΑΠ έκανε βουλευτές Μάνο και Ανδριανόπουλο? (άσε τους ανεκδιήγητους Ανδρουλάκη και Δαμανάκη)
    υ.γ. 5 Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι κάποτε θα νοσταλγούσα την πρώιμη πασοκική διακυβέρνηση. Τουλάχιστον τότε υπήρχαν και κάποιοι σπουδαία στελέχη με οράματα.

    @krogias:

    Δηλαδή οι 3.000.000 νοματαίοι που επικαλείσαι, νομιμοποιούν τις αλητείες που έχουν γίνει κατα καιρούς?
    Και πίσω απ΄τη ΝΔ υπάρχουν άλλοι 3.000.000 άνθρωποι. Τί σημαίνει αυτό?

  32. Ο/Η tilemaxos λέει:

    Εάν δείτε βαβουίνο να οδηγεί φόρμουλα ένα
    τότε ο Γιωργάκης θα κάνει αναδιανομή του πλούτου,
    διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και…
    φορολόγηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας.

    Μέχρι τότε ψηφίζουμε Λιανα που έιναι και
    αναρχοχριστιανοκουμουνίστρια.
    ΑΜ ΠΩΣ. Δεν είδατε ένα στραβό! που φοράει?

  33. Ο/Η stavroula λέει:

    Eutuxws pou dn eimai h monh sto nhsi twn Lwtofagwn h toulaxiston dn mas aggi3e h nosos tou Altchimers, mexri wras.

    Otan efuga gia to Amerika ston aera planiwtan to skandalo
    Koskwta. Epishs h fwto einai ola ta leuta. Kapws etsi tous afhsa
    gletzedes, 8eriaklhdes.

  34. Ο/Η laskaratos λέει:

    Diktyon και κ.Κρόγια,
    λυπάμαι αλλά εξακολουθείτε να μην απαντάτε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που έθεσα.

    Βρίσκω τα σχόλια του Diktyon εξαιρετικά αποκαλυπτικά για το ήθος και τη νοημοσύνη ενός Νεοέλληνος σοσιαλιστού της σήμερον.
    Θα απαντήσω στα ερωτήματά του που τα βρίσκω εξόχως διασκεδαστικά:

    1)
    @Η παράθεση της φωτογραφίας του Παπανδρέου που χορεύει τι νόημα έχει; Είναι αμαρτία;@

    Όχι πάτερ μου δεν είναι αμαρτία. Γιατί σας ενοχλεί η φωτογραφία; Αν βρίσκετε φυσικό ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να χορεύει μαζί με τους οπαδούς του, και κατά τη γνώμη μου είναι απόλυτα φυσιολογικό, δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα με τη φωτογραφία. Γιατί λοιπόν με ρωτάτε; Υποψιάζομαι πως βρίσκετε τη συμπεριφορά του, δήθεν και προσποιητή, πως σίγουρα τα ζειμπέκικα και τα δημοτικά δεν του ταιριάζουν-αμερικανάκι γαρ- αλλά υποκρίνεται και χορεύει κατά γελοίο τρόπ, μιμούμενος τον Γ.Παπαδόπουλο -Θεός σχωρέστον και τον μπαμπά του-ο παππούς που ήταν γνήσια λαϊκής καταγωγής και χωριάτης δεν χόρευε. Την ίδια υποκρισία θα μου πείτε δείχνει σταυροκοπούμενος και φιλώντας κατουρημένα χέρια δεσποτάδων, στο χορό κολλήσατε; Όχι, τον έχουμε ξεφωνίσει συχνά σε στιγμές θρησκοληπτικού παραλληρήματος.
    Θα περίμενα να σας ενοχλούσε η πρώτη φωτογραφία. Αλλά δεν τολμάτε να με ρωτήσετε τίποτα γι’αυτήν. Γνωρίζετε, ω ναι γνωρίζετε, την απάντηση. Η φωτογραφία αυτή δείχνει τον άνδρα.
    Μπα, δείτε το απλώς σαν μια συμπαθή γραφικότητα του αρχηγού σας, διώξτε τις κακές σκέψεις.

    2.
    @Κι όσο για την αναφορά του ΠΑΣΟΚ στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, θα ντρεπόμαστε; Και ποιος είσαι εσύ που θα την κρίνεις ως «απρέπεια»;@

    Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ντρέπεται-και ντρέπεται, γι’αυτό και κάνει την πάπια-για κάποια μέλη του, ιδιοκτήτες δουλεμπορικών γραφείων και για τον θεσμό που ψήφισε. Ποιός είμαι εγώ; Έλλην φορολογούμενος πολίτης, έντιμος, με λευκό ποινικό μητρώο και πλήρη πολιτικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα του κρίνει και επικρίνειν τα λαμόγια.

    3.
    @Γράφεις για το ΠΑΣΟΚ, «το κόμμα του κ. Τσουκάτου και του Μ. Κουτσόγιωργα». Φυσικά, μετά από αυτό δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης. @

    Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, αποκηρύσσετε ιστορικά στελέχη του Κινήματος. Ντροπή!
    Ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα και άλλων εκλεκτών κυρίων και κυριών. Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλου, Μαλέσιου, Σημίτη, Νεονάκη, Πάχτα, Μιλένας Αποστολάκη κλπ κλπ κλπ.

    4.
    @Μπορείς να μας πεις τις θέσεις σου@.

    Καλέ μου, το παρόν ποστ, περιέχει πλειάδα θέσεων μου όπως
    Έξω οι κλέφτες,
    Φορολογείστε την Εκκλησία
    Μειώστε τις στρατιωτικές δαπάνες,
    Κάτω οι ψεύτες,
    Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια,
    Αυξείστε τις δαπάνες για Παιδεία-Υγεία
    Κλείστε τις εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων
    Πιάστε τον φονιά της Κούνεβα
    Ασφαλείστε τους νέους εργαζόμενους
    Έξω οι πολιτικοί που δειπνούν στα μουλωχτά με επιχειρηματίες
    Έξω οι διαπλεκόμενοι
    Επιτέλους Κτηματολόγιο
    Αποοφείστε επιτέλους τα κονδύλια της Ε.Ε.
    Έξω ο Βωβός από τον Ελαιώνα
    Στο σκαμνί οι πράσινοι και γαλάζιοι υπουργοί του Βατοπεδίου και της Τοπλού
    Όχι αυθαίρετα ξενοδοχεία στην παραλία

    Δεν σας φτάνουν;

    5.
    @Και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να είσαι [που δεν είσαι, γιατί υποψιάζομαι τον κομματικό σου χώρο], πάλι παίρνεις θέση, στηρίζοντας τη Δεξιά…@

    Στηρίζω τη Δεξιά; Αστειεύστε, μόνο σας παραδέχεστε πως δεν είμαι ΠΑΣΟΚ
    Όχι δεν είμαι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Είμαι της κοινοβουλευτικής.

    6.
    @Αν κάνεις τον κόπο και μελετήσεις τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, αρχίζοντας από τις προτάσεις για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..@

    ΕΛΕΟΣ, λυπηθείτε με, υπενθυμίζω τις διεθνείς συμβάσεις κατά των βασανιστηρίων, προτιμώ να μελετήσω το «Πιστεύω μας» του Γ.Παπαδόπουλου, το βρίσκω πιό ενδιαφέρον.

    Υ.Γ.
    Όπως είπατε είμαστε αριστοκρατικό μπλογκ. Θα σας παρακαλούσα να μου απευθύνεστε στον πληθυντικό όπως κι εγώ. Κολυμπάμε από τώρα στο σοσιαλισμό πριν ακόμη κυριεύσετε τα χειμερινά ανάκτορα; Συγκρατηθείτε.

  35. Ο/Η pornogeros λέει:

    κύριε Λασκαράτε
    για να πούμε και του στραβού το δίκιο, έχω κάποιες ψιλοενστάσεις για την πρώτη φωτο. Να υποθέσω ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας συνειρμών, ώστε να προκαταληφθούν οι αναγνώστες εναντίον του ΓΑΠ? Το παρακάτω απόσπασμά σας με μπέρδεψε ακόμη περισσότερο.
    «…Θα περίμενα να σας ενοχλούσε η πρώτη φωτογραφία. Αλλά δεν τολμάτε να με ρωτήσετε τίποτα γι’αυτήν. Γνωρίζετε, ω ναι γνωρίζετε, την απάντηση. Η φωτογραφία αυτή δείχνει τον άνδρα….»
    Αν δεν σας κάνει κόπο, δώστε μου μια εξήγηση να φύγει η παραξήγηση, που λέει και το γνωστό άσμα.
    Παντως επειδή, μερικές φορές, μια φράση αξίζει όσο χίλιες εικόνες προτιμάω τη γνωστή ρήση του Δρακουμέλ.
    «Είναι καλό παιδί, αλλά δεν κάνει για πρωθυπουργός»

    υ.γ. άσχετο αλλά επίκαιρο
    Πριν μερικές μέρες αναρτήθηκε σχόλιο αναγνώστη σας, για διαδικτυακή ημέρα μνήμης του Μάνου Χατζιδάκι (16/3). Θα έχουμε κάτι εδώ ή να μετοικίσουμε (προσωρινά) σε άλλο βλογ?

  36. Ο/Η laskaratos λέει:

    Popnogeros,
    δίκιο έχεις να έχεις τις ψιλοενστάσεις σου για την πρώτη φωτογραφία και σε συγχαίρω για τις ευαισθησίες σου. Γι’αυτό κι εγώ είπα στον κ.Δίκτυον, πως η πρώτη φωτογραφία θα έπρεπε να τον ενοχλήσει. Απολογούμαι λοιπόν:

    Από τη στιγμή που κάποιος διεκδικεί την πρωθυπουργία ως αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος που έχει ασκήσει εξουσία και μάλιστα με τον τρόπο που την έχει ασκήσει το ΠΑΣΟΚ καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα ΑΜΕΑ, μειονοτικών, μεταναστών, εργαζομένων, ομοφυλόφιλων, φυλακισμένων, ψυχασθενών, νέων, ηλικιωμένων, συνταξιούχων, ασφαλισμένων, γυναικών κλπ θα υποστεί την πιό σκληρή κριτική. Η Εξουσία πρέπει να ξεγυμνώνεται. Δεν πρόκειται για κάποιο ευαίσθητο ΑΜΕΑ, είναι ο Εξοχώτατος κ.Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο βέβαιος αυριανός μας πρωθυπουργός και ζει στη χώρα του Αριστοφάνη και του Σουρή. Δεν χάθηκε ο κόσμος για μια φωτογραφία που αναδεικνύει κάποια φυσικά ελαττωματάκια σε στιγμές που οι image makers δεν προκάνουν να εμποδίσουν.

    Έχετε αναρωτηθεί πόσο είναι το κόμμα του και ο ίδιος υπεύθυνοι για το δράμα που ζουν φερ’ειπείν χιλιάδες συνάνθρωποί μας ανάπηροι, από έλλειψη κρατικών κονδυλίων για την υποστήριξή τους; Αντί ο κ.Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ να χρηματοδοτεί με πακτωλούς χρημάτων απατεώνες πατριάρχες του εξωτερικού στυλ Ειρηναίου Ιεροσολύμων, που ενθρονίστηκε με φιέστα που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, δεν θα μπορούσε να διαθέσει τα λεφτά αυτά για τα παιδιά με σύνδρομο Down; Ένα παράδειγμα έφερα.

    Ενδεικτικά:
    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2748712&publDate=8/3/2005
    «…Παράλληλα αναφέρεται στον πρώην σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου, Α. Ρόντο, για τον οποίο επισημαίνει πως πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις καταστάσεις των ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε το ΥΠΕΞ, ενώ ως προς το διπλωματικό διαβατήριο του Απ. Βαβύλη επισημαίνει πως «δεν είμαστε τόσο αφελείς, ώστε να πιστεύουμε ότι η έκδοσή του έχει καταχωρηθεί στα… επίσημα αρχεία του ΥΠΕΞ».

    και μην μου πείτε πως ο Γιωργάκης δεν ήξερε ποιόν ενθρόνιζε με τα λεφτά μας πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα, έναν υπόδικο 3 ποινικών διώξεων στην Αθήνα, και τι διεθνής ξεφτίλα θα επακολουθούσε:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_23/09/2001_5237

    «Η υπόθεση αναγνωρίσεως του νέου Πατριάρχου κ. Ειρηναίου από την κυβέρνηση του Ισραήλ, ανέκυψε ύστερα από προσφυγή Ισραηλινών πολιτών στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, οι οποίοι ζητούν ακύρωση της εκλογής με το σκεπτικό ότι το Σύνταγμά τους απαγορεύει να εκλεγεί Πατριάρχης ή να κατέχει υψηλή δημόσια θέση άτομο που κατηγορείται για αξιόποινες πράξεις. Προσκόμισαν λοιπόν πιστοποιητικά της Εισαγγελίας Πλημ/κών Αθηνών, τα οποία αποδεικνύουν ότι εις βάρος τού κ. Ειρηναίου εκκρεμούν ήδη από το 2000 τρεις ποινικές διώξεις, οι δύο για απόπειρες απάτης επί δικαστηρίων σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία σε ψευδή αναφορά προς την Αρχή και η τρίτη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επίσης σε βαθμό κακουργήματος. …».

    Απολογήθηκε ποτέ ο Γιωργάκης γι’αυτά κ.Κρόγια, κ.Δίκτυον, κ.Ταξιδιώτα;
    Θα του ξαναδώσουμε τη δυνατότητα να τα επαναλάβει, έτσι αμετανόητος που είναι;

  37. Ο/Η pornogeros λέει:

    κύριε Λασκαράτε
    ακόμη και τη φάτσα του Τζόρτζ Κλούνι (που λέει ο λόγος) να είχε ο ΓΑΠ, δεν θα τον έσωνε απ΄τ΄αμαρτήματά του (πολιτικά).
    Οσο γαι τη φωτο, θα προτιμούσα αυτήν που τον δείχνει με μπανταρισμένο άκρο, λόγω πτώσης από το ποδήλατο. Τουλαχιστον θα περιείχε υπαινιγμό για τις ικανότητές του…

  38. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

    Κύριε Λασκαράτο, συμφωνώ και επαυξάνω:

    «Έξεστι Παπανδρέου ασχημονείν».

  39. Παράθεμα: Μόνο η πράσινη ανάπτυξη λείπει από το ΠΑΣΟΚ « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.