O εφοπλιστής, η καθαρίστρια και τα ΜΜΕ

(Κραυγές και ψίθυροι)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
katharΣτις μέρες που πέρασαν είχαμε μια παραστατική εικόνα του δημοκρατικού ελλείμματος που παρουσιάζει η χώρα. Η κτηνώδης δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, νοικιαζόμενη εργάτρια της ΟΙΚΟΜΕΤ, ιδιοκτησίας (όπως γράφεται στο Διαδίκτυο) του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και της ομοσπονδίας ερασιτεχνικού καράτε κ. Ν. Οικονομάκη, υποβαθμίστηκε προκλητικά από την τηλεόραση. Αρχικά θάφτηκε ολότελα αλλά σταδιακά κάτω από την πίεση των δημοσιευμάτων σε αρκετές εφημερίδες και στο Ίντερνετ, η τηλεόραση αναδιπλώθηκε και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, έδωσε κάποιο, δυσανάλογα μικρό, χώρο στο θέμα, χαμηλόφωνα, ψιθυριστά, κάνοντας προφανώς αγγαρεία. Ακόμη και ο κ. Αυτιάς, προστάτης των αδυνάτων, ολιγώρησε χαρακτηριστικά. Ενθαρρυμένη η αστυνομική ανάκριση από την κραυγαλέα σιωπή, διεκπεραίωσε πρόχειρα και ύποπτα τη δουλειά της, προκαλώντας ακόμη και την εισαγγελική αγανάκτηση.
(ΤΟ ΒΗΜΑ: «Κόλαφος η επιστροφή του φακέλου της υπόθεσης Κούνεβα Η εισαγγελέας Πρωτοδικών επέστρεψε τη δικογραφία στην Αστυνομία επειδή δεν είχαν συλλέγει στοιχεία»).

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν ήταν θύμα ερωτικού δράματος, δεν ήταν μια θρησκόληπτη νοικοκυρά που αναζητούσε τη σωτηρία στους ουρανούς, δεν ήταν μια λαμπερή κοσμική κυρία. Είναι μετανάστρια, εργαζόμενη, μαχητική συνδικαλίστρια, συγκεντρώνει δηλαδή 3 ιδιότητες πολύ απωθητικές για τα μίντια. Επιπλέον είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου και μητέρα ενός παιδιού με προβλήματα υγείας. Απρόσφορη για πρωταγωνίστρια τηλεοπτικού μελό, και κόκκινο πανί για την εργοδοτική συνείδηση των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα ΜΜΕ δεν είχε καμιά ελπίδα προβολής της κτηνωδίας την οποία υπέστη. Κι όμως η περίπτωσή της έχει πέρα από όλα τα άλλα, ακόμη και εγκληματολογικό ενδιαφέρον, αφού ο βιτριολισμός έχει πάψει από όσο ξέρω να είναι μέθοδος εξόντωσης στη χώρα μας εδώ και 40 τουλάχιστον χρόνια.

Ταυτόχρονα σχεδόν είχαμε και την απαγωγή κάποιου ηλικιωμένου και ασθενούς εφοπλιστή. Όντως το κακούργημα αυτό είναι ιδιαίτερα ειδεχθές και προκαλεί ανατριχίλα, αφού μάλιστα ο πρόσφατα απαχθείς γιατρός, δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ήταν σωστό να καταλάβει κάποια σοβαρή έκταση στην ειδησεογραφία. Έτυχε όμως υπερπροβολής. Ατέλειωτα ρεπορτάζ στα κανάλια και σε εφημερίδες τύπου «Πρώτο Θέμα», μας πληροφορούσαν για κάθε πτυχή της υπόθεσης, με γαρνιτούρα τα οικογενειακά του απαχθέντος, που προσφέρονταν για πρωτοσέλιδα της «Εσπρέσσο». Ο κ. Γιάννης Λιάπης (αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος), με τη γνωστή κοινωνική του ευαισθησία, έκανε έκκληση στους απαγωγείς, Οι τηλεοπτικές οθόνες έχυσαν ποταμούς από ιδρώτες αγωνίας και δάκρυα συμπαράστασης. Ο εφοπλιστής πλήρωσε και ευτυχώς απελευθερώθηκε σώος. Η Κούνεβα όμως είναι προς το παρόν τυφλή, δίνει τη μάχη της επιβίωσης και ακόμη και αν γλυτώσει, θα έχει το πρόβλημα του βιοπορισμού.

Την περασμένη Πέμπτη, χιλιάδες πολίτες σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα πορεία, εκδήλωσαν την αγανάκτηση και την αλληλεγγύη τους, παρά την κραυγαλέα απουσία της πασοκικής ΓΣΕΕ του πράσινου εργατολόγου Χ.Νικολιτσόπουλου, που παρά τα αυτοκτονικά του σύνδρομα, ζητά τώρα με αγωγή του 3000 ευρώ από καθαρίστριες της Λάρισας!

Η τηλεόραση θεώρησε το γεγονός της συμπαράστασης χιλιάδων ανθρώπων, ως ασήμαντο και με ελάχιστες εξαιρέσεις (ίσως μόνο του Σκάϊ), αποσιώπησε ή υποβάθμισε ανεπίτρεπτα το γεγονός. Είναι κατανοητό γιατί αυτή η ποικιλόμορφη συμπαράσταση των ενεργών πολιτών στην Κωνσταντίνα, περιέχει πολλούς συμβολισμούς απειλητικούς για την αυτοκρατορία του αποβλακωτικού καναπέ που έχει στήσει ο διαπλεκόμενος δικομματισμός. Είναι φανερό πως σε μια ουτοπική κοινωνία ενημερωμένων, συνειδητών και απαιτητικών πολιτών, που εμφορούνται από αισθήματα αλληλεγγύης, πολιτικοί όπως η κα Μητσοτάκη Β΄ και οι κ.κ. Παπανδρέου Γ΄,  Καραμανλής Β΄ και Γ.Καρατζαφέρης, θα αποτελούσαν γραφικές φιγούρες της Λέσχης της εξωκοινοβουλευτικής κεντροδεξιάς.

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

18 Responses to O εφοπλιστής, η καθαρίστρια και τα ΜΜΕ

  1. Ο/Η Mικές Παρδάλογλου λέει:

    Η ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗΣ ΓΣΕΕ

    Εγώ είμαι κουτός, αλλά με το δίκιο τους τα δεξιά μπλογκς διαμαρτύρονται. Από κουτοπονηριά βέβαια γενικεύουν και κατατάσουν το ΠΑΣΟΚ στην Αριστερά!

    http://exastal.blogspot.com/2009/01/blog-post_2712.html
    Πέμπτη, 22 Ιανουάριος 2009
    Η «περίεργη» σιωπή για τον ΠΑΣΟΚο εργοδότη της Κωνσταντίνας Κούνεβα….

    Φυσικά το «περίεργη» το έχω σε εισαγωγικά. Για εμάς δεν είναι καθόλου περίεργη σιωπή των ΜΜΕ για τον ΠΑΣΟΚο εργοδότη της Κωνσταντίνας Κούνεβα, Νικήτα Οικονομάκη, του οποίου η επιχείρηση απασχολεί νόμιμα 800 εργαζόμενους, και έχει άλλους 1.200 ανασφάλιστους υπαλλήλους, κυρίως μετανάστες, ενώ παράλληλα η σύζυγός του εργάζεται στον ΟΑΕΔ Πειραιά (τα στοιχεία είναι από το σημερινό ΠΟΝΤΙΚΙ

    http://vaspersview.blogspot.com/2009/01/blog-post_5383.html

    Ε ρε και να ήταν δεξιός ο Νικήτας Οικονομάκης… Όχι στέλεχος της δεξιάς… δεξιός να ήταν… Θα είχε γκρεμισθεί το σύμπαν από τα φωνασκούντα ΜΜΕξαπάτησης για να πέσει η «κακιά» δεξιά κυβέρνηση!!! Ο Νικήτας Οικονομάκης όμως τυγχάνει να είναι στέλεχος «σοσιαλιστικού» κόμματος, οπότε και «αριστερός» και «προοδευτικός». Ποιος είναι ο Νικήτας Οικονομάκης; Ααα, μα το αφεντικό της κα. Κωνσταντίνας Κούνεβας. Της γυναίκας που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι λόγω των συνδικαλιστικών της αγώνων.

    Ρίξτε μια ματιά… εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

    Για την δεξιά ισχύει η συλλογική ευθύνη. Για την «αριστερά» ισχύει η ομερτά…

  2. Ο/Η περιούσιος λέει:

    Κρίμα στη ΓΣΕΕ, αν και εδώ και χρόνια αυτή έχει πάψει να αποτελεί τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

  3. Ο/Η Polykarpos λέει:

    Αυτή είναι η κοινωνία που θα παραδώσουμε στους επόμενους αν δεν αγωνιστούμε να αλλάξουμε κάτι. Ζοφερό το μέλλον

  4. Ο/Η mimis λέει:

    Τα «εδώ, εδώ, εδώ και εδώ» τι αντιπροσωπεύουν? Δεν βγαίνει τίποτα!

  5. Ο/Η Θ.Λ. λέει:

    mimis, το εδώ και εδώ θα το βρεις αν μπεις στου vaspersview

  6. Ο/Η undantag λέει:

    Και αν ακόμη τα – κρατικά και εργολαβικά – ΜΜΕ ήσαν αθώα του αίματος και απλώς χρησιμοποίησαν το γνωστό κριτήριο για την επιλογή γεγονότος ως είδηση («άνθρωπος δαγκώνει σκύλο – όχι σκύλος δαγκώνει άνθρωπο»), η σιωπή τους στο θέμα της Κούνεβα πρέπει να προβληματίζει περισσότερο.
    Διότι σημαίνει ότι ο εξανδραποδισμός (αδυνάμων) ανθρώπων από «άνθρωπο» είναι… το συνήθως συμβαίνον.

    ΥΓ1: τα μόνα ληγμένα στην ΕΛΑΣ δεν είναι τα δακρυγόνα που πετάν και τα φάρμακα που παίρνουν… είναι και τα επιστημονικά τους εγχειρίδια εγκληματολογίας… νομίζω ότι τελευταία φορά που το βιτριόλι αναφέρθηκε ως μέσο εγκλημάτων πάθους ήταν απ’ τον καθηγητή Γαρδίκα, προδικτατορικά.
    ΥΓ2: «σε μια ουτοπική κοινωνία ενημερωμένων, συνειδητών και απαιτητικών πολιτών, που εμφορούνται από αισθήματα αλληλεγγύης, πολιτικοί όπως η κα Μητσοτάκη Β΄ και οι κ.κ. Παπανδρέου Γ΄, Καραμανλής Β΄ και Γ.Καρατζαφέρης, θα αποτελούσαν γραφικές φιγούρες της Λέσχης της εξωκοινοβουλευτικής κεντροδεξιάς»
    ΑΜΗΝ

  7. Ο/Η vloutis λέει:

    Και βέβαια, το θέμα δεν πουλάει και εκ των πραγμάτων ΔΕΝ «λέει»…

    Τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για το «δώρο» της Θώδη που το πήγε στην Μπάρμα, που τις αρέσουν τα ζώα…

    Και δώστου ξανά μανά και …μανά ξανά…

    Διότι η συγκεκριμένη κυρία είναι «απρόσφορη για πρωταγωνίστρια τηλεοπτικού μελό, και κόκκινο πανί για την εργοδοτική συνείδηση των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα ΜΜΕ. Συνεπώς, δεν είχε καμιά ελπίδα προβολής της κτηνωδίας την οποία υπέστη»…

    Κώστας
    vloutis.wordpress.blogspot.com
    vloutis.blogspot.com

  8. Ο/Η Mικές Παρδάλογλου λέει:

    ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ-ΠΑΣΟΚ-ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ

    http://larissaagorakanenas.blogspot.com/2009/01/blog-post_6096.html

    «ΟΙΚΟΜΕΤ», μια πανελλαδική εταιρεία καθαρισμού και υπενοικίασης εργατών, ιδιοκτησίας Νικήτα Οικονομάκη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που απασχολεί «επίσημα» 800 εργαζόμενους (οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλούν τουλάχιστον για διπλάσιους ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έχουν περάσει πάνω από 3000), η εργοδοτική παρανομία αποτελεί καθημερινότητα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, οι οποίες δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια τους. Δουλεύουν 6 ώρες και πληρώνονται για 4,5 (μισθός και ένσημα) για να μην ξεπερνούν τις 30 ώρες ώστε να γλιτώνει το αφεντικό την ένταξή τους στα βαρέα. Τρομοκρατούνται, μετατίθενται δυσμενώς, απολύονται και εκβιάζονται με οικειοθελή αποχώρηση (εργαζόμενη απειλήθηκε από την εργοδοσία, κρατούμενη για 4 ώρες σε χώρο της εταιρείας μέχρι να υπογράψει την παραίτησή της). Το αφεντικό στήνει εργοδοτικό σωματείο για να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους ενώ απολύει και προσλαμβάνει κατά βούληση μη αφήνοντας κανένα περιθώριο εργασιακής επικοινωνίας και συλλογικής δράσης.

    Τι σχέση έχει όμως η ΟΙΚΟΜΕΤ με τον ΗΣΑΠ;
    Η ΟΙΚΟΜΕΤ έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα του ΗΣΑΠ (αλλά και άλλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων) επειδή μπορεί και «προσφέρει» το φτηνότερο πακέτο με τους μέγιστους όρους εκμετάλλευσης και υποτίμησης της εργασίας. Ένα τέτοιο καθεστώς «προσφοράς και ζήτησης» έχει οργανωθεί βάσει δημόσιων οργανισμών ένας από τους οποίους είναι και ο ΗΣΑΠ. Ο ΗΣΑΠ είναι συνένοχος στη διατήρηση αυτού του καθεστώτος άγριας εκμετάλλευσης παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που είχαν γίνει από την πλευρά του σωματείου.

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΜΕΤ??
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΩΤΗΣ?

    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ? ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ?

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=959789

    απόσπασμα
    Πλούσιο βιογραφικό του Νικήτα Οικονομάκη, πρώην γενικού γραμματέα της ΕΟΕΚ (ελληνικής ομοσπονδίας ερασιτεχνικού καράτε) με αρπαχτές εκατομμυρίων σαν επιδότηση του αθλητικού καράτε, συνεργασίες με τον δάσκαλο καράτε των μπάτσων Σανιώτη αλλά και με το Βασίλη Ζαχόπουλο που έγινε γνωστός όταν επιτέθηκε για λόγους ζηλοτυπίας στην πρώην φίλη του με.. χειροβομβίδες! Ενα παρελθόν πλούσιο σε μαφιόζικη δράση και πλήρη κρατική κάλυψη από τα λαμόγια που εξουσίαζαν και εξουσιάζουν.
    Απο όπου κι αν τον πιάσεις βρωμάει: http://www.karate.gr/14elok/142981120.htm

    http://dimarxeio-antipliroforisi.blogspot.com/2009/01/blog-post_16.html
    απόσπασμα

    Η Κωνσταντίνα είναι μετανάστρια εργάτρια από τη Βουλγαρία και εργάζεται ως καθαρίστρια στην εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ, της οποίας ιδιοκτήτης είναι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νικήτας Οικονομάκης (υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που νομοθέτησε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την υπενοικίαση εργαζομένων). Η ΟΙΚΟΜΕΤ αναλαμβάνει εργολαβίες καθαρισμού για μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις όπως ο ΗΣΑΠ, η ΕΛΒΟ, ο ΟΑΣΑ κ.α.

  9. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Μην μιλάτε για την Κούνεβα και τον εργασιακό μεσαίωνα…

    Χαλάει η μαστούρα…

  10. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

    επιτέλους τα ‘πες.
    Κάποτε όλους αυτούς, στην εποχή της ουτοπίας όλους αυτούς θα τους έχουν όπως έχουμε τώρα την βουλήτων εφήβων. Μια φορά τον χρόνο για να σπάμε πλάκα. Όμως δυστυχώς βιώνουμε λανθάνοντα χρόνο ακόμα. Θα τελειώσει όμως κάποια στιγμή, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, έστω και αν χρειαστεί να τελειώσει μ’ εμάς πρώτα απ’ όλα. Ό χρόνος.

  11. Μέσα από όλο τον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης, φάνηκε ότι οι πολιτες μπρούν χάρη στα νέα μέσα πληροφόρησης να υψώσουν τη φωνή τους και να συμπαρασύρουν, έστω και χωρίς την επιθυμία τους, τα ΜΜΕ στο αγώνα. Η αστυνομία φυσικά και αδιαφόρησε όχι επειδή ήταν συνδικαλίστρια, αλλά επειδή πρωτίστως ήταν μετανάστης και όχι Ελληνίδα. Πολύ ωραίο άρθρο.

  12. Ο/Η mikros prigkipas λέει:

    Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Αν το θύμα δεν είχε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (μετανάστρια, καθαρίστρια, συνδικαλίστρια, κτλ) είμαι σίγουρος οτι θα υπήρχε τεράστια προβολή του από τα ΜΜΕ. Δυστυχώς όμως τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση δε θα καταπιαστούν ποτέ με ένα τέτοιο θέμα μιας και είναι ανίκανη και απρόθυμη να διερευνήσει το πλήθος των κοινωνικών προεκτάσεων που αυτό έχει. Το πιο τραγικό βέβαια είναι η κρατική ολιγωρία, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε από τους επίσημους φορείς της (αστυνομία, κόμματα, κυβέρνηση). Παρόλα αυτά είναι παρήγορο το γεγονός (ομολογώ οτι δεν το περίμενα) που τόσος κόσμος βγήκε στο δρόμο και διαμαρτυρήθηκε για την κυρία Κούνεβα. Και πιστεύω οτι σε αυτό είχε καταλυτική επίδραση το ιντερνετ. Υπάρχει τελικά ένα ποτάμι ανθρώπων που σκέφτεται και αγωνίζεται, απλώς είναι ακόμα σχετικά αθόρυβο…Ίσως και για αυτό πιο ουσιαστικό.

  13. Ο/Η @ithaca λέει:

    Ο κόσμος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, η (όποια) βοήθειά του φτάνει στον άνθρωπο που έχει ανάγκη; Δεν ξέρω αν μάθατε ποια ήταν η αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας στο άνοιγμα λογαριασμού υπέρ της κυρίας Κούνεβα…

    http://ithaca12830.wordpress.com/2009/01/23

    Το πληροφορήθηκα από το μπλογκ των καταληψιών της ΕΣΗΕΑ.

  14. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Παιδιά πιάσανε ύποπτο. Το διάβασα σήμερα στην ηλεκ. έκδοση της Ελευθεροτυπίας και της Καθημερινής. Θεωρούν πως είναι ο ένας από τους δύο που της ρίξανε το βιτριόλι. Για ηθικό αυτουργό ακόμα τίποτα.

  15. Ο/Η Δύστροπη Πραγματικότητα λέει:

    Παραθέτω εδω και το λινκ που οδηγεί στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=11911796,25473396

  16. Ο/Η giorgos λέει:

    βασικα καλημερα,,,,,πιθανοτητες δινεις να βαρεσει κανονι η οικομετ κ να μεινουνε ολοι κ ολες απληρωτες;υσ1,,,,πληροφοριακα η οικομετ χρωσταει σ ολους τους υπαληλους απο 1–3μισθους,,,αυτα κ θα θελα την γνωμη σου επειδη το θεμα ειναι αρκετα μεγαλο

  17. Ο/Η Yπάλληλος λέει:

    Εργάζομαι εκεί, αυτός είνε ΠΑΣΟΚ θα τη σώσει την εταιρεία, έτσι πιστεύω.

  18. Ο/Η laskaratos λέει:

    Προσωπικά νιώθω με το μέρος της Κούνεβα και υιοθετώ το σκεπτικό του παρακάτω άρθρου.

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_133.html
    Η ανθρωποφαγία δεν υπήρξε ποτέ γνώρισμα της αριστεράς.
    Από giorgis , Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 | 9:57 μ.μ.

    Του Γ. Γ.

    Αιφνιδιάστηκα δυσάρεστα βλέποντας στο διαδίκτυο την κακόψυχη κριτική που δέχτηκε η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, όταν έγινε γνωστό το «πόθεν έσχες» της.

    Και δεν αναφέρομαι στις αντιδράσεις που υπήρξαν από γνωστές δεξιές και ακροδεξιές ιστοσελίδες. Ούτε φυσικά για την εμετική θέση που πήρε ο για χρόνια κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος και στην συνέχεια έμμισθος του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάνη του ΔΟΛ κλπ Γιάννης Λοβέρδος, και ανάλογοι τύποι από το σινάφι του.
    Ολοι αυτοί που καννιβαλίζουν την μετανάστρια εργάτρια που έπεσε θύμα εργοδοτικής δολοφονικής επίθεσης και είχε τα θάρρος να την καταγγείλει, μετατρέποντας το πρόσωπο της σε σύμβολο αγώνα και αντίστασης έχουν άλλο στόχο. Να περάσουν δηλαδή την μαζική αντίληψη ότι όλοι/ες μπορούν να καταντήσουν ξεπουλημένοι/ες, τα πάντα πωλούνταν και αγοράζονται, οι πάντες διαφθείρονται.

    Και καλά οι αντιδραστικές φωνές που στοχοποιούν την Κ. Κούνεβα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Οι αριστεροι/ες που ρίχνουν νερό στον μύλο αυτής της προπαγάνδας τι επιδιώκουν;
    Δεν γνωρίζουν ότι μια εργάτρια η οποία αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα υγείας και μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί είναι αναγκασμένοι μια ζωή να τραβιέται στα νοσοκομεία σε μια διαδικασία κοστοβόρα και χρονοβόρα για να έχει την δυνατότητα να επιβιώσει;
    Οτι δεν θα έχει ποτέ την δυνατότητα να εργαστεί και αν βρέθηκε για ένα προσωρινό διάστημα στην ευρωβουλή -για τις πολιτικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ- έχει μπροστά της έναν Γολγοθά, επειδή οι εργοδότες την επέλεξαν για να στείλουν ένα μήνυμα σε όσους/ες συνδικαλίζονται και διεκδικούν;

    Ναι, να τις κάνουμε πολιτική κριτική γιατί σήμερα στηρίζει μια κυβέρνηση η οποία με την πολιτική της προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, την «μαύρη» εργασία και την ανασφάλεια γυρνώντας μας στον εργασιακό μεσαίωνα. Μέχρι εκεί όμως. Η ανθρωποφαγία δεν υπήρξε ποτέ γνώρισμα της αριστεράς.

    Η απάντηση της Κ. Κούνεβα στους επικριτές της.

    https://left.gr/news/k-koyneva-kapoia-mme-prospoioyntai-oti-agnooyn-megalo-kinima-allileggyis-gia-na-kratitho-sti

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.