(περίεργο…) To Βατοπέδι τα επιστρέφει όλα πίσω;

(με όλον αυτόν τον χαμό εμείς δεν θ’ αφήσουμε να ξεχαστούν σκάνδαλα όπως Βατοπεδίου, Ζήμενς, Ομολόγων, Ασφαλιστικών Ταμείων κ.α. Λυπούμαστε, αλλά δεν θα μπορέσουμε)

Με τίτλο: «Βατοπέδι προς Αλογοσκούφη: Πάρτε τα όλα» η ζούγκλα.gr – δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα την επιστολή του «Γέροντα Γερμανού» του νέου «διαχειριστή-ηγούμενου» στη θέση του Μέγιστου (και ηγούμενου) Εφραίμ, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, με την οποία προτείνει νέο σχέδιο επιστροφής των οικοπέδων στο ελληνικό Δημόσιο. Προτείνει μάλιστα με αβρότητα ότι τον τρόπο μπορεί να υποδειχθεί από το Δημόσιο.
Όσο κι αν ο Γέροντας Γερμανός φέρεται να … «πήρε τη θέση του Εφραίμ» την προηγούμενη εβδομάδα επειδή τον… μάλωσε ο Οικ. Πατριάρχης, για τους μη-αφελής αυτή η αντικατάσταση βρίσκεται μόνο στα χαρτιά, και κανονίστηκε να βρει ο Εφραίμ τον… Γερμανό του και το πράγμα να καταλαγιάσει.

Η Συγκυρία βρίσκω ότι είναι χρονικά περίεργη, νομίζω. γιατί το γεγονός ότι «To Βατοπέδι τα επιστρέφει όλα πίσω» έρχεται και μπαίνει σαν βολική σφήνα ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη.

Εξηγούμαι:
1. Μετά τον γενικό χαμό της δολοφονίας του 15χρονού …
2. ΚΑΙ ΠΡΙΝ το «πόρισμα» της Εξεταστικής Επιτροπής για το Σκάνδαλο του Βατοπεδίου…

Βεβαίως, υπάρχει κι άλλο αξιοπερίεργο. Ζητήματα όπως, «To Βατοπέδι τα επιστρέφει όλα πίσω» είναι μια ηχηρή είδηση και θα θεωρούνταν λογικότερο να γίνει μέσω ενός Δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, όμως αυτό ΔΕΝ συμβαίνει αλλά «διαρρέει» μέσω ενός μόνο μέσου. Δηλαδή ταπεινά, χριστιανικά, του τύπου «εμείς οι χριστιανοί όταν κάνουμε το καλό, είναι αμαρτία να το διαφημίζουμε».

Περιμένουμε το πόρισμα της Βουλής και βλέπουμε. Πάντως αυτή η επιστολή του Γερμανού υποτίθεται ότι έρχεται σε αντίθεση με αυτήν του Εφραίμ, σύμφωνα με την οποία η Βιστωνίδα θα επανερχόταν στην κυριότητα της μονής και θα επιστρέφονταν στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου τα οικόπεδα που είχαν συμπεριληφθεί στην ανταλλαγή, ενώ ο Γερμανός προτείνει να επιστραφούν όλα!

Πάντως εάν ήταν να διαλέγατε μεταξύ φυλακής και λήθης…

Τι θα διαλέγατε;

.

ρο

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία. Bookmark the permalink.

6 Responses to (περίεργο…) To Βατοπέδι τα επιστρέφει όλα πίσω;

  1. Ο/Η krogias λέει:

    Μαζί σου. Το προσυπογράφω μέχρι τελευταίας τελείας.

  2. Ο/Η Μad Max λέει:

    Παλιόν νόμος της Μάφια λεει πως όταν σε πάρουν χαμπάρι και τίποτα δεν γίνεται, οπισθοχώρησε με ελαφρά πηδηματάκια. Λήθη και πάλι λήθη, και μη σκας. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θάναι . Η Ντορούλα, ο Γιωργάκης, άντε τα παιδιά τους θα μας τη ματαδώσουν στη μνήμη του αγίου Εφρέμ του Κύπριου του θαβματουργού, του προστάτη της λίμνης.

  3. Ο/Η vloutis λέει:

    Σήμερα, 12/12, ανάψτε ένα κερί στο μπαλκόνι σας για τον Αλέξη.

    Αν δεν έχετε, κάνει και στο παράθυρο.

    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

  4. Ο/Η undantag λέει:

    Φαίνεται ότι η Αγία Βαρβάρα (ίσως και η Ειρήνη, αν ήταν αγία), μετά από τόση λοιδωρία σ’ αυτό το θολοκουλτουριάρικο blog, αποφάσισε να πάρει επιτέλους θέση και να προστατέψει το Βατοπέδι και τον θρησκευόμενο Πρωθυπουργό, κάνοντας μια αδέσποτη σφαίρα πτωχού πλην τιμίου μπάτσου να σκοτώσει ένα παιδί με – ούτως ή άλλως – αποκλίνουσα συμπεριφορά…

    Στο κλίμα των ημερών, ο Εφραίμ παίζει τον κακό μπάτσο και ο Γερμανός τον καλό… φυσικά και οι δύο είναι μπάτσοι εεε.. μοναχοί ήθελα να πω.

    Επί της ουσίας,
    1. Σαφώς και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ΤΙΠΟΤΕ – αν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν κάτι, είναι ότι πρέπει να θυμόμαστε.
    2. Η Μονή Βατοπεδίου δεν μπορεί να επιστρέψει ΤΙΠΟΤΕ, πολύ απλά διότι τίποτε δεν της ανήκε. Όλα είναι θέμα ακύρωσης των παρανόμων διοικητικών πράξεων και των συμβολαίων, όχι δικολαβίστικου συμβιβασμού μεταξύ Ράσσου και Ρασόπουλων.

    Όλα τ’άλλα εκ του πονηρού.

    3. Εν αναμονή των πορισμάτων λοιπόν…

  5. Ο/Η ΝΑΝΑ λέει:

    Χτες 11/11 (και σήμερα 12/11), στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης εκδικάστηκε η αγωγή των κατοίκων της Ουρανούπολης κατά του Ελληνικού Δημοσίου, που ζητούσε την ακύρωση της πράξης ανταλλαγής των ακινήτων της Ουρανούπολης, αμφισβητώντας την κυριότητα της Μονής στην Βιστονίδα λίμνη. Η δίκη ήταν για τον Ιούνιο του 2008, αλλά τότε ζητήσαμε εμείς αναβολή επειδή δεν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε έγγραφα από υπηρεσίες του Δημοσίου. (Αφού «άνοιξε» το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όλα τα απαραίτητα έγγραφα βγήκαν «αναγκαστικά» στο φως της δημοσιότητας και φτάσαν και στα χέρια μας).

    Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι αν η δίκη γινόταν τελικά τον Ιούνιο, απέναντί μας θα είχαμε:
    1. Την Μονή Βατοπεδίου
    2. Το Ελληνικό Δημόσιο
    3. Την Κτηματικά Εταιρεία του Δημοσίου

    Χτες και μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου, το Ελληνικό Δημόσιο δια της δικηγόρου του (η οποία ομολογουμένως ήταν εξαιρετική) αλλά και ο δικηγόρος της ΚΕΔ υποστήριξαν την πλευρά των κατοίκων. (Δυστυχώς, χειροκροτούμε το αυτονόητο).

    Κατά την ακροαματική διαδικασία καθόλου δεν φάνηκε η διάθεση του Βατοπεδίου «να τα επιστρέψει όλα». Ίσα – ίσα, το αντίθετο ακριβώς. Η Μονή ήρθε με πλήρη εξάρτηση (5 δικηγόρους) οι οποίοι υποστήριξαν με πάθος τα συμφέροντα της, χωρίς να κάνουν χιλιοστό πίσω από την αρχική γραμμή του Βατοπεδίου.
    Όλη η διαδικασία πάντως θύμιζε κάτι από Ειδικό Δικαστήριο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο κάθε μάρτυρας εξετάζονταν για τουλάχιστον 2 ώρες. Από την πλευρά του Βατοπεδίου οι μάρτυρες ήταν δύο και εξετάστηκαν την πρώτη μέρα.
    1. Ο κ. Δούκας Παπανικολάου, ιστορικός, πρώην διοικητής του Αγίου Όρους κατά τα έτη 1991- 1992. Ο κ. Παπανικολάου ρωτήθηκε από την πλευρά του Δημοσίου και με βάση την ιδιότητά του σαν «ιστορικός» για τους τίτλους ιδιοκτησίας (χρυσόβουλα) που επικαλείται η Μονή. Σ’ αυτό το σημείο η εκτίμησή μου είναι ότι αποδείχθηκε πως η Μονή δεν έχει στα χέρια της καν αυτούς τους τίτλους. Εκείνος όμως που κυριολεκτικά κατατρόπωσε τον «ιστορικό» και τον άφησε μετεξεταστέο, ήταν ο δικηγόρος των κατοίκων ο οποίος μέσω της εξέτασης του μάρτυρα, ακύρωσε την χρήση των χρυσοβούλων σαν τίτλους ιδιοκτησίας. (Αν δεν υπάρξει πολιτική παρέμβαση θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο σκεπτικό της απόφασης).
    2. Ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου ήταν ο 2ος μάρτυρας υπεράσπισης της Μονής. Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου όπου ανήκει η Ουρανούπολη. Είναι ένας από τους 6 Δημ. Συμβούλους που όταν λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων, το Βατοπέδι θέλησε να επιστρέψει την έκταση της Ουρανούπολης στο Ελληνικό Δημόσιο, ο κ. Παπαγεωργίου με τους υπόλοιπους ζήτησαν από την Μονή να κρατήσουν την έκταση και μπήκαν στη διαδικασία να συζητούν για συνδιαχείρησή της, πάνω στο επιχειρηματικό πλάνο της Μονής (όλα αυτά χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) . Ο κ. Παπαγεωργίου εκτός των άλλων, ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΚΤΗΣΗ Α.Ε» που εμπλέκεται με το σκάνδαλο της Μονής Εμαούς.

    Από την ακροαματική διαδικασία φαίνεται ότι η απόφαση θα είναι υπέρ των κατοίκων. Την αναμένουμε σε 5 με 6 μήνες…

    Σε υψηλό κοντράστ:
    Την ώρα που έξω από το δικαστικό μέγαρο Ξάνθης οι νεολαία διαδήλωνε για την δολοφονία του 16χρονου και συγκρούονταν λίγο πιο πέρα στο Αστυνομικό Τμήμα, εμείς, μέσα στην αίθουσα του Πρωτοδικείου ακούγαμε τον «ιστορικό» να μας λέει για τον Παλαιολόγο, τον Βοτανιάτη και τον ηγεμόνα Ούγκλεση.
    Αυτό κι αν είναι κατάντια!

  6. Παράθεμα: Μονή Βατοπεδίου – συλλεκτικό ποτ πουρί « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.