Η δωρεά 9 εκατ. €υρώ στη Βατοπεδίου και το … «ερωτηματικό» της

Ευχαριστήρια Επιστολή Εφραίμ προς εταιρεία Noliden

Ευχαριστήρια Επιστολή Εφραίμ προς εταιρεία Noliden, κάνετε ΚΛΙΚ να την διαβάσετε

Την δημοσιογράφο Αριστέα Μπουγάτσου την χαρακτηρίζει αβρότητα και διακριτικότητα, είναι φανερό με τον τίτλο «Ερωτηματικό με τη δωρεά» που έδωσε στο ρεπορτάζ της.

Αλήθεια, ποιες ακριβώς «απορίες» μπορεί να έχει κάποιος.

Τι «ερωτηματικό» μπορεί να παρουσιάζει μία «δωρεά» της τάξεως των € 9.000.000 από την εταιρεία Noliden προς τη μονή Βατοπεδίου, όταν η ίδια εταιρεία αγόρασε νόμιμα από τη Μονή το ολυμπιακό φιλέτο έναντι του ποσού των € 41 εκατ.; Θα μου πείτε ότι αυτό το «κάτω από το τραπέζι» μένει να αποδειχτεί. Σύμφωνοι, να το αγνοήσουμε, να αγνοηθεί δηλαδή η… «Ιερά σύμπτωσις» μετά από τις άγιες μέχρι τώρα πράξεις της «Μονής», δε λέω…

Όμως,
Η «Μονή» Co. Ltd. εισέπραξε 50 εκατ. ευρώ αντί για 41 εκατ. ευρώ που Νομίμως εμφάνισε, και τα 9 εκατ. ευρώ να έχουν ενδυθεί με τον μανδύα της δωρεάς υπό όρους (ιδιωτικό θεραπευτήριο στις Αχαρνές…). Δηλαδή να μην πούμε ότι τα € 9 εκατ. ήταν στη μαύρη; Εντάξει δεν το λέμε.

Γράφει η «Ελευθεροτυπία»:
«Η αποκάλυψη της «Ε» (8/11/ 2008), ότι η εμφανιζόμενη ως δωρεά υπό όρους των 9 εκατ. ευρώ κατεβλήθη από τους αγοραστές του ολυμπιακού ακινήτου την ίδια ημέρα με το εμφανιζόμενο στα συμβόλαια τίμημα των 41 εκατ. ευρώ, τάραξε τη Μονή Βατοπεδίου.

Ο ηγούμενος Εφραίμ, που υπογράφει την ευχαριστήριο επιστολή (4/17-6-2004) προς τους δωρητές της Noliden, εισέπραξε «ιερό» τίμημα κάτω από τραπέζι, κάτω από τη μύτη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), αν γίνει αποδεκτό ότι αυτή αγνοούσε ότι τα 39,5 εκατ. ευρώ, που αποτιμούσε το φιλέτο, απέφεραν 50 εκατ. ευρώ.»

Δεν πιστεύω να τόλμησε η «ιερά μονή» να εξαπατήσει κοτζάμ κράτος με ψίχουλα της τάξεως € 9.000.000, ‘σείς το πιστεύετε;

Προσωπικά δεν είμαι κακόπιστος, ακολουθώ πιστά την γραμμή Ιερώνυμου: «θα δούμε πρώτα και μετά θα πάρουμε θέση»

Λεπτομέρειες εδώ

.

Η Φώτο είναι από την έντυπη έκδοση της «Ε» και που δεν δημοσιεύθηκε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της.

.

ρο

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες. Bookmark the permalink.

8 Responses to Η δωρεά 9 εκατ. €υρώ στη Βατοπεδίου και το … «ερωτηματικό» της

  1. Ο/Η nomikos λέει:

    Aγαπητέ φίλε Ροίδη, παρακολουθώ με προσοχή την συζήτηση, που διεξάγεται στο post για το ΕΣΡ και τη γνωστή σαβουροεκπομπή.Ήθελα να γράψω και εγώ κάποια πράγματα εκεί και ίσως να το κάνω αργότερα.Την ώρα λοιπόν που σκεφτόμουν απογοητευμένος, την κατάσταση στο Ελλαδιστάν, ανάρτησες αυτό εδώ το άρθρο.Το να προσθέσω κάτι παραπάνω, στα όσα έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό, για την μονή Βατοπεδίου και τον «εντιμότατο» Εφραίμ, μάλλον περισσότερη απογοήτευση θα μου πρόσφερε, παρά ευχαρίστηση.Έως του σημείου που διάβασα αυτό το σατανικό, «Μονή Co Ltd» και το μόνο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό και με έκανε να χαμογελάσω λίγο, ήταν ένα ανέκδοτο, που είχα ακούσει πριν χρόνια, κατά το οποίο ένας μεθυσμένος, προσπαθούσε να καλέσει -μέσω τηλεφώνου- ένα πορνείο, για να του στείλουν κάποια εκεί εργαζόμενη, να του προσφέρει τις υπηρεσίες της.Στην προσπάθειά του λοιπόν, σχηματίζει λάθος αριθμό και καλεί ένα τοπικό γυναικείο μοναστήρι.Η ηγουμένη σηκώνει το ακουστικό και λέει,»Παρακαλώ εδώ Μονή».Και ο μεθυσμένος της απάντησε,»Και εδώ πότσος»Είναι νομίζω και ένας τρόπος, να περιγράψει κάποιος, εν προκειμένω εγώ, την δημιουργηθήσα κατάσταση από το εν λόγω σκάνδαλο.Ζητώ συγνώμη για το ελευθεριάζων ύφος, που έλεγε και ο Τσαγανέας, αλλά η κατάσταση είναι Πότσος Μονή Γαρύφαλλα.

    ΥΓ
    Θα παρακαλούσα εάν το ιστολόγιο διαβάζεται από κάποιον με γραφολογικές γνώσεις, ή εάν κάποιος από τους υπολοίπους εδώ έχει γνωστό γραφολόγο, να δινόταν η υπογραφή του Εφραίμ στο τέλος της επιστολής, για μελέτη.Έχω την αίσθηση, ότι πολλά χρήσιμα συμπεράσματα, για τον χαρακτήρα του «εντιμότατου» θα προέκυπταν από κάτι τέτοιο.

  2. Ο/Η Φιλάνθρωπος κύριος λέει:

    Κύριε Ροϊδη, αισχύνεσθε. Κατηγορείτε έναν Άγιο Πατέρα. Το δωράκι θα χρησιμοποιηθεί υπέρ των παιδιών που ζητιανεύουν, θα ταισει στόματα πεινασμένων ανθρώπων. Είσθε κακόπιστος, ανθέλλην και άθεος. Κλείστε το μπλογκ σας, θα προσφέρετε τεράστιες υπηρεσιες στην πατρίδα.

  3. Ο/Η Άνεργος λέει:

    Ντροπή να πάνε τα μαύρα εκατομμύρια στις τσέπες των καλόγερων, όταν νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους και να ανοίξουν σπίτι λόγω ανεργείας.

  4. Ο/Η Αντίχριστος λέει:

    Ο Αντώνης (Αρσένιος) ο φονιάς…

    Μετά τη συγκλονιστική καταγγελία ότι απειλούσε να «δενδροφυτεύσει» τη μαχητική δικηγόρο, γιατί κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος;
    .
    Το μάθαμε κι αυτό! Πώς λεγόταν ο (κολλητός του Εφραίμ) Αρσένιος πριν γίνει μοναχός; Αντώνης Φίλος…
    Αυτός είναι ο άνθρωπος που απειλούσε τη μαχητική δικηγόρο Σταματία Σωτηροπούλου ότι «θα σας βρουν φυτεμένους κι εσάς και τα παιδιά σας, εάν δεν σταματήσετε με αυτή την υπόθεση». Δηλαδή με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
    Ειδικός «επί των δενδροφυτεύσεων», όπως σημείωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικ. Τσούκαλης.
    Αυτό τον επίδοξο φονιά, η Δικαιοσύνη μέχρι πότε θα τον αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος;

  5. Ο/Η Είδα φως και μπήκα λέει:

    Ροιδη δεν ήξερα το μπλογκ σου, μου το συστήσανε φίλοι. Καλά τα λες αλλά μην τα βάζετε μόνο με την ΝΔ, που στο κάτω κάτω συντηρητικό μόμμα είναι. Τι θέτε να κάνει. Να τα βάλη με τους παπάδες. Οι σοσιαλιστές σας είναι καλύτεροι; Στο ΠΑΣΟΚ ξεκινήσανε το στόρυ με το Βατοπαίδιο. Είδες την κατάθεση της δικηγορίνας των κατοίκων της περιοχής, είδες το ρόλο του Βενιζέλου, μην τα κρύβετε αυτά.

    Η Σωτηροπούλου κατάθεσε ότι ύστερα και από τις απειλές που δεχόταν αποφάσισε «να δημοσιοποιήσει, να βγάλει προς τα έξω, το θέμα»:
    -Εστειλα ένα φάκελο, αφελώς φερόμενη, στο δημοσιογράφο κ. Τριανταφυλλόπουλο με ο,τι στοιχεία είχα στα χέρια μου, κατέθεσα δύο μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση επείγουσα στην οποία και κατέθεσα με πλήρη στοιχεία… Είχα κάνει μια πολύ τεκμηριωμένη εργασία κι ήμουν η πρώτη που κατέθεσα. Ακολούθως έστειλα ένα φάκελο με ο,τι είχα -αφού δεν είχα καμία ανταπόκριση από τον δημοσιογράφο που προανέφερα- στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έκρινα, χωρίς να έχω κάποια σχέση καθόλου, ότι αυτό θα είχε ενδιαφέρον να βγάλει αυτό το θέμα…»
    Στη συνέχεια, η κ. Σωτηροπούλου είπε ότι απευθύνθηκε στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο «ο οποίος έχει γραφείο απέναντι από το δικό μου, είναι συνταγματολόγος, τον είχα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο και του πήγα το φάκελο για να ασχοληθεί κάποιος και να δει και να αναδείξει το όλο αυτό θέμα. Παρά ταύτα, ούτε από εκεί βρήκα κάποια ανταπόκριση, τίποτα, απόλυτη σιγή…»
    Ελεύθερος Αυγενάκης: Τον παραδώσατε στον κ. Βενιζέλο ή σε κάποιον συνεργάτη του;
    Μάρτυς: Πήγα στο γραφείο του, Δαναΐδων 4, μετά από προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον ίδιο. Του είπαμε για ένα σκάνδαλο. Είπα ότι είμαι φοιτήτρια του από το Πανεπιστήμιο – δεν θα θυμόταν, είμαι 43 χρονών, σήμερα, είναι πολλά χρόνια πριν- και ότι θέλαμε να του θέσουμε υπ’ οψιν του κάποια πάρα πολύ σοβαρά πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη μας στη Θεσσαλονίκη.
    Αικ. Παπακώστα: Του κ. Βενιζέλου;
    Μάρτυς: Ναι, και μας είπε «βεβαίως να τα φέρετε να πάτε να τα αφήστε στο γραφείο μου». Πήγα λοιπόν στο γραφείο, βρήκα μια συναδέλφισσα και της λέω «συναδέλφισσα αυτό και αυτό» και μου λέει ξέρω θα του τα δώσω στα χέρια». Συζητήσαμε μάλιστα και λίγο την ιστορία και τα πήρε. Εγώ ξέρω ότι τα πήρε και αν χρειαστεί και γίνει οτιδήποτε, υπάρχει απόδειξη περί αυτού…
    Επειδή δεν βρήκα ανταπόκριση από τον κ. Βενιζέλο, το τελευταίο που μου έμενε ήταν να τα πάω στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης γιατί συνέχιζαν οι απειλές και όλα αυτά

  6. Ο/Η nomikos λέει:

    Aγαπητέ καλημέρα,
    παραθέτω απόσπασμα, από την κατάθεση στην εξεταστική, του οδηγού του ντουέτου της συμφοράς (Εφραίμ,Αρσένιου), από την Ελευθεροτυπία της 14/11/2008 σελ.4 κάτω δεξιά.

    …Επανέλαβε και τα περί τηλεφωνικών απειλών, για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, «από μια αντρική φωνή που με αποκαλούσε αιδοίον»

    Θα συμφωνήσετε φαντάζομαι, ότι απ’ όλες τις εγκληματικές οργανώσεις του κόσμου, οι «άγιες» δικές μας, έχουν ένα άλλο επίπεδο στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν, όταν απειλούν κόσμο.

  7. Ο/Η Diagrammenos λέει:

    Ψυχραιμία κύριοι

    Το αιδοίον ήτανε του Πάπιστα. Η Σωτηροπούλου αποδεικνύεται πως μόνον σωτήρια δεν λειτούργησε για τους ακτήμονες. Και μπορεί ο Αρσένιος να είναι φραγκοφονιάς, αλλά για κανονικός φονιάς, δεν μου φαίνεται.

    Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στα βασικά. Στα 46 εκ. αποτιμήθηκε η αξία της λίμνης, καλώς ή κακώς. Είτε λοιπόν το Δημόσιο θα έπρεπε να βρει 46 εκ. για να πληρώσει τον…Βοτανιάτη (Θεός σχωρέστον Αυτοκράτορα), είτε θα έπρεπε να βρει μερικά ακίνητα να δώσει στη Μονή για να ρεφάρει. Το ζήτημα ήταν, ποιος θα αποτιμούσε τα ακίνητα.

    Ο πιο ασφαλής τρόπος σε έναν ευνομούμενο καπιταλισμό, είναι η δημοπρασία. Άμα μάλιστα έχεις και οικοδομήσιμα φιλέτα στα χέρια σου τα βγάζεις στο σφυρί και πέφτουν πάνω οι εργολάβοι σαν τις μύγες. Κακά τα ψέματα: Άμα μιλάμε για φιλέτα, το στήσιμο του διαγωνισμού δεν είναι εύκολο. Οι διαγωνισμοί όμως κρατάνε πολύ – και η Μονή των 1000 ετών, δεν έχει την υπομονή να περιμένει καμια 20αριά. Βραχύς γαρ ο βίος και το μέλλον αόρατον.

    Αντί λοιπόν του ανοιχτού, καθαρού διαγωνισμού το Δημόσιο επιλέγει τους ορκωτούς εκτιμητές. Τους δίνει μερικά τοπογραφικά της εποχής του Όθωνος, όπου τα πάντα ήταν δάσος, οι άνθρωποι μετράνε τα πουρνάρια για ευρώ και μετά στους τίτλους, οι εκτάσεις στίλβουν οικοδομήσιμες ως ποδήλατα του Εμπειρίκου. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η λίμνη κοστολογείται στα 46 εκ. ευρώ και το ολυμπιακό ακίνητο στα 41. Ε! δεν μπορεί να έχει και χασούρα το μοναστήρι!

    Θα πρέπει λοιπόν, να βρεθούν άλλα πέντε εκατομμυριάκια. Πώς; Μα με εκτάσεις φυσικά. Δύο μόνο εκατομμύρια ήταν η Ουρανούπολη – και η διαφορά της εκτίμησης με την αντικειμενική αξία είναι 6 εκ.

    Με τους συντηρητικότερους υπολογισμούς λοιπόν, η υπεραξία της ανταλλαγής είναι 5 εκ. ευρώ συν τα 9 εκ. της «δωρεάς», σύνολον 14 εκ. Βάλε τώρα, πόσα φιλετάκια μάζεψε η Μονή ως χωράφια στη Νέα Ραιδεστό, τα πούλησε στον εαυτό της και τα έδωσε αντιπαροχή (με τον κατάλληλο αέρα βεβαίως) η αξία ανεβαίνει κατακόρυφα – δεν θα με εξέπληττε εάν τριπλασιαζόταν κιόλας. Αν όμως σκεφτούμε πως η αρχική της περιουσία ήταν…αέρας κοπανιστός, το συνολικό θεωρητικό κέρδος, μπορεί να έφτανε και καμιά 80άρα.

    Ας μείνουμε όμως στο έσχατο θεωρητικό μίνιμουμ. 41+5+9, σύνολο 55 εκ. ευρώ, σε δραχμές για εμάς τους παλαιότερους, γύρω στα 17 δις. Το ποσό δεν είναι τεράστιο για κάποιον που φιλοδοξεί να φιλοξενεί τον Κάρολο της Αγγλίας, είναι όμως υπέρ αρκετό για να εξαγοράσει όσους πολιτικούς, δικαστικούς, νομικούς συμβούλους, δημοσιογράφους, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καναλάρχες, δεν έχουν τύψεις που δεν έγιναν καλόγεροι οι ίδιοι και έχουν ανάγκη για να ακούσουν ήχους από τάλαντα χρυσά για να πειστούν.

    Μα καλά. Πώς κι έγινε τότε και βγήκε το σκάνδαλο στη φόρα; Πολύ απλά, διότι τα χρήματα αυτά, θα τα στερούνταν κάποιοι άλλοι, που τυγχάνει να έχουν περισσότερα ήδη και δεν καίγονται για παρέα…

  8. Παράθεμα: Μονή Βατοπεδίου – συλλεκτικό ποτ πουρί | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.