η Βιστωνίδα από το 2004 ανήκει στο δημόσιο (όμως δεν είχε «δημοσιοποιηθεί»…)


κάπου εδώ υπήρχε μια δικαστική απόφαση

πού την είχα κρυμμένη, πού την είχα...

Ο ALPHA αποκάλυψε ότι από το 2004 υπάρχει δικαστική απόφαση που δίνει τη κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας στο δημόσιο, απόφαση η οποία είχε κρατηθεί κρυφή. Μετά την αποκάλυψη αυτή ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιάννης Παπανικολάου ενεργοποιεί δικαστική απόφαση με την οποία επιστρέφει στο δημόσιο η ιδιοκτησία των 27 χιλιάδων στρεμμάτων γύρω από τη λίμνη Βιστωνίδα, τερματίζοντας τις μεθοδεύσεις του ηγούμενου Εφραίμ για την ανταλλαγή των επίμαχων εκτάσεων.

Για να καταλάβετε:
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης στην δίκη του 2003 για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδα, έκρινε ότι εφόσον πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη των τριών δικαστών, με τους δύο εξ αυτών να τάσσονται υπέρ των θέσεων του Ελληνικού Δημοσίου, ελήφθη δικαστική απόφαση. Η απόφαση αυτή, τέσσερα (4) χρόνια μετά μαθαίνουμε ότι δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ… και φυσικά δεν περιλαμβάνετε στο φάκελο της εισαγγελικής έρευνας που στάλθηκε στη βουλή.

Ο Εφραίμ μόνος του πάντως δεν θα μπορούσε να «κρύψει» κοτζάμ δικαστική απόφαση, έτσι δεν είναι; Επομένως σωστά επέμενε το Πασόκ για σύσταση προανακριτικής, γιατί αν σε αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν ποινικές ενδείξεις, τότε….

…ζούμε την αναγέννηση του θεάτρου των σκιών ή του σαιξπηρικού Ριχάρδου ΙΙΙ

.

ρο

This entry was posted in «Ιερές» Γραφές, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to η Βιστωνίδα από το 2004 ανήκει στο δημόσιο (όμως δεν είχε «δημοσιοποιηθεί»…)

  1. Ο/Η nomikos λέει:

    Όχι και θέατρο σκιών αγαπητέ.Τό θέατρο σκιών είναι πολύ σοβαρό πράγμα, για να μπορέσουν οι βουλευτές ηθοποιοί της ΝΔ, να ασχοληθούν μαζί του.Ούτε για να φέρνουν τον καφέ του Ευγένιου Σπαθάρη δεν είναι ικανοί.

  2. Ο/Η krogias λέει:

    Για την ακρίβεια, αργούσε να… καθαρογραφτεί…
    έτσι ώστε να έχουν χρόνο να βρουν λύση. Και η λύση ήταν η παραίτηση από την έκδοσή της.
    Ξεκάθαρες οι ευθύνες της Προέδρου του Δικαστηρίου.

  3. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Καλά, σοβαρά τώρα, υπάρχει κανένας που να πιστεύει οτι οι προθέσεις της «εξεταστικής επιτροπής» είναι να ανακαλύψει την αλήθεια και να βρει τους πραγματικά ενόχους;

    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;

  4. Ο/Η nikos10 λέει:

    Η Καθημερινή περιγράφει λίγο πιο ορθά (από νομικής άποψης) την πραγματικότητα:

    «Ο επιθεωρητής δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Παπανικολάου, στα πλαίσια πειθαρχικής έρευνας που διενήργησε για την υπόθεση της μη έκδοσης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, επί της αγωγής της Μονής κατά του ελληνικού δημοσίου, που συζητήθηκε στις 5/11/2003, σχετικά με τη διεκδίκηση από τη Μονή Βατοπεδίου κυριότητας των εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα, έκρινε ότι η συγκεκριμένη δίκη μεταξύ δημοσίου και της Μονής έκλεισε με μη νόμιμο τρόπο.

    Ο κ. Παπανικολάου δέχθηκε ότι η πρόεδρος του Δικαστηρίου όφειλε να είχε δημοσιεύσει την απόφαση υπέρ του δημοσίου, αφού είχε ολοκληρωθεί η διάσκεψη των τριών δικαστών (το αποτέλεσμα ήταν 2-1 σε βάρος της Μονής) κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να υπάρξει παραίτηση ή συμβιβασμός μετά τη συζήτηση της υπόθεσης, παρά μόνο κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

    Ο κ. Παπανικολάου έδωσε εντολή να δημοσιευθεί τώρα η απόφαση, η οποία αποκαθιστά το δημόσιο στα δικαιώματα που είχε επί των εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη συνέχεια να γίνουν οι ανταλλαγές με άλλα ακίνητα του δημοσίου.»

    Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι το ίδιο.

  5. Ο/Η elias λέει:

    Η κατάσταση στη Βιστωνίδα δείχνει το μέγεθος της παρακμής του κράτους. Το κακό είναι ότι αυτό το μικρό, ανίκανο και διεφθαρμένο κράτος καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια κρίση που ξεπερνά κατά πολύ το μπόι του. Εγώ σαν πολίτης αυτού του μικρού και διεφθαρμένου κράτους, ανησυχώ.

  6. Ο/Η Αλή Πασάς λέει:

    TO ΠONTIKI

    Καταπάτησαν και την Παμβώτιδα: Δεύτερη Βιστωνίδα στη λίμνη της κυρά Φροσύνης
    Καταπατήσεις δημοσίων εκτάσεων, χρησιμοποίηση χρυσόβουλλων για να δικαιολογήσουν τίτλους σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, εξαιρέσεις 326 κωδικών κατά την κτηματογράφηση, που μετέτρεψαν σε οικόπεδα εκτάσεις του Δημοσίου, και πολλές άλλες παρατυπίες α λα λίμνη Βιστωνίδα φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια γύρω από μια άλλη λίμνη, αυτή της κυρα-Φροσύνης. Σύμφωνα με καταγγελία του Βασίλη Γιαννάκοβα στο «Π», τα τελευταία χρόνια στην ιστορική λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα, όπου ο Αλή πασάς έπνιξε την κυρα-Φροσύνη για να εκδικηθεί τον παράνομο έρωτα με τον γιο του, κάποιοι άλλοι σύγχρονοι πασάδες ανακατεύουν και καταπατούν νόμους αρπάζοντας εκτάσεις του Δημοσίου. Τα στοιχεία, που αποκαλύπτει το «Π», βγάζουν στην επιφάνεια μια νέα – ίσως και χειρότερη – Βιστωνίδα με άμεσα εμπλεκόμενος πολίτες, βουλευτές, νομικούς συμβούλους, επιχειρηματίες, δημοτικούς συμβούλους, δικηγόρους κ.ά. Ρεπορτάζ στο Ποντίκι που κυκλοφορεί.

    «Ροζ» γραμμή Τοπλού – Βατοπεδίου
    Οι δύο μονές (Τοπλού και Βατοπεδίου), οι οποίες πρωταγωνιστούν σε ισάριθμα μεγάλα σκάνδαλα παρανομιών με επίκεντρο τη δημόσια γη, συνδέονται με μια… ροζ (τηλεφωνική) γραμμή. Έχει να κάνει με το πρόσωπο που συνδέει δύο μεγάλα σκάνδαλα και ερευνάται… αρμοδίως. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Πάλλη, 38 ετών, ο οποίος δηλώνει εφοπλιστής, με πολυσχιδή προσωπικότητα και επιχειρηματική δράση, που προέρχεται – με ομολογουμένως ασυγκράτητο καλπασμό – από το οικονομικό… πουθενά. Αποκαλυπτικό και αποκλειστικό ρεπορτάζ στο Ποντίκι που κυκλοφορεί

  7. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    »Το κακό είναι ότι αυτό το μικρό, ανίκανο και διεφθαρμένο κράτος καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια κρίση που ξεπερνά κατά πολύ το μπόι του.»

    Ρε παιδια..Θυμαστε; (λεω θυμαστε για κατι που εγινε πριν απο καμμια 15αρια μέρες ; Που ενώ ολη η Ευρωπη ελεγε »εγγγυωμαστε τις καταθεσειςγια 50,000 e, ο καραμανλής εγγυηθηκε για …100.οοο; Το θυμαστε; Για Δες ..ποιοι εγγυουνται το οτιδηποτε..Σου λεει »Ποιος θα θυμηθει το τι ειπαμε πριν απο μια Βδομαδα;»ετσι κιαλλιως ολα βουλιαζουν στην ξεφτιλα στην πιο απιστευτη παρακμή που γνωρισαμε απ τοτε που θυμομαστε τα πολιτικά..τουλαχιστον μετα τη χουντα.. Κι αντι να ντραπουνε να σηκωθουν να φυγουν πριν κανουν κι αλλο κακό στον τόπο , να μας αφησουν να μαζεψουμε τα κουρελια και τ’ αποκαιδια,,,επιμενουν με Θρασος…

    Ν α δουμε τι θα εφευρουν παλι ..Θυμαστε (μολις πριν ενα χρονο ) που η Ελλαδα ,κατακαμμένη προσπαθουσε να συνέλθει εφηυραν εκεινη την ανατριχιαστική…»Ασυμμετρη απειλή»;

  8. Παράθεμα: Μονή Βατοπεδίου – συλλεκτικό ποτ πουρί | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.