Αριστουργηματικό: Υπουργεία Εις Υπηρεσίαν Βατοπεδίου


you've got mail

"Fishing Industries Incorporation": Kindly leave your message

«Έθνος 13.09.2008» : Το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δημοσίευε τις αποφάσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ και η ΝομαρχίαΘεσσαλονίκης «εξαφάνιζε» τα έγγραφα με στόχο να μην υπάρξει χρονικό περιθώριο για προσφυγές στο ΣτΕ.

Έκρυβαν αποφάσεις, πωλούσαν «φιλέτα»
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έκρυβαν σκόπιμα τις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες μεταβιβάστηκαν οι δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα στην ΚΕΔ, για να παραχωρηθούν στη συνέχεια, χωρίς κανέναν πλειοδοτικό διαγωνισμό, έναντι πολύ χαμηλής αξίας στην Μονή Βατοπεδίου.
Για να προλάβουν στη συνέχεια κάποιες από αυτές να τις πουλήσουν σε χρόνο-ρεκόρ σε ιδιώτες, σε ένα σκάνδαλο που ζημίωσε ήδη μέχρι τώρα το ελληνικό Δημόσιο με πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

.

…και η Κομψότητα του κ. Βουλγαράκη το 2007
Για πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και υπονομεύουν το πολιτικό σύστημα έκανε λόγο με επιστολή του στην εφημερίδα μας ο τότε υπουργός Πολιτισμού και σήμερα Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, όταν αποκαλύπταμε τον Φεβρουάριο του 2007, υπό τον τίτλο «Ιερό ρουσφέτι στη Μονή Βατοπεδίου», το μεγάλο κόλπο που είχε στηθεί με τη Μονή Βατοπεδίου, ένα τριπλό σκάνδαλο: πολιτικό, οικονομικό αλλά και δικαστικό.

.
Διαβάστε τη συνέχεια στο «Έθνος» εδώ.
.
ρο

This entry was posted in «Ιερές» Διεκδικήσεις, «Ιερές» Επενδύσεις, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

7 Responses to Αριστουργηματικό: Υπουργεία Εις Υπηρεσίαν Βατοπεδίου

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ φωνάζουν τάχα μου αγανακτισμένοι, τηρούν δηλαδή τα προσχήματα, η κυβέρνηση αναστέλει τάχα μου τις ανταλλαγές που ήδη ολοκληρώθηκαν, ο σεβαστός κ. Εισαγγελεύς του σεβαστού Α.Π. αφυπνίσθη, ο Τύπος της Δεξιάς το ίδιο (Βλ.παρακάτω) τέλος πάντων, όλοι (κάνουν πως) ξεσηκώνονται.
    Οι κύριοι Αρχοντώνης και Λιάπης, κοτζάμ πατριάρχης και αρχιεπίσκοπος σου λέει ο άλλος, κάνουν όπως πάντα, όπως παντού, όπως σε όλα, έτσι κι εδώ την πάπια. Τι να υποθέσουμε; Ένοχος ένοχον ου ποιεί;

    Εδώ αγανάκτησε η κα Γιάννα:

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=51420

    Εκρυψαν έγγραφο που απέρριπτε τις ανταλλαγές
    Σάββατο, 13.09.08
    Καταιγιστικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι κατά την κρίσιμη περίοδο των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπαιδίου επί των εκτάσεων στη λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας έγιναν χειρισμοί που δεν διασφάλισαν τα συμφέροντα του Δημοσίου, φέρνει στο φως ο ΕΤ. Αρμόδιοι παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχαν προειδοποιήσει σχεδόν προφητικά από τον Ιούλιο του 2004 την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι «το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η δημοσιότητά του θα εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση». ……….
    ΑΜΥΡΑΣ ΠΑΝΟΣ

  2. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Σας παραπέμπω να διαβάσετε κι αυτό:
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=10484648
    Για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος του «φιλέτου»…

  3. Ο/Η Ανάρχας λέει:

    O Bενιζέλος προστάτευε το Βατοπαίδιο

    http://www.skai.gr/master_story.php?id=93255

    Περιπλέκεται η υπόθεση Βατοπεδίου

    Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

    Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για την υπόθεση των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου, καθώς πλέον τίθεται και ζήτημα αρχαιολογικών χώρων.

    Ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης με ερώτηση που είχε καταθέσει το 2003 ζητούσε να ενημερωθεί αν το υπουργείο Πολιτισμού γνώριζε τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με τις οποίες αναγνωριζόταν η Μονή Βατοπεδίου ως ιδιοκτήτης των εκτάσεων στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, στις οποίες βρίσκονται δύο αρχαιολογικοί χώροι.

    Απαντώντας ο τότε υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριζε ότι δεν είχε ενημερωθεί πριν από την έκδοση των αποφάσεων του υπουργείου Οικονομίας.

    Αντίθετα, η 12η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με επιστολή της προς το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτήριζε τις απαιτήσεις της Μονής Βατοπεδίου αυθαίρετες και υποστήριζε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού ήταν ενημερωμένες για τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών από το 2002.

    Επιπλέον, ο υπογράφων την επιστολή προϊστάμενος της εφορίας Κωνσταντίνος Τσουρής, το 2003 εισηγήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού να ζητήσει ανάκληση των αποφάσεων.

  4. Ο/Η Po λέει:

    Rodia,
    το διόρθωσα…
    φαίνεται έχω επηρεαστεί από τις ημερομηνίες των χρυσόβουλων.
    😦

  5. Ο/Η agnostos psi λέει:

    κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο ο διωγμός των Ελλήνων…
    Ήρθε η ώρα να μάθει ο Έλληνας την αιτία όλων των κακών…ανάρτησέτο σε ξεχωριστό θέμα
    κάνε ένα καλό για τους Έλληνες…
    Εδώ http://rapidshare.com/files/73641796/O_DIOGMOS_TON_ELLHNON.pdf%20%7C
    Λευτεριά, από τα κοινωνικοπολιτικοθρησκευτικά κατεστημένα…

  6. Παράθεμα: Μονή Βατοπεδίου – συλλεκτικό ποτ πουρί | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.