Όταν το ΠΑΣΟΚ παίζει εν ου παικτοίς


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Παγκόσμιο συνέδριο σοσιαλιστών (να το γράψω τώρα το λι με η; )     συνεκλήθη προεδρεύοντος του Γ.Α.Π. στο υπερπολυτελές Grand Resort για την φτώχεια, την πείνα, τις κλιματικές αλλαγές κλπ Για το ξενοδοχείο αυτό είχα διαβάσει στο «ΒΗΜΑ» (7.7.2002): «Σε ελάχιστο χρόνο το Grand Resort Lagonissi θα είναι το καλύτερο city resort στην Ευρώπη!» λέει ο κ. Αλ. Κοιμήσης, γενικός διευθυντής του συγκροτήματος• και προσθέτει: «Το επενδυτικό έργο που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Λαγονήσι ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχυ στο επίπεδο των ξενοδοχείων όχι μόνο της παραλίας αλλά όλης της Αττικής. Αρκεί να σας πω ότι ως τώρα το ύψος της δαπάνης πλησιάζει τα 15 δισ. δρχ., ενώ η τελική επένδυση θα ξεπεράσει τα 35 δισ. δρχ.».

Στο «ΒΗΜΑ» πάλι διαβάζω πως: «Τη συνδρομή της Νομαρχίας Αθηνών με 1.000.000 ευρώ ζήτησε το ΠαΣοΚ για να καλύψει μέρος των εξόδων του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς». Αναρωτιέμαι, αυτό το 1.000.000 ευρώ, δεν θα μπορούσε να δοθεί στα παιδιά του Αφγανιστάν που σταυλίζονται στην Πάτρα; Γιατί το αντιρατσιστικό και ανθρωπιστικό ΠΑΣΟΚ τους στερεί αυτό το ποσόν; Τελείωσαν οι μίζες του κ.Τσουκάτου; Γιατί αφού είναι τόσο φτωχοί στο κόμμα αυτό δεν αποτείνονται στα 1000.000 μέλη και περαστικούς που ψήφισαν τον Γιώργο; Να δώσει βρε αδελφέ από 1 ευρώ ο καθένας. Αλλά υπάρχει και εκείνη η Siemens που είχε χρηματοδοτήσει την νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν αποτείνονται εκεί άραγες;

Μια δεύτερη απορία μου. Διαβάζω στο φιλοπασοκικό ΒΗΜΑ πάλι πως το ξενοδοχείο είναι «το πολυτελέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελλάδας», μάλιστα ο κ. Πρετεντέρης προσθέτει «ίσως και των Βαλκανίων». Κατά τη γνώμη μου είναι ολότελα ανήθικο να υπερασπίζεσαι τους φτωχούς μέσα από την προκλητική πολυτέλεια των ξενοδοχείων. Ή έχεις πάθος για το θέμα και είσαι αγανακτισμένος με το δράμα ή απλά έχεις το ήθος μιας μεγαλοκυρίας ή ενός επίσκοπου που φορτωμένοι με τα μπιζού τους πάνε με τις λιμουζίνες τους να χύσουν δάκρυα για τους φτωχούς, παίζοντας το γνωστό θέατρο των υποκριτών και των παλιανθρώπων. Το «ΒΗΜΑ» ισχυρίζεται: «Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, το συνέδριο αυτό, κατά το οποίο σε 318 πολυτελή δωμάτια, αλλά και σε 25 ανεξάρτητες βίλες με ατομική πισίνα, θα φιλοξενηθούν πολλοί σύνεδροι (ενίοτε και μετά συνοδών…), θα στοιχίσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ». Αυτή η σοσιαλιστική σύναξη εμένα μου θυμίζει τις ιερές κρουαζιέρες του Χριστόδουλου και τις οικολογικές κρουαζιέρες του Βαρθολομαίου.

Δανείζομαι και πάλι την δηλητηριώδη πένα του κ. Πρετεντέρη που προφανώς βλέποντας πως ο ΓΑΠ βλάπτει με την κουταμάρα του ανεπανόρθωτα το ΠΑΣΟΚ, τον Δικομματισμό και το σύστημα, έχει ανοίξει το στόμα του για τα καλά: «Το ευχάριστο είναι ότι αυτή η αμφιλεγόμενη επιλογή των Σοσιαλιστών έρχεται ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά τη δημόσια παραδοχή του Γ. Παπανδρέου ότι η οκταετία Σημίτη διεύρυνε τις ανισότητες στην ελληνική κοινωνία. Οταν το άκουσα, αναρωτήθηκα πώς μέτρησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τις ανισότητες και τις βρήκε διευρυμένες. Τώρα όμως κατάλαβα: όταν οι εγχώριοι Σοσιαλιστές συνεδριάζουν μόνο με ιδιωτικές πισίνες, προσωπικό μπάτλερ και τεσσάρων ειδών εστιατόρια,παρέα με τη Μέριλ Στριπ και τους διερχόμενους μεγιστάνες του πλούτου,σίγουρα οι ανισότητες έχουν διευρυνθεί. Υπέρ των Σοσιαλιστών… Οι οποίοι, όπως φαίνεται, μπορεί να έχασαν την εξουσία αλλά δεν άλλαξαν τις βολές τους». Και η χαριστική βολή:. Στο Λαγονήσι παραθέριζε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στο Λαγονήσι συνεδριάζει ο γιος του».

Αθάνατη Ελούντα, έφτιαξες σχολή για τον ιθαγενή Σοσιαλισμό
Στόχος του κ.Πρετεντέρη όμως είναι μόνο ο ΓΑΠ, όχι το ξενοδοχείο, ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις των παραλιών. Στην «ΑΥΓΗ» όμως διαβάζω και μια πρόσκληση προς τον και «οικολόγο» Γιώργο από τον πρόεδρο του ΣΥΝ που μίλησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων κατά του ξενοδοχείου, συγκέντρωση και ζήτημα που θάφτηκαν από τα ΜΜΕ:
«Με αφορμή (και) την κινητοποίηση των κατοίκων, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ («που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει ευαισθησίες σε αυτά τα ζητήματα») να βγει και να καταγγείλει «τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη εδώ της περιοχής να οικειοποιηθεί τα 85 στρέμματα και να αποτρέψει από τους κατοίκους της περιοχής να έχουν πρόσβαση στην παραλία. Να βγει και να καταγγείλει τις αγωγές που έχουν γίνει στον δήμαρχο Καλυβίων έναντι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τόσα απαιτεί από τον δήμαρχο. Και να δώσουμε όλοι μαζί έναν μεγάλο και διαρκή αγώνα για να πάψουν πια τα ιδιωτικά συμφέροντα να κάνουν ό,τι θέλουν σε αυτήν τη χώρα«.

Τι περίεργο, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν έχει ακόμη απαντήσει. Κι όμως όταν είδε πως η περσινή κινητοποίηση του δημάρχου Ελληνικού είχε ψωμί έκανε και μια περατζάδα από την πλαζ, όπου δήλωσε (για την συγκεκριμένη σαιζόν), οπαδός της ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα.

Y.Γ.
Μόλις άκουσα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τους εχθρούς του που «δεν έχουν τα αυγά», όπου με τον όρο αυγά υπονοούνται αυτά τα οποία ο καθένας καταλαβαίνει, σε μια φράση που θέλει να πει «δεν έχουν το σθένος». Από ότι ξέρω, ποτέ κοινοβουλευτικό κόμμα δεν έχει ξεπέσει επίσημα σε τέτοια φρασεολογία. Το επισημαίνω, σε σχέση με την έκπτωση της γλώσσας που λανσάρει εκών άκων ο ΓΑΠ, όπως επισήμανα στο σχόλιο για τη χρήση ως μεταβατικού του ρήματος διαρρέω. Το ένα φέρνει το άλλο.

http://tovima.dolnet.gr/print.php?e=B&f=15390&m=A25&aa=1
http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=493770&-w=&-V=hpress_int&-P
http://www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20080701&nid=9060770
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13605&m=D12&aa=1

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

31 Responses to Όταν το ΠΑΣΟΚ παίζει εν ου παικτοίς

  1. Ο/Η Sky λέει:

    κ.κ. Ροϊδη και Λασκαράτε,
    απλά το «θεσμοθετημένο» πλέον «lifestyle της φιλανθρωπίας».

    ΥΓ η αντιπαράθεση των 2 φωτογραφιών, πέρα από πόνο και απορία, σε δεύτερη ανάγνωση με ξένισε, όσον αφορά το ύφος του ιστολογίου σας, αφού την θεώρησα ερέθισμα για το συναισθηματικό ή το θυμικό μου -σε κάποιο βαθμό λαϊκίστικη- αντίθετα με τον κύριο όγκο των αναρτήσεων σας που αποτελούν ερέθισμα για το λογικό.

  2. Ο/Η Rodia λέει:

    Τι μου θυμίσατε! Αγνές επικές εποχές… Οταν έτρεχα στα νιάτα μου να συνδράμω το συνέδριο αφροασιατικής αλληλεγγύης (Αντώνης Τρίτσης αθάνατος) που είχε γίνει στο Πάντειο. Οι προσκεκλημένοι σύνεδροι από τις χώρες του -λεγόμενου τότε- τρίτου κόσμου* φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία και πανσιόν της γύρω περιοχής και βασική προσφορά προς τα μέλη του συνεδρίου ήταν μια ημερήσια εκδρομούλα με πούλμαν στους Δελφούς. Είχα την τύχη να γνωρίσω και να μιλήσω με ενδιαφέροντες ανθρώπους, όπως π.χ. ο αρχηγός του Κ.Κ. Μάλτας(!), ένας πολύ ζωηρός και γεμάτος χιούμορ άνθρωπος, ο διευθυντής ταχυδρομείων της Μαδαγασκάρης, που είχε μείνει έκθαμβος από το κόλπο των διοδίων(!), ένας δάσκαλος από το Μαλί με σκωροφαγωμένο παλτό καμηλό που τουρτούριζε, κλπ κλπ, έχω και φωτό. Οι σύνεδροι μιλούσαν στο κεντρικό αμφιθέατρο της Παντείου (δεν είχε γίνει ακόμα «Το Πάντειο») φορώντας τις εθνικές τους ενδυμασίες, κάτι πολύχρωμα φαρδιά ρούχα κυρίως, και ήταν χάρμα οφθαλμών -κιτς ίσως λέγαμε αυτές τις εμφανίσεις σήμερα.
    Σήμερα, που οι σύνεδροι μιμούνται τις καλές κυρίες τις αφοσιωμένες στη φιλανθρωπία (π.χ. κυρία Μαριάννα, κλπ) πώς να τους ικανοποιήσει ο ΓΑΠ; Ποιος τάχα γνωρίζει τί (και πώς και από πού και πόσα) αρπάζουν ΓΙΑ ΝΑ ασχολούνται με αυτά τα ταπεινά θέματα, όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία, η βία, ο πόλεμος, η αρρώστεια…

    –>> *(σήμερα υπάρχει πλέον ο τέταρτος κόσμος, αυτή είναι διεύρυνση, τρομάρα μας)

  3. Ο/Η αναστασια λέει:

    εδω ταιριάζει καταπληκτικά το παλιο τραγούδι του Νταλάρα
    επιτρέψτε μου να σας το θυμισω
    »με τραγουδια για τη φτώχια και τη λευτεριά
    ρετιρέ φτιάχνω στην Κηφησιά΄»
    βεβαια σήμερα δεν θα ελεγε »ρετιρε στην Κηφησιά»
    αλλά μεζονέτα στην Εκάλη,το Διόνυσο,Βαρκιζα κλπ
    καλημερα σας

  4. Ο/Η aspa λέει:

    Προκειμένου να πληγεί το ΠΑΣΟΚ χειριζόμαστε και το συναισθηματικό. Δεν βλέπετε τον «αρχιερέα του λογικού» Γ. Πρετεντέρη (και μόνιμο θαμώνα του Grand) που έγραφε χθες στο Βήμα τα ιδια;

  5. Ο/Η Epicurus λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτε

    Απο ότι βλέπω τελευταία από τα post σου το πρόβλημα της Ελλάδας ειναι ο ΓΑΠ.

    Να την κοιτάξεις αυτή την εμμονή σου.

    Επίσης σου προτείνω να φτιάξεις μπλουζάκια με την επιγραφή «I hate ΓΑΠ».

    Από ότι βλέπω από τη νεολαικίστικη φρασεολογία σου το προτυπό σου είναι ο αριστερός με δεξιές τσέπες Αλαβάνος και ο ποπ-σταρ Alexis Tsipras.

    Για την συντηριτική δεξιά που κυβερνάει δεν άκουσες τίποτα…?

  6. Ο/Η left liberal synthesis λέει:

    Ως αφανείς ανώνυμοι ροιδικοί,συνυπογραφουμε σχόλιο Sky
    To μικρό δείγμα από το οπλοστάσιο του Ροίδη ,που έχουμε δει,μας επιτρέπει να πούμε:Ο Ροίδης δεν έχει ανάγκη τις στρακαστρούκες «Pretender»,για να διεμβολίσει την βυθιζόμενη σκούνα ΓΑΠ.

  7. Ο/Η Κερκυραίος λέει:

    καλά ο Χριστόδουλος , σε ενοχλούν και οι οικολογικές κρουαζιέρες του Βαρθολομαίου? Κι εγώ που νόμιζα ότι ο Βαρθολομαίος ήταν ο αρεστός και ο αγαπημένος σε τύπους όπως ο Μάνος, ο Ανδιανόπουλος , ο Μπίστης, ο Κουναλάκης, ο Σιφουνάκης και σε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η Φιλευλεύθερη Συμμαχία κτλ. Κρίμα….

  8. Ο/Η demetrios the traveller λέει:

    καλημέρα σε όλους…

    το σύστημα είναι σάπιο, παγκόσμια!

    απαξία στην πολιτική και στους πολιτικούς…

    κάντε πράξη αυτό που σκέπτεστε!
    «φασκελώστε» τους
    τώρα πριν είναι αργά
    παύτε να ασχολείστε μαζί τους
    κόψτε την διαφήμιση που τους κάνετε
    ασχοληθείτε με άλλα θέματα

    αν κανείς δεν ασχοληθεί μαζί τους, θα πεθάνουν από μαρασμό…

    άντε κάντε κάνα μπάνιο, δείτε καμιά ταινία, κάντε βόλτες..

    και μην μου πείτε ότι αυτό θέλει η παγκοσμιοποίηση και η νέα τάξη πραγμάτων γιατί θα γελάσω, με την άγνοια και τον στρουθοκαμηλισμό σας.

    δείτε τι γίνετε στις ΗΠΑ με τον Ομπαμα και τον Μακεϊν….
    Τα ίδια παντού…
    Η πολιτική και οι πολιτικοί είναι σε αδιέξοδο, μπροστά στους πάτρωνες τους, διεθνώς…
    Το χρήμα κυβερνά, οι πολιτικοί είναι απλώς μαριονέτες…

  9. Ο/Η espectador λέει:

    Αποτι βλεπεις αγαπητε Λασκαρατε ο κοσμος θελει σοσιαλισμο! Μονο μην μπλεξουμε τα σταδια παλι. Τα μεταβατικα εννοω. Οι παλιο ελεγαν οτι το μεταβατικο σταδιο απο τον σοσιαλισμο στον κομμουνισμο ειναι ο…αλκοολισμος. Σου θυμιζω οτι κυβερναει η…συντηριτικη δεξια, οχι η αλλη.

  10. Ο/Η laskaratos λέει:

    aspa,
    ο Πρετεντέρης βρίσκεται σχεδόν παντού στο σχόλιό μου. Μην νομίζεις πως ανακάλυψες την Αμερική. Εξ οικείων τα βέλη για το ΠΑΣΟΚ.
    Κερκυραίε,
    ναι με ενοχλούν οι οικολογικές κρουαζιέρες, όπως και τα φιλανθρωπικά γκαλά. Ξέρω πως ο Βαρθολομαίος είναι πολύ αγαπητός του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ του κ.Σιφουνάκη. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω, αλλά στο βαθμό που κλείνουν τα μάτια στα καμώματα του Βαρθολομαίου, τους αποδοκιμάζω.
    Εpicurus,
    ο γιατρός μου λέει πως και σ’αυτόν ο ΓΑΠ ανάβει λαμπάκια ως προϊόν οικογενειοκρατίας με μόνα προσόντα τα φτωχά ελληνικά του, την υποκρισία του και τις συνεχείς πολιτικές του ακροβασίες. Μην ανησυχείς λοιπόν.
    left liberal synthesis,
    Οι στρακατρούκες του Πρετεντέρη, έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί ο εκλεκτός αυτός δημοσιογράφος είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ και εδώ λέει και κάποιες αλήθειες προς το πιστό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται πως πάσχει από ένα είδος μιθριδατισμού αφού καταπίνει Τσουκάτους, Τρεπεκλήδες, Μαντέληδες, Grand Resorts, διαγραφές πρωθυπουργών από υπουργούς τους, ροζ βίλες, Ελούντες, ντοπαρισμένους αθλητές, Ζωνιανά, μαύρο χρήμα, καταπατήσεις παραλιών κ.ο.κ.
    Sky,
    μπορεί και να έχεις δίκιο, αλλά σκέψου και συ, κομματικό συνέδριο για την πeίνα στο Grand Resort και με λεφτά της Νομαρχίας, αφού η Ζήμενς τελευταία δυσκολεύεται. Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη.

  11. Ο/Η Sky λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτε,
    σίγουρα η πρόκληση είναι τόσο μεγάλη που επισκιάζει το ίχνος λαϊκισμού που διαπίστωσα ούτως ή άλλως, σε δεύτερη ανάγνωση.

    Η θεραπεία της φτώχειας, της πείνας, της ένδειας δεν περνάει σε καμία περίπτωση μέσα από το Grand Resort, αλλά ούτε και από τις αίθουσες των διεθνών οργανισμών, όπου θα όφειλε να τεθεί και να αντιμετωπιστεί, με την προτεραιότητα που της αρμόζει.

    Πικρή η διαπίστωση και επαναλαμβάνω διαρκώς (θυμικά και αυθόρμητα) σαν άλλος Αργύρης Ζώμας «Ανάθεμα εις τους λαοπλάνους»

  12. Ο/Η περιούσιος λέει:

    Τώρα ζητάτε και σεις να γίνει παγκόσμιο συνέδριο σοσιαλιστών σε ταπεινό ξενοδοχείο, ου μην και πανσιόν; Μα πως θα δικαιολογήσουν τις όποιες δωρεές για τη διοργάνωσή του, κ. Λασκαράτε;

  13. Ο/Η ark λέει:

    Η πρόκληση είναι μεγάλη. Είναι παρόμοια με το να βλέπεις παπα που σου τάζει σωτηρία με 150.000 ευρώ στολή.

    Πάντως, πρέπει να μας βάλει σε προβληματισμό το πως οι σοσιαλδημοκράτες θέλουν να παίξουν παγκόσμια πάλι ρόλο. Μετά τη Μετάβαση στο σκληρό νεοφιλευθερισμό από τους «Σοσιαληστές» τώρα επαναδιαπραγματεύονται την επέκταση της ανακωχής…

    Για τον 3ο δρόμο που ξεφώνησε ο Παπανδρέου πάλι ? τι να πουμε ?
    Απίστευτος…

    Γράφω και εγώ τα δικά μου:

    Σοσιαλιστικά Ανταμώματα…

  14. Παράθεμα: Σοσιαλιστικά Ανταμώματα… « Στη Γαλαρια

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    AYΓΗ: Grand Resort, Grand Scandalo!

    http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=493769&-w=GRAND_RESORT_&-V=hpress_int&-P

    «…Το άλλοτε Ξενία μεταβιβάστηκε το 1998, επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου, στον κ. Μαντωνανάκη. Ωστόσο, το ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο έγινε το 2003, όταν ο τότε υπουργός Ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλος έδωσε έναντι πινακίου φακής 85 στρέμματα παραλίας στον κ. Μαντωνανάκη. Συγκεκριμένα με το ευτελές πόσο των 15.000 ευρώ ο κ. Τσοχατζόπουλος μίσθωσε στον κ. Μαντωνανάκη 1,5 χιλιόμετρο παραλίας! ………………………………….
    Από τότε ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με την τοπική αρχή και τους κατοίκους που διεκδικούν τα αυτονόητα, την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Πρωτεργάτης του αγώνα είναι ο δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, που δεν έχει κουραστεί να «εισπράττει» αγωγές, μηνύσεις και εξώδικα από τον μεγαλοξενοδόχο. Στο πλευρό των κατοίκων και του δημάρχου βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντας σε συγκέντρωση στην καταπατημένη παραλία.
    Ενδεικτικό της «δικομανίας» του κ. Μαντωνανάκη είναι ότι, μόλις πληροφορήθηκε ότι θα γίνει κινητοποίηση και εκδήλωση με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα, έστειλε εξώδικη πρόσκληση προς τον δήμαρχο Καλυβίων υπογραμμίζοντας ότι «η πραγματοποίηση της ανωτέρω εκδήλωσης, στην έκταση αυτή, συνιστά νέα παράνομη πράξη σας», ζητώντας από τον δήμαρχο «να συμμορφωθεί στη νομιμότητα». ……………».

  16. Μπράβο κύριε Λασκαράτο που το αναδείχνετε.
    Και μια μικρή δόση συναισθηματισμού-λαϊκισμού δεν βλάφτει, έστω σαν αντίδοτο, για να μη φτάσουμε να θεωρούμε φυσιολογικό πως η Σοσιαλιστική Διεθνής συνεδριάζει στο Λαγονήσι.

    ΥΓ Για το «δεν έχουν τα αυγά» δυσκολεύομαι πολύ να το πιστέψω, εξόν κι αν ανέλαβε ο κ. Κουρης στο γραφείο τύπου. Είναι διασταυρωμένο;

  17. Θέλω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου.
    Που έπρεπε δηλαδή να συνεδριάσουν οι Σοσιαλστές;
    (δεν παρεμβάλλω τίποτα ανάμεσα στο λ κα το σ για να μην έχω τα δικά σου διλήμματα)
    Γύρω απο το άγαλμα του Καλλέργη στη διασταύρωση για Ζωνιανά;
    ή σε τίποτα «Rooms to let h Katerina»;
    Και τέλως πάντων νομίζω πως αντιμετωπίζεις λάθος τον Γ.Α.Π. καθότι ο άνθρωπος αποτελεί εξαίρεση ( όπως έλεγες σε προηγούμενο ποστ σου), μιας και:
    » Ο ποταμός Γ.Α.Π. διαρρέει το ελληνικό Σοσιαλστικό τοπίο»
    Αμήν

  18. Ο/Η Rodia λέει:

    Χμμ.. με βάζετε σε πειρασμό κ. Λασκαράτε. Σε συνέχεια από προηγούμενο ποστ, θα ήμουν παράλογη αν ζητούσα τον έλεγχο των ταμείων των υπουργείων των πρώην υπουργών που αναφέρατε στο 15ο σχολιο;

  19. Ο/Η roidis λέει:

    Sky – Νίκος Σαραντάκος,
    Υπάρχουν φορές που δεν είναι εύκολη υπόθεση (λαϊκισμός) η επιλογή το πως θα προβάλεις ένα θέμα, ιδιαίτερα αυτό που κινείται σε δυσδιάκριτα όρια κι από την άλλη να νιώθεις ότι…πνίγεσαι.

  20. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Σαραντάκο,
    κι εγώ δεν πίστευα στ’αυτιά μου όταν το άκουσα, ή στο Mega ή στον Αντένα, μάλιστα υπήρξε επιτόπου σχολιασμός αυθόρμητος και επικριτικός από τους παρεπιδημούντες τηλεπαραθυράκηδες. Το διασταύρωσα στο δελτίο του Sky. Φαίνεται πως στο μεταξύ έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ κυρίων και το θέμα πέφτει στα μαλακά. Η ΑΥΓΗ βάζει απλά έναν τίτλο «Τα αυγά και τα καλάθια» με κάποια αποσιωπητικά αν θυμάμαι-δεν έχω χρόνο να το ξαναδώ-και η «Ελευθεροτυπία», όπως μπορείτε να δείτε, αρκείται να μιλήσει για «φρασεολογία» «που έχει σημασία» και παραθέτει το σχετικό απόσπασμα δίχως τον απαραίτητο κατά τη γνώμη μου σχολιασμό.
    Προφανώς υπήρξε ιερή αγανάκτηση στο κόμμα αυτό έπειτα από την πανάθλια απόπειρα συσχετισμού με τον κ.Γ.Παπανδρέου, του παραδοσιακού φίλου των Παπανδρέου, τ.Γ.Γ. του ΕΟΤ και παλαιού φυγόστρατου κ.Τρεπεκλή (το ΠΑΣΟΚ είναι πατριωτικό κόμμα αλλά δεν είναι και τόσο δογματικό στο θέμα της στρ.θητείας, υπάρχουν κάμποσα παραδείγματα) και των 6,5 εκατ.ευρώ που πήρε από την υπίθεση των συστημάτων ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων.
    Προσωπικώς θεωρώ απλάς συμπτώσεις και το γεγονός πως την εποχή του deal o κ.Παπανδρέου ήτο υπουργός και την συνύπαρξιν του κ.Νίκου Παπανδρέου με τον κ.Χριστοφοράκο υπό την φιλόξενον στέγην της Μ.Βρεττανίας. Σύμπτωσιν ωσαύτως θεωρώ το ταξίδι Λιάπη, και πολλά άλλα περιστατικά που έχουν επισημανθεί. Η πολιτική ζωή δεν πρέπει να δηλητηριάζεται και ορθώς ο κ.εισαγγελεύς ενεργεί όπως ενεργεί. Εις αυτό είμαι κάθετος.
    Θέλω απλώς να επισημάνω πως το να τολμά να συσχετίζει το ΠΑΣΟΚ το ’65 με το 2008, σε εμένα προκαλεί αφόρητο εκνευρισμό, ξυπνάει τα οικογενειακά κεντρώα μου ανακλαστικά και αυθόρμητα μου έρχεται να φωνάξω Αει στο διάλο ρε.

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=23638304

    Στο καθημερινό «Δελτίο Σχολίων», που εκδίδει το ΠΑΣΟΚ, έχει σημασία η φρασεολογία: «Σε όσους νοσταλγούν και δεν έμαθαν τίποτα από το ’65 και το ’89, σε όσους προσπαθούν να αγγίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου αμολώντας μελάνι όπως η σουπιά, σε όσους δεν έχουν ούτε το παραμικρό στοιχείο, ούτε τα… αβγά να κατηγορήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κάτι συγκεκριμένο και περιορίζονται σε υπονοούμενα και εκβιαστικά σχόλια…».

    Rodia,
    θα διαφωνήσω μαζί σας. Είναι άτομα υπεράνω υποψίας και τα ταμεία τους θα βρεθούν άδεια. Υπάρχει οικονομική κρίση σήμερα και δύσκολα τα βγάζει πέρα ένα σοσιαλιστικό σπιτικό.

  21. Ο/Η enas λέει:

    Είμαι πασοκος (σιγά με τις ντοματες) και συμφωνώ απολυτα με αυτη την ανάρτηση. Και τις δυο φωτογραφιες που αν και ‘λαικιστικες’ φαινομενικα, δειχνουν ευστοχα την ειρωνια του πραγματος.

  22. Κύριε Λασκαράτο ευχαριστώ για τις επιπλέον πληροφορίες. Να επισημάνω ωστόσο κάτι άλλο. Θεωρήθηκε συκοφαντική η αναφορά του Καρατζαφέρη πως ο Νίκος Παπ. είναι στο ΔΣ της Λάμψα μαζί με τον Χριστοφοράκο, επειδή, λέει, δεν είναι ο Χριστοφοράκος ή δεν είναι πλέον ο Χριστοφοράκος στο εν λόγω ΔΣ. Μου θυμίζει λίγο το ανέκδοτο με εκείνον από τη Σάμο που (…), όπου τελικά δεν ήταν από τη Σάμο αλλά από τη Νάξο.

    Θέλω να πω, γιατί προσπερνάμε σχεδόν στο ντούκου το ότι ο αδελφός του ΓΑΠ έχει αυτή την περιζήτητη θέση σε ένα ΔΣ -φαντάζομαι όχι με το αζημίωτο; Δικαιολογείται από τα προσόντα του και τις σπουδές του; Αν ήταν δικός σας ή δικός μου αδελφός θα είχε την ίδια μεταχείριση;

  23. Ποιος λαϊκίζει: αυτός που το κάνει ή αυτός που το καταγράφει (αποκαλύπτοντας και τη θαμμένη είδηση για την προσπάθεια εξόντωσης του δημάρχου); Προσωπικώς απαντώ χωρίς ενδοιασμό: ο πρώτος. Συγχαρητήρια για την εγγραφή

  24. Ο/Η Ίωνας λέει:

    Εγώ μια απορία έχω.

    Γράφει ο Λασκαράτος πως το «Βήμα» είναι «φιλοπασοκικό» και δεν το σχολιάζει κανείς.

    Σας χτύπησε η ζέστη, ωρέ;

  25. Ο/Η laskaratos λέει:

    Enas και κ.Λ.Τσουκνίδα ευχαριστώ.
    Κύριε Σαραντάκο,
    αδικείτε τον διάσημο συγγραφέα κ.Ν.Παπανδρέου. Φαίνεται να διαθέτει εξαιρετικά προσόντα γιατί όπως διαβάζω στο

    http://taxalia.blogspot.com/

    φέρεται (το μπλογκ όπως θα δείτε δημοσιεύει και κάποιο ντοκουμέντο) πως «και στην «ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», είναι μέλος του Δ.Σ. της, ο Ν.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».
    Με τόσες επιτελικές θέσεις, δεν μπορεί θα έχει κρυφά προσόντα πολύ πέραν του συγγραφικού του ταλέντου.
    Όσον αφορά τώρα στην Μ.Βρεττανία, διαβάζω στην «ΑΥΓΗ» για την εταιρεία Λάμψα στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο (στρατηγείο αν δεν απατώμαι επί εμφυλίου, του παππού):

    «Χθες η εταιρεία «Λάμψα» διέψευσε ότι ο Μ. Χριστοφοράκος είναι μέλος του Δ.Σ., απέκρυψε όμως ότι είναι ηγετικό στέλεχός της.

    http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-V=hpress_int&-A=494203&-P

    Εκείνο βέβαια που φαίνεται από τα δημοσιεύματα της ΑΥΓΗΣ σχετικά με το σοσιαλιστικό ξενοδοχείο Grand Resort, είναι πως διατηρεί συναισθηματικούς δεσμούς με στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Β.Παπανδρέου-Άκης Τσοχατζόπουλος) τα οποία με τόση ευγένεια του παραχώρησαν σε πολύ λογικές τιμές δημόσια περιουσία, και έτσι εξηγείται η πραγματοποίηση του συνεδρίου κατά της πείνας εκεί. Ο ενοχλητικός δήμαρχος Καλυβίων που με τόσο θράσος ζητά το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία και ο αρχηγός του ΣΥΝ που τον σιγοντάρει, δεν είναι ζήτημα για να απασχολήσει τα ΜΜΕ, που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να υπονομεύουν τον Μεγάλο Σοσιαλιστή Τιμονιέρη Γιώργο και τα αδέλφια του, που ροκανίζουν το σύστημα εκ των ένδον.
    Πέρυσι ο Γιώργος έκανε την επανάστασή του στο Ελληνικό, φέτος δεν θα την κάνει και στα Καλύβια. Ίσως του χρόνου πάλι.

  26. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ίωνα,
    παραδοσιακά το ΒΗΜΑ υποστήριζε τη λεγόμενη «Δημοκρατική παράταξη’, πέρα από τυχόν συγκυριακές υπόγειες συνενοήσεις με τη Δεξιά. Στα φανερά ήταν η εφημερίδα του Κέντρου. Από πολύ πριν το 1981 και μετά την διαφαινόμενη παρακμή της ΕΔΗΚ υποστηρίζει σταθερά το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί πλέον να ασκεί κριτική στον Γιώργο-δεν θέλει δα και πολύ κόπο αυτό, δίνει ο Γιώργος καθημερινά πολλές αφορμές-αλλά δεν παύει να είναι μια κλασσική φιλοπασοκική εφημερίδα. Είναι φανερό αυτό. Για χάρη του ΒΗΜΑΤΟΣ ο κ.Σημίτης (και ο ΓΑΠ αν δεν απατώμαι γιατί νομίζω πως το Αγ.Όρος υπάγεται στο ΥΠΕΞ, μπορεί να κάνω και λάθος), διόρισε ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον κ.Ψυχάρη με τη συνενοχή του κ.Βαρθολομαίου διοικητή του Αγ.Όρους (Ο Νόμος απαιτούσε σαφώς να είναι πανεπιστημιακός ο διοικητής, και ο κ.Ψυχάρης όχι μόνο πανεπιστημιακός δεν ήταν αλλά νομίζω δεν είχε καν πτυχίο).
    Παραδοσιακά μάλιστα το ΒΗΜΑ έκανε επί Ν.Κωνσταντόπουλου συνεχή πόλεμο, και προσωπικά στον πρόεδρο και στον ΣΥΝ, ιδιαίτερα δια χειρός Πρετεντέρη, μάλιστα μετά από τις συνεχείς επιθέσεις ΣΥΝ στο Ψυχάρη.
    Ούτε ουδέτερο είναι το ΒΗΜΑ, ούτε τη ΝΔ υποστηρίζει, ούτε το Λάος, ούτε το ΚΚΕ, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα επί του θέματος, δεν έχει γράψει λέξη για την ομιλία Τσίπρα έξω από το Grand Resort, ούτε λέξη επίσης για τις αγωγές που έχει κάνει το ξενοδοχείο στον δήμαρχο Καλυβίων (ΣΥΡΙΖΑ). Μπορεί να υποστηρίζει περισσότερο την πτέρυγα Βενιζέλου, αλλά κι αυτό γίνεται γιατί εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν εγγράμματο και σοβαρότερο αρχηγό.
    Νομίζω τέλος πως αντί να απευθύνεσαι στους υπόλοιπους που κακώς κατ’εσέ δεν με σχολιάζουν σχετικά με το «φιλοπασοκικό» ΒΗΜΑ μου, μπορούσες να απευθυνθείς απ’ευθείας σε εμένα.

  27. Ο/Η Ίωνας λέει:

    Λασκαράτε,

    μην αρπάζεσαι χωρίς λόγο. Αυτό που εννοούσα, είναι πως το «Βήμα» είναι τόσο φιλοπασοκικό, όσο του επιβάλλουν οι καιροί…

    ( αλήθεια, ποιο είναι το τωρινό περιεχόμενο του όρου «πασοκικό»; )

  28. Ο/Η papaioannou λέει:

    Αστα αυτα κ. ΛΑσκαράτε

    σας εχω θέμα :Νέα στοιχεία για τις σχέσεις του Μιχαλακη με την ZIEMENS..

  29. Ο/Η dmast λέει:

    Λίγα λόγια για τον κο ΝΑΠ κύριε Λασκαράτε μου. Κόβω στοίχημα ότι είναι ο αυριανός μας πρωθυπουργός. Μου θυμίζει σε πολλά τον μπαμπά του…

  30. Παράθεμα: Oύτε δεξιά, ούτε αριστερά. » ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ (και πάλι) ΣΤΑ ΕΡΓΑ Ο ΔΗΜΟΣ IΩANNINΩN!

  31. Παράθεμα: Το Βατερλώ της κας Πάγκαλου, ηθική ήττα του ΠΑΣΟΚ « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.