«κινδυνεύει το πολιτικό μας σύστημα»

Οι πολιτικοί μας εισπράττουν από τη κοινή γνώμη το σεβασμό που οι ίδιοι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους, δεν  ξέρω αν οι πολιτικοί αυτοί είναι πλειοψηφία ή μειοψηφία,  προσωπικά δεν με αφορά η ποσότητα, εξάλλου αυτοί μας ισοπεδώνουν πολύ περισσότερο απ’ ότι εμείς αυτούς.

Ο χλευασμός που καθημερινά εισπράττουν από το κόσμο, είναι φτιαγμένος από το άφθονο υλικό που οι ίδιοι ακούραστα τον προμηθεύουν.

Ωστόσο, το «κινδυνεύει το πολιτικό μας σύστημα» είναι το μότο το οποίο κυριαρχεί παντού, διαλαλείται σε όλους του τόνους, από όλα τα ΜΜΕ. Ένας καταιγισμός συνεντεύξεων και αρθρογραφίας σκοπεύει να επιβάλλει στη μαζική συνείδησή μας την ενοχή, να νιώσουμε συνένοχοι για τη κατάντια της σημερινής κι ανάπηρης δημοκρατίας «μας», σαν να μας λένε ότι και εμείς συμμετέχουμε σε όλη αυτή τη διαπλεκόμενη βρόμα που αναδύεται από παντού.

Τι α κ ρ ι β ώ ς κινδυνεύει;

Γιατί εάν κινδυνεύει «το πολιτικό μας σύστημα» να χάσει τις πατροπαράδοτες μίζες που δίνουν και παίρνουν σε όλη την ελληνική επικράτεια, αυτός ο κίνδυνος πρέπει να μας χαροποιεί. Ουδείς λοιπόν λόγος στις παντός είδους μοιρολογήτρες.

Κινδυνεύουν μήπως όλες αυτές οι μπετούγιες που συνδέουν όλον τον κοινωνικό ιστό της χώρας, από τα κάτω προς τα πάνω; Διότι οι αλάδωτες μπετούγιες λόγω του ότι πιάνουν σκουριά, τρίζουν. Δεν άκουσα κανένα τρίξιμο σε όλη την κοινωνική πυραμίδα, επομένως όλα «λαδώνονται» καλώς, μαζί και οι μπετούγιες, στα μουλωχτά ή στα φανερά. Όλοι το ξέρουν, αλλά μόλις γραφτεί και ανακοινωθεί, τότε μας εκπλήσσει η ….Αποκάλυψη.

Μήπως κινδυνεύει η εγκατάλειψη του περιβάλλοντος από τις χιλιάδες παράνομες χωματερές, το σκουπιδαριό ή τα απόβλητα που μολύνουν ανεξέλεγκτα λίμνες και ποτάμια…τι να σας πω, θα σας γελάσω. Μπορεί να κινδυνεύουμε ομαδικώς να κολλήσουμε την αρρώστια και μανία των Φράγκων που ανακυκλώνουν τα πάντα. Λέτε;

Μήπως κινδυνεύει η παραπαιδεία να εξαφανιστεί από την παιδεία και το «Θρησκευμάτων» από το «Παιδείας»; ή θα κλείσουν τα μυριάδες φροντιστήρια που σε αριθμό είναι πολυπληθέστερα των μαθητών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Δωρεάς μας-με-κόπους-και-αγώνες-Παιδείας. Ζαλίστηκα.

Εκτός πάλι αν κινδυνεύουν να σταματήσουν τα ιατρικά φακελάκια, να καταργηθούν τα ράντζα.  Επίσης με τρομάζει η ιδέα ότι μια μέρα θα βγάλουμε από τις Νοσοκομειακές αποθήκες τα τόσα up-to-date μηχανήματα-τεχνολογικά θαύματα που αγοράσαμε με κοινοτικά κονδύλια εκατομμυρίων €υρώ, προς όφελος των ασφαλισμένων. Όχι-όχι, δεν θέλω να το σκέπτομαι.

Αμ δεν σας είπα για τον κίνδυνο να αρχίσουν τα Πολεοδομικά γραφεία να αρνούνται συστηματικά το λάδωμα, αυτό κι αν είναι décadence, κίνδυνος-fatale, γιατί τότε θα σταματήσει και η Βουλή την παραγωγή τροποποιήσεων επί τροποποιήσεων επί νομοσχεδίων που θα νομιμοποιούν αυθαίρετα. Φαντάζεστε τη φρίκη;

Επίσης δεν θα άντεχα στη σκέψη να κινδυνεύσουν κάποιες υψίστης σημασίας προμήθειες στα αμύθητα ποσά που ξοδεύουμε σε εξοπλισμούς γιατί θα φτάσουμε στα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Νο-nο-nο και Νόου.

Θα είχα κι άλλους κινδύνους να σας παρουσιάσω, που υποψιάζομαι ότι ελλοχεύουν, αλλά πρέπει να πάω στο fitness κλαμπ μου τώρα. Τα λέμε αργότερα. Στο μεταξύ θέλω να σκεφτούμε όλοι μαζί από τι α κ ρ ι β ώ ς κινδυνεύουμε.

τα λέμε.

photo: Yves Klein, la révolution bleue

.

ρο

This entry was posted in ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

38 Responses to «κινδυνεύει το πολιτικό μας σύστημα»

  1. Ο/Η άλλος λέει:

    To κακό είναι ότι πέρα από το δίδυμο της συμφοράς νδ-πασοκ δεν υπάρχει τίποτα! Μόνο η αποχή είναι λύση. Να πάει κάτω από το 50% του εκλογικού σώματος να ψηφίσει για να ταρακουνηθούν τα θεμέλια του συστήματος. Αλλά και τότε θα βγουν τα κομματόσκυλα και οι φυλλάδες για να μας νουθετήσουν που είμαστε απολίτικοι. Μη μασάτε σύντροφοι. Αποχή τώρα! Η μόνη ελπίδα της Ελλάδας.

  2. Αυτο που εγω φοβαμαι -περισσοτερο και απο τη διαφθορα- ειναι η καθαρση!
    Και αυτο διοτι ειτε:
    α) την καθαρση θα την κανουν οι διεφθαρμενοι (οποτε;).
    β) την καθαρση θα την κανουν οι αδιαφθοροι (με τα «καθαρα χερια»).
    Τα αποτελεσματα της α) περιπτωσης ειναι γνωστα αφου τετοιες «καθαρσεις» εχουμε καθε …τρεις και λιγο!
    Ομως στην περιπτωση β) κινδυνευουμε να εχουμε αποτελεσματα αντιστοιχα με την «καθαρση» την οποια εκαναν τα …»καθαρα χερια» στην γειτονικη Ιταλια οπου καθαρθηκε το πολιτικο τοπιο για την ελευση του Μπερλουσκονι (3 φορες πρωθυπουργος).

    Και επειδη στα περιξ κυκλοφορουνε κατι Γιαννες, Βγενοπουλοι κλπ και νομιζω οτι κινδυνευουμε ναρθει η μερα που θα θυμομαστε τους δυο γιγαντες της πολιτικης (ΓΑΠ και ΚΑΚ) με νοσταλγια.

    Το λεω αυτο γιατι βλεπω πολλους να …»πεφτουν απο τα συνεφα» με τις μιζες τωρα και τα οικονομικα ακανδαλα των πολιτικων κομματων και καλο να προσεξουμε μηπως μετα δυσανασχετουμε κι αρχισουμε να διαμαρτυρομαστε: ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΝΩ;

  3. Ο/Η Γερόλυκος λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητέ Ροίδη, αλλά ποιος μπορεί να τα καταλάβει αυτά; Το 80% του λαού νομίζω πως όχι! Παρ’ όλ’ αυτά, η αλήθεια πρέπει να λέγεται και συγχαρητήρια για το μπλογκ σου.

  4. Ο/Η περιούσιος λέει:

    Δεν είμαι υπέρ της αποχής, και ας παρουσιάζει ο πολιτικός χώρος της Ελλάδος αλλά και η ίδια η Ελλάδα τα φαινόμενα, που περιγράφετε. Διότι ακόμα και έτσι θα βρεθεί κόσμος να στηρίξει τα δύο μεγάλα κόμματα και να τα βάλει στη Βουλή και πάλι και με σημαντική δύναμη, ώστε να συνεχίσουν να επιηρεάζουν τη ζωή της χώρας μας. Θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε μια παράταξη ή έστω μια ομάδα συμπολιτών μας, η οποία να άξιζε της ψήφου μας. Προτιμώ την κάθαρση, όποιοι και αν την αναλάβουν, διότι έστω και έτσι θα φύγουν από τη δημόσια ζωή 3-4 πρόσωπα, που αξίζει να φύγουν. Μακάρι να έφευγαν περισσότεροι αλλά εκεί θεωρώ ότι η ευθύνη είναι δική μας, που τους αφήσαμε τόσα χρόνια να ανθίσουν. Έτσι, καταλήγω ότι το καλύτερο είναι μια κάθαρση με σκοπό να εκτεθούν και να αναγκαστούν να αποχωρήσουν από την πολιτική και δημόσια ζωή της χώρα κάποια πρόσωπα, όσα και όποια και αν είναι αυτά και από την άλλη πλευρά ότι είναι προτιμότερο να στηρίξει κανείς μικρά κόμματα, ώστε να αφαιρέσει έτσι δύναμη από τα δύο μεγάλα κόμματα, μήπως και αυτά φιλοτιμηθούν να αλλάξουν μυαλά (που δεν το βλέπω, οπότε ψηφίστε μικρά κόμματα, ήτοι αυτά, που βρίσκονται εκτός Βουλής, μήπως και μπουν νέες ιδέες στη ζωή μας και αρχίσουμε να λειτουργούμε σα χώρα αλλιώς πως).
    Προσοχή, επαναλαμβάνω ότι όταν ομιλώ περί μικρών κομμάτων, εννοώ εκείνα, που βρίσκονται εκτός Βουλής.

  5. Ο/Η undantag λέει:

    Αγαπητέ κύριε Ροἱδη,

    Ορθό το ποστ, αλλά νομίζω πως ο θείος Ισίδωρος σας ξεπέρασε παρουσίαζοντας το πιο απελπιστικό και ειδεχθές -αλλά συνάμα και το πιο ρεαλιστικό σενάριο: μετά την διακυβέρνηση πολιτικών που ελέγχονται από επιχειρηματίες, όταν το κλίμα «ωριμάσει» (ήτανε που ήτανε στραβό, θα το φάει δηλαδή και ο γάιδαρος) δηλαδή όταν η πολιτική απαξιωθεί μέχρις εσχάτων, οι «παραγωγικοί και ορθολογικά διοικούντες τα του οίκου τους» επιχειρηματίες (με χτισμένο προφιλ από Ολυμπιακούς, ΕΤ, αγωγές, ΧΑ, κτλ κτλ) θα θεωρήσουν ότι οι τζουτζέδες τους δεν είναι πλέον απαραίτητοι ως ενδιάμεσοι (αχυράνθρωποι, hommes de paille, μαριονέττες, guignols) και θα πάρουν τα ηνία απευθείας στα χέρια τους… και τότε…

    βαράτε βιολιτζήδες.

    Undantag
    Η σημειολογία του έργου τέχνης που κοσμεί το σημερινό ποστ (π*τσες μπλε;) σπάει κόκκαλα!

  6. Ο/Η nikos10 λέει:

    Ανάθεμα κι αν καταλάβω ποτέ τι σημαίνει «κατάρρευση του πολιτικού συστήματος».

    Πρόκειται προφανώς περί μίας κινδυνολογικής μπούρδας, της οποίας κάνουν χρήση οι διάφοροι πολιτικάντηδες (κατανοητός ο λόγος), συνεπικουρούμενοι από διάφορους δήθεν δημοσιογράφους.

    Σε τελική ανάλυση, συμφωνώ απολύτως με τον γράφοντα: αν μπορεί να υπάρξει αυτή η κατάρρευση, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, καλώς να ορίσει (και τάχιστα)…

  7. Ο/Η Demetrios the Traveller λέει:

    περιμενω με αγωνια να μαθω πιο ειναι το μικρο κομμα που τα πηρε!

    και μετα να αρχισω να αναρωτιεμαι εγω γιατι δεν τα πηρα;

    ξεφτιλες!

    οσο ασχολουμαστε μαζι τους, τοση αξια τους δινουμε.

    αγνοηστε τους!

  8. Ο/Η roidis λέει:

    θείε Ισίδωρε,
    τα ερωτήματα που θέτεις με ταλανίζουν και μένα, αλλά η συνείδησή μου αποφάσισε ότι προτιμά την αλήθεια (που δεν… ) με όποιο κόστος.

    τι να κάνω.

  9. Ο/Η Greek Rider λέει:

    Όταν λένε ότι κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα νομίζω ότι μας κοροϊδεύουν και μας χλευάζουν, εγώ προσωπικά δεν το ανέχομαι αυτό.

    Μακάρι να κινδύνευε το πολιτικό σκηνικό, αν πράγματι κινδυνεύει τότε κινδυνεύει από τη Δίκη και τη Νέμεση.

  10. Ο/Η Rodia λέει:

    Αγαπητοί συμπολίτες, τόσο δύσκολο είναι να αποδεχτούμε να μας κυβερνά στα φανερά η Ζίμενς; Το κάνει στα κρυφά εδώ και πάνω από 100 χρόνια! –>>
    http://wizy.blogspot.com/2008/06/blog-post_26.html

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροϊδη,
    κινδυνεύουν να σταματήσουν να γίνονται σοσιαλιστικά συνέδρια με αστακό και χαβιάρι με λεφτά των φορολογούμενων πάνω στο κύμα, σε ξενοδοχεία που καταπατούν εκτάσεις και κλείνουν την παραλία :

    1)Από το ΒΗΜΑ:

    http://tovima.dolnet.gr/print.php?e=B&f=15390&m=A25&aa=1

    «Στο Λαγονήσι θα πολεμήσουν τη φτώχεια
    Τη συνδρομή της Νομαρχίας Αθηνών με 1.000.000 ευρώ ζήτησε το ΠαΣοΚ για να καλύψει μέρος των εξόδων του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
    …..Πόσο θα κοστίσει η διαμονή των συνέδρων σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα…»

    2)Από την ΑΥΓΗ

    http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=493770&-w=&-V=hpress_int&-P

    Να πάρει θέση ο Γ. Παπανδρέου για τις καταπατήσεις του Grand Resort

    Σε αυτήν την περίοδο και με το ΠΑΣΟΚ να σηκώνει τους τόνους για τις δυσκολίες που περνά ο μέσος Έλληνας, προκαλεί αρκετά ερωτήματα η επιλογή του Grand Resort για τη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

  12. Ο/Η apasxolisi λέει:

    «Απάτη » δεκάδων χιλιάδων ευρώ της ΓΣΕΕ κατά της Εργατικής Εστίας για «¨μούφα» αποζημίωση –απόλυση- συνταξιοδότηση , επαναπρόσληψη ,γραμματέας του Πολυζωγόπουλου!

    «Απάτη» πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες ανέργους αποτελεί η παρακάτω μεθόδευση ,για να «τσεπώσει» μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ , ( με υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 ,ότι όντως απολύθηκε και αποζημιώθηκε από τη ΓΣΕΕ λόγω συνταξιοδότησης) γραμματέας του Πολυζωγόπουλου στη ΓΣΕΕ , ως δήθεν απολυμένη με εθελουσία έξοδο ( δηλαδή ενισχυμένη αποζημίωση ) για να πάρει επικουρική σύνταξη. Και ενώ απολύθηκε και υπέγραψαν η ίδια και οι υπεύθυνοι κατά το νόμο της ΓΣΕΕ ,δήλωση προς την Εργατική Εστία για να εκταμιεύσουν το ποσό …την ίδια ώρα ,με άλλη απόφαση, τα ίδια πρόσωπα αποφάσιζαν να ΤΗΝ προσλάβουν πάλι ως υπάλληλο της ΓΣΕΕ ,δηλαδή του παραρτήματος της ΓΣΕΕ ( ΙΝΕ –ΓΣΕΕ) με τον ίδιο μισθό.
    Έτσι η «ημετέρα» του Πολυζωγόπουλου …πήρε αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την Εργατική Εστία ( δηλαδή χρήματα όλων των εργαζόμενων) , πήρε σύνταξη από το επικουρικό ταμείο , και λαμβάνει κανονικό μισθό ως εργαζόμενη στη ΓΣΕΕ το ΙΝΕ ΓΣΕΕ …
    Αν αυτό δεν είναι «απάτη» τι είναι …
    Και τι κάνει ο πρόεδρος της Εργατικής Εστίας , ο πάρεδρος που ελέγχει τΙς δαπάνες μισθοδοσίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων και η αρμόδια υπουργός . Θα ελέγξουν όλες τις δαπάνες της Εργατικής Εστίας για το προσωπικό της ΓΣΕΕ , θα στείλουν την επιθεώρηση εργασίας στη ΓΣΕΕ το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ και το ΚΕΠΕΑ να δουν αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες «μαϊμούδες» απολύσεις και επαναπροσλήψεις .
    Το ηθικό όμως που το Πάτε …Είναι πρόκληση στο κεντρικό συνδικάτο της ΓΣΕΕ να δουλεύουν συνταξιούχοι , να στήνονται «απάτες» με τέτοιες απολύσεις επαναπροσλήψεις ,την ώρα που 500.000 άνεργοι ψάχνουν για μια δουλειά…
    Τώρα πλέον αποκαλύπτονται…γιατί με απέλυσαν …
    Αυτοί ,με απέλυσαν βρώμικα ,καταχρηστικά, παράνομα , μετά απο 18 χρόνια εργασίας , χωρίς αποζημίωση, ενώ με εκβίαζαν με ανταγωγή 100.000 ευρώ!
    Συγκεκριμένα .Με νομικό «εγκέφαλο» το νομικό της Τσέκου (επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ ), με πρωταγωνιστή τον Πολυζωγόπουλο με απέλυσαν το 2004 παράνομα και κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού εργασίας , ενώ εξέδιδαν βρώμικες και ανυπόστατες ανακοινώσεις σε βάρος μου !
    Στην συνέχεια και με εκβιαστικούς τρόπους , όπως και στις εξαθλιωμένες καθαρίστριες των σχολείων που πήγαν στη ΓΣΕΕ να διεκδικήσουν την δουλειά τους και μετά βρέθηκαν με αγωγές από το νομικό γραφείο του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ και προφυλακισμένο για το σκάνδαλο του ροζ DVD ,που τους ζητούσε δικηγορική αμοιβή τους μισθούς τους, των 500 ευρώ που είχαν για το γάλα των παιδιών τους , μου κατέθεσαν εκτρωματική ανταγωγή 100.000 ευρώ ( πρόεδρος Παναγόπουλος) για να «εκβιάσουν» την παραίτηση μου από την αγωγή …
    Με τον Ανδρέα Κολλά, στο εργατικό δικαστήριο, να καταθέτει ψεύτικα και ανυπόστατα ότι δήθεν ο Πολυζωγόπουλος ( ο ίδιος δεν είχε το θάρρος να έρθει να καταθέσει ,ως μάρτυρας , έστειλε τον «μπροστινό») μου έκανε παρατηρήσεις ότι είχα περιοδικό και site για την ιδιωτική ασφάλιση και έπαιρνα διαφημίσεις , δημοσιεύοντας απόρρητες εκθέσεις του ΙΝΕ –ΓΣΕΕ .. (Που ουδέποτε βέβαια συνέβη γιατί δεν είχα οποιαδήποτε δραστηριότητα που να εξαρτάτε από την ΓΣΕΕ . Αφού είχα διακόψει και την εργασία μου σε εφημερίδες στο Εργατικό Ρεπορτάζ, που είχα τα πρώτα χρόνια που άρχισα να απασχολούμε στο Γραφείο Τύπου της ΓΣΕΕ )
    Η γελοιότητα και η αστειότητα σ όλο της το μεγαλείο…
    Μάλιστα τώρα αμείβουν όλους όσους στράτευσαν εναντίον μου με ταξίδια στην Γενεύη και πολυήμερες διαμονές ως εκπροσώπους της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ στη συνέλευση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας…
    Βέβαια είχαν πετύχει τον σκοπό τους. Μέσα σε μια νύχτα «έχασα» την δουλεία μου και κάθε εργασιακό δικαίωμα και αμοιβή ,με ωμή παραβίαση του κανονισμού εργασίας, τον οποίον πέτυχαν αν αμφισβητήσουν πρωτόδικα σε εργατικό δικαστήριο (για όλους τους εργαζόμενους ,έτσι πλέον τα δικαστήρια μπορούν να θεωρούν ότι οι εργασιακοί κανονισμοί δεν έχουν ισχύ ) επικαλούμενοι νόμους του 1920 …με τους οποίους είχαν απολυθεί στρατιές συνδικαλιστών …πριν το νόμο για την προστασία του συνδικαλιστικού δικαιώματος!
    ΘΑ ΠΑΤΕ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ» ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ …ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ …ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ …ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ …ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ τους αφορά είναι …ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ !
    Αυτό σήμαινε για μένα ,ολοκληρωτικό οικονομική καταστροφή …που αυτός ήταν ο στόχος τους , (αφού είχα ως αποκλειστική εργασία μόνο την ΓΣΕΕ) να μην έχω χρήματα να αντισταθώ νομικά, κατά των αθλιοτήτων τους και των εργασιακών βιαιοτήτων τους…
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΩ …ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ …
    Με όποιες οικονομικές δυνάμεις έχω, θα προσφύγω στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο ,απλά να μείνει ένα μνημείο αντεργατικής νομολογίας ,με την σφραγίδα της ΓΣΕΕ και αυτών που την εκφράζουν στην δεδομένη στιγμή και όσων θα συνεχίζουν στο μέλλον ως «διάδοχοί» τους να μου υπεξαιρούν την εργασία και τα δικαιώματα μου !
    Και ποιες αντιλήψεις έχουν όσοι συνεργούν σ αυτή την απόλυση για το δικαίωμα της εργασίας και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων…
    Oτι η εργασία είναι δικαίωμα των κολλητών , των συγγενών , ότι οι «κομπίνες» και οι «μαϊμουδιές» αποτελούν το όραμα τους…Και σαν «κοράκια» περιμένουν στην γωνία …να αρπάξουν …το ψωμί του διπλανού τους για το δικό τους «παντεσπάνι»!!!
    Γιάννης Χαρονικολάου
    Απολυμένος από τη ΓΣΕΕ
    apasxolisi.blog@gmail.com
    http: apasxolisi.wordpress.com

  13. Ο/Η ΝΑΝΑ λέει:

    Κινδυνεύει η δημοκρατία!!! Ανασυνταχθείτε!!!
    Όλοι ενωμένοι! Όλοι μαζί! (μα… συγνώμη. Αυτός δεν είναι το αφεντικό;) όπως θα ‘λεγε και ο Ντάριο Φο.

    Η δημοκρατία δεν είναι μόνο ανάπηρη όπως λέτε κ. Ροΐδη αλλά και ξεβράκωτη. Όχι γυμνή, γιατί τότε θα μπορούσαμε να την αντιμετωπίσουμε σαν εικαστικό δρώμενο, αλλά ξεβράκωτη γριά με απανωτές παρθενορραφές και προχωρημένο αλτσχάιμερ, που το παίζει Οφηλία.
    Φταίμε όλοι για το χάλι της; Μπορούν να μας πείσουν οτι συλλογικά έχουμε την ευθύνη και άρα τις ενοχές; Θα απαντήσω «όχι» (με πολλά ερωτηματικά και θαυμαστικά όμως). Δεν πολυπιστεύω στους «αθώους» και στους «άμαχους» κι έτσι μερίδιο ευθύνης θα μου επιτρέψετε να μοιράσω και στον πολίτη. Όταν ο πολίτης θεωρεί οτι εκτελεί τα καθήκοντά του μία μέρα κάθε 4 χρόνια (είτε πάει, είτε δεν πάει να ψηφίσει) και το μεσοδιάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές αποποιείται αυτήν του την ιδιότητα, τότε φταίει.
    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατά την γνώμη μου είναι ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Το σύστημα έχει αντοχές κι αυτό είναι αναμενόμενο. Δυστυχώς όμως και οι πολίτες έχουν αναμενόμενες ανοχές. Ο δημοσκοπικός (ή δημοσκοπημένος;) θυμός του πολίτη είναι για τα πάνελ των νυχτερινών εκπομπών. Όταν θα ‘ρθει ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΕΡΑ, θα επιλέξει τον «έναν» με τον φόβο μη βγει ο «άλλος». Με χαμηλότερα ποσοστά ίσως, αλλά εκεί… στριμωγμένος στο δίπολο.

  14. nikos10,
    επειδη λες οτι δεν ξερεις τι σημαινει «καταρευση» σε πληροφορω οτι δεν εχει απολυτως καμια σχεση με την γνωστη …ρεύση.
    Προκειται γαι κατι εντελως διαφορετικο, που θα μπορουσαμε να το περιγραψουμε ως …»γαμησι, στενο παπουτσι και κατηφορο».
    Εχω γερασει ακουγοντας περι «αυτοκαθαρσεως του συστηματος» …και προκοπη δεν ειδα.
    Ομως αν κατι εχω επισης καταλαβει ειναι οτι οι καταγγελτικες κραυγες και η αγανακτηση μονο μεγαλυτερο κακο μπορουν να κανουν.
    «Ο θυμος ειναι σαν τον αερα που σβυνει το κερι του μυαλου» (σοφο μαφιοζικο τσιτατο), και ο στειρος καταγγελτικος λογος επισης (θα προσθετα εγω).
    Εγω λοιπον δεν θελω να καταρευσει το συστημα γιατι η απολυτη απαξιωση αυτου του βλαμενου υπαρχοντος πολιτικου προσωπικου θα μας οδηγησει στην αγκαλια χειροτερων καταστασεων (Μπερλουσκονιδων).
    Κι επειδη δεν διακατεχομαι απο αυτοκαστροφικες τασεις, γιαυτο και δεν αναγνωριζω στον εαυτο μου το δικαιωμα να εκπλησεται και να …αγανακτει επειδη τα παιρνουν τα κομματα και οι πολιτικοι.

    * * *

    Ροϊδη,
    σε καταλαβαινω αλλα μην …χασουμε και εντελως τη μπαλα και αρχισουμε να θεωρουμε -γενικως- την αληθεια ως αρετή γιατι θα τριζουνε τα κοκαλα των σοφιστών.

    «Η αληθεια ειναι το τελευταιο καταφυγιο του απελπισμενου»* (εντελως δικο μου τσιτατο σε …παγκοσμια πρωτη εκδοση – στο αφιερωνω!)

    * ολοι οι αλλοι βολευονται με ψεματα τα οποια μαλιστα κατασκευαζουν

  15. Ο/Η Sky λέει:

    Αγαπητέ κ. Ροϊδη,

    η επικράτηση του αφορισμού «το πολιτικό σύστημα σε κίνδυνο», δεν είναι τίποτα άλλο από ένα motto, ένα «σλόγκαν» μία φράση του συρμού. Τίποτα δεν βρίσκεται σε κίνδυνο απ’ όσα αναρρωτιέσαι στο κείμενο σου. Τίποτα από όλα αυτά που αναφέρεις και τα οποία είναι το «πολιτικό μας σύστημα».

    Κινδυνεύεο αντιθέτως η εικόνα. To φαίνεσθαι και τα προσχήματα που θέλουν όλους τους «επαγγελματίες πολιτικούς» αδιάφθορους και λευκούς σαν το βαμβάκι το φαρμακευτικό.

    Επειδή αυτή είναι ισχυρή πεποίθηση μέσα μου, βλέπω επιτέλους μία καθαίρεση της εικόνας του αγνού, πλυμμένου, αμόλυντου πολιτικού. Του πολιτικού που δεν ξεπήδησε μέσα από το λαό, ή αν το έκανε, έχει ήδη διαβρωθεί από πολυέξοδες εκστρατείες και φατριαστική οσφυοκαμψία. Αισιόδοξη η πρόβλεψη.

    Επειδή όμως τίποτα δεν είναι σκέτα καλό ή σκέτα αισιόδοξο, η σκοτεινή πλευρά που το συνοδεύει, είναι αρκετά ζοφερή. Τροφοδοτείται από την όλη κατάσταση ένας απόλυτος και ισοπεδωτικός λαϊκισμός που αναβιβάζει τους άχρηστους σε σωτήρες, σε μεσσίες.

    Τελικά η εικόνα εξακολουθεί να κυβερνάει τον τόπο. Τον τόπο που όλοι είναι (ή μοιάζουν) τόσο κουρασμένοι, τόσο απογοητευμένοι, τόσο ζαλισμένοι, που δεν κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν με την ουσία της ίδιας τους της ζωής.

    Η εικόνα ακόμα και όταν πνέει τα λοίσθια (όπως σήμερα) διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της ως ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του τόπου. Διατηρεί την υπέρτατη θέση της ως το πολιτικό μας σύστημα ή όπως λέγαμε κάποτε (ως άλλη έκφραση του συρμού) διατηρεί την κυρίαρχη θέση της στον πολιτικό μας πολιτισμό

  16. Ο/Η espectador λέει:

    Και δεν μου λετε? αν «καταρευσει» το συστημα και επελθει η καθαρση μετα (κατι απο αρχαια τραγωδια μου θυμιζει αυτο)φανταζεσθε τι θα γινει? Μερικα ερωτηματα που προκυπτουν. Σε ποιον θα δινουμε το φακελλακι? θα πρεπει να βγαζουμε αδειες πλεον. Πανε και τα αυθαιρετα (τι αστεια λεξη κι αυτη). Ασε πια το μπελα της ανακυκλωσης. Στα πανεπιστημια θα εκλεγονται αυτοι που αξιζουν κι οχι αυτοι που εχουν το ιδιο επωνυμο μ αυτους που ψηφιζουν. Ποιον θα φασκελωνουμε στο δρομο αφου ολοι θα ειναι αψογοι πλεον. Και με τα κοκκινα φαναρια τι θα γινει? θα περιμενουμε το πρασινο? Θα σταματησουν οι μπατσοι να κανουν προσαγωγες (και τι θα κανουν μετα). Οι οπαδοι στις εξεδρες θα τραγουδουν τα «χριστιανοπουλα» και οι παπαδες θα δοσουν επιτελους τον ενα χιτωνα που τους περισευει (χαχα). Θα πηξουμε στις συνελευσεις της γειτονιας για καθε μικροπροβλημα που θα προκυπτει και δεν θα εχουμε χρονο για την «μαρια την ασκημη». Και κυριως θα σταματησει να παιρνει το πρωταθλημα ο θρυλος 🙂

  17. Ο/Η Seagull λέει:

    Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι δραστικό και ουσιαστικό, ως πολίτες, ώστε όχι μόνο να κινδυνέψει, αλλά να καταρρεύσει ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα… Και στη δική μου χθεσινή ανάρτηση (http://seagullstefanos.blogspot.com/2008/06/blog-post_30.html) αναφέρομαι στην Πολιτική και στους πολιτικούς… Το θέμα είναι πώς μπρούμε τώρα, να ξαναπάρουμε, ως πολίτες, τις τύχες μας στα χέρια μας. Διότι όταν οι πολιτικοί έχουν «το μαχαίρι» (:τους νόμους κατά βούληση, τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΜΕ κ.λπ.), είναι τόσο εύκολο να μας έχουν σαν… «καρπούζι»!…
    Καλημέρα!

  18. Ο/Η Elikas λέει:

    Αυτό που θα κινδύνευε αν το είχαμε είναι η δημοκρατία. Όχι φυσικά επειδή η σκανδαλολογία καταρρακώνει τα κόμματα εξουσίας στις δημοσκοπήσεις, αλλά επειδή η τάση γενικής ισοπέδωσης που εντέχνως καλλιεργείται από τα μέσα αποσκοπεί στην απαξίωση των πάντων και τη μαζική αποχή. Ιδίως όσων στέκονται κριτικά απέναντι στη φάρσα που με τόσο στόμφο αποκαλούμε «πολιτικό σύστημα» (ούτε το ένα είναι ούτε το άλλο).

    Όταν οι πολίτες πειστούν ότι «όλοι ίδιοι είναι» (από το ΜΛ ΚΚΕ μέχρι το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ), δύο μόνο πράγματα μπορούν να συμβούν:

    α) Να γίνουν εκλογές και να έχουμε πάνω-κάτω τα ίδια αποτελέσματα που είχαμε πάντα (με μειωμένη συμμετοχή ψηφοφόρων αλλά συντριπτική επικράτηση του δικομματισμού). Θα βγαίνουν μετά οι νικητές (με ποσοστό 15-20% επί των εγγεγραμμένων) και θα λένε «ο λαός μίλησε». Opos Ameriki…

    β) Να μας κάτσει στο σβέρκο (με εκλογές ή άνευ) κάποιος «σωτήρας» (επιχειρηματίας, φασίστας ή και τα δύο). Το σκεπτικό είναι απλοϊκό αλλά δυστυχώς πιάνει: «αφού αυτός είναι χορτάτος και τουλάχιστον ξέρει να διαχειρίζεται μια επιχείρηση, πόσο χάλια μπορεί να γίνουν τα πράγματα;» Ρωτήστε τους Ιταλούς να σας πουν…

  19. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Τό συγχρονο πολιτικό συστημα στην Ελλάδα και Αλλου , δηλαδή η ΜεταΔημοκρατια , δεν στηριζεται πια στην Υποκρισια ( δηλαδή στην αποκρυψη της αληθειας και στην επικληση Προφασεων )
    αλλά στον Κυνισμό : Δηλαδή στην αποκαλυψη της αλήθειας ως Ωμοτητας μεχρι να την συνηθισουμε δια του Μιθριδατισμου και να την αποδεχτουμε ως δεδομένη …
    Με αυτή την εννοια τα σκανδαλα δεν δημιουργουν κινδυνους για το Πολιτικό συστημα αλλά το Δυναμώνουν ..Ασε που παραγουν σε ολο και μεγαλύτερη κλίμακα εναν τυπο ανθρωου που λεει : Αν ειναι ετσι η Πολιτική θελω να παιξω κι εγώ ..Ολο και περισσοτερη Αηδια ….αλλά και ολο περισσοτερο αποδχή της Αηδιας ως δεδομένης και αμεταβλητης .

    Κα φυσικά οι εντιμοι ανθρωποι που αντιστεκονται συκοφαντουνται και λοιδωρουνται συστηματικά απο τους Γλοιώδεις ..

  20. Ο/Η Elikas λέει:

    Έχει δίκιο ο Νοσφεράτος. Μεγάλο ποσοστό όσων αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική έχει ως κίνητρο το να αρπάξει ένα καλό κομμάτι της πίτας. Ούτε ιδεολογίες, ούτε τίποτα. «Θέλω Καγιέν κι εξοχικό στη Μύκονο και ο μισθός μου δεν μου επιτρέπει να τα αποκτήσω, άρα πολιτεύομαι με κόμμα εξουσίας». Μιλάμε για ήθος, όχι αστεία…

    Και κάτι ακόμα: Μπορεί κάποιος να εξαφανίσει ανθρώπους σαν τον Παπουτσή και τον Κεφαλογιάννη από τις οθόνες μας; Ο μεν πρώτος έχει ευθύνη για τον θάνατο 80 ανθρώπων κι αντί να αυτοκτονήσει δεν παραιτήθηκε καν από υπουργός, ενώ ο άλλος κάνει πλάτες σε μεγαλεμπόρους ναρκωτικών και έχει το θράσσος να κρίνει τους άλλους για το αν διαπλέκονται με σκοτεινά συμφέροντα ή όχι.

    Αν αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα, τότε μακάρι να καεί και να μη μείνει τίποτα όρθιο.

  21. Ο/Η Seagull λέει:

    Πολύ εύστοχες, κατά τη γνώμη μου, οι παρατηρήσεις του Νοσφεράτου (Νο.19) και του Elika (Νο.18). Σε σχέση με αυτό που σχολιάζει ο δεύτερος, ήθελα να κάνω σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιό μου, αλλά… χαλάλι σας, «το καίω» εδώ:
    Το Σύνταγμά μας ορίζει (άρθρο 51) τον αριθμό των βουλευτών μεταξύ 200 και 300. Κι εμείς «φυσικά» έχουμε (διότι έτσι όρισε ο κοινός νομοθέτης) τον μέγιστο των προβλεπομένων βουλευτών, που είναι, ίσως, αρκετά μεγάλος για τα ελληνικά δεδομένα (νομίζω πως αναλογικά όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν λιγότερους). Γιατί λοιπόν να μην ισχύει ότι ο ακριβής αριθμός των βουλευτών (μεταξύ 200 και 300) προσδιορίζεται ανάλογα με το ποσοστό των ψηφοφόρων. Τότε, υποθέτω, τόσο οι πολιτικοί σχηματισμοί, όσο και οι ίδιοι οι υποψήφιοι βουλευτές θα φροντίζουν να είναι πολύ πιο συνεπείς στα όσα λένε και πολύ πιο προσεκτικοί στα όσα κάνουν…

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κινδυνεύει το χαβιάρι και οι πισίνες του Γιωργάκη

    Από άρθρο του Πρετεντέρη στο σημερινό ΒΗΜΑ
    http://www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20080701&nid=9060770

    «…Πολύ καλά έκαναν οι Σοσιαλιστές και συγκεντρώθηκαν να συζητήσουν για την καταπολέμηση της φτώχειας, την ακρίβεια και όλα τα δεινά της ανθρωπότητας. Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο οι προβληματισμοί αυτοί έπρεπε να διατυπωθούν στο πολυτελέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελλάδας – ίσως και των Βαλκανίων!

    …………………Διότι κάποιος θα έπρεπε ενδεχομένως να τους εξηγήσει ότι άλλο «η γενιά των 700 ευρώ» και άλλο «η διανυκτέρευση των 700 ευρώ». …………………

    Το ευχάριστο είναι ότι αυτή η αμφιλεγόμενη επιλογή των Σοσιαλιστών έρχεται ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά τη δημόσια παραδοχή του Γ. Παπανδρέου ότι η οκταετία Σημίτη διεύρυνε τις ανισότητες στην ελληνική κοινωνία. Οταν το άκουσα, αναρωτήθηκα πώς μέτρησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τις ανισότητες και τις βρήκε διευρυμένες. Τώρα όμως κατάλαβα: όταν οι εγχώριοι Σοσιαλιστές συνεδριάζουν μόνο με ιδιωτικές πισίνες, προσωπικό μπάτλερ και τεσσάρων ειδών εστιατόρια,παρέα με τη Μέριλ Στριπ και τους διερχόμενους μεγιστάνες του πλούτου,σίγουρα οι ανισότητες έχουν διευρυνθεί. Υπέρ των Σοσιαλιστών… Οι οποίοι, όπως φαίνεται, μπορεί να έχασαν την εξουσία αλλά δεν άλλαξαν τις βολές τους. Στο Λαγονήσι παραθέριζε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στο Λαγονήσι συνεδριάζει ο γιος του………».

  23. Ο/Η elias λέει:

    Το σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει, αυτό που βλέπουμε εμείς δεν είναι παρά η σκόνη από τα συντρίμμια. Οι πολιτικοί πάντα ήταν μια πρόφαση δημοκρατικότητας, αυτός ήταν ο σκοπός της ύπαρξης τους, αλλά τελευταία δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν πείθουν, δεν καλύπτουν τα πραγματικά αφεντικά τους και συνεπώς δεν υφίσταται λόγος ύπαρξης τους. Γιατί να πληρώνουν οι επιχειρηματίες κάποιον που δεν κάνει καλά τη δουλειά του;

  24. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    . »Μεγάλο ποσοστό όσων αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική έχει ως κίνητρο το να αρπάξει ένα καλό κομμάτι της πίτας. Ούτε ιδεολογίες, ούτε τίποτα. “Θέλω Καγιέν κι εξοχικό στη Μύκονο και ο μισθός μου δεν μου επιτρέπει να τα αποκτήσω, άρα πολιτεύομαι με κόμμα εξουσίας”. »

    Elikas
    Αυτή ειναι η μια πλευρά του νομισματος

    Η αλλη απευθυνεται στους πολλους : Τους νεους-κυριως- τους μισθωτους , αλλά και τους μεταναστες ..και τους αποβλητους (φυλακισμένους περιθωριοποιημενους κλπ )

    Το μηνυμα λεει: Ξεχαστε καθε ελπίδα ..Δεν υπάρχει πια κρατος Προνοιας .. Θα αποδομησουμε συστηματικά καθε τι το Δημόσιο..

    Αν θελετε να επιζησετε Γλύψτε…Υποταχτειτε ..Παρακαλέστε για μια θεσουλα των 3οο ευρώ ..Μη Μιλατε ..Μην αντιδρατε..Δεν βλεπετε πως τα ΜΜΕ αλλά και οι Κατασταλτικοι μηχανισμοι και η Δικαιοσυνη ειναι μαζί μας;

    Υποταχτειτε !

    Σε ενα αφορητο κομφορμισμό μια καθημερινή διπλή γλωσσα , Σκυφτά τα κεφαλια και μεσα ..αν δεν εισαι χυδαιος αρπαγας της εξουσιας η Λαμόγιο …
    Αυτό ειναι το μηνυμα προς την αλλη οχθη …

    Γιαυτό και επειγει- για την Νεα γενια κυριως τα νεα παιδιαα – να οικοδομησουμε παλι την Πολιτική Ελπίδα …Απέναντι στην πολιτική απελπισια και στον κυνισμό θα πρεπει Τωρα να αντιταχθει μια πολιτική Ελπίδας .
    Κι αυτό δεν θα γινει απο μόνο του . Κανουν λάθος οσοι νομιζουν οτι πιασαμε Πατο ..Ο κατηφορος αυτός δεν εχει Πάτο αν δεν τον θεσουμε εμεις …

    παντου ..Και στα Μπλογκς ..Να παραχθει , απο τα κατω επιτελους μια πολιτική ελπίδας απεναντι στην Απελπισια των Πολλων και τον κυνισμό των Λίγων ..

  25. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

    Κύριε Ροϊδη,

    ο προβληματισμός σου είναι εύλογος όσο και επίκαιρος – τον συμμερίζομαι. Γιά να κινδυνεύει όμως ένα «πολιτικό σύστημα» πρέπει πρώτα να υφίσταται – στην Ελλάδα αυτό που υπάρχει δεν είναι παρά το είδωλλο ενός συστήματος που τρέφεται και επιβιώνει από την ίδια του την παρακμή. Και προφανώς αυτό το είδωλλο πολιτικού συστήματος δεν ήρθε ουρανοκατέβατο, αλλά γεννήθηκε σταδιακά μέσα από την ίδια την κοινωνία. Την κουρασμένη, κορεσμένη, κενή ιδεών και οραμάτων ελληνική κοινωνία που ανακυκλώνει το παρόν σάπιο πολιτικό σύστημα γιατί βαριέται να δημιουργήσει καινούργιο.

    Κανένα πολιτικό σύστημα δεν κινδυνεύει – όλοι οι άλλοι κινδυνεύουμε μονίμως και αδιαλείπτως από δαύτο.

  26. Ο/Η μεγαλοκοπέλα λέει:

    Και γι’ αυτά και πολλά άλλα, ανάλογα εύλογα ερωτήματα, να κατηγορείσαι ως ανθέλλην!

  27. Ο/Η Σπύρος Ντόβας λέει:

    κε Ροΐδη λέτε:
    «σαν να μας λένε ότι και εμείς συμμετέχουμε σε όλη αυτή τη διαπλεκόμενη βρόμα που αναδύεται από παντού.»

    Κατά την αποψή σας, ποιο ποσοστό του λαού έχει συνδέσει την ευημερία του με αυτή την «διαπλεκόμενη βρώμα»?

    Εντύπωσή μου είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είτε ωφελείται ευθέως είτε ΕΛΠΙΖΕΙ να ωφεληθεί μια μέρα από το σύστημα αυτό. Συστηματικά και σχεδόν ορθολογικά ΤΖΟΓΑΡΕΙ στην «λοταρία» της διαφθοράς.

    Ας μην τους βγάζουμε λάδι.

  28. Ο/Η Πάνος λέει:

    Άντε να πούμε ότι στην πρώτη πρωθυπουργία του Μπερλουσκόνι οδήγησαν τα «καθαρά χέρια».

    Στη δεύτερη και την τρίτη όμως οδήγησαν αυτοί που …μεσολάβησαν στην κατοχή της εξουσίας.

    Επιπλέον, δεν είναι υπερβολικό να νοσταλγούμε διακαώς τον Τζούλιο Αντρεότι και να φοβόματε ότι αν περάσει το Καραμανλέικο, το Μητσοτακέικο και οι Παπανδρέου στο περιθώριο θα καταστραφεί η Ελλάδα;

  29. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    καλα ρε παιδιά …Σ’ αυτή την Χωρα επι Καραμανλικής ΜεταΔημοκρατίας ..Μονο η Τσεκου και ο δικηγορος της Προφυλακιζονται;
    και …οταν ο κόμπος φτανει στο Χτενι ..Μώκο;
    Τουμπεκί ; Τσιμουδιά;

    http://www.enet.gr/online/online

  30. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90

    (ΠΟΥ ΕΣΤΡΩΣΕ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ μΕΤΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ )

    Αρχικά η δεκαετία του 90-φαινόταν να είναι -η δεκαετία του θριάμβου των ανθρώπινων δικαιωμάτων ,της αντίληψης μιας ευθύγραμμης παγκοσμιοποίησης, πολυπολιτισμικής αρμονικής συμφωνίας εθνών κάτω από την μπαγκέτα ενός μεγάλου μαέστρου-του παγκοσμιοποιημενου κεφαλαίου
    Όμως η ΝΑΤΟική στο Κόσσοβο εκστρατεία έδειξε και την αποτυχία του ιδεολογικού επιχειρήματος των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «πολυπολιτισμικότητας » πού αναδείχθηκαν ως το κυρίαρχο ηθικό άλλοθι της Νατοικής επέμβασης στο Κόσσοβο ,κάτι πού θυμίζει την τελική σκηνή στην ταινία ”Δαντών” του Α. Βάιντα: τη δασκάλα πού αναγκάζει τον μαθητή να απαγγείλει τα δικαιώματα του ανθρώπου με βάναυσα χτυπήματα.
    Η Δεκαετία του 1990 σφραγίσθηκε και από αυτό κάποιοι αποκάλεσαν «παγκόσμια κοσμική θρησκεία» με ιερό κείμενο την οικουμενική διακήρυξη των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Τα ανθρώπινα δικαιώματα έγιναν το κύριο άρθρο πίστης μιας κοσμικής κουλτούρας, η lingua franca της παγκόσμιας ηθικής σκέψης, όπως τα αγγλικά έγιναν η lingua franca της παγκόσμιας οικονομίας. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κοφι Αναν ,(το 1999)αποκάλεσε την Διακήρυξη το «μέτρο σύγκρισης με το οποίο μετρούμε την ανθρώπινη πρόοδο »Η νομπελίστρια Ναντίν Γκόρντιμερ την περιέγραψε ως «το ουσιαστικό ντοκουμέντο , τη Λυδία λίθο ,το πιστεύω της ανθρωπότητας που σίγουρα συνοψίζει όλα τα άλλα πιστεύω που καθοδηγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά»
    Η δεκαετία του 90 εμφανίσθηκε και ως θρίαμβος του ατομικισμού
    Κατέληξε στον θρίαμβο του κομφορμισμού και της ετερονομίας:συνοδεύτηκε και από μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα φόβου και ένα συντριπτικό αίσθημα αβεβαιότητας
    Η δεκαετία του 1990 σημαδεύτηκε από την κατάρρευση των ορίων ανάμεσα στο ‘’εμείς ‘’ και το‘’αλλο’’.Το ‘’άλλο’’, και ο φόβος πού το συνοδεύει, βρέθηκε στο δυτικό κοσμο κοντά μας, ανάμεσα μας. ως μετανάστης ή πρόσφυγας, ως φόβος της ανεργίας και της κοινωνικής υποβάθμισης ,ως καταστροφή του περιβάλλοντος. Ανάμεσα μας διλήμματα πού είχαμε ξεχάσει ή απωθησει,προβλήματα πού είχαν σκεπασθεί κάτω από το πάπλωμα της αισιοδοξίας και της πίστης στην πρόοδο της μεταπολεμικής εποχής Αυτό πού πριν φάνταζε σαν σταθερό συλλογικό εμείς σήμερα όλο και περισσότερο θυμίζει κινούμενη άμμο:
    Ορισμένοι από τους παράγοντες που ευθύνονται γι αυτό το΄ αίσθημα αβεβαιότηταςήταν (και είναι):
    Πρώτον .Η νέα αταξία στον κόσμο. Ύστερα από μισό αιώνα ξεκάθαρων διαχωριστικών γραμμών ,και στρατηγικών ήρθε ένας κόσμος χωρίς ορατή δομή και χωρίς καμία΄ -έστω και απειλητική-λογική. Η πολιτική των ισχυρών πολιτικών ομάδων, που μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσαν στον κόσμο, τρόμαζε με τις απόκοσμες δυνατότητες της. Αυτό που σήμερα την αντικατέστησε τρομάζει με την έλλειψη συνέπειας και κατεύθυνσης κι επομένως με τις απεριόριστες δυνατές εκδοχές που προμηνύει.

    Δεύτερον Η παγκόσμια απορύθμιση, ο παραλογισμός και η ηθική τύφλωση του αγοραίου ανταγωνισμού, η απεριόριστη ελευθερία που παραχωρήθηκε στο κεφαλαίο, το κομμάτιασμα των δημιουργημένων και μέχρι σήμερα πρόσφατα συντηρούμενων από την κοινωνία προστατευτικών δικτύων, καθώς και η απάρνηση όλων των λογικών επιχειρημάτων, πέραν των οικονομικών, έδωσαν μια νέα ώθηση στην αμείλικτη διαδικασία πόλωσης, που κάποτε αναχαιτίσθηκε μέσα από το νομικό πλαίσιο του κράτους πρόνοιας, καθώς και από τη διαπραγματευτική ισχύ των εργατικών σωματείων Σήμερα καμία δουλειά δεν είναι εγγυημένη, καμία θέση δεν είναι απόλυτα αξιόπιστη, η πείρα και η τεχνογνωσία μόλις αποκτηθούν μετατρέπονται σε μειονέκτημα και οι δελεαστικές σταδιοδρομίες συχνά αποδεικνύονται μονοπάτια που οδηγούν στη αυτοκτονία

    Τρίτον :Τα αλλά δίκτυα προστασίας, που είχαν δημιουργηθεί και συντηρηθεί από την κοινωνία, αυτές οι δεύτερες γραμμές χαρακωμάτων που προσέφερε η γειτονιά η οικογένεια, και όπου μπορούσε κανείς να αποτραβηχτεί για να επουλώσει τις πληγές του από τις αψιμαχίες της οράς, αν δεν έχουν καταρρεύσει, έχουν τουλάχιστον εξασθενίσει σε μεγάλο βαθμό Γι αυτή την εξέλιξη ευθύνονται εν μέρει οι πραγματιστικές αλλαγές στο πλαίσιο των διαπροσωπικών σχέσεων που τώρα κυριαρχείται πέρα για πέρα από το πνεύμα του καταναλωτισμού ,ορίζοντας τον άλλο ως εν δυνάμει πηγή ευχάριστων εμπειριών Οι δεσμοί που παράγονται τώρα εν αφθονία έχουν ενσωματωμένη «την μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης διάταξη καθώς και την διάταξη της μονομερούς απόσυρσης κατά βούληση»

  31. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Για κοιταξτε (ιδιως εσεις που ονειρευεστε
    την Καθαρσιν )(αυτήν που θα εκανε ο κ…Μητσοτακης μαζί με τον Καμμένον κλπ το 89 90 και ο Καραμανλής και ο Ζαχοπουλος και ο Λιαπης το 2004 )

    Κοιταξτε και θαυμαστε

    τον Κ Κραμανλήν οπως τον φανταζετε μια κατεξοχήν Εφηεριδα της Δεξιας

    Να δινει το Ραντεβου του στην Ιστοριαν κοιτωντας (φορωντας Χλαμύδαν ) Προφανώς προς το ΑΠΕΙΡΟΝ οπς κανει πάντα

    Ως νεος Αυγουστος

    η ως Ναπολεων Βονοπάρτης

    κλπ κλπ
    http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_mc9_1_26/06/2008_172709

    Βρεειιιιι !!!! Δε παμε καλά βρεεεεεειιιιι!

  32. Ο/Η nicholas_manie λέει:

    Θα συμφωνήσω με τον θείο Ισίδωρο και θα ψηφίσω MIG δαγκωτό, ή όποιον άλλο Businessman αποφασίσει να ακολουθήσει τον (δύσβατο) δρόμο της πολιτικής. Τουλάχιστο μπας και γλιτώσουμε από τα έξοδα των μεσαζόντων.

  33. Ο/Η Rodia λέει:

    Κάνετε λάθος κ. Νοσφεράτε, για Δρομοκαΐτιο, καλά πάμε. 😉

  34. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    g**$#@!! αλλαξε η Πρωτη σελιδα της Απογευματινης σημερα .. Ξερει κανεις να μου βγαλει την χτεσινη με τον Αυγουστο Καραμανλή να ατενίζει την αιωνιοτητα ; Ειναι σπανιο κελεπουρι και δεν πρεπει να το χασουμε ……

  35. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    To Βρηκα Το Βρηκα (με λίγη Βοηθεια βεβαια …)

    Θαυμαστε τον Κραμανλήν στο Ραντεβου με την Ιστοριαν :

    http://www.apogevmatini.gr/pages/01.html

  36. Ο/Η omadeon λέει:

    Αυτό σε μάρανε καημένε; (σχόλιο 34).

    ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρεθεί, ΠΟΥ θα πάει;

    Εδώ μιλάμε για ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΑ στα θεμέλια της Ελευθερίας του Λόγου, που πέρασε απαρατήρητη και ήσουν ΚΑΙ παρών:

    Επι δέκα ολόκληρες μέρες είχα ξεγελαστεί να νομίζω ότι σχολιάζω ελεύθερα σε γνωστό μπλογκ, αλλά στην πραγματικότητα είχα μπει σε moderation χωρίς να εμφανίζεται καμμία απολύτως ειδοποίηση (στο δικό μου browser) ΞΕΓΕΛΩΝΤΑΣ με ΠΛΗΡΩΣ ότι συμμετείχα κανονικά στη συζήτηση.

    Από προκαταρκτική έρευνα φαίνεται πως οι κύριοι του μπλογκ αυτού έχουν εγκαταστήσει το ΠΙΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ WORDPRESS PLUGIN που εφευρέθηκε ποτέ. Γιατί μπορεί να ξεγελάσει μιλλιούνια ανθρώπους ότι μιλάνε ελεύθερα σε συζητήσεις ενώ δεν ακούγονται καθόλου.

    ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της Ελευθερίας του Λόγου 100% ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ.

    Κι άμα την πάτησα εγώ, που είμαι επαγγελματίας Πληροφορικής και έμπειρος στο διάλογο επίσης, ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!

    Ασχοληθείτε με τους πολιτικούς… είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ.

    (κ. Ροίδη, είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά… όοοχι και τόσο πολύ όσο φαίνεται. Περισσότερα εν καιρώ. Στο μεταξύ αν κάποιος ξέρει αυτό το σατανικό φαινόμενο ή plugin παρακαλείται να με ειδοποιήσει επειγόντως στο omadeon @ hotmail.com)

  37. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Χριστε και κυριε (πέμπτη φορά που το λέω…στη Δεκατη θα εμφανιστει στα Μπλογκς !!!!)

  38. Εξαιρετική δημοσίευση. Δυστυχώς, χάνουμε όλες τις πατροπαράδοτες αξίες που μας κληροδότησαν οι οθωμανοί και η παρακμιακή αστική τάξη του ΙΘ΄αιώνα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.