Η «Dream Team» του ΛΑΟΣ απέκτησε πάγκο

Το ΛΑΟΣ αποκτά και «πάγκο», μετά τους αξιότιμους Μ. Βορίδη (ιδρυτής ιδρυτής του εθνικοπατριωτικού «Ελληνικού Μετώπου» και πρώην πρόεδρος της νεολαίας του χουντικού κόμματος της ΕΠΕΝ) , Θ. Πλεύρη (γιος του ιδρυτή της ελληνικής ναζιστικής ομάδας «4η Αυγούστου»), Αδ. Γεωργιάδη (ο…Διεθνούς φήμης Ιστορικός που λέει και ο orthodoxos), Κ. Βελόπουλου και Η. Πολατίδη.

Προσθέστε και τον αξιότιμο «Κύριο» άλλον-έναν-Υπερπατριώτη για τον οποίο διαβάσαμε παρακάτω στην «Κυριακάτικη 30/09/2007»

Και κοπανατζής και υπερπατριώτης

Κώστας Αϊβαλιώτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Πού βρίσκεται η είδηση; Στο γεγονός ότι είναι… φυγόστρατος! Κωμικοτραγική αποκάλυψη για ένα κόμμα που λέει ότι εκφράζει τις εθνικο-πατριωτικές δυνάμεις και ισχυρίζεται ότι πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.

**Ο βουλευτής του Γ. Καρατζαφέρη πέτυχε συνεχείς αναβολές στράτευσης κάνοντας κατάχρηση του νόμου που τις επιτρέπει σε υπαλλήλους διεθνών οργανισμών. Πώς; Επικαλούμενος «εργασιακή σχέση» με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τα «κρίσιμα» για τη στράτευσή του χρόνια της δεκαετίας του ’90 (σήμερα είναι 39 ετών). Κατά τους επικριτές του, την υπαλληλική σχέση την απέκτησε πολύ αργότερα από τα χρόνια που θα εκαλείτο στο στρατό όταν, ως συνεργάτης του Γ. Καρατζαφέρη στην Ευρωβουλή, έγινε οργανικό μέλος της ευρωομάδας στην οποία ανήκει το ΛΑΟΣ. Προηγουμένως υπήρξε απλός συνεργάτης ευρωβουλευτών (των Ν. Κακλαμάνη και Γ. Μαρίνου), αμειβόμενος από το ειδικό κονδύλι «γραμματειακής υποστήριξης» που δίνεται στους ευρωβουλευτές για να στελεχώνουν τα γραφεία τους. Ο ίδιος απαντά στην «Κ.Ε.» ότι ήταν υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και ότι μ’ αυτή την ιδιότητα συνεργαζόταν με τους ευρωβουλευτές.

**Ερωτηματικά προκαλεί η προσπάθειά του, το 2005, να διορισθεί ώς μόνιμος υπάλληλος στο διοικητικό τμήμα του «Αττικού Νοσοκομείου». «Πέρασε» στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκόμιζε πιστοποιητικό σχετικά με την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Το πιστοποιητικό δεν έφτασε ποτέ.

Έτσι, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αρχικά, και η διοίκηση του «Αττικού» στη συνέχεια, αποφάσισαν την απόλυσή του: «Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, απολύεται από την Υπηρεσία ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης του Ιωάννη, καθόσον κρίθηκε ακατάλληλος προς μονιμοποίηση», αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ αρ.385, με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2006.

Λόγω του θορύβου που αρχίζει να προκαλεί η υπόθεση ο κ. Αϊβαλιώτης έστειλε επιστολή στην Στρατολογία δύο ημέρες πριν ορκισθεί βουλευτής ότι ζητά να πάει στο Στρατό! Αναμένεται να καταταγεί τον Φεβρουάριο αλλά, λόγω ηλικίας, έχει δικαίωμα να υπηρετήσει 45 ημέρες και να εξαγοράσει τις υπόλοιπες…

**Υπάρχει όμως και συνέχεια. Πριν περάσει στον Γ. Καρατζαφέρη προσπάθησε να γίνει υπάλληλος της ευρω-ομάδας στην οποία ανήκει η Ν.Δ. Δεν τα κατάφερε, ενώ, μεταξύ των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών που ψήφισαν υπέρ άλλης υποψηφιότητας, ήταν οι σημερινοί υπουργοί Κ. Χατζηδάκης και Χ. Φώλιας και ο τότε ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Αβέρωφ.

Ο Κ. Αϊβαλιώτης αντέδρασε σθεναρά. Λίγες ημέρες αργότερα, το περιοδικό που εκδίδει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη «Νέμεσις» άρχισε να φιλοξενεί άρθρα με σκληρές κατηγορίες εναντίον των τριών ευρωβουλευτών, τα οποία έφεραν την υπογραφή «Κ. Κυδωνιάτης». Λόγω των έντονων φημών ότι ο πραγματικός συντάκτης ήταν ο Κ. Αϊβαλιώτης (σ.σ.: η ελληνική ονομασία για το Αϊβαλί είναι Κυδωνίες!), κατέθεσαν αγωγή εναντίον του. Κέρδισαν σε πρώτο βαθμό τη δίκη – μάλιστα, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε βιογραφικό του στο οποίο ο ίδιος αναφέρει ότι δημοσιογραφεί με ψευδώνυμο.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα γίνει τον Νοέμβριο.

Μ.Μ.-Π.Κ. (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 30/09/2007)

This entry was posted in κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

60 Responses to Η «Dream Team» του ΛΑΟΣ απέκτησε πάγκο

  1. Ο/Η padrazo λέει:

    Στολή στρατιώτη δε φόρεσε αλλά στολή νεοφασίστα τύπου «ουγγρικής φρουράς» θα φορούσε ευχαρίστως νομίζω.
    Πάντως η πρώτη κοινοβουλευτική πρόκληση περνάει στα ψιλά. Ανα φέρομαι στην ομιλία του «χέρι-χέρι» με τις δύο προτάσεις-παραδείγματα προς «μίμηση» από τον επτάχρονη χούντα και αυτη του Μεταξά .

  2. Ο/Η Lamiotis λέει:

    Κοίτα ποιοί μας κυβερνάνε και τρώνε και με χρυσά κουτάλια!!!

  3. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Φαντάρια να πάνε οι άθεοι νεοτάξ ΕΑΜοβούλγαροι κομμουνισταί και όχι η χρυσή ημών νεολαία.

  4. Ο/Η dmast λέει:

    Αγαπητέ polesmannen, νομίζω ότι δεν πρόκειται περί νεολαίας, αλλά περί νεολέΡας.

  5. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως ένας βουλευτής του Λάος δημοσιογραφούσε στο έντυπο της γνωστής φωνακλούς χριστιανής βουλευτίνας του ΚΚΕ και επικεντρώνω την προσοχή μου στο θέμα της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ενός υπερπατριώτη ορθόδοξου Χριστιανού, που συμμετέχει στο λαϊκό προσκλητήριο του Ορθόδοξου Συναγερμού. Νομίζω πως το θέμα δεν πρέπει να μας ξενίζει. Στην Ορθόδοξία είθισται πάμπλουτοι επίσκοποι να διδάσκουν την φτώχια, προγάστορες αρχιεπίσκοποι να υπερασπίζονται την νηστεία, μιτροφόροι μητροπολίτες να εγκωμιάζουν τον ακάνθινο στέφανο, ομοφυλόφιλοι δεσποτάδες να στηλιτεύουν το «κουσούρι» της ομοφυλοφιλίας, αμαρτωλές καλόγριες να κυρήττουν την παρθενία, και φυγόστρατοι κληρικοί να ζητούν την τιμωρία των αντιρρησιών συνείδησης.
    Οι Δουχοβόρζιοι και οι Μολοκανοί, δυό άγνωστες στην Ελλάδα χριστιανικές ομάδες που αποσχίστηκαν στη τσαρική Ρωσία από την Ορθοδοξία αναγκάστηκαν να καταφύγουν μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Μεξικό όπου αριθμούν κάμποσες δεκάδες χιλιάδες. Αμάρτημά τους πως αρνιόντουσαν να υπηρετήσουν στον στρατό της Αγίας Ρωσίας και να πάρουν μέρος στις σφαγές που οργάνωναν κατά καιρούς οι άγιοι τσάροι της Ορθοδοξίας. Οι μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα έχουν αντιμετωπίσει ακόμη και το εκτελεστικό απόσπασμα του Ορθόδοξου κράτους (στη διάρκεια του εμφυλίου) για την εμμονή τους στην αρχαία χριστιανική παράδοση της μη στράτευσης. Ακόμα και οι πολιτικοί αντιρρησίες συνείδησης στη χώρα μας φυλακίζονταν μέχρι πρόσφατα κατ’απαίτησιν του κατά κανόνα φυγόστρατου ιερατείου, που αντιδρούσε σε κάθε δειλή απόπειρα της πολιτείας να ρυθμίσει επί το επιεικέστερο την τιμωρία τους.
    Οι ιερείς και οι εθνικόφρονες στην Ελλάδα δεν στρατεύονται, ή όταν στρατεύονται τοποθετούνται σε προνομιακές θέσεις και υπηρετούν τη θητεία τους στο σπίτι τους. Μάλιστα καυχιούνται δημόσια για το «βύσμα» τους που συνήθως είναι κάποιος πατριώτης αξιωματικός ή βουλευτής, ο οποίος τους εξασφάλισε τη λούφα τους. Συχνά οι πατριώτες μας εκδηλώνουν τον πατριωτισμό τους φοροδιαφεύγοντας.Η Εκκλησία εξασφάλισε επί καθεστώτος Σημίτη σημαντικές φοροαπαλλαγές που επεκτάθηκαν ασύστολα στο υπό διαμόρφωσιν καθεστώς του νεοκαραμανλισμού. Το μετακατοχικό κράτος επίσης, ονόμασε πατριωτισμό την συνεργασία με τον κατακτητή και προδοσία τη συμμετοχή στην εθνική αντίσταση. Επίσης αρχιεπίσκοποι που μελετούσαν στη διάρκεια της Δικτατορίας, αντί να αγωνίζονται για την πατρίδα τους, αποκαλούν όσους αντιστάθηκαν γραικύλους και απονέμουν πιστοποιητικά πατριωτισμού διεκδικώντας και τον έλεγχο των σχολικών βιβλίων Ιστορίας που δεν περιέχουν αρκετή δόση πατριδοκαπηλικών μύθων. Αυτά είναι γνωστά όπως είναι γνωστό πως στη χώρα μας πολλές λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους.

  6. Ο/Η zaphod λέει:

    Αμαν ρε παιδιά, το παδί…δούλευε και πέσατε όλοι να το φάτε!

    Καλά λέει ο polsemannen. Φαντάροι να πάνε οι έχοντες ανάγκη την εμφύσησιν του πατριωτικού ιδεώδους. Οι έχοντες το εις περίσσειαν ουδεμίαν χρείαν έχουσι. Μπορούμε απεναντίας να τους στέλνουμε στο στρατό ΜΟΝΟ ως «επίτροπους» δια να διδάσκουν την νεολαία που υπηρετεί να τραγουδάει το «έχω μιαν αδελφή, κουκλίτσα αληθινή ….κτλ»

    Μπράβο για την ανάρτηση φίλε Ροϊδη, ετούτο το φρούτο δεν το ήξερα!

  7. Ο/Η industrial daisies λέει:

    Χιχι, πάντα έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσες τις περιπτώσεις που αποδεκνύεται ότι η άκρα αριστερά συγκλίνει με τον φασισμό. Ο Στάλιν, το σκηνικό που περιγράφεις με το περιοδικό…

    Αν το κοινοβούλιο θεωρείται από την πολιτεία ο θησαυρός της δημοκρατίας τότε στην περίπτωσή μας αποδεικνύεται άνθρακας. Πάλι.

  8. Ο/Η doctor λέει:

    Καλά δεν πήγε φαντάρος το παλληκάρι και καλά έκανε (και εγώ αν μπορούσα δεν θα πήγαινα) αλλά τον βάζεις και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ωρέ Καρατζαφύρερ?

    Κάποιος όμως πρέπει να παίξει βασικός διότι παραμονές εκλογών ο Χριστόδουλος και ο παπα Τσάκαλος βγήκαν νοκ άουτ λόγω σοβαρής ασθενείας, αλλιώς το 4,5% θα το έπαιρνε χαλαρά ο Καρά Τζαφέρ.

    Μην ακούσω μόνο αυτό το τσογλάνι να μιλάει εξ ονόματος του ΛΑΟΣ για αντιρρησίες συνείδησης και να προτείνει ποινές και φυλακίσεις…

    Μα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν πήγε φαντάρος και ήταν Υπουργός Εθνικής Αμύνης!
    Α, ήταν χούντα τότε και ήτο τιμή να μην υπηρετήσεις το καθεστώς!
    Οκ, οι υπόλοιποι που πήγαν και τις έφαγαν κιόλας μάλλον έκαναν κοπάνα στα μαθήματα Επανάστασης του ΠΑΚ…

    doc

  9. Ο/Η Hannibal Ante Portas λέει:

    Την Κύπρο μήπως υπερπατριώτες δεν την ΄πρόδωσαν; Επαγγελματίες εθνικόφρονες…

  10. Ο/Η enteka λέει:

    μα τι υποκριτές!

  11. Ο/Η VITA MI BAROUAK λέει:

    Κι όμως κάποιοι συμπολίτες μας τους ακούνε με ανοιχτό το στόμα και το ρίχνουν δαγκωτό!
    Είναι δυνατόν;…

  12. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

    Ε, καλά, η υποκρισία είναι γνωστό χαρακτηριστικό της ακροδεξιάς. Δε νομίζω να υπάρχει πραγματικά μορφωμένος, σοβαρός και έχων γνώση της πολιτικής άνθρωπος που να παίρνει στα σοβαρά τα όσα λέει ο κ.Καρατζαφέρης και οι συν αυτώ. Άλλωστε, η ρητορική καπηλεία των αγνών πατριωτικών και θρησκευτικών αισθημάτων του λαού είναι χαρακτηριστικό μπολιασμένο στο DNA της λαϊκίστικης δεξιάς, γνωστής και ως ακροδεξιάς που εκπροσωπεί το συγκεκριμένο κόμμα.
    Επομένως, το να αποφεύγουν τη στράτευση τη στιγμή που διακυρήττουν το ακριβώς αντίθετο, δε μου προκαλεί εντύπωση. Οι άνθρωποι αυτοί προβαίνουν σε πολιτικούς ακροβατισμούς, χρησιμοποιώντας ως βάση τον ιδεολογικό αχταρμά που τους διακρίνει.

  13. Ο/Η Μύρων λέει:

    Δύο παρατηρήσεις.

    α. Τι σημαίνει « ο γιός του Πλεύρη; »
    Αν έχετε στοιχεία να τα πείτε. Αν έχει κοινές αντιλήψεις με τον πατέρα του είναι ναζιστής και εσείς έχετε δίκαιο. Αλλά να το δείξετε.
    Ειδ άλλως, η καταδίκη του με μόνο στοιχείο την καταγωγή του είναι ρατσισμός και φασισμός χειρότερος από αυτόν που υποτίθεται πώς καταδικάζετε.

    β. Τι είναι αυτό ακριβώς που δεν σας επιτρέπει να αντιληφθείτε την ποιότητα και τους στόχους του μπλόγκ
    http://orthodoxos.wordpress.com/
    το οποίο επικαλείσθε; Δεν είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με όσα υποκρίνεται πως έχει;
    Ο ιδιοκτήτης ούτε Χριστιανός είναι, ούτε Ορθόδοξος.
    Ούτε χιούμορ έχει.

  14. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    «Μακάριοι οι μη ειδότες και πιστεύσαντες», αλλά ο αθώος Μύρων ζητά αποδείξεις περί σύμπλευσης πατρός και υιού Πλεύρη, ο οποίος ως γνωστόν εξελέγη βουλευτής του «λάος» όχι ως υιός-θεός φυλάξοι-αλλά για τη συνδικαλιστική του δράση στο πλευρό εργατών και μεταναστών.
    Άπιστε Θωμά, ρίξε μια ματιά:

    http://www.iospress.gr/extra/laos_ekloges2007.htm – 8k –

    users.otenet.gr/~jspg/genoa/antifa.html – 32k –

    http://www.elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=725&Itemid=1 – 36k –

  15. Ο/Η Αταίριαστος λέει:

    Έτσι είναι όλοι τάχα μου πατριώτες από τον βουλευτή μέχρι τον πιο απλό πολίτη. Στο στρατό ήταν ένα φαινόμενο πολύ συχνό: ήταν πολλοί αυτοί που το έπαιζαν τουρκοφάγοι, αλβανοφάγοι, σκοπιανοφάγοι (κι άλλα τέτοια δύσπεπτα) αλλά κάθε σαββατοκύριακο έβαζαν βύσμα για να πάνε στη μαμάκα τους (ενώ δεν προβλεπόταν γιατί ήμαστε σε κέντρο εκπαίδευσης) και φυσικά χτύπησαν και τις καλύτερες (=λουφατζίδικες) ειδικότητες και τις καλύτερες μεταθέσεις, ενώ εγώ ο «εθνικά ύποπτος» πήγα γραμμή στον Έβρο.
    Αλλά θα μου πείτε, πάλι καλά να λέω γιατί σε άλλες εποχές θα έκανα τη θητεία μου στη Μακρόνησο.

  16. Ο/Η Μύρων λέει:

    Δεν είδα ούτε μία δήλωση, ένα κείμενο, μία αναφορά που να βεβαιώνει την φασιστική ιδεολογία του Θ.Πλεύρη.

    Αντίθετα, παντού βλέπω αυτό το, «ο γιός του Πλεύρη.»
    Χωρίς άλλο.
    Αποκρουστικό, ρατσιστικό και φασιστικό αληθινά.

    Από τους Ιούς τι άλλο να περιμένει κανείς! Δημοσιογραφία που στηρίζεται στην διαστρέβλωση, στην υπεράσπιση του καθεστώτος, στην προπαγάνδα του νεοταξικού ιμπεριαλισμού.
    Στο κείμενο στο οποίο οδηγήθηκα, ο Θ.Πλεύρης χαρακτηρίζεται σαν «ο γιός του φασίστα» χωρίς άλλες αποδείξεις.

    Αηδία και αποστροφή.

  17. Ο/Η politispittas λέει:

    Ο Καρατζαφέρης και ο συντεταγμένος κοινοβουλευτικός λόχος του διαθέτουν παλαιομοδίτικο μεν αποτελεσματικό δε marketing και τεχνικές επικοινωνίας. Ο στόχος τους δεν είναι ο Ροϊδης εγώ και όσοι έτσι και αλλιώς ουδέποτε θα πλησιάμε τη φωλιά τους. Η παρουσία της κωφάλαλης κας Αράπογλου για παράδειγμα στη Βουλή και η «ομιλία» της δια της νοηματικής ήταν ένα πανέξυπνο επικοινωνιακό τέχνασμα. Δεν προλαβαίνω να πω άλλα τώρα, γιατί έχω πολύ πιεστικό φορτίο δουλειάς.

    Ωστόσο το πράγμα δεν είναι διόλου αστείο πλέον, έχουμε ένα καρκίνωμα απολύτως μεταστατικό….

  18. Σε ενοχλεί η παρουσία του ΛΑΟΣ στη Βουλή ρε Ροϊδη;; Σας ενοχλεί που τα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά σχέδια σας βρίσκουν εμπόδιο. Γιατί τόση επίθεση;

    @politispittas & doctor: Καρκίνωμα είναι οι «εκσυγχρονιστικές» σας μέθοδοι που προσπαθούν να μειώσουν το έθνος και την ισχύ του. Αφήστε τις εξυπνάδες. Μπορείτε να τα βάλετε με το Γεωργίαδη και το Βορίδη; μάλλον όχι!!

    @Zorba: Τα χάλια της σοσιαλφιλελεύθερης «δημοκρατικής» παράταξης σας δεν τα βλέπετε αγαπητέ; Ακόμη και το είδωλο σας ο Α.Παπανδρέου έλεγε η «Ελλάς ανήκει στους Έλληνες» όπως λέει ο Γ.Καρατζαφέρης.

    @Λασκαράτος: Από άθεους κομμουνιστές και υβριστές της θρησκείας μας δεν περιμένω κάτι καλύτερο.

  19. Ο/Η roidis λέει:

    Πολλοί κάνουν διάφορα για να «γλυτώσουν» τη θητεία τους, κάποιοι έχουν βάσιμους λόγους και κάποιοι δεν έχουν. Θεωρώ ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν από την πολιτεία (και να το σέβεται)ότι υπάρχουν πολίτες που δεν συμφωνούν για διάφορους λόγους, θρησκευτικούς, ιδεολογικούς κλπ.

    Όμως αυτοί που συνεχώς πωλούν και συνεχώς εξαργυρώνουν τον σούρτα-φέρτα «πατριωτισμό» τους και που συνήθως ανήκουν στο συγκεκριμένο ακροδεξιό/φασιστικό χώρο και που προσφάτως αποκαλείται «πατριωτικός χώρος» (καμουφλάζ) ώστε να αφήνει υπόνοιες ότι όλοι «οι άλλοι» δεν είναι αληθινοί πατριώτες. Αυτοί οι ίδιοι που ανεμίζουν λάβαρα και άλλα trademarks μη αφήνοντας «μιαρούς» αλλοδαπούς να τα σηκώσουν σε παρωχημένες στρατιωτικές και άλλες παρελάσεις, αυτοί οι ίδιοι στη θητεία τους «βολεύονται» σε κάποιο γραφείο του ΓΕΣ, ή αποφεύγουν να υπηρετήσουν τα λάβαρα εκείνα που τόση αντρική βαρβατήλα ανεμίζουν…

    Κύριε ΚΑΙ Ορθόδοξε ΚΑΙ Συναγερμέ ποιων σχέδια είναι αληθινά ανθελληνικά; ποιος πραγματικά μειώνει «το έθνος και την ισχύ του»; που τόσο στόμφο επικαλείστε;

    Το έθνος της μίζας; των ορθόδοξων ιερών επενδύσεων; (θα γράψω σύντομα ξανά γι αυτές).

  20. Ο/Η π2 λέει:

    Εύγε Μύρωνα, εύγε. Χαίρομαι που κόπτεσαι για τα δημοκρατικά δικαιώματα, την αλήθεια, την ηθική και αποστρέφεσαι τον ρατσισμό και τον φασισμό. Είναι αυταπόδεικτο ότι ο κ. Πλεύρης ο Β΄ ψηφίστηκε μονοκούκι ομού μετά των εξαιρέτων Βορίδη, Γεωργιάδη, για λόγους σχετιζόμενους με την αυθύπαρκτη πολιτική του παρουσία και παντελώς ασχέτους με το ποιον του διαφημιζομένου από τον συνάδελφό του Γεωργιάδη πατέρα του.

    Τάξις και ηθική. Προπαντός, τάξις και ηθική.

  21. Ο/Η basik λέει:

    Στο μεταξύ, η Ελλάς κατρακύλησε πέντε θέσεις (από την 17η που κατείχε πέρσι στην 22η, στις 29 χώρες της ΕΕ) στον τομέα της Υγείας.

    Με τις υγείες της (τους)!

  22. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Ορθόδοξε Συναγερμέ,
    το να είναι κανείς ειλικρινής άθεος ή γνήσιος πιστός δεν είναι μεμπτό. Αυτό που είναι αισχρό είναι να υποκρίνεται κάποιος τον θεοφοβούμενο (φαρισαϊσμός λέγεται το κουσούρι αυτό) όπως ο αρχηγός σου που κατάντησε να στήσει και θαύμα στο Βόσπορο με το περιστέρι που κουτσούλησε τα κατάμαυρα (άλλο θαύμα κι αυτό) μαλλιά του. Δεν εκτίμησα ιδιαίτερα τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά η σύγκριση του λογοκλόπου αρχηγού σαυ, του γυρολόγου αντιγραφέα που επικαλέστηκε ακόμα και προκυρήξεις της 17ης Ν. με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μου θυμίζει την παροιμία «Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες». Το γραφικό κόμμα σας είναι ολοκληρωτικά απόν από τα Πανεπιστήμια, από τις επιστημονικές ενώσεις, από τα εργατικά, αγροτικά και δημοσιοϋπαλληλικά συνδικάτα. Είναι υπαρκτό στις σκοτεινές κρύπτες μοναστηριών εκεί που σαπίζουν ιερές μούμιες, στα υπερώα ναών όπου δακρύζουν τα ξύλινα είδωλα πλάϊ στα παγκάρια, στις τάξεις του λούμπεν προλεταριάτου και στις γραμμές των χαβαλετζήδων που θέλουν να σπάσουν πλάκα. Είναι γεγονός πως οι ιστορικά καταδικασμένες ναζιστικές ιδέες στελεχών του κόμματός σας (δυστυχώς για σας scripta manent) όπως του μεγάλου Αρχηγού Κώστα Πλεύρη και οι γραφικότητες άλλων όπως του σεξολόγου των μεσημεράδικων, του παπα-Τσάκαλου και της τραγουδίστριας, σε συνδυασμό με τις πατριωτικές κραυγές του ιστορικού Γεωργιάδη θα μας διασκεδάσουν τον κρύο χειμώνα που έρχεται. Δυστυχώς για σας ο έρωτας, ο βήχας και ο φασισμός δεν κρύβονται.

  23. Ο/Η Μύρων λέει:

    Ακούστε.
    Ενα κόμμα σαν το Λαός του Καρατζαφέρη είναι επικίνδυνο όταν εκφράζει τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα ενός κράτους. Ο φασισμός δεν είναι η κυριαρχία των ιδεών του φασισμού αλλά της αστικής τάξης που τον παράγει.
    Σήμερα ο φασισμός είναι νεκρός. Δεν υπάρχει. Είναι ένα φάντασμα, ένα πεθαμένο καλαμπούρι.
    Η αστική τάξη παγκοσμίως και εγχωρίως έχει επιλέξει άλλες μορφές ανάπτυξης. Η παγκοσμιοποίηση, δηλαδή η πλανητική κυριαρχία του δυτικού ιμπεριαλισμού, απορρίπτει σήμερα τον φασισμό.

    Πίσω από τις ηλιθιότητες περί Καρατζαφερικού κινδύνου, κρύβεται ο πραγματικός κίνδυνος, ο ενεργός και υπαρκτός κίνδυνος. Η πολιτική της απόλυτης εξάρτησης, ο οικονομικός κομπραδορισμός, η εγγενής διαφθορά, ο εργασιακός μεσαίωνας.
    Η προπαγάνδα, της οποίας είστε όλοι εδώ, οι περισσότεροι, θύματα αλλά και θύτες, υψώνει μπροστά μας το τρύπιο σκιάχτρο ενός ανυπόστατου φασισμού, για να κρύψει τον αληθινό κίνδυνο, τους πράγματι υπευθύνους, τις υπεύθυνες για την παρακμή πολιτικές.

  24. Ο/Η Λασκαράτος. λέει:

    Ο φασισμός ζει και καθοδηγεί όχι μόνο την ακροδεξιά και τα λαϊκιστικά κόμματα, αλλά και πολλούς συνανθρώπους μας. Ο φασισμός κατάφερε χτες να κάψει ένα βιβλίο Ιστορίας. Ο φασισμός υπάρχει ακόμη και στη λαϊκίστικη φράση του αντιφατικού Λάκη Λαζόπουλου που άκουσα χτες: «Η ιστορία ανήκει στον λαό και όχι στους Ιστορικούς». Ο φασισμός υπάρχει στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 πως ο λαός τον αθώωσε για την υπόθεση Κοσκωτά. Ο φασισμός καταπνίγει την φωνή του αδύνατου, μισεί κάθε διαφορετικό, κυριαρχεί και εγκληματεί στην κομμουνιστική Κίνα, στην κομμουνιστική Β.Κορέα, στο κομμουνιστικό Βιετνάμ, στην Βιρμανία, στο Ιράν, στο Πακιστάν, στο Νεπάλ, στην Σαουδική Αραβία. Εκδηλώνεται με πολλές μορφές και πρόσωπα, κολακεύει τον φοβικό αμαθή και θρησκόληπτο όχλο και τον φανατίζει. Υπάρχει στο άγριο καπιταλιστικό κομμάτι των ΗΠΑ, στην χριστιανική φονταμενταλιστική πολιτική του Μπους, στο φανατικό Ισλάμ που εξοντώνει τους ομοφυλόφιλους, τις γυναίκες, τους οπαδούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσους θέλουν Δημοκρατία, τους νεαρούς μπλόγκερ και όσους κριτικάρουν τον προφήτη. Ζει και βασιλεύει στον Τρίτο Κόσμου που στενάζει κάτω από την φτώχια, την αμάθεια, την πολιτική τυραννία και τις αρρώστιες. Υψώνει τείχη, δηλητηριάζει με θεωρίες συνωμοσίας, συσκοτίζει με φαντασιακούς εχθρούς που περικικλώνουν τις χώρες και βάζει φραγή ακόμη και στην δορυφορική τηλεόραση, στο διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα. Συγχέει επίτηδες την διακίνηση των ιδεών, την ανάπτυξη της Επιστήμης, την διάδοση της γνώσης, την ελευθερία της επικοινωνίας, το παγκόσμιο χωριό των ελεύθερων ανθρώπων, τον κοσμοπολιτισμό, με το άγριο πρόσωπο του ασύδοτου καπιταλισμού τον οποίο επιβάλλει όμως στην χώρα του. Ενοχοποιεί τον πολιτικό φιλελευθερισμό, μπερδεύοντάς τον επίτηδες με τον οικονομικό φιλελευθερισμό τον οποίο ο φασισμός στην ουσία υποστηρίζει. Επιβιώνει σε εκατοντάδες χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Αμερικής ακόμη και της ίδιας της Ευρώπης. Στο Κόσσοβο οι Σέρβοι ορθόδοξοι έσφαξαν και βίασαν χιλιάδες γυναικόπαιδα στο όνομα του ιερού και περιούσιου Έθνους που απειλείται, με την συναίνεση πολλών συμπολιτών μας από όλο το πολιτικό φάσμα. Στην πατρίδα μας ο φασισμός εκδηλώνεται στερώντας ακόμη και την νομική ύπαρξη σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, επιβάλλοντας για λόγους εθνικών σκοπιμοτήτων το ισλαμικό οικογενειακό δίκαιο στην Θράκη, αναγάγοντας αστεία ζητήματα όπως το Μακεδονικό σε υπέρτατα εθνικά ζητήήματα, ταυτίζοντας την Ορθοδοξία με την Ελλάδα, διαχέοντας ξενοφοβία και επιβάλλοντας τους υπερεξοπλισμούς στερώντας έτσι με κονδύλια την Υγεία την Παιδεία και τον Πολιτισμό, κάνοντας πλύση εγκεφάλου σε ανήλικα παιδιά με τον θρησκευτικό προσυλητισμό στα σχολεία. Ο φασισμός υπάρχει όπου ο δυνατός βασανίζει τον αδύνατο, όπου ο μισαλλόδοξος ενοχοποιεί και ποινικοποιεί την διαφορετική άποψη, στον άντρα που δέρνει τη γυναίκα του, στον παιδεραστή κληρικό που βιάζει το ορφανό, στον εργοδότη που εκμεταλλεύεται τον υπάλληλό του. Η μάχη κατά του φασισμού είναι διαρκής. Η θρησκείες και ο εθνικισμός είναι οχήματα του φασισμού και όχι πολέμιοί του.Όποιος δεν ενοχλείται από το σιχαμερό πρόσωπο του υποκριτικού φασιστικού θηρίου, και προσπαθεί να μας πείσει πως αυτό δεν υπάρχει πιά γιατί το σκότωσε ο Αη Γιώργης, είναι γιατί ο ναζιστικός δράκος του μοιάζει.

  25. Ο/Η ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ λέει:

    Eμ έτσι είναι. Άγριο πράγμα να συλλαμβάνεσαι τόσο υποκριτής. Kαι ο κ. Kαρατζαφέρης λαύρος κατά «προδοτών» δεν βρίσκει λόγο να πει για τον βουλευτή του. Αποδεικνύεται ότι είναι και αυτός ένας πολιτικάντης, που ψαρεύει στα θολά της άγνοιας, της μισαλλοδοξίας, και της ξενοφοβίας. Αλλά αξίζει να σκεφτούμε μία φορά ακόμα ποιάς πολιτικής το έλλειμα τους έφερε μέσα στη Bουλή. Δεν είναι τραγικό ότι μόνο ο κ. Kαρατζαφέρης ανέφερε το σκάνδαλο της Aegean με όνομα μέσα στη Bουλή; H απουσία της πολιτικής οδηγεί τον κόσμο εκτός αυτής. Kαι να σου ο θρασύς φωνακλάς φασιστάκος Γεωργιάδης στη Bουλή …

  26. Ο/Η Μύρων λέει:

    1.500.000 είναι οι νεκροί Ιρακινοί. Ούτε μία λέξη δεν βρήκες να γράψεις για το Ιράκ, για την αμερικανική και δυτική κτηνωδία. Βρήκες όμως αρκετές για τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό.
    Συγχέεις θύματα και θύτες, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους αγωνιστές της ελευθερίας από τους κοινούς δολοφόνους,

  27. Ο/Η Giasafox λέει:

    Μα που διάολο τους μαζέψανε όλη την dream team της λέρας?

    και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα ο σεξολόγος κ.κ.Βαϊτσης Αποστολάτος ο οποίος πρεσβεύει το πρόταγμα «γαμάτε γιατί χανόμαστε και θα μας ξεκάνουν οι Σκοπιανοί»

    (και μη χειρότερα)

  28. Ο/Η Υπερπατριώτης λέει:

    Σας ενοχλεί κανείς κύριοι να είστε άθεοι; Σας ενοχλεί κανένας να είστε ομοφυλόφιλοι; Σας ενοχλεί κανένας να πιστεύετε στο Βούδα; Σας ενοχλεί κανείς να προσκυνάτε το σφυροδρέπανο και να διαβάζετε το κομμουνιστικό μανιφέστο; Που είναι ο φασισμός δηλαδή, στο ανήθικο μυαλό σας; Σας ενοχλούν οι χιλιάδες πιστοί που συρρέουν εις τους ναούς; Σας ενοχλούν οι ευσεβείς που δε δηλώνουν υποταγή εις τον διάβολο όπως κάποιοι; Σας ενοχλεί να βλέπετε ιερείς; Τι να κάνουμε, σε αυτή τη χώρα κυριαρχεί η Ορθοδοξία. Γεράσατε και μυαλό δε βάλατε!!!

  29. Ο/Η omadeon λέει:

    και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα ο σεξολόγος κ.κ.Βαϊτσης Αποστολάτος ο οποίος πρεσβεύει το πρόταγμα “γαμάτε γιατί χανόμαστε και θα μας ξεκάνουν οι Σκοπιανοί”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΙΣ ΜΕΓΑΛΗ:
    ΜΠΟΡΟΥΝ οι άνθρωποι να αλλάξουν σεξουαλικό προσανατολισμό!!!
    Μέσω μιας απλής θεραπείας:

    Τον ομαδικό βιασμό!

  30. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

    φασισμός ο: 1. πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς, με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό 2. (ιστ. ) δικτατορικό καθεστώς που, με αρχηγό το Μουσολίνι, επικράτησε στην Ιταλία
    3. χαρακτηρισμός αυταρχικής ενέργειας, πράξης ή καταπιεστικής, δεσποτικής συμπεριφοράς: [λόγ. < ιταλ. fascismo (-ismo = -ισμός)]

    Πέρα όμως από τις όποιες ετυμολογικές ερμηνείες, το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο σε έναν κεκαλυμμένο φασισμό, ο οποίος ως ακραία μορφή πολιτικής έκφρασης, αποτελεί και το μεγαλύτερο κίνδυνο. Διότι είναι, άμεσα ή έμμεσα, όπως σωστά ανέφερε ο Λασκαράτος, φασισμός είναι οι όποιες ακροδεξιές κραυγές συνωμοσιολογίας για τους Εβραίους, οι όποιες εθνικιστικές εξάρσεις περί ιστορίας και σημαίας, η ανόητη εμπλοκή της Ορθοδόξης εκκλησίας στην πολιτική, οι απαράδεκτες δηλώσεις περί «δεξιάς του Κυρίου», καθώς βέβαια και ο απάνθρωπος ρατσισμός και η ξενοφοβία, έννοιες που είναι ταυτισμένες με την ακροδεξιά. Ταυτόχρονα όμως, κεκαλυμμένη φασίζουσα νοοτροπία είναι και η συμπεριφορά ορισμένων εγωκεντρικών επιστημόνων που θεωρούν εαυτόν ανώτερο της Ακαδημίας Αθηνών, φασιστική συμπεριφορά και το κάψιμο της ελληνικής – ή όποιας άλλης σημαίας – σημαίας, ακραίες και οι συμπεριφορές παράξενων κύκλων που προσπαθούν να ανακαλύψουν μακεδονικές μειονότητες στη Β.Ελλάδα. Αντιγράφοντας κομμάτι παλαιότερου δημοσιευμένου σε εφημερίδα άρθρου του γράφοντος περί Ακροδεξιάς (http://greekzorba.blogspot.com/2007/06/blog-post_17.html), δε μπορώ παρά να τονίσω πως «οι φανατικοί ακροδεξιοί υποστηρικτές φασιστικών ιδεών δεν έχουν καμία διαφορά από τους γνωστούς-αγνώστους που καταστρέφουν περιουσίες πολιτών ή καίνε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Σε τελική ανάλυση και οι δύο, στην πράξη, παρά τις όποιες επί μέρους διαφορές τους, είναι προϊόντα φανατισμού και επικίνδυνης μισαλλοδοξίας». Σε αυτή τη χώρα, όλοι νομίζουν πως έχουν δίκαιο. Η αλήθεια όμως, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, βρίσκεται κάπου στη μέση.

    Και νομίζω πως σε αυτό το σημείο, αγαπητέ και φιλόξενε Ροϊδη, θα συμφωνήσεις μαζί μου.

  31. Ο/Η Θοδωρής λέει:

    Μπα αυτά Μύρων είναι ψιλά γράμματα για κάποιους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μόνο πατριδοκάπηλοι αλλά και δημοκρατικοκάπηλοι. Όπως υπάρχουν αυτοί που έχουν το Ελληνόμετρο υπάρχουν και αυτοί που έχουν το Δημοκρατικόμετρο.

  32. Ο/Η Epikouros λέει:

    Μύρωνα, μην αναρρωτιέσαι τα αυτονόητα. Και στη Νυρεμβέργη κάποιοι Άριοι το ίδιο ύφος είχαν. Ο υιός του Πλεύρη είναι το μήλο που έπεσε κάτω από την ίδια μηλιά. Κι αν δεν είναι εκ πραγματικής πεποιθήσεως, τότε το παριστάνει για χάριν της πολιτικής του καριέρας. Άλλωστε αυτή είναι η βασική αρχή της οικογενειοκρατίας στην πολιτική.

    Και στο κάτω κάτω, γιατί νομίζεις ότι τον σταύρωσαν οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ;

    Αν δεν ήταν σαν τον πατέρα του θα κατέβαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ!

  33. Ο/Η roidis λέει:

    ange-ta, όταν σχολίαζες ετοίμαζα ήδη το ποστ…
    🙂

  34. Ο/Η meniek λέει:

    Εγώ, παρ’ όλο τον (ομολογουμένως έντονο) διάλογο εξακολουθώ να έχω απορίες:
    Τα παιδιά του Πλεύρη, ποιόνε είχανε πατέρα (να παραπονεθώ για την αγωγή που τους έδωσε και δεν ακολουθούν τα πιστεύω του)?
    Ο κ. Αιβαλιώτης-Κυδωνιάτης-Σαλιχλής (και εν γένει Μικρασιάτης) δικαιούται (διότι οι σαρανταπέντε μέρες μπορεί να του πέσουν βαριές) άδεια ?
    Η Γαρυφαλιά, ανθεί σε οποιοδήποτε κλίμα, σε οποιοδήποτε γεωγραφικο μήκος και πλάτος (γιατί η δική μας βλέπω την φύτεψαν αριστερα και ανθεί δεξιά)?
    Όταν το σκίαχτρο είναι τρύπιο, απομακρύνονται τα μαύρα κοράκια ή (λόγω της ηθικής τους παρακμής,που ως γνωστόν τυφλώνει) το γράφουν κανονικά?
    Οι μουσουλμάνοι του Ιράν(κ) αιμορραγούν περισσότερο από τους Βοανιομουσουλμάνους?
    Οι Τούρκοι όταν θα τους επιτεθούμε (υπό την καθοδήγηση των λαμπρών στρατηγών του κ. Καρατζαφέρη) για να ελευθερώσουμε την Αγια-Σοφιά και τις χαμένες πατρίδες) θα μας κατηγορήσουν για δυτική κτηνωδία?
    ΕΙΝΑΙ ο βούδας κομμουνιστής (Ο Ριτσαρντ Γκιρ ενημερώθηκε)? ή εγώ δεν αντιλήφθηκα καθώς το μυαλό μου το παραπλανά (καθότι δεν εισέρχομαι εις εκκλησίας) ο σατανάς?
    Οι Φαρενάιτ 451 στους οποίους κάηκε (έστω συμβολικά) το βιβλίο της ιστορίας (ομού μετά της αξιοπιστίας της κυβέρνησης και της αποδέσμευσής της από θρησκόληπτους και εθνικιστές) πόσοι βαθμοί είναι στην κλίμακα Κελσίου?
    Αυτή η απειλή για τους Σκοπιανούς λειτουργεί ως αφροδισιακό (σαν τα θαλασσινά ένα πράμα), μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας ή χρειάζεται συνταγή από τον κ. Αποστολάτο?
    Και τέλος, είστε σίγουροι/ες ότι μπήκαμε στον 21ο αιώνα?

  35. Ο/Η omadeon λέει:

    @meniek

    Τα παιδιά του Πλεύρη, ποιόνε είχανε πατέρα

    Κοιτάξτε κύριε, ΚΑΙ εγώ είμαι (στην πραγματικότητα) ΧρονοΤαξειδιώτης. Το θέμα ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ…. 🙂

    Διότι… τα σκάρτα μυαλά των απογόνων του κ. Πλεύρη το έτος 2300, από όπου… ξεκίνησα (με τη Χρονομηχανή για να έρθω εδώ) έβαλαν σε ΠΟΛΥ μεγάλες σκέψεις το ΑμεσοΔημοκρατικό Λαϊκό Συμβούλιο…

    Δια να μη μακρηγορώ, το θέμα είναι Α-ΠΛΟΥ-ΣΤΑ-ΤΟ.
    Υπάρχουν ΜΟΝΟ δύο περιπτώσεις

    1) Είτε ΕΓΙΝΕ βίαιη απόπειρα αλλαγής των ερωτικών προτιμήσεων του κ. Πλεύρη (με τον τρόπο που εξήγησα προηγουμένως), είτε ΔΕΝ έγινε.

    Αν ΕΓΙΝΕ, τότε μπορεί το ΚΑΛΛΙΣΤΑ παιδί του να μην είναι ιδικόν του. (Διότι δεν θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος παιδί, μετά την αλλαγή, και θα είχε καταφύγει σε βοηθό ή σε τεχνική μέθοδο).

    Αν ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ τότε πρέπει να προφυλαχτούμε από ενδεχόμενες ΜΑΖΙΚΕΣ εμφανίσεις ενός μυστηριώδους ιού, που προσβάλλει τους εγκεφάλους πολλών πολιτών του έτους 2300…

    Εντοπίσαμε την ΠΗΓΗ του ιού σε συγκεκριμένες μεταλλάξεις του DNA ενός _απογόνου_ του εν λόγω κυρίου, και αποφασίσαμε να ερευνήσουμε το παρελθόν μέσω της Χρονομηχανής.

    Τα υπόλοιπα τα ξέρετε… 🙂
    (και τα ερωτήματά σας ΠΟΛΥ εύλογα – για Χρονοταξειδιώτες)

  36. Ο/Η Λασκαράτος. λέει:

    Mύρωνα
    είχες δίκιο. Αποκλείεται ο Πλεύρης junior να είναι ακροδεξιός ή φασίστας. Επειδή είσαι φιλομαθής διάβασε τι βρήκα στην Wikipedia για τον αρχηγό του.

    «Ο Γιώργος Καρατζαφέρης από αρκετούς θεωρείται ότι ανήκει στον ακροδεξιό χώρο. Το 1974 εξέδιδε τη φιλοβασιλική εφημερίδα «Το Στέμμα της Δημοκρατίας». Συμμετείχε παλιότερα στην ομάδα UEN, μαζί με τον Τζιανφράνκο Φίνι. Το 1998 ο Γ. Καρατζαφέρης (Σημ.Λασκαράτου: τότε ο αρχηγός ήταν ακόμα βουλευτής της ΝΔ) χαρακτήρισε τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή «συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας» επειδή κατά τη γνώμη του «είχε πρωταγωνιστές του αγώνα. Κατά καιρούς στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ έχουν συμμετάσχει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης και πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής. Όταν αποκαλύφθηκε η συμμετοχή στελεχών της Χρυσής Αυγής στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ., ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι συμμετείχαν επίσης δυο Εβραίοι, ένας τσιγγάνος και δυο ομοφυλόφιλοι (σημ. Λασκαράτου: Το αποκλείω, στην Ελλάδα και στο Ιράν δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι) . Η Χρυσή Αυγή, μέσω του Ν. Μιχαλολιάκου, δήλωσε ότι θίγεται ηθικά από τη δήλωση αυτή και απέσυρε την υποστήριξή της πλην των υποψηφίων. Η συμμετοχή Εβραίων στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. διαψεύστηκε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας».
    Αναγνωρίζω Μύρωνα πως η συμμετοχή του νεώτερου των Πλεύρηδων σε τέτοιο λαμπρό κόμμα είναι δημοκρατικός τίτλος.

  37. Ο/Η που πας ρε καραμήτρο! λέει:

    «… Ενοχοποιεί τον πολιτικό φιλελευθερισμό, μπερδεύοντάς τον επίτηδες με τον οικονομικό φιλελευθερισμό τον οποίο ο φασισμός στην ουσία υποστηρίζει…»
    @ Λασκαράτος
    Εάν ξαναμελετήσεις το υπέροχο κείμενό σου θα καταλάβεις οτι η σύνδεση πολιτικού και οικονομικού φιλελευθερισμού είναι αναπόφευκτη. Ο πολιτικός φιλελευθερισμός ΔΕ μπορεί να λειτουργήσει σε καθεστώς κρατικού (ή κομματικού ή άλλου είδους) οικονομικού ελέγχου ενώ ο οικονομικός φιλελευθερισμός δε λειτουργεί σε καθεστώς πολιτικής ανελευθερίας.
    Τα κάθε είδους φασιστοειδή ιδεολογήματα (οποιουδήποτε χρώματος) σαφέστατα και αντιμάχονται κατ’ αρχήν τον οικονομικό φιλελευθερισμό γιατί έτσι αποκτούν τη «λαϊκή» συναίνεση κι εκμεταλεύονται τον «πόνο του αδικημένου» (το κεφάλαιο ρουφάει το αίμα, οχι αφεντικά, γιατί αυτός κι οχι εγώ, ο πλούτος στην υπηρεσία του λαού, προλετάριοι του κόσμου ενωθείτε κλπ). Καθώς έχουν στα χέρια τους (ως κράτος) ή βρίσκονται στα χέρια δικών τους ανθρώπων, τα οικονομικά μέσα, μπορούν ευκολότερα να περιορίζουν (άμεσα και έμμεσα) τον πολιτικό φιλελευθερισμό.
    Δεν είναι τυχαίο οτι τα κατεξοχήν «καπιταλιστικά» κράτη που αναφέρεις έχουν έναν τεράστιο κρατικοδίαιτο ή κρατικό (δημόσιο) τομέα. Αυτά τα κράτη που συνεχώς περιορίζουν τα ατομικά δικαιώματα και προσθέτουν φόρους για την αύξηση των δαπανών ελέγχου και πολέμου, έχουν «καπιταλισμό» αντίστοιχο του Μουσολίνι ή του Στάλιν. Χωρίς παρεξήγηση ας ξεμπλοκάρουμε τους δογματισμούς μας κι ας σκεφτούμε για λίγο ελεύθερα. Στόχος η μεγιστοποίηση της ελευθερίας μας!

  38. Ο/Η Λασκαράτος. λέει:

    Καραμήτρο,
    καταλαβαίνω πως είσαι Φιλελεύθερος, πράγμα απόλυτα σεβαστό. Θέλω όμως να σου θυμίσω πως στη Σουηδία του Πάλμε, στην Γερμανία του Μπραντ και στην Αγγλία των παλιότερων Εργατικών είχαμε μεγάλο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ταυτόχρονα αρκετά ισχυρό έλεγχο του κράτους στην οικονομία, συνδυασμός που παρήγαγε ανάπτυξη και ευτυχία. Εγώ προσωπικά πιστεύω στον προωθημένο δημοκρατικό σοσιαλισμό αλλά δέχομαι καλόπιστα πως μπορεί να πέφτω έξω. Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να λυθούν μεταξύ μας εδώ. Δεν παρεξηγώ τον υπαινιγμό σου για δογματισμό μου αλλά θα μπορούσε να αφορά αυτό και εσάς τους φιλελεύθερους. Οι ΗΠΑ για παράδειγμα που είναι το πιό καπιταλιστικό κράτος ξοδεύουν για μηχανισμούς πολέμου και ελέγχου της κοινωνίας τεράστια ποσά, που θα τα ζήλευε κι ο μακαρίτης ο Μπρέζνιεφ . Μου φαίνεται λογικό να σκεφτείς πως η άκρατη δυνατότητα ατομικού πλουτισμού οδηγεί στην δυνατότητα επέμβασης και ελέγχου από τον πλούσιο ιδιώτη των μηχανισμών εξουσίας, παιδείας πληροφόρησης. Αυτό που γίνεται με τα ΜΜΕ που ελέγχονται από ιδιώτες με ύποπτη προέλευση κεφαλαίων και ποδηγετούν (συχνά δηλητηριάζουν) την κοινωνία με ενέσεις παραπληροφόρησης, απόκρυψης, διαστρέβλωσης και φρικαλέας αισθητικής, λες και είμαατε σταλινικό ή φασιστικό κράτος δείχνει πόσο απαραίτητος είναι ο αυξημένος ρόλος της οργανωμένης κοινωνίας θέλεις να το πεις έτσι ή αν προτιμάς, του κράτους.
    Σε κάθε περίπτωση ο πειρασμός της Εξουσίας αφορά και τους κρατικοδίαιτους πολιτικούς και τους κεφαλαιοκράτες. Η λύση είναι η Παιδεία που όσο καλύτερη και πιό διαδεδομένη είναι φράζει το δρόμο στους εξουσιαστές. Πως επιτυγχάνεται τώρα αυτή; Με την οικονομική ευημερία. Και πως επιτυγχάνεται αυτή; Με την παιδεία. Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό; Τεράστια συζήτηση που δεν μπορούμε να την ανοίξουμε τώρα. Συνοπτικά σου λέω πως μια κοινωνία που κινείται μόνο με τους νόμους της αγοράς με τρομάζει. Δέχομαι πως μπορεί να είναι πιο ρεαλιστική και σύμφυτη με την φύση του μέσου ημιμαθούς ή αμαθούς ανθρώπου, και ενδεχομένως πιό αποδοτική οικονομικά, αλλά όχι όμως και πιό δίκαιη.
    Σε κάθε περίπτωση με δεδομένη την ανυδρία του πολιτικού μας τοπίου, θεωρώ την «Φιλελεύθερη Συμμαχία» μια αξιόπιστη, ρεαλιστική και έντιμη παρουσία, που η τωρινή ελληνική κοινωνία δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει όπως θα της άξιζε.

  39. Ο/Η Σπύρος Ντόβας λέει:

    @Λασκαράτος: Γράφεις:
    Αυτό που γίνεται με τα ΜΜΕ που ελέγχονται από ιδιώτες με ύποπτη προέλευση κεφαλαίων και ποδηγετούν (συχνά δηλητηριάζουν) την κοινωνία με ενέσεις παραπληροφόρησης, απόκρυψης, διαστρέβλωσης και φρικαλέας αισθητικής, λες και είμαατε σταλινικό ή φασιστικό κράτος δείχνει πόσο απαραίτητος είναι ο αυξημένος ρόλος της οργανωμένης κοινωνίας θέλεις να το πεις έτσι ή αν προτιμάς, του κράτους.

    Η ίδια η κοινωνία που καταπίνει αμάσητα τα υποπροϊόντα των ΜΜΕ, είναι αυτή που μέσα από την κρατική νομιμοποίηση θα τα ρυθμίσει? Δεν υπάρχει ένα λογικό παράδοξο εδώ?

    Μήπως όσοι υποστηρίζουν την εκτεταμένη κρατική παρέμβαση ευελπιστούν ότι είναι η δική τους φωτισμένη ελίτ αυτή που θα αναλάβει τον έλεγχο (με την επίφαση της λαϊκής αντιπροσώπευσης)? Και ποιες εγγυήσεις υπάρχουν ότι αυτοί που θα βρεθούν τελικά με την δύναμη στα χέρια τους για να επιβάλουν την ηθική και την αισθητική τους θα είναι «η δική μας» ελίτ και όχι των «άλλων» (όποιοι και αν είμαστε «εμείς» ή οι «άλλοι»)

    Σημείωση: Θεωρή την πιθανότητα να αναλάβουν κάποιοι με την δική μου αισθητική και ηθική πολύ περιορισμένη ως ανύπαρκτη, γι’ αυτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης της κρατικής παρεμβατικότητας με τρομάζει και για ωφελιμιστικούς λόγους (εκτός από τους ιδεολογικούς)

  40. Ο/Η Σπύρος Ντόβας λέει:

    Σημείωση 2: Η διδαχή των θρησκευτικών, ο σχολικός εκκλησιασμός κλπ είναι ωραία παραδείγματα καθολικής επιβολής των απόψεων της «οργανωμένης κοινωνίας» δια της κρατικής ισχύος!

  41. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    @Σπύρο,
    από πρώτη άποψη έχεις δίκιο. Η κοινωνία μας είναι για γέλια και για κλάματα. Όπως πρόσεξες όμως χρησιμοποίησα τον όρο «οργανωμένη κοινωνία», συμπληρώνοντας «αν προτιμάς του κράτους». Στο δεύτερο σημείωμά σου έβαλες και το επίθετο οργανωμένη. Προφανώς δεν εννοούσα την κοινωνία των πολλών στην οποία δεν τρέφω μεγαλύτερη υπόληψη από ότι εσύ. Δέχομαι βέβαια πως η ένστασή σου είναι δίκαιη γιατί δεν εξήγησα τι εννοούσα λέγοντας οργανωμένη. Δεν προλάβαινα όμως και δεν θέλω να κατακλύζω με τις εμμονές μου και με τα ιδεολογήματά μου τον φιλόξενο χώρο του κ.Ροϊδη που φοβάμαι πως κάποια στιγμή θα πάψει να με ανέχεται. Άκου φίλε Σπύρο-παίρνω το θάρρος να σε πω έτσι-εγώ στο μυαλό μου όταν λέω οργανωμένη κοινωνία εννοώ την κοινωνία των πολιτών, αυτών που ενεργοποιούνται μέσα από ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιστημονικούς συλλόγους, πολλαπλές συλλογικότητες σε επίπεδο τοπικό κλπ αλλά και σε εργατικά συνδικάτα (εδώ φαντάζομαι διαφοροποιούμαστε). Σε συνδικάτα βέβαια σοβαρά που κοστολογούν τα αιτήματά τους και προτείνουν πηγές εξεύρεσης χρημάτων για τις διεκδικήσεις τους. Σε ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που δε λένε κουβέντα για μείωση εξοπλισμών (μπας και τους πούνε πως δεν είναι πατριώτες) ή που δεν καταγγέλουν τη φορολογική ασυδοσία και τις κλεψιές της Εκκλησίας, δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Δέχομαι πως όλα αυτά πάσχουν αλλά αυτά έχουμε και είναι ότι καλύτερο έχουμε. Ελπίζω πως θα αναγνωρίζεις πως χωρίς το παγκόσμιο εργατικό κίνημα ο κόσμος θα ήταν ζούγκλα. Σου θυμίζω την Ευρώπη της παιδικής εργασίας και του 16ωρου. Την Αγγλία που την ίδια ώρα που αναδείκνυε επιστήμονες και ποιητές, διατηρούσε ένα εξαθλιωμένο προλεταριάτο. Αδικείς τον όρο οργανωμένη κοινωνία όταν αποδίδεις σ’αυτή τους εκκλησιασμούς κλπ. Σου θυμίζω τη μάχη που δώσανε πρόσφατα οι Δικαστές του Σ.τ.Επικρατείας-όχι όλοι περίπου οι μισοί-για να μη γίνει αγιασμός. Αυτοί είναι μια ελίτ θα μου πεις, μια φωτισμένη μειοψηφία. Ναι ανήκουν όμως στην κοινωνία των πολιτών. Μπορείς εσύ να μου υποδείξεις κάποιο όμιλο επιχειρηματιών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, εργοδοτών, δεν λέω τα επίσημα όργανά τους, κάποιο κλαμπ τους που να έχει ζητήσει κάτι προοδευτικό, που να έχει ψελλίσει μια λέξη κατά της Εκκλησίας;
    Η επιχειρηματικότητα είναι ωφέλιμη αλλά δεν μπορεί να κρατά αυτή τα ηνία. Ο πλούτος δεν παράγει μόνο πολιτισμό, παράγει αλαζονία και εκμετάλευση και περιφρόνηση του αδύναμου. Είναι ψέμματα πως γι’αυτό το κοινωνικό χάλι που μας περιβάλλει έχει τεράστιες ευθύνες η άρχουσα οικονομικά τάξη, που δεν δίνει δεκάρα για τη μόρφωση του λαού, αλλά συντηρεί και ενισχύει συνειδητά την αμάθειά του. . Ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους είναι απαραίτητος. Φαντάζομαι διαφωνούμε ως προς την δόση. Μην υποτιμάμε συνολικά την κοινωνία, οι επιχειρηματίες, οι οικονομικά ισχυροί, όχι μόνο δεν βοηθάνε κατά κανόνα την κοινωνία να γίνει καλύτερη αλλά την εξαχρειώνουν και την υποτάσουν στην δική τους δίψα για κέρδη και ισχύ. Ζητάς λιγώτερο κράτος, δεν είναι αυτή λύση όμως. Ποιός θα καλύψει το κενό; Οι νόμοι της αγοράς και της φυσικής επιλογής; Εγώ ζητώ περισσότερο και καλύτερο κράτος, λιγότερη ιδιώτευση, υποχώρηση του ατομικού και του ιδιωτικού στο συλλογικό και στο δημόσιο. Όσο η κοινωνία είναι άθλια,΄άθλιο θα είναι και το κράτος, δεν έχω αυταπάτες. Ελπίζω στις φωτισμένες μειοψηφίες που αλλάζουν την κοινωνία, στα φωτισμένα μυαλά. Ασφαλώς για να εμφανιστούν αυτά τα μυαλά χρειάζεται ελευθερία του λόγου και οικονομική ευημερία. Πιστεύεις κι εσύ σε αυτά αλλά διαφωνείς στο ποιό οικονομικό σύστημα θα μας τα δώσει. Σύγκρινε τη Σουηδία με τις ΗΠΑ. Νομίζω η κοινωνία της πρώτης με τα σοσιαλιστικά της χαρακτηριστικά είναι απείρως καλύτερη από την αχαλίνωτα καπιταλιστική κοινωνία των ΗΠΑ. Δεν πιστεύω να διαφωνείς;

  42. Ο/Η Σπύρος Ντόβας λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτε,

    Νιώθω και εγώ ότι βρισκόμαστε στο όριο της εκμετάλλευσης της φιλοξενίας του Ροΐδη, και σίγουρα off-topic.

    Τα θέματα που βάζεις είναι όμως σχεδόν ακαταμάχητα θελκτικά για να μείνουν ασχολίαστα.

    Σκόπευα έτσι και αλλιώς αυτές τις μέρες να γράψω ένα άρθρο το οποίο να πραγματεύται το πως ο «αχαλίνωτος» καπιταλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιδιωχθούν «κοινωνικοί» σκοποί, χωρίς καταναγκασμούς και σίγουρα αποτελεσματικότερα από ότι με την διαμεσολάβηση του κράτους. Ελπίζω να το γράψω απόψε και να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα σχετικά θέματα εκεί.

    Από την άλλη, δεν θέλω να θεωρηθεί ότι δρω διασπαστικά για την ροή και το ενδιαφέρον αυτού του μπλογκ, και αν ο Ροΐδης το επιτρέπει μπορούμε να συνεχίσουμε επί του ιδίου θέματος και εδώ.

  43. Ο/Η George λέει:

    Χθες είδα συνέντευξη του Γεωργιάδη στην εκπομπή «Όλα 8». Υπό το καρφιτσωμένο χαμόγελο του ελλειμματικού παρουσιαστή η άκρως σεξιστική εκπομπή επικρότησε τον Αδώνιδα με τη φράση «Από το να γράφει η Μαριέττα την Ιστορία, καλύτερα να τη γράφεις εσύ», ενώ άφησε να περάσουν απαρατήρητες οι εθνικοπατριωτικές αλυτρωτικές μπαρούφες του ελλειμματικού προσκεκλημένου. Σαν αστειάκι δηλαδή πέρασε η χουντοτραφής κοινοβουλευτική ομάς του Καρατζαφέρη-χέρι-χέρι-αυτός-διαφέρει. Το απέδειξε και στην Ευρώπη.

  44. Ο/Η vangelakas λέει:

    Πρέπει νά είστε πολύ συναγωνιστές τού iq ενός βεντιλατέρ ψυγείου αυτοκινήτου…

    Επειδή όμως είστε εξυπνότατοι, κάνετε ό,τι δέν καταλαβαίνετε σέ ό,τι λέει ο Μύρων περί «ο γιός τού ρατσιστή Πλεύρη». Καί απαντάτε σέ ό,τι θά θέλατε νά σάς ρωτήσουν!

    Μήν ντρέπεστε ρέ παιδιά… Όλοι κάνουμε λάθη! Δέν θά σάς κόψει κάποιος τό φαϊ εάν παραδεχθείτε ότι υπάρχει ένα (μόλις καί μόνο ένα) θεματάκι πού μπορεί νά έχει δίκιο ο άλλος…

  45. Ο/Η George λέει:

    Αγαπητέ Vangelakas,

    Πριν πέντε λεπτά έτυχε να δω τους Φακέλους του Παπαχελά, όπου δημοσιογράφος πήγε στο σπίτι του φασίστα Πλεύρη. Εκεί ο γιος του Αθανάσιος Πλεύρης δήλωσε ότι ασπάζεται ό λ ε ς τις περί ελληνισμού ιδέες του πατρός, αλλά ότι πιστεύει και στη δημοκρατία. Για όποιον ξέρει στοιχειώδεις αρχές Λογικής, η δήλωση υιού Πλεύρη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μπαρούφα. Διότι τι πάει να πει ό λ ε ς τις ελληνισμού ιδέες του Πατρός στο δημοκρατικό, τη στιγμή που ο φασίστας πατήρ Πλεύρης ξεκινά από το Πας μη Έλλην Βάρβαρος; Επομένως όχι ο γιος του ρατσιστή Πλεύρη. Σημειώσατε λάθος. Ο ρατσιστής, φασίστας Αθανάσιος Πλεύρης.

  46. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Vangelakas,
    περνιέσαι για ξύπνιος, αλλά δεν είσαι. Ο γιός Πλεύρης ήταν μέλος της ναζιστικής «Πρώτης Γραμμής», του αρχικού κόμματος του μπαμπά (βλ.Πρώτο Θέμα ΄προχτεσινό). Επίσης μέλος του Λάος, που όσο κι αν στρογγυλεύει τώρα τις θέσεις του, έχει παρελθόν με αντισημιτικές δηλώσεις του αρχηγού, με ύμνους στη Χρυσή Αυγή, με στέγαση χουντικών στοιχείων εν οίς και ο μπαμπάς Πλεύρης. Μέχρι προχτές ο νεαρός υπερασπιζόταν στο δικαστήριο τον μπαμπά για τον ναζιστικό οχετό που εξέμεσε κατά των Εβραίων, όπου κατηγορούσε τον Χίτλερ πως δεν τους εξόντωσε. Όταν πολιτεύεσαι προσέχεις ποιούς υπερασπίζεσαι σε πολιτικές δίκες. Φαντάσου αν κάποιο στέλεχος του Σύριζα, ήταν δικηγόρος του Κουφοντίνα. Γιατί ντρέπεται ο Πλεύρης junior να παραδεχτεί το παρελθόν του; Δεν τον τιμά αυτό.

  47. Ο/Η vangelakas λέει:

    Πανέξυπνε Λασκαράτος μού κάνει κάπως πού ακόμη δέν αντιλαμβάνεσαι τί λέω, εσύ ό δυσθεωρήτου iq.

    Δέν λέω ότι ο Θ. Πλεύρης δέν είναι ρατσιστής, φασίστας, ναζί κι ό,τι άλλο τελοσπάντων. Ισχυρίζομαι ότι είναι εξίσου φασιστικό νά αποκαλείται: ο γυιός τού ρατσιστή.

    Οικογενειακή ευθύνη καί τά ρέστα άν μέ πιάνεις.

  48. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Vangelis,
    για τον γιό Πλεύρη, Συ είπας. Αφού τον περιλούζεις με βρισιές, σε μάρανε που τον είπαμε γυιό του μπαμπά του. Επειδή ο φέρελπις νέος δεν είναι ευρύτερα γνωστός, είναι σαφές πως ο προσδιορισμός δεν γίνεται για να τον λεκιάσει ως ναζιστή κλπ όπως εσύ τον λες, αλλά να εξηγήσει περί ποίου πρόκειται. Είμαστε μια χώρα μικρή,που ρέπει λίγο στο κουτσομπολιό και λέμε «Ρε τι γίνεται ο γυιός της Βουγιουκλάκη, που χάθηκε εκείνη η χήτα του Γιώργου του Παπαδόπουλου κλπ. Ο νεαρός έχει την δική του μικρή και άγνωστη εν πολλοίς πολιτική δράση που συμπτωματικά τον κατατάσσει σε παράλληλους πολιτικούς βίους με τον μπαμπά του και τον προσδιορίζει. Η επίκκληση της συγγένειας λοιπόν για να τον κατατάξει κάποιος κακόπιστος στους ακραίους περιττεύει. Όμως ως γυιός Πλεύρη ψηφίστηκε, αν λεγόταν Βαγγέλακας Καραβαγγέλακας φερ’ειπείν θα πάτωνε, ψηφίστηκε, όπως τηρουμένων των αναλογιών, άλλοι ψηφίζονται ως γυοί Παπανδρέου, κόρες Μητσοτάκη, ανηψιοί Καραμανλή κ.ο.κ. Ο Πάγκαλος ας πούμε που έχει ολότελα δική του καταλυτική προσωπικότητα και ψηφίζεται αποκλειστικά για τον εαυτό του, ποτέ δεν προσδιορίστηκε ως ο εγγονός του δικτάτορα. Λέμε ο Υιός του Θεού, του αητού ο γυιός, ο γυιός της καλογριάς (Καραϊσκάκης),ο πατέρας της Βάνας Μπάρμπα, κλπ χωρίς κανείς να μας κατηγορήσει για ρατσισμό. Τι σε έπιασε ρε παιδάκι μου λοιπόν και ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα; Ηρέμησε. Δεν θα βρεις ρατσιστές εδώ μέσα. Υπάρχουν όμως μπόλικοι σε Λάος, Χρυσαυγή κλπ Να αποταθείς εκεί, εδώ χτύπησες λάθος πόρτα. Σε θέλουμε κοντά μας, αλλά μη μας αδικείς.
    Ευχαριστώ.

  49. Ο/Η vangelakas λέει:

    Καλέ, πού είδες νά τόν περιλούζω μέ βρισιές, Λασκαράτος; Καί πού είδες εκνευρισμό γιά νά μού ζητάς νά ηρεμήσω; Υποψιάζομαι ότι ακόοοοοοομη καί τώρα δέν έχεις αντιληφθεί τί εννοούσα μέ τά πρώτα μου. Μιά στάλα υποψία μέ γαργαλά όχι όμως επώδυνα! Καί έν τέλει: μά γιατί μού υποδεικνύεις ότι δέν βρώ ρατσιστές εδώ μέσα; Φάνηκε νά ψάχνω τέτοιους; Μέ αδικείς! Μή μέ αδικείς! Ευχαριστώ.

  50. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Βαγγελάκη, εσύ νομίζω πως αδικείς τον εαυτό σου. Τέλος πάντων. Πάμε παρακάτω.
    Εγώ αυτό το «Δέν λέω ότι ο Θ. Πλεύρης δέν είναι ρατσιστής, φασίστας, ναζί κι ό,τι άλλο τελοσπάντων». το παίρνω πως τον βρίζεις. Αν δηλαδή πω: Δεν λέω πως ο Βαγγέλης δεν είναι κλέφτης και φονιάς, εσύ πως θα το πάρεις;
    Εκνευρισμό είδα στα περί iq βαντιλατέρ. Δεν είναι κουβέντα νηφάλια αυτή. Το μπλογκ του κ.Ροϊδη είναι σοβαρό.

  51. Ο/Η vasilis λέει:

    Για αυτα τα υπο-λυματα τα σχολια ειναι περιτα!

  52. Ο/Η vangelakas λέει:

    Λοιπόν, Λασκαράτε, δέν προσπάθησα καί δέν προσπαθώ νά υποτιμήσω, νά προσβάλω, νά θεωρήσω τό παρόν βλόγ ώς ασόβαρο. Η κουβέντα μου περί iq βαντιλατέρ, είναι νηφάλια, μιά χαζοπαρομοίωση έκανα, σιγά δηλαδή. Είναι δυσκολία νά προσέχεις σέ κάποιο γραπτό σου, όχι νά μήν βρίζεις – πού σαφώς δέν τό επιδοκιμάζω – αλλά νά μήν πετάς καί μιά μικρά καλοπροαίρετη ειρωνία, ένα σκωμματάκι , ένα πειραγματάκι! Δέν νομίζω τό σχόλιό μου αυτό νά ξέφυγε από μιά γραμμή απαράβατη σέ άλλα σχόλια… Καί στό κάτω κάτω, κάθε σχόλιο εδώ είναι υπό τήν αίρεση τού κ. Ροϊδη. Εάν θεωρή ότι τόν προσβάλω, μπορεί νά μού πεί νά πάω νά γαμ*θώ καί ότι δέν μού επιτρέπει σχολιασμό , λόγω θράσους, απρέπειας κλπ κλπ κλπ. Πολύ απλά.

    Εντάξει, δόξα τώ Θεώ, διαθέτω κι εγώ βλόγ, μπορώ εκεί χωρίς βάσανο νά γράψω ό,τι θέλω τό οποίο μπορεί νά είναι σχόλιο σέ κάτι δικό σου π.χ. Κάτι δικό σου τό οποίο μπορεί νά μ’άρεσε, νά μήν μ’άρεσε ή ό,τιδήποτε άλλο.

    Καί βεβαίως καλημέρες.

  53. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Για το Λάος:

    kathimerini.gr | Χορεύοντας με τη σκληρή ακροδεξιά…Χορεύοντας με τη σκληρή ακροδεξιά… Τέσσερα στελέχη με φαιά δράση όχι μόνο απέκτησαν βήμα στη Βουλή αλλά απειλούν να «χρωματίσουν» το κόμμα του ΛΑΟΣ …
    news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_14/10/2007_245175 – 57k – Προσωρινά αποθηκευμένη –

  54. Ο/Η omadeon λέει:

    @Σπύρο Νόβα

    Διαβάζοντας τη «θερμή» αυτή συζήτηση είδα τα περί «αχαλίνωτου καπιταλισμού που είναι ωφέλιμος κοινωνικά» (κλπ) και… μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω, παρόλη την Υπερφόρτωση (που εδώ… έπρεπε να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ πριν γράψουμε ώστε να μην λερώνουμε με παραπάνω όγκο από bytes -χεχε)

    Λοπόν, προτείνω μία οριστική επίλυση των προβλημάτων επικοινωνίας μεταξύ φιλελεύθερων και σοσιαλιστών, μέσω της μαθηματικής εξίσωσης

    ΙΣΧΥΣ = ΧΡΗΜΑ ^ 2 (εις το τετράγωνον)

    όπου ΙΣΧΥΣ = δυνάμει-καταναγκασμός

    και σύμφωνα με τον Νόμο του Μέρφυ,

    ΟΠΟΙΟΣ έχει ισχύ, την ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ.

    Δηλαδή… θα ΚΑΝΕΙ καταναγκασμό.

    Επομένως… άνθρακες ο «θησαυρός» του μη-καταναγκασμού σε μία φιλελεύθερη κοινωνία.

    Ακούμε συνέχεια αυτό το (μονότονο πια) λιγότερο κράτος, λιγότερο κράτος, λιγότερο κράτος…

    ΠΟΥ το ακούμε αυτό? Σε μία χώρα όπου
    1) Το κράτος αποτελεί το… 90% της οικονομίας της
    και
    2) Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των «επιχειρηματιών» είναι απολύτως άχρηστοι, ανάξιοι… ξεζουμιστές φτηνών εργατικών χεριών.
    Να αναλάβει το κακό (2) να μειώσει το κακό (1)? ΧΛΩΜΟ το βλέπω να το μειώσει. ΜΑΛΛΟΝ θα το αυξήσει… (αφού ΔΙΚΟ της είναι ΚΑΙ το κράτος ΗΔΗ, αυτής της μειοψηφίας…)

    Τώρα…
    Στο μπλογκ σας είχα ρωτήσει κάτι που δεν απαντήθηκε σωστά, αγαπητέ Σπύρο. Το ΤΙ θα κάνετε αν ένα άκρως σημαντικό φάρμακο με ΠΑΤΕΝΤΑ κοστολογηθεί με ΚΕΡΔΟΣ 100 φορές του κόστους?

    Κάποιος απάντησε ότι… θα φτιάξει «επιτροπή ανταγωνισμού» και «αντι-ολιγοπωλιακή νομοθεσία’.

    Ω, ναι! ναι… Και να μην ξεχάσει και πέντε αραπίνες να κάνουν στο διευθυντή της εταιρείας αέρα βεντάλιες… ΧΕΣΤΗΚΕ η εταιρεία για τις επιτροπές αυτές. Αφού κανένας άλλος δεν μπορει να παράγει το ίδιο φάρμακο εσεις οι φιλελεύθεροι σηκώνετε τα χέρια ψηλά, και… περιμένετε πότε θα έρθει ο ‘υγιής ανταγωνισμός» για να μειωθεί η τιμή του φαρμάκου.

    Ε, λοιπόν, ποτέ, μα ποτέ δεν θα έρθει. ΤΕΛΕΙΑ. Χάσαμε. Στοπ.

    Τα ΙΔΙΑ κάνει ήδη π.χ. η Microsoft.
    Επομένως το ΜΟΝΟ που μπορεί να γίνει είναι ΠΛΑΦΟΝ στα ποσοστά κέρδους.

    Και επίσης… ενίσχυση εναλλακτικών εταιρειών με συμμετοχή των εργαζόμενων απο την αρχή (όπως εξήγησα λεπτομερώς).
    Γενικά, όμως, το ότι χρήμα ΙΣΟΝ ισχύς και ισχύς ΙΣΟΝ (δυνάμει-) καταναγκασμός, είναι αναμφισβήτητη αλήθεια.

    Το θέμα είναι απλό. ΧΩΡΙΣ μοίρασμα του χρήματος σε πολλούς, ΔΕΝ έχουν και οι πολλοί ΚΑΜΙΑ ουσιαστική ελευθερία. Και ο καλύτερος τρόπος να ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ αυτό το συλλογικό χρήμα είναι να είναι οι ΙΔΙΟΙ ιδιοκτήτες του, συλλογικά όμως.

    Τα υπόλοιπα έπονται (τέλος παρένθεσης – και συγνώμη)

  55. Ο/Η που πας ρε καραμήτρο! λέει:

    @ omadeon

    Αν και απευθύνεσαι στο Σπύρο, δεν αντέχω τον πειρασμό να σου απαντήσω.

    Η χώρα πάει κατά διαόλου και το κράτος (όπως σωστά επισημαίνεις) ελέγχει το 90% της οικονομίας. Ποιος φταίει; Ο νεοφιλελευθερισμός ή ο κρατισμός;
    Οι επιχειρηματίες (στην κατά 90% κρατικά ελεγχόμενη οικονομία) είναι άχρηστοι. Σωστά, γιατί δεν είναι καπιταλιστές αλλά κρατικο-λιγούρηδες που μαζί με πολιτικούς και γραφειοκράτες λυμαίνονται τον κρατικό κορβανά, και ξεζουμίζουν την εργατιά. Περιμένουν στη σειρά να πάρουν κανένα κρατικό συμβόλαιο για να επιζήσουν και χρηματοδοτούν τους πολιτικάντηδες για να ξαναεκλεγούν και να βάλουν χέρι μαζί τους στα λεφτά μας. Στο σκηνικό έχεις δει πουθενά ελεύθερη αγορά; Μήπως καμιά νεοφιλελεύθερη πολιτική;

    Περί φαρμάκου …. πληροφοριακά: αναντικατάστατο φάρμακο δεν υπάρχει, κι αν υπάρξει να είσαι σίγουρος οτι μέσα στο χρόνο θα κυκλοφορήσει παρεμφερές με άλλη δραστική ουσία. Θα πρέπει να σκέφτεσαι με λογικές 21ου αιώνα κι όχι 19ου. Η τεχνολογία και η έρευνα έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που (αν δε το κατάλαβες) οι άνθρωποι μάλλον από πολυφαρμακία πεθαίνουν κι όχι από έλλειψη.
    Επίσης τα ασφαλιστικά ταμεία (ιδιωτικά ή κρατικά) αυτή τη δουλειά κάνουν… πληρώνουν (φάρμακα, γιατρούς κλπ) για τον ασφαλισμένο τους. Βέβαια ο ελληνικός κρατισμός έκανε το απερίγραπτο! Δημιούργησε λίστα φαρμάκων όπου αφαίρεσε «ακριβά» φάρμακα από τα συνταγογραφούμενα. Είδες το καλό κράτος!

    Εάν τις εταιρίες με μετόχους εργαζομένους θέλεις να τις ονομάζεις «εναλλακτικές» είναι δικαίωμά σου. Για πληροφόρησή σου οι βρομιάρηδες καπιταλιστές μοιράζουν μετοχές στους εργαζομένους ως παροχή ή/και κίνητρο ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρίες που βασικά πακέτα μετοχών ανήκουν στους εργαζόμενους. Βέβαια το ρίσκο το έχουν οι ίδιοι! Δε στηρίζονται στο κράτος να καλύψει τις ζημιές αν δεν θα πάνε καλά.

    Τελειώνω με μια κουβέντα τις πιάτσας. Αν δεν κυκλοφορεί χρήμα (στους καταναλωτές), η αγορά δεν κινείται. Άρα δεν αφήνεις καλύτερα τις αναδιανομές, ή τη συλλογική (δημόσια) ιδιοκτησία μη βρεθείς παρέα με τον Ούγκο Τσάβες, τον Κάστρο ή τους παλαιότερους «δημοκράτες» λαϊκούς ηγέτες των σοβιέτ;

  56. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Εμένα το ερώτημά μου στους φίλους φιλελεύθερους, και δεν εννοώ βέβαια τους γιαλατζί βλαχοφιλελεύθερους της λαϊκοδεξιάς ΝΔ που τρέφονται με κρατικά ρουσφέτια και κρατικές αργομισθίες και πολυθεσίες, περιμένει απάντηση. Γιατί οι ΗΠΑ, η μήτρα του καπιταλισμού, έχει τέτοιο χάλι σε όλα τα επίπεδα; Υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές, κουλτούρα, εγκληματικότητα. Μπορεί φερ’ειπείν να παρέχει άριστη περίθαλψη σε βαλκανιορθόδοξους αρχιεπισκόπους, αλλά πετά νύχτα με τη νυχτικιά στο χιόνι έξω από το νοσοκομείο τον ασφαλισμένο καρκινοπαθή που δεν διάβασε σωστά τις ανθυποσημειώσεις του ασφαλιστικού συμβολαίου. Εκεί να δείτε συγκίνηση και δράμα κα Τρέμη μου, που τόσο συγγκλονίζεστε από τις περιπέτειες των ασθενούντων αρχιεπισκόπων όταν σας τις διεκτραγωδούν οι ίδιοι σε μία από τις σχεδόν ταυτόχρονες 4 υπερατλαντικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους. Είπαμε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και ύστερα το χούϊ.

  57. Ο/Η omadeon λέει:

    Θα πρέπει να σκέφτεσαι με λογικές 21ου αιώνα κι όχι 19ου.

    Κύριέ μου κάνετε λάθος. Σκέπτομαι με λογικές 22ου αιώνα. 🙂

    Αναπτύσσονται εκτενώς και εδώ (μαζί με μπόλικο τρελό χιούμορ):
    http://futurepolitics.wordpress.com

    Για πληροφόρησή σου οι βρομιάρηδες καπιταλιστές μοιράζουν μετοχές στους εργαζομένους ως παροχή ή/και κίνητρο ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρίες που βασικά πακέτα μετοχών ανήκουν στους εργαζόμενους.

    Για πληροφόρησή σου τρέχω τώρα μία συνάντηση με έναν… ΜΗ-βρωμιάρη καπιταλιστή, φίλο μου, που μου ανάθεσε εδώ και καιρό ένα συναρπαστικό έργο Η/Υ. Και να είσαι σίγουρος ότι δρομολογεί ΗΔΗ μεθόδους μοιράσματος κερδών με τους δικούς του υπαλλήλους, που θέλει να τους δώσει Options (μετοχές-χωρίς-ρίσκο) αργότερα. Προς το παρόν τους δίνει άμεσο «πριμ» και λόγω κρατισμού είναι ζημιογόνο για τον ίδιο.

    Όπως είπε κι ο Ελύτης, ζούμε από τις εξαιρέσεις και όχι από τους κανόνες. Μία μειοψηφία ‘καπιταλιστών’ είναι έτοιμοι για τις αλλαγές που χρειάζονται, οι περισσότεροι όχι.

    Σας αφήνω να τσακωθείτε για το ποιός θα είναι ιδιοκτησία ποιανού. Εμείς, οι λίγοι και καλοί, δεν είμαστε ιδιοκτησία κανενός πια.

    Ένας άλλος «δικός μας», ο Ισραηλινός Erez Elul, κατάστρωσε και επίσημο λεπτομερές σχέδιο οργάνωσης επιχειρήσεων που (σε μεγάλο βαθμό) θα ανήκουν στους ίδιους τους εργαζόμενους:
    http://iswith.info/og0/

    Αλλά καλύτερα να μπείς στο μπλογκ του Σπύρου να δεις πόσο ωραία τα λέμε…

    Πάντως το «αναντικατάσταο φάρμακο» ΣΙΓΟΥΡΑ μπορεί να υπάρξει και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι το μόνο αγαθό που μπορεί κάλλιστα να γίνει εντελώς μονοπώλιο, χωρίς κσνένα απολύτως ανταγωνιστή.

    Οι μέθοδοι καταπολέμησης των ολιγοπωλίων δεν επαρκούν. Για να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία χρειάζεται και μείωση του ενίοτε υπερβολικού ποσοστού κέρδους (στις λίγες αυτές περιπτώσεις).

  58. Ο/Η που πας ρε καραμήτρο! λέει:

    @ Λασκαράτος
    Με αναγκάζεις να κάνω το συνήγορο του διαβόλου 🙂 αλλά τι να κάνω….
    Μάλλον έχεις γενικότερα λανθασμένη εντύπωση για τις ΗΠΑ. Την θεωρείς μήτρα του καπιταλισμού, αλλά πόσο καπιταλιστική είναι (ή θα παραμείνει) όταν αυξάνονται οι σχέσεις κράτους-κρατικοδίαιτων, ενώ παράλληλα οι ατομικές ελευθερίες συνεχώς ελλατώνονται; Να θεωρήσεις οτι υπάρχει χάλι στην πρόνοια ίσως να το δεχτώ (αλλά θέλει κουβέντα και δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή). Αλλά χάλι στην υγεία; Στην Παιδεία; Στις τέχνες; Μάλλον ξεχνάς ποια χώρα υποσκέλισε τις ευρωπαϊκές σ’όλα τα παραπάνω. Ποιά ξεκίνησε αιώνες αργότερα και σήμερα βλέπουμε την σκόνη της, ενώ χορεύουμε στους ρυθμούς της. Όσο για την εγκληματικότητα, προσωπικά την καταχωρώ στην μείωση των ελευθεριών, παρά στον καπιταλισμό ή στην κακή ποιότητα ζωής. (Εάν θέλεις κάποια άλλη στιγμή να το συζητήσουμε).

    @ omadeon
    Φίλε περνώ κι εγώ στον 22ο αιώνα και προσπαθώ να σε φτάσω 🙂
    Εμείς (οι ελευθεριστές) δεν αναζητούμε καπέλα για καμιά ιδέα ή πρακτική που αυξάνει την ελευθερία και φέρνει θετικό αποτέλεσμα (οποιουδήποτε είδους συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού-κέρδος).
    Επίσης επειδή, προσωπικά, θεωρώ την (μαρξιστική) υπεραξία, απόσβεση, δε μπορώ να δεχτώ την έννοια «υπερβολικός» σε οτιδήποτε αφορά οικονομικό αποτέλεσμα των διαδικασιών έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, διάθεσης, ελέγχου, επανελέγχων και συνεχιζόμενης έρευνας κυρίως βασικών προϊόντων που πρέπει συνεχώς να αναπτύσονται, όπως είναι τα φάρμακα …. και οι τσάντες Luis Vuitton!

  59. Ο/Η omadeon λέει:

    Γενικά νομίζω ότι κάθε λογικός άνθρωπος οφείλει να δυσπιστεί όταν αντιμετωπίζει απόλυτες λύσεις, υποτιθέμενες «πανάκειες» για όλα τα κακά του κόσμου. Κάθε φορά που πιστέψαμε μια τέτοια «λύση σε όλα τα προβλήματα» την πατήσαμε οικτρά. Αυτό ισχύει τόσο για τον «κεντρικό σχεδιασμό» όσο και για την ιδέα της αγοράς σαν πανάκειας κατά κάθε κακού.

    Γι’ αυτό… δρομολογητή καραμήτρων, δυσπιστώ απέναντι σε μία στάση που πιστεύει τόσο απόλυτα στην απόλυτη οικονομική ελευθερία. Η ελευθερία σήμερα είναι συνάρτηση του χρήματος. Και ένας πραγματικά ελευθεριακός δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι… εδώ ακόμη και δολοφόνους μπορείς να προσλάβεις, με περίπου 1500 ευρώ σκοτώνεις όποιον θες. Επομένως το χρήμα αγοράζει ισχύ, και επίσης αγοράζει την ελευθερία των άλλων.

    Είχα μία πολύωρη μάλιστα συνάντηση προ ολίγου με φίλο μου. που είναι επιχειρηματίας, ιδιαίτερα επιτυχημένος ΚΑΙ δίκαιος στους δικούς του εργαζόμενος, ο οποίος στα ίδια περίπου συμπεράσματα κατέληξε, μπαίνοντας στα μπλογκ της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

    Τολμώ να πω ότι σας χαρακτήρισε… συμπαθητικούς γιάπηδες! 🙂

    Οι πραγματικοί καπιταλιστές πραγματικά πατάνε επί πτωμάτων, και επειδή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, ΔΕΝ μιλάνε συνήθως για αυτά τα θέματα. Εκείνοι που μιλάνε για το πόσο καλή είναι η λύση της αχαλίνωτης αγοράς, είναι συνήθως εκείνοι που ελπίζουν να πετύχουν μέσα της και εξοργίζονται με όλα όσα τους εμποδίζουν.

    Το θέμα όμως είναι τεράστιο, ευρύτερο, και άσχετο γι’ αυτή τη συζήτηση, ενώ έχουμε άπειρες ευκαιρίες να το συζητήσουμε αλλού.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.