Νέο πακέτο μέτρων Σαμαρά (δεν είναι ανέκδοτο)


Ο τίτλος στην «Κ», ανατριχιαστικά εύγλωττος: «Μέτρα Σαμαρά με στόχευση τη μείωση χρέους»

(δεν κινδυνεύω, είμαι ήδη φαλάκρας)

Το μάτι μου πήρε πρώτα τα εξής (1) «…με εμφανή αγωνία για τις εξελίξεις στο μέτωπο του δανεισμού, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με παράγοντες της αγοράς και όλους όσοι διαθέτουν σχετική γνώση και εμπειρία…»

Κατόπιν τα εξής (2) «Νέο πακέτο μέτρων -αυτή τη φορά για την απαλλαγή από τον βραχνά του δημόσιου χρέους- ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει στην κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς…»

(υπογραμμίσεις δικές μου)

στο άρθρο της «Κ» παρουσιάζεται πρώτα το (2) και έπειτα το (1).

είναι το σφάλμα μου fatale;

«το πέλαγο είναι βαθύ

«το τσιγγάνικο τραγούδι παίξε μου τσιγγάνα μου

θα ανεβοκατέβουν τα σπρεντς;

άβυσσος.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

8 Responses to Νέο πακέτο μέτρων Σαμαρά (δεν είναι ανέκδοτο)

  1. Ρο, οι πόντιοι λένε «μεγάλο σκατό φάε μεγάλη κουβέντα μη λες».
    Δηλαδή πώς αποκλείεις το ενδεχόμενο να βρει τον τρόπο ο κ. Σαμαράς, ώστε να ξεπεράσει η χώρα τον σκόπελο της οικονομικής κρίσης, όταν ο ίδιος, βρήκε τρόπο, όχι μόνον να ξεπεράσει τον εκτεταμένο και ιδιαιτέρως ύπουλο καραβοπνίχτη σκόπελο της Μητσοτακικής υπονόμευσης, αλλά και να ανέλθει θριαμβευτικώς στον θρόνο, τον προοριζόμενο για την υπεράξια κόρη, του ιθύνοντος το όραμα νοός;
    Είπε ο άνθρωπος ότι διαθέτει «Νέο πακέτο μέτρων».
    Δηλαδή εσύ αποκλείει το ενδεχόμενο, να βγάλει ο άνθρωπος μέσα απ’ αυτό το πακέτο «παληούς γαϊδάρους με καινούργια περπατησιά»;

  2. Ο/Η Rodia λέει:

    Μήπως «πρέπει να το βουλώνουν» εκείνοι που συμβουλεύουν ότι «πρεπει να το βουλώνουμε»; ..λέω.. μήπως…

  3. Καλή μας Rodia, να είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για παρεξήγηση.
    Επειδή ο Ρο δήλωσε ότι «(δεν κινδυνεύω, είμαι ήδη φαλάκρας)», απλώς του πρότεινα ένα βότανο, το οποίο υπόσχεται ανάφυση τριχών επί φαλάκρας.
    Άλλωστε λέγεται ότι «μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται».

  4. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Αγαπητέ Ροΐδη,
    Επανέρχομαι σε ένα θέμα που μου φαίνεται αναγκαιότατο.
    Εννοώ την εμφάνιση των πρόσφατων μηνυμάτων.
    Η δυνατότητα να βλέπει κανείς μόνο τα 5 τελευταία είναι ανεπαρκέστατη για ένα χώρο με τόση συμμετοχή, τόσο πολλά νέα θέματα και τόσες έντονες συζητήσεις.
    Εγώ έχω ήδη χάσει το λογαριασμό… πού έχω γράψει; Πού χρωστάω απάντηση; Πού μου έχουν απαντήσει και πρέπει να το δω;
    Είναι δύσκολο να υπάρχει αυτό που πρότεινα: πτυσσόμενη λίστα σε βάθος ημερών ή εβδομάδας;
    Δες π.χ. εδώ σε Φόρουμ:
    Εμφάνιση πρόσφατων μηνυμάτων (1 ημέρα)
    Εμφάνιση μηνυμάτων 7 ημερών
    Εμφάνιση μηνυμάτων 30 ημερών
    Εμφάνιση μηνυμάτων 90 ημερών
    Εμφάνιση αναπάντητων μηνυμάτων
    Εμφάνιση μηνυμάτων με ειδοποιήσεις
    Εμφάνιση των μηνυμάτων σας

    Είναι αφάνταστα εξυπηρετικό αυτό.

    Μπορεί να γίνει κάτι;
    Να περιμένουμε ή όχι;

    ΥΓ. Με την υπάρχουσα κατάσταση εγώ έχω ήδη μπερδευτεί και κουραστεί πολύ…
    Υπήρξε περίπτωση που έψαχνα επί ένα τέταρτο να βρω κάποια πρόσφατη παρέμβασή μου. Χάθηκα μέσα σε έναν κυκεώνα…

    • Ο/Η Po λέει:

      Κύριε Μποζοβίτη,
      Έχετε δίκιο, δυστυχώς όμως αυτές οι δυνατότητες στη υπάρχουσα πλατφόρμα της wordpress δεν υπάρχουν…

  5. Ο/Η Φοιτητής λέει:

    Στο γραφείο του δικηγόρου και υποψήφιου των Οικολόγων Πρασίνων στην Κατερίνη Χρήστο Ζουμπουλίδη εισέβαλαν άγνωστοι, προκαλώντας ζημιές και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους κατά της ζωής του. Η εισβολή συνδέεται από τον ίδιο με το γεγονός ότι είχε υπογράψει την προσφυγή για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των δικαστηρίων.

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδίκασαν το περαστικό, καθώς και κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού. Όπως σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση, «Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα κάθε πολίτη να ασκεί ειρηνικά τα δικαιώματά του, ακόμη κι αν αυτό τον φέρνει σε αντιπαράθεση με παγιωμένες πρακτικές και αντιλήψεις».

    «Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό βίας στην Κατερίνη ιδιαίτερα ανησυχητικό και εκφράζουμε την ελπίδα να μη συνδέεται με μισαλλόδοξα κηρύγματα κύκλων που ταυτίζουν αυθαίρετα τη θρησκευτική πίστη με την έλλειψη ανοχής στο διαφορετικό», προσθέτουν.

    Το περιστατικό καταδίκασε και η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥ.ΜΕ), μέλος της οποίας είναι ο κ. Ζουμπουλίδης. Η ένωση σε ανακοίνωσή της ενημερώνει, μεταξύ άλλων, πως στις 8 Απριλίου κατατέθηκε από μέλη της έγκληση κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβροσίου για μισαλλόδοξο κείμενό του κατά άθεων και τονίζει ότι «η ΕΝΩ.ΟΥ.ΜΕ. θεωρεί πως την ηθική αυτουργία στην επίθεση αυτή έχουν οι θρησκευτικοί παράγοντες που με μισαλλόδοξα κείμενα καλούν τους πιστούς αλλά και την πολιτεία να στραφούν εναντίον των άθεων και των υποστηρικτών της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων».

    Ο κ. Ζουμπουλίδης είναι ένας εκ των τριών δικηγόρων που ζητούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να αφαιρεθούν οι εικόνες και τα θρησκευτικά σύμβολα από τα δικαστήρια της χώρας, καθώς η ανάρτησή τους είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, αλλά και παράνομη. Ο ίδιος πρωτοστατεί επίσης και στις κινητοποιήσεις για φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας. Σημειώνεται πως την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Μητροπόλεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης στις 12:00.

  6. Ο/Η Νοσφερατος λέει:

    ε ειναι φυσικό να δοκιμασει και ο κ Ζουμπουλίδης το τι σημαινει Χριστιανική αγάπη …
    Καποιοι απο μας τηνγνωρισαμε στα μεσα περιπου της δεκαετιας του 90 στην Ροτοντα οταν πηγε να γινει εκει μια συναυλια τζαζ….
    Εκει ακουσακαι καποιες πρωτακουστες (τοτε) χριστιανικοτατες καταρες..
    Μια την θυμαμαι ακομα
    ηταν …
    ΄» Να σου τα φάν τα φαρμακα …» ( απευθυνοτανε οι »χριστιανοι» σε ανθρωπο που ειχε κανει εγχειριση καρδιας …)

  7. Ο/Η Βενιζέλος λέει:

    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/04/2010&id=149949

    Πώς μπαίνουν τα αυτογκόλ για τα σπρεντ
    Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ

    (…..)

    * Εκτός όμως από τα παραπάνω, τα οποία θα μπορούσαν να αποδοθούν σε λανθασμένους χειρισμούς (όπως για παράδειγμα ήταν και ο ατυχής χαρακτηρισμός περί «Τιτανικού»), ερωτήματα εγείρονται για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφερθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φροντίζοντας ωστόσο στη συνέχεια να περιορίσει τη συμμετοχή του σε τεχνικά θέματα. Επίσης, ερωτήματα προκαλούν και οι εκλεκτικές συγγένειες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τον αμερικανικό παράγοντα.

    Κυρίως δε όταν πρόκειται για άτομα που φαίρονται να διοργανώνουν δείπνα κερδοσκόπων. Οπως για παράδειγμα ο Στ. Ζαββός, στο σπίτι του οποίου (σύμφωνα με δημοσίευμα της «Παρασκευής +13» την 1η Ιανουαρίου) ο πρωθυπουργός έκανε ρεβεγιόν το βράδυ των Χριστουγέννων. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Zeus Capital που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και πρόεδρος του Harvard Business School Club στην Ελλάδα, εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street» της 27ης Φεβρουαρίου 2010, να διοργανώνει δείπνο κερδοσκόπων στην «καρδιά» του Μανχάταν.

    Σε αυτό μετείχαν μεταξύ άλλων ο Τζ. Σόρος (ο οποίος είναι και κουμπάρος του) αλλά και ο περίφημος διαχειριστής επενδύσεων Τζ. Πόλσον, ο οποίος έχει ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.