Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Εξοχώτατον Πρέσβη

Η επιστολή αυτή δεν κατατάσσεται σε συγκεκριμένη κατηγορία (unclassified)

Αριθμ. Πρωτ. 267β /  Εν Πειραιεί τη 23η Φεβρουαρίου 2010

Προς τον
Εξοχώτατον Κύριον
David Landsman
Πρέσβυν της Μ. Βρετανίας
Εις ΑΘΗΝΑΣ

Εξοχώτατε κ. Πρέσβυ,
Αισθανθήκαμε βαθύτατο πόνο και πολλή πικρία για την βάναυση και αποκρουστική δήλωση του γνωστού υπηκόου Σας συνθέτη και μουσικού Elton John. Ο συγκεκριμένος τιμήθηκε από την Μεγαλειοτάτη Βασιλίσσα της χώρα Σας και Αρχηγό των Χριστιανικών Θρησκευτικών ομολογιών του Αγγλικανικού δόγματος και του Πρεσβυτεριανού Σκωτικού δόγματος, με τίτλο ευγενείας για την καλλιτεχική του προσφορά. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Parade των Η.Π.Α. αποπειράθηκε να προσβάλη το θεανδρικόν πρόσωπον του Ενσαρκωθέντος, Σταυρωθέντος και Αναστάντος Υιού του Θεού με πρωτόγονο ψυχισμό να αποδώσει προσωπικές του διαστροφές και νοσηρές ψυχοπαθολογικές καταστάσεις προς το Πανάγιο και Πανάσπιλον πρόσωπόν Του. Παρακαλώ θερμώς την Υμετέρα εξαίρετον Εξοχότητα να διαπέμψη την συνημμένη επιστολή μου προς την Μεγαλειοτάτην Άνασσα της χώρας Σας.

Εκ προοιμίου ευχαριστώ την Εξοχότητα Σας και διατελώ με θερμές ευχές, ο δωρεοδότης Θεός να χαρίζη σε Εσάς και την οικογένειαν Σας υγιεία, ευτυχία και κάθε πρόοδο.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

11 Responses to Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Εξοχώτατον Πρέσβη

  1. Ο/Η χαρη λέει:

    Ροΐδη : αποπειράθηκε «να προσβάλη το θεανδρικόν πρόσωπον»

    – αν είδα δλδ καλά – και καλά είδα – η έκφραση επαναλαμβάνεται και στις άλλες επιστολές –

    «θεανδρικόν» ; πάει περίπατο πλέον ο «θεάνθρωπος» ;

    προφανώς δλδ το’χουν χωνέψει πλέον οι γενειοφόροι ορθοδόξως νομοθετούντες (μας) ότι στην κατηγορία «άνθρωπος» ανήκουν και εκείνοι οι οποίοι έχουν (άλλου είδους) βίτσια (απ’ το νάναι κρυφο-gay στο εξομολογητήριο;

    τι καλά – νά μια πρόοδος!

  2. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

    εύγε εις τον σεβασμηώτατον

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο μουστακαλής δεν είναι διάδοχος του ιερού Καλλίνικου;
    Α προ πο τι απόγινε με τον ψάλτη;
    Εκδικάστηκε η υπόθεση;

    Μήνυσε τον Καλλίνικο ο ψάλτης

    Μήνυση σε βάρος του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου υπέβαλε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας. Ο ψάλτης, που είχε καταγγείλει το 1992 με επιστολή του στον μακαριστό Σεραφείμ τον κ. Καλλίνικο για «σεξουαλική παρενόχληση», κατηγορεί σήμερα τον μητροπολίτη Πειραιώς και για «συκοφαντική δυσφήμηση».

    Βάση για τη μήνυση, την οποία υπέβαλε χθες ο δικηγόρος Βασ. Καπερνάρος, αποτελεί η αγωγή την οποία είχε κάνει ο Πειραιώς στον κ. Τούμπα, με την οποία αξιώνει αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο δικόγραφο ο ψάλτης το χαρακτηρίζει «ψευδές και συκοφαντικό», καθώς τον εμφανίζει -πέραν των άλλων- να έχει ανακαλέσει το περιεχόμενο των καταγγελιών: «Ο κ. Τούμπας εμμένει στα όσα είχε αναφέρει σε επιστολή του την 1/9/92 στον μακαριστό Σεραφείμ, περί ασελγών πράξεων του μητροπολίτη Πειραιά σε βάρος του, δηλώνει δε ρητά, ότι ουδέποτε ανακάλεσε το περιεχόμενο της επιστολής αυτής.

    Η επίκληση εκ μέρους του μητροπολίτη, εξώδικης δήλωσης, διά της οποίας εμφανίζεται ο κ. Τούμπας να ανακαλεί τις καταγγελίες του, συνιστά αξιόποινη πράξη (σ.σ. πλαστογραφία) διότι τόσο ο γραφικός χαρακτήρας όσο και η μονογραφή δεν είναι του κ. Τούμπα».

    Γι’ αυτό ζητεί να οριστούν δύο πραγματογνώμονες γραφολόγοι ώστε να διαπιστωθεί η «πλαστογραφία», ενώ εγκαλεί εμμέσως τον μητροπολίτη και για «απάτη επί δικαστηρίω», αφού «αξιώνει αποζημίωση κάνοντας χρήση πλαστού εγγράφου».

    Πάντως, ο μητροπολίτης Καλλίνικος είχε απαλλαγεί από την Ιερά Σύνοδο, η οποία διερεύνησε τις καταγγελίες του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής. Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/08/2005

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ * Πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα για έναν από τους πλέον αμφιλεγόμενους ιεράρχες
    Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου
    Οι ψίθυροι, οι αντιπαλότητες και οι συμπάθειες του Μητροπολίτη Πειραιώς
    ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ | Κυριακή 13 Μαρτίου 2005

    «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας». Για πολλούς φτωχούς στον Πειραιά ο Καλλίνικος Καρούσος είναι ο άνθρωπος που τους προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί. Για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων, Σάμου και Δημητριάδος είναι ο πνευματικός τους πατέρας. Για ορισμένους ιεράρχες είναι η πηγή δεινών, για κάποιους άλλους ο άνθρωπος που τους στήριξε και τους εξέλεξε μητροπολίτες. Τελικά πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;

    ………………………………………….

    Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.
    ……………………………………………………………
    Ξαφνικά όμως το 1991 ένας ιεροψάλτης καταγγέλλει τον κ. Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ιεροψάλτης με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ περιγράφει τέσσερις στιγμές σεξουαλικής παρενόχλησής του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μία εκ των οποίων καταγγέλλει ότι εκτυλίχθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα.

    * Οι καταγγελίες

    Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

    Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα. Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

    * Οι επιθέσεις

    Από την ημέρα της εκλογής του κ. Χριστόδουλου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ο κ. Καλλίνικος άρχισε να δέχεται διάφορες επιθέσεις ακόμη και από τα πνευματικά παιδιά και τους φίλους του ίδιου του πνευματικού του παιδιού. Ο κ. Καλλίνικος όμως δεν δίσταζε να μιλάει για τους «παρδαλούς» και τους αναξίους του αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος και της Ιεραρχίας…

    …………………………………….

    το πληρες κείμενο

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=164776&ct=75&dt=13/03/2005

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=66

    Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά μέσα από το Facebook για ένα δυσφημιστικό φωνομοντάζ που έκανε ο Σπ. Καρατζαφέρης και κυκλοφορεί στο Youtube
    Διάλογος με την κ. Νάσια Δεληγιάννη μέσα απ’ το facebook. (3/7/2009)

    Καλησπέρα σας πατέρα Νεκτάριε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
    Υπάρχει μια συνομιλία σας με κάποιον Μητροπολίτη, που σας λέει ότι κυκλοφορείτε με ωραία παιδιά. Μάλιστα κάπου σε άλλο βιντεάκι χρησιμοποιείτε και μια ανήθικη λέξη..».π…ης»
    Δυστυχώς η εκκλησία μας, με έχει, όπως και πολλούς άλλους, απογοητεύσει οικτρά! Από που να κρατηθούμε δεν ξέρουμε πια!

    Αγαπητή μου κ. Νάσια Δεληγιάννη

    Κατάλαβα για ποιο βιντεάκι μου γράφετε. Είναι ένα κατασκευασμένο φωνομοντάζ που κάποιοι «φίλοι», για να με πλήξουν και συκοφαντήσουν το δημιούργησαν. Δυστυχώς έχουν πάρει και έχουν βάλει προτάσεις ή λέξεις μου που μιλώ για διάφορα θέματα και αυτοί με κατάλληλο φωνομοντάζ τοποθέτησαν όπου θέλησαν τις προτάσεις και τις λέξεις μου για να αποδώσουν τα νοήματα που αυτοί θέλησαν. Για παράδειγμα ενώ στο τηλέφωνο μου λένε ότι:

    «Σας είδαμε στην Αθήνα να περπατάτε με ένα ωραίο παιδί, ποιος ήταν αυτός ο νέος;»

    «Δεν κυκλοφορώ στην Αθήνα και ουδέποτε περπατώ, αν διέλθω μέσα από την Αθήνα θα είμαι με αυτοκίνητο και πάντοτε σύμφωνα με το τυπικό της Μονής μας με συνοδεύουν 2 μοναχοί».

    Ο δήθεν Μητροπολίτης Μάνης Παρθένιος (η Εκκλησία μας δεν έχει τέτοιο Μητροπολίτη) με ρωτά ξανά:
    «Όχι, ήταν ένα ωραίο παιδί».

    «Λέτε ψέμματα, τους απαντώ διότι σας επαναλαμβάνω δεν κυκλοφορώ με λαϊκούς. Σίγουρα ήταν οι μοναχοί μου οι οποίοι δεν είναι άσχημοι, αλλά είναι όμορφοι μοναχοί. Μην νομίσετε ότι στον Θεό αφιερώνονται όσοι είναι άσχημοι και δεν μπορούν να παντρευτούν;»

    Αυτός είναι ο τηλεφωνικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τον οποίον υποκλέπτανε με μηχάνημα και μετά με φωνομοντάζ αφαίρεσαν όσες λέξεις ή προτάσεις μου για να δημιουργήσουν το δικό τους διάλογο, τον οποίο έφτιαξαν στα μέτρα τους με σκοπό να με πλήξουν ηθικά. Κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

    Κάποια άλλη στιγμή ο δήθεν Μητροπολίτης Παρθένιος μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία, σας επαναλαμβάνω είναι ντροπή τους να λένε ότι ο Μητροπολίτης Καλλίνικος είναι π…ης. Ντροπή τους!
    Αυτός είναι ο διάλογός μου.

    Αγαπητή μου Νάσια, αν υπήρχε παιδάκι μου κάτι για το πρόσωπό μου και ηθικά μεμπτό να είσαι βέβαιη ότι τόσο ο Μητροπολίτης μου, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Ιερά Σύνοδος θα με είχαν στείλει ξυρισμένο σπίτι μου.
    Οι δε δημοσιογράφοι από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων θα με κατηγορούσαν καθημερινά καθ’ ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο και αναγνωρίσιμο.
    Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι φτιαγμένο φωνομοντάζ και δεν είναι αληθινό και ότι είναι μια στημένη συκοφαντία, δι’ αυτό και κανείς δεν δίνει σε αυτό το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο Youtube σημασία.
    Αυτά κάνουν παιδάκι μου οι εχθροί της πίστεώς μας για να μειώσουν τους ανθρώπους που εργάζονται για τον λαό. Προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν για να τους ρίξουν στα μάτια των ανθρώπων για να μην έχουν απήχηση τα λόγια τους στις καρδιές τους. Στην Εκκλησία είναι συνηθισμένες αυτές οι παγίδες, τέτοιες παγίδες έστησαν στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και στον σύγχρονο Άγιο του αιώνα μας, τον Άγιο Νεκτάριο.
    Βεβαίως υπάρχουν περιπτώσεις που για όσα λέγονται δεν είναι συκοφαντίες αλλά είναι αληθινές ιστορίες. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως, για να μην κατηγορηθούν αθώοι άνθρωποι. Πρόσεξε ότι στην δική μου περίπτωση δεν ακούγεται ούτε ολοκληρωμένο, ούτε τι με ρωτούν, ούτε το τι απαντώ. Αυτό γίνεται διότι κόβουν προτάσεις, λέξεις και φράσεις μου για να φτιάξουν ένα εντελώς διαφορετικό διάλογο από αυτόν που έκανα.
    Να γνωρίζεις ότι μέσα από την καρδιά μου προσευχήθηκα γι’ αυτούς και ζήτησα ο Θεός να τους ελεήσει και να τους συγχωρήσει. Διότι εμένα δεν μπόρεσαν να με βλάψουν διότι είναι ολοφάνερο το φωνομοντάζ, αλλά την ψυχή τους ήδη την έχουν βλάψει δι’ αυτό και ζητώ από τον Θεό να τους ελεήσει. Είμαι μέσα στο facebook για να βοηθώ ανθρώπινες ψυχές και να τους δείχνω τον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό και στην σωτηρία. Όπου νομίσεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι την βοήθειά μου θα είμαι πάντοτε κοντά σου.

  6. Ο/Η AMANTA λέει:

    «θέαντρας»!!!! όχι «θεάνθρωπος» με λίγα λόγια δεν έχουμε εμείς θέση

    θέαντρας – θεαντρικός (θα θυμηθώ να ρωτήσω τον Νίκο Σαραντάκο)

  7. Ο/Η Τhe TIMES reader gentleman λέει:

    Holy Ambrozio metropolitan of the metropolinate of Kala Bryta

    κάποιος από την παρέα τελείως αυθόρμητα ανεφώνησε: «Να σαπίσει το στόμα του, Χριστέ μου!» Ήταν μια έκρηξη ψυχής ενός ιερωμένου, ο οποίος και αγαπάει λατρευτικά τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και Τον υπηρετεί ενσυνείδητα.

    Στο άκουσμα αυτό μερικοί είπαν: «Μη λες τέτοια λόγια. Αφησέ τον να τον κρίνει ο Χριστός μας. Ας προσευχηθούμε γι αυτόν τον άνθρωπο!» […]Έτσι λοιπόν εμείς, χωρίς δισταγμό αποδεχθήκαμε ως δικαιολογημένη την έκρηξη οργής του συνομιλητού μας ο οποίος είπε: «Να σαπίσει το στόμα του!». Και προσθέτουμε: «Αμήν, από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί!»

    Is he a man or a bad witch?
    Ιne aytoi oi papades andres h gynaikoules pou katariountai oti zhlevoun?

  8. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1246

    Ινδοί ορθόδοξοι παπάδες και καλόγριες σε υπόθεση παιδεραστίας.
    Το ένα κορίτσι ενώ φερόταν πως αυτοκτόνησε, μάλλον δηλτηριάστηκε από δυο ορθόδοξες καλόγριες για να καλυφθεί ο παπάς.
    Φωτογραφία του κατηγορουμενου ορθόδοξου παπά πατερ Ιωσήφ
    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1246

    Orthodox priest arrested for abuse
    Date Published: 3/5/2010

    Publication: CathNews India

    Father K. G. Joseph

    Police in Kerala yesterday [March 4] arrested a priest from the Orthodox Church for allegedly molesting a young girl.

    Police said they charged 61-year-old Father K. G. Joseph, also known as Father Habeeb, for “outraging the modesty” of a 15-year-old resident at a home for the poor managed by the Syrian Orthodox Church.

    The priest was later released on bail, police officer Velayudhan Kamalakshan told UCA News.

    The girl made the allegation when police began investigating her elder sister’s suicide. Both girls were residents at the home, police officials said.

    The elder sister died in hospital on Oct. 24, 2009, after taking poison. Her family accused two priests of having sexually abused the girl.

    They also accused two nuns who manage the home of poisoning the girl to cover up the priests’ crimes.

    During the investigation, the younger girl complained to the police that Father Joseph had abused her and her elder sister

  9. Παράθεμα: Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι « Ροΐδη Εμμονές

  10. Ο/Η Mefisto λέει:

    Γ. Πεταλωτής για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ
    Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Γιώργος Πεταλωτής απάντησε στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Συγκεκριμένα δήλωσε:

    «Δεν είναι στο ρόλο της Κυβέρνησης να κρίνει και να σχολιάζει δηλώσεις ιερέων.

    Είναι όμως υποχρέωσή της να καταδικάζει τη γλώσσα του μίσους από όποιον κι εάν εκφέρεται. Είναι υποχρέωσή της να στιγματίζει ως απαράδεκτη τη γλώσσα που αρνείται το ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

    Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο. Προσβάλλουν την Ελλάδα. Προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα.

    Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία μας, τις καταδικάζουν απερίφραστα».

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=374509&ct=1&dt=23/12/2010#ixzz191fWmHLg

  11. Παράθεμα: Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.