Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μεγαλειοτάτην

Επιστολή-Σταθμός εις την ένδοξη Ορθόδοξη Ιστοριογραφία

Αριθμ. Πρωτ. 267 / Εν Πειραιεί τη 23η Φεβρουαρίου 2010

Προς την
Μεγαλειοτάτη Βασίλισσα
της Μ. Βρετανίας και της Β. Ιρλανδίας
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Buckingham Palace
Εις ΛΟΝΔΙΝΟΝ

Μεγαλειοτάτη,

Είμαι Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας του Χριστού στην Ελλάδα στο επίνειον της Πρωτευούσης της Χώρας, τον ασφαλώς γνωστό και σε εσάς Πειραιά. Θεωρώ επιβεβλημένο καθήκον μου να απευθυνθώ προς την Μεγαλειότητά Σας με τη διπλή ιδιότητά Σας του Ανωτάτου Άρχοντος της Μ. Βρετανίας και της Αρχηγού δύο Χριστιανικών ομολογιών. Θα έχετε ασφαλώς λάβει γνώση για τις απαράδεκτες και ανιστόρητες ιταμές παράλογες και αποκρουστικές δηλώσεις του πολύ γνωστού υπηκόου Σας συνθέτη και Μουσικού Elton John τον οποίο έχετε τιμήσει με τίτλο ευγενείας. Με τις δηλώσεις του ο συγκεκριμένος απεπειράθηκε να προσβάλει το θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος, σταυρωθέντος και αναστάντος Υιού του Θεού προσδίδοντας σε αυτό τη δική του ψυχοπαθολογική εκτροπή και διαστροφή. Πιστεύω λοιπόν ότι κατόπιν αυτής της αισχρής και προκλητικής συμπεριφοράς του συγκεκριμένου που ουσιαστικά προσβάλλει το Βρετανικό έθνος και την εξαίρετη, ευγενή και σοφή προσωπικότητά Σας που τον τίμησε και αμαυρώνει την διαχρονική προσφορά του Βρετανικού έθνους στην παγκόσμια, τέχνη και σκέψη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η παγκόσμια χριστιανική κοινότητα αναμένει από την εξαίρετη και ευαίσθητη Μεγαλειότητά Σας τουλάχιστον να εκφράσει την σαφή αποδοκιμασία της ενεργούσα το αυτονόητο δηλ. να τον αποστερήση από τον ιδιαίτερο τίτλο τιμής που αναξίως πλέον φέρει εφ’ όσον με τέτοια αμετροέπεια προσέβαλε με την ανθρώπινη αντίληψη το υπέρτατο πρόσωπο λατρείας όλου του Χριστιανικού κόσμου.
Εκφράζω ευχαριστίες για την ενασχόλησή Σας με την επιστολή μου και διατελώ με ευχές,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

14 Responses to Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μεγαλειοτάτην

  1. Ο/Η Mητροπολίτης Κοκώ λέει:

    Ρε μπας και γουστάρει τη βασίλισσα;
    Α μπα

  2. Ο/Η Pygoskelis Mater Sorae λέει:

    Ο συγκεκριμένος δήλωσε ότι επειδή ηδονιζόταν με τις γυναίκες, τις φαντασιωνόταν γδαρμένες.
    Ψυχοσύνθεση serial killer έχει. Πρόκειται για επικίνδυνο ψυχοπαθή.
    Ο λύκος ποιμένας δηλαδή.
    Μάλλον λάθος και προσβάλλουμε τους λύκους .Ο λύκος δεν σκοτώνει μόνο ότι χρειάζεται για να φάει, ούτε φαντάζεται γδαρμένο το αντικείμενο του πόθου του.

  3. Παράθεμα: Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι « Ροΐδη Εμμονές

  4. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    Εγώ συγχαίρω τον μητροπολίτη, ο οποίος είχε το θάρρος να υποστηρίξει τις απόψεις του, όποιες κι αν είναι αυτές, ακόμη και με επιστολή στην βασίλισσα της Μ. Βρετανίας.

    Δείχνει θάρρος και παρρησία αυτό και πιστεύω ότι και η ίδια η Ελισάβετ θα το εκτίμησε, άσχετα αν συμφώνησε ή όχι με το περιεχόμενο της επιστολής.

    • Ο/Η Po λέει:

      Επισκέπτα,
      Είμαι σίγουρος ότι Ηer Μajesty the Queen, και το διάβασε (οπωσδήποτε), και το εκτίμησε δεόντως. Μπορώ επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι συμφωνεί κιόλας με το περιεχόμενο της επιστολής (άλλωστε η επιστολή είναι άκρως ελκυστικήν) – μπορείτε να το διαβιβάσετε εις τον Άγιόν σας Μητροπολίτην – γνωρίζω τη Μεγάλη Δέσποινα της Γηραιάς Αλβιώνος προσωπικώς.

      • Ο/Η Επισκέπτης λέει:

        Μίστερ Ρο,

        Οι ειρωνείες σας δεν αλλάζουν την πραγματικότητα ότι αυτός είχε το θάρρος να στείλει επιστολή ΕΠΩΝΥΜΩΣ. Τα άλλα όλα είναι τρίχες κατσαρές (με το συμπάθιο).

  5. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    Να συμπληρώσω κάτι στο παραπάνω σχόλιό μου: Εκείνος, βλέπετε, δεν γράφει ανώνυμα, όπως όλοι εμείς, αλλά με το όνομα και την ιδιότητά του φαρδιά πλατιά, όπως αρμόζει σ’ έναν άνδρα.

    • Ο/Η Po λέει:

      Επισκέπτα Dear…
      Συμφωνώ, νομίζω ότι όπως και να τον εξετάσει κανείς, είτε φαρδιά είτε πλατιά, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται σαφώς δια Άνδραν, πράγμα το οποίο σπανίζεις στις μέρες μας. Πιστέψτε με.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Eκλεκτέ επισκέπτα!
      Εις χθεσινήν τηλεφωνικήν επικοινωνίαν μου με την Αυτής Βρεττανικήν Μεγαλειότητα-μου την έχει συστήσει ο κ.Ροϊδης σε ένα περίπατον στις όχθες της λίμνης Νες και πίνουμε που και που οι 3 μας five o’clock tea στο Βάκιγχαμ πάλας, μερικές φορές παρουσία και του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου-με διαβεβαίωσε πως η επιστολή του Ανδρός (με κεφαλαίον) μητροπολίτου, της ενεποίησεν βαθυτάτην εντύπωσιν.
      Η επιστολή αρχειοθετήθη, επρωτοκωλήθη δεόντως, επροωθήθη εις τον πλησιέστερον κάλαθον των χρησίμων και συνεφωνήθη πως ο Έλτον Τζων στο αποκριάτικο πάρτυ του Βάκιγχαμ θα ενδυθεί μητροπολίτης.
      Ως προς τα αρμόζοντα εις έναν άνδρα, ας τα αφήσωμεν καλύτερα, αν και συμφωνώ πως ο Δεσπότης σας είναι Άνδρας με τα όλα του, με τις μουστάκες του κλπ όπως άλλωστε και οι αείμνηστος Χριστόδουλος και οι ερίτιμοι Καλλίνικος τ.Πειραιώς, Θεόκλητος Βρεσθένης, Άνθιμος και πολλοί ακόμη Ιεράρχαι.

    • Ο/Η QUEBECKROMEOVICTOR λέει:

      Το άνδρας τι το ήθελες;

  6. Ο/Η Στ. Μποζοβίτης λέει:

    Το σπουδαίο είναι ότι η βασίλισσα απάντησε στο γράμμα του λέγοντας ότι παραπέμπει τη διερεύνηση του ζητήματος στο αρμόδιο κυβερνητικό όργανο.

  7. Ο/Η QUEBECKROMEOVICTOR λέει:

    Μπα! Αρχηγός δυο χριστιανικών ομολογιών; Τι έγινε ο Αγγλικανισμός έπαψε να είναι αίρεση είναι αίρεση; Θα μας τρελάνει ο Σεραφίνο.

  8. Παράθεμα: Όπου ο Τσε-Κατρούγκαλος επισκέπτεται τον Φιντέλ-Σεραφείμ Πειραιώς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  9. Παράθεμα: Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.