επαφή

μπορείτε ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μου. δεν αφήνω ποτέ μέηλ αναπάντητο (εκτός κι αν είναι κακόβουλα, τα οποία δυστυχώς υπερτερούν σε ποσότητα), συνήθως απαντώ εγκαίρως. εάν λείπω ταξίδι. συμβαίνει συχνά να οδηγώ προς κατευθύνσεις γνωστές αλλά πολύωρες, τότε και μόνο τότε αργούν συνήθως οι απαντήσεις μου. απαντώ από το:

roidis@protonmail.com

ΥΓ: Λόγω του συγκεκριμένου περιεχόμενου του «Ροΐδη Εμμονές», είναι πολύ σημαντικό τα κείμενά του να διαβάζονται και να γίνονται γνωστά από το ευρύ κοινό. Είστε ελεύθεροι να αναδημοσιεύετε όποιο κείμενο εσείς θεωρείτε κατάλληλο, παραπέμποντας με σύνδεσμο στο ιστολόγιο. Συνδεθείτε με το «Ροΐδη Εμμονές». Αν κάποιοι από εσάς έχετε δικτυακό Τόπο μπορείτε επίσης να με προβάλετε. Όσοι από εσάς έχετε ιστολόγιο με κάποιο περιεχόμενο και θέλετε να ανταλλάξουμε λινκ, επικοινωνήστε μαζί μου.

150 Responses to επαφή

 1. Ο/Η Δημήτρης Φωτόπουλος λέει:

  Αγαπητέ (κυριολεκτικά και όχι μετφορικά),

  Παρακαλώ σγχωρήστε μου το ότι στην πρώτη μας αλληλογραφία θα είμαι επικριτικός. Σχετικά με το θέμα των αγιογραφιών στο Κιλκίς, νομίζω ότι πέσατε στην παγίδα να ενημερωθείτε απο τα δελτία ειδήσεων όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Είναι γεγονός ότι βλέποντας την οθόνη του Alpha κάποιος πιστεύει ότι οι Σταλιν και Λένιν απεικονίζονται ως άγιοι. Ακούγοντας τον ίδιο το αγιογράφο όμως, κάποιος συνειδητοποιεί ότι είχε την ακριβώς αντίθετη πρόθεση, δηλαδή να απεικονίσει τον «εχθρό» όπως σε άλλους ναούς απεικονίζουν π.χ τον Σατανά ή το φίδι. Προσωπικά έχω διαχωρίσει τον εαυτό μου από κάθε έιδους θρησκεία αλλά αυτούς τους κακόμοιρους τους λυπάμαι για την σπίλωση που υφίστανται από τα media και τους ομοθρήσκους τους. Κατα τα άλλα συνεχίστε αυτό που κάνετε, συνήθωσ οι απόψεις μας ταυτίζονται και απολαμβάνω να σας διαβαζω.
  Νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι άλλη μια τρανή απόδειξη για το πόσο διαστρευλώνουν την πραγματικότητα τα μέσα. Τώρα για το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την προσσέγκιση του αγιογράφου… εχω δει και πιο παράδοξα σε διαδόρους ναούς… πχ αρχαιοελληνική – μακεδονική ασπίδα στην μητρόπολη της Κέρκυρας (θα δοκιμάσω να σας την στείλω με email)

  Με τιμή,
  Φωτόπουλος Δημήτρης

 2. Ο/Η roidis λέει:

  Κύριε Φωτόπουλε,
  Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή και για τις εκφραζόμενες απόψεις σας που δεν διαφέρουν πολύ από τις δικές μου.

  Όπως θα είδατε, εγώ απλώς αναπαρήγαγα το κείμενο του Alpha και δεν προσέθεσα τίποτα σ’ αυτό. Λόγω πολλαπλών επιφυλάξεων.

  Ο λόγος που το δημοσίευσα αυτούσιο, είναι εμφανές εάν διαβάσετε και άλλα κείμενα του ιστολογίου μου. Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης με παρακίνησε, ναι το τραγελαφικό εν μέσω τόσων προβλημάτων της χώρας, βρήκαν τα ΜΜΕ…Θέμα!

  φιλικά.
  Ροΐδης

 3. Ο/Η Απόστολος λέει:

  ΙΣΩΣ ΤΟ Κ-Α-Λ-Υ-Τ-Ε-Ρ-Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ! ! !
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

 4. Ο/Η roidis λέει:

  Σας ευχαριστώ κύριε Απόστολε, είστε πολύ ευγενικός, αλλά υπάρχουν πολλά αξιόλογα ιστολόγια συναδέλφων που ζηλεύω.

 5. Ο/Η Φανή λέει:

  Ήταν λίγο καρμικό το ότι βρήκα σήμερα το blog σου, γιατί όλη μέρα διαβάζω Ροϊδη!
  Διαβάζω την ‘Ψυχολογία Συριανού Συζύγου’ και απολαμβάνω κάθε γραμμή του βιβλίου…
  Μου δίνει μεγάλη χαρά να ανακαλύπτω έναν παλιό, ξεχασμένο κόσμο…
  Αν δεν είσαι εδώ, ελπίζω να κάνεις όμορφα ταξίδια…

 6. Ο/Η ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ λέει:

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ 2 (ΔΥΟ) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :
  1) ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΟΊΔΗ ;
  (ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣΤΕ
  ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ; )
  2) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Ο ΡΟΪΔΗΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ,
  ΤΙ ΘΑ ΄ΚΑΝΕ ;
  Υ.Γ. : ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, Δ-Ε-Ν ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ
  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ !
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ & ΧΑΙΡΕΤΩ

 7. Ο/Η roidis λέει:

  1. τα βιβλία του τα είχα στο παλαιό στο βλογσποτ. τώρα παραμένει η «Πάπισσα» στα προτεινόμενα βιβλία στο sidebar μου, μπορείς να το δεις. Είναι προσωρινή παράλειψή μου, θα κάνω όμως νέα σελίδα με προτεινόμενα βιβλία, που βεβαίως θα υπάρχουν και του Ροΐδη…

  2α. Η ερώτησή σου για «Πολιτική»: νομίζω ότι σχεδόν όλα τα κείμενά μου είναι κατά κύριο λόγο βαθιά πολιτικά κείμενα. Δεν κάνω όμως ποτέ κραυγαλέα πολιτική καταγγελία και ποτέ κομματική. Εξ’ άλλου και με την πιο κοντινή μου πολιτική παράταξη, την οποία και ψηφίζω, απέχω ιδεολογικά έτη φωτός. Της προσφέρω την ψήφο μου, αλλά την θεωρώ σαν το λιγότερο χειρότερο, κατ’ εμέ. Πιστεύω σε άλλου είδους τρόπους αφύπνισης της κοινής συνείδησης. Άλλος ένας λόγος είναι ότι ένα ιστολόγιο δεν μπορεί να γράφει για τα πάντα, σαν να είναι παντογνώστης. Όποτε όμως βρω μπροστά μου πράξεις και πρακτικές σκοταδισμού και ηλιθιότητας, και φυσικά πέσουν στην αντίληψή μου, τις καταγγέλλω.

  2β. Η ερώτησή σου για «Πολιτιστική Επικαιρότητα»: Δεν καταγράφω την τρέχουσα για τον λόγο ότι θεωρώ το 99% των αναγγελθέντων πολιτιστικών εκδηλώσεων…ακατάλληλες να φέρουν αυτόν τον τίτλο. Ομιλώ σαν καλλιτέχνης. Είμαι καλλιτέχνης που ζει από την δημιουργική του εργασία. Δεν κάνω άλλη δουλειά. Η τέχνη μου ζει εμένα και την οικογένειά μου, και έχω άποψη, πιθανώς εσφαλμένη.
  Το τι θα έκανε ο Ροΐδης δεν με απασχολεί. Πήρα το ψευδώνυμό του γιατί νιώθω προς αυτόν τον καλλιτέχνη ένα βαθύτατο σεβασμό. Το τι κάνω όμως εγώ σαν φυσικό πρόσωπο…δεν μπορώ να απαντήσω ευθέως, αλλά νομίζω ότι πρέπει να τιμήσω και να σεβαστώ τον εαυτό μου για να έχω τη δυνατότητα να τιμήσω και τους συνανθρώπους μου. Εν πάσ’ περιπτώσει γράφω ποιήσεις που μπορείς να διαβάσεις στο άλλο μου μπλογκ ο άλλος Ρο(ΐδης)

 8. Ο/Η ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ λέει:

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ! ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ !
  ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ !

 9. Ο/Η DIONYSOS λέει:

  Ως αριστερός ψάλτης εγώ από την βυζαντινή κυριολεξία του επιθέτου μου ,ως δεξιός στον Αγιο Σαβαώθ εσείς Μοντεβιδέου είμα βέβαιος πως θα λειτουργήσουμε αρμονικά, προς το παρόν δεν διαβάζω τα ενημερωτικά font ,και ήρθε 1 ή 2 μηνύματα;; Ετοιμάζω εντατικά το 37. Ξέρετε η κύρια μορφή αυτών είναι το newletter me 3194 σήμερα αποδέκτες κυρίως συναδέλφους μου ακόμη πιο αδαείς από εμένα στα ηλεκτρονικά.

 10. Ο/Η roidis λέει:

  Αγαπητέ Διόνυσε καλημέρα,
  από τα παρακάτω λόγια σου, δεν κατάλαβα…Τίποτα!

  προς το παρόν δεν διαβάζω τα ενημερωτικά font ,και ήρθε 1 ή 2 μηνύματα;; Ετοιμάζω εντατικά το 37. Ξέρετε η κύρια μορφή αυτών είναι το newletter me 3194 σήμερα αποδέκτες κυρίως συναδέλφους μου ακόμη πιο αδαείς από εμένα στα ηλεκτρονικά.

  τι εννοείς;
  🙂

 11. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Φίλε κε Ροϊδη. η πρότασή σας να ανοίξω δικό μου μπλογκ είναι πολύ κολακευτική αλλά έχοντας θητεύσει, αν και φιλελεύθερος ή ελευθεριάζων, στην Αριστερά, σιχαίνομαι τις πολυδιασπάσεις. Η σελίδα σας με καλύπτει και είμαι ευτυχής ότι έχω τη δυνατότητα να φιλοξενούμαι σ’αυτήν. Θα ήθελα να σας γνωρίσω και προσωπικά κι αν συμφωνείτε απαντείστε μου κι εγώ θα σας στείλω τα πλήρη στοιχεία μου.
  Με πολύ εκτίμηση
  Λασκαράτος

 12. Ο/Η roidis λέει:

  Είναι χαρά μου να φιλοξενώ σχόλια σας που ειλικρινά κολακεύουν το φτωχό μου ιστολόγιο, όσο για τα στοιχεία σας… Σας έχω εμπιστοσύνη αν αυτό εννοείτε, αν πάλι θέλετε στείλτε τα στο μέηλ μου.

  Πάντως να το ξέρετε, οι αναγνώστες στο διαδίκτυο πληθαίνουν…είναι αναγκαία κάθε υγιής φωνή. Ανοίξτε λοιπόν τον χώρο σας και η φωνή σας θα ακουστεί περισσότερο.

  και ανταποδίδω την εκτίμηση.
  Ροΐδης

  (διάλεξες όμως όνομα… 🙂 )

 13. Ο/Η kafouroutsos λέει:

  Αγαπητέ Ροίδη,
  Κατ’αρχήν συγχαρητήρια για την ποιότητα του ιστιολογίου. Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση. Μια και το κύριο πρόσωπο περιφερόμενο νοητά στο ιστιολόγιο είναι ο μεγάλος Ροίδης, θα ήταν καλό νομίζω να παρουσιαστούν και οι απόψεις του εν λόγω όσον αφορά την γλώσσα, μια και ο συγκεκριμένος τομέας είναι από τους πλέον χρησιμοποιημένους από λοιπούς σκοταδιστές και ηλιθίους. Με λίγα λόγια θα ηταν καλό να δούμε τις απόψεις του Ροίδη όσον αφορά την τεχνητή έννοια της γλωσσικης ανωτερότητας, της γλωσσικής καθαρότητας, και λοιπές αντιεπιστημονικές και προπάντων αντι- εξελικτικές και συνεπώς αντικοινωνικές ψευτοθεωρίες για την ελληνική γλώσσα

 14. Ο/Η roidis λέει:

  Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και…συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Δεν είμαι γλωσσολόγος, ούτε καν λογοτέχνης, το μόνο που σκέφτομαι, σιγά-σιγά βεβαίως, είναι να αρχίσω συστηματικά την προβολή του έργου του Εμμ. Ροΐδη… Ότι δηλαδή υπάρχει και μπορώ να το έχω στη διάθεσή μου.
  Ήδη παλαιότερα είχα αναρτήσει ένα μικρό του δείγμα γραφής. Ένα διήγημα.
  θα έρθουν κι άλλα με τον καιρό.

  Με εκτίμηση.

 15. Άψογη παρουσίαση. Και μια που είδα και αναφορά σε ένα βιβλίο μου στις σελίδες σας σκέφτηκα να δώσω διεύθυνση των δικών μου σελίδων και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης που με φιλοξενεί.

  με τις καλύτερες ευχές

  Θεόδωρος Γρηγοριάδης

  http://www.serrelib.gr
  http://www.serrelib.gr/grigoriadis

 16. Ο/Η MenieK λέει:

  προσπαθώ μέρες να αφήσω ένα σχόλιο στα ποστ σας, θέλοντας να πω πόσο καλό μου φαίνεται (της αδαούς) το blog και δεν τα καταφέρνω… Ti κάνω λάθος?

 17. Ο/Η ermisastakoy λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ BLOG, ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΤΑΞΗ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΥΛΕ ΕΝΑ MAIL Η ΤΗΛ 2646042404 ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 18. Ο/Η GREG MALT λέει:

  ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!

  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ,

  http://www.ecogreens.gr
  email: ecogreen@otenet.gr

  Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562,
  τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825

  Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631,
  τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

  Οι προγραμματικές θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ αφορούν όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στα κοινωνικά θέματα, στην αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης και των οικονομικών πολιτικών, στα θέματα διακυβέρνησης και ουσιαστικοποίησης της δημοκρατίας (συμμετοχική δημοκρατία, άμεση δημοκρατία), στις διεθνείς σχέσεις, στο μέλλον της Ευρώπης, στην ειρηνική επίλυση των διαφορών και των συγκρούσεων, στην παιδεία και τον πολιτισμό κα. Η οικολογική προσέγγιση απαιτεί αλλαγή όλων των πολιτικών, ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, αυτό είναι κοινό πια σε όλα τα κόμματα (32) που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Μπορείτε να δείτε τις προγραμματικές αλλαγές που επιδιώκουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ σε όλα αυτά.
  http://www.ecogreens.gr/Sunedrio_Mar07/Progr_Protaseis_2007_final.htm

 19. Ο/Η raveionistis λέει:

  Φίλτατε αλιέα
  έλαβα το θάρρος να αντιγράψω αποσπάσματα από τον τρελοκεφαλλωνίτη κο Λασκαράτο στο κυβερνοκοινοβιακό ιστολόγιο που συμμετέχω http://raveionists.blogspot.com όπως επίσης και να σας διασυνδέσω μαζί μου ως μακρινού κουμπάρου.
  Δυστυχώς ανήκω στο ελάχιστο, αναξιοπρεπές και ακόλαστο 2~5% που «δεν είναι σκλάβος ενός θεού που δεν υπάρχει» καταβεβλημένος από την περιρρέουσα αμάθεια, οπότε η γνωριμία με το ιστολόγιό σας προσφέρει στην ενίσχυση της αντοχής και στον εμπλουτισμό των σκέψεών μου.
  Ευχαριστώ τις διασυνδέσεις μου για τη γνωριμία και εύχομαι σε εσάς μακροημέρευση.
  Ένας ταπεινός raveionist

 20. Ο/Η roidis λέει:

  Αγαπητέ raveionistis,
  Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και ευχαρίστως να αναρτάτε ότι αγαπάτε από αυτό εδώ το μπλογκ, όμως το μίνιμουμ που ζητώ είναι ένα ενεργό λινκ προς το συγκεκριμένο κείμενο, και εννοώ Ενεργό, ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει κλικ… Και όχι «παθητικό» λινκ όπως αυτό που έχετε βάλει τώρα, σας επισκέφθηκα και το είδα.

 21. Ο/Η raveionistis λέει:

  κε Ροϊδη.
  Το «ενεργό» λινκ απευθείας προς εσάς υπήρχε ήδη και φυσικά εξακολουθεί να υπάρχει. Δυστυχώς (και αυτό οφείλεται σε μια ιλαρή διάθεση που επικρατεί στο ιστολόγιο των raveionsts) δεν έπεσε άμεσα στην αντίληψή σας. Ευρίσκεται στη θέση «utilitarian links» και ονομάζεται «mr Roides goes to Hollywood». Κάθε συνειρμός είναι εντελώς συμπτωματικός.
  Ζητώ ειλικρινά συγνώμη.
  Ένας απλός raveionist

 22. Ο/Η amarantos λέει:

  Παιδιά τελικά η WordPress έκλεισε την σελίδα με τα e-βιβλία. Χαρακτηριστικά πριν λίγες μέρες χτύπησε σε μια μέρα πάνω από 4000 επισκέψεις και κάποιος φαίνεται “κατάγειλε” την όλη μας προσπάθεια.

  Επειδή όμως δεν μπορώ να ενδώσω στις πιέσεις των εκδοτικών οίκων που κατακλέβουν τον κόπο των δημιουργών για να τα βάζουν στην τσέπη τους δίνοντας μόνο ψίχουλα στους δημιουργούς και επειδη η μόρφωση πρέπει να δίνεται δωρεάν και απλόχερα (είμαι της γνώμης ότι οι λογοτέχνες είναι λειτούργημα) εντός 48 ωρών έχει ξαναστηθεί ολόκληρη η σελίδα (αν και λίγο βιαστικά), αυτή τη φορά στο blogger (εκεί νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πιό εύκολα) στο πείσμα όλων αυτών που θέλουν να περιορίσουν την διάδωση της γνώσης.

  Θα παρακαλέσω λοιπόν τον ιδιοκτήτη του blog να διορθώσει το link του e-βιβλία. H νέα μας διεύθυνση είναι:

  http://e-vivlia.blogspot.com

 23. Ο/Η Mixalakis Panos λέει:

  Καλησπέρα,
  θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να γνωρίσετε τις υπηρεσίες μας και αν επιθυμείτε μπορείτε να βάλετε τα βίντεο που υπάρχουν στο YOUclip.gr στη σελίδα σας.

  Φιλικά
  YOUclip.gr

 24. Ο/Η novito λέει:

  ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ
  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!!!

 25. Ο/Η yan λέει:

  Εκατομμύρια ευρώ σε ξένη τράπεζα…
  ..
  Με ποιόν έχει τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό ο Αρχιεπίσκοπος;;; (μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρω), το οποίο γνωρίζει και ο Καραμανλής από ό,τι ξέρουμε!!!
  Εμείς απο την πλευρά μας σας δίνουμε μια μόνο βοήθεια είναι κληρικός!!!
  Σύντομα το ΚΟΣΚΙΝΟ θα κάνει την αποκάλυψη του ονόματος αλλά και του ποσού, προς το παρόν για ευνόητους λόγους αλλά και σεβασμό στον ασθενή Αρχιεπίσκοπο δεν το δημοσιεύουμε…
  koskino.blogspot.
  apo to press.gr

 26. Ο/Η roidis λέει:

  Νομίζεις ότι δεν είμαι ενήμερος;

 27. Ο/Η Αντώνης λέει:

  roidis na se rotiso kati?
  Mporei i dioxi ilektronikou egklimatos na anaklypsei ena blogspot?
  i genika mporoyn na se anakalypsoun

 28. Ο/Η roidis λέει:

  Φίλε Αντώνης,
  Βεβαίως και μπορεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ανακαλύψει τον ιδιοκτήτη ενός blog…Γι αυτούς είναι απλό. Άλλωστε στα «μάτια» τους δεν είμαστε ανώνυμοι. Αυτοί μας ξέρουν καλά.

 29. Ο/Η attackofthequasars λέει:

  Σας γράφω για να σας ευχαριστήσω για τις απολαυστικές ώρες που έχω περάσει στα blog σας.

  Η γραφή σας είναι ιδιαίτερη και μοναδική. Το ψευδώνυμο δεν ήταν τυχαίο λοιπόν…

 30. Ο/Η roidis λέει:

  φίλη attackofthequasars,
  σας ευχαριστώ, δεν ξέρετε τι δύναμη μου δίνετε με τις φιλοφρονήσεις σας. (αν και τα παραλέτε, σιγά…) 🙂

 31. Ο/Η attackofthequasars λέει:

  Ε, τώρα αγαπητέ ρο, ας μην κάνουμε σαν εκείνους που πάνε να βγούνε από την πόρτα και συγκρούονται λόγω ευγένειας (εσείς, αγαπητέ μου… μα όχι φίλτατε, προηγείστε!). xD

  Και τέλος, επιτρέψτε σε εμάς τους φανς να εκφράζουμε τις χαρές μας! ^___^

 32. Ο/Η ναυτίλος λέει:

  Αγαπητέ Ροίδη ,το ιστολόγιό σου είναι θαυμάσιο .Όσες φορές μπήκα το απόλαυσα.Με εντυπωσίασε ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο κρίνεις την επικαιρότητα.Μου θύμισε και κάτι από Ροίδη.
  Είμαι καινούριος στο χώρο των blogs.Ρίξε μια ματιά στο ιστολόγιό μου και πες μου τη γνώμη σου.
  http://www.alexis-chryssanthie.blogspot.com

 33. Ο/Η Γιάννης λέει:

  πως προλαβαίνεις να πηγαίνεις κάθε Κυριακή στο Μοντεβιδέο και να ξαναγυρίζεις πάλι πίσω?

 34. Ο/Η roidis λέει:

  Φίλε Ναυτίλε, έγραψα στο ιστολόγιό σου, στο χέρι σου μια και άρχισες καλά, να συνεχίσεις.
  .
  Αγαπητέ Γιάννη καλώς όρισες, δεν μετακινούμε από το αγαπημένο μου Μοντεβιδέο ευτυχώς, λόγω τεχνολογικής προόδου. 🙂

 35. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  κ.Ροίδη συγχαρητηρια για το Μπλογκ σας . Το επισκεπτομαι συχνά και σχεδόν πάντα βρίσκω κατι το ενδιαφέρον

 36. Ο/Η roidis λέει:

  Φίλε Νοσφεράτε, τώρα τι να πω…
  Αφού εδώ είστε καλοδεχούμενος καιρό τώρα, είστε από εκείνους που πλουτίζουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μου με τα σχόλιά σας.

  Σας Ευχαριστώ πολύ.

 37. ενδιαφερων ο τροπος προσεγγισης ωριμων για λυση προβληματων της ελληνικης κοινωνιας και πολιτειας πχ ο χωρισμος εκκλησιας και κραρους
  ωΡΙΜΑ απο τη ..γαλλικη επανασταση….

 38. Ο/Η Γι'ωργος λέει:

  ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΜΜΟΝΗΣ? ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ?

 39. Ο/Η roidis λέει:

  Χαίρετε και σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.
  Έχω να σας αντιπροτείνω κάτι.

  Διαβάστε τα κείμενα σε αυτό το ιστολόγιο που αφορούν την εκκλησία και πείτε μου αν γράφω ανακρίβειες. Ότι έχει γραφτεί έχει διεξοδικά διασταυρωθεί.

  Επίσης: μέσα από αυτά τα κείμενα θα καταλάβετε πολύ καλά και γιατί τα γράφω.

  Είναι θέμα ανθρωπισμού η εμμονή μου (όπως την λέτε) αυτή. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε, δεν πειράζει, ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους. Δεν είναι κακό να το ομολογούμε.

 40. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΒΛΑΡΙΔΗΣ λέει:

  Η πάταξη της τρομοκρατίας πρέπει να ξεκινήσει από το Ισραήλ

  Ηταν οι ημέρες που όλος ο κόσμος παρακολουθούσε άφωνος την κατάλυση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμόμητας και εθνικής κυριαρχίας με την εισβολή της πιο ισχυρής δύναμης του πλανήτη στο ανίσχυρο Ιράκ… Σήμερα, επανερχόμαστε την ώρα που η Μέση Ανατολή φλέγεται και τα σχέδια των Επικυρίαρχων προχωρούν αποκαλύπτοντας πλήρως τον κυνισμό της Παγκοσμιοποίησης και το αδηφάγο θηρίο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης!
  Η αρχική φάση όσων ζούμε ήταν πριν 18 χρόνια, το καλοκαίρι του 1990, όταν ο τότε πρόεδρος –πατήρ Μπους- των ΗΠΑ, βασικό στέλεχος της Μυστικής Εταιρείας «Skull and Bones» (τα γνωστά μας νεκροκεφαλές και κόκκαλα και δεν συμμαζεύεται…) πρωταγωνίστησε στο πρώτο επεισόδιο της Νέας Τάξης, τον Πόλεμο του Κόλπου.
  Το έργο του συνέχισε ο γυιός του ο οποίος, με την συναρπαστική ευφυΐα που τον διακρίνει, ομολόγησε δημοσίως (συνέντευξή του στην αμερικανική έκδοση του TIME της 7ης Αυγούστου 2000) ότι… ο πατέρας του τού είχε πει πως «οι ίδιες αυτές μυστικές εταιρείες βρίσκονται πίσω απ’ όλα».
  Τώρα έχει ξεσπάσει η πιο «δυναμική» εφαρμογή του σχεδίου περί «επικοδομητικού Χάους» στην περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με την θεωρία των Χριστιανοσιωνιστών του Λευκού Οίκου και του Τελ Αβίβ.
  Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι αφορμή για όλα αυτά που συμβαίνουν ήταν οι επιθέσεις με «Κατιούσα» της Χεζμπολλάχ. Όμως, η πραγματικότητα λέει ότι πενήντα χρόνια τώρα το Ισραήλ ανεξέλεγκτο κάνει «αμυντικούς πολέμους» στην περιοχή… και χρησιμοποιεί «δυσανάλογη» βία…
  «Το Ισραήλ επανειλημμένα, από το 1948 μέχρι σήμερα, έχει στείλει τους στρατιώτες του να επιχειρήσουν πίσω από τα διεθνή σύνορα και δεν έχει ποτέ αποδεχθεί κανέναν νόμιμο περιορισμό για τις δυνάμεις του», γράφει ο Ισραηλινός Gabriel Ash, ακτιβιστής και συγγραφέας, ο οποίος απαντά στις συνήθεις θέσεις των φιλοσιωνιστών.
  Η λίστα που αναφέρει περιλαμβάνει μερικές χαρακτηριστικές ημερομηνίες όπως η σφαγή του 1953 στην Κίμπια, τον Πόλεμο του Σουέζ (1956), την επίθεση στους Παλαιστίνιους της Σαμουά (1966), τον πόλεμο του 1967, την επιχείρηση κατά του Λιβάνου το 1978 (στον ποταμό Λιτάνι), το 1982, το 1996… την κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Γάζας από το 1967 κλπ…
  Ειδικά για την Ισραηλινή επίθεση κατά του Λιβάνου, φαίνεται ότι αυτή δεν έχει σχέση με την Χεζμπολλάχ αφού «γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να καταλάβει τον Νότιο Λίβανο ήδη στην αρχή της δεκαετίας του ’50…». Στην συνέχεια άρχισαν οι φονικές αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές του Λιβάνου και δεν σταμάτησαν μέχρι σήμερα. «Το Ισραήλ ώθησε τον Λίβανο να βυθισθεί στον εμφύλιο πόλεμο, βομβάρδισε χωριά στον Λίβανο επανειλημμένα από το 1968, σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους διαρκώς μέχρι την σφαγή στην Κάνα το 1996, όπου 106 Λιβανέζοι πρόσφυγες πέθαναν μέσα σε έναν προσφυγικό καταυλισμό του ΟΗΕ»…Προφανώς ο αρθρογράφος αναφέρεται στο προηγούμενο μακελλειό στην ίδια πόλη ;oπου το Ισραήλ στις 30 Αυγούστου έπληξε ξανά τους αμάχους, αφού είχε προηγηθεί και η εξόντωση των ανθρώπων του ΟΗΕ. Όλα αυτά γίνονται εν ψυχρώ και βάσει ενός κυνικού σχεδίου από το χειρότερο Κράτος-Τρομοκράτη του κόσμου. Όμως, όπως έλεγε ο Αισχύλος στην Ορέστεια, «Ουαί ο οικοδομών εν αίμασι…».

  Η μεγάλη ηθική νίκη της Χεζμπολλάχ
  Αφού το Ισραήλ διατήρησε μια δολοφονική κατοχή εδαφών του Λιβάνου για 18 ολόκληρα χρόνια, στην συνέχεια «αποχώρησε» …χωρίς να αποχωρήσει ποτέ.
  Κατ’ αρχάς, παρά τα όσα λέει η φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα, το Ισραήλ εξακολουθούσε να κατέχει 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα Λιβανέζικου εδάφους (οι λεγόμενες «φάρμες της Σίμπα»). Εκτός αυτού, όμως, τα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα έχουν επανειλημμένα παραβιάσει την κυριαρχία του Λιβάνου και ισραηλινές στρατιωτικές μονάδες έμπαιναν όποτε ήθελαν στον Λίβανο. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2006, μια έρευνα του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Λιβανέζο βοσκό μέσα στο χωριό του. Τον Δεκέμβριο του 2005, ισραηλινές κανονιοφόροι επιτέθηκαν σε ένα λιβανέζικο ψαράδικο στα λιβανέζικα ύδατα. Επιπλέον, «το Ισραήλ διέσπειρε 130.000 νάρκες στον Νότιο Λίβανο… και αρνείται να παραδώσει χάρτες των ναρκοπεδίων στις αρχές του Λιβάνου».
  Όσο για τα σύνορα που κατηγορούν την Χεζμπολλάχ ότι παραβιάζει, το Ισραήλ από την ίδρυσή του, ποτέ δεν διακήρυξε τα σύνορά του. Τα αυτοαποκαλούμενα σύνορά του είναι «γραμμές ανακωχής» και ο μόνος λόγος που τα «σύνορά» του με τον Λίβανο είναι εκεί και όχι αρκετά χιλιόμετρα βορειότερα είναι η αντίσταση που κάνει η Χεζμπολλάχ.
  Η οποία Χεζμπολλάχ έχει καταφέρει ήδη μια τεράστιας σημασίας ηθική νίκη εναντίον του κράτους-τρομοκράτη, αποδεικνύοντας ότι ΔΕΝ είναι μια «εξτρεμιστική τρομοκρατική οργάνωση», αλλά ο ΠΡΩΤΟΣ Αραβικός στρατός που ανάγκασε το Ισραήλ να υποχωρήσει.

  Η Χεζμπολλάχ δεν «κρύβεται» ανάμεσα σε αμάχους
  Σαν ένα οργανικό Σιϊτικό κίνημα, εδρεύει σε σιϊτικές περιοχές, όπως ακριβώς και οι εγκαταστάσεις του ισραηλινού στρατού βρίσκονται σε εβραϊκές περιοχές. Με την ίδια λογική, αφού το αρχηγείο του ισραηλινού στρατού είναι στο κέντρο του Τελ Αβίβ, τότε γιατί οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί «κρύβονται ανάμεσα σε αμάχους»;… Μην ξεχνάμε δε ότι το Ισραήλ είχε για πρωθυπουργούς τους Γιτζάκ Σαμίρ και Μεναχέμ Μπέγκιν, που αποδεδειγμένα προϋπήρξαν αρχηγοί τρομοκρατικών οργανώσεων. Απ’ ό,τι φαίνεται, τα τρομοκρατικά εύσημα είναι διαπιστευτήρια για τα ανώτερα αξιώματα στην Ισραηλινή κοινωνία.

  Γάζα: ένα νέο Άουσβιτς
  Ένα άλλο ψευδές επιχείρημα του Ισραήλ είναι ότι αποχώρησε από την Λωρίδα της Γάζας. Την απάντηση και σ’ αυτό την δίνει ένας ακόμα αντισιωνιστής Ισραηλινός διανοούμενος, ο Ίσραελ Σαμίρ, στο άρθρο του.
  Ο Ίσραελ Σαμίρ είναι ένας από τους γνωστότερους και πολυγραφότερους δημοσιογράφους του Ισραήλ που μάχονται τον σιωνισμό και υποστηρίζουν τον αγώνα των Παλαιστινίων. Ρωσοεβραίος την καταγωγή, εργάσθηκε ως ανταποκριτής της μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ στην Μόσχα και της ρωσικής Πράβντα. Υπήρξε, επίσης, εκπρόσωπος στην Κνεσέτ (την βουλή του Ισραήλ) του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ισραήλ. Το 2003, ο Σαμίρ διακήρυξε δημοσίως ότι ασπάσθηκε την Ελληνορθοδοξία. Επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και το Άγιον Όρος.
  Ο Ίσραελ Σαμίρ λέει ότι η τακτική των Ισραηλινών στην Γάζα μοιάζει με την τακτική (έμπνευση του γνωστού κυρίου Χάντινγκτον) που είχαν εφαρμόσει οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ.
  Να πού στηρίζεται, σύμφωνα με τα Pentagon Papers, αυτό το μοναδικό κακουργηματικό στρατηγικό εφεύρημα του 20ου αιώνα:
  «Τα κτυπήματα κατά άμαχου πληθυσμού δεν δημιουργούν μόνο επιζήμιο κύμα αποστροφής διεθνώς και στο εσωτερικό της χώρας, αλλά αυξάνουν κατά πολύ τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου με τις γειτονικές χώρες. Αλλά η καταστροφή υδατοφρακτών και φραγμάτων δεν σκοτώνει ούτε πνίγει απ’ ευθείας ανθρώπους. Όταν πλημμυρίσουν, όμως, με ρηχό νερό οι οριζώνες, μετά από λίγο είναι φυσικό να ξεσπάσει λιμοκτονία (περισσότερο από ένα εκατομμύριο θύματα στο Βιετνάμ;) εκτός αν τους προσφερθεί τροφή –πράγμα που μπορούμε να τους προσφέρουμε εφ’ όσον δεχθούν διαπραγματεύσεις».
  Γράφει ο Σαμίρ χαρακτηριστικά: «Μια γάτα είπε στον ποντικό που κρυβόταν σε μια τρύπα κάτω από το πάτωμα: «Βγες έξω, μην ανησυχείς! Έχω γίνει φανατική χορτοφάγος και ετοιμάζομαι εξ άλλου για προσκύνημα στην Μέκκα. Μπορείς να παίξεις ελεύθερα». «Ω, τι θαυμάσια νέα», φώναξε το ποντίκι και βγήκε από την τρύπα του. Πέρασε μια στιγμή αιωνιότητας και το ποντίκι βρέθηκε στα νύχια της γάτας. Έτσι λέει ο μύθος του Νιζάμι.
  Αυτή είναι, εν συντομία, η εξέλιξη της κρίσης στην Γάζα (και στην Μέση Ανατολή) που άρχισε με την μπλόφα της πολυδιαφημισμένης «απόσυρσης» (δηλαδή, «απαλλαγής») από την Λωρίδα της Γάζας το καλοκαίρι του 2005. Και ολοκληρώθηκε με την ψεύτικη άδεια να διεξαχθούν δημοκρατικές εκλογές για την Παλαιστινιακή κυβέρνηση (και που ολοκληρώνεται τώρα με την νέα Ισραηλινή εισβολή).
  – «Ο Σαρόν άλλαξε τους τρόπους του», αναφώνησαν οι «καλοπροαίρετοι» Αμερικανοί και Ευρωπαίοι. «Αυτός και μαζί του ο Ολμέρτ είναι έτοιμοι για ειρήνη και συμφιλίωση».
  – «Εμείς απελευθερώσαμε την Γάζα», θριαμβολόγησε η Χαμάς.
  – «Ωϊμέ», ούρλιαξαν οι έποικοι.
  Οι φωνές χαράς και λύπης που ακολούθησαν την απατηλή απόσυρση δεν είχαν σιγήσει, όταν άρχισε η πραγματική πολιορκία και ο βομβαρδισμός της Γάζας. Μετά από μερικούς μήνες σφυροκοπήματος, τώρα η πραγματική κατάληψη της Γάζας και η σύλληψη της Παλαιστινιακής ηγεσίας ολοκλήρωσαν την εικόνα της παχιάς γάτας που παίζει με το εξασθενημένο ποντίκι».
  Τι έγινε πραγματικά με την δήθεν απόσυρση από την Γάζα;
  «Η Γάζα μετά την απόσυρση ήταν ένα από τα πιο εξαθλιωμένα μέρη του κόσμου, με εκτεταμένη πείνα και τεράστια ανεργία και γι’ αυτό δεν έφταιγαν οι Παλαιστίνιοι: είτε υπό την Χαμάς είτε υπό την Φατάχ, η Γάζα δεν μπορεί να υπάρξει μόνη της. Αυτή η στενή λωρίδα γης περιβάλλεται από Ισραηλινά στρατεύματα και αγκαθωτό συρματόπλεγμα. Οι κάτοικοί της δεν έχουν καμμία δυνατότητα να πουλήσουν τα προϊόντα τους ή να εισάγουν τα αναγκαία αγαθά παρά μόνο μέσα από λιμάνια που ελέγχουν οι Ισραηλινοί. Απομακρύνετε τα Ες-Ες από το Άουσβιτς και τοποθετήστέ τα στην περίμετρό του, δώστε πλήρη αυτονομία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης αλλά κρατήστε τις πύλες του κλειστές απ’ έξω. Αυτό σας δίνει μια εικόνα της Γάζας. Οι Εβραίοι κατέστρεψαν την βιομηχανία και το εμπόριο της Γάζας πολιορκώντας την: τα φρούτα και τα άνθη που εξήγαγε η Γάζα μαραίνοντο παραμένοντας επί ατελείωτες ώρες στο σημείο ελέγχου Karmi και μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων καταστράφηκε. Οι κάτοικοι μετάνοιωσαν ανοικτά για την νεόκοπη «ανεξαρτησία» τους, γιατί όταν ήταν υπό ισραηλινή κατοχή μπορούσαν τουλάχιστον να βγάζουν τα προς το ζην δουλεύοντας σε ισραηλινές βιομηχανίες και ο βομβαρδισμός από τους Ισραηλινούς ήταν πολύ πιο ήπιος, ενώ η «ανεξάρτητη» Γάζα υφίστατο ασταμάτητο σφυροκόπημα. Εκατοντάδες πύραυλοι και οβίδες εκτοξεύοντο κατά αυτής της μικρής λωρίδας γης καθημερινά, σκοτώνοντας λίγους αλλά σπάζοντας τα νεύρα όλων των κατοίκων της…
  Αν οι Εβραίοι επρόκειτο να βομβαρδίσουν μέχρι εξοντώσεως εκατοντάδες χιλιάδες στην Γάζα, θα υπήρχε διεθνής αντίδραση, αλλά η καταστροφή, η πείνα και η δίψα είναι εξ ίσου αποτελεσματικά μέσα και δεν ξεσηκώνουν την συνείδηση του κόσμου και τόσο πολύ. Η καταστροφή του εργοστάσιου ηλεκτρικής παραγωγής στην Γάζα ήταν μια δαιμόνια απόφαση, επίσης: αυτός ο κτισμένος και ασφαλισμένος από τους Αμερικανούς ηλεκτροπαραγωγός σταθμός δρούσε ανταγωνιστικά με την ισραηλινή Ηλεκτρική Εταιρεία ως προς την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους κατοίκους της Γάζας. Ακόμα και όταν δούλευε με την μισή δυναμικότητά του, ο σταθμός υπονόμευε το μονοπώλιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος των Ισραηλινών. Τώρα καταστράφηκε και οι κάτοικοι της Γάζας είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν όλο το ηλεκτρικό τους ρεύμα από τους Εβραίους σε πολύ υψηλότερη τιμή. Συνδυάζοντας δουλειά με ευχαρίστηση, η καταστροφή αυτή επέτρεψε στους Εβραίους «να κάνουν τους Παλαιστίνιους να διψάσουν» και επιπλέον να πεινάσουν αφού η Γάζα δεν έχει ποταμούς και χρειάζεται ο ηλεκτρισμός για να δουλέψουν οι αντλίες του νερού».

  Η Συνδιάσκεψη της Ρώμης και η υποκρισία των συμμάχων του Ισραήλ
  Πάντως, ακόμα και σε αυτή την σύντομη «ανεξαρτησία» της Γάζας, οι κάτοικοί της απέδειξαν ότι είναι άνθρωποι και όχι ποντίκια, λέει ο Σαμίρ. Η πεισμωμένη εκτόξευση των αυτοσχέδιων πυραύλων τους ήταν ένα σημάδι τους αδούλωτου πνεύματός τους: αρνήθηκαν να ανταλλάξουν την πείνα με την υποταγή τους.
  «Οι πύραυλοι Κασσάμ δεν είναι σε καμία περίπτωση όπλο με την σύγχρονη σημασία του όρου. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό όπλο, για έναν καταπέλτη, στην καλύτερη περίπτωση: ένα σιδερένιο κομμάτι που προωθείται από μια απλή μηχανή και δεν μεταφέρει καθόλου εκρηκτικά. Κατασκευάζαμε και εκτοξεύαμε τέτοιους πυραύλους όταν είμαστε παιδιά στο δημοτικό. Σίγουρα, ένα ιπτάμενο σίδερο μπορεί να σκοτώσει αν κτυπήσει κάποιον κατακέφαλα, αλλά οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές».
  Η γενναία και καλοσχεδιασμένη επίθεση κατά της μονάδας των Ισραηλινών που τους πολιορκούσαν ήταν μια έκρηξη οργής και έδειξε τις μαχητικές ικανότητες των κατοίκων της Γάζας. Δεν είναι απλό πράγμα να επιτίθεσαι σε τανκς με γυμνά χέρια. Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε αυτή την γενναία αντίσταση και την σύλληψη ενός μάχιμου στρατιώτη «εν ώρα καθήκοντος» ως πρόσχημα για να επιχειρήσει την εισβολή στην Γάζα, αλλά μην νομίζετε ότι το έκανε απρογραμμάτιστα. Η Haaretz (29/06/06) αποκάλυψε ότι τα σχέδια για μαζικές συλλήψεις των Παλαιστινίων ηγετών και για την νέα εισβολή τα είχαν προετοιμάσει εδώ και πολύ καιρό.
  Το πόσο υποκριτικά είναι τα κλαψουρίσματα του Ισραήλ και των συμμάχων του φαίνεται από το εξής γεγονός: Προτού αναχωρήσει για την επίσκεψή της στην Μέση Ανατολή και την Ρώμη, η Κοντολίζα Ράϊς ρωτήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου και καθόρισε ως εξής τους στόχους του ταξιδιού της: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να ενεργήσω διπλωματικά ώστε να γυρίσουν ο Λίβανος και το Ισραήλ στο πρότερο καθεστώς (status quo ante). Κάτι τέτοιο νομίζω ότι θα ήταν λάθος. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι οι πόνοι της γέννας μιας Νέας Μέσης Ανατολής και ο,τιδήποτε κάνουμε πρέπει να ωθεί προς αυτή την γέννα και όχι στο παρελθόν» (πηγή: Ειδική Ενημέρωση για το Ταξίδι της στην Μέση Ανατολή, Στέητ Ντηπάρτμεντ, 21/07/2006).
  Η Ουάσιγκτον γνωρίζει, λοιπόν, πολύ καλά ότι τα γεγονότα στον Λίβανο δεν έχουν καμμιά σχέση με την «απαγωγή» των στρατιωτών από την Χεζμπολλάχ, όπως διατυμπανίζει η φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα παγκοσμίως, αλλά είναι η εφαρμογή της θεωρίας των νεοσυντηρητικών (neocons) του Λευκού Οίκου περί «επικοδομητικού χάους», γράφει το ειδικό γαλλικό newsletter Voltaire της 25ης Ιουλίου.

  Η Συνωμοσία για την Νέα Μέση Ανατολή
  Η πρόθεση του Ισραήλ να καταλάβει μέρος του Λιβάνου και να δημιουργήσει νέα σύνορα στην περιοχή (αφήνοντας έναν μικρό Χριστιανικό Λίβανο ως μια νέα Φοινίκη) έχει πρωτοεκφρασθεί το 1957 και υπάρχει στα απομνημονεύματα του ιδρυτή του σιωνιστικού κράτους Μπεν Γκουριόν («Γράμμα του Δαυΐδ Μπεν Γκουριόν στον Moshe Sharett για την οικοδόμηση Μαρωνίτικου κράτους στον Λίβανο»).
  Πάνω απ’ όλα, εντάσσεται μέσα σε ένα τεράστιο σχέδιο εποικισμού της Εγγύς Ανατολής, το «Σχέδιο για την υπεράσπιση του Βασιλείου» που συντάχθηκε το 1996 από την ομάδα των neocons, που αποτελούσαν τον κύκλο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανυάχου (όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως). Το σχέδιο αυτό, που εκπονήθηκε υπό την ηγεσία του «άρχοντα του σκότους», Ρίτσαρντ Περλ, είναι αντιπροσωπευτικό των ιδεών του ακραίου Σιωνισμού του Ζέεβ Ζαμποτίνσκι (στο ίδιο ρεύμα ανήκει και ο Εχούντ Ολμέρτ).
  Το σχέδιο προέβλεπε:

  1. Την ακύρωση των Συμφωνιών του Όσλο.
  2. Την εξόντωση του Γιάσερ Αραφάτ (η νεώτερη έκθεση των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της Γαλλίας επιβεβαιώνει την εκδοχή της δολοφονίας του).
  3. Την προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών.
  4. Την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ και στην συνέχεια την διαδοχική ανατροπή των καθεστώτων του Λιβάνου και της Συρίας.
  5. Την διάλυση του Ιράκ με την δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κρατιδίου στα εδάφη του.
  6. Το Ισραήλ γίνεται βάση των ΗΠΑ στην περιοχή για τον «πόλεμο των άστρων»…
  Σε αυτό το ντοκουμέντο υπάρχουν όλα τα βήματα που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση και προδιαγράφονται αυτά που θα ακολουθήσουν. Όπως είναι εύκολο να φανεί, μετά την σύγκριση με το σχέδιο (του Πενταγώνου;) που περιγράφει ο Ραλφ Πήτερς, πρώην ανώτερος Αμερικανός αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του Στρατού, υπάρχουν εμφανείς διαφορές. Εδώ μιλάνε απερίφραστα για το «Μεγάλο Ισραήλ» και ξεκαθαρίζονται οι απειλές κατά του Ιράν, της Συρίας και της Χεζμπολλάχ και η απαίτηση της προσάρτησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
  Ακριβέστερα, σύμφωνα με το Voltaire, το σχέδιο καταστροφής του Λιβάνου παρουσιάσθηκε από την Τσαχάλ στην κυβέρνηση Μπους προ ενός έτους και ξανασυζητήθηκε στις 17 και 18 Ιουνίου στο Beaver Creek των ΗΠΑ. Εκεί ο Μπέντζαμιν Νετανυάχου και οι αρχι-Χριστιανοσιωνιστές Ρίτσαρντ Περλ και Νάθαν Σαράνσκυ («γκουρού» του Μπους, βλ. Τρίτο Μάτι τ.132, Στήλη «Κόκκινο Χάπι») επεξεργάσθηκαν τις τελευταίες λεπτομέρειες κατά την διάρκεια του Φόρουμ του Αμερικανικού Επιχειρηματικού Ινστιτούτου. Στην συνέχεια δόθηκε το «πράσινο φως» από τον Μπους.
  Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο αυτή την στιγμή εποπτεύονται από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και το γενικό πρόσταγμα έχει ο στρατηγός Bantz Craddock, σπεσιαλίστας του «κινήματος των τεθωρακισμένων» από την εποχή της Καταιγίδας της Ερήμου στο Ιράκ και της εισβολής του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο (αποκαλύψεις της San Francisco Chronicle, 12/07/2006).
  Όσο για τον Εχούντ Ολμέρτ, που ο διεθνής τύπος τον εκθείαζε ως «προοδευτικότερο» του Σαρόν, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για την καταλληλότερη επιλογή για την εφαρμογή αυτού του Σχεδίου. Γυιός Ουκρανοεβραίου εθνικιστή, που μετανάστευσε από την …Κίνα στο Ισραήλ στα τέλη της δεκαετίας του ’30, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε μέσα σε μια κλειστή κοινότητα οπαδών του Ζέεβ Ζαμποτίνσκι. Ο πατέρας του, Μορντεχάϊ, βουλευτής του υπερεθνικιστικού κόμματος Χερούτ, εντύπωσε στα παιδιά του τον θαυμασμό για τον θεωρητικό του «Μεγάλου Ισραήλ», Ζέεβ Ζαμποτίνσκι. Ο Εχούντ Ολμέρτ ξαφνικά και αναπάντεχα έγινε πρωθυπουργός στις 5 Ιανουαρίου του 2006, αφ’ ότου ο Αριέλ Σαρόν έπεσε…, κατά περίεργο τρόπο, σε βαθύ κώμα (Le Monde, 29/03/2006)…
  Βλέπετε ότι, τελικά, τίποτα δεν γίνεται τυχαία!

  Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ και η Λογική των Ασσασσίνων
  Όποτε επιτίθενται οι Εβραίοι, πρόκειται για δίκαιο πόλεμο, όταν τους επιτίθενται, πρόκειται για τρομοκρατία! Αυτή η «μανία» είναι μια σταθερή παράμετρος στις σχέσεις Ισραήλ-Αυτοχθόνων: όταν οι Εβραίοι επιτίθενται στους αυτόχθονες, πρόκειται για δίκαιη εκδίκηση, όταν αυτοί αντεπιτίθενται, πρόκειται για πογκρόμ, τονίζει ο Ίσραελ Σαμίρ.
  «Πολύ πριν οι Εβραίοι δυσφημήσουν τους Παλαιστίνιους ως τρομοκράτες, είχαν συκοφαντήσει τους προηγούμενους αυτόχθονες γείτονές τους: τους Πολωνούς, τους Ουκρανούς, τους Ρώσσους, τους Ισπανούς, τους Γερμανούς και έναν σωρό άλλους ως υπάνθρωπους και εμπαθείς αντισημίτες. Αν κατανοήσουμε την δυσφήμιση που κάνουν στους Παλαιστίνιους, ίσως επανεξετάσουμε και τις κατηγορίες προς τους άλλους και ολόκληρος ο μύθος περί Εβραϊκών μαρτυρίων και διωγμών θα καταρρεύσει.
  »Τότε, το πρόβλημα της Παλαιστίνης, ή μάλλον το πρόβλημα της εβραϊκής κακομεταχείρισης όλων των μη-Εβραίων θα φανεί σαν ένα παληό πρόβλημα, γιατί ο τρόπος που οι Εβραίοι δρουν σήμερα είναι προφανώς ο τρόπος που δρούσαν –όταν μπορούσαν- και εχθές. Πολύ πριν το τείχος του απαρτχάϊντ χωρίσει την Παλαιστίνη, οι Εβραίοι δεν επέτρεπαν σε κανέναν αυτόχθονα Ισπανό να μπει στην περίτοιχη πόλη της Lucena (πόλη στην Κόρδοβα), όπου είχαν την εξουσία. Πολύ πριν βομβαρδίσουν την Γάζα, γέμισαν την Δεξαμενή του Μαμίλλα στην Ιερουσαλήμ με το αίμα των σφαγιασμένων Χριστιανών. (σ.σ.: Πρόκειται για ένα γεγονός που συνέβη στον οικισμό Μαμίλλα, έξω από την πύλη Γιάφα της Ιερουσαλήμ, το 614 μ.Χ., όταν η Παλαιστίνη αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η περιοχή κατοικείτο από χριστιανούς Παλαιστινίους. Τότε, οι ντόπιοι Εβραίοι βοήθησαν τους Πέρσες να κατακτήσουν τους Αγίους Τόπους. Μετά την νίκη των Περσών, οι Εβραίοι οδήγησαν και σφαγίασαν εκεί 60.000 Παλαιστινίους της Ιερουσαλήμ).
  »Αυτά είναι τα καλά νέα για τους απογόνους των Εβραίων: μας κάναν πλύση εγκεφάλου για την «αντισημιτική» ανθρωπότητα. Είναι προτιμότερο να ενοχοποιήσει κανείς τον εαυτό του παρά να κατηγορήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, γιατί έτσι μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετανοιώσει για τους τρόπους του. Είναι καλύτερα να αποφεύγουν κάποιον για τις πορδές του, παρά για την φυλή του. Είναι λιγότερο αξιοπρεπές, αλλά μπορείς να το αντιμετωπίσεις ευκολότερα».
  Η Χαμάς είχε δίκιο όταν αρνήθηκε να αναγνωρίσει το Εβραϊκό κράτος, επισημαίνει ο Ίσραελ Σαμίρ: Με κανένα τρόπο δεν μπορεί το κράτος αυτό να γίνει ένας ανεκτικός γείτονας, είτε είναι στην εξουσία το Εργατικό Κόμμα του Πέρετζ είτε η Καντίμα του Ολμέρτ. «Το κράτος αυτό πρέπει να διαλυθεί, όπως το δολοφονικό «κράτος» των Ασσασσίνων που κάποτε ήλεγχε την Μέση Ανατολή. Οι Ασσασσίνοι αντλούσαν την δύναμή τους από την ικανότητα και την ετοιμότητά τους να δολοφονήσουν τους εξέχοντες ηγέτες των Σταυροφόρων και των Μουσουλμάνων, ενώ άφηναν να ζήσουν μόνον οι αδύναμοι κυβερνήτες οι οποίοι δεν τολμούσαν να τους θίξουν.
  Οι Εβραίοι κάνουν το ίδιο πράγμα: μερικές φορές με το σπαθί, μερικές φορές με τα λεφτά τους, άλλες φορές με τα μίντιά τους, αλλά δεν αφήνουν να εμφανισθεί κανένας ισχυρός ηγέτης στην σφαίρα επιρροής τους.
  Οι «δολοφονίες» από τα μέσα ενημέρωσης είναι οι πιο συχνές. Αν αποφασίσουν να «σκοτώσουν» ένα πρόσωπο με τα μίντιά τους, προσπαθούν να εξαλείψουν κάθε αναφορά στο όνομά του. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, του επιτίθενται ad hominem, διαδίδοντας ψέματα και συκοφαντίες.
  Οι «δολοφονίες» με χρηματισμό είναι επίσης συχνές.
  Οι δολοφονίες «με το σπαθί» γίνονται όταν δεν λειτουργήσει τίποτε άλλο, όπως στην περίπτωση του Σεΐχη Αλ-Γιασσίν. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ηγέτες δολοφονήθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι σήμερα από τους Εβραίους…
  Η Αρπαγή της Γάζας ταιριάζει πάρα πολύ με αυτό το πρότυπο που έχει αποδειχθεί μέσα από τους αιώνες. Η Εβραϊκή εξουσία ποτέ δεν είχε σκοπό να δώσει στους αιχμάλωτους «γκογίμ» μη-Εβραίους την δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Πιο εύκολο είναι να γίνει μια γάτα χορτοφάγος. Στα 1880 ο Ντοστογιέφσκυ προφήτευσε: αν και όταν οι Εβραίοι αποκτήσουν εξουσία, θα μας γδάρουν όλους ζωντανούς. Στην Παλαιστίνη η προφητεία αυτή έχει επαληθευθεί. Δεν είναι ζήτημα έμφυτης τάσης των Εβραίων: μπορεί κάποιος Εβραίος να είναι καλός και να κάνει το καλό, ένας μεμονωμένος Εβραίος μπορεί να μετανοήσει, αλλά «οι Εβραίοι» δεν μπορούν γιατί αυτή η συλλογική πολιτική τους σκοπό έχει τον ανταγωνισμό και την σύγκρουση με τους αυτόχθονες, είτε πρόκειται για την Παλαιστίνη είτε για άλλη χώρα».
  Είναι εκπληκτικό το πόσο σημαντικές ζυμώσεις έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις μέσα στο ίδιο το Εβραϊκό στοιχείο, όσο και αν αυτές δεν προβάλλονται από τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης.
  Ένας κάτοικος της Γιάφας, ο Ανουάρ Σάκκα, έγραψε σε ένα γράμμα προς το εβραϊκό περιοδικό Tikkun: «Μέσα από την ιστορία των Εβραίων, δυστυχώς όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, προκύπτει ότι πάντα δρούσαν ως αυτοκαταστροφικοί υπερασπιστές της υπεροχής τους. Ως μειονότητα που ζούσε σε μια χώρα και απολάμβανε των πολιτικών της δικαιωμάτων, πάντα ανταγωνιζόντουσαν τους πολίτες γείτονές τους κυριαρχώντας απόλυτα στην οικονομία τους, στα μέσα ενημέρωσης, στον τρόπο ζωής κλπ… χωρίς κανένα μέτρο, σε βαθμό που αυτό δημιουργούσε τρομερές επιπτώσεις για τις οποίες έπρεπε να πληρώσουν βαρύ τίμημα. Η ίδια περίπτωση ισχύει και στην Παλαιστίνη…».
  Δυστυχώς κάποιοι στην Μέση Ανατολή δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να τα βάλουν με όλο τον πλανήτη. Όσο και αν οι μεσσιανικές θρησκευτικές τους καταβολές το επιβάλλουν… Είναι κρίμα που μέσα στο ανθρωποκτόνο μένος τους δεν ακούν πως «Βαριά είναι του λαού η φωνή, θυμό γιομάτη…» (Αισχύλου, Αγαμέμνων) …και δεν καταλαβαίνουν ότι «από το βλέμμα των θεών, τ’ άγρυπνο, δεν ξεφεύγουν όσοι θανάτωσαν πολλούς»…

 41. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΒΛΑΡΙΔΗΣ λέει:

  Εγω πάντως κύριε Ροίδη έχω μόνο μια εμμονή, να τα βάζω με το ιστολόγιο σου επειδή υποστηρίζεις τα εβραιοσκουλήκια και γράφεις εναντίον της Ελληνισμου και της Ορθδοξίας, ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΟΛΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ?

 42. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΒΛΑΡΙΔΗΣ λέει:

  Τα ανθελληνικά αισθήματα τα οποία τρέφουν οι εβραίοι για τον Ελληνισμό είναι πασίγνωστα και δεν επιδέχεται αυτός ο ισχυρισμός την ελάχιστη διάψευση. Για να μη θεωρηθεί όμως ότι ομιλούμε εξ’ ονόματος των εβραίων, κρίνεται αναγκαίο να παρατεθούν οι αντιλήψεις των ιδίων σε σχέση με τον Ελληνισμό, όπως αυτές διατυπώνονται στα ιερά τους βιβλία, αρχής γενομένης από το Ταλμούδ:
  «Κατηραμένος ας είναι εκείνος, όστις την του Ελληνος Σοφίαν διδάσκει τοις υιοίς αυτού».
  Επίσης στο έργο «αποκάλυψις» αναφέρονται επί λέξει τα εξής… φιλελληνικά: «Ενα από τα επτά κεφάλια του θηρίου είναι η Ελλάς».
  Επιπροσθέτως το «Δευτερονόμιον» (34) περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα: «Η μάχη εκτυλισσόμενη εις τους ουρανούς όπου αι κατηραμέναι πνευματικαί δυνάμεις των βασιλείων της Περσίας και της Ελλάδος ανθίστανται εις τον Κύριον, αργοπορούντες την εκπλήρωσιν του έργου Αυτού».
  Εξ’ άλλου στο «Δευτερονόμιον» (17, 12) αναφέρονται τα εξής προκλητικά: «Αυτός που δεν θα θελήση να υπακούση στην εξουσία του Γιαχβέ, θα πεθάνη».
  Στον «Ιερεμία» (12, 3) οι εβραίοι απευθυνόμενοι προς τον εβραιοθεό γιαχβέ, του εκφράζουν την κατωτέρω επιθυμία: «Πάρε τους ω Γιαχβέ, όπως τ’ αρνιά προς το σφαγείο και ετοίμασέ τους για το μακελειό».
  Αναφορικά με την εκλεκτικότητα των εβραίων, το… θεόπνευστο «Δευτερονόμιο» παραθέτει τα ακόλουθα: Ο λαός του Ισραήλ είναι διάφορος των άλλων. Ο Θεός εξ’ υπ’ αρχής έθεσε αυτόν εκτός και διάχωρον των άλλων εθνών».
  Θα ήταν υπερβολικό, και άνευ ουσίας, το να αναλωθεί η παρούσα μελέτη στην παράθεση των εκατοντάδων, δίχως υπερβολή, χωρίων τα οποία στάζουν στην κυριολεξία θανατηφόρο δηλητήριο κατά του Ελληνισμού, προερχόμενα από τις χωρίς αξία ιουδαΪκές γραφές, οι οποίες μόνο δολοφονικές διαθέσεις, κτηνώδη ένστικτα και χυδαίες παρορμήσεις -αντιπροσωπευτικές του εβραϊκού ήθους- αντικατοπτρίζουν. Είναι ευκρινές ότι διακατεχόμενοι οι εβραίοι από ένα διαρκές σύμπλεγμα κατωτερότητας, επιδιώκουν να υποβαθμίζουν τεχνηέντως τους άλλους λαούς, επιθυμώντας για αυτούς τα χείριστα.
  Τα ανωτέρω αποσπάσματα, τα οποία όλων ενδεικτικώς επελέγησαν, θα ήταν οπωσδήποτε χρήσιμο να καταστούν αντικείμενα επισταμένης αναγνώσεως και αναλύσεως από τους υποστηρικτές της ανύπαρκτης «ελληνοεβραϊκής φιλίας»…
  Ο ανθελληνισμός ωστόσο των εβραίων, δεν εξαντλείται μόνο στα ιερά τους κείμενα. Προσλαμβάνει και επιστημονικοφανή χαρακτήρα, ή μάλλον οι ιουδαίοι καταφεύγουν ακόμη και στην επιστημονική παραποίηση, προκειμένου να εκδηλώσουν το ανθελληνικό τους μένος.
  Αιώνες τώρα, οι εβραίοι επιχειρούν, ανεπιτυχώς, να αποκρύψουν με δόλια τεχνάσματα, τις τιτάνιες διαστάσεις του Ελληνικού πνευματικού οικοδομήματος, αποσιωπώντας το γεγονός ότι όλες οι τέχνες και οι επιστήμες, γεννήθηκαν και ήκμασαν στην Ελλάδα. Βαθύς γνώστης της πανουργίας αλλά και της ιστορικής παραποιήσεως ο μοχθηρός εβραίος αποστέρησε από την Ελληνική δικαιοδοσία, προσωρινά βεβαίως, ανυπολόγιστη δύναμη γνώσεως.
  Αναφορικά με το μέγεθος της πρωτοφανούς ιστορικής παραποιήσεως που συντελέσθηκε, παρατίθενται ενδεικτικά τα ακόλουθα, αδιάσειστα, στοιχεία.
  Ο εβραίος καθηγητής Ερνέστος Μαξ, εκστόμισε το 1903 βαρύτατη ύβρη κατά του Ελληνικού Πολιτισμού, ισχυριζόμενος ότι «…το αρχαίο ελληνικό πνεύμα εμποδίζει την πρόοδο του πολιτισμού και των επιστημών, γι’ αυτό πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε μ’ αυτό…». Πόσο αλήθεια εναρμονίζεται η μειωτική αυτή θέση του σιωνιστή, καθώς και όσες ενδεικτικώς παρατιθέμενες έπονται, για το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, με τα όσα αναφέρονται σχετικά στα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών: «…Θ’ αντικαταστήσουμε τον κλασικισμό, καθώς και κάθε μελέτη της αρχαίας ιστορίας, η οποία δίνει περισσότερα κακά παρά καλά παραδείγματα, με τη μελέτη του προγράμματος του μέλλοντος…»
  Θα ήταν επουσιώδης παράλειψη να μην αναφερθεί ότι οι διαστρεβλωτικές προσπάθειες των εβραίων δεν εστιάζονται μόνο στον τομέα της αρχαιογνωσίας, αλλά εκτείνονται και στον τομέα της ιστορίας και όλων κατ’ επέκταση των επιστημών. Εβραίοι και «ιουδαϊζοντες» καθηγητές, αποδύονται σε μία συστηματική προσπάθεια να διαστρέψουν την ιστορία και την επιστημονική αλήθεια, καθώς η ανάδειξή της καταδεικνύει την ανεπιθύμητη για τους πιστούς της Σιών, πνευματική ανωτερότητα του Ελληνισμού έναντι ολόκληρης της Οικουμένης.
  Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η απόπειρα του εβραίου μαθηματικού των αρχών του αιώνα μας Δαυίδ Χίλμπερτ, να καταργήσει την Ευκλείδιο Γεωμετρία. Ο Χίλμπερτ εξέδωσε το 1900 δική του γεωμετρία, η οποία τελικώς απεδείχθη αστήρικτη και ακατανόητη με αποτέλεσμα να καταρριφθεί.
  Ενας άλλος εβραίος από την Αυστρία, ο Οθων Νοϊγκεμπάουερ, προέβη χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, στη συνολική κριτική του Ελληνικού πνευματικού οικοδομήματος, αναφέροντας ότι «οι αρχαίοι Ελληνες εμπόδισαν την ανάπτυξη των μαθηματικών και του Πολιτισμού επί 2000 έτη». Ο ίδιος συγγραφέας υποστήριξε την άποψη, ότι το Πυθαγόρειο θεώρημα είχε επινοηθεί στη Βαβυλώνα ήδη από το 1800 π.Χ. καθώς και ότι η μαθηματική σκέψη του Πυθαγόρα δεν περιείχε κανένα είδος αποδείξεως. Την επίθεση κατά του Ευκλείδη, συνέχισε ο Ολανδοεβραίος «καθηγητής» Εβερτ Μ. Μπρουνς από το Αμστερνταμ. Ο σιωνιστής αυτός, εξέδωσε το 1968 μία μελέτη με τίτλο «Η Ευκλείδιος γεωμετρία κατά την αρχαιότητα» στην οποία επιχείρησε να παρουσιάσει τον Ευκλείδη σαν «έναν άξεστο και πειραματικό φυσικό», αμφισβητώντας άμεσα την κατάρτισή του. Αυτός ήταν και παραμένει ο σιωνισμός ανά τους αιώνες, αμείλικτος εχθρός του ανθρώπου και του πολιτισμού.
  Μία πολύ «περίεργη» άποψη περί του Πυθαγόρου, δημοσιεύουν τα εβραϊκά «Χρονικά» (τεύχος Μαίου – Ιουνίου 1988).
  Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επί λέξει τα ακόλουθα:
  «Ενας από τους πρώτους Ελληνες φιλοσόφους που κατά τον Ιώσηπο ήρθε σε επαφή με την εβραϊκή φιλοσοφία ήταν ο Πυθαγόρας, επικαλούμενος κάποιον μεταγενέστερο βιογράφο του, το Ερμιππο…». Και παρακάτω υποστηρίζει: «…Με άλλα λόγια ο Ιώσηπος υποστηρίζει ότι ο γνωστός φιλόσοφος της Σάμου, που όπως γνωρίζουμε προφανώς να έχει έρθει σε επαφή και με άλλες ανατολίτικες δοξασίες, είχε εισαγάγει στη φιλοσοφική του σκέψη, στοιχεία από την εβραϊκή θρησκεία…».
  Δυστυχώς για τους εβραίους, ουδεμία έγκυρη ιστορική μαρτυρία υφίσταται που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο Πυθαγόρας «εισήγαγε στη φιλοσοφική του σκέψη στοιχεία από την εβραϊκή θρησκεία!», γι’ αυτό θ’ ήταν συνετό να προσέχουν τι ισχυρίζονται, διότι η ιστορική παραποίηση έχει και τα όριά της…
  Καλό θα ήταν επίσης ο συντάκτης του κειμένου, να μας εκθέσει σε τι συνίσταται η διαβόητη «εβραϊκή φιλοσοφία», διότι πέρα από τη νομαδική ζωή και τις μαστροπείες του Αβραάμ, δεν γνωρίζομε να είχε επιδείξει τίποτε άλλο ο εβραϊσμός.
  Οσον αφορά τον συγγραφέα του κειμένου Μ. Λίτση, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι σε αντίθεση προς αυτά που υποστηρίζει, οι Ελληνες είναι εκείνοι που έχουν πανάρχαιη ιστορία και όχι οι εβραίοι που οπωσδήποτε μόνο «βίοι παράλληλοι» δεν υφίστανται μεταξύ Ελλήνων και Εβραίων. Κι η προπαγάνδα ακόμη, χρειάζεται την τέχνη της. Οταν είναι απροκάλυπτη, όχι μόνο δεν πείθει αλλά και γελοιοποιεί. Κύριοι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, γνωρίζομε ποια είναι η τέχνη σας, λίγη σοβαρότητα όμως δεν βλάπτει, έστω και για να τηρούνται κάποια προσχήματα, εκτός κι εάν κρίνετε ότι είναι τέτοιο το επίπεδο εκείνων στους οποίους απευθύνετε την προπαγάνδα σας, ώστε δεν χρειάζεται…

 43. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Κύριε Ροΐδη, τα θερμά μου συγχαρητήρια για το ιστολόγιό σας. Είναι ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ, αν όχι το καλύτερο. Θα επιθυμούσα να ανταλλάξουμε συνδέσμους.

 44. Ο/Η roidis λέει:

  Φίλε Αιρετικέ, πολύ ευχαρίστως αφού γράφετε τα του Λεμπέση βλακών, δεν μπορώ να αρνηθώ!

 45. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΒΛΑΡΙΔΗΣ λέει:

  Το καλύτερο blog για να καταλάβετε ποιοι κουνάνε τις μαριονέτες…

  greeknation.blogspot.com

 46. Ο/Η stinathina λέει:

  Αγαπητέ Ροίδη Καλημέρα!
  Μια που άργησα να απαντήσω και επειδή είναι προσωπική η ερώτηση που κάνετε («τι σε εμποδίζει; » να παράγω αντίλογο αν κατάλαβα καλά ) είπα να σας γράψω εδώ. Νομίζω, λοιπόν, πως παράγω αντίλογο αυτό τον λίγο που μπορώ στην μπλογκόσφαιρα και ως καλλιτέχνης ακόμα περισσότερο διότι αυτή είναι η λειτουργεία μου και η εμμονή μου.. Ως συνάδελφος μάλλον καταλαβαίνετε. Ο δημόσιος λόγος είναι γεμάτος αμάσητες παραδοχές, αυτές μας κρατούν εν πολλοις πίσω και υπάρχουν παντού, σε δεξιούς κι αριστερούς, σε βάζελους και σε γαύρους, σε φίλους και σε εχθρούς, σε βλάκες αλλά και σε έξυπνους. Χρειαζόμαστε στην μπλογκόσφαιρα όπως πολύ ωραία είδα να λέτε κάπου, κείμενα που έχουν διάρκεια. Με εχετε καλύψει. Σας εκφράζω εκ νέου την εκτίμηση μου με την ίδια, δε, χαρά και τις διαφωνίες μου. Η παρουσία σας είναι σοβαρή και γόνιμη, ευχαριστώ και πάλι.

 47. Ο/Η Aliki λέει:

  πως βρεθηκα εδω , ουτε που το καταλαβα, αλλα σαν να μου καλαρεσε. φευγω , βιαστικη, με μια υποσχεση οτι θα ξαναρθω.
  καλο σου βραδυ λοιπον.

 48. Ο/Η andriou λέει:

  Εκπληκτικό ιστολόγιο! Τοποθετώ αμέσως το banner σου στο δικό μου.
  Και πάλι συγχαρητήρια!

 49. Ο/Η roidis λέει:

  ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΒΛΑΡΙΔΗΣ, σας διάβασα. Δεν προκαλείτε καμία έκπληξη, γράψτε κάτι πρωτότυπο.
  .
  stinathina
  Σε φιλώ, κι εγώ άργησα όπως βλέπεις αλλά η εκτίμησή μου προς εσένα δεν είναι μειωμένη.
  .
  Aliki
  Να μου ξανάρθετε. Φιλιά.
  .
  andriou
  Σας ευχαριστώ πολύ, θα βάλω κι εγώ λινκ προς εσάς.

 50. Ο/Η linguafranca λέει:

  Αγαπητέ κ Ροίδη,

  ειλικρινά θα θελα να σας συγχαρώ για το καταπληκτικό ιστολόγιό σας. Θα ήθελα να προσθέσω το λινκ του στο δικό μου και θα ήθελα να ξέρω αν συμφωνείτε. Αν θέλετε επισκεφθείτε το και δείτε αν θα θέλατε.

  Σας ευχαριστώ!

 51. Ο/Η roidis λέει:

  Φίλη linguafranca,
  Προσωπικά, όταν προσθέτω λινκ δεν ρωτώ τον ενδιαφερόμενο γιατί το λινκ είναι προσωπική υπόθεση π.χ. θέλω να τον/την διαβάζω…

  Πάντως ευχαρίστως εγώ θα σας το ανταποδώσω, το προσθέτω.

 52. Ο/Η linguafranca λέει:

  Φίλος είμαι αλλά δεν πειράζει (γίνεται συχνά η παρανόηση, μάλλον λόγω nick)…
  Θεωρώ ότι οφείλω να ρωτάω τον ενδιαφερόμενο πριν προσθέσω το link. Το ότι θέλω να σας διαβάζω είναι δεδομένο και γι’αυτό σας πρόσθεσα ήδη στα «αγαπημένα» του Η/Υ πριν σας ρωτήσω. Το να προσθέσω το Link σας στο δικό μου μπλογκ δεν θεωρώ ότι είναι προσωπική απόφαση, καθώς εγώ δεν θα επιθυμούσα να υπάρχω μαζί με άλλα που δεν εκτιμώ, ή να υπάρχω σε ένα μπλογκ με το οποίο δεν θα ήθελα καμία σχέση. Γι’αυτό και θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώνω πρώτα. Σε κάθε περίπτωση, το να με προσθέσετε είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για μένα. Σας ευχαριστώ θερμά. Τα λέμε εδώ γύρω!

 53. Ο/Η baridion λέει:

  απίστευτο blog. έβαλα το link στο δικό μου. ευχαριστώ

  baridion

 54. Ο/Η roidis λέει:

  Φίλε 😀 linguafranca, έχετε φυσικά δίκιο, αλλά όταν ο άλλος σου βάζει λίνκ για δικούς του λόγους, δεν μπορείς να τον εμποδίσεις. Τι να κάνουμε…
  .
  Φίλε baridion, το ανταποδίδω και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, μην υπερβάλλουμε όμως. 🙂

 55. Ο/Η Nικος Τζίμας λέει:

  ΟΙ LESBIANS ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

  To Πρωτοδικείο Αθηνών καλείται να αποφασίσει, αν η λέξη Lesbian, που σημαίνει τον κάτοικο ή τον καταγόμενο από την μεγάλη ελληνική νήσο Λέσβο, μπορεί να χρησιμοποιείται και για τον χαρακτηρισμό των ομοφυλοφίλων γυναικών.

  Τρεις Λέσβιοι, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, προσέφυγαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη ζητώντας να απαγορευθεί και αποσυρθεί η χρήση των λέξεων Lesbian, Lesbiac από την επωνυμία του σωματείου «Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ)» με το επιχείρημα ότι η αλλαγή αυτή της σημασίας της λέξεως προσβάλλει παρανόμως την ιστορικογεωγραφική τους ταυτότητα και προσωπικότητά τους. Ένας εκ των προσφευγόντων, ο εκδότης του περιοδικού «Δαυλός» (www.davlos.gr) Δ. Λάμπρου, είπε ότι η χρήση της λέξης, η οποία στην Ελληνική Γλώσσα είναι και όνομα και επίθετο, από άτομα και ομάδες που δεν έχουν καμμιά απολύτως σχέση με τη γενέτειρά του Λέσβο, είναι αυθαίρετη και απαράδεκτη, διότι στρεβλώνει την αρχαία αληθή και ιστορική σημασία της και δημιουργεί στους κατοίκους της νήσου καθημερινά προβλήματα στην κοινωνική τους ζωή.

  Η λέξη απέκτησε τη νέα σημασία της ομοφυλόφιλης γυναίκας και χρησιμοποιείται έτσι σʼ όλες τις γλώσσες κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Η μετατροπή της σημασίας εξηγείται από το γεγονός ότι η Λεσβία μεγάλη λυρική ποιήτρια Σαπφώ του 7ου αι. π.Χ. θεωρήθηκε μερικούς αιώνες μετά το θάνατό της ότι είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τις μαθήτριές της, κάτι που νεώτερες έρευνες απέδειξαν ότι δεν αληθεύει, διότι η ποιήτρια είχε οικογένεια και αυτοκτόνησε από έρωτα για άλλον άνδρα.

  Η υπόθεση, η οποία θα εκδικασθεί στις 10 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών (ημέρα Τρίτη, κτίριο 5 πρώην Σχολής Ευελπίδων, ώρα 9 π.μ.), έχει προκαλέσει τα πνεύματα για 250 χιλιάδες καταγόμενους από τη Λέσβο αλλά και, αντίθετα, χιλιάδες «Λεσβίες» στην Ελλάδα και ανά τον Κόσμο. «Σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογείται η στρέβλωση της σημασίας του ονόματος όλων των κατοίκων της Λέσβου», πρόσθεσε ο Δ. Λάμπρου.

  ===========================================================

  LESBIANS IN COURT DISPUTE

  A Greek court will be assembled to decide whether the word “Lesbian”, meaning inhabitant of, or person originating from the sizeable Greek island of Lesbos, may also be used to designate homosexual women.

  Three Lesbians, two of whom are women, have appealed to Greek justice, asking for the prohibition and withdrawal of the word “Lesbian” from the registered name “Greek Homosexual and Lesbian Community” (OLKE), their argument being that their historical and regional identity and personality are illegally offended by such a usage. One of the prosecutors, publisher of the magazine “Davlos” (www.davlos.gr) Dimitris Lambrou, stated that the use of the word “Lesbian”, in Greek both a noun and an adjective, by individuals having absolutely no relation to his place of birth, is arbitrary and inadmissible, as it distorts a true historical meaning and causes daily problems to the social life of the inhabitants of the island.

  The word acquired the meaning of homosexual woman and has been used as such in all languages for the last decades. The alteration of its meaning stems from the fact that the great Lesbian poetess Sappho of the 7th cen. B.C., several centuries after her death, was thought to have had homosexual relations with her female students. Newer research has disproven this, as Sappho had a family and committed suicide for the love of another man.

  The case, scheduled to be tried on the 10th of June at the Athens Trial Court, has raised spirits among 250.000 people originating from Lesbos, as well as, in the opposite sense, among thousands of “Lesbians” in Greece and around the word. “On no occasion should the name of the inhabitants of Lesbos be abused”, added D. Lambrou”.

 56. Ο/Η roidis λέει:

  Φίλτατε Nικος Τζίμας,
  Έχω ακούσει και διαβάσει πολλά, αυτό με ξεπερνά! τι να σχολιάσω. Να το ανεβάσω σε ποστ; Είναι για γέλια και για κλάματα!

 57. Ο/Η Σπύρος λέει:

  Είμαι ένας νέος που ασχολείται με το χώρο του βιβλίου!!!
  Καλά όλα αυτά που είπατε αλλά θα ήθελα να ακούσς τη γνώμη σας πάνω σε κάτι που με έχει βάλει σε σκέψεις εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.Θα ήθελ να μου ψυχολογίσετε το συριανό σύζηγο (όχι το συγγραφέα) με επίθετα τα οποία θα είναι αιτιολογημένα.
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας…
  Με εκτίτμηση
  Σπύρος

 58. Ο/Η roidis λέει:

  Φίλε Σπύρο,
  Αν και δεν εκτελώ παραγγελιές, για ψάξτε λίγο όμως τη φράση σας, γιατί λέτε κάτι για το οποίο δεν ξέρω πως να αντιδράσω, λέτε:
  να μου ψυχολογίσετε το συριανό σύζηγο (όχι το συγγραφέα) με επίθετα τα οποία θα είναι αιτιολογημένα.

  Μιλάτε σοβαρά;

 59. Ο/Η yan λέει:

  φιλε εμμανουηλ
  διαβασα (οπως παντα στο ιστολογιο σου) τα περι ……μεγαλου !!!!!!!κωνσταντινου
  στο κομματι που αφορα στην βαπτιση του θα ηθελα να
  προσθεσω (?) την αποψη των ιστορικων οτι δηλαδη δεν βαπτισθηκε ποτε
  δεν ειμαι ιστορικος ομως η κ γλυκατζη-ahrweiler εκτος των ιδιωτικων συζητησεων αλλα και σε συνεντευξη στην t.v προς καποια κυρια με ασπρη τουφα στο μαλλι ( δηλ, dr δρουζα στο κουλτουριαρικο οπως θα ελεγε και η μακαριστη μπεμπα μπλανς ) ειπε σχετικα με την βαπτιση του κωσταντινου του……..μεγα
  «αυτη ειναι η αποψη της εκκλησιας (οτι βαπτισθηκε) εμεις οι ιστορικοι εχουμε αλλη αποψη οτι δηλ. δεν βαπτισθηκε ποτε »
  νομιζω οτι μετεφερα ακριβως οπως διατυπωσε την αποψη.

  ας μου επιτραπει να προσθεσω με την ευκαιρια που γραφω και κατι ακομη
  1. νομιζω οτι ο κυριος που σας ερωτα γιατι ασχολεισθε με τοση εμμονη στο θεμα «εκκλησια»
  δεν εχει συνειδηση στο τι του κοστιζει οικονομικα η «εκκλησια»
  με ολο τον συρφετο του ιερατειου
  αλλα
  2. και κυριωτερο το τι εχει κοστισει στην ζωη του (στην δαιμορφωση της προσωπικοτητας -συμπεριφορας ) του και των
  παιδιων του η πλυση και παροχη σκοτους στον εγκεφαλο του η κατηχηση !!! των παπαδων

  και να επαναλαβω αυτο που προτεινα και στο παρελθον
  με μια απλη υπευθυνη δηλωση στο ληξιαρχειο της πολης σας (για την αθηνα πλατεια μητροπολεως ανωθεν ταχυδρομειου ) παυετε να ειστε δουλος του …..θεου αλλα και να ανηκετε στο ποιμνιο καποιου ανθρωποβοσκου

 60. Ο/Η Άθεος λέει:

  Συγχαρητήρια για τη σελίδα σου και τις ιδέες σου.
  Εύχομαι να μου ανταποδώσεις κι εσύ τα links που με ευχαρίστηση σου έκανα κι εγώ!
  (http://epic-atheist.blogspot.com/2008/06/blog-post.html)
  Να’ σαι καλά!

 61. Ο/Η roidis λέει:

  φίλε Άθεε,
  Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια… Και για τα λινκς, αυτά όμως είναι μέσα σε κείμενό σου, βάλε στη δεξιά σου μπάρα ένα λινκ προς τα εδώ.
  Λινκ προς το μπλογκ σου θα τοποθετηθεί μόνιμα κάτω από την κατηγορία μου «ιστολόγια».

  Ευχαριστώ και πάλι.

 62. Ο/Η yaros λέει:

  Κανένας δημοσιογράφος δεν του κάνει τις εξής ερωτήσεις:

  1. Γιατί συνεχώς λέτε για το πού σπούδασαν τα παιδιά σας και δεν λέτε για το τι σπουδές κάνατε εσείς ο ίδιος που σας χρυσοπλήρωνε ο ελληνικός λαός;

  2. Γιατί συνεχώς μιλάτε για τη Σχολή Αναβρύτων, λες και είναι κανένα Πανεπιστήμιο τύπου Καίμπριτζ; Γιατί δεν λέτε καθαρά ότι τα Ανάβρυτα που σπουδάσατε ήταν απλά ένα γυμνάσιο, στο οποίο ο καθηγητής δεν θα τολμούσε ποτέ να σας βάλει κακό βαθμό επειδή θα πέρναγε την υπόλοιπη ζωή του στη Μακρόνησο;

  3. Πώς καταφέρατε σε δύο (2) χρόνια και τελειώσατε τρεις (3) στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων); Γιατί δεν τις τελειώνατε σε τρία (3) χρόνια (στην κάθε μία η φοίτηση είναι τετραετής);

  4. Όταν η χούντα σας κατάργησε οριστικά γιατί βιαστήκατε να δηλώσετε ότι θα σπουδάζατε στο Καίμπριτζ; Γιατί είσασταν επί τρία (3) χρόνια υποψήφιος και τελικά δεν καταφέρατε να γίνετε δεκτός; Πως το δικαιολογήσατε μετά; Ότι «δεν είχε το Καίμπριτζ το κατάλληλο κύρος»;

  5. Θυμάστε που όταν είσαστε διάδοχος του Θρόνου στην Αθήνα μια κοπέλα ρωτήθηκε σε ένα λεωφορείο αν της αρέσετε και όταν εκείνη απάντησε «όχι δεν είναι του γούστου μου» συνελήφθη από αστυφύλακα με πολιτικά για περιύβριση αρχής και καταδικάστηκε με την εισήγηση του εισαγγελέα ότι «Σε όλες τις Ελληνίδες αρέσει ο διάδοχος Κωνσταντίνος»;

  6. H γιαγιά μου μου έλεγε παλιά ότι καλά κάνατε και μάθατε καράτε επειδή με τον τρόπο αυτό θα μπορούσατε να αντιμετωπίζατε τους εχθρούς της πατρίδας μας. Στη δίκη της χούντας (1975) αποκαλύφθηκε την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος σας επισκέφτηκαν στα ανάκτορά σας στο Τατόι ο Παπαδόπουλος, ο Πατακός και ο Μακαρέζος, και τους δεχτήκατε αόπλους στο γραφείο σας. Εσείς κρατάγατε ένα πιστόλι (τι το κάνατε, καθαρίζατε τα νύχια σας;) και πίσω από τους τρεις πραξικοπηματίες υπήρχαν δύο εμπιστότατοί σας χωροφύλακες που κρατούσαν αυτόματα «Sten». Γιατί δεν τους πυροβολήσατε; Φοβηθήκατε μήπως οι συγγενείς τους σας κάνουν αγωγή κατά του δημοσίου με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα;

  7. Ποιος ενέργησε σωστά, εσείς ή ο γαμπρός σας ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας που αντιμετώπισε με θάρρος την απόπειρα πραξικοπήματος του συνταγματάρχη Τεχέρο Μολίνας (1976) και τον εξανάγκασε να αυτοκτονήσει; Ποιός απολαμβάνει υστεροφημία τώρα; Αυτός η εσείς που βουτήξατε στη θάλασσα για να ρίξετε σαμπάνια σε μια ολυμπιονίκη μας (δεν σας εξήγησαν ο Αρναούτης και ο Χοϊδάς ότι δεν ρίχνουν σαμπάνια σε βρεμένους από τη θάλασσα ολυμπιονίκες, η μήπως εσείς δεν το ξέρατε επειδή δεν είχατε βραχει ως ολυμπιονίκης);

  8. Θυμάμαι ότι όταν ταξίδευα με το πλοίο στην Κρήτη για το δημοψήφισμα του 1974, την ώρα που μιλούσατε στην τηλεόραση ότι «θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας, για να επισκεφτείτε τους τάφους των προγόνων σας» ένας ασεβής Κρητικός πήγε πίσω από την τηλεόραση και κουνούσε τα χέρια του, σαν να ήσαν τα δικά σας χέρια. Έτσι το πλήθος των Κρητικών επιβατών της «Κρητικής Ατμομπλοϊας» δεν έδειξε την αρμόζουσα κατάνυξη. Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, ώστε να επαναληφθεί το δημοψήφισμα;

  9. Όταν έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Βασιλευομένης Δημοκρατίας» στις 2 Οκτωβρίου 1974 στη γωνία Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους στην Αθήνα, γιατί ανεχτήκατε το πλήθος των ασεβών φοιτητών που φώναζε «λέσα για λέσα είσαι πριγκιπέσα, άνοιξε το παράθυρο να μπει γιαούρτι μέσα» και πέταγε αβγά και νεράντζια; Γιατί δεν ζητήσατε να διαλυθεί το πλήθος με τα μηχανοκίνητα του Μπιτούνη με τα δακρυγόνα («τις αύρες» όπως τις αποκαλούσατε τότε); Γιατί τα ανεχτήκατε όλα αυτά; Γιατί ένας άξιος αξιωματικός, ορκισμένος στη χούντα και στο θρόνο, ο Μπόλαρης, έκανε αυτή την ξεφτιλισμένη απόπειρα πραξικοπήματος με τις πιτζάμες;

  10. Δεν ντραπήκατε τους προγόνους σας, τους Αψβούργους, τους Χοετζόλερν, και τόσους άλλους που δόξασαν το στερέωμα της βασιλευόμενης Ευρώπης, τον Μαξιμιλιανό του Μεξικού κλπ; Θα τολμούσαν ποτέ στον Φραγκίσκο Ιωσήφ της Αυστρίας να φωνάξουν «έ, έ, έρχεται – έρχεται γιαούρτι!»;

  11. Γιατί – μετά από όλα αυτά – δεν σκεφτήκατε την ματ κίνηση κατά των αντιπάλων σας: Να πάτε στην Αμερική να σας καταψύξουν για τα επόμενα 100 χρόνια και όταν θα ξυπνήσετε, δεν θα ζούν οι επικριτές σας, και θα μπορείτε να ισχυριστείτε ότι τελειώσατε τις 3 στρατιωτικές σχολές σε 12 χρόνια που ήταν κανονικά η φοίτηση όλων αυτών, ότι πήγατε μετά και σπουδάσατε στο Καίμπριτζ; Ποιος ρωτάει σήμερα τί σπουδές είχε κάνει στα νιάτα του ο Όθωνας;

  Λυπάμαι, αλλά αν με είχατε πλησιάσει και εμένα ευγενικά, ίσως να σας ρώταγα μόνο για τις σπουδές που έκαναν τα παιδιά σας (για να γεμίσει η συνέντευξη).

 63. Ο/Η roidis λέει:

  Κύριε yaros χαίρετε και καλώς ορίσατε,
  το σχόλιο σας αφορά τον Γκλύξμπουργκ έτσι δεν είναι; Δεν είναι κακό που μπαίνει εδώ, αλλά απλά ρωτάω. Πως κι έτσι να διαλέξετε αυτό ακριβώς τον χώρο;

 64. Ευχαριστώ για το καλοπροαίρετο σχόλιο σας.
  Επισκέπτης τακτικός των αναρτήσεων σας, να είστε σίγουρος πως θα συνεχίσω ίσως τολμήσω κιόλας κάποιο σχόλιο, μιας και γνωριστήκαμε.

 65. Ο/Η roidis λέει:

  μαύρα μεσάνυχτα
  (το σενάριο του σήριαλ, του αδελφικού μου φίλου, Βασίλη).

  Είστε πάντα ευπρόσδεκτος.
  (σας προσέθεσα κι εγώ στα λινκς μου)

 66. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Φίλε Ροΐδη

  Αρχικά, συγχαρητήρια για τον ιστότοπό σου, ο οποίος είναι από τους πιο αξιόλογους και έγκυρους που έχω δει τον λίγο καιρό που ασχολούμαι με το άθλημα (του μπλογκινγκ). Θα χαρώ πολύ αν κάποια στιγμή επισκεφτείς το δικό μου μπλογκ και ακόμα περισσότερο αν βάλεις ένα λινκ στη σελίδα σου (εγώ έβαλα ήδη για σενα).

 67. Ο/Η Po λέει:

  Φίλε Ανορθόδοξε,
  Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο σύνδεσμος σας είναι στη θέση του…

  Καλή Πορεία.

 68. Ο/Η Papessa λέει:

  Επιτέλους, κ’αποιος που ανέσυρε από τη νεοελληνική …λήθη τον Ροιδη…..

 69. Ο/Η 12thespis λέει:

  Αγαπητέ φίλε

  Το ότι το ιστολόγιό σου είναι εκπληκτικό, πολλαπλώς χρήσιμο και επιμορφωτικό ασφαλώς το γνωρίζεις, έχεις δε διαπιστώσει την θετικότατη επιρροή που ασκεί σε άλλα ιστολόγια αλλά και την ανάγκη που καλύπτει με πλούσια ύλη αλλά και σκέψη κριτική και εμβάθυνση στον γνωστικό τομέα. Για όλους αυτούς τους λόγους – ασχέτως αν σε επιμέρους θέματα μπορεί να μας διακρίνει διαφορά απόψεων – έχω βάλει το λινκ (μαζί με το banner του “Ροΐδη Εμμονές” όπως το συνηθίζω σε όλους τους συνδέσμους) στο δικό μου ιστολόγιο.

  Εάν πρόβαλες αντίστοιχα και το δικό μου μπλογκ, http://12thespis.wordpress.com/ ειλικρινά θα σου ήμουν ευγνώμων.

  Με εκτίμηση

  Θέσπις

 70. Ο/Η Po λέει:

  Papessa,
  Σας ευχαριστώ, όμως μη λέτε τέτοια πράγματα, προσβάλουμε τον αληθινό Εμμανουήλ Ροΐδη…Εγώ είμαι απλώς ένας ασήμαντος ιστολόγος!
  .
  12thespis,
  Σας ευχαριστώ, αν και δεν πιστεύω σε οποιοσδήποτε θεό, εντούτοις σας προσθέτω στα λινκς μου…

 71. Ο/Η APOLLONIOS λέει:

  ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ..ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΕΡΡΩΣΘΕ

 72. Ο/Η Po λέει:

  Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά διαφέρουμε στις απόψεις, είμαι ανθρωποκεντρικός και όχι ελληνοκεντρικός. Δεν επιδιώκω την καταστροφή καμίας θρησκείας. Οι θρησκείες υπάρχουν και θεωρώ ότι υπάρχουν λόγω κοινωνικά εξηγήσιμων αιτιών –προς το παρόν– όταν εκλείψουν οι κοινωνικές αυτές αιτίες (θέλει χρόνο), θα εκλείψουν και οι θρησκείες.

 73. Ο/Η Kωνσταντινος Κοροβιλας λέει:

  Κυριε Λασκαρατε,

  επιτρεψατε μου να προσθεσω στον καταλογο των μη θρησκευτικων κηδειων και αυτη – την κηδεια – της μητερας μου η οποια απεβιωσε και αποτευρωθηκε στην Αγγλια, το 1976 μετα απο αποφαση δικη μου και του αδελφου μου που ζουσαμε στην Αγγλια.
  ευχαριστω
  Κ. Κοροβιλας

 74. Ο/Η ακάκιος λέει:

  Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008

  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ…

  Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

  Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

  Αραδιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:-

  -600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
  -Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
  -Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.
  -Πολλές αρχαίες εικόνες. 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
  -Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
  -Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
  -Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
  -Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
  -Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
  -Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυό ακριβώτερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκηπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ. ( Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
  -Τρείς δεκάδες σέτ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
  -50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
  -12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
  -100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
  -200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
  -25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολυτίμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
  -Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολυτίμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
  -Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
  -Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολυτίμους λίθους.
  -Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
  -Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
  -Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. -Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
  -Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
  -Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
  -Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλλες.
  -Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
  -Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές μπιζάμες.
  -Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
  -Τέσσερες ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο -Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
  -Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
  -Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβώτερες φίρμες στον κόσμο.
  -Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
  -Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ ), για να κτιστή ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγωνται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί
  και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.

  …Και μια ξεραμένη πορτοκαλάδα στο ποτήρι, πάνω στο γραφείο του, την οποία δεν πρόλαβε να πιή, γιατί πέθανε. Είχε μέσα και το καλαμάκι.

  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας ή πρωθυπουργός, πρώην και τωρινός, ή βιομήχανος ή εφοπλιστής που να έχη σπίτι με τέτοια οικοσκευή και τέτοια ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

  Δεν έρχεται όμως πρώτος στον κόσμο ο Χριστόδουλος, αλλά μόλις τρίτος. Οι δυό πλουσιώτεροί του είναι η βασίλισσα της Αγγλίας και ο σουλτάνος του Βόρνεο.
  Υπολογίζεται, ότι τον περνούσε και ο δικτάτωρ της Ρουμανίας Τσαουσέσκου.

  Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λ.π), τα οποία όμως παρ’ όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

  Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του.
  Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λ.π.

  Θα πούν μερικοί κακοπροαίρετοι:
  «Και τι τα ήθελε όλ’ αυτά ο αρχιεπίσκοπος;».
  Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος όλ’ αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο

  Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέση να συγκεντρώση το ποσό που του χρειάζεται για να κόψη ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

  Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος.

  Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008

 75. Ο/Η delta-kapa λέει:

  Μόλις σήμερα βρήκα το χρόνο να διαβάσω κι εγώ από το blog σας. (Ενώ το γνωρίζω πάνω από ένα χρόνο τώρα). Πράγματι είναι ενδιαφέρουσα η δουλειά που γίνεται εδώ και θέλω να την ενισχύσω ηθικά (και ανήθικα) εσωκλείοντας ειλικρινή συγχαρητήρια. Για να μπορέσω να συμμετέχω με σχόλια επί συγκεκριμένων θεμάτων, θα χρειαστεί να διαβάσω περισσότερες καταχωρήσεις και να πετύχω αυτές που ανοίγονται με θάρρος και αυτοεκτίμηση στο μέλλον της γλωσσικής μας (ελληνικής) κοινότητας. Δυστυχώς, όπως είδα στα γρήγορα, χρειάζεται κι εσείς να τραβάτε με δύναμη τα ρούχα σας για να προχωράτε στα βήματά σας, γιατί σκαλώνουν πάνω σας τόσα πολλά που δεν είναι επιλογές σας και χρειάζονται την κριτική σας. Αυτό είναι σοβαρή κι επίπονη δουλειά, σηκώνω το καπέλο μου σ’ ένδειξη ευχαριστίας, και σας προτρέπω σε ακόμη περισσότερα θετικά βλέμματα.

  Δηλώνω παρών σαν αφανής αναγνώστης
  δελτα-κάπα

 76. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΜΑΠ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 1997-98
  Ουδεμία διοικητική πράξη παράγει έννομα αποτελέσματα αν το όργανο που την εκδίδει στερείται του προς τούτο δικαιώματος απο το νόμο.Γι’ αυτό προκειμένων ελέγχων δηλώσεων ΦΜΑΠ, ο νομοθέτης προέβλεψε το άρθρο 28παρ.. 1 του ν.2459/97,βάσει του οποίου παρεχωρείτο δικαίωμα τέτοιων ελέγχων στα ίδια διοικητικά όργανα που προβλέπονται,αντιστοίχως,απο τη νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος,δηλαδή στους προϊσταμένους των οικείων Δ.Ο.Υ. ( άρθρο 66 ν. 2238/94).
  Μετά την 1-1-2008 με το ν.3634/08, μεταξύ άλλων ,έπαυσε να ισχύει το άρθρο 28 του ν. 2459/97.Δηλαδή,μετά την 1-1-2008,οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. έπαυσαν πλέον να έχουν την προαναφερθείσα εξουσιοδότηση νόμου προκειμένου να διενεργούν τους υπ’ όψιν ελέγχους δηλώσεων ΦΜΑΠ.
  Εν όψει των ανωτέρω ζήτησα να πληροφορηθώ απο την Δ.Ο.Υ. μου, βάσει ποίων διατάξεων νόμου, με ποιό νόμιμο δικαίωμα,προβαίνει τώρα (θέρος 2008) η υπηρεσία αυτή σε διαδικασίες ελέγχων ΦΜΑΠ.Δεν έλαβα απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα,αλλά , αντ’ αυτού,προβάλλεται ο γενικός και ανακριβής ισχυρισμός ότι ο έλεγχος των δηλώσεων ΦΜΑΠ δεν καταργήθηκε με τον ν.3634/08.
  Όμως ,για να καταργηθεί ή να μην καταργηθεί κάτι με νόμο, θα πρέπει αυτό το κάτι, πρώτα-πρώτα ,να υφίσταται.Όταν εκδόθηκε ο ν.3634/08,με το άρθρο 21 παρ.1 του οποίου ,καταργήθηκαν ( απο 1-1-2008) οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν.2459/97 που αφορούν τον ΦΜΑΠ,δεν υφίστατο (ούτε καν εξελίσσετο ) κανένας εν προκειμένω έλεγχος δηλώσεων ΦΜΑΠ,συνεπώς, κάτι που ήταν ανύπαρκτο δεν μπορούσε να καταργηθεί ούτε να μην καταργηθεί με το νόμο αυτό.
  Εν τοιάυτη περιπτώσει ,προφανώς,ο πιο πάνω ισχυρισμός θα πρέπει να νοηθεί ως ισχυρισμός ότι δεν καταργήθηκε το δικαίωμα ελέγχου των δηλώσεων ΦΜΑΠ.Δικαίωμα όμως σημαίνει νόμιμο δικαίωμα.Συνεπώς,η κ.Προίσταμένη της Δ.Ο.Υ.μου οφείλει να απαντήση , ευθέως και χωρίς υπεκφυγές, στο εξής σαφές και συγκεκριμένο ερώτημα : βάσει ποίας ισχύουσας σήμερα ( και όχι καταργηθείσης) διάταξης νόμου προκύπτει δικαίωμα της προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. ελέγχου δηλώσεων ΦΜΑΠ; Και τούτο διότι οι έλεγχοι γίνονται τώρα,άρα ,τώρα πρέπει να υφίσταται αντίστοιχο προς τούτο νόμιμο δικαίωμα που να προκύπτει απο ισχύουσα τώρα σχετική διάταξη νόμου.
  Αν ,πάλι, η κ. Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. θεωρεί ότι το ανύπαρκτο σήμερα (και ήδη από 1-1-2008) άρθρο 28 του ν. 2459/97 της δίδει νόμιμο δικαίωμα (αλήθεια,πώς;) να διενεργεί τώρα (θέρος του έτους 2008) ελέγχους δηλώσεων ΦΜΑΠ,τότε οφείλει αυτό να το απαντήσει σαφώς και εγγράφως και να αιτιολογήσει την τυχόν άποψη της αυτή εμπεριστατωμένα,εν όψει της κοινής λογικής που υπαγορεύει ότι μία διοικητική πράξη που στερείται παντός ερείσματος είναι πρόδηλα παράνομη και ο υπάλληλος, σε κάθε περίπτωση,οφείλει να απέχει από πρόδηλα παράνομες διοικητικές πράξεις.

 77. Ο/Η anonymous λέει:

  Ο Έλληνας δεν είναι σκέτο DNA, δεν είναι χρώμα κόμης και επιδερμίδας, ούτε διάγραμμα σιαγόνας η μύτης. Ο Έλληνας είναι πνεύμα, είναι ενατένιση της ζωής, είναι η θετική και δημιουργική έκφανση της ανθρώπινης φύσης. Αυτός ο Έλληνας ισοπεδώθηκε πνευματικά και έγινε χριστιανός, κακοποιήθηκε ηθικά και έγινε Βυζαντινός, μεταλλάχτηκε συνειδησιακά και έγινε Ρωμιός.

  Η σημερινή Ελλάδα έχει πέσει σε πολύπλευρη πολιτική, οικονομική, κοινωνική, ηθική και θεσμική κρίση, όμοια της οποίας δεν αντιμετώπισε ποτέ στην ιστορία της. Κάθε πτυχή της κοινωνίας Κυβέρνηση, Δικαιοσύνη, Υγεία, Παιδεία έχουν διαβρωθεί και νοσούν βαρύτατα από την αναπόφευκτη διαφθορά, που ξαπλώθηκε στο κοινωνικό σώμα σαν πανδημία πανούκλας.

  Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Άαχεν, Δρ Γ. Χατζηθεοδώρου, εδώ:

  Click to access 22617.pdf

 78. Ο/Η κακό ποδαρικό λέει:

  Χαιρετισμός Υπ. Παιδείας κ. Στυλιανίδη στην τελετή αναγόρευσης του Πατριάρχη σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

  Τρεις, θεωρώ ότι είναι, οι βασικοί λόγοι που είμαστε εδώ σήμερα:
  Καταρχάς, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον εκπρόσωπο ενός θεσμού δεκαεπτά αιώνων οικουμενικής διακονίας.
  Ενός θεσμού που, αφού συνετέλεσε στο μεγαλείο της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, στήριξε σε δύσκολες περιόδους το γένος διατηρώντας ακέραια την πίστη του και ατόφια τη γλώσσα του και την παράδοσή του.
  Η τιμή προς το θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνδέεται:
  -με τις ρίζες μας,
  -με τη βιωματική σχέση αιώνων του λαού μας με το σώμα της εκκλησίας,
  -με την πρόταση πολιτισμού της Ορθοδοξίας,
  -με την αυταπάρνηση ως τρόπο βίου μέσα από τα μοναστήρια,
  -με τη δυνατότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας να πλησιάσει τον σύγχρονο άνθρωπο, να του προσφέρει κοινωνία σχέσεων με αγάπη, ταπεινοφροσύνη και σεβασμό.
  Η παρουσία μας εδώ συνδέεται άμεσα με το δικαίωμα ενός θεσμού ηλικίας 1.700 ετών να υπάρχει, να έχει γνώμη, να κινείται και να αναπνέει ελεύθερα, να απολαμβάνει αυτό που έχει αποκτήσει δια μέσου των αιώνων και οι άλλοι ορθόδοξοι ηγέτες του το αναγνωρίζουν. Συνδέεται άμεσα με τον οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, που σε πείσμα των εθνικιστικών πολιτικών δεν αφορά μόνον τους Έλληνες της Πόλης αλλά όλους τους ορθοδόξους.
  Το ασφυκτικό καθεστώς υπό το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί το Πατριαρχείο είναι απολύτως απαράδεκτο. Παρακολουθούμε την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να προστρέξουμε αρωγοί στην Μητέρα Εκκλησία, όποτε χρειασθεί.
  Δεύτερος, αλλά εξ ίσου βασικός λόγος της σημερινής παρουσίας μας, είναι για να τιμήσουμε ένα μικρό παιδί από τους Άγιους Θεόδωρους της Ίμβρου, το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του Χρήστου και της Μερώπης Αρχοντώνη.
  Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε:
  -τον ταλαντούχο μαθητή που συνέχισε στο Ζωγράφειο Λύκειο,
  -που αποφοίτησε με άριστα από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης,
  -που μετεκπαιδεύθηκε στο Ινστιτούτο Ανατολικών σπουδών της Ρώμης, στο Οικουμενικό Ινστιτούτο Μποσύ της Ελβετίας και στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου,
  -για να αναγορευθεί διδάκτωρ του Κανονικού δικαίου από το Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης, στη συνέχεια να χειροτονηθεί
  -Μητροπολίτης Φιλαδελφείας,
  -Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος
  και να εκλεγεί ως
  -ο 270ος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης.
  Ίμβρος, Κωνσταντινούπολη, Ρώμη, Μόναχο, Φανάρι.
  Μία πορεία που αποτελεί τη ζώσα έκφραση μίας πραγματικότητας που ισχύει εδώ και αιώνες: Η ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν είναι υπόθεση κάποιων με τίτλους ευγενείας που αποφάσιζαν να ακολουθήσουν την ιερατική «σταδιοδρομία». Η ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι σάρκα από τη σάρκα του λαϊκού στρώματος.
  Η πορεία αυτή είναι ο καθρέφτης της ζωτικότητας και της αμεσότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε σχέση με το ορθόδοξο πλήρωμα.
  Τέλος, τρίτος, αλλά εξ ίσου σημαντικός λόγος, που είμαστε σήμερα εδώ, είναι για να τιμήσουμε έναν αγωνιστή του βίου, έναν στρατιώτη του Χριστού, έναν κορυφαίο θρησκευτικό ηγέτη που, πέραν του σημαίνοντος ρόλου που διαδραματίζει στο διάλογο μεταξύ των χριστιανικών εκκλησιών και στον διαθρησκειακό διάλογο, έθεσε σε νέες βάσεις την προσέγγισή της χριστιανικής θεολογίας προς το περιβάλλον:
  «εάν η αποσπασματική γνώση οδηγεί στην ευημερία του ανθρώπου εις βάρος της υπάρξεως άλλων δημιουργημάτων του Θεού, αυτό στην πραγματικότητα προσβάλλει το Δημιουργό».
  Αυτή η προσέγγιση επηρεάζει και τις φυσικές επιστήμες. Τα καθημερινά ζοφερά προβλήματα του περιβάλλοντος ωθούν τις φυσικές επιστήμες και τη θεολογία να πάψουν τις κλασικές έως σήμερα διακρίσεις, οι οποίες εξελάμβαναν τις φυσικές επιστήμες ως υλιστικές και προσγειωμένες ενώ τη θεολογία ως αφορώσα μεταφυσικές και πνευματικές θεωρήσεις των πραγμάτων. Η περιβαλλοντική κρίση και η αντιμετώπισή της απαιτεί τόσον την πνευματική όσο και την υλιστική προσέγγιση.
  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε αυτή τη θέση.
  Κατέδειξε ότι ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν μπορεί να είναι αυτός μίας ακόμη μη κυβερνητικής οργανώσεως που δραστηριοποιείται για το περιβάλλον σε πρακτικό επίπεδο. Αντιθέτως το πεδίο δράσεώς της επιβάλλεται να είναι στον τομέα
  -της περιβαλλοντικής αφυπνίσεως του ανθρώπου,
  -της εμψυχώσεώς του και
  -της δημιουργίας εκείνων των ηθικών σταθερών που έλειψαν την κρίσιμη ώρα που άρχισε να συντελείται η διατάραξη της περιβαλλοντικής ισορροπίας στον πλανήτη μας.
  Για αυτό το λόγο η Παναγιώτης του απέκτησε το τιμητικό προσωνύμιο του Πράσινου Πατριάρχη.
  Σε αυτό το σημείο, οφείλω να επαναλάβω κάτι που ανέφερα και σε προηγούμενη ομιλία μου αλλά θεωρώ ιδιαιτέρως σοβαρό.
  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έρχεται στην Ελλάδα μετά από πρόσφατες σημαντικές επιτυχίες:
  -Στις αρχές Οκτωβρίου κατά τη σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών πανηγυρικά εφάνη η επιβεβαίωσις των συμφωνηθέντων στο Κίεβο και της αποκαταστάσεως των αγαθών σχέσεων μετά της ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας και της εν γένει αποκαταστάσεως της ευταξίας στου κόλπους της Ορθοδοξίας.
  -Ακολούθησε η επίσκεψή στη Ρώμη στην 12η Παγκόσμια Σύνοδο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όπου και απηύθυνε εμπνευσμένη ομιλία. Από το 1038 είχε να παρευρεθεί Οικουμενικός Πατριάρχης σε Σύνοδο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
  Παναγιώτατε,
  Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος το οποίο σας αναγορεύει σήμερα επίτιμο διδάκτορα, είναι ένα νέο πανεπιστήμιο, αφού έχει ζωή μόνον 5 ετών. Είστε ο πρώτος επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου. Στο πανεπιστήμιο αυτό φαίνεται έμπρακτο το ενδιαφέρον που υπάρχει για θέματα περιβάλλοντος. Το καλοκαίρι, το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ενέκρινε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος Επιστημών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Βλέπετε κι εμείς προσπαθούμε να συμβάλλουμε στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από μία ολιστική προσέγγιση του προβλήματος.
  Παναγιώτατε,
  Μαζί με τα συγχαρητήρια μας, δεχθείτε την τιμή, τον σεβασμό, την αγάπη και τις ολόθερμες ευχές μας.

 79. Ο/Η Sotirios λέει:

  Καλησπέρα Κύριε Ροϊδη, προσπάθησα να σας στείλω μήνυμα στη διεύθυνση: mroidis.at.gmail.com, και δεν τα κατάφερα. Κάποιο λάθος πρέπει να ειπάρχει, αλλά δεν ξέρω πού. Γράψε με σε παρακαλώ στη διεύθυνση μου stzi@teledisnet.be τη διεύθυνση σου, για να επικοινωνίσω μαζή σου, φιλικά ο Σωτήρης.

 80. Ο/Η odiporos λέει:

  Καλημέρα, Νομίζω ότι είναι από τις λίγες σελίδες blog που έχω βρει … με πολύ καλό υλικό προς σκέψη… Σας καταχωρώ στα ταξίδια μου…

 81. Ο/Η chris λέει:

  εντελως,αν δεν το μαθεις εν ζωη θα το μαθεις μετα θανατων

 82. Ο/Η mantz λέει:

  Από το ένθετο Schooligans των σημερινών ΝΕΩΝ, μια ακόμη ιστορία για τα σχολικά «Θρησκευτικά» και την προσπάθεια ενός μαθητή να πάρει απαλλαγή (σελ.70,71):
  http://digital.tanea.gr/Subscribers/Page.aspx?&pn=70
  http://digital.tanea.gr/Subscribers/Page.aspx?&pn=71

 83. Ο/Η Beliatis Kimon λέει:

  Ψυχογράφημα Ρασοφόρων

  Ελληνοκυπριακοί βυζαντινισμοί ρασοφόρων σε απόλυτη διαπλοκή με το διεφθαρμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα.
  Υπάρχει μια διαχρονικότητα στη συμπεριφορά ρασοφόρων τύπου Εφραίμ,είναι όμως άδικο να βάλλεται μόνο ο ηγούμενος, ο οποίος ούτε τυχαίος είναι ούτε κατά τύχη έφθασε εδώ, υπήρχε μάλιστα η σκέψη για την τοποθέτησή του σαν πατριάρχη Ιεροσολύμων από το εκκλησιαστικό κατεστημένο Κύπρου.
  Ευφυής ,μεθοδικός ,αδίστακτος με ηγετικές ικανότητες,υποκριτικό ταλέντο ,κυπριακό επιχειρηματικό δαιμόνιο,ισορροπιστής ,βαθύς γνώστης του κακού που υπάρχει στην ανθρώπινη ψυχή, με ισχυρές εκκλησιαστικοπολιτικοεπειχειρηματικές πλάτες κατέλαβε στην κυριολεξία τον ελλαδικό χώρο «occupation”, θα ήταν το νέο πρότυπο του Μακιαβέλι « Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ» και ευρισκόμενος εντός θρησκόληπτης και κοιμωμένης μάζας έκανε το αυτονόητο…επιχειρηματική δραστηριότητα με το κράτος, κατορθώνοντας το ακατόρθωτο να υποτάξει και διαλύσει την γραφειοκρατία του και μάλιστα χωρίς δωροδοκία ,θα έπρεπε γι΄αυτό και μόνο να του δίναν βραβείο NOBEL.
  Σκούζει το πολιτικό σύστημα ότι το…….. παραπλάνησαν, αντί να κατηγορεί τον εαυτό του για την αναξιοπιστία και αναξιότητά του « κοινώς μπάχαλο» χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους ,χωρίς δημόσια διοίκηση, τα πάντα αφημένα στην τύχη τους , στην πολιτική σκοπιμότητα και στο καταραμένο πολιτικό κόστος που διέλυσε τούτο τον τόπο …μας λείπουν οι καταξιωμένοι …μας λείπουν οι σώφρονες μας λείπει ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ.
  Και επειδή η εποχή των θαυμάτων και των ψεμάτων μας τέλειωσε ,ας δούμε τη στυγνή πραγματικότητα ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ… κοντεύει τα 300 δις ευρώ, με λιγότερα η Αργεντινή πτώχευσε εμείς θα αντέξουμε; 2,5 εκατομμύρια συνέλληνες χειμάζονται και σε λίγο με μαθηματική ακρίβεια θα μπουκάρουν και οι κοινωνικοί μουτζαχεντίν σαν χιονοστιβάδα.
  ΠΡΟΤΑΣΗ
  Αφ΄ενός συμβολή της Ελλαδικής Εκκλησίας με διάθεση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της για την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και αφ΄ ετέρου άνοιγμα και ενοικίαση των μοναστηριών του ΑΘΩ με το προσωπικό τους ,στην παγκόσμια κοινότητα{ άντρες-γυναίκες} με εισιτήριο σαν μοναδικό ΘΕΑΜΑ, για μια εικοσαετία και τα έσοδα υπέρ της διαγραφής του χρέους, ο μόνος κατάλληλος διαχειριστής για ευνόητους
  και αντικειμενικούς λόγους είναι μόνο ο ΕΦΡΑΙΜ,
  Δεν θέλω υποκριτικές φωνές και όχι ….περί ορθοδοξίας κλπ.
  Είναι αδυσώπητη ανάγκη το χρέος να πληρωθεί ας το συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα και ας υλοποιήσει αυτές τις «σκληρές πράξεις»χωρίς το καταστρεπτικό συναίσθημα της ενοχής καθώς και το καταραμένο πολιτικό κόστος….δικαιούται και ο λαός να είναι ευτυχισμένος και χορτασμένος όπως άλλωστε και οι ρασοφόροι.
  Y.Γ.Είναι μεγάλο το κείμενο μου για δημοσίευση, το αντιλαμβάνομαι, αν όμως σας περισσεύει χώρος δημοσιεύστε το,έστω και σε περίληψη, ευχαριστώ.
  Μπελιάτης Κίμων
  Θεσσαλονίκη

 84. Ο/Η Po λέει:

  Κύριε Μπελιάτη,
  Σας ευχαριστώ για την τιμή.
  Εάν θέλετε, επειδή το κείμενό σας μ’ αρέσει, να το αφαιρέσω από εδώ και να το αναρτήσω σαν «επιστολή αναγνώστη» στο κυρίως μπλογκ όπου θα διαβαστεί από πολλούς και θα μείνει και στο μέλλον στο διαδίκτυο…

  ότι μου πείτε.

  • Ο/Η Μπελιάτης Κίμων λέει:

   Αγαπητέ Φίλε Ρο

   Δυστυχώς η ζωή τα φέρνει κάπως περίεργα σε μερικές περιπτώσεις, έτσι συνέβη και σε μένα ,απουσίαζα για 13 μήνες περίπου, σε μέρος εκτός πολιτισμού και φυσικά εκτός Η/Υ, με συνέπεια να μην διαβάσω το δημοσιευμένο κείμενο μου στην ιστοσελίδα σου. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ για την φιλοξενία σου, (ήσουν ο μοναδικός μαζί με το ΒΗΜΑ της κυριακής που το δημοσιεύσατε) μπορείς το κείμενο μου αυτό να το δημοσιεύσεις οπουδήποτε θέλεις καθώς και οποιοδήποτε μελλοντικό μου κείμενο.
   Κινούμαι μεταξύ Θεσσαλονίκης- Χωριού Βατοπέδι Χαλκιδικής-Αγγλίας, ασχολούμαι με την παραγωγή πρασινοελιάς.
   Ευελπιστώ στο μέλλον να έχουμε συχνότερη επικοινωνία

   • Ο/Η Po λέει:

    Κύριε Μπελιάτη,
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και… καλώς ορίσατε στον «πολιτισμό», όμως για ποιο κείμενο μιλάτε; Δεν μου έρχεται στο νου… αν φυσικά δεν μπορείτε να μου απαντήσετε, θα το βρω.

   • Ο/Η Μπελιάτης Κίμων λέει:

    Αγαπητέ ΡΟ

    Το κείμενο μου αναρτήθηκε στις 17/12/2008 στο blog σας [ψυχογράφημα ρασοφόρων]
    και πάλι ευχαριστώ για τη δημοσίευσή του ελπίζω σύντομα να τα πούμε, το σύστημα διαφθοράς μας δίνει πολλά περιθώρια για αρθράκια.

 85. Ο/Η ΝΑΝΑ λέει:

  Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

  ________________________________________

  ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!

  Παρακαλώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως εάν χρησιμοποιείτε αλληλογραφία μέσω internet, όπως Yahoo, Hotmail, AOL κτλ.
  Η πληροφορία κυκλοφόρησε από την Microsoft και την
  Norton.
  Παρακαλώ στείλτε την σε όλους όσους γνωρίζετε και έχουν πρόσβαση στο Internet. Ίσως λάβετε ένα φαινομενικά άκακο e-mail με παρουσίαση Πάουερ Πόιντ (PowerPoint) και τίτλο: «Lifeisbeautiful. Pps».
  Εάν το λάβετε, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ του για κανένα λόγο και ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ!!!
  Εάν ανοίξετε το αρχείο, ένα μήνυμα θα εμφανισθεί στην οθόνη σας λέγοντας:
  «Itistoolatenow, yourlifeisnolongerbeautiful, δηλαδή: Τώρα πια είναι αργά, η ζωή σας δεν είναι πλέον όμορφη!»

  Ως επακόλουθο θα χάσετε τα πάντα στον υπολογιστή σας και το άτομο που σας το έστειλε θ’ αποκτήσει πρόσβαση στο όνομά σας, στο e-mail σας και στο κωδικό ασφαλείας σας. Αυτός είναι νέος ιός, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί!
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ !!!

  Η Microsoft επιβεβαίωσε ήδη τη σοβαρότητα του προβλήματος κι ανάφερε ότι τα προγράμματα antivirus δεν είναι
  ικανά να τον καταστρέψουν.
  Ο ιός δημιουργήθηκε από έναν χάκερ ο οποίος
  αυτοαποκαλείται «lifeowner».
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΣΑΣ!!!

 86. Ο/Η Konstantinos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,

  Διαβάζω τα κείμενα σας και πραγματικά έχουν μια εντελώς ξεχωριστή ματιά στα πράγματα. Μου άρεσε πολύ το κείμενο για τον Άγιο Νικόλαο και που στην ουσία επικεντρώνεστε σε αυτούς πραγματικά που έχουν την ανάγκη μας. Για αυτούς όλους που η Εκκλησία αγνοεί και ασχολείται με εντελώς διαφορετικά πράγματα. Είστε από τους λίγους που πραγματικά σκεφτήκατε αυτούς του δύστυχους ανθρώπους σε όλο αυτό ψεύτικο πανηγυρι. Και αυτό μάλλον για την Εκκλησία δεν λέει πολλά για εμάς που σας διαβάζουμε λέει. Θα μπορούσα να γράφω πολλά σχόλια για το έργο σας αλλά δυστυχώς δεν γράφω τόσο ωραία όσο εσείς.

  Δεν ξέρω εαν υπάρχει θεός ή μια υπέρτατη δύναμη και εάν έχει ονομασία. Εγώ πάντως πιστεύω πως εάν υπάρχει διαβάζει ανελλιπώς το blog σας και μάλιστα είναι το αγαπημένο του. Και εάν υπάρχει παράδεισος ίσως σκέφτεται και να σας δώσει τον ρόλο να αναλάβετε και το blog του παραδείσου.

  Υ.Γ. Υπάρχει ένας Γάλλος συγγραφέας που έχει πεθάνει και λέγεται Μαρσελ Αιμέ και έχει γράψει μια σειρά διηγημάτων που λέγεται «ο άνθρωπος που περνούσε μέσα από τους τοίχους» από τις εκδόσεις γράμματα. Αν τυχόν το αγοράσετε διαβάστε τα διηγήματα ο Δικαστικός Κλητήρας και ο Πολδέβικος μύθος . Πιστεύω πως θα σας αρέσει

 87. Ο/Η Po λέει:

  Κύριε Konstantinε,
  Σας Ευχαριστώ πολύ. Με συγκινήσατε. Τι να πω…

  Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία στη ζωή σας, όπως επίσης εύχομαι να ανοίξετε κι εσείς ένα μπλογκ και να το γεμίσετε με το (αδιαμφισβήτητο) περιεχόμενο της ψυχής σας.

 88. Ο/Η jasonz λέει:

  +1 στον Konstantinos

  Εγώ θα θελα να ρωτήσω κάτι πρακτικό. Πώς ακριβώς μορφοποιήσατε το θέμα του wordpress (αλλαγή του φόντου κτλ)

  Take care

 89. Ο/Η Po λέει:

  Κύριε jasonz,
  Η μορφοποίηση είναι δυνατή αφού πληρώνω με το χρόνο το κατιτίς μου στην wordpress. Δυστυχώς δεν είναι δωρεάν.

  Ευχαριστώ και εσάς για τα καλά σας λόγια.

 90. Ο/Η bionick λέει:

  Κύριε Ροϊδη ,

  Δε γνωρίζω αν το έχετε ήδη αναφέρει , αλλά γιατί δεν γράφετε για το ρόλο του ιερατείου ( και μάλιστα του υψηλόβαθμου ) , στην επανάσταση του ’21 ;

  Το βιβλίο του Σκαρίμπα » Το ’21 και η αλήθεια » αποτελεί εξαιρετική πηγή .

  Για παράδειγμα αποδομείται πλήρως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός .
  Παρέχουμε στα παιδιά μας ιστορία που στηρίζεται σε μύθους του 19ου αιώνα .

  ΥΓ: Μήπως έχετε γράψει στο παρελθόν για το «κρυφό σχολειό» ;

  Συνεχίστε την εξαίρετη δουλεια σας .

 91. Ο/Η ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ λέει:

  Γειά σας

  Είναι η πρώτη φορά, που απευθύνομαι σε σάς. Σας ανακάλυψα αρχές Σεπτέμβρίου 2008, δηλαδή πρίν απο λίγους μήνες, όταν η σύνδεσή μου έγινε adsl και έτσι είχα την ευκαιρεία να ψάχνω το διαδίκτυο. Το δικό σας, καθώς και άλλα περεμφερή, με ενθουσιάζουν τόσο ως προς το περιεχόμενό τους, όσο και για τους πολίτες, των οποίων ανακαλύπτω με χαρά την συμμετοχή. Μαθαίνω πράγματα, τα οποία δέν ήξερα. Θά ‘θελα να σας στείλω τα συγχαρητήριά μου καθώς επίσης και τα συγχαρητήρια στον Λασκαράτο, που συμμετέχει με ουσιαστικά άρθρα.

  Νά είστε καλά

 92. Ο/Η Po λέει:

  Φίλε μου Ευάγγελε,
  Σας ευχαριστώ πολύ και εκ μέρους του κ. Λασκαράτου επίσης!
  Σας ευχαριστώ και για τα σχόλια σας σε ορισμένες μας αναρτήσεις , ελπίζω να κάνετε το πρώτο βήμα δημιουργώντας κι εσείς ένα ιστολόγιο, κερδισμένοι θα βγούμε όλοι.

 93. Ο/Η Kainourgios λέει:

  Συγνωμη Ροιδη αλλα δεν μπορω να γραψω σχολιο στο θεμα για τισ χωματερες.Γιατι?

 94. Ο/Η Po λέει:

  Φίλε Καινούργιε,
  Το σχόλιό σου εγκρίθηκε, μπορείς να το δεις…

 95. Ο/Η ypogeiomethea λέει:

  Διαβάζω τα κείμενα των τελευταίων ημερών. Συγχαρητήρια. Εχω ήδη προσθέσει το link στους συνδέσμους του blog μου (καινούργιο), σύντομα θα βάλω το banner και θα μου επιτρέψεις να δημοσιεύω (φυσικά με παραπομπή) κείμενα. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να γράφονται τέτοια κείμενα και μάλιστα με αυτή τη συχνότητα και με αυτή τη ποιότητα λόγου. Θεώρησε αγαπητέ Ροϊδη ότι απέκτησες ένθερμο αναγώστη, υποστηρικτή και αν το χρειαστείς βοηθό στη προσπάθεια σου.

 96. Ο/Η Po λέει:

  ypogeiomethea,
  Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια (αν και τα παραλές…).
  ευχαρίστως να τοποθετήσω λινκ προς το blog σου… Αν έδινες και τη διεύθυνσή του θα ήταν ακόμη καλύτερα!
  🙂

 97. Ο/Η ypogeiomethea λέει:

  http://ypogeiomethea.wordpress.com
  Λες να τα παραλέω; 🙂
  Για να βάλω το banner υπάρχει έτοιμος κώδικας ή απλώς σώνω το image και το κάνω link στη σελίδα σου;

 98. Ο/Η Po λέει:

  ypogeiomethea,
  Μπορείς αν θέλεις να το σώσεις και να βάλεις το λινκ, αν δεν ξέρεις πές μου να βάλω εδώ τον κωδικό.

  Ευχαριστώ και πάλι, και το δικό σου ιστολόγιο είναι πολύ καλό…

 99. Ο/Η fotis λέει:

  APORIA ???
  PIA EINAI H DIAFORA METAKSI KOYMOYNISMOY KAI XOYNTAS GIATI EGO DEN VLEPO KAMIA

 100. Ο/Η Po λέει:

  Κύριε fotis,
  τα ιστολόγια δεν είναι τράπεζες πληροφοριών, ούτε σχολεία, ούτε βιβλιοθήκες. Πηγαίνετε σε κάποιο ενημερωμένο βιβλιοπωλείο, κάποιο κατάλληλο βιβλίο θα έχει να σας προτείνει.

  Μετά Τιμής
  Good Bye

 101. Ο/Η periploys λέει:

  Πολλή αξιόλογη κατά την άποψη μου η σελίδα σας.

  ενδιαφέρουσες απόψεις θα έλεγα ..

  σας κάνω λινκ ..

  να είστε καλά

 102. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Κύριε Ροΐδη, θα ήταν δυνατό να μου παραθέσετε τον κώδικα HTML για να βάλω το banner που να οδηγεί στο ιστολόγιό σας; Έχω ήδη από τον πρώτο καιρό που ξεκίνησα την «Αιρετική Πολιτεία» (το ιστολόγιό μου) σύνδεσμο προς εσάς, αλλά προτιμώ να βάλω το banner. Και βέβαια θα το βάλω και στο άλλο μου ιστολόγιο, το Heretic Auto Blog.

 103. Ο/Η pornogeros λέει:

  Κύριε Fotis.
  Την απάντηση στο ερώτημά σας, δίνει η σχετική ερωταπόκριση περί διαφοράς τομάτας και π….ας. Δεν την γράφω εδώ διότι, παρότι πορνόγερος, έχω και κάποια όρια. Αν όμως τη θέλετε, μπορώ να σας τη στείλω με mail.

 104. Ο/Η Po λέει:

  periploys,
  Σας ευχαριστώ πολύ, θα έρθω να δω το ιστολόγιό σας.
  .
  Αιρετικέ φίλε μου,
  μην μου μιλάς στον πληθυντικό!… στο στέλνω με μέηλ αμέσως.
  .
  pornogerε,
  Μην χαλάτε το σάλιο σας, δεν αξίζει τον κόπο.

 105. Ο/Η Ο Αιρετικός λέει:

  Φίλε Ροΐδη, ευχαριστώ πολύ!

 106. Ο/Η Rodia λέει:

  Φτιάξε ένα κώδικα, να το βρίσκουν έτοιμο. 🙂
  Για το λόγο αυτό μπήκα σήμερα.. Λέω, πώς και δεν έχω ένα μπανεράκι του Ροΐδη;

  • Ο/Η Po λέει:

   Ροδιά μου ευχαριστώ, να δω πως θα το κάνω, δεν ξέρω πως φτιάχνουν εκείνο το «κουτί» ή πλαίσιο που βάζουν μέσα τον κωδικό.
   και πάλι ευχαριστώ σε.
   🙂

 107. Ο/Η Rodia λέει:

  Στειλε μεηλ να σε ενημερωσω για ό,τι γνωρίζω. Εξπερ έχω γίνει 🙂

 108. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Αγαπητέ κ.Ροίδη διάβασα με μεγάλη χαρά το ιστολόγιό σου, το οποίο ανακάλυψα τυχαία, ψάχνοντας κάποια πράγματα για το Ροίδη. Εξαιρετική δουλειά. Είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και με εξαιρετικά ενδιαφέροντα και τεκμηριωμένα σημειώματα. Σας εύχομαι καλή συνέχεια και μακροημέρευση, κάτι που είναι ελαφρώς ιδιοτελές, αφού με απαλλάσσετε από πολύ κόπο, ειδικά με τις παραπομπές σας. Σας ευχαριστώ λοιπόν και γι αυτό. Έχω προτείνει το ιστολόγιό σας σε αρκετούς φίλες/ους.

  Με εκτίμηση

  Δημήτρης Τ.

  • Ο/Η Po λέει:

   Φίλε Δημήτρη,
   τα λόγια σου είναι δυναμωτικά. Τα χρειάζομαι και σε ευγνωμονώ…

 109. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ/ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ BLOG,
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ.
  ΤΟ ΛΕΩ ΔΕ ΤΟΥΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ, «ΟΣΙΟΥ ΒΑΒΥΛΗ» ΚΛΠ.
  ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΡΘΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΌΤΙ: «ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΜΦΙ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ».
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΜΕΤΑ ΕΝΑ:…ΟΥΟΥΟΥΠΣΣΣ! ΣΥΓΝΏΜΗΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΤΈΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΩ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ http://viacrucis-azazel.blogspot.com
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ Σ/Κ
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΒΑΒΥΛΗΣ
  (ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΟΣΙΟΣ, ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ «ΟΣΙΟΣ»)

 110. Ο/Η Po λέει:

  Αγαπητέ κύριε Βαβύλη,
  Ασφαλώς συμφωνούμε με το «ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΜΦΙ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ”. και ενδεχομένως σε κάποιο σημεία κειμένων μας, να σχολιάσαμε δυσμενώς το πρόσωπο πίσω από την δημόσια περσόνα «Βαβύλης», όπως ίσως και άλλες αντίστοιχες περσόνες-γρανάζια-θύματα ενός ιστορικού αλλά καλο-λαδωμένου θρησκευτικού μηχανισμού, Τέτοια μοιραία ή μη πρόσωπα υπήρξαν άφθονα και η διαδρομή τους στην Ιστορία δεν έγινε πάντα σε όλες τις πτυχές της γνωστή…Είναι πρόσωπα που έχουν μεν ενδιαφέρον, αλλά για μας μόνο ιστορικό και ποτέ προσωπικό.

  Έχουμε επίσης πλήρη συνείδηση ότι οι οποιεσδήποτε «αδελφότητες» όπως η «αγιοταφίτικη» στην περίπτωσή σας, στην εκλογή ενός Πατριάρχη δεν υπάρχουν αθώα και ανιδιοτελή κίνητρα, παρά μόνο σημαντικά γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και τα παρασκήνια στα σκηνικά αυτού του παράλογου θεάτρου δεν έχει καμία σχέση με την δημόσια εικόνα της αγαλλίασης και κατάνυξης που θέλουν (ήθελαν πάντα) να προσφέρουν δημόσια προς τα έξω, αυτά όλα για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται παίχτες, ηθοποιοί, εκούσια ή ακούσια θύματα. Εμείς από αυτό το ταπεινό ιστολόγιο προσφέρουμε στο μέτρο των ερασιτεχνικών μας δυνατοτήτων, με ποιους όρους γράφεται η Ιστορία και ας πούμε, ιδιαιτέρως αυτή της ορθοδοξίας.

  Τίποτα λοιπόν προσωπικό κύριε Βαβύλη. Ειλικρινά σεβόμαστε και πονάμε όταν μέσα σε αυτή τη χοάνη της Ιστορίας προφέρονται αφειδώς αυτά που λέτε με δικά σας λόγια «ΟΥΟΥΟΥΠΣΣΣ! ΣΥΓΝΏΜΗΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΤΈΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»…

  Σας Εύχομαι ότι επιθυμείτε για το μέλλον σας. Υγεία.
  ….
  ΥΓ: προσθέτω το λινκ του blog σας στη κατηγορία «με ονοματεπώνυμο» ώστε να κάνουμε γνωστή την παρουσία σας μέσω και του blog μας

 111. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε Βαβύλη,
  παρ’όλο που με κάλυψε ο κ.Ροϊδης, σας απαντώ κι εγώ αφού είμαι ο δράστης του «όσιος Βαβύλης», διατηρώντας μια μικρή επιφύλαξη μήπως το γράμμα αυτό είναι φάρσα-που δεν το νομίζω.
  Από την αρχή σας διευκρινίζω πως σας θεωρώ περισσότερο θύμα και λιγότερο θύτη.
  Kύριε Βαβύλη,
  Ξέρουμε τους πραγματικούς ενόχους, ξέρουμε πως ως ένα βαθμό είσαστε θύμα τους. No hard feelings λοιπόν κ.Βαβύλη, (δεν θα σας ξαναπώ όσιο) πληρώσατε ήδη τα νεανικά σας ατοπήματα, με το σκληρό τίμημα της δημοσιότητας και με πολύ χαμένο χρόνο από μια πολλά υποσχόμενη ζωή.
  Ευθύνεται πολύ περισσότερο από εσάς ένα σύστημα εξουσίας, φιληδονίας και χρήματος στο οποίο πέσατε μέσα ανυποψίαστος, θεωρώντας πως ο λάκος των λεόντων που λεγόταν μητρόπολη Βώλου, ήταν ο επί γης παράδεισος του Θεού.
  Έχω προσωπικά αντιληφθεί επαρκώς-δεν θέλει δα και πολύ σοφία- από τα δημοσιεύματα του Τύπου, για το τι συνέβαινε επί μακαριστού στην αμαρτωλή επισκοπή κάτι ψελίσατε κι εσείς όταν σας τραβούσε η κρυφή κάμερα του κ.Μάκη. Ας τα αφήσουμε καλύτερα.
  Δεν είμαι δικαστής να σας κρίνω, αλλά νομίζω πως αυταπόδεικτα δεν υπήρξατε ολότελα αθώος. Πέρα από την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία έχω τις επιφυλάξεις μου, νομίζω πως έχετε ομολογήσει τουλάχιστον πως ως απεσταλμένους του αγίου Χριστόδουλου στα Ιεροσόλυμα χρησιμοποιήσατε ροζ φωτογραφίες ώστε να αποκλεισθεί από την κούρσα της διαδοχής τουλάχιστον ένας αντίπαλος του τότε ινδάλματός σας, του κτηματομεσίτου Αγ.Ειρηναίου και συνεργήσατε μαζί με τον κουμπουροφόρο τέκνον του Αγίου Καλλίνικου, τον πανοσιολογιώτατο Νικόδημο Φαρμάκη στην εκλογή μιας πολύ αμφιλεγόμενης προσωπικότητας σε ένα αποικιοκρατικό πατριαρχείο που περιφρονεί-πρωτοφανές αυτό-το (αραβικό) ποίμνιό του, που δεν δικαιούται να έχει δικό του πατριάρχη και επίσκοπους, αλλά μόνο κάποιον τυχοδιώκτη που έφυγε πιτσιρικάς από το χωριό του στην Ελλάδα για να γραφτεί στην κακόφημη Αγιοταφική Αδελφότητα και που φιλοδοξεί να κάτσει κάποτε στο σβέρκο των ντόπιων!.
  Αντιλαμβάνομαι πάντως απόλυτα το δικαίωμα του κατηγορούμενου να προστατέψει τον εαυτό του με τη σιωπή. Σε κάθε περίπτωση σας εύχομαι ολόψυχα να μπορέσετε να συνέλθετε από την προσωπική σας τραγωδία, καλή τύχη και περισσότερη προσοχή από εδώ και πέρα. Να προσθέσω άραγε μακριά από την Εκκλησία; Καταλαβαίνω πως τώρα πιά είναι πολύ δύσκολο, γι’αυτό λέω τουλάχιστον μακριά από περιπετειώδεις ρασοφόρους που εφησυχάζουν κι αυτοί στην ίδια με εσάς περιοχή.

 112. Ο/Η artemi λέει:

  Καλησπέρα.
  Χαίρομαι που υπάρχει στο internet ένα «σπίτι» που μου δείνει
  την ευκαιρία να ξεχάσω τα καθημερινά προβλήματα της ζωής,
  παρακολουθώντας τις συζητήσεις σας.
  Θα ήθελα, αν έχετε χρόνο, να με ενημερώσετε για ποιο
  λόγο αφορίστηκε ο Ροϊδης. Γνωρίζω ότι αφορίστηκε για
  την Πάπισα Ιωάννα. Είναι αυτός ο πραγματικός λόγος;
  Επίσης, ποιοι άλλοι Έλληνες έχουν αφορεστεί;
  Ευχαριστώ.

 113. Ο/Η Εφραίμ λέει:

  για artemi.
  Είδα φως και μπήκα. Παίρνω το λοιπόν το θάρρος κύριοί μου να απαντήσω εγώ σαν φιλόλογος που είμαι. Ελπίζω να μην σας ενοχλώ κ.Ροϊδη, που μπαίνω ακάλεστος στην επαφή σας.
  Ο Ροϊδης αφορίστηκε με αφορμή την πάπισσα Ιωάννα.
  Αφορίστηκε και ο Λασκαράτος.
  Ο φίλος μας όμως ο Λασκαράτος του μπλογκ έχει γράψει για τον αφορισμό artemi. Να διαβάσεις στο λινκ:
  https://roides.wordpress.com/2008/12/02/2dec08/
  Η Μαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (4): Aφορισμός

 114. Ο/Η Εφρόνιος λέει:

  Ο σύνδεσμος για την παραπομπή τους ιστολογίου σεν δούλευε. Για αυτό χρησιμοποίησα τον εξης, ο οποίος μοιάζει να δουλεύει:

  Καλή συνέχεια!

 115. Ο/Η Po λέει:

  Σας ευχαριστώ πολύ!…
  σας έβαλα στα λινκς μου.

 116. Ο/Η passipoularidou λέει:

  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΜΕΤΑΞΥ 9:30 KAI 9:40 ΟΤΙ: ΠΛΗΡΩΝΑΝ Φ.Μ.Α.Π. (ΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΟΊ΄ΔΑ

 117. Ο/Η Dimitris Ag λέει:

  Κύριε Ροΐδη … ευχαριστώ για τα ωραία σας άρθρα. Σας παρακολουθώ ανελλιπώς και θαυμάζω το ύφος της γραφής σας. Πέρα από τα θρησκευτικά θέματα σας, απόλαυσα το άρθρο σας για τον Πρετεντερισμό και σημειώνω την αναφορά σας για το κλείσιμο της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους. Είστε από τους λίγους που έγραψαν για αυτό το θέμα παίρνοντας το μέρος τους. Οι περισσότεροι έμειναν στο ακατανόητο της πράξης αυτής (ο Πρόεδρος μας). Μπορείτε να δείτε και το blog μου , το οποίο έστησα πρόσφατα στο : http://politismikidiafora.blogspot.com/ αν και δε νομίζω να σας ενθουσιάσει. Και πάλι ευχαριστώ

 118. Ο/Η Πολυμερόπουλος Βαγγέλης λέει:

  Για την ισότητα των όπλων:
  tinyurl.com/qtje44

  • Ο/Η Po λέει:

   σας ευχαριστώ για την τιμή να γράψετε ένα ολόκληρο (κάτι που μοιάζει με) δοκίμιο- μελέτη, για το «φαινόμενο» Ροΐδη Εμμονές, μόνο που είμαστε ένα απλό ιστολόγιο, χωρίς καμία εξουσία και ακίνδυνοι μπροστά στη δύναμη της Ορθόδοξης Κρατικής Θρησκείας ΑΕ και των υπηρετών της, καλή ώρα…

   Βλέπετε λοιπόν ότι αυτό το «Για την ισότητα των όπλων» που λέτε σημαίνει «Για την δόξα και δύναμη της Εκκλησίας να λιώσει έναν ακόμη ασήμαντο» – οι ασήμαντοι και χωρίς εξουσία είναι το ιστολόγιό μας «κύριέ» μου, μερικές λεξεις είναι η περιουσία του μπλογκ μας, αυτές πετάμε προς την βαθύπλουτη Μεγαλειότητά Της.

   Μεγαλύτερη ακόμα τιμή για το ιστολόγιό μας θα ήταν να γράψετε ένα ολόκληρο βιβλίο αποκλειστικά για το φαινόμενο που αντιπροσωπεύουμε. Εάν το κάνετε, ένα κέρασμα σαμπάνιας εκ μέρους μου, δεν θα το αποφύγετε!…

 119. Ο/Η Ν.Π. λέει:

  Aγαπητέ κ.Ροϊδη τους έχει τσούξει το μπλογκ σου.
  Συνέχισε το καλό σου έργο.

  • Ο/Η Po λέει:

   Κύριε Ν.Π. σας ευχαριστώ
   Ω, μα ναι και βέβαια θα συνεχίσω, είτε σε αυτήν την πλατφόρμα (wordpress) είτε σε άλλη. Το εκπληκτικό είναι ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα όπως του βαθυστόχαστου νεαρού πολιτευτού κ. Πολυμερόπουλου, ήταν απολύτως προγραμματισμένο να συμβεί και· σας διαβεβαιώ, άργησε κατά 5 περίπου μήνες.

 120. Ο/Η Χιώτης λέει:

  Κύριε Πολημερόπουλε, προκαλείτε όταν ισχυρίζεστε πως το μπλογκ του κ.Ροιδη είναι αντισημητικό, ναζιστικό και ομοφοβικό. Κάνετε το μαύρο άσπρο. Υπάρχει πλησμονή άρθρων που αποδείχνουν το ανάποδο. Ούτε μονοθεματικό είναι με τα θρησκευτικά. Μετανάστες, ανάπηροι, πασοκ, νδ, λαός, ασωπός, ζωοφιλία, τέχνη, ανθρώπινα δικαιώματα, αντισημητισμός, Δικαιοσύνη, Λιάνα Κανέλη, το έχουν απασχολήσει πυκνά συχνά.
  Όταν η Εκκλησία καλύπτει παιδεραστές κληρικούς ή όταν ομοφυλόφιλοι δεσποτάδες βαράνε τους ομοφυλόφιλους, τότε παίρνουν την απάντηση που τους αξίζει. Χωρίς κουτσομπολιά αλλά με δημοσιεύματα εφημερίδων που δεν διαψεύστηκαν.
  Για τις ερωτικές περιπέτειες παπάδων με γυναίκες που είναι ο καυμός σας, αφιερώθηκαν 4 συνεχή ποστ. Οι παρθενοσυλλέκτες.
  Βάζοντας στο ψαχτήρι το ονοματάκι σας βρήκα πως χτυπάτε που και που αντάρτικα στου Ροιδη, παίρνετε γερή απάντηση και εξαφανίζώστε για να ξαναφανείτε όταν ξεχαστεί το στραπάτσο σας.
  Στο ποστ για τη Χούντα, στη διεύθυνση
  https://roides.wordpress.com/2008/04/21/junta_ecclessia/
  υπερασπιστήκατε τον δεξιό μητροπολίτη Φωστίνη, γνωστό εδώ στη Χίο για τα πεπραγμένα του.
  Ακόμα περιμένω να διαβάσω την απολογία σας στα όσα σας απάντησε ο κ.Λασκαράτος που σας κόλησε στον τοίχο.

  Λασκαράτος
  Ευάγγελος Πολυμερόπουλος,
  Μας λέτε

  1)@Στα βιβλία για το θέμα ξεχάσατε αδικαιολόγητα το βιβλίο του Σπύρου Καρατζαφέρη “Φάκελος Εκκλησία” του 1985@

  Κοιτάξτε καλύτερα. Σχόλιό μου αριθ.37

  “Το περιστατικό διασώζει ο Σπ.Καρατζαφέρης στα βιβλίο του
  “Βίοι Αγίων” και “Φάκελος Εκκλησία”.

  2)Για το τάγμα Φωστίνη που μύριζε χειρότερα από τα βουβάλια του Αλιακμονα (κατά τον Άγιο Φλωρίνης, ζει ακόμη, εκεί να διαμαρτυρηθείτε) ολίγα τινά ακόμη:
  Ο Άγιος Παντελ.Φωστίνης, (συγγραφέας του αριστουργήματος «Ο Αντίχριστος ελλοχεύει»)
  ανέδειξε μητροπολίτες τέσσερεις Παντελεήμονες Κορινθίας, Θεσσαλονίκης (ο Α΄), Αττικής και Λήμνου, (από τους 2 τελευταίους ο ένας υπέθαλψε κι ο άλλος σπίτωσε τον Γιοσάκη), τον Φίλιππο Δράμας, τον Ιάκωβο Αττικής και Αθηνών, όλους κατηγορούμενους όπως θα ξέρετε με ροζ σκάνδαλα (Ο Φίλιππος από την κωμικοτραγική υπόθεση της παπαδιάς εκθρονίστηκε, Ο Ιάκωβος έχασε την Αρχιεπισκοπή ύστερα από 13 μέρες στο θρόνο, κατηγορούμενος για πιό προχωρημένες καταστάσεις, ο Λήμνου έφυγε κυνηγημένος μαζί με τον Γιοσάκη, ο Παντελεήμων Κορίνθου γνωστός από τις βίλλες του, από την υπόθεση με την κα Λούλα και από τον 1 χρονο φυλακή, για τον Αττικής περιττεύει κάθε σχόλιο, ο Θεσσαλονίκης κυνηγήθηκε από τη Χούντα με προσβλητικότατες κατηγορίες).

  Ο Φωστίνης «βρέθηκε και στο επίκεντρο καταγγελιών (κυρίως για ηθικής φύσεως σκάνδαλα) για το μοναχικό ‘Τάγμα….’ που είχε ιδρύσει» και το οποίο «φιλοξενούσε νεαρά άτομα που προορίζονταν για κληρικοί»(«Ποντίκι», 4.8.’05).

  Επίσης:
  «…το συγκεκριμένο τάγμα θεωρήθηκε άντρο ακολασίας»(«Έθνος», 28.1.’06) .

  Ειλικρινά απορώ με εσάς κύριε Πολυμερόπουλος. Όπως σας λέει και ο κ.Ρο, εντοπίσατε κάποια ανακρίβεια;

  στο Απριλίου 25, 2008 στο 6:04 πμ | Απάντηση Λασκαράτος
  Κύριε Πολυμερόπουλος

  Για τον εθνικόφρονα μητροπολίτη Καρυστίας και Χίου Άγιο Παντελεήμονα Φωστίνη, ιδρυτή του περιβόητου Τάγματος, μερικά ακόμη:

  1)Από την εφημερίδα της Χίου “Αλήθεια” 29/03/2008

  “60 χρόνια απ’ τη δολοφονία του Χαρ. Κανόνη”

  http://www.alithia.gr/newspaper/2008/29032008/29032008,25270.html – 25k

  “……Η σύλληψη του παπά – Ξενάκη, η εν ψυχρώ δολοφονία του Δημήτρη Ευαγγελινού με την διαπόμπευση του πτώματός του και η σύλληψη στη φουντάνα στο Βροντάδο που ήταν το παράνομο τυπογραφείο των ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ των Μιχάλη Βαττάκη και Φώτη Αγγουλέ έκλεισε τον κύκλο ενός αιματηρού τριμήνου στο νησί.
  Τον Αύγουστο του 1948 με τη δίκη των 56 αριστερών από το έκτακτο στρατοδικείο και την εκτέλεση των 16 κουμουνιστών στο Γουδί, η Χίος θα παραδοθεί «αμόλυντη από τα κουμουνιστικά μιάσματα» στα χέρια των φασιστών του μοιράρχου Παντελίδη, του νομάρχη Σβώκου και του Μητροπολίτη Φωστίνη Π……”

  2)Από τη βιογραφία του μεγάλου δημοκράτη (κεντρώου) πολιτικού της Εύβοιας Θρασύβουλου Παπαστρατή:
  eviac.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=230&Itemid=34 – 134k

  “….Σ’ όλη του τη πολιτική σταδιοδρομία, πήρε πάντα στη Βουλή κι έξω απ’ τη Βουλή, με τις αγορεύσεις, με τις εισηγήσεις και με την εφημερίδα του, θέσεις απόλυτα προοδευτικές. Όπως σημειώσαμε και παραπάνω, κατέθεσε νομοσχέδια, για την κατάργηση του φόρου της Δεκάτης στο λάδι, την απαλλοτρίωση των Μοναστηριακών κτημάτων κ.λπ. Για το Νομοσχέδιο αυτό, ήρθε μάλιστα σε σκληρή σύγκρουση με τον τότε Μητροπολίτη Καρυστίας Παντελεήμονα Φωστίνη. …..”

  3) Παρέλειψα να αναφέρω ένα ακόμη επιφανές στέλεχος του Τάγματος Φωστίνη. Τον αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Καρίβαλη, εφημέριο του “Ρόδου του Αμάραντου Πειραιώς”, αδελφό του διαβόητου πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου. Συνελήφθη νύχτα από την Αστυνομία στον Πειραιά να ψαρεύει νεαρούς μέσα στο αυτοκίνητό του και αναγκαστικά επειδή η υπόθεση του δεν μπορούσε να κουκουλωθεί αφού είχε περάσει στο αστυνομικό δελτίο, καθαιρέθηκε. Το 2005 με αφορμή τις καταγγελίες ιεροψάλτη θεολόγου κατά του Πειραιώς Καλλίνικου, επανεμφανίστηκε στις γνωστές εκπομπές του κ.Σπ.Καρατζαφέρη για να κατηγορήσει κι αυτός τον μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικο.

  στο Απριλίου 25, 2008 στο 6:17 πμ | Απάντηση Λασκαράτος
  Κύριε Ευάγγελος Πολυμερόπουλος
  Μια συμβουλή: Τα των δεσποτάδων μη τα σκαλίζετε. Θα αναδυθεί αφόρητη δυσωδία.

  Συνέχεια για τον Άγιο Παντ.Φωστίνη:

  Στη μνήμη του ηρωϊκού αντιστασιακού παπα-Ξενάκη, θύματος της ηγεσίας της Εκκλησίας:

  http://www.dafninet.gr/teuxos13/Παπάς.htm – 30k

  Γεννήθηκε στη Κοινότητα Αυγωνύμων. Εφοίτησε στο Γυμνάσιο Χίου κι υπηρέτησε ως ανθυπολοχαγός στον Ελληνικό Στρατό.

  Έχειροτονήθη μετά τον γάμο διάκος και ακολούθως ιερέας. Απέκτησε τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι.

  Μετέβη στη Μέση Ανατολή κατά την Γερμανική Κατοχή και υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό μυηθείς εις το αντιφασιστικό κίνημα. Κλείστηκε μαζί με χιλιάδες αντιφασίστες σε στρατόπεδα.

  Όταν επανήλθε εις Χίο με την λήξη του πόλεμου διορίσθηκε από το Μητροπολίτη Ιωακείμ Στρουμπή ως εφημέριος εις τον Άγιο Νικόλαο Γρου.

  Με την ενθρόνιση στην Μητρόπολη Χίου του Μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη, άρχισαν οι διωγμοί του Παπά Νικόλα Ξενάκη. Εχθρός των αντιστασιακών ο Φωστίνης πιέζει τον Παπά Ξενάκη να αποκηρύξει τις αντιφασιστικές του ιδέες. Τον μισεί και τον διώκει. Το έτος 1948 αναγκάζεται ο παπάς να κρύβεται αποφεύγοντας την καταπίεση του Φωστίνη. Κρύβεται στο κτήμα τον Λεμάνη στον Γρου, όπου προδόθηκε.

  Για να αποφύγει την σύλληψη των αστυνομικών πηδάει από το κρησφύγετό του και βάλλεται από πολυβόλο των αστυνομικών.

  Συλλαμβάνεται και μετά την επούλωση των τραυμάτων του φυλακίζεται και καταδικάζεται μαζί με άλλους Χιώτες πατριώτες αντιφασίστες σε θάνατο.

  Τον Αύγουστο 1948 την παραμονή της εκτέλεσής των, τον ξεχωρίζουν από το απόσπασμα επειδή προβλέπεται(!!!) πρώτα η καθαίρεσή του από την τότε Ιερά Συνοδό(;;;)

  Έτσι μεταφέρεται από τους δήμιούς του ξανά στο κελί των κρατουμένων όπου του αφαιρούν το ράσο. Όμως οι δήμιοι τον πιέζουν για να του αφαιρέσουν (κόψουν) την γενειάδα του. Ο παπάς

  αρνείται και ακολουθεί το πλέον απάνθρωπο μέσο βίας. Τον κρατάνε δύο και ο τρίτος με το ψαλίδι επιδιώκει να του κόψει τα γένια. Ανθίσταται ο γεροδεμένος Παπά Νικόλας και ο δήμιος εξορμώντας του κόβει γένια με σάρκες μαζί. Το άλλο πρωί οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα.

  Έτσι σφράγισε με τη μαρτυρική θυσία της ζωής του την αγάπη του για τον Χριστό, για. την Πατρίδα, για μια Πανανθρώπινη Ελευθερία.

  (Το παραπάνω κείμενο και η φωτογραφία είναι από το ημερολόγιο του 1999, «Χιώτες Ιερωμένοι στην Εθνική Αντίσταση» που τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για την κατασκευή προτομής του Μητροπολίτη Ιωακείμ Στρουμπή).

  Σημείωση Λασκαράτου. Ο μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ ήταν ένας από τους 3 δεσποτάδες (Αλείας Αντώνιος, Ιωακείμ Κοζάνης) που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση και διώχτηκαν από την Εκκλησία, πεθαίνοντας μέσα στην αφάνεια. Τον Ιωακείμ του οποίου σώζεται ένα μνημιώδες ΚΑΤΗΓΟΡΩ κατά των δεσποτάδων, διαδέχτηκε ο διαβόητος Φωστίνης.
  Μικρή λεπτομέρεια
  Η Εκκλησία τιμά τον Φωστίνη, ενώ τον Ιωακείμ εξακολουθεί να το συκοφαντεί, ο δε Χρ.Παρασκευαϊδης, αρνιόταν να αποκαταστήσει τη μνήμη του.
  (Ευτυχώς για τον Ιωακείμ).

 121. Ο/Η coutarelli λέει:

  CONGRATULATIONS
  FELICIDADES
  COMPLIMENTI

 122. Ο/Η Λουκρητία λέει:

  Αγαπητέ κ.Ροΐδη,
  δεν πρόκειται να διαβάσετε τίποτε πρωτότυπο παρακάτω, και φαντάζομαι ότι ίσως να καταντάει και κάπως κουραστικό να διαβάζετε συνεχώς θετικά σχόλια (αν κρίνω από την πλειονότητα των παραπάνω ποστ).
  Ήθελα απλά να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το παρόν ιστολόγιο, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα που έχω επισκεφτεί, με αξιοπρόσεκτες απόψεις, ωραία αίσθηση του χιούμορ, ενδιαφέροντα θέματα. Ο τρόπος που εκφράζεστε είναι μοναδικός, και θυμίζει-μπορώ να πω-το ύφος του αξέχαστου Εμμανουήλ Ροΐδη (το πρώτο δικό του κείμενο που διάβασα το διδάχτηκα φέτος στο σχολείο -Α’Λυκείου- και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το σκωπτικό του ύφος, πλέον έχω βρει τα Άπαντα).
  Εξίσου θαυμάσιες είναι και οι «επιστολές από το Ληξούρι» του κύριου Λασκαράτου.
  Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι με το δικό σας πνεύμα («πνεύμα»-σε εισαγωγικά).

  τα συγχαρητήριά μου.

  με εκτίμηση,
  Λουκρητία.

 123. Ο/Η Po λέει:

  Φίλε coutarelli,
  Σας ευχαριστώ…
  .
  Φίλη Λουκρητία,
  Τι να πω… Σας ευχαριστώ πολύ, είδα το ιστολόγιό σας, γεμίστε το με υπομονή κείμενα χρήσιμα και θα αρχίσει να προσφέρει, θα δείτε.

  • Ο/Η Po λέει:

   Κύριε Βασδέκη,
   Το να σας ευγνωμονώ εγώ για το εύστοχο άρθρο σας, δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία. Το κείμενό σας όμως θα μείνει, να είστε σίγουρος. Λέξεις κλειδιά υπάρχουν, πολλοί οι περαστικοί που σταθούν και θα αναλογιστούν, αυτό – να είστε βέβαιος – αρκεί.

   Σας υπερευχαριστώ που αναγνωρίζετε τον κόπο μας εδώ, λίγο δεν είναι…

 124. Ο/Η dany λέει:

  Εδώ κι ένα χρόνο ανακάλυψα το ροϊδη εμμονές.Χωρίς υπερβολή
  έγινε η καθημερινή μου ενημέρωση καί τροφή.Προσυπογράφω
  όλα τα εγκωμιαστικά που έχουν γραφεί για το ιστολόγιό σας.
  Στην αυλή του αεροδρομίου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ έχει κτιστεί ένα
  παρεκκλήσι με την ευκαιρία της επέκτασήσς του.Σίγουρα η ιδέα
  ανήκει στον ΔΕΣΠΟΤΗ ΑΝΘΙΜΟ άξιο τεκνο και διάδοχο του
  ΑΝΘΙΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.Ερώτημα,υπάρχει άδεια και έγκριση από
  αρμόδιες Αρχές καί ποιές.
  Γιατί δεν απευθύνομαι στον τοπικό τύπο? Μα θα χάσουν τις
  συνδρομές των εκκλησιών.

 125. Σε διαβάζω περιστασιακά συμφωνόντας (κυρίως) ή διαφωνόντας μαζί σου (δεν έχει σημασία). Μου αρέσεις. Θα σε επισκέφτομαι τακτικότερα.

  • Ο/Η Po λέει:

   Σας ευχαριστώ πολύ, όποτε διαφωνείτε με κάτι, και εάν δεν έχετε κάτι σπουδαιότερο να κάνετε, να την εκφράζετε τη διαφωνία σας.

 126. Ο/Η nedas_ λέει:

  Χαίρετε! Μπήκα τώρα τυχαία στη σελίδα σας ψάχνοντας κάτι. Διαπιστώνω ιδιαίτερες γνώσεις και πνευματικές ανησυχίες σε όσους γράφουν. Όμως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί βάλλετε συχνά κατά της Εκκλησίας. Το ότι υπαρχουν ανάξιοι είναι γνωστό. Εμείς όμως ας δώσουμε σημασία στους καλούς, στους Αγίους. Έτσι πιστεύω ότι θα συρρικνωθούν και τα κακώς κείμενα. Η μέλισσα ψάχνει τα χυμώδη άνθη, χωρίς να ασχολείται με τις βρωμιές στις οποίες ειδικεύεται η μύγα. Από την άλλη ας μη δίνουμε εμπιστοσύνη σε όσους νομίζουν ότι η Ορθοδοξία μπορεί να πέσει: Ιουδαίοι επί Χριστού μηχανοραφούντες, φοβεροί διωγμοί Ρωμαίων & μαρτύρια, αιρέσεις, εικονομαχίες & επιδρομές στο Βυζάντιο, βάρβαρη Τουρκοκρατία, σκληρός & άθεος κουμμουνισμός (σοβιετικά καθεστώτα), νεοεποχίτικα συνθήματα όχι μόνο δεν έκαμψαν αλλά και χαλύβδωσαν την πίστη στη συνείδηση του λαού. Και λάμπρυναν τους αγίους της. Εδώ ισχύει και το «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν». Οι δε αντίμαχοι εξέλιπον «ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός». Όλα αυτά δε βαστιούνται από άνθρωπο/ους, αλλά επειδή τα σκέπει η χάρις του Χριστού του Θεού. Έγραψα απευθυνόμενος στην καλή σας προαίρεση. Ας έχουμε το Χριστός Ανέστη στην καρδιά μας…

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ nedas_,
   Σας ευχαριστώ που βρήκατε το ιστολόγιό μου για να εκφράσετε κάποιες από (τις αρκετές), ανησυχίες σας.
   θα ήθελα να σας πω, να ψάξετε λίγο τη σημερινή λειτουργία της εκκλησίας καθώς και τους «λειτουργούς» της, αν θα το κάνετε, τότε θα αντιληφθείτε –προς μεγάλη σας έκπληξη– ότι δεν βάλουμε εμείς κατά της εκκλησίας, αλλά αντιθέτως Εκείνη προς Όλους Εμάς.

   Εάν βάλουμε όπως λέτε κατά της Εκκλησίας, το κάνουμε για τον ίδιο λόγο που εσείς μόλις είπατε: «Η μέλισσα ψάχνει τα χυμώδη άνθη»
   Εμείς είμαστε κατά τη γνώμη μου η μέλισσα. Πιστεύουμε ότι αυτά τα…χυμώδη Άνθη (η Γνώση) πρέπει να τα διαχειριστεί ανεμπόδιστα ο Άνθρωπος.

   Η εκκλησία κύριε nedas_ Εμποδίζει το δρόμο προς αυτή τη Γνώση, κι αυτό δεν μας αρέσει καθόλου. Μα, καθόλου, σας λέω κύριε nedas_, που μου φαίνεστε για καλός άνθρωπος.

 127. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  Καλοπροαίρετο σχόλιο, και πολύ ευγενικός ο nedas_ !

  Αγαπητέ φίλε όπως ακριβώς και στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου πρέπει να ενημερωνόμαστε για τα σκάνδαλα και τις διαφθορές των πολιτικών έτσι και στην Εκκλησία θα πρέπει κάποιοι να αναδείξουν τα «κακώς κείμενα» της όπως λέτε και εσείς.
  Δημοκρατία έχουμε, αλίμονο εάν αποκρύπταμε σκάνδαλα που μας αφορούν και μάλιστα άμεσα!

  Γράψατε: «Ας έχουμε το Χριστός Ανέστη στην καρδιά μας…»

  Γνωρίζω ότι το γράφετε με όλη τη καλή σας διάθεση, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, καλά κάνετε όσοι το αποδέχεστε αυτό εάν σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, αλλά το κύριο ζήτημα είναι η κατανόηση, η αγάπη και εν γένει ο κόσμος, αυτά αρκούν…

  Κρίνοντας όμως από την πρόοδο της επιστήμης στον δυτικό πολιτισμό, προσωπικά κ. Ροΐδη δε βλέπω και τόσο να εμποδίζεται η γνώση από την Εκκλησία. Δε μπορεί πλέον να το κάνει. Ίσως τοπικά και προσωρινά(όπου ευνοείται), αλλά τέτοιο θέμα δε νομίζω να τίθεται.

  Αλλά ως όργανο εξουσίας λογικό δεν είναι;; Μήπως οι κοινωνικές φιλοσοφίες(πολιτική), δεν τείνουν να εμποδίζουν τη γνώση όταν πλήττονται οι κύριες δομές της;

  Εξάλλου, τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι οι επιστήμονες είναι άθεοι και Θρήσκοι, ενώ η γνώση παραμένει αναλλοίωτη και προχωρά. Αυτό τα λέει όλα.

  Αυτά, δε θέλω να σας δυσκολέψω κι άλλο στην ερμηνεία της γραφής μου, αρκετά είπα… 🙂

  • Ο/Η Po λέει:

   λέτε…

   Μήπως οι κοινωνικές φιλοσοφίες(πολιτική), δεν τείνουν να εμποδίζουν τη γνώση όταν πλήττονται οι κύριες δομές της;

   αν οι… «κοινωνικές φιλοσοφίες» είναι δημιουργικές, δεν εμποδίζουν καθόλου τη γνώση, αντιθέτως την ενθαρρύνουν. Μόνο όταν μία φιλοσοφία ανάγεται σε «απόλυτη αλήθεια», δλδ δεν εξελίσσεται, είναι Δόγμα.

   Ερώτηση: Τι δουλειά έχουν οι «κοινωνικές φιλοσοφίες» με την Εκκλησία όπως την εννοώ απαντώντας στον κ. nedas_…

   Απορία: γιατί μιλάτε πάλι για «άθεους και θρήσκους», μίλησα εγω γι’ αυτούς; Όχι. Ούτε για πιστούς και άπιστους. Μίλησα αποκλειστικά και μόνο για Εκκλησία και όχι «κάποιους» επιστήμονες που τυγχάνουν πιστοί ή άπιστοι και που εργάζονται στην επιστημονική έρευνα. Επομένως απαντήσατε σε κάτι το οποίο, ούτε είπα, ούτε εννόησα.

   Πιστεύω να καταλάβατε ότι με τον όρο «εκκλησία» εννοώ την όποια επίσημη θρησκευτική ηγεσία και εξουσία.

 128. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  Έγραψα:

  «Κρίνοντας όμως από την πρόοδο της επιστήμης στον δυτικό πολιτισμό, προσωπικά κ. Ροΐδη δε βλέπω και τόσο να εμποδίζεται η γνώση από την Εκκλησία. Δε μπορεί πλέον να το κάνει. Ίσως τοπικά και προσωρινά(όπου ευνοείται), αλλά τέτοιο θέμα δε νομίζω να τίθεται.»

  Η ουσία του σχολίου μου. Δεν πήρα απάντηση όμως.

  έγραψα:

  «Μήπως οι κοινωνικές φιλοσοφίες(πολιτική), δεν τείνουν να εμποδίζουν τη γνώση όταν πλήττονται οι κύριες δομές της

  Ξεκάθαρο το σχόλιο, στην έντονη γραφή.

  Όσο για τους άθεους και τους Θρήσκους, αυτό το τόνισα για να καταλάβουμε ότι μπορεί τα δόγματα να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να εμποδίσουν τη γνώση, αλλά η ουσία βρίσκεται στο παράδειγμα που σας ανέφερα.

  Άλλη απορία;; 🙂

 129. Ο/Η ia λέει:

  «Και ιδιωτικό κολέγιο για πάστορες»
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=281708&dt=04/08/2009

  Για ελα να ανοιγει σιγα-σιγα το επαγγελμα !
  Για ελα να καταργουντα σιγα-σιγα τα μονοπωλια !
  Για ελα να λειτουργησει ελευθερη αγορα !

 130. Ο/Η γιωργος βλαχος λέει:

  καλημερα σας ονομαζομαι γιωργος βλαχος και ζω και εργαζομαι (ψαρια) στη λευκαδα , εδω στη λευκαδα ειχα την τυχη να γνωρισω τον γερασιμο κακλαμανη συγγραφεα του οποιου εχω στην κατοχη μου καποια σπανια βιβλια τα οποια δυστυχως λογω πνευματικης φτωχειας δεν μπορω να κατανοησω απολυτα , παρ’ ολα αυτα διαισθανομαι οτι ειναι βιβλια που περιεχουν πολυ σοβαρες και τεκμιριωμενες αποψεις και πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικα ! αν ενδιαφερεσται και θελετε θα μπορουσα να σας τα στειλω σε φωτοτυπιες .

 131. Φίλε μου συγχαρητήρια για την διαδικτυακή διαφωτιστική δουλειά σου. Όπως ίσως γνωρίζεις έχω αφιερώσει μια ολόκληρη ζωή στο διαφωτισμό και συνεχίζω. Θα χαρώ να τα πούμε κάποια στιγμή κι από κοντά.
  Να είσαι πάντα καλά
  Μάριος Βερέττας

 132. Ο/Η Po λέει:

  Κύριε Βερέττα,
  Σας ευχαριστώ πολύ, δεν διαθέτουμε εγώ και ο συνάδελφος κ. Λασκαράτος παρά ένα ιστολόγιο, προσφέρουμε μόνο αυτά που μας αναλογούν.

  Φυσικά και σας γνωρίζω. Εσάς, το έργο και τον εκδ. οίκο σας. Έχω κάποια βιβλία σας…

  ίσως τα πούμε κι από κοντά, ποτέ κανείς δεν ξέρει…

  χαιρετώ σας και σας εύχομαι να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που πιστεύετε.

  Ρο.

 133. Ο/Η positivus λέει:

  Σας χαιρετώ και συγχαρητήρια για την δουλειά σας. Συνεχίστε γιατί ο σκοταδισμός αντί να υποχωρεί θεριεύει με ορισμένους μητροπολίτες, Καρατζαφέρηδες κλπ

  Στο θέμα μου τώρα. Έχω κι εγώ μια σελίδα στην διεύθυνση:
  http://physics4u.wordpress.com/
  αλλά με επιστημονικά άρθρα και ειδήσεις.

  Έχω ήδη φτιάξει ένα twitter στην διεύθυνση: http://twitter.com/science4u/
  αλλά δεν μου εμφανίζει όλη την επικεφαλίδα όπως το δικό σας twitter. Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να φταίει;

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Δημήτρης Μιχαηλίδης

  info1@physics4u.gr

 134. Ο/Η Po λέει:

  Αγαπητέ positivus,
  Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας.

  για το twitter…
  από τότε που άνοιξα λογαρισμό, αν έχω μπει 1-2 φορές, δλδ καθόλου δεν με απασχολεί το ασήμαντο αυτό μέσο, υπάρχω για να μην λείπω.

  Αυτό που έχω κάνει:
  Η wordpress έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύει αυτόματα τα ποστ στο twitter κι αυτό με διευκολύνει αφάνταστα, ιδού κι ο λόγος που δεν πατώ ποτέ εκεί μέσα.

  Από το χώρο της διαχείρησης θα πάτε στο «Εμφάνιση», πάνω-πάνω φαίνεται το template που έχετε διαλέξει, θα πάτε στα widgets και θα ψάξετε αυτό του twitter, θα το βάλετε στα δεξιά σας και από εκεί θα το ενεργοποιήσετε να δημοσιεύει αυτόματα όλες σας τις αναρτήσεις.

  αυτό είναι όλο.
  Ελπίζω να σας βοήθησα.

  – Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.