[Παρεξήγηση στον Πειραιά με την ιερή διαθήκη ευσεβούς γριάς]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
«Σκηνές ροκ στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν με το που άφησε την τελευταία της πνοή επιφανής Πειραιώτισσα-Η εμφάνιση ιερέα του κεντρικότερου ναού του Πειραιά με τη διαθήκη της» (newsbreak-25-03-2023 • 7:15).
“Με το που αναγγέλθηκε ο θάνατός της (υπέστη καθολικό «collapsus» και πέθανε μέσα σε τρεις ημέρες) και οι συγγενείς και φίλοι θρηνούσαν στο ισόγειο, ενεφανίσθη ιερέας προϊστάμενος του πλέον κεντρικού ναού του Πειραιά κρατώντας στο χέρι έναν φάκελο που (όπως έλεγε ο ιερωμένος) περιείχε μια διαθήκη και ζήτησε τα κλειδιά ενός σπιτιού, το οποίο (όπως είχε και η ίδια η αποβιώσασα αναφέρει) το άφηνε κληρονομιά στον συγκεκριμένο ναό, με τον προϊστάμενο ιερέα του οποίου διατηρούσε ισχυρότατη φιλική σχέση! Οι συγγενείς εξεμάνησαν, καθώς «η νεκρή ήταν ακόμη ζεστή», όπως είπαν χαρακτηριστικά, αλλά ο ιερέας ήταν ανένδοτος και… ζητούσε τα κλειδιά «εδώ και τώρα»! Οι συγγενείς τού είπαν ότι «το ξέρουμε ότι αφήνει το σπίτι σε εσάς, αλλά πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί η διαθήκη» και αρνήθηκαν να δώσουν τα κλειδιά. Ο παπάς άρχισε να φωνάζει, απειλήθηκε σύρραξη, αναστατώθηκαν όλοι οι όροφοι του νοσοκομείου από τις φωνές και τελικά οι συγγενείς κατέφυγαν στην Αστυνομία, ζητώντας να σφραγισθεί το σπίτι μέχρι να ανοιχτεί η διαθήκη! Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η αποβιώσασα, που ανήκε σε μεγάλη και εύπορη οικογένεια του Πειραιά, είχε από πολλών ετών αναπτύξει στενή φιλική σχέση με τον ιερέα και είχε πει στους συγγενείς ότι «το μεγαλύτερο από τα σπίτια της θα το αφήσει στην Εκκλησία».
Ο ιερέας, όμως, με τη συμπεριφορά του, να εμφανιστεί δηλαδή αμέσως μόλις η γυναίκα έκλεισε τα μάτια και να φωνάζει «δώστε μου τα κλειδιά», εκνεύρισε τους συγγενείς και τώρα τη λύση θα τη δώσει το Πρωτοδικείο, όπου -κατά πληροφορίες- έχει κατατεθεί η χειρόγραφη διαθήκη της αποβιώσασας.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ: Ιερές διαθήκες που παρεξηγήθηκαν άδικα
«Σάλος: Ιερέας ακριτικού νησιού καταγγέλλεται για πλαστογράφηση ιδιόχειρης διαθήκης!». «Η θετή κόρη του εκλιπόντος αναφέρει πως σκοπεύει να προσφύγει άμεσα ενώπιον και των Ποινικών Δικαστηρίων, ασκώντας κάθε νόμιμο της δικαίωμα». (Dikastiko/gr-7.3.2021).
«Δίκη Γηροκομείο Αθηνών:…» (24.02.2020 | 18:08). «Ως “αρχή ενός ανδρός” χαρακτήρισε την αμαρτωλή διοίκηση του υπόδικου αρχιμανδρίτη και άλλοτε ισόβιου προέδρου του Γηροκομείου Αθηνών, Προκόπιου Μπούμπα νέα μάρτυρας…..Τέλος, ένα κομμάτι που απασχόλησε το Δικαστήριο ήταν και μια… μυστική διαθήκη. Ερωτηθείσα από την έδρα για τη Διαθήκη Παναγιώτη Νέζη (ήταν τρόφιμος στο Γηροκομείο μέχρι τον θάνατό του, το 2009), η μάρτυρας παραδέχτηκε πως η ίδια, ο Μπούμπας,….είχαν κληρονομήσει στρέμματα από την ακίνητη περιουσία. Όλοι τους, σύμφωνα με την μάρτυρα, αποποιήθηκαν την κληρονομιά εντός προθεσμίας με πληροφορίες από το Γηροκομείο να λένε ότι αυτό έγινε την τελευταία ημέρα και αφού η υπόθεση έγινε γνωστή στο Ίδρυμα». «Ποινή κάθειρξης 16 ετών στον αρχιμανδρίτη για το Γηροκομείο» (efsyn-21.11.2020) «για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που αφορά ένα από τα πλουσιότερα σε ακίνητη περιουσία ιδρύματα..».
«Χανιά | «Δεν έγινε κανένα συμβόλαιο μέσα στο γηροκομείο …» (27 Απρ 2021)–Όταν είχε σώας τας φρένας έγραφε στην έκκλησια» «Όπως επισήμαναν σε δηλώσεις τους στο STAR και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λαθεύουν όσοι συνδέουν την μητρόπολη και τη δωρεά από ηλικιωμένη που πέρασε από το εν λόγω γηροκομείο με την Eκκλησία, αφού οτι παραχώρησε στη Μητρόπολη, το είχε αποφασίσει και εκτελέσει ήδη πριν μπει στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων κι ενώ είχε σώας τας φρένας».
«Στον Άρειο Πάγο για την περίεργη διαθήκη με κληρονόμο τον Αμβρόσιο» (ΤΑ ΝΕΑ-Βραδέλης Στέλιος, 28 Μαρτίου 2005, 00:00). «ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την υπόθεση της κληρονομιάς πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να κληροδότησε η θεία της, Δήμητρα Μερτικοπούλου, στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και τον αρχιλογιστή τής Μετόχι A.E.-στενό συνεργάτη του μητροπολίτη…, καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινό η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ελένη Κούρκουλα. Παράλληλα δηλώνει πρόθυμη να ζητήσει, εφόσον χρειαστεί, την άρση της βουλευτικής της ασυλίας προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση…».
«Άγιες κομπίνες με εικονικές δωρεές σε εκκλησίες και μοναστήρια» (isologistiki-17/4/2012). «Πλημμυρίδα εικονικών δωρεών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εκκλησίες και μοναστήρια σε όλη τη χώρα με υψηλά φορολογικά κέρδη για τους επιτήδειους διαπιστώνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, μετά τις αποκαλύψεις για τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή με πλαστές αποδείξεις που χορηγούσαν ιερείς της Πάτρας, της Λάρισας και των Φαρσάλων, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν εντοπίσει εκατοντάδες νέες περιπτώσεις εικονικών δωρεών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη..».
⌘
Ο Μητροπολίτης Πειραιά ενώνει όλους τους Έλληνες
Λιάνα Κανέλλη-ΚΚΕ
https://www.lifo.gr/now/greece/o-mitropolitis-peiraios-serafeim-pisteyei-oti-oi-pyrkagies-syndeontai-yperfysika-me-tin
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πιστεύει ότι οι πυρκαγιές συνδέονται υπερφυσικά με την ομοφυλοφιλία
Στο λιμάνι του Πειραιά ο Τσίπρας για τα Θεοφάνεια-6 Ιανουαρίου 2015
06 Ιανουαρίου 2016 Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας. Παρόντες, επίσης, ο κ. Δημήτρης Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή.
Θεόδωρος Δρίτσας-ΣΥΡΙΖΑ
https://www.enikos.gr/society/i-xrysi-diathiki-epixeirimatia-stin-ekklisia/549675/
Η “χρυσή” διαθήκη επιχειρηματία στην Εκκλησία
14:58, Σάββατο 01 Νοεμβρίου 2014
Κληρονόμος μιας πολύ μεγάλης περιουσίας, ενός επιχειρηματία από το Ρέθυμνο που απεβίωσε πριν από περίπου δυο μήνες, βρέθηκε η τοπική Εκκλησία.
Ακίνητα αλλά και μετρητά, περιήλθαν στην κυριότητα της Μητρόπολης κατόπιν επιθυμίας του 90χρονου, όπως την εκδήλωσε και προνόησε γι’ αυτό, στη διαθήκη που είχε συντάξει.
Όπως αναφέρουν τα “Ρεθεμνιώτικα Νέα”, το ακριβές ύψος της περιουσίας λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο τα μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπερβαίνουν το ποσόν των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ακίνητα στην πόλη του Ρεθύμνου- και όχι μόνο- φαίνεται να είναι περισσότερα από έξι.
Ο ηλικιωμένος έλαβε την απόφαση να συντάξει τη διαθήκη του και να κληροδοτήσει μετά το θάνατό του όλη του την περιουσία στην τοπική Εκκλησία προ πενταετίας.
Ο 90χρονος ήταν για πάρα πολλά χρόνια επιχειρηματίας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου και δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια ενώ δεν είχε ούτε αδέλφια. Όταν σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ζούσε μόνος, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει έντονα το θρησκευτικό του συναίσθημα και σχέσεις με την Εκκλησία.
Εξάλλου, η Εκκλησία ήταν εκείνη που επέβλεπε τη φροντίδα του τουλάχιστον την τελευταία διετία κατά την οποία ήταν άρρωστος και ανήμπορος.
Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν στο περιεχόμενο της διαθήκης ο 90χρονος είχε θέσει όρους σε σχέση με τη διαχείριση της κληρονομιάς και αν είχε διατυπώσει επιθυμίες για την αξιοποίηση όλης ή μέρους της περιουσίας προς συγκεκριμένους αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, εκκλησιαστικούς σκοπούς.
Το βέβαιον είναι ότι ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, η τοπική Εκκλησία και ο Επίσκοπος θα έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν στη δημιουργία σημαντικού έργου στην τοπική κοινωνία.
ΠΗΓΗ: Ρεθεμνιώτικα Νέα
Παράθεμα: Η Εκκλησία, εκτός από την Π. και την Κ. Διαθήκη, έχει και τις διαθήκες των ηλικιωμένων — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ
https://www.espressonews.gr/reportaz/278984/tholes-diathikes-sto-mikroskopio-oi-klironomoi/
Θολές διαθήκες – Στο μικροσκόπιο οι κληρονόμοι ηλικιωμένων τροφίμων στο γηροκομείο-κολαστήριο
6-05-2021 | 19:25
Νέα διάσταση παίρνει η έρευνα γύρω από το γηροκομείο-κολαστήριο με τους δεκάδες ύποπτους θανάτους στα Χανιά, καθώς στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών φέρεται ότι έχουν μπει οι διαθήκες τουλάχιστον τριών ηλικιωμένων τροφίμων, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν είχαν νόμιμους κληρονόμους.
Πρόκειται για παραχωρήσεις δύο σπιτιών και ενός αγροτεμαχίου σε συγκεκριμένα πρόσωπα από τροφίμους του γηροκομείου, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μια ηλικιωμένη τρόφιμος του οίκου ευγηρίας κληροδότησε το εν λόγω αγροτεμάχιο στην Εκκλησία, σε συγκεκριμένο όμως πρόσωπο, που φέρεται ότι έχει σχέση με το γηροκομείο-φυλακή των Χανίων. Ταυτόχρονα, από τις έως τώρα έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι η αξία του ενός ακινήτου, το οποίο επίσης κληροδοτήθηκε από τρόφιμο του γηροκομείου, ήταν άνω των 100.000 ευρώ, την ώρα που στα επίσημα έγγραφα φαίνεται ότι πουλήθηκε σε off shore εταιρία αντί του ποσού των 50.000 ευρώ.
https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/934515/h-proklitiki-stasi-tis-ekklisias
Δευτέρα, 29-Μαρ-2010 13:17
H προκλητική στάση της εκκλησίας
Είναι πραγματικά εξοργιστικό και εντελώς απαράδεκτο αυτό το αλισβερίσι των τελευταίων ημερών, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εκκλησία, για το αν θα πληρώσουν φόρους και πόσοι θα είναι αυτοί… γίνεται ένα παζάρι το όποιο είναι τουλάχιστον προκλητικό για όλους εμάς τους υπόλοιπους που θα πληρώσουμε για άλλη μια φορά… Και ενώ η χώρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αναζητώντας ένα κλαδί για να πιαστεί πριν καταλήξει στο βάθος του γκρεμού, ζητιανεύοντας κυριολεκτικά βοήθεια στο εξωτερικό, η εκκλησία -με απίστευτο θράσος- αρνείται να πληρώσει ένα, ούτως ή άλλως, μικρό ποσοστό σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να πληρώσει ανάλογα με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία -κινητή και ακίνητη- που κατέχει…
Αν γι΄ αυτούς που έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από 500.000 ευρώ ή\και εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ μιλάμε για ΜΕΓΑΛΗ ακίνητη περιουσία και ΜΕΓΑΛΟ εισόδημα, τότε στην περίπτωση της εκκλησίας θα έπρεπε να θεσπιστεί μια νέα κατηγορία με το όνομα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακίνητη περιουσία και τεράστια εισοδήματα…
Φανταστείτε ότι μια επιχείρηση με μεγάλα κέρδη, θα φτάνει να φορολογείται μέχρι 45%, και αυτοί δεν θέλουν να φορολογούνται με τα «ψίχουλα» του 20%, το όποιο έτσι κι αλλιώς είναι προκλητικά χαμηλό από μόνο του… Πιπιλίζουν ασύστολα δε την καραμέλα του «φιλανθρωπικού έργου», ενώ όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά ότι για όλο αυτό το έργο, τελικά, πληρώνει πάλι ο κοσμάκης, με τους δίσκους κάθε Κυριακή, με τους εράνους, με τις εθελοντικές συνεισφορές σε είδος, σε χρήμα και σε έργο που ζητιάνε από τον ίδιο τον κοσμάκη…
Ακόμα και για την κατασκευή των ίδιων των εκκλησιών τους, τα λεφτά τα ζητάνε και τα παίρνουν από τον κόσμο–με εράνους ανά ολόκληρη την επικράτεια- από το κράτος κ.τ.λ… Αν αυτά τα απίστευτα αρπακτικά που καταβροχθίζουν τις σάρκες του Ελληνισμού για εκατονταετίες τώρα, τουλάχιστον πλήρωναν όλα τα χρόνια, αυτά που όλοι οι άλλοι σε αυτή τη χώρα πληρώνουμε, τότε η χώρα αντί για χρέος τώρα, θα είχε και πλεόνασμα…
Για να σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα, εγώ προσωπικά, για ένα οικόπεδο 460 τ. μ. σε μια πολύ μικρή επαρχιακή πόλη, πλήρωσα πέρυσι ΕΤΑΚ 200 ευρώ… φανταστείτε αυτοί, για τα εκατομμύρια στρέμματα ελληνικής γης που κατέχουν (γιατί περί κατοχής πρόκειται), τι θα έπρεπε να πληρώσουν… και δεν είναι μόνο αυτά… είναι και τα ακίνητα και τα έσοδα από τα ακίνητα, τα έσοδα από αγαθά που παράγουν και πωλούν κ.τ.λ…
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Η εκκλησία, βασιζόμενη σε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ που η ίδια έχει επιβάλει σαν την μόνη αλήθεια, εδώ και 1.700 χρόνια στους ανθρώπους, καπηλεύεται και εκμεταλλεύεται ασύστολα τον φόβο και την αγωνία του ανθρώπου για το «επεκεινα», για την μετά θάνατον κατάσταση, έναν φόβο που η ίδια έχει επιβάλλει και συνεχώς τροφοδοτεί στο «ποίμνιό» της (έχουν το θράσος να μας αποκαλούν και πρόβατα κατάμουτρα οι αχρείοι…), με μοναδικό σκοπό τον έλεγχο των μαζών και το κέρδος, δηλαδή την ΔΥΝΑΜΗ και το ΧΡΗΜΑ… Με την ευκαιρία δε της εθνικής γιορτής, να μην ξεχνάμε, ότι ο ρόλος της εκκλησίας ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ απέναντι στην Ελλάδα, ένας ρόλος για τον όποιο αμείφτηκε πλουσιοπάροχα από τους σουλτάνους κατά τα χρόνια της τουρκοκρατίας, από όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο μέρος της «ιδιοκτησίας» = κατοχής, Ιερής Ελληνικής γης… Είναι ιστορικά αποδεδειγμένος ο προδοτικός ρόλος του πατριαρχείου στην πτώση της Κωνσταντινούπολης, με καταγεγραμμένη από αυτόπτες μάρτυρες σε χρονικογράφους της εποχής, της μυστικής συνάντησης καλόγερων με απεσταλμένους του σουλτάνου σε μικρό νησάκι στο μέσον του Βοσπόρου, την νύχτα πριν την πτώση της Πόλης (πως να βρέθηκε άραγε «ξεχασμένη» ανοιχτή η Κερκόπορτα…)… Είναι επίσης ιστορικά αποδεδειγμένη η λυσσαλέα αντίθεση του πατριαρχείου ενάντια σε κάθε ιδέα για ανεξαρτησία των Ελλήνων και σε κάθε επαναστατική κίνηση… (τα περί παλαιών Πατρών Γερμανού κ.τ.λ. έγιναν για να οικειοποιηθούν -κοινώς να » καπελώσουν»- την ήδη ξεκινημένη επανάσταση όταν είδαν ότι αποκτούσε μεγάλη δυναμική…)…
Είναι γνωστά περιστατικά όπως εκείνο της προδοσίας στους Τούρκους, από ηγούμενο μοναστηριού στο όποιο είχε καταφύγει ο αδελφός του Κολοκοτρώνη με τα παλικάρια του, κυνηγημένος από τους Τούρκους και ο σφαγιασμός όλων τους… ( στο σημείο αυτό πως να μην συγκρίνει με θλίψη κανείς, την ασύγκριτη υπεροχή του γίγαντα Ελληνισμού, όπου -στην αρχαιότητα- ήταν ιερό καθήκον η προστασία της ζωής ακόμα και του μεγαλύτερου εγκληματία, όταν αυτός κατέφευγε ικέτης σε κάποιον ναό κυνηγημένος από τους διώκτες του και για όσο παρέμενε μέσα στον ναό…). Είναι πολλά τα σχετικά παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω αλλά αυτό ξεφεύγει από το σκοπό του σχολίου αυτού…
Να τονίσω δε, ότι όπως σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, έτσι και στους κόλπους της εκκλησίας, υπήρχαν και υπάρχουν και τα ηθικά στοιχεία, οι παπάδες που βοήθησαν κατατρεγμένους, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους στους ιερούς αγώνες του έθνους, βοηθάνε τους φτωχούς ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ, αλλά αυτοί είναι λίγοι, είναι οι ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ και, βέβαια οι προϊστάμενοι τους δεσπότες, αντί να τους επιβραβεύσουν και να τους τιμήσουν για την προσφορά και το έργο τους, φροντίζουν να τους «εξοντώνουν» απομονώνοντας τους, γιατί βεβαίως ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ…
Ας έρθουμε λοιπόν τώρα στο θέμα της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας… Που βρήκε άραγε η εκκλησία όλη αυτή την τεράστια ακίνητη περιουσία;;; Εκτός από τα ακίνητα που πολλοί αφελείς τους παραχωρούν με τις διαθήκες τους, είτε πειθόμενοι από αυτούς, είτε πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσουν την ψυχή τους, κάνοντας κάτι «θεάρεστο»…!!!, όλη την υπόλοιπη γη που κατέχουν την έχουν αποκτήσει με την παραχώρηση προνομίων από τους σουλτάνους προς τα μοναστήρια, για κατοχή γης… αυτό δε είναι και το επιχείρημα που χρησιμοποιούν και οι ίδιοι για να κατοχυρώσουν την «νομιμότητα» αυτής της ιδιοκτησίας, λέγοντας ότι «εμείς, αυτή τη γη την έχουμε νόμιμα, αφού μας την έδωσαν οι σουλτάνοι με επίσημα σουλτανικά φιρμάνια… Και ερωτώ… σε μια εποχή όπου βασίλευε ο νόμος του σπαθιού και της βίας από μια βάρβαρη κατοχή όπως η τουρκοκρατία, γιατί κάποιος σουλτάνος να ήθελε να κάνει ένα τέτοιο δώρο στην εκκλησία;;;… γιατί να ήθελε να χαρίσει γη ειδικά σε αυτούς;;; γιατί θα ήθελε να τους δώσει προνόμια μεταξύ των οποίων και το προνόμιο κατοχής γης;;;… μήπως έτσι ξεπλήρωνε κάποιο «συμβόλαιο»;;;… μήπως ανταπέδιδε κάποια υπηρεσία που του είχαν προσφέρει και συνέχιζαν να του προσφέρουν;;;… γιατί δεν χάριζε γη και σε όλους τους άλλους Έλληνες και κυρίως στους ακτήμονες;;;… όταν είσαι σε θέση απόλυτης ισχύος, χαρίζεις κάτι μόνο σε «φιλαράκια» σου και σε αμέσους «συνεργάτες» σου… το γεγονός δε αυτό, από μόνο του, αποδεικνύει περίτρανα ότι η εκκλησία κατά την τουρκοκρατία ήταν συνεργάτης των Τούρκων, με ρόλο τη συντήρηση της υποταγής των Ελλήνων στον τουρκικό ζυγό… και για τον ρόλο της αυτό ανταμειβόταν… (το κρέμασμα του πατριάρχη δεν ήταν πράξη «ηρωικού μάρτυρος», αλλά έγινε γιατί δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην υποχρέωση του αυτή, με την εκδήλωση της επανάστασης…)…
Έτσι λοιπόν, ένα μεγάλο κομμάτι Ελληνικής γης, περιήλθε στα χέρια της εκκλησίας απευθείας με τα σουλτανικά φιρμάνια… το άλλο κομμάτι όμως το άρπαξε η εκκλησία από τους ιδιοκτήτες του με δόλο, εκμεταλλευόμενη ακριβώς αυτό το προνόμιο, του δικαιώματος κατοχής γης… τι γινόταν λοιπόν???… όσοι μικροϊδιοκτήτες γης κινδύνευαν να την χάσουν, τότε την έδιναν στα μοναστήρια για να την σώσουν. (την «έγραφαν» που λέμε )… και βέβαια κατέλεγαν κολίγοι στα μοναστήρια και η γη τους έκανε φτερά, με καθόλα «νόμιμες» διαδικασίες…
Αυτοί λοιπόν είναι οι «υπηρέτες του Θεού» επί της γης και έτσι αποκτήθηκαν αυτές οι τεράστιες εκτάσεις που σήμερα κατέχουν και για τις όποιες δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους… Σημειωτέον δε ότι κατέχουν τα καλύτερα φιλέτα γης σε όλη την Ελλάδα… τα πιο ομαλά, τα πιο εύφορα, τα πιο προνομιούχα… Εκτός αυτού, η ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι όλο αυτό το παπαδαριό, δηλαδή όλα αυτά τα παράσιτα, είναι δημόσιοι υπάλληλοι…!!! δηλαδή εμείς πληρώνουμε με τους φόρους μας για να τους συντηρούμε, με τους μισθούς τους, τα δώρα τους κ.τ.λ… και αυτοί, έχοντας εμπεδώσει πλήρως τον ρόλο τους και έχοντας προσαρμοστεί πλήρως στην δημοσιοϋπαλληλική πρακτική, έχουν μετατραπεί και αυτοί σε δημόσια χαμόγια, όπου είναι συνέχεια με το χέρι απλωμένο, όχι μόνο περιμένοντας «φακελάκι» αλλά κυρίως, απαιτώντας και εκβιάζοντας «φακελάκι» για τις «υπηρεσίες μεσιτείας» προς το Θεό τους που προσφέρουν…!!! τόσα για να παντρευτείς, τόσα για να βαπτισθείς, ποσά για να πεθάνεις, τόσα για να έρθω σπίτι σου να κάνω αγιασμό, τόσα για να διαβάσω τρισάγιο στον τάφο του συγγενή σου, κ. τ. λ… κι αν δεν τα «ρίξεις» δεν έχει «υπηρεσία»… τα παραδείγματα άπειρα…
Αν λοιπόν αυτή η κυβέρνηση θέλει πράγματι να γυρίσει σελίδα στη χώρα, να κάνει την ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ξεριζώνοντας όλα τα καρκινώματα και τη σαπίλα που κατατρώγει το ιερό σώμα αυτής της χώρας, τότε πρέπει να βάλει βαθειά το μαχαίρι σε όλα ανεξαιρέτως τα καρκινώματα και στην περίπτωση της εκκλησίας προτείνω τα εξής:
1) Δήμευση όλης της περιουσίας γης που κατέχει η εκκλησία, με σουλτανικά φιρμάνια… Που την βρήκε τη γη και τους την χάρισε ο σουλτάνος?… δική του ήτανε ή δούλεψε και την απόκτησε;;; ο σουλτάνος ήταν δύναμη κατοχής και άρα οποιαδήποτε ενέργεια του είναι παράνομη και ακυρώνεται αυτόματα μετά την λήξη της κατοχής και της κυριαρχίας του… με την ίδια λογική θα μπορούσαν και οι Γερμανοί το ΄40, σαν δύναμη κατοχής, να μοιράσουν γη σε δικούς τους ευνοούμενους με αποφάσεις και «φιρμάνια»… Τέτοια λίγα περιστατικά έγιναν πράγματι επί γερμανικής κατοχής και ακυρώθηκαν αμέσως μετά την απελευθέρωση ως παράνομα…
2) Επιβολή φόρου μεγάλης (τεράστιας) ακίνητης περιουσίας στην εκκλησία, με τους ίδιους όρους και τις ίδιες φορολογικές κλίμακες, ακριβώς, όπως θα γίνει και για όλους τους άλλους… Ειδικά σε αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κινδυνεύει η εθνική μας ανεξαρτησία, όπως είπε και ο πρωθυπουργός… Τους παπάδες δεν τους νοιάζει αν θα καταρρεύσει η χώρα, γιατί αυτοί με όσα έχουν πάντα θα την περνάνε φίνα… η χρεοκοπία και η καταστροφή είναι για εμάς τα κορόιδα και σ’ αυτούς δεν καίγεται καρφί για εμάς…
3) Φορολόγηση όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων της εκκλησίας με τις ίδιες κλίμακες όπως θα ισχύσει για όλες τις επιχειρήσεις… πέρα από τα παραμύθια περί φιλανθρωπικού έργου, μαγαζί είμαι… και μάλιστα μαγαζί γωνιά…
4) Άμεσος και πλήρης διαχωρισμός μεταξύ εκκλησιάς και κράτους… να πάψουν οι παπάδες να πληρώνονται από το δημόσιο, δηλαδή από εμάς τους πολίτες… με την ίδια λογική, ένας Έλληνας μουσουλμάνος θα απαιτούσε να είναι και ο ιμάμης δημόσιος υπάλληλος, ή κάποιος λειτουργός άλλου δόγματος, εφόσον οι οπαδοί του είναι φορολογούμενοι πολίτες… Εξάλλου με την τόσο μεγάλη περιουσία που έχουν, ας πληρώνουν τους παπάδες τους οι ίδιοι… αλλά σαν γνήσια, ασύδοτα αρπακτικά τα θέλουν όλα δικά τους… και την περιουσία ατόφια, και να μην πληρώνουν φόρους και να συντηρούνται από εμάς και να μας αρμέγουν εκβιάζοντας τα «φακελάκια» τους…
Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα εξοικονομούσε το δημόσιο -δηλαδή λεφτά δικά μας- μόνο από το να έπαυε να πληρώνει μισθούς, δώρα και συντάξεις σε όλη αυτή την σαπίλα, σε όλο αυτό το κόπρο-παπαδομάνι, τους αναίσχυντους εκμεταλλευτές και εμπόρους του μεταφυσικού φόβου και αγωνίας των ανθρώπων…
Το μόνο που χρειάζεται είναι τόλμη και αποφασιστικότητα από την μεριά της κυβέρνησης… και να μην φοβηθεί τίποτα, ούτε το πολιτικό κόστος… όσο κόσμο και να επηρεάζει η εκκλησία, δεν μπορεί να κάνει τίποτα… ίσα–ίσα, αν βάλει χέρι στην εκκλησία, κερδισμένη πολιτικά θα βγει, γιατί θα ικανοποιήσει το αίσθημα δικαίου όλων ημών των υπολοίπων πολιτών… Τόλμη και αποφασιστικότητα χρειάζεται και να έχει οδηγό την φράση του μεγάλου μας ήρωα Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ… «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»… ( για να παίρνουμε τα μηνύματα της σημασίας των ημερών)…
Yorgyos
https://www.efsyn.gr/stiles/hronografima/364489_perioysios-kai-perioysia
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 25.10.2022, 16:00
Περιούσιος και περιουσία
Πέτρος Μανταίος
Δεν γνωρίζω αν ο περιούσιος είναι παράγωγο της περιουσίας ή αντιστρόφως. Περιουσία πάντως είναι πλούτος, ευδαιμονία, κατοχή υλικών αγαθών επί γης, ακινήτων. Και αν το δούμε μεταφορικά, περιουσία είναι άυλοι τίτλοι και διακρίσεις· όπως π.χ. ο φτωχός πλην τίμιος πατέρας λέει στο παιδί του και κληρονόμο του: «Σου αφήνω περιουσία το ακηλίδωτο όνομά μου…» και άλλα διάφορα.
Περιούσιος τώρα, γραμματολογικά είναι όλα τα παραπάνω: πλούσιος, ματσωμένος, ευδαίμων, εύπορος, κονομημένος και όλα τα συναφή. Είναι όμως και ο εκλεκτός, ο αγαπητός (κάποιου), που βεβαίως τον ευνοεί αυτός ο κάποιος, τον καλοπιάνει. Αν τώρα το πάμε στις Γραφές (τις άγιες) και βάλουμε πλάι στο «περιούσιος» το «λαός». Τότε πάμε στον, κατά τας Γραφάς (ανθρώπων), εκλεκτό λαό του Θεού, πρώτα του Ισραήλ, των Ιουδαίων και μετά στις θρησκείες που ασπάστηκαν (και) ιουδαϊκά πρότυπα, ακολούθησαν εν μέρει και τις Διαθήκες (πνευματικά κληροδοτήματα), την Παλαιά και την καινούργια (Καινή), όλο μαζί: Αγία Γραφή.
Αυτές οι σκέψεις αναπήδησαν χθες στο… σατανικό μυαλό μου, καθώς διάβαζα στη «Συντακτών» το δημοσίευμα του Γιάννη Μπασκάκη με τίτλο: «Μητσοτάκης – Ιερώνυμος: τους ενώνει το real estate», με αφορμή συνέντευξη «εφ’ όλης της ύλης» του αρχιεπισκόπου στην «Καθημερινή της Κυριακής», με ιδιαίτερη έμφαση (του αρχιεπισκόπου) στα θέματα μισθοδοσίας/πρόσληψης (από το ελληνικό Δημόσιο) νέων ιερέων (από 6.000 σήμερα, να γίνουν 10.000) και «αξιοποίησης» (δεν λέω «εκμετάλλευσης» για να μη θεωρηθώ… εμπαθής) της, λεγόμενης, εκκλησιαστικής περιουσίας. Γράφω «λεγόμενης», γιατί, ιστορικώς, είναι πασίγνωστο πώς η Εκκλησία βρέθηκε κάτοχος τεράστιας περιουσίας μετά την τουρκοκρατία· ελλείψει ετέρου κληρονόμου.
Με συγκίνησε ιδιαίτερα το σημείο όπου, κατά το δημοσίευμα, ο αρχιεπίσκοπος «κατέστησε σαφές πως έχει πάρει ό,τι έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό»! Αν μας έλεγε και τι του ζήτησε ο πρωθυπουργός και τι του έδωσε ο αρχιεπίσκοπος… Τότε αναφώνησα: «Υπαγε οπίσω μου σατανά…».
Συκοφαντούν ένα άγιο Επίσκοπο
https://www.parakritika.gr/paythike-apo-protosygkelos-tis-mitropolis-o-dorylaioy-damaskinos/
Παύθηκε από Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης ο Δορυλαίου Δαμασκηνός
από Ομάδα Παρα…Σύνταξης 4 Απριλίου 2022
Στην εφαρμογή, σύμφωνα με ιερατικούς κύκλους, εισήγησης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου να παυθεί από Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Θεοφιλέστατος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός, προχώρησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την στιγμή που έγινε Επίσκοπος Δορυλαίου, βοηθός ουσιαστικά του Οικουμενικού Θρόνου, υπήρχε η εισήγηση πως δεν μπορεί να είναι και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.
Να σημειωθεί πάντως ότι η θέση του Πρωτοσύγκελου θα πρέπει να ανήκει σε Αρχιμανδρίτη και όχι σε Επίσκοπο, οπότε κάποια στιγμή η εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη θα έπρεπε να εφαρμοστεί.
Αποτελεί πάντως ερώτημα το γιατί εφαρμόστηκε τώρα αυτή η απόφαση, δύο και πλέον χρόνια δηλαδή μετά από την χειροτονία του κ.κ. Δαμασκηνού ως Επισκόπου, και λίγο μόλις διάστημα μετά τον ορισμό του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, Μητρόπολη για την οποία είχε ακουστεί το όνομα του Θεοφιλεστάτου Δορυλαίου.
Σε επικοινωνία του Parakritika.gr, τόσο με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, όσο και τον Επίσκοπο Δορυλαίου, αρκέστηκαν απλά να επιβεβαιώσουν την πληροφορία της παύσης, με τους λόγους πάντως να μην έχουν γίνει γνωστoί.
Την προσφορά και το έργο πάντως ως ηγούμενου της Ι.Μ. Αγ. Τριάδας, καθώς και ευρύτερα στην κοινωνία των Χανίων, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει και αυτός ίσως θα είναι και ο λόγος που θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξουν απαντήσεις για τον λόγο εφαρμογής της εισήγησης του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου μετά από δύο και πλέον χρόνια.
https://www.parapolitika.gr/stiles/giannis-koyrtakis/article/1183358/o-episkopos-dorulaiou-damaskinos-kai-to-girokomeio-sta-hania/
Γιάννης Κουρτάκης
Ο επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός και το γηροκομείο στα Χανιά
14.04.2022, 13:00
Οι απίστευτες περιπέτειες του επισκόπου, το πρόβλημα υγείας και η δικογραφία
Υποθέτω ότι κάτι θα σας έχει μείνει από τις πολλές αναφορές που έχουν γίνει από τη στήλη για έναν περίεργο επίσκοπο στα Χανιά. Μάλιστα, πολλοί (κυρίως επιπόλαιοι) έσπευσαν να μου ζητήσουν να σταματήσω κάθε αναφορά στον συγκεκριμένο κοσμοκαλόγερο, γιατί, όπως μου έλεγαν, έχει δυνατές άκρες. Και τι δεν είχα ακούσει.
Από το ότι είναι ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη στην Κρήτη μέχρι ότι ο επόμενος Πατριάρχης, που, όπως προεξοφλούσαν, θα είναι ο πρώην Γαλλίας Εμμανουήλ, τον είχε επιλέξει μεταξύ των αρίστων. Στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστή η «καρατόμησή» του από τη θέση του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Μετά ακολούθησε μια πληροφορία ότι ο επίσκοπος Δορυλαίου, Δαμασκηνός, εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Και την ίδια ώρα από αξιόπιστη πηγή μαθαίνω ότι το όνομα του συγκεκριμένου συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία για εκείνο το άθλιο γηροκομείο στα Χανιά. Υποθέτω ότι όλα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες έχουν ως αιτία το τελευταίο.
https://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/marinakis-se-dimosiografoys-ola-ta-skata-mazemena-vinteo/
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ 27 Μαρτίου 2023 – 12:34
Μαρινάκης σε δημοσιογράφους: «Όλα τα σκατά μαζεμένα»! (βίντεο)
Μάρκος Λεονταρίδης
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά την άφιξή του στη συνάντηση των “μεγάλων” με τον Στιβ Μπένετ, πάντα συνοδευόμενος από τον Κώστα Καραπαπά, σήκωσε το βλέμμα του και κοίταξε προς τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ.
Αμέσως, ο κ. Μαρινάκης έχοντας ύφος υποτιμητικό προς τους δημοσιογράφους, σήκωσε το βλέμμα του, τους κοίταξε και είπε: “Ολα τα σκατά μαζεμένα ε;”…
«Ολα τα Σκ@τ@ Μαζεμένα»: Επίθεση Μαρινάκη στους Δημοσιογράφους έξω από την Συνάντηση