Ψηφίζω «Παρών» σημαίνει: Το ίδιο είναι να σε σκοτώνει φασίστας, και το ίδιο να είναι αριστερός;;;

του Harvey Hacker, σχεδιαστής της διάσημης “Γροθιάς”

Δήλωση του σ. Θεόφιλου Ξανθόπουλουτομεάρχη δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η 17Ν, οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία… Είναι μια κατηγορία πολιτών που έχουν μια στρεβλή, άλλη αντίληψη για την οποία η δημοκρατία αμύνεται και έχει τα μέτρα της».

Παλαιότερη δήλωση (Ιανουάριος 2016) σ.Μπαλαούρα για τη 17Ν:
«οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο ιδεώδες, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου. Γενικά σας λέω, ένα λαθεμένο (ιδεώδες), σας το ‘πα, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά. Απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική… Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

σ.Νίκος Βούτσης, πρόεδρος Βουλής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ιούνιος 2016:
Για το αν θα ήταν «τοξική» ενδεχόμενη θετική ψήφος της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι […]Αυτό που σας λέω», πρόσθεσε, «δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή»

✳︎

Αποτέλεσμα της χτεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη απαγόρευση σε εκλογές εγκληματικών οργανώσεων που εμφανίζονται ως κόμματα:

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: ΝΑΙ

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΡΩΝ

ΚΚΕ-Ελληνική Λύση Βελόπουλου- ΜΕΡΑ25: ΟΧΙ

―Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι…

Advertisement
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Ψηφίζω «Παρών» σημαίνει: Το ίδιο είναι να σε σκοτώνει φασίστας, και το ίδιο να είναι αριστερός;;;

 1. Ο/Η doulosofos λέει:

  Το άρθρο 29 του Συντάγματος λέει:
  « Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».
  https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-31/
  Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση πολέμου:
  «Το κόμμα μας θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης σε όλες της τις μορφές ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης […] Ο αγώνας αυτός να συνδεθεί με την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας, είτε η Ελλάδα είναι επιτιθέμενη είτε έχει δεχθεί εισβολή».
  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9261005
  Ο κ. Παφίλης συχνά πυκνά μας επαναλαμβάνει τους στόχους του κόμματος, για να μην έχουμε αυταπάτες.

  Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα, αν οι θέσεις του ΚΚΕ, εξυπηρετούν «την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».
  Σαφέστατα η απάντηση είναι ΟΧΙ.
  Τότε για ποιο λόγο τα κόμματα που κόπτονται για την δημοκρατία, αναζητούν τρόπους να πετάξουν έξω από τη Βουλή τους Εθνικοσοσιαλιστές και για τους ΚΚΕδες που είναι εξ ίσου επικίνδυνοι για τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τις ατομικές ελευθερίες κάνουν την πάπια;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   To KKE δεν βαρυνεται με εγκληματικές πράξεις.

   Επί πλέον, όσο κι αν εγκλημάτισαν τα Κ.κόμματα όπου πήραν την εξουσία (και τα αστικά κόμματα, πολύ περισσότερο οι κεφαλαιοκράτες, βαρυνονται με εγκληματικές πράξεις πάντως), προσωπική μου γνώμη ειναι πως η σύγκριση μιας εγγενώς εγκληματικής θεωρίας όπως ο Ναζισμός, με τον Κομμουνισμό, είναι άδικη.

   Η κομμουνιστική θεωρία δεν είναι ρατσιστική ούτε εθνικιστική. Επαγγέλεται την κοινωνική Δικαιοσύνη.

   Στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η Δύση πάλαιψε μαζί με τους Κομμουνιστές κατά της μεγαλύτερης απειλής που είχε ποτέ αντιμτωπίσει η ανθρωπότητα, το Ναζισμό.

   Και οι χριστιανικές Εκκλησίες, η Ορθόδοξη οπωσδήποτε, βαρύνονται με τρομερά εγκλήματα, δεν είναι όμως εγγενώς εγκληματικές.

   Πάντως το ΚΚΕ δεν ψήφισε την απαγόρευση.

   https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/121420_epikindyni-i-exisosi-toy-nazismoy-me-ton-kommoynismo

   24.08.2017, 06:30
   Επικίνδυνη η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό

   Σάμπυ Μιωνής*

   *συνεπικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency, προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδας

   Κομμουνιστής δεν είμαι, ούτε και ήμουν ποτέ. Πιστεύω σε ένα καπιταλιστικό μοντέλο με κοινωνικό πρόσωπο. Ομως ως άνθρωπος και απόγονος θυμάτων του Ολοκαυτώματος, παρακολουθώ με φρίκη την προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό, στον βωμό μιας μάταιης πολιτικής αντιπαράθεσης.

   Η προσπάθεια αυτή είναι ανήθικη και άκρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα η οποία δυστυχώς, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα του Anti Defamation League, είναι η χώρα της οποίας οι πολίτες έχουν τα περισσότερα αντισημιτικά αισθήματα (σε ποσοστό 69%!).

   Φυσικά και όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα έχουν διαπράξει εγκλήματα. Ομως η όποια προσπάθεια σύγκρισης των εγκλημάτων του ναζισμού με άλλων καθεστώτων είναι όχι μόνο ανιστόρητη αλλά και επικίνδυνη.

   Μπορεί να εκληφθεί μόνο ως μια προσπάθεια «ξεπλύματος» των ακραίων στοιχείων που έχουν εισχωρήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Και για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή ιστορική τους βάση, έτσι ώστε να μαθαίνουν οι νεότεροι και να μην ξεχνούν οι παλιότεροι, οι ναζί οργάνωσαν με απόλυτη λεπτομέρεια το μεγαλύτερο έγκλημα της ιστορίας της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα.

   Η Θεσσαλονίκη είχε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό εξόντωσης Εβραίων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που ζούσαν 100.000 Εβραίοι, σήμερα ζουν μόνο 4.500. Από τους λίγους που σώθηκαν, οι περισσότεροι σώθηκαν χάρη στο κουράγιο και την αυτοθυσία των αριστερών και κομμουνιστών συμπατριωτών τους.

   Οι ίδιοι αυτοί αριστεροί και κομμουνιστές συμπατριώτες τους κατέληξαν μετά τον πόλεμο στις εξορίες και στις φυλακές, ενώ οι συνεργάτες των Γερμανών κυβέρνησαν την Ελλάδα για δεκαετίες και μάλιστα έγιναν υπουργοί, δήμαρχοι, νομάρχες, δικαστές κ.λπ.

   Την Ελλάδα κυβέρνησαν οι Χίτες και οι Ταγματασφαλίτες, ενώ οι αριστεροί και οι κομμουνιστές που διέσωσαν τους Εβραίους κυνηγήθηκαν ανελέητα. Ο κομμουνισμός έχει βάση του «Το Κεφάλαιο» του Μαρξ, ενώ ο ναζισμός το «Αγών μου» του Χίτλερ. Πώς μπορεί λοιπόν να συγκρίνει κανείς τις δύο ιδεολογίες;

   Το ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα εξελίχθηκαν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι ο κομμουνισμός είναι μια δολοφονική και μισάνθρωπη ιδεολογία. Ο ναζισμός όμως είναι μόνο αυτό. Τίποτε άλλο. Και όσο και να προσπαθούν διάφοροι, δήθεν πατριώτες, νεοναζί πολιτικοί να ονομάσουν την ιδεολογία τους «ακτιβισμό της Δεξιάς», η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει.

   Η ντροπή ανήκει στα κόμματα που τους δίνουν στέγη, διότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι να αισθανθούν ντροπή. Η ευθύνη όμως να σταματήσει η επιρροή αυτής της άρρωστης ιδεολογίας στην πολιτική και στη δικαιοσύνη είναι όλων των ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών. Δηλαδή και δική σου.

   *συνεπικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency, προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδας

 2. Ο/Η doulosofos λέει:

  Το «αλλήθωρο» βλέμμα στους δολοφόνους της 17Ν του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη.
  https://www.liberal.gr/politiki/i-kathodos-ston-adi-einai-eykoli?fbclid=IwAR06xNa9kXTuWYG3_JtlruLUusY9HUdQXVKZadcrT1nktvehmasA7sROaiA

 3. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  Θέλουν τον κασιδιάρη στις εκλογές για να κόωει ψληφυς από ΝΔ. Υποστηριζοντάς τον τώρα ο Συριζα ελπίζει να τον ψηφίσουν τα ορφανά του Κασίδη

  • Ο/Η doulosofos λέει:

   Μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του Κασιδιάρη θα στραφούν προς τον Σύριζα. «Ποιος πονάει την Ν.Δ. ; Αυτόν θα ψηφίσουμε. Να γίνουν όλα πουτ@ν@.» Αυτά διαβάζω στα Μ.Κ.Δ. και αναρωτιέμαι: -Καλά ο Κούλης ως πορφυρογέννητος δεν ξέρει…Δεν βρέθηκε ένας από τους τόσους χρυσοπληρωμένους συμβούλους του να του ανοίξει τα μάτια;

 4. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/anatarahi-enantion-kanonikotitas

  «Αναταραχή» εναντίον «κανονικότητας»

  «Αγανακτισμένοι παντού» εναντίον «κανονικότητας». Αυτό είναι το έργο που έχει ανέβει στην πολιτική σκηνή, σε μια προεκλογική περίοδο που θα διαρκέσει πολύ ακόμα, καθώς έχει ξεκινήσει από καιρό κι ας μην έχει ανακοινωθεί η τυπική έναρξή της.

  Βασιλική Σιούτη

  Στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το πολιτικό δίλημμα που θα θέσει στους ψηφοφόρους με το σύνθημα «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία» και «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης».

  Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο Ιβανώφειο, πάντως, ήταν μια μικρή συγκέντρωση και προκάλεσε δυσμενείς εντυπώσεις, αφού μετά βίας γέμισε το μισό και η σκηνή με το βήμα από το οποίο μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος είχε στηθεί στη μέση του γηπέδου, για να μη φαίνεται ο άδειος χώρος. «Αυτό μπορεί να μη δείχνει απαραίτητα την απήχηση, δείχνει όμως οργανωτική ανεπάρκεια», επισήμανε έμπειρο στέλεχος.

  • Ο/Η 3 and the koukos band λέει:


   γμτ δεν ήλθανε


   ‘Οτι μπορούμε κάνουμε


   Mόνο κοντινά πλάνα να κοροϊδεψουμε το πόπολο

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.lifo.gr/stiles/anametocome/ela-me-fora-alexi-opa-parto-allios-tha-breis

  aNameToCome
  Έλα με φόρα Αλέξη, ώπα πάρ’το αλλιώς, θα βρεις


  «Σαν βγεις στον πηγεμό για την Ιθάκη, τσέκαρε λάστιχα, τσιμούχες, φλάντζες»

  ΤΟΝ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟ ΚΗΡΥΞΕ Ο Αλέξης και βγήκε με φόρα και παντιλίκια και ανάποδα τιμόνια στην ομιλία του με τον ύμνο του ΕΑΜ στη διαπασών και ταυτόχρονα θέλει να εμφανίζεται σαν διάδοχος του Γεωργίου Παπανδρέου. Το ότι ο γέρος της Δημοκρατίας πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στον «κομμουνιστικό κίνδυνο» δεν του το είπε κανείς αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες στον λαϊκίστικο αχταρμά που έχει στο κεφάλι του

  Δεν ξέρω αν δεν το κατάλαβες, κηρύσσοντας τον ανένταχτο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αποχή από όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής με μοναδική εξαίρεση το νομοσχέδιο για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη διότι το έκρινε ιδιαιτέρως σημαντικό και τελικά ψήφισε ΠΑΡΩΝ. Δηλαδή τα παιδιά δεν παίζονται. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια μεταξύ των δύο κομμάτων και πιστεύω ότι η σύμπλευση τους στις πλατείες και τα δημοψηφίσματα είναι τυχαία, αλλά μάλλον μια συμμετοχή ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές θεωρούν ότι θα κόψει ψήφους από τη ΝΔ.

  Το ότι ο γέρος της Δημοκρατίας πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στον «κομμουνιστικό κίνδυνο» δεν του το είπε κανείς αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες στον λαϊκίστικο αχταρμά που έχει στο κεφάλι του

  Δεν μου είναι καθόλου εύκολο να εξισώσω τον ναζισμό με τον κομμουνισμό όπως διάφοροι ακόμα και μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση υποστηρίζουν και εγχώριοι αγκιτάτορες επαναφέρουν με αφορμή το εν λόγω νομοσχέδιο. Με ενοχλεί πολύ αυτή η συζήτηση, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι υπήρξαν και υπάρχουν εκατομμύρια τίμιοι και ηθικοί άνθρωποι που ήταν/είναι κομμουνιστές αλλά ούτε ένας που να ήταν ναζιστής. Και να θυμίσουμε για μια φορά ακόμη ποιοι ήταν αυτοί που περιφρούρησαν την Βουλή όταν οι ορδές των Ορκ των αγανακτισμένων ήθελαν να μπουκάρουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.