Η αμφισβήτηση ιδιωτικού «θαύματος» αφορολόγητου σκελετού αγνώστου, «προσβάλει την ελευθερία της πίστης»;

[…δείχνει «έλλειψη σεβασμού» σε πρόβλημα υγείας του μηνυτή, αλλά και σε ασθένεια και σε θανάτους συγγενών του, οι οποίοι ούτε που αναφέρθηκαν από τον μηνυόμενο;]

Δεν είναι βλασφημία να εμφανίζεται αυτό ως αγωγός της Θείας Χάριτος;

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Όπως είχε επισημάνει πριν την κατάθεση της μήνυσης ο κ.Τατσόπουλος: «Για το πρόβλημα υγείας της αδελφής του δεν είχα και δεν έχω την παραμικρή ιδέα, ούτε και κάνω περί αυτού την παραμικρή νύξη στη δική μου ανάρτηση -εξυπακούεται ότι της εύχομαι να ξεπεράσει το πρόβλημά της, όπως το εύχομαι και σε κάθε άλλο άνθρωπο που περνάει από ανάλογη οδυνηρή περιπέτεια. Κατά τα λοιπά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φίλιππος Καμπούρης με απειλεί με μήνυση επειδή δήθεν «θίγω τα πιστεύω» του….». Μεταφέρω αποσπάσματα από δυο χθεσινοβραδινά ρεπορτάζ, δίνοντας και τον σχετικό σύνδεσμο για πλήρη ανάγνωση:

Α. «Απίστευτα πράγματα – Συνέλαβαν τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο» (ieidiseis,gr). «….Έγινε και αυτό! Συνελήφθη για «συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση» ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μετά από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη. Ο Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου με τον τίτλο «Παιδεία και Θρησκεία: Έννοιες ασύμβατες;» που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους χώρους της εκκλησίας και όχι μόνο. Τη σύλληψή του γνωστοποίησε με ανάρτησή της η Αρετή Γεωργιλή, ενώ ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τώρα με θυμήθηκε ο Καμπούρης εγκαινιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία, γιατί είναι υποψήφιος με τον Βελόπουλο».

Η επίμαχη ανάρτηση….» (φωτ.2)

Β. «Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος-LiFO» «…Μετά τη σύλληψή του, ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό της Ομόνοιας. Ο πρώην βουλευτής δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι συνελήφθη «έπειτα από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση» λόγω μίας ανάρτησης που έκανε στο Facebook, που «προφανώς δεν ήταν συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση». Η μήνυση και η ανάρτηση «έχει να κάνει με τη δήλωση του, ότι σώθηκε από ένα θαύμα που του έκανε ο άγιος Εφραίμ», που, συμπλήρωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, «τον θυμήθηκε εγκαινιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία, γιατί είναι υποψήφιος με τον Βελόπουλο».

«Το θέμα είναι ότι βρίσκομαι σε αυτή τη διαδικασία επειδή κάποιος φαιδρός τύπος αποφάσισε να μου κάνει μήνυση», συμπλήρωσε ο κ. Τατσόπουλος, σύμφωνα με την «Καθημερινή». 

Φίλιππος Καμπούρης: «Έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο την ελευθερία της πίστης». Πριν από λίγες ώρες ο Φίλιππος Καμπούρης ανακοίνωσε μέσω των social media ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Πέτρου Τατσόπουλου, στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Η μηνυτήρια αναφορά έγινε για «εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση» κατά του προσώπου του, ανέφερε ο παρουσιαστής στην ανάρτησή του. 

«Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο τη θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δε σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δυο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες που έφυγαν και οι δυο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη», συμπλήρωσε ο Φίλιππος Καμπούρης.…».

Ν.Μάκρη, 5.5.2017: Ευλαβής προσκυνητής (εκ της «σποράς των νικημένων του ’45), του σκελετού, με τον Αρχιεπίσκοπο ατιμώρητων και αφορολόγητων θαυμάτων, των ανεξέλεγκτων, ελλειμματικών παγκαριών (βλ. ρεπορτάζ Δ.Αντωνίου-Καθημερινή 23.09.2022 • 19:32 ) Λυκαβηττού

Νομίζω πως απλή αντιπαραβολή των ισχυρισμών του μηνυτή για την θαυματοποιό εύνοια του σκελετού στο πρόσωπό του, με την ανάρτηση του συγγραφέα, τους καταρρίπτει αυτόματα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

«Mαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (6)-Tυμβωρυχία«

Η μονή με το θαυματουργό σκελετό του Εφραίμ Ν. Μάκρης έγινε γνωστή από τις εφόδους στα πλούσια παγκάρια της του Πανιερότατου Παντελεήμονα τον οποίο η Σύνοδος δεν καθαιρεί, εξαντλώντας κάθε επιείκεια…..Για να πούμε την αλήθεια δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος μητροπολίτης που ληστεύει τα αφορολόγητα-ελέω Σημίτη-παγκάρια. Κάθε άλλο μάλιστα. Έκανε όμως ένα στρατηγικό λάθος. Τα έβαλε με μια μονή με πολύ ισχυρούς προστάτες. Στην βιασύνη του ξέχασε κάτι ακόμη. Ο προκάτοχός του Νικόδημος που είχε εκθρονισθεί-χωρίς δίκη-ως χουντικός από το χουντικό αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, καιροφυλακτούσε. Δύσκολο δεν ήταν λοιπόν να βρεθούν ερωτικές κασέτες του δεσπότη με κάποιον φαντάρο, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του με ανώτατο δικαστικό, τεράστιες καταθέσεις και φημολογούμενη οφ σορ εταιρεία στις Παρθένες Νήσους της Καραϊβικής και κάμποσοι ακόμη σκελετοί στο ντουλάπι του, από αυτούς που βρίσκει για τους αρχιερείς όποιος έχει συμφέρον να ψάξει.

Το κουφάρι του συγκεκριμένου Εφραίμ ανακάλυψε η ηγουμένη μακαρία Μακαρία. Tα βιογραφικά της δεν αναφέρουν (από σεμνότητα) τις σπουδές της. 19χρονη φυλακίστηκε σε μοναστήρι. Υποθέτω πως θα πρόλαβε να φοιτήσει στο Δημοτικό.

Από την οικονομικά ανιδιοτελή εθνική, θρησκευτική και ιατρική δράση του πολιτικού αρχηγού του μηνυτή (βλ. «…Βελόπουλος. O ακροδεξιός που πωλούσε επιστολές του Ιησού και κρέμες…», (in.gr-27.5. 2019, 06:13).

Διηγείται η ίδια: «Α Φ Ι Ε Ρ Ω Μ Α ΣΤΗ ΜΟΝΑΧΗ ΜΑΚΑΡΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ». «…Ό καιρός περνούσε και ή φωνή πιο δυνατή, πιο φλογερή με προέτρεπε ‘Σκάψε και θα βρεις αυτό που επιθυμείς’ κι έδειξα τον τόπο στον εργάτη. …. φθάνοντας περίπου ένα και εβδομήντα βάθος πρώτα έφερε εις το φως ο κασμάς το κεφάλι τού άνθρωπου του Θεού. Την ίδια δε στιγμή σκορπίστηκε άρρητη ευωδία σε όλη τη γύρω ατμόσφαιρα. Ό εργάτης χλώμιασε, δέθηκε ή γλώσσα του, κόπηκε ή μιλιά του.…..Η ψυχή μου γέμισε από αγαλλίαση, απόκτησα μεγάλο θησαυρό, και παίρνοντας το χώμα με προσοχή έβλεπα την αρμονία του σκηνώματος του, πού, αν και τόσους αιώνες μέσα στη γη, δεν είχε αλλοιωθεί».

Για το «μεγάλο θησαυρό» η ηγουμένη κυριολεκτεί, αφού το πτώμα γεννοβόλησε εκατομμύρια. Όσο για το αναλλοίωτο μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς από τη φωτογραφία. Δεν πρόκειται ούτε καν για κλασσικό φαινόμενο σαπουνοποίησης ή μουμιοποίησης, αλλά για κανονικό σκελετό από αυτούς για τους οποίους διαβάζαμε μικροί στη «Νήσο των θησαυρών»……αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα μοναστήρι που διαθέτει ισχυρούς υποστηρικτές, φίλους και πιστούς». (ΤΟ ΒΗΜΑ Μ.Αντωνιάδου 9.4.2006).  Η ίδια δημοσιογράφος είχε φωτογραφίσει στις 19/03/2006 τη μονή της Ν.Μάκρης: «..Οπως αυτή σήμερα στην Αθήνα, αγίου του οποίου αμφισβητείται ακόμη και η ύπαρξη…» («Ο Θεός και ο χρόνος θα μας δείξουν»)

.

O μηνυτής, για το κρίσιμο για τη δημόσια Υγεία ζήτημα των εμβολιασμών: «Ο Καμπούρης έκανε πείραμα live με ψαλίδι» (autodioikisi.gr 16.6. 2021 – 08:26). «Ο παρουσιαστής κόλλησε ένα ψαλίδι στο χέρι του και υποστηρίζει ότι το σώμα του έγινε… μαγνήτης στο σημείο που του έκαναν το εμβόλιο της Pfizer! Μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης η γιατρός και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Β. Ανεμοδουρά προσπάθησε να εξηγήσει ότι αυτό δεν στέκει… ίδιος επέμενε…».

«Η Χ.Α. υιοθετεί τον αφορολόγητο και επινοημένο σκελετό Εφραίμ-Να γίνει ραδιοχρονολόγηση για να αποκαλυφθεί η απάτη του πατριαρχείου». «Για τον Εφραίμ δεν παρατίθεται απολύτως κανένα ντοκουμέντο ή ιστορική μαρτυρία….Μόνο σε τριτοκοσμική χώρα θα γινόταν αυτό πιστευτό και θα ανεχόταν η χρεοκοπημένη πολιτεία την εξαπάτηση, την οικονομική αφαίμαξη των αφελών και την αφορολόγητη φάμπρικα των θαυμάτων….Αξίζει να σημειωθεί ότι την διαδικασία για την αγιοκατάταξη του Εφραίμ, στον όχι και τόσο κολακευτικό κατάλογο των Ορθόδοξων αγίων (βλ. ««Άγριοι Άγιοι και δολοφόνοι» -Κυρ.Ελευθεροτυπία-24.8.2014), ξεκίνησε ο ροζ κλέφτης Παντελεήμων μαζί με τον φίλο του τον Χουντόδουλο, που τον στήριζε για χρόνια αν και γνώριζε τα πάντα, και την λεηλασία του αβυσσαλέου παγκαριού του Εφραίμ και το περιεχόμενο των ερωτικών κασετών που είχαν αποσταλεί από τους αντιπάλους του στη Σύνοδο, η οποία παρίστανε την κουφή, μέχρι που δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο, όταν διακόπηκε για μερικούς μήνες αναπόφευκτα η Ομερτά (λόγω της χρονικής συγκυρίας του καταιγισμού ιερών σκανδάλων του 2005) και το πράγμα δεν μπορούσε να κουκουλωθεί άλλο…..«Η Χ. Α. τίμησε την μνήμη του Εθνομάρτυρα Αγ. Εφραίμ –5 Μαΐου 2017 – 18:29. Παρουσία αντιπροσωπείας της Χ.Α. εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Εθνομάρτυρα (sic) Αγ.Εφραίμ στην Ι.Μ. Αγ.Εφραίμ στην Ν. Μάκρη. Αξίζει οπωσδήποτε να παραθέσουμε ένα σύντομο ιστορικό για την δράση και τον θάνατο ενός μεγάλου Εθνομάρτυρα,….».

Είναι απορίας άξιο πως ο «μεγάλος Εθνομάρτυς» δεν αναφέρεται από κανέναν απολύτως ιστορικό και λόγω της αποδιδόμενης σε αυτόν ιστορικότητας, εθνικοί ιστορικοί λόγοι επιβάλλουν τη ραδιοχρονολόγηση του σκελετού του, που χρονολογείται από την ιστοσελίδα της Μονής από «τό 1426, όταν στίς 5 Μαϊου Αγαρηνοί πειρατές, εισβάλλοντας στό μοναστήρι τών Αμώμων, στόν λόφο τής Νέας Μάκρης, παλούκωσαν μέ αναμμένο δαυλό στήν κοιλιά τόν Άγιο Εφραίμ, ηγούμενο..».

Advertisement
This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Η αμφισβήτηση ιδιωτικού «θαύματος» αφορολόγητου σκελετού αγνώστου, «προσβάλει την ελευθερία της πίστης»;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1334517/oikonomou-gia-sullipsi-tatsopoulou-katadikastea-ta-skinika-tehnitis-edasis/

  Οικονόμου για σύλληψη Τατσόπουλου: Καταδικαστέα τα σκηνικά τεχνητής έντασης

  Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας μετά από μήνυση τηλεοπτικού παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμηση – Αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα

  Συνελήφθη αργά το βράδυ χθες Δευτέρα ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μετά από μήνυση τηλεοπτικού παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμηση.

  Η σύλληψη έγινε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone ( Κολωνάκι) μετά την εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

  Ο κ. Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

  Στην σύλληψη του κ. Τατσόπουλου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

  «Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας.

  Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα.

  Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα.

  Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης»,

  ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

 2. Παράθεμα: Η αμφισβήτηση ιδιωτικού «θαύματος» αφορολόγητου σκελετού αγνώστου, «προσβάλει την ελευθερία της πίστης»; — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές |

 3. Ο/Η Λες κ έχει σημασία λέει:

  Ότι πιο κατάπτυστο,😡😡 οπισθοδρομικό, μισεληνικό , μισορθόδοξο…πήξαμε από δαιμονικό ξερολισμό😡😡😡

 4. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/73472/synelhfthh-o-filippos-kampoyrhs/

  Συνελήφθη ο Φίλιππος Καμπούρης

  Πριν από λίγες ώρες, ο παρουσιαστής του Extra 3, Φίλιππος Καμπούρης, συνελήφθη στην περιοχή του Πειραιά…

  Εβελίνα Ρίζου
  02.07.2010, 16:20

  Πριν από λίγες ώρες, ο παρουσιαστής του Extra 3, Φίλιππος Καμπούρης, συνελήφθη στην περιοχή του Πειραιά, και από εκεί οδηγήθηκε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα

  Η σύλληψή του έχει να κάνει με καταδικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε συκοφαντική δυσφήμιση και ακάλυπτες επιταγές του δημοσιογράφου, ο οποίος φαίνεται να την έχει άσχημα!

  Όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή «Super Star», εκείνος δεν είχε ιδέα για τον λόγο της σύλληψής του. Στο τμήμα έμαθε πως έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση, με αφορμή ένα ρεπορτάζ του 2003.

  Ο δικηγόρος του Φίλιππου Καμπούρη πήγε αμέσως στην Ευελπίδων προκειμένου να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, ωστόσο, το αρμόδιο τμήμα είχε κλείσει με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει ούτε το δημοσίευμα που τον καταδίκασε, ούτε τον αντίδικο.

  Πάντως, θα πρέπει να καταβάλλει 2.500 ευρώ, αλλιώς θα αναγκαστεί να περάσει όλο το Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο.

  ++++++++++++++++++++++++++++


  Η ευσέβεια του Καμπούρη
  Θλίπσις για το καντάντημα ενός ιερέως της Ορθοδοκσίας

  +++++++++++++++++++++++++++++

  Αιπιστύμι και εβλάβοια

  https://dailypost.gr/parapolitika/o-tileparoysiastis-filippos-kampoyris-ypopsifios-me-ton-velopoylo/

  Ο τηλεπαρουσιαστής Φίλιππος Καμπούρης υποψήφιος με τον Βελόπουλο

  DailyPost
  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

  ++++++++++++++++++++++

  Μόνο τα ολίγον

  https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/apisteyti-kataggelia-quot-ekviazoyn-monachoys-toy-agioy-oroys-na-emvoliastoyn-tha-feroyme-to-thema-stin-voyli-quot/

  Aπίστευτη Καταγγελία! “Εκβιάζουν μοναχούς του Αγίου Όρους να εμβολιαστούν – Θα φέρουμε το θέμα στην Βουλή”
  Newsroom από Newsroom 01/04/2021 | 14:20
  Ενημερώθηκε: 02/04/2021 15:14:18

  https://tilegrafimanews.gr/nea/synagermos-ston-agion-oros-o-koronoios-therizei-tin-moni-filotheou-pairnoun-parasitoktono-gia-na-min-kollisoun/

  Συναγερμός στον Άγιον Όρος: Ο κορωνοϊός θερίζει την Μονή Φιλοθέου – Παίρνουν παρασιτοκτόνο για να μην κολλήσουν!
  Newsroom από Newsroom 24/01/2022 13:31

  https://www.dogma.gr/ellada/agio-oros-koronoios-akoma-enas-monachos-nekros-pano-apo-50-ta-thymata-sti-athoniki/130155/

  Άγιο Όρος – Κορονοϊός: Ακόμα ένας μοναχός νεκρός – Πάνω από 50 τα θύματα στη Αθωνική Πολιτεία
  Dogma 28 Ιανουαρίου 2022 17:21

  Στο Άγιον Όρος, που βράζει από κορονοϊό, ένας ακόμη μοναχός εκοιμήθη σήμερα. Πρόκειται για τον π. Γαβριήλ, ηλικίας 57 χρόνων, με καταγωγή από τη Γεωργία, ο οποίος εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή Ζωγράφου.

  Επιπλέον, τρεις μαθητές της Αθωνιάδας Σχολής στις Καρυές εντοπίστηκαν κατά στη διάρκεια του εβδομαδιαίου ελέγχου, θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται στους κοιτώνες σε απομόνωση.
  Οι μαθητές έχουν ήπια συμπτώματα και προς το παρόν δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

 5. Ο/Η Lawyer λέει:

  Mε ποιο νόμο συνελήφθη ο Τατσόπουλος;
  Δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο.

  https://www.lawspot.gr/nomika-nea/dimosieythike-o-nomos-4596-2019-oles-oi-allages-se-kodikes-telos-aytoforo-gia-exyvrisi

  Δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4596/2019: Όλες οι αλλαγές σε Κώδικες – Τέλος το αυτόφωρο για εξύβριση, δυσφήμηση και συκοφαντική δυσφήμηση

  Lawspot.gr 27/02/2019

 6. Ο/Η kpap01 λέει:

  Ελλαδιστάν ή βλαχαδιστάν? Ιδού η απορία.
  Μήν παραπονείσε Τατσόπουλε. Δωρεάν διαφήμιση, χρήσιμη για τη δουλειά σου.
  Μια μικρή ταλαιπωρία αξίζει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.