Με κλειστές πόρτες η δίκη των δυο ανώνυμων ιερέων φερόμενων ως βιαστών νεαρού ΑΜΕΑ

[Ο τοπικός βουλευτής κ. Πολάκης δεν ζητά ονόματα, ίσως γιατί «ένα πλέγμα εξουσίας επιβάλλει την «ανωνυμία» των κατηγορουμένων»]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Μεταφέρω εδώ το ρεπορτάζ και τις υπόνοιες για συγκάλυψη που εκφράζει η Εφ.τ.Συντακτών για τη δίκη των φερόμενων ως βιαστών του, όταν ήταν ανήλικος, ενός νεαρού ΑΜΕΑ. Σημειώνω την εκκωφαντική σιωπή του τοπικού βουλευτή Πολάκη, λαλίστατου πολεμιστή κατά της (δεξιάς) παιδεραστίας.

«Στο εδώλιο η φρίκη εις βάρος του Γιάννη» (Μάριος Διονέλλης– 05.12.2022, 11:48). «Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την κακοποίηση ενός 19χρονου με νοητική υστέρηση στα Χανιά, ο πατέρας του και δύο ιερείς ● Καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης».

«Kαταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης του κατ’ εξακολούθηση βιασμού ενός 19χρονου ατόμου με ειδικές ανάγκες έρχονται στο φως τις τελευταίες μέρες στα Χανιά, εν όψει της δίκης που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2021 όταν έπειτα από ανώνυμη καταγγελία η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά πραγματοποίησε αυτοψία στο σπίτι όπου διέμενε ο 19χρονος, στο χωριό Γλώσσα, διαπιστώνοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Το παιδί μίλησε σε μια κοινωνική λειτουργό για τον βιασμό του από τον έναν κατηγορούμενο στην ηλικία των 14 ετών, ενώ ανέφερε πως κοιμόταν στα χωράφια, σε ένα παλιό αυτοκίνητο, ακόμα και πάνω στα δέντρα, καθώς ο πατέρας του τον χτυπούσε και τον κλείδωνε έξω από το σπίτι. Στη συνέχεια μίλησε και για την ομαδική κακοποίηση – ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως όντως έχει υποστεί κατ’ εξακολούθηση βιασμό και μάλιστα σε πρόσφατο χρόνο κατά την ημερομηνία της εξέτασης. Όλα τα παραπάνω αφορούν την περίοδο 2017-2021, ενώ η μητέρα του Γιάννη καταγγέλλει πως ο πατέρας του τον κακοποιούσε ακόμα και από το 2013, όταν ήταν μόλις 10 χρόνων.

Από τα άρρητα θαύματα της Ορθοδοξίας: Το θεσπέσιο, άριστα διατηρημένο, λείψανο του Αγίου Σάββα

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι πέντε, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του παιδιού που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε βιασμό με σωματική βία εις βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση όπως και της συνεργασίας σε τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας γείτονας όχι μόνο βίαζε το παιδί με την ανοχή του πατέρα αλλά το οδηγούσε και σε άλλο σπίτι στον Ταυρωνίτη, όπου δύο ιερείς τον κακοποιούσαν σεξουαλικά, ενώ τον απειλούσαν ότι «θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα» αν αποκαλύψει όσα συνέβαιναν. Οι δύο ιερείς και ο γείτονας είναι προφυλακισμένοι, ενώ ο πατέρας έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο ένας εκ των δύο ιερέων είναι θείος του 19χρονου (αδελφός του πατέρα του). Ηταν εφημέριος του ναού στο χωριό και διευθυντής στο σχολείο που πήγαινε ο Γιάννης, ενώ υπηρέτησε και ως αρχιερατικός επίτροπος του μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιου. Ο δεύτερος ιερέας λειτουργούσε επίσης σε ναό της Κισσάμου. Εμπλεκόμενος είναι και ο αδελφός αυτού του ιερέα που έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση ανηλίκου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, αλλά έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση. Οι ιερείς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού με σωματική βία και απειλές σοβαρού και άμεσου κινδύνου σωματικής ακεραιότητας ή ακόμα και ζωής, από κοινού από περισσότερους των δύο δραστών κατ’ εξακολούθηση. Απολογούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κατονομάζοντας άλλα πρόσωπα ως υπεύθυνα για τον βιασμό του 19χρονου. Μετά την προφυλάκισή τους η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου ανακοίνωσε την προσωρινή τους παύση, ζητώντας ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση από όλους «να μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα φανερωθεί η αλήθεια».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία των Χανίων. Οπως καταγγέλλει η συλλογικότητα της κατάληψης Rosa Nera, ένα πλέγμα εξουσίας επιβάλλει την «ανωνυμία» των κατηγορουμένων και το «σκοτάδι» γύρω από αυτούς, παραλληλίζοντάς τη με εκείνη του κολαστηρίου-οίκου ευγηρίας της Αγίας Σκέπης: «Και στις δύο αυτές υποθέσεις αδιανόητης βαρβαρότητας που μας έχουν στιγματίσει ως τοπική κοινωνία, διαπλεκόμενοι παράγοντες της Εκκλησίας, της Δεξιάς και της οικονομικής ελίτ της πόλης αγωνίζονται για να κρατήσουν τα στόματα κλειστά».

Ταυτόχρονα, αφήνονται σαφείς υπόνοιες για την αποτελεσματική υπεράσπιση του Γιάννη έναντι των βασανιστών του από την πλευρά της κρατικής δομής όπου φιλοξενείται, ενώ αναφέρεται πως στη δίκη υπάρχει πιθανότητα αντί να αναδειχτεί ο βασανισμός του παιδιού να γίνει προσπάθεια ώστε να διασωθεί η υπόληψη των κατά τα άλλα «ευυπόληπτων» προφυλακισμένων παπάδων, για να μην καταρρεύσει για ακόμα μία φορά το κατασκεύασμα της χριστιανικής ηθικής. Η Rosa Nera θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια του Ρεθύμνου».

«Με δάκρυα μίλησε για τους βασανιστές του». «Σπαρταρώντας κυριολεκτικά σαν το ψάρι και με χαμηλωμένο το κεφάλι, ο 20χρονος σήμερα Γιάννης από τα Χανιά που έπεσε θύμα κακοποίησης και βιασμού από 4 άνδρες -δύο λαϊκούς και δύο κληρικούς- με την συγκατάθεση του πατέρα του, αντίκρυσε έστω και με την άκρη του ματιού του για πρώτη φορά σήμερα -μετά από 16 μήνες- τους βασανιστές του, τους οποίους μάλιστα αναγνώρισε και έδειξε με το χέρι του».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Βασανιστήρια και ληστείες υπό την σκέπη της Αγίας Σκέπης; «Γηροκομείον Χανίων η Αγία Σκέπη». «Τι κρυβόταν πίσω από το ιερό όνομα; Καταγγέλθηκαν βασανιστήρια, εγκατάλειψη και θάνατοι γερόντων. Βεβαίως υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Όλα αυτά μένει να αποδειχθούν σε μια δίκαιη δίκη, όπου η Εκκλησία δεν θα έχει δυνατότητα επηρεασμού μέσω ευσεβών δικαστών».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Με κλειστές πόρτες η δίκη των δυο ανώνυμων ιερέων φερόμενων ως βιαστών νεαρού ΑΜΕΑ

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.documentonews.gr/article/kataggelia-gia-epi-xronia-viasmo-19xronoy-amea-apo-dyo-iereis-me-tis-eylogies-toy-patera-toy-stin-kriti/

  Απειλές σε 19χρονο κακοποιηθέντα ΑΜΕΑ από δύο ιερείς στα Χανιά: Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε
  ΕΛΛΑΔΑ
  Βαγγέλης Τριάντης
  25.09.2021 | 06:00

  https://www.neakriti.gr/article/kriti/rethimno/1693518/diki-gia-sexoualiki-kakopoiisi-amea-kekleismenon-ton-thuron-katathetei-o-20hronos-parousia-paidopsuhologou/

  Δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ΑμΕΑ: Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει ο 20χρονος παρουσία παιδοψυχολόγου

  Επισημαίνεται ότι από νωρίς χθες το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ήταν ζωσμένο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς συλλογικότητες από Χανιά και Ρέθυμνο είχαν αναρτήσει πανό φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιερέων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

  Εξάλλου, υπήρξαν αποδοκιμασίες και σε βάρος των ρασοφόρων που βρέθηκαν στα Δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους κληρικούς, οι οποίες κορυφώθηκαν κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο.


  Ιερεύς Πατησίων

 2. Ο/Η Haniotaki λέει:

  κι άλλοι Χανιώτες ρασοφόροι χωρίς όνομα

  https://www.protothema.gr/greece/article/1182521/nea-tropi-stin-upothesi-kakopoiisis-34hronis-apo-proin-ierea-sta-hania-anilikos-roma-ti-viase-parousia-tou/

  Νέα τροπή στην κακοποίηση 34χρονης από πρώην ιερέα στα Χανιά – Ανήλικος Ρομά τη βίασε παρουσία του

  Ο ανήλικος εμπλέκεται στον βιασμό που, όπως καταγγέλλεται, έγινε κατ’ εντολή και παρουσία του πρώην παπά

  17.11.2021, 10:57

  4 ΣΧΟΛΙΑ

  Απίστευτες προεκτάσεις λαμβάνει η υπόθεση υπόθεση κακοποίησης και βιασμού 34χρονης από πρώην ιερέα στα Χανιά.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκεται ακόμα και ανήλικος στον βιασμό της που καταγγέλλεται ότι έγινε κατ’ εντολή και παρουσία του πρώην παπά.

  Η γυναίκα με καταγωγή από την Πολωνία είχε καταγγείλει την περασμένη Κυριακή ότι είχε δεχτεί επίθεση ξυλοδαρμού από έναν 47χρονο Έλληνα, πρώην ιερέα -ο οποίος και είχε συλληφθεί άμεσα- και έναν Βούλγαρο -ο οποίος αναζητείται. Μάλιστα, την ίδια μέρα η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι πριν από 8 μήνες είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 47χρονο, αλλά τότε δεν το είχε καταγγείλει.

  Ερευνώντας την υπόθεση οι αστυνομικές αρχές, άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, που πηγαίνει αρκετά πίσω.

  Ο 47χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε και βίασε την 34χρονη είναι ένας πρώην ιερέας στον νομό Χανίων, ο οποίος έχει καθαιρεθεί. Ο πρώην παπάς φέρεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τη γυναίκα και όταν κάποια στιγμή χώρισαν, πριν από οκτώ μήνες, ο πρώην ιερέας την κάλεσε σε ένα μέρος για να λύσουν τις διαφορές τους. Όταν εκείνη πήγε στον χώρο που της είχε πει ο 47χρονος, εκείνος την κλείδωσε και φώναξε και έναν άλλο νεαρό, ανήλικο, ο οποίος κατ’ εντολή του πρώην παπά και παρουσία του, τη βίασε.

  Από την έρευνα της ασφάλειας Χανίων, ο ανήλικος που φέρεται να τη βίασε ταυτοποιήθηκε άμεσα από την αστυνομία. Πρόκειται για έναν 17χρονο Ρομά.

  Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό σε βάρος του πρώην ιερέα και του ανήλικου.

  Να σημειωθεί ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 47χρονος είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του. Σύμφωνα με πληροφορίες η τοπική κοινωνία είχε θορυβηθεί από τη δράση του και τη συμπεριφορά του. Μάλιστα, ένας από τους λόγους που καθαιρέθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι μια Μεγάλη Παρασκευή, όσο ακόμα ήταν ιερέας, άφησε την Ακολουθία στη μέση και είχε φύγει μαζί με την 34χρονη με το αυτοκίνητο, με το οποίο μάλιστα είχαν και τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος, καθώς δεν βρίσκονται σε νηφάλια κατάσταση.

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.vimaorthodoxias.gr/patriarxeio-ierosolymon/sygklonistikes-eikones-sta-ierosolyma-me-to-leipsano-tou-agiou-savva-vinteo-foto/

  Συγκλονιστικές εικόνες στα Ιεροσόλυμα με το Λείψανο του Αγίου Σάββα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

  Η Πατριαρχική και Αρχιερατική Λειτουργία εγένετο επί τω γεγονότι της κατά την εσπέραν ταύτην μεταθέσεως του τιμίου λειψάνου του οσίου Σάββα εκ της λάρνακος, εν η μετεκομίσθη εκ Βενετίας την 12ην Οκτωβρίου 1965 εις νέαν καλλιπρεπεστάτην αργυράν λάρνακα, κατασκευασθείσαν τη ευγενεί και επιμελημένη και αόκνω φροντίδι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, τη χορηγία του κ. Χαραλάμπους Μυλωνά, ιδρυτού και Προέδρου της Ναυτιλιακής Εταιρείας TRANSMED SHIPPING και της συζύγου αυτού Χαρικλείας και τη θαυμασία τέχνη των αρχιτεκτόνων Πέτρου Κουφοπούλου και Μαρίνης Μυριανθέως-Κουφοπούλου, των αργυροχόων Βασιλείου και Σπυρίδωνος Χάιδου και της εν Βόλω Εταιρείας των αδελφών Λαζάρου.

  Η πράξις αύτη αποτελεί ελάχιστον αντίδωρον προς τον Άγιον Σάββαν, ανθ᾽ ων πρεσβειών και ιάσεων ούτος παρέχει εις τους Αγιοσαββίτας και Αγιοταφίτας Πατέρας, εις τους προσκυνητάς και εις τον κόσμον άπαντα έως των περάτων της οικουμένης διά του αφθάρτου και τιμίου αυτού λειψάνου.

 4. Ο/Η Haniotaki λέει:

  https://www.candiadoc.gr/2021/04/27/dichos-telos-oi-apokalypseis-to-giro/

  Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στην Κρήτη – Εξετάζονται πάνω από 500 θάνατοι
  27 Απριλίου 2021

  https://www.naftemporiki.gr/society/406633/se-vathos-12etias-i-erevna-gia-to-girokomeio-sta-chania-den-mas-afinan-na-vlepoume-tous-syngeneis-mas/

  Σε βάθος 12ετίας η έρευνα για το γηροκομείο στα Χανιά – «Δεν μας άφηναν να βλέπουμε τους συγγενείς μας»
  Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 17:47 •

  Τι απαντά η Μητρόπολη για μεταβίβαση ακινήτου

  Ξεκαθαρίζει τη θέση της η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου μετά τις πληροφορίες για μεταβίβαση ακινήτου προς την Αγία Τριάδα, από ηλικιωμένη που φιλοξενείτο στον οίκο ευγηρίας στα Τσικαλαριά.

  Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός ξεκαθαρίζει ότι η παραχώρηση του ακινήτου προς τη Μητρόπολη είχε αποφασιστεί και υλοποιηθεί από τη γυναίκα πολύ πριν μπει στον οίκο ευγηρίας και ενώ είχε σώας τας φρένας.

  https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/chania-me-prosfygi-sti-dikaiosyni-apeilei-i-mitropoli-kydonias-kai-apokoronoy-paremvasi-apo-ton-syriza-gia-to-girokomeio-ichitiko/

  Χανιά – Γηροκομείο: Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί η Μητρόπολη – Τι λένε οι συνήγοροι – Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο – ηχητικό)

  28/04, 9:00 πμ
  Upd: 28/04, 11:17 πμ

  Στη Δικαιοσύνη δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, σύμφωνα με δηλώσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Χαράλαμπου Πιτσιγαυδάκη, μετά από ρεπορτάζ και αναφορές περί εμπλοκής της σε υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου.

  Επίσης, έντονη είναι η αντίδραση και του ίδιου του Μητροπολίτη για τη σύνδεση του ονοματεπώνυμού του με αυτό της ιδιοκτήτριας της Μονής, αφού αφέθηκαν υπόνοιες περί ενδεχόμενης συγγένειας μαζί της.

  Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Πιτσιγαυδάκης επισήμανε ότι υπάρχει μία δωρεά, που αφορά μια ηλικιωμένη, η οποία παραχώρησε το ακίνητό της στη Μητρόπολη το 2013 παρουσία συμβολαιογράφου και ενώ νοσηλεύονταν -έχοντας σώας τας φρένας- στο Νοσοκομείο Χανίων. Η Μητρόπολη νοίκιασε το ακίνητο (ένα φαρμακείο) και όταν η ηλικιωμένη μπήκε στην επίμαχη μονάδα φροντίδας κάλυπτε όλα της τα έξοδα. Όταν η γερόντισσα έφυγε από τη ζωή, τα χρήματα του ενοικίου κατατίθενται για τις ανάγκες του συσσιτίου της Μητρόπολης.

  Ο κ. Πιτσιγαυδάκης τόνισε ότι ένα δεύτερο κτίριο που παραχωρήθηκε από την εκλιπούσα – η οποία ας σημειωθεί ήταν κόρη ιερέα- έχει παραχωρηθεί δωρεάν στην Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων.

  Παράλληλα, και επειδή υπήρξε η πληροφορία ότι η ιδιοκτήτρια της Μονάδας είναι αδερφή του Ηγούμενου της Μονής Αγίας Τριάδας, τόσο ο ίδιος όσο και η πραγματική αδερφή του έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν έχει καμία απολύτως συγγενική σχέση μαζί τους

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.thetoc.gr/politiki/article/suriza-gia-biasti-kolonou-doste-ti-lista-me-ta-213-onomata—den-xorane-upekfuges-ala-lignadi/

  ΣΥΡΙΖΑ για βιαστή Κολωνού: «Δώστε τη λίστα με τα 213 ονόματα – Δεν χωράνε υπεκφυγές α λα Λιγνάδη»
  Στη φρικιαστική υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, την οποία βίαζε και εξέδιδε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

  THETOC TEAM
  ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
  PUBLISHED 12 ΟΚΤ. 22 (09:13)

  https://www.thetoc.gr/politiki/article/kolonos-auto-einai-to-stelexos-tou-suriza-pou-sunomilouse-me-ti-12xroni—ton-diegrapsan-amesos/

  Κολωνός: Αυτό είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλούσε με τη 12χρονη – Τον διέγραψαν αμέσως
  Πρόκειται, για 54χρονο από την Αθήνα, που είχε θέσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου

  THETOC TEAM
  ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://orthodoxia.info/news/chania-iereas-arnitis-koronoio/

  04/03/2021

  ΧΑΝΙΑ: Ιερέας από αρνητής του κορονοϊού, υπερασπιστής των μέτρων

  ORTHODOXTV.GR

  Ιερέας από τα Χανιά ενώ ήταν αρνητής της μάσκας έπρεπε να ασθενήσει από τον κορονοϊό, για να γίνει υπερασπιστής των μέτρων της πολιτείας.

  https://www.zarpanews.gr/kriti-iereas-den-evaze-pistoys-poy-foroysan-maska-stin-ekklisia-ekane-tis-gynaikes-na-fygoyn-klaigontas/

  Κρήτη | Ιερέας δεν έβαζε πιστούς που φορούσαν μάσκα στην εκκλησία – Έκανε τις γυναίκες να φύγουν κλαίγοντας
  21 Απριλίου 2022

  https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/rethymno-iereas-evgale-logo-kata-tis-chrisis-maskas-sto-5o-nipiagogeio-video/

  Ρέθυμνο: Ιερέας έβγαλε λόγο κατά της χρήσης μάσκας σε νηπιαγωγείο (video)

 7. Ο/Η Ιερή Πολεοδομία λέει:
  https://www.in.gr/2022/12/08/greece/kivotos-tou-kosmou-ayti-einai-polykatoikia-tou-mentora-tou-patera-antoniou-tin-ekklisia-stin-taratsa/

  Κιβωτός του Κόσμου: Αυτή είναι η πολυκατοικία του μέντορα του πατέρα Αντωνίου με την εκκλησία στην ταράτσα

  in.gr
  8 Δεκεμβρίου 2022, 10:53

  Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες για την συμπεριφορά παιδαγωγών και ανθρώπων των δομών της Κιβωτού του Κόσμου προς τα παιδιά που φιλοξενούνταν σε αυτές, με πρώην τρόφιμους να αναφέρονται σε σκληρές τιμωρίες που τους επιβάλλονταν και σε εργασίες που υποχρεώνονταν να κάνουν, αλλά και για την διακριτική μεταχείριση σε βάρος κοριτσιών, όπως καταγγέλλεται.

  Εκτός από τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ημέρες, αίσθηση προκαλεί και ο υποστηρικτής του πατέρα Αντώνιου, ο πατήρ Ευάγγελος, ο οποίος με σθένος στηρίζει τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.

  Διαβάστε επίσης: Σάκος με 15 κιλά χρυσαφικά, βέρες και σταυρούς βρέθηκαν στην «Κιβωτό»
  Η πολυκατοικία με την εκκλησία στην ταράτσα
  Μάλιστα, προ δυο ημερών, η εκπομπή Live News, είχε επιχειρήσει να παρουσιάσει το προφίλ του πατέρα Ευάγγελου, ο οποίος μέσα από τις «πύρινες» δηλώσεις του κατά την εποχή του κοροναϊού, έγινε ευρύτερα γνωστός.

  Σύμφωνα με το MEGA η φιλία του, με τον πατέρα Αντώνιο είναι γνωστή και ξεκινά από τα χρόνια που και οι δύο επισκέπτονταν το Καμερούν σε φιλανθρωπικές αποστολές.

  Μαζί από την δημιουργία της «Κιβωτού», μέχρι τις μέρες που η οργάνωση έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα και άρχισε να προσελκύει δωρεές εκατομμυρίων.

  To εκκλησάκι στην ταράτσα του σπιτιού του, κλέβει την παράσταση και μαγνητίζει τα βλέμματα. Οι εκφράσεις, ο τόνος και το ηχόχρωμα της φωνής του, τον έκαναν γρήγορα ξεχωριστό. Πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πρώτη διετία του κοροναϊού.

  Μάλιστα, η εκπομπή Super Κατερίνα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με το σπίτι του πατρός Ευαγγέλου, στο οποίο φαίνεται η εκκλησία στην ταράτσα.

  Δείτε το βίντεο

  Ποιος είναι ο πατήρ Ευάγγελος

  Είναι ο ιερέας που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Εκείνος που όλα δείχνουν ότι κατέγραψε αυτές τις εικόνες με την εξέταση ενός μικρού παιδιού σε αυτοκίνητο έξω από τη δομή του Κολωνού, εκείνος που φώναζε για μια κατάφωρη αδικία που όπως πιστεύει συντελείται με τη διερεύνηση, τις αλλαγές και τα μπλόκα στον 50χρονο ιδρυτή της «Κιβωτού».

  Το σπίτι που ζει ο ιερέας και η οικογένειά του, στην περιοχή της Πεύκης είναι αδύνατον περάσει απαρατήρητο. Αιτία αυτό το εκκλησάκι στην ταράτσα της πολυκατοικίας που φαίνεται από μακριά και προκαλεί συζητήσεις.

  Η φιλία του, με τον πατέρα Αντώνιο είναι γνωστή και ξεκινά από τα χρόνια που και οι δύο επισκέπτονταν το Καμερούν σε φιλανθρωπικές αποστολές. Μαζί από την δημιουργία της «Κιβωτού», μέχρι τις μέρες που η οργάνωση έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα και άρχισε να προσελκύει δωρεές εκατομμυρίων.

  Πριν από σχεδόν 15 χρόνια, ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου αποφάσισε να μεγαλώσει με τη γυναίκα του, δύο ανήλικα παιδιά που ζούσαν σε δομή της «Κιβωτού». Δεν έγινε γνωστό αν επρόκειτο για αναδοχές ή για υιοθεσίες.

  Ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου που είχε σπουδάσει και γιατρός, είχε φροντίσει ο ίδιος να κάνει τις συστάσεις για τον εαυτό του. Να στείλει τα δικά του μηνύματα σε μητροπολίτες για την στάση που κρατούσαν αναφορικά με τους εμβολιασμούς, να απευθυνθεί στους πολιτικούς και να απαντήσει με τον δικό του τρόπο, σε όσους τον χαρακτήριζαν γραφικό.

  Η σύζυγός του, είναι επίσης γιατρός. Μάλιστα, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Live News, το γεγονός μάλιστα πως είναι παθολόγος – παιδίατρος έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι πιθανότατα ήταν εκείνη που εξέτασε το ανήλικο παιδί του πατέρα Αντωνίου στο αυτοκίνητο, τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Κάτι πάντως που η ίδια δεν επιβεβαίωσε.

  Σε αυτό το σπίτι με το εκκλησάκι στην ταράτσα, σταθερά στο πλευρό του συζύγου της, που όπως φαίνεται έχει πάρει πολύ ζεστά το έργο της στήριξης του φίλου του, που από τα μέσα του περασμένου μήνα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της έρευνας, για τα έργα και τις ημέρες του, στην «Κιβωτό του Κόσμου».

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.in.gr/2022/12/07/greece/kivotos-tou-kosmou-vinteo-ntokoumento-apo-tin-ergasia-ton-anilikon/

  «Κιβωτός του Κόσμου»: Βίντεο ντοκουμέντο από την εργασία των ανηλίκων

  7 Δεκεμβρίου 2022, 17:37

  Στο φως της δημοσιότητας εικόνες που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για παιδική εργασία σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου – Με καπέλο το 15χρονο παιδί προσπαθεί να προστατευτεί από τον μεσημεριανό ήλιο όση ώρα με τσουγκράνα περιποιείται τον κήπο.
  Νέα καταγγελία για τις συνθήκες που βίωναν ανήλικοι στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με βίντεο ντοκουμέντο για παιδική εργασία που αποκαλύπτει το MEGA και το Live News.

  Πρόκειται για εικόνες που σοκάρουν με μικρά παιδιά να κάνουν αγροτικές εργασίες σε ένα χωράφι κάτω από τον καυτό ήλιο και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς.

  Στα χωράφια της δομής

  «Δεν κάναμε τίποτε άλλο εργασία, σχολείο, δουλειά, σχολείο».

  Με καπέλο το 15χρονο παιδί προσπαθεί να προστατευτεί από τον μεσημεριανό ήλιο όση ώρα με τσουγκράνα περιποιείται τον κήπο. Στο βάθος, άλλα δύο αγόρια σκυμμένα πάνω σε λάκκους δεν σταματούν ούτε λεπτό. Με τσάπες σπάνε πέτρες και με τα χέρια τους ξεχορταριάζουν.

  Στο βάθος του διαδρόμου μια παιδαγωγός με μεγάλο καπέλο επιβλέπει και σημειώνει την πρόοδο των εργασιών, προκειμένου να επιβληθούν και οι ανάλογες συνέπειες.

  «Καθόντουσαν και βλέπανε ποιοι δουλεύουν. Αν πχ. δε δουλεύει ο Κώστας, δε θα φάει αυτό το γλυκό και θα φάει το χθεσινό φαγητό. Ή θα κάτσει τιμωρία στο σπίτι 2 – 3 μέρες ή απομόνωση».

  Με φτυάρι μεγαλύτερο από το μπόι του, ένα παιδί τάξης γυμνασίου κάνει αγροτικές δουλειές στη δομή της «Κιβωτού».

  Ένα άλλο φανερά εξουθενωμένο από τη δουλειά και τον ήλιο μετά βίας μπορεί να σηκώσει το φτυάρι.

  «Μην το βλέπετε τώρα που κάθεται. Γενικά δεν κάθεται. Κάνει αυτό εδώ μαζί με τον (…). Όλο αυτό εδώ το έκαναν πρώτα με τσουγκράνα και μόλις τελειώσει με την τσουγκράνα να δει πού χρειάζεται ξεχορτάριασμα με το χέρι πάντα».

  Είναι μια δομή γεμάτη παιδιά κι όμως δεν ακούγονται παιδικές φωνές και γέλια. Ο μοναδικός ήχος που ακούγεται στην τεράστια αγροτική έκταση είναι αυτός από τις τσάπες.

  Ένα από τα παιδιά της δομής τραβά βίντεο και τα στέλνει στην επιστάτη για να της αποδείξει πως όλα πάνε ρολόι. Πάρα τον ήλιο και τον καύσωνα, τα παιδιά «είλωτες» συνεχίζουν ακάθεκτα.

  «Κυρία (…) και ο (…) έχει κάνει εδώ βλέπετε όλες τις γούρνες με το χέρι του. Όχι με την τσάπα με αποτέλεσμα να μη χαλάσει καθόλου χώμα και ούτε να χαλάσει τις γούρνες. Έκανε μέχρι εκεί που τον βλέπετε».

  Η παιδαγωγός επιβλέπει από το δροσερό της γραφείο τη δουλειά των παιδιών. Ζητά κι άλλα βίντεο από την ανατολική πλευρά του κτήματος.

  «Να κυρία (…) εδώ είναι το ολοκληρωτικό. Το βλέπετε και τώρα ο (…) και (…) έχουν κάνει κι εδώ κυρία (…) από ό,τι βλέπετε. Αρκετά καλά. Να το, τελειώνουν κι αυτό σε κανένα δεκάλεπτο λογικά και θα σταματήσουν από εδώ».

  Το κλαδευτήρι θάμνων σκεπάζει όλους τους ήχους. Λίγες ώρες μετά, το μικρό παιδί της «Κιβωτού» έχει ολοκληρώσει όλη την μπορντούρα.

  «Κυρία (…) ο (…) έκανε με το ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό βλέπετε που εδώ είναι ολόισιο. Όλο οπότε έγινε κι αυτό».

  Σειρά έχει… η αποθήκη

  Όλα αυτά μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι. Ακολουθεί μίση ώρα διάλειμμα για φαγητό πριν αρχίσει νέα εργασία με το κουβάλημα στις αποθήκες.

  «Κουβαλάγαμε λάδια, κουβαλάγαμε μακαρόνια σε κούτες, ξεφορτώνομε φορτηγά».

  «Γυρνούσα και επειδή ήθελα να διαβάσω 2 – 3 ώρες όπως κάνουν όλα τα παιδιά, έμενα μου έλεγαν να φάω και να πάω αποθήκη ή φάρμα».

  Οι 15χρονοι εκδορείς
  «Είπαμε ο σβέρκος ο λαιμός είναι το καλύτερο κρέας του ζώου γι’ αυτό υπάρχει και η παροιμία που λέει ‘ψώνισα από σβέρκο’».

  Είναι οι 15χρονοι εκδορείς που εκπαιδεύονται να βγάζουν το δέρμα από το σφαγμένο αρνί.

  «Τα παιδιά ξετομαριάζουν ένα αρνί και βλέπουμε ότι πάνε πολύ προσεκτικά. Όπως πρέπει με λεπτομέρεια. Μπράβο παιδιά».

  Κάθονται αντικρυστά, και με κοφτερά μαχαίρια ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες.

  «Βάλε το χέρι τώρα εδώ μέσα και τράβα το δέρμα προς τα κάτω. Με το ένα χέρι κρατάς κόντρα το αρνί και με το άλλο τραβάς όχι μην τραβάτε και οι δυο θα χαλάσει ο γάντζος».

  Εκτός αυτών, τα παιδιά έφτιαχναν τα δικά τους τυριά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

 9. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1316459/epithesi-me-vitrioli-sti-moni-petraki-kaneis-den-paramorfothike-kaneis-den-epathe-monimi-vlavi-eipe-o38hronos-iereas/

  Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: «Κανείς δεν παραμορφώθηκε, κανείς δεν έπαθε μόνιμη βλάβη» είπε ο38χρονος ιερέας

  Ο 38χρονος ρασοφόρος «βιτριολιστής» περιέγραψε τι συνέβη τον Ιούνιο του 2021 στη Μονή Πετράκη

  Το ανατριχιαστικό σκηνικό της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη που έστειλε στο νοσοκομείο επτά μητροπολίτες, από τον καθαιρεθέντα Θεοφύλακτο Κόμβο, αναβιώνει στην αίθουσα του Μικτό Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

  Ο 38χρονος ρασοφόρος «βιτριολιστής» που τον Ιούνιο του 2021, σε ένα απίστευτο ξέσπασμα μίσους και οργής «μπούκαρε» στο Συνοδικό Δικαστήριο και «έλουσε» με καυστικό υγρό την έδρα, οδηγώντας επτά μητροπολίτες στο νοσοκομείο, κλήθηκε να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

  «Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε εμένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφριά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια μου. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκομένους…» αναφέρει στην απολογία του την Τετάρτη, που παρουσιάζει το protothema.gr. Μάλιστα είπε, ότι «ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη στις 23 Ιουνίου του 2021, ήταν πρώτα για να κάνω κακό στον εαυτό μου καθώς η απόφαση της καθαίρεσης μου ήταν προειλημμένη. Δεν με άφηναν καν να μιλήσω».

  Η επίθεση

  Ο 38χρονος, αφού ξεκίνησε λέγοντας «καλούμαι ενώπιόν σας, για να απολογηθώ με αλήθεια χωρίς φόβο και χωρίς πάθος», στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επίθεση:

  «Την 23η Ιουνίου του 2021 συνεδρίαζε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο για την έφεσή μου, σε αυτήν την δίκη που αφορούσε καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα ύψους 10.000 ευρώ στην ενορία Αγία Βαρβάρα Βεροίας και όχι για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών όπως ψευδώς ειπώθηκε για την οποία έχω αθωωθεί και είναι στο αρχείο χωρίς να υπάρχει καμία καταδίκη μου.
  Ήταν μια σκευωρία η υπόθεση του 2018 της μικροποσότητας των 1,8 γραμμαρίων, την οποία και μου την είχαν στήσει. Έχω όλες τις αποδείξεις καταγεγραμμένες.

  Έτσι λοιπόν το 2019 συνεδρίασε το Επισκοπικό Δικαστήριο, το οποίο με παρέπεμψε στην Ιερά Σύνοδο όπου εξεδόθη η πρώτη απόφαση τον Νοέμβριο του 2019 που ήταν η καθαίρεσή μου. Η ως άνω απόφαση ήταν μια μεγάλη αδικία για εμένα, καθώς η Εκκλησία ήταν και είναι η ζωή μου και η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα τα οποία και με διακατέχουν από μικρό παιδί. Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη στις 23-06-2021 ,ήταν πρώτα για να κάνω κακό στον εαυτό μου καθώς η απόφαση της καθαίρεσης μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη τούτου ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω.

  Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε εμένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφριά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια μου. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκομένους. Η αδικία εις το πρόσωπό μου ήταν από το 2018 μεγάλη που μου έστησαν την σκευωρία με τα ναρκωτικά».

  https://www.dikastikoreportaz.gr/o-bios-me-koka-kai-upexaireseis-tou-archimandriti-me-to-bitrioli/

  Από ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ TEAM -28/06/2021

 10. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/kriti-epiasan-papa-gia-aselgeia-se-kopela/1318412/

  17:40 30/03/2016
  Κρήτη: Έπιασαν παπά για ασέλγεια σε κοπέλα!

  Την καταγγελία μίας 19χρονης Χανιώτισσας ότι ηλικιωμένος ιερέας προσπάθησε να ασελγήσει εις βάρος της, διερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές των Χανίων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με τα όσα καταγγέλλονται, ένας ιερέας γεννημένος το 1935 (ηλικίας 81 ετών δηλαδή!) προσπάθησε νωρίτερα σήμερα να αγγίξει σε απόκρυφα σημεία τη νεαρή κοπέλα και στη συνέχεια να τη φιλήσει.

  Όλα αυτά, σε κεντρικό δρόμο της πόλης των Χανίων και συγκεκριμένα σε στάση λεωφορείου με την 19χρονη να καταγγέλλει στην Αστυνομία τα όσα έγιναν και με τον ιερέα να οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο φορώντας χειροπέδες με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας!

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

 12. Ο/Η Ένας λέει:

  https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%9C%CE%95-%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%91-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%94%CE%99%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%A5%CE%9D%CE%A3%CE%97-%CE%9F%CE%A0%CE%A9%CE%A3-%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F-%CE%97-%CE%95%CE%A6%CE%97%CE%9C/

  08|12|2022 07:36/SCARFACE /12 ΣΧΟΛΙΑ

  ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΝΕΙ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΟΥ ΧΕΡΟΥΚΛΩΝΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ “ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ”

  • Ο/Η Ελπινίκη Δεληφασούλα Δαλανταβέλη λέει:

   Ο αρχιμανδρίτης Χ.Μ. είναι ένας πραγματικός ΑΓΙΟΣ.
   Όλα είναι ψεύδη.
   Έτσι δεν συκοφάντησαν και τον άγιο Νεκτάριο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.