Ο κ.Παπαδημούλης είναι ανυποψίαστος και για τα άδεια-αφορολόγητα παγκάρια του Λουπασάκη;

[Αν ναι, οφείλει να προτείνει στο Ευρωκοινοβούλιο να ανακηρυχθεί ο καλύτερος Ευρωπαίος θαυματοποιός του 2022]

‘Ετσι » ξάφριζαν» το παγκάρι των Τεμπών»). Τη λεηλασία κατέγραψε η κρυφή κάμερα του ιερέα Λάμπρου Ρίνη («Η κάμερα «συλλαμβάνει» επιτρόπους και ιερείς της Αγ. Παρασκευής στα Τέμπη να κλέβουν τα έσοδα από το παγκάρι και να τα μοιράζονται», zougla/gr-20.12.2008) και προβλήθηκε τηλεοπτικά (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος-6.11.1997).  Όμως οι πρωτοδίκως 4 ένοχοι (κάθειρξη οκτώ ετών), απαλλάχτηκαν μετά από 9 χρόνια από την ευσεβή Δικαιοσύνη, σε πείσμα των όσων έδειχνε η κάμερα: «Αθώοι δύο κληρικοί για υπεξαίρεση χρημάτων από το παγκάρι» (1.4.2005) κι ας είχε ο Αρ.Πάγος δεχτεί (απ. 1317/2001) για την περίπτωση τη νόμιμη αποδεικτική αξία της κρυφής κάμερας (ΒΗΜΑ, Δ.Γαλάνης-24.2.2008).

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ενώ η (σιγανο)πρεσβυτέρα του Οίκου Νώε δίνει «εξηγήσεις» («Πήρα τα €347.000 από τη θυρίδα για να τα μετρήσω»-Π.Θ., Δ. Πώποτας, Άρια Καλύβα-30.11.2022, 13:10), οι οποίες ίσως «πείθουν» κάποιες αριστερές σουπιές, που θαύμαζαν (όπως πάρα πολλοί ακόμη, όλων των κομμάτων, με κορυφαίο της πολύχρονης εκκωφαντικής σιωπής το «κόμμα της φτωχολογιάς» ΚΚΕ) το ανεξέλεγκτο έργο του Παπαντώνη, απομακρύνθηκε οριστικά ο μάγος και ταχυδακτυλουργός χονδροειδών θαυμάτων, που διακινεί η ekklisiaonline, Λουπασάκης, από την επιχείρηση του Λυκαβητού, χωρίς να υποστεί καμία ποινική συνέπεια για την παράνομη δράση του και χωρίς η Εκκλησία να τον δικάσει για την βλάσφημη συμπεριφορά του που προκάλεσε τεράστιο σκανδαλισμό σε κάθε έντιμο άνθρωπο, που δεν πάσχει από διανοητική υστέρηση. Ο Ιερώνυμος του Βοιωτοπεδίου (https://archive.ph/ZHIQk) έκρινε πως μετά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα (Λουπασάκης, Μίχος, Αντωνάκης), δεν τον παίρνει να παριστάνει το κορόιδο. Όπως σημειώνει ο ‘Ελεύθερος Τύπος’ (30/11/2022-07:04. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο), αποφασίστηκε, επιτέλους οριστικά: «….να μεταφερθούν τόσο ο ίδιος όσο και η μικρή μοναστική κοινότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτόν στο μετόχι της Αρχιεπισκοπής του Αγίου Ι. Χρυσοστόμου, που βρίσκεται στα όρια των Mητροπόλεων Γλυφάδας και Μεσογαίας (σημ.Λ.: πραγματική εξορία για τον αρχιαπατεώνα). Η απομάκρυνσή του, λένε εκκλησιαστικές πηγές, έγινε «ήσυχα και αθόρυβα», και για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Aλλωστε, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση μετά τις αποκαλύψεις για τα «δήθεν θαύματα» που συμβαίνουν στο ναό, αυτό που επιθυμούσε από την αρχή να λυθεί το θέμα “αναίμακτα”».

Εμείς χωρίς να διαθέτουμε τους μηχανισμούς έρευνας, τις ακριβοπληρωμένες από τους φορολογούμενους θεσμικές υποχρεώσεις, τις δυνατότητες και τη στελέχωση του ΣΥΡΙΖΑ των 86 βουλευτών, είχαμε θέσει σε σειρά σχολίων μας τον Ιούνιο του 2019 στο δημοσίευμά μας «Ερωτήματα για το Λύρειο» και ερωτήματα για την Κιβωτό (βλ ξεκινώντας από 21/06/2019 στο 6:20 μμ «Δεν έχει ακουστεί το παραμικρό κατά της αλυσσίδας των ιδρυμάτων του. Όμως 34 φωτογραφίες του παπά, σε διάφορες πόζες, σε μια σελίδα! Τόση αυτοπροβολή! Προς τι; Έχει ακούσει ποτέ για την χριστιανική αρετή της σεμνότητας;» 23/11/2019 στο 4:04 μμ «Κάτι δεν πάει καλά με τον κυρ Αντώνη……..». 23/11/2019 στο 6:56 μμ  «Πάντα κάτι μου μύριζε με τον κυρ-Αντώνη». 24/11/2019 στο 5:45 μμ «Για τους παιδεραστές συναδέλφους του έχει πληροφορηθεί ο παπάς, γιατί δεν τον έχω ακούσει να ανησυχεί….»).

Ως υπόθεση εργασίας δέχομαι πως ο πολύπειρος αριστερός ριζοσπάστης πολιτικός και χομπίστας συλλέκτης σπιτιών κ.Παπαδημούλης, που ενήργησε για την ανακήρυξη του παπά ως καλύτερου πολίτη της Ευρώπης, έπεσε θύμα οραματικής αυταπάτης, δεμένος από μάγια του θαυματοποιού Λουπασάκη και τυφλώθηκε τόσο πολύ, που έκανε αυτήν την πρόταση στην ΕΕ χωρίς να ρίξει μια ματιά στο ΔΣ της Κιβωτού, χωρίς να ζητήσει προηγουμένως από την κυβέρνησή του να κάνει τον οφειλόμενο οικονομικό έλεγχο, χωρίς να κοιτάξει τις φορολογικές δηλώσεις του ιερού ζεύγους, χωρίς να αναρωτηθεί που κατοικεί ο παπάς, χωρίς να υποψιαστεί πως θα ήταν ιστορικό γεγονός ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα παιδιών, να ξεφεύγει από τον απαράβατο κανόνα των βασανιστηρίων και των σεξουαλικών κακοποιήσεων, χωρίς να ενοχληθεί από την απροκάλυπτη προκλητική αυτοπροβολή στην ιστοσελίδα της Κιβωτού του «Πάτερ» Αντώνη (από το 2016) και την «Ομαδική βάπτιση παιδιών» (18 Αυγ 2016. Είναι αυτό θεμιτό; Υπήρχε άδεια των γονέων; Ακόμη και προσφυγόπουλων μουσουλμάνων; Το ερεύνησε κανείς αυτό;). Ο κ.Παπαδημούλης είναι άνθρωπος της πιάτσας, δηλώνει αριστερός μαχητής ριζοσπαστικής Αλλαγής της κοινωνίας, έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει εκκλησιαστικό ίδρυμα παιδιών, αλλά τυφλωμένος από τις μολυσμένες με κορωνοϊό ακτίνες της ανεμβολίαστης Αγίας Ζώνης (βερσιόν πουτινο-Εφραίμ) και από τα ραδιενεργά κύματα του βρυκόλακα πορνοκλέφτη Βησσαρίωνα («Η αμαρτωλή μούμια Βησσαρίων ανακηρύχτηκε Άγιος»), έπεσε σε πλάνη και τώρα δηλώνει shokαρισμένος («Έχω υποστεί σοκ»). Ούτε το 2019 ομως με τα γεγονότα τς Χίου (“Ξενοφοβικό παραλήρημα-left.gr, 14:11 | 23.11.2019), υποψιάστηκαν τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας («Κάλαντα και …BellaCiao για τον Αλέξη Τσίπρα στη Κιβωτό»-24/12/2020), για να ζητήσουν εστω και στις 12 και πέντε τον αυτονόητο οικονομικό έλεγχο ενός τόσο μεγάλου ιδρύματος. Ναι, τόση αθωότης.

Μην πείτε αν δεν ταιριάζανε, κλπ. Θα είστε άδικοι. Ο κ.Παπα-δημούλης δεν είναι παπα-Αντώνης. H δική του φιλανθρωπία με ακίνητα είναι πολύ μικρότερη και βγάζει λογικά κέρδη: Capital/gr 14-Ιουν-2020 08:41: «Βγάζει πάνω από 6.000 ευρώ τον μήνα νοικιάζοντας διαμερίσματα σε μετανάστες».

Θεωρώ αυτονόητο πως ο κ.Παπαδημούλης δεν είναι ηλίθιος και πως καταλαβαίνει πως καθήκον του είναι να ζητήσει από την κυβέρνηση που αδιαφορεί προκλητικά, να ελέγξει τα οικονομικά του αφορολόγητου θαυματοποιού Λουπασάκη, πολλώ μάλλον που συνδέονται, όπως θα δούμε παρακάτω και με το Τ.Α.Κ.Ε. Τον παραπέμπω στην «Καθημερινή» την οποία υποχρεούται ως παχυλά αμειβόμενος Ευρωβουλευτής να μελετά ώστε να γνωρίζει και να μπορεί να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται: («Ιερές κόντρες πυροδοτούν τα «θαύματα» του Λυκαβηττού» Δώρα Αντωνίου 23.09.2022 19:32): «…σοβαρότατες καταγγελίες γίνονται για οικονομικό σκάνδαλο….ο ναός των Αγίων Ισιδώρων είναι ένα από τα δέκα παρεκκλήσια που ανήκουν στο Ταμείο Ασφάλισης Κληρικών. Είναι το μοναδικό από τα δέκα που σταθερά εμφανίζει παθητικό στους οικονομικούς απολογισμούς του. Ο συνωστισμός και η καθημερινή κοσμοσυρροή έρχονται σε προκλητική αντίθεση με τα εμφανιζόμενα επίσημα οικονομικά στοιχεία…». Παράλληλα οφείλει να ρωτήσει γιατί δεν έχει ασκηθεί δίωξη για την εξαπάτηση αφελών και απελπισμένων ανθρώπων με δήθεν θεραπείες ασθενών και ΑΜΕΑ. 

Ιδού λοιπόν κ. Παπαδημούλη πεδίον δόξης λαμπρό. Περιμένουμε και θα επανέλθουμε.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (αφιερωμένο σε ανυποψίαστους Αριστερούς βουλευτές)

«Η Εκκλησία των Φαρισαίων ως χώρος αποπλάνησης των νέων». «Ο άγιος Παντελεήμων υπήρξε θύμα της Εκκλησίας και της Εθνικοφροσύνης. Στρατευμένος, πιθανότατα από ανήλικος, στο αμαρτωλό ακροδεξιό Τάγμα του μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη (φωτ.), μυήθηκε εκεί στα άρρητα και ιεροκρύφια μυστήρια του άγαμου κλήρου…..ιδρυτής του κακόφημου ομώνυμου Τάγματος το οποίο ανέδειξε τέκνα του σκανδαλοποιούς δεσποτάδες, κατά κανόνα με το όνομα Παντελεήμονες…..Το Τάγμα του Φωστίνη, σύμφωνα με τον επίσης εθνικόφρονα Αυγούστίνο της Φλώρινας, ήταν «εστία μολύνσεως» της οποίας τα έργα «απειλούν να προκαλέσουν ναυτίαν και εις αυτούς τους βουβάλους του βορβορώδους Αλιάκμονος» (περιοδικό «Σπίθα»-Γ.Δ.Καρανικόλα «Ανορθόδοξοι Έρωτες Ορθοδόξων Αρχιερέων»). Ο Φωστίνης «βρέθηκε και στο επίκεντρο καταγγελιών (κυρίως για ηθικής φύσεως σκάνδαλα) για το μοναχικό ‘Τάγμα….’ που είχε ιδρύσει» και το οποίο «φιλοξενούσε νεαρά άτομα που προορίζονταν για κληρικοί» («Ποντίκι», 4.8.’05). «…Το συγκεκριμένο Τάγμα θεωρήθηκε άντρο ακολασίας» («Έθνος», 28.1.’06)….».

Advertisement
This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ο κ.Παπαδημούλης είναι ανυποψίαστος και για τα άδεια-αφορολόγητα παγκάρια του Λουπασάκη;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η χριστιανική φιλανθρωπία ως μέθοδος ατομικού πλουτισμού:

  https://www.in.gr/2022/11/30/greece/kivotos-tou-kosmou-apothiki-mayrou-xrimatos-oi-thyrides-tis-presvyteras/

  in.gr
  30 Νοεμβρίου 2022, 17:56

  Μέσω των θυρίδων που διατηρούσε στις τράπεζες η Σταματία Γεωργαντή διακινούσε εκατομμύρια ευρώ, χωρίς κανέναν έλεγχο.

  https://www.protothema.gr/greece/article/1313343/kivotos-tou-kosmou-me-lefta-apo-dorees-agorasan-pateras-adonios-kai-presvutera-mezoneta-295000-euro-sti-rafina/

  30.11.2022, 21:02

  Κιβωτός του Κόσμου: Με λεφτά από δωρεές αγόρασαν πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα μεζονέτα 295.000 ευρώ στη Ραφήνα

  Μέχρι και σήμερα, το σπίτι στη Ραφήνα εμφανίζεται ως κύρια κατοικία τους

  ότι απομακρύνθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης.

  Πρόκειται για πάνω από πέντε πρόσωπα, που κλήθηκαν στη δομή και συναίνεσαν στην αποχώρησή τους, όπως επιβεβαίωσε και η νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Μάλιστα, σύμφωνα και με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, φέρονται να έλαβαν ήδη και τις αποζημιώσεις τους.

  Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον Ιρακινό, που ήταν ο γενικός διευθυντής της Κιβωτού και… προκαλούσε με την χλιδάτη ζωή του, αλλά και τον διαβόητο «Πασχάλη», που είχε ενεργό ρόλο στις δομές της Κιβωτού και πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες αρκετών πρώην και νυν τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου, τόσο για ξυλοδαρμούς όσο και για παρενοχλήσεις.

  Απολύθηκε επίσης η σύζυγος του «Πασχάλη», από τη δομή της Πωγωνιανής και εκείνη, κοινωνική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.

  https://www.enikos.gr/society/kivotos-tou-kosmou-ti-synevi-stin-efodo-tis-oikonomikis-astynomias-ston-kolono-ta-metrita-oi-lires-kai-oi-ischyrismoi-tis-presvyteras/1891580/

  Τι συνέβη στην έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στον Κολωνό – Τα μετρητά, οι λίρες και οι ισχυρισμοί της πρεσβυτέρας
  Γιώργος Στεφανόπουλος
  15:26, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

  Χρυσές λίρες, δολάρια και 347.000 ευρώ εντόπισαν κρυμμένα μέσα σε χώρο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, όπου διατηρούν διαμέρισμα ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr.

  https://www.newsit.gr/ellada/kivotos-tou-kosmou-i-apothiki-me-ta-rouxa-apo-dorees-poulousan-1500-eyro-kathe-kouta/3652152/

  20:10 30/11/2022
  Κιβωτός του Κόσμου: Η αποθήκη με τα ρούχα από δωρεές – Πουλούσαν 1500 ευρώ κάθε κούτα

  σε μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να κατέληγαν πολλές από τις δωρεές πολιτών για τα παιδιά της «Κιβωτού», με το κατάστημα ρούχων να μην είναι σε μεγάλη απόσταση από τα δύο κτίρια που διατηρούσε η δομή στην ευρύτερη περιοχή.

  https://www.ethnos.gr/greece/article/234853/kibotostoykosmoyhlikiomenhmeanoiadorisetospitithssthnmkosesokoisyggeneisotananoixanthdiathhkh

  Κιβωτός του Κόσμου: Ηλικιωμένη με άνοια δώρισε το σπίτι της στην ΜΚΟ – Σε σοκ οι συγγενείς όταν άνοιξαν τη διαθήκη
  ___________________________


  Θα ζούσε με μάννα εξ ουρανού, κατοικώντας χωρίς νοίκι, σε κάποιο από τα διαμερίσματα του κ. Παπαδημούλη

  https://www.documentonews.gr/article/kivotos-aneggixtos-gia-okto-xronia-o-misthos-toy-patera-antonioy-elegxos-sta-pothen-esxes-tis-presvyteras/

  Ανέγγιχτος για οκτώ χρόνια ο μισθός του πατέρα Αντώνιου – Έλεγχος στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας

  30.11.2022 | 13:28

  Την ίδια στιγμή διερευνάται η πηγή προέλευσης τόσο του χρηματικού ποσού που βρέθηκε στο σπίτι του ζεύγους, περί τα 250.000 ευρώ, όσο και των 500.000 ευρώ που πριν από μερικές ημέρες φέρεται να κατέθεσε η πρεσβυτέρα σε τραπεζικό λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου.
  __________________________________

  Όχι, είναι πρωτάκουστο, δεν το πιστεύουμε

  https://www.skai.gr/news/greece/kivotos-tou-kosmou-nea-kataggelia-apo-aniliko-gia-aselgeia

  Κιβωτός του Κόσμου: Ασταμάτητη η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων – Ανήλικος καταγγέλλει ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος

  21:21, 30.11.2022

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ανήλικος από τη δομή του Βόλου, ο οποίος κλήθηκε μυστικά να καταθέσει πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής του προέβη σε ασελγείς πράξεις.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:


  Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το 2πλο cd του Πέτρου Γαϊτάνου

  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ)-ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ που αγωνίζονται για το φτωχό λαό

  https://www.newsbreak.gr/ellada/389263/agioi-isidoroi-5-krisima-erotimata/

  Άγιοι Ισίδωροι: 5 κρίσιμα ερωτήματα

  Ο Λουπασάκης σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο απείθειας φαίνεται να επιμένει πως θα συνεχίσει τα ίδια όπου και να βρίσκεται

  30-10-2022 • 8:00

  Περισσότερο μπέρδεψε παρά έλυσε τον γόρδιο δεσμό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού η νέα τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στη συνέντευξή του. Μιλάμε για στροφή 180 μοιρών στην υπόθεση.

  * Από την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ

  Ο Ιερώνυμος στην Ιερά Σύνοδο δεν ήταν τόσο σκληρός. Στη συνέντευξή του εμφανίστηκε μεν ως «πατέρας», όπως είπε, αλλά παραδέχτηκε πως η έκθεση του μητροπολίτη Λαρίσης «δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα».

  Με λίγα λόγια, ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε πως ο π. Δημήτρης Λουπασάκης «αγγίζει» την αγυρτεία και εμπαίζει τους «αφελείς» που τον πιστεύουν. Λόγια του Αρχιεπισκόπου, πάνω κάτω, επαναλαμβάνω. Ο Αρχιεπίσκοπος τους έστειλε τελεσίγραφο, όμως ο π. Δημήτριος σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο απείθειας στον επίσκοπό του (που τυχαίνει να είναι και Αρχιεπίσκοπος!) φαίνεται να επιμένει πως θα συνεχίσει τα ίδια. Είτε μείνει στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, είτε τον στείλουν σε κάποιο άλλο μοναστήρι.

  Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και τα θέτει όλο και εντονότερα το Σώμα της ιεραρχίας. Τη στιγμή βεβαίως που, όπως λέει ο Αρχιεπίσκοπος, έχει αναδείξει σχεδόν το 75% της Ιεραρχίας, ποιος θα τολμήσει να τα εκφράσει δημόσια; Γι’ αυτό και τα θέτω, όπως τα σιγοψιθυρίζουν οι μητροπολίτες μεταξύ τους.

  Πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι τι αλλάζει αν μετατεθεί ο π. Δημήτριος από τους Αγίους Ισιδώρους. Στη δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής θα είναι, είτε στον Λυκαβηττό είτε στη Βάρη. Επομένως, για ποιο λόγο τώρα να αλλάξει με το καινούργιο καθεστώς, αφού προηγουμένως δεν υπάκουε; Και από απλός παπάς ενορίας, του δίνουν και ένα μοναστήρι να χειρίζεται…

  Δεύτερο ερώτημα που κυκλοφορεί είναι για ποιο λόγο ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία πρέπει να μεριμνήσουν για μια ομάδα δεκαπέντε νεαρών υποψήφιων μοναχών και δεν ενδιαφέρθηκαν για τους χιλιάδες «αφελείς», κατά τον μακαριότατο, πιστούς που ακολουθούν φανατικά έναν «αγύρτη» ιερέα.

  ______________________________________________________________
  Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί δεν έχει γίνει οικονομικός έλεγχος από την Εκκλησία σε έναν ναό όπου χιλιάδες πιστοί αφήνουν κάθε μέρα για πολλά χρόνια τον οβολό τους. Γιατί ο π. Δημήτριος υποστηρίζει πως ο ναός «έχει οφειλές», όταν με πρόχειρες εκτιμήσεις από το παγκάρι μόνο -χώρια τις χορηγίες- έχουν μπει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια; Πού έχουν πάει όλα αυτά τα έσοδα;
  _______________________________________________________________

  Τέταρτο ζήτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο τόσα χρόνια δεν κινήθηκε καμία ενέργεια εναντίον του π. Δημητρίου (επιβολή ποινών, καθαίρεση, κ.λπ.), όταν το πόρισμα ελέγχου του εκκλησιαστικού ανακριτή και νυν μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου υπήρχε, δεν ανατράπηκε και σήμερα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαιώνει πως τον βρίσκει σύμφωνο.

  Το πέμπτο και τελευταίο ερώτημα που αναφέρουν οι μητροπολίτες είναι γιατί τόσα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία επέτρεψαν την «εργαλειοποίηση» του σταυρού των Αγίων Ισιδώρων, με όλα τα δεδομένα που είχαν στα χέρια τους, και τώρα αποφάσισαν να σταματήσουν το φαινόμενο.

  Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί η… Λουπασακειάδα. Το μόνο που αντιλαμβάνομαι είναι πως ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Γιατί στο τέλος η ανοχή του «πατέρα» στα «παιδιά» του σε εκείνον θα γυρίσει μπούμερανγκ

 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.tanea.gr/2019/10/11/greece/pistoi-rixnoun-koumpia-kai-draxmes-sta-pagkaria-ton-ekklision/

  Τι λένε οι κληρικοί

  Πιστοί ρίχνουν κουμπιά και δραχμές στα παγκάρια των εκκλησιών

  Τα έσοδα των εκκλησιών στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 60% από το 2011.

  Πιστοί ρίχνουν κουμπιά και δραχμές στα παγκάρια των εκκλησιών | tanea.gr

  TANEA Team

  11 Οκτωβρίου 2019 | 19:46

  «Βρίσκουμε δραχμές, νομίσματα άλλων κρατών, πολύ υποδεέστερων του ευρώ, ακόμα και κουμπιά. Ο προσερχόμενος στο ναό για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα των υπολοίπων, κάνει την κίνηση ότι ρίχνει κάτι έτσι ώστε να φανεί ότι δίνει κάτι», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης, αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.

  Σημειώνεται πάντως πως το καθεστώς φορολόγησης του Κλήρου ως προς τις «χρηματικές ενισχύσεις», δεν έχει αλλάξει, και παραμένει αφορολόγητο (δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ οι εισφορές χρηματικών ποσών στους ιερούς ναούς και μοναστήρια επ΄ευκαιρία προσκυνήματος ή τέλεσης μυστηρίων, υπό τύπο δωρεάς προς ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου).

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2022/11/blog-post_64.html

  Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022
  Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για την Κιβωτό του Κόσμου

  Ένα αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για την αληθινή ζωή του ιερέα και τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου.

  https://www.lifo.gr/podcasts/wraia-pragmata/h-skliri-alitheia-gia-ton-patera-antonio

  https://open.spotify.com/episode/0anaHQF6teX1VGTGfXG8Yr?go=1&sp_cid=05ea12444a70304fadbc69dd57cb7e64&utm_source=embed_player_p&utm_medium=desktop&nd=1

 4. Παράθεμα: Ο κ.Παπαδημούλης είναι ανυποψίαστος και για τα άδεια-αφορολόγητα παγκάρια του Λουπασάκη; — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 5. Ο/Η Ιερέας Χ. λέει:

  https://www.ieidiseis.gr/ellada/174892/kivotos-tou-kosmou-i-mystiki-katathesi-tou-15xronou-i-kakopoiisi-to-prasino-klouvi-kai-oi-fovoi-tou

  «Kιβωτός του Κόσμου»: Η μυστική κατάθεση του 15χρονου – Η κακοποίηση, το «πράσινο κλουβί» και οι φόβοι του
  Δεν αποκλείεται να εξεταστεί ξανά εκτός της «Κιβωτού» ο 15χρονος, αναφέρουν οι αστυνομικοί.

  Γιώργος Πρωτοψάλτης

  06:16 – 02/12/2022
  Τελευταία ενημέρωση: 06:18 – 02/12/2022

  Ο 15χρονος τρόφιμος στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Βόλο, από τον οποίο τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, έλαβαν μυστικά κατάθεση πριν από τέσσερις ημέρες, δεν επιβεβαιώνει τουλάχιστον προς το παρόν την σεξουαλική του κακοποίηση από το ηγετικό στέλεχος της ΜΚΟ. Ο ανήλικος φαίνεται να μιλά για τακτική σωματική του κακοποίηση με ξυλοδαρμούς, τιμωρία και σωφρονισμό του στο περιβόητο «πράσινο κλουβί» και συνθήκες εξαντλητικής εργασίας.

  Με την προσεκτική μεθοδολογία ειδικών ερωτήσεων οι ψυχολόγοι και αστυνομικοί, ρώτησαν τον 15χρονο για την πιθανότητα σεξουαλικής του κακοποίησης, με τον νεαρό να μην επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, από τις απαντήσεις και την στάση του, οι αστυνομικοί διέκριναν κάποιον φόβο, μια επιφυλακτικότητα και αρνητισμό, κάτι που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο 15χρονος μένει ακόμη στην ίδια δομή, ίσως επηρεάζεται ή φοβάται από τον περίγυρό του.

  Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους εισαγγελικούς λειτουργούς, και δεν αποκλείεται να εξεταστεί ξανά εκτός δομής, σε άλλο περιβάλλον, προκειμένου να υπάρξει μια άλλου είδους προσέγγιση, ενδεχομένως και άλλες απαντήσεις από το ανήλικο παιδί. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο παιδί, το υψηλόβαθμό στέλεχος της ΜΚΟ, το είχε πάρει από εκεί για τουλάχιστον ένα μήνα, προκειμένου να τον συνοδεύσει σε ταξίδια του σε άλλες δομές, όπως επίσης και στο κεντρικό κτίριο του Κολωνού.

  Για τον συγκεκριμένο ανήλικο γίνονταν αναφορές περί σεξουαλικής του κακοποίησης, στην κατάθεση του 19χρονου, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση για τα τεκταινόμενα στην ΜΚΟ. Την περασμένη Παρασκευή, με νέα συμπληρωματική παραγγελία η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ζητούσε την αναζήτηση και τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων ατόμων και εφόσον διακριβωθεί η εμπλοκή ανηλίκων, να ληφθούν καταθέσεις τους, ως ανήλικοι μάρτυρες θύματα προσβολής προσωπικής και γενετήσιας ελευθερίας.

  Στην ίδια παραγγελία ο Εισαγγελέας ζητούσε αυτοψία και φωτογράφιση του «πράσινου κλουβιού» που βρίσκεται στην αυλή της δομής της Κιβωτού στον Βόλο. Μέσα σε αυτό το «πράσινο κλουβί», σύμφωνα με δημοσιεύματα, κλείνονταν ανήλικοι για σωφρονισμό. Γι αυτό η Εισαγγελία Βόλου, ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις πέντε ανήλικων παιδιών διαφόρων ηλικιών, με την προϋπόθεση να διαμένουν αρκετό χρονικό διάστημα στη δομή, ώστε να καταθέσουν σχετικά με το «πράσινο κλουβί».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.