Ορθόδοξος μοναχός καταδικάστηκε στην Αλάσκα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού.

[Οι αμαρτωλές κιβωτοί της Ορθοδοξίας πλέουν σε όλα τα αρχιπελάγη]

O Ιερότατος Επίσκοπος Σίτκα και Αλάσκας Αλέξιος (Trader), της ρωσογενούς αλλά πολυεθνικής «Orthodox Church in America»-«OCA»), έχει θητεύσει και στον Άθωνα και έχει μεταφράσει στην Αγγλική ελληνικά ιερά βιβλία. Το σοκ που θα υπέστη μετά τις αποκαλύψεις θα είναι σίγουρα ανάλογο με αυτό που υπέστησαν τώρα οι κ.κ. Ιερώνυμος και Παπαδημούλης (ή Παπασπιτούλης, promoter της αγιότητας του Κιβωτάρχη στο Ευρωκοινοβούλιο).

του Αναγνώστη Λασκαράτου

«Russian Orthodox monk in Kodiak sentenced….» (Anchorage Daily News, Tess Williams-23 Νοεμβρίου 2022): «Ένας μοναχός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Kόντιακ καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε φυλάκιση πέντε ετών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού. Ο Evan P. Nicolai, 60 ετών, παραδόθηκε στην αστυνομία τον Οκτώβριο του 2021, αφού το μικρό παιδί ανέφερε σε έναν γονέα ακατάλληλη επαφή του μοναχού, σύμφωνα με κατηγορίες που κατατέθηκαν εναντίον του Nicolai. Ο πατέρας του παιδιού συνόδευσε τον Νικολάι στο αστυνομικό τμήμα. Μαζί τους πήγε και ένας ιερέας υπεύθυνος του σεμιναρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Σίτκας και Αλάσκας. Ο Νικολάι, ο οποίος ζούσε σε εκκλησιαστική κατοικία, γνώριζε το παιδί από τα τέλη του 2020 και είπε στους ερευνητές ότι κακοποίησε το παιδί πολλές φορές όταν ήταν μόνοι στο διαμέρισμά του.

Ο Νικολάι ομολόγησε την ενοχή του τον Ιούνιο πάνω στην κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου δεύτερου βαθμού. Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Στίβεν Γουάλας τον καταδίκασε τη Δευτέρα στο Κόντιακ σε πενταετή φυλάκιση. Ο Νικολάι θα είναι υπό δοκιμασία για 16 χρόνια μετά την αποφυλάκισή του. Δεν θα του επιτρέπεται να έχει επαφή χωρίς επίβλεψη με κανένα παιδί κάτω των 16 ετών ή να πηγαίνει σε μέρη όπου συγκεντρώνονται παιδιά, όπως σχολεία ή παιδικές χαρές, ως μέρος της περιόδου δοκιμασίας του. Ο Νικολάι πρέπει να εγγραφεί ως σεξουαλικός δράστης για επιπλέον 15 χρόνια μετά την ποινή του υπό αναστολή. Ο Νικολάι είχε μείνει σε εστίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλη την Αλάσκα, όπως στο Άνκορατζ, στο Μπέθελ, στην Έκλουτνα, στο Χόμερ και στο Κάκτοβικ, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη της Αλάσκας. Πέρασε επίσης ένα χρόνο σε μοναστήρι, περίπου μια ώρα από το Φοίνιξ.

Ο σερβικής καταγωγής αγιότατος Νικόλαος Soreich,  τέως Επίσκοπος Αλάσκας της OCA, που απομακρύνθηκε το 2008, όταν  επιβεβαιώθηκαν μια σειρά από καταγγελίες εναντίον του, μεταξύ αυτών και ο διορισμός ως κληρικού ενός άλλου ευσεβούς, που είχε φυλακιστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων (βλ.: «Controversial Serbian bishop’s woes…».)

Ο Νικολάι ήταν παλαιότερα κληρικός στην Εκκλησία μέχρι το 2015, όταν έχασε την ιδιότητά του ως μέλος του κλήρου λόγω μέθης, σύμφωνα με τον διάκονο π. Θωμά Rivas. Ζούσε προσωρινά στην ορθόδοξη κοινότητα του Κόντιακ όταν συνέβη η σεξουαλική κακοποίηση το 2021, αλλά ο Rivas είπε ότι ο Νικολάι «δεν είχε ιερατικά ή ποιμαντικά καθήκοντα ή άλλη εξουσία». Η επισκοπή διεξήγαγε εσωτερική έρευνα για να διασφαλίσει ότι δεν υπήρξε πρόσθετη κατάχρηση, είπε ο Rivas. «Οι σύμβουλοι μίλησαν με οικογένειες και βοήθησαν το παιδί που είχε κακοποιηθεί», όπως είπε. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας ανακουφίστηκαν όταν άκουσαν την καταδίκη του Νικολάι, ανέφερε η ανακοίνωση της Επισκοπής».

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ορθόδοξος μοναχός καταδικάστηκε στην Αλάσκα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού.

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ορθόδοξες Κιβωτοί

  Δολοφονία αρχιμανδρίτη στις ΗΠΑ (1933)

  …………………………..

  Τις πρώτες πληροφορίες μας για τον δύστυχο Παρθένιο και τα πάθη του, τις πήραμε από τον εξαιρετικά ενημερωμένο και σοβαρό ιστότοπο «Οrthodox history», που εξετάζει ανοιχτά με επιστημονική μέθοδο, κάθε πτυχή της πολυκύμαντης, ποικιλότροπης και πολυεθνικής Ορθοδοξίας στις ΗΠΑ.
  https://orthodoxhistory.org/2011/03/30/fr-parthenios-kolonis/

  Το έγραψε ο Ματθαίος Namee (30.3.2011), ένας συγγραφέας που ασχολείται συστηματικά με την ιστορία της αμερικανικής Ορθοδοξίας, διευθυντής της «Εταιρείας για την ορθόδοξη χριστιανική ιστορία στην Αμερική» («Socha»), με τον τίτλο «Σκάνδαλο και δολοφονία, η ιστορία του πατέρα Παρθενίου Κολόνη».

  Ξεκινάει με δημοσίευμα της ‘Washington Post’ (6.7.1933), που αναφέρει πως ο 72 χρονος εφημέριος του ελληνικού ναού του Martins Ferry, πέθανε σήμερα από τα τραύματα που προκλήθηκαν από τσεκούρι. Είχε βρεθεί αναίσθητος στο υπόγειο της εκκλησίας με το κρανίο του σπασμένο από τα κτυπήματα. Ανέκτησε τις αισθήσεις του, αλλά δεν λέει ποιοι του επιτέθηκαν αν και η αστυνομία πιστεύει πως ήξερε δράστες του. Ήταν η τρίτη φορά μέσα σε τρία χρόνια που ο ιερέας είχε δεχθεί μυστηριώδη επίθεση στην εκκλησία του.

  Η ιστορικός Margot Canaday, καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Princeton , αφηγείται και την τραγωδία του παπά στο βραβευμένο πρώτο βιβλίο της «H ετερόφυλη Πολιτεία: Σεξουαλικότητα και Ιθαγένεια στην Αμερική του εικοστού αιώνα» (‘The Straight State: Sexuality and Citizenship in Twentieth-Century America’-2009).

  Σύμφωνα με τη συγγραφέα ο παπάς έφυγε από το Μιλγουόκι κάτω από μια αχλύ σκανδάλου. Ένας ενορίτης τον κατηγόρησε ως ομοφυλόφιλο. Ταυτόχρονα φερόταν πως είχε γράψει ένα γράμμα σε ένα αγόρι στην Ελλάδα, που έδειχνε ότι οι δυο τους είχαν εμπλακεί σε μια σεξουαλική σχέση.

  ……………………………………………

  Δεν νομίζω πως ο Παρθένιος ήταν ακριβώς κακούργος. Κλέφτης, υποκριτής, ιερόσυλος, διαφθορέας, μανιακός και έκφυλος φτωχοδιάβολος, ναι ήταν.

  Υπήρξαν πολλοί χειρότεροι, απείρως υψηλότερα ιστάμενοι και πολύ προκλητικά υμνούμενοι από την Εκκλησία, μέχρι σήμερα.


  Ας πούμε το πανιερότατο κτήνος, ο μητροπολίτης Αλάσκας και Αλεούτων Νήσων Βλαδίμηρος Sokolovsky-Avtonomov, πνευματικό τέκνο του αγίου Νικόλαου Κασάτκιν, (πρώτου ορθόδοξου αρχιεπίσκοπου της Ιαπωνίας), που το 1879 διορίσθηκε διευθυντής του ρωσικού σχολείου του Τόκυο στα πλαίσια της εκεί Ιεραποστολής.

  Είχε ιδιαίτερη «αδυναμία» στα παιδιά, όπως αποδείχτηκε από τη μετέπειτα (1891) δράση του στο Σαν Φραντσίσκο των ΗΠΑ, όπου κατηγορήθηκε από κομμουνιστές πολιτικούς φυγάδες, όπως ο εξόριστος γιατρός Ράσσελ, για υποσιτισμό, φυλάκιση, βασανιστήρια και σεξουαλική κακοποίηση και σοδομισμό 11 ανήλικων αγοριών (10-14 χρόνων)
  http://www.holy-trinity.org/history/1891/06.12.examiner.html
  τα οποία κρατούσε φυλακισμένα στο Γραικορωσικό σεμινάριο. (‘The San Francisco Examiner’, June 12, 1891, p. 3. «BOYS TREATED LIKE SLAVES.. Horrible Tales of Cruelty to the Russian Church Students.Youths Beaten, Starved and Kept in a Rat-Infested Dungeon on a Diet of Bread and Water. Policemen find them in a filthy condition»).

  https://www.oca.org/holy-Synod/past-primates/vladimir-sokolovsky-avtonomov


  ΟRTHODOX CHURCH IN AMERICA (OCA)
  His Grace, Bishop Vladimir (Sokolovsky-Avtonomov)
  Archbishop of the Aleutians and Alaska (1852 – 1931)
  Because of a troublesome situation unfolding in San Francisco, Bishop Vladimir’s service in America was cut short. Effective June 8, 1891, he was assigned as Bishop of Ostrogozhsk, auxiliary of the Voronezh Diocese. In October of that year he left America to assume his new position.


  Η Αγιότης του το έσκασε στη Ρωσία όπου συνέχισε την καριέρα του προαγόμενος σε Αρχιεπίσκοπο του Αικατερινοσλάβ, αν και η δράση του ήταν γνωστή. Με δυο λέξεις («δυσχερής κατάσταση»!), χωρίς να λέει κουβέντα, ξεμπερδεύει ο επίσημος ιστότοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική (OCA), που υμνεί τη μνήμη του. Τι να πει κανείς!

  ………………………

  • Ο/Η Σωστός λέει:

   Κάτι μου λέει ότι δεν νοιάζεστε για τα παιδάκια καθόλου…η Margot Canaday είναι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ οπάδός της τρανσεξουαλικότητας και προστάτης αυτών που συστηματικά κακοποιούν ανηλίκα κάνοντάς τους ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ώστε τα παιδιά να απαρνηθούν το φύλο τους και να προβούν σε ακρωτηριασμούς των γεννητικών τους οργάνων, του στήθους τους κτλ.
   Η Margot Canaday είναι επίσης ερευνήτρια του Ιδρύματος Kinsey. Μιλάμε φυσικά για τον Alfred Kinsey ο οποίος κατέγραψε στην ΔΗΘΕΝ επιστημονική του έρευνα, μεταξύ άλλων και πολλαπλούς οργασμούς σε βρέφη 2 μηνών. Τώρα θα αφήσω εσάς που τον έχετε σε μεγάλη εκτίμηση να μας εξηγήσετε ΠΩΣ το κατάφερε αυτό.*
   Είναι πασιφανές ότι το πρόβλημά σας ΔΕΝ είναι η αυτή-καθεαυτή η πράξη της κακοποίηση ενός παιδιού, αλλά σας προβληματίζει ΜΟΝΟ η ταυτότητα του κατηγορουμένου. Όταν είναι δικός σας [βλέπε Kinsey και Canaday] τότε καλώς τα βιάζει τα ανήλικα – εάν δε υποψιαστείτε ότι είναι «των άλλων», τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε.
   Όσο για το σαβουρο-blog «orthodoxhistory» ο δημιουργός του δεν γνωρίζει να διαβάζει Ελληνικά και οι πηγές του είναι αποκλειστικά Αμερικανικές – δηλ. μιλάμε για άρθρα γραμμένα αποκλειστικά από Προτεστάντες, Ευαγγελικούς, Παππιστές και άθεους – σαν να γράφει ο Κουτσούμπας blog με τίτλο «capitalisthistory» και να περιμένεις να δεις αλήθεια…
   Κάτσε γράψε την ιστορία της Πολωνίας στον Β΄ΠΠ χωρίς να γνωρίζεις Πολωνικά και άμα εκδοθεί σφύρα μου κλέφτικα.

   *https://aim.org/publications/aim_report/1998/10b.html

 2. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  https://iselida.gr/index.php/eidiseis/eidiseis-ellada/item/24991-giortazei-enas-spoudaios-anthropos-o-patir-antonios

  Γιορτάζει ένας σπουδαίος Άνθρωπος
  Ο πατήρ Αντώνιος
  Ιανουαρίου 17, 2021

  https://www.newsit.gr/ellada/kivotos-tou-kosmou-mpampa-zo-mia-kolasi-elege-9xronos-ston-patera-tou-eixe-ginei-kataggelia-prin-9-mines/3648967/

  12:39 26/11/2022

  Κιβωτός του Κόσμου: «Μπαμπά ζω μια κόλαση» έλεγε 9χρονος στον πατέρα του – Είχε γίνει καταγγελία πριν 9 μήνες

  Ακόμα μια καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου» έρχεται να πριστεθεί στις δεκάδες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως τώρα.

  Η νέα καταγγελία αφορά έναν 9χρονο φιλοξενούμενο της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα, ο πατέρας και η θεία του οποίου μίλησαν, ενώ πριν έμενε σε αυτή της άνοιξης.

  Όπως αναφέρει ο πατέρας, όταν είχε επισκεφθεί τον 9χρονο, του είχε πει “μπαμπά ζω μια κόλαση”. Το παιδάκι ανέφερε ξυλοδαρμούς από παιδαγωγούς τόσο στην Άνοιξη όσο και στην Καλαμάτα, και πως γενικά όλοι οι φιλοξενούμενοι έτρεμαν τις συνέπειες, αφού οι τιμωρίες ήταν σκληρές (κάτι που έχουν καταγγείλει πολλά παιδιά).

  Το παιδί ανέφερε πως κάποιες από αυτές ήταν το να τον κλείνουν μόνο σε σκοτεινά δωμάτια.

  Κώστας Λούλης: Τι δηλώνει ο αλευροβιομήχανος που χάρισε το ακίνητο του Βόλου

  «Μπαμπά με χτυπάνε, με έχει χτυπήσει παιδαγωγός μαζί με μια άλλη» είπε ο 9χρονος σύμφωνα με τον πατέρα του, και φυσικά προκάλεσε έντονη ανησυχία. Όπως είπε κάλεσε την αστυνομία, και τελικά από τη δομή τον πέταξαν έξω. Όπως λέει, η καταγγελία στην αστυνομία έγινε εδώ και 9 μήνες, και ακόμα δεν υπάρξει εξέλιξη.

  Τα ίδια καταθέτει και η θεία του παιδιού, λέγοντας πως της είπε «θεία πάρε με από εδώ».

  Δείτε τις μαρτυρίες στον ΣΚΑΪ

  https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1374506/kivotos-tou-kosmou-travikse-ta-pandeina-leei-i-mitera-tou-19xronou

  26/11/2022 13:47
  Κιβωτός του Κόσμου: «Τράβηξε τα πάνδεινα» λέει η μητέρα του 19χρονου

  ΑΠΕ – ΜΠΕ

  Η μητέρα του 19χρονου ο οποίος πρώτος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, μίλησε για τα όσα βίωσε ο γιος της

  «Έσπασε» τη σιωπή της η μητέρα του 19χρονου αγοριού, , του πρώτου παιδιού της Κιβωτού του Κόσμου που προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και «ξεκλείδωσε» την ολη υπόθεση.

  Αποκλειστικά στην ΕΡΤ μίλησε η μητέρα του 19χρονου.

  «Εγώ ξύπναγα το παιδί μου για να του πάει πρωϊνό στις 7 το πρωί. Το σίγουρο είναι ότι το παιδί τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

  Η μητέρα του 19χρονου, αναφέρει πως από την αρχή ήθελε να τηλεφωνήσει στο υψηλόβαθμο στέλεχος που καταγγέλουν αλλά ο γιός της δεν την άφηνε. Πάντως αναμένεται να καταθέσει και αυτή στην εισαγγελία τις επόμενες ημέρες. Είναι η καταγγελία του 19χρονου, που ξεκλείδωσε και την ολη υπόθεση.

  Την ίδια ώρα σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» όχι μόνον στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέχρι στιγμής σε Κόνιτσα, Πωγωνιανή και Χίο.

  Κιβωτός: Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για να εντοπιστούν οι καταγγέλλοντες
  Τρίτη έρευνα διέταξε νωρίτερα η Εισαγγελία του Βόλου με αφορμή τις καταγγελίες για την εκεί δομή.

 3. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1309512/kivotos-tou-kosmou-sexoualiki-kakopoiisi-via-kai-omerta-kataggelloun-paidia-kai-ergazomenoi/

  Βασίλης Τσακίρογλου
  21.11.2022, 07:29

  Κιβωτός του Κόσμου: Σεξουαλική κακοποίηση, βία και «ομερτά» καταγγέλλουν παιδιά και εργαζόμενοι

  Βουνό οι καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο και άλλα στελέχη -Νεαρός λέει ότι είδε στέλεχος σε σεξουαλική πράξη με 17χρονο

 4. Ο/Η Σωστός λέει:

  Χρειαζόμαστε περισσότερο Μπολσεβικισμό και Ισλάμ!!!
  Να ξεβρωμίσει η χώρα!

 5. Ο/Η Ζωζω Σαπουνάκη λέει:

  https://orthodoxyindialogue.com/2022/08/22/leaked-metropolitan-joseph-under-investigation-for-16-year-affair-with-married-woman/

  LEAKED: METROPOLITAN JOSEPH UNDER INVESTIGATION FOR 16-YEAR AFFAIR WITH MARRIED WOMAN

  ΔΙΕΡΕΥΣΕ: ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΣΗΦ ΓΙΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

  8 ΣΧΟΛΙΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ


  Μητροπολίτης Ιωσήφ (Al-Zehlaoui)

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ 24/8/22: Δείτε από το δημόσιο αρχείο: Ο Μητροπολίτης Ιωσήφ έχει συνιδιοκτήτη δύο κατοικιών με το θύμα του.

  Αρκετές πηγές εμπιστευτικών πληροφοριών στα γραφεία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αρχιεπισκοπής Αντιοχείας επιβεβαίωσαν την αναφορά ενός email από μια γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είχε σχέση 16 ετών με τον Μητροπολίτη Joseph (Al-Zehlaoui) κατά τη διάρκεια του γάμου της και της επισκοπικής του θητείας. Η σχέση φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα το διαζύγιο της γυναίκας. Λέγεται ότι έστειλε το email της σε περίπου εξήντα άτομα σε θέσεις εξουσίας στην Αρχιεπισκοπή, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

  Μας λένε ότι έχει προσληφθεί δικηγορικό γραφείο για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας. Το Πατριαρχείο Αντιοχείας φέρεται να παρακολουθεί στενά αυτές τις εξελίξεις.

  Σε μια υπέρτατη συστροφή ειρωνείας (ή όχι), ο Μητροπολίτης Ιωσήφ είναι γνωστός στους αναγνώστες του Orthodoxy in Dialogue ως ένας άκαμπτα άκαμπτος διεκδικητής σεξουαλικής ηθικής στην Αρχιεπισκοπή Αντιοχείας. Όπως αναφέραμε εδώ τον Ιανουάριο του 2020, έχει πειθαρχήσει σε έναν ιερέα που τολμά να ποιμαίνει ΛΟΑΤΚ άτομα ως ανθρώπινα όντα και απαγόρευσε στους ιερείς του να παρευρίσκονται στους γάμους ομοφύλων των παιδιών τους, ενώ προσπαθεί να επαναφέρει στην ενεργό επισκοπική διακονία έναν επίσκοπο που καταδικάστηκε για (ετερο)σεξουαλική επίθεση υπό την επήρεια αλκοόλ σε καζίνο. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2020, αναφέραμε ότι οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο που χρησιμοποιούν τις λέξεις-κλειδιά «μητροπολιτική φίλη Τζόζεφ» οδήγησαν τους ανθρώπους ανεξήγητα στο Orthodoxy in Dialogue, όπου ποτέ πριν δεν είχαμε χρησιμοποιήσει τη λέξη «φίλη» σε κανένα άρθρο. Όπως συμβαίνει τόσο συχνά μεταξύ των ορθοδόξων εκκλησιαστικών, οι απαιτήσεις της «σεξουαλικής ηθικής» ισχύουν μόνο για την ομοφυλοφιλική ηθική.

 6. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Τα έχει όλα και συμφέρει
  Με το μέρος του πατέρα Αντωνίου
  Με μάντεμα Παϊσιου για Μουντιάλ
  και με Κωνσταντοπούλου στο φυσικό της χώρο

 7. Ο/Η Aπέξω μπέλα μπέλα λέει:

 8. Ο/Η Θεολόγος λέει:


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.