Ελληνορθόδοξος ιερέας ερωτύλος (με γυναίκες) και δολοφόνος

[Μια απάντηση σε όσους (συκοφάντες) διαδίδουν με αφορμή την «Κιβωτό», πως υπάρχουν ανήθικοι ιερείς]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Επειδή με τα γεγονότα της Κιβωτού δημιουργείται (προσωρινώς) η εντύπωσις πως υπάρχουν ανήθικοι ιερείς (αν είναι δυνατόν!), παρουσιάζουμε αιδώ την περίπτωση ενός ιερέως που η αγνή αγάπη του για τις γυναίκες τον έφερε σε απονενοημένο διάβημα, για να κλείσουν τα κακόβουλα στόματα, όσων διαδίδουν πως το ράσο είναι κρυψώνας ανομιών.

O ερωτιάρης παπάς με τους 2 φόνους” (N.Mουρατίδης, PolisMAGAZINO). “Σήμερα θα μάθουμε για τον διαβολικό καρδιοκατακτητή ιερέα Ιωακείμ, που έκανε δύο φόνους. Ένας παπάς sex maniac, που δεν άφηνε θηλυκό για θηλυκό χωρίς να το σαγηνεύσει. Είχε φτάσει στο σημείο να έχει δεκάδες ερωμένες και να προκαλεί απροκάλυπτα, με αποτέλεσμα να τον διώχνουν από τις ενορίες που λειτουργούσε, έπειτα από καταγγελίες  των απατημένων συζύγων.

Όλη η ιστορία της άστατης ζωής του ιερέα Ιωακείμ, που κατέληξε να γίνει φονιάς, απασχόλησε την Αθήνα κατά τις δεκαετίες ’20 και ’30. Αρχικά θα σας μεταφέρω στην εποχή. Η δεκαετία του 1920 σημαδεύτηκε από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τις συνέπειές της. Το ελληνικό κράτος προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στις νέες και επιτακτικές ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όμως οι παρεμβάσεις των στρατιωτικών δεν επέτρεψαν την ομαλότητα. Από την επομένη κιόλας της Μικρασιατικής Καταστροφής εκδηλώθηκε το Κίνημα των Πλαστήρα – Γονατά. Αντεπαναστάσεις και επαναστάσεις του στρατού εκδηλώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας. Παρόλα αυτά, μετά τη Δικτατορία του Πάγκαλου η δημοκρατία σταδιακά αποκαταστάθηκε και η εξουσία περιήλθε στη Βουλή. Η πολιτική αστάθεια όμως ακολούθησε και την δεκαετία του 1930, με προστριβές και ακόμα μια δικτατορία, αυτή του Μεταξά. Ο Ιωακείμ έφυγε όταν τους έδιωξαν οι Τούρκοι, με την οικογένειά του από τα Σώκια της Μικράς Ασίας, μια πόλη της επαρχίας Αϊδινίου, απέναντι στην Σάμο για να καταλάβετε. Αφού λοιπόν ξεριζώθηκαν, μπήκαν σ’ ένα καΐκι, πέρασαν την Σάμο και κατέληξαν στην Ικαρία. Εκεί, ο νεαρός γιος, ο Ιωακείμ αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του μοναχισμού στο μοναστήρι του νησιού, τον Άγιο Κηρύκο. Παρέμεινε επί οχτώ χρόνια, έγινε διάκονος και τέλος, σε ηλικία 30 ετών χειροτονήθηκε ιερέας. Τότε, κι’ αφού ο πατέρας του έφυγε από την ζωή, εγκατέλειψε την Μονή και το νησί, και εγκαταστάθηκε (μαζί με τη μητέρα του και την  αδερφή του) στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι. Το Περιστέρι εκείνη την εποχή ήταν μια φτωχική συνοικία, με μικρές μονοκατοικίες (χαμόσπιτα τα έλεγαν κάποιοι), σαν ένα μικρό χωριό. Εκεί λοιπόν διορίστηκε ιερέας και άρχισε η… δράση του! Και συγκεκριμένα τα ερωτικά του σκάνδαλα με δεκάδες…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/32PgoLv (September 21, 2020):

παντρεμένες κι ανύπαντρες γυναίκες. Δεν χρειάστηκαν πολλά. Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι από την συμπεριφορά του, τον κατήγγειλαν ζητώντας την απομάκρυνσή του. Η Αρχιεπισκοπή τον μετέθεσε αμέσως σε άλλη ενορία και ταυτόχρονα άρχισαν οι ανακρίσεις. Ο φοβερός Ρασπούτιν (έτσι τον αποκαλούσε ο τύπος της εποχής), δεν άλλαξε τακτική. Σε όποια ενορία κι αν τον πήγαιναν δημιουργούσε διαρκώς έντονα ερωτικά σκάνδαλα. Όπου πήγαινε τον έδιωχναν αφού οι επίτροποι των εκκλησιών αλλά και οι απατημένοι σύζυγοι επαναστατούσαν…Τον έθεσαν λοιπόν σε αργία, αλλά αυτός άρχισε να εμφανίζεται ως ιερέας της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου. Έτσι γνώρισε την οικογένεια Αρμάου και αμέσως έκανε σχέσεις με την σύζυγο. Μην ξεχάσω να αναφέρω πως η μητέρα του και η αδερφή του που δεν άντεξαν την κατακραυγή, τον έδιωξαν από το σπίτι. Ο Έλληνας Ρασπούτιν ζήτησε στέγη από την οικογένεια Αρμάου και του την έδωσαν. Ο σεξουαλικά ασυγκράτητος ιερέας βεβαίως και συνέχισε τη σχέση του με την Κατίνα Αρμάου. Όλη η γειτονιά πια το ήξερε. Με τα πολλά το κατάλαβε και ο σύζυγός, αλλά όταν της έκανε σκηνή, η Κατίνα τον απείλησε ότι θα πάρει το παιδί και θα φύγει με τον παπά. Κάπως έτσι έκανε τα… στραβά μάτια ο απατημένος σύζυγος μέχρι που ο Ιωακείμ αποθρασύνθηκε τελείως και άρχισε να κάνει ερωτικά παιχνίδια με την Κατίνα μπροστά του. Ο Αρμάος έκανε μήνυση στην Αρχιεπισκοπή αλλά μέχρι να φτάσει η υπόθεση στον Εισαγγελέα, έγινε το κακό…Μια μέρα, μετά από άγρια φασαρία, ο παπα-Ιωακείμ ανακοίνωσε στον Αρμάο ότι θα φύγει από το σπίτι. Ο ταλαίπωρος απατημένος σύζυγος υπέθεσε ότι θα έφευγε μαζί και η σύζυγός του – κι’ άρχισε ο καυγάς. Κουβέντα στην κουβέντα, άναψαν τα αίματα και ο Ρασπούτιν έβγαλε όπλο, πυροβόλησε τον Αρμάο και τον έριξε νεκρό…Στη συνέχεια – με μάτι που γυάλιζε από την τρέλα – αγκάλιασε την Κατίνα και τη φίλησε. Της είπε ότι θα την σκότωνε και θα αυτοκτονούσε. Εκείνη, όταν το άκουσε, έτρεξε να φύγει αλλά ο παπάς πρόλαβε και την πυροβόλησε πισώπλατα. Νεκρή και η Κατίνα. Βεβαίως ο Ιωακείμ δεν αυτοκτόνησε καθώς… τρόμαξε στην ιδέα. Έτσι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα».

Το δημοσίευμα σταματά, χωρίς να δίδει ούτε το επώνυμο του ιερέα ούτε την κατάληξη της υπόθεσης. Προσωπικώς, πιθανολογώ πως ο ιερεύς ήτο αθώος, όπερ και θα απεδείχθη στο δικαστήριο. Άλλωστε αυτό υποδεικνύει και η τακτική της Αρχιεπισκοπής να του αλλάζει ενορίες (για να γλυτώσει από τους συκοφάντες) αντί να τον καθαιρεί. Είναι γνωστή άλλωστε η αυστηρότης των ηθών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΣΥΝΑΦΗ

«Δολοφόνος Ρώσος ιερέας, κατέλαβε Μονή βασανιστριών παιδιών, ζητώντας ανοιχτούς ναούς»

«Ο παπάς που σκότωσε τον συγχωριανό του»

«Ο παπάς που κακοποιούσε σεξουαλικά μια 23χρονη»

«Στη φυλακή ιερέας για τη δολοφονία του αδελφού του»

«Νεκρός ο ιερέας που σκότωσε συγχωριανό του».

«Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών «.

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ελληνορθόδοξος ιερέας ερωτύλος (με γυναίκες) και δολοφόνος

 1. Ο/Η Ρούσα παπαδιά λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/875122/ileia-kanena-elafrudiko-stin-papadia-gia-ti-dolofonia-tou-ierea/

  Ηλεία: Κανένα ελαφρυντικό στην παπαδιά για τη δολοφονία του ιερέα

  21.03.2019, 10:11

  Στην επικαιρότητα ξανά το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο – Πρωτόδικα καταδικάστηκαν και οι δυο (παπαδιά και εραστής) σε ισόβια – Η ίδια ποινή τους επιβλήθηκε και στο Εφετείο

 2. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/11/blog-post_852.html

  Aπό την πρεσβυτέρα στην… εφοπλιστέρα
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | 10:06 μ.μ.

  Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

  ΥΓ. Ο λαλίστατος Δημήτρης Παπαδημούλης, που είχε προτείνει τον παπα-Κιβωτό για «ευρωπαίο πολίτη της χρονιάς» το 2018, σε ποια κατηγορία πολιτικών ανήκει; Των βλακών ή των συνενόχων; Το σημειώνουμε γιατί βγαίνει η τέως υπουργός Γεμιστών και Λοιπών Εδεσμάτων, Θεανώ Φωτίου, και μας λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στα ιδρύματα και τις δομές τους και πως φταίει η ΝΔ κτλ. κτλ. Δείτε το βίντεο με τον εκστασιασμένο… εθελοντή Μήτσο να αποθεώνει τον «πατέρα» και την «πρεσβυτέρα» σαν εκπροσώπους «της άλλης Ελλάδας»:

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.in.gr/2022/11/24/greece/kivotos-tou-kosmou-adeiazoun-kryfa-mystikes-thyrides-se-trapezes-ti-ereynoun-oi-arxes/

  Κιβωτός του Κόσμου: Αδειάζουν κρυφά μυστικές θυρίδες σε τράπεζες – Τι ερευνούν οι Αρχές

  in.gr
  24 Νοεμβρίου 2022, 10:36

  Τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, την Τρίτη το μεσημέρι, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου

  Διαδοχικά σοκ στην ελληνική κοινωνία, προκαλεί το ντόμινο αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου, με το οικονομικό σκέλος της ΜΚΟ, να παίρνει μία θέση στο προσκήνιο, μαζί με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς των παιδιών.

  Στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας, βρίσκονται τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια των ανθρώπων της Κιβωτού του Κόσμου και η χλιδάτη ζωή, με τα ακριβά αυτοκίνητα που φέρεται να έκανε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του.

  Την ίδια ώρα, έρχεται στο φως, ένα ακόμη αποκαλυπτικό περιστατικό: πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού Ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.

  Αδειασε άρον άρον τη μυστική θυρίδα

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ, η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

  Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

  Μάλιστα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια εξαΰλωσης και αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

  Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου.

  Το σχέδιο που δεν υλοποιήθηκε

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών της υπόθεσης, το μυστικό άδειασμα υπήρξε τόσο λόγω της δικαστικής έρευνας, με τον κίνδυνο να αναδειχθούν στοιχεία για διαρκή κερδοσκοπία των υπευθύνων του ιδρύματος, όσο και του κινδύνου δέσμευσης και κατάσχεσης του περιεχομένου της που μπορεί να αφορούσε και ενοχοποιητικά στοιχεία για τους υπεύθυνους της δομής.

  Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού, είχε στόχο, αφού αδειάσει την θυρίδα, να ανοίξει νέα -σε άλλη τράπεζα- στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Φέρεται δε, να είχε ήδη ενημερώσει την τράπεζα για το άνοιγμα νέας θυρίδας χωρίς όμως το σχέδιο να υλοποιηθεί.
  ____________________________________
  Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Έστελναν παιδιά να μαζέψουν ελιές στη Μυτιλήνη – Νέες καταγγελίες
  ____________________________________

  Πακτωλός χρημάτων

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Οικονομική Αστυνομία έχει φτάσει σε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Κιβωτός πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), στην οποία η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντωνίου.

  Οι δωρεές που έγιναν στην οργάνωση, από το 2017 έως το 2021 ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια ευρώ και εάν υπολογιστούν σε αυτές και τα περίπου 5 εκατομμύρια που έχουν δωριστεί μέσα στο 2022, τότε φτάνουμε στα σχεδόν 33 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μόλις έξι χρόνια.

  Ο τζίρος της δομής φαίνεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου, τα τελευταία 8 – 10 χρόνια.

 4. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://alaska-native-news.com/kodiak-judge-sentences-monk-to-five-years-for-sexual-abuse-of-a-minor/64894/

  Kodiak Judge Sentences Monk to Five Years for Sexual Abuse of a Minor

  By Patty Sullivan | State of Alaska on Nov 23, 2022Comments Offon Kodiak Judge Sentences Monk to Five Years for Sexual Abuse of a Minor

  (Kodiak, AK) – Alaska Superior Court Judge Stephen Wallace sentenced 60-year-old Evan P. Nicolai to five years in prison for sexual abuse of a minor in the second degree. Nicolai will be on probation for 16 years and will be required to register as a sex offender for an additional 15 years after probation ends.

  Nicolai was a monk with the Russian Orthodox Church, living in church housing when the crimes occurred. In Oct. 2021, Nicolai turned himself in to police, accompanied by a Russian Orthodox priest and the victim’s father. Nicolai admitted that the child was alone in Nicolai’s apartment on multiple occasions over months, where Nicolai touched the boy’s penis and had the child touch Nicolai’s. The defendant admitted he knew it was a crime.

  Today, Judge Wallace sentenced Nicolai to 15 years with 10 years suspended and five years to serve. The defense argued for a minimum 10 years of probation, however, the court imposed 16 years of probation. Nicolai would then be in his 90s, and the sex offender registration would provide the community the appropriate notice about who he is and what he has done, the Judge said.

  # # #

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.