Ο επικοινωνιολόγος του Χουντόδουλου υπερασπίζεται τον Λουπασάκη

[Υπενθυμίζει με νόημα πως ο λουπασακισμός είναι εκκλησιαστική παράδοση]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

“Α’ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Περιεχόμενα Παραδικαστικό Κύκλωμα Η Οδύσσεια της δικογραφίας-…Τα μέλη του κυκλώματος-Γιοσάκης, ο παπάς του παραδικαστικού-Συνομιλίες που καίνε δικαστές-…Το παρασκήνιο πίσω από την αθώωση Μαντούβαλου-….-Ο επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου και ο Μητροπολίτης Σύρου…Λαθρεμπόριο χρυσού…”

Ο επικοινωνιολόγος του τ.Αρχιεπισκόπου Χρήστου Παρασκευαϊδη, αποτυχών υποψήφιος βουλευτής Πειραιά της ΝΔ επί Καραμανλή B’ το 2007, ανήκει σε αυτούς που κατηγορήθηκαν αλλά δεν καταδικάστηκαν για ανάμιξη στο δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα.  Για την ιστορία εδώ μπορεί κάποιος να διαβάσει αυτά που τον αφορούσαν:  «Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη…». (28-9-2011 από directNEWS.gr). Είναι γεγονός πως ο Τύπος, με εξαίρεση το Hot Doc, δεν έδωσε δημοσιότητα στην υπόθεση την οποία επέλυσε με κάποια καθυστέρηση η αδέκαστη Δικαιοσύνη: «Δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα Νο2: Βγήκαν «λάδι» οι περισσότεροι λόγω παραγραφής γιατί τα κακουργήματα έγιναν πλημμελήματα-Ποιοι ήταν οι 110 κατηγορούμενοι»-2.10.20eviazoomgr:  «..ανάμεσα τους, Δικαστές, Εισαγγελείς, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ένας ιερέας, φοροτεχνικοί, συνδικαλιστές και πρόσωπα υπεράνω υποψίας, ήταν κατηγορούμενοι για το λεγόμενο Παραδικαστικό κύκλωμα Νο2, σε μία δίκη που είχε ξεκινήσει από τις 8 Φεβρουαρίου 2017 και ολοκληρώθηκε τέλη Σεπτεμβρίου του 2020,….η οποία -περιέργως-δεν μεταδόθηκε από μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τα ονόματα των κατηγορουμένων…:…».

Τώρα ο κ.Τζούμας, στη μεταχριστοδουλική εποχή, βρίσκεται σε θέση κριτικής εκκλησιαστικής συμπολίτευσης. Για τον Λουπασάκη γράφει και τα εξής που επί της ουσίας προειδοποιούν μέσω μιας επικίνδυνης αλήθειας: «είναι αγύρτης ο π. Δημήτρης επειδή δέχεται και Σταυρώνει τους πιστούς όπως λέει το περισπούδαστο πόρισμα! Τότε όλοι οι πιστοί που τρέχουμε στην Παναγία στην Τήνο, στον Άγιο Νεκτάριο και σε όλους τους Αγίους μας είμαστε θύματα αγυρτείας;». Τα δικολαβικά επιχειρήματα Τζούμα, μόνο υπεράσπιση αθώου δεν δείχνουν, αλλά αποπροσανατολίζουν, μετατοπίζοντας το θέμα στην (αναγκαστική) παρατυπία με την οποία αποκαλύφθηκε ένα επίσημο πόρισμα που έκρυβε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όπως προκλητικά καλύπτει και τις μετά το πόρισμα αυτό (3ετής έρευνα 2014-2017) την πλούσια θαυματοπαραγωγή του παπά αλλά και το ερώτημα των παγκαριών του, που ευτυχώς θίχτηκε στην «Καθημερινή»: «Ιερές κόντρες πυροδοτούν τα «θαύματα» του Λυκαβηττού» Δώρα Αντωνίου 23.09.2022 • 19:32): «ο ναός των Αγίων Ισιδώρων είναι ένα από τα δέκα παρεκκλήσια που ανήκουν στο Ταμείο Ασφάλισης Κληρικών. Είναι το μοναδικό από τα δέκα που σταθερά εμφανίζει παθητικό στους οικονομικούς απολογισμούς του. Ο συνωστισμός και η καθημερινή κοσμοσυρροή έρχονται σε προκλητική αντίθεση με τα εμφανιζόμενα επίσημα οικονομικά στοιχεία». Μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρο το άρθρο Τζούμα, ως μάθημα αντιστροφής της κραυγαλέας πραγματικότητας, το οποίο βασίζεται στην πολιτική σιωπή ακόμη και των 3 κομμάτων της επαναστατικής, της ριζοσπαστικής και της ουάου Αριστεράς, ζητώντας από πάνω και τα ρέστα. Εδώ βέβαια οφείλουμε να σημειώσουμε τη φωτογράφηση του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Λουπασάκη και να υπενθυμίσουμε τη σκανδαλώδη υποδοχή του στο Πεντάγωνο, την οποία είχαμε αναφέρει στις 21.6: «Άλλη μια γυναίκα περπάτησε….». «Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε (με άγημα!)….».

Μια από τις χιλιάδες απάτες της αφορολόγητης «Βιομηχανίας Θαυμάτων» που είχε καλύψει προκλητικά η «έρευνα» που αναγκάστηκε να διατάξει ο Χουντόδουλος: «Οι σταγόνες αίματος στην εικόνα ήταν… βυσσινάδα»-ΤΑ ΝΕΑ, 18 Ιουνίου 2001 | 00:00. Αυτήν την παράδοση της Ομερτά, επικαλείται έμμεσα πλην σαφώς σήμερα ο επικοινωνιολόγος του, υπερασπιζόμενος τον ανεξέλεγκτο και από τον Εισαγγελέα και την Εφορία ταχυδακτυλουργό του Λυκαβηττού. (Βλ. και «Μαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία [5]-Είδωλα που δακρύζουν ή ματώνουν-Ο ρόλος της βυσσινάδας» & «Ο Άγιος Μένιγνος και η Ένωση Χημικών»).

Ολόκληρο το άρθρο του συνηγόρου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: (Exapsalmos”-27 Σεπτεμβρίου 2022): «Μακαριώτατε γιατί σιωπάτε και δεν αποκαλύπτετε ποιος Μητροπολίτης και γιατί διακινεί απόρρητο εκκλησιαστικό έγγραφο που αφορά το προσκύνημα των Αγίων Ισιδώρων και παραμυθιάζει την κοινή γνώμη;…..Γιατί δίνουμε τροφή στους διώκτες και βγάζουμε τα μάτια μας;…..».

Ασφαλώς το κείμενο μπορεί να αναγνωσθεί και ως «αποκάλυψη» πως μέρος τουλάχιστον των μητροπολιτών που φωνάζουν δεν κατελήφθησαν από ενδιαφέρον για την προστασία της πίστης, αλλά «…για να διακριθούν και να οδεύσουν προς τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο!». Αυτό, αν είναι έτσι, μπορεί να δείχνει μια πολύ γενικότερη διαφθορά στην Εκκλησία, αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα την προφανή ιλαροτραγωδία της ασύστολης θαυματεμπορίας, που επικαλείται το γεγονός πως δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο Κανόνας του αδιάντροπου ελληνορθόδοξου παραμυθιού για έναν πολύ άδικο θεό, που ρουσφετολογεί ασύστολα στην Ελλάδα, ενώ κάνει το κορόιδο απέναντι στους πεινασμένους της Αφρικής και της Ασίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Ελάχιστο δείγμα από την πλούσια πνευματική παραγωγή του κ. Σωτηρίου Τζούμα:

«Χυδαία και γελοία εκκλησιαστικά κουτσομπολιά». «Ο ευσεβέστατος Τζούμας διαθέτει τώρα νέα ειδική κουτσομπολική ιστοσελίδα («Εξάψαλμος», παλιότερα εκφραζόταν στον «Σωτήριο Λόγο»), με κουτσομπολικό παράρτημα….«Σφηνάκια  που Τζού-ζουν»

«Νικόλ, σε εκλογές Μητροπολιτών — Ποιά είναι η …Νικόλ;». Βλ. ιερόν λίνκιον>>> exapsalmos-16 Ιουλίου 2014: «Αναρωτιούνται όλοι».

Ιερές αισχρότητες στην Αγία Τράπεζα-Ευλαβή κουτσομπολιά ευσεβών ανδρών”. “…. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ.Τζούμας τα διαδραματιζόμενα στους ιερούς υπονόμους, χτυπάει συστηματικά σε διαδικτυακό ανταρτοπόλεμο με προειδοποιητικές βολές τον ιερό Ιερώνυμο…Τον κ.Τζούμα κατηγορούν, στα πλαίσια ενός σκληρού ιερού εμφυλίου πολέμου και ευλαβή μπλογκς («Βοιωτός»), προσκείμενα στον ιερό Ιερώνυμο: «… Ήταν και ο επικοινωνιολόγος του μακαριστού κυρού Χριστοδούλου. Ήταν και ο υπερασπιστής του πρώην Αττικής και νυν Μοναχού (Παντελεήμονα) Μπεζενίτη το 2002. Είναι ο υβριστής διαφόρων Μητροπολιτών, μέσα από τα άρθρα του, … Είναι αυτός που δημοσιεύει ανυπόγραφα άρθρα στις εφημερίδες κατά Ιερωμένων και γενικά για άτομα της σημερινής διοίκησης της Εκκλησίας συμπεριλαμβανομένου και του Μακαριωτάτου ….. (27/4/2010)”. 

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ο επικοινωνιολόγος του Χουντόδουλου υπερασπίζεται τον Λουπασάκη

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αγαπητέ κε Κάππα έσβησα και δεν δημοσιεύω το σχόλιό σας, παρ’ όλο που συμφωνώ με τις σκέψεις σας αυτές, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία.
  Σας ευχαριστώ και ζητώ την κατανόησή σας.

 2. Ο/Η Tζίνα Λολομπριζίτα λέει:

  https://news.makedonias.gr/2022/09/1153062/

  Ιερώνυμος σε «παρέα» με… Ντάνο και Λουπασάκη (φωτο) – Aftodioikisi.gr
  ON: 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2022 IN: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ιερώνυμος σε «παρέα» με… Ντάνο και Λουπασάκη (φωτο)

  O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει αναστηλώσει από το 1994 ένα μοναστήρι στη Βοιωτία και συγκεκριμένα το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα Βοιωτίας και το έχει μετατρέψει σε προσωπικό ησυχαστήριο.

  Εκεί λοιπόν, κάλεσε φίλους και γνωστούς. Ένας από αυτούς ήταν ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος από το Survivor), ο οποίος πήρε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου να πάρει ξανά τον δρόμο του Αγιου Δομίνικου.

  Πέρα από τον Ντάνο, το «παρών» έδωσε κι ο παπά-Δημήτρης Λουπασάκης, ο οποίος είναι ο ιερέας των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό και πνευματικός του Γιώργου Αγγελόπουλου, εξ’ ου και η παρουσία του στο ησυχαστήριο… (Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr)

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/apokalypsi-ypodigma-ierea-kata-ton-archiepiskopo-o-p-dimitrios-ton-agion-isidoron-avta-ipe-se-ierarches/

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΙΕΡΕΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο Π ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΣΙΔΩΡΩΝ- ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
  Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 19:17

  Καραγιάννης Ανδρέας

  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού δίνουν νέες μαρτυρίες Ιεραρχών στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, στον δικηγόρο , εκδότη Ανδρέα Καραγιάννη, αναφορικά με τη σχέση του Αρχιεπισκόπου με τον εφημέριο του Ναού π Δημήτριο.

  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – Σήμερα μίλησα με Ιεράρχες οι οποίοι θα είναι και στην Ιεραρχία της ερχόμενης εβδομάδος και μου τόνισαν πως το ζήτημα των Αγίων Ισιδώρων είναι ένα θέμα το οποίο θα κλείσει, ο Αρχιεπίσκοπός μας στηρίζει τον π Δημήτριο, επανειλημμένως έχει εκφράσει την αγάπη του και την ικανοποίησή του σχετικά με το πως λειτουργεί τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού και το πως χειρίζεται την όλη ιστορία. Είχε χαρεί ιδιαίτερα ο Αρχιεπίσκοπος γιατί είδε πως έχει κοντά του νέους και χαρισματικά παιδιά που πλαισιώνουν τον π Δημήτριο.

  Το σημαντικό που αποκάλυψε Ιεράρχης για τη σχέση Αρχιεπισκόπου με π Δημήτριος είναι πως μπροστά σε κόσμο, Ιεράρχες, κληρικούς, είχε εκφρασθεί με θερμά λόγια και εξήρε το έργο του π Δημητρίου, θέτοντάς τον ως παράδειγμα, αναφέροντας πως είναι ένα υπόδειγμα Ιερέα που όλοι πρέπει να μιμηθούν μιας και λειτουργεί καθημερινά το Ναό και Εσπερινούς και Θείες Λειτορυργίες.

  ΟΧΙ απλά δεν υπάρχει κακό κλίμα, αντιθέτως τον επιβραβεύει, ενώ μας τόνισαν Ιεράρχες πως αυτός ο ΕΝΑΣ Ιεράρχης που ξεκίνησε το άδικο κυνήγι κατά του πατρός Δημητρίου απομονώνεται μιας και πολλοί θεωρούν πως θέλει σκόπιμα να χτυπήσει τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.


  10.530 προβολές 28 Σεπ 2022

 3. Ο/Η Ζωζω Σαπουνάκη λέει:

  https://www.newsbreak.gr/lifestyle/345915/o-ypallilos-ton-el-ta-poy-egine-agios-tis-showbiz/

  LIFESTYLE
  Ο… υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. που έγινε «άγιος» της showbiz

  Η… πορεία του πατέρα Δημήτριου από το Ταχυδρομείο έως τη φήμη του θαυματουργού ιερέα στον Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό
  Μήλον της Εριδος έχει γίνει για την Εκκλησία ο π. Δημήτριος Λουπασάκης, προϊστάμενος του Ναού Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, όπου συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να εναποθέσουν τον πόνο και τα προβλήματά τους.

  Πλήθος πιστών έξω από τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων
  Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις καταγγελίες του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου για απάτη ολκής, έχει ξεσπάσει ένας «εμφύλιος πόλεμος» στους κόλπους της Εκκλησίας μεταξύ των οπαδών και των επικριτών του π. Δημητρίου.

  Ο ίδιος ο πατέρας Δημήτριος, που γεννήθηκε στην Κρήτη, είχε αποκαλύψει σε μία λειτουργία των Θεοφανίων ότι από την ημέρα που γεννήθηκε ήταν άρρωστος και πολύ γρήγορα αποφάσισαν να τον βάλουν ανήμερα τα Φώτα σε μια πήλινη κολυμπήθρα στο Αργυρομούρι του Αποκόρωνα Χανίων και να τον βαφτίσει ο ιερέας του χωριού, ο π. Γεώργιος, λέγοντας πως η βάπτιση μπορεί να σώσει το παιδί.

  «Όταν με βάλανε στην κολυμπήθρα, σχηματίστηκε ένας σταυρός και τότε ο ιερέας είπε πως αυτό το παιδί θα γίνει είτε παπάς είτε καλός χριστιανός» έχει δηλώσει ο π. Δημήτριος.

  Η αρχή

  Πριν από περίπου 20 χρόνια, σε μια πανηγυρική θεία λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Αιμιλιανού στον λόφο Σκουζέ, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον πατέρα Δημήτριο. Τα πρώτα χρόνια λειτουργούσε στον Αγιο Γεώργιο Ζωγράφου και μετά μετατέθηκε -δυσμενώς, όπως είπαν κάποιοι- στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό, που είναι ένα παρεκκλήσι του ΤΠΟΕΚΕ (Ταμείο Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος).

  Τον πρώτο καιρό οι πιστοί δεν ήταν πολλοί στον ναό, ώσπου ο π. Δημήτριος άρχισε να «διαβάζει» ανθρώπους που θεωρούσαν ότι είχαν καταληφθεί από δαιμόνια. ‘Oλο και περισσότεροι επισκέπτονταν το παρεκκλήσι, όλο και περισσότερες οι ευχές που διάβαζε ο πατέρας Δημήτριος. Παράλληλα, τελούνταν και αρκετά μυστήρια, ίσως και εξαιτίας της θέσης του ναού που έχει θέα ολόκληρη την Αθήνα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα γραφικό εκκλησάκι χτισμένο -ή μάλλον σκαλωμένο- στην πιο μεγάλη σπηλιά του Λυκαβηττού.
  Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του ναού, ο επισκέπτης συναντά το εικονοστάσι του Χριστού και τα πετρόχτιστα εικονοστάσια, της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, της αγίας Παρασκευής, του αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και το σπήλαιο του αγίου Αριστείδου. Όλα αυτά σε έναν καταπράσινο χώρο γεμάτο λουλούδια, πάνω από τα φώτα της πόλης. Κάθε μήνα εκδιδόταν και ένα περιοδικό με διάφορα ποιμαντικά θέματα. Επίσης, σε κάθε γιορτή χοροστατούσε ή ιερουργούσε κάποιος ιεράρχης.

  Τα πρώτα χρόνια που ήταν εκεί ο π. Δημήτριος είχε διατηρήσει την εργασία του στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛ.ΤΑ. και αυτό φρόντιζε να το «πουλά» σε κάθε ευκαιρία, τονίζοντας πως είναι άμισθος ιερέας που κάνει τα πάντα με μόνο σκοπό τη διάδοση του Ευαγγελίου και με μόνο κίνητρο την αγάπη και την πίστη προς τον Κύριο.

  Σύμφωνα με ανθρώπους που γνώρισαν τον π. Δημήτριο, τα πρώτα εκείνα χρόνια τούς είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ότι είχε φέρει έναν σταυρό από την Κρήτη, ενώ λίγα χρόνια μετά φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως ο σταυρός αυτός σχετίζεται με τον άγιο Πορφύριο, γι’ αυτό και είναι θαυματουργός.

  Η φήμη του άρχισε να διαδίδεται παντού. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών άρχισαν να επισκέπτονται τον ναό είτε για να καλύψουν τις προσωπικές τους πνευματικές ανησυχίες είτε για να προβάλουν τον εαυτό τους στους χιλιάδες πιστούς που βρίσκονταν εκεί. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Τσαλίκης είναι μόνο κάποιοι από τους καλλιτέχνες που γνωρίζουν τον π. Δημήτριο και επισκέπτονται τον ναό.

  Το ίδιο και πολιτικοί, βουλευτές και πολιτευτές, ενώ εκεί παντρεύτηκε την αγαπημένη του Τζένη Μπαλατσινού ο νυν υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Και όσο οι επισκέψεις επωνύμων γίνονταν συχνότερες, άρχισε να λειτουργεί διαδικτυακό κανάλι που μετέδιδε τις ακολουθίες και τόσο πιο πυκνά ακούγαμε και για κάποιο νέο θαύμα που έγινε στον ναό. Ανάπηροι που σηκώθηκαν και περπάτησαν. Καρκινοπαθείς που ξεπέρασαν τις δυσκολίες. Αυτιστικά παιδιά που έγιναν καλά. Γι’ αυτό, κυρίως τις ημέρες που εορτάζει το εκκλησάκι, οι πιστοί που το επισκέπτονται ξεπερνούν τους 50.000 (!), προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο όχι μόνο στον λόφο, αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

  Τα προηγούμενα χρόνια είχε παρατηρηθεί δυσαρέσκεια από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής για τη λειτουργία του εν λόγω ναού, αφού υπήρξαν διάφορες καταγγελίες για ψεύτικα θαύματα, ενώ συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου έκαναν λόγο σε μέσα ενημέρωσης για αγωνία της Αρχιεπισκοπής και διεξαγωγή έρευνας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πόρισμα και το θέμα έχει ξεχαστεί στο συρτάρι. Τις τελευταίες μέρες, όμως, ύστερα από τις καταγγελίες του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, εμφανίστηκαν διάφοροι ιερείς και αρχιερείς που κάνουν λόγο για απάτη και εξηγούν γιατί οι πιστοί πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να αρχίσουν να προβληματίζονται. Μάλιστα, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η δήλωση του κ. Νεκταρίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι γνωρίζει περιπτώσεις ανθρώπων που, ενώ τους παρουσιάζουν ως ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τον σταυρό, οι ίδιοι αναφέρουν ότι ουδέποτε ήταν άρρωστοι. Ο μητροπολίτης ανέφερε ακόμη μία περίπτωση με γονείς που ξεκίνησαν με το άρρωστο παιδί τους από την βόρεια Ελλάδα για να φτάσουν στην Αθήνα, όπου τους υποδέχτηκε ο ιερέας και τους υποσχέθηκε ότι το παιδί θα γίνει καλά και πρότεινε να σταματήσει τη θεραπεία του. «Το παιδί όχι μόνο δεν έγινε καλά, αλλά χειροτέρεψε!» κατέληξε ο σεβασμιότατος.

  Αυτό και μόνο το γεγονός -αν αληθεύει- είναι πραγματικά σοκαριστικό και δείχνει την επικινδυνότητα αυτού του φαινομένου. Βέβαια, η θέση της Εκκλησίας είναι σαφής και ξεκάθαρη, το θαύμα που μας άφησε παρακαταθήκη ο Χριστός είναι κατεξοχήν η τέλεση της θείας λειτουργίας, όπου, κάθε φορά που λειτουργούν οι ιερείς, το ψωμί και ο κεκραμένος οίνος γίνονται Σώμα και Αίμα Χριστού. Κι αυτό είναι «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».

 4. Ο/Η Πελοπίδας Επαμεινώνδας λέει:

 5. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Δικαίωμά σας κ. Λασκαράτε να με διαγράφετε,αλλά,επειδή σας παρακολουθώ χρόνια ΔΕΝ πιστεύω ότι δεν έχετε στοιχεία! Απλά, επειδή αυτός ο κύριος είναι καραδεξιός του κερατά και κάποτε τσιράκι της ΝΔ,που υποστηρίζετε, γιαυτό και τα κουκουλώνετε!! Εδώ έχετε δημοσιεύσει «αν και καν» ήτοι μέχρι κρεβατοκάμαρες και δε μπορείτε, αν θέλατε βέβαια, να βρείτε στοιχεία;; Εν πάση περιπτώσει κάνετε τη»δουλειά»σας,όπως νομίζετε! Δικό σας το πεπόνι, δικό σας και το…μαχαίρι!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε Κάπα,
   δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα, σε όλο το εύρος των ισχυρισμών σας σχετικά με εμένα, αλλά αντιλαμβάνομαι πως δεν με πιστεύετε και δεν μπορώ να σας πείσω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.