ekklisiaonline:  «Μοναχοί καταγγέλλουν το Άγιο Όρος: ΜΑΖΕΥΟΥΝ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ»

ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ-Έχουν δημιουργήσει εντός και εκτός με το πέρασμα τους σκάνδαλα ανακατέματα αλλά και πειρασμούς»]

Από την «θαύμα ιδείν» συλλογή νεκροκεφαλών της αθωνικής ρουμανικής σκήτης του Πρόδρομου

του Αναγνώστη Λασκαράτου

To Αρχείο θαυμάτων ekklisiaonline, δημοσίευσε επιστολή μοναχού (ή μοναχών) που καταγγέλλουν συμπεριφορές φιλόδοξων «Γεροντάδων» στο ιερό βουνό. Συγχαίρουμε τον ευλαβή ιστότοπο για την τόλμη του και μεταφέρουμε στο αμαρτωλό ιστολόγιό μας την (ολίγον) ανορθόγραφη και (κάπως) ασύντακτη επιστολή. «ΕΚΤΑΚΤΟ- Μοναχοί καταγγέλουν το Άγιο Όρος:» (Σημ.Λ.: το καταγγέλουν με ένα λάμδα είναι ορθογραφία του ιερού σάιτ). «ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ- ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 10:23 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE-Τα κακώς κείμενα των Καρεών» (σημ.Λ.: το ε στο Καρυών είναι του σάιτ).

«Το Άγιον Όρος ξεχειλίζει από την χάρη και την ευλογία της Κυρίας και εφόρου του της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, αλλά δυστυχώς όπως και όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή έχει και την μαύρη του πλευρά.  Δυστυχώς πολλοί εκ των ιερομονάχων του γενικώς αλλά και ειδικώς προσπαθούν παντί τρόπω να κάνουν συνοδείες ασχέτως που δεν υπάρχει χώρος στέγασης αλλά και πόροι διαβίωσης αλλά και έσοδα……πολλοί Γεροντάδες έχουν αφήσει τα πνευματικά και προσκολλιούνται στα υλικά αγαθά αλλά και στην απόκτηση κολάκων γιατί είναι μέσα στο Γεροντισμό, ηδονίζονται από όλο αυτό αλλά και από το να κατεβαίνουν μέσα στο κέντρο με τα καλογερια τους……  Άτομα που έχουν ξεκινήσει από εκεί….έχουν γυρίσει πολλές μητροπόλεις ανά την Ελλάδα και τον κόσμο……Νέο και Πάτριο…..Έχουν δημιουργήσει εντός και εκτός με το πέρασμα τους σκάνδαλα ανακατέματα αλλά και πειρασμούς ξαφνικά είναι σε ιστορικά Κελλιά Γεροντάδες…..κελλιά με μεγάλη ιστορία που ενώ προσπαθούν δε μπορούν να φανούν αντάξιοι των καθηκόντων τους γιατί έχουν μάθει να ζουν με άλλο τρόπο……  Έχουν μάθει μόνο να ανακατεύουν αλλά και να ασχολούνται με τα προβλήματα των άλλων και να εθελοτυφλούν……να μαζεύουν ότι πιο εγκληματικό και παραβατικό υπάρχει απλά μόνο και μόνο για να έχουν συνοδείες……Και παράλληλα να ανακατεύουν και να κατηγορούν σε αυτά τα άτομα ήδη εγκαταβιωντες πατέρες……  Έχουν καταλήξει τα Κελλιά τους ξενοδοχεία φιλοξενούμενων καλόγερων εκδιωγμένων από παντού…..με τον τρόπο τους θέλουν μόνο για κολακεία να έχουν άτομα κατώτερης νοημοσύνης ούτως ώστε να έχουν άτομο να δίνουν λίγο στο εκάστοτε μοναστήρι χωρίς καν να είναι μέσα…..να ζούνε τη ζωή τους με το μισθό και την ενορία τους και να αφήνουν άτομα μέσα χωρίς καμία ευθύνη για αυτούς…….  Δεν γίνεται ιστορικά Κελλιά να τα δίνουν τα μοναστήρια μόνο και μόνο επειδή ακούν παχιά λόγια και υποσχέσεις σε άτομα επικίνδυνα που έχουν καταντήσει υποκριτές και θεομπαίχτες.  Όπως για παράδειγμα σε ένα ιστορικό Κελλί που δόθηκε σε έναν ιερομόναχο που εδώ και μια δεκαετία δεν έχει βάλει λίθο επί λίθου….. κερδοφορωντας απλά με διάφορα μέσα και τεχνάσματα υποτίθεται υπέρ του Ιερού Κελλιου αλλά να κατά τρώγονται από τους υποτιθέμενους Γεροντάδες σε τραπέζια αλλά και εκδρομές…..  Υπάρχουν κελλιά σε άλλες περιοχές του Αγίου Όρους χωρίς μισθούς Γερονταδων που μέσα σε μια δεκαετία ντρέπεσαι να πατήσεις ενώ άλλοι τα αφήνουν να γίνονται έρμαια του χρόνου και των καιρικών συνθηκών πετώντας απλά μέσα ένα δύο ή παραπάνω άτομα ως συνοδεία.  Θ.Δ.Κ.

Φωτ. σεβάσμιου Γέροντος με σαγιονάρες (δυστυχώς δεν έχουν εκτεθεί κι αυτές οι «πλαστικές παντόφλες» που αναδίδουν ευωδία αγιότητος σε προσκύνημα) από το βιβλίο «Athonite moments», που εκδόθηκε αγγλιστί το 1993 από την Μονή Φιλοθέου (αντιεμβολιαστική-βλ. «Το «περιβόλι των αντιεμβολιαστών»)

Eιλικρινώς ελπίζω η επιστολή να μην επηρεάσει αρνητικά τους ευσεβείς προσκυνητές, ένα μέρος των οποίων προέρχεται από τον χώρο της υψηλής Κουλτούρας και Διανόησης, όπως ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Άρης Σερβετάλης και πολλοί ακόμη: Σχετικώς επικαλούμαι Α. το «Πρώτο Θέμα» (15.11.2009, 21:13): «Επέλαση Celebrities στο Άγιον Όρος» «…τόπος…ολιγοήμερης απομόνωσης όλο και περισσότερων ανθρώπων της showbiz τα τελευταία χρόνια. Οι επισκέψεις μάλιστα κάποιων προσώπων του καλλιτεχνικού χώρου έγιναν αντικείμενο συζήτησης, σχολιασμού και παραφιλολογίας» και Βου. το like.philenews.com (1 MAY 2016): «Διάσημοι Έλληνες που επισκέφτηκαν το Άγιο Όρος». «Τους έχουμε συνηθίσει λαμπερούς, με όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, σε μεγάλες πίστες, γήπεδα, πρώτα ονόματα σε τηλεόραση και showbiz…Γιώργος Μαζωνάκης…Λάκης Λαζόπουλος…Γιώργος Τσαλίκης…Νίκος Αναδιώτης…Σταμάτης Γονίδης…Ηλίας Βρεττός…Νίκος Κουρκούλης…Γιάννης Αϊβάζης…Γρηγόρης Αρναούτογλου…Νίκος Βέρτης…Κωσταντίνος Αργυρός…Στράτος Τζώρτζογλου…Νίκος Παπαδάκης…Φάνης Μουρατίδης…Θανάσης Ευθυμιάδης…Γιώργος Θεοφάνους…Γιάννης Πλούταρχος…Αντώνης Ρέμος…».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Παρακαλώ ενθέρμως την ορθόδοξη έπαλξη ekklisiaonline να μην υπερβεί τα όρια της θεμιτής κριτικής κατά του Άθωνος, διότι διάγουμε περίοδο διαβολικών επιθέσεων κατά της εθνικής Εκκλησίας, ακόμη και το ίδιο το όπιο του λαού αμφισβητείται («Τατσόπουλος: Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τα δήθεν «θαύματα» στους Άγιους Ισίδωρους Λυκαβηττού» -Έθνος-20.9.2022) και η άμυνά του Όρους, έτσι όπως αποδυναμώθηκε από τον διαβολικό κορωνοϊό, δυσκολεύει: «Απαγορευμένοι καρποί στο περιβόλι της Παναγίας» (efsyn-05.03.2022, 11:04 Τάσος Κωστόπουλος). “Διακριτικές μαρτυρίες ταξιδιωτών για την παιδεραστία στο Aγιο Oρος”. «….Λιγότερο αυστηρή υπήρξε, έτσι, ιστορικά η εφαρμογή μιας άλλης απαγόρευσης: της εισόδου στον Αθω «αγενείων» (αγοριών που δεν έχουν βγάλει ακόμη γένια). Οι σχετικές μαρτυρίες, από επισκέπτες που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τη male only μοναστική κοινότητα, παρουσιάζουν ενδιαφέρον κυρίως για όσα διακριτικά υπαινίσσονται….».

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

8 Responses to ekklisiaonline:  «Μοναχοί καταγγέλλουν το Άγιο Όρος: ΜΑΖΕΥΟΥΝ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ»

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Οι μοναχές αφοσιωμένες στην προσευχή και στη φιλανθρωπία δεν πήραν είδηση

  https://www.protothema.gr/greece/article/1286624/hasisofuteia-mamouth-se-moni-sto-irakleio-eihan-kremasei-akomi-kai-koboskoinia/


  20.09.2022, 21:30
  52 ΣΧΟΛΙΑ

  Κρήτη: Χασισοφυτεία-μαμούθ σε μονή στο Ηράκλειο – Είχαν κρεμάσει ακόμη και κομποσκοίνια!
  Ένα ολόκληρο οχυρό είχε στηθεί στις παρυφές της Ιεράς Μονής Σαββαθιανών και είχε μετατραπεί σε εργοτάξιο καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης – Ένας τόνος χασίς θα έπεφτε στην αγορά

  Στα χνάρια των βαρόνων των ναρκωτικών «βαδίζουν» οι διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου για να φτάσουν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που κρύβεται πίσω από τη χασισοφυτεία-μαμούθ μέσα στον περίβολο της Ιεράς Μονής Σαββαθιανών.

  Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και η Δίωξη Ναρκωτικών, αναφέρει το neakriti.gr, «άλωσαν» ένα πραγματικό οχυρό, που είχε στηθεί στις παρυφές του μοναστηριού και είχε μετατραπεί σε μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης από όπου θα έπεφτε στην αγορά μέσα σε λίγες μέρες πάνω από ένας τόνος χασίς.

  Ένα από τα πιο ανατριχιαστικά ευρήματα των ερευνών είναι το γεγονός πως οι δράστες φαίνεται πως είχαν περάσει ως προσκυνητές και μέσα από το μοναστήρι για να βεβαιωθούν πως παρόλο που ήταν σε απόσταση «αναπνοής» από τις εγκαταστάσεις, η φυτεία παρέμενε αθέατη.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι σε κάποια μάλιστα δενδρύλλια είχαν κρεμάσει και κομποσκοίνι.

  ……………………………

  Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έκοψαν τα συρματοπλέγματα στην περίφραξη του μοναστηριού και πέρασαν στην πυκνή ρεματιά που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις. Ισοπέδωσαν δύο εκτάσεις κόβοντας δέντρα και θάμνους για να εγκαταστήσουν τις δύο φυτείες, δημιουργώντας ένα πραγματικό οχυρό και ένα δίκτυο με τούνελ ανάμεσα στην βλάστηση, το οποίο συνέδεσε τα δύο επίπεδα, το χώρο του παρατηρητηρίου και τις εξόδους διαφυγής, που είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν.

  Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο του πρώτου επιπέδου, είχαν δημιουργήσει λιμνοδεξαμενή για το πότισμα των 1.152 δενδρυλλίων, που γινόταν με λάστιχο. Στην κάτω πλευρά είχε εγκατασταθεί το στρατηγείο, ο χώρος όπου έμειναν οι καλλιεργητές της φυτείας. Ετοίμαζαν επί τόπου φαγητό, ενώ ακριβώς δίπλα σε στεγασμένο χώρο ξέραιναν την κάνναβη, την οποία φρουρούσαν πιθανότατα οπλισμένοι σαν αστακοί. Στο σημείο βρέθηκαν σακιά με 27 κιλά χασίς έτοιμο για πώληση.

  Τα κέρδη των καλλιεργητών εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

  …………………………
  ΣΧΟΛΙΑ(52)

  @
  21.09.2022, 10:52
  Ρε παπαδιά ρε παπαδιά , στο ναργιλέ βάλε φωτιά. Στο ναργιλέ βάλε φωτιά , να μαστουριάσεις τον παπά , για να να τα λέει πιο καλά .

  • Ο/Η Red λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/09/blog-post_650.html

   Μια πραγματική ιστοριούλα με παπάδες και χασισολιτανεία
   Από giorgis , Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 | 10:41 μ.μ.


   https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/irakleio-xasisofyteia-mamouth-mesa-se-monastiri-eixan-kremasei-komposkoinia/3603226/

   Κι αν κάνουμε αυτή την ανάρτηση είναι γιατί μας ήρθε στο μυαλό μια πραγματική ιστορία που έχει πρωταγωνιστές έναν σπουδαίο ηθοποιό του παλιού καλού κινηματογράφου, τον Νίκο Φέρμα, έναν παπά και μια χασισολιτανεία.

   Ο Ν. Φέρμας, λοιπόν, συνήθως στους κινηματογραφικούς ρόλους, παρίστανε τον … εαυτό του. Παιδί της πιάτσας και από τους κλασικούς μάγκες της παλιάς εποχής, ήταν το ιδανικό πρόσωπο στους ρόλους που υποδυόταν. Είχε και δυο μεγάλους νταλγκάδες. Τις γυναίκες και το χόρτο.

   η πιο ωραία ιστορία είναι η φάση που έστησε ο αδερφικός φίλος του Φέρμα, Αλέκος Σακελλάριος στην τελετή γάμου του ηθοποιού,

   Το απίστευτο περιστατικό μας το διηγείται ο θεατρικός συγγραφέας, Λάκης Μιχαηλίδης:

   «Την ώρα που ο παπάς ετοιμαζόταν να ευλογήσει το ζευγάρι έριξε ο Σακελλάριος μέσα στο θυμιατήρι χασίσι. Αρχισαν λοιπόν όλοι οι προσκεκλημένοι να ζαλίζονται Μεταξύ αυτών είχε ζαλιστεί και ο παπάς ο οποίος εκδηλώθηκε την στιγμή εκείνη ως ομοφυλόφιλος. κι άρχισε να φωνάζει: Εγω είμαι η νυφούλα, ενώ να σύρω τον χορό του Ησαΐα


   Όταν ο Σακελλάριος έριξε χασίς στο θυμιατήρι στο γάμο του Φέρμα | Το ομοφυλοφιλικό ξέσπασμα του παπά

 2. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ενώ τα ριζοσπαστικά-επαναστατικά και απελευθερωτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-Βαρουφάκη κάνουν την πάπια

  https://www.protothema.gr/greece/article/1286394/petros-tatsopoulos-zita-eisaggeliki-paremvasi-gia-ton-rasoforo-tsarlatano-ston-nao-ton-agion-isidoron/

  Πέτρος Τατσόπουλος: Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τον «ρασοφόρο τσαρλατάνο» στον ναό των Αγίων Ισιδώρων

  Τατσόπουλος προς Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: ξεκίνα την πρώτη εις βάθος έρευνα για το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο. την εμπορία «θαυμάτων»

  Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα «θαύματα» που καταγράφονται στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, με εκατοντάδες πιστούς να συρρέουν την περασμένη εβδομάδα λόγω και του εορτασμού του Τιμίου Σταυρού, ζήτησε ο Πέτρος Τατσόπουλος με αναρτήσεις του στο Facebook.

  O συγγραφέας και πρώην βουλευτής χαρακτηρίζει «τραγική χώρα» την Ελλάδα καθώς, όπως αναφέρει, είναι «η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, όχι μονάχα δεν καλεί σε απολογία έναν serial απατεώνα σαν τον ρασοφόρο Δημήτρη Λουπασάκη, αλλά κι επιτρέπει ανερυθρίαστα να τον κάνουν δεκτό μετά βαϊων και κλάδων ο υπουργός εθνικής άμυνας και ο πρωθυπουργός».

  Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρει: «Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εάν διατηρείς έστω και αμυδρή ανάμνηση από τον καιρό που έγραφες το 700σέλιδο παραπεμπτικό βούλευμά σου εναντίον των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, σταμάτα τα εθιμοτυπικά πέρα-δώθε με τους υψηλόβαθμους ρασοφόρους σκοταδιστές και ξεκίνα την πρώτη εις βάθος έρευνα για το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο στη σύγχρονη Ελλάδα: την εμπορία «θαυμάτων». Η συνείδησή σου δεν ζητάει από εσένα τίποτε λιγότερο»

  Σε δεύτερη ανάρτησή του επαναλαμβάνει, μάλιστα, το αίτημά του για παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του ιερού ναού των Αγίων Ισιδώρων συμπληρώνοντας «να παρέμβει η δικαιοσύνη έστω και αν στραφεί εναντίον μου. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου -αρκεί ο Λουπασάκης και κάθε Λουπασάκης, κάθε ρασοφόρος τσαρλατάνος, να κληθεί να λογοδοτήσει. Ευχαριστώ».

  Δείτε βίντεο: Πέτρος Τατσόπουλος: Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τον «ρασοφόρο τσαρλατάνο» στον ναό των Αγίων Ισιδώρων

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/52294-dorea-ilektrikoy-aftokinitou-stin-arxiepiskopi-foto

  Γράφτηκε από τον/την Ecclesia.gr. 21/09 12:49

  Δωρεά ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Αρχιεπισκοπή

  Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο -το οποίο θα καλύπτει τις υπηρεσιακές ανάγκες της Αρχιεπισκοπής- παρέδωσε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Kosmocar κ. Λάνα Μανδύλα, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
  Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης.

  O Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την δωρεά, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

  Εξάλλου, είναι γνωστή η ευαισθησία του Αρχιεπισκόπου σε θέματα περιβάλλοντος.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aναγνώστης (Leonidas) επεσήμανε στο twitter το λάθος

  (βλ. Ανάγνωση μίας απάντησης)
  το ΟΤΙ του τίτλου στο ορθό Ο,ΤΙ

  Ο κ.Ροϊδης το διόρθωσε για να μην γινόμαστε, τουλάχιστον στους τίτλους, διακινητές αλλότριων ανορθογραφιών.

  Θέλω να διευκρινήσω πως έχω εισαγωγικά στον τίτλο διότι αντιγράφω επακριβώς όπως γράφει η ekklisiaonline, σεβόμενος την πνευματική της ιδιοκτησία.


  Έχει μια ιδιαίτερη αντίληψη πάντα η ekklisiaonline για το συντακτικό και για την ορθογραφία που προσωπικώς την αποδίδω σε δαιμονικά παράσιτα που παρενοχλούν το μόνιμο ραντάρ επικοινωνίας της με το Άγιο Πνεύμα.

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ο Λουπασάκης είδε παπά να πετάει

  Είδα τον ιερέα να ύπταται στο Ιερό π Δημήτρης Λουπασάκης.Ομιλία του π.Δημήτρη, ιερέα των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Nα ίπταται, όχι ύπταται, αμάν πια με την ιερή ωρθωγραφήα

  • Ο/Η Gay monk λέει:

   Έχουν φοβηθεί με τον Τατσόπουλο, τα ελληνικά hoaxes, τον Αλικάκο, τον μητροπολίτη Άργους και με όσους τους κράζουν γιατί η κομπίνα των θαυμάτων δεν κρύβεται άλλο.

   Θέλουν να τον αποσύρουν από την κυκλοφορία χωρίς να τον προκαλέσουν και χωρίς να φανεί πως τον αποδοκιμάζουν.

   έτσι βγαίνει τουλάχιστον από αυτό παρακάτω
   https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ton-stelnoun-se-monastiri-alithies-ke-psemata-gia-to-mellon-tou-p-dimitriou-afta-ipe-o-ieronymos-gia-agious-isidorous/

   ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ; ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ Π ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΑΓΙΟΥΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥΣ
   Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 21:36

   ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ- ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι ισχύει από τα όσα ακούγονται, απαντήσεις αποκλειστικά από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για τις φήμες.

   Δείτε τι ακούγεται αλλά και τι ισχύει:

   Τα όσα συμβαίνουν στο ναό των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό θα απασχολήσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο του Οκτωβρίου.

   Σε σχετική ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής και μετά τα όσα έγιναν στις 14 Σεπτεμβρίου κατά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού , το θέμα απασχόλησε τον κ.Ιερώνυμο, οποίος προσανατολίζεται στη συνολική επίλυση του ζητήματος:”Για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο ΜακαριώτατοςΑρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για το Μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις”, αναφέρεται σχετικά.

   Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται κάποιος άλλος “χώρος” ώστε να μετατεθεί σε αυτόν ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης. Ιδανική θα ήταν η λύση να βρεθεί ένα μοναστήρι κάπου στην Αττική για να συνεζίσει να ιερουργεί ο π.Δημήτριος .Το θέμα προβληματίζει καθώς οι οπαδοί του ιερέα θα φτάνουν πιο εύκολα σε αυτόν χωρίς να προκαλούν τη κοινή γνώμη. Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

   ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

   13 σχόλια

   Anna Papanikolaou
   πριν από 17 ώρες
   Την προσευχή μας για τον πατέρα μας Δημήτριο και τους γλυκους μας πατερες που διακονουν το ναό των Αγίων Ισιδωρων και όλους μας με αγαπη

   Απάντηση
   ΠΩΛΙΝΑ ΜΠΕΤΣΗ
   πριν από 16 ώρες
   🙏🙏🙏την ευλογία του να έχουμε
   Αξιος ο πατέρα Δημήτριος

   Απάντηση
   Sakellariou Dimitris
   πριν από 14 ώρες
   Ο πιο γλυκούλης ιερέας! Άξιος να είναι πάντοτε

   Απάντηση
   ΑΥΓΗ ΜΥΡΙΣΚΛΑΒΟΥ
   πριν από 17 ώρες
   ΤΗΝ ΕΒΛΟΓΗΑ ΣΟΥ ΠΑΠΟΥΛΗ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΕ ΖΗΤΟ.ΧΡΗΣΑΒΓΗ ΑΠΟ ΚΕΡΚΗΡΑ.

   Απάντηση
   GDC
   πριν από 17 ώρες
   ❤️❤️❤️🕊️🕊️🕊️

   Απάντηση
   Paris Georgakakis
   πριν από 18 ώρες
   Άγιος ο πατήρ Δημήτριος.

   3 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
   Ειρήνη Ηλία
   πριν από 17 ώρες
   Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

   Απάντηση
   Δήμητρα Παρθύμου
   πριν από 56 λεπτά
   Ότι και να κάνουν δεν θα τους περάσει ο πάτερ Δημήτριος είναι Αγιος

   Απάντηση
   Maria Asimaki
   πριν από 5 ώρες
   ΕΛΕΟΣ .ΕΛΕΟΣ .ΝΖ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟ .ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΔΘΡΩΠΟ .ΘΖ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ .

   Απάντηση
   1 ΑΠΑΝΤΗΣΗ
   pablosa delmundo
   πριν από 3 ώρες
   Δεν υπάρχει θεός. Μόνο υπάρχουν δειλοί και υποκριτές…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.