Ένας (δημοκράτης) Ταλιμπάν στην έγκυρη Εφ.τ. Συντακτών: «Οι Αφγανές μπορούν να φοράνε ό,τι ρούχο θέλουν, όπως οι άντρες»

[Μέγας είσαι Κύριε!]

● Υπάρχουν αρνητικές κριτικές σε όλο τον κόσμο για τη μεταχείριση των γυναικών από τους Ταλιμπάν. Οι γυναίκες υποχρεούνται να φοράνε το τσανταρί (μπούρκα) και να βγαίνουν έξω με ανδρική συνοδεία. Ακόμα, υπάρχουν κατηγορίες ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούνται ως μέσο διαπραγμάτευσης με τον δυτικό κόσμο. Τι απαντάτε; 

Πρώτα απ’ όλα το τσανταρί (η μπούρκα) δεν είναι το μόνο ένδυμα που πρέπει να φοράνε οι γυναίκες. Είναι μέρος της (αφγανικής) κουλτούρας. Οι Αφγανές φοράνε το τσανταρί και άλλες ενδυμασίες εδώ και αιώνες. Οπότε, αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορούν να φοράνε ό,τι ρούχο θέλουν, όπως οι άντρες. Το ίδιο ισχύει και με το χιτζάμπ (μαντίλι στο κεφάλι). Αρα, δεν είναι υποχρεωτικό και δεύτερον, οι γυναίκες δουλεύουν στο υπουργείο Δημόσιας Υγείας, στο υπουργείο Παιδείας, στο υπουργείο Εσωτερικών, στις μυστικές υπηρεσίες και σε άλλα υπουργεία. Ολες οι γυναίκες που δούλευαν στην προηγούμενη κυβέρνηση λαμβάνουν μισθούς τακτικά. Δεν έχουν απολυθεί και όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση θα ξαναπροσληφθούν σταδιακά. Για παράδειγμα, όταν το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει θέσεις εργασίας για τους άντρες, κάνει το ίδιο και για τις γυναίκες. Εχουν προσληφθεί γυναίκες σε σχολεία, λύκεια και πανεπιστήμια. Η εικόνα δεν είναι αυτή που φαίνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οπως γνωρίζεις, ορισμένα μέσα εστιάζουν στα αρνητικά παρά στα θετικά σημεία. 

● Γνωρίζετε πόσες γυναίκες δουλεύουν αυτή τη στιγμή υπό την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν; 

Ναι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω μαζί μου τα επίσημα στοιχεία. Αν θέλετε, μπορείτε να τα βρείτε από το υπουργείο Παιδείας. Υπάρχουν σχολεία στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις, όπου δασκάλες έχουν προσληφθεί και εργάζονται, όπως επίσης και σε πέντε άλλους τομείς του υπουργείου Παιδείας. Αναφορικά με τη δημόσια υγεία, μίλησα με τον υπουργό Δημόσιας Υγείας τον προηγούμενο μήνα και μου είπε ότι προσλάβαμε γυναίκες γιατρούς και νοσοκόμες, περισσότερες από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όλη η συνέντευξη στην efsyn.gr »»»

This entry was posted in φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.