Μυαλά που αδυνατούν να κατανοήσουν μια απλή πραγματικότητα

[«οι Έλληνες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους Τούρκους αδελφούς εργάτες» και άλλα π α ρ α μ ύ θ ι α να κοιμίζουν τους αφελείς]

Κανονικά, το να προσπαθήσει κανείς να ασχοληθεί με τη Λιάνα Κανέλλη έχει τα ίδια απτά αποτελέσματα με το να κουβεντιάσει για την Καντιανή Ηθική με μία κουτσομούρα που έμεινε 26 μέρες στο ψυγείο.

Κανελλόνια γεμιστά με αέρα

του ©Κώστα Κάπου στο fcbk »»»

Όμως, αυτά που ξεστόμισε πριν μερικές μέρες περί «ειρήνης μεταξύ των λαών» και ότι «οι Έλληνες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους Τούρκους αδελφούς εργάτες» είναι θέσεις που έχουν περάσει από τα στενά (πολύ στενά) ιδεολογικά πλαίσια του ΚΚΕ και έχουν διαχυθεί σε όλη αυτή τη διεθνιστική κουλτούρα που αναδεικνύεται ως κυρίαρχη στις τάξεις όλων των κομμάτων της Αριστεράς.

Τους ακούω λοιπόν συχνά-πυκνά, όπως παλιότερα τον Μπαλάφα, τον Ηγέτουλα ή τον Ζουράρι και αναρωτιέμαι τι ακριβώς είναι αυτό το ιδεολογικό σκουλήκι που τους έκανε το μυαλό σαν τυρί Έμενταλ και Μυ, δηλαδή το γεγονός ότι κάθε λαός, εξ απαλών ονύχων, διδάσκεται μια συγκεκριμένη θεώρηση της Ιστορίας και ο μέσος πολίτης παίρνει θέση ανάλογα με αυτά τα αφηγήματα.

Έτσι, ακόμα κι αν δείχναμε τις καλύτερες των προθέσεων απέναντι στη Γείτονα, κανένας από απέναντι δεν έχει καταλάβει τίποτα για τη διάλυση των αυτοκρατοριών και τη δημιουργία Εθνικών Κρατών και ονειρεύεται μπαγιάτικα μεγαλεία και βιώνει το αίσθημα της αδικίας για τις χαμένες δόξες.

Εν κατακλείδι, κυρία Κανέλλη μου, φίλτατος ο Τουρκικός Λαός και οι περισσότεροι είναι καλοί άνθρωποι και έχουμε όλοι κάποιους φίλους από εκεί, αλλά μοναχά η «εργατική αλληλεγγύη» δεν αρκεί για να φτιάξει το στραβό κλίμα των επιμέρους αφηγημάτων με τα οποία μεγαλώσαμε.

Τους αγαπάμε λοιπόν, αλλά ας είμαστε κι έτοιμοι να τους πάρουμε το κεφάλι, αν μας κουνηθούν.

Άντε, κάπνισε κάνα τσιγαράκι στο studio και μην κάνεις τη διεθνολόγο, είσαι πολύ αμετροεπής για να το καταφέρεις…

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.