Ο «Άγιος δεν είν’ Απατεώνας» Εφραίμ Κατουνακιώτης με δάκρυα εξιστορεί πως φίλησε τον ίδιο τον Χριστό!

[Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης: Τα δάκρυα στην προσευχή… – Όταν έχεις δάκρυα στην προσευχή, οτιδήποτε δάκρυα, πηγαίνεις μπροστά, ενώ εάν σταματήσουν τα δάκρυα, πας οπίσω]

Μαζί με την ευχούλα -τώρα δεν μπορούμε να πούμε και λεπτομέρειες, αυτό όταν το βρεις μοναχός σου, έχει περισσότερη δύναμη παρά όταν το ακούσεις από τον άλλον- έρχονται τα δάκρυα. Τα οποία δάκρυα λίγο, λίγο, λίγο από εσένα εξαρτάται να τα αυξήσεις.

Πιστεύσατέ με ότι τα δάκρυα δεν είναι τίποτες άλλο, συνήθεια είναι. Αν συνηθίσεις να κλαις, την άλλη μέρα θα κλαις, και την άλλη μέρα θα κλαις, και θα φτάσεις σ’ ένα σημείο θα πεις: «Γιατί κλαίω; Κι εγώ δεν ξέρω».

Ναι αλλά με τα δάκρυα ξέρεις πόσος καθαρισμός γίνεται μέσα; Πώς πλένεις τη φανέλα σου, το μαντήλι σου με το σαπούνι, έτσι είναι και τα δάκρυα στην προσευχή. Μέσα σου καθαρίζεται, καθαρίζεται, καθαρίζεται κι έρχεται κατόπιν σ’ άλλα ανώτερα δάκρυα.

Τα δάκρυα, θα σας πονέσει ο εγκέφαλος μέσα, το μυαλό θα σας πονέσει, διότι είναι τα πρώτα δάκρυα, τα οποία λέγονται «καθαρτικά δάκρυα», καθαρίζουν τα δάκρυα μέσα.

Όταν περάσει ο βαθμός των «καθαρτικών», έρχονται άλλα δάκρυα «χαροποιά». Τα οποία, και το πρόσωπό σας θα γίνει ωραίο, θα ομορφαίνει, και ο άλλος ο συνάνθρωπός σου, ο συνάδερφός σου, ο παράδελφός σου, θα τον βλέπεις σε άλλην ωραιότητα. Πνευματικώς εννοώ.

Κατόπιν είναι άλλα δάκρυα, αλλά αυτά ο καθένας κατά τη βία του που έχει μέσα, κατά τον ζήλο, κατά τη θερμότητα, θα τα συναντήσει.

Να καλλιεργείς τα δάκρυα. Να καλλιεργείς τις εικόνες, τις σκέψεις που φέρνουν δάκρυα. Εγώ καλλιεργούσα την εικόνα του νεκρού σώματος του γερο-Ιωσήφ. Όταν τον φίλησα και τον βάλαμε στο μνήμα. Σκεπτόμουνα, ότι κι εγώ σύντομα έτσι θα γίνω. Σκεπτόμουνα, μήπως ο Θεός δεν με δεχθεί, δεν με συγχωρήσει κ.ο.κ.

Τα δάκρυα είναι μεταξύ εμπαθείας και απαθείας· τα δάκρυα καθαρίζουν. Είναι τα αρχαρίτικα δάκρυα, δηλαδή τα δάκρυα μετανοίας· ήτοι σκέπτεσαι: Εάν κολασθώ; Θα είμαι με τον Χριστόν ή με τον διάβολον; Εάν θα είμαι αιώνια εις την κόλασιν; Τότε τι θα κάνω; κ.ο.κ.

link + video στο τσαρλαταν-online >>>

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ο «Άγιος δεν είν’ Απατεώνας» Εφραίμ Κατουνακιώτης με δάκρυα εξιστορεί πως φίλησε τον ίδιο τον Χριστό!

 1. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη, κοφάλλλαλλλη που θεραπαίφτυκε λέει:
  Είμαι κεφάτη πηγαίνω στου Βελόπουλου

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/megali-evlogia-ke-chara-ston-lykavitto-o-p-dimitrios-elouse-me-agiasmo-tin-afroditi-latinopoulou/

  ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ! Ο Π ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΟΥΣΕ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
  Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 16:08

  Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αφού περίμενε για αρκετή ώρα στην μεγάλη ουρά των πιστών, πήρε την ευλογία του π Δημητρίου και του θαυματουργού Τιμίου Σταυρού, ενώ ο π Δημήτριος την έρανε με Αγιασμό και προσφέροντας της ένα ματσάκι και μια εικόνα της ευχήθηκε ειδικά για εκείνη ΄΄ΝΑ ΡΙΖΩΣΕΙΣ΄΄, εκφράζοντας την μεγάλή του συμπάθεια προς το πρόσωπό της Αφροδίτης.

  Στιγμές ΔΕΟΥΣ και συγκίνησης βίωσαν σήμερα οι χιλιάδες πιστοί που προσήλθαν στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

  Σήμερα 1 Αυγούστου 2022, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π Δημήτριος τέλεσε τον πρωτομηνιάτικο Αγιασμό με τον Τίμιο Σταυρό ενώπιον χιλιάδων πιστών από όλα τα μέρη της Αθήνας.

  Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο π Δημήτριος ομίλησε επίκαιρα για την ημέρα, για τον μήνα της Παναγίας μας και τον ερχομό της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, την Κοίμηση της Θεοτόκου.

  Στο πολυπληθές εκκλησίασμα βρέθηκε η γνωστή πολιτικός, Αφροδίτη Λατινοπούλου, συνοδευόμενη υπό του εκδότη του ομίλου ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, Ανδρέα Μ Καραγιάννη.

  Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αφού περίμενε για αρκετή ώρα στην μεγάλη ουρά των πιστών, πήρε την ευλογία του π Δημητρίου και του θαυματουργού Τιμίου Σταυρού, ενώ ο π Δημήτριος την έρανε με Αγιασμό και προσφέροντας της ένα ματσάκι και μια εικόνα της ευχήθηκε ειδικά για εκείνη ΄΄ΝΑ ΡΙΖΩΣΕΙΣ΄΄, εκφράζοντας την μεγάλή του συμπάθεια προς το πρόσωπό της Αφροδίτης. Εν συνεχεία η Αφροδίτη συνομίλησε με αρκετούς πιστούς που ήρθαν να την χαιρετίσουν.

  Να σημειωθεί πως έχει από την αρχή ομολογήσει την στενή σχέση που έχει με την Ορθοδοξία, ενώ ως εγγονή Ιερέα έχει γερές παρακαταθήκες.

  Η συνέχεια στο άρθρο Λυκαβηττός Σήμερα 1/8/2022: Αφροδίτη Λατινοπούλου και χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν τον Σταυρό- Π Δημήτριος: ΝΑ ΡΙΖΩΣΕΙΣ

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/chiliades-simera-sto-lykavitto-p-dimitrios-ego-milo-apla-choriatika-opios-theli-na-mathi-na-erthi-edo-stin-ekklisia-ochi-fimes/

  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ- Π ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΑΠΛΑ, ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ- ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ- ΟΧΙ ΦΗΜΕΣ
  Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 15:30

 2. Παράθεμα: Ο «Άγιος δεν είν’ Απατεώνας» Εφραίμ Κατουνακιώτης με δάκρυα εξιστορεί πως φίλησε τον ίδιο τον Χριστό! — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ

 3. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Αν λεγόταν Ορθοδοξίδου, Ορθοδοξοπούλου, Γρακού ή Γραικοπούλου θα τη δεχόμουν. Αλλά Λατινοπούλου, όχι. Φέρει τους Λατίνους κρυφίως ως Δούρειος Ίππος εις τον ελληνισμόν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.