Παραπομπή δυο ιερέων για βιασμούς 14χρονου ΑΜΕΑ προτείνει η Εισαγγελέας

[«Υπεύθυνος» ο πατέρας του θύματος-ένας ιερέας είναι θείος του θύματος-ένας τρίτος «θύτης» είναι αδελφός του ενός ιερέα]

ΑΥΓΗ (20.04.22 10:57): «Ήταν “θέλημα Θεού” και παπάδες να βιάζουν τον Γιάννη τόσα χρόνια;» έγραφε το μεγάλο μαύρο πανό που σήκωσαν μέλη της Κατάληψης Rosa Nera, της Συνέλευσης Αυτοδιαχείρισης του Λόφου Καστέλι αλλά και από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι μεταναστών Χανίων, ενώ ήταν σε εξέλιξη η ακολουθία για τη Μεγάλη Εβδομάδα«.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

«Βιασμός 19χρονου στα Χανιά….» (ertnews-30/07/2022, 11:12 μμ-Κατερίνα Πολύζου): Την παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο των πέντε κατηγορούμενων για την υπόθεση της απάνθρωπης κακοποίησης και των κατ’ επανάληψη βιασμών σε βάρος ενός νέου παιδιού, που πάσχει από μέτρια νοητική στέρηση, προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων, η Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Παράλληλα, η Εισαγγελέας ζητά να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση τριών εκ των πέντε κατηγορούμενων, αλλά και τη διατήρηση των περιοριστικών όρων για τους άλλους δύο, ένας εκ των οποίων είναι ο πατέρας του 20χρονου σήμερα Γιάννη. Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ήδη προφυλακιστεί ένας ιερέας -θείος του παιδιού- και ένας φίλος του πατέρα του Γιάννη. Ο 67χρονος φίλος του πατέρα του Γιάννη, έχει προφυλακιστεί και κατηγορείται για τις πράξεις του βιασμού με σωματική βία εις βάρος ανήλικου και μετέπειτα ανήλικου κατ’ εξακολούθηση και της διακεκριμένης περίπτωσης βιασμού, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους που ενεργούσαν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση.
Επίσης, της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 14 όχι όμως τα 15 χρόνια, κατ’ εξακολούθηση και τέλος, της παράνομης κατακράτησης, πράξεις οι οποίες φέρονται ως τελεσθείεσες στη Γλώσσα και στον Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά στην Π.Ε. Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από το 2017 – 2021.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ο πατέρας του Γιάννη, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνεργίας σε βιασμό με σωματική βία, εις βάρος ανηλίκου και μετέπειτα ενηλίκου κατ’ εξακολούθηση. Επίσης της συνεργασίας σε τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 14 όχι όμως τα 15 χρόνια κατ’ εξακολούθηση, της έκθεσης προσώπου που ο δράστης το είχε υπό την προστασία του και που είχε υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπτει, κατ’ εξακολούθηση, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα σε βάρος ανηλίκου και μετέπειτα ενηλίκου, που βρισκόταν υπό την επιμέλεια και την προστασία του δράστη, βάση νόμου και πραγματικής κατάστασης, αλλά και που συνοικούσε με τον δράστη, στην συνιστάμενη, μεθοδευμένη πρόκληση αφενός μεν έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία, αφετέρου δε, ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη μέσω της παρατεταμένης απομόνωσης του θύματος. Ο πατέρας του 20χρονου, κατηγορείται ακόμα για την παράνομη κατακράτηση κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης βίας σε βάρος ανηλίκου και μετέπειτα ενηλίκου, που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ο οποίος βρισκόταν υπό την προστασία του δράστη, αλλά και της απειλής, πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν στο χωριό Γλώσσα το διάστημα 2009 – 2021.

jodi.graphics. 09/11/2019. Στους εικονιζόμενους να προστεθεί και ο πρόσφατα καταδικασμένος ιερέας του Αγρινίου τον οποίο προστάτευε ο αρνητής μάσκας μητροπολίτης Κοσμάς που αυτοκτόνησε με κορωνοϊό, παίρνοντας μαζί του την αδελφή του και πολλούς ενορίτες του, ο προφυλακισμένος 37χρονος ιερέας των Πατησίων, ο υπόδικος μητροπολίτης πρώην Κιτίου και ο υπόδικος ιερέας της Μητρόπολης Μεσογαίας του οποίου αγνοείται η τύχη και το όνομα.

Ο τρίτος κατηγορούμενος που είναι ιερέας, δάσκαλος και θείος του Γιάννη – αδελφός του πατέρα του- και έχει επίσης προφυλακιστεί αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού με σωματική βία και απειλές σοβαρού και άμεσου κινδύνου σωματικής ακεραιότητας ή ακόμα και ζωής, από κοινού από περισσότερους των δύο δραστών κατ’ εξακολούθηση, πράξεις, που φέρονται να τελέστηκαν στον Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, επίσης ιερέας που έχει προφυλακιστεί αλλά και ο πέμπτος, αδερφός του ιερέα, αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον τρίτο κατηγορούμενο. Στην πρόταση της Εισαγγελέα περιγράφονται οι αλλεπάλληλες, φρικιαστικές και βάρβαρες ομαδικές επιθέσεις και διαδοχικούς βιασμούς που είχε υποστεί ο Γιάννης, που δεν είχε καμία δυνατότητα αντίστασης, ενώ δέχονταν απειλές κατά της ζωής του. Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2021, υπάλληλοι του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Πλατανιά, κατόπιν εμπιστευτικών πληροφοριών πραγματοποίησαν έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης του Γιάννη, το πόρισμα της οποίας απέστειλαν στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Φωτογραφία ertnews.gr

α. «Αποκλειστικό» (ertnews, 17/12, 7:49 μμ, Upd: 18/12/2021, 4:46 μμ, Κατερίνα Πολύζου): «οι δύο ιερείς –ένας εκ των οποίων θείος του νεαρού που πάσχει από νοητική στέρηση και λειτουργεί στην ενορία των Βουκολιών… Δ/ντής στο σχολείο που πήγαινε ο Γιάννης και στη συνέχεια, προϊστάμενος, στο τότε γραφείο Εκπαίδευσης Κισσάμου….ήταν ο αρχιερατικό Επίτροπος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιου….Ανακρίτρια και Εισαγγελέας δέχθηκαν έντονο φραστικό προπηλακισμό και κατάρες από τη σύζυγο ενός εκ των ιερέων, μετά την ανακοίνωση της απόφασης προφυλάκισης. Και οι δύο ιερείς υπάγονται στην Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου …».

β. Από τις περιπέτειες ενός Γηροκομείου στον ίδιο Νομό: «Χανιά γηροκομείο-κολαστήριο: Mεταβιβάσεις περιουσιών και ακινήτων σε Μητροπόλεις και Μονές» (Cityportal-26/04/2021- 21:31). “Χανιά – Γηροκομείο: Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί    η Μητρόπολη–Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ertnews, Κατερίνα Πολύζου-28/04, 9:00 πμ-Upd: 28/04, 11:17 πμ «…επειδή υπήρξε η πληροφορία ότι η ιδιοκτήτρια της Μονάδας είναι αδερφή του Ηγούμενου της Μονής Αγίας Τριάδας, τόσο ο ίδιος όσο και η πραγματική αδερφή του έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν έχει καμία απολύτως συγγενική σχέση μαζί τους…η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Αντιπεριφερειάρχη……Στον τελευταίο έλεγχο, γνωρίζω, ότι βρέθηκε ένας υπάλληλος είχε αναλάβει την εποπτεία 60 ηλικιωμένων σε 2 ορόφους. Αυτό η Αντιπεριφέρεια Χανίων το θεωρεί νόμιμο. Επίσης υπήρχαν κλειδωμένες πόρτες. Είναι και αυτό νόμιμο;».…”.

Advertisement
This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Παραπομπή δυο ιερέων για βιασμούς 14χρονου ΑΜΕΑ προτείνει η Εισαγγελέας

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Περήφανα νιάτα, τιμημένα γηρατειά!


  Γηροκομείο «Αγία Σκέπη»:

  https://www.ertopen.com/news/ellada/item/61628-apeiles-se-19chrono-kakopoihthenta-amea-apo-dyo-iereis-sta-chania-tha-se-stayrwsoyme-san-ton-christo-kai-tha-se-kapsoyme

  Απειλές σε 19χρονο κακοποιηθέντα ΑΜΕΑ από δύο ιερείς στα Χανιά: Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε

  26 Σεπτεμβρίου 2021

  Οι ευθύνες για το μαρτύριο ενός παιδιού και μάλιστα με νοητικά προβλήματα βαρύνουν και την τοπική κοινωνία που ήξερε και δεν μιλούσε

  Απειλές προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν την σεξουαλική κακοποίηση που σύμφωνα με τον ίδιο είχε υποστεί συστηματικά από δύο ιερείς και έναν ακόμη άνδρα φέρεται να δεχόταν ο 19χρονος με νοητική στέρηση στα Χανιά ,η υπόθεση του οποίου είναι γροθιά στο στομάχι κάθε υγιούς ψυχικά ανθρώπου.

  Τα βασανιστήρια που υπέμενε το παιδί , η ενδοικογενειακή βία και συστηματική κακοποίηση από τον ίδιο του τον γονιό, αλλά και οι βιασμοί από τρίτα πρόσωπα , καθώς και οι απειλές που δέχτηκε ακόμα και από τον θείο του για να μείνει «έξω από το κάδρο» ο πατέρας του, που είναι πλέον προσωρινά κρατούμενος, προκύπτουν από δύο αναφορές που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός της Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά τις οποίες δημοσιεύσει σήμερα το Documento.

  Κακοποίηση και βιασμοί από τα 14 του χρόνια

  Στις 28 Ιουλίου του 2021, μία επιστημονική ομάδα του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά επισκέφτηκε το χωριό Γλώσσα στην περιοχή των Χανίων προκειμένου να εκτιμήσει τις συνθήκες διαβίωσης ενός 19χρονου παιδιού με ειδικές ανάγκες. Τέσσερις μέρες πριν, ο πατέρας του 19χρονου μαζί με ένα ακόμη άνδρα 66 ετών προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Χανίων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε ενδοικογενειακή βία και συνέργεια σε βιασμό σε βαθμό κακουργήματος σε ότι αφορά τον πατέρα, ενώ ο 66χρονος φίλος του κατηγορείται για βιασμό με την επιβαρυντική περίπτωση ότι τελέστηκε κατά προσώπου με προβλήματα με ειδικές ανάγκες.

  Ο 19χρονος είχε εξομολογηθεί σε ψυχολόγο όλα όσα βίωνε από την παιδική του ηλικία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ο πατέρας του φέρεται να τον έδερνε και τον κλείδωνε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κοιμάται σε ένα παλιό βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ή ακόμα και πάνω σε δέντρα. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα σε ηλικία 14 ετών ο 19χρονος φέρεται να υπέστη βιασμό από τον 66χρονο φίλο του πατέρα του.

  «Πες ότι κατηγόρησες άδικα το μπαμπά σου»

  /Κατά την επίσκεψη στο σπίτι, τα μέλη της ομάδας της Κοινωνικής Προστασίας συζητούν με τον 19χρονο, ο οποίος είναι ανήσυχος και «αγωνιά για το μέλλον του πατέρα του». Εκφράζει την επιθυμία να «μην τιμωρηθεί», ενώ «πιστεύει ότι έχει ήδη μετανιώσει» για όσα του έχει κάνει. Ελπίζει μάλιστα «ότι μετά την αποφυλάκισή του η συμπεριφορά του θα είναι διαφορετική» απέναντί του.

  Κατά τη συνομιλία, φαίνεται πρόθυμος ακόμη και «να αναιρέσει την κατάθεσή του, προκειμένου ο πατέρας να γυρίσει στο χωριό». Σε μια στιγμή τους εξομολογείται ότι ένας θείος του του είπε πως «ο μόνος τρόπος να αθωωθεί ο πατέρας του είναι την επόμενη φορά να δηλώσει στις αρχές ότι τον κατηγόρησε άδικα..». Ότι ο 19χρονος επηρεάστηκε από μία συγχωριανή του «η οποία με δόλο προσπαθεί να παγιδέψει το μπαμπά του λόγω προσωπικών διαφορών». Όταν η ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός τον ρωτούν αν όλα αυτά ισχύουν ο 19χρονος είναι αρνητικός.

  «..Όχι αλλά το σημαντικό είναι να βγει ο μπαμπάς μου από τη φυλακή..» αναφέρει. Η ομάδα Κοινωνικής Προστασίας αποχωρεί. Στην αναφορά τους στον εισαγγελέα Χανίων καταλήγουν στο συμπέρασμα πως «..η παραμονή του παιδιού στην οικία του παππού και το άμεσο συγγενικό περιβάλλον του πατέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από παντελώς ακατάλληλη έως επικίνδυνη».

  Η σεξουαλική κακοποίηση από δύο ιερείς

  Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 9 Αυγούστου η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Πλατανιά συναντιούνται και πάλι με τον 19χρονο. Αυτή τη φορά στο Πρωτοδικείο Χανίων όπου έχει οριστεί δικάσιμος για το διορισμό δικαστικής συμπαράστασης και εποπτικού συμβουλίου.

  Κατά την παραμονή τους στο Πρωτοδικείο και παρουσία του προσωρινού δικαστικού συμπαραστάτη ο 19χρονος προχωρά σε νέες αποκαλύψεις. Αυτή τη φορά για τέσσερα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ιερείς και ένα ακόμη άτομο ΑΜΕΑ. Όπως καταγγέλλει ένα από αυτά τα πρόσωπα «συχνά τον επιβίβαζε στο αυτοκίνητό του από το σπίτι του» και τον πήγαινε σε σπίτι σε άλλο χωριό. Εκεί τον περίμεναν ένας ιερέας μαζί με το άτομο ΑΜΕΑ, ενώ ερχόταν και ο ένας ακόμη ιερέας.

  Κατά το 19χρονο, τα τέσσερα αυτά πρόσωπα φέρονται «να τον κακοποιούσαν σεξουαλικά» όπως επισημαίνεται στην αναφορά προς τον Εισαγγελέα Χανίων. Το μαρτύριο του όμως δεν σταματούσε εκεί. Σύμφωνα το 19χρονο, τα ίδια πρόσωπα «τον απειλούσαν προκειμένου να μην αποκαλύψει όλα όσα συνέβαιναν».

  «..Του έλεγαν ότι θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν σαν τον Ιούδα.. Έπειτα τον επέστρεφαν στη Γλώσσα..» επισημαίνεται στην αναφορά προς την Εισαγγελία.

  Τα όσα κατήγγειλε ο 19χρονος για τους δύο ιερείς ερευνώνται ακόμη από τις αρχές.

  Οι δικηγόροι τους πάντως, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Φραντζεσκάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «ενορχηστρωμένη βιομηχανία λάσπης» σε βάρος των δύο ιερέων. Όπως ανέφεραν, η έρευνα ξεκίνησε «μετά από αίτηση των δύο ιερέων προς τις Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές των Χανίων, με την οποία ζητούν την ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης» και ότι η έρευνα είναι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.


  Πηγή: documentonews.gr

  • Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

   Η Αυγή δεν δημοσίευσε την ανακοίνωση των ακτιβιστών
   Μιλάνε κι αυτοί για τους παπάδες που κατηγορούνται πως βίασαν τον ΑΜΕΑ, την τοπική Εκκλησία και το Γηροκομείο

   https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/340741_diamartyria-sti-mitropoli-hanion-gia-tin-emploki-iereon-ston-biasmo-toy

   efsyn.gr

   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
   20.04.2022, 10:16

   Διαμαρτυρία στη Μητρόπολη Χανίων για την εμπλοκή ιερέων στον βιασμό του 19χρονου
   efsyn.gr

   Παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από τη Μητρόπολη των Χανίων πραγματοποίησαν συλλογικότητες της πόλης, καταγγέλλοντας την εμπλοκή δύο ιερέων στην υπόθεση βιασμού του 19χρονου ΑΜεΑ, Γιάννη.
   Με ένα μεγάλο πανό το οποίο έγραφε: «Ήταν «θέλημα Θεού» και παπάδες να βιάζουν τον Γιάννη τόσα χρόνια;», μέλη της Κατάληψης Rosa Nera, της Συνέλευσης Αυτοδιαχείρισης του Λόφου Καστέλι αλλά και από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι μεταναστών Χανίων, βρέθηκαν στο σημείο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ακολουθία για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

   «Διαχρονικά, καταγράφονται περιστατικά εμπλοκής παπάδων σε υποθέσεις βιασμών και παιδοφιλίας, ακόμη και μέσα σε ναούς, ιδρύματα, κατηχητικά. Ελάχιστα απ’ αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς, και αυτά, χάνονται από τη μνήμη μας τρομακτικά γρήγορα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις μεθόδους συγκάλυψης όταν ο βιαστής είναι αξιωματούχος – όταν δε ανήκει στην ιερή κάστα των εκπροσώπων του θεού, τα ασφυκτικά όρια του φόβου δύσκολα σπάνε», αναφέρεται σε κείμενο που μοίραζαν οι συγκεντρωμένοι.

   «Η ιστορία του Γιάννη συμπυκνώνει όλες τις ανοιχτές πληγές της κοινωνίας μας, την κακοποίηση, τον ρατσισμό, τη συγκάλυψη, τη σιωπή, την αποξένωση, τον κανιβαλισμό, την ασυδοσία κάθε επίσημης εξουσίας. Σκιαγραφεί την κοινωνική σαπίλα που δε θα επιτρέψουμε να μας βυθίσει κι άλλο στο σκοτάδι και τη μοναξιά. Ζητάμε επίμονα να πάρουν θέση όλοι και όλες, να μην κουκουλωθεί ως συνήθως και αυτή η ιστορία, να αναδειχτούν τα θεσμικά και δομικά ζητήματα που αυτή εμπεριέχει», αναφέρουν οι συλλογικότητες.

   Αναλυτικά το κείμενο:

   «Δεν σωπαίνουμε – σπάμε την συγκάλυψη. Αλληλεγγύη στον Γιάννη από τη Γλώσσα Πλατανιά

   Πριν περίπου ένα χρόνο, βγήκε στο φως της δημοσιότητας η ιστορία μιας φρικτής κτηνωδίας. Ακόμα μίας φρικτής κτηνωδίας, καθώς έχουν μαζευτεί δυστυχώς πολλές τελευταία. Η ιστορία αφορά ένα –20χρονο σήμερα– παιδί με νοητική στέρηση, το οποίο βιαζόταν για χρόνια. Όλα αυτά σε ένα μικρό χωριό του Δήμου Πλατανιά, τη Γλώσσα. Μετά από τα τόσα χρόνια συγκάλυψης, κάποιοι κατήγγειλαν τον κατά συρροή βιασμό του Γιάννη, σπάζοντας την σιωπή. Για αυτή τους την επιλογή απειλούνται.

   Μετά από σχετική έρευνα, 4 πρόσωπα προφυλακίστηκαν: ο πατέρας που έχει προσωρινά αποφυλακιστεί, μετά από 6 μήνες –με χαρακτηρισμό του εγκλήματός του ως πλημμελήματος– έδινε το ανυπεράσπιστο παιδί βορά στις ορέξεις παπάδων, συγγενών και άλλων κατοίκων της περιοχής. Από τους κατηγορουμένους βιαστές, ο ένας είναι γείτονας και οι άλλοι δύο παπάδες, εκ των οποίων ένας είναι και ο θείος του παιδιού. Σήμερα ο δύστυχος Γιάννης, που για ζωή γνώρισε μονάχα μια επίγεια κόλαση, βρίσκεται στο θεωρητικά προστατευμένο περιβάλλον μιας δομής στα Χανιά, με ορατό ορίζοντα μονάχα μια δίκη, στην οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα κτήνη που όριζαν την αβίωτη ζωή του.

   Δυστυχώς, τα όποια φώτα δημοσιότητας γύρω από αυτήν την κτηνωδία έσβησαν πριν από έναν χρόνο, λίγο μετά τις συλλήψεις. Με αφορμή την πρόσφατη πρώτη δικάσιμο του πατέρα και του γείτονα –η οποία και αναβλήθηκε για να συνδικαστούν με τους δύο κληρικούς– υπήρξε μια πρόσκαιρη έκθεσή της στη δημόσια σφαίρα. Κι όμως μετά, πάλι σκοτάδι. Βλέπετε, ο δύστυχος Γιάννης δεν είναι σε θέση ακουστεί, να φωνάξει, να μιλήσει για τον εαυτό του, ενώ από την άλλη τα τέρατα που απολάμβαναν τόσα χρόνια ασυλίας, εξακολουθούν να προστατεύονται με ανωνυμία και κλειστά μικρόφωνα.

   Υπάρχει μια χτυπητή αντίθεση σε σχέση με τον εκκωφαντικό ορυμαγδό άλλων πολύκροτων –ομοειδών και μη– υποθέσεων που «συγκλονίζουν» αυτήν την περίοδο. Σε αντίθεση με το ανθρωποφαγικό τσίρκο που επιφυλάσσουν τα μίντια και τα κοινωνικά δίκτυα, ο Γιάννης αξίζει μια αγκαλιά από τη χανιώτικη κοινωνία, έτσι ώστε να σπάσει αυτή η εξοργιστική ανωνυμία των τεράτων που τον καταδυνάστευαν μια ολόκληρη ζωή. Διότι η ανωνυμία και το σκοτάδι γύρω από αυτούς επιβάλλεται ακόμη και τώρα από το πλέγμα εξουσίας που τους ανέδειξε σε κείνο το βάθρο που στέκονταν ως ευυπόληπτοι θεματοφύλακες της κίβδηλης ηθικής του.

   Υπάρχει, όμως, και μια χτυπητή συνάφεια με την έτερη κτηνωδία που αποκαλύφθηκε το προηγούμενο διάστημα στην πόλη μας. Όπως και στην υπόθεση του κολαστηρίου οίκου ευγηρίας, της Αγίας Σκέπης, η με το στανιό κάλυψή της από τα τοπικά ΜΜΕ επιτάσσεται από το ίδιο πλέγμα εξουσίας, το οποίο εξασφάλιζε την απρόσκοπτη δράση της εταιρίας δολοφόνων και βασανιστών. Και στις δύο αυτές υποθέσεις αδιανόητης βαρβαρότητας που μας έχουν στιγματίσει ως τοπική κοινωνία, διαπλεκόμενοι παράγοντες της Εκκλησίας, της Δεξιάς και της οικονομικής ελίτ της πόλης, λυσσωδώς αγωνίζονται για να κρατήσουν τα στόματα κλειστά και τις πένες άσφαιρες, μέσω των θεσμών που παραδοσιακά ελέγχουν: δικαιοσύνη, αστυνομία, ΜΜΕ, υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας.

   Καλούμε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το Γιάννη και τους λιγοστούς ανθρώπους που στέκονται ειλικρινώς πλάι του, για να μη νιώθει και νιώθουν άλλο μόνοι απέναντι στο Κτήνος που συγκαλύπτει τα κτήνη. Να σπάσει την ομερτά που έχει μαφιόζικα επιβληθεί σε αυτόν τον τόπο από τα χυδαία συμφέροντα των «ευυπόληπτων παραγόντων», για να αναδειχθούν και να τιμωρηθούν τα νοσηρά εγκλήματα εις βάρος του.

   Συμπαράσταση στον Γιάννη. Δικαιοσύνη για όσους ανθρώπους τους στερήσαν τη χαρά της ζωής, κάνοντας τη φρίκη καθημερινότητα».

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Aγαπητή Ρόζα, καλώς ήλθες να σχολιάσεις μετά από μεγάλη απουσια.
    Πολύ ωραίο το κείμενο της κατάληψης Rosa nera.
    Χρωστάμε στον τόσο αδικημένο Γιάννη που οι φερόμενοι ως βιαστές του προστατεύονται από τη συνήθη ανωνυμία των κληρικών δραστών, να ξαναγράψουμε.

   • Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:


    Περισσότερα εδώ: https://jodi.graphics/support

    Ελεύθερος ο Ιερέας που κατηγορείται ότι έστελνε άσεμνες φωτογραφίες
    Newsroom 25/07/2017 | 15:33
    Ενημερώθηκε: 25/07/2017 15:34:59


    Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσoγαίας και Λαυρεωτικής η είδηση της σύλληψης 39χρονου ιερέα που έστελνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου σε ανήλικο αγόρι.

    Όπως αποδείχθηκε από τις αστυνομικές έρευνες, ο 39χρονος ιερέας που συνελήφθη στο σπίτι του σε περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, έστελνε σε 14χρονο, απρεπή μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και γυμνές φωτογραφίες του σε διάφορες πόζες.

 2. Παράθεμα: Παραπομπή δυο ιερέων για βιασμούς 14χρονου ΑΜΕΑ προτείνει η Εισαγγελέας — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 3. Ο/Η Α λέει:

  https://www.candiadoc.gr/2022/04/20/thelima-theoy-papades-viazoyn/

  Candia Doc > ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ > “Ήταν “θέλημα θεού” και παπάδες βιάζουν τον Γιάννη;” – Διαμαρτυρία στη Μητρόπολη Χανίων (φωτο)

  “Ήταν “θέλημα θεού” και παπάδες βιάζουν τον Γιάννη;” – Διαμαρτυρία στη Μητρόπολη Χανίων (φωτο)
  20 Απριλίου 2022

  Φωτο από : Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι

  Με ένα μεγάλο πανό το οποίο έγραφε: «Ήταν “θέλημα Θεού” και παπάδες να βιάζουν τον Γιάννη τόσα χρόνια;», μέλη της Κατάληψης Rosa Nera, της Συνέλευσης Αυτοδιαχείρισης του Λόφου Καστέλι αλλά και από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι μεταναστών Χανίων, βρέθηκαν στο σημείο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ακολουθία για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

  «Διαχρονικά, καταγράφονται περιστατικά εμπλοκής παπάδων σε υποθέσεις βιασμών και παιδοφιλίας, ακόμη και μέσα σε ναούς, ιδρύματα, κατηχητικά. Ελάχιστα απ’ αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς, και αυτά, χάνονται από τη μνήμη μας τρομακτικά γρήγορα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις μεθόδους συγκάλυψης όταν ο βιαστής είναι αξιωματούχος – όταν δε ανήκει στην ιερή κάστα των εκπροσώπων του θεού, τα ασφυκτικά όρια του φόβου δύσκολα σπάνε», αναφέρεται σε κείμενο που μοίραζαν οι συγκεντρωμένοι.

  «Η ιστορία του Γιάννη συμπυκνώνει όλες τις ανοιχτές πληγές της κοινωνίας μας, την κακοποίηση, τον ρατσισμό, τη συγκάλυψη, τη σιωπή, την αποξένωση, τον κανιβαλισμό, την ασυδοσία κάθε επίσημης εξουσίας. Σκιαγραφεί την κοινωνική σαπίλα που δε θα επιτρέψουμε να μας βυθίσει κι άλλο στο σκοτάδι και τη μοναξιά. Ζητάμε επίμονα να πάρουν θέση όλοι και όλες, να μην κουκουλωθεί ως συνήθως και αυτή η ιστορία, να αναδειχτούν τα θεσμικά και δομικά ζητήματα που αυτή εμπεριέχει», αναφέρουν οι συλλογικότητες.

  Μεταφέρουμε από τη σελίδα Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι

  Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει «Ήταν θέλημα Θεού, και παπάδες να βιάζουν τον Γιάννη Τόσα χρόνια»
  Έξω από την Μητρόπολη Χανίων: Μαζική παρέμβαση για τον Γιάννη από την Γλώσσα Πλατανιά αυτή την στιγμή από την Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι μεταναστών Χανίων και την συνέλευση αυτοδιαχείρισης του Λόφου Καστέλι. Μοιράζονται τα κείμενα της Ρόζας και του Στεκιού:
  Για τον Γιάννη και κάθε πλάσμα που κακοποιήθηκε και στερήθηκε μια ζωή με αγάπη και τρυφερότητα
  Τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. καθορίζουν όλο και βαθύτερα, ανάλογα με την ατζέντα τους, τι θα προβληθεί, τι θα αποσπάσει την προσοχή, τι θα συζητηθεί μέχρι την επόμενη είδηση-σοκ που θα μπει
  σε προτεραιότητα για να ξεχαστεί το προηγούμενο θέμα, και πάει λέγοντας…
  Τα μεγάλα εγκλήματα,
  όπως το σίριαλ της φερόμενης παιδοκτόνου σε ζωντανή μετάδοση, έχουν μια δραματική διάσταση με μπόλικες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που καθηλώνουν το κοινό και καλλιεργούν τα “ταπεινά ελατήρια”.

  Τι ορίζει όμως η καθεμιά κι ο καθένας μας ως έγκλημα κι αν είναι μεγάλο και μικρό; Πώς να το κατονομάσει ως τέτοιο, όταν αυτό γίνεται κανονικότητα και παρουσιάζεται ως φυσικό φαινόμενο;
  Γιατί συνεχίζουμε ως κοινωνία να αποφεύγουμε να δράσουμε σοβαρά και να πάρουμε θέση για τα εγκλήματα που συμβαίνουν στη διπλανή πόρτα, στο ίδιο μας το χωριό;
  Παράλληλα με την επιλεκτική προώθηση κακοποιητικών περιστατικών που οξύνουν τον σεξισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, τα κυρίαρχα Μέσα θάβουν την υπόθεση όποτε αποδειχθεί πως εμπλέκονται επίσημα πρόσωπα, “πρότυπα” του έθνους, βαθμοφόροι και όργανα της θεσμικής εξουσίας.

  Διαχρονικά, καταγράφονται περιστατικά εμπλοκής παπάδων σε υποθέσεις βιασμών και παιδοφιλίας, ακόμη και μέσα σε ναούς, ιδρύματα, κατηχητικά. Ελάχιστα απ’ αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς, και αυτά, χάνονται από τη μνήμη μας τρομακτικά γρήγορα.
  Γνωρίζουμε πολύ καλά τις μεθόδους συγκάλυψης όταν ο βιαστής είναι αξιωματούχος – όταν δε ανήκει στην ιερή
  κάστα των εκπροσώπων του θεού, τα ασφυκτικά όρια του φόβου δύσκολα σπάνε.
  Στην περίπτωση βέβαια που κάποιος βρει το κουράγιο να σπάσει τη σιωπή, έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά τραμπουκισμών, εκβιασμών και απειλών.

  Τα παραπάνω χαρακτηριστικά φαίνεται να έχει και η υπόθεση του Γιάννη, 19χρονου ΑμεΑ από το χωριό Γλώσσα Πλατανιά. Ο Γιάννης βασανίστηκε επί σειρά ετών από το συγγενικό του πλαίσιο, μερικούς ρασοφόρους και μια μακριά λίστα ευυπόληπτων πολιτών. Ανάμεσα στους βιαστές του είναι ο προφυλακισμένος θείος του, πρώην Δ/ντής στο Δημοτικό σχολείο Βουκολιών(!), πρώην προϊστάμενος, στο παλιό γραφείο Εκπαίδευσης Κισσάμου(!!) και αρχιερατικός Επίτροπος του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου.

  Η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την
  προφυλάκιση δύο ιερέων απευθύνει προς όλους έκκληση «όπως μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις» καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα φανερωθεί η
  αλήθεια. Η εκκλησία που μάχεται ενάντια στους “ανώμαλους”, όπως αποκαλεί την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ενάντια στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ενάντια στις εκτρώσεις, ενάντια στους “αλλόθρησκους ξένους”, … πότε θα πάρει θέση για τους βιαστές που ξεπηδούν κάθε τόσο από τους κόλπους της;; Είναι θέλημα Θεού να βασανίζονται τόσα πλάσματα απ’ τους θεματοφύλακες μιας
  υποκριτικής ηθικής;;

  Την ιστορία του Γιάννη τη γνώριζαν αρκετοί/ές και είναι ανείπωτα σκληρό ότι χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να αποκαλυφτεί. Η ιστορία του Γιάννη συμπυκνώνει όλες τις ανοιχτές πληγές της κοινωνίας μας, την κακοποίηση, τον ρατσισμό, τη συγκάλυψη, τη σιωπή, την αποξένωση, τον κανιβαλισμό, την ασυδοσία κάθε επίσημης εξουσίας.
  Σκιαγραφεί την κοινωνική σαπίλα που δε θα επιτρέψουμε να μας βυθίσει κι άλλο στο σκοτάδι και τη μοναξιά.

  Ζητάμε επίμονα να πάρουν θέση όλοι και όλες, να μην κουκουλωθεί ως συνήθως και αυτή η ιστορία, να αναδειχτούν τα θεσμικά και δομικά ζητήματα που αυτή εμπεριέχει.
  Να ξεσυνηθίσουμε το τέρας!
  Κάλεσμα στην Μητρόπολη!

  Δεν σωπαίνουμε – σπάμε την συγκάλυψη

  Αλληλεγγύη στον Γιάννη από τη Γλώσσα Πλατανιά

  Πριν περίπου ένα χρόνο, βγήκε στο φως της δημοσιότητας η ιστορία μιας φρικτής κτηνωδίας. Ακόμα μίας φρικτής κτηνωδίας, καθώς έχουν μαζευτεί δυστυχώς πολλές τελευταία. Η ιστορία αφορά ένα –20χρονο σήμερα– παιδί με νοητική στέρηση, το οποίο βιαζόταν για χρόνια. Όλα αυτά σε ένα μικρό χωριό του Δήμου Πλατανιά, τη Γλώσσα. Μετά από τα τόσα χρόνια συγκάλυψης, κάποιοι κατήγγειλαν τον κατά συρροή βιασμό του Γιάννη, σπάζοντας την σιωπή. Για αυτή τους την επιλογή απειλούνται.

  Μετά από σχετική έρευνα, 4 πρόσωπα προφυλακίστηκαν: ο πατέρας που έχει προσωρινά αποφυλακιστεί, μετά από 6 μήνες –με χαρακτηρισμό του εγκλήματός του ως πλημμελήματος– έδινε το ανυπεράσπιστο παιδί βορά στις ορέξεις παπάδων, συγγενών και άλλων κατοίκων της περιοχής. Από τους κατηγορουμένους βιαστές, ο ένας είναι γείτονας και οι άλλοι δύο παπάδες, εκ των οποίων ένας είναι και ο θείος του παιδιού. Σήμερα ο δύστυχος Γιάννης, που για ζωή γνώρισε μονάχα μια επίγεια κόλαση, βρίσκεται στο θεωρητικά προστατευμένο περιβάλλον μιας δομής στα Χανιά, με ορατό ορίζοντα μονάχα μια δίκη, στην οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα κτήνη που όριζαν την αβίωτη ζωή του.

  Δυστυχώς, τα όποια φώτα δημοσιότητας γύρω από αυτήν την κτηνωδία έσβησαν πριν από έναν χρόνο, λίγο μετά τις συλλήψεις. Με αφορμή την πρόσφατη πρώτη δικάσιμο του πατέρα και του γείτονα –η οποία και αναβλήθηκε για να συνδικαστούν με τους δύο κληρικούς– υπήρξε μια πρόσκαιρη έκθεσή της στη δημόσια σφαίρα. Κι όμως μετά, πάλι σκοτάδι. Βλέπετε, ο δύστυχος Γιάννης δεν είναι σε θέση ακουστεί, να φωνάξει, να μιλήσει για τον εαυτό του, ενώ από την άλλη τα τέρατα που απολάμβαναν τόσα χρόνια ασυλίας, εξακολουθούν να προστατεύονται με ανωνυμία και κλειστά μικρόφωνα.

  Υπάρχει μια χτυπητή αντίθεση σε σχέση με τον εκκωφαντικό ορυμαγδό άλλων πολύκροτων –ομοειδών και μη– υποθέσεων που «συγκλονίζουν» αυτήν την περίοδο. Σε αντίθεση με το ανθρωποφαγικό τσίρκο που επιφυλάσσουν τα μίντια και τα κοινωνικά δίκτυα, ο Γιάννης αξίζει μια αγκαλιά από τη χανιώτικη κοινωνία, έτσι ώστε να σπάσει αυτή η εξοργιστική ανωνυμία των τεράτων που τον καταδυνάστευαν μια ολόκληρη ζωή. Διότι η ανωνυμία και το σκοτάδι γύρω από αυτούς επιβάλλεται ακόμη και τώρα από το πλέγμα εξουσίας που τους ανέδειξε σε κείνο το βάθρο που στέκονταν ως ευυπόληπτοι θεματοφύλακες της κίβδηλης ηθικής του.

  Υπάρχει, όμως, και μια χτυπητή συνάφεια με την έτερη κτηνωδία που αποκαλύφθηκε το προηγούμενο διάστημα στην πόλη μας. Όπως και στην υπόθεση του κολαστηρίου οίκου ευγηρίας, της Αγίας Σκέπης, η με το στανιό κάλυψή της από τα τοπικά ΜΜΕ επιτάσσεται από το ίδιο πλέγμα εξουσίας, το οποίο εξασφάλιζε την απρόσκοπτη δράση της εταιρίας δολοφόνων και βασανιστών. Και στις δύο αυτές υποθέσεις αδιανόητης βαρβαρότητας που μας έχουν στιγματίσει ως τοπική κοινωνία, διαπλεκόμενοι παράγοντες της Εκκλησίας, της Δεξιάς και της οικονομικής ελίτ της πόλης, λυσσωδώς αγωνίζονται για να κρατήσουν τα στόματα κλειστά και τις πένες άσφαιρες, μέσω των θεσμών που παραδοσιακά ελέγχουν: δικαιοσύνη, αστυνομία, ΜΜΕ, υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας.

  Καλούμε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το Γιάννη και τους λιγοστούς ανθρώπους που στέκονται ειλικρινώς πλάι του, για να μη νιώθει και νιώθουν άλλο μόνοι απέναντι στο Κτήνος που συγκαλύπτει τα κτήνη. Να σπάσει την ομερτά που έχει μαφιόζικα επιβληθεί σε αυτόν τον τόπο από τα χυδαία συμφέροντα των «ευυπόληπτων παραγόντων», για να αναδειχθούν και να τιμωρηθούν τα νοσηρά εγκλήματα εις βάρος του.
  Συμπαράσταση στον Γιάννη.
  Δικαιοσύνη για όσους ανθρώπους τους στερήσαν τη χαρά της ζωής, κάνοντας τη φρίκη καθημερινότητα.

  Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων #ρόζανερα #rosanera #lofoskastelli #chania #χανιά

  May be an image of 9 people, people standing and outdoors
  May be an image of text
  Κατάληψη Rosa Nera (ανακοίνωση): Δεν σωπαίνουμε – σπάμε την συγκάλυψη – Αλληλεγγύη στον Γιάννη από τη Γλώσσα Πλατανιά.

  Πριν περίπου ένα χρόνο, βγήκε στο φως της δημοσιότητας η ιστορία μιας φρικτής κτηνωδίας. Ακόμα μίας φρικτής κτηνωδίας, καθώς έχουν μαζευτεί δυστυχώς πολλές τελευταία. Η ιστορία αφορά ένα –20χρονο σήμερα– παιδί με νοητική στέρηση, το οποίο βιαζόταν για χρόνια. Όλα αυτά σε ένα μικρό χωριό του Δήμου Πλατανιά, τη Γλώσσα. Μετά από τα τόσα χρόνια συγκάλυψης, κάποιοι κατήγγειλαν τον κατά συρροή βιασμό του Γιάννη, σπάζοντας την σιωπή. Για αυτή τους την επιλογή απειλούνται.

  Μετά από σχετική έρευνα, 4 πρόσωπα προφυλακίστηκαν: ο πατέρας που έχει προσωρινά αποφυλακιστεί, μετά από 6 μήνες –με χαρακτηρισμό του εγκλήματός του ως πλημμελήματος– έδινε το ανυπεράσπιστο παιδί βορά στις ορέξεις παπάδων, συγγενών και άλλων κατοίκων της περιοχής. Από τους κατηγορουμένους βιαστές, ο ένας είναι γείτονας και οι άλλοι δύο παπάδες, εκ των οποίων ένας είναι και ο θείος του παιδιού. Σήμερα ο δύστυχος Γιάννης, που για ζωή γνώρισε μονάχα μια επίγεια κόλαση, βρίσκεται στο θεωρητικά προστατευμένο περιβάλλον μιας δομής στα Χανιά, με ορατό ορίζοντα μονάχα μια δίκη, στην οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα κτήνη που όριζαν την αβίωτη ζωή του.

  Δυστυχώς, τα όποια φώτα δημοσιότητας γύρω από αυτήν την κτηνωδία έσβησαν πριν από έναν χρόνο, λίγο μετά τις συλλήψεις. Με αφορμή την πρόσφατη πρώτη δικάσιμο του πατέρα και του γείτονα –η οποία και αναβλήθηκε για να συνδικαστούν με τους δύο κληρικούς– υπήρξε μια πρόσκαιρη έκθεσή της στη δημόσια σφαίρα. Κι όμως μετά, πάλι σκοτάδι. Βλέπετε, ο δύστυχος Γιάννης δεν είναι σε θέση ακουστεί, να φωνάξει, να μιλήσει για τον εαυτό του, ενώ από την άλλη τα τέρατα που απολάμβαναν τόσα χρόνια ασυλίας, εξακολουθούν να προστατεύονται με ανωνυμία και κλειστά μικρόφωνα.

  Υπάρχει μια χτυπητή αντίθεση σε σχέση με τον εκκωφαντικό ορυμαγδό άλλων πολύκροτων –ομοειδών και μη– υποθέσεων που «συγκλονίζουν» αυτήν την περίοδο. Σε αντίθεση με το ανθρωποφαγικό τσίρκο που επιφυλάσσουν τα μίντια και τα κοινωνικά δίκτυα, ο Γιάννης αξίζει μια αγκαλιά από τη χανιώτικη κοινωνία, έτσι ώστε να σπάσει αυτή η εξοργιστική ανωνυμία των τεράτων που τον καταδυνάστευαν μια ολόκληρη ζωή. Διότι η ανωνυμία και το σκοτάδι γύρω από αυτούς επιβάλλεται ακόμη και τώρα από το πλέγμα εξουσίας που τους ανέδειξε σε κείνο το βάθρο που στέκονταν ως ευυπόληπτοι θεματοφύλακες της κίβδηλης ηθικής του.
  Υπάρχει, όμως, και μια χτυπητή συνάφεια με την έτερη κτηνωδία που αποκαλύφθηκε το προηγούμενο διάστημα στην πόλη μας. Όπως και στην υπόθεση του κολαστηρίου οίκου ευγηρίας, της Αγίας Σκέπης, η με το στανιό κάλυψή της από τα τοπικά ΜΜΕ επιτάσσεται από το ίδιο πλέγμα εξουσίας, το οποίο εξασφάλιζε την απρόσκοπτη δράση της εταιρίας δολοφόνων και βασανιστών. Και στις δύο αυτές υποθέσεις αδιανόητης βαρβαρότητας που μας έχουν στιγματίσει ως τοπική κοινωνία, διαπλεκόμενοι παράγοντες της Εκκλησίας, της Δεξιάς και της οικονομικής ελίτ της πόλης, λυσσωδώς αγωνίζονται για να κρατήσουν τα στόματα κλειστά και τις πένες άσφαιρες, μέσω των θεσμών που παραδοσιακά ελέγχουν: δικαιοσύνη, αστυνομία, ΜΜΕ, υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας.

  Καλούμε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το Γιάννη και τους λιγοστούς ανθρώπους που στέκονται ειλικρινώς πλάι του, για να μη νιώθει και νιώθουν άλλο μόνοι απέναντι στο Κτήνος που συγκαλύπτει τα κτήνη. Να σπάσει την ομερτά που έχει μαφιόζικα επιβληθεί σε αυτόν τον τόπο από τα χυδαία συμφέροντα των «ευυπόληπτων παραγόντων», για να αναδειχθούν και να τιμωρηθούν τα νοσηρά εγκλήματα εις βάρος του.
  Συμπαράσταση στον Γιάννη.

  Δικαιοσύνη για όσους ανθρώπους τους στερήσαν τη χαρά της ζωής, κάνοντας τη φρίκη καθημερινότητα.
  Κατάληψη Rosa Nera
  https://rosanera.squat.gr/

  rosanera #ροζανερα #chania #χανιά

 4. Ο/Η Κάποιος λέει:

  https://flashnews.gr/post/484621/ston-idio-thalamo-krathshs-me-toys-iereis-apo-ta-xania-tha-krateitai-kai-o-37xronos-iereas/
  2 Φεβρουαρίου, 2022

  Στον ίδιο θάλαμο κράτησης με τους ιερείς από τα Χανιά θα κρατείται και ο 37χρονος ιερέας
  Μαζί με τους ιερείς που κατηγορούνται για την υπόθεση βιασμού 19χρονου στον Πλατανιά θα κρατείται ο ιερέας των Κάτω Πατησίων

  Μαζί με τους ιερείς που κατηγορούνται για την υπόθεση βιασμού 19χρονου στον Πλατανιά θα κρατείται ο ιερέας των Κάτω Πατησίων

  Στις φυλακές Τρίπολης οδηγείται εντός της ημέρας ο 37χρονος ιερέας σε ενορία των Κάτω Πατησίων, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για τον βιασμό ανήλικης, ακόμη και μέσα στο κατηχητικό σχολείο, ενώ οι καταγγελίες για τη διεστραμμένη δράση του, συνεχίζονται προκαλώντας τον αποτροπιασμό πιστών και πολιτών.

  Ο κατηγορούμενος ρασοφόρος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece θα βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο με τέσσερις επίσης ιερείς, οι οποίοι κρατούνται για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Οι δύο από αυτούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό 19χρονου με νοητική υστέρηση στο Δήμο Πλατανιά στην Κρήτη. Οι δύο εν λόγω ιερείς που υπάγονταν στη Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, απολογούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

  Στον ίδιο θάλαμο βρίσκεται και 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για βιασμό και παιδική πορνογραφία. Σε βάρος του είχε κατατεθεί μήνυση από δύο αδελφές 27 και 22 ετών. Συγκεκριμένα, η 22χρονη κατήγγειλε πως βιάστηκε και η 27χρονη αδελφή της ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν ανήλικες. Ακολούθησε έρευνα σε δύο οικίες του ιερέα, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.