Ημίτυφλος ανώνυμος ιερεύς ανέβλεψεν με θαύμα του σταυρού Λουπασάκη στο Λυκαβηττό

[Γιατί τόση αχαριστία προς τα θεία; Γιατί δεν ανακοινώθηκε το όνομά του;Aπ. Παύλος: «Τα θαύματα γίνονται για να πιστέψουν οι άπιστοι»]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Cartoonstock.com: Θάβμα, ο τυφλός περιγράφει τον κλέφτη

Αντιγράφω από το δικομανές Αρχείο της αφορολόγητης Βιομηχανίας θαυμάτων ekklisiaonline. Κατανοώ πως οι εκατοντάδες ή και χιλιάδες λαϊκοί που έχουν θεραπευθεί θαυματουργικώς από ένα από τα χιλιάδες τεμάχια του Τιμίου Σταυρού που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θαυμάτων,  κρατούν την ανωνυμία τους, άλλος από αχαριστία, άλλος από κρυψίνοια, άλλος για να γλυτώσει από τον φθόνο των εκατοντάδων χιλιάδων ασθενών που δεν θεραπεύονται, άλλος διότι είναι ντροπαλός, άλλος διότι κρύβει μυστικά και ντοκουμέντα κ.ο.κ. Αλλά ένας (Ελληνο;) αμερικανός Ορθόδοξος ιερεύς βρήκε το φως του και δεν θέλησε να ακουστεί το όνομά του ώστε να μείνουν άλαλα τα χείλη των ασεβών, ακόμη και δυο μητροπολιτών, που κατήγγειλαν τα θαύματα ως απάτη και επομένως τον ιερέα ως αγύρτη; Γιατί ο ευεργετηθείς δεν υπερασπίζεται την Ορθοδοξία, τον θαυματουργό Σταυρό και τον σεμνό και ιεροπρεπή αγωγό των θαυμάτων Λουπασάκη; Ντροπή και για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής που δεν ανακοινώνει το όνομά του. Στις ΗΠΑ αγνοούν το θαύμα. Δεν θα έπρεπε επίσημα με ονόματα και με ιατρικά έγγραφα να το πληροφορηθούν οι αλλόθρησκοι οι ετερόδοξοι και οι άθεοι Αμερικανοί προς δόξαν Κυρίου και προς φωτισμόν και μετάνοιαν των αμαρτωλών, αφού ο αμερικανικός Τύπος δυστυχώς απεσιώπησεν το θείον σημείον; Μήπως κάποιος ευσεβής Εισαγγελεύς θα έπρεπε να καλέσει τον Λουπασάκη να ανακοινώνει τα ονόματα των θαυματουργώς ιαθέντων, με τα σχετικά ιατρικά έγγραφα και τεκμήρια, ώστε να δοξαστεί και η Ελλάς; Άλλωστε τα θαύματα γίνονται για να πιστέψουν οι άπιστοι («αι γλώσσαι εις σημείον εισιν ου τοις πιστεύουσιν, αλλὰ τοις απίστοις»-Α Κορ. 14,22). Γιατί ο Λουπασάκης, η ekklisiaonline και οι αχάριστοι θεραπευόμενοι μποϋκοτάρουν αυτήν την θεόσταλτη διαδικασία;

«Εκκλησία Λυκαβηττού σήμερα: Σχεδόν Τυφλός Ιερέας περίμενε 7 ΩΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 19:34». «Την ώρα που σταύρωνα σήμερα μέσα στο Ιερό, παρακολουθούσα συνέχεια την εικόνα του Κυρίου μας όπως είναι αυτή εδώ δίπλα μου τώρα, που έχουμε στο μεγάλο του προσκυνητάρι, και κοίταζα να δω πόσο φως εκπέμπει στα σώματα στα μάτια και στις ψυχές των ανθρώπων. Είδα έναν χαρισματικό Ιερέα που ήρθε με την πρεσβυτέρα του από τις ΗΠΑ, και μπήκε στη σειρά και περίμενε 7 ώρες στη σειρά (sic, «στη σειρά» δις, τα απίθανα Eλληνικά της ekklisiasonline) με υπομονή, τυφλός από το ένα μάτι ο Ιερέας, δεν έβλεπε. Είπε εγώ έρχομαι από την Αμερική γιατί πιστεύω θα βρω το φως μου. Το ένα μάτι του δεν έβλεπε, η συνέχεια είναι ευχάριστη. Ο Χρθστός (sic, ασεβής γραφή ή τυφλότης;) του Χάρισε το Φως ΤΟΥ! ΌΧΙ μόνο των οφθαλμών αλλά και της καρδιάς, μου εξέφρασε τη ζεστασιά και την αγάπη, ήρθε από την Αμερική, γνώρισε τον Τίμιο Σταυρό και βρήκε το φως του, θεραπευθηκε και περίμενε 7 ώρες στην ουρά. Έλεγε θα κάνω υπομονή και προσευχή και θα φτάσω κοντά στον Σταυρό. Ο Σταυρός πραγματοποιεί ό,τι θέλει κάθε άνθρωπος (σημ.Λ.: αυτό είναι γεγονός). Δεν είπε ποτέ γιατί μου το έστειλες Θεε μου, όταν ήρθε η ασθένεια είπα θα την παλέψω».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Άνεση και εμφάνιση

Κρίμα που πέθανε από κορωνοϊό ο δεσπότης Γιάννης Τασσιάς στο φέουδο του οποίου έγινε το θαύμα, για να κλείσει τα χείλη των ασεβών («Για τον μητροπολίτη Λαγκαδά-θύμα κορωνοϊού ναού Αγ. Δημητρίου»):

«Τα «θαύματα» του ιερέα Λουπασάκη. Ο ανάπηρος που… περπατούσε» (ελληνικά hoaxes-30 Ιουνίου 2018). «Αποφασίσαμε να ερευνήσουμε το θέμα και επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου πρόσφατα βρέθηκε ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης “κάνοντας και πάλι θαύματα”, όπως υποστηρίζουν δεκάδες δημοσιεύματα αλλά και βίντεο στο διαδίκτυο. Σε αρκετά από τα δημοσιεύματα παρουσιάστηκε ένας πιστός που ενώ ήταν παράλυτος και περπατούσε με πατερίτσες, τις άφησε και περπάτησε κανονικά. Πήγαμε στον Ιερό Ναό. Στον προαύλιο χώρο εντοπίσαμε αυτόν τον άνδρα. Πρόκειται για Βούλγαρο που ζητιανεύει έξω από Ναούς. Μιλήσαμε μαζί του, με τη βοήθεια μεταφραστή, καθώς δεν γνωρίζει ελληνικά. Στην αρχή επέμενε ότι δεν περπατούσε χωρίς πατερίτσες και έγινε καλά “από θαύμα”, από τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη. Όταν όμως του είπαμε ότι τον έχουν δει αρκετοί κάτοικοι της περιοχής να περπατάει κανονικά πριν το “θαύμα”, τότε παραδέχτηκε ότι: “Χωρίς πατερίτσες περπατούσα το πολύ μια ώρα”. Δείτε το παρακάτω βίντεο….».

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ημίτυφλος ανώνυμος ιερεύς ανέβλεψεν με θαύμα του σταυρού Λουπασάκη στο Λυκαβηττό

 1. Παράθεμα: Ημίτυφλος ανώνυμος ιερεύς ανέβλεψεν με θαύμα του σταυρού Λουπασάκη στο Λυκαβηττό — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 2. https://www.pemptousia.gr/2013/01/ta-thavmata-den-ginonte-gia-tous-pisto/

  Ορθοδοξία / Πατερική Θεολογία

  Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

  Τα θαύματα δεν γίνονται για τους πιστούς αλλά για τους απίστους
  6 Ιανουαρίου 2013

  https://tilegrafimanews.gr/nea/parti-sto-twitter-me-tin-eleftheri-ora-kai-tous-iron-maiden/

  Πάρτι στο Twitter με την Ελεύθερη Ώρα και τους Iron Maiden
  «Μας έκαψαν Σατανάδες»
  Newsroom
  21/07/2022 13:21

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Μέσα σε λίγη ώρα άλλο ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα έγινε trend στο twitter και πως να μην γίνει αφού η εφημερίδα βλέπει ότι πίσω από την φωτιά στην Πεντέλη είναι ο Σατανάς και κυρίως οι Iron Maiden!

  https://www.news247.gr/politismos/mousiki/oi-sataniasmenoi-iron-maiden-ena-elliniko-empargko-kai-i-alitheia-toy-christoy.9703151.html

  Βέβαια, πέρα από τα όσα προφανή και (θεωρητικά) δεδομένα, ο συντάκτης δεν έκανε μια στοιχειώδη έρευνα για να δει αν υπάρχει κάποια, έστω κάποια σύνδεση των Maiden με τον «έξω από ‘δω», για να εδραιώσει με κάποιον -λέμε τώρα- τρόπο το αναχρονιστικό δημοσίευμά του. Τουναντίον δηλαδή, μιας και ο γερόλυκος ντράμερ της μπάντας, Nicko McBrain, έχει δηλώσει πολλάκις για το πώς και το γιατί τάχθηκε ψυχή τε και σώματι στο δρόμο του Ιησού.

  Όπως έχει πει ο ίδιος, η γυναίκα του είναι εκείνη που τον έβαλε στο δρόμο της Εκκλησίας, ενώ «ψήθηκε» περισσότερο για τον χριστιανισμό, εμπνεόμενος από έναν Πάστορα και το κήρυγμά του. «Όταν είσαι συγκεντρωμένος και εστιάζεις στον Ιησού Χριστό, αλλάζει η ζωή σου», έχει αναφέρει ο McBrain. Τόνισε άλλωστε πως αποφάσισε να κόψει τις καταχρήσεις και το αλκοόλ και να εστιάσει περισσότερο στον Λόγο του Θεού, όταν ο τραγουδιστής της μπάντας διαγνώστηκε με καρκίνο.

 3. Ο/Η Μοnk λέει:

  https://koutalianossimos.wordpress.com/2016/07/05/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF%CE%B9/

  ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΜΟΝΕΣ – ΜΟΝΑΧΟΙ – ΠΙΣΤΟΙ

  Posted on 05/07/2016 by simoskoutalianos
  Κανένας εγωισμός δεν είναι τόσο ανυπόφορος όσο αυτός του Χριστιανού σε σχέση με την ψυχή του. Σόμερσετ Μωμ

  Η προσευχή είναι το άλλοθι των μοναχών και της πλειοψηφίας των χριστιανών, για την απουσία κοινωνικής ευαισθησίας προσφοράς και θυσίας. Ανώνυμος

  Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, θέλοντας να βρω άρθρα που να κρίνουν τους μοναχούς τα μοναστήρια και τη μοναχική ζωή, βρήκα πολλά, που μερικά θα παραθέσω παρακάτω, αλλά σχεδόν κανένα που να κρίνει την ποιότητα και την ευαισθησία ακόμη και του πιο αγνού ασκητή, αλλά και απλού πιστού.

  Η παραπάνω λοιπόν ρήσεις του Σόμερσετ Μωμ και ενός Ανώνυμου με έκαναν να προβληματιστώ σε βάθος και να βγάλω το συμπέρασμα ότι ο μοναχισμός, αλλά και η πίστη σε ένα θρησκευτικό δόγμα είναι θεσμοί που στερούνται εντελώς κάθε κοινωνικής ευαισθησίας.

  Θεωρώ τον μοναχό χειρότερο από έναν σκληρό καπιταλιστή, αυτός τουλάχιστον έχει δικαιολογίες, ο μοναχός έχει έναν μόνο σκοπό να σώσει την ψυχή του και ας καίγεται ο κόσμος γύρω του.

  Παρακάτω παραθέτω άρθρα που δείχνουν την ποιότητα των μοναχών και των μονών διαχρονικά, μόνο σε δύο γίνεται αναφορά από τον Max Weber που κάνει αναφορά για το μοναχισμό και καπιταλισμό.

  Εκτός του εγωισμού των μοναχών και των πιστών για τη σωτηρία της ψυχής τους, αν ρίξουμε μια ματιά στον κοινωνικό μας περίγυρο θα συναντήσουμε πλήθος από παραδείγματα απόλυτου ατομικισμού από όλους τους θρησκευόμενους.

  Οι μαμάδες όλες ανάβουν κεράκια την περίοδο των εξετάσεων των παιδιών τους.

  Μετά από θεομηνίες (σεισμοί, πλημμύρες κλπ) γεμίζουν οι εκκλησίες κεριά επειδή σώθηκε το σπίτι τους κι ας γκρεμίστηκε η μισή πόλη.

  Μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ενώ σκοτώθηκαν οι περισσότεροι, ο πιστός ευχαριστεί την παναγία που έσωσε αυτόν ή το παιδί του.

  Ας μην αναφερθούμε σε πλήθος από τάματα στις διάφορες παναγίες, για γελοία πράγματα τη στιγμή που γύρω μας περισσεύει η δυστυχία.

  Τέλος, υπάρχουν πλήθος παρόμοιων παραδειγμάτων, αλλά το γελοιωδέστερο είναι αυτό που ο ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει τέρμα και κάνει το σταυρό του, είναι σαν να λέει σε ευχαριστώ θεέ μου που βοήθησες εμένα τον καλό και τιμώρησες τον κακό τερματοφύλακα.
  Χρήσιμο είναι να αναφέρουμε και τους περισσότερους μεγαλόσχημους που ενώ ρούφηξαν στην κυριολεξία αίμα αδυνάτων και πάτησαν επί πτωμάτων χτίζουν εκκλησιές και μνημονεύονται από τις κορυφές της πυραμίδας της εκκλησίας.

  Θα ήταν χρήσιμο να σπάσουμε την ομερτά και να αποκαλύψουμε για τους αγιορείτες φίλους των Σουλτάνων, του Χίτλερ, του κόμη Δράκουλα, των Σέρβων και Ρώσων τσάρων, του Καρόλου της Καμίλλης, του Κώστα Γλύξμπουργκ και του Στέλιου Παττακού, αυτό που όλοι ξέρουν και η Πολιτεία υποκρίνεται πως δεν το ξέρει, πως το άντρο των μισογύνηδων καλόγερων, κρυψώνα κάθε λογής εγκληματιών κατά τον Ανώνυμο τον Έλληνα, είναι άντρο των πιο αισχρών ακολασιών και μάλιστα, όταν και όπου μπορεί, της παιδεραστίας.

  Ὁ Max Weber υποστήριξε, όπως είναι γνωστό, ότι ἡ προτεσταντική και ειδικότερα ἡ πουριτανική ἠθικὴ με τον ἐνδοκόσμιο ἀσκητικὸ πνεύμα συνέβαλε ως βασικός παράγοντας στη διαμόρφωση τού νεότερου καπιταλισμού.

  Όταν ήρθαν οι ιεραπόστολοι, οι Αφρικανοί είχαν την γη και οι ιεραπόστολοι κρατούσαν τη Βίβλο. Μας έμαθαν να προσευχόμαστε με τα μάτια κλειστά. Όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη κι εμείς κρατούσαμε τη Βίβλο. Γιόμο Κενυάτα, 1893-1978, Κενυάτης ηγέτης

  Σίμος Κουταλιανός

 4. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:


  Ο ανάπηρος που περπατάει το πολύ μια ώρα.

  12.195 προβολές 30 Ιουν 2018
  Πρόκειται για Βούλγαρο που ζητιανεύει έξω από Εκκλησίες. Μιλήσαμε μαζί του, με τη βοήθεια μεταφραστή, καθώς δεν γνωρίζει ελληνικά. Στην αρχή επέμενε ότι δεν περπατούσε χωρίς πατερίτσες και έγινε καλά από τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη. Όταν όμως του είπαμε ότι τον έχουν δει αρκετοί κάτοικοι της περιοχής να περπατάει κανονικά πριν το «θαύμα», τότε παραδέχτηκε ότι: «Χωρίς πατερίτσες περπατούσα το πολύ μια ώρα».


  20.107 προβολές 30 Ιουν 2018
  Ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης κατεβάζει με το χέρι του την κάμερα, αφού πρώτα έχει συνεννοηθεί με τους συνεργάτες του.


  αγοράκι περπάτησε χωρίς τις πατερίτσες

  6.338 προβολές 1 Ιουλ 2018
  Ήδη στις αναρτήσεις του συγκεκριμένου βίντεο στο facebook, διορθώθηκε η αρχική περιγραφή που μιλούσε για «ανάπηρο παιδάκι» και αναφέρεται ότι σύμφωνα με την μητέρα του μικρού, το παιδί δεν ήταν ανάπηρο ή παραπληγικό, αλλά είχε εγχειριστεί πριν λίγες μέρες στο πέλμα και ο μικρός απλά νόμιζε ότι δεν θα ξαναπερπατήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.