69ον θαύμα θερινής σεζόν 2022: Μοναχός αναδύεται εκ θαλάσσης στον Άθωνα

[Αγυρτίες της Εκκλησίας των σκελετών Βησσαρίωνος Λαμίας-Εφραίμ Ν.Μάκρης, του προφήτη Παϊσίου και του θεραπευτή παπα-Λουπασάκη]

Άλλο ένα θαύμα (Βλ. ekklisiaonline «ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ«-«Νέο Θαύμα»-08 Οκτωβρίου 2021 20:42).

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Το συστηματικό Αρχείον της «Ιερής Βιομηχανίας Θαυμάτων», ekklisiaonline, η δικομανής ιστοσελίδα που υπερασπίζεται τον παντοδύναμο αφορολόγητο θεό της, προσφεύγοντας στην ευσεβή ελληνική Δικαιοσύνη κατά «βλάσφημων» δημοσιευμάτων, αναμετάδωσε ένα ακόμη από τα αναρίθμητα θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα (βλ. πρωτοσέλιδα των ‘Espresso’, ‘Star’, ‘Ελεύθερη Ώρα’, κλπ), το οποίο κατέγραψε ο πολυγραφότατος συγγραφέας Ιωάννης Φουράκης («Σιωνιστικές Συνωμοσίες», «Εβραίοι, oι πλαστογράφοι της Ελληνικής Ιστορίας», «Πρώτη σύγκρουση Ελλήνων-Εβραίων»,  «Το μίσος των Εβραίων», κλπ),  ο οποίος το 2010 «ανεχώρησε για το μεγάλο ταξίδι προς το άστρο από το οποίο ήλθε» (βλ.: «Metafysiko»). Βιβλία του Φουράκη εκτέθηκαν από την «Αποστολικής Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος» σε συνεργασία με την «Ελεύθερη Ώρα» του ευσεβή ακροδεξιού εκβιαστή Γρ. Μιχαλόπουλου: «Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;» (Posted by Κλέων Ι. στο 2015/12/27): «Στα ράφια του μπαζάρ, δίπλα σε πάμπολλα συνωμοσιολογικά βιβλία, είδαμε μεταξύ άλλων Τα Μυστικά «Πρωτόκολλα των Σοφιών της Σιών», τις Σιωνιστικές Συνωμοσίες του Γιάννη Φουράκη, τους Βιγλάτορες του Κώστα Πλεύρη και την Πατριωτική Λαϊκή Θέληση του χρυσαυγίτη δημοτικού συμβούλου Αθηναίων Χρίστου Γούδη..». Απτόητη όμως η ekklisiaonline, αναδημοσιεύει θαύμα με μαρτυρία Φουράκη (διατηρώ ορθογραφία, κλπ):

Herbert James Draper, αναδυόμενη νύμφη

«Άγιο Όρος: Ξαφνικά είδα έναν μοναχό να αναδύεται από τη θάλασσα» (03 Ιουλίου 2022 11:02). «Οι ιστορίες και τα Θαύματα που συνοδεύουν το Άγιο Όρος είναι πολλά. Οι περισσότεροι από εκείνους που είχαν τη χάρη να επισκεφθούν την Αθωνική χερσόνησο, έχουν και εκείνοι μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν. Διαβάστε τη συγκλονιστική μαρτυρία ενός πιστού, ο οποίος, ενώ βρισκόταν στο Άγιο Όρος, εξιστορεί πως ένας μοναχός όχι μόνο εμφανίστηκε μπροστά του από το πουθενά, αλλά και του υπέδειξε το ακριβές σημείο του αντικειμένο που έψαχνε. Η ανατριχιαστική μαρτυρία του καταγράφεται στο περιοδικό strange στο Άρθρο του Π. Γιαννουλάκη με τίτλο : Ιωάννης Φουράκης.. Ο αναδυόμενος μοναχός.….Εμφανίστηκε από το πουθενά και αναδύθηκε μέσα από τη θάλασσα, προχωρώντας μέσα στο νερό προς την ακτή….παίρνει το ανηφορικό δρομάκι που βγαίνει προς το μοναστήρι και έρχεται προς το μέρος μου….Μου λέει «τις ευλογίες σου αδερφέ Ιωάννη και σκύβει να μου ασπασθεί το χέρι, εγώ φυσικά το τράβηξα….ο μοναχός μου λέει «αυτό που αναζητάτε, αδερφέ, βρίσκετε εκεί…» και μου υποδεικνύει το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται το σύμβολο που αναζητούσα. Πριν προλάβω να του μιλήσω περισσότερο, γυρίζει και παίρνει την κατηφόρα, μπαίνει πάλι μέσα στη θάλασσα και χάνεται!…η εντύπωση που μου άφησε ήταν ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ο μοναχός που είχα συναντήσει στη μονή του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο! Ήταν το φαινότυπό του, και μέσα μου μέχρι τώρα επιμένω πως ήταν αυτός, νομίζω πως ήταν το ένα και το αυτό φυσικό πρόσωπο. Γνωρίζουμε φυσικά πολλά για την πολυστασία και ίσως μπορούμε να δώσουμε μια ερμηνεία σε αυτό το φαινόμενο».

Επειδή θα υπάρξουν εχθροί του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που θα αμφισβητήσουν το θαύμα του μοναχού που του αρέσει να παριστάνει τη Νηρηίδα, θα καταφύγω σε ιστορικό παράδειγμα για να αποδείξω πως αυτά τα θαύματα συμβαίνουν από παλαιοτάτων χρόνων και για να κλείσουν τα στόματα των αμαρτωλών και των άπιστων: «Renaissance Europe Was Horrified by Reports of a Sea monster that looked like a Monk wearing fish scales» «Η Αναγεννησιακή Ευρώπη τρομοκρατήθηκε από τις αναφορές για ένα θαλάσσιο τέρας που έμοιαζε με μοναχό, που φορούσε λέπια ψαριού».  (Alicia Ault, Museums Correspondent October 25, 2016).

researchgate.net, διάφορα σχέδια του «Μοναχού της θάλασσας», σε αντιστοίχιση με πιθανά ψάρια από τα οποία εμπνεύστηκαν οι παραμυθάδες τον μύθο

«Ένα σπάνιο βιβλίο (Guillaume Rondelet, 1507-1566, χρονολογείται στο 1554), στις βιβλιοθήκες Smithsonian (σημ.Λ.: Το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, είναι ίδρυμα ερευνών των ΗΠΑ που ιδρύθηκε, με απόφαση του Κογκρέσου το 1846, με σκοπό «την αύξηση και διάδοση της γνώσης»),  απεικονίζει τον «μοναχό της θάλασσας».  Τον 16ο αιώνα, ο λεγόμενος «μοναχός της θάλασσας» συζητιόταν στην της Ευρώπης. Σχέδια του «τέρατος» του μισού ανθρώπου, μισού ψαριού εμφανίστηκαν στους τόμους των φυσιοδιφών και κυκλοφόρησαν μεταξύ τους και μεταξύ μελών βασιλικών αυλών σε όλη την ήπειρο. Ήταν το τέλος της Αναγέννησης, όταν οι Ευρωπαίοι ήταν ερωτευμένοι με την Τέχνη, την Επιστήμη, τη Φιλοσοφία και την εξερεύνηση του φυσικού κόσμου. Αλλά με τους αιώνες, το πλάσμα, και η συζήτηση γι’ αυτό, ξεθώριασαν στην αφάνεια. Ό,τι κι αν ήταν, ποτέ δεν προσδιορίστηκε οριστικά. Η έλλειψη απάντησης έχει δώσει στους επιστήμονες και στους ερευνητές που αγαπούν τη λαογραφία κάτι για να απασχοληθούν όλα αυτά τα χρόνια. Ο μοναχός της θάλασσας περιγράφηκε για πρώτη φορά από έναν Γάλλο φυσιοδίφη και ιχθυολόγο, τον Pierre Belon, το 1553, και ξανά από έναν Γάλλο συνάδελφο, τον Guillaume Rondelet, το 1554. Το πλάσμα συμπεριλήφθηκε επίσης σε έναν τόμο του 1558 …. Ο μοναχός της θάλασσας είναι μόνο ένα από ένα πλήθος ανατριχιαστικών τεράτων και φρικιαστικών εικαστικών που συλλέγονται από σπάνια και αντίκες βιβλία….».

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

8 Responses to 69ον θαύμα θερινής σεζόν 2022: Μοναχός αναδύεται εκ θαλάσσης στον Άθωνα

 1. Ο/Η Mαντάμ Μιμ λέει:


  41.682 προβολές 12 Φεβ 2009 Piles Aneksigitou – emfanizetai i omada E (Fourakis) part 1

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/category/thavmata/

  ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ: ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
  Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 22:56

  ΤΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ
  Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 16:27

  ΕΙΔΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ
  Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 10:36

  «ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΟΜΙΛΕΙ»
  Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 14:07


  ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ!
  Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 13:08

  ΘΑΥΜΑ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ
  Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 12:40

  ΘΑΥΜΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΔΑΥΙΔ
  Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 03:08

  ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΦΙΛΟΘΕΙΤΗ
  Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 03:10

  «ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ, ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 22:39

  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΕ ΜΩΡΑ
  Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 14:12

  ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΓΙΟΡΤΗ: ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 23:52

  ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ
  Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 00:05


  ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΧΗ ΕΥΝΙΚΗ: «ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…»
  Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 23:11

  ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ: ΘΑΥΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΤΕΚΝΙΑΣ
  Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 16:22

  ΑΓΙΟΣ ΣΑΜΨΩΝ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ)
  Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 17:25

  ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ, ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ
  Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 12:25

  ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
  Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 23:03


  ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΟΚΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΜΕΝΙΟ ΣΑΡΙΔΑΚΗ – ΠΩΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
  Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 20:33

  ΘΑΥΜΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – «ΕΙΜΑΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!»
  Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 23:14

  Σελίδα 1 από 196 1 2 3 4 5 10 20 30 » Τελευταία »

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/12/27/apostoliki-diakonia-eleftheri-ora/

  Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;
  Posted by Κλέων Ι. στο 2015/12/27


  Ελεύθερη Ωρα, οπισθόφυλλο 25/12/2015. Η εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την ‘Αποστολική Διακονία’. Κάτω αριστερά το έμβλημα της οργάνωσης ‘Αποστολική Διακονία’ της Εκκλησίας της Ελλάδας.

  Στο φύλλο της 25/12/2015 της εφημερίδας ‘Ελεύθερη Ωρα’, διαβάζουμε πως η αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την ‘Αποστολική Διακονία’, η οποία αποτελεί «επίσημο Εκκλησιαστικό Οργανισμό πού τελεί υπό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας τη Ελλάδος», σύμφωνα με το Καταστατικό της.

  Αν το γεγονός αληθεύει, τότε οι υπεύθυνοι από την την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και από την Αποστολική Διακονία καλό θα ήταν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις με ποια κριτήρια επιλέχτηκε η συγκεκριμένη εφημερίδα, με τα πρωτοσέλιδα για τον Αντίχριστο και την εξωφρενική αναπαραγωγή του αποκρουστικού μύθου πως δήθεν «10.000 ειδοποιήθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 να μην πάνε στην εργασία τους στους Δίδυμους Πύργους» («ΚΙΣ προς Ελληνες Ισραηλίτες: Απομακρυνθείτε απ’ την Αθήνα μετά την 15η Δεκεμβρίου», Ελεύθερη Ωρα, 08/12/2015).

  Χαρακτηριστικά, μόνο τους τελευταίους 4 μήνες έχουν καταγραφεί έξι πρωτοσέλιδα της ‘Ελεύθερης Ωρας’ με πηχυαίους τίτλους, τα οποία αγνοούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία:
  1. ‘ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΜΑΣΩΝΟΙ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!’ (13/7),
  2. ‘ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ… ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ’ (22/7),
  3. ‘ΟΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΣΕΜΙΤΑΧ’ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ – 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ «ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ»!’ (15/9),
  4. ‘ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΥΦΑΝΤΗΣ ‘ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ’ – Πώς παίζει το Σιωνιστικό παιχνίδι – Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ολοκληρώσει τη δολοφονία του ελληνικού έθνους’ (18/9),
  5. ‘ΡΑΒΙΝΟΣ, ΙΜΑΜΗΣ ΚΑΙ… ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! – ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ – Ο «Μεσσίας» των Εβραίων και η γενοκτονία της Ευρώπης από τους ισλαμιστές’ (22/9),
  6. ‘ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ’! – Γιώργος Πάλμος: Το πάνε για παραγραφή λόγω υποστήριξης προς τους Ιουδαίους του… υπαλλήλου τους, Αλέξη Τσίπρα!’ (9/10)

  Κανείς δεν έχει αμφιβολία πως η εμπορική εκδήλωση θα γίνεται για καλό σκοπό, αν και φαίνεται λίγο περίεργο το να πουλάει και να διαφημίζει κανείς βιβλία για γέροντες, προφητείες, μασόνους, UFO, Πούτιν και φυσικό αέριο (διότι αυτό είναι το είδος των βιβλίων τα οποία συχνά μοιράζει σαν προσφορές μαζί με την εφημερίδα η Ελεύθερη Ωρα), και ακόμα πιο περίεργο η σκέψη πως ίσως η Εκκλησία βοηθάει στο να πωληθούν και τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’. Βλέπετε, -και το λέμε μετά βεβαιότητας διότι έχουμε τις σχετικές εκδόσεις στην κατοχή μας- η Ελεύθερη Ωρα, τουλάχιστον τρεις φορές από το 2013 κι εδώ, έχει δώσει δώρο δύο μικρούς τόμους, σε σχήμα βιβλίου τσέπης, με έτος έκδοσης το 2013, εκδοτικό οίκο την εταιρεία M-Press, Νικηταρά 2-4, ΤΚ 10678, Αθήνα (δηλαδή τα γραφεία της εφημερίδας), ISBN 978-618-5043-17-9 και 978-618-5043-18-6, επιμέλεια του διευθυντή της Ελεύθερης Ωρας Ησαΐα Κωνσταντινίδη επικεφαλής ομάδας 5 ‘συνελεστών’ και μιας μεταφράστριας, και εισαγωγικό κείμενο στο πρώτο τόμο, στο οποίο σημειώνεται ότι «πρωτοδημοσιεύτηκε στην ΕΩ στις 18/04/2012».

  Συμφωνεί άραγε ο Αρχιεπίσκοπος με τη συνεργασία αυτή, με κάποιους που αποδεδειγμένα διακινούν αυτό το πλαστογράφημα και όλες αυτές τις αποκρυφιστικές, αντισημιτικές και ανυπόστατες έως παράλογες θεωρίες συνωμοσίας;;;

  ………………………………….

  Στα ράφια του μπαζάρ, δίπλα σε πάμπολλα συνωμοσιολογικά βιβλία, είδαμε μεταξύ άλλων Τα Μυστικά «Πρωτόκολλα των Σοφιών της Σιών», τις Σιωνιστικές Συνωμοσίες του Γιάννη Φουράκη, τους Βιγλάτορες του Κώστα Πλεύρη και την Πατριωτική Λαϊκή Θέληση του χρυσαυγίτη δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Αθηναίων Χρίστου Γούδη.

  Ντροπή λοιπόν στον Πρόεδρο της Αποστολικής Διακονίας Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/profile/profile.asp?content=content&main=kentriko.htm) και σε ολόκληρη της Εκκλησία της Ελλάδος που σιγεί, συνένοχα αν όχι επαινετικά. Ντροπή επίσης στη δήθεν αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα που επίσης σιωπά για αυτή τη δράση του ανώτατου κρατικού φορέα. Στο μέλλον ας μην παραπονεθεί η κυβέρνηση όταν αυτός ο εναγκαλισμός με τον χειρότερο ρατσισμό θα συζητιέται στον ΟΗΕ που το 2016 θα εξετάσει την Ελλάδα για το πώς (δεν) μάχεται το ρατσισμό.
  ………………………

  https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/09/26/immigrant-kolonaki-fake-quote/

  EΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES

  Όχι, αυτή η εικόνα δεν δείχνει “λαθρομετανάστη” στο Κολωνάκι
  26 Σεπτεμβρίου 2019
  Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης)

  Το είδαμε στο makeleio.gr (1 & 2), pronews.gr, elora.gr, stoxos.gr κτλ.


  Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες με τον ισχυρισμό ότι απεικονίζει αλλοδαπό να αφοδεύει, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, κάτι που δεν ισχύει σύμφωνα με το Pagella Politica, διότι η εικόνα προέρχεται από τις ΗΠΑ.

 4. Παράθεμα: 69ον θαύμα θερινής σεζόν 2022: Μοναχός αναδύεται εκ θαλάσσης στον Άθωνα — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.agriniopress.gr/minisi-ekklisia-koulouvaxata/

  Το «Εκκλησία OnLine» μηνύει τα «Κουλουβάχατα Comics» για τη γελοιογραφία του Αγρινιώτη σκιτσογράγου
  PressRoom Send an email09/08/2019 , 18:16

  Αφορμή ένα κόμικ που σατιρίζει, αθώα θα έλεγα, την «Κοίμηση της Θεοτόκου», κόμικ που κάποιοι θεώρησαν βλάσφημο. Αποτέλεσμα, να υπάρχουν ομαδικά report στο facebook ρίχνοντας τη σελίδα των «Κουλουβάχατα Comics».

  Το «βλάσφημο» κόμικ σατιρίζει, παραφράζοντας, την «Κοίμηση της Θεοτόκου». Δείχνει την Παναγία να μπαίνει στο δωμάτιό της με βαριά βλέφαρα από τη νύστα, να βουρτσίζει τα δόντια της, να πίνει νερό, να πέφτει στο κρεβάτι και όταν κοιμάται εμφανίζεται η φράση «η Κοίμηση της Θεοτόκου».

  Τα «Κουλουβάχατα comics» πλέον έχουν εξαφανιστεί από το facebook και αν τα αναζητήσετε θα βρείτε μόνο τις αναφορές που έκαναν σε βάρος της χρήστες του διαδικτύου.

  Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στη συνέχεια ήρθε και το εκκλησιαστικό site ekklisiaonline.gr να ισχυρίζεται πως θα καταθέσει μήνυση στη σελίδα αλλά και στο δημιουργό του κόμικ, Χρήστο Μακροζαχόπουλο, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ektakto-vrizoun-me-chydea-skitsa-to-prosopo-tis-panagias-mesa-ston-dekapentavgousto-minysi-apo-ekklisia-online/

  ΕΚΤΑΚΤΟ: ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΧΥΔΑΙΑ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ-ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE
  Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 07:32

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/nea-eschra-skitsa-ke-vinteo-kata-tou-ekklisia-online-ke-tis-orthodoxias/

  ΝΕΑ ΑΙΣΧΡΑ ΣΚΙΤΣΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 19:40

  Σε νεα αθλια επιθεση υπο τον μανδυα της σατυρας, προεβη ο γνωστος σκοιτσογραφος Γ . Μικαλεφ κατά της Ορθοδοξίας αλλά και του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

  Σε βιντεο που ανηρτησε στο youtube, γελοιποιει Ιερεις προσπαθωντας να υποβαθμισει πληρως τον πνευματικό ρολο της Ορθοδοξιας στη ζωη των ανθρωπων.

  Προσπαθει επισης να αφησει υπονοουμενα για δηθεν σχεση της κυβερνησης με το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE παρουσιαζοντας τον εκδοτη της εφημεριδας ως Ιεροεξεταστη.


  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/kathigitis-gia-skitsa-kata-tis-pisteos-provalloun-to-vevilo-ke-to-vlasfimo-me-proschima-tin-adiapragmatefti-eleftheria-tis-ekfrasis/

  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΣΚΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ: ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΒΕΒΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

  Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 19:51

  Διάτρητη Ανακοίνωση Πανεπιστημιακής Συγκλήτου! Ανδρέας Ν. Παπαβασιλείου Διδάκτωρ Θεολογίας, πρ. Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης-Δεν είχα καμία πρόθεση να ασχοληθώ με το θέμα που προέκυψε σε σχέση με τις καρικατούρες ενός ζωγράφου, αγνώστου μέχρι πρόσφατα. Η Ανακοίνωση όμως της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, σχετικά με το θέμα αυτό, δεν μου επέτρεπε να εξακολουθήσω να παραμένω αδιάφορος.

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ektakto-neo-skitso-vrizi-tin-panagia-ieris-ke-ekklisia-online-apiloun-zoes-dimosiografon/

  ΕΚΤΑΚΤΟ: ΝΕΟ ΣΚΙΤΣΟ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE-ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΖΩΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
  Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 12:10

  Δεν έχουν τέλος οι αθλιότητες ακραίων ομάδων του περιθωρίου οι οποίες εδώ και δυο ημέρες απειλούν το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

  Σε ένα νέο σκίτσο που δημοσίευσε η ακραία ομάδα ΄΄Νιοραντίστας΄΄, υβρίζουν τώρα την Παναγία, τους Ιερείς, ενώ απειλούν άμεσα το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με αισχρά σκίτσα αλλά και σχόλια που αναφέρουν ΄΄προκαλούν τα δημοσιογραφακια γιατι νομιζουν θα την γλυτωσουν ανοδυνα να δειτε τι θα παθετε΄΄.

  https://www.ekklisiaonline.gr/kosmos/vlasfimo-skitso-me-iisoy-kai-moamthe-gia-to-bourkini-sti-gallia/

  ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΣΚΙΤΣΟ ΜΕ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΜΩΑΜΕΘ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΚΙΝΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
  Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 09:50

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/to-aisxro-skitso-gia-ton-agio-geronta-paisio-animera-tis-giortis-tou-foto/

  ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ (ΦΩΤΟ)
  Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 10:12


  • Ο/Η Παφίτης λέει:


   Digital News 19:30 – Τερματιστηκε η διωξη του Γιωργου Γαβριηλ – [15/09/21]

   https://tvxs.gr/news/ellada/g-gabriil-o-dikos-moy-xristos-den-dorodokeitai-apo-egklimaties-zei-me-toys-katatregmenoy

   Γ. Γαβριήλ στο Tvxs.gr: Ο δικός μου Χριστός δεν δωροδοκείται από εγκληματίες   Η τέχνη του ενόχλησε, λογοκρίθηκε, διώχθηκε και από το επίσημο κράτος της Κύπρου και από την εκκλησία. «Σχολίασα μέσω των έργων μου το γεγονός ότι η δεξιά κυβέρνηση μαζί με ακροδεξιούς, έχουν κάνει ήρωα τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή ο οποίος μαζί με την Ελληνική Χούντα ευθύνονται για το πραξικόπημα. Ενόχλησαν και τα έργα μου με τον Χριστό να απεικονίζεται ως ένας από τους κατατρεγμένους του κόσμου μας, δίπλα σε πρόσφυγες» λέει στο tvxs.gr o εικαστικός και εκπαιδευτικός Γιώργος Γαβριήλ.

   https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2021/9/15/anakaleitai-e-peitharkhike-dioxe-tou-ekpaideutikou-kai-kallitekhne-giorgou-gabriel-8805246/

   Ανακαλείται η πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού και καλλιτέχνη, Γιώργου Γαβριήλ

 6. Ο/Η Ντένη Μαρκορά λέει:

  https://www.koutipandoras.gr/article/minysi-ston-p-tatsopoylo-apo-ekklisiastiko-site-zitoyn-200000-gia-sholio-peri-paisioy

  17/02/2022, 10:36

  Μήνυση στον Π. Τατσόπουλο από εκκλησιαστικό site: Ζητούν 200.000 για σχόλιο περί Παΐσιου
  «Ανυπομονώ να συναντήσω αυτά τα υποκείμενα στο δικαστήριο. Ειλικρινά, ανυπομονώ»

  Μήνυση από το εκκλησιαστικό site ekklisiaonline, δέχθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook, σε συνέχεια της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον συγγραφέα και σε εκκλησιαστικούς για ένα σχόλιο που έκανε σε σχέση με τη νέα σειρά του Mega που αφορά τη ζωή του Γέροντα Παΐσιου.

  Ο Τατσόπουλος είχε κάνει ένα αιχμηρό σχόλιο για τη σειρά που προκάλεσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα σήμερα να λάβει μήνυση από την ιστοσελίδα που έχει αναλάβει «εργολαβία» τις δικαστικές διώξεις κατά ατόμων που εκφράζουν απόψεις με τις οποίες δε συμφωνούν.

  Σε σημερινή του ανάρτηση ο Τατσόπουλος επισημαίνει:

  «Δεν με αφήνουν να αγιάσω. Το βλέπετε. Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν. Μου έκανε μήνυση, λέει, το EkklisiaOnLine για την “αποβλάκωση” που δήλωσα ότι καλλιεργεί η… απερίγραπτη τηλεοπτική σειρά του “Άγιου Παΐσιου”. Ποιος; Το EkklisiaOnLine! Από τον καιρό της Χρυσής Αυγής είχαν να με μηνύσουν. Και αφού σηκώθηκα από το πάτωμα, όπου είχα κυλιστεί από τα γέλια, θυμήθηκα την προπέρσινη ανάρτηση του Δημήτρη Αλικάκου, στο πικ της πανδημίας, όπου το EkklisiaOnLine συνιστούσε να μην φοβόμαστε την κατάποση της θείας κοινωνίας, ακόμη και αν κάποιος κακόβουλος την ανακατέψει με… δηλητήριο. Ανυπομονώ να συναντήσω αυτά τα υποκείμενα στο δικαστήριο. Ειλικρινά, ανυπομονώ».

 7. Ο/Η Psycho λέει:

  Petros Tatsopoulos
  20 ώρ. ·

  ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΣΕ DEBATE ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

  Αντιλαμβάνομαι γιατί αυτός ο κατακαημένος επιθυμεί να σερβίρει στους αμνούς του την αντιδικία μας ως διαφορά… απόψεων και προτιμάει ένα debate μαζί μου παρά μια κατάθεση στον εισαγγελέα: όποιος εισαγγελέας αξιωθεί να επιτελέσει το καθήκον του με στοιχειώδη επαγγελματική επάρκεια, δεν πρόκειται να τον αφήσει ατιμωρητί να εξακολουθήσει να πουλάει τα φούμαρά του. Λυπάμαι, αλλά πάει καιρός που δεν διασκεδάζω πλέον συζητώντας με σκοταδιστές αγύρτες. Τουναντίον, είμαι σίγουρος ότι ο εισαγγελέας θα ψυχαγωγηθεί με τον καμποτίνο και θα του αποδείξει έμπρακτα πόσο υπολήπτεται την τέχνη του. 🙂

  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΒΑΖΩ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ- ΤΟΝ ΚΑΛΩ ΣΕ DEBATE
  Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 15:00

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/karagiannis-vazo-telos-stis-antichristianikes-apopsis-tatsopoulou-ton-kalo-se-debate/

  Καραγιάννης Ανδρέας

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Αφορμή νέα ανάρτηση του γνωστού συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου που επιτίθεται στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE επειδή δημοσιεύει λόγους Γερόντων, κληρικών και πιστών οι οποίοι καταθέτουν τη δική τους αλήθεια.

  ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ.

  ΄΄Θα το ξαναπούμε -και ας γίνουμε κουραστικοί. Εδώ έχουμε μια χοντρή “μπίζνα” που ονομάζεται “εμπόριο θαυμάτων”.

  Αποκρουστικά ιστολόγια, όπως το Εκκλησία On Line, αναλαμβάνουν ξετσίπωτα και απροσχημάτιστα το ρόλο των “διακινητών” σε αυτό το απεχθές, επικερδές και αφορολόγητο γαϊτανάκι εκμετάλλευσης της άγνοιας, της αφέλειας και της δυστυχίας.

  Καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί πλέον τη σιωπή του επιστημονικού κόσμου και την ανοχή των εισαγγελικών αρχών. Οι αγύρτες στη Δικαιοσύνη. Τώρα.΄΄

  Η απάντηση του Ανδρέα Καραγιάννη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.