Ο τσάρος Βλαδίμηρος και το Άγιο Όρος

[Το μισογυνικό περιβόλι του αντιεμβολιασμού, ως σκοτεινό αντικείμενο του πόθου  της “Russkiy Mir”]

Εκεί που σταματά η λογική αρχίζει το Άγιο Όρος, η ποθούμενη ονειρική σφηκοφωλιά του Πούτιν: «Φωτογραφία της Παναγίας στον Άθωνα» (στο αριστερό άκρο), «λήφθηκε το 1903 στη ρωσική Μονή», αλλά περιέργως το μιράκωλον κρύφτηκε αρχικά και δόθηκε στη δημοσιότητα το 1997.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Οι γλώσσες λύθηκαν μετά την εισβολή και πολλοί στην Ελλάδα ανακαλύπτουν «έκπληκτοι» την «Αμερική» που «αγνοούσαν». ΤΑ ΝΕΑ, μεταφέρουν ρεπορτάζ της Bild: «Η «σκοτεινή πλευρά» του Αγίου Ορους» (Παππάς Γιώργος11 Μαΐου 2022 | 05:00), που στο πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης του Σαββατοκύριακου, τιτλοφορούνταν «Σκοτεινές Ιστορίες στο Άγιον Όρος»: «Απόρρητη έκθεση για τη ρωσική διείσδυση στις ιερές μονές του Αθω. Αποκαλυπτικό γερμανικό δημοσίευμα με μαρτυρίες και καταγγελίες για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος». Ίσως κάποτε φιλοτιμηθούν να  ανακαλύψουν και το σκάνδαλο των φτωχών αγοριών, που ρασοφορούν και μαθητεύουν στην «Αθωνιάδα Σχολή», μακριά από το επικίνδυνο φύλο των γυναικών. Σε άλλο δημοσίευμα «Η Μόσχα χρησιμοποιεί το Αγιο Ορος ως Δούρειο Ιππο» (TANEA Team) 9 Μαΐου 2022 | 19:14, η εφημερίδα σημειώνει «Στην επιρροή που ασκούν Ρώσοι ολιγάρχες σε μοναστήρια του Αγίου Όρους αναφέρεται η εφημερίδα BILD. «Το ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί το Άγιο Όρος ως δούρειο ίππο για να βάλει πόδι στην Ευρώπη και να υπονομεύσει την ΕΕ, αποτελούσε πάντοτε κοινό μυστικό. Αλλά αυτή η υπονόμευση έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις. Ρώσοι και φιλορώσοι έχουν καταλάβει το μοναστήρι μας εδώ και χρόνια και καμία κυβέρνηση ή αρχή δεν τολμά να κάνει κάτι», λέει στην BILD ο Βαρθολομαίος, νόμιμος ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου». Στη συνέχεια ο Βαρθολομαίος διηγείται ότι «πλούσιοι Ρώσοι και οι αποκαλούμενοι ολιγάρχες πάντα έρχονταν στο Άγιο Όρος. Όλοι το ξέρουν αυτό, όχι μόνο εγώ. Έχουν χαρίσει πολλά χρήματα σε μερικά μοναστήρια, ιδιαίτερα στον Άγιο Παντελεήμονα. Δεν ήταν τυχαία η παρουσία τους, ούτε οι δωρεές τους ήταν τυχαίες. Αυτές οι επισκέψεις έχουν ιδιαίτερη συμβολική σημασία και εντάσσονται στα επεκτατικά σχέδια που πάντα είχε η Ρωσία για τον Άθω». Ο Βαρθολομαίος υποστηρίζει μάλιστα ότι στον χώρο επιρροής των ρωσικών μοναστηριών τελούνται και ποινικά αδικήματα: «Ενημερώσαμε τις ελληνικές αρχές για την παράνομη άφιξη ταχύπλοων, τα οποία ουδέποτε ελέγχονται από την ακτοφυλακή, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα σκάφη…».

Το protagon επίσης επισημαίνει (10.5. 2022) παραθέτοντας φωτογραφίες και βίντεο. «Αποθρασύνονται οι εντολοδόχοι του Πούτιν στο Αγιον Ορος». «Με το βλέμμα στην επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία το Μαξίμου. Με τις… ευλογίες Κυρίλλου και τα λάβαρα της ρωσικής αυτοκρατορίας, οι υπερεθνικιστές Κοζάκοι και οι «Λύκοι της Νύχτας» στη Μονή Εσφιγμένου».

«Καβιώτης», «δια Χριστον σαλός» περιφερόμενος ρασοφόρoς στον Άθωνα, φωτ. από το βιβλίο «Athos: The Holy Mountain», του Sydney Loch

Τέλος ο «Αγγελιαφόρος» (2.5.2022), αναδημοσιεύει ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ (George Gilson):«Άγιο Όρος: Αντιμετώπιση της ρωσικής επιρροής, καθώς μαίνεται ο πόλεμος του Πούτιν». «Το να γεμίσει ο Άθως με Ρώσους μοναχούς ήταν κεντρικό ζήτημα  σε μια μακροχρόνια – και συνεχιζόμενη – προσπάθεια της Μόσχας να κερδίσει την κυριαρχία και τον έλεγχο της χερσονήσου, καθώς η Ρωσική Αυτοκρατορία εποφθαλμιά  επί αιώνες τα  λιμάνια   στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική. Το κύριο λιμάνι του Άθω είναι η Δάφνη. Η προσπάθεια  προωθήθηκε από τον Πόντιο Ελληνορώσο επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, φίλο και σύμμαχο του Πούτιν, ο οποίος είναι κύριος εταίρος σε κοινοπραξία που έχει λάβει την διαχείριση  του λιμένα Θεσσαλονίκης, και ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του τεράστιου, πέντε αστέρων, Τουριστικό θέρετρο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Η Ρωσία είχε κατακλύσει τον Άθω με 3.000 μοναχούς στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και άλλα μεγάλα μοναστικά οικοδομήματα, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας και υπέροχης ρωσικής σκήτης του Αγίου Ανδρέα στα μέσα του 19ου αιώνα (γνωστή και ως Σαράι), η οποία τώρα ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου, με ηγούμενο τον Ελληνοκύπριο ”ρωσόφιλο” Εφραίμ, ο οποίος έχει επίσης φιλία με τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο ηγούμενος  Εφραίμ της “εξαιρετικά πλούσιας Μονής Βατοπεδίου, έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια μια φαινομενικά εγκάρδια σχέση με τον Πούτιν”.

Τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσίαζαν το 2016 τους «Λύκους της Νύχτας» που επισκέφθηκαν τον Άθωνα, ως απλούς «μηχανόβιους», «πιστούς Ορθόδοξους», «φανατικούς οπαδούς του Πούτιν», χωρίς αναφορές στην ιδεολογία τους που βοούσε από μακριά [«Οι Ρώσοι «Λύκοι της νύχτας» εκκλησιάζονται στο Άγιον Όρος» (enikos-9:12, 26.5.2016). “Πέρασαν 10 μέρες στο Άγιον Όρος, όπου φιλοξενήθηκαν στη Μονή Βατοπαιδίου. Ο λόγος για τα μέλη της θρυλικής ρωσικής λέσχης μοτοσυκλετιστώνΚάποιοι (σημ.Λ: κάποιοι κακόπιστοι ασφαλώς) συνέδεσαν την επίσκεψη τους με αυτή του Βλάντιμιρ Πούτιν στη χώρα μας. Όπως είναι γνωστό ο Ρώσος πρόεδρος θα βρίσκεται από αύριο στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη και θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος” (sic)]. Τότε είχαμε γράψει από τις 18.5: «Οι εθνικιστές «Λύκοι της νύχτας» στο Άγιο Όρος». «…Το ποιοι είναι οι «Λύκοι της Νύχτας» το λένε και οι δυο λέξεις του ονόματός τους, οι φυσιογνωμίες και το ντύσιμο τους (που κάποιους θυμίζουν), οι πολύ στενές τους σχέσεις με την ανελέητη και εξουσιαστική ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, το μίσος τους κατά των ομοφυλόφιλων, η εχθρότητά τους προς το δυτικό ουμανιστικό πολιτισμό, ο μισογυνισμός, ο πανσλαβισμός, ο αποκρυφισμός, η υποκριτική επιδεικτική θρησκευτικότητα, o αντισημιτισμός τους, ακόμη και τα τατουάζ τους. H μεγαλοϊδεατική πανσλαβική αυτή οργάνωση έχει παραρτήματα και στην Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τη Σλαβομακεδονία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, και τη Λετονία.  Θεωρητικά είναι εχθρικοί στη γερμανική εκδοχή του Ναζισμού, αφού αυτοί εκπροσωπούν ένα κράμα σταλινικού, σλαβικού, ορθόδοξου εθνικισμού, με τον οποίο ο πρώτος βρέθηκε αντιμέτωπος, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει βεβαίως την ουσία του πυρήνα της ιδεολογίας τους, ούτε αποκλείει εκλεκτικές φιλίες και συμμαχίες με τους δικούς μας μαχαιροβγάλτες της «σποράς των ηττημένων του 1945» ή με τους Αγιορείτες θαυμαστές του Χίτλερ…».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Α.«Τα «χρυσά δεσμά» του ηγούμενου Εφραίμ με τον Πούτιν…» (Το Ποντίκι-15.1.2012).

Β. Όταν κάποιοι επένδυαν το μίσος τους κατά της Δύσης (που τώρα προσπαθούν άτεχνα να το κρύψουν, με ουδέτερα συνθήματα της πλάκας «Όχι στον πόλεμο», κλπ) στην ολιγαρχική Ρωσία του Πούτιν: Τότε που η Αγία Ζώνη αθώωνε ως εκ θαύματος τον φτωχούλη όσιο Εφραίμ, ταπεινό επισκέπτη του Πούτιν, σε αφορολόγητη τουρνέ της Ζώνης στη Ρωσία: «Ο Παπαγγελόπουλος αποθεώνει Καραμανλή – Τσίπρα» (efsyn- 22.03.2017).

Γ. Ο (και) παλαιοημερολογίτης προσκυνητής Πάνος Καμμένος (τώρα κυκλοφορεί με σφυροδρέπανο):

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ο τσάρος Βλαδίμηρος και το Άγιο Όρος

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.kathimerini.gr/politics/459268/kryfa-sto-agion-oros-o-k-p-kammenos/

  «Κρυφά» στο Αγιον Ορος ο κ. Π. Καμμένος
  Newsroom
  06.06.2012 • 08:00

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στην αγιορείτικη κοινωνία η «λαθραία» είσοδος το απόγευμα του Σαββάτου του κ. Π. Καμμένου στο Αγιον Ορος και η παράνομη διαμονή του στην, υπό κατάληψη από φανατικούς ζηλωτές μοναχούς, Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εισήλθε χωρίς τη σχετική άδεια (διαμονητήριο) με την οποία πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι κοσμικοί, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη που διέπει τη λειτουργία της μοναστικής πολιτείας και τις σχέσεις της με τον έξω κόσμο. Οι αγιορείτικες αρχές τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες του Καταστατικού Χάρτη και, η άνευ έγγραφης άδειας του αρμοδίου γραφείου της Ιεράς Επιστασίας είσοδος, θεωρείται παράνομη και διώκεται ποινικά.

  Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με αγιορείτικες πηγές, όχι μόνο δεν ζήτησε άδεια εισόδου και διαμονής, αλλά φέρεται να μπήκε από το λιμάνι της Ιερισσού με ιδιωτικό σκάφος, ή ταχύπλοο των Εσφιγμενιτών χωρίς να έχει ενημερωθεί το τοπικό λιμεναρχείο που ελέγχει τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους. Πέραν τούτου, τόνιζαν οι ίδιες πηγές, το γεγονός ότι αγνόησε πλήρως την Ιερά Επιστασία, την οποία ως όφειλε έπρεπε να επισκεφθεί, εξελήφθη από τους αγιορείτες ως ένδειξη ασέβειας προς τον κορυφαίο θεσμό της αθωνικής πολιτείας. Και αυτό, όταν και οι πλέον επίσημοι κοσμικοί, ξεκινούν τα προσκυνήματά τους με επίσκεψη στις Καρυές και συναντήσεις με τον Πρωτεπιστάτη. Ανέφεραν, σε αντιδιαστολή, το προσκύνημα, την ίδια μέρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Π. Αποστολίδη, ο οποίος, εφοδιασμένος με διαμονητήριο, επισκέφθηκε πρώτα την Ιερά Επιστασία και στη συνέχεια διάφορες μονές.

  Πού αποσκοπούσε όμως το ταξίδι του κ. Καμμένου στον Αθω λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και μάλιστα σ’ ένα μοναστήρι που τόσο η αγιορείτικη κοινωνία όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν απομονώσει ως σχισματικό; Οχι τόσο στην ικανοποίηση μιας εσωτερικής μεταφυσικής αναζήτησης όσο στους χιλιάδες εκτός Αγίου Ορους ψηφοφόρους παλαιοημερολογίτες που έχουν αναγάγει σε δική τους Ιερουσαλήμ την Εσφιγμένου και εισπράττουν ως υψίστης σημασίας ορθόδοξη χριστιανική πράξη κάθε έξωθεν μορφή συμπαράστασης προς τους (αυτο)έγκλειστους μοναχούς. «Υποβάθμισε τους θεσμούς, κανένας δεν θα τον εμπόδιζε να ζητήσει και να πάρει διαμονητήριο, όπως χιλιάδες άλλοι πιστοί», τόνιζε μια εκ των πηγών.
  _____________________________________________

  Η ανακοίνωση είναι του πατριαρχικού ηγούμενου, που βρίσκεται έξω από τη σχισματική Μονή η οποία βρίσκεται σε καθεστώς κατάληψης

  http://www.press-gr.com/2012/06/blog-post_9395.html
  Ανακοίνωση της Ι.Μ. Εσφιγμένου για την επίσκεψη του Π. Καμμένου
  6/07/2012 05:29:00 μ.μ.0

  Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η κανονική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου του Κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κ. Π. Καμμένου στο Άγιον Όρος.
  Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της αδελφότητας:
  Ἐξ ἀφορμῆς τοῦ θορύβου γύρω ἀπό τήν ἐπίσκεψη τοῦ κ. Παν. Καμμένου στήν Μονή μας τό περασμένο Σαββατοκύριακο ἔχουμε νά παρατηρήσουμε τά ἐξῆς:
  Τό Ἅγιον Ὄρος, ὡς χῶρος λατρείας τοῦ Θεοῦ καί διατηρήσεως τοῦ πολιτισμοῦ σέ ὑψηλό ἐπίπεδο, χαίρει ἀναμφισβήτητα παγκοσμίου σεβασμοῦ.
  Ὁ ἐξοχώτατος κ. Παν. Καμμένος εἰσῆλθε στό Ἅγιον Ὄρος μέ ἰδιωτικό σκάφος, χωρίς νά λάβει ἄδεια προσεγγίσεως ἀπό τήν Ἱερά Κοινότητα τοῦ Ἁγ. Ὄρους καί χωρίς γνώση τοῦ τοπικοῦ Λιμεναρχείου.
  Διαμονητήριο, δηλαδή ἔγγραφη ἄδεια ἐπισκέψεως τοῦ Ἁγ. Ὄρους, δέν πῆρε ἀπό τό ἀρμόδιο γραφεῖο Προσκυνητῶν, οὔτε βέβαια ποτέ ἡ Μονή μας τοῦ χορήγησε Εἰδικό Διαμονητήριο Προσκεκλημένου.
  Κατά τήν ἐπίσκεψή του στήν Μονή μας συνετάχθη μέ τούς καταληψίες ζηλωτές, χαρακτηρισθέντας σχισματικούς ἀπό τήν Σύνοδο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου.
  Ἄξιο παρατηρήσεως εἶναι τό γεγονός ὅτι ἡ ἀπόφαση πού τούς κήρυξε σχισματικούς καί τούς ἀπέκοψε ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἐπιβάλλει τήν ἴδια ποινή καί σέ ὅσους τούς ἀναγνωρίζουν ἱερατική ἰδιότητα καί εὐλογία, κάτι πού θά ἦταν πολύ δυσάρεστο γιά τόν κ. Καμμένο καί τήν ὄχι μόνο πολιτική του σταδιοδρομία ἀλλά καί τήν προσωπική του πορεία, ἐν γένει.
  Ὁ κ. Καμμένος ἀγνόησε ὄχι μόνον τίς πνευματικές ποινές τῆς Ἐκκλησίας ἀλλά καί ἀμετάκλητες ἀποφάσεις τοῦ Κράτους, τοῦ Ἁγίου Ὄρους καί τῆς Ἑλληνικῆς Δικαιοσύνης.
  Τό πλέον τραγικό ὅλων ὅμως εἶναι τό γεγονός τῆς ἀναχωρήσεως τοῦ κ. Καμμένου ἀπό τήν Μονή Ἐσφιγμένου χωρίς τόν ἐπιβεβλημένο τελωνειακό ἔλεγχο.
  Αὐτό σημαίνει ὅτι ποτέ δέν θά μπορέσει νά ἀποδείξει ὅτι δέν ἔγινε συνεργός ἠθελημμένα ἤ καί ἀθέλητα σέ τυχόν ἀπομάκρυνση κειμηλίων ἀπό τό Ἅγιον Ὄρος, μιᾶς καί οἱ καταληψίες τῆς Ἐσφιγμένου περίεργα καί ὕποπτα δέν ἐπιτρέπουν κατ’ ἐξακολούθηση στό Κράτος νά ἐλέγξει τά κειμήλια.
  Ὅσο τό καρκίνωμα τῆς καταλήψεως παραμένει στό Ἅγιον Ὄρος θά πληθαίνουν ἀνάλογα φαινόμενα.
  Ἡ Πολιτεία ἔχει τήν εὐθύνη, ἄς λάβει τά μέτρα της.

  ______________________

  O καταληψίας ηγούμενος της φιλορωσικής Μ.Εσιγμένου

  Ο γέροντας Μεθόδιος απειλεί με Έλληνα Χίτλερ! (7/2/2016)

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Το ρωσικό χρήμα αγοράζει συνειδήσεις

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/vrazii-afriki-dekades-efimerii-egkatalipoun-to-patriarchio-alexandrias/

  ΒΡΑΖΕΙ…Η ΑΦΡΙΚΗ ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 17:26

  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ήδη πολλές ενορίες έχουν προχωρήσει στην ένταξη τους στη Εξαρχία του Πατριαρχείου Μόσχας, αναφέρουν πρόσφατες πληροφορίες από την Αφρικανική Ήπειρο.

  Η ίδρυση της Ρωσικής Εξαρχίας στα Αλεξανδρινά εδάφη προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια Ορθοδοξία με αποτέλεσμα να χάσουν τον ύπνο τους στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αλλά και στο Φανάρι.

  Καθώς τόσο το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όσο και οι εκατοντάδες ενορίες του και μητροπόλεις του μαζί όλα τα χριστιανικά μνημεία της περιοχής στηρίζονταν οικονομικά κυρίως από τη Μόσχα η οποία επί δεκάδες χρόνια δαπανούσε τεράστια ποσά για τις χριστιανικές κοινότητες και τις εκκλησίες της Αφρικανικής γης. Αυτό είχε ως αντίκτυπο πολλοί Ιεροί Ναοί και παρεκκλήσια να αδυνατούν ακόμα και να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα τους, αναφέρει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Εφημέριος Ναού στη κεντρική Αφρική.

  “Πολλοί εφημέριοι πήγαν με την Εξαρχία των Ρώσων αλλιώς θα έκλειναν τους Ναούς” αναφέρει Πρεσβύετερος της Νότιας Αφρικής που μιλά για μία ανεξέλεγκτη κατάσταση όσο αφορά τους Εφημέριους που εγκαταλείπουν το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και εντάσσονται στη Ρωσική Εξαρχία της Αφρικής.

  Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επικρατεί έντονος προβληματισμός για το ζήτημα της Αφρικής και προσπαθούν να βρουν λύση καθώς το …τραύμα αυτό δεν φαίνεται να θεραπεύεται εύκολα. Ενω την ίδια ώρα στην έδρα του Οικουμενικού Θρόνου είναι σφόδρα ενοχλημένοι από την κίνηση του Πατριαρχείου Μόσχας να επιχειρήσει να ελέγξει την τεράστια εκκλησιαστική περιφέρεια της Αφρικής.

  Τη σοβαρότητα της κατάστασης περιγράφει σε πρόσφατη εγκύκλιο του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος που παραδέχεται ότι υπάρχει κύμα μετακίνησης Εφημέριων προς την Εξαρχία της Μόσχας. Εφτασε στο σημείο μάλιστα ο μέχρι πρόσφατα φίλος των Ρώσων κ. Θεόδωρος να κάνει λόγο για αρπαγή Ενοριακών κοινοτήτων ορθοδόξων μέσω χρηματικού δέλεαρ σε Εφημέριους και αποστασίας Ενοριών από το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

  Την ίδια ώρα, όπως γράφεται, είναι πολύ πιθανό η Μόσχα να προχωρήσει και στην ίδρυση Εξαρχίας στην Κωνσταντινούπολη ώστε οι Ρώσοι της Πόλης να εκκλησιάζονται σε δική τους Εκκλησία . Αυτό θα ήταν ακόμα ένα βαρύτατο ..τραύμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

  Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πολύ σοβαρές…. Ελπίζουμε έστω και την ύστατη στιγμή να επικρατήσει η ΕΝΟΤΗΤΑ!!!

 3. Ο/Η Βολόντγια λέει:

  https://news.makedonias.gr/2022/05/1063521/

  Βαθαίνει το ρήγμα Αθήνας-Μόσχας – Άγιον Όρος: Τώρα Εκκλησιαστικό «Σχίσμα» και απελάσεις Ρώσων μοναχών
  ON: 12 ΜΑΪΟΥ, 2022 IN: ΕΛΛΑΔΑ

  (Πηγή: antinews.gr)

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στώμεν καλώς

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/apokalypsi-vomva-emfylios-sto-agio-oros-monastiria-sampotaroun-ti-lysi-stin-im-esfigmenou/

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ- ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

  Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 13:40

  Καραγιάννης Ανδρέας

  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Συνταρακτικές οι αποκαλύψεις από τον Ανδρέα Καραγιάννη για την πραγματική κατάσταση στο Άγιο Όρος και τη στάση των Ιερών Μονών έναντι του προβλήματος της Εσφιγμένου.

  Συνέντευξη που ανατρέπει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα παραχώρησε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων ο γνωστός εκδότης – συγγραφέας, Ανδρέας Μ Καραγιάννης.

  Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στην σημαντική επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη στο Περιβόλι της Παναγιάς, μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και συνεργάτης του από τους ΓΟΧ Καταληψίες της Εσφιγμένου ενώ αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις και τη στάση άλλων Μοναστηριών γύρω από το θέμα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Αυτή είναι η λύση που προωθούν για το Μοναστήρι.

 5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://radar.gr/article/fakelos-rosia

  Φάκελος «Ρωσία»: Ο Μαλοφέγιεφ, ο «εφοπλιστής» και ο μπατίρης «καναλάρχης» – θεατράνθρωπος!
  Οι κατάσκοποι του Αγίου Όρους, οι ευθύνες του εφοπλιστή Μαρτίνου και ο «κόκκινος στρατός» των 4 Μητροπολιτών!

  Δημοσιεύθηκε 09, Απρ. 2022 07:30

  Σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός για τους εν Ελλάδι συνεργάτες – μπροστινούς του Ρώσου ολιγάρχη Μαλοφέγιεφ, καθώς η άσκηση δίωξης στις ΗΠΑ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, πρώτα από όλα για τον αχυράνθρωπο – «εφοπλιστή» που τσέπωσε τα 10 εκατ. της δικογραφίας για να στήσει φιλορωσικό παρασύστημα, μαζί με μπατίρη – φαλιρημένο ψευτοκαναλάρχη – θεατράνθρωπο και διάφορους άλλους νταραβεριτζήδες της κακιάς ώρας, που έφτασαν στο σημείο να υπονομεύουν κανονικούς εκδότες και να επιχειρούν να υφαρπάξουν εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ δόλια!

  Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του τώρα, καθώς τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών αφυπνίστηκαν και έφτασε η ώρα να διενεργηθούν έλεγχοι, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων καθώς και παραπομπή στην Δικαιοσύνη όλων όσοι εν είδει κατασκόπων των Ρώσων, επιδίωξαν να εγκαθιδρύσουν μηχανισμούς προώθησης της φιλορωσικής προπαγάνδας!

  Άλλωστε η δικογραφία που σχηματίστηκε στις ΗΠΑ εμπλέκει άμεσα και Έλληνες συνεργάτες του Ρώσου ολιγάρχη, ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει τη διείσδυση στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

  Οι Αμερικανοί αναμένεται να διαβιβάσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη στοιχεία για τον Έλληνα συνεργάτη του Μαλοφέεφ, στον οποίο μεταβίβασε δέκα εκατομμύρια ευρώ από τράπεζα του Τέξας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα φιλορωσικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα.

  Ο Ρώσος ολιγάρχης εμπλέκεται και στη χρηματοδότηση εκκλησιαστικών κύκλων και ηγούμενων Ιερών Μονών στο πλαίσιο του φιλόδοξου project με την κωδική ονομασία «Ορθόδοξο Τόξο», που είχε εμπνευστεί το Κρεμλίνο.

  Ο Μαλοφέεφ διατηρούσε στενές σχέσεις με μια σειρά κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  Η τότε κυβέρνηση επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το δίκτυο που έστηνε ο Ρώσος ολιγάρχης στα Μέσα Ενημέρωσης και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συνεργασία που είχαν με τον Μαλοφέεφ παράγοντες του εκδοτικού χώρου που αποτελούσαν τον μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Λεφτά σε κόμμα
  Αμερικανικές υπηρεσίες διαθέτουν στοιχεία και για τη χρηματοδότηση δύο κομμάτων καθώς και πολιτικών διαφόρων κομμάτων από τον Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί προνομιακές σχέσεις με ηγούμενους Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, καθώς επίσης και με τέσσερις μητροπολίτες, οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

  Ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος εξαφανίστηκε από Αμερική και Ευρώπη για να αποφύγει τη σύλληψη μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε, είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και στη Βουλγαρία, όπου επιχείρησε να εξαγοράσει μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό.

  Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κριμαία και στις αυτόνομες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.

  Οι κατάσκοποι του Αγίου Όρους και οι ευθύνες του εφοπλιστή Μαρτίνου!
  Δύσκολες μέρες όμως έρχονται και για το φιλορωσικό «Ορθόδοξο τόξο» που περιλαμβάνει από Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, μέχρι σύστημα κατασκόπων που μπαινόβγαινε ανεξέλεγκτα, με την πολιτική -και όχι μόνο – ευθύνη του Διοικητή του Αγίου Όρους εφοπλιστή Μαρτίνου να είναι τεράστια.

  Ιδίως από τη στιγμή που τα καράβια των Μαρτίνων αφού πρώτα διαμόρφωσαν ειδικές σχέσεις με τη Μόσχα, κερδίζουν εκατομμύρια μεταφέροντας ρωσικά πετρέλαια…

  Ο «κόκκινος στρατός» των 4 Μητροπολιτών!
  Υπάρχει ακόμη και ο φιλορωσικός στρατός των «κόκκινων» Μητροπολιτών, εκ των οποίων οι 4 πρωτοστατούν!

  Της φιλορωσικής φράξιας στην ελληνική εκκλησία πρωταγωνιστούν οι Μητροπολίτες Πατρών, Κέρκυρας, Λαμίας και Βέροιας, που έχουν ήδη σηκώσει τα ρωσικά λάβαρα!

  Αξίζει να σημειωθεί πάντως, για την ιστορία, πως ο αδερφός του Μητροπολίτη Λαμίας είναι νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη!

  Η Ρωσική επιστολή στους 3 του φυσικού αερίου, η Gazprom bank και τα ρούβλια

  Το νομικό γραφείο και η μπίζνα με τις «χρυσές βίζες» σε Ρώσους της Gazprom!
  Παράλληλα, μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον αμερικανικό παράγοντα, ότι στο στόχαστρο των Αρχών των ΗΠΑ έχει μπει επώνυμο και προβεβλημένο δικηγορικό γραφείο, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο και του οποίου το «κεντρικό πρόσωπο» είναι κάτοικος εξωτερικού!

  Οι ίδιες πηγές λένε πως το εν λόγω νομικό γραφείο και ο πολυμήχανος ιθύνων νους των ενεργειών του, ο γνωστός δικηγόρος που επί χρόνια θήτευσε δίπλα σε άλλο «μπουμπούκι» της δικηγορίας, έχουν συνάψει ειδικές σχέσεις με Ρώσους προνομιούχους της Gazprom στους οποίους έβγαζαν «χρυσές βίζες» σε Ελλάδα και Κύπρο.
  Όλα τούτα έχουν υποπέσει στην αντίληψη των Αμερικανικών Αρχών οι οποίοι ψάχνουν εξονυχιστικά το θέμα και επεξεργάζονται μέτρα και κυρώσεις!

  Δύσκολες μέρες για τους υπηκόους των πλέον προβεβλημένων γαλαζοαίματων της Ευρώπης!

  Ζήτημα βιωσιμότητας για μεγάλη εισηγμένη λόγω Ρωσίας!
  Ακόμη, καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι μεγάλη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εταιρία, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα λόγω της έκθεσης της στην αγορά της Ρωσίας!

  Αξιόπιστοι κύκλοι, υποστηρίζουν ότι η εν λόγω σοβαρή και μεγάλου μεγέθους επιχείρηση, που διαθέτει εργοστάσια και μονάδες παραγωγής στη Ρωσία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν προκύψει, θεωρείται πιθανόν να αντιμετωπίσει όχι απλώς οικονομικά ζητήματα, αλλά ενδεχομένως να εγερθεί ζήτημα βιωσιμότητας της!

  Το γεγονός είναι πάντως πως οι καθ’ ύλην αρμόδιες ελληνικές αρχές παρακολουθούν την κατάσταση από κοντά ούτως ώστε να είναι σε θέση να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα, εάν παραστεί ανάγκη, για την προστασία τόσο της εισηγμένης επιχείρησης όσο και του ευρύτατου επενδυτικού κοινού!

  Οι απειλές των Ρώσων μετά τις απελάσεις των διπλωματών

  Τέλος, «Τούρκοι» από το κακό τους έγιναν οι Ρώσοι μετά τις απελάσεις δέκα διπλωματών που κρίθηκαν ανεπιθύμητοι από την ελληνική κυβέρνηση.

  Μπορεί επίσημα η ρωσική πρεσβεία να εμφανίζεται ψύχραιμη και να διαβεβαιώνει ότι τα αντίμετρα θα αφορούν την απέλαση δέκα Ελλήνων διπλωματών από τη Μόσχα, αλλά κάποια παράπλευρα συστήματα έχουν αρχίσει τις απειλές.

  Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, η λεγόμενη ρωσική εστία – για όσους δεν γνωρίζετε πρόκειται για ένα κτίριο που νοικιάζουν οι Ρώσοι στο κέντρο της Αθήνας για τη φιλοξενία αξιωματούχων, το οποίο βέβαια χρησιμοποιούν για άλλες δουλειές – διαρρέει ότι έρχεται καταιγίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις.

  Έφτασαν σε σημείο να προεξοφλούν ακόμη και την αναγνώριση από τη Μόσχα του ψευδοκράτους των κατεχόμενων.

  Μάλιστα συνδέουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τόσο με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όπως λένε στηρίζει ακόμη και με όπλα το Κίεβο, όσο και με την απόφαση της Λευκωσίας να στείλει ρωσικά οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, αρκεί οι Αμερικανοί να τα αντικαταστήσουν με δικά τους.

  Οι ένοικοι της ρωσικής εστίας έχουν ενοχληθεί και από την κίνηση που εμφανίζει το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από το οποίο μεταφέρονται υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα στις χώρες του ΝΑΤΟ.

  https://www.axianews.gr/article/ataksies/61155-h-anekselegkth-katastash-sto-agion-oros-o-efoplisths-martinos-o-efraim-kai-h-dysareskeia-twn-amerikanikwn-arxwn

  Η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο Άγιον Όρος, ο εφοπλιστής Μαρτίνος, ο Εφραίμ και η δυσαρέσκεια των Αμερικανικών Αρχών!


  Σε άντρο Ρώσων κατασκόπων, που μπαινοβγαίνουν με «ψεύτικα διαβατήρια», ως μοναχοί σε Μόνες φέρεται να έχει μεταβληθεί η Αθωνική Πολιτεία!

  Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν οι Αμερικανικές Αρχές για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο Άγιον Όρος, το οποίο έχει εδώ και καιρό μεταβληθεί σε άντρο Ρώσων κατασκόπων (όπως υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ), που μπαινοβγαίνουν σε Ιερές Μονές ως Μοναχοί υπό την ανοχή της επίσημης Διοίκησης της Εκκλησιαστικής Πολιτείας που διαχρονικά είχε αναπτύξει σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα και το Πατριαρχείο της Μόσχας!

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που απορρέουν από αμερικανικές διπλωματικές πηγές, στο Άγιον Όρος «μπαινοβγαίνουν» Ρώσοι κατάσκοποι με ψεύτικα διαβατήρια, οι οποίοι δηλώνουν ιερείς σε εμβληματικές και προβεβλημένες Μονές, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο και υπό την ανοχή – αδυναμία – ανικανότητα της Διοίκησης του εφοπλιστή Μαρτίνου, τα καράβια του οποίου φημολογείται ότι μεταφέρουν εμπορικά προϊόντα από ρωσικά λιμάνια!

  Καθώς μέσω της θέσης του Διοικητή, ο γνωστός εφοπλιστής και προβεβλημένο μέλος της οικογένειας των καραβοκύρηδων, ο οποίος έχει προνομιακές σχέσεις με την παρούσα κυβέρνηση καθώς η κόρη του είναι εν ενεργεία βουλευτής και στο παρελθόν είχε νοικιάσει το εξοχικό του στο Σούνιο στον πρώην πρωθυπουργό, είχε αναπτύξει σχέσεις και επαφές με τον ρωσικό παράγοντα!

  Επιπροσθέτως οι Αμερικανικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην ενεργοποίηση των αστυνομικών αρχών και της ειδικής ομάδας που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό και τούτο πιθανόν να οφείλεται, όπως υποστηρίζουν, σε προσωπικές σχέσεις που είχε αναπτύξει με επιφανείς κυβερνώντες ο περίφημος ηγούμενος Εφραίμ της γνωστής Ιεράς Μονής, που θεωρείται άνθρωπος του Προέδρου Πούτιν!

  https://www.protothema.gr/greece/article/923806/o-agios-horigos-gia-ekklisies-idrumata-kai-politikous/

  Θανάσης Μαρτίνος: Ο «Αγιος» χορηγός για εκκλησίες, ιδρύματα και… πολιτικούς

  Δημήτρης Παγαδάκης
  10/09/2019, 22:18

  Ποιος είναι ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος που είναι ο νέος διοικητής του Αγίου Ορους – Το ταπεινό προφίλ, η δημοφιλής βουλευτής με τη Ν.Δ. κόρη του και το παρ’ ολίγον σκάνδαλο με την υπομίσθωση ακινήτου του από τον «Mr DHI» στον Τσίπρα
  Η επιλογή του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου έτυχε πανορθόδοξης αποδοχής: από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, μέχρι την Ιερά Σύνοδο της Ελλαδικής Εκκλησίας, άπαντες φέρεται να συμφώνησαν ότι αποτελεί το κατάλληλο πρόσωπο για την τοποθέτησή του σε αυτήν τη νευραλγική θέση. Ολοι τους εξάλλου γνωρίζουν το ευρύ κοινωφελές έργο του, την πολυεπίπεδη και ανιδιοτελή προσφορά του, τις αθρόες ευεργεσίες του προς τα Πατριαρχεία, τις οικονομικές ενισχύσεις και τις πλουσιοπάροχες δωρεές του στις ιερές μονές στο Περιβόλι της Παναγίας. Στο πρόσωπό του καθρεφτίζεται, πέραν του ήθους, η ανάγκη αποκατάστασης της ισορροπίας ανάμεσα στο Οικουµενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος. Σχέση που είχε διαταραχθεί τον Αύγουστο του 2018 από την επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να δώσει το «χρίσµα» του διοικητή στην αυτόνομη και αυτοδιοικούμενη περιοχή του Αγίου Ορους στον Κωνσταντίνο ∆ήµτσα, γενικό διευθυντή του φιλανθρωπικού οργανισµού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θεωρούμενου ως «δεξί χέρι» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυµου, πράξη για την οποία το Φανάρι είχε εκδηλώσει με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά του και αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του στον συγκεκριμένο διορισμό σε αυτή την ευαίσθητη θέση. Ηδη, πάντως, ο πλοιοκτήτης επισκέφθηκε το Φανάρι, υπέβαλε τα σέβη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και Επίσκοπο του Αγίου Ορους και ζήτησε την ευλογία του με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του.

  Η τεράστια προσφορά του

  Αλλωστε ο εφοπλιστής είναι ένας εκ των μεγαλύτερων ευεργετών του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Για την πολυδιάστατη στήριξή του ο Οικουµενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον τίμησε τον Μάιο του 2017 με μια σεμνή τελετή στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη, απονέμοντάς του την τιμητική διάκριση του Οφικίου του Αρχοντος Εξάρχου. Ωστόσο η προσφορά του δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο έργο της Εκκλησίας.

  Μια κατασκευή ενός υπέρλαμπρου ναού εδώ, η αναστήλωση ενός άλλου στην πιο πέρα μητρόπολη, το χτίσιμο ενός σχολείου λίγο πιο εκεί, η ανέγερση ενός άλλου παραδίπλα, η οικοδόμηση ενός κέντρου κολύμβησης στη μια γειτονιά, η δημιουργία ενός παιδότοπου στην άλλη, η αποκατάσταση και συντήρηση ενός μουσείου στο έναν νομό, η αναπαλαίωση και διάσωση μιας σειράς πολιτικών μνημείων στον άλλον.

  Σε αυτά ο Ελληνας εφοπλιστής, ανάμεσα σε άλλα, αφιερώνει αρκετό προσωπικό χρόνο αλλά και άφθονο χρήμα. Παράλληλα, αναβαθμίζει κτιριακές εγκαταστάσεις σε νοσοκομεία και τις εξοπλίζει με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, δωρίζει πυροσβεστικά οχήματα, εκχιονιστικά αλλά και ταχύπλοα σκάφη, κατασκευάζει δρόμους και πάρκα σε δήμους και περιφέρειες, ενώ προσφέρει χρηματικές ενισχύσεις σε όλες σχεδόν τις μητροπόλεις της Ελλάδος. Ολα χρηματοδοτούνται από πόρους της ναυτιλιακής επιχειρηματικής του δραστηριότητας στο εξωτερικό μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αιγέας» στην οποία είναι επικεφαλής μαζί με τη σύζυγό του Μαρίνα από το 2015. Με τόσο μεγάλη κοινωνική συνεισφορά, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Πώς και δεν ξέρει, φυσιογνωμικά έστω, όλη η χώρα έναν άνθρωπο που αισθάνεται την υποχρέωση να επιστρέψει στην κοινωνία μέρος τουλάχιστον από όσα υποτίθεται έχει πάρει από αυτήν;

  Η αλήθεια είναι ότι παραμένει ακριβοθώρητος, πολύ χαµηλών τόνων και προσηλωμένος στη δουλειά του. Ο άνθρωπος που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στον παγκόσμιο χάρτη της ναυτιλίας αποφεύγει συστηματικά τη δημόσια προβολή, τις κοσμικές εμφανίσεις, τις προσωπικές εκμυστηρεύσεις. Οσοι τον γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς κάνουν λόγο για έναν προσιτό 69χρονο με νεανικό πρόσωπο και πυκνά μαύρα μαλλιά που έχουν αρχίσει να γκριζάρουν στους κροτάφους, βαθιά γαλανά μάτια, ήπια φωνή και γλυκό χαμόγελο. Αραιά και πού συχνάζει με λίγους και καλούς φίλους του στα «Δελφίνια» της Γλυφάδας, ενώ δεν του αρέσουν οι δηθενιές και η δημόσια έκθεση μέσω ακραίων ακκισμών της διασκέδασης.

  Μόνο όταν πρόκειται για θέματα της ναυτοσύνης θα δώσει καμιά συνέντευξη ή θα παραχωρήσει ανοιχτές ομιλίες και πολύ σπανιότερα θα συναντήσει μερίδα του πολιτικού προσωπικού για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους. Ανήκει στο λεγόμενο κλειστό λόμπι των παλαιών ισχυρών ναυτιλιακών τζακιών της χώρας που εσαεί, πιστοί στην παράδοση, κουβεντιάζουν μόνο για βαπόρια, ναύλους, ναυπηγήσεις. Και παροιμιωδώς σχεδόν αρνούνται κάθε αυτο-διαφήμιση για τις χορηγίες, τις υποτροφίες, τις δωρεές, την κοινωνική αλληλεγγύη τους γενικότερα.

  Ευτυχισμένος στην αφάνεια

  Αν και ο ίδιος δεν προέρχεται από ιστορική ναυτιλιακή οικογένεια, αφότου υπήρξε το νεότερο μέλος της Ενωσης Εφοπλιστών, ανάμεσα στον Χιώτη Αντώνη Χανδρή και τους τρεις Πελοποννήσιους Σταύρο Νταϊφά, Αριστομένη Καραγιώργη, Στάθη Γουρδομιχάλη, υιοθέτησε κοντά τους το στυλ της μη υπερέκθεσης στη δημοσιότητα. Δεν προσέγγισε, όμως, το δημοφιλές γαλλικό ρητό «Pour vivre heureux, vivons cachés» ,που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι «για να ζεις ευτυχισμένος, καλύτερα να μένεις κρυμμένος στην αφάνεια». Δεν είχε, άλλωστε, να κρύψει κάποια ενοχή, ούτε ήθελε να αποφύγει τη ζήλια ή την κακοβουλία των άλλων. Η διακριτικότητά του, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας, τονίζουν άνθρωποι που τον έχουν συναναστραφεί, οφείλεται στην αξιοπρέπεια, την τρυφερή δοτικότητα και τη συμπόνια ενός ανθρώπου που έχει αναλάβει πρωτοβουλιακά τη γενναιόδωρη ευθύνη να επουλώνει πληγές και να βελτιώνει τις συνθήκες ζωής των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

  Αθόρυβος στόχος ζωής για τον ίδιο, όχι επιδίωξη της αποδοχής ενός βραβείου ή μιας τιμητικής διάκρισης που θα επιδείκνυε σε περίοπτη θέση στο λιτά διακοσμημένο με λίγες βυζαντινές εικόνες γραφείο του. Ως ευαίσθητος άνθρωπος που ανέκαθεν εκδήλωνε εμπράκτως μεν αλλά σιωπηλά τη συμπαράστασή του προς εκείνους που έχουν ανάγκη βοήθειας, θεωρείται ότι μετά από ένα σοκαριστικό γεγονός ενεργοποίησε περαίτερω τα κοινωνικά του ανακλαστικά. Η τραγική απώλεια της νεαρής κόρης του, της 20χρονης Αθηνούλας, συγκλόνισε συθέμελα την οικογένεια, ωθώντας την να κάνει ακόμη περισσότερες φιλανθρωπικές δωρεές στο όνομά της.

  Στα 15 του χρόνια ο Θανάσης Μαρτίνος ξεκίνησε να συμμετέχει πρόθυμα και ενεργά στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία. Κολύμπησε στα βαθιά νερά του χώρου αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Ναυτιλιακά στο Λονδίνο. Ο πατέρας του, Γιάννης Μαρτίνος, γεννημένος το 1907 στη Στεμνίτσα Γορτυνίας, υπήρξε εύπορος έμπορος και ο μεγαλύτερος αντικέρ της Αθήνας. Το παλαιοπωλείο του στην οδό Πανδρόσου 50 στο Μοναστηράκι, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1926, έγινε μεταπολεμικά πόλος έλξης της καλλιεργημένης οικονομικής ελίτ και της καλλιτεχνικής αφρόκρεμας της πρωτεύουσας, που αναζητούσε τα πανάκριβα συλλεκτικά κομμάτια που διάλεγε με πολύ γούστο και μεράκι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και τα οποία έφερνε από το εξωτερικό.

  Οι πελάτες αποκαλούσαν εκείνα τα χρόνια την κομψή αντικερί «σπηλιά του Αλαντίν». Χαρακτηρισμός που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο διάσημος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος επιμελήθηκε τις προσόψεις του, το κτίριο αποτέλεσε σταθμό αναφοράς για την αρχιτεκτονική της περιοχής. Δραστήριο ρόλο στην επιχείρηση έπαιζε με τις δημόσιες σχέσεις της και η μητέρα του Αθηνά, το γένος Μεθενίτη, κόρη δικηγόρου με καταγωγή από την Κεφαλονιά και την Ελευσίνα. Γόνος η ίδια εφοπλιστικής οικογένειας, με τα δύο αδέλφια της, τον Μελέτη και τον Κλεόβουλο ή «Μπίμπη» όπως τον αποκαλούσαν στην οικογένεια, να είναι εφοπλιστές, διαισθάνθηκε νωρίς τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που πρόσφερε η θάλασσα και έτσι αποφάσισε να αναμειχθεί προσωπικά με τη ναυτιλία. Στις κοινωνικές παρέες της στη Γλυφάδα, όταν νέοι και παλαιότεροι εφοπλιστές της εποχής κοκορεύονταν για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις τους, η ίδια με πεισματάρικη αυτοπεποίθηση δήλωνε: «Και εμείς θα κάνουμε βαπόρια!». Το πίστευε, το μετέδωσε με αποφασιστικότητα στον σύζυγό της, ο οποίος τη στήριξε, και τελικά το κατήηερε, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων.

  Προς τα μέσα της δεκαετίας του ’60, με προτροπή της δυναμικής Αθηνάς, ή αλλιώς Νουνούς Μαρτίνου, το ζευγάρι, αφότου είχε ήδη αποκτήσει τέσσερα παιδιά, στράφηκε και στη ναυτιλία. Με τα κέρδη από την γκαλερί, τα έργα τέχνης και την εκποίηση της προίκας της Νουνούς αγόρασαν, χωρίς δανεισμό, από την εταιρεία Λιβανού το πρώτο φορτηγό πλοίο, χωρητικότητας 10.000 τόνων. Το βάφτισαν «Θανάσης» από το όνομα του πρωτότοκου γιου τους. Σύντομα αγόρασαν από την Ουαλία ένα ακόμη καράβι. Για τη ναύλωσή του ο 17χρονος μόλις Θανάσης ταξίδεψε ως την Κίνα, παρότι τότε διάβαζε για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Εξυπνος, ευέλικτος στις διαπραγματεύσεις και με έφεση στα πετυχημένα deals, την ίδια χρονιά μεταπώλησε το αγορασμένο για 80.000 λίρες φορτηγό «Θανάσης» στην εφοπλιστική οικογένεια Πατέρα αντί 300.000 δολαρίων. Ηταν αυταπόδεικτο ότι ο εφοπλισμός του ταίριαζε καθώς διέθετε το αισθητήριο της σωστής στιγμής για συμφωνίες.

  Τα δύο πρώτα πλοία τα διαχειριζόταν η ναυτιλιακή επιχείρηση της οικογένειας Μεθενίτη με έδρα τον Πειραιά και η Kronos Shipping του Δ. Λεμού με έδρα στο City του Λονδίνου. Επιχειρηματικά ευοίωνος ο καιρός, φυσούσε πρίμα για τις νέες δραστηριότητες της οικογένειας. Το 1971 η Αθηνά Μαρτίνου αποφάσισε να πάρει δυναμικά στα χέρια της τη διαχείριση των πλοίων της οικογένειας. Ιδρυσε την εταιρεία Thenamaris Ships Management και παρέδωσε όλες τις μετοχές στους γιους της, Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα. Η μοναχοκόρη της Νουνούς και του Γιάννη Μαρτίνου, Ελένη, κράτησε την γκαλερί. Παντρεμένη από το 1972 με τον Λέοντα Μελά, γόνο της οικογένειας-ιδιοκτήτριας του «Piazza Mela» στην Κηφισιά, επέκτεινε τις δραστηριότητες του παλαιοπωλείου και από το 2001 εγκαινίασε δεύτερο κατάστημα στην οδό Πινδάρου στο Κολωνάκι.

  Από τη μεριά τους τα τρία αγόρια της οικογένειας σε τρυφερή ηλικία βούτηξαν μεμιάς στα βαθιά και η νεοσύστατη εταιρεία αγόρασε και τρίτο βαπόρι, το ολοκαίνουριο «Ελενη». Υπό την επίβλεψη της μητέρας τους που, χωρίς κανένα ποσοστό, είχε τη διαχειριστική ευθύνη της εταιρείας -καθώς υπήρχε αντικειμενικά δυσκολία της όποιας διαπραγμάτευσης από τραπεζίτες ή άλλους συναλλασσομένους με τα τρία πάνω-κάτω 20χρονα τότε αδέλφια-, η ναυτιλιακή αναπτύχθηκε ραγδαία. Χάρη, φυσικά, στη γλωσσομαθή Νουνού, μια γυναίκα μοντέρνα, με πυγμή και κοφτερό μυαλό, η οποία φέρεται να υπήρξε η πλουσιότερη στην Ευρώπη και προσωπική φίλη της βασίλισσας Ελισάβετ. Μάλιστα ξεχώριζε στην εποχή της με τη δεξιοτεχνία και την τόλμη της σε λεγόμενα ανδρικά σπορ όπως η σκοποβολή, το κυνήγι και το ψάρεμα.

  Πέρα, όμως, από τα ταξίδια της στο Μαρόκο για αλίευση μπαρμπουνιών και τη θήρα πέρδικας στην Ισπανία, ήταν εκείνη που κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία σε έναν αποκλειστικά ανδροκρατούμενο χώρο όπως αυτός της ναυτιλίας. Πλάι στη μητέρα τους τα παιδιά της εκπαιδεύονταν επιχειρηματικά από τον ορθολογισμό αλλά και τους ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς, τη μεθοδικότητα, την επικοινωνιακή άνεση, το τσαγανό και ενίοτε την σκληρότητά της. Παράλληλα η ίδια στήριξε όλες τις επιλογές των γιων της. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Το 1975 η Thenamaris ήλεγχε έναν στόλο από 36 πλοία, μεταφορικής ικανότητας 850.000 τόνων! Το 1978 είχε φτάσει στα 50 βαπόρια. Στο μεσοδιάστημα την εταιρικής ανέλιξης ο Θανάσης Μαρτίνος παντρεύτηκε το 1974 μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρίνα, το γένος Μπαρτσώκα, με καταγωγή από την ορεινή Αμπλιανη Ευρυτανίας. Το χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 1.220 μέτρων, το ζευγάρι το έχει ευεργετήσει σε κάθε ευκαιρία.

  Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η άοκνη Νουνού αποφασίζει να αποσυρθεί από τις ναυτιλιακές μπίζνες περήφανη για την επιρροή της οικογένειας Μαρτίνου στη ναυτιλία. Με τον σύζυγό της Γιάννη, που έφυγε από τη ζωή το 1977, και τα παιδιά της είχε δημιουργήσει ένα θρυλικό όνομα στις θάλασσες όλου του κόσμου και επί της ουσίας είχε ξεκινήσει το δεύτερο ρεύμα του ελληνικού εφοπλισμού.

  Μόνο στη Τhenamaris γαλουχήθηκαν, σύμφωνα με το Lloyd’s List, περισσότεροι από 40 σημερινοί Ελληνες εφοπλιστές. Την ίδια χρονική περίοδο η οικογένεια έλαβε κομβικής σημασίας αποφάσεις οι οποίες δεν διατάραξαν τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα μεταξύ των τριών αδελφών. Χάραξε ο καθένας από τους τρεις γιους τη δική του αυτόνομη πορεία για τεχνικούς, επιχειρηματικούς και ενδεχομένως κληρονομικούς λόγους. Ηταν μια κίνηση τακτικής, δεδομένου ότι ήδη τα τρία αδέλφια είχαν αποκτήσει συνολικά 9 παιδιά, από τα οποία, λογικά, αργότερα θα προέκυπταν, όπως έχει πλέον γίνει, και εγγόνια. Παρέμειναν, όμως, ενωμένοι στους ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς τους, διαψεύδοντας στην πράξη τις κακοήθεις γλώσσες που τους ήθελαν να έχουν ενδοοικογενειακές έριδες λόγω διαφορετικών φιλοδοξιών. Και φυσικά συνεχίζουν από κοινού το κοινωφελές τους έργο, καθώς και οι τρεις είναι ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

  Ο πρωτότοκος Θανάσης αποχώρησε από την εταιρεία που τότε είχε στην ιδιοκτησία της περίπου 45 πλοία και δημιούργησε την Eastern Mediterranean Maritime με έδρα τη Γλυφάδα, η οποία διαχειρίζεται δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία. Τολμηρός επενδυτικά, έκανε έκτοτε «χρυσά» συμβόλαια ναυλώσεων και διακρίθηκε ως ισχυρός παίκτης στις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων πλοίων. Τα τελευταία χρόνια φροντίζει να μειώνει συνεχώς τον μέσο όρο του στόλου του αγοράζοντας μικρής ηλικίας πλοία ή επενδύοντας σε «νεόχτιστα» σε γιαπωνέζικα κυρίως ναυπηγεία. Σήμερα διαθέτει 65 περίπου ποντοπόρα πλοία, απασχολεί 180 στελέχη στα γραφεία και 1.500 ναυτικούς, στην πλειονότητά τους Ελληνες, στα πλοία του. Προσφάτως μετά την ανάθεση της επισκευής και συντήρησης δύο πλοίων του στα ναυπηγεία της Σύρου, στήριξε έμπρακτα το ντόπιο Νεώριο και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει, χαρίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας αφού εξέφρασε την επιθυμία του για συνέχιση της συνεργασίας. Το αρχικό παράδειγμα αυτονόμησης του Θανάση ακολούθησε με τη σειρά του ο Ανδρέας, ο οποίος δημιούργησε το 1997 τη Minerva Marine με περισσότερα από 55 πλοία σήμερα, όλα υπό ελληνική σημαία, στηρίζοντας το εθνικό νηολόγιο. Στο τιμόνι της Thenamaris παρέμεινε ο μικρότερος σε ηλικία Ντίνος, με έναν στόλο 60 περίπου πλοίων σήμερα Το γραφείο του βενιαμίν της οικογένειας επισκέπτεται σχεδόν ανελλιπώς ακόμη και σήμερα μεταβαίνοντας από το κτήμα της στην Ανάβυσσο η αειθαλής Νουνού. Παρότι έχει υπερβεί τα 90 της χρόνια, συνεχίζει ακμαία τα καλοκαίρια να ψαρεύει στη Σχοινούσα ρίχνοντας παραγάδι από το παλιό ιδιόκτητο σκαρί που διαθέτει. Εν τω μεταξύ ο στόλος και το τονάζ των τριών αδελφών αυξάνεται και πληθύνεται ενώ ταυτόχρονα θεωρούνται από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο real estate, έχοντας στην κατοχή τους ολόκληρες εκτάσεις σε περιοχές-φιλέτα του Λεκανοπέδιου, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  Ωστόσο, παρά τη μεγάλη οικονομική του επιφάνεια και το κύρος του ως ανθρώπου που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στην παγκόσμια ναυτιλία, ο Θανάσης Μαρτίνος παραμένει ελάχιστα αναγνωρίσιμος, αν όχι σχετικά αφανής, στο ευρύ κοινό. Πράγμα παράξενο, δεδομένου του σπουδαίου φιλανθρωπικού, πολιτιστικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί. Οχι όμως και ακατανόητο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να στέκεται συνεπής στην απόφασή του να μην εκτίθεται δημοσίως, ακόμη και για καλό σκοπό. Η τελευταία εμφάνισή του που απασχόλησε τις κοσμικές σελίδες των ΜΜΕ ανάγεται στο 2011, όταν ένα σεπτεμβριάτικο Σάββατο καμάρωσε τη μικρότερη, νευροψυχολόγο στο επάγγελμα, κόρη του Μαρίνα νύφη στο πλευρό του εκλεκτού της καρδιάς της Παντελή Χατζή.

  Το μυστήριο το γάμου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βουλιαγμένη και ακολούθησε δεξίωση του νεόνυμφου ζευγαριού στην έπαυλη της οικογένειας. «Ηταν σίγουρα μια από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής του Θανάση Μαρτίνου» έλεγαν όσοι έζησαν από κοντά εκείνο το χαρμόσυνο γεγονός που εξελίχθηκε σε ζωντανό ολονύκτιο πάρτυ. Από αυτόν τον γάμο ο εφοπλιστής είναι πλέον παππούς δύο χαριτωμένων εγγονών.

  Η βουλευτής κόρη

  Η επόμενη φορά που απασχόλησε ακροθιγώς μερίδα των media και του ειδικού ναυτιλιακού Τύπου έφτασε λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα. Αιτία η απόφαση της κόρης του Γεωργίας να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην κεντρική πολιτική σκηνή στις εκλογές του Μαΐου του 2012 . Εδειξε αρχικά επιφυλακτικός, έχοντας επίγνωση πως οι πολιτικές μάχες εξελίσσονται σαν σε αρένα και καμιά φορά εκδηλώνονται με ανθρωποφαγική σκληρότητα. Δεν είναι άνθρωπος ανέπαφος με την πραγματικότητα και την πολιτική. Ποτέ δεν έκρυψε τη φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά και την οικογένεια του Μιλτιάδη Εβερτ, διατηρούσε όμως τους ενδοιασμούς του. Αναλογίστηκε, σύμφωνα με τον περίγυρό του, τα ειρωνικά, πικρόχολα έως κακοήθη σχόλια για την κόρη ενός μεγαλοεφοπλιστή που κατέβαινε υποψήφια με τη Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής για να διεκδικήσει την ψήφο των κατοίκων, ειδικότερα των περιοχών που μαστίζονταν από την κρίση, όπως το Μενίδι, τα Μέγαρα, η Ελευσίνα ή ο Ασπρόπυργος.

  Το κατακτημένο χαμηλό προφίλ του είχε ανεχτεί να ασχοληθεί η κόρη του για πρώτη φορά με τα κοινά το 2010 όταν εκλέχτηκε πρώτη σε ψήφους στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και διετέλεσε αντιδήμαρχος. Εξάλλου και η σύζυγός του Μαρίνα είχε εκλεγεί το 1986 δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Βουλιαγμένης με την παράταξη του Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Τελικά η επιμονή της Γεωργίας, που έφερνε στο πείσμα της γιαγιάς της Νουνούς, τον έπεισε να την εμπιστευτεί και να αποδεχτεί την υποψηφιότητά της σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου η κοινωνία έβραζε και οι πολιτικοί δεν τύχαιναν της μεγαλύτερης δυνατής εκτίμησης. Πόσο μάλλον οι εύποροι συγγενείς τους… Σε εκείνες τις εκλογές η Γεωργία Μαρτίνου εξελέγη βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου συγκεντρώνοντας 11.079 σταυρούς που την έφεραν δεύτερη πίσω από τον Μάκη Βορίδη. Είχε υιοθετήσει μια φυσική στάση και ανεπιτήδευτη εμφάνιση, επαναλαμβάνοντας τη φράση που είχε αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook: «Δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική. Δεν θέλω να αποδράσω ούτε να αδιαφορήσω. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι». Ο εφοπλιστής με δήλωσή του παραδέχτηκε ότι «με τη σύζυγό μου είμαστε υπερήφανοι για τις επιλογές της Γεωργίας και τη μεγάλη τιμή να εκλεγεί βουλευτής της Περιφέρειας που κατοικούμε. Η πολιτική είναι έργο κοινωνικής προσφοράς. Σε αυτό το έργο η Γεωργία έχει την αγάπη και τη στήριξή μας». Η επίσης χαμηλών τόνων και ενδυματολογικά ανέμελη κόρη τους επανεξελέγη βουλευτής το 2015 και το επανέλαβε στις πρόσφατες εκλογές, όπου σάρωσε σε ψήφους και προτιμήσεις βγαίνοντας πρώτη στο ψηφοδέλτιο του κόμματός της.

  Οι διακοπές του Τσίπρα και ο «Mr DHI»

  Εμελε η τελευταία παρέμβασή του στον δημόσιο χώρο να επιβεβαιώσει ότι η χρήσιμη αίσθηση του καθήκοντος μπορεί να γίνει ενοχλητική όταν ανακατεύεται με πολιτικά νταραβέρια. Ηταν πέρυσι το καλοκαίρι όταν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περνούσε πολλές ημέρες καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια των θερινών μηνών χαλαρός μαζί με τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, τους δύο γιους τους και την πεθερά του στο Σούνιο. Εμενε εκεί σε μια παραθαλάσσια βίλα 250 τ.μ. με μεγάλο κήπο και πρόσβαση σε μια ζηλευτή στους κοινούς θνητούς παραλία. Στην ίδια άνετη κατοικία διέμεινε και το 2015. Φερόταν να την έχει νοικιάσει για μία ακόμα χρονιά από τον επιχειρηματία Κώστα Γιώτη, με τον οποίο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται στενά εδώ και χρόνια, τον γνωστό ως «Mr DHI», επιχειρηματία που ήρθε από την Καλιφόρνια και έστησε μια επιτυχημένη μπίζνα με επίκεντρο τις εμφυτεύσεις τριχών. Ωστόσο οι παλαιότεροι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ως γνώστες των ιδιοκτησιών της γειτονιάς τους, τόνιζαν μετ’ επιτάσεως ότι η βίλα ανήκει στον Θανάση Μαρτίνο. Και δεν έλεγαν ψέματα. Την ίδια στιγμή κυκλοφορούσε μια φωτογραφία της πολυτελούς βίλας 2.000 περίπου τ.μ. σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων στα Λεγρενά που ανήκει στον εφοπλιστή Διαμαντίδη ως δήθεν ο τόπος διαμονής του Τσίπρα. Oταν πια βούηξε ο τόπος από ερωτήματα για το ποια είναι η σχέση του πρωθυπουργού με το σπίτι και τον ιδιοκτήτη του, αν πληρώνει ενοίκιο ή αν φιλοξενείται, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, παρότι λιγότερο εμπλεκόμενος στην υπόθεση, απάντησε διαφωτιστικά, αν και καθυστερημένα, διαλύοντας μέρος των φημών.

  Στις διευκρινήσεις του περιέλαβε τα εξής: «1) Το σπίτι στο Σούνιο ανήκει στην οικογένειά μου. 2) Είναι μισθωμένο εδώ και 20 έτη στον κ. Κωνσταντίνο Γιώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας DHΙ. Η μίσθωση λήγει στις 10/3/2024. 3) Η εταιρεία DHI του κυρίου Κωνσταντίνου Γιώτη υπομισθώνει το σπίτι σε μέλος της οικογένειας του πρωθυπουργού, κυρίου Αλέξη Τσίπρα, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καθώς έχει δικαίωμα υπομίσθωσης. Ο κ. Κωνσταντίνος Γιώτης με ενημέρωσε, κατόπιν των δημοσιευμάτων, ότι το υπομισθωτήριο έχει κατατεθεί στην Εφορία και ότι το υπομίσθωμα καταβάλλεται κανονικά μέσω τράπεζας. 4) Το σπίτι είναι 250 τ.μ ., απλό, χωρίς πολυτέλειες/πισίνα κ.λπ., αλλά σε ωραία παραθαλάσσια τοποθεσία του Σουνίου. Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι η οικογένεια του πρωθυπουργού δεν φιλοξενείται στην οικία του Σουνίου από εμένα ή τον κ. Κωνσταντίνο Γιώτη».

  Ωστόσο έμεινε αναπάντητο στις απορίες της κοινής γνώμης ποιο είναι το μέλος της οικογένειας του πρωθυπουργού που υπομίσθωνε το σπίτι στο Σούνιο και ποιο ήταν το μίσθωμα που πλήρωνε. Προφανώς ο εφοπλιστής δεν γνώριζε. Εσπευσε όμως να ανταποκριθεί στα ερωτήματα ως πολίτης που γνωρίζει το χρέος του απέναντι στην Πολιτεία χωρίς να περιμένει οποιαδήποτε ανταμοιβή. Και ως άνθρωπος που δεν δελεάζεται από παράσημα, μετάλλια και χρωματιστές κορδέλες, αναμένεται να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την εκπλήρωση των νέων του καθηκόντων. Επειδή έμαθε να δίνει για να εισπράττει πνευματικά περισσότερα από όσα υλικά προσφέρει.

  • Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:

   29|06|2022 23:30/REDBULL /0 ΣΧΟΛΙΑ/452 VIEWS

   Συγκλονίζει ο Γέροντας Μεθόδιος: “Η εκκλησία τι κάνει, ποιος είναι ο σκοπός της; Απέναντι στα εμβόλια, στις παρελάσεις υπερηφάνειας, στις 400.000 αμβλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο;”

   Στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή του Στέφανου Δαμιανίδη μίλησε σήμερα ο Γέροντας Μεθόδιος.

   “Τα μοναστήρια δεν πρέπει να κάνουν μπίζνες. Και για εμάς η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε βγάλει κονδυλι 4,5 δις, δεν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε; Τους είπαμε όχι, κύριοι δε θέλουμε χρήματα. Εδώ ειναι η Παναγία, τα κρατάει τα μοναστηρια τοσα χρονια, και θα τ΄αφησει τώρα. Δε θέλουμε τετοια χρήματα και γι αυτο γίναμε εχθροί. Και προσπαθουν ένα θέμα που για εμας είναι πνευματικό, το γεγονός ότι δεν μνημονεύουμε τον Πατριάρχη, να το κάνουν κακούργημα. Μας κάνουν δικαστήρια, γιατι ισχυρίζονται οτι δεν είμαστε αυτό που λέμε, οτι ειμαστε εγκάθετοι, φιλορώσοι. Εάν αυτά ειναι έργα μοναχών, ας το κρίνουν αυτοί που τους έβαλαν και αυτοί που τους στηρίζουν”, ανέφερε.

   “Ποιoς είναι ο Μητσοτάκης; Ποιος είναι ο καθένας που θα μας πει με το ζόρι θα σας κάνω όπως θέλω; Κάνει λάθος. Ποιος είναι ο Μητσοτάκης που ο ελληνικός λαός τον έβγαλε να τον κυβερνήσει σύμφωνα με την Ορθοδοξία. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος. Όσο για τους ιερείς; Για μένα δεν είναι εκκλησία πλέον αυτοι οι άνθρωποι. Είναι τσιράκια των πολιτικών. Η εκκλησία τι κάνει; Ποιος είναι ο σκοπός της; Απέναντι στα εμβόλια, στις παρελάσεις υπερηφάνειας, στις 400.000 αμβλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο;”, αναρωτήθηκε.
   “Στα πρωτόκολλα των σοφών της Σιων, στο 10ο κεφάλαιο από το 1935 λένε πως θα μειώσουν τον πληθυσμό της γής, με ιους και με τα εμβόλια. Ας μας πει κάποιος υπεύθυνος, τι κάνει το εμβόλιο, προστατεύει; Θεραπεύει; Για να ξέρουμε κι εμείς. Το μόνο που μας λένε είναι οτι δεν αναλαμβάνει κανείς ευθύνη”, υπογράμμισε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.