Είχαμε προειδοποιήσει για τον κ.Μηνάογλου, μαχητή κατά του «Καμπαλισμού» (!)

[Φιλοξενούμενος και στην ακροδεξιοακροαριστερή Iskra του Λαφαζάνη]

Ημέρες επαναστατικού μεγαλείου: Λαφαζάνοφ-Ραχήλ και άλλες γραφικότητες, για την Ελλάδα της δραχμής, ενταγμένη (στο μυαλό του επίδοξου πορθητή του Νομισματοκοπείου Λαφαζάνη) στην αυταρχική Ευρασία του παραδοσιοναλιστή-αποκρυφιστή-Ναζιστή Ντούγκιν, Βυζαντινού οραματιστή,μέντορα του Πούτιν και σύνδεσμού του με τη Χ.Α..

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Δεν μας ενδιαφέρει τόσο ο κ.Μηνάογλου που κινείται στα όρια της ακροδεξιάς θρησκευτικής γραφικότητας, αν και δεν τον διαβάζουν μόνο οι κάτοικοι του Δαφνιού. Μας απασχολεί πολύ περισσότερο το φαινόμενο των ακροαριστερών φιλοναζιστών, αποκρυφιστών, πουτινικών, που αφιλοκερδώς [με σκοπό να συγχωρήσει τις αμαρτίες τους ο αγιότατος Ρώσος πατριάρχης, μια δουλειά πολύ κουραστική, γι’ αυτό και κατοικεί σε  «Έξυπνο σπίτι  για τον Πατριάρχη Μόσχας με μπιλιάρδο και πισίνα-Στα 4.3 εκατ. δολλάρια το κόστος» (Dogma 22 Μαΐου 2019 11:05)], τινάζουν στον αέρα κάθε αριστερή αρχή, κάθε πατριωτικό αίσθημα, κάθε επαφή με τη λογική, για να γίνουν υποστηρικτές κοινών ακροδεξιών επιδρομέων δολοφόνων. Ο Λαφαζάνης είναι πολιτικά νεκρός, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία, τον καλύπτει, ξεπερνώντας την αυτονόητη ευθύνη να αποκαλύψει τα σκοτεινά έργα ανθρώπων που τους εξέθρεψε ακόμη και με παροχή Υπουργείου στους κυβερνητικούς του κόλπους, ακόμη κι όταν δρουν ως ανορθολογιστές εκπρόσωποι επεκτατικών, ολοκληρωτικών τάσεων, ισχυρών στρατιωτικά καθεστώτων. Ασφαλώς υπάρχουν μεγάλες ευθύνες της ευσεβέστατης Υπουργίνας Θρησκεύματος για την τοποθέτηση σε σοβαρή θέση κλειδί του Βυζαντινού Ζηλωτού Στοχαστού Μηνάογλου, υπό την εκκωφαντική σιωπή βεβαίως, των κομμάτων των κ.κ. Παπακουτσούμπα, Γιάννη και Αλέξη, που κατάντησαν να ψαρεύουν θολές ψήφους ακόμη και από αντιεμβολιαστές. Αναλυτικότερα η υπόθεση έχει ως εξής

 «Εκ των συντακτών του Προγράμματος Σπουδών Ιστορίας ο εκπαιδευτικός που «έμπλεξε» Ναζισμό και Ιουδαϊσμό!» (Alfavita Newsroom»1.03.2022-11:37). «Εκτός ΙΕΠ από σήμερα ο κ.Χαράλαμπος Μηνάογλου, διδάκτωρ νεώτερης ιστορίας του Tμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Και μέλος της επιστημονικής ομάδας έργου των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών του ΙΕΠ για το μάθημα της Ιστορίας Λυκείου, ….εναντίον του οποίου διατάχθηκε σήμερα προκαταρκτική εξέταση από τον γγ του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων, μετά από το αδιανόητο κείμενο που έγραψε με τίτλο «Ναζισμός και Ιουδαϊσμός πολεμούν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία». Πριν από λίγο το ΙΕΠ, ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας με τον εκπαιδευτικό αυτόν……Πάντως ο ίδιος ο κ.Μηνάογλου, προσπάθησε σήμερα να απαντήσει στην αναστάτωση που προκάλεσε…..«Επειδή προηγούμενη ανάρτησή μας προκάλεσε κάποια καλοπροαίρετα ερωτήματα (για τους οργανωμένους κακοπροαίρετους παρερμηνευτές των γραφομένων μας δεν έχει νόημα να γράψω κάτι) από φίλους, ορισμένοι από τους οποίους μου ζήτησαν ακόμη και σχετική βιβλιογραφία, πρέπει να πούμε ότι ζητήματα μεγάλα και κεφαλαιώδη στην ιστορία των ιδεών, όπως πχ. η επίδραση της Καμπάλας στην νεωτερικότητα δεν είναι δυνατόν να αποσαφηνιστούν μέσα σε κείμενο μίας παραγράφου….».

Ακολουθεί το κείμενο που προκάλεσε την αναστάτωση: «Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, ένα από πλέον βρωμερά προϊόντα που ξερνά ο νεοεποχίτικος βόθρος της Ουκρανίας, μόλις τον πίεσε ο Πούτιν, είναι η συμπόρευση των Ιουδαίων της Ουκρανίας (π.χ. Ζελέζνι) με τους ναζί του Δεξιού Τομέα, του Αζόφ και του Αϊντάρ. Η συμπόρευση αυτή, καλά αποσιωποιημένη μέχρι τώρα από τα δυτικά ΜΜΕ, μετά την έναρξη του πολέμου, δεν είναι δυνατόν πλέον να αποκρυφθεί. Και εξηγούμαι: είναι ίσως ο βασικότερος μύθος της νέας τάξης πραγμάτων μετά το 1945 ότι ο ναζισμός προσπάθησε να εξαλείψει κάθετι εβραϊκό και κατά συνέπεια ότι Ιουδαϊσμός και Ναζισμός αποτελούν έννοιες ξένες και εχθρικές μεταξύ τους. Αυτόν τον θεμελιώδη μύθο της νεοεποχίτικης προπαγάνδας, που δεν κατόρθωσε καμία φωνή όσο ισχυρή και αξιόπιστη και αν υπήρξε (παρότι ύπήρξαν τέτοιες είναι αλήθεια) να διαλύσει, ήρθε να διαλύσει βάναυσα η πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία με την χαζαρική, ασκεναζίτικη ιουδαϊκή κληρονομιά, την πραγματική πνευματική μήτρα που γέννησε τον ναζισμό μέσα από την καμπαλιστική σκέψη….».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Είχαμε γράψει το 2017 (6.2): «Λαφαζανική Iskra: Ρωμηοσύνη-Μλάντιτς-Ορθοδοξία. [Η απάντηση των (σοφέ) ΛΑΕ στη «νατοϊκή δημοσιογραφία» «]. «Μετά την καταδίκη του κτήνους Μλάντιτς στη Χάγη, η ΛΑΕ αντέδρασε, όχι μόνο στήνοντας παραπλανητικά «σφαγή της Κράινα» (βλ.: «Θέλετε να μιλήσουμε για την Κράινα; Να μιλήσουμε!»), αλλά παρακάμπτοντας κάθε πρόσχημα, στήριξε πιο ανοιχτά τον χασάπη, δημοσιεύοντας και αποκαλυπτικό άρθρο….: “Ο Ράτκο Μλάντιτς και η νατοϊκή δημοσιογραφία – Iskra Από Χαράλαμπος Μηνάογλου» (26/11/2017) «…..οι Σέρβοι και περισσότερο ίσως από όλους ο Μλάντιτς αποτελούν ένα πολύ κακό παράδειγμα αντίστασης στην νατοϊκή (αμερικανική δηλαδή) πολιτική. Πρέπει να καταδικαστούν, ώστε το μήνυμα να περάσει σε όλους, όσους σκέφτονται υπερασπιζόμενοι την ανθρωπιά και την ελευθερία να αντισταθούν στο ΝΑΤΟ, ότι παρόμοιο τέλος θα έχουν. Όχι απλώς θα πεθάνουν στα χέρια των Νατοϊκών δημίων,… Για αυτό πληρώνονται οι δημοσιογράφοι τόσο της προφανώς και ανοικτά (για αυτό και πλέον ηθικής εν τη ανηθικότητί της) φιλονατοϊκής Καθημερινής, όσο και της φαινομενικά αντινατοϊκής Εφημερίδας των Συντακτών να γράψουν κατά του Μλάντιτς …..”. Ποιος είναι ο κ.Μηνάογλου της Iskra; Νομίζω πως οι ομιλίες του δίνουν την απάντηση…  «Οι απαρχές του ρωσικού κόμματος και οι προφητείες των χρόνων της Τουρκοκρατίας». «Χαράλαμπος Μηνάογλου: «Η Κωνσταντινούπολη είναι η φυσική πρωτεύουσα του νεώτερου ελληνισμού»,…Το Συνέδριο χωρίζεται σε δώδεκα συνεδρίες,…«Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη», Προεδρείο π. Γεώργιος Μεταλληνός. «Χαράλαμπος Μηνάογλου– Άρδην–Ρήξη  Βιβλιοπαρουσίαση: «Ὁ Ἀναστάσιος Μιχαὴλ ὁ Μακεδὼν καὶ ὁ Λόγος περὶ Ἑλληνισμοῦ»..».

Advertisement
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Είχαμε προειδοποιήσει για τον κ.Μηνάογλου, μαχητή κατά του «Καμπαλισμού» (!)

 1. Ο/Η Αρκάν λέει:

  https://iskra.gr/%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%84%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF/

  Ο Ράτκο Μλάντιτς και η νατοϊκή δημοσιογραφία
  Από Χαράλαμπος Μηνάογλου -26/11/2017

  «Θεωρείται ο πιο αιμοσταγής μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης».
  Καθημερινή

  «Η δίκη του ξεκίνησε τον Μάιο του 2012, συμπλήρωσε 530 συνεδριάσεις σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια και είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική υπόθεση εγκλημάτων πολέμου στην Ευρώπη μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης».
  Εφημερίδα των Συντακτών

  Τα παραπάνω αποσπάσματα προέρχονται από τα άρθρα, με τα οποία δύο εκ διαμέτρου αντίθετες – υποτίθεται – ιδεολογικά εφημερίδες καλύπτουν το γεγονός της καταδίκης του ήρωα για τον σερβικό λαό στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς. Δεν θα μπούμε καθόλου στην συζήτηση της απόφασης του δικαστηρίου ή στο σκεπτικό της, αν δηλαδή ο Μλάντιτς πράγματι διοικώντας έναν ημιεπίσημο και ημιτακτικό στρατό μπορεί να έχει ευθύνη για το ό,τι έγινε στην Σρεμπρένιτσα ή εάν ποτέ διέταξε ο ίδιος εξόντωση αμάχων.

  Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι το γιατί μόνο ο Μλάντιτς καταδικάστηκε από το διεθνές δικαστήριο και όχι αντίστοιχα και οι αρχηγοί των υπολοίπων ημιεπίσημων και ημιτακτικών στρατών του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία. Γιατί δηλαδή μόνο ο Μλάντιτς και όχι για παράδειγμα οι μουσουλμάνοι ναρκέμποροι οπλαρχηγοί ή η ηγεσία των Κροατών;

  Γιατί επίσης ο Μιλόσεβιτς και όχι ο Τούτζμαν; Γιατί ο Κάρατζιτς; Και η απάντηση για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο δεν μπορεί να είναι ότι οι Σέρβοι, επειδή λόγου χάρη είναι ορθόδοξοι είναι πιο βίαιοι και εγκληματίες. Αλλά μάλλον ότι οι Σέρβοι και περισσότερο ίσως από όλους ο Μλάντιτς αποτελούν ένα πολύ κακό παράδειγμα αντίστασης στην νατοϊκή (αμερικανική δηλαδή) πολιτική. Πρέπει να καταδικαστούν, ώστε το μήνυμα να περάσει σε όλους, όσους σκέφτονται υπερασπιζόμενοι την ανθρωπιά και την ελευθερία να αντισταθούν στο ΝΑΤΟ, ότι παρόμοιο τέλος θα έχουν. Όχι απλώς θα πεθάνουν στα χέρια των Νατοϊκών δημίων, αλλά θα πεθάνουν παραδομένοι και προδομένοι από την κατοπινή ηγεσία του λαού τους, όπως ακριβώς συνέβη με τους Σέρβους αρχηγούς.

  Για αυτό δεν επέτρεψαν στα νατοϊκά ανδρείκελα που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια την Σερβία, ακόμη και να εξοντώσουν οι ίδιοι είτε με νόμιμα είτε με παράνομα μέσα τον Κάρατζιτς και τον Μλάντιτς, αλλά να τους παραδώσουν ώστε να τους εξοντώσουν παραδειγματικά οι εχθροί της Σερβίας, οι μεγαλύτεροι δηλαδή εγκληματίες πολέμου, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους.

  Την ίδια ακριβώς κατάληξη είχε ο Καντάφι, αλλά επειδή εκεί η χώρα είναι ημιάγρια, δεν μπορούσαν να πετύχουν συνεννόηση με κανέναν για παράδοση και δίκη, οπότε κατέφυγαν στο λιντσάρισμα και στην αναίσχυντη προβολή του. Τα ίδια και με τον Σαντάμ, αλλά εκεί οι διάδοχοί του υπήρξαν λίγο πιο αξιοπρεπείς από τους Σέρβους ομολόγους τους, ώστε να τον εκτελέσουν τουλάχιστον στο Ιράκ. Τα ίδια περίμεναν και τον Άσαντ, εάν ηττάτο. Ενώ οι Νατοϊκοί σύμμαχοι είναι πάντα στο απυρόβλητο του διεθνούς δικαστηρίου, όσα εγκλήματα κατά αμάχων και αν διαπράττουν, όπως το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, ο βασικός μέτοχος μαζί με τις ΗΠΑ του ΝΑΤΟ για όσα εγκλήματα έχει διαπράξει σε βάρος όχι μόνο αμάχων αλλά και ανήλικων Παλαιστινίων και ο «βασιλιάς» της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος έχει καταδικάσει στην λιμοκτονία τον περήφανο λαό της Υεμένης!

  Τα άρθρα τώρα των ανωτέρω εφημερίδων απηχούν ακριβώς αυτήν την ανάγκη του ΝΑΤΟ να μην υπάρχουν μιμητές του πατριωτισμού του Μλάντιτς, καθώς αν αρχίσουν αυτοί να αυξάνονται, τα νατοϊκά σχέδια καθυστερούν, όπως έδειξε η περίπτωση του Άσαντ και ίσως έτσι να αρχίσει ακόμη και η αντίστροφη μέτρηση για την εγκληματική αυτή οργάνωση, σε περίπτωση βέβαια που το κίνημα του αντινατοϊκού (δηλαδή του μόνου στις μέρες μας πραγματικού) πατριωτισμού αρχίσει να εξαπλώνεται από χώρα σε χώρα.

  Για αυτό πληρώνονται οι δημοσιογράφοι τόσο της προφανώς και ανοικτά (για αυτό και πλέον ηθικής εν τη ανηθικότητί της) φιλονατοϊκής Καθημερινής, όσο και της φαινομενικά αντινατοϊκής Εφημερίδας των Συντακτών να γράψουν κατά του Μλάντιτς και να τον συνδέσουν αμφότερες – παρά την πιο περίπλοκη διατύπωση της Εφημερίδας των Συντακτών ακριβώς για να μην ταυτίζεται και στην έκφραση με την Καθημερινή – με τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών εθνικοσοσιαλιστών και την δίκη της Νυρεμβέργης (ούτε κοινό ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ να μετέφραζαν, καθεμία για το κοινό της). Δηλαδή όχι μόνο θα πεθάνει, όποιος αντισταθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά θα μείνει και στην ιστορία ως ό,τι χειρότερο υπήρξε ποτέ! Μόνο και μόνο για το τελευταίο, ακόμη και αν ο Μλάντιτς ήταν όντως ο χειρότερος εγκληματίας, θα πρέπει να είναι παράδειγμα η πατριωτική στάση του για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους.

  *Ο Χαράλαμπος Μηνάογλου είναι Δόκτωρ Ιστορικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  #######################################

  AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΑΟΓΛΟΥ

  https://athensreviewofbooks.com/arxeio/teyxos90/3328-milosevits-karatzits-mlantits-poy-xathikan-o-theos-kai-oi-ellines

  Μιλόσεβιτς – Κάρατζιτς – Μλάντιτς. Πού χάθηκαν ο Θεός και οι Έλληνες;
  Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης

  Οστρατηγός Μλάντιτς που καταδικάστηκε πρόσφατα σε ισόβια για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι ο κορυφαίος υπεύθυνος για τερατώδη εγκλήματα με τον οποίο κλείνει και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την Γιουγκοσλαβία.

  Για να γίνει κατανοητή όλη αυτή περιπέτεια πρέπει να την εντάξουμε στην ιστορική και πολιτική της ακολουθία. Η ιστορία αυτή αρχίζει το 1987, με την 8η σύνοδο της Ένωσης Κομμουνιστών Σερβίας (ΕΚΣ) στην οποία ο πρόεδρός της, Μιλόσεβιτς, αξιοποιώντας το οξυγόνο του εθνικισμού, προσπάθησε να επιβληθεί στον χώρο της Γιουγκοσλαβίας, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τους Σέρβους της Κράινας στην Κροατία και το Κόσοβο ως εύφλεκτο υλικό. Η κομμουνιστική ιδεολογία σε μια μέρα αντικαταστάθηκε από τον εθνικισμό, ενώ ο χωρίς πολιτικά δικαιώματα λαός αγκάλιασε τον νέο ηγέτη και απελευθερωτή.

  Η μονοκομματική και προσωπική εξουσία του Μιλόσεβιτς υποκίνησε, το 1988-89, μεγάλες διαδηλώσεις στη Σερβία με τη συμμετοχή εκατομμυρίων, ανέτρεψε τις κομματικές εξουσίες στο Μαυροβούνιο και στη Βοϊβοντίνα, άλλαξε το Σύνταγμα στο Κόσοβο, εξασφαλίζοντας 4 από τις 8 ψήφους στην Ομοσπονδία και έχοντας τη συναίνεση ή την ανοχή του στρατού. Αλλά στη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία, η σερβική ομογενοποίηση που επιτεύχθηκε στο όνομα του έθνους, έχοντας αιματηρό ιστορικό παρελθόν, προκάλεσε παρόμοιες διαδικασίες στην Κροατία, στη Σλοβενία, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο και αλλού.

  Όταν τον Ιούλιο του 1991 άρχισε ο τεχνητός πόλεμος στη Σλοβενία για την «υπεράσπιση» των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας, η επιχείρηση διάλυσης της χώρας είχε αρχίσει. Λίγες μέρες αργότερα ο στρατός εγκαταλείπει τη Σλοβενία και μετακινείται στην Κράινα της Κροατίας όπου υπήρχε σερβική μειονότητα. Τον ρόλο του υπερασπιστή των Σέρβων αναλαμβάνει ο Ράτκο Μλάντιτς, καταλαμβάνοντας ως το τέλος του 1991 το 28ο/ο της Κροατίας. Μετά απ’ αυτό το επίτευγμα κατακτά τον βαθμό του στρατηγού, πετάει το πεντάκτινο αστέρι των παρτιζάνων και τοποθετεί την κονκάρδα των σέρβων εθνικιστών. Για να μην ξεχνιόμαστε: την πολεμική ισχύ, την πρωτοβουλία και τον «σχεδιασμό» την είχε η ομάδα του Μιλόσεβιτς, ενώ η προπαγάνδα μιλούσε για το περίφημο «μουσουλμανικό τόξο» και οι Σέρβοι παρουσιάζονταν ως θύματα.

  Στη συνέχεια μετακινείται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για να «προστατεύσει» τους Σέρβους και να εξασφαλίσει εδάφη. Ο Μλάντιτς, κληρονομώντας το στρατιωτικό υλικό του γιουγκοσλαβικού στρατού, καταλαμβάνει από τον Απρίλιο του 1992 ως το τέλος της ίδιας χρονιάς το 70ο/ο των εδαφών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Η μεγαλύτερη πολιορκία στη σύγχρονη ιστορία άρχισε στο Σεράγεβο στις 6 Απριλίου 1992 και έληξε τον Αύγουστο του 1995 με 12.000 νεκρούς, κυρίως αμάχους, ενώ οι κάτοικοι στερούνταν ηλεκτρισμού, θέρμανσης και νερού. Η φωνή του Μλάντιτς ακούγεται καθαρά: «Να τους τρελάνουμε, εκεί δεν υπάρχουν Σέρβοι», φώναζε διατάζοντας τον βομβαρδισμό της συνοικίας Ποφάλιτσα, ο στρατηγός.

  Στην επιχείρηση κατοχής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είχε, απ’ την αρχή, τη βοήθεια παραστρατιωτικών ομάδων, όπως του εγκληματία Αρκάν, που εξοπλίζονταν από τον σερβικό, τέως γιουγκοσλαβικό, στρατό. Η ωμή βία, η βαρβαρότητα που παραμένει ατιμώρητη ενισχύει το έγκλημα, αλλά πάντα απαιτείται και κάποια ιδεολογική κάλυψη. Αυτή βρέθηκε στο όνομα του έθνους, της θρησκείας και της ιστορίας, που όλα καταλήγουν στην υπεράσπιση των σερβικών πληθυσμών. Εδώ επινοήθηκε η ιδιοφυής στρατηγική ότι οι Σέρβοι βρίσκονταν πάντα σε άμυνα. Ήταν τέτοια η «επιτυχία» και η εύκολη αφομοίωσή της από τις μάζες που προκαλούσε την ειρωνεία: «Μα τι πάθαμε επιτέλους, μια φορά στα τρία χρόνια του πολέμου οι Σέρβοι δεν πυροβόλησαν ούτε μια φορά πρώτοι», παρατηρούσε ο δημοσιογράφος του περιοδικού Vreme στο Βελιγράδι Πέταρ Λούκοβιτς. Τέτοια στρατηγική κατάκτησης εδαφών αμυνόμενοι δεν την φανταζόταν ούτε ο Κλαούζεβιτς.

  Ηστρατιωτική υπεροπλία, η προετοιμασία, ο αιφνιδιασμός και ο αμοραλισμός επέτρεψαν την κατάληψη και την εκκαθάριση των μη Σέρβων κατοίκων σε πολλές πόλεις της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, με βιασμούς και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όλα αυτά υπό τις εντολές του Μλάντιτς και με την συναίνεση και «πνευματική» καθοδήγηση του Κάρατζιτς και όπως ήδη αναφέραμε τον αρχικό στρατηγικό σχεδιασμό του Μιλόσεβιτς. Πόλεις όπως το Πριέντορ, η Μπάνια Λούκα, το Ζβόρνικ, η Μπιέλινα, η Φότσα, η Βλασένιτσα και το Τρέμπινιε αιματοκυλίστηκαν. Στο Βίσεγραντ, όπου και το γεφύρι του Δρίνου με το ομώνυμο βιβλίο του νομπελίστα Ίβο Άντριτς, έγιναν χιλιάδες βιασμοί και ανηλίκων κοριτσιών, ενώ το φράγμα του ποταμού είχε γεμίσει πτώματα.

  Η ατιμωρησία ενισχύει την παρανοϊκή συμπεριφορά που τελικά επισφραγίστηκε με τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα στις 11-15 Ιουλίου 1995. Τότε ο Μλάντιτς μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες έκανε άρση βαρών και μοίραζε σοκολάτες υπογραμμίζοντας ότι απελευθέρωσε τη σερβική κωμόπολη, μετά από αιώνες, από τους Τούρκους! Τις επόμενες μέρες πάνω από 8.300 μουσουλμάνοι δολοφονήθηκαν μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν Σέρβοι. Αυτή η γενοκτονία ξεχείλισε το ποτήρι, και με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίστηκε ο επιλεκτικός βομβαρδισμός θέσεων του στρατού των Σερβοβόσνιων, η λήξη της πολιορκίας του Σεράγεβου και η επιβολή της συμφωνίας του Ντέιτον στις 21 Νοεμβρίου του 1995. Η συμφωνία απλώς τερμάτισε τον πόλεμο, δεν έφερε τη συμφιλίωση, ενώ με το μοίρασμα 51% υπέρ της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας και 49% των Σερβοβόσνιων σε ένα κοινό κράτος δημιούργησε ένα μη λειτουργικό και γραφειοκρατικό μόρφωμα.

  Οι συλλήψεις και η παραπομπή στο δικαστήριο της Χάγης άργησαν πολλά χρόνια, αφού έπρεπε να επιλυθεί και το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, όπου ο Μιλόσεβιτς είχε επιβάλει αστυνομικό καθεστώς ενώ οι Αλβανοί διαμόρφωναν τις δικές τους παράλληλες κρατικές δομές. Μετά την αποτυχία όλων των συνομιλιών και διεθνών μεσολαβήσεων, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, χωρίς έγκριση του ΟΗΕ, στις 24 Μαρτίου 1999, ανέλαβαν επιλεκτικούς βομβαρδισμούς, στρατιωτικών και πολιτικών στόχων στη Σερβία, που είχαν ως αποτέλεσμα γύρω στους 1.000 νεκρούς και τη συνθηκολόγηση του Μιλόσεβιτς, με την αποχώρηση του σερβικού στρατού από το Κόσοβο.

  Λίγο αργότερα άρχισαν οι συλλήψεις των πολιτικών και στρατιωτικών υπευθύνων και η παραπομπή τους στη Χάγη. Ο Μιλόσεβιτς παραδόθηκε από την κυβέρνηση Τζίντζιτς τον Απρίλιο του 2001, ενώ ο τελευταίος δολοφονήθηκε από τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων τον Μάρτιο του 2003. Ο Μιλόσεβιτς πέθανε το 2006 στη Χάγη «υπερασπιζόμενος» μόνος τον εαυτό του, με ένα κατηγορητήριο 1.300.000 σελίδων και έχοντας το θράσος να ειρωνεύεται τους μάρτυρες κατηγορίας. Ο Κάρατζιτς συνελήφθη τον Ιούνιο του 2008 στο Βελιγράδι, ενώ ο Μλάντιτς τον Μάιο του 2011 στο χωριό Λαζάρεβο στη Βοϊβοντίνα.

  Όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστές της ανθρωποσφαγής, αυτού του πρωτοφανούς εγκλήματος τη δεκαετία του ’90 στην καρδιά της Ευρώπης, που αποφάσιζαν για εκτελέσεις αθώων, που δεν υπολόγιζαν κανένα δίκαιο και συμπεριφέρονταν σαν αυτοκράτορες-τιμωροί, μπροστά στη δικαιοσύνη εμφανίζονταν να αγνοούν τα πάντα. Τώρα πια υπερασπίζονταν τα δίκαια του σερβικού έθνους, επικαλούνταν συνωμοσίες απ’ το ιστορικό παρελθόν, ενώ δεν γνώριζαν τίποτε για τις προσωπικές τους ευθύνες.

  Ηατιμωρησία τούς είχε θολώσει τον νου ενώ όλο το εθνικιστικό μεθύσι που είχε αφομοιώσει τις ανώνυμες μάζες καθιστούσε και τους ίδιους απρόσωπους και ανεύθυνους, σ’ ένα κλειστό κύκλο όπου το σκοτάδι δεν άφηνε να μπει φως. Μέσα σ’ αυτόν τον κλειστό κύκλο παράγονται οι θεωρίες συνωμοσίας, δικαιολογούνται όλα τα εγκλήματα, ενώ όταν πρέπει να εμφανιστούν στη δικαιοσύνη θεωρούν ότι όλοι είναι εναντίον των Σέρβων, κι αυτοί είναι οι μόνοι σωστοί και οι αιώνια αδικημένοι. Πίσω από την κάλυψη του έθνους, της θρησκείας και της ιστορίας δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη. Ο Μλάντιτς ήταν ένα ανθρωπάκι που διέταζε δολοφονίες όχι με ευθύνη του ανύπαρκτου προσώπου του, αλλά με την κάλυψη του έθνους. Ο Μλάντιτς εμφάνιζε το πρόσωπό του μόνο απέναντι στα ανυπεράσπιστα θύματά του. Αυτός και οι όμοιοί του δεν έβλεπαν ανθρώπους, πολίτες, κάτι δημιουργικό στον κόσμο, αλλά μόνο μάζες, εξουσία, ανευθυνότητα και ατιμωρησία.

  Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πολιτισμένος άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο που να μην καταδικάζει τα εγκλήματα εναντίον αμάχων, ανεξάρτητα από την προσπάθεια ιδεολογικής κάλυψής τους, στο όνομα του έθνους, της θρησκείας ή της ιστορίας. Ούτε βέβαια τα εγκλήματα της μιας πλευράς μπορούν να καλύπτονται ή να εξαφανίζονται από τα εγκλήματα των Κροατών, των Μουσουλμάνων ή των Αλβανών. Όλα τα εγκλήματα είναι καταδικαστέα. Εδώ τίθεται το τραγικό ερώτημα, γιατί οι έλληνες πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και κάποιοι «φιλόσοφοι», θαύμαζαν, υποστήριζαν με φανατισμό παρόμοιους εγκληματίες και εμφανίζονταν ως γελοίοι θαυμαστές άξεστων ανθρώπων που είχαν το ψέμα και το έγκλημα στο αίμα τους;

  Γιατί προσπαθούσαν να ταυτίσουν την ιδεολογική κάλυψη των Σέρβων, με τη θρησκεία, το έθνος και την ιστορία, με τη δική τους φαντασίωση, ότι οι Σέρβοι αγωνίζονταν εναντίον του ιμπεριαλισμού, ενώ εκείνοι πολύ απλά βασάνιζαν, βίαζαν και σκότωναν φτωχούς γείτονες μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν Σέρβοι; Φτάσαμε στη φαιδρότητα ο Μλάντιτς όπως και ο Κάρατζιτς να διαδηλώνουν το θαυμασμό τους στους Έλληνες, γιατί «μόνο ο Θεός και οι Έλληνες είναι μαζί μας». Αλλά ενώ ο Θεός ποτέ δεν εκφράστηκε, οι Έλληνες ξεπερνούσαν σε υμνολογία κάθε προσδοκία. Πόσοι έλληνες δημοσιογράφοι δεν έπαιρναν συνεντεύξεις από εγκληματίες, πόσοι βουλευτές, απ’ όλες τις πλευρές, δεν κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την παραπομπή των Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς, Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Εδώ δεν ξεχώριζαν δεξιοί και αριστεροί, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων όλοι είχαν μετατραπεί σε ανώνυμη μάζα.

  Αν ο Μλάντιτς είναι ένας απεχθής εγκληματίας, πού ανήκουν οι έλληνες θαυμαστές του; Πού φτάσαμε; Να μην μπορούμε να κρίνουμε ως πολίτες αλλά να δρούμε ως άκριτη ανώνυμη μάζα; Αλλά ποιο είναι το μέλλον μιας χώρας που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα εγκλήματα από την γελοία προσπάθεια του θύτη να τα αποδώσει στην υπεράσπιση του έθνους, της θρησκείας ή της ιστορίας; Η ελληνική στάση οπωσδήποτε προκαλεί αποστροφή, έχοντας βέβαια και την ιδιαιτερότητα της «αριστεράς» που επικαλείται τη μάχη κατά του ιμπεριαλισμού και την υπεράσπιση του …σοσιαλισμού.

  Τελικά τι έμεινε απ’ όλες τις διακηρύξεις των Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς, Μλάντιτς και τα φρικτά εγκλήματά τους; Οδηγήθηκαν όλοι στα κελιά της Χάγης για να συντονίσουν τη δράση τους για τη Μεγάλη Σερβία, ενώ άφησαν πίσω τους μια μικρότερη Σερβία, χωρίς το Κόσοβο, μια κατεστραμμένη οικονομία και εγκλήματα που θα βαραίνουν τις επόμενες γενιές των Σέρβων.

  Ούτε οι Σέρβοι ούτε οι Έλληνες κατάλαβαν το απλό μήνυμα που άφησε ο Σέρβος Μίλαν Μπάμπιτς, πρόεδρος της Κράινας, όταν καταδικάστηκε στη Χάγη σε 13 χρόνια φυλάκιση για εγκλήματα πολέμου.

  «Εμφανίζομαι μπροστά σ’ αυτό το δικαστήριο με βαθιά αίσθηση ντροπής και μεταμέλειας. Επέτρεψα στον εαυτό μου να συμμετάσχω στη χειρότερου είδους δίωξη, εναντίον ανθρώπων μόνο γιατί γεννήθηκαν Κροάτες και όχι Σέρβοι. Παρακαλώ τα αδέλφια μου Κροάτες να συγχωρέσουν τα αδέλφια τους Σέρβους.»

  Ο Μίλαν Μπάμπιτς αυτοκτόνησε στο κελί του στις 5 Μαρτίου 2006.

  Για να επιστρέψουμε στον σύγχρονο Μεσαίωνα, αλλά με υψηλή τεχνολογία, ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε για την καταδίκη του Μλάντιτς ότι «η απόφαση αυτή είναι έργο διαβόλου». Ο μεσαίωνας με πολλές μορφές κυριαρχεί, η αυτογνωσία λείπει, ο διαφωτισμός αναζητείται.

 2. Ο/Η Βούλωστο λέει:


  «Ίσως ο βασικότερος μύθος της νέας τάξης πραγμάτων μετά το 1945 ότι ο ναζισμός προσπάθησε να εξαλείψει κάθετι εβραϊκό και κατά συνέπεια ότι Ιουδαϊσμός και Ναζισμός αποτελούν έννοιες ξένες και εχθρικές μεταξύ τους».

 3. Ο/Η Nazi antivaccinist monk of Athos λέει:
  https://iskra.gr/%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7video%CF%84%CF%89%CE%BD/

  Λαφαζάνης σε μεγάλη συγκέντρωση «Υγειονομικών κατά υποχρεωτικότητας»-Κακούργημα Μητσοτάκη οι αναστολές
  Από iskra -05/12/2021

  https://iskra.gr/author/haralambos-minaoglou/

  Χαράλαμπος Μηνάογλου
  3 Δημοσιεύσεις 0 Σχόλια

  Γιατί οι Σκοπιανοί δεν προσήλθαν στις κάλπες;
  Χαράλαμπος Μηνάογλου – 01/10/2018

  Το ξεβράκωμα της ψευτοδημοκρατίας
  Χαράλαμπος Μηνάογλου – 30/05/2018

  Ο Ράτκο Μλάντιτς και η νατοϊκή δημοσιογραφία
  Χαράλαμπος Μηνάογλου – 26/11/2017

  https://orthodoxostypos.gr/%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

  Ναζισμός και Ιουδαϊσμός πολεμούν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία

  Χαράλαμπος Μηνάογλου

  Όλοι οι ιδεολογικοί ταγοί του ναζισμού υπήρξαν μελετητές της Καμπάλας, όπως και όλοι οι Εβραίοι που υπηρέτησαν κανονικά το Γ΄ Ράιχ από διάφορες θέσεις.

  Γιατί στόχος οποιουδήποτε καμπαλιστή, από όποια θρησκευτική παράδοση και αν προέρχεται, είναι η αλήθεια. Και έτσι, τόσο οι ναζί όσο και οι Εβραίοι της σημερινής Ουκρανίας έναν και μόνον κοινόν εχθρό έχουν: όσους ανθρώπους θέλουν να ζήσουν φυσιολογικά, θέλουν να ζήσουν ως άνθρωποι.

  Και αυτοί που περισσότερο είναι έτσι στην περιοχή τους, είναι οι Ρώσοι. Συνελόντι ειπείν και για να μην το κουράζουμε….. Ναζισμός και Ιουδαϊσμός πολεμούν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία ή έστω ότι μοιάζει με Ορθοδοξία, όπως είναι σήμερα η Ρωσία.

  Για αυτό μην περιμένετε να ακούσετε για δακρύβρεχτες ιστορίες κακών Ουκρανών ναζήδων που σκοτώνουν Εβραίους ή γενικά ξένους…. όχι… ποτέ…. μόνον Ρώσους…..

  https://katanixi.gr/oikoymenismos/charalampos-minaogloy-synepeies-toy-o/

  Χαράλαμπος Μηνάογλου: Συνέπειες του ουκρανικού σχίσματος

  Πόσο τραγικά εμφανής είναι η έλλειψη ενός έστω Χριστοδούλου, ο οποίος άσχετα με την επαμφοτερίζουσα στάση του σε ορισμένα εκκλησιαστικά και θεολογικά ζητήματα, είχε τουλάχιστον μία ευρύτητα πνεύματος που του επέτρεπε να αναλύει την διεθνή πραγματικότητα και να πολιτεύεται αναλόγως.

  Πόσο προφητική μοιάζει στην σημερινή τραγική κατάσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος η προσπάθειά του να την καταστήσει πραγματικά και εξολοκλήρου αυτοκέφαλη; Θυμάστε τότε τον οικουμενιστικό πατριάρχη πως ετοιμάστηκε να διακόψει την κοινωνία μαζί του και έβαλε και όλα τα όργανά του στην Ελλάδα να τον πολεμήσουν; Και τι αντιπολίτευση του ασκούσε τότε ο νυν αρχιεπίσκοπος; Πόσα θα είχαμε γλυτώσει… Και σίγουρα αυτόν τον τελευταίο ουκρανικό πειρασμό.

  Και μία πρόβλεψη: ο Μόσχας θα είναι από εδώ και μπρος ο πρώτος στην Ορθοδοξία, είτε γίνει η Πανορθόδοξος είτε όχι. Η ζημιά που προκάλεσε στον Ελληνισμό ο Βαρθολομαίος είναι ανήκεστος.
  Κι ας γράφουν μερικοί παραδοσιακοί θεολόγοι ότι και ο Μόσχας είναι οικουμενιστής (είναι, αλλά καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η εξίσωσή του ως προς τον οικουμενισμό με τον Βαρθολομαίο).

  Ο Μόσχας ούτε συγκοινωνεί με σχισματικούς ούτε, και το κυριότερο, υπέγραψε τις αιρετικές αποφάσεις της Κρήτης. Ως εκ τούτου, και μπροστά τουλάχιστον στον Βαρθολομαίο και τον Ιερώνυμο είναι ορθοδοξώτατος!

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


  https://www.elaliberta.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/2509-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%C2%AB%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82%C2%BB-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B2%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1,-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD

  Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 16:17
  Μεγάλος ο «πόνος» των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής για το Ρώσο πρέσβη – Αλήθεια, χρηματοδοτούνται οι ΝΑΖΙ από τον Πούτιν;

  Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

  Μεγάλος ο «πόνος» των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής για το Ρώσο πρέσβη
  Αλήθεια, χρηματοδοτούνται οι ΝΑΖΙ από τον Πούτιν;

  ΗΛΘΑΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΣΥΛΛΗΠΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ;

  ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

  Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την είδηση της επίσκεψης του ηγέτη των ΝΑΖΙ δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στη Ρωσική πρεσβεία.

  Όταν ο Μιχαλολιάκος, συνοδεία των βουλευτών Ι.Αϊβατίδη και Η. Κασιδιάρη, επισκέφθηκαν την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων τους με αφορμή τη δολοφονία του Πρέσβη Αντρέι Καρλόφ.

  Αγανάκτηση και οργή όμως προκαλεί η στάση της επίσημης ρωσικής διπλωματικής αρχής που κάθεται και χαριεντίζεται με τον ηγέτη μιας Ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας, ενώ παράλληλα δικάζεται αυτός και τα Τάγματα Εφόδου που καθοδηγεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

  Μάλιστα, να του επιτρέπουν να χύνει το ρατσιστικό του δηλητήριο και να ασκεί τη φασιστική-διχαστική του προπαγάνδα, επιλέγοντας να στοχοποιήσει για μια ακόμη φορά τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, να σπείρει την Ισλαμοφοβία.

 4. Ο/Η Παφίτης λέει:

  https://premium.politis.com.cy/ginetai-tis-oykranias-kai-stis-archiepiskopikes-ypogeia-alla-ischyri-kinitikotita-gia-to-triprosopo/

  Γίνεται της Ουκρανίας και στις αρχιεπισκοπικές – Υπόγεια αλλά ισχυρή κινητικότητα για το Τριπρόσωπο
  20/03/2022

  Της Κατερίνας Ηλιάδη

  Αρχιεπισκοπικές εκλογές διεξάγονται εφόσον παραιτηθεί ή αποβιώσει ο Αρχιεπίσκοπος. Ο νυν Αρχιεπίσκοπος, Χρυσόστομος ο Β’, έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί. Λόγω, όμως, των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει συντηρείται το θέμα στην επικαιρότητα και οι δελφίνοι προετοιμάζονται πυρετωδώς. Οι ενδιαφερόμενοι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο -φανερά και κρυφά- έχει καιρό που εργάζονται ποικιλοτρόπως για τις εκκλησιαστικές εκλογές, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή πανέτοιμοι, όταν έρθει η ώρα να πραγματοποιηθούν. Τα εκλογικά επιτελεία τους είναι ήδη εν δράσει, αν και εμπλουτίζονται συνεχώς με ανθρώπους από διάφορους κομματικούς χώρους (τα κόμματα λένε ότι δεν αναμειγνύονται αλλά στέλνουν στελέχη τους στα επιτελεία), από επιχειρηματικά περιβάλλοντα, από πρώην και νυν κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι εμπλέκονται με διάφορους τρόπους (οι νυν διακριτικά, ακούγεται για πρώην αρχηγό Αστυνομίας ότι ετοιμάζεται να αναλάβει επικεφαλής επιτελείου), από εκπροσώπους ορθόδοξων κοινοτήτων στην Κύπρο (της ρωσικής κοινότητας, της βουλγαρικής, της ρουμανικής κ.ά. – δικαίωμα ψήφου έχει και όποιος ξένος είναι ορθόδοξος χριστιανός και ζει στην Κύπρο τους τελευταίους 12 μήνες, ασχέτως εθνικότητας και υπηκοότητας).

  Συσφίγγουν σχέσεις

  Με την ευλογία των «εργοδοτών» και εργοδοτών τους (υπάρχουν και μισθωτοί και εθελοντές), επιτελεία φροντίζουν για την προβολή εν δυνάμει υποψηφίων για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές κτίζοντας/φρεσκάροντας σχέσεις με μέσα ενημέρωσης (μιντιάρχες) και δημοσιογράφους, συσφίγγοντας σχέσεις με -ντόπιους και ξένους (βασικά κυπροποιημένους ολιγάρχες, για τους οποίους ιεράρχες έβαλαν και λίγο ή πολύ το άγιο χεράκι τους για να πάρουν χρυσά διαβατήρια αυτοί, καθώς και συγγενείς και φίλοι τους)- επιχειρηματικούς κύκλους για χρηματοδότηση και «χρηματοδότηση», αγοράζουν επιρροή από/σε κόμματα, διεισδύοντας σε κοινότητες και δήμους με διάφορους τρόπους και λόγους (εθνικοπατρωτικούς, φανατίζοντας κόσμο με θαύματα και περιοδείες λειψάνων κ.λπ., εργαλειοποιώντας την πανδημία, το Ουκρανικό, τους ΛΟΑΤΚΙ και άλλα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία).

  Οι συμμαχίες

  Ο νυν Αρχιεπίσκοπος φαίνεται αυτή τη στιγμή να ελέγχει την Ιερά Σύνοδο (16 μέλη συν ο Μακαριότατος, σύνολο 17), βασικά περνά από την Ιερά Σύνοδο αυτά που πάνω κάτω θέλει. Για παράδειγμα, στο θέμα του Ουκρανικού, που είναι ένα μείζον ζήτημα για την Εκκλησία της Κύπρου (την κρατά διχασμένη, κάποιοι μιλούν για σχίσμα), ενώ δεν είπε σε κανέναν ότι θα μνημονεύσει/αναγνωρίσει τον Επιφάνειο και το έκανε αιφνιδιαστικά, στη συνέχεια βρήκε την πλειοψηφία στην Ιερά Σύνοδο και η Εκκλησία της Κύπρου αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Με τη σειρά που παρακάθονται στην Ιερά Σύνοδο, τον Αρχιεπίσκοπο στηρίζουν σήμερα οι μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου, Κυρηνείας (παρόλο που είναι Κυκκώτης, ψηφίζει με τον Αρχιεπίσκοπο το τελευταίο διάστημα), Λεμεσού (κατά), Μόρφου (κατά), Κωνσταντίας, Κύκκου (κατά), Ταμασού (κατά), Τριμυθούντος, οι χωρεπίσκοποι Καρπασίας, Αρσινόης, Αμαθούντος (κατά), Μεσαορίας, Νεαπόλεως (κατά) και οι ηγούμενοι Μαχαιρά (κατά), Αγίου Νεοφύτου.

  ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ

  Σύμφωνα με πηγές μέσα από τα δύο μεγάλα κόμματα, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, η πρόθεση είναι να μην εμπλακούν με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές φανερά, όπως έγινε π.χ. την τελευταία φορά, αλλά παρασκηνιακά – ήδη έχουν ανάμειξη (μέσω στελεχών). Και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο γ.γ. του ΑΚΕΛ (και άλλοι πρόεδροι κομμάτων και πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη) έχουν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο με διάφορες άσχετες αφορμές και δικαιολογίες που δίνουν προς τα έξω. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα ενδιαφέρονται πολύ για το ποιος θα είναι ο νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους (το Πατριαρχείο Μόσχας αποτελεί πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου). Δεν θέλουν να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος πρόσωπο που έχει εξαρτήσεις ή τον κρατάνε στο χέρι ξένα κέντρα αποφάσεων ώστε για παράδειγμα όταν έρθει -εάν έρθει ποτέ- η ώρα της λύσης του Κυπριακού, ο τότε Μακαριότατος να εκτελεί οδηγίες ξένων κρατών. Δεδομένου ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του τόπου, και δεδομένης της επιρροής που έχει (που απέκτησε με διάφορους θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους) πάνω σε κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και σε επιχειρηματίες, μπορεί να παρακάμπτει με ευκολία νόμους, κανόνες και κανονισμούς (το έχουμε δει πολλές φορές αυτό να γίνεται). Γι’ αυτό και τα δύο μεγάλα κόμματα θα ήθελαν ο νέος επικεφαλής της κυπριακής Εκκλησίας να είναι ένας ιεράρχης συνετός, που θα σέβεται την πολιτική ηγεσία του τόπου και το Σύνταγμα της χώρας.

  «Όχι» Αθανάσιο

  Το ρεπορτάζ λέει ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ηγεσίες ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ (και ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιεράρχες που είναι κοντά του) δεν θα ήθελαν να δουν τον μητροπολίτη Λεμεσού να εκλέγεται νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου λόγω των σχέσεων του με το Άγιον Όρον και με ολιγάρχες προερχόμενους από την πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και λόγω του ότι δεν είναι παιδί της κυπριακής εκκλησιαστικής παράδοσης αλλά των μαγικών εκκλησιαστικών πρακτικών της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους από την οποία προέρχεται και τις οποίες προσπαθεί να επιβάλει όπου και όπως μπορεί στην επαρχία του, αλλά και σε άλλες επαρχίες (είχε δημιουργηθεί μεγάλος σάλος όταν πρωτοήλθε στην Κύπρο, λόγω της αύξησης των θαυμάτων και των εικόνων που δάκρυζαν, αλλά και λόγω του μαζικού προσηλυτισμού στον μοναχικό βίο φοιτητών και φοιτητριών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέχρι να τον πάρουν είδηση και να ξεσηκωθούν/αντιδράσουν γονείς, ακαδημαϊκοί, ιεράρχες, πολιτικοί και άλλα μέλη της κοινωνίας). Επίσης, είναι γνωστό ότι είναι για τον Αθανάσιο που ο νυν Αρχιεπίσκοπος, όταν ήταν μητροπολίτης Πάφου είχε πει το αμίμητο «στην επαρχία μου δεν επιτρέπω να γίνονται θαύματα». Στη Λεμεσό φημολογείται έντονα ότι εάν ο μητροπολίτης της πόλης δεν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος, οι οργανωμένοι ρωσόφωνοι θα ιδρύσουν νέα Εκκλησία/Μητρόπολη (Εξαρχία;) με δικό τους μητροπολίτη (Έξαρχο;), με έδρα τον νέο ρωσικό ναό που κτίζεται αυτή τη στιγμή στον Άγιο Τύχωνα (κάτι ανάλογο έχει γίνει στη Βόρεια Αφρική παρακάμπτοντας το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

  Μπαλανσάρει ο Ησαΐας

  Υπό τον φόβο να μην τον πάρει και αυτόν το ποτάμι, ο μητροπολίτης Ταμασού, από την πρώτη στιγμή της έναρξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οργανώθηκε και βοηθά Ουκρανούς πρόσφυγες, ενώ προγραμματίζει να φύγει εντός των ημερών για τα σημεία υποδοχής Ουκρανών προσφύγων στα σύνορα της Ουκρανίας με γειτονικά κράτη, ώστε να εξισορροπήσει λίγο την εικόνα που έχει δημιουργηθεί μέσα στην κυπριακή κοινωνία, ότι δηλαδή είναι ρωσόφιλος ιεράρχης. Τον Ταμασού Ησαΐα, η περιρρέουσα τον θέλει να είναι κοντά σε ολιγάρχη (ή ολιγάρχες) λόγω και του ρωσικού ναού που ανήγειρε στον περίβολο της Μητρόπολης του στο Επισκοπειό, τον οποίο χρηματοδότησε ολιγάρχης, αλλά και λόγω του ότι στάθηκε δίπλα στο Πατριαρχείο Μόσχας στο θέμα του εκκλησιαστικού ζητήματος της Ουκρανίας – μαζί με τον Κύκκου Νικηφόρο δεν συλλειτουργούν με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, επειδή μνημόνευσε/αναγνώρισε τον Ουκρανίας Επιφάνειο ως Αρχιεπίσκοπο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας (την Αυτοκεφαλία της οποίας υπέγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2019, υπό τις σφοδρές αντιδράσεις του Πατριαρχείου Μόσχας, το οποίο μέχρι σήμερα δεν τον αναγνωρίζει).

  Προεκλογικά παιγνίδια

  Το νέο καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου προνοεί ότι ο λαός εκλέγει τον εκλεκτό του για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο (γράφει σε χαρτί ένα όνομα ιεράρχη ο οποίος πληροί τα κριτήρια, δεν θα υπάρχουν επίσημες υποψηφιότητες) και οι τρεις πρώτοι (που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους), δηλαδή το Τριπρόσωπο (χωρίς μεσολάβηση αντιπροσώπων όπως γινόταν παλαιότερα) πάει στην Ιερά Σύνοδο, η οποία θα εκλέξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο. Τις τελευταίες ημέρες ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, έκανε λόγο για προσπάθεια παράκαμψης της θέλησης του λαού με αλλαγή του καταστατικού χάρτη, ώστε η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου να γίνεται απευθείας από την Ιερά Σύνοδο – κάτι που δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί γιατί χρειάζεται πλειοψηφία 3/4, που δεν την έχει αυτή τη στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος και οι άνθρωποί του (διαφωνούν ο μητροπολίτης Λεμεσού και δύο χωρεπίσκοποι και ένας ηγούμενος της επαρχίας του, συν οι Ταμασού, Κύκκου, Μόρφου, σύνολο επτά διαφωνίες).

  Οι σκέψεις για αλλαγή του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου (σε ό,τι αφορά την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου) γίνονται, ώστε να έχει πιθανότητες εκλογής και εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου (υπάρχει και προβληματισμός αναφορικά με τις χιλιάδες Ρώσων που ζουν στη Λεμεσό και έχουν δικαίωμα ψήφου στις αρχιεπισκοπικές εκλογές). Σήμερα θεωρείται ως πιο πιθανόν ο λαός να στείλει ως Τριπρόσωπο στην Ιερά Σύνοδο τους Λεμεσού Αθανάσιο, Ταμασού Ησαΐα και Μόρφου Νεόφυτο (λόγω του φανατισμού των πιστών/ακόλουθών του, πιστεύεται ότι οι οπαδοί του θα δουλέψουν σκληρά για τις εκλογές και ότι θα πάνε όλοι να ψηφίσουν, ώστε να μην υπάρχουν σοβαρές απώλειες ψήφων). Είναι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο (πολυκερματισμός της Ιεράς Συνόδου) που η πλευρά του Αρχιεπισκόπου σκέφτεται να κατεβάσει μόνον έναν υποψήφιο στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεπεραστεί/αποφευχθεί η πολυδιάσπαση του μετώπου που υποστηρίζει την παραμονή της Εκκλησίας της Κύπρου στην κυπριακή εκκλησιαστική παράδοση υπό την επιρροή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κι έτσι θα έχει εκπρόσωπό της στο Τριπρόσωπο και καλές πιθανότητες εκλογής στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  https://mikropragmata.lifo.gr/listes/kyrie-minaoglou-eiste-sigoura-kathigitis-ta-11-tis-imeras/
  Κύριε Μηνάογλου, είστε σίγουρα καθηγητής;

  Οι σοκαριστικοί ισχυρισμοί του κ. Μηνάογλου, ……… O Άρης Δημοκίδης σταχυολογεί την επικαιρότητα

  1) Είστε σίγουρα καθηγητής;

  Ο Χαράλαμπος Μηνάογλου είναι διδάκτωρ νεότερης ιστορίας του Tμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και διευθυντής του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

  Θα το μαντεύατε ποτέ διαβάζοντας την (η λέξη ανακριβής είναι λίγη), ψεκασμένη του ανάρτηση για «νεοεποχίτικο βόθρο της Ουκρανίας» και τους «Εβραίους που είναι με τους Ναζί»;

  Τα απίστευτα γραφόμενά του ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.


  Δεν είναι μόνο ότι διδάσκει, αλλά γράφει κιόλας στα εκπαιδευτικά βιβλία της Ιστορίας!

  Εκ των συντακτών του Προγράμματος Σπουδών Ιστορίας ο εκπαιδευτικός που “έμπλεξε” Ναζισμό και Ιουδαϊσμό!

  Εκτός ΙΕΠ από σήμερα ο κ.Χαράλαμπος Μηνάογλου, διδάκτωρ νεώτερης ιστορίας του Tμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Και μέλος της επιστημονικής ομάδας έργου των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών του ΙΕΠ για το μάθημα της Ιστορίας Λυκείου, ήταν ο εκπαιδευτικός Χαράλαμπος Μηνάογλου, διδάκτωρ νεώτερης ιστορίας

  Απ’ ό,τι φαίνεται το υπουργείο άκουσε.

  Προκαταρκτική εξέταση για δημόσιες τοποθετήσεις Διευθυντή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εντολή Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ
  Σε συνέχεια δημόσιων τοποθετήσεων Διευθυντή σχολικής μονάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, έδωσε εντολή στον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων διά της παραβίασης διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, στην οποία συγκαταλέγεται και ο ισχύων αντιρατσιστικός νόμος, και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

  Το μόνο που ήθελα να σχολιάσω είναι η φωτο την οποία χρησιμοποίησε ο καθηγητής (και όχι μόνο αυτός, πολλοί που κάνουν ρωσική προπαγάνδα).

  Μετά το 4ο λεπτό:

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  ‘Εκτακτο ξεκάρφωμα

  https://iskra.gr/sos-i-iskra-gia-na-epiviosei-echei-apolyti-anagki-tin-enischysi-sas/

  SOS-Η Iskra για να επιβιώσει έχει απόλυτη ανάγκη την ενίσχυσή σας
  Από iskra -20/03/2022

  Η Iskra δεν είναι επιχείρηση.

  Δεν είναι εμπορική ιστοσελίδα.

  Δεν καταχωρεί διαφημίσεις.

  Δεν είναι διαπλεκόμενη ούτε έχει εξαρτήσεις από “υψηλούς” χρηματοδότες.

  Η Iskra είμαστε μια ριζοσπαστική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε κάθε έντιμο δημοκράτη και ανιδιοτελή πατριώτη ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης.

  Είμαστε μία ριζοσπαστική ιστοσελίδα με σαφή ανατρεπτική κατεύθυνση και σύγχρονη ριζοσπαστική εναλλακτική αλλά βιώσιμη και συνεκτική πρόταση.

  Επιβιώνουμε αποκλειστικά από το υστέρημα, τις θυσίες και την οικονομική αιμορραγία της διεύθυνσης της ιστοσελίδας, ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς με μεγάλη δυσκολία και στερήσεις τα βγάζουν πέρα και χωρίς τα βάρη της Iskra.

  Και επιβιώνουμε, παρά την άγρια και συνεχή φίμωση που υφίσταται η ιστοσελίδα μας από τη χούντα του facebook, η οποία χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τα δήθεν fake news που τάχα δημοσιεύουμε, παρά τις πιέσεις και διακρίσεις ακόμα από σειρά κρατικών υπηρεσιών και παρά τις συκοφαντίες που δεχόμεθα από το πολιτικό κατεστημένο αλλά και από κύκλους της Αριστεράς.

  Η κατάσταση, όμως, της ιστοσελίδας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχει απόλυτη ανάγκη από την οικονομική ένεση των φίλων της για να μείνει ζωντανή.

  Ζητάμε σήμερα από όλους/ες την οικονομική συνδρομή και ενίσχυση τους. Όσο μικρή και αν είναι η βοήθειά σας για μας είναι πολύτιμη και κυριολεκτικά φιλί ζωής.

  Μπορείτε να στέλνετε όποιο ποσό σας είναι δυνατό, όσο μικρό κι αν είναι, στους ακόλουθους λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας από οποιοδήποτε ATM της Τράπεζας.

 7. Ο/Η Βάστα Βλαδίμηρε λέει:

  https://iskra.gr/oi-anemvoliastoi-ygeionomikoi-se-iroiki-apergia-peinas-exo-apo-ypourgeio-ygeias/

  Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε ηρωική απεργία πείνας έξω από Υπουργείο Υγείας
  Από iskra -22/03/2022

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τέτοια αριστουργήματα Λόγου πρέπει να διασώζονται για να τα μελετούν και οι επόμενες γενεές

   https://choratouaxoritou.gr/?p=184808
   Νεκτάριος Δαπέργολας: Εφιαλτικό κράτος, τόπος νεοπαγανισμού και σατανισμού η Ουκρανία

   του ιδίου

   https://katanixi.gr/synergates/dapergolas-nektarios/nektarios-dapergolas-sta-vrochia-tis-n/

   Νεκτάριος Δαπέργολας, Στα βρόχια της νεοταξικής προπαγάνδας
   09/10/2019
   του Νεκτάριου Δαπέργολα
   Διδάκτορος Ιστορίας

   Καθημερινά γινόμαστε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες όλο και περισσότερων γεγονότων, φαινομένων και κάθε λογής άλλων τεκμηρίων της πορείας προς τη διαμόρφωση μιας νέας παγκόσμιας ζοφερής πραγματικότητας κατά τα σχέδια των υπηρετών της Νέας Εποχής. Μιας πορείας που εδώ και μερικά χρόνια εξελίσσεται πλέον με καταιγιστικούς ρυθμούς. Και το λεγόμενο προσφυγικό ζήτημα είναι ασφαλώς ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ατζέντας.

   Αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο μας έδωσαν κάποια άκρως χαρακτηριστικά εξώφυλλα κορυφαίου νεοταξικού διεθνούς περιοδικού, αλλά και τα αφιερώματα που περιλαμβάνονται στο πλέον χαρακτηριστικό ίσως τεύχος: «Πώς τα κύματα των μεταναστών δίνουν πνοή στο μέλλον», «Αναδιαμορφώνοντας μία ήπειρο», «Κερδίζοντας τον πόλεμο εναντίον του ρατσισμού», «Οι μύθοι της πολιτιστικής ταυτότητας», «Τα οφέλη όταν τα παιδιά προέρχονται από 2 φυλές». Πολύ ενδιαφέρον όμως είναι και ότι δεν μιλάμε καν για πολύ πρόσφατα τεύχη (απλώς πρόσφατα υπέπεσαν στην αντίληψη του γράφοντος). Ενδεικτικό και αυτό του βάθους χρόνου και της έντασης με την οποία δουλεύει εδώ και πάρα πολύ καιρό η προπαγάνδα των αφεντικών.

   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΝ
   http://www.spartakos.gr/dapergolas-nektarios/
   Δαπέργολας Νεκτάριος

   Δρ. Ιστορίας
   Υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής

   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

   Γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή.

   Φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

   Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (από το 1992 – βαθμός 10)) και Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας του Α.Π.Θ. (από το 1999 – βαθμός 10).

   Aπό το 1998 εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το έτος 2001 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της αδέσποτης «Ανεξάρτητης Εκπαιδευτικής Συνεργασίας Καθηγητών Ν. Ροδόπης» (Α.Ε.Σ.), μέσω της οποίας εκλέγεται έκτοτε συνεχώς στο ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, της οποίας μάλιστα είναι σήμερα Πρόεδρος (θέση ωστόσο που κατείχε και άλλες δύο φορές στο παρελθόν).

   Κατά το διάστημα 2006-2011 δίδαξε Μεσαιωνική Βαλκανική Ιστορία στο Μεταπτυχιακό του Τμήματος Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

   Έχει χρηματίσει συνεργάτης του Ιδρύματος Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) της Παντείου, ενώ είναι και μέλος της Πανελλήνιας Ιστορικής Εταιρείας.

   Κατά το διάστημα 2002-2008 υπήρξε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων του Ν. Ροδόπης.

   Από το 2013 είναι Γενικός Γραμματέας του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, στο ΔΣ του οποίου μετέχει συνεχώς από το 2007.

   ………………………………………………………………

   https://www.xronos.gr/koinonia/skliri-kontra-dapergola-hatzipemoy-gia-tin-ekthesi-evriton
   ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΣΑΤΙΡΙΚΑ ΣΚΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

   Σκληρή κόντρα Δαπέργολα – Χατζηπέμου για την έκθεση Εβριτών

   Εκ διαμέτρου διαφορετικές πεποιθήσεις των δύο αντρών

   Αναρτήσεις σε υψηλούς τόνους δημοσίευσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στο Facebook, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής και διευθυντής σχολείου Νεκτάριος Δαπέργολας κι ο πρόεδρος του συλλόγου Εβριτών Ροδόπης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Χατζηπέμου.

   Αφορμή στάθηκε η έκθεση του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης στην πλατεία Ειρήνης για τις φετινές αποκριές. Στην έκθεση σατιρίζονται πολιτικά πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από την πανδημία, ενώ στο «μικροσκόπιο» μπήκε κι η στάση της εκκλησίας ως προς την πανδημία, με κάποια σκίτσα να διχάζουν την τοπική κοινωνία, για το εάν είναι σατιρικά-χιουμοριστικά ή βλάσφημα.

   Ν. Δαπέργολας: «Σοκαριστικά βλάσφημη η έκθεση»
   ………………………
   Καμαρῶστε. Ἕνας παπᾶς ἀκουμπάει πάνω σέ μιά ἀπομίμηση Ἁγίας Τράπεζας, τύφλα στό μεθύσι (ἀπό Θεία Κοινωνία), λέγοντας: «Τόση Θεία Κοινωνία καί νά πάει χαμένη; Ἁμαρτία δέν εἶναι; Χίκ»! Πιό δίπλα, ἕνας ἄλλος παπᾶς μέ χυδαία χαρακτηριστικά καί ἀκόμη πιό χυδαία στάση (κάτι μεταξύ πόρνης τοῦ πεζοδρομίου καί πρεζέμπορα), λέει σέ δύο περαστικές γιαγιᾶδες «Κορίτσια, ἔχω ὡραία μεταλαβιά ἀνόθευτη ἀπό κορωνοϊό, πρῶτο πρᾶμα» καί ἐκεῖνες τοῦ ἀπαντοῦν «Σέ Ἅγιο Φῶς παίζει κάτι»; Πιό πάνω ἕνας τρίτος παπᾶς κοινωνάει μιά γριά μέ φόντο μία εἰκόνα τέμπλου, στήν ὁποία ἀπεικονίζονται ἡ Παναγία καί ὁ Χριστός φορώντας φίμωτρο. Λίγο πιό πέρα, μία διαδήλωση κληρικῶν (δίκην ἀντιεξουσιαστῶν) πού κρατοῦν ἕνα Σταυρό σέ στάση πολυβόλου καί φωνάζουν τό σύνθημα «Ἐκκλησία κι ἀγιασμοί, κάτω ὅλοι οἱ γιατροί». Τέρμα κάτω, ἕνας ἀκόμη ἱερέας θυμιάζει σκορπώντας ὁλόγυρά του κορωνοϊό.
   ……………………

 8. Ο/Η Παναή Λαφαζάνοφ λέει:

  https://archive.ph/20220324093914/https://iskra.gr/v-poutin-oi-mellontikes-genies-tha-gennithoun-choris-tis-alysides-ton-rothschild/

  Β.Πούτιν: “Οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild”
  Από Νίκος Σίμος -06/03/202

  Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι μόνο για την Ουκρανία βέβαια. Υπάρχουν βαθύτερα αίτια που η Ρωσία έφτασε να πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη επέμβαση στη χώρα.
  Ένα από αυτά τα είχε περιγράψει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του ανάληψης για τέταρτη φορά της προεδρίας της χώρας του το Μάιο του 2018.

  https://www.ellinikahoaxes.gr/2022/04/05/vladimir-putin-said-next-generations-will-be-free-from-the-rothschilds-fake-news/

  Ο Πούτιν δεν είπε ότι οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild
  5 Απριλίου 2022
  Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης)


  Ισχυρισμός:
  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στην ομιλία του κατά την ανάληψη προεδρίας της Ρωσίας το Μάιο του 2018 ότι «οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild, αυτό είναι το καλύτερο δώρο».

  Συμπέρασμα:
  Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ουδέποτε έκανε τη δήλωση «οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild, αυτό είναι το καλύτερο δώρο». Αυτό προκύπτει από έρευνα στο αρχείο ομιλιών του Κρεμλίνου και σε αξιόπιστα διεθνή ΜΜΕ.

  Σε ιστολόγια και μέσα ενημέρωσης, κυκλοφορεί ο ισχυρισμός πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στην ομιλία του κατά την ανάληψη προεδρίας της Ρωσίας το Μάιο του 2018 ότι “οι μελλοντικές γενιές θα γεννηθούν χωρίς τις αλυσίδες των Rothschild, αυτό είναι το καλύτερο δώρο”. Ωστόσο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έκανε την εν λόγω δήλωση.

  Παραδείγματα: iskra.gr, makeleio.gr, pronews.gr, ksipnistere.com, voicenews.gr, aristeia.news, triklopodia.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.