Η συμμετοχή των σχολείων στην τηλεκπαίδευση άγγιξε το 90%…

[εκπαιδευτικός που δεν διαθέτει πλέον λάπτοπ ή υπολογιστή ή σύνδεση ίντερνετ δεν έχει θέση στο ελληνικό σχολείο.Να φύγουν από τα σχολεία να πάνε να κάνουν άλλη δουλίτσα]

Ξεχωρίσαμε της ©Κατερίνας Γαλανού στο liberal.gr

«Δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση, τέλος». Αυτό το τελεσίγραφο έφτασε ως μήνυμα στα τηλέφωνα παιδιών που φοιτούν σε σχολείο της Αττικής. Αποστολέας, ένας από τους καθηγητές τους. Είναι ένας από τους πολλούς εκπαιδευτικούς, που με το έτσι θέλω και παράλογο σκεπτικό στερούν από μαθητές τους, την εναλλακτική της τηλεκπαίδευσης.

Έτσι γουστάρουν έτσι κάνουν. Δεν θα περάσει ο φασισμός της τεχνολογίας και της Κεραμέως στα ελληνικά σχολεία. Δεν θα υποχρεώσει κανείς τον εκπαιδευτικό να κάνει τη δουλειά του. Εδώ είναι το δύσκολο να ορίσουμε ποια είναι η δουλειά του. Άλλη συζήτηση για άλλη ώρα.

Σύμφωνα ωστόσο με τα στοιχεία τη Δευτέρα και Τρίτη της κακοκαιρίας η συμμετοχή των σχολείων στην τηλεκπαίδευση άγγιξε το 90%. Το υπόλοιπο 10%; Το υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο να κάνει μια ποιοτική έρευνα και να απαντήσει με στοιχεία γιατί στο 10% των σχολικών τάξεων η τηλεκπαίδευση δεν λειτούργησε.

Την απάντηση την περιγράφουν τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Που είτε απορρίπτουν συλλήβδην την τηλεκπαίδευση – όπως κάποιοι παπάδες τα εμβόλια και τις μάσκες – είτε με απερίγραπτα σχήματα υποστηρίζουν ότι αυτή δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική για τους καθηγητές με δικό τους εξοπλισμό από το σπίτι.

Επιμέρους όργανα τους ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση για τηλεκπαίδευση στην κακοκαιρία και ότι θα βρουν τρόπο να καλύψουν το όποιο χαμένο έδαφος όταν με το καλό επιστρέψουν «υγιής» στα σχολεία. Η ανορθογραφία οφείλεται στο ότι έχουν πάρει ‘κόπι πάστε’ το κομμάτι ανακοίνωσης που είχαν βγάλει όταν υποχρεώθηκαν σε τηλεκπαίδευση λόγω πανδημίας.

Ασχολούμαστε και άριστα πράττουμε για να διαπιστώσουμε γιατί η Αττική Οδός, μια ιδιωτική επιχείρηση, δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες – χρήστες της και σφυράμε αδιάφορα ενώ μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι της ελληνικής πολιτείας, εν προκειμένω ορισμένοι εκπαιδευτικοί, αρνούνται να παρέχουν την υπηρεσία για την οποία πληρώνονται.

Να τεθεί το ζήτημα σε αυτή τη νομιμοποιητική βάση. Για να κοπεί μαχαίρι και η κυνική αυθαιρεσία τους σε βάρος των παιδιών.

Αν βρίσκουν ως φυσιολογική εξέλιξη που συμβαίνει κάθε χρόνο το κλείσιμο των σχολείων λόγω κακοκαιρίας θα μας επιτρέψουν να θεωρούμε φυσιολογική εξέλιξη να μην πληρώνονται για τις μέρες που αρνούνται να παρέχουν τηλεκπαίδευση με φαιδρές δικαιολογίες που γεμίζουν τις συνδικαλιστικές τους ανακοινώσεις.

Όσο φυσιολογικό θεωρούν τον ισχυρισμό τους ότι κανείς διευθυντής δεν νομιμοποιείται να ζητάει από εκπαιδευτικό που δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό να πηγαίνει στο σχολείο για τηλεκπαίδευση άλλο τόσο θεωρούμε και εμείς ότι εκπαιδευτικός που δεν διαθέτει πλέον λάπτοπ ή υπολογιστή ή σύνδεση ίντερνετ δεν έχει θέση στο ελληνικό σχολείο.

Να φύγουν από τα σχολεία να πάνε να κάνουν άλλη δουλίτσα.

This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Η συμμετοχή των σχολείων στην τηλεκπαίδευση άγγιξε το 90%…

 1. Ο/Η Teacher λέει:

  Ο Συριζα κάνει και μέσω των συνδικαλιστών του μάχες εκτός λογικής και κοινωνικού συμφέροντος. Όμως η κοινωνία δεν ακολουθεί και η εξέλιξη έρχεται έστω και αργά.

 2. Παράθεμα: Η συμμετοχή των σχολείων στην τηλεκπαίδευση άγγιξε το 90%… — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 3. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Δεν ξέρω ποια είναι η Κατίγκω,που γράφει αυτές τις ανοησίες,αλλά: 1.Ψεύδεται για τη Δευτέρα και την Τρίτη ότι έγινε τηλεκπαίδευση,αφού από το υπουργείο είχε ανασταλεί!!2.Ποιος της είπε ότι είναι υποχρεωμένος ο εκπαιδευτικός να έχει τον όποιο εξοπλισμό σπίτι του;;Αν θέλει το κωλοχανείο,που λέγεται υπουργείο αμορφωσιάς να του τον παραχωρήσει!!3.Ποιος πάλι της είπε ότι όλοι οι εκπ/κοι-και κυρίως οι παλιοί-ξέρουν από τη νέα τεχνολογία;;και τέλος 4. Δεν πάει στο διάολο η Κατινίτσα,για να μην πω τίποτα χειρότερο,που θα υποδείξει ποιος θα πάει σπίτι του,γιατί δεν της κάνει;;Ποιος την έβαλε κριτή ή και επόπτη;;!!Αλλά λυπάμαι και σας για την επιλογή του»άρθρου» της κυρα Κατίνας!!Εδώ το τερματίζω κι ελπίζω να μην απαντήσει κανείς,γιατί θα δει μια γλώσσα έναν πήχυ και πλέον!!!

  • Ο/Η roidis λέει:

   φίλε Κάπας Σ.
   αν ο εκπαιδευτικός δεν συμβαδίζει με την εποχή του, δεν θα έπρεπε να ανήκει στο εκπαιδευτικό δυναμικό.
   Και ναι, το ιντερνετ + Η/Υ είναι αναγκαίο να έχει ο κάθε σύγχρονος πολίτης μιας προηγμένης χώρας.

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  O πνιγμένος από την πρόταση μομφής πιάνεται

  Η κυβέρνηση φυσικά θα κερδίσει από την πρόταση μομφής αφού από τη θέση του χωρίς δικαιολογία απολογούμενου θα βρεθεί στην πολύ βολικότερη θέση του συγκρινόμενου

  Μάνος Βουλαρίνος

  Σχόλιο για την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την κακοκαιρία Ελπίδα.

  Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η συνέπεια με την οποία ο Αλέκσης και το κόμμα του κάνουν ό,τι μπορούν για να θυμίζουν ότι υπάρχουν χειρότερα κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται. Θυμίζουν εφιαλτική πρώην η οποία εμφανίζεται σε περιόδους κρίσης με τη νυν και σε κάνει να ξεφυσάς με ανακούφιση και να λές «μια χαρα είμαι» ακόμα κι αν καμία χαρά δεν είσαι. Έτσι, η πρόταση μομφής η οποία κατάθεσε το μόνο που θα καταφέρει θα είναι, πάνω που έχουμε εκνευριστεί με την αποτυχία στη διαχείριση ενός χιονιά και έχουμε την κυβέρνηση στη μπούκα, να μας θυμίσει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα με πολύ χειρότερους.

  Αλλά αυτή τη φορά τον καταλαβαίνω κάπως. Δεν υπάρχουν πια πολλά που να μπορεί να κάνει. Το καράβι βουλιάζει και αυτή είναι μάλλον η τελευταία του ευκαιρία όχι να το σώσει, το καράβι δεν σώζεται με τίποτα, αλλά να δώσει μια τελευταία παράσταση από εκείνες που ικανοποιούν τους οπαδούς του (θα χρησιμοποιούσα τη φράση «κύκνειο άσμα» αλλά ο Αλέκσης μας δεν έχει τίποτα από τη χάρη ενός κύκνου και είμαι σίγουρος πως για άλλη μια φορά τα νερά στα οποία θα τσαλαβουτήσει δεν θα είναι κάποιας λίμνης αλλά κάποιας γούρνας ή ενός λασπόλακκου).    

  Η ανάσα του ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς λέγεται, είναι ιδιαιτέρως αισθητή στην πλάτη και η εσωκομματική αντίδραση στην πρόταση για αλλαγή της διαδικασίας χρειάζεται ένα σόου στο οποίο οι δεύτεροι ρόλοι θα συσπειρωθούν αναγκαστικά γύρω από τον αρχηγό-πρωταγωνιστή. Το σόου φυσικά δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα προς το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ (μάλλον το αντίθετο) αλλά την ώρα που πνίγεσαι δεν είναι πάντα εύκολο να σκεφτείς λογικά και αρπάζεις τα μαλλιά σου ελπίζοντας ότι θα σε βγάλεις από το νερό με αποτέλεσμα να σε πνίξεις μια ώρα αρχύτερα.

  Η κυβέρνηση φυσικά θα κερδίσει από την πρόταση μομφής αφού από τη θέση του χωρίς δικαιολογία απολογούμενου θα βρεθεί στην πολύ βολικότερη θέση του συγκρινόμενου. Εκεί που είναι μόνη της στη σκηνή και δέχεται πυρά από παντού, ξαφνικά θα τη μοιραστεί με κάποιους των οποίων η παταγώδης αποτυχία δεν είχε προηγούμενο (και αν είμαστε τυχεροί ούτε επόμενο). Αλλά ο πραγματικά κερδισμένος από το τριήμερο σόου θα μπορούσε να είναι ο σύντροφος Ανδρουλάκης αν αποφάσιζε να μη συμμετάσχει καθόλου αντί να λέει «θα ψηφίσω να φύγει η κυβέρνηση (αυτό σημαίνει η υπερψήφιση πρότασης μομφής) αλλά δεν θέλω να γίνουν εκλογές». Αν αποφάσιζε να παρακολουθήσει την κοκορομαχία από απόσταση ασφαλείας μακριά από οποιονδήποτε κίνδυνο φθοράς τονίζοντας την άρνηση του να συμμετάσχει σε ένα ανούσιο παιχνίδι εντυπώσεων.  

  Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να έχουμε όλο το παρασκευοσαββατοκύριακο στο νου μας είναι ότι αυτή η τάχα πολύ σοβαρή διαδικασία είναι ένα σόου που δεν θα οδηγήσει σε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Ένα σόου στο οποίο πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα παριστάνουν ότι κάτι σημαντικό διακυβεύεται, ενώ στην πραγματικότητα θα πρόκειται απλώς για την εντελώς μάταιη προσπάθεια του Αλέκση να δείξει ότι είναι επίκαιρος. Και όπως συνήθως συμβαίνει με τα σόου, τίποτα από όσα θα συμβούν στη σκηνή δεν θα έχει σημασία για την πραγματική ζωή. Σε αντίθεση με το στ’ αλήθεια σημαντικό νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο του οποίου η συζήτηση, αφού είχε αναβληθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας, τώρα διακόπτεται για να πιαστεί ο Αλέκσης από τα μαλλιά του στην προσπάθεια να μείνει στην επιφάνεια. Και μπράβο του.   

  «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/743634-o-pnigmenos-apo-tin-protasi-momfis-pianetai»

 5. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Το ίδιο έκαναν και τα τομάρια οι ΔΑΚΙΤΕΣ επί ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ,Άρα ΜΗΝ κλαίγεστε. Αν δεν σταματήσει ο κομματισμός στον συνδικαλισμό και δεν καθαρίσει από τους επαγγελματίες,δεν πρόκειται να δει προκοπή αυτή η χώρα!! Τ’ ακούς Ανδρουλάκη,γιατί δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα τον καθιέρωσε και τα ζώα της δεξιάς,ως συμφέροντα, τον αποδέχτηκαν!!

 6. Ο/Η roidis λέει:

  Χθες (28.1.2022) τα ποσοστά συμμετοχής των τάξεων στην τηλεκπαίδευση άγγιξαν το απόλυτο, το 100%.

  Και αυτό μας δείχνει ότι, τελικά, η τηλεκπαίδευση δεν είναι μόνο μια λύση έκτακτης ανάγκης. Ταυτοχρόνως είναι και κατάκτηση που, αν μη τι άλλο, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν κομμάτια του κρατικού μηχανισμού, εν προκειμένω το υπουργείο Παιδείας, που μπορούν να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσαρμοστικότητα. Πρόκειται για ένα από τα θετικά που μας άφησε η πανδημία. Αργότερα θα βρούμε και άλλα. Αναρωτήθηκα για ποιον λόγο οι συνδικαλιστές αντιδρούν στην τηλεκπαίδευση. Περίμενα να ακούσω κάτι σημαντικό. Μου είπαν ότι ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τους γονείς που παρακολουθούν το μάθημα από το σπίτι. Παρακολουθούν και αξιολογούν. Σωστό…

 7. Ο/Η Χριστινα λέει:

  Έχω διάφορους γνωστούς και φίλους που δουλεύουν εξ αποστάσεως λόγω πανδημίας. Είτε καθημερινά είτε πιο αραιά. Όλοι τους δουλεύουν με λάπτοπ που τους έδωσε η εταιρεία τους.

  Όταν το υπουργείο Παιδείας δεν παρέχει εξοπλισμό, αλλά ούτε την υποδομή στα σχολεία για να γίνεται από εκεί τηλεκπαίδευση, τι συζητάμε; Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, μόλις τώρα, τούτο τον μήνα, κλήθηκαν οι διευθυντές των σχολείων να κάνουν καταγραφή του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων.

  Τελος, οι εκπαιδευτικοί με μωρά κάτω των 2 ή 3 ετών, κλήθηκαν να κάνουν τηλεκπαίδευση με το μωρο στο σπίτι – οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ήταν κλειστοί. Εσείς θα κλειδώνατε το μωρό στο ντουλάπι για να κάνετε τηλεκπαίδευση, προκειμένου να μείνει ικανοποιημένη η (κάθε) κυρία Γαλανού;

  Με εκτίμηση

 8. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  «Φίλε» Ροΐδη δε μας τα λες καλά!!1.Το έχω ξαναγράψει ότι είστε ΝΔουδόδουλοι. 2. Ένας εκπ/κός κάποιας ηλικίας ΔΕΝ μπορεί με 48 ώρες σεμινάρια κι αυτά της κακιάς ώρας,όπως έκανα εγώ, να μάθει τα πάντα!3. Το κωλοχανείο,που υποστηρίζεις-υπουργείο-κράτος ΔΕΝ αμείβει τον εκπ/κό και κυρίως τον οικογενειάρχη,ώστε να έχει την πολυτέλεια να διαθέτει αυτά που λες.4. Το κακό χάλι της εκπ/σης ΔΕΝ οφείλεται στο ότι δεν είναι εξοπλισμένοι οι εκπ/κοι και μορφωμένοι,αλλά στο ότι το ΚΩΛΟΧΑΝΕΊΟ αμείβοντάς τους γλίσχρα και τότε που ήμουν εγώ, αλλά το χειρότερο μετά τα μνημόνια ΔΕΝ ενδιαφέρεται για το ΤΙ προσφέρουν,αλλά το μόνο,που το ενδιαφέρει είναι στην επικοινωνία με το»λαό» να έχει σε λειτουργία τα σχολεία,άρα ότι δήθεν προσφέρει! 5. Τέλος, ως απόδειξη,θα σου αναφέρω ένα γεγονός. Το 1963 οι καθηγητές έκαναν ένα μήνα απεργία-ήμουν μαθητής τότε-και ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ της τότε κυβερνώσης δεξιάς ΕΡΕ,τον έχω φωτογραφήσει,γιατί σιχαίνομαι ακόμη και το όνομά του να γράψω,τους επιστράτευσε!! Μάλιστα είπε το βρωμόστομά του: Δε μου χρειάζονται δάσκαλοι και καθηγητές,αλλά γεωπόνοι και τεχνίτες-τεχνικοί,ώστε να βιομηχανοποιήσω τη χώρα!!Το φθινόπωρο ξεκουμπίστηκε,αλλά το δόγμα του δυστυχώς ΖΕΙ ακόμη!!Αυτά και δε με ενδιαφέρει,αν βάλετε το σχόλιό μου μιας κι έχετε μηχανισμούς λογοκρισίας!!!

 9. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Και κάτι ακόμη Ροΐδη: Γράφεις «μιας προηγμένης χώρας» ,αλήθεια ζούμε σε μια προηγμένη χώρα και δεν το πήρα χαμπάρι;;Πότε προήχθη,επί Κινέζου;,επί μπουχέσα,επί ΓΑΠ, επί Σαμαρά,επί Τσίπρα ή τώρα επί Μητσοτάκη,που «πνίγηκε» στο χιόνι;;Μήπως τα σκάνδαλα της χουντικής περιόδου και ΚΥΡΙΩΣ της μεταπολιτευτικής την προήγαγαν;;Εδώ έφτιαξαν μεν δρόμους,δε μπορούν δε να τους κρατούν ανοιχτούς!Μια πανδημία έπεσε και έχουμε 23.000 νεκρούς και. χρέωσαν τη χώρα και μας έφεραν να ζούμε τρώγοντας από τα σκουπίδια!!Για να μην αναφέρω για τα κουκουλώματα των πελωρίων σκανδάλων,όπως αυτό της Νοβάρτης!!Αυτή,αν είναι ή λέγεται προηγμένη χώρα,τότε κι εγώ είμαι ΠΆΠΑΣ και ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ και αγιατολάχ και ό,τι άλλο θέλεις όλης της υφηλίου!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.