[Novartis] Γιατί δεν ανησύχησαν για τη δημοκρατία όταν διασύρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο ο Σαμαράς, ο Πικραμμένος και ο Βενιζέλος μεταξύ άλλων;

[Ηταν η εκτέλεση του δόγματος Πολάκη: «Να κλείσουμε μερικούς μέσα για να κερδίσουμε τις εκλογές». Εισαγγελικές αγορεύσεις στη Βουλή, κουκουλοφόροι, βαλίτσες με ροδάκια γεμάτες μετρητά]

Η αποτυχημένη εκτέλεση των Δέκα

Ξεχωρίσαμε του ©Τάκη Θεοδωρόπουλου στην Καθημερινή »»»

Χθες βρήκαν τη θέση τους στο αρχείο οι δύο τελευταίες υποθέσεις της περιβόητης «υπόθεσης Novartis». Εντός εισαγωγικών, διότι η υπόθεση αυτή μόνον τη Novartis δεν αφορούσε. Απόδειξη ότι ενώ η εταιρεία έχει αναγκασθεί να καταβάλει αποζημιώσεις σε πολλές χώρες όπου ανέπτυξε τη φιλάνθρωπο δραστηριότητά της, η Ελλάδα ακόμη περιμένει. Η δίωξη των δέκα πολιτικών της αντιπολίτευσης για την υπόθεση και ο δημόσιος διασυρμός τους ήταν μια μηχανή κακοποίησης του δημοκρατικού καθεστώτος. Ενα είδος πραξικοπήματος στη χώρα όπου οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα πραξικοπήματα γίνονται μόνον με τεθωρακισμένα και τα κάνει μόνον η Δεξιά. Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είδαμε δύο φορές τη μεταμοντέρνα εκδοχή τους. Η πρώτη ήταν η προσπάθεια χειραγώγησης του τηλεοπτικού τοπίου. Η δεύτερη η προσπάθεια να σπιλωθούν ως κοινοί απατεώνες τα δέκα πολιτικά στελέχη. Με τον τρόπο της «νύχτας». Ηταν η εκτέλεση του δόγματος Πολάκη: «Να κλείσουμε μερικούς μέσα για να κερδίσουμε τις εκλογές». Εισαγγελικές αγορεύσεις στη Βουλή, κουκουλοφόροι, βαλίτσες με ροδάκια γεμάτες μετρητά. Ευτυχώς, ο σεναριογράφος ήταν ατάλαντος και τα σεναριακά κενά προφανή. Η σκευωρία που έστησαν ήταν αντάξια της περίφημης διαπραγμάτευσης που παρ’ ολίγον να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ιστορία της. Ντου και στις δύο περιπτώσεις και μετά βλέπουμε. Η δημοκρατία σώθηκε χάρη στην ανικανότητα των βιαστών της. Σωτήρια ανικανότης.

Σήμερα η Αριστερά βρίσκεται σε αποδρομή. Και, ως συνήθως, όταν αντιλαμβάνεται ότι χάνει, απαιτεί τα δικαιώματα που η ίδια δεν αναγνωρίζει στους πολιτικούς της αντιπάλους. Σαν τον κουκουλοφόρο με τη μολότοφ που μόλις συλληφθεί κατηγορεί την αστυνομική βία. Με αφορμή τη δίωξη Βαξεβάνη, ανησυχούν για την ελευθερία του Τύπου. Κινδυνεύει η ερευνητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα, λένε. Θα ‘λεγα κάτι, αλλά δεν μου το επιτρέπει η αγωγή μου. «Οι Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» ανησυχούν μαζί με τον Πολάκη. Γενικά δυσπιστώ όταν ακούω ότι κάποιοι δεν έχουν σύνορα. Πέστε πως είναι προσωπικό μου το πρόβλημα. Εκείνο, όμως, που δεν είναι προσωπικό μου πρόβλημα είναι ο κυνισμός της υποκρισίας. Γιατί δεν ανησύχησαν για τη δημοκρατία όταν διασύρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο ο Σαμαράς, ο Πικραμμένος και ο Βενιζέλος μεταξύ άλλων; Τους είχαν στήσει ένα συμβολικό ικρίωμα για να τους καταδικάσουν σε πολιτικό θάνατο.

Ας προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για να αποδείξουν την αθωότητα του κατηγορουμένου Βαξεβάνη. Ομως να μη μας λένε ότι διώκεται η ελευθερία του Τύπου. Ας βρουν έναν καλό σεναριογράφο τουλάχιστον. Ομως μυαλό δεν βάζουν. [οι υπογραμμίσεις δικές μου]

This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to [Novartis] Γιατί δεν ανησύχησαν για τη δημοκρατία όταν διασύρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο ο Σαμαράς, ο Πικραμμένος και ο Βενιζέλος μεταξύ άλλων;

 1. Ο/Η SF λέει:

  Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν.

  Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν διώκεται γιατί έκανε αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis. Δεν διώκεται για τις καταθέσεις που δημοσίευσε ή τα ρεπορτάζ, η τις πληροφορίες, ακόμα και αν ήταν όλα αυτά δοτά από το κύκλωμα Παπαγγελόπουλου.

  Δεν διώκεται γιατί οι καταθέσεις των κουκουλοφόρων ψευδο-μαρτύρων αποδείχθηκαν όλες ψεύτικες και πέτσινες.

  Δεν διώκεται γιατί όλοι όσοι κατηγόρησε– μεταξύ αυτών και δυο πρώην πρωθυπουργοί- αθωώθηκαν. (Υπάρχουν άλλωστε και εκκρεμότητες).

  Δεν διώκεται γιατί δημοσίευσε ανακρίβειες, ψέματα ή συνειδητά ψέματα.

  Διώκεται, αν κρίνουμε από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και τις καταθέσεις που έχουν δημοσιευτεί, γιατί υπάρχει βάσιμη υποψία ότι το παραδικαστικό κύκλωμα Παπαγγελόπουλου (επιεικής ο ορισμός αλλά ας είναι…) λειτουργούσε ως μια συμμορία, ως μια παρακρατική οργάνωση, με στόχο του Πολίτευμα και εκτελεστικούς βραχίονες και στον χώρο της Δημοσιογραφίας.

  Διώκεται γιατί εισαγγελείς έχουν καταθέσει τις απειλές και τη συστηματική δίωξη που υπέστησαν από τα έντυπα του Κώστα Βαξεβάνη, όταν εκείνοι και εκείνες, αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές του Ρασπούτιν.

  Διώκεται γιατί υπάρχει η υποψία ότι η συστηματική στοχοποίηση όσων αντιστάθηκαν στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσονταν σε οργανωμένο σχέδιο που είχε εκπονήσει η ομάδα Παπαγγελόπουλου και μια άλλη ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου (σσ επιεικής ο ορισμός της ομάδας, αλλά ας είναι).

  Διώκεται γιατί η δημοσίευση καταθέσεων, πριν ακόμα εκείνες διατυπωθούν και κατατεθούν από τους μάρτυρες στη Δικαιοσύνη, δημιουργεί υποψίες ότι τα κείμενα διατυπώθηκαν και συνεγράφησαν από άλλους και απλώς παραδόθηκαν για δημοσίευση.

  Διώκεται για τις απειλές που εκτόξευε εναντίον μαρτύρων, να καταθέσουν αυτά που τους υπαγόρευε ο Παπαγγελόπουλος. Για να πάνε φυλακή οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

  Γι αυτό διώκεται ο Κώστας Βαξεβάνης, αν κρίνουμε από τα όσα έχουν διαρρεύσει από την ανάκριση. Για την εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού του Παπαγγελόπουλου- στην μεγαλύτερη σκευωρία από τη μεταπολίτευση και μετά, που απείλησε το ίδιο το δημοκρατικό καθεστώς και τους δημοκρατικούς θεσμούς- και όχι γιατί ήταν και είναι ένας δημοσιογράφος αντίθετος στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Διαβάστε όλο το κείμενο στο thetoc, έχει ενδιαφέρον!

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Δείξτε μου μια σοσιαλιστική «επανάσταση» (ή και εκτός εισαγωγικών) που να μη χρησιμοποίησε πραξικοπηματικές μεθόδους για να καταλάβει την εξουσία.
  Αρχής γενομένης της Οκτωβριανής επανάστασης που άλλαξε τον κόσμο – προς το χειρότερο.
  Οι Αριστεροί, με πρώτον τον Λένιν αντιλήφθηκαν νωρίς πως δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ καμία παλαϊκή συμμετοχή σε οποιαδήποτε απόπειρα για την ανατροπή του καπιταλισμού, ακόμη και αυτήν την συμμετοχή του προλεταριάτου. Όσο και αν προσπαθούσαν να διασπείρουν το ταξικό μίσος ανάμεσα στην εργατική τάξη.
  Έτσι ανήγαγαν σε ύψιστη τέχνη την εφαρμογή των πραξικοπημάτων για να καταλάβουν την εξουσία και για να παραμείνουν σε αυτήν. Απλά, όλο αυτό το έντυσαν με την μαρξιστική προβιά και το ονόμασαν ταξική πάλη και πορεία προς την αταξική κοινωνία και θρίαμβο της ισότητας, του κομμουνισμού κλπ. Ένας καταρράκτης από ωραίες λέξεις. Τώρα ξέρουμε, πως είχαμε κάθε δικαίωμα να ήμασταν φιλύποπτοι απέναντι σε αυτές τις λέξεις, που προκαλούν εντυπώσεις και τίποτε περισσότερο.
  Ταυτόχρονα φρόντισαν να υπερτονίζουν τις αντίστοιχες πραξικοπηματικές τακτικές της Δεξιάς, τοποθετώντας την από την πλευρά του κακού και τον εαυτό της από την πλευρά της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, του πολιτισμού.
  Την τακτική των πραξικοπημάτων την χρησιμοποίησαν ακόμη και ανάμεσά στις γραμμές τους (βλέπε ΚΚΕ).
  Η Αριστερά είναι κενή περιεχομένου, στερείται προγράμματος, δεν μπορεί να έχει πρόγραμμα όντας στην εξουσία μέσα στο καπιταλιστικό πλαίσιο.
  Ή θα πρέπει να εφαρμόσει τον μαρξισμό, ο οποίος όπως ξέρουμε όλοι έχει καταστροφικά αποτελέσματα ή θα πρέπει να μάθει να λειτουργεί μέσα στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, οπότε παύει να είναι Αριστερά.
  Έτσι στα δύσκολα, επιλέγει την κακοποίηση της δημοκρατίας, τα πραξικοπήματα, τις σταλινικές μεθόδους.
  Διότι τι άλλο είναι το σύνθημα του Πολάκη, «ας κλείσουμε μερικούς μέσα να κερδίσουμε τις εκλογές», αν όχι σταλινική μέθοδος; Πατάω επί πτωμάτων.. Και φανταστείτε τι μπορεί να κάνει το ΚΚΕ, που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.
  Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει για το ποιόν του «πολιτισμού» στον πολιτικό λόγο της;
  Αδίστακτοι και ανόητοι εξουσιομανείς, που όμως πνέουν τα λοίσθια.

  • Ο/Η roidis λέει:

   Γιάννη, γι’ αυτό ο Λένιν είναι ο πατέρας του ολοκληρωτισμού:
   «Οι Αριστεροί, με πρώτον τον Λένιν αντιλήφθηκαν νωρίς πως δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ καμία παλαϊκή συμμετοχή σε οποιαδήποτε απόπειρα για την ανατροπή του καπιταλισμού, ακόμη και αυτήν την συμμετοχή του προλεταριάτου. Όσο και αν προσπαθούσαν να διασπείρουν το ταξικό μίσος ανάμεσα στην εργατική τάξη.
   Έτσι ανήγαγαν σε ύψιστη τέχνη την εφαρμογή των πραξικοπημάτων για να καταλάβουν την εξουσία και για να παραμείνουν σε αυτήν.
   »

 3. Παράθεμα: [Novartis] Γιατί δεν ανησύχησαν για τη δημοκρατία όταν διασύρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο ο Σαμαράς, ο Πικραμμένος και ο Βενιζέλος μεταξύ άλλων;

 4. Ο/Η Μαδούρο λέει:

  Πολλοί από τους 10 πολιτικούς για τους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακουργήματα με βάση τις καταθέσεις των «κουκουλοφόρων», που προδημοσίευε αποκλειστικά το DOCUMENTO προτού καν δοθούν (!) στην ήδη υπόδικη Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους βοηθούς της, θέλησαν να ασκήσουν το συνταγματικό και απολύτως νόμιμο δικαίωμά τους να μηνύσουν τους σκευωρούς και τα όργανά τους.

  Πλην όμως υπέβαλαν μήνυση κατ’ αγνώστων. Τώρα που όλες οι δικογραφίες τέθηκαν στο αρχείο (εκτός εκείνης του Α. Λοβέρδου ο οποίος ζήτησε ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του και να δικαστεί), τώρα που αποδείχθηκε ότι υπήρξαν θύματα σκευωρίας με βάση το δόγμα Πολάκη «να φυλακίσουμε μερικούς για να κερδίσουμε τις εκλογές», το δικαστικό συμβούλιο οφείλει να δώσει τα ονόματα των κουκουλοφόρων και όχι μόνο να δικαστούν κατ’ έγκλησιν των θυμάτων τους, αλλά η Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει και αυτεπαγγέλτως δίωξη αυτών των δύο αδίστακτων ή/και εκβιαζόμενων συμμοριτών. (Ήδη ο τρίτος από αυτούς, κατήγγειλε τον εκβιασμό του από το δικαστικό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παπαγγελόπουλο και την Τουλουπάκη). Για την τελευταία, πολύ σωστά οι εφημερίδες αντί να γράφουν ότι υπήρξε Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, συνήθως την γράφουν «Εισαγγελέα Διαφθοράς», και έτσι πράγματι ακριβολογούν.

  Οι Τσιπρίστας που οργάνωσαν την σκευωρία είναι τόσο ηλίθιοι, που στον ένα κουκουλοφόρο έδωσαν την κωδική ονομασία Μάξιμος Σαράφης, ώστε να ξέρουμε ότι εμπνεύστηκαν από το Μαξίμου το όνομα και το επώνυμο από τον αριστερό στρατηγό Σαράφη. Λες και είχαμε αμφιβολίες ότι είναι φερέφωνο του Μαξίμου ή αμφιβάλλαμε πόσο ηλίθιοι είναι οι εντολείς του. Πάλι καλά που την άλλη κουκουλοφόρο την ονόμασαν Κελέση και όχι Κεπέση.

 5. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  Δημοσκόπηση: Διαφορά 11,8% της ΝΔ -Στο 24,2% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 18,5% το ΚΙΝΑΛ
  Μεγάλη άνοδο καταγράφει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο ανεβαίνει στο 18,5% από 8,1% στις εκλογές.

  20/01/2022 – 20:50
  123 ΣΧΟΛΙΑ

  Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/dimoskopisi-diafora-118-tis-nd-sto-242-o-syriza-sto-185-to-kinal

  Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 36%,προσεγγίζοντας την αυτοδυναμία (38%) στις εκλογές με ενισχυμένη αναλογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24,2%, από 31,5% στις εκλογές. Μεγάλη άνοδο καταγράφει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο ανεβαίνει στο 18,5% από 8,1% στις εκλογές. Μάλιστα, ένα 49% λέει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, όταν για τη ΝΔ είναι 46% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 35%. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μόλις στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες.

 6. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  Για την πανδημία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.