Μονή στο Πήλιο εξέδωσε αντιεμβολιαστικό ημερολόγιο

[Μετόχι της αθωνικής επιχείρησης φωτοβολταϊκών Μεγίστη Λαύρα-Καταγγέλλεται ως αντιεμβολιαστής ο Πρωτεπιστάτης του Άθωνα Γιώργος Βατοπεδινός]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η Ορθοδοξία είχε πάντα μια ανταγωνιστική σχέση με την Ιατρική, προβάλλοντας τα θαυματουργά ξόρκια και τα διάφορα-έως και φρικαλέα-«μαγικά» της (ακόμη και νεκροκεφαλές αγνώστων) ως εναλλακτική μέθοδο θεραπείας. Η πανδημία έφερε αυτήν την αντιπαλότητα στο φως με τρόπο κωμικοτραγικό και με απροσδιόριστο αριθμό θυμάτων. Ενώ διεξάγεται μια σχετική δίκη («“Ψευτογιατρός”: Ουρές από τους ασθενείς που του έστελναν οι μοναχές στο μοναστήρι “αναρρωτήριο”»), βγήκε μια ακόμη είδηση που δείχνει τη θανάσιμη επιρροή που έχουν τα μοναστήρια στην υποανάπτυκτη μερίδα της κοινωνίας: «Ημερολόγιο κατά των εμβολίων από Μετόχι του Αγίου ‘Ορους στο Πήλιο» (thepressroomgr-06/01/22).«Ξεπέρασε κάθε όριο η Μονή Αγίας Τριάδας Γατζέας στο Πήλιο εκδίδοντας αυτή τη φορά ημερολόγιο κατά των εμβολίων. Πρόκειται  για μετόχι της Μονής Μεγίστης Αγίας Λαύρας του Αγίου Όρους …Όλο το διάστημα της πανδημίας οι μοναχοί του Μετοχίου…δεν δέχονταν τον εμβολιασμό με αποκορύφωμα την τελευταία τους πρωτοβουλία να εκδώσουν ημερολόγιο τσέπης στο οποίο αναφέρει προτρέπει τους πιστούς να σκεφτούν πριν εμβολιαστούν. Μετά τις διαμαρτυρίες και τα συνεχή κηρύγματα των αντιεμβολιαστών μέσω διαδικτύου, ήρθε η σειρά της έκδοσης ενός ημερολογίου που περιέχουν δήθεν δηλώσεις για την επικινδυνότητα των εμβολίων…..Στο ημερολόγιο  και  φιλοξενείται και δήλωση του δικηγόρου Δήμου Θανάσουλα η οποία αναφέρει: «Με απάνθρωπες και αυταρχικές μεθόδους επιχειρείται ο απόλυτος κοινωνικός έλεγχος». Πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο ο οποίος είχε υπερασπιστεί τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ οι οποίοι είχαν βγει σε αναστολή εργασίας επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο. Επίσης γίνεται επίκληση μελετών και στοιχείων αγνώστου προελεύσεως Στο ημερολόγιο  γίνεται λόγος  για ένα σχέδιο, τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» με στόχο την επικράτηση του… Διαβόλου. «Η διαβόητη πανδημία του κορωνοϊού και τα εμβόλια είναι το βασικό εργαλείο για την προώθηση του σχεδίου τους, είναι ένα πείραμα της μετατροπής ελεύθερων ανθρώπων σε ζόμπι», υποστηρίζεται στην εισαγωγή του κειμένου. Γίνεται δε αναφορά  για  δηλώσεις μοριακού βιολόγου ότι για την παρασκευή των εμβολίων «γίνεται χρήση ανθρώπινου εμβρυικού ιστού. «Ο ίδιος ο κατασκευαστής εμβολίων της Moderna ομολογεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ζωντανά – εκτρωμένα έμβρυα, μωρά και παιδιά ακόμη, στη μελέτη και παραγωγή εμβολίων».  Προειδοποιούν δε τους πιστούς  πως  «οποιος φοβάται ας κάνει όσα εμβόλια θέλει, αλλά να γνωρίζει ότι μπορεί να έχει απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες, όπως πριν για τη νόσο των πτηνών, πολλά παιδιά παρέλυσαν ή έπαθαν σκλήρυνση κατά πλάκας από τα εμβόλια, το ίδιο παθαίνουν και από τα εμβόλια του ιού».…Στο ίδιο μοναστήρι τον περασμένο Δεκέμβριο  σε κηδεία που τελέστηκε εκεί σε 63χρονο καθηγητή χρειάστηκε η παρουσία τηςαστυνομίας για την τήρηση των μέτρων καθώς ο ηγούμενος, όπως αναφέρουν σχετικά ρεπορτάζ απαγόρευε τις μάσκες…».

Η μητρική της εκδοτικής Μονής του Πηλίου, θρησκευτική επιχείρηση «Μονή Μεγίστης Λαύρας» (λήμμα στη Wikipedia-βλ. «Επιχειρηματική δραστηριότητα», συμμετέχει σε κοινοπραξία με ελληνική κατασκευαστική εταιρεία  «σε ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια για αιολικά πάρκα στο Αιγαίο, ισχύος 330 μεγαβάτ και ύψους 600 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η κυριότητα των εκτάσεων της μονής στο νότιο τμήμα του νησιού αποτελεί αντικείμενο διαμάχης με φορείς και κατοίκους, καθώς αναμένεται απόφαση των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας»: «Σκύρος: Αντιπαράθεση Δήμου και Μονής Μεγίστης Λαύρας για αιολικό πάρκο 333 MW». «Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση 111 ανεμογεννητριών πάνω στο ακατοίκητο βουνό Κόχυλας, σε έκταση που ανήκει στη Μονή. Πρέπει να σημειωθεί ότι το όρος έχει ενταχθεί από το 2006 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο “Natura 2000…λόγω της “βιοποικιλότητας” με προέχουσα την παρουσία του πτηνού Μαυροπετρίτη (“Falco eleonorae”), της μοναδικής παγκοσμίως φυλής του μικρόσωμου Σκυριανού Αλόγου και σπάνιων φυτών που περιλαμβάνονται στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλουμένων Ειδών». 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

«Οι θάνατοι στο Αγιο Ορος έφεραν κριτική στην πολιτική διοίκηση» (Εφ.τ.Συντ-24.01.2022)  «Πέντε απανωτοί θάνατοι μέσα σε 20 μέρες στη Μονή Φιλοθέου, ενώ 6 με 7 μοναχοί φέρονται να νοσούν βαριά. ● Από τα προπύργια των αντιεμβολιαστών η συγκεκριμένη μονή. ● Τα θύματα ήρθαν αμέσως μετά τις δηλώσεις του διοικητή Αθ. Μαρτίνου πως το Αγιο Ορος “είναι απολύτως ασφαλές στους προσκυνητές. Δεν υπάρχει διασπορά του ιού”. ● “Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε μια περιφέρεια της χώρας ο περιφερειάρχης δεν θα έκανε τίποτα;” “Δεν γίνεται ο Πρωτεπιστάτης (σημ.Λ: Γέρων Γεώργιος της επιχείρησης του Βατοπεδίου-φωτ.2) να μην είναι εμβολιασμένος και να είναι αντιεμβολιαστής”». 

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

6 Responses to Μονή στο Πήλιο εξέδωσε αντιεμβολιαστικό ημερολόγιο

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.thestival.gr/eidiseis/ekklisia/k-mygdalis-antiemvoliastis-o-protepi/

  Κ. Μυγδάλης: Αντιεμβολιαστής ο Πρωτεπιστάτης του Αγ. Όρους- Τρομοκρατούν και παίζουν με τον φόβο των ανθρώπων (video)

  09:56 | THESTIVAL TEAM

  Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στο Άγιον Όρος εν μέσω πανδημίας, ο διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και Άμισθος Σύμβουλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Κώστας Μυγδάλης.

  Μιλώντας στην εκπομπή «Check in στα γεγονότα» της TV100, ο κ. Μυγδάλης κάνει λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και αποδίδει ευθύνες στην πολιτική διοίκηση της Αθωνικής Πολιτείας. «Η πολιτική διοίκηση υπολείπεται στο έργο της. Δεν έχει καταστήσει σαφές ότι στο Άγιον Όρος υπάρχει αντιεμβολιαστικό κίνημα.

  Μπορεί κατά καιρούς κινήματα να αναφύονται στο Άγιον Όρος, αλλά αυτό το συγκεκριμένο αφορά όλους μας. Το εμβόλιο δεν αφορά μόνο τη ζωή του καθενός μας, αφορά και τη ζωή του διπλανού του. Με κέντρο κάποια σπίτια, κάποιες καλύβες και πάνω απ’ όλα την άθλια κατάσταση της Μονής Εσφιγμένου, η οποία εδώ και 50 χρόνια είναι υπό κατάληψη. Αυτοί οι τύποι κυκλοφορούν παντού και τρομοκρατούν τους υπόλοιπους» σημειώνει ο κ. Μυγδάλης.

  …………………………

  https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/agio-oros/7017611_neos-protepistatis-toy-agioy-oroys-o-gerontas-georgios-batopaidinos

  Άγιο Όρος 14.06.2021 – 14:14
  Νέος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους ο Γέροντας Γεώργιος Βατοπαιδινός

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αν υπάρχει ένας καλός μητροπολίτης, αυτός είναι ο Νεκτάριος της Αργολίδας
  και αυτό δεν προκύπτει μόνο από το παρακάτω άρθρο του, αλλά από πολλές ενδείξεις και πληροφορίες ακόμη.
  “Ας μη ζούμε με ψέματα”, ο τίτλος είναι ο ίδιος με τον τίτλο μιας ιστορικής επιστολής του Σολζενίτσιν προς τους ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης

  https://www.exapsalmos.gr/2022/01/25/mia-sofi-paremvasi-tou-sev-argolidos-k-nektariou-gia-tsiorda-tragka-kai-antiemvoliastes/

  Μία σοφή παρέμβαση του Σεβ. Αργολίδος κ. Νεκταρίου για Τσιόρδα, Τράγκα και αντιεμβολιαστές…
  Post published:25 Ιανουαρίου 2022

  Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος σε άρθρο του με τίτλο “Ας μη ζούμε με ψέματα” στο romfea.gr, σχολιάζει και αναφέρεται σε κάποιες αλήθειες

  |Συνηθίζω τους καλοκαιρινούς μήνες να επισκέπτομαι τα ορεινά χωριά της Αργολίδας, τα οποία ζωντανεύουν κάπως από τους παραθεριστές. Ένα απ’ αυτά τα χωριά είναι και το Νεοχώρι, σκαρφαλωμένο στο Αρτεμίσιο.

  Κάθε χρόνο θα βρεθώ με τον ιερέα και τους λιγοστούς ενορίτες, για να ψάλλουμε την παράκληση. Μοναδικός ψάλτης του χωριού, η κυρία Φωτεινή, που γνωρίζει καλά τα “γράμματα” και τους ήχους.

  Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας
  Συνήθως έχουμε κι έναν βοηθό στο ψαλτήρι, έναν πολύ καλό ψάλτη που διακρίνεται για την σεμνότητα του. Αν δεν μου τον σύστηναν, δεν θα γνώριζα ποιος ήταν: Γιός της κυρά Φωτεινής, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

  Ως συνήθως, μετά την ακολουθία, καθόμαστε στο προαύλιο χώρο του ναού, με την όμορφη θέα, για το κέρασμα κι’ επικοινωνία με τους ενορίτες. Ο κ. καθηγητής καθόταν διακριτικά, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει.

  Άρχισα να συνειδητοποιώ για την “ταυτότητα” του κ. καθηγητή, όταν ξέσπασε η πανδημία και το όνομά του έγινε παντού γνωστό, όπως και η πατρίδα του, το μικρό Νεοχώρι.

  Δεν είναι ανάγκη να πω ότι ο άνθρωπος αυτός σήκωσε στους ώμους του, ειδικά τους πρώτους μήνες, ένα τεράστιο βάρος. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη και πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου, όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, θα αποτιμηθεί κατά πως πρέπει.

  Δεν είναι στις προθέσεις μου να κάνω κάτι τέτοιο. Περισσότερο θα ήθελα να σταθώ στην στάση μιας μειοψηφίας απέναντι του και απέναντι στην πανδημία.

  Είχα κι’ έχω πάντα την αίσθηση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Συγκεκριμένα, το “Ωσαννά” απέχει από τον “Άρον, Άρον σταύρωσον αυτόν”, μόλις πέντε μέρες.

  Ο κ. Τσιόδρας “έγινε στόχος διάφορων “αντί” και δυστυχώς ακόμα και χριστιανών. Γνωστά πράγματα.

  Τον Αύγουστο του 2020 βρεθήκαμε και πάλι στο Νεοχώρι. Θυμάμαι την κόπωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, μετά από τέτοιον εξαντλητικό αγώνα και υπερπροσπάθεια. Και βέβαια η πίκρα για τα εντελώς άδικα βέλη εναντίον του. Το ίδιο επαναλήφθηκε και τον Αύγουστο του 2021. “Αντί του μάνα χολήν”.

  Ένας από τους βασικούς κατήγορους, ο άρτι μεταστάς δημοσιογράφος Γ. Τράγκας. Βυσσοδομούσε εναντίον του με τη γνωστή αναίδεια που τον διέκρινε και με κατηγορίες ανυπόστατες. Απαριθμούσε τις βίλες του κ. καθηγητή στα βόρεια προάστεια και τις πανάκριβες Mercedes του. Όπως θα δούμε, έκρινε εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

  Ο Γ. Τράγκας, υπέρμαχος του αντιεμβολιαστικού αγώνα, νόμιζε ότι, επειδή όλοι τον φοβούνταν, θα τον φοβόταν και ο κορωνοϊός! Κάτι τέτοιο δήλωνε με έπαρση, όταν νόσησε. Αλλά ο κορωνοϊός απέδειξε πως δεν λογαριάζει κανέναν, ούτε φοβάται κανέναν, ούτε κάνει διακρίσεις. “Ο Τράγκας θύμωσε με τον κορωνοϊό και ο κορωνοϊός αποδείχθηκε δυνατότερος” (Τάκης Θεοδωρικόπουλος, Καθημερινή 20/01/2022).

  Έφυγε κι’ αυτός όπως και τόσοι άλλοι αρνητές. Ο Θεός να τους αναπαύει. Λίγες μέρες μετά οι συνάδελφοί του αποκάλυψαν τη… “φτώχεια” του.

  … « Άφησε μια τεράστια περιουσία για την οποία έλεγε με αφοπλιστικό κυνισμό: “Δεν φταίω εγώ που τα παίρνω, φταίνε αυτοί που μου τα δίνουν…”. Η περιουσία του σε ζαλίζει. Δώδεκα ακίνητα σε κάποια από τα πιο ακριβά σημεία του πλανήτη…

  Όταν η δημοσιογραφία δεν είχε πλέον τίποτα άλλο να του δώσει, αντί να αφεθεί στην αναπόφευκτη παρακμή, στράφηκε στην πολιτική.

  Τον Φεβρουάριο του 2021 ίδρυσε πολιτικό κόμμα, το οποίο ονόμασε «Κίνημα Ελεύθερων ανθρώπων».

  Σκοπός του, όπως δήλωσε ο ίδιος, ήταν να διασφαλιστεί η δημοκρατία και να καταπολεμηθεί η ανεργία και οι άλλες δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας, την οποία χαρακτήριζε «απλή γρίπη» και «σκηνοθετημένη απάτη».

  Για άλλη μια φορά επιχείρησε να καβαλήσει το κύμα της εποχής και να γίνει η φωνή των αρνητών του εμβολίου. Ή ίσως το ισοδύναμο ενός Έλληνα Τραμπ; Την τέχνη της πρόκλησης, εξ άλλου, τη γνώριζε καλά. Το μόνο που δεν υπολόγισε σωστά ήταν η φονική επέλαση του εχθρού που υποτίμησε.

  Ο κορωνοϊός τον βρήκε ανεμβολίαστο και ευάλωτο στο απρόοπτο. Και έτσι άφησε πίσω του ένα περιουσιακό, ενδεχομένως και δικαστικό κουβάρι για τους κληρονόμους του και πολλά οδυνηρά ερωτήματα για την προέλευση των χρημάτων που πέρασαν από τα χέρια του».(iefimerida18/01/2022)

  Στο ίδιο μήκος κύματος θα γράψει και ο Γ. Μασσαβέτας (Αργολίδα 20/01/2022)

  Παρακολουθώ, στο διαδίκτυο, την… έκπληξη ορισμένων για την αμύθητου ύψους περιουσία που άφησε πίσω του ο εμφανιζόμενος ως μαχητής υπέρ “εθνικών αξιών” αλλά και “θεματοφύλακας” των δικαιωμάτων των αφελών οπαδών του, κατά των εμβολιασμών, επιχειρηματίας της “ενημέρωσης” και μη προφθάσας να καταστεί και πολιτικός ηγέτης μακαρίτης Γιώργος Τράγκας.

  Για τον πλούτο του οποίου, και το πώς αποκτήθηκε, έχουν πλήρη γνώση οι παροικούντες την “Ιερουσαλήμ” της διαπλοκής.

  Αυτές οι περιουσίες δεν γίνονται με τον μισθό. Όσο μεγάλος και αν είναι. Δεν γίνονται από την δημοσιογραφία. Αλλά από την εκπόρνευσή της.

  Το χρήμα που σώρευσε ήταν αφ’ ενός ιδιωτικό. Από επιχειρηματίες που έσπευδαν να γίνουν… χορηγοί, για να μην τους πιάνει στο στόμα του. Αλλά και δημόσιο. Των φορολογουμένων.

  Μέσω κρατικών διαφημίσεων. Προκλητικώς διανεμομένων. Όταν η εφημερίδα “Χώρα”, που εξέδωσε, είχε το 0,3% της όλης κυκλοφορίας, εισέπραττε το 6% της κρατικής διαφήμισης.

  Είκοσι φορές πάνω από την πραγματική αξία της. Οι δε εργαζόμενοι του ακόμη περιμένουν να εξοφληθούν από τον άτεγκτο “υπερπατριώτη” και “πάνθρησκο” μακαρίτη.

  Το ερώτημά μου δεν είναι το πώς και το γιατί απέκτησε ο Γ. Τράγκας τέτοια περιουσία. (Άλλωστε ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος). Ούτε γιατί ελαφρά τη καρδία συκοφαντούσε και τρομοκρατούσε τους άλλους. Το ερώτημα μου είναι γιατί και πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύουν ό,τι έλεγε και ισχυριζόταν ο άνθρωπος αυτός (αντιεπιστημονικές θέσεις και επιχειρήματα, fake news κ.λπ.), και να αμφισβητούν καταξιωμένους επιστήμονες, που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αγωνίστηκαν αυτά τα δύο χρόνια να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας, που παλεύουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, που ξημεροβραδιάζονται στις ΜΕΘ, στα εργαστήρια κ.λπ.

  Γνωρίζω ανθρώπους – αναποφάσιστους, που έχουν πολλούς δισταγμούς. Ρωτούν δεξιά και αριστερά, ασχολούνται ώρες ολόκληρες με το διαδίκτυο για να πάρουν πληροφορίες και βέβαια μπερδεύονται όλο και περισσότερο.

  Κάποιοι χριστιανοί ρωτούν τον πνευματικό τους, τον τάδε γέροντα, λες και ο πνευματικός θα πρέπει να έχει άποψη για όλα τα θέματα, ακόμα και στα ιατρικά.

  Σε μία συνέντευξη του ο Νίκος Πορτοκάλογλου, είπε τα εξής: «Έχω μάθει στη ζωή μου, για τα πράγματα που δεν γνωρίζω, να ρωτάω τους ειδικούς και να τους εμπιστεύομαι, αλλιώς θα τρελαθούμε. Άμα ο καθένας έχει άποψη για τα πάντα ή αν πιστεύουμε τον καθένα που γράφει ό,τι του κατέβει στο internet, δεν θα βγάλουμε άκρη. Εγώ ρώτησα δύο γιατρούς που εμπιστεύομαι, μου είπαν από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να εμβολιαστώ και τελείωσε για μένα το θέμα». Απλή λογική.

  Θα αναφερθώ και πάλι στον κ. Τσιόδρα. Το καλοκαίρι με επισκέφθηκε γνωστό μου ζευγάρι που μένουν στην Αμερική.

  Ο σύζυγος είναι γιατρός και εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο στη Βοστώνη. Μου είπε μεταξύ των άλλων:

  «Εργάζομαι στο ίδιο νοσοκομείο που εργαζόταν ο κ. Τσιόδρας. Αν και πέρασαν τόσα χρόνια ακόμα μιλούν με θαυμασμό για το όνομά του. Το θεωρούν μεγάλη απώλεια που έφυγε. Ξέρω ότι έφυγε από το καλύτερο για να έρθει να προσφέρει στην πατρίδα μας. Πόσοι το κάνουν; Λυπάμαι που υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που τον αμφισβητούν και τον κατηγορούν. Μα καλά, έχετε καταλάβει ποιόν άνθρωπο έχετε στην Ελλάδα;». Το αφήνω ασχολίαστο.

  Το δεύτερο σημείο που ήθελα να θίξω, είναι η στάση ενίων χριστιανών, που μόνο θλίψη προκαλεί.

  Ο κ. Τσιόδρας βρέθηκε όχι μόνο στο στόχαστρο του Τράγκα, αλλά και στο στόχαστρο χριστιανών, ακόμη και κληρικών. Ένα από τα χειρότερα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν από γνωστό αντιεμβολιαστή ιερέα, ο οποίος σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ Focus FM 103,6 ανέφερε τα εξής:

  «Ο κύριος Τσιόδρας νοσηλεύτηκε με ψευδώνυμο (!) στο νοσοκομείο Σωτηρία για ενάμισι μήνα από παρενέργειες που προκλήθηκαν από τον εμβολιασμό του!»

  Ο ίδιος ιερέας επικαλέστηκε και την μαρτυρία άλλου ιερέα, ο οποίος τόνισε, ότι «είχε μιλήσει με γιατρούς στο Σωτηρία, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την νοσηλεία του».

  Όλα βέβαια αποδείχτηκαν ψέματα, αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.

  Το ερώτημα τίθεται και πάλι επιτακτικό. Είναι δυνατόν ιερείς, που αποστολή τους είναι να καλούν σε μετάνοια και να επαγγέλλονται την αλήθεια, να ψεύδονται δημοσίως, να συκοφαντούν ασύστολα, να παραπλανούν τον κόσμο, να σπιλώνουν συνειδήσεις;

  Το ερώτημα απευθύνεται και σε όσους τους ακολουθούν και τους πιστεύουν: Πώς συνεχίζετε να εμπιστεύεστε ανθρώπους αναξιόπιστους, που στηρίζουν τις θέσεις τους πάνω σε ψέματα;

  Και από την άλλη πλευρά δεν σας λένε τίποτα οι απανωτοί θάνατοι νέων πολύτεκνων ιερέων, που άφησαν πίσω τους χήρες γυναίκες και τόσα ορφανά παιδιά; Πώς μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε τόσες τραγωδίες γύρω μας;

  Η είδηση περί της δήθεν νοσηλείας του κ. Τσιόδρα, όπως ήταν φυσικό, μεταδόθηκε και στην Αργολίδα και μάλιστα επαυξημένη. Θαυμάστε τη συνέχεια: Ο κ. καθηγητής πέθανε (!) από τις παρενέργειες του εμβολίου.

  Μία από εκείνες τις μέρες, συμπωματικά έκλεισε για λίγο η εθνική οδός Κορίνθου – Τριπόλεως, στο τμήμα Στέρνας – Αρτεμισίου λόγω κάποιων έργων.

  Οι συνωμοσιολόγοι βρήκαν κι εδώ την αιτία: θα περνούσε η νεκροφόρα μεταφέροντας το φέρετρο για το Νεοχώρι, και για να κρατηθεί μυστικό, έκλεισαν προσωρινά το δρόμο!

  Ειλικρινά όσο κι αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να καταλάβω. Είμαστε για γέλια και για κλάματα.

  Όμως το ερώτημα προβάλει επιτακτικά: Ένας κοσμικός δημοσιογράφος μπορεί χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς να λέει ό,τι θέλει. Είναι δυνατόν όμως κήρυκες του Ευαγγελίου να ψεύδονται ασύστολα και να στηρίζουν τις θέσεις τους σε ψέματα; Και να παρασύρουν τόσους ανθρώπους;

  Ανήμερα τα Χριστούγεννα είχα την ευλογία μιας ακόμη συνάντησης με τον κ. Τσιόδρα στο Νεοχώρι. Μιλήσαμε για πολλά θέματα και βρήκα την ευκαιρία να θέσω κάποια ερωτήματα.

  Ρώτησα μεταξύ των άλλων: Γιατί νοσούν και οι εμβολιασμένοι; Είστε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του εμβολίου; Η απάντηση ήταν: Απόλυτα, ίσως και πάνω από τις προσδοκίες μας.

  Το εμβόλιο αυτό ακριβώς κάνει. Αν νοσήσεις, να έχει ο οργανισμός τα αντισώματα να παλέψει τον ιό και να μην βρεθείς στις ΜΕΘ, να μην κινδυνέψει η ζωή σου.

  Λίγες μέρες αργότερα το έζησα. Όπως ακριβώς μου τα είπε. Νόσησα αλλά με ήπια συμπτώματα. Δεν συνέβη το ίδιο με τρείς γνωστούς μου. Νόσησαν και αυτοί την ίδια μέρα. Ανεμβολίαστοι όντες, αυτή τη στιγμή χαροπαλεύουν. Ο ένας μάλιστα περίμενε να εμβολιαστεί τον Ιανουάριο, που θα έρθει καλύτερο εμβόλιο!

  Ας μας δώσει ο Θεός διάκριση και “σώφρονα λογισμόν”, για να μην ζούμε με ψέματα.

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Όταν η μαύρη μαγεία αποδεικνύεται καμένο χαρτί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όταν ο αντίπαλος (επιστήμη) σε αντίθεση με σένα έχει να προτείνει κάποιες λύσεις (αποστασιοποίηση, μάσκες, εμβόλια), τότε μια λύση έχεις για να παριστάνεις πως δήθεν δεν έπαθες Βατερλώ: να αρνηθείς την πανδημία και τα μέτρα της επιστήμης, δηλαδή την ίδια την επιστήμη. Εν τέλει να αρνηθείς για ακόμη μια φορά, την πραγματικότητα.
  Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως οι καλόγεροι αναγκάστηκαν να στραφούν προς την μειονότητα (τους αρνητές των εμβολίων). Αυτό αν δεν είναι ήττα, οπισθοχώρηση, το μη χείρον βέλτιστον, τι άλλο μπορεί να είναι;
  Φρονώ πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο για τους πάσης φύσεως αρνητές. Όσοι ήταν να πειστούν από την λογικά, το έκαναν. Οι αρνητές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μπροστά στη λογική, ούτε είναι δυνατόν να τους εξορίσουμε.
  Είτε θα μετατραπεί η πανδημία σε ενδημία είτε θα γίνει ο εμβολιασμός υποχρεωτικός σε όλους.

  Αφιερωμένο στους καλόγερους του Όρους και όχι μόνον:
  Η αρχή της Βίβλου περιέχει ολόκληρη την ψυχολογία του ιερέα.
  Ο ιερέας ξέρει μόνο έναν μεγάλο κίνδυνο: Την επιστήμη, την υγιή σύλληψη του αιτίου και του αποτελέσματος. Η επιστήμη όμως δεν ευδοκιμεί γενικά παρά μόνο κάτω από συνθήκες ευτυχίας· πρέπει να υπάρχει ένα πλεόνασμα χρόνου και πνεύματος, για γίνει εφικτή η «γνώση».«Επομένως, ο άνθρωπος πρέπει να γίνει δυστυχισμένος» -αυτή ήταν η λογική του ιερέα σε όλες τις εποχές. Μαντεύει κανείς τώρα τί εισήχθηκε, σύμφωνα μ’ αυτή τη λογική, για πρώτη φορά στον κόσμο: Η «αμαρτία»…Η έννοια της ενοχής και της τιμωρίας, ολόκληρη η «ηθική τάξη», επινοήθηκε εναντίον της επιστήμης, ενάντιον της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τον ιερέα. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να κοιτά έξω, δεν πρέπει να κοιτά μέσα στον εαυτό του· δεν πρέπει να κοιτά τα πράγματα με εξυπνάδα και προσοχή, για να μάθει, δεν πρέπει να κοιτά καθόλου· πρέπει να υπόφερει….Και πρέπει να υποφέρει με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζεται πάντα τον ιερέα. Κάτω οι γιατροί! Ένας «σωτήρας» χρειάζεται. Η έννοια της ενοχής και της τιμωρίας, μαζί με το δόγμα της «χάρης», της «λύτρωσης», της «άφεσης» -ψέματα πέρα για πέρα, χωρίς καμιά ψυχολογική πραγματικότητα- επινοήθηκαν για να καταστρέψουν στον άνθρωπο την έννοια των αιτίων· είναι απόπειρα δολοφονίας κατά του αιτίου και του αποτελέσματος! Και δεν είναι μια απόπειρα δολοφονίας με το χέρι, με το μαχαίρι, με την ειλικρίνεια στο μίσος και στην αγάπη! Έχουν γεννηθεί από τα πιο δειλά, τα πιο πονηρά, τα πιο ταπεινά ένστικτα. Απόπειρες ιερέων! Απόπειρες παρασίτων! Βαμπιρισμός ωχρών, υποχθόνιων αιματορουφηχτρών! Όταν οι φυσικές συνέπειες μιας πράξης δεν είναι πια «φυσικές», αλλά θεωρούνται ότι προκαλούνται από τα εννοιακά φαντάσματα της δεισιδαιμονίας, από τον «Θεό», από τα «πνεύματα», από τις «ψυχές», σαν να ήταν απλώς «ηθικές» συνέπειες, σαν να ήταν ανταμοιβή, τιμωρία, νύξη, μέσα εκπαίδευσης, τότε έχει καταστραφεί η προϋπόθεση της γνώσης, τότε έχει διαπραχθεί το το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Για να το πούμε μια φορά ακόμη, η αμαρτία, αυτή η κατ’ εξοχήν μορφή αυτοβεβήλωσης του ανθρώπου, επινοήθηκε για να κάνει αδύνατη την επιστήμη, την πνευματική καλλιέργεια, κάθε ανύψωση και ευγένεια του ανθρώπου· ο ιερέας κυριαρχεί μέσω της επινόησης της αμαρτίας…  Φρίντριχ Νίτσε – «Ο Αντίχριστος» -απόσπασμα (μετάφραση Ζήσης Ζαρίκας)

 4. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.makthes.gr/agion-oros-alloi-dyo-monachoi-nekroi-apo-koronoio-efialtis-dichos-telos-gia-ti-monastiki-politeia-506119

  Άγιον Όρος: Άλλοι τρεις μοναχοί νεκροί από κορονοϊό – Εφιάλτης δίχως τέλος για τη μοναστική πολιτεία

  Ο έκτος μοναχός πέθανε στη μονή Φιλοθέου μέσα σε λίγες μέρες – Εκοιμήθη και μοναχός από τη Νέα Σκήτη – Νεκρός και μοναχός στο Χιλανδάρι
  26/01/2022 17:16

  Άγιον Όρος: Άλλοι τρεις μοναχοί νεκροί από κορονοϊό – Εφιάλτης δίχως τέλος για τη μοναστική πολιτεία

  Σε μια εφιαλτική περιδίνηση έχει μπει το Αγιον Ορος και συγκεκριμένες μονές στις οποίες οι μοναχοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντεμβολιαστές. Στη Φιλοθέου οι νεκροί μοναχοί έφτασαν τους έξι μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Σήμερα επίσης πέθαναν άλλοι δύο μοναχοί ένας στη Νέα Σκήτη κι ένας στο Χιλανδάρι!

  Σήμερα πέθανε από κορονοϊό ο μοναχός Πέτρος από τη Φιλοθέου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσούσε σοβαρά και ηταν διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ελικόπτερο τον είχε παραλάβει από τη μονή για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά… Επίσης σήμερα ταχύπλοο παρέλαβε έναν μοναχό από τη μονή ο οποίος επίσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σε σοβαρή κατάσταση είναι στη μονή άλλοι 4-5 μοναχοί που αρνούνται όμως να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

  Ο μοναχός Πέτρος είναι ο έκτος, μοναχός της μονής Φιλοθέου που χάνει τη ζωή του από κορονοϊό το διάστημα αυτό. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του 86χρονου μοναχού Λουκά Φιλοθείτη, ο οποίος είχε διατελέσει προϊστάμενος και επίτροπος της μονής, αλλά και Αντιπρόσωπος και Επιστάτης της Ιεράς Κοινότητος και είχαν ακολουθήσει ο πατήρ Πορφύριος, ο πατήρ Κοσμάς, ο πατήρ Δαμιανός και ο πατήρ Τσξιάρχης.
  Επίσης σήμερα πέθανε από κορονοϊό και ο μοναχός Αλύπιος, 61 χρόνων, με καταγωγή από την Αλιστράτη Σερρών, ο οποίος εγκαταβιούσε στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr σ.ήμερα εκοιμήθη από κορονοϊό κι ένας μοναχός από τη μονή Χιλανδαρίου

  Το τριπλό χτύπημα έρχεται μόλις μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις από τη μια της διοίκησης του Αγίου Ορους πως… δεν υπάρχει σντιεμβολιαστική προπαγάνδα και τέτοιο ζήτημα στο Αγιον Ορος και από την άλλη της Ιεράς Επιστασίας πως η αντιεμβολιαστική ρητορική αφορά μεμονωμένες φωνές μοναχών…

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αρνητής

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/prosorini-antikatastasi-tou-protepistati-tou-agiou-orous-nosise-me-koronio/

  ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΠΙΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ- ΝΟΣΗΣΕ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

  Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 15:38

  Εκκλησία Online

  Προσωρινή αντικατάσταση του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, Γεωργίου Βατοπαιδινού θα πραγματοποιηθεί.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος είναι ότι ο Πρωτεπιστάτης Γεώργιος, νόσησε με κορωνοϊό και θα πρέπει να παραμείνει για λίγες ημέρες σε καραντίνα.

  Τέλος να σημειωθεί ότι τον π. Γεώργιο θα αντικαταστήσει για λίγες ημέρες ο Γέροντας Γερμανός Βατοπαιδινός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.