[Με τους φόρους μας, ο τραγο-ηλίθιος!] Μητρόπολη Πειραιώς: Ψήφισμα για βλασφημία κατά του Ηλία Μόσιαλου

Ψήφισμα για βάναυση βλασφημία κατά του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου εξέδωσε ο Ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση του, ο καθηγητής του LSE κατηγορείται για «βάναυση βλασφημία κατά του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου» μετά από ψήφισμα που λήφθηκε κατά την Έκτακτη Ιερατική Σύναξη, μετά από την τοποθέτηση του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
«Ἱεροῦ Κλήρου Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς,
Φαλήρου, Ἁγίου Ἰωάννου Ρέντη καί Δραπετσώνας

Στόν Πειραιᾶ σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2021 ἡμέρα Τετάρτη καί ὥρα 11 πρωϊνή στόν Καθεδρικό Ναό τῆς Παναγίας Τριάδος Πειραιῶς συνήλθαμε κατόπιν προσκλήσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιῶς, Φαλήρου, Ἁγίου Ἰωάννου Ρέντη καί Δραπετσώνας κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ τηρουμένων τῶν ὑγιειονομικῶν μέτρων καί προϋποθέσεων, σέ ἔκτακτη ἱερατική σύναξη μέ θέμα: «Ἀντιμετώπιση τῆς βαναύσου βλασφημίας κατά τοῦ ὑπερτίμου καί παναχράντου Προσώπου τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί Ἀειπαρθένου Μαρίας, διαπραχθείσης ὑπό τοῦ Κυβερνητικοῦ Ἐκπροσώπου εἰς τούς διεθνεῖς Ὀργανισμούς διά τήν ἀντιμετώπιση τῆς πανδημίας Καθηγητοῦ κ. Ἠλία Μόσιαλου».

Διαβάστε τη συνέχεια Ε Δ Ω του ψηφίσματος, εμείς έχουμε καλύτερες ασχολίες από το να μαζεύουμε κόπρανα δημοσίων υπαλλήλων »»»

Advertisement
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to [Με τους φόρους μας, ο τραγο-ηλίθιος!] Μητρόπολη Πειραιώς: Ψήφισμα για βλασφημία κατά του Ηλία Μόσιαλου

 1. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  https://www.dogma.gr/dialogos/amvrosiou-kata-mosialou-irthe-i-ora-na-se-katarastho-kai-na-se-aforiso/125597/

  Αμβρόσιος κατά Μόσιαλου: Ήρθε η ώρα να σε καταρασθώ και να σε αφορίσω
  Dogma 29 Δεκεμβρίου 2021 12:16

  Λαύρος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος εναντίον του Καθηγητή Μόσιαλου- Εβραίος ο υβριστής της Παναγίας- Άπιστος και υποκριτής- Ήρθε η ώρα να σε καταραστώ και να σε αφορίσω

 2. Ο/Η Π.Π.Γ. ήτοι Παλαιού πατρόν Γερμανός λέει:

  https://manitaritoubounou.wordpress.com/2021/06/12/7727-ecclecia-parakmis-tsamiko-panandriop-pam/

  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΤΣΑΜΙΚΟ
  Posted on 12 Ιουνίου, 2021 by manitaritoubounou

  Του Παναγιώτη Α. Ανδριόπουλου*

  Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Μητρόπολη Πατρών υποδέχθηκε χθες τα οστά του Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού από την βιβλιοθήκη της Δημητσάνας όπου φυλάσσονται.

  Πρόκειται, φυσικά, για μια …ανώδυνη εκδήλωση, στην λογική της μεταφοράς των λειψάνων από δω κι από κει, την οποία από χρόνια έχουμε επισημάνει.

  Προφανώς μη έχοντας να επιδείξει κάτι ουσιαστικό η Μητρόπολη Πατρών για να τιμήσει την επέτειο, έφερε τα οστά της εμβληματικής φυσιογνωμίας του Γερμανού, νομίζοντας ότι συμβάλλει στην «τόνωση του εθνικού φονήματος».

  Όμως το όλο σκηνικό, όπως εξελίχθηκε, κατά την υποδοχή των οστών (Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021), συνιστά «ημέρα θεολογικού πένθους σήμερα στην Πάτρα», όπως έγραψε στον τοίχο του στο facebook ο θεολόγος και φυσικός Παναγιώτης Μπούρδαλας. Θεωρεί πως πρόκειται για παραχάραξη κριτηρίων και εξηγεί:

  «Η κυριαρχία της «ελληνοχριστιανικής» ερμηνείας της ελληνικής επανάστασης του 1821, η μετατροπή της σε ιδεολογία και εξ αυτής στην αίρεση του εθνοφυλετισμού – που έχει καταδικαστεί από Μεγάλη Σύνοδο- έφερε από χθες βράδυ την παραχάραξη των κριτηρίων για το ποια οστά προσκυνούνται στην ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία. Γι αυτό στην Ι. Μητρόπολη Πατρών η ευθύνη τεράστια!

  Ως γνωστόν μόνο τα ιερά λείψανα, δηλαδή τα οστά οσίων ή μαρτύρων της πίστης, ήτοι των αναγνωρισμένων αγίων με τα ορθά κριτήρια της Εκκλησίας τιμούνται και προσκυνούνται, ως φορείς των θείων χαρισμάτων. Από χθες βράδυ με ιδιοτελή και αιρετικά κριτήρια είχαμε: «…τα οστά του Εθνεγέρτη Δεσπότη μεταφέρθηκαν από τη Δημητσάνα Αρκαδίας που είναι ο μόνιμος τόπος κοίμησης του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης και θα βρίσκονται για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα από σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου….»

  Έως πότε θα είμαστε δέσμιοι αυτής της αιρετικής ιδεολογίας και αίρεσης;».

  Ο Παναγιώτης Μπούρδαλας επεσήμανε, πολύ σωστά, το θεολογικό μέρος του ζητήματος. Η όλη αντιμετώπιση του Γερμανού (λάρνακα οστών στο κέντρο για προσκύνημα, εικόνα δαφνοστόλιστη, η φωτογραφία του Γερμανού στον θρόνο και στο σύνθρονο) παραπέμπει ευθέως σε άγιο της Εκκλησίας και όχι απλώς σε μια εθνική μορφή.

  Εγώ θα σταθώ στην αισθητική του πράγματος. Πλήθος ιερέων πλαισιώνουν το στρατιωτικό αυτοκίνητο που μεταφέρει τα οστά του Π.Π. Γερμανού, το οποίο προσεγγίζει τον ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου. Σταματάει και αίφνης πετάγονται χορευτές κι …αρματωμένοι οι οποίοι χορεύουν το τσάμικο «Χαρά που το ‘χουν τα βουνά», των ιεραρχών και των ιερέων όντων σε «στάση προσοχής»!

  Για την ιστορία να πούμε εδώ ότι το τραγούδι αυτό, που αναφέρεται στην ύψωση του λαβάρου της Επανάστασης από τον Γερμανό, είναι ένα δημοτικοφανές άσμα, πάνω στη μουσική του γνωστού παραδοσιακού «Να ‘ταν τα νιάτα δυο φορές», αφού καταγράφηκε καθ’ υπαγόρευση του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Γεωργίου της Μονής Αγίας Λαύρας το 1938.

  Από αυτή τη σκηνή, λοιπόν, στα προπύλαια του Αγίου Ανδρέου, έλειπε μόνο ο Γιώργης Παπαδόπουλος για να σύρει τον χορό. Νομίζω, πάντως, πως ούτε η χούντα των συνταγματαρχών θα την σκεφτόταν έτσι. Αλλά εδώ εμπνευστής είναι ο …ευφάνταστος μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος Σκλήφας.

  Αφού τελείωσε ο τσάμικος αμέσως άρχισε ο «Εθνικός ύμνος», ο οποίος εψάλη και στο τέλος της Δοξολογίας εντός του ιερού ναού. Δύο φορές για να τον εμπεδώσουμε! Δυστυχώς και ο Εθνικός ύμνος στην υπηρεσία του απόλυτου κιτς!

  Όλη αυτή η αφόρητη φιέστα το μόνο που εξέπεμπε ήταν μια τεράστια κακογουστιά. Ένας βερμπαλισμός σε όλα τα επίπεδα, εντελώς α- νόητος. Και φυσικά άχρηστος.

  Όπως ακριβώς και ο βίος των εθνικοφρόνων («καὶ ἄχρηστον βίον προσηγάγομεν ὁμοῦ· διὸ καὶ κατεκρίθημεν», Άγ. Ανδρέας Κρήτης, Μ. Κανών). Δυστυχώς, η Εκκλησία της παρακμής χορεύει τσάμικο.

  ΠΗΓΗ: 12.06.2021,Ιδιωτική Οδός: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΤΣΑΜΙΚΟ (panagiotisandriopoulos.blogspot.com)
  .https://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2021/06/blog-post_12.html

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  Φωνάζει ο κλέφτης να τρομάξει το νοικοκύρη

 4. Ο/Η Π.Π.Γ. ήτοι Παλαιού πατρόν Γερμανός λέει:

  https://tempo24.news/eidisi/376054/apokalypsi-tempo24news-21-thanatoi-sto-korono-girokomeio-tromos-apo-osa-kataggelloyn

  Αποκάλυψη tempo24.news: 21 θάνατοι στο «κορονο-γηροκομείο» – Τρόμος από όσα καταγγέλλουν συγγενείς θυμάτων
  29|12|2021 | 20:52

  «Κάστρο» αντιεμβολιασμού;

  Αποκαλυπτικά είναι τα όσα καταγγέλλουν στο tempo24.news συγγενείς ηλικιωμένων σχετικά με την παρότρυνση προς τους φιλοξενούμενους να μην εμβολιαστούν.

  Όπως λένε, γίνονταν συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να πείσουν τους ηλικιωμένους να μην εμβολιαστούν, καθώς μέλη της διοίκησης δήλωναν φανατικοί ενάντιοι του εμβολίου.

  Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους, μέλος της διοίκησης ανέφερε ότι νοσούσε από κορονοϊό και πέρασε την καραντίνα του μέσα στο γηροκομείο!

  Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, που δήλωναν ανοικτά ότι είναι αντιεμβολιαστές, και παράλληλα συνέχιζαν να βρίσκονται στον χώρο της μονάδας και μετά την εφαρμογή της αναστολής εργασίας.

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελία συγγενή στο tempo24.news, πριν από λίγες ημέρες, δεν εφαρμοζόταν κανένα απολύτως μέτρο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, ούτε υπήρχε έλεγχος για το ποιος μπαίνει μέσα στους χώρους.

  Παρέμβαση εισαγγελέα

 5. Ο/Η Π.Π.Γ. ήτοι Παλαιού πατρόν Γερμανός λέει:

  https://dete.gr/koronoios-patra-efyge-o-p-ioannis-nosilevotan-edo-kai-evdomades-ston-agio-andrea/

  Κορωνοϊός – Πάτρα: “Έφυγε” ο π. Ιωάννης – Νοσηλευόταν εδώ και εβδομάδες στον Άγιο Ανδρέα
  25.12.2021 / 11:09

 6. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

 7. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο Αμβρόσιος μίλησε και τι είπε; Αφορισμός!
  Δεν θα ήθελα να ήμουν ούτε ψύλλος στον κόρφο τους..
  https://www.cnn.gr/ellada/story/296741/o-amvrosios-aforise-ton-hlia-mosialo-kai-ton-xristo-xomenidi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.