Η απόπειρα αυτοκτονίας του ανεμβολίαστου μητροπολίτη Μάνης απέτυχε

[Να πληρώσει η Μητρόπολη του τα νοσήλια στον Ευαγγελισμό]

Δάντης και Βιργίλιος επισκέπτες στον 8ο κύκλο της Κολασης, συνομιλούν με τον πάπα Νικόλαο τον 3ο, (φαίνονται τα πόδια του) που παραθέριζε εκεί (Gustave Dore, «The Inferno», Canto XIX)

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Τις μέρες-πάνω κάτω-που ο άγιος Αιτωλοακαρνανίας έμπαινε στον Ευαγγελισμό, έβγαινε από εκεί ο Άγιος Μάνης.  Από κωμικοτραγική ειρωνεία της τύχης οι δυο ανεμβολίαστοι άγιοι συνδέονται και με άλλα άγια χαρακτηριστικά, όπως η πρόταση του Μάνης-ως ανακριτή που όρισε η Σύνοδος-για απαλλαγή του Αιτωλίας για την εγκληματική του συμπεριφορά ως αρνητή και η ύπαρξη καταγγελιών και κατά των δύο για συγκάλυψη ιερών παιδεραστιών-για τον Μάνης θα το  δούμε παρακάτω («ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ Ο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ». Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου.  «…και γι’ αυτό θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας καθότι η εμπλοκή του και ευθύνη στην υπόθεση του «κοινοβίου» του προφυλακισθέντος ιερέα του, Θεόδωρου Δροσοπαναγιώτη, είναι τεράστια!…Άθλια ψέματα όλα τα παραπάνω, αφού η Μητρόπολη γνώριζε την υπόθεση από το 2011»).

Κάπου στις 24 Νοεμβρίου ο δεσπότης της Μάνης Χρήστος Παπαθανασίου (επαγγελματικό ψευδώνυμο Χρυσόστομος ο Γ΄), βγήκε θεραπευμένος από την top ΜΕΘ που προορίζεται για τους προνομιούχους ασθενείς (Ευαγγελισμός) όπου είχε μπει αιφνιδιαστικά στις 24.10, οπότε γνωστοποιήθηκε η διασωλήνωσή του, χωρίς να έχει μέχρι τότε ανακοινωθεί τίποτα. Ο κ.Παπαθανασίου δεν είναι κάποιος αγράμματος Αγιορείτης, είναι Νομικός και Θεολόγος και έχει την πλήρη ευθύνη του μη εμβολιασμού του, πράξη για την οποία δεν ανακοινώθηκε κανένα ιατρικό κώλυμα που να την δικαιολογεί. Λειτούργησε ο ίδιος ως «πόλις επάνω όρους κειμένη» υποδειγματικά σε όσους από το κοπάδι που βόσκει τον εκτιμούν και μόλυνε άγνωστο αριθμό ανθρώπων μέχρι να αντιληφθεί τη νόσησή του. Δεν ήταν δημόσιος προπαγανδιστής του αντιεμβολιασμού όπως ο ανεκδίηγητος τρελο-Κοσμάς, αλλά δεν ξέρουμε τι έλεγε στον κλειστό κύκλο των αυλικών του και τι διέρρεε προς τα έξω ως φήμη και ως παράδειγμα. Να σημειώσω πως ο κ. Παπαθανασίου είναι ανιψιός ενός εξαιρετικού (τρισμάκαρος σήμερα) Ιεράρχη, του μητροπολίτη Νικαίας Ιακώβου Παπαθανασίου Γκίνη (βλ. «Ο αείμνηστος μητροπολίτης και ο ανιψιός του», «Ιερό Βήμα», Κώστας Ζαφειρίου-01/09/2014): «Ήρεμος, μετρημένος κληρικός και πάντα κοντά στο ποίμνιό του….Η μοίρα όμως έπραξε αλλιώς, έφυγε πολύ νωρίς για να μπορεί να αξιολογηθεί ορθά και μετρημένα η επισκοπική του θητεία. Μετά την κοίμησή του, το τιμόνι ανέλαβε ο Αλέξιος Βρυώνης» [σημ.Λ.: ο κ. Βρύώνης, ένας πραγματικός άγιος,  είχε κάποια μικροπεριπέτεια με το ΣΔΟΕ που διευθετήθηκε δεόντως, αποδειχθείσα ανύπαρκτη («Τα ιερά» ακίνητα της οικογένειας….»-Lifo, ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ-9.12.2012 | 14:45)]. Συνεχίζει το «Ιερό Βήμα»: «Μάθαμε πως ανιψιός του αείμνηστου μητροπολίτη Ιακώβου, είναι ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ι. Ναού των Αθηνών». À propos να σημειώσω σχετικά με «τη μοίρα που έπραξε αλλιώς» για τον θείο: («Φασισμός, εκπόρνευση, κλεψιές……η ιστορία της  Μητρόπολης της Κοκκινιάς που την έκαναν Νίκαια»): «…Πέθανε τέσσερα χρόνια μετά από AIDS. H Εκκλησία κράτησε μυστική την αιτία του θανάτου του αλλά η Κοκκινιά την ήξερε. H σορός του δεν εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. “Κάποιοι μιλούσαν για τα ερωτικά πάθη που πολλά βράδια τον οδηγούσαν να βγαίνει έξω κατευθυνόμενος προς κεντρική λεωφόρο των Αθηνών και να γυρίζει στο σπίτι του τις πρωϊνές ώρες” (Δ. Μιχαηλίδης, «Πρώτο Θέμα», 20.3.’05).

Ο αγιότατος μητροπολίτης Μάνης είχε εκλεγεί επεισοδιακά («Οργή λαού! Ένταση στη Μονή Πετράκη»- newsit-7 Φεβ 2018), τόσο επεισοδιακά που η φατρία των αντιπάλων του του τη φύλαγε και χτύπησε όταν βρέθηκε αφορμή μέσω της δημοσιογραφικής εθνικής έπαλξης «δημοκρατία»: «Ολοι γνώριζαν για τον παπά, κανείς δεν μίλαγε» (29|10|2019 | 13:27): «Μνημείο αποποίησης της ηθικής ευθύνης η ανακοίνωση του μητροπολίτη Μάνης για τον μέθυσο και πάνω απ’ όλα σάτυρο ιερέα. Εύλογα ερωτήματα για τη Μητρόπολη Μάνης προκαλούν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του 12χρονου κοριτσιού ότι εδώ και μία τριετία συστηματικά έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 57χρονο ιερέα που ανήκει στο δυναμικό της μητρόπολης. Η μητρόπολη αλλά και ο ίδιος ο μητροπολίτης Χρυσόστομος φέρουν μερίδιο ευθύνης, τουλάχιστον ηθικής. Δεν μπορεί τώρα εκ των υστέρων η μητρόπολη να ισχυριστεί ότι «δεν γνώριζε, δεν άκουσε». Οι περίοικοι, κατόπιν εορτής, λένε ότι «όλοι το γνώριζαν». Αυτό παραδέχτηκε κάτοικος της ευρύτερης περιοχής στην τοπική ιστοσελίδα lakonikos.gr και στη συνέχεια υποστήριξε για τον κατηγορούμενο ιερέα: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του». Η Μητρόπολη Μάνης είναι μια ιδιαίτερα μικρή εκκλησιαστική επαρχία…».

Νομίζω πως ο μη εμβολιασμός του δεσπότη Μάνης που υποδαύλιζε την εχθρότητα κατά των αδελφών του Σλαβομακεδόνων Ορθοδόξων («Μητροπολίτης Μάνης: «Η Μακεδονία είναι μία…»-22.6.2018) και υποβάθμιζε χωρίς δισταγμούς μια συμβολική τελετή ποιούμενη «εις την Αυτού ανάμνησιν», σε κανιβαλική αποκρυφιστική μαγική τελετουργία («Μητροπολίτης Μάνης: «Ο Χριστός ούτε μολύνει ούτε μολύνεται»-18.9.2020), οφείλεται στην έντονη επιθυμία του να βρεθεί κοντά στον Χριστό. Ξέχασε την απάντηση του Χριστού στο Διάβολο (Ματθ. 4,7): «είναι επίσης γραμμένο· Δεν θα εκθέσεις τον εαυτόν σου σε κίνδυνο, για να δοκιμάσεις τον Θεό». Έπραξε κάκιστα γιατί δεν παίζουν με το θάνατο και στην Κόλαση οι θερμοκρασίες είναι πολύ ψηλές. Ευτυχώς γλύτωσε. Οι φορολογούμενοι όμως δεν του χρωστάνε την-με αδικαιολόγητη υπαιτιότητά του-πολυδάπανη νοσηλεία ενός μηνός, σε συνθήκες οικουμενικού πολέμου και τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Η φιλάνθρωπη Μητρόπολη ή και ο ίδιος, αν έχει κάποιο περίσσευμα από τις ελεημοσύνες του, να πληρώσουν και γρήγορα. Μπορεί το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς ψαρεύοντας με περισσή ευλάβεια ψήφους σε ακροδεξιά και αντιεμβολιαστικά (ο Τσίπρας τώρα και σε αντιαπογραφικά) χωράφια με τσουκνίδες, να μην το απαιτεί αυτό από την κυβέρνηση, το απαιτεί όμως η κοινή λογική και το στοιχειώδες περί δικαίου αίσθημα.

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Η απόπειρα αυτοκτονίας του ανεμβολίαστου μητροπολίτη Μάνης απέτυχε

 1. Ο/Η Γιατρός λέει:

  https://www.tanea.gr/2021/12/03/greece/koronaios-orgismeni-i-syzygos-tou-58xronou-sto-agrinio-pou-edosan-ti-thesi-meth-ston-mitropoliti/

  Κοροναϊός – Οργισμένη η σύζυγος του 58χρονου στο Αγρίνιο που έδωσαν τη θέση ΜΕΘ στον Μητροπολίτη

  Η σύντροφος του 58χρονου από το Αγρίνιο κατήγγειλε μέσω του Live News του MEGA, ότι τους είχαν παρακάμψει για να δώσουν την κλίνη ΜΕΘ στο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά

  TANEA Team
  3 Δεκεμβρίου 2021 | 21:35

  Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε ένας 58χρονος από το Αγρίνιο, για να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, καθώς νοσεί από κοροναϊό.

  Νωρίτερα, η σύζυγός του, μιλώντας στο Live News του MEGA και στο Νίκο Ευαγγελάτου, προχώρησε σε μία βαρυσήμαντη καταγγελία.

  Σαρηγιάννης – Ισως να υπάρχει κρούσμα της Ομικρον στην Ελλάδα – Μέσα Δεκεμβρίου η κορύφωση θανάτων και διασωληνωμένων
  Συγκεκριμένα, η σύντροφος του 58χρονου από το Αγρίνιο κατήγγειλε μέσω της εκπομπής, ότι τους είχαν παρακάμψει για να δώσουν την κλίνη ΜΕΘ στο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

  Αποτέλεσμα, ο διασωληνωμένος 58χρονος με κοροναϊό να μείνει εκτός ΜΕΘ, καθώς τον παρέκαμψαν για τον Μητροπολίτη – όπως είπε η σύζυγος του 58χρονου – ο οποίος λίγες ώρες αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος από το Αγρίνιο, πατέρας δύο παιδιών, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή.

  Τελικά, διακομίστηκε διασωληνωμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το νοσοκομείο Αγρινίου, στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για να νοσηλευτεί.
  Πριν από την σύζυγο του 58χρονου, πάντως, την ίδια ακριβώς καταγγελία είχε κάνει η ΠΟΕΔΗΝ.

  Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς μεταφέρθηκε – αμέσως μόλις χρειάστηκε – σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από νοσοκομείο του Αγρινίου, τη στιγμή που πάνω από 100 άτομα σε όλη τη χώρα περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.

  Η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία για το θέμα, γνωστοποιώντας ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ για πέντε ημέρες 50χρονος εμβολιασμένος, που περιμένει ακόμα για ένα κρεβάτι σε λίστα αναμονής.

  Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

  «Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα, με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται σε απλούς θαλάμους κλινικών κοροναϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

  Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.

  Κοιτάξτε όμως τι συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κοροναϊό εμβολιασμένος, που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

  Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή αλλά και για δεκάδες άλλους, ειδικά ηλικιωμένους.

  Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά, γιατί δεν φθάνουν.

  Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολίαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κοροναϊού, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες.

  Πού τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

  Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία».

 2. Παράθεμα: Η απόπειρα αυτοκτονίας του ανεμβολίαστου μητροπολίτη Μάνης απέτυχε — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.capital.gr/epikairotita/3553993/agrinio-pethane-kai-o-teleutaios-nosileuomenos-stin-meth-covid-tou-nosokomeiou

  Σάββατο, 19-Ιουν-2021 18:05
  Αγρίνιο: Πέθανε και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου

  Και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, έφυγε από τη ζωή νωρίτερα σήμερα το πρωί.

  Ο άνδρας, κάτοικος Αγρινίου και ηλικίας 64 ετών, είχε παρουσιάσει πολύ σοβαρή επιδείνωση και οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://tomov.gr/2019/11/06/ekmetalleysi-anilikon-iereis/

  06/11/19
  Εκμετάλλευση ανηλίκων από ιερείς
  Φρίκη για την κακοποίηση, οργή για τη συγκάλυψη

  Την ώρα που η υπόθεση στη Μάνη συγκλονίζει το πανελλήνιο, η «Νέα Σελίδα» φέρνει στο φως της δημοσιότητας παρόμοιες ιστορίες με «ανθρώπους του Θεού» να πρωταγωνιστούν σε εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης με κοινά χαρακτηριστικά: συγκάλυψη επί μακρόν από την τοπική κοινωνία, εγκληματική σιωπή από τις μητέρες των μικρών κοριτσιών και ποινές-χάδι για τους ρασοφόρους θύτες

  ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ | dtriantafillou@neaselida.news

  Ένας 57χρονος ιερέας, χήρος με παιδιά, που τα τελευταία χρόνια συζούσε στο χωριό Γερολιμένας με μια γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής, μητέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, κατηγορείται για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της συντρόφου του, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και οργή για τη συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στα ανυπεράσπιστα παιδιά.


  (σημ.Λ. η φωτ, μπήκε από εμένα Το tomov δεν δημοσίευσε φωτ. του ιερέα για λόγους αρχής, αν και δόθηκε επίσημα από τη Δικαιοσύνη στη δημοσιότητα. Σεβόμενος τις αρχές του tomov, βάζω μια θολή φωτογραφία)

  Στην περιοχή η περίεργη συμπεριφορά του ιερέα ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, με τους περισσότερους κατοίκους να σκιαγραφούν το προφίλ ενός μέθυσου ιερέα, από τον οποίο όλοι, κατά τα λεγόμενά τους, φρόντιζαν να κρατούν σε απόσταση ασφαλείας τα δικά τους παιδιά. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής αποκάλυψαν ότι ο αδερφός της 12χρονης μίλησε για την κακοποίηση που υφίστατο η αδερφή του σε κουβέντα με θαμώνες στο καφενείο του χωριού. Κανείς τους όμως δεν μετέφερε τη μαρτυρία στο αστυνομικό τμήμα.

  …………………………………………..

  ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
  Οικοτροφείο-εφιάλτης για μια 13χρονη

  Πριν από περίπου έναν χρόνο η Σίσσυ Βωβού, μέλος της συλλογικότητας «Το μωβ» και από τις βασικές υπεύθυνες της φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015, βρέθηκε μαζί με γυναίκες από πολλές τέτοιου είδους οργανώσεις να παρακολουθεί μια δίκη που δεν είδε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας, αν και είχε ως θύτες ανθρώπους γνωστού στην Αττική θρησκευτικού ιδρύματος – ορφανοτροφείου. Όσα μας εξιστορεί είναι ενδεικτικά του χαρακτήρα και της μοίρας αυτών των υποθέσεων:

  «Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο απ’ όλα στην πρόσφατη υπόθεση της κατηγορίας ιερέα για μακρόχρονη σεξουαλική κακοποίηση μικρούλας, σε κάποιο χωριό της Μάνης, είναι η συγκάλυψη που τελικά ήρθε στο φως. Πολλοί και πολλές γνώριζαν, δεν μιλούσαν όμως, ούτε και φρόντιζαν να προστατέψουν το μικρό κοριτσάκι. Τελικά το έγκλημα βγήκε στην επιφάνεια, για να μας θυμίσει ακόμα μια φορά ότι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν, και η συγκάλυψή τους ή αδιαφορία απέναντί τους απλώς διαιωνίζει το έγκλημα και συγκαλύπτει και άλλα παρόμοια που βρίσκονται σε εξέλιξη.

  Σε χώρους ιδρυμάτων διαβίωσης μικρών παιδιών, συνήθως θρησκευτικών, η έννοια του ανήκειν αλλά και ο φόβος για τα παιδιά που ζουν εκεί είναι πολύ πιο έντονα απ’ ότι σε μια οικογένεια, και η πιθανότητα καταγγελίας κακουργημάτων πολύ μικρότερη απ’ ότι σε άλλα περιβάλλοντα. Αυτό πλέον έχει γίνει δημόσιο μέσα από εξεταστικές επιτροπές που στήθηκαν, με μεγαλύτερη αυτή της Αυστραλίας, για κακουργήματα που κρατούσαν δεκαετίες και που τα παιδιά που τα υφίσταντο δεν τολμούσαν να καταγγείλουν.

  Ένα ακόμα παράδειγμα ήταν αυτό σε θρησκευτικό οικοτροφείο στην Αττική, όπου είχαμε την δυσάρεστη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη δίκη ενός “εθελοντή” του οικοτροφείου, άνω των 70 ετών, που κατηγορείτο για πολυετή παρενόχληση και βιασμούς ανήλικης (αρχικά 13χρονης) τροφίμου, που πλέον, στις αρχές του 2018 που ολοκληρώθηκε η δίκη, ήταν νέα γυναίκα.

  Μια σκανδαλώδης δίκη, κατά την οποία βγήκαν, με μεγάλη καθυστέρηση, όλα τα στοιχεία μιας συγκάλυψης που ξεκινούσε από το Α και κατέληγε στο Ω. Όχι, το κοριτσάκι δεν κατάγγειλε τον κατηγορούμενο. Γιατί; “Δεν θα με πίστευε κανένας”, είπε στο δικαστήριο.

  Και πώς λοιπόν αποκαλύφθηκε αυτό το κακούργημα; Ήταν δύο υπέροχες καθηγήτριες του σχολείου στο οποίο φοιτούσε η μικρή, μάρτυρες στη δίκη. Εκεί μάθαμε ότι η μια την έβλεπε να είναι αφηρημένη και μελαγχολική, απούσα από όλα. Τι κάνει μια δασκάλα μπροστά σ’ ένα τέτοιο παιδί; Το ψάχνει. Η δασκάλα της μίλησε, της έδωσε σημασία, την ενθάρρυνε και εκμαίευσε το πρόβλημά της. Αμέσως πήγε στη διευθύντρια και το είπε. Η διευθύντρια αμέσως ήρθε σε επαφή με τον Συνήγορο του Παιδιού, που τότε ήταν ο κ. Μόσχος, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία. Το παιδί τότε ήταν 16 χρόνων.

  Για να προχωρήσει αυτή η δίκη, με τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις, χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

  Εκεί όμως, στο δικαστήριο ακούστηκαν από τη μια και συγκαλύφθηκαν από την άλλη, όλα.

  Ο κατηγορούμενος ήταν εθελοντής που πήγαινε για να βοηθήσει στη λειτουργία του ιδρύματος, όπως και αρκετοί άλλοι άνθρωποι της εμπιστοσύνης του ιδρύματος. Πήγαιναν μια-δυο φορές την εβδομάδα, συχνά Κυριακές και αργίες, βοηθούσαν στο φαγητό και σε γιορτές που γίνονταν κατά καιρούς. Ήταν σύζυγος μιας κυρίας η οποία είχε μεγαλώσει σ’ αυτό το Ίδρυμα, ενώ η αδελφή της ίδιας κυρίας, μοναχή, που κι αυτή είχε μεγαλώσει στο ίδρυμα το οποίο ήταν σπίτι της και οικογένειά της, ήταν αυτή που είχε την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία των κοιτώνων των παιδιών, που ήταν και των δύο φύλων, αλλά έμεναν σε διαφορετικά κτίρια.

  Κύρια μάρτυς ήταν η μοναχή, μια δυναμική και προφανώς αποφασισμένη για όλα γυναίκα, που γνώριζε τα πάντα στο Ίδρυμα και χειριζόταν τα παιδιά με την άσκηση εξουσίας. Δεν έγινε ποτέ τίποτε τέτοιο, ισχυρίστηκε η μοναχή με μεγάλη πεποίθηση, και η μικρή τα είπε αυτά γιατί ήθελε να την προσέξουν, να της δώσουν σημασία, να φανεί έξυπνη. Εξάλλου η μικρή έκλεβε συχνά, έλεγε ψέματα, πληγωμένο παιδί βέβαια, αλλά αυτά έκανε. Εγώ γνώριζα όλα όσα γίνονταν στο Ίδρυμα και στους κοιτώνες, αν είχε γίνει κάτι θα μου το είχαν πει τα παιδιά. Εξάλλου τα παιδιά συνεχώς έρχονταν και μου τα έλεγαν όλα.

  Και άλλοι μάρτυρες όμως, όπως μια δασκάλα που ερχόταν εθελοντικά για να διαβάζει τα παιδιά το απόγευμα, είπε με πεποίθηση ότι ποτέ δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο.

  Ακολούθησαν κάποιοι φίλοι και φίλες της μικρής. Κι αυτοί είπαν ότι τίποτε τέτοιο δεν τους είχε πει, και ότι η κοπέλα ήταν προβληματική και έλεγε ψέματα.

  Όσο για την γυναίκα του κατηγορούμενου και τον ίδιο τον κατηγορούμενο, φυσικά τα αρνήθηκαν όλα, προϊόντα της φαντασίας της μικρής, που έτσι ήθελε να καταστρέψει έναν τίμιο άνθρωπο.

  Οι υπέροχες καθηγήτριες ήταν καταπέλτες, μετά την συζήτηση που είχαν με την κοπέλα και εξ αυτής τη βαθιά γνώση. Εξάλλου την είχαν παραπέμψει σε ψυχολόγους, που ήταν παρούσες και μάρτυρες και διαβεβαίωσαν για την αλήθεια των καταγγελιών. Ο κ. Μόσχος επίσης, έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη της συγκάλυψης. Μάρτυρας υπεράσπισης επίσης η κ. Κουφονικολάκου.

  Κατά τη δίκη, οι δικηγόροι του κατηγορουμένου όχι απλώς αρνήθηκαν ότι υπάρχει οποιαδήποτε αλήθεια στην καταγγελία, αλλά απείλησαν ευθαρσώς και δημοσίως τις καθηγήτριες και τον κ. Μόσχο ότι θα τους κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Σ’ αυτά τα σημεία, που ήταν επανειλημμένα, το δικαστήριο δεν ζήτησε την αποβολή των δικηγόρων, οι οποίοι προφανώς προσπαθούσαν να κλείσουν τα στόματα των ανθρώπων που υπεράσπιζαν την καταγγέλλουσα. Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των υπερασπιστριών γινόταν από την αρχή της υπόθεσης.

  Τελικά, η απόφαση βγήκε “καταδικαστική” για τον κατηγορούμενο, ο οποίος τιμωρήθηκε με μια ποινή τριών ετών για ασέλγεια σε ανήλικη, με αναστολή φυσικά, και με ψήφους 3-2, δηλαδή παραλίγο να απαλλασσόταν.

  Το δικαστήριο είχε φυσικά και ενόρκους. Συνεπώς και κάποιοι από αυτούς, τους εκπροσώπους της κοινωνίας, ψήφισαν συγκάλυψη. Γιατί τα στοιχεία ήταν συγκλονιστικά, έστω κι αν όλες οι μαρτυρίες έλεγαν ότι κανείς και καμία δεν ήξερε τίποτα.

  Εμπρός λοιπόν, είναι το μήνυμα, για την επόμενη συγκάλυψη, που είναι ο ιερέας στη Μάνη και ποιος ξέρει ποιος ακόμα.

  Αυτή η μικρή βασανισμένη και εγκαταλειμμένη κοπέλα ήταν “εκτός” των ορίων λειτουργίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως συμβαίνει συχνά με τέτοιους ανθρώπους του κοινωνικού περιθωρίου στο οποίο τους έλαχε να βρεθούν.

  Υπάρχουν όμως πάντα κάποιες υπέροχες καθηγήτριες, που κάνουν βασανιστική προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας. Εμείς που παρακολουθήσαμε τη δίκη για να συμπαρασταθούμε στην κοπέλα, από το Μωβ και άλλες γυναικείες οργανώσεις, αναπνεύσαμε το φρέσκο αεράκι αυτής της αλληλεγγύης, που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο».

  *Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 126 της Κυριακάτικης εφημερίδας ‘ Νέα Σελίδα’ στις 3/11/2019- Στη φωτό η Δήμητρα Τριανταφύλλου

  https://tomov.gr/2019/11/06/ekmetalleysi-anilikon-iereis/

  Η φωτογραφία του ιερέα της Μάνης καθώς και τα στοιχεία του έχουν πλέον δοθεί στη δημοσιότητα από την αστυνομία. Το Μωβ δεν τα δημοσιεύει για λόγους δεοντολογίας.

  https://www.postmodern.gr/egklimata-kata-tis-genetisias-eleythe/

  Εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας με θύματα παιδιά – Ένοχες σιωπές σε θρησκευτικά περιβάλλοντα
  By Αγγελική Καρδαρά on November 14, 2019 / 2 Comments

  ……………………

  Η σημασία του να «σπάσουν» αυτές οι ένοχες σιωπές ή η συγκάλυψη εγκληματικών ενεργειών είναι πολύ μεγάλη, γιατί με αυτό τον τρόπο θα επιτύχουμε έναν διττό στόχο: την ενίσχυση της πρόληψης αυτών των μορφών εγκληματικότητας αλλά και της έγκαιρης παρέμβασης σε εγκλήματα που διαπράττονται στους κόλπους μίας οικογένειας. Εδώ οφείλουμε να επιμείνουμε τόσο σε ερευνητικό επίπεδο όσο και αξιοποιώντας τη δύναμη των ΜΜΕ με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την ανάληψη της ευθύνης από τον πολίτη, ο οποίος γνωρίζει και σιωπά.
  ………………………..

  Όσον αφορά σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράττονται από αξιοσέβαστα για την κοινωνία άτομα τα οποία εργάζονται σε θρησκευτικά περιβάλλοντα, αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης διεθνών μελετών και μάλιστα τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται περισσότερο η ανάγκη διερεύνησης τους λόγω υποθέσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και απασχολούν τα ΜΜΕ.

  Το προφίλ δραστών που διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα στον χώρο της θρησκείας: Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άντρες (Francis and Baldo 1998; Friberg and Laaser 1998; Garland and Argueta 2010; Thoburn and Whitman 2004), στοιχείο που εξηγείται και από την μεγαλύτερη εκπροσώπηση αντρών σε θρησκευτικά περιβάλλοντα. Ένα δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι μόνον ένα μικρό ποσοστό θεωρείται ότι έχει κάποια μορφή παραφιλίας/paraphilia. Συγκεκριμένα, θεωρείται ότι το 2% των δραστών θα μπορούσαν δυνητικά να διαγνωστούν ως παιδόφιλοι (δηλ. σεξουαλική εστίαση σε παιδιά προεφηβικής ηλικία), ενώ το 4% θα μπορούσαν να διαγνωστούν ως «εφηβόφιλοι»/ ephebophile όπως είναι ο αντίστοιχος όρος στην αγγλοσαξονική βιβλιογραφία (δηλαδή, σεξουαλική εμμονή σε άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 19 ετών), (Sipe 1990, 1995). Άλλα ψυχολογικά ζητήματα που έχουν αποδοθεί σε ιερείς που εμπλέκονται σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιού περιλαμβάνουν εθισμό, κατάθλιψη, ακόμη και νοητική δυσλειτουργία (Blanchard 1991; Plante and Aldridge 2005). Ένα τρίτο βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορεί να έχουν ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας (βλ. Raskin & Hall, 1979).

  Το προφίλ των θυμάτων: Σύμφωνα με τα πορίσματα διεθνών μελετών η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι αγόρια ηλικίας μεταξύ 11 και 14 ετών. Αναδεικνύεται όμως η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης, δεδομένου ότι οι έρευνες είχαν δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο προφίλ των ενήλικων θυμάτων.

  Τόπος διάπραξης των σεξουαλικών εγκληματών: Κρίσιμης σημασίας για την έρευνα ο τόπος διάπραξης του σεξουαλικού εγκλήματος, διότι και ο τόπος του εγκλήματος ασκεί ισχυρές επιδράσεις στην ψυχοσύνθεση των θυμάτων και δύναται να έχει διαφορετικές επιπτώσεις στο «τραύμα της θυματοποίησης», ιδίως για τα ανήλικα θύματα (Culbertson et al. 2014). Οι μελετητές καταλήγουν ότι η κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια συμβαίνει συνήθως σε ιδιωτικό χώρο και κατά κανόνα στο σπίτι του δράστη (Wortley & Smallbone 2006). Επίσης, οι Calkins-Mercado, Tallon, and Terry (Calkins-Mercado et al. 2008) διαπίστωσαν ότι οι ιερείς που είχαν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος περισσότερων του ενός θυμάτων ήταν πολύ πιο πιθανό να είχαν διαπράξει το έγκλημα στην οικία τους σε σχέση με όσους είχαν διαπράξει έγκλημα σε βάρος ενός θύματος.[2]

  …………………….

  Επίσης, η συγκάλυψη του εγκλήματος από μία μητέρα μπορεί να είναι απόρροια της εξάρτησης της (οικονομικής, ψυχολογικής, συναισθηματικής κ.λπ.) από τον σύζυγο/σύντροφο και να επιλέγει τελικά τη σιωπή από την πιθανή διάλυση του γάμου/της σχέσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ακόμα πιο έντονη η άρνηση της μητέρας να αποδεχτεί την αλήθεια. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει ένα υποστηρικτικό συγγενικό/φιλικό περιβάλλον ούτε η αναγκαία κοινωνική μέριμνα, η κατάσταση δυσχεραίνει περισσότερο. Σε άλλες περιπτώσεις η σιωπή ή ακόμα και σιωπηρή συναίνεση μπορεί να αντανακλά μία βεβαρημένη ψυχοπαθολογία της μητέρας. Ασφαλώς, σε υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων στους κόλπους της οικογένειας πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά και η εμπλοκή που μπορεί να έχει η μητέρα ή και άλλα μέλη της οικογένειας.

  …………………..

  Η Αγγελική Καρδαρά είναι Εισηγήτρια-Συγγραφέας και Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος (με εξειδίκευση στη μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία) και Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Το θέμα της διδακτορικής διατριβής της, με Επιβλέποντα τον Καθηγητή Γιάννη Πανούση, αφορά τον ιδιαίτερο γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας του έγκλειστου πληθυσμού. Από τον Φεβρουάριο του 2020 ανέλαβε και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Crime & Media Lab του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος που αποτελεί Ομάδα Εργασίας για το Έγκλημα και την Απεικόνισή του στα ΜΜΕ. Έχει επάρκεια και άδεια διδασκαλίας τριών ξένων γλωσσών (αγγλικών, γαλλικών, ισπανικών). Εργάζεται στον συναρπαστικό χώρο της εκπαίδευσης, δίνει διαλέξεις και οργανώνει μαθήματα σεμιναριακού τύπου στο αντικείμενο εξειδίκευσής της «Έγκλημα & Media». Επίσης, είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη ερευνών εγκληματολογικού, κοινωνικού και μιντιακού ενδιαφέροντος, αρθρογραφεί και συγγράφει. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Τρομοκρατία και ΜΜΕ (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Όταν η ψυχή μιλάει (εκδόσεις Υδρόγειος), Φυλακή και Γλώσσα (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη (εκδόσεις Παπαζήση), Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ των εγκληματιών που απασχόλησαν τα ελληνικά ΜΜΕ (1993-2018): Criminal Profiling and Media (εκδόσεις Παπαζήση). Οι «Νέοι Παγιδευμένοι στα Παιχνίδια της Βίας: Εγκλήματα με Δράστες και Θύματα Νέους» είναι το έκτο βιβλίο της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.

 5. Ο/Η Ήθελές τα λέει:

  Σέρρες – Κορονοϊός: Νόσησε νεαρός ανεμβολίαστος ιερέας – «Δυστυχώς έκανε μεγάλο λάθος ο παπάς μας»

  02.12.2021 | 09:37

  Ο κορονοϊός μπήκε και στη δική του ζωή, με τη κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται στις Σέρρες και να μεταφέρεται εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τι λένε κάτοικοι της περιοχής που λειτουργούσε…

  Ο ιερέας του Γαζώρου, του Δήμου Ν. Ζίχνης, νοσεί από κορoνοϊό και μάλιστα παρά το νεαρό της ηλικίας του βρίσκεται δυστυχώς διασωληνωμένος στην εντατική, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της περιοχής προσεύχονται για την υγεία του και εύχονται σύντομα να τον έχουν και πάλι κοντά τους.

  Ο 41χρονος Ιερέας ήταν ανεμβολίαστος. Το epiloges.tv, βρέθηκε στο χωριό του ιερέα όπου και μίλησε με κατοίκους. «Έκανε λάθος ο παπάς μας», λέει ο πρόεδρος του χωριού και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον ιερέα τους…

 6. Ο/Η Ένας λέει:

  04 Δεκεμβρίου, 2021 – 20:21

  Αναστάτωση με ιερέα που διαμαρτυρόταν για την επίσκεψη του Πάπα

  Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου έξω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκεί όπου βρέθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα μας.
  «Πάπα είσαι αιρετικός» φώναξε ένας ιερέας στον ποντίφικα την ώρα που εκείνος επισκεπτόταν την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

  Ο ιερέας φώναξε την φράση τρεις φορές καθώς ο πάπας Φραγκίσκος έφτανε για να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

  Αμέσως, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο τον απομάκρυναν.

 7. Ο/Η του κώλου λέει:


  ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ

  95 σχόλια

  Μαρια Καργιωτακη
  πριν από 2 ημέρες
  Συγχαρητήρια πάτερ Στυλιανε… χρειαζόμαστε άξιους… φωτισμένους. .. δυνατούς…. αληθινούς ανθρώπους όπως εσάς…. μαζί σας!!!! Την ευχή Του Κυρίου να έχουμε!!!!!

  75

  χρήστος Τσιάκας
  πριν από 2 ημέρες
  Μπράβο σας πατέρα Στυλιανό είστε ένας πραγματικός υπέρμαχος της ελευθερίας και της Ορθοδοξίας

  20

  Βασιλης Ρέκκάς
  πριν από 2 ημέρες
  Πατερα Στυλιανέ είστε φάρος σε μια σκοτεινή και τρικυμιώδη εποχή

  58

  Ηλιας Ζαχαριας
  πριν από 2 ημέρες
  Άξιος, Αξιος, πάτερ μαζί σου στον πόλεμο Ο Θεός είναι μαζί μας σε αγαπάμε ζει Κύριος ο Θεός

  22

  giannis mainas
  πριν από 2 ημέρες
  Σας ζηλεύω για τη δύναμη και το θάρρος σας

  22

  Realmasterorder
  πριν από 2 ημέρες (τροποποιήθηκε)
  Ευγε και πολλά μπράβο στόν Ιερέα αυτόν που τα λέει έτσι όπως είναι και γιατί εκτός απο μορφωμένος ως επιστήμονας,κρατάει ακέραια τον χαρακτήρα και την ηθική του σε μια πραγματικά εκτροπή στήν Χώρα που γέννησε την Δημοκρατία !

  23

  =
  giorgos papadopoulos
  πριν από 2 ημέρες
  Συγχαρητήρια πάτερ είσαι Έλληνας πατριώτης να σαι πάντα καλά

  53

  Rula Bouchlariotou
  πριν από 2 ημέρες
  Πατέρα Στυλιανε τα λόγια και οι σκέψεις σας αντικατοπτριζουν την πραγματικότητα. Δεν φτάνουν όμως στα αφτιά των κυβερνώντων! Φωνή βοώντος εν τη ερημω, δυστυχώς!!!

  21

  Nike Maria Vassil
  πριν από 2 ημέρες
  Ότι και να κάνουν η λογική, το ήθος και η διαφάνεια δεν κατακτιέται! Υπάρχει μέσα στους ανθρώπους και θα υπαρχει

  27

  ΦΛΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
  πριν από 2 ημέρες
  ΘΕΈ ΜΟΥ! Να ένας σοστος Άγιος ΠΑΤΕΡΟΎΛΗΣ.

  26

  Apostolos Natsios
  πριν από 2 ημέρες
  Πατέρα Στυλιανε ο Θεός να σε έχει καλά γιατί παίρνουμε δύναμη από τον λόγο σου.

  14

  Kaiti Bonouta
  πριν από 2 ημέρες
  Αυτούς τους παπάδες θελουμε , μόνο αυτοί οι πατέρες θα σταθούν δίπλα μας , αλλά και εμείς είμαστε μαζί του

  65

  Sa Pal
  πριν από 2 ημέρες
  Πάτερ λεβεντιά, λεβεντιες θέλει Ο Θεός , ταπεινά υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σας, ευχου κ υπέρ ημών των αμαρτωλών

  18

  Christos Mantas
  πριν από 2 ημέρες
  Μπράβο στον πατέρα στυλιανο!!! Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στην εκκλησία μας.

  12

  Bibi
  πριν από 2 ημέρες
  Ποσο δικιο εχεις πατερ μου οΘεος μαζι μας.

  45

  Χρήστος Ντάγκας
  πριν από 2 ημέρες
  Μπράβο πάτερ έχεις ψυχή Έλληνα αυτά είναι παράδειγματα με αυτά μεγαλώσαμε μέχρι το τέλος έτσι και ο πάτερ Σαμουήλ τους έδειξε το κουγκι

  19

  Χρυσούλα Πασπάτη
  πριν από 2 ημέρες
  Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι και περνουμε κουράγιο! Ο Θεός να τον έχει καλά!

  13

 8. Ο/Η Κρητικός λέει:

  Σας παρακαλώ μην ξεχνάτε αυτήν την ιστορία
  θεοί και δαίμονες θα πάνε να την κρύψουν

  https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/311158_hania-synelifthisan-dyo-iereis-gia-ton-biasmo-toy-19hronoy-me-noitiki

  20.09.2021, 19:55
  Χανιά: Συνελήφθησαν δύο ιερείς για τον βιασμό του 19χρονου με νοητική στέρηση
  efsyn.gr

  Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Δευτέρα το μεσημέρι δύο ιερείς, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του 19χρονου με νοητική στέρηση στα Χανιά.
  Το θέμα έφερε στο φως η ΕΡΤ Χανίων όταν αποκαλύφθηκε υπόθεση για σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου (σήμερα) παιδιού με νοητική υστέρηση. Μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την εισαγγελία Χανίων, αποκαλύφθηκε ότι ένας 66χρονος είχε βιάσει τον 18χρονο όταν ήταν 14 ετών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.