Πέθανε Άραβας αρχιμανδρίτης, που κατηγορήθηκε για παιδεραστίες και εξορίστηκε στον Άθωνα

[Να σπάσουμε την ιερή Ομερτά για αυτό το τέκνο του οσίου Παϊσίου]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η ευσεβής Ρομφαία υπήρξε πολύ σύντομη, χωρίς να αναφέρει όχι μόνο το παρελθόν του νεκρού, αλλά ούτε αιτία θανάτου, κι ας είναι οι ημέρες πονηρές και γεμάτες από αγιορείτικο κορωνοϊό: «Εκοιμήθη σήμερα, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στην Θεσσαλονίκη ο Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Χαματούρα Λιβάνου Παντελεήμων Φαράχ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Ηγούμενος Παντελεήμων θα ταφεί στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους». ‘Ένα αυτονόητο ερώτημα είναι γιατί δεν θάβεται στη Μονή όπου κατά τη Ρομφαία ηγουμενεύει; Προφανώς η ευσεβής ιστοσελίδα ξέχασε ένα παλιό της ρεπορτάζ (11 Νοε 2017), που θα ήταν ενοχλητική η υπόμνησή του, παρ’όλο που και κι εκεί πάλι έκρυβε τις κατηγορίες κατά του αρχιμανδρίτη: «ΣΟΚ: Φώναζαν ανάξιος σε Πατριάρχη και Εψηφισμένο Επίσκοπο». «Την έντονη αποδοκιμασία του ποιμνίου αντιμετώπισε πριν από λίγο, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης στο Λίβανο. Συγκεκριμένα κατά την είσοδο του Πατριάρχη Ιωάννη στον Ναό της Παναγίας του Μπαλαμάντ, πιστοί φώναζαν στα αραβικά «ΑΝΑΞΙΟΣ» τόσο για τον ίδιο όσο και για τον εψηφισμένο Επίσκοπο Ιωάννη Μπατάς. Οι αποδοκιμασίες ανέβαλαν την τελετή ομολογίας πίστεως κατά τον Εσπερινό που τελέστηκε, πριν την αυριανή χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ιωάννη. Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο λόγος των αποδοκιμασιών, υπήρξε η απόφαση του Πατριάρχη να «εξορίσει» στον Άγιον Όρος τον Ηγούμενο Παντελεήμονα Φάραχ της Χαματούρα για δύο χρόνια». Δηλαδή και σε εκείνο το ρεπορτάζ για μια δράκα εγκάθετων του ηγούμενου, κλασσική για τους «Γέροντες»-γκουρού της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες τυφλών και εξαρτημένων οπαδών, άφηνε στον αναγνώστη την υποψία πως ο πατριάρχης τον αδίκησε, ενώ στην πραγματικότητα τον ευνόησε σκανδαλωδώς, τηρώντας τη γνωστή επιείκεια της Ορθοδοξίας απέναντι στους ιερούς παιδεραστές, αντί να τον καθαιρέσει. Το τι ακριβώς είχε συμβεί με τον πανοσιολογιότατο Παντελεήμονα μπορεί να το δει ο αναγνώστης στην αμέσως παρακάτω παλιότερη ανάρτησή μας (31.1.2014), όπου όμως δυστυχώς τα δημοσιεύματα που παραπέμπει έχουν εξαφανιστεί από το διαδίκτυο (Ευτυχώς, παρ’ ότι οι πρωτογενείς πηγές είναι αραβικές και αραβόφωνες, διασώζονται ακόμη κάποιες αναφορές στα Αγγλικά, που θα τις δούμε παρακάτω):

«Πνευματικά τέκνα Παϊσίου στη δίνη κατηγοριών παιδοφιλίαςΤρεις υποθέσεις ιερής παιδοφιλίας». «Ένας άλλος Άραβας Αγιορείτης, ο ηλικιωμένος αρχιμανδρίτης πανοσιότατος Παντελεήμων Farah, υποτίθεται ότι καταδικάστηκε στα μουλωχτά από τον επίσκοπό του, σε «ισόβια απομόνωση» στη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου της Hamatoura, όπου και ηγουμενεύει (!),  με την ασαφή κατηγορία της «παραβίασης των όρων της χριστιανικής ζωής». Είναι μια πονηρή εκκλησιαστική διατύπωση, που μαζί με βιαιότητες των πιστών του μέσα στο πατριαρχείο σε βάρος της δημοσιογράφου Dalal Mawad του ειδησεογραφικού πρακτορείου LBCI η οποία πήγε να κάνει ρεπορτάζ για το γεγονός, αποσκοπούσε στο να συγκαλύψει την πραγματικότητα της παρενόχλησης νέων (2.12.2013).  Πόσο νέων; Μάλλον παιδιών. Όπως σημειώνει Λιβανέζος μπλόγκερ, αυτοί οι θαυμαστές των «βιαστών παιδιών» είναι οι ίδιοι που πρόσφατα επιτέθηκαν σε καλλιτέχνιδα που φωτογραφήθηκε γυμνόστηθη. Για ανήλικους μιλάει και μια άλλη πηγή. Το «Αραβικό Δίκτυο για την Πληροφόρηση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» διαμαρτυρήθηκε (4.12.2013) για την επίθεση που δέχτηκαν οι Δημοσιογράφοι. Οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί (30.11.2013) στο πατριαρχείο,  για να υποστηρίξουν τον αρχιμανδρίτη που κατηγορείτο για σεξουαλική παρενόχληση «ανήλικων», την ώρα που ο πατριάρχης συνεννοείτο με τον υπουργό Άμυνας για το πώς θα κλείσει η υπόθεση, με απόλυση του ιερέα».

Να πάμε τώρα στα σωζόμενα του διαδικτύου σχετικά με τον Παντελεήμονα, αφού υπενθυμίσω πως η υπόθεσή του ξέσπασε ταυτόχρονα με αυτήν του Κωνσταντίνου Kayyal («ΛΙΒΑΝΟΣ: ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ»), ενός Άραβα Αγιορείτη της Μονής Κουτλουμουσίου. Τον ιερό Κωνσταντίνο κατηγορούσε ο γερμανικής υπηκοότητας, πατέρας ενός 10χρονου αγοριού, ότι το προσέβαλε σεξουαλικά μέσα στη Μονή τον Απρίλη του 2012. Ο Επίσκοπος δεν έπαθε τίποτα, συνεχίζει ακάθεκτος την ιερή του δράση. «REPORT: Father Panteleimon Farah banned from exercising his ecclesiastical duties» (30.11.2013-. lbcgroup.tv). «Απαγορεύτηκε στον π. Παντελεήμονα Φαράχ η άσκηση των εκκλησιαστικών του καθηκόντων στη Μονή Χαματούρας στην Κούσμπα, βάσει απόφασης του Μητροπολίτη Ορεινού Λιβάνου Γεώργιου Χόντερ. Η απόφαση έρχεται μετά από μήνυση που υποβλήθηκε κατά του πατέρα Farah κατηγορώντας τον για ενέργειες που δεν συμβαδίζουν με τη χριστιανική ζωή.  Για να παρακολουθήσετε την αναφορά της Dalal Mawad, κάντε κλικ στο παραπάνω VIDEO. (σημ.Λ. Η Dalal Mawad είναι μία πολύ γνωστή παραγωγός βίντεο και ανταποκρίτρια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που δουλεύει και για το Associated Press»).

Παιδάκια χρησιμοποιούνται από οπαδούς του ιερού Γέροντος για να διαμαρτυρηθούν-φωτ. Pentapostagma από Daily Star (27/01/14).

Ποιες είναι αυτές οι μυστηριώδεις  «ενέργειες που δεν συμβαδίζουν με τη χριστιανική ζωή»;. Θα τις βρούμε αιδώ: «Another church scandal in Lebanon» (Tuesday, December 3, 2013). «Όπως και με τον Labaki (σημ. έναν Λιβανέζο Καθολικό-Μαρωνίτη-ιερωμένο παιδεραστή), ένα πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε γρήγορα για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση και να διακηρύξει την αθωότητα του Farah. Όταν η Dalal Mawad του LBC έφτασε -με άδεια από την Εκκλησία- για να κάνει ζωντανή αναφορά από τη διαδήλωση, οι οπαδοί του ιερέα προσπάθησαν να επιτεθούν σωματικά σε αυτήν και τον εικονολήπτη της, και μόνο ο στρατός τους εμπόδισε να το κάνουν. (Όπως σχολίασε ο μπλόγκερ Τζίνο Ράιντι κατά τη διάρκεια της ντροπής του Λαμπακί, αυτοί οι θαυμαστές των βιαστών παιδιών είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που αφρίζουν με ευσεβή μανία όταν, ας πούμε, μια νεαρή Λιβανέζα καλλιτέχνις φωτογραφίζει το γυμνό στήθος της). Ο εκφοβισμός μιας γυναίκας δημοσιογράφου από έναν όχλο φανατικών θρησκευόμενων είναι φυσικά ένα σκάνδαλο από μόνο του. Ωστόσο, η απόλυτη τραγωδία είναι η μοίρα των ίδιων των θυμάτων του Farah και των οικογενειών τους, που δεν θα δουν ποτέ τους άντρες που ευθύνονται για τον πόνο τους να προσάγονται στην πραγματική δικαιοσύνη. Αν ήταν ένας απλός πολίτης που τους είχε κακοποιήσει, δικαίως θα είχε περάσει ένα σημαντικό μέρος της υπόλοιπης ζωής του σε ένα κελί φυλακής. Δώστε όμως σε κάθε εγκληματία, όσο βδελυρό κι αν είναι, θρησκευτικό τίτλο και γίνεται άθικτος. Εκείνοι που υπερασπίζονται αυτήν την ιδέα της θωράκισης των παραστρατημένων κληρικών από το νόμο ίσως θα ήθελαν να σκεφτούν πώς θα ένιωθαν αν δέχονταν επίθεση τα παιδιά τους – ή, μάλιστα, πώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα είναι αυτά την επόμενη φορά. Ευχαριστώ την Christine Sleiman για τη βοήθεια με τη μετάφραση. Αναρτήθηκε από Alex Rowell στις 1:48 μ.μ».

Πάμε σε άλλη μια σωζόμενη πηγή: «LCCC ENGLISH DAILY NEWS BULLETIN». «Myriad questions abound in church molestation scandal», January 27, 2014/By Rayane Abou Jaoude/The Daily Star (δεν έχει απ’ευθείας συνδεσμο, είναι το 20ο ρεπορτάζ ξεκινώντας από επάνω). «ΒΗΡΥΤΟΣ: Μετά από χρόνια σιωπής, πρόσφατα εμφανίστηκαν αναφορές για σεξουαλική κακοποίηση από κάποτε αξιοσέβαστους Λιβανέζους ιερείς και επισκόπους, αφήνοντας ένα ίχνος αναπάντητα ερωτημάτων και βάζοντας στο προσκήνιο τις Μαρωνιτικές και Ορθόδοξες εκκλησίες. Νέες αναφορές για ένα ακόμη σκάνδαλο που αφορά έναν επίσκοπο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ενός νεαρού αγοριού σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι έχουν εγείρει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με το πώς οι εκκλησίες του Λιβάνου αντιμετωπίζουν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στις οποίες ύποπτοι δράστες είναι μέλη κληρικών….. Ανέφερε την περίπτωση του Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Φάρα, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια απομόνωση στη Μονή Χαματούρα στην πόλη Κούρα του Κούσμπα τον περασμένο μήνα από το Κληρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, μια εκκλησιαστική ακρόαση όπου ένα μέλος της εκκλησίας δικάζεται για ορισμένες κατηγορίες, μετά από όσα Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Βύβλου και Μπατρούν χαρακτήρισε «παραβιάσεις της χριστιανικής ζωής». Η ποινή βασίστηκε σε απόφαση που έλαβε ο Ορθόδοξος Επίσκοπος του Όρους Λιβάνου George Khodr. Τόσο ο Farah όσο και ο Kayyal θα μπορούσαν να ήταν πιθανοί υποψήφιοι για υψηλόβαθμες θέσεις κληρικού, είπε η πηγή, και οι κατηγορίες θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας να ματαιώσουν τις υποψηφιότητές τους. «προσπάθεια στόχευσης χριστιανικών εκκλησιών στον Λίβανο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι Χριστιανοί κινδυνεύουν στη Μέση Ανατολή. Υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί μόλις πρόσφατα εμφανίστηκαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στα χέρια του κλήρου. «Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι», είπε η πηγή, μιλώντας εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αλλά ο Χάμπερ ήταν πιο αισιόδοξος, λέγοντας ότι δεν πίστευε ότι τέτοιες κατηγορίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Εκκλησία να χάσει την αξιοπιστία της, ούτε ήταν απαραίτητα μέρος μιας συνωμοσίας που στόχευε στον Χριστιανισμό στο Λίβανο…»

[σημ.Λ. στο αμέσως παραπάνω: Να σημειώσω πως οι Χριστιανοί συο Λίβανο είναι πολιτικά ισχυρή πλειοψηφία και πως αυτές οι ανόητες δικαιολογίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Άραβας Ορθόδοξος πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, που εξόρισε επιεικέστατα τον δράστη, κουκουλώνοντας την υπόθεση (αθώος μεν αλλά τον εξορίζουμε!!!), χωρίς ανοιχτή δίκη-κατά τις πάγιες κουτοπονηριές των Ορθόδοξων Εκκλησιών-είναι μέλος μιας αντιχριστιανικής συνωμοσίας κατά της Εκκλησίας του, τη στιγμή μάλιστα που το πατριαρχείο του απειλείται μέσα στον ωκεανό του Ισλάμ (ο αδελφός του πατριάρχη έχει απαχθεί και εξαφανιστεί από φανατικούς Ισλαμιστές)].

Ας δούμε μια ακόμη πηγή: «REPORT: The case against Father Panteleimon Farah – LBC» Dec 01 2013 – 16:19. «Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πνευματικοί Υιοί του Πατέρα Παντελεήμονα Φάρα» εξέφρασε την Κυριακή την αποδοκιμασία της για το χθεσινό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο νυχτερινό δελτίο του LBCI. Η ομάδα τόνισε ότι η σύγκριση της υπόθεσης του πατέρα Παντελεήμονα Φάρα με αυτή του πατέρα Μανσούρ Λαμπακί ήταν άστοχη. «Στην περίπτωση του πατέρα Λαμπακί, εκδόθηκε δικαστική απόφαση από τις ανώτατες εκκλησιαστικές αρχές, ενώ στην περίπτωση του πατέρα Farah δεν ελήφθη καμία απόφαση, αν και πολλές κατηγορίες αποσκοπούν στην απαξίωση του για να αφαιρεθεί το όνομά του από τη λίστα των πιθανών υποψηφίων της Αρχιεπισκοπής», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της. Αυτό το θέμα προκάλεσε αναταραχή καθώς εκκλησιαστικές πηγές που ενημερώθηκαν για την έρευνα είπαν στο LBCI ότι κατηγορήθηκε για παιδική παρενόχληση που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, αλλά η Εκκλησία ανέλαβε δράση μόνο μετά το σκάνδαλο παρενόχλησης ενός 13χρονου αγοριού το 2012».

Κλείνω με μια ακόμη ελληνική ιερή πηγή (orthodoxia.info-12.11.2017) που κρύβει κι αυτή τις κατηγορίες «Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου…». «Η (σημ.Λ.: sic «Η» πληθυντικού)  δικαστικές υποθέσεις με εμπλεκόμενο τον Ηγούμενο της Μονής Χαματούρα αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα και η προ μηνός αναχώρηση για την Ελλάδα και το Άγιο Όρος, έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Λίβανο και στα πνευματικά του παιδιά, που μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τοπικά μέσα δηλώνουν ότι δεν θα συγχωρέσουν την εκδίωξη του πνευματικού τους πατρός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηγούμενος της Μονής Χαματούρα αριθμεί και αναπαύει εκατοντάδες πνευματικά παιδιά κάτω από το πετραχήλι του. Η προ μηνός απόφαση του δικαστηρίου, αν και αθωωτική, υποχρέωνε τον αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα να εγκαταλείψει (σημ.Λ. «οι γνωστές θολές ιερές αποφάσεις) τη Μονή και να κατευθυνθεί στο Άγιο Όρος, προκειμένου να εκτονωθούν τα πνεύματα και να μην σκανδαλίζεται το ποίμνιο. Το γεγονός αυτό όμως φαίνεται ότι δεν το άντεξαν τα πνευματικά παιδιά του Γέροντα οργανώνοντας διάφορες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες εναντίον του Πατριάρχη».

Θα αναφέρουν ποτέ οι Ρωμιοί εκκλησιαστικοί δημοσιογράφοι γιατί κατηγορήθηκε και από τι πέθανε ο πανοσιολογιότατος Άραβας;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

«Η βλαβερή επιρροή του μέντιουμ Παΐσιος»-«Ποινικές εμπλοκές θαυμαστών του-Ομολογία Ιερώνυμου».

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Πέθανε Άραβας αρχιμανδρίτης, που κατηγορήθηκε για παιδεραστίες και εξορίστηκε στον Άθωνα

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πράγματι κρυμμένος

  Πνευματικά τέκνα Παϊσίου στη δίνη κατηγοριών παιδοφιλίας

  ………………………….

  Για τον άνθρωπο αυτό γράφει ελληνικό ορθόδοξο μπλογκ:
  http://ahdoni.blogspot.com/2010/06/elder-panteleimon-of-hamatoura-hidden.html

  Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012
  Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΧΑΜΑΤΟΥΡΑ: ΕΝΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – ELDER PANTELEIMON OF HAMATOURA: A HIDDEN TREASURE OF ORTHODOXY

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  Όπως και ο Αμβρόσιος και ο Μόρφου.
  Ίσως κάτι παίζει


  https://media.istockphoto.com/vectors/laughing-devil-vector-id150430800

  https://www.protothema.gr/sunday-editions/

  Κορωνοϊός: Επιδεινώθηκε η υγεία του Μητροπολίτη Κοσμά που νοσεί από COVID – Αρνείται να εισαχθεί σε νοσοκομείο

  Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
  30/11/2021, 12:30 50

  Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που είναι αρνητής του κορωνοϊού και των εμβολίων βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό πριν λίγες μέρες – Αρχικά είχε ήπια συμπτώματα και παρέμεινε στην οικία του
  Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που νοσεί με κορωνοϊό, με τον ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, να αρνείται να εισαχθεί σε νοσοκομείο.

  Θυμίζουμε ότι τις περασμένες ημέρες ο Μητροπολίτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αρχικά είχε ήπια συμπτώματα και παρέμεινε στην οικία του.

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2021/07/blog-post_4.html

   Κυριακή 4 Ιουλίου 2021
   ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ Ο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

   Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

   Τελικά ψεύδεται ασύστολα και ανερυθρίαστα ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και γι’ αυτό θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας καθότι η εμπλοκή του και ευθύνη στην υπόθεση του «κοινοβίου» του προφυλακισθέντος ιερέα του, Θεόδωρου Δροσοπαναγιώτη, είναι τεράστια!

   Στην απάντηση της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος έγραψε κάτι για το θέμα, διαβάζουμε: «Οφείλατε, αν δεν γνωρίζατε, να πληροφορηθείτε ότι ο εν λόγω ιερέας είχε μετατεθεί σε παρελθόντα έτη σε διάφορες Ενορίες εκτός του Αγρινίου, όχι κατόπιν καταγγελιών για τα αδικήματα που τον βαραίνουν σήμερα, αλλά για άλλους λόγους. Από ποιά στοιχεία, κύριε Βουλευτά, προβαίνετε στην διαπίστωση ότι «ήταν γνωστή η δράση του», όπως αναφέρετε στο άρθρο σας; Δεν σας κάλυψαν οι ανακοινώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Ιανουάριο και πρόσφατα, όπου επισημαίνεται ότι ζητήθηκαν στοιχεία και δεν προσκομίσθηκαν ποτέ; Ποιά είναι αλήθεια τα στοιχεία που εσείς επικαλείστε; Έχετε κάποια προσωπική πληροφόρηση για γεγονότα και καταστάσεις; Αν ναι, για ποιο λόγο δεν τα είχατε γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές (πολιτείας ή εκκλησίας);»

   Άθλια ψέματα όλα τα παραπάνω, αφού η Μητρόπολη γνώριζε την υπόθεση από το 2011.
   Σε πολλά ρεπορτάζ της εποχής στο διαδίκτυο διαβάζουμε: «Πρόκειται για έναν ιερέα, ο οποίος από όποια ενορία πέρασε δημιουργούσε προβλήματα με αποτέλεσμα οι ενορίτες να συγκεντρώνουν υπογραφές και να ζητούν την εκδίωξή του. Στο διάστημα της διακονίας του πέρασε από τρείς ενορίες από τις οποίες έφυγε κακήν κακώς. Είναι, όμως, ανεπίδεκτος σωφρονισμού, καθώς ούτε από τη διετή αργία στην οποία τον είχε θέσει ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας, διδάχθηκε».

   Ακριβώς πριν 10 χρόνια (Ιούνιος 2011), στο the best διαβάζουμε ότι «ο ιερέας την εκδοχή του την έχει καταθέσει ενώπιον των εκκλησιαστικών αρχών της περιοχής. Έχει κληθεί όμως να την καταθέσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή».

   Επομένως και μετάθεση και αργία είχε «φάει» ο προστατευόμενος του μητροπολίτη Κοσμά και σε απολογία είχε κληθεί. Φυσικά για το εν λόγω θέμα και όχι «για άλλους λόγους», όπως λέει η Μητρόπολη στην πρόσφατη ανακοίνωσή της.

   Βέβαια, σε άλλο site διαβάζουμε για την στάση της Μητρόπολης εκείνη την εποχή: «Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν είχε τεθεί σε διετή αργία, αλλά η Μητρόπολη έκρινε πως δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του και τώρα συνεχίζει να λειτουργεί, σε περιοχές μακριά από το Αγρίνιο».

   Ο απόλυτος υπεύθυνος για την κατάσταση είναι ο Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος φαίνεται ότι δεν ντρέπεται τους ανθρώπους και δεν φοβάται τον Θεό.
   Αναρτήθηκε από panagiotisandriopoulos στις 1:36 μ.μ.

   • Ο/Η Trans monk λέει:

    Ανακοίνωση την ιστοσελίδα της Μητρόπολης
    Χωρίς ημερομηνία και ώρα, για ξεκάρφωμα
    Αόριστη και ασαφής
    Τάχα μου τάχα μου

    https://www.imaa.gr/

    Περί ασθενείας του Μητροπολίτου

    Η Ιερά Μητρόπολις ενημερώνει ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, κατόπιν ενδείξεων, υποβλήθηκε σε εξέταση (μοριακό τεστ) και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

    Ο Μητροπολίτης παραμένει στην οικία του, με ήπια τα συμπτώματα και με την καθοδήγηση των ιατρών.

    Ευχή όλων μας να είναι ταχεία η ανάρρωση του Σεβασμιωτάτου.

 3. Ο/Η Gay monk λέει:

  Αχ αυτή η κρυψίνοια των αγίων, από σεμνότητα είναι

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/agio-oros-ektaktos-sto-nosokomio-simera-3-monachi-me-koronio-3-evdomades-to-ekryvan/

  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ- 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ
  Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 20:14

  Είχαν νοσήσει εδώ και αρκετό καιρό σύμφωνα με πληροφορίες από το Περιβόλι της Παναγίας αλλά το έκρυβαν.

  Εκτάκτως στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν σήμερα 30 Νοεμβρίου 2021 3 Μοναχοί από τα Κατουνάκια του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE οι Γέροντες είχαν νοσήσει τουλάχιστον 3 εβδομάδες αλλά το έκρυβαν.

  Μέχρι στιγμής δεν έχουν διασωληνωθεί.

 4. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1186760/diasolinothike-o-gios-tou-anemvoliastou-ierea-stin-patra-pou-pethane-apo-koronoio/

  Διασωληνώθηκε ο γιος του ανεμβολίαστου ιερέα στην Πάτρα που πέθανε από κορωνοϊό
  30/11/2021 00:04

  Ο γιος, επίσης ιερέας, είναι 49 ετών – Με κορωνοϊό νοσεί και η σύζυγός του

  Με σφοδρότητα έχει χτυπήσει ο κορωνοϊός την οικογένεια του 73χρονου ανεμβολίαστου ιερέα στην Πάτρα που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό και κηδεύτηκε σήμερα από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

 5. Ο/Η Aνήμερα του Αγιανδρέα λέει:

  https://www.anagnostis.org/2021/11/30/patra-kideftike-iereas-pou-nosise-apo-koronoio-kai-tin-idia-mera-diasolinothike-o-gios-tou/

  Συνεχίζεται το δράμα για την οικογένεια.
  30 Νοέ 2021

  Το δρόμο της ιεροσύνης ακολούθησαν και οι τρεις γιοι του Ιωάννης, Γεράσιμος και Θεμιστοκλής.

  Την ίδια στιγμή και η νύφη του άτυχου ιερέα νοσεί απο κορωνοϊο.

 6. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/kavala-ilikiomenos-kataggellei-ierea-oti-tou-eklepse-180-000-eyro-ti-ypostirizei-o-katigoroumenos/3419199/

  18:20 30/11/2021

  Καβάλα: Ηλικιωμένος καταγγέλλει ιερέα ότι του έκλεψε 180.000 ευρώ – Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

  Μία περίεργη υπόθεση εκτυλίσσεται στην Καβάλα από το 2020. Σύμφωνα με την εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου, ηλικιωμένος κατηγορεί ιερέα ότι του έκλεψε 180.000 ευρώ.

  Όπως υποστηρίζει, την Άνοιξη του 2020 πήγε και έμεινε στο σπίτι του, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και δεν είχε επαφές με τα δύο παιδιά του. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλει, ήταν αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο και υποσιτιζόταν. Τον Αύγουστο του 2020, αποφάσισε να φύγει και να ζητήσει βοήθεια από ένα ίδρυμα, όπου και φιλοξενήθηκε. Έναν μήνα μετά, διαπίστωσε πως τα χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό είχαν κάνει… φτερά. Ο 71χρονος υποστηρίζει ότι ο ιερέας είχε καταφέρει να τον πείσει όσο έμεναν μαζί, να τον βάλει συνδικαιούχο στον λογαριασμό του…

  Από την πλευρά του, ο ιερέας δίνει τη δική του εκδοχή, σύμφωνα με την οποία, ο ηλικιωμένος τον ρώτησε αν είχε χώρο ο ιερέας να τον φιλοξενήσει. “Το μόνο που του ζήτησα ήταν τα χρήματα για την τροποποίηση του ισογείου για να τον φιλοξενήσω”, συμπληρώνοντας για το τεράστιο χρηματικό ποσό, πως επρόκειτο για δωρεά που ήθελε να κάνει ο 71χρονος στον ιερέα και στην οικογένεια του, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για όσα του πρόσφεραν.

  Δείτε το ρεπορτάζ του “Tlive”

 7. Ο/Η Ιερέας Χ. λέει:


  Ένα Άγιο Όρος έξω από το Άγιο Όρος_Μονή Χαματούρας ,Λίβανος ,Our Lady of Hamatoura سيدة حمطورة

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θαύμα Αγίου Νεκταρίου.
  Μετά τη μονή του στην Αίγινα, κόλλησαν κορωνοϊό και στην μονή του στην Κω.

  https://www.protothema.gr/greece/article/1187318/koronoios-kos-sunagermos-sti-moni-tou-agiou-nektariou-kollisan-koronoio-oles-oi-monahes/

  Κορωνοϊός – Κως: Κόλλησαν όλες οι μοναχές στη Μονή Αγίου Νεκταρίου – Ήταν ανεμβολίαστες

  Θάνος Μακρογαμβράκης
  01/12/2021, 12:44 10

  Κόλλησε και ο φαρμακοποιός που τις επισκέφτηκε προκειμένου να τους κάνει τα τεστ – Τι λέει στο protothema.gr μοναχή της μονής – Πιθανολογούν πως κόλλησαν από πιστούς που επισκέφτηκαν την μονή στη μεγάλη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου

  Συναγερμός έχει σημάνει στην Κω μετά τον εντοπισμό των μαζικών θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο νησί και συγκεκριμένα στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου.

  Από τις επτά μοναχές έχουν νοσήσει όλες, ενώ τον ιό κόλλησε και ο φαρμακοποιός που τις επισκέφτηκε προκειμένου να τους κάνει τα τεστ! Κατά πληροφορίες και οι επτά μοναχές ήταν ανεμβολίαστες.

  Όπως αναφέρει στο protothema.gr μοναχή, η μονή εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα ενώ από τις επτά που νόσησαν οι δύο εμφάνισαν πιο βαριά συμπτώματα: «Δύο αδελφές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν έχει χρειαστεί -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Εύχομαι να μην χρειαστεί και να πάνε όλα καλά, όμως αγωνίζονται. Και οι δύο αδελφές είναι γύρω στα 60. Η μία έχει πυρετό και κάνει προσπάθειες να τον αντιμετωπίσει, ή άλλη παρουσιάζει άλλο σύμπτωμα».

  Υπάρχουν υποψίες πως οι μοναχές κόλλησαν τον ιό στην μεγάλη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου όταν τους επισκέφτηκε πλήθος πιστών για προσκύνημα: «Σταδιακά αρχίσαμε να νοσούμε η μία μετά την άλλη, δεν κολλήσαμε όλες μαζί. Στις 9 Νοεμβρίου είχαμε την γιορτή του Αγίου μας, του Αγίου Νεκταρίου και η αλήθεια είναι πως μας επισκέφτηκαν πιστοί. Θεωρούμε πως ίσως εκεί κολλήσαμε γιατί το πρώτο κρούσμα βρέθηκε λίγες ημέρες μετά. Μπήκε ο ιός στη Μονή και κολλήσαμε όλες. Με την βοήθεια του Θεού ευτυχώς οι περισσότερες πάμε καλύτερα».

  Για τα μοριακά τεστ εκλήθη φαρμακοποιός της Κω που επίσης βρέθηκε θετικός: «Ο φαρμακοποιός που μας επισκέπτεται πάντα ήρθε μας έκανε τα τεστ και δυστυχώς νόσησε κι εκείνος, όμως μαθαίνουμε πηγαίνει καλά στην υγεία του και πως τελειώνει σε λίγες ημέρες η καραντίνα του».

  • Ο/Η Αgrinio Kosmas λέει:

   https://www.agrinionews.gr/mitropolitis-kosmas-giatros-volo-kathodigei-monachi-poy-ton-koyrarei-ypostirizei-dimosieyma/

   Μητροπολίτης Κοσμάς: γιατρός από Βόλο καθοδηγεί μοναχή που τον κουράρει, υποστηρίζει δημοσίευμα
   30 Νοεμβρίου 2021, 6:45 μμ

   Μητροπολίτης Κοσμάς: γιατρός από Βόλο καθοδηγεί μοναχή που τον κουράρει, υποστηρίζει δημοσίευμα

   Κρίσιμες στιγμές για την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, αφού η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

   Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται από τις 21 Νοεμβρίου στο σπίτι του, στο Αγρίνιο, με κορωνοϊό, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση χωρίς να μεταβεί στο νοσοκομείο.

   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται ανάμεσα σε συγγενικά του πρόσωπα, τον αδελφό του και τα ανίψια του, ενώ συμβουλές για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη λαμβάνει από γιατρό του Βόλου, ο οποίος καθοδηγεί μια μοναχή γιατρό, που είναι κοντά στον Μητροπολίτη για να τον φροντίζει.

   Κανένας από το περιβάλλον της Μητρόπολης δεν γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση του Σεβασμιωτάτου, ενώ αργά τη νύχτα της Δευτέρας συνεργάτες του Μητροπολίτη είχαν φροντίσει να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, κάτι που τελικά ακυρώθηκε, με τη δικαιολογία ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να διακομισθεί σε νοσοκομείο.

   Το οξυγόνο του Σεβασμιωτάτου, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ope.gr, παρουσιάζει ικανές πτώσεις, ώστε να χρήζει υποστήριξης οξυγόνου, αφού έχει πέσει και στο 88.

 9. Ο/Η Πνεβματικώς λέει:


  Εφραίμ της Αριζόνα ο πρύτανις των πνεβματοικόν

  Την έφαγε ο «πνευματικός»

  https://www.capital.gr/story/3599020/pethane-i-parthena-koutmeridou-i-kori-tou-proin-bouleuti-pou-nosileuotan-me-koronoio

  Τετάρτη, 01-Δεκ-2021 14:00
  Πέθανε η Παρθένα Κουτμερίδου: Η κόρη του πρώην βουλευτή που νοσηλευόταν με κορονοϊό

  Πέθανε η Παρθένα Κουτμερίδου. Η δικηγόρος στο επάγγελμα, νοσηλευόταν με κορονοϊό στη ΜΕΘ του «Αγίου Λουκά” Θεσσαλονίκης για περισσότερο από έναν μήνα.

  Η Πάττυ, όπως τη φωνάζουν οι δικοί της άνθρωποι, ήταν έγκυος στον 7ο μήνα, όταν νόσησε με κορονοϊό. Εισήχθη στο Ιπποκράτειο, όμως λόγω της εγκυμοσύνης της μεταφέρθηκε στον Άγιο Λουκά. Οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν το παιδί με καισαρική.

  Όπως γράφει το serraikanea.gr, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης δήλωσε πως η κόρη του έκανε αγώνα για να αποκτήσει ένα μωρό, κι αυτό ήταν που την τρόμαζε σχετικά με το εμβόλιο.

  Η Παρθένα Κουτμερίδου ήταν έγκυος όταν νόσησε και έμεινε διασωληνωμένη για περισσότερες από 30 ημέρες, όπως γράφει ο τοπικός Τύπος των Σερρών.

  (….)

  «Φανατικός αντιεμβολιαστής ο σύζυγός της, την απέτρεπε να εμβολιαστεί», λέει ο γυναικολόγος της

  Εντελώς διαφορετική διάσταση δίνει στην τραγωδία με τον θάνατο της 42χρονης Παρθένας Κουτμερίδου, ο γυναικολόγος της που μιλώντας στο Mega διεύψευσε ότι ήταν αυτός που την απέτρεψε να εμβολιαστεί. Αντιθέτως, ο γιατρός καταγγέλλει ως υπεύθυνο για τον μη εμβολιασμό της 42χρονης τον σύζυγό της που τον χαρακτηρίζει φανατικό αντιεμβολιαστή.

  Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega, ο γυναικολόγος της αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ο ίδιος απέτρεπε την ασθενή του από το να εμβολιαστεί, λέγοντας μάλιστα πως αιτία του δισταγμού της ήταν η στάση του «φανατικού αντιεμβολιαστή συζύγου της», όπως είπε.

  «Τη συμβούλεψα να κάνει εμβόλιο, και αυτή και ο σύζυγός της, από την πρώτη στιγμή. Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επανειλημμένα και φορτικά, προσπάθησα να πείσω αυτήν τη γυναίκα, που δεν ήταν μόνο πελάτισσα αλλά και πολύ καλή μου φίλη εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά, από ό,τι καταλαβαίνω, ο σύζυγός της ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, αυτός και η οικογένειά του, την απέτρεψαν από το να εμβολιαστεί, πιθανώς και λόγω κάποιου πνευματικού».

  Ο γυναικολόγος της Πάττυ σημειώνει ότι η παρότρυνση της γυναίκας για τον εμβολιασμό της έγινε πολλές φορές, και μάλιστα παρουσία μαρτύρων, ενώ από ένα σημείο και μετά ο σύζυγός της δεν πήγαινε μαζί στις εξετάσεις της καθώς διαφωνούσε με τον γυναικολόγο.

  «Φτάσαμε σε ένα σημείο που σύζυγός της δεν ερχόταν γιατί ήταν παρεξηγημένος μαζί μου γιατί επέμενα να κάνουν το εμβόλιο. Αυτή είναι η αλήθεια, έχω το θάρρος της γνώμης μου. Από τη στιγμή που η ελληνική εταιρεία μαιευτικής κοινοποίησε τη σύσταση ότι οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν, έχω συστήσει σε όλες τις έγκυες να κάνουν εμβόλιο».

  Όπως σημειώνει ο γυναικολόγος, οι κινήσεις του πνευματικού της οικογένειας είναι άκρως ύποπτες, καθώς σε συνδυασμό με τις απόψεις του συζύγου της, την οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

  «Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός της είναι αυτός που υποκίνησε και τον άντρα της. Δεν ξέρω πώς εμφανίστηκε η φημολογία ότι ο γιατρός της της είπε να μην κάνει εμβόλιο. Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό, το αντίθετο», καταλήγει ο γιατρός.

  Πηγή: thetoc.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.