[Αρχείο 28/04/2010] Στην εξεταστική Εφραίμ–Αρσένιος (ανατριχιάσαμεν)

ελεύθεροι

Σήμερα 28/04/2010, αναμένεται να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη μονή Βατοπεδίου, οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος. Από αύριο ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων των πολιτικών προσώπων. Οι έξι πρώτοι είναι οι κύριοι Φωτιάδης, Δρυς, Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός και Βουλγαράκης.
Την Τρίτη, εξετάστηκαν κατ΄ αντιπαράσταση, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Γιώργος Ξηραδάκης, ο νομικός της σύμβουλος, Σταύρος Ζερβουδάκης, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη και ο δικηγόρος της Μονής, Δημήτρης Πελέκης.
Αντικείμενο της εξέτασης, η διάφορα περίπου 24.000 ευρώ, που θα έπρεπε να έχει εισπράξει το Δημόσιο, λόγω υπεραξίας, από συμβόλαιο ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής και της ΚΕΔ.

– ### –

Θυμίζω ότι +/- έχουν προηγηθεί…
1. Ο νομικός σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Σ. Γκασούκας ονομάτισε (για δεύτερη φορά) τον πρώην διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Γ. Αγγέλου. Όταν αυτό συνέβει τα μέλη της επιτροπής συγχήστικαν καθώς οι της ΝΔ Δένδιας, Βόζενμπεργκ είπαν ότι ο μάρτυρας πέφτει σε αντιφάσεις, ας είναι πάντως ήταν καθαρός σε αυτό: «..ο μοναχός Αρσένιος καλούνταν σε γενικές συνελεύσεις της ΚΕΔ. Και κάποια φορά τον άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο με κάποιον Γιάννη. Οταν ο ίδιος τον ρώτησε περί ποίου επρόκειτο, είπε ότι μιλούσε με τον Γιάννη Αγγέλου.» – δεν είναι πρωτάκουστο ένα μοναχός να παρίσταται σε συνελεύσεις της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ);

2. (!!!) Ουδέποτε υπέστη φορολογικό έλεγχο η Μονή Βατοπεδίου, παρά τις σχετικές εισηγήσεις, χάρη στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Αντ. Μπέζα. Ο γενικός διευθυντής φορολογικών ελέγχων Ευστ. Μιχόπουλος, που κατέθεσε στις 3.2.2010 στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, είπε ότι ο πρώην υφυπουργός επέστρεψε στην υπηρεσία τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές το ενημερωτικό σημείωμα για τη συγκρότηση δύο ειδικών συνεργείων που θα πραγματοποιούσαν φορολογικό έλεγχο στη μονή. Προς τεκμηρίωση δε των λεγομένων του κατέθεσε στην επιτροπή το σημείωμα, το οποίο επεστράφη στην υπηρεσία στις 30 Σεπτεμβρίου 2009.

3. Δεκτό έγινε το αίτημα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών προσώπων και εταιρειών από το 1998 και μετά… Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της εξεταστικής επιτροπής είχε αρνηθεί ο εποπτεύων εισαγγελέας Εφετών Παν. Ματζούνης, προβάλλοντας την άποψη ότι από τον Κανονισμό της Βουλής «δεν προκύπτει δυνατότητα παροχής εξουσιοδοτήσεως υπό της εξεταστικής επιτροπής στον εισαγγελέα Εφετών προς εκτέλεση της δικαστικής πράξεως». Η επιτροπή όμως επέμεινε, στέλνοντας το αίτημα στον πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, ο οποίος και το προώθησε στην κ. Καλού.

4. Εξώδικο ενός εκ των συμβολαιογράφων της Μονής Διονύσιος Πελέκης (πεθερός του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη…) που αναφέρει ότι: «Οι ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου υπήρξαν ‘συνειδητή κυβερνητική πολιτική’»… Ο οποίος έστειλε μήνυμα ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα τονίζοντας «ξέρω καλά τι έχει συμβεί». Αυτό τον Ιούλιο του ’09, δυόμισι μήνες πριν από τις εκλογές, στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, με τελικό αποδέκτη την τότε βουλευτή της Ν.Δ. και μέλος της προηγούμενης εξεταστικής, Φεβρωνία Πατριανάκου. Η «Ελευθεροτυπία» αναφέρει :

«Συμβόλαιο θανάτου»
Φράση την οποία θεωρεί ότι η κυρία Πατριανάκου εκστόμισε «κατ’ εντολή και εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου διά τον ίδιο και την οικογένειά του, προκειμένου να βγουν από το κάδρο οι εντολείς της».
Για τους εντολείς αυτούς, τους οποίους δεν κατονομάζει μεν, είναι όμως σαφέστατο ότι υπονοεί παράγοντες της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ., σημειώνει ότι «έδωσαν τότε το σύνθημα σε κάποια λαμόγια της δημοσιογραφίας να γράψουν σε κάποια κρατικοδίαιτη φυλλάδα την 21/9/2008 ότι «εγώ είμαι ο σατανικός εγκέφαλος και συντονιστής της αθλίας υποθέσεως του Βατοπεδίου»».
Ο Δ. Πελέκης καταλογίζει στην κυρία Πατριανάκου και τους «υποβολείς της» ότι «σκεφτήκατε ότι ο Πελέκης και τα παιδιά του αποτελούν καθαρό και ηχηρό όνομα και συνεπώς άριστο στόχο, καίτοι είναι γνωστόν ότι ούτοι ούτε στην αναγνώρισιν των τίτλων της Μονής ανεμίχθησαν, ούτε στις ανταλλαγές είχον την ελαχίστη ανάμιξη, ούτε σε εταιρείες και ακίνητα της Θεσσαλονίκης ή αλλού». Εμπλέκει δε και τη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι «βεβαίως σε όλα αυτά υπάρχουν πρόθυμοι εισαγγελείς να σας βοηθήσουν».
Αφού, λοιπόν, τονίζει ότι «σκάνδαλον διαπράττουν ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι διευθυνταί των γραφείων τους, νομάρχες, γενικοί γραμματείς κ.λπ.», θέτει στην κυρία Πατριανάκου το κομβικό ερώτημα: «Αγνοείτε ότι η ανταλλαγή υπήρξε συνειδητή κυβερνητική πολιτική;». Επικαλείται δε προς τούτο την κοινή υπουργική απόφαση (16651/26-07-2006) των υπουργών Γεωργίας και Οικονομικών.
Προειδοποιεί, τέλος, ότι «κομματική ανθρωποφαγία στην περίπτωσή μας δεν έχει πέραση». Και καταλήγει: «Με εστοχοποιήσατε με συκοφαντίες. Βουλευταί όλων των κομμάτων, σοβαροί παράγοντες του δημόσιου βίου, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, με προειδοποιούν ότι παίζονται κομματικά παιχνίδια στην πλάτη μου, ακόμη και περί τρομοκρατικών ενεργειών εις βάρος μου γίνεται λόγος. Οψόμεθα όμως ες Φιλίππους. Λειτουργεί ο πνευματικός νόμος για τους συκοφάντες ατέγκτως. Θα πληρώσετε για τις συκοφαντίες σας, αν ήδη δεν πληρώνετε».

4. «Σκληρό κατηγορώ» εναντίον όλων των πρώην υπουργών (Οικονομικών) και υφυπουργών, κυρίως της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που χειρίστηκαν το θέμα της εκχώρησης της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπεδίου με αποτέλεσμα τις ανταλλαγές, απαγγέλλει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού κατά τη σύνταξη των κατηγορητηρίων εναντίον μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και του πρώην προέδρου του. Λεπτομέρειες ΕΔΩ. ( δεν θα φρίξετε, πλέον πιστεύω ότι έχετε καταλλήλως εθιστεί )

5. Ο τέως νομικός σύμβουλος κ Χρ. Μπόσιος καίει τον πρώην προϊστάμενό του τον (τέως) Υπουργο Αγροτικής Ανάπτυξης (my ass) κ. Μπασιάκο, αλλά και τον κ Αγγέλου…
– Ερωτάται για ποιο λόγο ο Ευάγγ. Μπασιάκος επείγετο να υλοποιήσει τις αποφάσεις ανταλλαγών και απαντά: «Προφανώς ήθελε να υλοποιήσει τάχιστα την προειλημμένη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Μου εδόθη η εντύπωση ότι δεχόταν άνωθεν πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα που ήταν ιεραρχικά πάνω από τον υπουργό ή που έχουν μεγαλύτερη εξουσία από τον υπουργό κι ας μην είναι ιεραρχικά ανώτεροί του».
– Στο ερώτημα αν ο ίδιος δεχόταν άνωθεν πιέσεις αναφέρεται στον κ. Μπασιάκο και στους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο, για τους οποίους λέει ότι «άφηναν να εννοηθεί ότι για την επιτάχυνση της διαδικασίας, αν χρειαζόταν, μπορούσαν να βάλουν τον Ρουσόπουλο και τον κ. Αγγέλου να τηλεφωνήσουν στον κ. Μπασιάκο».

[Α’ δημοσίευση]

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

1 Response to [Αρχείο 28/04/2010] Στην εξεταστική Εφραίμ–Αρσένιος (ανατριχιάσαμεν)

  1. Παράθεμα: [Αρχείο 28/04/2010] Στην εξεταστική Εφραίμ–Αρσένιος (ανατριχιάσαμεν) — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.