Αρχείον 26/05/2010: Βατοπέδι, δεν ήταν σκάνδαλο. Diastavromenon

[η υπόθεση θεωρείται «υπόθεσις» μόνο από τα λογής γραφικά λιβανιστήρια]

Πιθανό πόρισμα ΝΔ: «μόνο πολιτικές οι ευθύνες για υπουργούς και υφυπουργούς που έβαλαν την υπογραφή τους».

Διαβάζουμε εδώ και κει διάφορα. Όμως «οι ανταλλαγές» ήταν πολλές, έγιναν κατόπιν ενδελεχούς μελέτης. Ήταν πάρα πολλές. Εγκρίθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε μερικές μόνο εργάσιμες και• μόνο αυτό το γεγονός, δηλαδή: η ταχύτητα της όλης διεκπεραίωσης είναι πράξη εξωγήινη για τα δεδομένα ενός απηρχαιωμένου Δημόσιου μηχανισμού. Όποιος έχει υποστεί μέσω, ας πούμε πολεοδομίας, τη διαδικασία τακτοποίησης μίας μόνο υπόθεσής του καταλαβαίνει επακριβώς τι εννοώ. Σκεφτείτε τώρα πόσο χρόνο θα σας έπαιρνε η όλη ιστορία για πολλές δεκάδες υποθέσεις σας…

Ήταν δυνατόν στην παραπάνω ιστορία να μην είχαν εμπλακεί πρόσωπα στο ανώτατο κυβερνητικό ή κρατικό επίπεδο; Αφελής η ερώτηση πράγματι, κι όμως υπάρχουν δημόσια πρόσωπα που υποτιμούν την νοημοσύνη μας, υπάρχουν επίσης και τα λογής λιβανιστήρια που επίσης πιστεύουν στην αγνότητα των προθέσεων «δια της συνέχειας φιλανθρωπικού έργου». Οι γραφικοί έχουν το δικαίωμα της ύπαρξης και της γνώμης τους –κανένα πρόβλημα.

Οι έως τώρα ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, του προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Ξηραδάκη, της επόμενης διευθύντριας της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης, Μαρίας Καλεμένης, των άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του οδηγού του μοναχού Αρσένιου: Το δίδυμο των βατοπεδινών απολάμβαναν της πλήρους υποστήριξης των Θόδωρου Ρουσόπουλου και Γιάννη Αγγέλου από το Μαξίμου και στη συνέχεια των Ευάγγελου Μπασιάκου και Αλέξανδρου Κοντού από το υπουργείο Αγροτικής.

Στην «Ελευθεροτυπία» αναφέρεται το απλούστατο: «…οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με κοινή συνέντευξη Τύπου «σφυρίζουν αδιάφορα» ως προς τους πρωταγωνιστές του πλέον μεθοδευμένου μεταπολεμικού σκανδάλου που απασχόλησε τη χώρα -αυτό του Βατοπεδίου– μία σειρά από ένορκες καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και υπηρεσιακών εγγράφων, έρχεται να επιβεβαιώσει -και μάλιστα λεπτομερώς- την κατάθεση της Σταματίνας Μαντέλη. Αυτή η κατάθεση-βόμβα της πρώην διευθύντριας της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης εκτιμήθηκε ως μη αξιόπιστη από τους συμμετέχοντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ένας από τους βασικούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, ο πρώην υφυπουργός, μετέπειτα υπουργός και νυν βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός.» (υπογραμμίσεις δικές μου)

Αναδημοσιεύω τον ιδιαιτέρως χρήσιμο διάλογο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μας στη τελευταία μας «Λειτουργία Κυριακής», αυτός αρκεί για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας:

– «...Μου λέχθηκε προσωπικά από τον κ. Μπασιάκο να χειριστώ προσωπικά το θέμα χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, γιατί αποτελεί κυβερνητική επιλογή αποφασισμένη σε ανώτατο επίπεδο…»

– «…Δεχόμουν τηλεφωνήματα από τον υπουργό ή την αδελφή του να συμμορφωθώ γιατί θα υπήρχε δυσφορία από το Μαξίμου…Είχα εντολή να δέχομαι οποιαδήποτε κατάσταση συνέτασσαν οι μοναχοί…».

– «…Γιάννη καλημέρα, έχουμε κατέβει με τον γέροντα στην Αθήνα Είμαι στο γραφείο της κ. Μαντέλη. Πρέπει να συνεννοηθούμε για να βρεθούμε το βράδυ στου Θοδωρή για να σου πω ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ουρανούπολη και γι αυτό πρέπει να πάρεις άμεσα τον Μπασιάκο τηλέφωνο…».

– «Απ’ ό,τι είχα αντιληφθεί και όπως μου είχε πει ο Αρσένιος, όταν ο Αγγέλου και ο Ρουσόπουλος έπαιρναν στο τηλέφωνο το Μπασιάκο, αυτός κατουριόταν πάνω του…».

– «Γιάννη θα φάμε το βράδυ στου Θοδωρή ή θα έρθω αύριο το πρωί στο Μαξίμου για καφέ;».

– «Πριν καταθέσω στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής με κάλεσε στο γραφείο του ο τότε υπουργός Κοντός και μου είπε: ‘Αν θέλεις να γλιτώσεις από τα δικαστήρια πρόσεξε τι θα πεις στην εξεταστική’ και μου υπέδειξε τι πρέπει να πω».

– «Πριν καταθέσω στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής με κάλεσε στο γραφείο του ο τότε υπουργός Κοντός και μου είπε: ‘Αν θέλεις να γλιτώσεις από τα δικαστήρια πρόσεξε τι θα πεις στην εξεταστική’ και μου υπέδειξε τι πρέπει να πω». (επιβεβαιώνεται από τον κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης που αποκάλυψε την παρέμβαση του Αλ. Κοντού, κατά τις εργασίες της τότε επιτροπής.)

Ελπίζω κάποτε εμείς ως πολίτες, να δούμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα το προφανές, να αποδίδονται δικαίως οι ευθύνες, να λειτουργήσει κάποτε σωστά δικαιοσύνη, να αρθεί η βουλευτική ασυλία τώρα διότι εκτός της ηθικής διάστασης του θέματος, καταπατείται το Σύνταγμα από αυτούς που ορκίστηκαν να το υπηρετούν.

Α’ δημοσίευση

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERI_Exoussia, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

1 Response to Αρχείον 26/05/2010: Βατοπέδι, δεν ήταν σκάνδαλο. Diastavromenon

  1. Παράθεμα: Αρχείον 26/05/2010: Βατοπέδι, δεν ήταν σκάνδαλο. Diastavromenon — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.