Αθανάσιος Μαρτίνος-διοικητής Άθωνα:

είναι λίγο οξύμωρο να κάνουν το εμβόλιο, λόγω της βαθιάς πίστης που έχουν στον Θεό» (!!!)]

Ο αγιότατος μητροπολίτης Δωδώνης [ένας ενάρετος κληρικός, τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου, πρώην Επίσκοπος Δωδώνης και πρώην ηγούμενος της πτωχής Μονής Πεντέλης, κατασυκοφαντημένος-από παρεξηγήσεις-αδίκως («Μια ερώτηση του ευσεβή βουλευτή Νικολόπουλου αγγίζει την Εκκλησία»], παρασημοφορεί τον κ.Μαρτίνο για την πρόθεσή του να καλύψει το κόστος αποπεράτωσης του Καστρομονάστηρου των Παλαιολόγων στα Στροφάδια.

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ο ΑΘανασιος Μαρτίνος Άρχων Οφφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου διορίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους (3 του Σεπτέμβρη, 2019). Είναι γνωστός φιλάνθρωπος και δομήτωρ Ιερών Ναών. Επισημαίνω μερικά γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο της πανδημίας στο λεγόμενο περιβόλι της Παναγίας που φιλοξενεί ανήλικα αγόρια στην Αθωνιάδα Σχολή του και το οποίο δεν επιτρέπει στην Αρχηγό του Κράτους και στον μισό φορολογούμενο-και υπέρ αυτού-πληθυσμό να το επισκεφθεί. Ευτυχώς μπορεί να το επισκεφθεί ο ευλαβέστατος Ρώσος Πρόεδρος, που συκοφαντείται ως δήθεν μοιχός, τύραννος και δολοφόνος.

Α. «Μοναχοί/ες αρνούνται να εμβολιαστούν: Σαρώνει ο κορωνοϊός στα Μοναστήρια της Ελλάδας–Πάνω από χίλια κρούσματα στο Άγιο Όρος» (15/09/2021). «Χαρακτηριστική  της διασπορά στους εκκλησιαστικούς κόλπους, η περίπτωση του Αγίου Όρους, όπου περισσότεροι από 1000 μοναχοί έχουν νοσήσει, ενώ 8 κατέληξαν, και παρόλα αυτά το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει στο 20%. Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να λεχθεί πως ο κορωνοιός «σαρώνει» το Άγιο Όρος αφού από τους 2.000 συνολικά μοναχούς, νόσησε το 50% και καταγράφηκαν 8 θάνατοι».(Σημ.Λ.: Οι μοναχοί είναι 1600 και 400 οι λαϊκοί-άρα το ποσοστό μολύνσεων μοναχών πολύ υψηλότερο-βλ. «Τέταρτη απώλεια μοναχού στο Άγιο Όρος, iatronet-16.4.2021). Μάλιστα οι θάνατοι ήδη πριν το παραπάνω πρώτο δημοσίευμα ήταν περισσότεροι και στο μεταξύ αρρώστησαν ακόμη δεκάδες και πέθαναν τουλάχιστον δυο, υπό συνθήκες που θα έπρεπε να είχαν ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη και τον κ.Διοικητή («Ήθελε να εμβολιαστεί ο μοναχός που κατέληξε λόγω Covid στο Άγιο Όρος και δεν τον άφηναν…ο κορωνοϊός έχει κάνει νέο χτύπημα, με δύο μοναχούς νεκρούς και τρεις διασωληνωμένους-7.11.2021).

Β. Περιέργως ο κ.Δοικητής, ίσως πολυάσχολος με φιλανθρωπίες και ανεγέρσεις ναών, δεν διαμαρτυρήθηκε όταν το κατακόκκινο στα κρούσματα  Άγιο Όρος (πανελλήνιο και ίσως και παγκόσμιο ρεκόρ)  εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τον χάρτη έντασης της πανδημίας της ελληνικής Επικράτειας («Χωρίς το Άγιο Όρος ο χάρτης του κοροναϊού της Πολιτικής Προστασίας»-16.10.2020).

Γ. Γεννιέται ένα ερώτημα. Γιατί τόση απόκρυψη και τόση ασάφεια; Γιατί δεν υπάρχει ούτε μια επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης του Άθωνα ή του Υπουργείου, για τον ακριβή αριθμό νεκρών και νοσησάντων μοναχών καθώς και οι αντίστοιχοι αριθμοί για τους λαϊκούς κατοίκους του; Γιατί δεν αποδοκιμάστηκε ο ηγούμενος Αγ.Παύλου όσιος Παρθένιος που βάφτισε τον κορωνοϊό που χτύπησε το μοναστήρι του ως δηθεν γρίππη; Γιατί τόσο προνομιακή και πολυδάπανη για τους φορολογούμενους μεταχείριση του (με ευθύνη του ανεμβολίαστου) θρησκευτικού επιχειρηματία οσίου Εφραίμ Βατοπεδινού, φροντίδι του κου Διοικητού, που όταν θεραπεύτηκε ανακοίνωσε πως θεραπεύτηκε στον Ευαγγελισμό με θαύμα της Αγίας Ζώνης, όταν στη ΜΕΘ Αγρινίου πέθαναν όλοι οι ασθενείς;

Δ.Τελευταία παρατηρήθηκαν και απάτες ευλαβών Ρουμάνων προσκυνητών. Πόσοι συνελήφθησαν πόσοι παραπέμφθηκαν για τα περεταίρω, εκτός κι αν η ευλάβεια αμνηστεύει («Έρχονται Ρουμάνοι με πλαστά πιστοποιητικά-11.11.2021, «Αγιο Ορος: Βάζουν αντισηπτικό στη μύτη για να βγει αρνητικό»-12.11.2021).

Ε. Το τριπλό αποκορύφωμα: i.Προσπάθεια εφησυχασμούΠάνω από 30 κρούσματα σε μοναχούς στο Αγιο Ορος -Μαρτίνος»-iefimerida, 13.11). «Η εικόνα δεν είναι δύσκολη» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Θανάσης Μαρτίνος. «Αυτήν την ώρα έχουμε 30-40 κρούσματα, κυρίως σε απομονωμένους μοναχούς, που ζουν μόνοι τους και έχουμε και 5-6 μοναχούς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου γνωρίζουμε πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση». ii. Tσουβάλιασμα νοσησάντων με εμβολιασμένους στο ίδιο ποσοστό ανοσίας,  κάτι που κρύβει τον τεράστιο αριθμό των πρώτων και το πολύ μικρό ποσοστό των δεύτερων:  «Αυτήν την στιγμή, το 75% των μοναχών και πλέον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Στα μοναστήρια υπάρχει ανοσία και είναι ασφαλή για τους μοναχούς και τους επισκέπτες». iii. Τέλος μια δήλωση που δεν αντέχει σε κανένα λογικό, ηθικό ή ακόμη και θεολογικό έλεγχο και έπρεπε να είχε αποδοκιμαστεί από πολλές πλευρές, ακόμη και από την ηγεσία της Εκκλησίας, γιατί συνιστά επικίνδυνη αίρεση: ««Αυτοί οι «κελιώτες» οι λεγόμενοι, διάγουν ασκητικό βίο, ζουν μόνοι τους μέσα στην φύση, κάνουν νηστεία και είναι λίγο οξύμωρο να κάνουν το εμβόλιο, λόγω της βαθιάς πίστης που έχουν στον Θεό, αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι προπαγανδίζουν υπέρ του αντιεμβολιασμού». Αρχικά το παράδειγμα από μόνο του δρα προπαγανδιστικά, αλλά από πότε οι πιστοί αρνούνται την ιατρική βοήθεια; Αυτό δείχνει εωσφορικό εγωισμό, παραβιάζει σαφέστατες εντολές και ισοδυναμεί με απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Χριστός υπήρξε σαφέστατος στην πρόκληση του Σατανά να πέσει από ψηλά για να σωθεί από Αγγέλους, αποδεικνύοντας έτσι τη σχέση του με το Θεό: «οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τὸν Θεόν σου».

Γιατί ο κ.Διοικητής αντί να στηλιτεύσει, προσπαθεί τόσο χονδροειδώς να δικαιολογήσει επικίνδυνες συμπεριφορές που λειτουργούν και ως πρότυπα μίμησης;

Advertisement
This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Αθανάσιος Μαρτίνος-διοικητής Άθωνα:

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Εναέρια μεταφορά

  Νόμπελ θρασύτητας, αλαζονείας και αχαριστίας

  https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1137695/i-agia-zoni-esose-ton-igoumeno-efraim/

  Η Αγία Ζώνη έσωσε τον ηγούμενο Εφραίμ
  Parapolitika Newsroom
  13.09, 19:30

  Υποδοχή με κωδωνοκρουσίες από τους 120 γέροντες της Μονής Βατοπεδίου

  Μετά από 115 ημέρες επέστρεψε, το απόγευμα του Σαββάτου, συγκινημένος στη Μονή Βατοπεδίου
  ο ηγούμενος Εφραίμ, έχοντας βγει νικητής από την πολύ δύσκολη μάχη που έδωσε με τον κοροναϊό. Ο ίδιος κάνει λόγο για θαύμα αφού οι γιατροί, όπως είπε, τον είχαν ξεγραμμένο, ενώ για θαύμα, το οποίο μάλιστα απέδωσε στη θαυματουργή Αγία Ζώνη, έκανε λόγο και ο αναπληρωτής του γέροντα π. Γερμανός. Η Αγία Ζώνη, που αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί, λέγεται πως παρέδωσε η Θεοτόκος στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά την Κοίμησή της και στη συνέχεια την Ανάληψή της.

  Η υποδοχή του γέροντα Εφραίμ στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου έγινε την Παρασκευή, παραμονή της εορτής της Αγίας Ζώνης (με το παλιό ημερολόγιο) μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αλλά και ανακούφισης, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που ο 65χρονος ηγούμενος ξέσπασε σε λυγμούς. Το γέροντα υποδέχτηκαν με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες οι 120 μοναχοί της αδελφότητας, που τον περίμεναν στο προαύλιο.

  «Κάποιοι μου έλεγαν να ετοιμάσουμε την κηδεία σας ακόμα και τη διάδοχη κατάστασή σας» του είπε συγκινημένος ο π. Γερμανός. «Έτσι αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την Αγία Ζώνη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και λίγο αργότερα αρχίσατε να επανέρχεστε…».

  Σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr, o γέροντας Εφραίμ με δάκρυα στα μάτια άκουσε τα συγκλονιστικά αυτά λόγια λέγοντας ότι «ανθρωπίνως έτσι είναι αλλά η Χάρη του Θεού και της Θεοτόκου με ανέστησαν και σήμερα είμαι εδώ για την πανήγυρη της Αγίας Ζώνης με τον πρόεδρο του Κέντρου Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα που με φιλοξένησε δωρεάν και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για αυτό. Όσα έζησα ήταν ένα θαύμα».

  ______________________

  Αυτή η άσπλαχνη και φιλοχρήματα Αγία Ζώνη που κάνει ρουσφέτια

  https://www.in.gr/2021/06/19/greece/agrinio-den-emeine-kaneis-sti-meth-tou-thanatou-41-synolika-oi-nekroi-apo-koronaio/

  Αγρίνιο: Δεν έμεινε κανείς στη «ΜΕΘ του θανάτου» – 41 συνολικά οι νεκροί από κοροναϊό
  Λύνει τη σιωπή του ο διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου
  in.gr
  19 Ιουνίου 2021, 17:51

 2. Ο/Η Μοναχός Ευλάμπιος Τσαλαπετεινιώτης λέει:

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέβαλε την επίσκεψή του
  σε Θεσσαλονίκη και Αγιον Ορος

  Πηγή: https://www.iefimerida.gr/ellada/brazei-agion-oros-apo-koronoio-bartholomaios

  «Βράζει» το Άγιον Όρος από κορωνοϊό -Ο Βαρθολομαίος ακύρωσε την επίσκεψή του

 3. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/tzanakis-tha-sunexisoume-na-exoume-600-800-thanatous-miniaios—9-stous-10-einai-anemboliastoi/

  Τζανάκης: Ιερέας αρνητής πέθανε από κορονοϊό γιατί δεν ήθελε τη συσκευή υποστήριξης λόγω νηστείας

 4. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/923806/o-agios-horigos-gia-ekklisies-idrumata-kai-politikous/

  Θανάσης Μαρτίνος: Ο «Αγιος» χορηγός για εκκλησίες, ιδρύματα και… πολιτικούς

  Το ταπεινό προφίλ, η δημοφιλής βουλευτής με τη Ν.Δ. κόρη του και το παρ’ ολίγον σκάνδαλο με την υπομίσθωση ακινήτου του από τον «Mr DHI» στον Τσίπρα

  • Ο/Η Κοκκινιώτης παλληκάρι πρώτης λέει:

   κι αυτός ο μητροπολίτης, ο Νικαίας Αλέξιος, έχει συκοφαντηθεί, ένεκα της μεγάλης του αγιότητας που προκαλεί φθόνο

   https://www.lifo.gr/now/greece/ta-iera-akinita-tis-oikogeneias-toy-mitropoliti-nikaias

   Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας
   Το Έθνος συνεχίζει το ρεπορτάζ με φωτογραφίες και αποκαλύψεις

   ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ
   9.12.2012 | 14:45

   Δίνοντας συνέχεια στα δημοσιεύματα του για ιεράρχες με περιουσία που δεν δικαιολογείται και επικεντρώνοντας στην υπόθεση του Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιου, για τον οποίο ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα, το Έθνος συνεχίζει τις αποκαλύψεις, φωτογραφίζοντας πολυτελή ακίνητα που ανήκουν στο στενό συγγενικό κύκλο του Μητροπολίτη.

   Ο ίδιος ο Νίκαιας Αλέξιος είχε απειλήσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη στα πρόσφατα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι το μοναδικό του ακίνητο βρίσκεται στον Πειραιά, όπου μένει μαζί με τη μητέρα του.

   Ωστόσο-κατά την εφημερίδα-απέφυγε να απαντήσει επί των καταγγελιών που αφορούν στα περιουσιακά στοιχεία του αδελφού και του ανιψιού του, οι οποίοι επίσης θα ελεγχθούν.

   Το Έθνος αναζήτησε τα ακίνητα τα οποία αποδίδονται τόσο στον Δημήτρη Βρυώνη όσο και στον γιο του Αλέξη, δηλαδή στον αδελφό και στον ανιψιό του μητροπολίτη αντίστοιχα. Δύο από αυτά τα εντόπισε, το ένα στη Γραβιά Φωκίδας, στη θέση «Τζότζικας», και το άλλο στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης – «αμφότερα αποτελούν λουξ κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ενώ είναι προφανές ότι οι «ένοικοί» τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να διάγουν βίο ανάλογο της αξίας των οικημάτων.»


   Το ένα ακίνητο, «είναι χτισμένο σε πλαγιά, σε ένα μεγάλο οικόπεδο με συνεχόμενα κλιμακωτά επίπεδα. Το κυρίως κτίριο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ., ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με λαξευτή πέτρα και σχιστόλιθο, ενώ στις λεπτομέρειές του έχει χρησιμοποιηθεί αρκετή ξυλεία. Η κατοικία προστατεύεται από πλήθος μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, ενώ στην κεντρική βεράντα δεσπόζουν οι μεγάλες τζαμαρίες. Υπάρχουν επίσης στεγασμένοι με κεραμοσκεπές χώροι στάθμευσης, ενώ στο οικόπεδο βρίσκονται και μικρότερα βοηθητικά κτίρια.

   To ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που φέρεται ως έδρα του αδελφού και του ανιψιού του μητροπολίτη, είναι εξίσου πολυτελές με τη βίλα στη Γραβιά, περιβάλλεται από

   To ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που φέρεται ως έδρα του αδελφού και του ανιψιού του μητροπολίτη, είναι εξίσου πολυτελές με τη βίλα στη Γραβιά, περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και έχει δύο εισόδους.

   «Αντίστοιχης πολυτέλειας και αξίας είναι και η εντυπωσιακή κατοικία που χρησιμοποιούν ως έδρα τους ο αδελφός και ο ανιψιός του μητροπολίτη Νικαίας. Πρόκειται για ένα ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, τη διεύθυνση του οποίου μάλιστα δηλώνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους ο γιος του αρχιλογιστή της μητρόπολης, Αλέξης. Πρόκειται για την περιοχή όπου έχουν τα σπίτια τους γνωστοί επιχειρηματίες και άλλοι επώνυμοι. Χαρακτηρίζεται από απόλυτη ησυχία, χωρίς πολυκοσμία και κίνηση αυτοκινήτων», σημειώνει η εφημερίδα.

   Ειδικότερα-κατά το Έθνος- αναφέρεται μια μυστηριώδης έπαυλη στην Ανοιξη, η οποία, σύμφωνα με τις περιγραφές, μοιάζει με… φρούριο (!) και ως ιδιοκτήτης κατονομάζεται ο Δημήτρης Βρυώνης. Στην κατάφυτη περιοχή του Διονύσου (Δροσιά) αναζητούνται δύο ακόμα επαύλεις, στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη και στην ομώνυμη πλατεία, που οι καταγγελίες κατονομάζουν ως ιδιοκτήτη τους τον Αλέξη Βρυώνη, γιο του Δημήτρη.

   Ο μητροπολίτης Αλέξιος και η οικογένειά του φέρονται να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ ακίνητα, για τα οποία μένει να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

   Η έρευνα του ΣΔΟΕ, εκτός από τα ακίνητα, αναμένεται να εξετάσει και σειρά καταγγελιών που αναφέρονται στα οικονομικά της μητρόπολης.


   Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ανιψιός του μητροπολίτη καταγγέλθηκε από ιερείς ότι ορίστηκε ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς (περιοχή Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαΐδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου και Περάματος), απ’ όπου συνολικά κατακρατεί περί τις 4.000 ευρώ, χωρίς αποδείξεις, για έξοδα ελέγχων κάθε μήνα!

   «Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιγράφεται μια ζοφερή κατάσταση με τους ιερείς να δεινοπαθούν λόγω των «υπερβολικών και παράλογων οικονομικών απαιτήσεων του Αλέξιου», γράφει στο ρεπορτάζ του το Έθνος.

   σχόλια
   ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ
   2 σχόλια

   tktk
   9.12.2012 | 07:10
   Πληρωστε ζωα Ελληνες με τους φορους σας, ολους τους εξυπνους, «αγιους» και μη….Καληνυχτα Ευρωπη!!!!

   to_kerataki_mou
   9.12.2012 | 05:07
   Καλόγουστο σόι.

 5. Ο/Η Ένας λέει:

  Φίλοι του Αγίου Ορους

  https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/o-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%81/

  O μυστηριώδης θάνατος του πιο ιδιαίτερου Έλληνα ράπερ – Δέκα χρόνια μετά κανείς δεν ξέρει από τι πέθανε (ΒΙΝΤΕΟ)

  Το κεντρί πλησιάζει το σώμα του. Λίγο πιο κοντά, ακόμα πιο κοντά και μετά έρχεται σ’ επαφή μαζί του. Εκρέει, δυστυχώς, δηλητήριο. Ο ίδιος το εκλαμβάνει ως μήνυμα του Διαβόλου, ο οποίος αποφασίζει να δοκιμάσει την πίστη του στο Θεό. Ο σκορπιός επιτίθεται ξανά, όμως εκείνος δεν καταλαβαίνει τίποτα- αποφασίζει να συνεχίσει το οδοιπορικό του στο Άγιο Όρος μέχρι να φτάσει στη Μονή που θέλει.

  Λίγες ημέρες μετά, αφότου έχει γυρίσει στην Αθήνα και στο μαγαζί που διατηρεί, η γυναίκα του τον βρίσκει νεκρό- συμπτωματικά, ήταν Μεγάλη Παρασκευή- και οι φήμες οργιάζουν.

  Ήταν τα τσιμπήματα των σκορπιών που απέβησαν μοιραία ή ήταν κάτι άλλο;

  Εφτά χρόνια αργότερα, το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει το θάνατο του Λεκτικού Επεξεργαστή παραμένει ένα ανεπεξέργαστο μυστικό…

  Ζωή σαν (σκοτεινό) παραμύθι

  Ο Ανδρέας Μαρνέζος- όπως ήταν το πραγματικό του όνομα- γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970, όμως πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στις ΗΠΑ που είχε «σύρει» την οικογένειά του ο πατέρας του («Εδώ ήταν σκηνοθέτης, εκεί για να ζήσει έκανε μέχρι και τον οικοδόμο καθώς έχασε όλα του τα λεφτά λόγω του εθισμού του στον τζόγο», θα πει ο ίδιος αργότερα σε συνέντευξή του).


  Το 1980 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, όμως βίωσε ανηλεές bullying στο γυμνάσιο καθώς τον αποκαλούσαν «Το Αμερικανάκι» και αντιμετώπιζε προβλήματα με την ελληνική γλώσσα, την οποία δεν γνώριζε καλά.

  Οι γονείς του δεν άργησαν να χωρίσουν («Ήμουν μέλος μιας άκρως προβληματικής οικογένειας») και ο Μαρνέζος έκανε να μιλήσει στους δικούς του 10+ χρόνια, όμως η μητέρα του τον πείθει να πάει στον στρατό. Το 1993 απολύεται από τη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών και μετά σειρά έχει το εξωτερικό.

  Οι επόμενες σελίδες, δηλαδή, ενός αλλόκοτου παραμυθιού.

  Σεκιούριτι, ατελείωτο ξύλο, Βρυξέλλες, Αγγλία, Άμστερνταμ

  Πρώτος «σταθμός» της εκτός Ελλάδας- μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ- ζωής του ήταν η Αγγλία, όπου και εργάστηκε ως σεκιούριτι σε γνωστό εμπορικό κέντρο το 1991.

  Μια διετία αργότερα πήγε στις Βρυξέλλες και τον έπεισαν, καθώς επρόκειτο για εύκολο χρήμα, να ξεκινήσει τις πολεμικές τέχνες και ν’ ανέβει στο ρινγκ. Ο Ανδρέας πήρε μέρος στην κατηγορία μεσαίων βαρών του Muay Thai σε 26 ημιεπαγγελματικούς αγώνες (24 νίκες με νοκ- άουτ) και το 1995 κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

  Παράλληλα με την ενασχόλησή του με το… ξύλο εργαζόταν ως φύλακας στο «φανταχτερό» καζίνο Golden Nugget και ήταν προϊστάμενος- και πάλι στον τομέα της φύλαξης- στο Club Lazile.

  Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο Άμστερνταμ ως bodyguard υψηλά ιστάμενων προσώπων, όμως μια «ατυχής» χρηματαποστολή τον έκανε να γυρίσει και πάλι στην Ελλάδα: «Εκεί που περπατάω, βλέπω να σκάει το κεφάλι του συναδέλφου μου και σκύβω ενστικτωδώς να τον βοηθήσω. Ευτυχώς που έσκυψα και δεν γύρισα να κοιτάξω, γιατί τώρα θα ήμουν κι εγώ νεκρός. Η σφαίρα με χτύπησε στο δεξί ώμο και καρφώθηκε μέσα στο κόκαλο», ανέφερε σε μια συνέντευξή του.

  Πήρε 18 εκατομμύρια δραχμές αποζημίωση (μεγάλο ποσό για την εποχή), χάρη στα οποία αγόρασε δύο σπίτια στη Μεσογείων και άνοιξε το “Barcode Tattoo”.

  Και, κάπου εκεί, άρχισε η «εντός των τειχών» εκτόξευση.

  Tatto, χιπ- χοπ, όπλα

  Όντας, κατ’ ουσίαν, εκείνος που «απογείωσε» το piercing και τα tattoo στην Ελλάδα στα τέλη των 90s, το μαγαζί που διατηρούσε έκανε χρυσές δουλειές, κάτι που του επέτρεψε ν’ ανοίξει κατάστημα μέχρι και στο Άμστερνταμ και, κυρίως, να στραφεί στην άλλη μεγάλη αγάπη του: το χιπ- χοπ.

  Υιοθετώντας την περσόνα του «Λεκτικού Επεξεργαστή», ο Μαρνέζος δημιούργησε την πρώτη underground (και, εξίσου βασικό, ανεξάρτητη) εταιρεία προώθησης χιπ-χοπ παραγωγών, την οποία ονόμασε «Λεκτικοεπεξεργαστική».

  Από την εταιρία του αναδείχτηκαν αρκετοί «υποτιμημένοι» καλλιτέχνες (Εισβολέας, Θύτης, Παράξενος, ορισμένοι από αυτούς) και, φυσικά, ράπαρε και ο ίδιος με περίσσια θέρμη- μπορεί να μην είχε τις ικανότητες άλλων χιπχοπάδων, όμως το… ζούσε και αυτό φαινόταν.

  Στο μεσοδιάστημα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στην ελεύθερη πάλη το 2003, ενώ στη συνέχεια το «γύρισε» στις Μεικτές Πολεμικές Τέχνες («Έφτανα στο σημείο να παίρνω 30.000 ευρώ τον αγώνα. Ήταν εύκολα χρήματα, οπότε γιατί να μην το κάνω;»).

  Παράλληλα, ανακάλυψε έναν νέο έρωτα- τα όπλα χειρός. Σε σκοπευτικούς αγώνες στην Ιταλία, μάλιστα, το 2005, κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία του (Stock service pistols – expert), ενώ έφτασε σε τέτοιο σημείο ικανότητας που αργότερα έγινε εκπαιδευτής αστυνομικών.

  Έχοντας παντρευτεί και αποκτήσει δύο παιδιά, η ζωή του Λεκτικού Επεξεργαστή πήγαινε από το καλό στο καλύτερο κι από κει- με την ταχύτητα που «φτύνουν» ρίμες οι πεπειραμένοι ράπερ-στο κάλλιστο.

  Μόνο που πριν φτάσει στην κορύφωσή της, ήρθε η μοιραία σύγκρουση με το πεπρωμένο.

  Η μοιραία επίσκεψη στο Άγιο Όρος

  Το 2011- κι αφού είχε δηλώσει πως προτίθεται να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στο χώρο του χιπ χοπ ανακοινώνοντας νέες παραγωγές- πήγε τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος μαζί με τους φίλους του.

  Ήταν πολύ θρήσκος («Στην πορεία βρήκα τον Θεό…») και πήγαινε τακτικά στην εκκλησία, όμως η επίσκεψή του στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής απέβη μοιραία: Έχοντας δεχτεί πολλαπλά τσιμπήματα από σκορπιούς κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού του εκεί και αποφασίζοντας να συνεχίσει την πορεία του μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Ελένης, ο Ανδρέας επέστρεψε «πληγωμένος» στην Αθήνα, όπου και λίγες μέρες αργότερα ξεψύχησε- υπό αδιευκρίνιστες, πάντως, συνθήκες.

  Πολλοί έκαναν λόγο τότε για εθισμό στο δηλητήριο του σκορπιού και στα τσιμπήματα από επικίνδυνα έντομα, άλλοι ισχυρίζονταν πως η νεκροψία του έδειξε πως υπήρχε η ψυχοτροπική ουσία ADHD-121 σε μεγάλο βαθμό στο αίμα του (ο Λεκτικός Επεξεργαστής είχε παραδεχτεί ανοιχτά πως παλαιότερα ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, όμως η συγκεκριμένη ουσία συναντάται και στο σπάνιο είδος σκορπιού που ευδοκιμεί στο Άγιο Όρος), ενώ υπήρχε διχογνωμία ακόμα και για το αν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι ή στο μαγαζί του.

  Ολ’ αυτά, βέβαια, ελάχιστη σημασία έχουν- δεν υπάρχει σαφής απάντηση ακόμα και σήμερα για το λόγο που προκάλεσε το θάνατό του.

  Εκείνο που μετράει είναι πως «έφυγε» μόλις στα 41 του…

  Το πρόσωπό του είχε τατουάζ με όπλα- όπως και το στήθος του και η κοιλιά του. Τα Cage Fights και οι αγώνες σκοποβολής, τα όσα προφητικά έλεγε κατά καιρούς («Δυστυχώς η Αθήνα τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα καζάνι ξένων ανθρώπων. Έχουν έρθει αρρώστιες που δεν υπήρχαν και μας ήταν άγνωστες από Νιγηρίες, Πακιστάν, Ινδίες, γίνεται χαμός…») δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.


  Ο Μαρνέζος είχε, όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς, φανατικούς υποστηρικτές και ορκισμένους «εχθρούς». Άνθρωποι υποκλίνονταν στο ταλέντο του στα τατού και τη ραπ, στο γεγονός πως ήταν- αδιαμφισβήτητα- επιτυχημένος με όλα όσα καταπιάστηκε (μποξ, ελεύθερη πάλη, σκοποβολή, μαγαζιά, ραπ), ενώ στον αντίποδα τον κατηγορούσαν για πλειάδα… παραπτωμάτων.

  Σε όποια πλευρά κι αν στέκει κανείς, ωστόσο, υπάρχει κάτι που δεν αλλάζει: τα πάντα για τον Λεκτικό Επεξεργαστή είναι, πια, γραμμένα σε παρελθοντικό χρόνο…

 6. Ο/Η Αντώνης Γατάκος λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/1181743/ishuro-minuma-gia-emvoliasmo-apo-ierea-pou-nosise-sti-larisa-akoute-tous-giatrous-kai-ohi-tous-eglimaties-gerodes-gourou/

  Κορωνοϊός – Ιερέας από Λάρισα: «Νοσηλεύομαι με δύο ανεμβολίαστους, ο ένας είναι θύμα του πνευματικού του»

  15/11/2021, 12:34 21

  Παρότι είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, νόσησε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
  Ο πατέρας Νικόλαος Κιούσης είναι εφημέριος στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην Ανάβρα Αγιάς στη Λάρισα.

  Είναι από εκείνους τους ιερείς που ακολούθησαν τη συμβουλή της επιστήμης, έσπευσε να εμβολιαστεί. Λίγο όμως πριν κλείσει το εξάμηνο για την τρίτη δόση νόσησε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

  Ο Ιερέας από το νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύεται, έσπευσε να μοιραστεί την εμπειρία του αυτή με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως εξηγεί, βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο νοσηλείας με δύο ανεμβολίαστους, έναν γιατρό κι έναν «θύμα» του πνευματικού του.

  Έγραψε συγκεκριμένα ο π. Νικόλαος: «Ακούστε και την γνώμη την δική μου πάνω στο θέμα. Σταθερά από την πρώτη στιγμή υπέρ του εμβολίου, περίμενα την παρέλευση του 6μηνου για την τρίτη δόση. Δυστυχώς για 5 μέρες δεν πρόλαβα και κόλλησα.

  Άρα σημαίνει η τρίτη δόση πρέπει να γίνεται νωρίτερα. Στατιστικά τώρα στον θάλαμο είμαστε τρεις. Ένας εμβολιασμένος εγώ και δύο ανεμβολίαστοι ο ένας δυστυχώς γιατρός(!) και ο άλλος θύμα του πνευματικού του. Μετανιωμένοι οικτρά και οι δύο. Ας ελπίσουμε ο κόσμος κάποτε ν’ αναθέτει τα της υγείας του στους γιατρούς και όχι στους γέροντες γκουρού, που πιστεύω ότι είναι καθαρά εγκληματίες!!! Την καληνύχτα και τις ευχές μου».

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Covid

  https://www.makthes.gr/to-dekato-thyma-toy-koronoioy-sto-agion-oros-472781

  Το δέκατο θύμα του κορονοϊού στο Αγιον Ορος

  «Κοιμήθηκε» ο 87χρονος Γέροντας Πολύκαρπος, Κελιώτης της Μονής Βατοπαιδίου
  17/11/2021 20:49

  Δεν έχει τέλος το δράμα στο Άγιον Όρος από την πανδημία.

  Πριν λίγες μέρες «κοιμήθηκε» από κορονοϊό ακόμα ένας Γέροντας. Το δέκατο θύμα της covid-19 στη μοναστική πολιτεία είναι 87χρονος Γέροντας Πολύκαρπος Κελιώτης της Μονής Βατοπαιδίου, ο οποίος μόναζε στο βατοπαιδινό κελί Αγ. Νικολάου Τροχαλά. Την είδηση ανήρτησε η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Φίλοι του Αγίου Ορους». Η κατάσταση στο Αγιον Ορος είναι κρίσιμη. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού ήταν 7, όταν τις προηγούμενες μέρες ήταν συνήθως 1.
  _________________________________

  Πως παρουσιάζει την είδηση η δικομανής ekklisiaonline.
  Ως θαύμα και ούτε λέξη για κορωνοϊό

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/sygklonistiko-i-efkampsia-tou-geronta-polykarpou-24-ores-meta-tin-kimisi-tou-agion-oros/

  Φανούρης Ευστράτιος

  Θεολόγος – Κοινωνιολόγος
  Αρθρογράφος

  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Δείτε την ευκαμψία του “Γέροντα Πολυκάρπου” από το κελί του “Αγίου Νικολάου του τροχαλά ” στο Βατοπέδι, 24 ώρες μετά την κοίμηση του!

  16/11/2021.


  Φοβερό θαύμα χθές στο Άγιον Όρος – Η ευκαμψία ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ
  18 Νοε 2021

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από τι πέθανε η οσία ηγουμένη;
  Δεν κάνει να μάθουμε;

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ekimithi-i-monachi-thekla-kathigoumeni-tou-isychastiriou-agion-fotinis-ke-elisavet-ydras/

  ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΜΟΝΑΧΗ ΘΕΚΛΑ, ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΥΔΡΑΣ
  Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 14:55

  Η μακαριστή εγκαταβίωνε στη Μονή εδώ και 61 χρόνια ενώ εξελέγη ως η δεύτερη κατά σειρά Ηγουμένη.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης:

  Με την κατ’ άνθρωπον οδύνην ,αγγέλλομεν την πρός Κύριον εκδημίαν της Καθηγουμένης του Ι.Ησυχαστηρίου Αγίων Φωτεινής και Ελισάβετ Ύδρας, μ. Θέκλας( κατά κόσμον Γεωργίας Μπαλάσκα).

  Εγκαταβίωσε εις το Ι.Ησυχαστήριον προ 61 ετών και εξελέγη ως δεύτερη κατά σειρά Ηγουμένη ,εις διαδοχήν της αοιδίμου Αγνής Αγγελοπούλου την 3η Ιανουαρίου του 2000.
  Υπήρξε μοναχή με πολλά χαρίσματα κυρίως της πραότητος,της προσευχής και εν γένει όλων των μοναχικών αρετών.

  Κύριος ο Θεός αναπαύσει την μακαρία ψυχή της εν σκηναίς Δικαίων εν χώρα ζώντων.

  Η Εξόδιος ακολουθία θα ψαλλή χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, την Πέμπτη 18η Νοεμβρίου στις 13.00′ μ.μ εις τον Ι.Ναό των Αγίων Φωτεινής και Ελισάβετ, και η ταφή θα γίνει εντός του Ησυχαστηρίου, με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

  Είη η μνήμη αυτής αιωνία!

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/katangelia-monis-esfigmenou-gia-paranomi-isodo-antiemvoliaston-sto-agio-oros/

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 00:48

  Η κατάσταση με την πανδημία παραμένει κρίσιμη στην χώρα μας. Το Άγιο Όρος έχει λάβει μέτρα προστασίας για την μείωση του κινδύνου, όπως έλεγχο rapid test πριν την είσοδο των επισκεπτών.

  Παρ’ όλ’ αυτά, κάποιοι μη σεβόμενοι το Άγιο Όρος και την Ιερά Κοινότητα και θεωρώντας «χαζούς» όλους τους υπολοίπους, που εισέρχονται με τον προβλεπόμενο τρόπο, εισέβαλαν λαθραίως στο Άγιο Όρος από την «πίσω πόρτα».

  Ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον παρουσιαστή ραδιοφωνικής εκπομπής στον Ρ/Σ Focus FM Δαμιανίδη Στέφανο, επίμονο και φανατικό διαδότη αντιεμβολιαστικής ρητορικής και των σχετικών αμφιβόλων ειδήσεων, αφού παραβίασε το σύνορο του Αγίου Όρους στην περιοχή «Κομίτσα» εισήλθε παρανόμως, όπου και παρελήφθη από όχημα τύπου τζιπ με οδηγό καταληψία του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου, ο οποίος τους οδήγησε σε αυτό, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, όπως διαδίδει ο ίδιος σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο.

  Αποσπάσματα του βίντεο του Δαμιανίδη διαδόθηκαν από διαδικτυακά κανάλια και ιστοσελίδες, τα οποία ανήκουν στην σφαίρα επιρροής συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως και ο Focus FM.

  Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου διευκολύνουν αυτή την κατάσταση, παρέχοντας τα μεταφορικά μέσα, αποδεικνύοντας και φαιδρό ταυτόχρονα το επιχείρημα τους περί πολιορκίας τους και στερήσεων. Αυτό δείχνουν και ο στόλος των οχημάτων που διατηρούν, όπως φαίνεται στο βίντεο, τα καύσιμα που προφανώς χρειάζονται αυτά για να λειτουργήσουν και η παντελής ασυδοσία που απολαμβάνουν, μεγαλύτερη από την ελευθερία κίνησης κάθε άλλου Αγιορείτη που εισέρχεται στο Άγιο Όρος και εξέρχεται από αυτό με το νόμιμο τρόπο.

  Οι πράξεις αυτές στρέφονται κατά του Αγίου Όρους και ευτελίζουν τις αρχές του ελληνικού κράτους που είναι υπεύθυνες για την προστασία του, την αστυνομία, το λιμενικό και το τελωνείο.

  Αυτές οι πράξεις και η άμεση προώθησή τους μέσω διαδικτύου, πέρα από τον υγειονομικό κίνδυνο, που συνεπάγονται κατά την παρούσα περίοδο, διαφημίζουν την λαθραία είσοδο-έξοδο στο Άγιο Όρος για κάθε τυχόντα ενδιαφερόμενο, π.χ. λαθρεμπόρους, αρχαιοκαπήλους, φυγόδικους και άλλους.

  Ο καθείς μπορεί να φανταστεί, αν η παράνομη είσοδος αυτή συνέβη με τόση άνεση και τόσο πομπώδη τρόπο, τον πραγματικό αριθμό των λαθραίων εισόδων που λαμβάνουν χώρα στο Άγιο Όρος και δεν δημοσιεύονται.

  Η ανεξέλεγκτη αυτή είσοδος-έξοδος ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το μέλλον του Αγίου Όρους, αφού καταδεικνύει με προκλητικό τρόπο την ανοχή στην κατάλυση της ελεγχόμενης πρόσβασης σε αυτό.

  αρχιμ. Βαρθολομαίος
  Ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Tελείωσαν τα ψέματα για τους δήθεν 10 νεκρούς του Αγίου Όρους
  33 ΟΙ ΝΕΚΡΟΊ

  https://www.makthes.gr/agion-oros-megalonei-i-lista-thymaton-tis-pandimias-dyo-askites-pethanan-simera-vinteo-477156

  Άγιον Όρος: Μεγαλώνει η λίστα θυμάτων της πανδημίας – Δύο ασκητές πέθαναν σήμερα (βίντεο)
  Στους 33 όσοι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές κορονοϊού
  25/11/2021 19:02

  Δυο Αγιορείτες ασκητές άφησαν σήμερα την τελευταία τους πνοή από επιπλοκές κορονοϊού. Το Άγιο Όρος πληρώνει βαρύτατο τίμημα, καθώς ο αριθμός των -καταγεγραμμένων- θυμάτων της πανδημίας έφτασε πια τους 33 μοναχούς και ασκητές.

  Όπως σημειώνει το vimaorthodoxias.gr, γέροντας επιβεβαίωσε την είδηση της απώλειας των δύο ασκητών.

  Δείτε τις πρώτες πληροφορίες στο βίντεο από το vimaorthodoxias.gr

  Όπως κατέγραψε από νωρίς το πρωί το makthes.gr οι διαστάσεις της πανδημίας στην Αθωνική Πολιτεία είναι εφιαλτικές.
  Χτες πέθαναν ακόμα δύο μοναχοί. Η αναλυτική καταγραφή των περιστατικών όλο το διάστημα της πανδημίας στην Αθωνική Πολιτεία σοκάρει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο πραγματικός αριθμός των νεκρών σε όλες τις μονές φτάνει τους 31! Ακόμα κι αυτός ο αριθμός όμως των θυμάτων του κορονοϊού δίνεται με επιφύλαξη αφού υπάρχουν πολλοί μοναχοί που εγκαταβιούν απομονωμένοι σε σκήτες και κελλιά στο Αγιον Ορος, αφοσιωμένοι μόνο στα λατρευτικά τους καθήκοντα, για τους οποίους δεν υπάρχει καμιά πληροφόρηση και αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και να απομακρυνθούν από το χώρο τους…
  Η καταγραφή που έχουν κάνει μονή-μονή, αγιορείτες για τους νεκρούς του κορονοιού στο Αγιον Ορος έχει ως εξής;

  Αγία Αννα – 3 νεκροί

  Νέα Σκήτη – 1 νεκρός

  Καρυές – 4 νεκροί

  Ι. Μ. Κωνσταμονίτου – 7 νεκροί

  Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονα (Ρωσικό Μοναστήρι) – 3 νεκροί

  Ι.Μ. Γρηγορίου – 2 νεκροί

  Μικρά Αγία Αννα – 3 νεκροί

  Ι.Μ. Διονυσίου – 2 νεκροί

  Σκήτη Ιβήρων – 1 νεκρός

  Υπό κατάληψη μονή Εσφιγμένου – 5 ζηλωτές νεκροί

  Χτες στην Αθωνική Πολιτεία κατέγραψαν άλλες δύο απώλειες από τον κορονοϊό.

  Ο μοναχός Μάξιμος Μόσχος από το Κελλί της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος στην περιοχή των Καρυών, συγγραφέας βιβλίων για την Παναγία άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου έχοντας νοσήσει από κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο π. Μάξιμος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ παράλληλα καθυστέρησε να δεχθεί ιατρική βοήθεια. Ο π. Μάξιμος υπήρξε μέλος της πρώτης συνοδείας του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού.

  Ο π. Μάξιμος ήταν πολύ γνωστός εντός και εκτός Αγίου Ορους, και είχε δική του σελίδα στο ίντερνετ μέσα από την οποία διέθετε και τα εκκλησιαστικά βιβλία που είχε γράψει. Ηταν αντεμβολιαστής και αρνούνταν πεισματικά να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Ο δεύτερος μοναχός, επίσης αντεμβολιαστής, που εκοιμήθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης είναι ο μοναχός Αθανάσιος, ηλικίας 71 ετών, από τα Βουλευτήρια της Αγίας Άννας. Οι σοροί των δύο μοναχών θα μεταφερθούν στο Άγιο Όρος σήμερα για να τελεστεί στην συνέχεια η νεκρώσιμος ακολουθία.

  Το Αγιον Ορος έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα της πανδημίας αφού μόνο περίπου το 30% – 40% των μοναχών έχει εμβολιαστεί ενώ το 60% – 70% παραμένουν ανεμβολίαστοι. «Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι σε σκήτες και σε κελιά στο νότιο Άγιο Όρος, όπου ζουν μόνοι τους οι μοναχοί ή σε ομάδες έως 3-5 μοναχών και όπου δεν υπάρχει ιατρική φροντίδα, καθώς στα μοναστήρια συμβαίνει κάποιος μοναχός να είναι και γιατρός», δήλωσε πρόσφατα ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Αθανάσιος Μαρτίνος.

  ___________________________

  Οι δυο αντιεμβολιαστές μοναχοί που πέθαναν χτες

  https://maximosathos.com/


  ΜΑΞΙΜΟΣ (ΜΟΣΧΟΣ) ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (ΑΠΟ ΤΟ 1974),ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ


  Μοναχός Αθανάσιος της Ιεράς Σκήτης της Αγίας Άννης
  _____________________________________

  Από ανακοπή καρδιάς, χωρίς άλλες λεπτομέρειες (στο Βήμα Ορθοδοξίας https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/ekoimithi-o-proin-protepistatis-geron-paylos-o-layriotis/, αναφέρεται ως πλήρως εμβολιασμένος, χωρίς διευκρίνηση ημερομηνίας δεύτερου εμβολίου)

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ektakto-agio-oros-ekimithi-o-geron-pavlos-lavriotis/

  ΕΚΤΑΚΤΟ- ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΥΛΟΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ
  Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 18:59
  Αρχική » ΝΕΑ » ΕΚΤΑΚΤΟ- ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Εκοιμήθη ο Γέρων Παύλος Λαυριώτης

  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

  Εκοιμήθη πριν από λίγο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ο Γέρων Παύλος Λαυριώτης από ανακοπή καρδιάς.

  Να αναφερθεί ότι ο Γερων Παύλος Λαυριώτης διακόνησε πολλές φορές από την θέση του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Αθωνική Πολιτεία.

  • Ο/Η Gay monk λέει:

   Η εικόνα που έχω για το Άγιο Όρος, από τις επαφές με όλους τους φορείς και από την συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, είναι πως η εικόνα δεν είναι δύσκολη», αποκάλυψε πριν από δέκα ημέρες ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Θανάσης Μαρτίνος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα κορονοϊού σε μοναχούς.

   https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/agio-oros-speudoun-na-emboliastoun-oi-monaxoi-meta-apo-dekades-krousmata-kai-ennea-nekrous-eikones/

   Άγιο Όρος: Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι μοναχοί μετά από δεκάδες κρούσματα και εννέα θανάτους [εικόνες]
   Από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν πεθάνει εννέα μοναχοί, και πολλά από τα 20 μοναστήρια έχουν καταγράψει εξάπλωση του κορονοϊού. Σε εξέλιξη εκστρατεία εμβολιασμού τους.

   THETOC TEAM
   ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
   PUBLISHED 23 ΝΟΕ. 21 (11:50)

   Ο κορονοϊός έχει σαρώσει το Άγιο Όρος. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού των περισσοτέρων των 1.600 μοναχών της μοναστικής κοινότητας.

   Από τις αρχές Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 κρούσματα στο Άγιο Όρος, σύμφωνα με τον Γιώργο Μητελούδη, γιατρό στο Κέντρο Υγείας.

   «Η εικόνα που έχω για το Άγιο Όρος, από τις επαφές με όλους τους φορείς και από την συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, είναι πως η εικόνα δεν είναι δύσκολη», αποκάλυψε πριν από δέκα ημέρες ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Θανάσης Μαρτίνος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα κορονοϊού σε μοναχούς.

 11. Ο/Η Lawyer λέει:

  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/328977_oi-thanatoi-sto-agio-oros-eferan-kritiki-stin-politiki-dioikisi

  4.01.2022, 12:08
  Οι θάνατοι στο Αγιο Ορος έφεραν κριτική στην πολιτική διοίκηση
  Απόστολος Λυκεσάς

  Πέντε απανωτοί θάνατοι μέσα σε 20 μέρες στη Μονή Φιλοθέου, ενώ 6 με 7 μοναχοί φέρονται να νοσούν βαριά. ● Από τα προπύργια των αντιεμβολιαστών η συγκεκριμένη μονή. ● Τα θύματα ήρθαν αμέσως μετά τις δηλώσεις του διοικητή Αθ. Μαρτίνου πως το Αγιο Ορος «είναι απολύτως ασφαλές στους προσκυνητές. Δεν υπάρχει διασπορά του ιού». ● «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε μια περιφέρεια της χώρας ο περιφερειάρχης δεν θα έκανε τίποτα;», διερωτώνται στη μοναστική κοινότητα.

  «Είναι κάποιοι φανατικοί που φαίνονται, υπάρχουν κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς που φαίνονται και τους χρησιμοποιούν. Τώρα βέβαια μετά τόσους θανάτους μαζεμένους στη Μονή Φιλοθέου τηρούν σιγήν ιχθύος» λένε Αγιορείτες μοναχοί στην «Εφ.Συν.» περιγράφοντας το κλίμα στο Ορος και ασκώντας κριτική στον διοικητή Αθανάσιο Μαρτίνο.

  Οπως διερωτώνται, «δηλαδή αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε μια περιφέρεια της χώρας ο περιφερειάρχης δεν θα έκανε τίποτα;». Η σύγκρουση έφτασε μέχρι και σε καταγγελίες ανθρώπων που σχετίζονται με το Ορος και κατονομάζουν αντιεμβολιαστές.

  Οι πέντε απανωτοί θάνατοι σε είκοσι μέρες στη Μονή Φιλοθέου –λέγεται ότι άλλοι 6-7 νοσούν βαριά– έχουν πάντως συνταράξει την κοινότητα, πολύ περισσότερο που η συγκεκριμένη μονή είναι από τα προπύργια των αντιεμβολιαστών και μέχρι πριν από λίγες μέρες απαγόρευε ακόμη και την είσοδο σε επισκέπτες που φορούσαν μάσκα.

  Τα απανωτά κρούσματα ήρθαν μάλιστα αμέσως μετά από δηλώσεις του κ. Μαρτίνου που προσπαθώντας να τηρήσει ισορροπίες δήλωνε ότι το Αγιο Ορος «είναι απολύτως ασφαλές στους προσκυνητές. Δεν υπάρχει διασπορά του ιού. Οι μοναχοί και οι πολίτες, εργαζόμενοι και δημόσιοι υπάλληλοι είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε έχουν νοσήσει στο παρελθόν».

  Σημείωνε ότι «συγκεκριμένα, 50% των μοναχών έχουν νοσήσει και 30% είναι εμβολιασμένοι. Το 100% των υπηρετούντων σε σώματα ασφαλείας και πολιτικής προστασίας είναι εμβολιασμένοι. Συνεπώς έχομε στο Αγιον Ορος μια σχετική ανοσία και τα χειρότερα έχουν περάσει.

  Ολοι οι εισερχόμενοι προσκυνητές και μοναχοί υπόκεινται σε έλεγχο rapid test στις πύλες εισόδου της Ουρανούπολης και Ιερισσού από τον Δεκέμβριο του 2020. Το Κέντρο Υγείας επιλαμβάνεται άμεσα όποιων κρουσμάτων και έχει εποπτεία της διαχείρισης της πανδημίας με αρωγό την πολιτική διοίκηση».

  Σφοδρή επίθεση στη διοίκηση για την κατάσταση στο Ορος εξαπολύει ο διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και άμισθος σύμβουλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Κώστας Μυγδάλης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει κάνει σειρά παρεμβάσεων με αποκορύφωμα την εμφάνισή του στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100).

  Εκεί δήλωσε: «Η πολιτική διοίκηση υπολείπεται στο έργο της. Δεν έχει καταστήσει σαφές ότι στο Αγιον Ορος υπάρχει αντιεμβολιαστικό κίνημα. […] Με κέντρο κάποια σπίτια, κάποιες καλύβες και πάνω απ’ όλα την άθλια κατάσταση της Μονής Εσφιγμένου, η οποία εδώ και 50 χρόνια είναι υπό κατάληψη. Αυτοί οι τύποι κυκλοφορούν παντού και τρομοκρατούν τους υπόλοιπους».

  Κάνοντας μάλιστα ένα βήμα μπροστά κατονόμασε αντιεμβολιαστή, όχι όποιον κι όποιον, αλλά τον πρωτεπιστάτη της Αθωνικής Πολιτείας. «Δεν γίνεται ο πρωτεπιστάτης να μην είναι εμβολιασμένος και να είναι αντιεμβολιαστής. Υπάρχουν και συμβολισμοί. Πάνε πρωθυπουργοί, πάνε υπουργοί, προσωπικότητες στο Ορος».

  Μοναχοί όμως που θα ήθελαν μια πιο αποφασιστική δράση σημειώνουν πως «αντιλαμβανόμαστε πως ο διοικητής είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος, είναι λεπτή η θέση του, έχει κάνει προσπάθειες και δουλειά για τα εμβόλια και τα τεστ, έχει διαθέσει και δικά του χρήματα και είναι σωστό ότι στις εισόδους του Ορους ισχύουν τα μέτρα, οι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι, αλλά τι τα θες, μπαίνουν οι επισκέπτες από ασφαλή δίοδο για να πάνε σε μονές που οι αντιεμβολιαστές κυριαρχούν». Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «δυστυχώς είμαστε στο σημείο να διαψεύδει τον διοικητή η πραγματικότητα».

  Το Ορος μοιάζει διχασμένο. Οι Μονές Βατοπεδίου, Μεγίστης Λαύρας και Ξηροποτάμου είναι κλειστές και δεν δέχονται επισκέπτες. Αντιθέτως στην Κωνσταμονίτου και την Καρακάλλου δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο, όπως και στη Φιλοθέου μέχρι πρότινος. Αλλες όπως η Γρηγορίου είναι σε ιδιότυπο διχασμό απόψεων και στάσεων. Πλήρως εμβολιασμένοι είναι οι μοναχοί στη Σιμωνόπετρα, την Ξενοφώντος, την Παντοκράτορος, την Ιβήρων και στη νόμιμη διοίκηση της Εσφιγμένου.

 12. Παράθεμα: Άγιον Όρος: Άλλοι τρεις μοναχοί νεκροί από κορονοϊό – Εφιάλτης δίχως τέλος για τη μοναστική πολιτεία - AnaskopisiGR

 13. Παράθεμα: Άγιον Όρος: Άλλοι τρεις μοναχοί νεκροί από κορονοϊό – Εφιάλτης δίχως τέλος για τη μοναστική πολιτεία – ΑW NEWS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.