«Στην εφιαλτική δίνη του κορωνοϊού το Άγιον Όρος»

Δεκάδες κρούσματα, στη μοναστική πολιτεία όπου η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκΤΗ«]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Οι τίτλοι και όλο το ρεπορτάζ, αυτούσια, είναι παρμένα από τη προχθεσινή έκδοση της «Μακεδονίας» (Εύρης Τσουμής). Δεν προκαλούν έκπληξη σε κανένα νοήμονα πολίτη, αφού από πολύ καιρό έχει γίνει φανερό πως το Όρος της θρησκευτικής παράνοιας είναι το άντρο του αντιεμβολιασμού, των πιο ηλίθιων συνωμοσιολογιών και των σχετικών αποκρυφιστικών συνειρμών, διεκδικώντας εκτός από το προφανές πανελλήνιο ρεκόρ κρουσμάτων και το παγκόσμιο, για κάθε συγκρίσιμη περιοχή της δικής του τάξης έκτασης και πληθυσμού. Η σιωπή του πολιτικού κόσμου αναδεικνύει τη συνήθη πρακτική του της εθελοτυφλίας, μπροστά στην επιτακτική  ανάγκη λήψης αποφάσεων, που απαιτούν σύγκρουση με τον κλήρο. Εθελοτυφλία που έφτασε στην σκανδαλώδη απαλοιφή του Άθωνα από τον επίσημο χάρτη της πανδημίας («Χωρίς το Άγιο Όρος ο χάρτης του κοροναϊού»-16.10.2020), για να κρυφτεί η έκταση του προβλήματος, μια τακτική που ακολουθεί και η Εκκλησία μη ανακοινώνοντας από τι πεθαίνουν, τόσο συχνά τελευταία, ιερείς της. Παραθέτουμε το ρεπορτάζ, διευκρινίζοντας πως οι φωτογραφίες είναι της δικής μας επιλογής και στο τέλος μια σειρά παραπομπών σε δημοσιεύματά μας, με χρονολογική σειρά, με τα οποία παρακολουθούσαμε τα τραγελαφικά της πανδημίας που συνέβαιναν στην επικράτεια των μισογύνιδων, που επηρεάζουν απροσδιόριστο μεγάλο αριθμό ηλίθιων και ανισόρροπων δυστυχισμένων υπάρξεων σε όλη τη χώρα, με έμφαση στη μοίρα των ανήλικων αγοριών της Αθωνιάδας Σχολής, που είναι έρμαια των καταστροφικών συμβουλών των Γερόντων κατά των εμβολιασμών: [«Να κλείσει για πάντα η Αθωνιάδα των ανεμβολίαστων παιδιών-Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»-4.10.2021. «Τώρα με τον κωρονοϊό, που σπάει παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στον Άθωνα, …να επισημάνω πως και ΤΑ ΝΕΑ έχουν εντοπίσει το ζήτημα: «Κοροναϊός: Εκρηκτική η κατάσταση στο Άγιο Όρος» (24 Σεπτεμβρίου 2020-08:23). «…Σύμφωνα με την ίδια πηγή κάποιοι μαθητές της Αθωνιάδος Σχολής που δεν φορούσαν μάσκα επικαλούνταν στους αρμοδίους του ΕΟΔΥ, τους πνευματικούς τους που δεν το συνιστούσαν»].

Το δημοσίευμα της «Μακεδονίας»: «Στην εφιαλτική δίνη του κορονοϊού το Άγιον Όρος». «Καλπάζει ο κορονοϊός στο Αγιον Ορος βυθίζοντας τη μοναστική πολιτεία σε μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση. Σύμφωνα με αγιορείτες τα πραγματικά κρούσματα είναι τουλάχιστον 50 με κάποιους να ανεβάζουν το συγκεκριμένο αριθμό στα 70! Μόνο μέσα σε μια μέρα το περασμένο Σάββατο καταγράφηκαν 8 κρούσματα αλλά, όπως είπαν στο makthes.gr παράγοντες της αθωνικής πολιτείας ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και η κατάσταση πολύ πιο τραγική απ΄ ότι φαίνεται.Στα τελευταία θύματα του κορονοϊού είναι ο ιερομόναχος Διονύσιος από το κελί των Καρτσωναίων στη σκήτη της Αγίας Αννης. Διασωληνωμένος νοσηλεύεται και ο ιερομόναχος Παντελεήμων από την Αγία Αννα, ενώ πριν λίγες μέρες χρειάστηκε να διασωληνωθούν στο ΑΧΕΠΑ ο πατήρ Πρόδρομος από τις Καρυές και ένας υποτακτικός του.

Η κατάσταση στο Αγιον Ορος προκαλεί έντονη ανησυχία στη διοίκηση και στις αρχές αφού η κατάσταση μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτη. Μέτρα και πρωτόκολλα υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται σωστά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, ενώ υπάρχουν ολόκληρες μονές που έχουν μετατραπεί σε προπύργια των αντεμβολιαστών. Σύμφωνα με αγιορείτες η όλη κατάσταση επιβαρύνεται από Ρουμάνους προσκυνητές οι οποίοι φτάνουν στο Ορος σε μεγάλους αριθμούς το τελευταίο διάστημα και μηχανεύονται διάφορους τρόπους για να μπορούν να περνούν από τα ράπιντ τεστ στα οποία αναγκαστικά υποβάλλονται κατά την είσοδό τους στη μοναστική πολιτεία.

Η κατάσταση είναι τραγική ακόμα και σε σχέση με τις άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στο Αγιον Ορος ο αριθμός των νεκρών από ταν κορονοϊό σε σχέση με τα καταγεγραμμένα κρούσματα φτάνει σε ποσοστό 5,26% ψηλότερα από κάθε άλλη περιοχή και νομό της χώρας! Η ανακοίνωση του αριθμού των κρουσμάτων έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και μεταξύ πιστών που μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να κάνουν εκκλήσεις ώστε να παρέμβουν οι αρμόδιοι παράγοντες για να προστατευθούν οι γέροντες της μοναστικής πολιτείας. H κατάσταση είναι τόσο επιβαρυμένη ώστε τις προηγούμενες μέρες έκλεισαν για τους επισκέπτες οι μονές Παντοκράτορος, Ξενοφώντος, Βατοπαιδίου και η σκήτη του Προφήτη Ηλία».

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

10 Responses to «Στην εφιαλτική δίνη του κορωνοϊού το Άγιον Όρος»

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Παράνοια, αποκρυφισμός, χυδαία θρησκευτική εκμετάλλευση, με το βλέμμα στραμμένο στη ρωσική αρκούδα, προκλητική ανοχή και αδιαφορία κάθε αρμόδιου 2. Ο/Η Θεολόγος. λέει:
  https://www.makthes.gr/ekrixi-kroysmaton-kai-sto-agion-oros-463536

  Έκρηξη κρουσμάτων και στο Άγιον Όρος
  Οκτώ κρούσματα καταγράφηκαν μόνο σήμερα!
  30/10/2021 22:00

  Έκρηξη κρουσμάτων και στο Άγιον Όρος

  Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η διασπορά του κορονοϊού και στο Αγιον Ορος. Ολο το προηγούμενο διάστημα καταγράφονταν κατά μέσο 2 κρούσματα κάθε μέρα. Σήμερα όμως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έφτασαν τα 8 σε μια μέρα!

  Συνολικά όλη την εβδομάδα τα κρούσματα ήταν περίπου 12, με τη σημερινή μέρα να είναι μια από τις χειρότερες για το Αγιον Ορος. Η ανακοίνωση του αριθμού των κρουσμάτων έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και μεταξύ πιστών που μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να κάνουν εκκλήσεις ώστε να παρέμβουν οι αρμόδιοι παράγοντες για να προστατευθούν οι γέροντες της μοναστικής πολιτείας.

  H κατάσταση ήταν τόσο επιβαρυμένη τις προηγούμενες μέρες ώστε έκλεισαν για τους επισκέπτες οι μονές Παντοκράτορος, Ξενοφώντος, Βατοπαιδίου και η σκήτη του Προφήτη Ηλία.

  Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το makthes κάποιες μονές τηρούν σκληρή στάση στο θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων, κάποιες άλλες ωστόσο δεν εφαρμόζουν κανένα μέτρο. Προσκυνητές ανέφεραν πως δεν τους επιτράπηκε η είσοδος σε μοναστήρι, επειδή φορούσαν μάσκα και μάλιστα οι μοναχοί τους είπαν πως μπορούν να φορούν τις μάσκες «στο καρναβάλι της Πάτρας, αλλά όχι στο Άγιον Όρος». Σε άλλη μονή είπαν σε προσκυνητές πως αν δεν βγάλουν τη μάσκα δεν θα έχουν…τσίπουρο με μεζέ.

  Το θέμα προκαλεί προβληματισμό και στη διοίκηση του Αγίου Ορους αφού από τις 26 ως τις 28 Νοεμβρίου πρόκειται να επισκεφτεί την Αθωνική Πολιτεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 3. Παράθεμα: «Στην εφιαλτική δίνη του κορωνοϊού το Άγιον Όρος» — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 4. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Αμετανόητοι, επιμένουν στην πλάνη, αιχμάλωτοι των μύθων που έχουνε χτίσει για να εξουσιάζουν και να αρμέγουν ταλαίπωρα ανθρωπάκια.
  Πέφτουν τώρα στους λάκκους που έχουν ανοίξει, αλλά δεν μπορούν να κάνουν πίσω.
  ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ Π;ΑΝΑΚΡΙΒΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

  ΣΧΕΔΟΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ

  Η επιστροφή του γ. Εφραίμ στο Βατοπαίδι
  20.241 προβολές 11 Σεπ 2021
  vima orthodoxias

  https://www.orthodoxianewsagency.gr/agioreitika/i-epistrofi-tou-geronta-efraim-sti-moni-tis-metanoias-tou-vinteo/

  Ιστορικές στιγμές και παράλληλα συγκινητικές καταγράφηκαν στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου με την επιστροφή του καθηγουμένου της, γέροντος Εφραίμ, μετά από τρεισήμισι μήνες απουσίας λόγω της ασθένειάς του.

  Η αδελφότητα, και οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον γέροντα δοξάζοντας τον Θεό που παρά τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε ο πνευματικός τους πατέρας, επέστρεψε κοντά τους μια μέρα πριν την πανήγυρη της Μονής για την Αγία Ζώνη της Παναγίας.
  Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει αποσπάσματα από την υποδοχή του γέροντα στο Βατοπαίδι ενώ ολόκληρη τηνυποδοχή και τις ομιλίες θα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ψηφιακή πλατφόρμα της Πεμπτουσίας (www.pemptousia.tv)

  ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΠΑΤΖΙΔΗΣ – PEMPTOUSIA.TV
  ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

  Στην πύλη της Μονής τον περίμεναν όλοι οι ιερείς και διάκονοι, φορώντας τα άμφιά τους και ένας από αυτούς κρατούσε την Αγία Ζώνη της Παναγίας για να προσκυνήσει ο Γέροντας.

  Συγκινημένος προχώρησε μπαίνοντας στην είσοδο της Μονής, ενώ προπορεύονταν οι χοροί των μοναχών ψάλλοντας το Άξιον Εστί σε δεύτερο ήχο, το λεγόμενο «Αγιορείτικο». Η πομπή (ψάλτες, ιερείς, διάκονοι, ο Γέροντας έχοντας φορέσει τον ηγουμενικό μανδύα, οι μοναχοί και λίγοι προσκυνητές) προχώρησε προς το Ναό

  Στον ναό έψαλαν τροπάρια οι χοροί και την αργή δοξολογία και έγιναν δεήσεις από τους διακόνους. Ο Γέροντας συγκινημένος απηύθυνε προσευχή «Επάκουσον ημών ο Θεός…». Ακολούθως όλοι οι ψάλτες έψαλαν το πολυχρόνιο για τον Γέροντα.

  https://www.dw.com/el/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82/a-57600231

  Όταν αρνητές των εμβολίων κατεβαίνουν στους δρόμους


  Με ρουμανικές σημαίες εκπρόσωποι του κλήρου κατά των εμβολιασμών

  Οι εικόνες είναι γνωστές και από άλλες χώρες. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες, από τότε που αρνητές των εμβολίων κατέβηκαν και στους δρόμους του Βουκουρεστίου με ρουμανικές σημαίες, σταυρούς και εικόνες της ορθόδοξης εκκλησίας στα χέρια εναντίον της δήθεν «δικτατορίας της ιατρικής». Οι διαδηλωτές ισχυρίζονταν ότι η χαλάρωση των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση ήταν απόρροια δικών τους πιέσεων. Ήταν δική τους «νίκη». Όμως τα μέτρα χαλάρωσης είχαν και μια παγίδα, προειδοποιούσαν τους περαστικούς. Το «φίμωτρο» της μάσκας, τώρα αντικαταστάθηκε με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και το εμβολιαστικό πιστοποιητικό περιορίζει τα συνταγματικά δικαιώματα, φώναζαν μέσω μεγάφωνου κάποιοι άλλοι διαδηλωτές.

  Ακόμη και στρατόπεδα προσωρινής κράτησης

  «Κατά της δικτατορίας της ιατρικής»

  Στη διαδήλωση ακούστηκαν κι άλλα διάφορα. Ότι το «πράσινο πιστοποιητικό», για το οποίο γίνεται λόγος στη Ρουμανία και στην ΕΕ, μοιάζει με το προσωρινό διαβατήριο των Γερμανών, πράσινου χρώματος, όπως ισχυρίζονταν ένας άνδρας μέσης ηλικίας που στο μπλε πουκάμισό του ήταν καρφιτσωμένο το κίτρινο άστρο του Δαβίδ με την επιγραφή «Not Vaxed». «Του χρόνου θα αποκτήσουμε και στρατόπεδα». Πού το ξέρει; «Διάβασα σε μια αγγλόφωνη εφημερίδα ότι στη Νέα Υόρκη ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει την προσωρινή κράτηση σε στρατόπεδα, σε όσους αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Δεν ξέρω εάν ισχύει, αλλά στις ΗΠΑ υπάρχει δίκτυο από 300 στρατόπεδα, έχουν και γκιλοτίνα»…Αλλά από πού προέρχονται αυτές οι ιστορίες συνομωσίας και ποιος τις πιστεύει; Ο Καταλίν Στόικα είναι κοινωνιολόγος και ερευνά στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου τέτοια φαινόμενα κατά την περίοδο της πανδημίας μαζί με τον συνάδελφό του Ραντού Ούμπερς.

  https://www.dw.com/en/pandemic-of-anti-vaxxers-and-covid-deniers-hits-romania/a-59565230

  Pandemic of anti-vaxxers and COVID deniers hits Romania
  Romania is getting crushed by one of the worst coronavirus waves in Europe. Vaccine skepticism and inaction on the part of the president, the administration and authorities are largely to blame.


  Archbishop Teodosie of Tomis has claimed that vaccines are unsafe telling the faithful the EU is doing away with them
  Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος του Τόμις ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή λέγοντας στους πιστούς ότι η ΕΕ τα καταργεί

  https://www.rferl.org/a/romania-covid-record-fatalities/31499939.html

  October 08, 2021 16:09 GMT
  By RFE/RL


  People take part in a protest against anti COVID-19 restrictions and vaccinations in Bucharest on October 2.

  COVID-19 Deaths Hit New Daily Record As Romania Battles ‘Catastrophic’ Surge
  Νέο καθημερινό ρεκόρ οι θάνατοι από COVID-19 καθώς η Ρουμανία αντιμετωπίζει την «καταστροφική» έκρηξη

 5. Ο/Η Gay monk λέει:

  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/koronoios-pethanan-duo-monaxes-ierou-gunaikeiou-isuxastiriou-o-timios-stauros-mapsou-korinthias/

  Κορονοϊός: Πέθαναν δύο μοναχές Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός» Μαψού Κορινθίας

  Πριν από ένα μήνα κατέληξε από τον ιό και η Ηγουμένη της Μονής

  01 ΝΟΕ. 21 (23:02)

  Από κορονοϊό πέθαναν δύο μοναχές του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός» Μαψού Κορινθίας.

  Πριν από ένα μήνα κατέληξε από τον ιό η Ηγουμένη Γερόντισσα Μεθοδία (κατά κόσμον Αγγελική Φλέσσα).

  Την 27η Οκτωβρίου 2021, ετελειώθη εκδημήσασα προς Κύριον η Μοναχή Θέκλα (κατά κόσμον Μαρία) Τραϊτοράκη, ενώ την 29η του ιδίου μηνός, εξεδήμησε η Μοναχή Αντωνίνα (κατά κόσμον Ιωάννα) Γαλάνη, αδελφές του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «ο Τίμιος Σταυρός» Μαψού, αφού δοκιμάστηκαν από τον ιό Covid-19.

  Η Εξόδιος Ακολουθία αυτών εψάλη την 28ην και την 30ή Οκτωβρίου 2021 αντίστοιχα, στο Καθολικό του Ι. Ησυχαστηρίου.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Θεσσαλονίκη: Δύο νεκρές μοναχές από κορονοϊό στην Οσία Μονή της Αγίας Ξένης – Ανεμβολίαστα πολλά μέλη της αδελφότητας

  ++++++++++++++++++

  Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου

  https://www.exapsalmos.gr/2021/11/02/stin-agkalia-tou-theou-o-p-efstathios-maziotis/

  Στην αγκαλιά του Θεού ο π. Ευστάθιος Μαζιώτης

  Post published:2 Νοεμβρίου 2021

  Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με αισθήματα της κατ΄ άνθρωπον θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του πολιού και σεβάσμιου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευσταθίου Μαζιώτη, εν ενεργεία Εφημερίου της Ενορίας Αγίας Κυριακής Παραλίας Λιβανατών.

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/alert-ekklisia-ekimithi-o-ieromonachos-avgoustinos-pnevmatikos-tis-i-monis-agion-panton/

  ALERT- ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ- ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
  Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 19:47

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   Περονόσπορος έχει πέσει στις γουμένισσες

   https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/kalo-paradeiso-gerontissa-ekoimithi-i-kathigoymeni-tis-i-m-agioy-dimitrioy-nikisianis/

   Καλό παράδεισο Γερόντισσα! Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης

   Newsroom 23/12/2020 | 18:41

   ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πατέρας Χρυσόστομος Μπένος ενημέρωσε για το θάνατο της Ηγουμένης της Ιερός Μονής Αγίου Δημητρίου Νικήσιανης η οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλο την τοπική κοινωνία.
   Τα αίτια του θανάτου της οφείλονται στον κορωνοϊό

   Εκοιμήθη τις πρώτες πρωινές ώρες η Ηγούμενη της Ιερός Μονής Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Καβάλας. Καλό παράδεισο σεβαστή μας Γερόντισσα!

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ : ΛΑΘΗ ΙΕΡΕΩΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
  Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 18:08

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  «αν και στον επιδημιολογικό χάρτη δεν εμφανίζεται ειδικός χρωματισμός, αλλά ούτε και στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού και θετικότητας στην περιοχή»

  .
  https://www.iatropedia.gr/eidiseis/se-vathy-kokkino-kai-to-agio-oros/148864/

  Σε «βαθύ κόκκινο» και το Άγιο Όρος

  Γιάννα Σουλάκη 04 Νοεμβρίου 2021 | 14:04

  Εξαιρετικά αυξημένα ποσοστά ιικού φορτίου εμφανίζει και το Άγιο Όρος αν και δεν έχει κανένα ιδιαίτερο χρωματισμό στον επιδημιολογικό χάρτη.

  Στο «βαθύ κόκκινο» από το «κόκκινο» επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου αναβαθμίστηκε αυτήν την εβδομάδα το Άγιο Όρος, αν και στον επιδημιολογικό χάρτη δεν εμφανίζεται ειδικός χρωματισμός, αλλά ούτε και στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού και θετικότητας στην περιοχή.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η χερσόνησος του Άθω στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα και το Άγιο Όρος να συμπεριλαμβάνεται πλέον στις 17 περιοχές στο «βαθύ κόκκινο».

  https://www.iefimerida.gr/ellada/lesbos-ekleise-moni-agioy-rafail-logo-koronoioy

  Λέσβος: Έκλεισε η Μονή Αγίου Ραφαήλ λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
  Η Μονή Αγίου Ραφαήλ στη Λέσβο

  05/11/2021  16:15

  Το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή της Λέσβου έκλεισε εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσεί η ηγουμένη και άλλες μοναχές της Μονής Ταβιθά. Ηδη στο μοναστήρι έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ελέγξουν το σύνολο των μοναχών και των εργαζομένων εκεί.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η μονή έκλεισε για άγνωστο χρονικό διάστημα, ενώ, πέρα από την απολύμανση στους χώρους, θα υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση της υγείας των μοναχών, σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια από τις μοναχές να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

  Υπενθυμίζεται πως την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκάλεσε, σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών του εορτάζοντος ναού του Αγίου Δημητρίου, σε χωριό του Ευεργέτουλα της Λέσβου

  https://www.makthes.gr/serres-mitropolitis-makarios-ekanan-proglenti-gamoy-me-koronoio-kai-kollisan-oloi-pethane-o-iereas-vinteo-466549

  Σέρρες- Μητροπολίτης Μακάριος: “Έκαναν προγλέντι γάμου με κορονοϊό και κόλλησαν όλοι- Πέθανε ο ιερέας” (βίντεο)

  «Έκαναν γλέντι πριν το γάμο άνθρωποι που είχαν κορονοϊό και δεν το είπαν. Είναι αυτή στάση υπεύθυνων ανθρώπων;» είπε μεταξύ άλλων
  05/11/2021 16:34

  Σέρρες- Μητροπολίτης Μακάριος: “Έκαναν προγλέντι γάμου με κορονοϊό και κόλλησαν όλοι- Πέθανε ο ιερέας” (βίντεο)

  Έκαναν γλέντι πριν το γάμο ενώ είχαν κορoνοϊό με αποτέλεσμα να κολλήσουν όλοι και να πεθάνει και ο ιερέας που τέλεσε τον γάμο.

  Πρόκειται για το Λιμνοχώρι Σερρών και το περιστατικό συνέβη πριν από ένα μήνα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και την Ελένη Μωραΐτη ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

  Άλλος ένας ιερέας έχασε τη ζωή του στο δήμο Σιντικής, παρά το ότι ήταν εμβολιασμένος. Ωστόσο ήταν απρόσεκτος, σύμφωνα με το Μητροπολίτη.

  Με αφορμή το γλέντι πριν τον γάμο στο Λιμνοχώρι, ο κ. Μακάριος ήταν ξεκάθαρος: «Έκαναν γλέντι πριν το γάμο, άνθρωποι με κορονοϊό, άνθρωποι που είχαν κορονοϊό και δεν το είπαν. Είναι αυτή στάση υπεύθυνων ανθρώπων;», είπε μεταξύ άλλων.

 8. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/310811_koronoios-stin-moni-esfigmenoy-tesseris-monahoi-sto-nosokomeio

  Κορονοϊός στην μονή Εσφιγμένου – Τέσσερις μοναχοί στο νοσοκομείο
  efsyn.gr

  Τέσσερις μοναχοί της Ιεράς Μονης Εσφιγμένου του Αγίου Όρους μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα covid -19.

  Οι τέσσερις μοναχοί εμφάνισαν συμπτώματα της νόσου, εξετάστηκαν αρχικά από γιατρό στο Κέντρο Υγείας Καρυών του Αγίου Όρους και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

  Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου τελεί υπό κατάληψη από τους 110 μοναχούς της και έχει διακόψει κάθε επικοινωνία, τόσο με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, όσο και με το Πατριαρχείο, ενώ υπάρχουν αναφορές πως τα μέλη της αδελφότητας αρνούνται να εμβολιαστούν.

 9. Ο/Η Αχιλλέφς Καραμάν Αλής από τας Σέρρας λέει:

  Υπάρχουν δεκάδες θάνατοι κληρικών, που ξεκίνησαν αλυσίδα και άλλων θανάτων και συστηματικά κρύβονται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ξέρουν αλλά δεν θέλουν να χαλάσουν σχέσεις και από τα πανελλήνια μέσα που αδιαφορούν, αφού ο Τύπος περνά μεγάλη κρίση.

  Πάρτε αυτό το παράδειγμα

  https://serraikanea.gr/koinonia/155894-serres-iereas-efyge-apo-ti-zoi-apo-emfragma.html

  POSTED ON ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 01:07

  Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή ιερέας της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου


  Έφυγε από τη ζωή…
  ο πατήρ Χρυσόστομος Σικιάογλου, ένας εξαίρετος ιερέας της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, και εφημέριος στο Λιμνοχώρι Σερρών.

  Στους οικείους του εκλιπόντος, τα SerraikaNea.gr εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.

  Καλό Παράδεισο…

  Από τι έφυγε ο πάτερ;
  Όσο κι αν ψάξετε σε όλα τα τοπικά μέσα ή σε ανακοίνωση της Μητρόπολης δεν θα μάθετε.

  Όμως όταν η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και πολυ κόσμο στο λαιμό της η ίδια ιστοσελίδα άνοιξε το στοματάκι της: =Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον παπά του χωριού ηλικίας 64 ετών, ο οποίος απεβίωσε μια μόλις ημέρα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Εκ τοτε καθημερινά εμφανίζονται νέα κρούσματα με τους κατοίκους να είναι ανάσταστοι.

  https://serraikanea.gr/ygeia-kai-omorfia/156725-serres-nosokomeio-serron-5-nekroi-se-mia-mera-apo-ton-koronoio-ena-xorio-anastato-apo-ta-kroysmata.html

  Σέρρες, Νοσοκομείο Σερρών: 5 νεκροί σε μια μέρα από τον κορονοϊό! – Ένα χωριό ανάστατο από τα κρούσματα!
  POSTED ON ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 15:34

  Σοκάρει ο αριθμός των συμπολιτών μας που έφυγαν σε μια μόλις ημέρα, την Τετάρτη 20/10 στο νοσοκομείο Σερρών!

  Μεταξύ αυτών ο Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών Θόδωρος Αραμπατζής (64 ετών) και ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών Χρήστος Καραμάνης (45 μόλις ετών).

  Η πίεση πλέον είναι εμφανής στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Σερρών, καθώς η κλινική covid έχει γεμίσει με 40 ασθενείς, το ίδιο και η ΜΕΘ με 10 και το τραγικό είναι ότι τα κρεβάτια αδειάζουν με αυτούς που «φεύγουν», ενώ η διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Βασιλική Χατζηπανταζή τονίζει ότι διανύουμε δύσκολες μέρες.

  Στην κλινική covid κατέλεξαν 3 άτομα και άλλοι δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως αποκάλυψε ο συντονιστής του τμήματος COVID 19 Θεόφιλος Καλλινικίδης. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, καθώς δεν υπάρχει άλλο φάρμακο, τονίζει ο κος Καλλινικίδης.

  Στο Λιμνοχώρι ο κορονοϊός θερίζει.

  Ένα χωριό στον Δήμο Ηράκλειας το Λιμνοχώρι έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο, καθώς πολλές οικογένειες του χωριού έχουν ένα τουλάχιστον μέλος τους με κρούσμα κορωνοϊου. Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον παπά του χωριού ηλικίας 64 ετών, ο οποίος απεβίωσε μια μόλις ημέρα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Εκ τοτε καθημερινά εμφανίζονται νέα κρούσματα με τους κατοίκους να είναι ανάσταστοι.

  Μόνο χτες στην Π.Ε. Σερρών καταγράφηκαν 81 κρούσματα, ενώ τις τελευταίες επτά μέρες έχουν καταγραφεί 443 κατά μέσο όρο πάνω από 63 κρούσματα κάθε μέρα, με τις τελευταίες τρεις ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι πάνω από 80 (81, 86, 91)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.