Εικόνες «Αγίων» με βαριά κατάθλιψη ή αιμορραγία

[Χρήσιμες σε αγύρτες παπάδες, υστερικές θεούσες και πονηρούς πολιτευτές]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Με αφορμή τις κουτοπόνηρες ανοησίες του βουλευτή Καλλιάνου (κόμμα Λεβέντη και ΝΔ), ο οποίος μη αρκούμενος στο πρώτο του δημοσίευμα για την εικόνα που κλαίει καθημερινά, επανήλθε με ένα παραπλανητικό ερώτημα: «Απαγορεύεται να είμαι Χριστιανός επειδή έχω πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά;», γράφω το σύντομο παρακάτω σημείωμα προτείνοντας και δυο σχετικά άρθρα του Άρη Χατζηστεφάνου και του Πέτρου Τατσόπουλου, παραπέμποντας και σε ένα παλιότερο δικό μου. Ο βουλευτής της ΝΔ υποκρίνεται πως κατηγορήθηκε πως είναι Χριστιανός, πράγμα ψευδέστατο. Κατηγορήθηκε ακριβώς για το αντίθετο, πως λανσάρει θεομπαιχτικές αγυρτίες. Επίσημα η διδασκαλία του Χριστού περιέχεται στα τέσσερα Ευαγγέλια, όπου δεν γίνεται η ελάχιστη αναφορά σε λατρεία ανθρώπων, σε θαύματα ανθρώπων, σε λατρευτικά είδωλα ανθρώπων, σε είδωλα που δακρύζουν. Αυτές είναι ιστορικά πολύ μεταγενέστερες επινοήσεις απατεώνων κληρικών, που γίνονταν και γίνονται με τη συνενοχή ή την ανοχή της Πολιτείας, με τη λαμπρή εξαίρεση των εικονομάχων αυτοκρατόρων  όπως οι Λέοντας Δ΄ και Θεόφιλος, που τους πρόδωσαν οι δυο μέγαιρες και αιμοβόρες χήρες τους, οι εικονόδουλες αγία Ειρήνη η Σαρανταπήχαινα (τύφλωσε τον ίδιο το γιό της) και αγία Θεοδώρα, που αναστήλωσαν τα είδωλα. Το άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου είναι παλιό (Περιοδικό ΠΡΙΣΜΑ, Ημερησία, Απρίλιος 2000 αναδημοσιευμένο 13.7.2020 στο Infowar), αλλά διαχρονικό:

«Πως να φτιάξεις και εσύ μια εικόνα που δακρύζει». «Στην καλύτερη περίπτωση (εάν, δηλαδή, δεν έχουν απλώς περιλούσει την εικόνα με νερό ή αίμα) χρησιμοποιούν υγροσκοπικές ουσίες όπως το χλωριούχο ασβέστιο, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία της ατμόσφαιρας. Η συγκέντρωση της υγρασίας και η δημιουργία σταγονιδίων αρκεί για την πραγματοποίηση του «θαύματος». Συνήθως, όμως, οι υγροσκοπικές ουσίες δρουν άμεσα, με αποτέλεσμα όταν οι πιστοί εισέρχονται στον ναό να βλέπουν μία ήδη δακρυσμένη εικόνα – γεγονός που δημιουργεί αρκετές υποψίες. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος έχουν… προταθεί αρκετές εναλλακτικές λύσεις που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικούς και χημικούς μηχανισμούς ή ακόμη και ολοκληρωμένα συστήματα σωληνώσεων που θα διοχετεύουν κάποιο υγρό στα μάτια του αγάλματος. Οπως φαίνεται, όμως, το υψηλό κόστος και η περίπλοκη κατασκευή τις καθιστά απαγορευτικές, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο μηχανισμός θα ανακαλυφθεί σε περίπτωση ενδελεχούς ελέγχου. Σε μία προσπάθεια να υπερκεράσει αυτούς τους… σκοπέλους, αλλά και να σατιρίσει το φαινόμενο, ο Ιταλός Λουίτζι Γκαρλαστσέλι, καθηγητής στο τμήμα οργανικής Χημείας στο πανεπιστήμιο της Πάβια, πρότεινε μία αρκετά πιο εξελιγμένη εκδοχή, την οποία και σας παρουσιάζουμε:…». Η συνέχεια στον παραπάνω σύνδεσμο.

Συνεχίζω με το άρθρο του Πέτρου Τατσόπουλου («Η νοημοσύνη που δακρύζει»-in.gr-1 Φεβ 2021): «Κάθε θρησκεία έχει τη δική της βιομηχανία παραγωγής «θαυμάτων» – αλλά ας περιοριστούμε στη δική μας». «…Πείτε ότι έχετε απέναντί σας το ζεύγος Κιουρί και τους αδελφούς Γκριμ. Από το ζεύγος Κιουρί απαιτείτε να αναλώσουν όλη τους τη ζωή στην επιστημονική έρευνα και, καθώς το αντικείμενό τους στο εργαστήριο – η ραδιενέργεια – είναι εν πολλοίς ανεξερεύνητο, ακόμη και να τη θυσιάσουν πρόωρα (όπως μελλοντικά, φευ, και αναρίθμητες άλλες ζωές), ενόσω παράλληλα διατηρείτε το δικαίωμα να ρίξετε στα σκουπίδια τους καρπούς του μόχθου τους, έτσι κι εμφανιστεί κάποιος άλλος επιστήμονας με νέα δεδομένα που ανατρέπουν τα προηγούμενα. Τουναντίον, από τους αδελφούς Γκριμ δεν ζητάτε παρά διασκεδαστικά -ενίοτε και τρομακτικά – παραμύθια, δίχως ποτέ ούτε καν να σκεφτείτε να τους υποβάλετε στη βάσανο των αποδείξεων. Με βάση την πατέντα που προαναφέραμε, δισεκατομμύρια συνάνθρωποί μας σε όλον τον κόσμο μπορούν να κλίνουν καθημερινά το γόνυ και να προσεύχονται σε κάποια παραλλαγή της Κοκκινοσκουφίτσας, της Χιονάτης ή της Σταχτοπούτας και να μην αμφιβάλλουν πως τα ανωτέρω πλάσματα όχι μονάχα υπάρχουν, αλλά και εισακούν τις προσευχές, παρεμβαίνουν, επιδεικνύουν έντονο και ειλικρινές ενδιαφέρον για όσα ταλανίζουν τους συνανθρώπους μας…..Σχεδόν καθημερινά διάφορες εικόνες -της Παναγίας, ως επί το πλείστον – «δακρύζουν» ανά την επικράτεια. Με όλο τον σεβασμό προς τους «χαμηλούς τόνους» που επιλέγει η Παναγία για να εκφράσει τη δυσφορία της ή για να μας περάσει μια κρυπτογραφημένη προειδοποίηση, εγείρεται το εύλογο ερώτημα: γιατί δακρύζει η εικόνα; Γιατί δεν βήχει ή δεν φτερνίζεται; Αντιλαμβάνομαι πως άλλη εντύπωση προκαλεί μια Παναγία στενοχωρημένη και άλλη μια Παναγία συναχωμένη, αλλά πολύ φοβάμαι ότι την απάντηση θα μας τη δώσει μονάχα ένας πρωτοετής της Σχολής Καλών Τεχνών: οποιοσδήποτε θόρυβος – από τον ψίθυρο έως το ουρλιαχτό – προϋποθέτει και μια ηχητική εγκατάσταση. Απεναντίας, για την αληθοφάνεια των δακρύων αρκούν λίγες χρωστικές ουσίες ή και μόνη η υγρασία. Βλέπετε, δεν είναι η εικόνα που δακρύζει· είναι η νοημοσύνη».

19 Ιούνη 2001 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελ. 40

Τέλος παραπέμπω σε παλιότερο δημοσίευμά μας: «Μαύρη Μαγεία στην Ορθοδοξία (5)-Είδωλα που δακρύζουν ή ματώνουν-Ο ρόλος της βυσσινάδας. “.. η Παλαιόχτιστη κλαίει, η Καλαβρέζα ιδρώνει και η Περλιγγού είναι πουλιό θαυματουργή από τη Δραπανιότισα…”–Ανδρέας Λασκαράτος». «….Το 2001 ήταν κοσμοϊστορικό διότι δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσει η Επιστήμη το αίμα της Θεομήτορος. Ή ανάλυση στο Χημείο του Κράτους από την εικόνα της στον Άγιο Φανούρη Αργυρούπολης απέδειξε ότι ήταν βυσσινάδα. («Ελευθεροτυπία», 18-6): «Οι πιστοί γέμιζαν την εκκλησία για να προσκυνήσουν την εικόνα και παράλληλα γέμιζαν και το παγκάρι του ναού…..Στο ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν οι ιερείς του ναού…». Κάτω από την κατακραυγή η Αρχιεπισκοπή διέταξε ανακρίσεις («Εspressο», 23-6). Το «πόρισμα» διεπίστωσε πως τα φαινόμενα «οφείλονται σε συγκυρίες φυσικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν μέσα στο Ναό, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, υγρασίας και άλλων γνωστών και αγνώστων φυσικών παραγόντων» («Ορθ. Τύπος», 13-7-2001). Αυτές τις ανακαλύψεις του επιτελείου του δρος Ιατρικής Θεσσαλονίκης Χριστόδουλου θα τις ζήλευε και η μακαρίτισσα, δοκτορέσσα της Χημείας Ελένα Τσαουσέσκου. Η συνενοχή του Χριστόδουλου και όλης της Ιεραρχίας είναι δεδομένη αφού κανείς δεν τιμωρήθηκε για την απάτη, τουναντίον υπήρξε ένα προκλητικό πόρισμα. Αυτός είναι ο υποτιθέμενος σεβασμός των Ορθοδόξων στην χωρική της Ναζαρέτ που αποκαλούν Μητέρα του Θεού τους…» (Βλ. και «Οι σταγόνες αίματος στην εικόνα ήταν…βυσσινάδα-ΤΑ ΝΕΑ-18 Ιουν 2001).

Advertisement
This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Εικόνες «Αγίων» με βαριά κατάθλιψη ή αιμορραγία

 1. Ο/Η Υδραυλικός λέει:

  https://www.onlarissa.gr/2021/10/30/giannis-kallianos-i-eikona-tis-panagias-ston-vyrona-dakryzei-enan-chrono/

  Γιάννης Καλλιάνος – «Η εικόνα της Παναγίας στον Βύρωνα δακρύζει έναν χρόνο»
  30/10/2021 – 3:08

  Ο Γιάννης Καλλιάνος θέλοντας να «απαντήσει» στους άθεους τους παρότρυνε να επισκεφθούν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα όπου η εικόνα της Παναγίας «δακρύζει όλον τον χρόνο, 24 ώρες τη μέρα».

  Στην ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά:

  «Η εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα, δακρύζει συνεχώς εδώ και 1 χρόνο. Κάθε μέρα, 24 ώρες τη μέρα. Δεν είναι σωστό λοιπόν, όλοι εσείς που δηλώνετε άθεοι, να χλευάζετε αυτό το γεγονός. Να επισκεφτείτε την εκκλησία, να το δείτε και μετά γράψτε ότι θέλετε». Οι αντιδράσεις, πάντως, δεν άργησαν να έρθουν.

 2. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://mihalismihail.blogspot.com/2009/05/blog-post_23.html

  ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ! ΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  Μετά από καιρό, επανέρχομαι σε θρησκευτικό θέμα.

  Το τελευταίο περιστατικό με την θρησκευτική εικόνα στην Κλήρου, με οδηγεί να ασχοληθώ λίγο με τις εικόνες που κλαίνε ή μυροβλύζουν, αλλά και άλλες πρακτικές απάτης της Ορθοδοξίας!

  Μπορεί οι εκφράσεις μου να φαίνονται σκληρές, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα όσα κάνει η επίσημη Εκκλησία προκειμένου να παραπλανήσει τους πιστούς με μόνο σκοπό και στόχο να γεμίσει τα ταμεία της.

  Απολογούμαι εκ των προτέρων σε όσους θα νιώσουν ότι προσβάλλεται η πίστη ή τα πιστεύω τους. Δεν είναι αυτή η πρόθεση μου.

  ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ

  Τόσο η εκκλησιαστική ηγεσία όσο και η στρατιά των θεολόγων (στην πλειοψηφία τους), κάθε φορά που… «κλαίει» ή «μυροβλύζει» μια εικόνα προσπαθούν να διαδώσουν την πληροφορία ώστε να πάει κόσμος να τη δει (ικανοποίηση της ανθρώπινης περιέργειας) αλλά είναι κοινό μυστικό ότι ο απώτερος σκοπός είναι η αποκόμιση οικονομικού κέρδους.

  Προσπαθούν με λίγα λόγια να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο το «γεγονός» και να πείσουν ότι πρόκειται περί θαύματος.
  Πολλές φορές μας λένε μάλιστα ότι το κλάμα μιας εικόνας (συνήθως της Παναγίας) στέλλει κάποια μηνύματα που κατά το πλείστον είναι προμήνυμα κακών!

  Ψάχνοντας βρήκα τέσσερεις ενδιαφέρουσες συνταγές για να κάνεις κι εσύ μια εικόνα να κλάψει…

  Καλά κέρδη!

  ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  ΜΕΘΟΔΟΣ 1η

  Υλικά που θα χρειαστείτε:

  1) Ένα επίπεδο, ορθογώνιο κομμάτι ξύλου
  2) αδιάβροχα βερνίκια
  3) μια τυπωμένη εικόνα.

  Εκτέλεση:
  Α) Πάρτε το κομμάτι ξύλου και βάλτε το σε θαλάσσιο νερό αφήνοντας το εκεί για όσο το δυνατό περισσότερο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον δύο εβδομάδες).
  Αφού το βγάλετε από το νερό, εφαρμόστε τουλάχιστον τέσσερα στρώματα αδιάβροχου βερνικιού. Όταν στεγνώσει καλά το βερνίκι, κολλήστε την τυπωμένη φωτογραφία ή ζωγραφίστε μια μόνοι σας.

  Β) Όταν κολλήσει η τυπωμένη εικόνα ή στεγνώσει καλά η ζωγραφιά σας, περάστε ακόμα ένα χέρι βερνίκι και βάλτε την στο χώμα για να φαίνεται παλιά (αν θέλετε να παρουσιάσετε την εικόνα σας ως παλιό κειμήλιο.
  Αναμίξτε ένα μικρό ποσό καφετιού ξύλινου λεκέ (5%) με το τελικό στρώμα βερνικιού σας για να φαίνεται σαν αντίκα.

  Γ) Όταν στεγνώσει κι αυτό, πάρτε μια καρφίτσα και κάνετε δύο τσιμπήματα γύρω από τα μάτια του εικονιζόμενου προσώπου.
  Η παγιδευμένη υγρασία θα δραπετεύσει, αναγκάζοντας την ιερή εικόνα σας να κλάψει.

  Κάποιοι δύσπιστοι θα θελήσουν να δοκιμάσουν τα δάκρυα, αμφιβάλλοντας το θαύμα. Όταν θελήσουν να γευτούν τα δάκρια στις γλώσσες τους θα ριχτούν μπροστά από την εικόνα, επιδιώκοντας τη συγχώρεσή της, αφού τα «δάκρυα», λόγω του θαλάσσιου νερού θα έχουν αλμυρή γεύση.

  ΜΕΘΟΔΟΣ 2η

  Αυτή η μέθοδος είναι κάπως πιο εύκολη. Πάρτε μια φωτογραφία μιας εικόνας που κλαίει και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο περίκομψο πλαίσιο, πίσω από ένα κομμάτι γυαλιού που να έχει κάποια απόσταση από τη φωτογραφία. Το φως που απεικονίζει από το γυαλί θα δώσει την εντύπωση ότι τα δάκρυα είναι τρισδιάστατα.

  ΜΕΘΟΔΟΣ 3η

  Μια άλλη φτηνή και δυσάρεστη μέθοδος είναι να ζεστάνετε πετρέλαιο υψηλής πυκνότητας και να τοποθετήσετε σταγόνες γύρω από τα μάτια της εικόνας. Το πετρέλαιο δεν θα εξατμιστεί όπως το νερό και η επίδραση θα διαρκέσει για κάποιο χρόνο. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα εάν η εικόνα τοποθετηθεί διαγωνίως.

  ΜΕΘΟΔΟΣ 4η

  Πάρτε ένα καρφί (καλύτερα καρφίτσα) και βγάλτε μια τρύπα που διαπερνά το πάχος της ξύλινης εικόνας στο σημείο των ματιών. Πάρτε ένα σφουγγάρι και βρέξτε το με πετρέλαιο ή οποιοδήποτε υγρό.
  Τοποθετείστε το βρεγμένο σφουγγάρι στο σημείο που είναι οι τρύπες. Όταν πιέζετε αυτό πάνω στο ξύλο, το ρευστό θα στάξει από τις τρύπες.
  Εντούτοις, σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να τοποθετήσετε το πλαίσιο διαγωνίως, αλλά με τέτοιο τρόπο που να μην φαίνεται το σφουγγάρι στο πίσω μέρος.
  Για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να βάλετε την εικόνα σε πλαίσιο έτσι ώστε οι πιστοί να μην μπορούν να δουν πίσω από αυτήν.

  Αυτοί είναι λοιπόν οι τέσσερεις απλοί τρόποι για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο θα σας επιφέρει αφορολόγητο εισόδημα, τόσο (που αν πετύχει το κόλπο σας) θα σας επιτρέψει να καλυτερεύσετε τη ζωή σας.

  Ιδού και μια μαρτυρία επί του προκειμένου:


  ΠΗΓΗ: «PRESS TIME», Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2005

  Βεβαίως, αφήνω έξω το τι λέει η Αγία Γραφή περί εικόνων και που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όσα κάνουν οι παπάδες μας ή όσα γίνονται με την ανοχή των παπάδων.

  Σε μια άλλη ανάρτηση θα ασχοληθούμε και με την λειψανολατρία.

  Ιδού τι προσκυνά ο Χριστιανός!!!

  http://1.bp.blogspot.com/_sxTQ0-mUZE4/ShejtHLPgLI/AAAAAAAAAdM/ahdm499YmD4/s320/%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3+%CE%95%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%9C+%CE%98%CE%91%CE%A5%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A3..bmp


  Γεννήθηκα στο Γερόλακκο της επαρχίας Λευκωσίας τον Ιανουάριο του 1965 και είμαι δημοσιογράφος. Από το 2001 εργάζομαι μόνιμα στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ. Από το 2010 μέχρι το 2014 εργάστηκα και στην εφημερίδα Γνώμη Είμαι ερευνητής στην επιτροπή του «Συνδέσμου Συγγενών Δολοφονηθέντων Αριστερών κατά τη διάρκεια του Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59» και ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Ομίλου «Έλευσις» με έδρα τη Λευκωσία. Συνέγραψα το βιβλίο «Ο Μαρξ και η Αρχαία Ελλάδα». Εξέδωσα επίσης τις μελέτες, «Κρυφά Σχολειά, μύθος ή πραγματικότητα», «Εν ψυχρώ εκτελέσεις Αριστερών», «Το εκ προμελέτης έγκλημα του 1974», “Χρυσή Αυγή – ΕΛΑΜ ο ναζιστικός λύκος με προβιά προβάτου” και “Η εν ψυχρώ δολοφονία του Ηλ. Ττοφαρή και του Μ. Πέτρου”.

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Facebook

  Δημήτρης Αλικάκος

  . ·
  Ο βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος πιστεύει με βεβαιότητα ότι η εικόνα της Παναγίας σε ναό στο Βύρωνα δακρύζει, και προτρέπει πιστούς και άπιστους (κυρίως) να πάνε να δουν το «θαύμα»!

  Άνθρωπος των θετικών επιστημών ο ίδιος, αγνοεί ότι πρώτα ερευνούμε και μετά αποφαινόμαστε για κάτι.
  Το ερεύνησε; Όχι βέβαια.

  Οι εικόνες που δακρύζουν είναι παλιά ιστορία. Εντός και εκτός Ελλάδας. Και μάλιστα όχι μόνο σε Ορθόδοξους ναούς. Δείτε εδώ ένα άγαλμα της Παναγίας που «δακρύζει» στο Μεξικό των Καθολικών https://eu.lcsun-news.com/story/news/local/2018/07/15/investigative-team-examines-tears-weeping-hobbs-statue/785843002/?fbclid=IwAR3rgRg_QEUYbBB_CBiD7vM0Nu49ddKCXNXEcPb_Ab7j5OovnRy-TVbvWN8
  Θαύμα κι εκεί!; Μα είναι… αιρετικοί.

  → Το κόλπο είναι πια γνωστό και επαναλαμβάνεται, σχεδόν πάντα, με τον ίδιο τρόπο. Λάδι σε συνδυασμό με αρωματικές ουσίες (ακόμα και ζωικό λίπος μαζί με ανθρώπινο αίμα. Πηγή παρακάτω). Μερικές σταγόνες στα μάτια του εικονιζόμενου ιερού προσώπου ή αγάλματος, και αυτόματα δίνεται η εντύπωση υγρού που ρέει ακατάπαυστα (το λάδι δεν στεγνώνει). Δείτε εδώ μερικές περιπτώσεις απάτης που έχουν διαλευκανθεί, τόσο σε Καθολικούς ναούς όσο και Ορθόδοξους.
  https://www.thefreelibrary.com/Those+tearful+icons-a019417753?fbclid=IwAR0S0PIg8QwXjHAr0xEgrZiX30J1wmk-aYpXiVr89E0HS5LSFPvDJAZF7tg

  Ωστόσο είχαμε μια περίπτωση στη χώρα μας όπου οι επιτήδειοι, που αρμέγουν το πορτοφόλι των πιστών, είχαν χρησιμοποιήσει… βυσσινάδα!
  https://web.archive.org/web/20120118182213/http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=23.06.2001,id=11304644

  Το κίνητρο είναι το κέρδος. Ένας ναός με λίγα έσοδα, αν ανακοινώσει «παναγία που κλαίει», γίνεται γνωστό από στόμα σε στόμα, συρρέει πλήθος πιστών, και αυτόματα γεμίζει το παγκάρι του. (Στα παραπάνω λινκ θα βρείτε δηλώσεις εκκλησιαστικών παραγόντων που το ομολογούν)

  Η έρευνα πάνω στις «δακρυσμένες εικόνες», και γενικά τα «θαύματα», δεν είναι εύκολη υπόθεση για ερευνητές και επιστήμονες. Στις πλείστες των περιπτώσεων το περιβάλλον είναι εχθρικό απέναντί τους και, βεβαίως, δεν τους δίνεται άδεια για έρευνα.

  Τώρα βέβαια ο κ. Καλλιάνος θεωρεί ότι η κριτική που δέχεται προέρχεται από άπιστους, και καλεί το κοινό να σεβαστεί την πίστη του (το γνωστό παραπλανητικό επιχείρημα-καραμέλα). Κανένας σεβασμός σε τεχνάσματα εξαπάτησης. Άλλο πίστη στο Θεό και άλλο πίστη σε «μαγικά» τσαρλατάνων.

  Όχι κύριε βουλευτά, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την πλάνη σας, την οποία μάλιστα θέλετε να φυτέψετε στο μυαλό και άλλων ανθρώπων. Εσείς οφείλετε να αποδείξετε ότι ο γάιδαρος πετάει.

  Αλλά έστω ότι δύναται να πετάει επειδή «εγώ το είδα». Μπορείτε να εγγυηθείτε μια έρευνα (σε όποια εικόνα που «δακρύζει») από ανεξάρτητους ερευνητές σε συνθήκες εργαστηρίου; Αν ναι, προχωράμε στο επόμενο βήμα. Αν όχι, αφήστε τα περί «θαύματος». Δεν τιμάει έναν εκπρόσωπο του κοινοβουλίου και (κυρίως) έναν θετικό επιστήμονα.

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   Μην αδικείτε τη Αγία Ζώνη άγιε πάτερ. Αυτή σας έσωσε

   και να μην το ξεχάσω, τι τα θέλετε τα νοσοκομεία εσείς οι πατέρες; Τόσα αγιωτικά μαντζούνια και μαγικά έχετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.