Ο ανεμβολίαστος δεσπότης Μάνης διασωληνώθηκε στον Ευαγγελισμό των προνομιούχων

[ΜΕΡΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η Μητρόπολη Μάνης δοκιμάζεται ξανά (εικ.-1, «Ωχ Θεέ μου, όχι όλα μαζί«), μετά την καταδίκη του παιδεραστή παπά που τον κάλυπτε η τοπική κοινωνία και για τον οποίο κατά την εθνικόφρονα εφημερίδα «δημοκρατία», ευθύνη είχε και ο μητροπολίτης: «Ολοι γνώριζαν για τον παπά, κανείς δεν μίλαγε» (29|10|2019 | 13:27): «Μνημείο αποποίησης της ηθικής ευθύνης η ανακοίνωση του μητροπολίτη Μάνης για τον μέθυσο και πάνω απ’ όλα σάτυρο ιερέα. Εύλογα ερωτήματα για τη Μητρόπολη Μάνης προκαλούν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του 12χρονου κοριτσιού ότι εδώ και μία τριετία συστηματικά έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 57χρονο ιερέα που ανήκει στο δυναμικό της μητρόπολης. Η μητρόπολη αλλά και ο ίδιος ο μητροπολίτης Χρυσόστομος φέρουν μερίδιο ευθύνης, τουλάχιστον ηθικής. Δεν μπορεί τώρα εκ των υστέρων η μητρόπολη να ισχυριστεί ότι «δεν γνώριζε, δεν άκουσε». Οι περίοικοι, κατόπιν εορτής, λένε ότι «όλοι το γνώριζαν». Αυτό παραδέχτηκε κάτοικος της ευρύτερης περιοχής στην τοπική ιστοσελίδα lakonikos.gr και στη συνέχεια υποστήριξε για τον κατηγορούμενο ιερέα: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του». Η Μητρόπολη Μάνης είναι μια ιδιαίτερα μικρή εκκλησιαστική επαρχία…».

Όπως μεταδόθηκε επίμονα ο δεσπότης Χρυσόστομος ήταν ανεμβολίαστος. Αν αυτό οφείλεται σε ιατρικό κώλυμα είναι απόλυτα σεβαστό. Όφειλε όμως ο αγιότατος να το είχε διευκρινίσει διότι ο Επίσκοπος είναι «πόλις επάνω όρους κειμένη» και παραδειγματίζει τους πιστούς. Αν ο άγιος Χρυσόστομος δεν εμβολιάστηκε συνειδητά από εχθρότητα προς την Επιστήμη, αδιαφορώντας για το αισχρό παράδειγμα που έδινε αμαρτάνοντας πολλαπλά και υπονομεύοντας εκτός από η δική του ζωή (η Εκκλησία καταδικάζει την αυτοκτονία) αλλά κυρίως προς τις ζωές των άλλων και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που συχνάζουν στους ναούς, έχει βαρύτατη ευθύνη και απροσμέτρητη ενοχή, υπονομεύοντας βλάσφημα την πανανθρώπινη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού, που έχει δείξει ιδιαίτερη προτίμηση στους αλαζονικούς ρασοφόρους, όπως ο επιχειρηματίας Εφραίμ Βατοπεδινός.

Ο Μητροπολίτης που υποδαύλιζε την εχθρότητα κατά των αδελφών του Σλαβομακεδόνων Ορθοδόξων («Μητροπολίτης Μάνης: «Η Μακεδονία είναι μία…»-22.6.2018) και εκλέχτηκε επεισοδιακά με πιστούς οπαδούς άλλου αρχιμανδρίτη να διαδηλώνουν εναντίον του («Οργή λαού! Ένταση στη Μονή Πετράκη»7.2.2018), διαβεβαίωνε ασύστολα τους πιστούς πως το η ιερή Μετάληψη δεν μεταδίδει τη νόσο, κάτι που δεν βασίζεται σε κανένα ευαγγελικό ή αποστολικό εδάφιο, σε καμία απόφαση Οικουμενικής Συνόδου, σε κείμενο κανενός πατέρα της Εκκλησίας, αλλά αποτελεί ένα βλάσφημο ψεύδος, μετατρέποντας μια συμβολική τελετή ποιούμενη «εις την Αυτού ανάμνησιν», σε κανιβαλική αποκρυφιστική μαγική τελετουργία («Μητροπολίτης Μάνης: «Ο Χριστός ούτε μολύνει ούτε μολύνεται»-18.9.2020). Ο ίδιος εισηγήθηκε (7.10) την απαλλαγή από τη Σύνοδο των δυο προκλητικών και εγκληματικά αρνητών μάσκας μητροπολιτών Κυθύρων και Αιτωλίας («Νά θεωρηθεί λήξαν τό εγερθέν γνωστόν ζήτημα τών δύο αδελφών Ιεραρχών καί νά τεθεί στό αρχείον γιά τό μείζον όφελος καί συμφέρον τής Εκκλησίας»), που δεν υπάκουσαν στις αποφάσεις της Συνόδου για τη λειτουργία της Ανάστασης (ο δεύτερος βαρύνεται και με την μακροχρόνια κάλυψη του προφυλακισμένου για παιδεραστία παπά του Αγρινίου, αλλά αυτό για τη Σύνοδο δεν είναι ζήτημα).

Τα κρούσματα στις τάξεις του κλήρου είναι πολυάριθμα σε βαθμό που διεκδικείται ρεκόρ, πολλά από αυτά όπως έχει επανειλημμένα καταγγελθεί από εγκυρότατα χείλη κληρικών και λοιμωξιολόγων αποκρύβονται (πρόσφατα στους γειτονικούς Μολάους αναχώρησε ένας ευλαβής ιερέας με την πρεσβυτέρα του με διαφορά 4 ημερών και η Μητρόπολη Σπάρτης δεν ανέφερε ποια ήταν η αιτία αυτών των ταυτόχρονων θανάτων), ολόκληρα μοναστήρια και το προπύργιο της παράνοιας, ο Άθωνας, χτυπήθηκαν αμείλικτα και λειτούργησαν ως εστίες διάδοσης κι όμως η συντριπτική πλειοψηφία των ρασοφόρων παραμένει-‘όπως ανακοινώθηκε επίσημα-ανεμβολίαστη, επηρεάζοντας καταστροφικά χιλιάδες ανόητους, φοβισμένους, αμαθείς, συνωμοσιολόγους και ανισόρροπους. Είναι σκάνδαλο να νοσηλεύονται ένοχοι κληρικοί που δρουν αυτοκτονικά στην επίλεκτη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού με το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων, στερώντας θέσεις από αθώους, επιβαρύνοντας οικονομικά το Κράτος, μειώνοντας τις ευκαιρίες δημόσιας νοσηλείας ακόμη και καρκινοπαθών, αφού το σύστημα ασφυκτιά από την θανατηφόρα  πίεση των ανεμβολίαστων κι ας ιερώθηκαν για το δικονήσαι και όχι για το διακονηθήναι. Ο μητροπολίτης Μάνης, που παραβίασε τη σαφέστατη εντολή «οὐκ ἐκπειράσεις Κύριον τὸν Θεόν σου», δοκιμάζοντας υπεροπτικά την Θεία Πρόνοια και μεγαλοψυχία, να μεταφερθεί σε κάποια απλή ΜΕΘ, να πληρώσει τα νοσήλια και να θεραπευθεί (το ευχόμαστε ολόψυχα) έχοντας και την επιπλέον βοήθεια των θαυματουργών ελιξιρίων (αγιασμών, μεταλήψεων)  και μαγικών εργαλείων (αφορολόγητες θαυματουργές εικόνες, φρικιαστικά λείψανα και αποτρόπαιες νεκροκεφαλές, αγία ζώνη κλπ, ευκαιρία να λάμψει το άρτι ανασκαφέν μυροβόλο-Coco Mademoiselle Eau de Parfum-κρανίο του Ιωσήφ Βατοπεδινού, φωτ.2), που διαθέτει άφθονα η Ορθοδοξία, βοηθούντων και των προσευχών της Ι. Συνόδου και των πιστών.

This entry was posted in conspiracy theories, IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ο ανεμβολίαστος δεσπότης Μάνης διασωληνώθηκε στον Ευαγγελισμό των προνομιούχων

 1. https://www.protothema.gr/greece/article/1174603/diasolinomenos-me-koronoio-ston-euaggelismo-o-mitropolitis-manis-itan-anemvoliastos/

  Διασωληνωμένος με κορωνοϊό στον «Ευαγγελισμό» ο Μητροπολίτης Μάνης – Ήταν ανεμβολίαστος

  24/10/2021, 21:46 76

  Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ένας συμπαθής ιερέας της μικρής Μητρόπολης Γυθείου και Μάνης, που πέθανε δυστυχώς πρόωρα το 2019

 3. Ο/Η Ψυχίατρος λέει:

  Τελικά οι Θεσσαλονικείς έχουν σοβαρό πρόβλημα.
  Θαυμάστε: https://www.in.gr/2021/10/25/greece/thessaloniki-aystira-metra-ston-agio-dimitrio-pistoi-proskynoun-tis-eikones-xoris-maska/
  Να οργανωθεί στη Βόρεια Ελλάδα ένα σοβαρό και πολλών κλινών ψυχιατρικό νοσοκομείο. Αυτοί δεν θέλουμε ΜΕΘ αλλά ζουρλομανδύα. Υπάρχει θεματάκι εκεί πάνω.

 4. Ο/Η Κ.Δ. λέει:


  Απίθανο
  Τον ετοιμάζουν για άγιο


  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ
  Λόγος στην ανακομιδή των λειψάνων του μακαριστού Γέρ.Ιωσήφ Βατοπαιδινού, @ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  Πριν πάει στο νοσοκομείο, δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα.
  Μρτά το γεγονός δεν μπορούσε να κρυφτεί
  Τώρα η Μητρόπολη δεν λέει κουβεντα για το ότι δεν εμβολιάστηκε στο χωρίς ημερομηνία δελτίο τύπου της poy m;allon ekd;ouhke s;hmera

  https://www.im-manis.gr/index.php/epikairotita/5801-deltio-typou-2

  Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, ἐκτελῶντας τά ποιμαντικά του καθήκοντα, προσβλήθηκε ἀπό τόν Covid-19. Γιά θεραπευτικούς λόγους μεταφέρθηκε στό Νοσοκομεῖο «Εὐαγγελισμός» τῆς Ἀθήνας. Ἡ κατάσταση καί ἡ βελτίωση τῆς ὑγείας του εἶναι σταθερή.

  Ἡ σκέψη καί ἡ προσευχή του ἀγκαλιάζουν διαρκῶς τήν ἀγαπημένη του ἐπαρχία τῆς Μάνης καί τόν λαό της.

  Παρακαλοῦμε τό εὐσεβές ποίμνιο νά συνεχίσει νά προσεύχεται γιά τούς ἀσθενεῖς τοῦ κορωνοϊοῦ καί νά συμπεριλάβει στίς θερμές προσευχές καί τόν ταπεινό Ἐπίσκοπο τῆς Μάνης.

  Μέ τίς πρεσβεῖες τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Γιάτρισσας καί μέ πνεῦμα μετάνοιας καί ἑνότητας, δίνουμε τόν κοινό ἀγῶνα κατά τῆς πανδημίας.

  To orthodoxianewsagency δίνει τη δική του ημερομηνία δημοσίευσης που είναι σημερινή
  https://www.orthodoxianewsagency.gr/mitropolitiko_ergo/%CE%B9-%CE%BC-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82/h-mitropoli-manis-gia-tin-katastasi-tis-ygeias-tou-sevasmiotatou/
  H Mητρόπολη Μάνης για την κατάσταση της υγείας του Σεβασμιωτάτου
  Ι.Μ. ΜΑΝΗΣ
  25 Οκτωβρίου, 2021 – 13:54
  Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2021 – 13:56

 6. Ο/Η Θεολόγος λέει:


  Ορθοδοξία η μάνα του κορονοϊού

  Πόσους κόλλησε ο δεσπότης;
  Γιατί δεν ανακοίνωσε αμέσως την ασθένειά του;
  Γιατί η Μητρόπολη δεν λέει αν έχει εμβολιαστεί ή όχι;

  https://www.protothema.gr/world/article/1140697/rosiki-ekklisia-osoi-den-emvoliazodai-kata-tou-koronoiou-einai-amartoloi/

  Ρωσική Εκκλησία: Όσοι δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού είναι αμαρτωλοί

  Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών υποθέσεων του Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν διαπράττουν «αμαρτία, για την οποία θα πρέπει να μετανοούν για όλη τους τη ζωή».

  «Βλέπω καθημερινά περιπτώσεις όπου άτομα επισκέπτονται ιερείς με στόχο να εξομολογηθούν ότι οι ίδιοι ή δικοί τους άνθρωποι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και χωρίς να το θέλουν, προκάλεσαν τον θάνατο κάποιου. Η αμαρτία είναι ότι σκέφτεται κάποιος τον εαυτό του κι όχι τον άλλον», ανέφερε.

 7. Ο/Η Gay monk λέει:

  vimaorthodoxias.gr/mitropoleis/manis-chrysostomos-protasi-gia-apallagi-toy-kosma-aitolias-kai-kythiron-serafeim-analytika-i-eisigisi/

  Μάνης Χρυσόστομος: Πρόταση για απαλλαγή του Κοσμά Αιτωλίας και Κυθήρων Σεραφείμ –
  07/10/2021

  Εν πρώτοις, εκφράζω τίς θερμότατες ευχαριστίες μου εις Υμάς Μακαριώτατε, ως καί σ όλα τά μέλη τής προλαβούσης υπό ημερομηνία 23 Ιουνίου 2021, Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, γιά τήν τιμή τής αναθέσεως καί παρουσιάσεως στήν ελαχιστότητά μου τού ύπερθεν σπουδαίου θέματος.
  Όθεν, εντολήν ιεράν καί υψηλήν φέροντες, εισηγούμεθα, όλως ευλαβώς, ενώπιον τής σεπτής Ιεράς Συνόδου τής Ιεραρχίας, τό ανατεθέν στήν ταπεινότητά μου θέμα: «Η αξία, η σημασία καί η υπακοή εις τό Συνοδικόν Πολίτευμα τής Εκκλησίας».

  (…..)

  Κατόπιν δέ τών ανωτέρω, ευλαβώς θέτω υπό τήν κρίσιν τής σεπτής Ιεραρχίας καί πέντε προτάσεις μου, τάς κάτωθι:

  (….)

  2ον. Νά θεωρηθεί λήξαν τό εγερθέν γνωστόν ζήτημα τών δύο αδελφών Ιεραρχών καί νά τεθεί στό αρχείον γιά τό μείζον όφελος καί συμφέρον τής Εκκλησίας.

  (….)

  4ον. Νά εξαρθεί καί τονισθεί δεόντως τό κύρος τής Ι.Σ. πρός τήν Πολιτεία καί ειδικότερα νά καταστεί σαφές ότι ενέργεια απορρέουσα εκ τών κρατικών οργάνων, πού έχει σχέση μέ εκκλησιαστικά θέματα, δέον όπως τυγχάνει προηγουμένως τής εγγράφου συνεργασίας μετά τής Ι. Συνόδου, άλλως νά θεωρείται άκυρος ή ακυρώσιμος στά πλαίσια τών διακριτών ρόλων Εκκλησίας καί Πολιτείας.

  5ον. Γιά τήν θέση, τό λειτούργημα καί τό κύρος τού Αρχιερέως τής Εκκλησίας δέον όπως αποσταλεί υπηρεσιακό συνοδικό έγγραφο πρός τό Υπουργείο Δικαιοσύνης περί επαναφοράς τής διατάξης τής ιδιάζουσας δωσιδικίας τών Αρχιερέων, ως ίσχυε βάσει τών άρθρων 111§7 καί 112§2 τού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αναφορικά μέ τήν εκδίκαση τών ποινικών υποθέσεων (πλημμελημάτων καί πταισμάτων) Αρχιερέων στό αρμόδιο Εφετείο ή Πλημμελειοδικείο αντίστοιχα. Ως είναι γνωστόν, η ως άνω διάταξη καταργήθηκε μέ τόν Ν. 4620/2019.

  (…..)

  Ταύτα πάντα, καταθέτω στό Σεπτόν Σώμα τής Ιεραρχίας καί παρακαλώ ταπεινώς καί όλως ευσεβάστως γιά τά κατ’ Αυτό αρμοδίως καί ως δεί. Θερμώς δέ ευχαριστώ γιά τήν όλη υπομονή σας, τής ακροάσεως τής παρούσης εισηγήσεώς μου._

  [1]Εισήγηση στήν Τακτική Σύνοδο τής Ιεραρχίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος….

 8. Ο/Η Psycho λέει:

  Η απειλή των ανεμβολίαστων και των ψεκασμένων

  https://www.tovima.gr/2021/10/25/society/koronoios-sto-kokkino-i-pella-den-tha-ginoun-parelaseis/

  Κορωνοϊός – Στο κόκκινο η Πέλλα – Δεν θα γίνουν παρελάσεις
  Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πέλλα αυξάνονται καθημερινά σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό
  ΤοΒΗΜΑ Team
  25.10.2021, 19:23

  λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού.

  https://www.tovima.gr/2021/10/26/society/koronaios-nai-i-oxi-stin-parelasi-en-meso-pandimias/

  Κοροναϊός – Ναι ή όχι στην παρέλαση εν μέσω πανδημίας;

  Τα διλήμματα αποτελούν μέρος της νέας καθημερινότητας που επέβαλε η πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, ένα εορταστικό γεγονός, όπως είναι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε αίφνης σε ένα ακόμη πεδίο «σύγκρουσης».

  Καϊτανίδη Μάρθα
  26.10.2021, 07:30

  Αθ. Εξαδάκτυλος*: Μια ακύρωση εξαρχής θα δίχαζε την κοινωνία

  Οι παρελάσεις δεν θα έπρεπε να ακυρωθούν εξαρχής γιατί μια τέτοια απόφαση θα δίχαζε την κοινωνία, θα ενοχλούσε το πατριωτικό και το θρησκευτικό συναίσθημα των συνανθρώπων μας και θα έδινε τροφή στη συνωμοσιολογία που διατείνεται ότι ο ιός δημιουργήθηκε για να πληγούν αυτά τα συναισθήματα.

  Επίσης τυχόν συνολική απαγόρευση των παρελάσεων θα συνέκρινε την απόφαση αυτή με άλλες μαζικές εκδηλώσεις που είτε διενεργήθηκαν είτε θα λάβουν χώρα αργότερα – όπως Μαραθώνιοι, εκδηλώσεις άλλων θρησκευτικών δογμάτων, πορείες κ.ο.κ. – και αυτό πρακτικά θα προκαλούσε ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, με αποτέλεσμα να σταματήσει να ακούει τις όποιες οδηγίες δίνουμε.

  Επιπλέον στη Θεσσαλονίκη είχαμε πολλούς παράγοντες που συνετέλεσαν στην έξαρση που σημειώθηκε τότε, πέραν των εκδηλώσεων του τριημέρου. Μελετώντας, δε, την εξέλιξη της πανδημίας, αυτό επιβεβαιώνεται, καθώς δεν παρατηρήθηκε η μέγιστη έξαρση των κρουσμάτων 20 ημέρες μετά τους εορτασμούς.

  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν συνέβαλε στη διασπορά – το διαπιστώσαμε από τις μολύνσεις πολλών ιεραρχών αλλά και τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά. Φέτος όμως έχουμε τα εμβόλια αλλά και την εμπειρία του παρελθόντος, συνεπώς μπορούμε να γιορτάσουμε όπως το πράξαμε την Ανάσταση.

 9. Ο/Η Μιχαλολιάκος ο Μανιάτης λέει:

  Ο προηγούμενος δέσποτας που τον λέγανε και αυτόν Χρυσόστομο ήταν και τραγουδιστής

  ROMFEA

  Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Φλομοχωρίου όπως και κάθε χρόνο του Αγίου Πνεύματος, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος.

  Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας του εσπερινού τραγούδησε μαζί με τους Μανιάτες για την υπερήφανη Μάνη, προκαλώντας συγκίνηση και ανατάση του ηθικού στους πιστούς.

  «Η πατρίδα μου η Μάνη που κανόνι δεν την πιάνει» τραγουδά με περηφάνια ο πολιός Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

  «Νιώθουμε περήφανοι για τον Μητροπολίτη μας» ανέφερε στην Romfea.gr πιστός ο οποίος εκείνη την στιγμή ήταν στο Ναό.

  Το βίντεο μιλάει από μόνο του… ΆΞΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ!

 10. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  https://www.cnn.gr/ellada/story/286717/thessaloniki-terastios-synostismos-piston-sti-litaneia-toy-agioy-dimitrioy

  Θεσσαλονίκη: Τεράστιος συνωστισμός πιστών στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου
  NewsroomNewsroom

  Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 14:00

  Εκατοντάδες άτομα συνωστίστηκαν κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

  Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκατοντάδων πιστών, χωρίς, ωστόσο, να τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

  Όπως μεταδίδει το thesstoday, λίγο πριν τις 11.00 το πρωί εκατοντάδες άτομα συνωστίστηκαν κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου συγκεντρώθηκαν για τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας καθώς και των λειψάνων και της εικόνας του Πολιούχου, ξυπνώντας μνήμες από τις περσινές εικόνες που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο της πόλης.

  https://www.liberal.gr/news/thessaloniki-agios-dimitrios-sunostismos-piston-choris-maskes/410448

  Εικόνες συνωστισμού καταγράφονται για δεύτερη ημέρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο αριθμό πιστών να εισέρχεται στο εσωτερικό για τον αρχιερατικό συλλείτουργο, χωρίς να φορούν μάσκες και να ασπάζονται τις εικόνες μην λαμβάνοντας τα μέτρα προστασίας.

  Σύμφωνα με το τοπικό μέσο thesstoday.gr παρά τη μεγάλη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη -μόλις χθες καταγράφηκαν 623- και τις ισχυρές υγειονομικές συστάσεις της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας, καθώς και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, η πλειοψηφία των πιστών συνεχίζει να μην φοράει μάσκα και να μην τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις.

  Ωστόσο, δεν υπάρχουν αστυνομικοί στις εισόδους της εκκλησίας, όπως χθες, έπειτα από διαμαρτυρία ιερέα για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που δεν επέτρεπαν την είσοδο σε όσους δεν φορούσαν μάσκα.

  • Ο/Η Χωρίς μάσκα λέει:


   ThessToday.gr – Ιερείς αντιδρούν για την παρουσία της ΕΛΑΣ
   10.368 προβολές26 Οκτ 2021

   https://www.ethnos.gr/ellada/179888_thessaloniki-doxologia-ston-agio-dimitrio-synostismos-kai-diafonies-gia-maskes

   Θεσσαλονίκη: Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο – Συνωστισμός και διαφωνίες για μάσκες

   Ορισμένοι από τους πιστούς αρνούνται να φορέσουν μάσκα ενώ σύμφωνα με το GRtimes υπήρξε ιερέας που έβαλε μέσα στο ναό πιστούς χωρίς μάσκα παρότι υπήρχε σχετική απαγόρευση. Συγκεκριμένα, ιερέας φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε το ThessToday να εκφράζει τα παράπονά του προς τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σύμφωνα με την ίδα πηγή τους είπε: «Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα»;

   https://www.lifo.gr/now/greece/thessaloniki-iereas-proetrepe-pistoys-na-mpoyn-horis-maska-proskynoyn-eikones-horis

   Θεσσαλονίκη: Ιερέας προέτρεπε πιστούς να μπουν χωρίς μάσκα- Προσκυνούν εικόνες χωρίς μάσκα
   Πλήθος κόσμου στο ναό του Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης

   Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τις αντιδράσεις, οι αστυνομικοί φέρεται να απομακρύνθηκαν με συνέπεια οι πιστοί να εισέρχονται αθρόα εντός του ναού.

   Την ίδια στιγμή παρά τα ισχυρά υγειονομικά πρωτόκολλα που βρίσκονται σε ισχύ εικόνες από το εξωτερικό του ναού δείχνουν ορισμένους πιστούς να ασπάζονται τις εικόνες χωρίς να φορούν μάσκες, ενώ σε διαφορετικό βίντεο της ΕΡΤ, ιερέας φαίνεται να προτρέπει πιστούς να εισέλθουν χωρίς μάσκα.

   Συγκεκριμένα, όταν κάποιες γυναίκες επιχείρησαν να μπουν χωρίς μάσκα, οι αστυνομικοί θέλησαν να τους δώσουν μάσκα, ωστόσο παρεμβαίνοντας ένας ιερέας που περνούσε εκείνη την ώρα τις προέτρεψε να μπουν στην εκκλησία χωρίς μάσκα, όπως και συνέβη τελικά.

   Ο ιερέας και αυτός χωρίς μάσκα δεν θέλησε να κάνει δήλωση. «Γιατί δεν φοράτε μάσκα» ρώτησε η ρεπόρτερ Λία Χριστάρα. «Δεν μου αρέσει. Ας φορούν οι άλλοι ήταν η απάντηση της γυναίκας.


   Θεσσαλονίκη: Ιερέας προέτρεπε πιστούς να μπουν χωρίς μάσκες

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Είχε εμβολιαστεί και αυτός και η ακολουθία του και ασθένησαν με πολύ ήπια συμπτώματα

  https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1175172/thetikos-ston-koronoio-o-mitropolitis-xanthis-padeleimon-eihe-emvoliastei/

  Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων – Είχε εμβολιαστεί

  26/10/2021, 11:50

  Θετικοί βρέθηκαν, επίσης, ένας Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου και ακόμη 2 κληρικοί – Πέρασαν όλοι με ελαφρά συμπτώματα την ασθένεια
  Με Covid-19 διεγνώσθη την προηγούμενη εβδομάδα ο Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων (ο οποίος είναι εμβολιασμένος), ένας Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου και ακόμη 2 κληρικοί.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της XanthiNews.gr είναι όλοι τους καλά και πέρασαν τις ημέρες της ασθένειάς τους πολύ ελαφρά.

  Παράλληλα, στενές τους επαφές (άλλοι κληρικοί της Ξάνθης) διενεργούσαν καθημερινά τεστ σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Οι κρίσιμες ημέρες πέρασαν και σύντομα όλοι θα επανέλθουν στις επάλξεις.

 12. Ο/Η εμβολιασμένος μητροπολίτης λέει:

  https://tvstar.gr/2021/10/21/me-koronoio-o-mitropolitis-fokidas-kleista-mechri-29-oktovriou-ta-grafeia-tis-mitropolis/

  Με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Φωκίδας. Κλειστά μέχρι 29 Οκτωβρίου τα γραφεία της Μητρόπολης

  Σπύρος Καρανάσιος

  Με επίσημη ανακοίνωση, η Μητρόπολη Φωκίδας, ενημερώνει τους πιστούς ότι ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος, νοσεί από κορονοϊό.

  Από τον ιό, έχουν μολυνθεί και αρκετοί ιερείς.

  Όπως τονίζεται, ήταν εμβολιασμένοι και δεν κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

 13. Ο/Η Θαύμα αγίου Δημητρίου λέει:


  661 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

  https://www.lifo.gr/now/greece/koronoios-sta-ypsi-ta-kroysmata-sti-thessaloniki-xeperase-xana-tin-attiki

  Στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται και σήμερα τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

  Συγκεκριμένα, στην Αττική τις τελευταίες 24 ώρες ανιχνεύτηκαν 599 κρούσματα, ενώ από τις συνολικά 3.643 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν στη χώρα, οι 661 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

  Τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες της Αττικής:

  Ανατολική Αττική: 48 κρούσματα

  Βόρειος Τομέας Αθηνών: 90 κρούσματα

  Δυτική Αττική: 37 κρούσματα

  Δυτικός Τομέας Αθηνών: 95 κρούσματα

  Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 172 κρούσματα

  Nήσων: 12 κρούσματα

  Νότιος Τομέας Αθηνών: 68 κρούσματα

  Πειραιώς: 77 κρούσματα

  • Ο/Η Gay monk λέει:

   https://www.naftemporiki.gr/story/1794593/geografiki-katanomi-599-krousmata-stin-attiki-661-sti-thessaloniki

   Γεωγραφική κατανομή: 599 κρούσματα στην Αττική, 661 στη Θεσσαλονίκη
   Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021

   2 κρούσματα στο Αγιο Ορος

   https://www.protothema.gr/greece/article/1176244/koronoios-thessaloniki-eisaggeliki-paremvasi-gia-ton-ierea-pou-evale-pistous-horis-maska-ston-agio-dimitrio/

   Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα που έβαλε πιστούς χωρίς μάσκα στον Άγιο Δημήτριο

   Το συμβάν καταγράφηκε σε ζωντανή σύνδεση από τη δημόσια τηλεόραση, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ένα 24ωρο αργότερα, γίνεται λόγος για «ατυχές συμβάν»
   Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ιερέας του Αγίου Δημητρίου προέτρεψε πιστούς να εισέλθουν στον Ιερό Ναό χωρίς μάσκα, ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, παρά τις περί του αντιθέτου συστάσεις της αστυνομίας.

   Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί, εάν τελέστηκε το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

   ο συμβάν καταγράφηκε σε ζωντανή σύνδεση από τη δημόσια τηλεόραση, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ένα 24ωρο αργότερα, γίνεται λόγος για «ατυχές συμβάν», που προέκυψε εξαιτίας μιας «στιγμιαίας και μεμονωμένης παρανόησης μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων».

   Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το γεγονός «έλαβε διαστάσεις και μεγαλοποιήθηκε ως μη όφειλε», ενώ τονίζεται ότι γενικά η συνεργασία των υπευθύνων του Ναού και των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης.

 14. Ο/Η Μιράκωλον λέει:

  https://www.orthodoxtimes.gr/veltiosi-parousiazei-i-katastasi-tis-ygeias-tou-mitropoliti-manis/

  Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Μάνης
  Νοέ 06, 2021 | 00:38 in Carousel Πρωτοσέλιδο, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Βελτιώνεται η υγεία του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου.

  Ο Μητροπολίτης, ο οποίος διασωληνώθηκε πριν από 13 ημέρες στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” εξαιτίας της νόσησής του με κορονοϊό, δείχνει σημάδια βελτίωσης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, αποσωληνώθηκε την Παρασκευή.

  Οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα μεν αισιόδοξοι δε, εκτιμώντας ότι ο Μητροπολίτης θα ανταπεξέλθει θετικά στις προσπάθειες και φροντίδες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσόστομος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” από τις 24 Οκτωβρίου.

  Η κατάστασή του είχε κριθεί ιδιαιτέρως σοβαρή, με τους θεράποντες ιατρούς να προχωρούν στη διασωλήνωσή του.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.exapsalmos.gr/2021/11/11/anakoinonetai-oti-den-tha-eortasei-o-sev-manis-alla-gia-tin-katastasi-tis-ygeias-tou-oute-logos/

  Ανακοινώνεται ότι δεν θα εορτάσει ο Σεβ. Μάνης αλλά για την κατάσταση της υγείας του ούτε λόγος…

  11 Νοεμβρίου 2021

  Την 13ην Νοεμβρίου κάθε έτους, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

  Ο Σεβασμιώτατος φέτος δεν θα εορτάσει, ευχαριστεί όλους για την αγάπη και τον σεβασμό τους και ανταποδίδει τις εγκάρδιες ευχές για υγεία και κατά Θεόν προκοπή.

  Σε ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εφημερίων, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, τιμώντας την μνήμη του.

  Όλος ο κλήρος, οι άρχοντες και ο λαός της τοπικής μας Εκκλησίας, από βάθους καρδίας, απευθύνουμε υϊκές ευχές προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για μακροημέρευση, υγεία και πλουσίαν καρποφορίαν στο Ποιμαντορικό του έργο.

  _____________________________

  Η υγεία της ήταν ήδη επιβαρυμένη τελευταία και δεν άντεξε τις συνέπειες της πανδημίας.
  Τι σημαίνει αυτό;
  Από τι πέθανε;

  https://www.romfea.gr/diafora/46658-ekoimithi-i-igoumeni-tis-i-m-panagias-myrtidiotissis-thapsanon-nektaria-kritoy

  Γράφτηκε από τον/την π. Γεώργιος Τριαντάφυλλος. 12/11 12:23

  Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Νεκταρία Κριτού
  ekdimia hgoumenis 1

  Έφυγε στις 3 τη νύχτα για την αιώνια Πατρίδα μας η οσιωτάτη καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου μοναχή Νεκταρία Κριτού,

  Η υγεία της ήταν ήδη επιβαρυμένη τελευταία και δεν άντεξε τις συνέπειες της πανδημίας. Αυτό βέβαια το λέμε ανθρωπίνως, γιατί ο Θεός που μας δίνει τη ζωή,αποφασίζει και την ημέρα της εξόδου μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.